Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

meat fruit: Φρούτο γεμάτο κρέας...

το «μεσαιωνικό φαγοπότι»
Κάνει θραύση σε γκουρμέ εστιατόρια του Λονδίνου, αν και πρόκειται για μια κλασική μεσαιωνική συνταγή του 1500 την οποία ο διάσημος -και πολυβραβευμένος με πολλά αστέρια Michelin- σεφ Heston Blumenthal αποφάσισε να ξαναφέρει με επιτυχία στο προσκήνιο.

Το «meat fruit» αποτελεί παλιά, αυθεντική συνταγή της Βρετανίας αλλά και πιάτο-ορόσημο στο μενού του νεόκοπου εστιατορίου «Dinner» που άνοιξε πρόσφατα στο Λονδίνο ο γνωστός σεφ.


Σε άριστη συνεργασία με τους ιστορικούς της γαστρονομίας, ο Blumenthal κατάφερε να εκπλήξει ευχάριστα τους επισκέπτες του!

Με την εμφάνιση ενός κατά τα άλλα λαχταριστού φρούτου στο τραπέζι (πορτοκάλι, για την ακρίβεια), το «meat fruit» ξεγελά με τη… φρουτένια όψη του, καθώς το εσωτερικό του είναι παραγεμισμένο με… κοτόπουλο!


Πιο συγκεκριμένα, μια μους από συκωτάκια πουλερικών επικαλύπτεται με ζελέ μανταρινιού, προσομοιάζοντας στο σχήμα με πορτοκάλι, στο κέντρο του οποίου τοποθετούνται φρέσκα φύλλα εσπεριδοειδών -για να πετύχει η παραπλάνηση(!), ενώ το φρεσκοψημένο ψωμί ολοκληρώνει την παράδοξη παρουσίαση.


Αν και έχει χαρακτηριστεί από γευσιγνώστες και μη ως μία από τις πλέον γευστικές συνταγές, δεν παύει να αποτελεί ένα ασυνήθιστο πιάτο. Ωστόσο, το «μεσαιωνικό φαγοπότι» που προτείνει ο Heston στους πελάτες του… εδράζοντας ένα μπολ με «ψεύτικα» φρούτα στο τραπέζι (με διαφορετικές κρεατο-γεμίσεις το καθένα), γίνεται καθημερινά ανάρπαστο!

i-diadromi.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον "περίεργο πλουτισμό" 33 βουλευτών

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Εντολή αντεισαγγελέα ΑΠ να ερευνηθεί αν υπάρχει "λίστα του ΣΔΟΕ".
Ο αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής, παρενέβη την Τρίτη στο θέμα της λίστας με τα ονόματα των 33 νυν και πρώην βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι εμφανίζουν περίεργο πλουτισμό, όπως προέκυψε ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που διενήργησε το ΣΔΟΕ.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των βουλευτών που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ έχει περιοριστεί στους πέντε.
Αρχίζουν έρευνα Πεπόνης και Μουζακίτης
Ο κ. Παντελής έδωσε εντολή στους συνάδέλφους του, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, να ερευνηθεί εάν όντως υπάρχει αυτή η λίστα με τα ονόματα των 33 βουλευτών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου.
Σε περίπτωση που έτσι είναι, επισημαίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δράση (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα το οποίο σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό.
Ο κ. Παντελής στην παραγγελία προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς υπενθυμίζει ότι εάν διαπιστώσουν ποινικά κολάσιμες πράξεις, οι οποίες έχουν τελεστεί από υπουργούς, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Αντίθετα, για τους εν ενεργεία βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια όλων εκείνων των ανακριτικών πράξεων που είναι απαραίτητες για τη βεβαίωση του εγκλήματος "όχι όμως και εκείνων που θίγουν το πρόσωπο των βουλευτών", καθώς προηγουμένως θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους από τη Βουλή.
Ερωτήματα για 5 βουλευτές
Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ερεύνησαν περίπου 500 νυν και πρώην βουλευτές. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν διαφοροποιήσεις μεταξύ των ποσών που δηλώθηκαν και των εισοδημάτων τους σε 33 βουλευτές εν ενεργεία και πρώην.
Έτσι, τα όργανα του ΣΔΟΕ προχώρησαν στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών από όπου προέκυψε η λίστα των 33 υπόπτων βουλευτών.
Τελικά, έχουν προκύψει ερωτηματικά για πέντε εν ενεργεία βουλευτές, οι οποίοι λέγεται μετ' επιτάσεως ότι παράλληλα είναι και υπουργοί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν θέλουν να αποκαλύψουν αυτούς που εισέπρατταν τις μαϊμού συντάξεις

Τα στοιχεία στο θέμα των μαϊμού συντάξεων οδηγούν στις περισσότερες των περιπτώσεων σε πλιάτσικο που είχε στηθεί εντός των κρατικών υπηρεσιών που είχαν την ευθύνη διανομής των συντάξεων.  

Δεν μπορούν λέει να εντοπιστούν οι διευθύνσεις των χιλιάδων μαϊμού συνταξιούχων, και αλήθεια οι ταχυδρόμοι στα δένδρα κρεμούσαν τις συντάξεις, για να τις βρίσκουν οι περαστικοί συνταξιούχοι; 

Οι τοπικοί ανταποκριτές του ΟΓΑ, σε ποιούς παρέδιδαν τις συντάξεις, στα πρόβατα του βουνού; 

Οι τράπεζες, δεν θυμούνται ποιός πήγαινε στον γκισέ να εισπράξει την σύνταξη, δεν του ζητούσαν υπογραφή ταυτότητα; 

Αυτοί που κρατούσαν τα αρχεία των ασφαλιστικών ταμείων, δεν έβλεπαν ότι κάποιοι έχουν γίνει 150 χρονών και ακόμη είναι εν ζωή; 

Όπως φαίνεται, δεν θέλουν τα κομματικά κομματόσκυλα να εντοπιστούν αυτοί που εισέπρατταν τις  χιλιάδες μαϊμού συντάξεις, αυτός είναι  και ο μόνος λόγος που από τις τόσες χιλιάδες μαϊμού συντάξεων που δίνονταν, μόνο 13 περιπτώσεις πήγαν στον εισαγγελέα μέχρι τις αρχές Αυγούστου, για τους υπόλοιπους συνταξιούχους, δεν θυμούνται οι ταχυδρόμοι και όχι μόνο οι ταχυδρόμοι, τις διευθύνσεις τους!!! 

Πάντως από τα νεκροταφεία, δεν έχουν μέχρι τώρα καταγγελθεί κρούσματα  ξυλοδαρμού και ληστείας συνταξιούχων, κατά συνέπεια δεν πήγαιναν οι νεκροί στα γκισέ των τραπεζών, ούτε οι ταχυδρόμοι στα νεκροταφεία να παραδίνουν τις συντάξεις. 

Εδώ παππάς εκεί Παππάς που είναι ο Παππάς; 

Ο Παππάς είναι πάντα στα χέρια των παπατζήδων, του Κράτους, αυτοί εισέπρατταν τις συντάξεις των νεκρών.  

Νέαρχος
Διαβάστε περισσότερα » »

Ομογενείς δίνουν 600 δισ. δολάρια στην Ελλάδα, υπό όρους...

Ομογενείς δίνουν 600 δισ. δολάρια στην Ελλάδα, υπό όρους...

Ετοιμη να... ξελασπώσει την Ελλάδα και να εξαγοράσει το συνολικό χρέος της δηλώνει μία οργάνωση ομογενών... Θέτει ωστόσο έναν όρο: ότι το Σύνταγμα θα αλλάξει και θα προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση End Νational Debt που έχουν ιδρύσει ομογενείς -κυρίως από την Αμερική- υποστηρίζει ότι βρίσκονται ήδη κατατεθειμένα σε τράπεζες του Καναδά αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.
Οπως τόνισε όμως ο πρόεδρος της οργάνωσης Μανώλης Λαμπράκης που μίλησε στο tv creta τα χρήματα αυτά θα δοθούν με δύο όρους:
-Πρώτον να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους και
-Δεύτερον να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Λαμπράκη σε ένα δεύτερο λογαριασμό έχουν συγκεντρωθεί 50 δισ. για το χρέος της Κύπρου. Ηδη, είπε, μια αντιπροσωπεία 8 ατόμων επισκέφθηκε την Κύπρο προσκεκλημένη το προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και συζήτησε μαζί του την προσφορά και τους όρους της.
Ο κ. Λαμπράκης, τέλος, υποστήριξε ότι στελέχη του οργανισμού κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξαγοράσουν το ελληνικό χρέος που μέσω ομολόγων βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών επενδυτών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Τελεσίγραφο της ΔΕΤΗΠ

Προθεσμία μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου δίνει η δημοτική επιχείρηση τηλεθέρμανσης Πτολεμαίδας στους οφειλέτες της και μέχρι τότε θα πρέπει να διεκπεραιώσουν όλες τις εκκρεμότητες τους διαφορετικά θα διακόψει την παροχή θερμικής ενέργειας κατά τη νέα περίοδο λειτουργίας του συστήματος.
Ο αριθμός των οικοδομών που δεν έχουν αποπληρώσει τους λογαριασμούς τους από τον Οκτώβριο του 2011 ανέρχεται στις 483 ενώ το ύψος των χρεών στις 795 χιλιάδες Ευρώ περίπου.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου

Διαβάστε περισσότερα » »

Οριστικό «Λουκέτο» από την 1η Οκτωβρίου στις ΔΟΥ Πτολεμαΐδας και Νεάπολης – Υπεγράφη η απόφαση σήμερα από τον Γ. Στουρνάρα

 
Την απόφαση για το κλείσιμο 48 εφοριών σε όλη τη χώρα, από την 1η Οκτωβρίου,  ανάμεσα στις οποίες και οι ΔΟΥ σε Πτολεμαίδα και Νεάπολη,  υπέγραψε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.




kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΓΟ

Πως θα ξεχωρίσετε τον κρόκο από το ασπράδι ενός αυγού.
Μη σας πτοήσουν τα γιαπωνέζικα, απλά δείτε το video.


http://bbs.wenxuecity.com/cooking/1160651.html






dimiourgiasim
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα υπεραστικά δρομολόγια σε Μεσόβουνο – Πύργους (Βίντεο)

Η ενίσχυση των υπεραστικών δρομολογίων από Πτολεμαϊδα προς Μεσόβουνο – Πύργους και το αντίστροφο ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που παραθέτουν η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Εορδαίας Γιώργος Καραϊσκος. Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr…


kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόγραμμα Αθλητικών Εκδηλώσεων Δήμου Εορδαίας για τον εορτασμό των 100χρόνων της απελευθέρωσης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-09-2012
 10:00 π.μ. Δενδροφύτευση στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πτολ/δας (Δ.Α.Κ.) και συγκεκριμένα στο Γήπεδο Ρίψεων «Ζαχαρίας Φωστηράς – Αθανάσιος Δεληγιώργης» με τη συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων της Εορδαίας.
15:00 μ.μ. Αγώνας ποδοσφαίρου στο γήπεδο ποδοσφαίρου «Αιμίλιος Θεοφανίδης» μεταξύ των Βετεράνων Εορδαϊκού και Κοζάνης.
18:00 μ.μ. Τελετή έναρξης στην Κεντρική πλατεία της Πόλης – Θεατρικό δρώμενο από την ομάδα ενηλίκων του Δημοτικού Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου.
18:00 μ.μ. Λειτουργία Αθλητικών Σωματείων (περίπτερα) στην Κεντρική πλατεία της Πόλης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29-09-2012

10:00 π.μ. Αγώνες Κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Εορδαίας.
16:00 μ.μ. Αγώνες Στίβου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ( Δ.Α.Κ.).
18:00 μ.μ. Αγώνες Πάλης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ( Δ.Α.Κ.).
19:00 μ.μ. Αγώνες Μπάσκετ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ( Δ.Α.Κ.).

ΚΥΡΙΑΚΗ 30-09-2012

10:00 π.μ. Εορδαϊκός Ημιμαραθώνιος Λαϊκός Δρόμος.
17:30 μ.μ. Παρουσίαση προγραμμάτων ιδιωτικών Γυμναστηρίων στα Δ.Α.Κ.
19:30 μ.μ. Τελετή λήξης των εκδηλώσεων στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα ( Δ.Α.Κ.) – Βράβευση Ολυμπιονικών – Παραολυμπιακών και Αθλητικών Σωματείων της Εορδαίας.


          
                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε

                                                                   ΚΕΣΚΕΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ

Δεν έχει πεισθεί ούτε ο πλέον καλοπροαίρετος ότι η διαγραφή από τη Ν.Δ. του Γραμματέα της ΓΣΕΕ και
προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. κ Νίκου Κιουτσούκη έγινε για λόγους συμπεριφοράς και όχι διαφορετικών θέσεων
από το κόμμα. Εξ άλλου κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει τα ίδια τα <<θύματα>> τραμπουκισμού
(Μπακογιάννη, Γεωργιάδη, Τζαβάρα, Κεφαλογιάννη) που αρνήθηκαν ότι τους συμπεριφέρθηκαν έτσι. Ο
κυβερνητικός εκπρόσωπος κ Σίμος Κεδίκογλου με τη δήλωσή του ‘’ο κ Κιουτσούκης απέχει από την πολιτική
της Ν.Δ.’’ επιβεβαιώνει απόλυτα τον ισχυρισμό.
Έχουν επιλεκτική μνήμη ή ξεχνούν κάποιες βασικές αρχές εκεί πάνω στη Ν.Δ. εκτός κι αν πλέον δεν τις
ενστερνίζονται. Για να τις θυμηθούμε:
Για να μάθουμε και να κατανοήσουμε τον ρόλο της Επιτροπής Δεοντολογίας (Ε.Δ.)του κόμματος, πρέπει να
ξεκαθαρίσουμε τι είναι δεοντολογία. Είναι λοιπόν οι ηθικές αρχές και αξίες που διέπουν την συμπεριφορά
ενός ατόμου ή ομάδας. Στην περίπτωσή μας συμπεριφορές, μέσα σ’ ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο,
μια ιδεολογία. Όμως ποια είναι η ιδεολογία;
Ο Φιλελευθερισμός είναι ένα φιλοσοφικό ρεύμα που θέτει ως κύριο στόχο την πολιτική, κοινωνική και
οικονομική ελευθερία του ατόμου.
Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός συνδυάζει την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη, σέβεται το
δικαίωμα στη διαφορά με την ηθική δέσμευση για αλληλεγγύη. Επιλέγει την συνεργασία και την
συναίνεση, αντί για την σύγκρουση. Στο όνομα της ευημερίας και της ισότητας ευνοεί ξανά τον κρατικό
παρεμβατισμό.
Ο Νεοφιλελευθερισμός αντιμάχεται οποιαδήποτε κοινωνική διάσταση στο ρόλο του κράτους, την
ύπαρξη πολιτικών προστασίας των εργαζομένων και τον συνδικαλισμό.
Το μέτρο κρίσης της Ε.Δ. αυτονόητα έχει διαφορετικό κέντρο βάρους όταν κρίνει αμιγώς κομματικά στελέχη
(όσους εκλέγονται με το έμβλημα του κόμματος ή διορίζονται), από τα αιρετά στελέχη άλλων κοινωνικών
ομάδων, που ψηφίζονται και από μη μέλη‐ φίλους της Ν.Δ. Οι τελευταίοι καταστατικά και εξ οφιτσίου
συμμετέχουν στα όργανα του κόμματος. Αποτελούν δε τον ιμάντα μεταφοράς των απόψεων της κοινωνίας
στο κόμμα και όχι το αντίθετο !!!
Χαρακτηριστική δυνατότητα των διάφορων κοινωνικών ομάδων & συντεχνιών είναι η ‘’ελεύθερη σκέψη &
ανεξάρτητη δράση’’(ΔΑΚΕ). Η συμμετοχή τους στη Ν.Δ. είναι η εικονική συμπλήρωση και μόνον του πάζλ
ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος;
Για να απαντηθεί πρακτικά αυτό το ερώτημα κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: Έστω ότι ο Γραμματέας της
ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ συμφωνεί με τις προτεινόμενες αλλαγές στα εργασιακά, δηλ. 6ήμερο‐
κατάργηση 5ήμερης εργασίας, 78 αντί για 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, 50% αποζημίωση στις
απολύσεις, βύθιση του κατώτερου ημερομίσθιου, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια
(από 65 στα 67) κλπ σε αντίθεση με το συνδικάτο. Παράλληλα όμως κρίνεται από το αντίστοιχο
παραταξιακό όργανο δεοντολογίας (πειθαρχικό της ΔΑΚΕ ονομάζεται) με τα ίδια ακριβώς δεοντολογικά
κριτήρια. Ποια θα ήταν η απόφαση του πειθαρχικού; Καρατόμηση και <<λιθοβολισμός>>.
Το συμπέρασμα είναι προφανές: Στον Φιλελευθερισμό και ιδιαίτερα στον κοινωνικό που πρεσβεύει η
Ν.Δ. απαρέγκλιτα συνυπάρχουν διάφορες φωνές που συνθέτουν την πολυσυλλεκτικότητα, σε αντίθεση
με τον ελιτίστικο Νεοφιλελευθερισμό.
Αν επικρατούσαν τα ίδια <<δεοντολογικά>> κριτήρια στην πολύχρονη προεδρία του Κώστα Καραμανλή στη
Ν.Δ. τότε οι προκάτοχοι του διαγραφέντος, Γιάννης Μανώλης και Κώστα Πουπάκης έπρεπε να είχαν
<<κατακρεουργηθεί>>. Όμως τα καταστατικά κριτήρια λειτουργίας της Ε.Δ. δεν άλλαξαν. Άλλαξε όμως ο
πρόεδρος. Ε καί; Χωρίς καταστατικές αλλαγές που προϋποθέτουν συνεδριακές αποφάσεις ούτε η
δεοντολογία ούτε η ιδεολογία αλλάζει. Νέες νοοτροπίες μόνον κάνουν την εμφάνισή τους, που οι ρίζες
τους δεν είναι τυχαίες. Διακρίνω ενδεικτικά την φοβία και την φοβέρα.
Φοβία είναι ο φόβος ενός ατόμου ο οποίος συνεχίζει να υφίσταται χωρίς πραγματικό κίνδυνο και
οφείλεται συνήθως σε μια άσχημη εμπειρία (διαγραφή;) ή στο άγχος της αποτυχίας.
Φοβέρα είναι όταν συνειδητά προκαλεί τρόμο ή φόβο ή απειλεί κάποιον‐ους για να τους ελέγξει, ίσως τους
βουλευτές πριν από την κρίσιμη μνημονιακή ψηφοφορία.
Τι μας διδάσκει η ιστορία για τα φοβικά σύνδρομα των ηγετών; Διαπράττουν σοβαρά εθνικά, πολιτικά κ.α.
λάθη, αποτυγχάνουν και απομακρύνονται.
Τι λέει η εμπειρία μας για τα στελέχη που αντιστέκονται και διαγράφονται; Πάντα δικαιώνονται,
τουλάχιστον σ΄αυτήν την παράταξη.
Θεωρώ επίσης ασυμβίβαστο για ηγέτες που κόπτονται για την σωτηρία της χώρας, να αδιαφορούν για την
πορεία του κόμματος που τους έδωσε την εξουσία και τι θα παραδώσουν στον επόμενο. Το 35% έγινε 17%
και μ’ αυτήν την πολιτική που σώζει τη χώρα και καταδικάζει στη φτώχεια τους πολίτες (εκδικείστε αλήθεια
αυτούς που σας στήριξαν, μισθωτούς και κυρίως συνταξιούχους;) η ανησυχία για μονοψήφια ποσοστά στις
Ευρωεκλογές 2014 αν φτάσουμε μέχρις εκεί, είναι μεγάλη και βάσιμη ( ιδε ΠΑΣΟΚ).

Γράφειο Μιχάλης Ραμπίδης
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική; Για ξανασκεφτείτε το

 H Aμερική σύμφωνα πάντα με την επίσημη άποψη ανακαλύφθηκε το 1492 από τον Χριστόφορο Κολόμβο,φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Πολυετείς έρευνες και ανακάλυψη ευρημάτων από ερευνητές και επιστήμονες, δείχνουν ότι υπήρχε έντονη η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, καθώς και επηρεασμού της τέχνης των κατοίκων από την Ελληνική τεχνοτροπία.


Το πλήθος Αρχαιολογικών και γλωσσολογικών ευρημάτων είχε σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού , προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά.

Οι περιοχές βρίθουν από Ελλάδα, και ευρήματα με κλασικά θέματα, όπως κεφάλια μέδουσας, οικοδομήματα με Μυκηναϊκή τεχνοτροπία, μαιάνδρους, τον Ηρακλή με ρόπαλο και λεοντή, ελληνικά αγγεία και αμφορείς που έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη της Αμερικανικής ηπείρου και στο Περού.

Υπάρχουν και οι πόλεις Μόντε Αλμπάν και η Μίτλα με τις κιονοστοιχίες, που μας θυμίζουν την Τσίτσεν Ίτσα και εκείνες της Κνωσού και της Τίρυνθας. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα γλωσσολογικά ευρήματα, καθώς πλήθος από τοπικές διάλεκτοι, έχουν σαν βάση την Ελληνική γλώσσα με πάρα πολλές Ελληνικές λέξεις! Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στα νησιά Χαβάη ευρέθησαν 1108 Ελληνογενείς λέξεις!

Image


 Palacio de las Grecas= Το παλάτι των Ελλήνων

Στην νοτιοανατολική Βενεζουέλα υπάρχει ένα από τα πιο αινιγματικά και εντυπωσιακά μνημεία της προϊστορικής Αμερικής: “την πέντρα πιντάδα ” (πέτρα με ζωγραφιές).Είναι ένα ογκώδες μνημείο μήκους 92 μέτρων, πλάτους 76 και μοιάζει σαν ένα τεράστιο αυγό.
Image
Εκεί ανακαλύφθηκαν ντολμέν παρόμοια με εκείνα της Ευρώπης και της Αλγερίας, γραμμένα με Ελληνικά γράμματα”.Αυτά είναι ζωγραφισμένα πάντοτε σε προφίλ και είναι συχνά φτιαγμένα με μία ειδική μέθοδο, παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα την Τρίτη χιλιετία πΧ.

Επίσης υπάρχει μια νωπογραφία που παριστάνει έναν Ινδιάνο ευγενή από το Παλένκουε του Γιουκατάν στο Μεξικό και έχει εκπληκτική ομοιότητα με τον πρίγκιπα της Κνωσού της Κρήτης!


Image
Εντυπωσιακή είναι και η ομοιότητα που έχει το πυθάρι που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Μπίμινι των νήσων Μπαχάμες(Δεξιά), με το Κρητικό πυθάρι που εκτίθεται στο Μουσείο του Ηρακλείου(Αριστερά).
Image
Το 1867 μια σειρά άρθρων σε περιοδικό της Αργεντινής παρουσιάζει ότι η γλώσσα Κέτσουα των Περουβιανών των Άνδεων έχει βάση τα αρχαία Ελληνικά!

Ένας ακόμη μεγάλος εξερευνητής ο Percy Harrison Fawcett ανακάλυψε τα απομεινάρια του πανάρχαιου ελληνικού πολιτισμού στη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα στην Χιλή καθώς και ιθαγενείς οι οποίοι υποστήριζαν την ελληνική τους καταγωγή, απόγονοι των Σπαρτιατών και μιλούσαν μια πανάρχαια ελληνική διάλεκτο.

Δυστυχώς ο Fawcett σε μια ερευνά του οδηγούμενος από τους ιθαγενείς στην πανάρχαια ελληνική πόλη Xavante εξαφανίστηκε για πάντα στη ζούγκλα. Την πόλη την οποία έψαχνε την ονόμαζε πόλη "Ζ".

Δεξιά δαχτυλίδι Μινωική περιόδου - Αριστερά αποτύπωμα σε βράχο της Αριζόνας


ΟΙ ΑΡΑΟΥΚΑΝΟΙ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Λόνκο Κιλαπάν, που είναι ο Επεουτούβε της φυλής (Επεοτύπης, Επεοταγός = επίσημος ιστορικός των Αραουκανών, αφηγητής των επών - έπεου) γύρω στο 600 με 800 πΧ ξεκίνησε μια αποστολή αποίκισης από την Ελλάδα, συγκεκριμένα από την Σπάρτη, και περνώντας από την Μικρά Ασία ακολούθησε τον παραδοσιακό δρόμο προς την Άπω Ανατολή, περνώντας βορειοανατολικά της Ινδίας και έφτασε στην περιοχή του Λάος.

Από εκεί κατέβηκαν προς την Χερσόνησο της Μαλαισίας – που στον χάρτη του Πτολεμαίου ονομάζεται απλώς Χερσόνησος – και από κει πέρασαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, που οι Έλληνες ονόμαζαν απλώς Ωκεανό, ως τον κατ' εξοχήν Ωκεανό της Γης.

Χρησιμοποιώντας ως γέφυρα τα νησιωτικά συμπλέγματα της Ινδονησίας, Μικρονησίας, Μελανησίας και Πολυνησίας, έφθασαν τελικά ως τα νησιά Γαλάπαγος (Galapagos, σύνθετη λέξη εκ των γάλα και πάγος, που θα πει λευκοί βράχοι) και από εκεί πέρασαν στη αμερικανική ΄Ήπειρο (Περού). Όλα τα παραπάνω νησιωτικά συμπλέγματα φέρουν σύνθετα ελληνικά ονόματα: “Ινδο-νησία”, “Μικρο-νησία”, “Μελα-νησία”, “Πολυ-νησία”...

Όλα έχουν ως δεύτερο συνθετικό την λέξη -νησία, δηλαδή, “σύνολο νησιών”, “νησιωτικό σύμπλεγμα”, ενώ το πρώτο συνθετικό είναι δηλωτικό κυρίας ιδιότητος των νήσων αυτών ή των κατοίκων τους. Τα ονόματα αυτά δεν τους τα έδωσαν οι δυτικοί θαλασσοπόροι αλλά τα είχαν από πριν.

Οι Σπαρτιάτες, αναζητώντας κατάλληλο μέρος για εγκατάσταση της νέας αποικίας, οδηγήθηκαν τελικά σε ανάλογο γεωγραφικό πλάτος με αυτό της Ελλάδος, μεταξύ του 36ου και 40ου παραλλήλου, νοτίως του Ισημερινού. Εκεί θεμελίωσαν την καινούργια πολιτεία - κράτος και έδωσαν στην περιοχή το όνομα Φυλή, από παραφθορά του οποίου προέκυψε η σημερινή ονομασία της χώρας Χιλή (Chile).

Πράγματι, η ονομασία Φυλή υπήρχε ως τοπωνύμιο και στον ελλαδικό χώρο και είχε (εκτός της πρώτης σημασίας, από το ρήμα “φύω”) και μια δεύτερη σημασία αυτήν της φύλαξης, του φυλακίου (από το ρήμα “φυλάσσω”).

Ο αρχηγός στην Χιλή διατηρούσε, από παλιά το όνομα Άπο, αφού η εξουσία του προερχόταν ακριβώς από τον Απόλλωνα, αποκαλύπτει ο Λ. Κιλαπάν. Οι Αραουκάνοι, ως λακωνίζοντες, είχαν τη συνήθεια να συντέμνουν τα ονόματα• έτσι το Από-λλων γίνεται Άπο, το Προμηθεύς γίνεται Προμ, το Λυκούργος γίνεται Κούργο. κτλ.

Μάλιστα το όνομα Άπο ταυτίστηκε ευρύτερα με την έννοια του “κύριος, αρχηγός, επικεφαλής” στην αραουκανική γλώσσα, πράγμα το οποίο συμφωνεί απόλυτα με την προσωνυμία “Αρχαγέτας ή Αρχηγέτης” που έφερε ο Θεός στις Ελληνικές αποικίες...

Έξαλλου, ο Απόλλων εθεωρείτο κατ΄ εξοχήν ιδρυτής πόλεων και λέγεται ότι αυτός ήταν που θεμελίωσε και την πολιτεία τής Σπάρτης. Τα συνηθέστερα δε ονόματα των αποικιών ήταν επωνυμίες του θεού, όπως: Απολλωνία, Πυθόπολις, Φοίβη, Φοιβία... Στην αρχαιότητα αναφέρονται και είναι γνωστές τουλάχιστον είκοσι τέσσερις αποικίες με το όνομα Απολλωνία.

Το αριθμητικό σύστημα των Αραουκανών είναι αντιγραφή - μεταφορά του δεκαδικού συστήματος των Ελλήνων, αν και δεν έχουν διατηρηθεί οι ονομασίες των αριθμών.

 Σύμφωνα με τα όσα παραδόθηκαν στον Λόνκο Κιλαπάν από τον δάσκαλο και προκάτοχό του Επεουτουβε Κανίο, όταν οι Έλληνες άποικοι έφτασαν από την Δύση, βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα να προσπαθήσουν να διδάξουν την γλώσσα τους στους ιθαγενείς με τους οποίους ήρθαν σε επιμιξία ή να μάθουν οι ίδιοι την ομιλούμενη γλώσσα εκείνης της χώρας, την μάπου-ντούγκου (mapudugu), έκλιναν κυρίως προς την δεύτερη επιλογή, αλλά εφαρμόζοντας τους γραμματικούς κανόνες της δικής τους γλώσσας.

Ταυτόχρονα δίδαξαν στους ντόπιους τις βασικές λέξεις της γλώσσας τους όπως Ζευς ή Ζαν (Ζεν), Γαία (Γούε) κτλ. Επίσης, πολλά τοπωνυμία που διατηρούνται ακόμη και σήμερα σε βουνά, ποταμιά, νησιά, χωριά και περιοχές της Χιλής, είναι ελληνικής προέλευσης, όπως Άνδεις (=αυτές που ευχαριστούν, που τέρπουν, από το ρήμα ανδάνω). Αιμόν (=αίμων, αιματώδης). Κορίκο (=Κώρυκος), Κίδο (=Κύδος), Ακουίλεο (= Αχιλλεύς) κ.α.

Η Αραουκανική Γλώσσα διαθέτει τόσο πλούσιο λεξιλόγιο που υπερβαίνει πολλές από τις λεγόμενες Σύγχρονες Γλώσσες. Βασιζόμενος σε μια αρχική εκτίμηση και τονίζοντας το γεγονός ότι η Αραουκανική δεν ήταν γραπτή γλώσσα ο Λόνκο Κιλαπάν βεβαιώνει ότι ένα 20% τουλάχιστον του λεξιλογίου που διατηρείται ακόμα και σήμερα εν χρήσει είναι ελληνικά.

Ορισμένες λέξεις διατηρούνται αυτούσιες και άλλες έχουν παραφθαρεί με την πάροδο τόσων χρόνων και πολλές ακολουθώντας τον γραμματικό κανόνα της συναίρεσης, ο οποίος υπάρχει και στις δύο γλώσσες έχουν συντμηθεί και δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμες.

Όταν αναφέρονται στη γη ως τόπο, χώμα, χρησιμοποιούν την λέξη μάπου (mapu), όταν όμως αναφέρονται στην Γη αυτή καθαυτή, ως γήινη σφαίρα, ως θηλυκή ζώσα οντότητα, χρησιμοποιούν λέξη Γούε (Gue) δηλαδή Γαία.

Τέλος ας δούμε ονόματα περιοχών και θεών που παραμένουν ακόμη και σήμερα Ελληνικά: Ντίον-Αν (Διόνυσος), Ηρακάν (Ηρακλής), Μελανονήσια(Μελανά Νησιά), Μικρονησία(Μικρά Νησιά), Πολυνησία(Πολλά νησιά) , Φιλλιπί-νες κ.λ.π. Στην Καραϊβική επίσης, υπάρχει νησί 'Ανδρος και νησί Ρόδος και στην Χαβάι νησί Σάμος!


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Κλείδωσε το επίδομα θέρμανσης – τα τελικά ποσά .

Στα 300 ευρώ θα φτάσει η επιστροφή φόρου για τους καταναλωτές της Αττικής που θερμαίνονται αποκλειστικά με πετρέλαιο θέρμανσης. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι να αγοράσουν τουλάχιστον 1,2 τόνους πετρέλαιο, να μην έχουν εισόδημα άνω των 15000-30.000 ευρώ και η αξία της ακίνητης περιουσίας τους να μην υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Δείτε το επίδομα για όλες τις περιοχές της χώρας

Για να πάρει επιστροφή φόρου, ο αγοραστής του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας που θα αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Έχουν προχωρήσει σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης κάτι το οποίο θα αποδεικνύεται με ηλεκτρονική διασταύρωση μέσω του συστήματος Ήφαιστος που ενημερώνουν οι έμποροι πετρελαίου

2. Το ατομικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ (ή 25.000 ευρώ αν είναι παντρεμένοι ή 30.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά)

3. Η αντικειμενική αξία της περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ (ή η επιφάνεια της πρώτης κατοικίας δεν είναι μεγαλύτερη από τα 120 τετραγωνικά)

Στη συνέχεια υπολογίζεται το ποσό της επιστροφής φόρου. Πιθανότατα, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα καταβάλλεται με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για τον υπολογισμό του επιδόματος, η χώρα θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες:

1. Στην Α' Ζώνη, το επίδομα θα φτάνει στα 900 ευρώ για κατανάλωση 3000 λίτρων. Αν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη, το ποσό δεν θα αυξάνεται ενώ αν είναι μικρότερη, το επίδομα θα είναι μικρότερο. Η Α΄ Ζώνη περιλαμβάνει: Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Δράμα.

2. Στην Β' Ζώνη το επίδομα θα φτάνει στα 550 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι η κατανάλωση θα φτάνει στα 1800 λίτρα. Η Β΄ ζώνη περιλαμβάνει Ευρυτανία, Γιάννενα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα , Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη , Ροδόπη και Έβρο.

• Στην Γ' Ζώνη, το επίδομα θα ανέρχεται στα 300 ευρώ με ελάχιστη κατανάλωση τα 1000 λίτρα. Η Γ' Ζώνη περιλαμβάνει τους νομούς Αττική (εκτός Κυθήρων και νήσων Σαρωνικού), Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβο, Χίο, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα.

• Στην Δ' Ζώνη, το επίδομα θα ανέρχεται στα 200 ευρώ με ελάχιστη κατανάλωση τα 600 λίτρα. Η Δ΄Ζώνη περιλαμβάνει: Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Προκήρυξη οχτάμηνων

Στις 26 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Ανέργων και προστασίας περιβάλλοντος Εορδαίας πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για τα οχτάμηνα στη ΔΕΗ που προβλέπει 320 θέσεις εργασίας στην Κοζάνη, και 45 στη Φλώρινα.
Εξ άλλου στο 1ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα δοθεί στη δημοσιότητα η προκήρυξη 36 θέσεων εργασίας στον Α Η Σ Πτολεμαίδας ενώ το Σωματείο θα διεκδικήσει όπως οι θέσεις που αναμένονταν τον περασμένο Αύγουστο να προκηρυχτούν τον Δεκέμβριο του 2012 για να μη μειωθεί ο αριθμός των οχτάμηνων στην περιοχή.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου

Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Επίσχεση εργασίας και στο Μποδοσάκειο

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν αύριο Πέμπτη από τις 9 π. μ έως τις 12 μετά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »