Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Κάλτσες που αντικαθιστούν τα παπούτσια!

Κάλτσες που αντικαθιστούν τα παπούτσια!
Θα μπορούσε κάποιος να φορέσει αυτές τις κάλτσες και να βγει στο δρόμο; Κι, όμως, η ελβετική εταιρεία Barefoot δημιούργησε τις ασυνήθιστες κάλτσες που βλέπετε για να αντικαταστήσουν τα παπούτσια και να κάνουν το χρήστη να αισθάνεται… ξυπόλητος!

Αν και δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ αυτό που λέμε «μόδα», οι Ελβετοί δημιουργοί πιστεύουν ότι οι παράξενες κάλτσες τους είναι ιδανικές για «τους ανθρώπους που τους αρέσει να περπατάνε χωρίς παπούτσια, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα στην αναρρίχηση βράχων».

Οι κάλτσες έχουν κατασκευαστεί από ανθεκτικό υλικό, προσφέροντας προστασία από τα διάφορα επικίνδυνα αντικείμενα που υπάρχουν στους δρόμους, ενώ ένα επιπρόσθετο υλικό προστατεύει τα πόδια από μολύνσεις.

«Χρειάστηκαν πολλά χρόνια τεχνολογικής έρευνας για το σχεδιασμό τους, ενώ τώρα δουλεύουμε επάνω σε ένα νέο σχέδιο κάλτσας που θα μπορεί να φορεθεί ακόμη και από κάποιον που θέλει να τρέξει… μαραθώνιο», λέει ο Dieter Hesch, ιδιοκτήτης της ελβετικής εταιρείας.

Η τιμή τους είναι περίπου 45 λίρες το ζευγάρι, κι αν σας φαίνονται ακριβές να ξέρετε ότι πάνω από όλα πληρώνετε άνεση στο περπάτημα, απαλλαγή από την καθημερινή ταλαιπωρία της επιλογής παπουτσιού και -πρωτίστως- τη διασημότητα που θα αποκτήσετε φορώντας τις κάλτσες αυτές με το κουστούμι σας!




                                                                                                                                                                                                            Zougla.gr
anoixti-matia
Διαβάστε περισσότερα » »

Το καλό κρασί θέλει τη σφήκα του!

Wasp / Wespe
Photo by Martin LaBar
Στο φαρμακερό κεντρί τους ίσως κρύβουν το μυστικό των αρωμάτων και της γεύσης.
Την επόμενη φορά που θα πιείτε μια γουλιά κρασί να κάνετε την πρώτη πρόποση στις σφήκες. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς στις κοινές σφήκες και στους μεγαλύτερους μπάμπουρες. Κι αυτό γιατί τα ιπτάμενα έντομα με το φαρμακερό κεντρί ίσως κρύβουν το μυστικό των αρωμάτων και της γεύσης του κρασιού.
Όπως λέει ο Ντούτσιο Καβαλιέρι, καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλορεντίας στην Ιταλία «οι σφήκες είναι από τους μεγαλύτερους οινόφιλους».
Photo  wikipedia
Η ερευνητική ομάδα του Καβαλιέρι ανακάλυψε πως οι σφήκες και οι μπάμπουρες δαγκώνουν τα σταφύλια και συμβάλλουν στην έναρξη της ζύμωσης ενόσω οι καρποί είναι ακόμα στο αμπέλι.

Αυτό γίνεται διότι με το δάγκωμα, οι σφήκες μεταδίδουν ένα ένζυμο που ακούει στο όνομα Saccharomyces cerevisiae και που δεν είναι τίποτε άλλο από τη μαγιά που δημιουργεί το κρασί, τη μπύρα και το ψωμί.

Ο Καβαλιέρι σημειώνει πως η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική και για ένα διαφορετικό λόγο: διότι υπογραμμίζει τη διασύνδεση ανάμεσα στις φυτικές και ζωικές μορφές ζωής στον φυσικό κόσμο και την εξάρτηση του ανθρώπου από το αυτό το σύστημα σχέσεων.

Οι οινοποιοί μπορούν βέβαια να προσθέσουν μαγιά εκ των υστέρων, ωστόσο η γεύση δεν είναι η ίδια χωρίς τη συμβολή της σφήκας η οποία δίνει στο κρασί τα αρώματα και κυρίως την πολυπλοκότητα στη γεύση.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη σύνδεση ανάμεσα στις σφήκες και το κρασί αναλύοντας τα γονίδια της μαγιάς, τα οποία βρίσκονται και στα εντόσθια των εντόμων.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι φύτευαν λουλούδια δίπλα στα αμπέλια ώστε να προσελκύσουν πολύτιμα για τη ζύμωση και την ποιότητα του κρασιού έντομα.

Η εξελικτική βιολόγος του Χάρβαρντ Άν Πρινγκλ που δεν έλαβε μέρος στην έρευνα δήλωσε πως τα ευρήματα στέλνουν δύο βασικά μηνύματα: τα μεγάλα κρασιά χρειάζονται τα έντομα και οι άνθρωποι δεν γνωρίζουμε τίποτα ουσιαστικό σχετικά με την οικολογία.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Πηγή: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – ΦΩΤΟ: Μανιτάρι καταλαμβάνει έκταση 2.200 στρεμμάτων!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – ΦΩΤΟ: Μανιτάρι καταλαμβάνει έκταση 2.200 στρεμμάτων!

Είναι καταχωρημένο στα βιβλία φυσικής ιστορίας με την επιστημονική ονομασία «Armillaria ostoyae» αλλά οι περισσότεροι το γνωρίζουν με το κοινό του όνομα «Honey fungus» ή «Μελένιο μανιτάρι» ελληνιστί.
Πρόκειται για έναν πολύ συνηθισμένο μύκητα, που φυτρώνει εύκολα σε δάση και κήπους, αλλά διατηρεί μια ασυνήθιστη «πρωτιά»!
Είναι ο μεγαλύτερος ζωντανός οργανισμός που έγινε ποτέ και υπάρχει στη φύση, ξεπερνώντας ακόμη και τον ελέφαντα! Μάλιστα, πολύ καλά διαβάσατε. Κι όσο κι αν δεν το πιστεύετε, αρκεί να σας πούμε ότι το μεγαλύτερο δείγμα «Honey fungus» που έχει καταγραφεί καταλαμβάνει έκταση 2.200 στρεμμάτων και ανακαλύφθηκε στο εθνικό δάσος του Όρεγκον, ενώ η ηλικία του είναι μεταξύ 2.000-8.000 ετών!


Το μεγαλύτερο μέρος του μανιταριού φύεται κάτω από το έδαφος, αφού οι ρίζες του έχουν τη μορφή τεράστιου χαλιού, ενώ οι ποδίσκοι εμφανίζονται στην επιφάνεια, κοντά σε δέντρα ή ανάμεσα σε θάμνους. Το χρώμα του ποικίλλει από ανοιχτό μπεζ μέχρι κιτρινωπό, ενώ το σχήμα του εξαρτάται από την ποικιλία, και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα δείγματα μυκήτων. Αν και συχνά φυτρώνει σε ομάδες, έρευνες απέδειξαν ότι στην ουσία πρόκειται για έναν ενιαίο οργανισμό, γεγονός που του χάρισε και τον ξεχωριστό αυτό τίτλο.


ΠΗΓΗ: perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ... ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

xriso
Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στις Σκουριές Χαλκιδικής μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση των μεταλλείων χρυσού.
Φωτιά πήρε ένα περιπολικό της αστυνομίας, όπως και σημεία του δάσους. Οι διαδηλωτές αποδίδουν τις φωτιές στη χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης από την αστυνομία. Φθορές προκλήθηκαν και σε ένα λεωφορείο των ΜΑΤ.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 1.000 κάτοικοι προσπάθησαν να ανέβουν στο δάσος αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΗΝΕΣ , ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ......!!! ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ..!!!‏

Quiz: Ποια ειναι η χωρα οπου:

1. Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.

2. Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο.

3. Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.
4. Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειας τους.

5. Η παιδεία και οι ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 83%.

6. Όσοι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους.

7. Όσοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό (συν 2.300 δολάρια/μήνα για έξοδα διαμονής και μετακινήσεων).

8. Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.
9. Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια/λίτρο.

10. Η χώρα δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια (σήμερα, τα κεφάλαια αυτά έχουν "παγώσει" παγκοσμίως).

11. Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει εργασία μετά την αποφοίτηση του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρι ότου έβρισκε εργασία.

12. Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας, πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.

13. Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 δολάρια ΗΠΑ.

14. Σαράντα καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 δολάρια.

15. Το 25% των κατοίκων έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο.

16. Ο δολοφονημένος πια ηγέτης της είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο του κόσμου, γνωστό ως Great Man-Made River, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σε ολόκληρη την ερημώδη χώρα.
..............................................................................................................................................................
Την βρηκατε;! Οχι δεν είναι καμμιά από τις "πολιτισμένες" και βιομηχανικές χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου.
Μιλαμε για την Λιβύη του "κακού" Καντάφι, ναι σωστά διαβάσατε και γι' αυτο στη Λιβύη βομβαρδίζουν οι: Total, ENI, BP,Repsol, Exxon MobilChevron, Occidental Petroleum, Hess και Conoco Phillips.
Καλως ορίσατε στον φαρισαικό-δολοφονικο κόσμο της πλουτοκρατίας,
...............................................................................................................................................................
Ουαί υμίν, γραμματείς και Ευρωπαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων, υμείς γάρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν.
Ουαί υμίν, γραμματείς και Ευρωπαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεέννης διπλότερον υμών.........
 
 
nataliakalou.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

«Εάν δεν πάρουμε τα δικαιώματα μας στην Ελλάδα, θα γίνει χαμός»

Yunturk Feruh Ozkan-2-NAI
Γράφει ο Τύπος των τουρκοφρόνων στη Θράκη: «Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ελλάδας (YUNTÜRK) Φερούχ Οζκάν, απάντησε στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας. «Πίσω από την Τουρκομουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, υπάρχουν όλοι οι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας και ο μουσουλμανικός κόσμος. Εάν δεν αποδοθούν τα δικαιώματα μας στην Ελλάδα, θα γίνει χαμός».
Ο Φερρούχ Οζκάν τονίζει πως ο σύλλογος YUNTÜRK, όποια και να είναι η αιτιολογία δεν μπορεί να μένει σιωπηλός, όταν τα βήματα που γίνονται στην Τουρκία προς τις μειονότητες, μένουν χωρίς να γίνεται κάτι το αμοιβαίο στην Ελλάδα. Δήλωσε: «Υπάρχει ο λόγος του κυρίου πρωθυπουργού μας. Εάν παρά αυτά τα λόγια δεν μπορέσουμε να πάρουμε τα δικαιώματα μας, θα γίνει χαμός».
Ο πρόεδρος Φερρούχ Οζκάν σχολιάζοντας την δήλωση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας Αβραμόπουλου που είπε πως «Η φήμη και το μέγεθος του Πατριαρχείου δεν επιτρέπουν ούτε νομικά ούτε ηθικά να θεωρείται ένα με την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη». (tourkikanea)
 
liako.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τούρκοι κυβερνητικοί έρχονται στην Θράκη «σαν στο σπίτι τους».


Ενώ η κυβέρνηση του Ιράκ απείλησε εχθές ότι θα συλλάβει τον κ. Νταβούτογλου, επειδή επισκέφθηκε το αυτόνομο Κιρκούκ, χωρίς την έγκριση της κεντρικής κυβέρνησης, στη χώρα μας μπαινοβγαίνουν υψηλά κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη της Τουρκίας, «σαν στο σπίτι τους».

Έρχεται για ένα τριήμερο στη Θράκη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κ. Μπεκίρ Μποζντάγ, ακολουθούμενος από μια επιτροπή (!), όπου θα παραμείνει για ένα τριήμερο (17,18 και 19 Αυγούστου) και κατά το Μπαϊράμι θα είναι στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης. Να κάνει τι; Προφανώς, όχι τουρισμό.

Πριν από ένα μήνα, είχε επισκεφθεί την Θράκη ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αλλά και την Θεσσαλονίκη, όπου γευμάτισε με τον Τούρκο πρόξενο και αναχώρησε για τα Σκόπια, επόμενο σταθμό της περιοδείας του. Οι λίγοι Κύπριοι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν έξω από το Προξενείο (με συνθήματα, όπως «Ισαάκ-Σολωμέ, δεν σας ξεχνώ ποτέ» και κρατούσαν πανό και ελληνικές σημαίες), απωθήθηκαν από την Αστυνομία με χρήση χημικών.

Στην Θράκη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του, ο κ. Μπαχτσελί έκανε λόγο για Τούρκους της Θράκης και υποσχέθηκε την επίλυση των προβλημάτων τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται από Τούρκους αξιωματούχους τέτοια υπόσχεση. Ότι η τουρκική κυβέρνηση δηλαδή, θα επιλύσει τα προβλήματά τους.Ήδη, με την ύπαρξη υποκαταστημάτων τουρκικής Τράπεζας προσφέρονται ευνοϊκά δάνεια σε τουρκόφρονες, ο δε νομάρχης Αδριανούπολης έχει υποσχεθεί ότι θα βρεθεί τρόπος ώστε να ασφαλίζονται και να συνταξιοδοτούνται οι τουρκόφρονες (Έλληνες πολίτες, όμως) από την Τουρκία!

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι ο κ. Μπαχτσελί δεν ζήτησε την άδεια των ελληνικών αρχών για την επίσκεψή του. Από τα δημοσιεύματα του Τύπου πληροφορούνται οι αρμόδιοι τις κινήσεις των Τούρκων επισήμων. Επικαλούνται, ότι με την τελευταία συμφωνία που έγινε, τους έχουν δοθεί «πράσινα διαβατήρια» (κα΄τι σαν διπλωματικά), ώστε δεν χρειάζονται βίζα. Γιατί το έκανε αυτό η Ελλάδα; Δεν είναι το μόνο ερώτημα στο οποίο απουσιάζει η εύλογη απάντηση.

Αναρωτιέμαι, αν μπορεί χωρίς ενημέρωση να επισκεφθεί Έλληνας πολιτικός την Ίμβρο και την Τένεδο, πολλώ μάλλον την Τραπεζούντα. Αρχιτέκτων από το Κιλκίς, που για ερευνητικούς λόγους φωτογράφισε παλιά σπίτια των Ποντίων που ξεριζώθηκαν (λόγω συνωστισμού, όπως υποστηρίζει η κα. Ρεπούση), υπέστη τα πάνδεινα από την ΜΙΤ.

Κι ενώ εμείς συμπεριφερόμαστε με ραγιαδισμό -είναι η πιο επιεικής έκφραση, διότι η αμέσως επόμενη θα έπρεπε να είναι «με συνειδητή αδιαφορία για την Ελλάδα»- το καθημαγμένο και ασθενές Ιράκ, απειλεί να συλλάβει τον κ. Νταβούτογλου, επειδή επισκέφτηκε το Κιρκούκ. Η ιρακινή πλευρά χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου ως «παράνομη» και προειδοποίησε την Άγκυρα ότι ενδέχεται να προχωρήσει άμεσα στην σύλληψη του κ. Νταβούτογλου αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Ιρακινοί αξιωματούχοι θεωρούν πως ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε παράνομη είσοδο στο Ιράκ.

Η εφημ. «Καθημερινή» της Λευκωσίας γράφει, ότι «Οι Τούρκοι αναλυτές δεν πιστεύουν πως η ιρακινή κυβέρνηση διαθέτει τα μέσα για να υλοποιήσει άμεσα την απειλή της. Παρόλα αυτά, τονίζουν ότι η νέα προειδοποίηση φέρνει την Τουρκία αντιμέτωπη με μια νέα δυσάρεστη πραγματικότητα: Στη νέα περίοδο οι διμερείς σχέσεις Ιράκ - Τουρκίας χαρακτηρίζονται από ψυχροπολεμικό κλίμα».

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράκ αναγράφεται, ότι «Όλα αυτά έγιναν χωρίς την ενημέρωση ή έγκριση του Υπουργείου Εξωτερικών, και χωρίς να περάσουν από την επίσημη ή διπλωματική οδό για την οργάνωση αυτής της επίσκεψης», του Τούρκου υπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, σε μια περιοχή του αυτόνομου Κουρδιστάν του Ιράκ.

Η ελληνική θέση επί όλων αυτών, είναι σταθερή εδώ και δεκαετίες. Την εξέφρασε ο κ. Γ. Παπανδρέου σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Δεν πειράζει αν χάσουμε λίγα στρέμματα, αφού θα μπορούμε να κοιμούμαστε ήσυχοι».



Ο Μακεδών
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΠΛΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ : '' ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ , ΚΑΝΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ''‏

Ο Πλάτων στους σημερινούς Έλληνες: «Όχι στη μετανάστευση, κάντε Επανάσταση»Τα λόγια των αρχαίων μας σοφών είναι διαχρονικά. Οι συμβουλές και οι παροτρύνσεις τους αντηχούν στην αιωνιότητα για να καθοδηγούν εμάς, τους απογόνους τους, όπως και τους Έλληνες που θα διαδεχθούν τη δική μας γενιά, στην οδό της Πολιτικής Αρετής, της Ελευθερίας και του Μεγαλείου.

Δυστυχώς, το σάπιο και κατοχικό εκπαιδευτικό μας σύστημα φρόντισε να μη διδαχθούμε ποτέ τους φιλοσόφους μας, από το φόβο μην εμπνευστούμε από τα λόγια τους και ξεσηκωθούμε απέναντι στους τυράννους μας. Το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα που αναλώνει τις ώρες διδασκαλίας σε γνώσεις σχολαστικές, θεοκρατικές, στείρες και αποβλακωτικές και το οποίο τώρα, με τις μεταρρυθμίσεις της Διαμαντοπούλου, ολοκληρώνεται ως σκοταδιστικός μηχανισμός. (Αλλά αυτά είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση). Στο θέμα μας: 

Ξεφυλλίζοντας τους «Νόμους» του Πλάτωνα, έπεσα επάνω στο ακόλουθο απόσπασμα που είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Το παραθέτω:

«Ακόμα κι όταν η πατρίδα κινδυνεύει να σκλαβωθεί ή να πέσει στα χέρια ανάξιων κυβερνητών, είναι προτιμότερο να επαναστατήσεις παρά να την εγκαταλείψεις και να καταφύγεις στην εξορία. Είναι προτιμότερο να υποφέρουμε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες παρά να δεχτούμε αλλαγή του πολιτεύματός μας με κάποιο άλλο που θα κάνει τους ανθρώπους χειρότερους». (Πλάτων, «Νόμοι», ΣΤ΄, 770e)

Τι μας συμβουλεύει ο Πλάτων; (ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Πλάτων, όχι ο Μαρξ ή κάποιος άλλος «γνωστός επαναστάτης»…). Περιγράφοντας μια κατάσταση όμοια με αυτή που βιώνουμε τώρα, παροτρύνει τους Έλληνες να ξεσηκωθούν παρά να φύγουν. Ευθέως μιλά για Επανάσταση αρνούμενος σε κάθε περίπτωση τη μετανάστευση. Και επισημαίνει ότι είναι προτιμότερο να υποφέρουμε τις ταλαιπωρίες των πολιτικών αγώνων και των συγκρούσεων παρά να δεχθούμε την αλλαγή του πολιτεύματός μας.

Ας ακούσουμε τον Πλάτωνα λοιπόν και ας ξεσηκωθούμε! Ήδη έχουμε κάνει την αρχή με τις μεγαλειώδεις μας διαδηλώσεις, ας ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε και ας απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, δηλαδή τους εαυτούς μας -γιατί πατρίδα είναι οι άνθρωποι-, από τους ανάξιους κυβερνήτες που μας ξεπουλούν και υποδουλώνουν!

Υ.Γ. Κάποτε άκουσα σε μια παρέα «αριστερών» ότι ο Πλάτων ήταν… «ολιγαρχικός». Όπως αντιλαμβάνεστε εκείνοι οι «αριστεροί» δεν είχαν διαβάσει ποτέ Πλάτωνα… 
Στέφανος Μυτιληναίος
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ - ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ---- ''ΜΑΥΡΑ'' ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ , ''ΜΑΥΡΑ ΄΄ ΤΑ ΣΚΟΡΠΑΝΕ ......!!!!

Πετούσαν αστακούς, έκαναν μπουγέλα με βότκα...και "έχωναν" 4000 ευρώ για ένα καλό τραπέζι στη Μύκονο!
Αυτή είναι η Ελλάδα. Εκεί που σταματά η λογική αρχίζει το Ελληνικό Κράτος .. Αφήνοντας να αλωνίζουν, αεριτζήδες , παρακρατικοί, εκβιαστές ,φοροφυγάδες, φιγουρατζήδες  νεοπλουτομπουρζουάδες , και λαμόγια πολικοί. Σε μια Ελλάδα που πεινάνε χιλιάδες ...
Σε μια Ελλάδα που φορολογούν το μεροκάματο των 30 ευρώ και απειλούν να κλείσουν στη φυλακή αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν ...στο ανεξάρτητο κράτος της Μυκόνου κα οχι μόνο  οργιάζει η επιδειξιμανία , η σπατάλη από αυτούς που ξέρουν και έχουν τις άκρες να τα κονομάνε , να μην πληρώνουν φόρους , να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους ! Γιατί μην μας πείτε οτι αυτά είναι χρήματα νόμιμα ...! Ποιος πετά έτσι "παράνομα" νόμιμο χρήμα. "Μαύρα" τα παίρνουν "μαύρα", τα σκορπάνε !  Δείτε απλά το εξώφυλλο από το People  στο Πρώτο Θέμα
 


Διαβάστε περισσότερα » »

Η Μοσάντο και οι πολυεθνικές, «αγοράζουν» την Αφρική!


Αμερικανικοί κολοσσοί επενδύουν στην αγροτοβιομηχανία στην Αφρική, δείχνοντας το "μέλλον" της αγροτικής παραγωγής.

Τέρμα στα μικρά κτήματα και τις «ανεξάρτητες» καλλιέργειες.

Οι πολυεθνικές θα σπέρνουν, οι πολυεθνικές θα θερίζουν, οι πολυεθνικές θα κερδίζουν… η Αφρική μας δείχνει το δρόμο...

Τεράστιες μονοκαλλιέργειες μεταλλαγμένων, συσκευασμένα και πανάκριβα αγροτικά προϊόντα, φτωχοί εργάτες σύγχρονοι δούλοι, στα «τσιφλίκια» των πολυεθνικών!

Μια ομάδα εταιριών της αγροτοβιομηχανίας που ειδικεύονται στους σπόρους, στα χημικά και στον εξοπλισμό θα επενδύσει πάνω από 150 εκατ. δολάρια τα επόμενα χρόνια σε γεωργικά έργα και προϊόντα στην Αφρική, σύμφωνα με ανακοινώσεις των διοικήσεων των επιχειρήσεων αυτών που δόθηκαν στην δημοσιότητα χθες…

Οι επενδύσεις που ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν χθες οι εταιρίες DuPont, Monsanto, Cargill κ.ά. εντάσσονται σε μια πρωτοβουλία συνολικού ύψους 3 δισ. δολαρίων σε διεθνές επίπεδο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα…

…Μαζί με επιχειρήσεις από την Ινδία, το Ισραήλ, την Ελβετία, τη Νορβηγία και τη Βρετανία και 20 επιχειρήσεις από την Αφρική, οι αμερικανικές εταιρίες δεσμεύτηκαν ότι θα επενδύσουν 3 δισ. σε έργα στον αναπτυσσόμενο κόσμο ώστε να αναπτυχθούν οι τοπικές αγορές και να βελτιωθεί η παραγωγικότητα.

…Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι ως το 2030 ο παγκόσμιος πληθυσμός θα χρειάζεται 50% περισσότερα τρόφιμα, 45% περισσότερη ενέργεια και 30% περισσότερο νερό.

Ελλείψει αυτών των πόρων έως και 3 δισ. άνθρωποι θα καταδικαστούν να ζήσουν στη φτώχεια, κατά τον ΟΗΕ.

…Η εκμετάλλευση της ζήτησης για τρόφιμα στην Αφρική μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα κέρδη, είπαν στελέχη των εταιριών.

…Αν και χαρακτήρισε την κατάσταση στην Αφρική ως σήμερα «χαοτική», ο Τζιμ Μπορέλ, αντιπρόεδρος της DuPont, είπε ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες.
«…Η ανάγκη υπάρχει, η δυναμική υπάρχει», είπε.

«…Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να πάρουμε τη βάση που έχουμε σήμερα και να επιταχύνουμε την πρόοδο», τόνισε.

…Τα επόμενα τρία χρόνια η DuPont θα δαπανήσει 3 εκατ.
δολάρια στην Αιθιοπία, όπου η εταιρία επενδύσει στην παραγωγή σπόρων και την δημιουργία αποθηκών.

…Αναπτύσσει επίσης ζιζανιοκτόνα για τους καλλιεργητές σιτηρών, ενώ δημιουργεί ένα σύστημα πληροφόρησης για το πόσο εύφορα είναι τα εδάφη ώστε να εντοπίζονται οι εκτάσεις που πρέπει να τίθενται σε αγρανάπαυση και να μεγιστοποιούνται οι σοδειές.

…Στόχος της DuPont είναι μέσα σε 10 χρόνια να έχει αυξήσει τα έσοδά της από τις επενδύσεις της στην Αφρική σε πάνω από 1 δισ. δολάρια.

…Η Monsanto, η μεγαλύτερη εταιρία σπόρων παγκοσμίως, επενδύει 50 εκατ.
δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια σε πολλές στην Αφρική ελπίζοντας σε σημαντική ανάπτυξη της γεωργίας.

…Η Monsanto ασχολείται ειδικά με την ανάπτυξη καλαμποκιού που αξιοποιεί αποδοτικότερα την άρδευση στην Τανζανία και την δημιουργία ενός δικτύου εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

…Η Cargill επενδύει στην Μοζαμβίκη όπου επικεντρώνεται στην αύξηση της αποδοτικότητας των καλλιεργειών σιτηρών και στην εκπαίδευση μελών αγροτικών κοινοτήτων.

…Η AGCO, μια αμερικανική εταιρία εξοπλισμού, σχεδιάζει να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια για τη βελτίωση αγροκτημάτων στην Αιθιοπία, την Γκάνα, την Κένυα κ.ά. χώρες της Αφρικής.

…Η νορβηγική Yara International σχεδιάζει μια επένδυση 2 δισ. δολαρίων για την κατασκευή ενός εργοστασίου λιπασμάτων και 20 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή ενός λιμανιού στην Τανζανία για την βελτίωση του δικτύου διακίνησης λιπασμάτων στη νότια Αφρική.

…Η ελβετική Syngenta AG σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 500 εκατ. και αναμένει να έχει έσοδα 1 δισ. δολαρίων τα επόμενα 10 χρόνια στην ήπειρο.

…Αλλά η εξόρμηση των πολυεθνικών στην Αφρική, όπου επενδυτές αγοράζουν γεωργικές εκτάσεις και σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν αποδοτικότερες μεθόδους, δεν αντιμετωπίζεται θετικά από όλους.

…Πολλοί εκφράζουν ανησυχίες για το ότι οι αφρικανοί αγρότες θα απολέσουν τον έλεγχο των γαιών τους και των δικτύων διανομής τροφίμων.

…Επισημαίνουν ότι οι αφρικανοί αγρότες εκτοπίζονται και στη θέση της παραδοσιακής γεωργίας εισάγονται μέθοδοι που δεν είναι βιώσιμες.

«…Το πρόβλημα είναι πως όλα αυτά βασίζονται στην μεγάλης κλίμακας αγροτοβιομηχανία», σχολίασε η Ανουράντα Μίταλ, ανώτατο στέλεχος του Oakland Institute, ενός κέντρου ερευνών.

«…Ποιος ωφελείται; Όλα αυτά τα πράγματα υποστηρίζουν το σχηματισμό μιας μεγάλης κλίμακας, εμπορικού χαρακτήρα γεωργίας, που θα πλήξει τους μικρούς αγρότες.

…Θα μπορούσαν να δαπανηθούν πολύ λιγότερα κι η έμφαση να δοθεί στις πιστώσεις, στις ανοικτές αγορές, στα δικαιώματα των μικρών αγροτών»…

asimpiestos
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκατό τόνοι απαγορευμένου φυτοφάρμακου από την Τουρκία εισήλθαν στην Ελλάδα


Είναι αδιανόητο, φορτία με τόνους παράνομων φυτοφάρμακων να περνούν ανενόχλητα τα σύνορα, είπε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου

Περίπου 100 τόνοι απαγορευμένου φυτοφάρμακου από την Τουρκία εισήλθαν παράνομα στη χώρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετέβη χθες στις αγροτικές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης που επλήγησαν από τη χρήση παράνομα εισαχθέντων φυτοφαρμάκων.

Πιο αναλυτικά, η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη, του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμου Χαρακόπουλου και του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, Μόσχου Κορασίδη στη Σίνδο του νομού Θεσσαλονίκης έγινε με αφορμή ζημιές σε καλλιέργειες βάμβακος που σημειώθηκαν στη Χαλάστρα από παράνομα εισαχθέντα ακατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ συγκάλεσε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ινστιτούτο Ελέγχου Ποικιλιών Φυτών στη Σίνδο, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων του ΣΔΟΕ, της ΕΛΥΤ (Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων), των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης, του ΓΕΩΤΕΕ, εκπροσώπων επαγγελματιών και επιστημόνων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης - κατά την οποία συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει εξαιτίας της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης φυτοφαρμάκων, αλλά και οι ενέργειες αντιμετώπισης του προβλήματος από την Πολιτεία - ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε εδώ στη Θεσσαλονίκη για να εξετάσουμε πως θα βοηθήσουμε τους πληγέντες αγρότες από τη χρήση ακατάλληλων φυτοφαρμάκων αλλά και για να θίξουμε το μεγάλο θέμα της λαθρεμπορίας και της παράνομης διακίνησης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στη χώρα μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε την ασύδοτη δράση όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την παράνομη διακίνηση και εφιστούμε την προσοχή στους αγρότες όσον αφορά στα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν στις καλλιέργειές τους. Πρώτο μέλημά μας είναι οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ να μειώσουν την πιθανότητα να ξανασυμβεί μια τέτοια ζημιά. Υπολογίζεται ότι περίπου 100 τόνοι απαγορευμένου φυτοφάρμακου από την Τουρκία εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Το υπουργείο θα προχωρήσει στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των γεωργικών εισροών οι οποίες θα συνδεθούν με το ΟΣΔΕ για να υπάρξουν διασταυρωτικοί έλεγχοι, όπως άλλωστε θα προβλέπεται και στη νέα ΚΑΠ. Με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε φυτοπροστατευτικό προϊόν χωρίς να έχει παραστατικά»

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του υπογράμμισε τα εξής: "Η χώρα έφθασε σε αυτό το σημείο γιατί η διάχυση ευθυνών επέβαλε για πολλά χρόνια την ατιμωρησία.

Είναι αδιανόητο, φορτία με τόνους παράνομων φυτοφάρμακων να περνούν ανενόχλητα τα σύνορα. Είναι αδιανόητο φυτοφάρμακα να διακινούνται από χώρους εστίασης!

Η αύξηση του κόστους παραγωγής δεν μπορεί να είναι άλλοθι για τη χρήση αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας σκευασμάτων. Αυτές τις «αμαρτίες» καλούμαστε να πληρώσουμε σήμερα. Για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας φυτοφαρμάκων δεν αρκεί μόνο η βούληση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ.

Χρειάζεται η συνεισφορά όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της πολιτείας, αλλά κυρίως, η ενεργή συνδρομή και συνεργασία των αγροτών. Η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων άγνωστης προέλευσης ή και σύνθεσης μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης είναι αποφασισμένη να πατάξει την παράνομη διακίνηση φυτοφαρμάκων. Αδιαπραγμάτευτη αρχή μας είναι η διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων που προϋποθέτει την τήρηση ορθών φυτοπροστατευτικών πρακτικών».


 http://www.xronos.gr/detail.php?ID=83572
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από το κέντρο της Αθήνας!


Έχει γούστο να διαμαρτυρηθεί και για την σύλληψη του Πακιστανού αυτού του ανθρωπόμορφου κτήνους

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ εγείρει η επιχείρηση-«σκούπα» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας και εντάσσεται στο πλαίσιο του αστυνομικού σχεδίου «Ξένιος Ζευς» κατά της λαθρομετανάστευσης.

Αναλυτικά, σε δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας και υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση προσβάλλει και τον πολιτισμό μας», προστίθενται τα εξής: «Πάνοπλοι αστυνομικοί συλλαμβάνουν με εντολή πρωθυπουργού οποιονδήποτε δε μοιάζει με Έλληνα και κινείται στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο.

Μεσημέρι Σαββάτου, Ιπποκρατους και Ακαδημίας. Δεκάδες γονατισμένοι άνθρωποι, οι περισσότεροι άντρες, φοβισμενοι, με σκυμενο το κεφαλι ειναι ακινητοποιημένοι από τις ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ . Έκπληκτοι περαστικοί, ένιωθαν ότι βρίσκονται σε μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και ζητούσαν εξηγήσεις για το οικτρο αυτο θέαμα που προσβάλει τους Έλληνες που έχουν περάσει κατοχή, προσφυγιά και μετανάστευση».


»Δεν έχει σημασία αν οι μετανάστες έχουν χαρτιά η όχι, οι οδηγίες είναι σαφείς. Σκούπα σε όλους. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά μαθαίνουμε έκπληκτοι από τα δελτία ειδήσεων ότι πρόκειται για το σχέδιο "Ξένιος Ζευς"!!! που έχει όχι μόνο τη στήριξη άλλα την εντολή του Πρωθυπουργού για να πραγματοποιηθεί. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον όποιο εμπνευστή αυτού του σχεδίου κατ´αρχήν τι σημαίνει Ξενιος Ζευς:

"Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους"».

»Η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο κρύβεται πίσω από βαρύγδουπες εκφράσεις και επικοινωνιακά τρυκ, που στερούνται σοβαρότητας, και υποτιμα τη λογική, τη νοημοσύνη, τις γνώσεις μας και ότι μας έχει απομείνει και δεν μπορούν με τίποτα να το ξεπουλήσουν.

Τον πολιτισμό μας. Αναρωτιόμαστε αν και σε αυτό το " επιχειρησιακό σχέδιο" της Κυβέρνησης συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ ειναι αντίθετος με κάθε είδους πόγκρομ που προσβάλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το γεγονος οτι η επιχειρηση αυτή εξελιχθηκε την 4η Αυγούστου θλιβερή επέτειο της κατάλυσης της Δημοκρατίας από τον Ιωάννη Μεταξά το 1936 ειναι τυχαιο;».



planet-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα «σφαγή» - 30% για 68.000 εργαζομένους στις ΔΕΚΟ.


Οριζόντιο κόψιμο σε μισθούς και συντάξεις για όλους και όχι μόνο για τα ειδικά μισθολόγια θα απαιτήσει η τρόικα αν δεν δει -μόλις επιστρέψει σε τρεις εβδομάδες από τώρα- δεσμεύσεις για περικοπές 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον από λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων προκειμένου να θεωρήσει «ολοκληρωμένο και αξιόπιστο» το πρόγραμμα λιτότητας που της παρουσιάζει η κυβέρνηση.

Το εφιαλτικό σενάριο για μια νέα σφαγή όλων των μισθών και συντάξεων είναι πλέον ορατό, καθώς οι απεσταλμένοι των δανειστών αμφισβητούν ευθέως την αποδοτικότητα των μέτρων, αλλά και τα δημοσιονομικά ισοδύναμα που έχει αντιπροτείνει ως τώρα η κυβέρνηση.

Τη μόνη λύση που οι ελεγκτές αποδέχονται ως ικανό αντίμετρο ώστε να μην αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να εξαγγείλει μειώσεις μισθών από το μπαλκόνι της ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου είναι να μειώσουν εδώ και τώρα όλα τα υπουργεία κατά το ένα πέμπτο το λειτουργικό τους κόστος. Αν και δεν ακούστηκε επισήμως, στις συζητήσεις με την τρόικα οι ελεγκτές «έδειξαν» την προοπτική απολύσεων στο Δημόσιο ως μέτρο ανάγκης εάν δεν βγει ο λογαριασμός. Το πακέτο μέτρων που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν πείθει την τρόικα πως μπορεί να αποφέρει εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ - είτε εφαρμοστεί σε βάθος διετίας είτε επεκταθεί ακόμα και σε βάθος τετραετίας.

«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε θα βγει λαγός από το καπέλο. Ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση πολλοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι συμβαίνει», τόνιζε με έκδηλη αγωνία μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που μετέχει στις συσκέψεις με την τρόικα. «Ο,τι δεν κοπεί από τις λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων τους θα κοπεί από τους μισθούς και τις συντάξεις όλων», ανέφερε.

«Χαμένος χρόνος» για παζάρια Το μήνυμα το έχει λάβει και ο πρωθυπουργός, ο οποίος πιέζει τους υπουργούς του να εξοικονομήσουν κάθε ευρώ που μπορούν από τις λεγόμενες «ελαστικές δαπάνες» των υπουργείων, για να μη βρεθεί η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο στο δίλημμα «ή κόβω μισθούς ή δεν πληρώνω καθόλου μισθούς».

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, επέλεξε να έρθουν «μπροστά» όλα τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ - προκαλώντας έντονες τριβές στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης- αντί να ακολουθήσει παρελκυστική πολιτική απέναντι στην τρόικα, προτείνοντας μόνο τα μισά μέτρα τώρα και τα άλλα μισά ύστερα από μια νέα διαπραγμάτευση.

«Ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν», σχολίασε παράγοντας του οικονομικού επιτελείου, υπονοώντας πως το κρυφτούλι με τις περικοπές στις δαπάνες είναι χαμένος χρόνος όταν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται ως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και ενώ πληθαίνουν στην Ευρώπη οι φωνές εκείνων που δείχνουν την Ελλάδα σαν το μαύρο πρόβατο που πρέπει να βγει από την ευρωζώνη. Μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό, κάθε άλλη περικοπή σε καταναλωτικές και λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων φαντάζει σίγουρα καλύτερη επιλογή.

«Μάθετε να ζείτε με αυτά που έχετε»

Η τρόικα αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα από την Αθήνα και μέχρι την τελευταία στιγμή, στη σύσκεψη με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, επιμένει να βγάζει άχρηστο σχεδόν το μισό πακέτο περικοπών που ετοίμασε η κυβέρνηση. Αμφισβητεί την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα ακόμα και «άγριων» περικοπών που εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς οι μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ, οι κλιμακωτές μειώσεις και τα πλαφόν στις συντάξεις δεν καλύπτουν ούτε ένα από τα σχεδόν 6 δισ. που απομένουν για να συμπληρωθεί το «πακέτο» των 11,5 δισ. ευρώ.

«Πρέπει τώρα το κράτος να περικόψει κατά 15%- 20% τις λειτουργικές δαπάνες του και να μάθει να τα βγάζει πέρα με όσα ακριβώς έχει, δεν υπάρχει περιθώριο για νέα ελλείμματα», λένε οι ελεγκτές, υπονοώντας πως ό,τι «περισσεύει» θα πρέπει να κόβεται από μισθούς και συντάξεις. Και στο θέμα αυτό δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής από τους δανειστές, όπως θα κάνουν φανερό και στην έκθεση που θα συντάξουν σε έναν μήνα για την επόμενη δόση.

«Ημίμετρα» τα μέτρα

Για να μη ζήσει η χώρα μια νέα σφαγή των μισθών, που θα έδινε το τελικό χτύπημα στα νοικοκυριά και στην οικονομία -αλλά και στο πολιτικό σύστημα-, η τρόικα δίνει στην κυβέρνηση και τους πολιτικούς εταίρους που τη στηρίζουν περιθώριο λίγων μόλις ημερών -μέχρι τα τέλη Αυγούστου- να παρουσιάσουν ένα πειστικό πακέτο περικοπών. Οι μειώσεις «διά νόμου» στα ενοίκια που πληρώνουν τα υπουργεία κατά 20%, οι περικοπές στους μισθούς υπουργών και άλλων αξιωματούχων του κράτους είναι προπομπός των μέτρων που θέλει η τρόικα, δεν αρκούν όμως για να έρθουν οι δαπάνες «ίσα βάρκα ίσα νερά».

Οι δανειστές θεωρούν από υπεραισιόδοξες μέχρι και ανεδαφικές τις εκτιμήσεις των υπουργείων για εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ με τα μέτρα που προτείνουν, ακόμα και εάν εφαρμοστούν όλα μαζί αθροιστικά και όχι εναλλακτικά, ως δημοσιονομικά ισοδύναμα, γι’ αυτό και έχουν ζητήσει να γίνει νέα επεξεργασία των στοιχείων των σχεδόν 50 μέτρων που εξέταζαν μέχρι τώρα τα υπουργεία. Οι ως τώρα περικοπές «τύπου ΚΕΠΕ» περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, απολύσεις αναπληρωτών καθηγητών από τα σχολεία, έκτακτου προσωπικού από ΑΕΙ και ΤΕΙ και συμβασιούχων από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και πάγωμα προσλήψεων στους δήμους.

Οι μειώσεις ενοικίων και αποδοχών υπουργών και γενικών γραμματέων παρουσιάστηκαν ως αντίμετρα για να μην ισχύσουν μόνον οι «γνωστές» περικοπές που ψηφίστηκαν ήδη και θα έπρεπε να εφαρμοστούν για το 2012, όπως οι μειώσεις στις αποδοχές των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των δικαστικών λειτουργών και των κληρικών ή η περικοπή στην εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων.

Συμπληρωματικά ως προς αυτά, προτείνεται να εφαρμοστούν μειώσεις στις αποδοχές που καταβάλλονται σε πρώην πρωθυπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς, περιφερειάρχες, δημάρχους και λοιπά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μειώσεις στον αριθμό και τις αποδοχές των συμβούλων των υπουργών και των συνεργατών των βουλευτών.

Και αν τελικώς η τρόικα δεχόταν να μην προχωρήσουν οι «γνωστές» για φέτος περικοπές, ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα κυριαρχεί για το αν θα δεχτεί τις «άγνωστες» περικοπές της διετίας 2013-2014 (θα ανακοινωθούν επισήμως λίγο πριν από τη ΔΕΘ).

Πρόκειται γι’ αυτές που εξετάζεται να επιβληθούν στις αποδοχές του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, υπολογίζονται ως τώρα σε 2-3 δισ. και μπορεί να φτάσουν μέχρι και στα 6 δισ. αν εφαρμοστούν μειώσεις στις συντάξεις χωρίς «κόκκινες γραμμές» (για πλαφόν, ΟΓΑ κ.λπ.). Από άλλες κρατικές δαπάνες προτείνεται να εξοικονομηθούν 5 δισ. ευρώ.




protothema
Διαβάστε περισσότερα » »

SAVREZ – Ptolemaios News Blog

SAVREZ –  Ptolemaios News

Εάν  σας  αρέσει  το Savrez blog   γίνεται  μέλος  του  blog  και  προωθήστε  το  σε  φίλους  και  γνωστούς  σας .

Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καταστράφηκαν 7.000 στρέμματα με βαμβάκι


 Ολική καταστροφή σχεδόν στο σύνολο των βαμβακοκαλλιεργειών του κάμπου της δυτικής Θεσσαλονίκης προκάλεσε η χρήση συγκεκριμένου φυτοφαρμάκου στους ορυζώνες της περιοχής. Η ζημία είναι ανυπολόγιστη καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η πλήρης καταγραφή των κατεστραμμένων καλλιεργειών.
 
Του Νίκου Ηλιάδη

Μεταξύ των αγροτών επικρατούν εντάσεις, με τους βαμβακοπαραγωγούς να στρέφονται εναντίον των ρυζοκαλλιεργητών, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για την καταστροφή. Ήδη πολλοί παραγωγοί προετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις προκειμένου να αποζημιωθούν, είτε από συναδέλφους τους είτε από τους προμηθευτές του φυτοφαρμάκου, είτε και από την εταιρεία που το διέθεσε στην αγορά.

Επίσκεψη του υπουργού
Η υπόθεση έχει θορυβήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία ανέβηκε εσπευσμένα χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα. Συγκεκριμένα, σύσσωμη η ηγεσία με επικεφαλής τον υπουργό Θανάση Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο, συνοδευόμενοι και από τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θόδωρο Καράογλου, θα επισκεφθούν το πρωί την περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια της καταστροφής, την έκτασή της και να αναζητήσουν λύσεις. Ωστόσο, δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ δεν υπάρχει, αφού ο συγκεκριμένος φορέας καλύπτει μόνον ζημίες που προέρχονται από φυσικές καταστροφές.

Κατάλληλο το ρύζι
Η καταστροφή στις βαμβακοκαλλιέργειες έγινε όταν πριν από περίπου έναν μήνα οι ρυζοκαλλιεργητές έκαναν εκτεταμένη χρήση ενός φυτοφαρμάκου, το οποίο όμως καταστρέφει όλες τις άλλες γειτονικές καλλιέργειες. «Πρόκειται για ένα φάρμακο που περιέχει τη δραστική ουσία λεντεμούλ, είναι εξαιρετικά πτητικό, δηλαδή εξαερώνεται σε συνθήκες υψηλών καλοκαιρινών θερμοκρασιών και με τη βοήθεια του αέρα μεταφέρεται στις γειτονικές καλλιέργειες χωρίς να χάνει τις δραστικές ιδιότητές του, προκαλώντας καταστροφή, ιδιαίτερα στα πλατύφυλλα φυτά όπως το βαμβάκι», σημειώνει γεωπόνος της περιοχής. Ο ίδιος εξηγεί ότι η χρήση αυτού του φαρμάκου, το οποίο είναι εγκεκριμένο, δεν επηρεάζει σε τίποτε την ποιότητα του παραγόμενου ρυζιού.
Σύμφωνα με άλλον γεωπόνο το φάρμακο είναι παμπάλαιο, αλλά χρησιμοποιούνταν μόνο στα χειμερινά σιτηρά καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν τη διάχυσή του στις γύρω περιοχές. «Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε στα ρύζια κι αυτό λόγω της κρίσης καθώς η τιμή του είναι πολύ χαμηλότερη των αντίστοιχων φαρμάκων που έπαιρναν οι αγρότες τα προηγούμενα χρόνια», τονίζει.
Σύμφωνα με τον ίδιο στη συσκευασία του συγκεκριμένου φαρμάκου αναφέρεται με ψιλά γράμματα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τους θερινούς μήνες. «Πώς όμως είναι δυνατόν να το δει αυτό ο αγρότης εάν δεν τον ενημερώσει κάποιος», διερωτάται παραγωγός της περιοχής.

Περίπου 7.000 στρέμματα
Το πρόβλημα στις βαμβακοκαλλιέργειες άρχισε να γίνεται αντιληπτό πριν από περίπου είκοσι ημέρες, όταν οι αγρότες είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται. Αμέσως ειδοποίησαν τη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, γεωπόνοι της οποίας επισκέφθηκαν τα χωράφια και διαπίστωσαν τα αίτια και την έκταση της ζημίας. Επειδή όμως οι καταστραφείσες καλλιέργειες είναι τεράστιες -υπολογίζονται σε περίπου 7.000 στρέμματα- και εκτείνονται σε Χαλάστρα, Κύμινα, Άδενδρο, Βραχιά, Μάλγαρα κτλ., ζητήθηκε από τους αγρότες να απευθυνθούν σε ιδιώτες γεωπόνους, για να πιστοποιήσουν εκείνοι τη ζημία. Τις ημέρες αυτές ολοκληρώνεται η συλλογή των στοιχείων και η καταγραφή των κατεστραμμένων καλλιεργειών και εν συνεχεία οι πληγέντες σχεδιάζουν να στραφούν εναντίον των υπευθύνων.

