Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Υπογράφτηκε η ελληνορωσική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Υπογράφτηκε πριν από λίγα λεπτά, η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, Ελλάδος και Ρωσίας, από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο και της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού. 
 
Η συμφωνία κωδικοποιεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι ελληνορωσικές αμυντικές σχέσεις από εδώ και στο εξής, ειδικά στο τομέα των εξοπλισμών, της υποστήριξης των ρωσικής κατασκευής οπλικών συστημάτων που υπηρετούν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη μεταφορά τεχνολογίας από τη Ρωσία στην Ελλάδα. 
 
Υποδοχή στο ΥΕΘΑ του Ρώσου υπουργού και έμπιστου του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν λαμπρή με άγημα που απέδωσε τιμές στον ίδιο και στη ρωσική σημαία.  
 
Υπογραφή της συμφωνίας έγινε στην αίθουσα του ΚΥΣΕΑ.
 
Δ.Αβραμόπουλος : «Κάνουμε κανούργιο ξεκίνημα στις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας και εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή στο χώρο της Άμυνας».
 
«Εξετάζουμε νέους δημιουργικούς τρόπους προσέγγισης σε στρατιωτικό επίπεδο στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράψαμε με τον Ρώσο ομόλογο μου».
 
«Η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος και εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας σε μία περίοδο που η κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής είναι ταραχώδης»
 
 
Σεργκέι Σοιγκού: «Για τη συμφωνία πλαίσιο που υπογράμαψε με τον ομόλογο μου εργάζονται ήδη εμπειρογνώμονες απο τα επιτελεία των δύο χωρών προκειμένου να καθορίσουν τις ακριβείς λεπτομέρειες εντός του 2014».
 
«Τέθηκε το θέμα της υποστήριξης των υπαρχόντων ρωσικών αμυντικών συστημάτων που έχει η Ελλάδα».
 
«Οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι μακροχρόνιες και ιστορικές»
 
 
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας προσκάλεσε τον Δ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί τη Σιβηρία εν’ όψει και των χειμερικών Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ανταπέδωσε την πρόσκληση στον Σ. Σοιγκού να επισκεφθεί την Ελλάδα το καλοκαίρι.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ομιλία κ.Νικολάου Τσιρέλη “Πόσο «Μακεδόνες» είναι οι Σκοπιανοί» 18/11/2013 (ΒΙΝΤΕΟ)




Δικηγόρος – MSc Kανονικού Δικαίου
“Πόσο “Μακεδόνες” είναι οι Σκοπιανοί”?

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
-Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας
-Μορφωτικός Σύλλογος “Αλέξανδρος Υψηλάντης”.

Εκπληκτική παρουσίαση του Σύγχρονου Ελληνικού κράτους και των γειτόνων του, μέσα απο 250 διαφάνειες από τον κ.Νικόλαο Τσιρέλη.
Μία εξαιρετικά τεκμηριωμένη ομιλία, με θέμα “Πόσο «Μακεδόνες» είναι οι Σκοπιανοί» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της Σχολής Γονέων Κατερίνης- Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης τη Δευτέρα 18/11/2013, από τον συντοπίτη μας δικηγόρο κ. Νικόλαο Τσιρέλη στο συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κατερίνης. Πριν από την ομιλία η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας μας ταξίδεψε μελωδικά με τα τραγούδια της υπό τη διεύθυνση του κ. Νικολάου Πατρή. Τα Αικατερίνεια 2013, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας και ο Μορφωτικός Σύλλογος «Αλέξανδρος Υψηλάντης» ήταν οι συνδιοργανωτές της εξαιρετικής αυτής εκδήλωσης.
Ο19ου αιώνα με τον έντονο εθνικισμό των Βουλγάρων, τη δημιουργία της «Μεγάλης Βουλγαρίας» με τη συνθήκη του Αγ. Στεφάνου το 1878 ( διάρκειας 130 ημερών) ,την ίδρυση για 7 χρόνια της Ανατολικής Ρωμυλίας και την ανακατάληψή της από τους Βουλγάρους. Με την αποσκίρτηση της Εκκλησίας από το Πατριαρχείο δημιουργείται η Εξαρχική Εκκλησία της Βουλγαρίας και αρχίζει στην Οθωμανική ακόμη Μακεδονία έντονη προπαγάνδα και στη συνέχεια βιαιοπραγίες από τους κομιτατζήδες για αλλοτρίωση του ελληνικού στοιχείου της Μακεδονίας. Με τους εμπνευσμένους μητροπολίτες

entopios.gr
Διαβάστε περισσότερα » »