Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αλαλούμ με τις αποδείξεις: Στο μισό θα μετράνε από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζεύουν οι φορολογούμενοι, για να γλιτώσουν τον επιπλέον φόρο

Την τελική τους μορφή έλαβαν οι νέες ρυθμίσεις που παρέχουν κίνητρα σε μισθωτούς και συνταξιούχους να μαζεύουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.
Φέτος λοιπόν οι φορολογούμενοι πρέπει να μαζέψουν το 10% των εισοδημάτων τους σε αποδείξεις για να μπορέσουν να έχουν την έκπτωση των 2.100 ευρώ και παράλληλα να γλιτώσουν τον επιπλέον φόρο.
Για εισόδημα 10.000 απαιτούνται δηλαδή αποδείξεις αξίας 1.000 ευρώ, για εισόδημα 13.000 αποδείξεις αξίας 1.300 κ.ο.κ.
Στην περίπτωση που κάποιος δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που του αναλογεί θα του επιβληθεί φόρος ίσος με το 22% του ποσού που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών οι αποδείξεις θα υπολογίζονται ως εξής:
Οι αποδείξεις από τις αγορές προϊόντων από σούπερ μάρκετ και την προμήθεια καυσίμων από πρατήρια, θα μετρούν από φέτος στο 50% της αξίας τους.
Με λίγα λόγια θα πρέπει να υπολογίζεται η αξία της απόδειξης στη μέση.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα νοικοκυριά καθώς η μείωση των απαιτούμενων αποδείξεων από το 25% στο 10% του εισοδήματος φέρνει και μεγάλη μείωση στις αποδείξεις που χρειάζεται το κάθε νοικοκυριό.

Πηγή: ''Ελεύθερος Τύπος''
news247

Διαβάστε περισσότερα » »

Να γιατί θέλουν τόσο πολύ την Ελλάδα… Γιατί εδώ είναι ο επίγειος Παράδεισος! (Φωτό)

paradeisosΟ Παράδεισος επί της Γης πραγματικά υπάρχει και βρίσκεται φυσικά στην Ελλάδα.
Όλα τα είδη φύσης, βουνά, δάση, ποτάμια, νησιά, παραλίες, πέτρες, ηφαίστεια, θάλασσες! Όλα διαφορετικά, όλα υπέροχα!
Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες από τις χιλιάδες που θα μπορούσαμε να βάλουμε, και αποτελούν ένα μικρό δείγμα για το τι είναι Ελλάδα.
Ελλάς, σημαίνει «οι πέτρες του φωτός» και ο λόγος είναι αυτός:
HELLAS1 HELLAS2 HELLAS2O HELLAS3 HELLAS3- HELLAS4 HELLAS5 HELLAS6 HELLAS7 HELLAS8 HELLAS9 HELLAS10 HELLAS11 HELLAS12 HELLAS13 HELLAS14 HELLAS15 HELLAS16 HELLAS17 HELLAS18 HELLAS19 HELLAS21 HELLAS22 HELLAS23 HELLAS24 HELLAS25 HELLAS26 HELLAS27 HELLAS28 HELLAS29 HELLAS31 HELLAS32 HELLAS33 HELLAS34 HELLAS35 HELLAS36 HELLAS39 HELLAS40 HELLAS41 HELLAS42 HELLAS43 HELLAS44 HELLAS45 HELLAS46

Η φωτογραφία της Κέρκυρας με το σταυρό, είναι του Βασίλη Δουκάκη.
Η φωτογραφία του Πόρου, είναι του Βασίλη Τσανάκα.
Η φωτογραφία της Κέρκυρας – Βενετίας, είναι της Λίνας Ανεμογιάννη.
Η προτελευταία φωτογραφία με τίτλο: “Οι Περσείδες «λούζουν» τα Μετέωρα” ελήφθη στις 13/08/2013 από τον Babak Tafreshi που απαθανατίζει με τη φωτογραφική του μηχανή τα «πεφταστέρια» πάνω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της NASA.
Στην τελευταία φωτογραφία απεικονίζονται: Ο Παρθενώνας, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και δεξιά το Άγιο Όρος. Η μεγάλη φωτογραφία είναι από την Σαντορίνη.
Στη φωτογραφία με την Κρήτη, ο συντάκτης του oneirikataxidia έγραψε εκ παραδρομής Chili αντί Chile. Το άρθρο αντιγράφηκε πάρα πολλές φορές και μερικοί που δεν χρωστάνε καλό σε κανέναν έσπευσαν να ρίξουν αστροπελέκια! Ηρεμήστε παιδιά δεν είναι τεστ Αγγλικών! Η Ελλάδα έχει του κόσμου τις ομορφιές. Αυτό είναι το νόημα.
Καμία φωτογραφία δεν έχει υποστεί επεξεργασία από μας, ούτε στο χρώμα ούτε σε τίποτα παρά μόνον προστέθηκαν οι μπάρες με τις λεζάντες.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα υποσυνείδητα μηνύματα στις διαφημίσεις και η Νέα Τάξη Πραγμάτων – video

20eyroΜερικές εικόνες απο διαφημίσεις λειτουργούν σαν υποσυνείδητα μηνύματα… Τα υποσυνείδητα μηνύματα και η ευκολία με την οποία μπορούν να εφαρμοσθούν και να επηρεάσουν αποφάσεις και συναισθήματα. Το παρακάτω βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και κάνει σάλο καθώς ορισμένοι συγχέουν το marketing με μια “νεα τάξη πραγμάτων”…


Δείτε το βίντεο



makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »