Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η εντυπωσιακή διαδικασία συλλογής cranberries

Εντυπωσιακή διαδικασία συλλογής cranberries (4)
Το θέρισμα των cranberries (βακκινίων) είναι μια εντυπωσιακή διαδικασία. Τα χωράφια πλημμυρίζονται με νερό, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των καρπών από τους θάμνους και αφήνει τα cranberries να επιπλέουν στην επιφάνεια. Οι θεριστές τότε μπορούν είτε να τα συλλέξουν ή να τα αντλήσουν.

Εντυπωσιακή διαδικασία συλλογής cranberries (3)
Εντυπωσιακή διαδικασία συλλογής cranberries (5)
Εντυπωσιακή διαδικασία συλλογής cranberries (6)
Εντυπωσιακή διαδικασία συλλογής cranberries (7)
Εντυπωσιακή διαδικασία συλλογής cranberries (2)
Εντυπωσιακή διαδικασία συλλογής cranberries (1)
Εντυπωσιακή διαδικασία συλλογής cranberries (8)
Εντυπωσιακή διαδικασία συλλογής cranberries (9)


http://www.otherside.gr/


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αντικολλητικά σκεύη: Ένας άγνωστος χημικός πόλεμος

Πως σχετίζονται τα μαγειρικά αντικολλητικά σκεύη με τις τορπίλες που χρησιμοποιήθηκαν από το Αμερικανικό ναυτικό κατά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο; Το θέμα των αντικολλητικών σκευών που υπάρχουν σε κάθε σπίτι έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και στο παρελθόν. Ωστόσο, νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος έχουν αγγίξει πλέον τα όρια του τρόμου.



Το αντικολλητικό κόλπο

Το τεφλόν είναι μια ουσία πλαστικής μορφής η οποία έχει ανακαλυφθεί και παντεταριστεί από την κορυφαία χημική εταιρεία στον κόσμο την Du pont. Η εν λόγω ουσία χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 350.000 εφαρμογές παγκοσμίως αλλά και σε μαγειρικά σκεύη.
Το τεφλόν ανακαλύφθηκε το 1938  και κατά τη διάρκεια του β παγκοσμίου πολέμου έγινε γνωστό ως η πιο γλιστερή ουσία στον κόσμο, αφού χρησιμοποιήθηκε ως επίστρωμα στις τορπίλες του ναυτικού της Αμερικής προσδίδοντας τους μεγαλύτερη ταχύτητα κατά 18%. Από το 1942 και εξής χρησιμοποιήθηκε ως επίστρωση και στα υποβρύχια.
Το 1958 ο Γάλλος εφευρέτης Marc Gregoire βρήκε τον τρόπο να χρησιμοποιήσει την την ουσία αυτή στην κατασκευή τηγανιών δημιουργώντας την εταιρία tefal. Όπως είναι φυσικό στη συνέχεια χιλιάδες εταιρίες αντέγραψαν αυτήν την ιδέα.
Το 1982 άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες για τα τηγάνια αυτά επειδή ήταν ακριβά αλλά γδέρνονταν και πολύ εύκολα με αποτέλεσμα μαζί με το φαγητό να σερβίρονται και τα κομμάτια από την ουσία αυτή.  Έτσι η tefal σε συνεργασία με την Du Pont αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ενισχύοντας την επικάλυψη των τιγανιών με διάφορες κεραμικές ουσίες, ανοξείδωτο ατσάλι και τιτάνιο δημιουργώντας έτσι ένα αχάρακτο υλικό.

Χημικοί κίνδυνοι

Κατά το διάρκεια του μαγειρέματος το θερμαινόμενο τεφλόν παράγει αέρια και μικροσωματίδια, βλαβερά για την υγεία των ανθρώπων. Τις ουσίες αυτές αναπνέει ο μάγειρας ή μαγείρισσα ενώ πολλές από αυτές εισχωρούν και στο φαγητό. Στη συνέχεια όταν τα πιάτα και τα μαγειρικά σκεύη πλυθούν οι ουσίες αυτές περνάνε και στο πόσιμο νερό. Με βάση τη τροφική αλυσίδα όλοι οι οργανισμοί επηρεάζονται λιγότερο ή περισσότερο από αυτή την χημική βόμβα.
Η Du pont κλήθηκε κάποια στιγμή να απαντήσει στην περιβαλλοντική ομάδα εργασίας σχετικά με 2 περιπτώσεις:

  1. Περίπτωση 1η: Παρατηρήθηκε ότι υπήρχαν ξαφνικοί θάνατοι κατοικίδιων πουλιών όταν αυτά βρίσκονταν μέσα στην κουζίνα κατά τη διάρκεια μαγειρέματος. Σύμφωνα με πορίσματα σχετικών ερευνών τα πουλιά εμφάνιζαν αιμορραγία στους πνεύμονες πεθαίνοντας ακαριαία από ασφυξία. Το φαινόμενο έχει μείνει γνωστό ως δηλητηριάσει τεφλόν.
  2. Περίπτωση 2η:  Η du pont με μελέτη της αναγνώρισε ότι τα αέρια από θερμαινόμενο τεφλόν προκαλούν μια κατάσταση γνωστή ως πυρετό των αναθυμιάσεων.
Χημικός πόλεμος

Σύμφωνα με μελέτες σημαντικών επιστημόνων όπως ο κ. Χρήστος Γεωργίου, καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών, οι τοξικές ουσίες που βγαίνουν από την θέρμανση του τεφλόν είναι 15, 3 από τις οποίες είναι τόσο τοξικές που χρησιμοποιούνται ως χημικά όπλα.
Πέτρα του σκανδάλου είναι η ουσία c- 8 (περφθοροκτανοικό οξύ). Όταν η εν λόγω ουσία απελευθερώνεται στις τροφές περνάει και στον άνθρωπο που καταναλώνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ουσία έχει ανιχνευθεί στο αίμα του 96% των παιδιών της Αμερικής ενώ εικάζεται ότι σχετίζεται με τον καρκίνο στους μαστούς και στους όρχεις. Στην συγκεκριμένη μελέτη αξίζει να αναφερθεί πως τα παιδιά του Κονγκό και το Μπαλί είχαν μηδενικά αποτελέσματα αυτής της ουσίας στο αίμα τους.

Μελέτες της EWG σε αντικολλητικό τηγάνι με ταχεία θέρμανση μέσα σε 5 λεπτά και 380 βαθμούς έφεραν τα εξής αποτελέσματα:

  • Στους 240 βαθμούς παρατηρήθηκε ελευθέρωση τοξικών σωματιδίων.
  • Στους 360 παρατηρήθηκε ελευθέρωση τοξικών αερίων με καρκινογόνες ουσίες, με 2 παγκόσμιους τοξικούς ρυπαντές και CF4. Ένα κουτάλι αρκεί για τον άμεσο θάνατο 100 ανθρώπων γιαυτό και χρησιμοποιείται στα χημικά όπλα. 

Ωστόσο επειδή θεωρητικά δύσκολα επιτυγχάνονται θερμοκρασίες άνω των 400 στην κουζίνα ας περιοριστούμε στις χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι 360 βαθμούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα σωματίδια που μπορεί να εκτεθεί κανείς είναι:
  • 240 βαθμοί: Υπερμικροσκοπικά σωματίδια.
  • 360 βαθμοί - TFE: Τετραφθοροαιθυλένιο
  • 360 βαθμοί - HFP: Εξαφροποπροπένιο
  • 360 βαθμοί - TFA: Τριφθοροακετικό οξύ
  • 360 βαθμοί - DFA: Διφθοροακετικό οξύ
Τι μπορούμε να κάνουμε;

Και στο θέμα αντιμετώπισης αφήνουμε χώρο στους ειδικούς. Η κ. Κοχυλά, κριτικός γεύσεων γράφει: Οι έμπειροι μάγειροι που χρησιμοποιούν αντικολλητικά σκεύη γνωρίζουν ότι αυτά είναι για ορισμένες δουλειές και όχι για όλες. Συνεχίζοντας συστήνει για την καθημερινή μαγειρική τη χρήση σκευών από μαντέμι ως την καλύτερη λύση.

Πηγή: Απο άρθρο και έρευνα του Χρήστου Κασταμονίτη στο περιοδικό HELLENIC NEXUS, Τεύχος 12.

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Παράνομη η απεργία των τελωνειακών

Το Πρωτοδικείο Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία των τελωνειακών, κατά της οποίας προσέφυγε το υπουργείο Οικονομικών.
Η συζήτηση της προσφυγής ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής χωρίς την νομική εκπροσώπηση των τελωνειακών, λόγω της απεργίας των  δικηγορικών συλλόγων.

Οι τελωνειακοί ξεκίνησαν απεργία το πρωί της Παρασκευής και έχουν προκηρύξει 10ήμερη απεργία έως και τις 24 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο, θα συνεδριάσουν για τυχόν συνέχεια των κινητοποιήσεων τους και ποια μορφή θα έχουν αυτές, εφόσον αποφασιστούν, αφότου η απεργία τους κηρύχθηκε παράνομη.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε την επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων, προκειμένου να αποφευχθούν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις και φαινόμενα κερδοσκοπίας εν μέσω των απεργιών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αύξηση της τιμής του ρεύματος από 1ης Νοεμβρίου αξιώνει η ΡΑΕ

Νέο «χαράτσι» στον οικογενειακό προϋπολογισμό μέσω της αύξησης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ώστε να καλυφθεί ο ελλειμματικός προϋπολογισμός του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ.
Συγκεκριμένα η ΡΑΕ προτείνει την αύξηση του Ειδικού Τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), από την 1η Νοεμβρίου με....
μια σταθερή ποσοστιαία χρέωση τέλους ΑΠΕ, η οποία θα καθορίζεται ως επί τοις εκατό επί της συνολικής χρέωσης (σε ¤/KWh) του δικτύου μεταφοράς και διανομής, για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών, και μάλιστα χωρίς πλαφόν.
Το Ειδικό Τέλος ΑΠΕ είναι μια δαπάνη η οποία βαρύνει όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να χρηματοδοτούνται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συνεπώς οποιαδήποτε αύξησή του θα επηρεάσει το λογαριασμό της ΔΕΗ. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δίνει ακόμα ως επιχείρημα την αντίστοιχη προσέγγιση στην αύξηση του τέλους ΑΠΕ που υιοθέτησε προσφάτως η Αυστρία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου έχουν κάνει Εγκλήματα στην Ελλάδα !



Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ στην κυβέρνηση, ανεξάρτητος ο Θωμάς Ρομπόπουλος;

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή, τώρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανεξαρτητοποιηθεί!

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δέχεται πιέσεις από τους ψηφοφόρους του να μην παραιτηθεί. Του ζητούν μάλιστα να....
μείνει στη Βουλή και να παλέψει για να ανατραπεί η αντι-κοινωνική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες. Ο βουλευτής δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη, καθώς, όπως ανακοίνωσε, θα δημοσιοποιήσει την απόφασή του την ερχόμενη Δευτέρα στον Φίλιππο Πετσάλνικο.

Σε περίπτωση που ο βουλευτής μείνει ανεξάρτητος, το ΠΑΣΟΚ μένει με έναν ακόμη βουλευτή λιγότερο, και οι πολιτικές εξελίξεις δεν αποκλείεται να είναι ραγδαίες τις αμέσως επόμενες ημέρες, όταν η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει το περιβόητο νομοσχέδιο.


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα πάντως του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς οι βουλευτές, κυρίως της περιφέρειας, δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από τους ψηφοφόρους τους, ενώ η κυβέρνηση προβληματίζεται, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει ένα «αντάρτικο» πριν εκδηλωθεί…
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαγνητικός κινητήρας μηδενικού κόστους : Η χαραυγή μιας νέας εποχής-Βίντεο

Ο Μαγνητικός Κινητήρας είναι μια πολύ σημαντική και πολύ αρχαία επινόηση, η οποία έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό για πάρα πολλά χρόνια,
και με πολύ κόστος, έτσι ώστε να διατηρήση τα πανίσχυρα πετρελαϊκά καρτέλ μέσα στο παιχνίδι της αγοράς ενέργειας.



Σήμερα, αν και εξακολουθεί να αποσιωπάται ή να υποβαθμίζεται το γεγονός της ύπαρξης του από τα μεγάλα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τα σημάδια των καιρών δείχνουν πως έφθασε ο χρόνος να περάση από το πειραματικό στάδιο στην εφαρμογή, έστω και χωρίς την βοήθεια της βιομηχανίας.

Ως προς το τεχνικό μέρος μπορούμε να πούμε μόνο -πολύ γενικά και θεωρητικά-, πως πρόκειται για μία κυκλική συστοιχία πηνίων και μαγνητών, τοποθετημένων γύρω από έναν άξονα σε θέσεις εναλλασσόμενης πολικότητας. Όταν το σύστημα αυτό τεθή σε λειτουργία δεν σταματάει να περιστρέφεται χωρίς την παρεμβολή του ανθρώπου.
Πρόκειται δηλαδή για μια ουσιαστικά αστείρευτη πηγή ενέργειας, μηδενικού κόστους και ταυτόχρονα μηδενικών τιμών μόλυνσης του περιβάλλοντος. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός ότι το πειραματικό στάδιο έχει σχεδόν ξεπεραστεί και μένει να δούμε τις εφαρμογές που θα έχη η τεχνολογία αυτή , όσο και τις επιπτώσεις τους στην γενική εικόνα του κόσμου όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Πρώτα από όλα, διαθέτοντας ένα μεταφερόμενο κινητήρα που δεν χρειάζεται να ενωθή με κανένα ηλεκτρικό ή άλλο δίκτυο παροχής για να λειτουργήση, θα μπορούσαμε να τροφοδοτήσουμε με μηδενικού κόστους ενέργεια σταθμούς αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού και να εξασφαλίσουμε την χωρίς κόστος μεταφορά του σε οποιαδήποτε περιοχή. Μια τέτοια αστείρευτη πηγή νερού, θα μπορούσε να αρδεύση απέραντες άνυδρες και ακαλλιέργητες εκτάσεις με αποτέλεσμα την μετατροπή του πλανήτη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε έναν καταπράσινο παράδεισο !!

Η εφαρμογή της μετάδοσης της κίνησης με μαγνητικούς κινητήρες στα οχήματα (έχει ήδη πραγματοποιηθεί πειραματικά) θα φέρη επανάσταση στις συγκοινωνίες και το κυριώτερο : Σχεδόν θα εκμηδενίση τα κόστη παραγωγής και μεταφοράς αγαθών με αποτέλεσμα την κάθετη άνοδο του βιοτικού επιπέδου για ξεκίνημα.

Η απεξάρτηση της παραγωγής από την κατανάλωση υλικών πηγών ενεργείας, εκτός των άλλων θα σημάνη και την πλήρη ανατροπή των γεωπολιτικών ισορροπιών σε κάθε γωνιά του πλανήτη.




katohika

Βεβαίως είναι αυτονόητο ότι τα πανίσχυρα καρτέλ που ελέγχουν όλες τις μορφές ενέργειας σήμερα, δεν πρόκειται να παραδώσουν αμαχητί την απόλυτη κυριαρχία που κατέχουν επάνω σε κάθε οικονομική, πολιτική, πνευματική και κυρίως σε κάθε επιστημονική δραστηριότητα. Με δεδομένο ότι τα κέντρα εξουσίας τους γνώριζαν πάντα και με κάθε λεπτομέρεια τις δυνατότητες της τεχνολογίας αυτής, βλέποντας την ως επερχόμενη λαίλαπα που θα σαρώση τις τεχνολογίες αναλωσίμων καυσίμων του περασμένου αιώνα, έχουν ξοδέψει απίστευτα ποσά σε μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα υπέρ ενός σχεδίου με το οποίο ελπίζουν να ανατρέψουν την δυναμική αυτής της τεχνολογίας : Την κατοχύρωση εναλλακτικών, αλλά ελέγξιμων μορφών ενεργείας για την δημιουργία ενός μελλοντικού, δήθεν 'οικολογικού' παραδείσου.

Με υποσχέσεις σχεδιάζουν να παραπλανήσουν για μία ακόμη φορά την ανθρωπότητα με σκοπό να προκαλέσουν μια σύγχυση μεταξύ των 'πρασίνων' πηγών ενεργείας και να στρέψουν τα βλέμματα του κόσμου σε 'καθαρές' πηγές που όμως όλες απαιτούν μόνιμα εγκατεστημένες και φυσικά πολυδάπανες εγκαταστάσεις (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κλπ) και οι οποίες βεβαίως έχουν εκ των προτέρω κατοχυρωθεί από τα νεοταξικά καρτέλ και τους πολιτικούς υφισταμένους τους. Είναι ο μοναδικός τρόπος να περισώσουν την κυριαρχία τους και ταυτόχρονα να συντηρήσουν την ψευδαίσθηση στους υπηρέτες τους πως ελέγχουν τις πηγές κάθε μορφής πλούτου. Αυτό μάλιστα το θεωρούν ως το πιο σημαντικό, διότι χωρίς αυτούς είναι ανίσχυροι.

Το πλεονέκτημα όμως του μαγνητικού κινητήρα να είναι οικονομικά προσιτός, μεταφερόμενος και αυτόνομος σε σχέση με τον χώρο που βρίσκεται, είναι απόλυτα καταστρεπτικό για τα παραπάνω σχέδια. Πολύ σύντομα θα ζήσουμε όλοι τα αποτελέσματα αυτής επερχόμενης επανάστασης και καλό είναι να είμαστε σε θέση να διαχωρίζουμε τα 'πράσινα' και δήθεν 'οικολογικά' οράματα των δυναστών μας από την δυναμικότητα μιας πραγματικής απαλλαγής του πλανήτη από τις μολυσματικές μεθόδους μετατροπής αναλώσιμων υλικών σε ενέργεια.

Κώστας Σκανδάλης

Μερικά μόνο από τα πάμπολλα βίντεο που ήδη κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο :
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι είπε ο Βενιζέλος στη Βουλή για τους κάτω των 55.Βίντεο

Περισσότερες φωτιές άναψε, απ΄αυτές που επιχείρησε να σβήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος,με τις διευκρινήσεις που έδωσε για το θέμα των περικοπών σε απόστρατους ηλικίας κάτω των 55.
Οι απόστρατοι χαρακτηρίζουν τα όσα είπε "κοροϊδία" που αφορά μια μειοψηφία. Δείτε όλη την ομιλία Βενιζέλου στη Βουλή.
 

Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

alt Ο καρκίνος είναι η δεύτερη συχνότερα εμφανιζόμενη ασθένεια μετά την καρδιά. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Αμερικής, το 90% των καρκίνων σχετίζεται με περιβαντολλογικούς παράγοντες (π.χ. νέφος, ραδιενέργεια, φυτοφάρμακα) και παράγοντες τρόπου ζωής (π.χ. κάπνισμα, διατροφή, ηλιοθεραπεία). 

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες πολλές εργαστηριακές μελέτες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους, έδειξαν ότι υπάρχει σημαντικός συσχετισμός ανάμεσα στον καρκίνο και στη διατροφή. Διάφορα συστατικά των τροφών βρέθηκαν ότι είναι υπεύθυνα τόσο για την καρκινογένεση όσο και για την ταχύτερη ανάπτυξη διαφόρων μορφών καρκίνου ενώ κάποια άλλα βρέθηκε ότι έχουν σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες.


Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους καρκινογόνους παράγοντες, η διατροφή αποτελεί έναν παράγοντα που μπορούμε να ελέγξουμε σε μεγάλο βαθμό. Γι’ αυτό και οι ερευνητές τα τελευταία χρόνια έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην μελέτη των διατροφικών συνηθειών  των ασθενών με καρκίνο και στον εντοπισμό των διαφορών τους σε σχέση με τον υγιή πληθυσμό. Στόχος τους είναι η ανακάλυψη/εύρεση των διαφόρων διατροφικών παραγόντων οι οποίοι μπορεί να προκαλούν ή να προστατεύουν από διάφορους καρκίνους.


Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ερευνητικά δεδομένα, λοιπόν, υπάρχει σημαντικός συσχετισμός ανάμεσα στον καρκίνο και στη διατροφή σε ότι αφορά τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά:

Λίπος. Μελέτες σε ζώα και ανθρώπους υποστηρίζουν την άποψη ότι δίαιτες με υψηλή πρόσληψη λίπους αυξάνουν τη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών, του εντέρου και του προστάτη.

Πρωτεΐνη. Κάποιες έρευνες έδειξαν ότι οι υψηλές σε πρωτεΐνη δίαιτες προκαλούν κάποιες μορφές καρκίνου, αλλά τα στοιχεία δεν είναι ακόμη επαρκή για να μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε κάτι τέτοιο με βεβαιότητα. 


β-καροτένη. Ελλείψεις στη συγκεκριμένη βιταμίνη σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα, της ουροδόχου κύστης και του λάρυγγα. Αντιθέτως, η κατανάλωση λαχανικών πλούσιων σε β-καροτένη έχει προστατευτική δράση έναντι των συγκεκριμένων καρκίνων.


Βιταμίνη C. Έρευνες έδειξαν ότι η βιταμίνη C εμποδίζει τη δημιουργία συγκεκριμένων καρκινογόνων ενώσεων και προστατεύει από συγκεκριμένους καρκίνους όπως του οισοφάγου και του στομάχου.


Βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε βρέθηκε ότι προστατεύει από τους καρκίνους του γαστρεντερικού συστήματος.


Σελήνιο. Το ιχνοστοιχείο σελήνιο χρησιμοποιείται στην παραγωγή αντιοξειδωτικών ουσιών και κάποιες μελέτες έδειξαν ότι προστατεύει από τους καρκίνους του οισοφάγου, του στομάχου και του εντέρου.


Ασβέστιο. Δίαιτες χαμηλές σε ασβέστιο συσχετίστηκαν με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.


Φυτικές Ίνες. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Φιλανδία έδειξαν ότι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχουν προστατευτική δράση κατά του καρκίνου εντέρου. Η προστατευτική αυτή δράση οφείλεται πιθανότατο στο γεγονός ότι οι φυτικές ίνες επιταχύνουν το πέρασμα των τροφών από το έντερο με αποτέλεσμα τα εντερικά τοιχώματα να παραμένουν όσο το δυνατό λιγότερο εκτεθειμένα σε καρκινογόνες ουσίες.


Αλκοόλ. Ο συνδυασμός αλκοόλ και καπνίσματος έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες καρκίνου του οισοφάγου. Επιπρόσθετα, κάποιες πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (πάνω από 4 ποτά ημερησίως) στις γυναίκες είναι συνυφασμένη με τον καρκίνο του μαστού.


Αν και τα στοιχεία αυτά είναι αποσπασματικά, ωστόσο αποδεικνύουν ότι η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί ιδανικό μέσο πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης του καρκίνου. Πραγματικά, έρευνες έδειξαν ότι για τους καρκινοπαθείς, μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανάρρωση βοηθώντας στην απόκτηση ενός υγιούς βάρους και στην βελτίωση του διατροφικού τους προφίλ.

Συμβουλευτικά, για την καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου:

Καταναλώνετε ποικιλία τροφών και αποφύγετε τη μονοτονία στη    

   διατροφή σας.

Μειώστε την πρόσληψη λίπους και διατηρήστε ένα υγιές βάρος.


Καταναλώνετε περισσότερους σύνθετους υδατάνθρακες, πλούσιους

   σε άμυλο και σε φυτικές ίνες.

Καταναλώνετε ποικιλία λαχανικών και φρούτων.


Καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο (το πολύ 2 ποτά ημερησίως για

   τους άνδρες και 1 ποτό ημερησίως για τις γυναίκες).

Αποφύγετε την κατανάλωση καπνιστών και πλούσιων σε αλάτι και
   νιτρικά τροφών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Για να μη μυρίζει το ψυγείο…

Για να μη μυρίζει το ψυγείο...Για να μη μυρίζει το ψυγείο, μπορείτε να κάνετε κάποιο από τα παρακάτω κολπάκια:
1. Βάλτε γάλα σε μπολάκι ή ποτήρι και βάλτε το κατά προτίμηση στο πάνω ράφι. Το γάλα κάθε τόσο το ανανεώνετε
2. Βάλτε σε μπολάκι ή πιατάκι μαγειρική σόδα
3. Κατακάθια του καφέ σε μπολάκι που θα το τοποθετήσετε στην κάτω σχάρα.
4. Βάλτε σε μπολάκι, 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και προσθέστε 2 κουταλιές νερό. Βάλτε στα μικροκύματα για 2 λεπτά να βράσει και μετά στο ψυγείο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό του δεξιού κλάδου του τμήματος από Α/Κ Βασιλικού…

Από την εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, στo πλαίσιο απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης μίας γέφυρας, στήριξης εξοπλισμού του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας θα διακοπεί η κυκλοφορία του δεξιού κλάδου, από Α/Κ Βασιλικού έως Α/Κ Νεοχωρίου (κατεύθυνση από Ηγουμενίτσα προς Ιωάννινα), στις 18 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα από 08:00 έως τις 18:00.
Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας μέσω της Εθνικής Οδού Νεοχωρίου – Νεράιδας.
Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών για την προσωρινή όχληση.

Εγνατία Οδός ΑΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 99α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 15 10 2011

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάτω από ένα συνεχή ψιλόβροχο η Πτολεμαΐδα γιόρτασε σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου, την 99η επέτειο της απελευθέρωσής της από τον Τουρκικό ζυγό. Με την παρουσία εκκλησιαστικών, στρατιωτικών, τοπικών φορέων, και πλήθους κόσμου, οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση που έγινε επί της οδού 25ης Μαρτίου.
Νωρίς το πρωί και στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, χοροστατούντος του κλήρου του Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεοκλήτου. Μετά τη δοξολογία έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της κεντρικής πλατείας, κατάθεση στεφάνων και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. 
Το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν οι βουλευτές Αλέκος Αθανασιάδης, Γιώργος Κασαπίδης, Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.
Την μαθητική παρέλαση άνοιξε η φιλαρμονική του Δήμου (ενώ στην Εκκλησία παραβρέθηκε η Στρατιωτική Μπάντα του Α' Σώμματος) και στην οποία πέραν από τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρέλασαν η εθελοντική διασωστική ομάδα Πτολεμαΐδας, καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής. 
Ο  βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης δήλωσε «απελευθέρωση Πτολεμαΐδας. Ημέρα Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ημέρα Μνήμης και ίσως πολύ σημαδιακή λόγω των ημερών που περνάμε. Η χώρα περνάει δύσκολες μέρες. Χρειάζεται μια απελευθέρωση από το άγχος και τη δυσφορία που περνάει και από τα δύσκολα που ζει καθημερινά ο έλληνας πολίτης. Γίνονται προσπάθειες να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο. Από  ότι φαίνεται το εγχείρημα μοιάζει δύσκολο αλλά θα πρέπει να ήμαστε αισιόδοξοι και να στείλουμε αισιόδοξο μήνυμα ότι θα έρθουν και καλύτερες μέρες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η ανέχεια, ο πόνος, η απογοήτευση και βέβαια η έλλειψη ελπίδας. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ελπίδα αφού δεν γίνεται διαφορετικά. Οι δανειστές είναι δυνάστες, ζητούν από εμάς να τους δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε σε αυτή τη χώρα. Ε, λοιπόν δεν θα το δώσουμε. Προσπαθούμε μέσα από διαπραγματεύσεις να πετύχουμε ότι γίνεται καλύτερο. Χρόνια πολλά σε όλους, είναι μια μέρα που έπρεπε να τη γιορτάσουμε καλύτερα αλλά δυστυχώς βλέπω τη κατήφεια στα μάτια του κόσμου».
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Κασαπίδης στις δηλώσεις του ανέφερε « πριν από 99 χρόνια οι έλληνες απελευθέρωναν μια προς μια τις ελληνικές πόλεις από το τουρκικό ζυγό, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τον απαράμιλλο ηρωισμό της φυλής μας.  Σήμερα ηρωισμός είναι η αντίσταση και η πάλη ενάντια στα δεινά της πατρίδας μας, που είναι διάφορες άλλες μορφές δουλείας, όπως η διαφορά, η διαπλοκή, η φοροδιαφυγή, η παραοικονομία και όλη αυτή η ηθική κατάπτωση που μας έχει οδηγήσει σε αυτά τα χάλια. Οφείλουμε και πάλι ενωμένοι και πνευματικώς αναγεννημένοι και μέσα από τις αξίες του πολιτισμού και της ορθοδοξίας να αντισταθούμε και να αποτινάξουμε όλες τις μορφές δουλείας και να απομονώσουμε και να διώξουμε όλους αυτούς που είτε με ψέματα είτε με υποκρισία μας οδήγησαν σε αυτή τη θέση». Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε με τη σειρά του «σήμερα τιμούμε όλους εκείνους που με τη ζωή τους, επέτρεψαν σήμερα η πόλη και η χώρα μας να είναι ελεύθερη. Το σημαντικότερο από όλα όμως και αυτό που χρειάζεται σε μια δύσκολη εποχή η χώρα είναι ομοψυχία, συνεννόηση και ότι μέτρα παίρνονται να μπορούν να αποδώσουν και όχι μέτρα χωρίς στόχο και χωρίς σκοπό. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αρκεί να υπάρχουν καθαρές και δυνατές λύσεις. Χρόνια πολλά σε όλους και να ήμαστε πάντα ελεύθεροι ».
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής δήλωσε «οι ευχές για ομοψυχία και ενότητα των ελλήνων είναι πλέον αναγκαίες από κάθε άλλη περίοδο του τελευταίου διαστήματος της ιστορίας μας. Και έχουμε υποχρέωση με όρους συναίνεσης και ενότητας να αγωνιστούμε απέναντι σε πρακτικές και πολιτικές που θέλουν να διαλύσουν τη κοινωνία, τη δομή και τα κυριαρχικά δικαιώματα μας. Μέσα σε αυτό τον αγώνα έχουμε υποχρέωση να προασπίσουμε το δημόσιο χώρο γιατί με αυτό τον  τρόπο μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα στέρεο αύριο και να οικοδομήσουμε την προοπτική του μέλλοντος. Και βέβαια ο καθένας από εμάς με όρους αγνού πατριωτισμού πρέπει να αγωνιστεί βλέποντας το κοινό συμφέρον και εγκαταλείποντας την ιδιοτέλεια του μικρού για το οποίο πολλοί αγωνίζονται σήμερα μέσα από τη δυσχέρεια. Επίσης πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι δεν μπορούν να υπάρξουν ευημερούσες οικογένειες και άτομα μέσα σε μια κοινωνία που δυστυχεί και μέσα σε ένα σύστημα που λειτουργεί αρνητικά. Αντίθετα μέσα σε μια κοινωνία ενότητας και κοινής προσπάθειας μπορούνε να έχουμε ευημερούντες πολίτες. Χρόνια πολλά και πάντα ελεύθεροι».
Τέλος  η  δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου δήλωσε «15 Οκτωβρίου. Τα ελευθέρια της πόλης της Πτολεμαΐδας. Ένας αγώνας που έγινε για να μπορεί αυτός ο τόπος να είναι ελεύθερος. Σημαντική μέρα για όλους μας γιατί έδειξε ότι σε δύσκολες συνθήκες οι έλληνες μπορούν να υπερασπίζονται το τόπο τους και να τον έχουν ελεύθερο. Με αυτό το μήνυμα συνεχίζουμε και σήμερα στις δυσκολίες που βρισκόμαστε, σαν τόπος, σαν λαός, σαν Δυτική Μακεδονία, σαν δήμος Εορδαίας. Θα δώσουμε τον αγώνα μας γιατί όπως οι προγονοί μας έτσι και εμείς μπορούμε. Ακόμη και με δυνάμεις που φαίνονται πιο ισχυρές από εμάς μπορούμε να τις νικήσουμε γιατί μας αδικούν και μας βλάπτουν και μπορούμε να αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε αυτό το τόπο που παραλάβαμε και είναι ένας τόπος με προοπτική και μπορούμε να ζούμε ελεύθερα. Και ελευθερία δεν είναι μόνο αυτή που έγινε και κερδήθηκε πριν από πολλά χρόνια, αλλά να μπορούμε να αποφασίζουμε για τον εαυτό, το τόπο, για τα παιδιά και για το μέλλον μας».

Διαβάστε περισσότερα » »

Το σχέδιο τριχοτόμησης της Τουρκίας - ΜΕΡΟΣ Β!


Λάζαρος Ελευθεριάδης 


Οι τελευταίες δηλώσεις της Τουρκίας, μόνον ως «συγνώμη» μπορούν να εκληφθούν, αφού επιστράτευσαν μέχρι καθηγητές πανεπιστημίων, οικονομικούς στην Αμερική, στην επίτευξη αναστροφής της αντίδρασης, την οποίαν προκάλεσε η στάση τους


Τα συγκριτικά γεωπολιτικά πλεονεκτήματα, στρατηγικού χαρακτήρα της Τουρκίας, είναι:
η θέση της Τουρκίας, ο έλεγχος των στενών των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου, η γειτνίασή της με την Ρωσία, η γειτνίαση της με την περιοχή της Μοσούλης, με το Ιράν και το Ιράκ, και βέβαια με τα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Βρέχεται από την Μεσόγειο και το Αιγαίο και την Μαύρη Θάλασσα.

Ιστορικά η Τουρκία έχει συμπεριφορά άρπαγα και σύγχρονου στρατονόμου, προς όλες τις όμορες χώρες, επιδεικνύοντας την στρατιωτική της ισχύ, η οποία εν πολλοίς βασιζόταν, μέχρι πρότινος, σε στρατιωτικές αντιπαροχές των ΗΠΑ.

Η συμπεριφορά της Τουρκίας, από την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και εντεύθεν επηρεαζόταν σημαντικά από τα φοβικά ανακλαστικά της διάλυσης της Αυτοκρατορίας με σύγχρονη επένδυση στην επίτευξη συνθηκών επιβολής δορυφορικής εξωτερικής πολιτικής στα όμορα κράτη .

Η μακρόχρονη οικοδόμηση της εξωτερικής της πολιτικής της, επάνω στο δόγμα της Μεγάλης Πύλης, δηλ. της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , ελέγχοντας ενεργειακούς πόρους, και στρατηγικά γεωπολιτικά σημεία. Εξαρτώντας ακουσίως, εν πολλοίς, της Μεγάλες Δυνάμεις, είναι ηλίου φαεινότερο να συναχθεί ασφαλώς το συμπέρασμα, που στοχεύει η εξωτερική πολική της Τουρκίας, επισκοπώντας και παρακολουθώντας την συμπεριφορά της σε στοχεύσεις στρατηγικού χαρακτήρα , αλλά και την μεθόδευση επίτευξης των επιμέρους τακτικών στόχων της.

Θα αναφέρω χαρακτηριστικές δράσεις της εξωτερικής της πολιτικής, χρονολογικά αλλά και σε επίπεδο χωροθέτησής τους.

«Η Τουρκία εξετάζει τις συνθήκες των αρχών του 20ού αιώνα για να δει κατά πόσον έχει νόμιμο δικαίωμα στις πετρελαιοπηγές γύρω από τις βόρειες πόλεις Μοσούλη και Κιρκούκ», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Γιασάρ Γιακίς στην εφημερίδα «Χουριέτ».

Ο Γιακίς δήλωσε ότι οι ιστορικές συνθήκες και οι εθνικοί δεσμοί δίνουν στην Τουρκία δικαίωμα λόγου στο μέλλον για τις πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές του Ιράκ, σε περίπτωση πολέμου υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Αν έχουμε δικαιώματα... θα πρέπει να το εξηγήσουμε στη διεθνή κοινότητα και τους εταίρους μας και να διασφαλίσουμε αυτά τα δικαιώματα», τόνισε ο Γιακίς.

οι Τούρκοι εγείρουν ζήτημα μερίσματος στα πετρέλαια του Κιρκούκ και της Μοσούλης.

«Επιθυμία μας είναι να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του Ιράκ, να επωφεληθεί ο ιρακινός πληθυσμός... Αν όμως αυτό δεν συμβεί και προκύψουν νέες εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον του πετρελαίου, τότε φυσικά δεν θα μείνουμε απλοί παρατηρητές. Έχουμε και εμείς τα σενάριά μας».

Οι δύο κρίσιμοι τομείς, τους οποίους η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, χτίζοντας την δική της πορεία, εμπαίζοντας την διεθνή κοινότητα (την οποίαν δεν συγχώρησε ποτέ για τη διάλυση της ΟΑ), με στόχο την αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών ενεργειακών πηγών, ικανοποιώντας τον στρατηγικό της στόχο, την ανάγκη απόλυτης απεξάρτησης από την Δύση, αναγορεύοντας τον εαυτό της σε παίκτη διεθνούς εμβέλειας είναι η περιοχή της Μοσούλης, δηλ. η περιοχή του Κουρδικού Κράτους κατά πρώτον και τον εκβιασμό των Μεγάλων Δυνάμεων χρησιμοποιώντας τα Δαρδανέλια , ως μέσον πίεσης και επιβολής απόψεων και θέσεών της στην σκακιέρα των διεθνών οικονομικών συμφερόντων.

Εκεί όμως, ένας άλλος λαός συνεχίζει τον αγώνα του για την ανεξαρτησία. Είναι οι Κούρδοι στο Βόρειο Ιράκ και ανατολική Τουρκία, που αγωνίζονται για τη δική τους πατρίδα, για τα δικά τους εδάφη, για τη Μοσούλη και το Κιρκούκ.

Η Τουρκία πριν από την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ επανειλημμένα δήλωνε πως αν οι Κούρδοι πάρουν τη Μοσούλη και το Κιρκούκ, αυτό θα είναι αιτία πολέμου.

Θα είναι αιτία πολέμου γιατί εδώ και χρόνια μια καλοστημένη προπαγάνδα, μια εξωφρενική παραχάραξη της ιστορίας εκ μέρους των Τούρκων θέλει αυτά τα μέρη να ανήκουν στην Τουρκία.

Το 1890, ο γνωστός ιστορικός Vıtal Guinet στο βιβλίο του «Turquie d’ Asie» (1981, Παρίσι) γράφει ότι μέσα στην οθωμανική αυτοκρατορία «υπάρχει και η νομαρχία της Μοσούλης με 75.700 τ.χλμ. και με πληθυσμό 300.280. Από αυτούς 173.000 είναι Κούρδοι, 74.280 Άραβες, 16.000 Τουρκμένοι. 30.000 Χριστιανοί, 6.000 Εβραίοι και 1.000 είναι όλοι οι υπόλοιποι». Αναφέρει επίσης ότι όλη η γύρω περιοχή αποτελείται από κουρδικές επαρχίες.

Το 1914 οι Οθωμανοί συμμάχησαν με τους Γερμανούς εναντίον των Άγγλων, Γάλλων, Ιταλών και Ρώσων και μπήκαν στον πόλεμο.

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1924 δημιουργήθηκε τριμελής επιτροπή, από τον Βέλγο A. Pawilis, από τον Ούγγρο Kart Taleki και από τον Ελβετό Aff Wersson (Question of the Frontier between Turkey and Iraq.Legue of Nations Geneva 1925 p. 46), οι οποίοι θα έπρεπε να αποφανθούν για την εθνικότητα, την κοινωνική και την οικονομική δομή της νομαρχίας της Μοσούλης. Αυτή η εκτίμηση δεν μπορούσε να γίνει από απόσταση παρά μόνο με την επιτόπου έρευνα.

Η επιτροπή από τις 27 Ιανουαρίου 1925 άρχισε τις επαφές της με αξιωματούχους στο Λονδίνο, στην Κωνσταντινούπολη και στη Βαγδάτη και κατόπιν πήγε στο Κουρδιστάν.

Εκτός από τη νομαρχία της Μοσούλης, επισκέφθηκε το Κιρκούκ, το Ερμπίλ και το Σουλεϊμανίγε.

Λίγο πριν κλείσει ο χρόνος, στις 16 Σεπτεμβρίου 1925, η επιτροπή ανακοίνωσε στα Ηνωμένα Έθνη το αποτέλεσμα των ερευνών της, με μία εξαιρετικά αναλυτική έκθεση, όπου έλεγε: « Οι Κούρδοι δεν είναι ούτε Άραβες ούτε Τούρκοι ούτε Πέρσες. Είναι ένας ιστορικός λαός της περιοχής».

Στην περιοχή της Μοσούλης, αν λάβουμε υπόψη μας την εθνικότητα, πρέπει να ιδρυθεί ανεξάρτητο κουρδικό κράτος, διότι στους 8 κατοίκους οι 5 είναι Κούρδοι.

Το δεύτερο στρατηγικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα της Τουρκίας είναι ο έλεγχος των στενών των Δαρδανελίων .

Ο έλεγχος ή ειδικό καθεστώς πρόσβασης στα στενά έγινε ο βασικός στόχος της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Μετά την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1828-1829, το 1833 η Ρωσία εξανάγκασε τους Τούρκους να υπογράψουν τη Συνθήκη Hunkiar Iskelesi που απαιτούσε τον αποκλεισμό των στενών σε πολεμικά πλοία δυνάμεων εκτός Ευξείνου πόντου όταν ζητούταν από τη Ρωσία. Αυτή η συνθήκη θα είχε ως αποτέλεσμα την κυριαρχία της Ρωσίας στον Εύξεινο πόντο.

Η συνθήκη ανησύχησε τις Δυτικές δυνάμεις, που φοβήθηκαν τις συνέπειες μιας πιθανής Ρωσικής επέκτασης στη Μεσόγειο. Στη Συνθήκη των Στενών του Λονδίνου του Ιουλίου 1841, η Βρετανία, η Γαλλία, η Αυστρία και η Πρωσία εξανάγκασαν τη Ρωσία να συμφωνήσει ότι μόνο Τουρκικά πολεμικά πλοία θα μπορούσαν να διασχίσουν τα Δαρδανέλια σε καιρό ειρήνης.

Οι Σύμμαχοι έκαναν μια αποτυχημένη προσπάθεια να καταλάβουν τα Δαρδανέλια κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, αποσκοπώντας στην ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Μάχη της Καλλίπολης έβλαψε την καριέρα του Ουίνστον Τσώρτσιλ, του First Lord of the Admiralty που πρόθυμα προήγαγε τη χρήση του Βασιλικού Ναυτικού για το άνοιγμα των στενών. Τα στενά ναρκοθετήθηκαν για να αποτρέψουν τα συμμαχικά πλοία από το να διεισδύσουν σε αυτά, αν και ένα Βρετανικό υποβρύχιο κατάφερε να αποφύγει τα ναρκοπέδια και να βυθίσει ένα Τουρκικό πολεμικό έξω από τον Κεράτιο στην Κωνσταντινούπολη.

Η Μεσογειακή Εκστρατευτική Δύναμη του Σερ Ιαν Χάμιλτον απέτυχε στην προσπάθειά της να καταλάβει τη χερσόνησο της Καλλιπόλεως, και διατάχθηκε η αποχώρησή της τον Ιανουάριο του 1916.

Μετά τον πόλεμο, η συναφθείσα το 1920 Συνθήκη των Σεβρών αποστρατιωτικοποίησε τα στενά και τα κατέστησε διεθνές έδαφος υπό τον έλεγχο της Κοινωνίας των Εθνών. Η συγκεκριμένη συνθήκη αναθεωρήθηκε το 1923 με τη Συνθήκη της Λωζάνης που ξανάδωσε τα στενά στην Τουρκία αλλά επέτρεψε σε όλα τα ξένα πολεμικά πλοία να διασχίζουν τα στενά ελεύθερα. Η Τουρκία απέρριψε τους όρους αυτής της συνθήκης και στη συνέχεια στρατιωτικοποίησε την περιοχή. Η επαναφορά σε αυτό το παλαιό καθεστώς τυποποιήθηκε με τη Συνθήκη του Μοντρέ του Ιουλίου 1936. Η συνθήκη, η οποία είναι σε ισχύ και σήμερα, αντιμετωπίζει τα στενά ως διεθνή οδό για τη ναυσιπλοΐα αλλά η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα να περιορίσει τη θαλάσσια κίνηση μη-παρευξείνιων εθνών.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Τουρκία ήταν ουδέτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης, τα Δαρδανέλια παρέμειναν κλειστά για τα πλοία των εμπολέμων εθνών.

Το Ιράκ δεν υπήρχε ανέκαθεν. Στην αρχή το όνομά του ήταν ένας απλός γεωγραφικός χαρακτηρισμός. Από το 1932 που απέκτησε την ανεξαρτησία του, προσπάθησε να διαμορφώσει μια ενιαία εθνική ταυτότητα στηριζόμενο στο δεδομένο της κοινής, επί το πλείστον, γλώσσας και θρησκείας, η οποία θα έπαιζε δικαιοδοτικό ρόλο για την ύπαρξη ενός κοσμικού κράτους φτιαγμένου κατά τα δυτικά πρότυπα.

Οι ΗΠΑ τυπικά τάσσονται υπέρ της ακεραιότητας του Ιράκ, στην ουσία όμως θα προτιμούσαν να έχουν οι Κούρδοι, που είναι οι μοναδικοί πιστοί σύμμαχοί τους, τον έλεγχο των πετρελαιοφόρων περιοχών Κιρκούκ και Μοσούλης και όχι οι Σουνίτες που αποτελούν τον κορμό της ένοπλης αντίστασης. Τα πετρέλαια υπό Κουρδικό έλεγχο θα είναι εγγύηση για τις ΗΠΑ και τις πετρελαϊκές εταιρείες τους, ενώ στα χέρια των Σουνιτών θα είναι επισφαλή για πάρα πολλά χρόνια, γιατί όπως εκτιμάται, ο Σουνίτικος πληθυσμός θα ανθίσταται επί μακρόν, λόγω των χιλιάδων θυμάτων που έχει από τις κατοχικές δυνάμεις.

Το δεύτερο μέτωπο το οποίο ανοίγει η Τουρκία στις ημέρες μας είναι και το σοβαρότερο μετά την αποτυχία των σχεδιασμών της στα πετρέλαια της Μοσούλης, είναι η προσπάθειά της να μπει ως βασικός παίκτης στην εκμετάλλευση των οικοπέδων στην ΑΟΖ της Κύπρου και κατ’επέκταση στην Ν.Α Μεσόγειο - Αιγαίο.

Αντιλαμβανόμενη ότι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, την έχουν εκτός των σχεδιασμών τους, εκβιάζει, με τι άλλο με αυτό που τα ίδια τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της έδωσαν, την στρατιωτική ισχύ .Μόνον που ξεπέρασε το όριο της ανοχής, διότι της έδωσαν την ισχύ, για να εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα και μόνον, όχι να αναγορευτεί «ανταγωνιστής» τους και μάλιστα κύριος .

Η εξωτερική πολική της Τουρκίας υπερέβη τα εσκαμμένα, κατά πολλούς και ενεργοποίησε τα ανακλαστικά αυτών οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν οι κυρίως υποστηρικτές της .

Βοηθούν τους Τούρκους οι Δυτικοί εφ όσον εκείνοι εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Η όλη «στρατηγική» τους, δεν βασίζεται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, αλλά σύμφωνα με την εξυπηρέτηση των δικών τους οικονομικό-πολιτικό-γεωστρατηγικών συμφερόντων.
Το να προσπαθούμε να πείσουμε τους Αμερικάνους προβάλλοντας το «Δίκαιο» μας είναι λάθος τακτική. Γιατί όταν τους λέμε ότι εμείς είμαστε σε αυτόν τον τόπο εδώ και 2500 χρόνια και πως οι Τούρκοι με βία κατέκτησαν τόσα Ελληνικά εδάφη, οι Αγγλοαμερικάνοι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί αυτό δεν είναι θεμιτό.

Άρα δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθούν ότι το δίκαιο είναι μαζί μας.

Το 1973-4 οι Αμερικάνοι ζήτησαν βάσεις στην Κύπρο, για να ελέγχουν τους Άραβες, προκειμένου το Ισραήλ να αισθάνεται «Ασφάλεια». Θα μου πείτε ότι το Ισραήλ με την αεροπορία του δεν είχε ανάγκη. Ναι, αλλά του λείπει ο εναέριος ζωτικός χώρος. Ο Μακάριος αρνήθηκε.

Λάθος ή σωστό, θα το κρίνει η Ιστορία πλέον.

Αλλά οι Αγγλοαμερικάνοι δεν λογάριασαν τον παράγοντα Πούτιν. Γι΄ αυτό σήμερα, σπεύδουν και πιέζουν το Ισραήλ να υπογράψει ειρήνη με την Παλαιστίνη.

Η ειρήνευση μας συμφέρει ως Ελλάδα, όπως και η συμμαχία με το Ισραήλ. Διότι εάν γίνει αυτό (επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος), το Ισραήλ θα νοιώσει ασφάλεια και δεν θα έχει τόσο ανάγκη τις Αμερικανικές Βάσεις στα βόρεια της Κύπρου. Οπότε εάν η λύση του Μεσανατολικού προηγηθεί αυτής του Κυπριακού, θα εκλείψουν οι λόγοι στήριξης της Τουρκίας.

Οι τελευταίες δηλώσεις της Τουρκίας, μόνον ως «συγνώμη» μπορούν να εκληφθούν, αφού επιστράτευσαν μέχρι καθηγητές πανεπιστημίων, οικονομικούς στην Αμερική, στην επίτευξη αναστροφής της αντίδρασης, την οποίαν προκάλεσε η στάση τους.

Η αλλαγή στάσης απέναντι στην Τουρκία δημοσιοποιήθηκε εν πολλοίς, και σηματοδότησε εξελίξεις, είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο .

Το εβραϊκό λόμπι προειδοποιεί τον Eρντογάν

Η ηγεσία του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι προειδοποιεί την Τουρκία να μην τολμήσει στρατιωτική εμπλοκή στην Αν. Μεσόγειο. Σε συνέντευξή του στην «Κ», ο πρόεδρος της διάσκεψης των Μειζόνων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων, Ρίτσαρντ Στόουν, διαμηνύει ότι μια επίθεση στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής εταιρείας που διεξάγει τις γεωτρήσεις θα θεωρηθεί επίθεση κατά των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, δεν κρύβει την απογοήτευσή του για τον Ταγίπ Ερντογάν, μιλάει για «στρατηγική συμμαχία» Ελλάδας - Ισραήλ, η οποία είναι προς όφελος και των δύο πλευρών και θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια, και υπογραμμίζει ότι οικοδομείται μια σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην εβραϊκή και την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Εν κατακλείδι η Τουρκία, έκανε και εξακολουθεί να κάνει, ολέθρια λάθη εξωτερικής πολιτικής, ενεργοποιώντας ανακλαστικά τα οποία ήταν απενεργοποιημένα από τον Α! παγκόσμιο πόλεμο .

Η δημιουργία Κουρδικού Κράτους προς Ανατολάς, η αναγκαιότητα ελέγχου των στενών των Δαρδανελίων από τις Διεθνείς Δυνάμεις, προϊδεάζει την συρρίκνωση ενός κράτους το οποίο έτσι και αλλιώς κανέναν δεν συμφέρει , εάν δε λάβουμε σοβαρά υπόψη την εθνολογική ανομοιογένεια Ανατολής – Δύσης, τότε η σκέψη τείνει να γίνει σχεδιασμός, και ο σχεδιασμός δράση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα πρόκληση… Χρεοκοπία της Ελλάδας ζητούν οι Σκοπιανοί!


Σε μια νέα πρόκληση προχώρησε η κυβέρνηση των Σκοπίων καθώς ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ζόραν Σταβρέφσκι ζήτησε επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση την ανακήρυξη της Ελλάδας σε καθεστώς χρεοκοπίας και δη «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»!

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswires, ο κύριος Σταβρέφσκι επικαλείται, προς τις ευρωπαϊκές αρχές, το κλείσιμο των τελωνειακών σταθμών για όλα τα οχήματα εξαιτίας της απεργίας των Ελλήνων τελωνειακών υπαλλήλων και υποστηρίζει πως σωρευτικά, από την αρχή της χρονιάς, η ΠΓΔΜ έχει απολέσει πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ σε τέλη και δασμούς λόγω των απεργιών των Ελλήνων!.

Ο Σκοπιανός υπουργός υποστηρίζει πως οι τελωνειακοί σταθμοί έχουν παραμείνει κλειστοί συνολικά 80 ημέρες φέτος με υπαιτιότητα της Ελλάδας και τα … διαφυγόντα έσοδα των Σκοπιανών είναι δυσθεώρητα για το μέγεθος της οικονομίας τους.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα χάος και είναι φανερό πως η Ευρώπη έχει αποτύχει έως τώρα να βρει μία καλή λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους ο Σκοπιανός υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας πως η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι σίγουρη…
 
triklopodia

Διαβάστε περισσότερα » »

Το υπερθέαμα της λίμνης της Καστοριάς


Το καραβάκι του Δήμου
Μαγική, ονειρική, ειδυλλιακή, μυστηριώδης, ανεξάντλητη … τα επίθετα δεν έχουν τέλος όταν προσπαθείς να περιγράψεις την Ορεστιάδα. Η ομορφότερη λίμνη της Ελλάδας και μία από τις πιο όμορφες των Βαλκανίων θα σας γοητεύσει με χίλιους τρόπους, αλλάζοντας από τη μια στιγμή στην άλλη χρώματα, διάθεση και αντικατοπτρισμούς μπροστά στα μάτια σου. Και φυσικά θα μονοπωλήσει τις ώρες και τις μέρες σας στην Καστοριά.


Η βόλτα στη λίμνη είναι το πρώτο πράγμα που θέλεις και πρέπει να κάνεις φτάνοντας στην Καστοριά. Θα το κάνεις, βέβαια, με το πάσο σου, όσο νωχελικά χρειαστεί για να αποτυπώσεις τις ομορφιές του τοπίου στη «φωτογραφική μνήμη» του μυαλού σου. Ο «μικρός γύρος της λίμνης» - γιατί υπάρχει και ο μεγάλος με αυτοκίνητο – έχει μήκος κάτι παραπάνω από οχτώ χιλιόμετρα και γίνεται ιδανικά με τα πόδια.

Μπορεί να ακούγεται πολύ αυτό, αλλά είναι βέβαιο ότι ακόμη και δύο ώρες να σου πάρει για να διανύσεις τις λιθόστρωτες διαδρομές, δε θα το καταλάβεις καθόλου, χαζεύοντας τα νερά, τους πελεκάνους, τις πάπιες, τους γλάρους που πετάνε από πάνω τους, τον πράσινο λόφο που σηκώνεται επιβλητικό σε μ ία από τις όχθες της, αλλά και το εντυπωσιακό θέαμα των ψαράδων. Η εικόνα τους καθώς κωπηλατούν όρθιοι τα «καράβια» τους, όπως ονομάζουν τις βάρκες τους οι Καστοριανοί, ή τα μονόξυλα που είναι πιο μικρά και χρησιμοποιούνται για ψάρεμα στα ρηχά (στο νεολιθικό λημναίο οικισμό του Δισπηλιού μάλιστα ανακαλύφθηκε μια τέτοια βάρκα κατασκευασμένη από μονοκόμματο κορμό ξύλου) μπορεί να σε κρατήσει καθηλωμένο για ώρες.

Στη διαδρομή θα βρεις παραλίμνια πάρκα και κιόσκια ιδανικά για πικνίκ  και στο πλάτωμα μπροστά στη Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας, θα δεις τον 900 ετών πλάτανο που έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης και δίπλα μικροπωλητές που πουλάνε καρύδια, όσπρια, τουρσιά και τσάι.

Μπορείς επίσης να επισκεφτείς το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και να θαυμάσεις τη θέα της λίμνης από το ύψωμα ή, ακόμα, να πας στο Λιμναίο Οικισμό για να βγάλεις υπέροχες φωτογραφίες και να διδαχθείς ιστορία με τον πιο εύγλωττο τρόπο. Συμπέρασμα, μην εκπλαγείς καθόλου αν την επόμενη μέρα σού γεννηθεί η επιθυμία να το ξανακάνεις.

Η «πλωτή πολιτεία» της Καστοριάς

Lake's facts

  • Η λίμνη της Καστοριάς υπολογίζεται ότι σχηματίστηκε πριν από 10.000.000 έτη.
  • Από το 1974 έχει χαρακτηριστεί ως «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» από το υπουργείο Πολιτισμού και έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Φύση 2000».
  • Η έκτασή της είναι 28 τετρ. χλμ., το μέγιστο βάθος της 9,5 μέτρα και βρίσκεται στα 630 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
  • Στην περιοχή υπάρχουν 9 ρέματα που καταλήγουν στη λίμνη της Καστοριάς. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι το ρέμα του Ξηροπόταμου.
  • Εκτός από τα ρέματα και το νερό της βροχής, η λίμνη Ορεστιάδα τροφοδοτείται και από πολλές υπολίμνιες πηγές.
  • Η Ορεστιάδα παρουσιάζει σημαντικό περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, αφού αποτελεί υγρότοπο μεγάλης σημασίας για τα υδρόβια αλλά και για τα αρπαχτικά πουλιά και χρησιμεύει ως περιοχή αναπαραγωγής, διατροφής και διαχείμασης.

Ο γύρος της λίμνης με τα χρώματα του φθινοπώρου

Κύκνοι στην όχθη της λίμνης 


  • Στα νερά της φιλοξενούνται πολλά είδη ψαριών, καθώς και περίπου 200 είδη αρπαχτικών και υδρόβιων πουλιών, πολλά απ’ αυτά σπάνια και απειλούμενα, προστατευόμενα από τη διεθνή και εθνική νομοθεσία. Τα πλέον χαρακτηριστικά είναι οι λαγγόνες και οι αργυροπελεκάνοι, τέσσερα είδη ερωδιών, οι βουβόκυκνοι, οι αγριόπαπιες, οι νυχτοκόρακες, οι κορμοράνοι και πολλά παρυδάτια πουλιά. Εκτός από το μεγάλο αριθμό πουλιών που φιλοξενεί, είναι και η μοναδική λίμνη στην Ελλάδα όπου υπάρχουν σημαντικής έκτασης παρόχθια δάση υδρόφιλων δέντρων, που συνιστούν έναν από τους σπανιότερους οικότοπους της Ευρώπης. Επίσης, είναι η δεύτερη πιο παραγωγική σε αλιεύματα λίμνη της Ελλάδας. Τα είδη των ψαριών της λίμνης είναι ο κυπρίνος (γριβάδι), η πέρκα, το τσιρώνι, το γλήνι, ο γουλιανός, η τούρνα, η πλατίκα, το πρικί και η πεταλούδα
    
    Δύο ψαράδες στο καστοριανό καράβι τους εν δράσει
    
  • Δύο καραβάκια σου δίνουν τη δυνατότητα να θαυμάσεις τη λίμνη εν πλω: το ένα ξεκινάει από την Καστοριά και το άλλο από το Μαυροχώρ.
  • Για τους πιο δραστήριους, η λίμνη προσφέρεται για διάφορα σπορ, όπως κωπηλασία, ski, ιστιοπλοΐα, ψάρεμα.

Σαν ταξίδι του μυαλού

Insiders tips

  • Ξεκίνησε την παραλιακή βόλτα σου από τη Λεωφόρο Κύκνων στην είσοδο της πόλης, με πρώτη στάση τον φούρνο Ίρις για να αγοράσεις μια νόστιμη, ζεστή τυρόπιτα και ψωμάκια που θα ταΐσεις τις χήνες χαζεύοντας τις αντανακλάσεις του βουνού στα νερά. Για καφέ με θέα, προτίμησε μια από τις πολλές καφετέριες, φτάνοντας στη Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  •  Γενικά, η Νότια Παραλία σφύζει από all day μαγαζιά, ανοιχτά από το πρωί για καφέ και κουβέντα σε χουχουλιάρικους καναπέδες υπό τους ήχους lounge μουσικής. Κατά μήκος της παραλιακής Μεγάλου Αλεξάνδρου υπάρχουν αναρίθμητες καφετέριες, στην κυριολεξία η μία μετά την άλλη, οι οποίες με το που δύει ο ήλιος αλλάζουν πρόσωπο και μετατρέπονται σε μπαράκια γεμάτα κέφι. Εδώ συχνάζουν όλες οι ηλικίες και όλα τα στιλ, αλλά με εξαίρεση το Αλέα rock café και το rock-jazz τσιπουράδικο του Ταξιδιάρη Γάτου που βρίσκεται λίγο παρακάτω, στην Ορεστιάδος, όλη η Νότια πλευρά ακούει mainstream μουσική.

  • Η Βόρεια Παραλία είναι πιο rock και εναλλακτική, με τρία ήσυχα μπαράκια στα Ψαράδικα. Η Σβούρα, το Αλλού Γιαλού και ο Βάτραχος είναι νεανικά στέκια με ψαγμένη διακόσμηση και μαζεύουν σαφώς πιο ιδιαίτερο κόσμο από αυτά του Νότου. Γεμίζουν σιγά-σιγά μετά τις 8 το απόγευμα και παίζουν χαμηλά ωραίες rock μελωδίες.
  •  Στη Βόρεια Παραλία βρίσκεται και ο Ναυτικός Όμιλος, ο πιο must χώρος της πόλης με την πιο ειδυλλιακή τοποθεσία. Χτισμένος σε μια ξύλινη προβλήτα πάνω στη λίμνη, είναι ανοιχτός από το πρωί για καφέ, ενώ στη συνέχεια λειτουργεί και σαν εστιατόριο αλλά και σαν bar-club. Η ιδανική ώρα, όμως, για εδώ είναι το απογευματάκι για να τσιμπήσεις κάτι ελαφρύ με ένα ποτήρι κρασί, βλέποντας τα φώτα της πόλης που ανάβουν το ένα μετά το άλλο να καθρεφτίζονται στα νερά.

Η λευκή γοητεία του χιονιού
thea.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Συμμαχικές Δυνάμεις Δικαιοσύνης καταστρέφουν τις υπόγειες βάσεις της παγκόσμιας κλίκας των συνωμοτών!!

Μια είδηση που δεν έγινε ευρέως γνωστή μεταφέρεται από τον David Willcock και περιλαμβάνει συνέντευξη με τον Benjamin Fulford, η οποία αναφέρει πως πολλές υπόγειες εγκαταστάσεις καταστράφηκαν από μια ομάδα, μια διεθνή συμμαχία δυνάμεων που θέλει να εμποδίσει την Παλιά Τάξη (Old World Order, που αποτελείται κυρίως από Ναζί και φιλικά σε αυτούς προσκείμενους), να πετύχουν την Παγκόσμια Δικτατορία και την κατά 90% μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού!


Η καταστροφή των υπόγειων βάσεων έγινε με τέτοιο τρόπο που δεν υπήρξαν καθόλου ανθρώπινα θύματα. Οι εγκαταστάσεις ωστόσο είναι πλέον εντελώς άχρηστες.
Όπως αναφέρεται οι εγκαταστάσεις θα αποτελούσαν το κρησφύγετο της παγκόσμιας "ελίτ" αφού πρώτα έριχναν ολόκληρο τον πλανήτη σε μια πυρηνική καταστροφή. 
Το σχέδιο τους αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει πλέον, ενώ παράλληλα χάνουν πλήρως και τον έλεγχο του χρήματος και του πετρελαίου.

Ουσιαστικά διεξάγεται ήδη ένας μυστικός πόλεμος...
Στο μυστικό πόλεμο που διεξάγεται ενάντια στη ναζιστική Παλαιά Τάξη που στόχευε στην εγκαθίδρυση μιας Παγκόσμιας Δικτατορίας συμπεριλαμβάνεται -σύμφωνα με το δημοσίευμα-, και ο μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία... ωστόσο οι πρώτες μεγάλες νίκες της συμμαχίας είναι ακριβώς η πλήρης καταστροφή των υπόγειων βάσεων. 

Εδώ θα βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξη με τον Benjamin Fulford  με πολλές λεπτομέρειες, και εδώ θα βρείτε εκτενές άρθρο του David Wilcock σχετικά με τα συμβάντα που συνδέονται με τις υπόγειες βάσεις.

Μεταξύ άλλων ο Fulford αναφέρει πως ο σεισμός στην Ιαπωνία ήταν επίθεση με πυρηνικά όπλα... και δείχνει τις ακόλουθες εικόνες που δείχνουν μια ξαφνική έκρηξη και όχι μια σταδιακή κλιμάκωση όπως συμβαίνει σε φυσικούς σεισμού...





και σημειώνει πως και οι σεισμοί στις ΗΠΑ (Κολοράντο) δεν ήταν φυσικοί, αλλά καταγράφηκαν με τον ίδιο τρόπο από τους σεισμογράφους, σαν ξαφνικές δηλαδή εκρήξεις, διότι προκλήθηκαν από πυρηνικές εκρήξεις κατά την καταστροφή των υπόγειων βάσεων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η καταστροφή των βάσεων έγινε με τέτοιο τρόπο (ταχνολογία) που δεν υπήρξε καμία ραδιενεργή διαρροή και πως εικάζεται συμμετοχή και εξωγήινων δυνάμεων (εκείνης της πλευράς που επί χρόνια πρόσεχε να μην προκληθεί πυρηνική καταστροφή στη Γη...

Αλήθεια ή μύθος? Εσείς αποφασίζεται...
αφού πρώτα μελετήσετε...

Ωστόσο δεν θα ήταν περίεργο να αποτελούν όλα τούτα την "επιστροφή" του κάρμα των σκοτεινών δυνάμεων που έλεγχαν με τα πλοκάμια τους επί αιώνες τη Γη....

Όπως και να έχει φαίνεται όμως πως όλα τούτα αποτελούν εξωτερικές ενδείξεις της αφύπνισης ολοένα και μεγαλύτερου μέρους της ανθρωπότητας που αποφασίζει υπέρ της αγάπης και της δικαιοσύνης και συνειδητά απορρίπτει το "φόβο"!

Όπως γράφει και ο Wilcock:

WHAT DO YOU BELIEVE?

  • Do you believe in love, or do you believe in fear?
  • If you do believe in love, do you also believe in a Higher Power in the universe?
  • Is this an abstract concept in your mind, or do you see that it also has practical realization in the events that take place on Earth day after day?
  • Which of these two realities do you feed... with your thoughts and beliefs... and the energies they in turn create?
  • Do you see life on Earth as subject to random catastrophes beyond your control, and enslavement by shadowy negative forces pulling the marionette strings of elected governments?
  • Or, do you believe that everything in life has Purpose -- even if it is not always obvious?
  • Could this Purpose be carefully maintained by entities vastly more evolved than those zipping around in UFOs and visiting us from other worlds?

 ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε ΑΓΑΠΗ και ΑΦΟΒΙΑ! Και ΝΑΙ τα πάντα στο σύμπαν υπηρετούν έναν ανώτερο ΣΚΟΠΟ ακόμη κι αν αυτός δεν είναι πάντα προφανής....



katohika
Στη συμμαχία αυτή συμμετέχουν περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου (!) και είναι μια συμμαχία για τη δικαιοσύνη...
Διαβάστε περισσότερα » »

Θα δουλεύουμε για την εφορία έως και 6 μήνες το χρόνο!

Τρεις φορές θα πληρώσουμε τον ίδιο φόρο μέσα στο 2012. Τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο μάλιστα του 2012 ενδέχεται να πληρωθούν μαζεμένα εκκαθαριστικά και αναδρομικές κρατήσεις από το 2011, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μην βάλουν φράγκο στην....
τσέπη.

Αντί δηλαδή να βγάλει ένα «φιρμάνι» πως η μέση οικογένεια θα δίνει κατευθείαν στην εφορία πχ το 20%, 30% 40% ή 60% ανάλογα με το εισόδημά της, επελέγη άλλη μια δαιδαλώδης ρύθμιση για να μπει το χέρι του κράτους στην τσέπη του πολίτη.


Όπως προκύπτει από τους πίνακες που δημοσίευσε χθες το protothema.gr ακόμα και όσοι έχουν να πληρώσουν, θα διαπιστώσουν ότι θα πάνε σε φόρους 2 έως και 6 ολόκληρα μηνιάτικα, που αντιστοιχούν στο 15%-60% όσων βγάζουν σε ένα χρόνο και που τώρα τους τα ζητάει το κράτος. Για να ζήσουν θα πρέπει να τα βολέψουν με το υπόλοιπο 40%-85% που τους απομένει, δηλαδή με τα 6-10 μηνιάτικα που τους αφήνει το κράτος για να πληρώσουν χαράτσια σε ακίνητα, αυτοκίνητα, πισίνες, σκάφη κλπ, έμμεσους φόρους μαμούθ στην κατανάλωση, τις δόσεις των δανείων και τις πιστωτικές τους κάρτες, τις σπουδές των παιδιών τους κλπ κλπ.


Σκούρα θα τα βρουν στους υπολογισμούς τους όμως και οι εργοδότες, όχι μόνο όσοι απασχολούν πχ 4-5 υπαλλήλους, αλλά και όσοι έχουν οργανωμένα λογιστήρια. Τα λάθη και τα προβλήματα στην μισθοδοσία δεν θα λείψουν, αφού εργοδότες και ασφαλιστικά ταμεία θα παρακρατούν την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για να την αποδίδουν στο δημόσιο, αλλά απαιτούνται περίπλοκοι υπολογισμοί:


- μηνιαία παρακράτηση του κεφαλικού φόρου επιβάλλεται σε όσους αμείβονται με μηνιαίο μισθό, συνταξιούχους, αμειβόμενους με ημερομίσθιο που παρέχουν υπηρεσίες με σχέση μίσθωσης εργασίας πάνω από ένα χρόνο στον ίδιο εργοδότη ή με σχέση μίσθωσης εργασίας αορίστου χρόνου. Επίσης όμως, οι αξιωματικοί και οι ναυτικοί σε εμπορικά πλοία.


- για την παρακράτηση θα γίνεται αναγωγή του μηνιαίου εισοδήματος σε ετήσια βάση, οπότε ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα που θα προκύπτει θα επιβάλλεται ο αντίστοιχος συντελεστής.


- τα ποσά της έκτακτης εισφοράς που θα παρακρατούνται, θα αναγράφονται ευκρινώς στη βεβαίωση αποδοχών που δίνουν στους εργαζόμενους κάθε χρόνο, από το 2013 και μετά για να υποβάλουν τη δήλωση της εφορίας.
- από το 2012, στο εκκαθαριστικό της δήλωσης εισοδήματος, θα συμπεριλαμβάνεται και το τέλος επιτηδεύματος του 2012 για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.


Ετσι οι περισσότεροι μισθοσυντήρητοι θα κληθούν να πληρώσουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης σε δόσεις ως εξής:
- την εισφορά του 2010 (τουλάχιστον 300 ευρώ η δόση) έως τον Φεβρουάριο του 2012.
- την εισφορά του 2011, από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο του 2012 (με το εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος)
- την εισφορά του 2012, η οποία θα παρακρατείται από 1/1 (αν είναι όλα έτοιμα) και κάθε μήνα από τα λογιστήρια.


Επιπλέον θα πληρώσουμε:
- τον φόρο εισοδήματος του 2012, με μηνιαίες κρατήσεις στο μισθό από 1/1/12.
- τον φόρο εισοδήματος του 2011 με την εκκαθάρισή των δηλώσεων που θα υποβληθούν την Άνοιξη.


Παράλληλα πολύς κόσμος πληρώνει ήδη δόσεις για ρυθμίσεις περασμένων ετών, αποδίδει ΦΠΑ που δεν έχει εισπράξει, θα πληρώνει αυξημένα τέλη για τα ΙΧ κλπ κλπ


Ετσι μισθωτός με 1.000 ευρώ μηνιαίες αποδοχές (μετά τις ασφαλιστικές εισφορές):
• την 1/1/2011 με το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ είχε μηνιαίες κρατήσεις φόρου 25,33 ευρώ και στην τσέπη του έμπαιναν 974,67 ευρώ.
• την 1/1/2012 με το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, θα έχει μηνιαίες κρατήσεις φόρου 74,58 και επιπλέον κρατήσεις 10 ευρώ για την έκτακτη εισφορά. Στην «τσέπη» θα μπαίνουν 915,42 ευρώ. Άρα με το νέο σύστημα θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με περίπου 60 ευρώ λιγότερα κάθε μήνα σε σχέση με πέρυσι.


Δεν τελειώνουν όμως εκεί τα βάσανά του! Αν έχει και δεύτερη δουλειά με μπλοκάκι:
• από την οποία πρώτη εργασία παίρνει πχ 21.000 ευρώ και από τη δεύτερη 18.000 ευρώ ετησίως
• από την μισθωτή εργασία θα του παρακρατηθεί μέσα από τους μισθούς φόρος 2%, δηλαδή 420 ευρώ.
• Όμως μαζί με την δεύτερη δουλειά το εισόδημα του φτάνει στα 39.000 ευρώ όπου ο κεφαλικός φόρος είναι 2% δηλαδή 780 ευρώ.


Δηλαδή εκτός από αυτά που του παρακρατήθηκαν το 2012 θα πληρώσει και επιπλέον 360 ευρώ κεφαλικό φόρο όταν του έρθει το εκκαθαριστικό της εφορίας


Αν ο φορολογούμενος βγάζει τα ίδια λεφτά από δυο μισθωτές εργασίες, θα του παρακρατούν κεφαλικό φόρο 1% από την πρώτη (ήτοι 180 ευρώ ετησίως) και από τη δεύτερη 2% (ήτοι 420 ευρώ), δηλαδή συνολικά 600 ευρώ. Επειδή, όμως, το ετήσιο εισόδημα του είναι 39.000 ευρώ το σύνολο του εισοδήματος του υπάγεται σε κεφαλικό φόρο 2% ήτοι 780 ευρώ. Η διαφορά των 180 ευρώ μεταξύ του κεφαλικού φόρου που του έχουν παρακρατήσει και εκείνου που αναλογεί στο εισόδημα του θα την συμπεριλάβουν στο εκκαθαριστικό σημείωμα της δήλωσης εισοδήματος που θα υποβάλλει την Ανοιξη του 2013.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εστειλαν σφαίρες στο γραφεία του ΠαΣοΚ

Φάκελος με σφαίρες και απειλητικό μήνυμα κατά στελεχών του ΠαΣοΚ στάλθηκε προ τριών ημερών στα γραφεία του κινήματος στην οδό Ιπποκράτους! Η αποστολή του φακέλου προκάλεσε αναστάτωση στην ΕΛΑΣ και κυρίως στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά και στην Κρατική Ασφάλεια που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ηδη έχουν ζητηθεί να υπάρξουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας στα γραφεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο φάκελος στάλθηκε το μεσημέρι της Τρίτης . Περιείχε τρεις σφαίρες των 9 μμ και σημείωμα με αναφορά σε .......


«άλλες σφαίρες που προορίζονται για τους "προδότες" του ΠαΣοΚ», όπως χαρακτηριστικά μνημονευόταν. Ο φάκελος είχε σταλεί με ταχυδρομική εταιρεία, χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά για τον αποστολέα του.


Στελέχη του ΠαΣοΚ ενημέρωσαν την ηγεσία της ΕΛΑΣ και αστυνομικοί παρέλαβαν τον φάκελο, το σημείωμα και τις σφαίρες για περαιτέρω αναλύσεις. Απ' όλους ζητήθηκε να τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα για την αποστολή του φακέλου και τη σχετική έρευνα.


Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους φάκελοι με σφαίρες είχαν σταλεί προ αρκετών μηνών σε γραφεία δικαστικών λειτουργών. Ωστόσο όπως τόνισαν ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ ο φάκελος που στάλθηκε στο ΠαΣοΚ είχε σημαντικές διαφορές στη συσκευασία, στο σημείωμα και στις αναφορές από αυτά στα γραφεία δικαστών
Διαβάστε περισσότερα » »

Αμερικανικός… δάκτυλος στη Θράκη σύμφωνα με την ΕΥΠ

Την έντονη δραστηριοποίηση του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Θράκης, με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας και την εν συνεχεία αξιοποίησή της για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, καταγράφει απόρρητο έγγραφο (υπ. αρ. 1044/ 12 Σεπτεμβρίου 2008) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες επισημαίνουν...
το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τα ζητήματα που αφορούν στη μειονοτική εκπαίδευση, φτάνοντας μέχρι του σημείου να ασκήσουν ακόμη και πιέσεις προς τη δασκάλα του μειονοτικού δημοτικού σχολείου του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, κυρία Χαρά Νικοπούλου.


Πρόκειται για τη γνωστή δασκάλα, η οποία, αφού προηγουμένως προκάλεσε τη μήνιν του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, επειδή υποστήριξε με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι, εν συνεχεία βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο και εσπευσμένα τη μετέθεσε στη λογική ότι έκανε εξωτερική πολιτική μέσα στο χώρο του σχολείου.


(…) Η άμεση εμπλοκή του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στη συγκεκριμένη υπόθεση καταδεικνύει τον τεράστιο βαθμό παρέμβασής του(…)


(…) Παράλληλα, οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες δεν παραλείπουν να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση και στο ρόλο του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στη χάραξη της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή (…)


(…) Ο ύποπτος ρόλος των Αμερικανών, όμως, σε σχέση με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που διαβιούν στη χώρα μας δεν περιορίζεται μόνο στην περιοχή της Θράκης, αλλά εξίσου εμφανής είναι και στην Αθήνα. (…)
Διαβάστε περισσότερα » »