Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Τρομακτικά σενάρια από τον Henry Kissinger

Τη δική του ερμηνεία στα γεγονότα που έρχονται έδωσε ο Χένρι Κίσινγκερ μιλώντας στην “The Daily Squib”. Σε συνέντευξή του τόνισε:

«Οι ΗΠΑ χτυπούν εμμέσως τη Κίνα και τη Ρωσία ενώ το τελευταίο χτύπημα θα είναι απέναντι στο Ιράν που είναι και ο βασικός εχθρός του Ισραήλ. Δώσαμε (οι ΗΠΑ) το δικαίωμα στην Κίνα και τη Ρωσία να αυξήσουν τη στρατιωτική τους δύναμη. Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι σκληρός και ο νικητής μόλις ένας, εμείς. Η Ε.Ε γνωρίζει καλά τι έρχεται και βιάζεται να δημιουργήσει ένα σχηματισμό τύπου υπερ-κράτους που θα τις δώσει ευκαιρίες αλλά κυρίως θα εγγυηθεί την επιβίωσή της».


«Αν είστε ένας απλός άνθρωπος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο και να μετακομίσετε στην επαρχία ζώντας σε φάρμα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και όπλα για να αντιμετωπίσετε τις ορδές των πεινασμένων. Αν ανήκετε στην ελίτ τότε θα υπάρχουν για εσάς ειδικά καταφύγια, ωστόσο και σε αυτά θα υπάρχει κίνδυνος».

«Το σχέδιο είναι να καταληφθούν πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους. Είναι βέβαιο ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν θα το επιτρέψουν και κάποια στιγμή θα παρέμβουν. Αν όλα πάνε όπως τα θέλουμε η μισή Μέση Ανατολή θα γίνει Ισραηλινή».

«Από τις στάχτες του πολέμου θα οικοδομηθεί μια νέα κοινωνία, μία υπερδύναμη και μία παγκόσμια κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ έχουν όλα όσα χρειάζονται ώστε να είναι αυτή η μοναδική υπερδύναμη».


Ο Χένρι Κίσινγκερ είναι σήμερα 89 ετών, με ότι αυτό συνεπάγεται...


Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνος Καμμένος:ΟΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΛΕΩ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ,ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΦΗΣ.


Πολλοί φίλοι και φίλες με ρωτάτε τι θα κάνω ,ποια είναι η θέση μου για το αύριο ,πως πρέπει κατά τη γνώμη μου να αντισταθούμε στην κατοχή της χώρας μας και στη συνωμοσία παραχώρησης οριστικής της Εθνικής μας Κυριαρχίας.
 
Με αρκετούς γνωριζόμαστε χρόνια με πολλούς από εσάς είχαμε στο παρελθόν πολιτικά αντιπαρατεθεί και όπως μου λέτε είχατε κακή για εμένα άποψη ,με άλλους έχουμε συμπορευτεί και παλέψει από κοινά μετερίζια με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας να είμαι η φωνή σας στη Βουλή.
 
Αλλάξαν οι καιροί η Πατρίδα μας βρίσκεται θύμα της νέας τάξης πραγμάτων και των παγκοσμιοποιητών που επιθυμούν την κατάργηση του Έθνος-Κράτους, την ισοπέδωση του ανθρώπου ως προσωπικότητας και την μετατροπή του σε άψυχο κωδικό.
 
Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στα κοινά για ένα μόνο κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ,ασχέτως αν διαφωνεί με αυτό που λέω ΟΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΛΕΩ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ,ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΦΗΣ.
 
Από την μια μεριά λοιπόν νεοφιλελεύθεροι ,σοσιαλιστές της σαμπάνιας του καλαμποκιού και του foie-gras ,άθεοι μηδενιστές, και από την άλλη ΕΜΕΙΣ παλιοί ιδεολογικά αντίπαλοι με αγάπη όμως για την ΕΛΛΑΔΑ που ωφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο κρατώντας ο καθένας και η καθεμιά τα προσωπικά του πιστεύω για να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.
ακούστε την συνέντευξη εδώ:  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=117444&catID=50
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ (ΤΕΛΙΚΑ) ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (ΜΟΝΟΝ ΟΣΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ)

Κλειστά θα είναι τελικά τα σχολεία της Πτολεμαΐδας μετά από νεώτερη απόφαση της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου. Ο λόγος της νέας απόφαση είναι
η νέα διαρροή που παρουσίασε η μονάδα 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας βλάβη που συνέβη στις 10 το βράδυ. Κλειστά θα είναι τα σχολεία που χρησιμοποιούν ως θέρμανση το δίκτυο της τηλεθέρμανσης ενώ όσα θερμαίνονται με πετρέλαιο θα λειτουργήσουν κανονικά.
Αναλυτικά με απόφαση της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου,
την Δευτέρα 16/01/2012, δεν θα λειτουργήσουν οι παρακάτω σχολικές μονάδες που θερμαίνονται με Τηλεθέρμανση, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν
και την εκ περιτροπής λειτουργία της Τηλεθέρμανσης,
εξ αιτίας της νέας βλάβης στον ΑΗΣ/ΔΕΗ Πτολεμαΐδας:

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Πτολεμαΐδας,
Οι 2 Παιδικοί Σταθμοί,
Τα Νηπιαγωγεία: 1ο 2ο 3ο 4ο 5ο 8ο 9ο 11ο 13ο 14ο 15ο 18ο και 19ο
Τα Δημοτικά σχολεία: 1ο 2ο 3ο 4ο 5ο 6ο 8ο 9ο και 10ο
Τα Γυμνάσια: 1ο 2ο 3ο 4ο και  5ο
Το Μουσικό γυμνάσιο και λύκειο
Τα Λύκεια: 1ο 2ο 3ο και
Τα ΕΠΑΛ 1ο 2ο 3ο

Θα λειτουργήσουν κανονικά:

Τα Νηπιαγωγεία: 6ο 7ο 10ο 12ο 16ο και 17ο
Τα Δημοτικά σχολεία: 7ο 11ο και 12ο
Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Παπακωνσταντίνου «χάρισε» σε εφοπλιστή δασική έκταση στις Σπέτσες

http://img.protothema.gr/60E2BBE1A3156715BD61E219D91D958E.jpg

Ο αρμόδιος για τη φύλαξη της χλωρίδας υπουργός μιας κυβέρνησης που είχε ως σημαία της μάλιστα το 2009 την περίφημη «πράσινη ανάπτυξη», με τροπολογία-ντροπή αποποιείται τα δικαιώματα κυριότητας της Πολιτείας σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και έκταση του νησιού των Σπετσών επ’ ωφελεία γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος μέσω offshore εταιρειών αγόρασε την περιοχή...

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "ΘΕΜΑ", πρόκειται για μια τροπολογία η οποία εντάχθηκε στον άσχετο νόμο 4030 που ως αντικείμενο είχε τον «νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης κι ελέγχου κατασκευών», έναν νόμο που ήταν ο πρώτος της νέας μικτής κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς ψηφίστηκε 14 ημέρες μετά την ορκωμοσία της, στις 25 Νοεμβρίου 2011, και τον οποίο συνυπέγραψε το μισό Υπουργικό Συμβούλιο. Κοινώς, μια απόφαση του ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου που, εκτός από την παραίτηση ουσιαστικά του κράτους από κυρίαρχα δικαιώματά του υπέρ τρίτων, εκθέτει πολιτικά τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας, τους ανυποψίαστους συναδέλφους του υπουργούς, αλλά και τον πρωθυπουργό που θα πρέπει να πάρει πλέον θέση για όσα έγιναν σε μια περίοδο που δεν είχε καν προλάβει να ενημερωθεί.

Το χρονικό

Στις 11/3/2011, με την απόφαση 45 ο δασάρχης Πόρου επέβαλε στις φερόμενες ως ιδιοκτήτριες της έκτασης offshore εταιρείες Dictamus Residential Ltd, Marcellus Holdings Ltd και Petunia Residential Ltd «να απέχουν από οποιαδήποτε πράξη και ενέργεια επί της έκτασης 20,350 στρεμμάτων περιοχής με τίτλο Λιανός Κάβος στο νησί των Σπετσών, η οποία χαρακτηρίστηκε ως χορτολιβαδική με την υπ’ αριθμόν 79/2003 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Πειραιά».
Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΡΑΚΗ, ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ

1969: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ , ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΗΣ .pyrisporos

Βισάλτης
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλεξάνδρεια Αιγυπτιώτης-Ο Ελληνισμός της Αλεξάνδρειας(Βίντεο)


Βισάλτης
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν υπάρχουν λόγια γαι να τους χαραχτηρίσεις !!! ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Ο "Σύντροφος" ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ 


 «ΑΙΡΟΝΤΑΙ» ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΛΕΨΟΥΝ.
 «ΑΙΡΟΝΤΑΙ» ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (SECURITY). ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.
 ΚΑΙ ΠΑΡ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ.

 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ.
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 
ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 100
16 Φεβρουαρίου 2010
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 
Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 2−2−2010 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ.1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων,
αποφασίζουμε:

Χαρίζεται:
1 .Το υπόλοιπο της ποινής του Καρακωνσταντή Μιχαήλ του Στέργιου, που του έχει επιβληθεί με την απόφαση αριθμός 47655/14−9−2007 του Τριμελούς Πλημμελειο− δικείου Αθηνών σε ποινή καθείρξεως είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 154.937 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δέκα (10) έτη που εκδόθηκε κατά προσαρμογή της υπ’ αριθ. 33/1995 απόφασης του Κακουργιοδικείου Παλέρμο Ιταλίας με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 300.000.000 λιρετών Ιταλίας και σε ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για πώληση, διανομή, αγορά, εκχώρηση, μεταφορά, εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αίρονται:
1. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΓΑΛΕΡΑΚΗ Θεοδοσίου του Σπυρίδωνα με τις αποφάσεις αριθμ.: α)901/6−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Κρήτης, σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και ενός (1) μηνός για κατοχή, πώληση ινδικής κάνναβης, κατοχή πυρομαχικών β) 140/9−2−1979 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών για αγορά, πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών γ) 87/7− 2−1977 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών και τεσσάρων (4) μηνών για ληστεία, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και δ) 858/23−4−1973 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) ημερών μετατραπείσα για παράβαση υγειονομικού κανονισμού προκειμένου να διοριστεί στην Δήμο Ρεθύμνης.
4. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημητρίου του Ιωάννη με τις αποφάσεις αριθμ.: α)203/17−4−1989 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών, Χ.Π. 100.000 δρχ., μετατραπείσα γιαπώληση κοκαΐνης από τοξικομανή β) 7777/24−6−1992 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση Ν. 1729/87 (περί ναρκωτικών) γ) 281/4−5−1992 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών μετατραπείσα για διάθεση ναρκωτικών ουσιών από τοξικομανή και δ) 2721/6−10−1988 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα, Σ.Π.Δ. για έξη (6) μήνες για παράβαση Ν.5422/1932,προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Κορδελιού ως μόνιμος υπάλληλος.
7. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΚΕΒΡΕΚΙΔΗ Σάββα του Λεωνίδα με την απόφαση αριθμ. 22SKT 2JS 99/94/29−10−1994 του Πρωτοδικείου KREFELD, σε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών για από κοινού παράνομη εισαγωγή κατά συρροή με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών σε μικροποσότητες, κατά συρροή με οδήγηση χωρίς άδεια, προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Κορδελιού ως μόνιμος υπάλληλος.
8. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΚΥΠΡΙΩΤΗ Παναγιώτη του Σπυρίδωνος με την απόφαση αριθμ.25−26/10−1−2006 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών με τριετή αναστολή για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη σε βάρος του Δημοσίουπροκειμένου να δύναται να επαναλειτουργήσει το φαρμακείο του στη Γαστούνη Ηλείας.
9. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΜΑΛΑΞΙΑΝΑΚΗ Ιωάννη του Ρούσσου με τις αποφάσεις αριθμ.: α)2378/13−10−1995 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών μετατραπείσα για κλοπή και β) 687/26−1−1993 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών μετατραπείσα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρθρο 337 Π.Κ.), προκειμένου να προσληφθεί ως χειριστής μηχανημάτων στο Δήμο Ακρωτηρίου Χανίων, στο Δημόσιο, Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ.
10. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΜΑΝΩΛΑΤΟΥ Χαράλαμπου του Νικολάου με τις αποφάσεις αριθμ.:α) 1461/28−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού και β)1462/28−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού. Οι ανωτέρω συγχωνεύτηκαν στην υπ’ αρ. 1462Α/28−9−1993 συγχωνευτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σε ποινή φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών μετατραπείσα, προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα για την ανανέωση της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης− Αποχέτευσης Αργοστολίου.
11. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΜΕΜΑΚΗ Χαράλαμπου του Εμμανουήλ με την απόφαση αριθμ. 44/24−2−2000 του Πενταμελούς Εφετείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και δέκα (10) μηνών με πενταετή αναστολή και Σ.Π.Δ. για τρία (3) έτη για ζωοκλοπή από κοινού, παράνομη κατοχή φυσιγγίων, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του ή την πρόσληψη του σε Ο.Τ.Α.
12. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Χαράλαμπου του Χρήστου με την απόφαση αριθμ. 97/30−6−1994 του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για λιποταξία στο εσωτερικό, προκειμένου να ανακτήσει τα πολιτικά του δικαιώματα και να αποκτήσει δίπλωμα θερμικού μηχανήματος. 
ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
13. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες της ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ Μπριγκίττας το γένος Μ. ΛΕΒΗ με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 120158/22− 10−2003 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών μετατραπείσα γιαπαράβαση αγορανομικού κώδικα β) 17999/24−2−2003 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση αγορανομικού κώδικα γ) 91066/20−9−1994 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών μετατραπείσα για παράβαση Ν. 614/77 και δ) 42793/10−3−1987 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών μετατραπείσα, Χ.Π. 10.000 δρχ. για παράβαση Ν.Δ. 9/35, προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για την συμμετοχή τόσο της ίδιας όσο και των Εταιρειών "ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε." και "ΜΙΧΑΗΛ ΛΕΒΗΣ Ανώνυμη−Εμπορική−Τεχνική − Εκπαιδευτική και Ναυτιλιακή Εταιρεία" που αυτή εκπροσωπεί σε διαγωνισμούς του Δημοσίουκαι για την ίδρυση από την ίδια Εταιρείας υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τις κάθε είδους έννομες συνέπειες αυτών.
14. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΠΑΠΑΔΑΚΗ Μαρίνου του Γεωργίου με την απόφαση αριθμ. 31/27−2−2003 του Πενταμελούς Εφετείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για κατοχή, αγορά αποθήκευση και χρήση ναρκωτικών με ελαφρυντικά, προκειμένου να διορισθεί στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης στον τομέα καθαριότητας.
16. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΠΕΤΣΙΤΗ Δημητρίου του Γεωργίου με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 86/11−1−1996 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών μετατραπείσα για απάτη κατ’ εξακολούθηση β) 1415/15−5−1995 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνώνμετατραπείσαγια απόπειρα κλοπής. Οι ανωτέρω ομού με την 10158/95 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης συγχωνεύθησαν στην υπ’ αριθμ. 2840/14−8−1998 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε συνολική ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών και δέκα (10) ημερών, προκειμένου να αποκτήσει ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.
17. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΣΤΑΜΕΛΟΥ Κωνσταντίνου του Βασιλείου με την απόφαση αρ.371/15−3−2001 του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών με τριετή αναστολή για απόπειρα ληστείας από κοινού, προκειμένου να του εκδοθεί άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας καθώς και άδεια εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας.
18. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του TARUSHA (ΤΑΡΟΥΣΙΑ)ARJIR (ΑΡΓΥΡΗ) του JORCAO(ΓΕΩΡΓΑΚΗ)με την απόφαση αριθμ. 506/17− 11−2000 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γαστούνης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, μετατραπείσα Χ.Π. 50.000 δρχ. για παράβαση άρθρου 3 παρ. 6, 9 και περ. β του Ν.2168/93, προκειμένου να αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια και να δύναται να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς εργολαβίαςδημοσίων έργων.
ΟΜΟΙΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ
21. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη της ΧΑΤΖΑΚΟΥ Μαρίας του Κωνσταντίνου με την απόφαση αριθμ. 8544/6−2−2006 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση άρθρου 30 Αγορανομικού κώδικα, προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα για την συμμετοχή της Εταιρείας "ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε." της οποίας τυγχάνει μέλος του Δ.Σ. σε διαγωνισμούς για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων.
22. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ Χρήστου του Ευθυμίου με τις αποφάσεις υπ’ αριθμ.: α) 8751/14−2−1986 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού και β) 62933/30−9−1994 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης ενός (1) μηνός μετατραπείσα για κλοπή,προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. [...]

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟΥΡΚΙΑ....φυλη μουσουλμανων που μιλαει αρχαια ελληνικα!!!


Independent: Η φυλή που μιλάει αρχαία ελληνικά!
Independent: Η φυλή που μιλάει αρχαία ελληνικά!

Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα... όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, λιγότεροι από 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην «πεθαμένη» αρχαία ελληνική γλώσσα.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι ...μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.

Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, όπου κάποτε ήταν η αρχαία περιοχή του Πόντου.

Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η διάλεκτος, Romeyka, μια ποικιλία από ποντιακά ελληνικά, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της γλώσσας που ομιλείται σήμερα. Επίσης η Romeyka παρουσιάζει και πολλές ομοιότητες με το αρχαίο λεξιλόγιο.

Όπως λέει η λέκτορας Φιλολογίας Ιωάννα Σιταρίδου του Πανεπιστημίου του Cambridge «η χρήση του απαρεμφάτου έχει χαθεί στα νέα ελληνικά. Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί».

Μια πιθανότητα είναι ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας πριν από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά. 

Αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι απόγονοι αυτόχθονων πληθυσμών ή μίας μεταναστευτικής φυλής οι οποίοι αναγκάστηκαν να μιλούν τη γλώσσα των αρχαίων ελληνικών αποικιοκρατών.


Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ευσεβείς μουσουλμάνοι, γι΄ αυτό και είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.


http://www.alfavita.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Γιαούρτωσαν την ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ στο Ηράκλειο . Δείτε το βίντεο. Πάει χάλασαν οι Κρητικοί.



Έγινε και …αυτό. "Λουκούλιο" δείπνο λένε ότι παρέθεσε ο επιχειρηματίας Μιλτιάδης Καράτζης στο ρεστοράν του Ηρακλείου "ΛΟΥΚΟΥΛΟΣ" με επίσημη προσκεκλημένη την Ντόρα Μπακογιάννη όπου όμως ….κατά σατανική σύμπτωση εκείνη την ώρα, ήταν γεμάτη, καθώς ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου πραγματοποιούσε την ετήσια εκδήλωσή του για την κοπή της πίτας. Το δείπνο συνοδεύτηκε όμως από επιδόρπιο... με γιαούρτια αυγά πέτρες και αλλά ζαρζαβατικά όταν νεαροί, φορώντας κουκούλες και "εφοδιασμένοι" έφθασαν, λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου, στο εστιατόριο και άρχισαν να …σερβίρουν το τραπέζι της πετώντας ... τα αυτοσχέδια συνοδευτικά.
Παρά το γεγονός ότι τα γιαούρτια την πέτυχαν στο πρόσωπο και τα μαλλιά, προσπάθησε να προστατευτεί και να διατηρήσει την ψυχραιμία της, αλλά τα γιαούρτια των πολιτών πήγαιναν και έρχονταν βροχή , με τον έμμεσα υπαίτιο αφού ήθελε να την τραπεζώσει «ταυτόχρονα» με τους μασονοροταριανούς στην γνωστή πιάτσα των αναρχικών την… Κοραή Μιλτιάδη Καράτζη να επιδίδεται με ζήλο τον ρόλο της καθαρίστριας με μαντιλάκια και πετσέτες του προσώπου της Ντόρας από τα γιαούρτια και άλλα καλλυντικά ... ενώ οι υπόλοιποι μασωνοροταριανοι προσπαθούσαν να προστατευτούν από το μένος των εξαγριωμένων πολιτών που κατέβαζαν με τα ρόπαλα και πέτρες τα τζάμια της εισόδου του μαγαζιού, αφού κάποιος εξυπνάκιας φρουρός της έκανε ότι βγάζει πιστόλι.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)

Με αποφάσεις των δημάρχων Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλου και Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη για αύριο
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου τα σχολεία Α’/θμιας και Β//θμιας θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ στο Δήμο ΦΛΩΡΙΝΑΣ ενώ με ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ στο δήμο Αμυνταίου.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ - ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΗΦΘΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Ίσως το πιο κρύο βράδυ του φετινού Χειμώνα βρίσκεται εν όποιον μας καθώς τη σημερινή νύχτα και κυρίως τα ξημερώματα αναμένεται να παρουσιάσει κατακόρυφη πτώση ο υδράργυρος με το θερμόμετρο να φτάσει να δείχνει ακόμα και τους -20 Βαθμούς Κελσίου.
Το χιονισμένο εδώ και μέρες τοπίο, η σχετική μικρή ένταση (σχεδόν άπνοια) των ανέμων και ο έναστρος ουρανός με τα πολύ λίγα σύννεφα θα δημιουργήσουν (ίσως) τις κατάλληλες συνθήκες για πολικές θερμοκρασίες στη λεκάνη της Εορδαίας αλλά και της Φλώρινας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τελευταία μέγιστη αρνητική θερμοκρασία ήταν για φέτος ήταν τη Δευτέρα, 02 Ιανουάριου 2012 όπου η ελάχιστη τιμή που καταγράφηκε ήταν το χρονικό διάστημα από τις 6 μέχρι και τις 7 το πρωί με θερμοκρασία τους -17 Βαθμούς Κελσίου. Απόψε πάντως όλα δείχνουν ότι το ρεκόρ αυτό θα καταρηφθεί για το φετινό χειμώνα στην περιοχή της Πτολεμαΐδας. Σήμερα πάντως Κυριακή 15 Ιανουαρίου το εικοσιτετράωρο κύλισε με ολικό παγετό (δηλαδή καμία ώρα τις τελευταίες 24 δεν παρουσιάστηκε θερμοκρασία πάνω από το μηδέν).

Για αύριο Δευτέρα 16/1, ο καιρός θα είναι αίθριος, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους -2 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 2 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους -6 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Παρακολουθήστε on line τη θερμοκρασία (και άλλες μετεωρολογικές πληροφορίες) για την περιοχή της Πτολεμαΐδας όπως αυτές καταγράφονται από το Αστεροσκοπείο Αθηνών μέσω του σταθμού μέτρησης που έχουν εγκαταστήσει στην περιοχή πατώντας ΕΔΩ.
eordaia.org
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ. ΝΕΚΡΟΙ, ΠΑΠΠΟΥΣ, ΚΟΡΗ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙ

Απίστευτη τραγωδία χθες το βράδυ έξω από την περιοχή Ραψωμανίκη Ημαθίας. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 43χρονος, στο οποίο επέβαιναν η 18χρονη κόρη του και το 6 μηνών εγγονάκι του, έφυγε από την πορεία του, έσπασε τις προστατευτικές μπάρες και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι.

Επί τόπου έφτασαν άνδρες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας ακόμα και δύτες που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να εντοπίσουν το αυτοκίνητο το οποίο είχε παρασύρθηκε αρκετές δεκάδες μέτρα.
Για την ανέυρεση του οχήματος και των επιβατών οι υπεύθυνοι έδωσαν εντολή να σταματήσει η ροή του καναλιού ώστε να κατεβεί η στάθμη του αφού στο σημείο εκείνο το βάθος είναι μεγάλο.
Εκατοντάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν στο σημείο, κυρίως από την Περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας αλλά και τα γύρω χωριά και παρακαλουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι δύτες εντόπισαν το αυτοκίνητο αλλά δυστυχώς και οι 3 επιβάτες ήταν νεκροί.
Διαβάστε περισσότερα » »

O MAΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ... ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΗΚΩΝΕΤΑΙ

“Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ... O MAΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ! ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΗΚΩΝΕΤΑΙ

” Είπε ο Τούρκος στρατηγός, στον Έλληνα ομόλογό του :
..Εσείς οι Έλληνες , δεν πιστεύετε στον θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά;
Δεν λέτε και ξαναλέτε μεταξύ σας, πως βόλι εχθρού δεν τον άγγιξε ; Πως τον κατάπιε το μανιασμένο πλήθος των πορθητών της Πόλης ; Αλλά πως τον τράβηξε η Παναγιά στην αγκαλιά της, για να τον κάνει Αθάνατο. Δεν είστε βέβαιοι πως ΖΕΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ: Δεν είναι θρύλος. Ψεύτικη ελπίδα. Ονειροφαντασία. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ. Δες και μόνος σου..>>


…”ΔΕΝ ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ, ουτε και πρόκειται να αλωθη.
Καθώς γράφουμε, ξεπηδά απο τα βάθη της μνήμης μας μια ιστορία, που αν δεν είναι αληθινή, τουλάχιστον θα μπορούσα να αποθανατίσει σαν θρύλος.
Μας την αφηγήθηκε, πριν μερικά χρόνια, προσωπικότητα αξιόλογη (τηρούμε την ανωνυμία της) και πάντως ούτε ευφάνταστη, ούτε παραμυθολογα.
Πριν μερικά χρόνια λοιπόν, λιγότερα απο μια δεκαετία, υπηρετούσαν, απ΄τη μια κι΄απο την άλλη πλευρά του Έβρου, στα σύνορα, που διαιρούν την Θράκη μας στα δυο, αντίστοιχα, Έλλην και Τούρκος στρατηγός.
Οι δυο ανδρες ειχαν συνδεθεί με στενή μεταξύ τους φιλία. Πολύς περισσότερο που ο Τούρκος στρατηγός, είχε σύζυγο Ελληνίδα.
Οταν έφθασε ο καιρός να μετατεθούν για αλλη υπηρεσία, προσκάλεσε ο Τούρκος τον Έλληνα συνάδελφο του.
“Τοσον καιρο”, του ειπε, “περασαμε ανέφελα μαζί. Οι διαφορές που έχουν οι δυο χώρες μας, μεταξύ τους, δεν επηρέασαν τη φιλία μας. Αλλά κι΄εμεις οι Τούρκοι θεωρούμε τη φιλία ιερή. Θα ήθελα αύριο το βράδυ να σου το αποδείξω.”
Την επόμενη, στις 10 ακριβώς, ο Έλλην επιβιβαζοταν στο ιδιωτικο αυτοκινητο του Τουρκου. Νυχτα αφεγγαρη ηταν.
Ερημικοι οι δρομοι. Ανοιχτη κι η λεωφορος ταχειας κυκλοφοριας προς την Πολη.
Κοντα μεσανυχτα πρεπει να πλησιασαν στις παρυφες της. Υπνος βαθυς ειχε καθηλωσει στα κρεβατια τους κατοικους της. Ησυχια στους δρομους.
Γρηγορος, ο οδηγος Τουρκος, μπηκε βγηκε απο στενα, απο περιπλεγμενα σαν κουβαρι καλντεριμια.
Νυχτα αφεγγαρη. Εσβησε τη μηχανη, σταματησε μπροστα σε καγκελοπορτα με γραφες στα ελληνικα.
Ο γοργος ρυθμος, η αγωνια, η περιεργεια, δεν αφηναν στον Ελληνα περιθωρια να ψαξει, ουτε καν να προβληματισθει.
Ακολουθουσε τον Τουρκο πειθηνια, σαν αυτοματο, χωρις φοβο, με περισσια εμπιστοσυνη. Ουτε καν που του περασε απ’ το μυαλο, πως μπορουσαν να΄ναι και κακες οι προθεσεις του.
Σταθηκαν μπροστα σε διπλομανταλωμενη σιδερενια στενη θυρα. Εβγαλε κλειδι απ’ την τσεπη του ο Τουρκος. Ξεκλειδωσε. Ανοιξε. Υπογειο ηταν. Μουχλα ανεδιναν οι τοιχοι. Μουχλα και κλεισουρα. Λησμονια, καταχωνιασμενη στα εγκατα της γης. Περπατησαν κι οι δυο, σε διαδρομους, χωρις να σκονταφτουν. Τους βαραινε η σιωπη, η αναμονη. Που πηγαιναν, ετσι στα τυφλα ? Που κατευθυνονταν ? Αναστροφα στον χρονο. Σε ποιον χρονο ? Τον ανθρωπινο ή τον Θεικο ?
Ο Τουρκος ηξερε. Αλλα δεν ηξερε ακομη ο Ελληνας. Δεν μπορουσε να δικαολογησει την περιπλανηση.
Μα ουτε και προφταινε να προβληματιστει. Ακολουθουσε. Με την βεβαιοτητα, πως η στιγμη ηταν μοναδικη. Πως δεν θα’ χε την ευκαιρια, ποτε ξανα, να την ξαναζησει. Ακολουθουσε. Ονειρευοταν αραγε ? Υπνοβατουσε ?
Φτερωμενη η φαντασια του, αναπλαθε μονοπατια, που μονο σε ελαφρυ υπνο βαδιζει κανεις.
Ενα ηταν σιγουρο: δεν θα ξαναβρισκε ποτε τον δρομο. Δεν θα τον ξαναβρισκε χωρις οδηγο.
Ειχαν φθασει στο τερμα.


enwtheite
Θυρα και παλι αρματωμενη μπροστα τους. Βαρια σιωπη. Η σιγη της υστατης ωρας.
Που ηρθε να διακοψει μονο το τριξιμο της κλειδαριας. Το γκρινιασμα του σκουριασμενου σιδερου. Μισανοιξε η βαρια θυρα.
Ισχνο φως στο εσωτερικο. Υπερκοσμιο. Μυστηριακο. Υπογειο ? Μπουντρουμι ? Κενοταφιο ?
Και τοτε, τοτε μονον μιλησε ο Τουρκος : “Εσεις οι Ελληνες, δεν πιστευετε στον θρυλο του Μαρμαρωμενου Βασιλια ? Δεν λετε και ξαναλετε μεταξυ σας, πως βολι εχθρου δεν τον αγγιξε ? Πως τον καταπιε το μανιασμενο πληθος των πορθητω της Πολης ? Αλλα πως τον τραβηξε η Παναγια στην αγκαλια της, για να τον κανει Αθανατο ? Δεν ειστε βεβαιοι πως ΖΕΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ? Δεν ειναι θρυλος. Ψευτικη ελπιδα. Ονειροφαντασια. Ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ. Δες και μονος σου.”
Στο πατωμα, μισοανασηκωμενο στον ενα αγκωνα ο Ελληνας ειδε, ειδε με τα ματια του, τον ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ. ΑΝΑΣΗΚΩΜΕΝΟ.
Ριγος μεταφυσικο τον διαπερασε. Θολωσαν απ’ τα δακρυα τα ματια του. Θαμπωθηκε η οραση του.
Εκανε το σταυρο του. Μπροστα του, εκει, σε αποσταση ανασας, το ΘΑΥΜΑ.
Κι ηταν αυτος, ο τυχερος, που ειχε αξιωθει να το ζησει με τις αισθησεις του. Σε συγκεκριμενο χωρο και χρονο.
Πηχτη η σιωπη, σχεδον, κοβοταν με το μαχαιρι.
Μιλησε και παλι ο Τουρκος :
“Πριν μερικα χρονια κειτοταν στο εδαφος ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ. Τον τελευταιο καιρο αρχισε σιγα-σιγα ν’ ανασηκωνεται. Παμε.”
Ξανακλεισαν τη θυρα. Την ξανακλειδωσαν. Αντιστροφα βγηκαν μεχρι την αυλη απ’ τα υπογεια.
Ξαναπερασαν την καγκελλενια πορτα.
Δεν αφησαν πισω ιχνη απ’ τις πατημασιες τους. Κανεις δεν τους ειχε δει. Μπηκαν στο αυτοκινητο, πηραν το δρομο του γυρισμου.
Σιωπηλοι. Χωρις να ανταλλαξουν κουβεντα.
Δεν ειχε ακομη ξημερωσει οταν εφτασαν στον Εβρο. Προτου αποχωρισθουν, φιληθηκαν σταυρωτα. Το ποταμι κυλουσε ορμητικα προς το Αιγαιο.
“Γυριζει πισω το ποταμι”, μονολογησε ο Ελλην στρατηγος. “Γυριζει οταν το θελησει ο Θεος”.
Υπηρετησε αργοτερα στο Κεντρο.
Προτου αποστρατευθει θεωρησε υποχρεωση του ν’ αποκαλυψει το μεγαλο μυστικο στην προσωπικοτητα που μας το εμπιστευθηκε, κατονομαζοντας και τον στρατηγο, κατω απο το βλεμμα του Θεου και της Παναγιας. Καναμε και μεις τον σταυρο μας μουρμουριζοντας “Η ΠΟΛΙΣ ΔΕΝ ΕΑΛΩ”.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
* Η Λαικη παραδοση λεει για τον Κωνσταντινο Παλαιολογο, στην πραγματικοτητα κανεις Αγιος και κανεις προφητης δεν μιλαει για Κωνσταντινο, ολοι οι προφητες μιλουν για Ιωαννη.
* Ο Ελληνας στρατηγος πεθανε τον Φεβρουαριο του 2001 πληρης ημερων. Εμεις μετα απο επισταμενη ερευνα, αναζητησαμε και βρηκαμε την αδελφη του στρατηγου και μας επιβεβαιωσε οτι η μοναδικη ευκαιρια που ειχε ο αδελφος της ηταν πραγματικοτητα, ειδε με τα ματια του τον Αυτοκρατορα Ιωαννη, γιατι ετσι εγραφε η επιγραφη πανω απο το κεφαλι.
Αναγράφεται στο τέλος ( σελ.21 ) από την Ελένη Κυπραίου, δημοσιογράφο -συγγραφέα :
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ
Εικονίδιο ειδοποίησης

.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η 3Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

Άλλη μια αποτυχημένη εκκίνηση της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ καταγράφηκε το βράδυ που πέρασε... Δυστυχώς και πάλι προέκυψε πρόβλημα και η ΜΟΝΑΔΑ δεν λειτούργησε ποτέ και δε κατάφερε να μπει στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας και φυσικά δεν έδωσε θερμική ενέργεια στη ΔΕΤΗΠ.
Αυτήν την ώρα επιχειρηθεί και πάλι η επαναλειτουργία της μονάδας του ΑΗΣ... Πιθανόν μέχρι το βράδυ να αποκατασταθεί το σύστημα...Είδωμεν!!! Σε ότι αφορά τα σχολεία επισήμως το βράδυ σήμερα (Κυριακή) θα αποφασιστεί αν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα (16 Ιανουαρίου)... Σύμφωνα με πληροφορίες, με δοδομένο ότι οι προβλέψει καιρού δεν είναι καλές και το πρωί θα σημειωθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κάτω του μηδενός,...αν δε γίνει η τηλεθέρμανση (μάλλον) θα είναι κλειστά. Επίσημα πάντως θα αποφασίσει η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου (μετά και τις εισηγήσεις των αρμοδίων) στις 8 το βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιπποφαές: Το μαγικό φυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!

Το Ιπποφαές περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται η τέλεια υποστήριξη σε πολλές θεραπείες.

Στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες το Ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις.Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της γης και προηγείται κατά πολύ της εποχής των παγετώνων. Αυτοφύεται σε μορφή θάμνου στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Στις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρατηρήθηκε ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο -; φάος = άλογο που γυαλίζει). Έτσι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και οι στρατιώτες του, μαζί με τον ίδιο για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το χρησιμοποιούσε στις εκστρατείες του και ο Τζέκινς Χάν.

Το ιπποφαές μνημονεύεται από τον Θεόφραστο, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα, πατέρα της φαρμακολογίας.

Αναφορές στο Ιπποφαές υπάρχουν στην Θιβετιανή και κινέζικη ιατρική. Από το 1929, όταν για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε βιοχημική ανάλυση των καρπών του φυτού, οι γνώσεις για της φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού συνεχώς αυξάνονται. Πλέον υπάρχει τεκμηριωμένη γνώση (Γερμανία, Ρωσία, Καναδάς, Κίνα, Φιλανδία, Αγγλία, Σουηδία κ.α.) για το ιπποφαές και έχουν αφιερωθεί γιαυτό 5 επιστημονικά συνέδρια. Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με την μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα. Περιέχει περισσότερες από 190 θρεπτικές και βιολογικές ουσίες, αρμονικά δεμένες, γιαυτό το λόγο έχουμε και τα αποτελέσματα που αναφέρονται στην βιβλιογραφία του, αλλά και από την καθημερινή χρήση του.

Ένα θαυματουργό φυτό

Έχει βρεθεί επίσης ότι:
Το επίπεδο βιταμίνης C είναι περίπου 1000% πιο υψηλό από αυτό των πορτοκαλιών, γιαυτό χρησιμοποιείται και σε κρυολογήματα.
Σύμφωνα με Ρώσους και Κινέζους επιστήμονες, το Ιπποφαές περιέχει 190 βιοενεργά συστατικά από τα οποία 106 είναι στο έλαιο.
Περιέχει σίδηρο, χλωροφύλλη, λυκοπενιο, ζεαξανθίνη, ασταξανθίνη, β-καροτίνη, σελήνιο, χρώμιο, όλο το complex της βιταμίνης Β, και πλήθος άλλων συστατικών.
Περιέχει περισσότερα απο 15 υπέραντιοξειδωτικά, είναι η πιο πλούσια πηγή στον κόσμο.
Το έλαιο είναι η καλύτερη ενιαία πηγή που είναι γνωστή στον άνθρωπο για τη βιταμίνη Ε, την βιταμίνη C, τη βήτα-καροτίνη, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα ουσιαστικά αμινοξέα και φλαβονοειδή.
Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε (δ-άλφα-tocopherol) είναι 200% υψηλότερο από το έλαιο σίτου, 900% υψηλότερο από το έλαιο καλαμποκιού και 3500% υψηλότερο από το έλαιο σόγιας. Το δ-α-tocopherol είναι η πιο ισχυρή μορφή βιταμινών Ε.
Περιέχει το β-σιτοστερόλ, που είναι 3000% πιο δυνατό στην διάσπαση των λιπών απο την χολίνη.
Περισσότερο από το ενενήντα τοις εκατό των συνολικών λιπαρών οξέων είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το έλαιο του Ιπποφαές περιέχει (17-20%) ωμέγα-3, (28-30%) ωμέγα-6, (36-40%) ωμέγα-9 και ωμέγα-7.
Το Ιπποφαές περιέχει όλα τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Έχει εξαιρετική συγκέντρωση σε κάλιο. Το έλαιο του Ιπποφαές δεν περιέχει τα μέταλλα που είναι επιβλαβή στο σώμα.
Περιεχει όλα τα αμινοξέα.
Το ιπποφαές Eubias, απλά καλλιεργείται, δεν είναι αποτέλεσμα εργαστηρίου.
Επίσης περιέχει κατά 32% πρωτεΐνη.
Αποτελέσματα έδειξαν ότι το έλαιο του είχε μια θεραπευτική αποτελεσματικότητα στον αποχρωματισμό δερμάτων, στις φακίδες, ενάντια της πρόωρης γήρανσης, στην σκλήρυνση του δέρματος, στην απολέπιση, στην ακμή, και στην επαναλαμβανόμενη δερματίτιδα.

Τι καθιστά το Ιπποφαές τόσο πολύτιμο

Λιπαρές ουσίες υψηλής ποιότητας
Το Ιπποφαές περιέχει αιθέρες λιπαρών ουσιών και γλυκερίνη υψηλής ποιότητας, αποτελεί την υψηλότερη πηγή φυτικών λιπαρών οξέων που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Οι ποιότητα των λιπαρών οξέων καθορίζεται από την σύσταση των ωμέγα, οι οποία είναι ιδιαίτερα υψηλή χάρη στα λιπαρά των ωμέγα που περιέχει στις σωστές αναλογίες. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να παράγει μόνος του όλα αυτά τα λιπαρά οξέα, έτσι θα πρέπει να χορηγούνται πάντα από το περιβάλλον.

Βιταμίνες και μέταλλα
Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, την ζωτικότητα και την υγεία. Ρυθμίζουν τις σωματικές λειτουργίες και αυξάνουν την αντοχή του οργανισμού στις ασθένειες και το άγχος. Το Ιπποφαές είναι τόσο πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα, που το κάνουν κορυφαίο φυτικό προϊόν. Σε σύγκριση με το Ιπποφαές η συγκέντρωση βιταμινών που προσφέρουν άλλες θρεπτικές πηγές είναι ελάχιστη. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και μια μικρή ανεπάρκεια σε μια μόνο βιταμίνη μπορεί να προκαλέσει έλλειψη ισορροπίας στην υγεία σας. Αυτός είναι ο λόγος που το Ιπποφαές αποτελεί ένα ζωτικό θρεπτικό συμπλήρωμα.

Το Ιπποφαές περιέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές. Πολλές φορές, αυτές οι βιταμίνες χαρακτηρίζονται ως αντιαγχωτικές, λόγω της θετικής επίδρασης που έχουν στο νευρικό σύστημα. Το Ιπποφαές είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σε βιταμίνη Β12, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική και για τους χορτοφάγους καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να την λάβουν από άλλη φυτική τροφή. Επιπλέον το Ιπποφαές περιέχει ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά την βήτα καροτίνη, ουσία η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό. Η βιταμίνη Α αυξάνει την αντοχή του οργανισμού και βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τα μάτια σε βέλτιστη κατάσταση. Το Ιπποφαές είναι επίσης εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Αυτή η βιταμίνη βοηθά στην βελτίωση της πνευματικής και σωματικής απόδοσης, αυξάνοντας την ζωτικότητα. Περιέχει επίσης σεροτονίνη και 28 ιχνοστοιχεία.



 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα ντοκουμέντα του ΙΓΜΕ για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας


Διαβάστε περισσότερα » »

Γάλλοι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη λόγω Μεγάλου Αλεξάνδρου


Αιώνες πριν, ο Μέγας Αλέξανδρος εγκατέλειψε τη γενέτειρά του για να ανακαλύψει, με τις στρατιές του, τον κόσμο. Σήμερα, «στρατιές» τουριστών ετοιμάζονται να ακολουθήσουν αντίστροφο δρόμο, προκειμένου να βρεθούν στην περιοχή, από όπου ξεκίνησε το ταξίδι του ο μεγάλος στρατηλάτης: τη Γη της Μακεδονίας.

Την «όρεξη» των ξένων -κυρίως Γάλλων- τουριστών να γνωρίσουν τη μακεδονική γη, το 2012-2013, έχει ανοίξει η εντυπωσιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο, που ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου 2011 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.:


Τα 600 εκθέματα λειτουργούν σαν μαγνήτης για τους Γάλλους, που καθημερινά «βομβαρδίζουν» τα γραφεία του ΕΟΤ στο Παρίσι με ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, σχετικά με τους τουριστικούς προορισμούς και τα αρχαιολογικά αξιοθέατα της Β. Ελλάδας.


Χιλιάδες e-mail και τηλεφωνήματα με ερωτήσεις για τη Μακεδονία!

«Καθημερινά επισκέπτονται την έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο περίπου 6.000 άτομα και εκτιμούμε ότι μέχρι την ολοκλήρωσή της, τη Δευτέρα, θα έχουν περάσει από τους χώρους της πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Την ίδια στιγμή, τα γραφεία μας δέχονται καθημερινά περίπου 20-25 τηλεφωνήματα και άλλα τόσα e-mail, από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες για τη Μακεδονία [σ.σ.3.500-4.500 τέτοια αιτήματα στο τρίμηνο]», σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος των γραφείων του ΕΟΤ στο Παρίσι, Θεόδωρος Χαρτοματσίδης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το 2012 θα κλείσει συνολικά για την Ελλάδα με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις Γάλλων τουριστών σε σχέση με το 2011 (οπότε την επισκέφτηκαν 1.050.000 Γάλλοι) και το 2010 (868.000), ενώ σημαντικό μέρος των επισκεπτών θα προσελκύσει -χάρη και στην έκθεση του Λούβρου- η Μακεδονία.

«Ο πλούτος των εκθεμάτων εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της έκθεσης και απ΄τα μηνύματα που λαμβάνουμε καταλαβαίνουμε ότι θέλουν να δουν από κοντά τί το ιδιαίτερο, ποια ενέργεια, έχει αυτή η περιοχή, που ώθησε τον μέγα Αλέξανδρο να πετύχει τόσα», σημειώνει ο κ.Χαρτοματσίδης.


Συν …Λούβρω και χείρα κίνει

Επειδή, όμως, συν ...Λούβρω και χείρα κίνει, ο ΕΟΤ στο Παρίσι δεν στάθηκε στις καλές εντυπώσεις που προκάλεσε η έκθεση: εξασφάλισε την παραχώρηση της ιστορικής αίθουσας συνεδριάσεων του Μουσείου του Λούβρου, απέναντι από τη γνωστή γυάλινη πυραμίδα, προκειμένου να φέρει σε απευθείας επαφή Μακεδόνες ξενοδόχους και εκπροσώπους φορέων της περιοχής με 50-60 Γάλλους τουριστικούς πράκτορες.

Στη διάρκεια της τρίωρης συνάντησης, οι εκπρόσωποι των βορειοελλαδικών φορέων παρουσίασαν στους ξένους tour operators τις φυσικές ομορφιές και το ξενοδοχειακό δυναμικό της περιοχής, αλλά και εξειδικευμένες διαδρομές, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της πορείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ακολούθως, οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης και -σύμφωνα με τον κ.Χαρτοματσίδη- αποχώρησαν ενθουσιασμένοι, με εξαιρετικές εντυπώσεις, κάτι που δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για συμφωνίες, αν όχι το 2012, σίγουρα το 2013.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να πιέσουμε για συχνότερες, απευθείας αεροπορικές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με το Παρίσι, από εταιρείες. Οι πτήσεις πρέπει να ξεκινούν τον Απρίλιο και όχι από τον Ιούνιο, τον Ιούνιο είναι αργά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι κρίμα που η πολύ επιτυχημένη έκθεση στον Λούβρο δεν μπορεί να παραταθεί (κάτι που, κατά τον κ.Χαρτοματσίδη, θα επιθυμούσε και η ίδια η έφορος του Μουσείου), λόγω τού ότι για την ίδια αίθουσα έχουν προγραμματιστεί αμέσως μετά άλλες διοργανώσεις.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σημαντικές ειδήσεις άγνωστες στην Ελλάδα

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
- Στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, κυρίως σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι ειδήσεις είναι σχετικά λίγες, σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Η επιλογή γίνεται με βάση το ύφος του κάθε ΜΜΕ και το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Έτσι σημαντικές ειδήσεις δεν καταχωρούνται, ή έχουν μικρή αναφορά. Γράφουμε ορισμένες από αυτές:

* Το Ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, της 12ης Ιανουαρίου, που αναφέρεται στην προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτου Εφραίμ, προκαλεί εμπλοκή στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το Φανάρι, σε απάντηση των ανακοινώσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας υπέρ του Εφραίμ και κατά της προφυλάκισης του, εξέδωσε στις 10 Ιανουαρίου Ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρει: Πρώτον ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, δεύτερον ότι αποφεύγει κάθε ανάμιξη σε εκκρεμούσες δικαστικές αποφάσεις, όταν μάλιστα αγνοεί το περιεχόμενο της σχετικής δικογραφίας και τρίτον ότι το Άγιον Όρος είναι κανονικό έδαφος του και επομένως δεν επιτρέπονται οποιασδήποτε μορφής επεμβάσεις άλλων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Στις 12 Ιανουαρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε Ανακοινωθέν, με το οποίο βρέθηκε απέναντι από το Φανάρι. Πρώτον εμμέσως έλαβε θέση κατά της απόφασης των δικαστών, να προφυλακίσουν τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και δεύτερον επενέβη περισσότερο από το Πατριαρχείο της Μόσχας στην υπόθεση, αφού πήρε απόφαση να εκφράσει, μαζί με το πλήθος των πιστών, τη συμπάθεια όλων των μελών της ΔΙΣ “προς τον δοκιμαζόμενο ηγούμενο” και να τον επισκεφθεί στη φυλακή ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Η απόφαση της ΔΙΣ ελήφθη ομόφωνα, μετά από πρόταση του Μητροπολίτου Μεσογαίας κ. Νικολάου.

Στο Ανακοινωθέν της ΔΙΣ, υπήρξε, στις 13 Ιανουαρίου, οξύτατη γραπτή αντίδραση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος απηχεί τις απόψεις του Φαναρίου. Ο Σεβασμιώτατος εκφράζει τη “δυσάρεστη έκπληξη” του για το Ανακοινωθέν της ΔΙΣ, το χαρακτηρίζει “απαράδεκτο” και ζητεί ο συντάκτης του “να έλθει εις εαυτόν και να εκφράσει τη συγγνώμη και τη μετάνοια του για το καίριο πλήγμα που προκάλεσε στο κύρος της Εκκλησίας”, αφού, όπως καταγγέλλει, με το Ανακοινωθέν της η ΔΙΣ “δεν κατάλαβε ότι εξυπηρετεί ιδιοτέλειες, επιδιώξεις και σκοπιμότητες άλλων Εκκλησιών, όχι μόνο στο κανονικό έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και στα όρια της δικής της δικαιοδοσίας “. Ο Σεβασμιώτατος γνωρίζει ότι το κάθε Δελτίο Τύπου αναγιγνώσκεται στα μέλη της ΔΙΣ, τα οποία το εγκρίνουν και την τελική ευθύνη του έχει ο Αρχιεπίσκοπος. Άρα τον κ. Ιερώνυμο καλεί ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας “να έλθει εις εαυτόν και να εκφράσει τη συγγνώμη και τη μετάνοια του” για την, κατά την άποψη του, επέμβαση της ΔΙΣ στη δικαιοδοσία του Φαναρίου…

* Ελληνικής, Αρμενικής και Κουρδικής καταγωγής Αμερικανοί ηγετικοί παράγοντες ένωσαν τη φωνή τους σε βάρος των αυθαιρεσιών της Τουρκίας. Από κοινού υπέγραψαν αίτημα προς την Κυβέρνηση Ομπάμα να ερευνήσει αν παραβιάστηκε η Ομοσπονδιακή Νομοθεσία, με τη χρήση αμερικανικών όπλων και πυρομαχικών στην αεροπορική επίθεση που διενήργησε η Τουρκία στα σύνορα της με το Ιράκ στις 28 Δεκεμβρίου 2011. Θύματα της επίθεσης αυτής ήσαν 35 Κούρδοι, κυρίως παιδιά. Οι Έλληνες, Αρμένιοι και Κούρδοι ηγέτες σημειώνουν στην επιστολή τους πως, κατά τα τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, στην εν λόγω επίθεση χρησιμοποιήθηκαν τα αμερικανικής κατασκευής πολεμικά αεροσκάφη F-16s. Η επιστολή, πλην του Λευκού Οίκου, έχει παραλήπτες τον Τζον Κέρι, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και όλους τους επικεφαλής ανάλογων Επιτροπών στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η επιστολή υπογράφεται από τους Νικόλαο Λαριγκάκη, Πρόεδρο του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου, Κάνι Ξούλαμ, Εκτελεστικό Διευθυντή του Αμερικανο-Κουρδικού Δικτύου Ενημέρωσης, Αράμ Χαμπαριάν, Εκτελεστικό Διευθυντή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αμερικής, Δρα. Πάρι Καραντάγκι, Πρόεδρο του Κουρδικού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δρα. Καμάλ Αρτίν, Πρόεδρο του Εθνικού Κουρδικού Συμβουλίου Βορείου Αμερικής. Καταπιεσμένοι της Τουρκίας ενωθείτε…

* Οι Έλληνες εργαζόμενοι απασχολούνται πολύ περισσότερες ώρες στην εργασία τους από όλους τους άλλους εργαζόμενους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην των Ρουμάνων! Κι ας τους λένε “τεμπέληδες” και “χαραμοφάϊδες”. Σε μελέτη – έρευνα του Ινστιτούτου των εργοδοτών της Ευρώπης COE- Rexecode, σε συνδυασμό με τα δεδομένα της Eurostat, οι Έλληνες εργαζόμενοι απασχολούνται ετησίως 67 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς, 115 περισσότερο από τους Βρετανούς, 158 ώρες περισσότερο από τους Ιταλούς, 173 ώρες περισσότερο από τους Ισπανούς και 292 ώρες περισσότερο από τους Γάλλους εργαζόμενους! Τα αποτελέσματα της μέσης ετήσιας απασχόλησης κατά χώρα και σε ώρες εργασίας είναι: Ρουμανία 2.095, Ελλάδα 1.971, Γερμανία 1.904, Ηνωμ. Βασίλειο 1.856, Ιταλία 1.813, Ισπανία 1.798, Γαλλία 1.679 και Φινλανδία 1.670. Μια ακόμη απόδειξη πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν οφείλεται στην “τεμπελιά” των Ελλήνων εργαζομένων.

* Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εσταίν και η σύζυγος του Ανν Αϊμόν ζητούν από τον Δήμο του χωριού Ωτόν, 650 κατοίκων, με το οποίο συνδέεται η οικογένεια της Ανν Αϊμόν, να τους επιτρέψει να ανεγείρουν παρεκκλήσιο κοντά στο Νεκροταφείο του χωριού, στο οποίο να ταφούν και οι δυο τους. Στην άθρησκη Γαλλία οι πρόεδροι της Ντε Γκολ, Πομπιντού τάφηκαν χριστιανικά, ο Μιτεράν ζήτησε να είναι ο τάφος του εντός παρεκκλησίου, στο οποίο οι επισκέπτες του να προσεύχονται, και ο 85χρονος Ζισκάρ ζητά το ίδιο με τον Μιτεράν. Στη ζωή μπορεί οι Πρόεδροι της Γαλλίας να είχαν και να έχουν μια αντιχριστιανική στάση, αλλά στον θάνατο, απελευθερωμένοι από τις επιταγές της Γαλλικής Επανάστασης, έδειξαν και δείχνουν την πίστη τους στον Χριστό. Κάτι είναι κι αυτό.

* Στη Γαλλία εξεδόθη το βιβλίο των Σοφί Κουανιάρ και Ρομαίν Γκυμπέρτ “Η ολιγαρχία των ανικάνων”. Στο βιβλίο μιλάνε για τους ανικάνους, που αποτελούν την “ελίτ” των κοινωνιών και μια κλειστή κάστα, στην οποία δύσκολα μπαίνει κανείς. Αυτή η κάστα επιδιώκει και σήμερα να διατηρήσει τα προνόμια της, αγνοώντας την οικονομική κρίση…Ποιους λέτε να είχαν υπόψη τους;

πηγη
greeknation
Διαβάστε περισσότερα » »