Θύτης και θύμα
Ήδη δεκάδες αγρότες έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρους, για να στραφούν εναντίον των υπευθύνων προκειμένου να αποζημιωθούν. «Προς το παρόν συλλέγουμε στοιχεία και αποδείξεις και εν συνεχεία θα δούμε με ποιο τρόπο και εναντίον ποίων θα κινηθούμε», αναφέρει στη «Μ» ο δικηγόρος Αντώνης Ζακαλκάς. Η υπόθεση πάντως δεν είναι απλή καθώς δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί ο ακριβής υπαίτιος. «Να φανταστείτε ότι υπάρχουν αγρότες, οι οποίοι ράντισαν ανυποψίαστοι τα ρύζια τους και κατέστρεψαν διπλανές δικές τους εκτάσεις με βαμβάκι», τονίζει παραγωγός της περιοχής των Κυμίνων.
Χθεσινή ανακοίνωση, πάντως, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επιτείνει τις συγχύσεις καθώς αναφέρεται σε «παράνομη διακίνηση και χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει σε ποιους αναφέρεται.

Του Νίκου Ηλιάδη / Μακεδονία
Διαβάστε περισσότερα » »

Γρεβενά: Δόντι μωρού ελέφαντα τριών εκατομμυρίων ετών!


Έζησε πριν τρία εκατομμύρια χρόνια. Σ' έναν από τους τελευταίους παράδεισους της γης, με πλούσια βλάστηση και άφθονα νερά.

Ήταν περίπου δυο μήνων και, αν ήταν αρσενικό και έφτανε ως την ενηλικίωση, το πιθανότερο είναι ότι θα είχε χαυλιόδοντες μήκους πέντε μέτρων -ίσους δηλαδή με τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί και στο βιβλίο Γκίνες- και ίσως μερικά εκατοστά μεγαλύτερους.

Όλα αυτά προκύπτουν από το πρώτο δόντι (νεογιλός) ενός μωρού-ελέφαντα, που εντοπίστηκε στην περιοχή Μηλιά Γρεβενών και...
 είναι ο μικρότερος χαυλιόδοντας του μαστόδοντα Mammut borsoni στον κόσμο.

«Ενώ εργαζόμουνα πάνω στον προσδιορισμό νέων απολιθωμένων οστών και δοντιών από την περιοχή της Μηλιάς, ξεχώρισα ένα δείγμα, μήκους 4-5 εκατοστών. Αυτό το μικροσκοπικό απολίθωμα είχε παραδοθεί στο Μουσείο το 2009 από τον κ. Θωμά Τζημόπουλο, ο οποίος το είχε ανακαλύψει στη θέση Μηλιά 9. Η αναγνώριση του δείγματος δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο Ντικ Μολ, επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου της Μηλιάς, κατάφερε, μέσα σε μεγάλο ενθουσιασμό, να προσδιορίσει το δείγμα. Αυτό το μικρό απολίθωμα ήταν ένας νεογιλός χαυλιόδοντας από ένα νεογέννητο μαστόδοντα, του είδους Mammut borsoni, ο οποίος πέθανε περίπου δύο μήνες μετά τη γέννησή του. Σύμφωνα με τον Ν. Μολ, αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένα τέτοιο μοναδικό απολίθωμα από ένα τόσο νεαρό μαστόδοντα. Το νέο αυτό δείγμα θα ρίξει άπλετο φως στη μελέτη της ανάπτυξης και του τρόπου ζωής -την ηθολογία και τη βιολογία- των μαστόδοντων, οι οποίοι ζούσαν πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια στην περιοχή» τόνισε στον «ΑτΚ» η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ευαγγελία Τσουκαλά, επιστημονική υπεύθυνη των παλαιοντολογικών ερευνών και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών.

«Προς το παρόν μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα για τη μορφολογία του. Οτι δηλαδή, ενώ στους ανθρώπους το νέο δόντι βγαίνει από κάτω προς τα πάνω, εδώ φαίνεται ότι το νέο δόντι έσπρωχνε από πίσω προς τα μπρος για να πάρει τη θέση του, μια ιδιομορφία όλων των προβοσκιδοτών. Αυτό που μπορούμε επίσης να πούμε είναι ότι πριν τρία εκατομμύρια χρόνια έζησε σε μια περιοχή που έμοιαζε με ζούγκλα, είχε άφθονη βλάστηση και νερά και θερμό κλίμα. Κάπως σαν τον τελευταίο παράδεισο», πρόσθεσε η κ. Τσουκαλά.


Διαβάζοντας τα βιβλία του παρελθόντος

Τη μοναδικότητα του ευρύματος επιβεβαιώνει και ο Μολ, ο οποίος σε επικοινωνία με τον «ΑτΚ» διευκρίνισε: «Εργάζομαι με την κ. Τσουκαλά και την ταλαντούχα ομάδα της από το 2007 και όταν εντοπίσαμε τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες του μαστόδοντα Mammut borsoni στον κόσμο -μήκους πέντε μέτρων που έχουν καταγραφεί και στο βιβλίο Γκίνες- ήταν εκπληκτικό, επειδή ήταν τόσο τεράστιοι, που έκαναν ακόμα και τους λίγους ανά τον κόσμο ειδικούς να αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν ενας μαστόδοντας να φέρει τόσο μεγάλους και βαρείς χαυλιόδοντες. Το συγκεκριμένα είναι ένα μοναδικό εύρυμα, που δεν έχει καταγραφεί όμοιο του ποτέ πριν. Είναι ο μοναδικός μικρότερος χαυλιόδοντας ενός μωρού-μαστόδοντα Mammut borsoni στον κόσμο. Μελετώντας ευρύματα σαν και αυτό είναι σαν να διαβάζουμε τα βιβλία του παρελθόντος. Το μωρό πρέπει να ήταν περίπου δυο μηνών και απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν έτρωγε παρά θήλαζε από τη μητέρα του, προφανώς πολλά λίτρα γάλα. Αν το μωρό ήταν αγόρι, θα μπορούσε μεγαλώντας να έχει χαυλιόδοντες ίσους με τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες που έχουν βρεθεί στον κόσμο -αυτούς στη Μηλιά- και ενδεχομένως και μερικά εκατοστά μεγαλύτερους. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε βάλει τη Μηλιά στο χάρτη της ''παλαιοντολογικής κοινότητας''».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Τσουκαλά και ο κ. Μολ πρόκειται να παρουσιάσουν τα νέα δεδομένα από την έρευνα του ευρύματος στο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους συγγενείς τους το Μάιο του 1913, στην Αλάσκα.


Της Γιώτας Σωτηροπούλου ~ Αγγελιοφόρος





Ο νεογιλός χαυλιόδοντας του μωρού μαστόδοντα Mammut borsoni στη συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Μηλιάς
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύνταξη στα 66 και περικοπές σοκ στα επιδόματα

Περικοπές σοκ και σύνταξη στα 66 χρόνια ανάμεσα στα μέτρα του πακέτου των 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πλήττονται τρίτεκνοι, άνεργοι και ανασφάλιστοι
Αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από στα 66 χρόνια, νέες μειώσεις στις συντάξεις και περικοπή του εφάπαξ σε όλα τα Ταμεία είναι ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των μέτρων 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2013-2014.
Σοκ προκαλούν, όπως αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής", οι παρεμβάσεις στα κοινωνικά επιδόματα, με νέες περικοπές που θα πλήξουν εξουθενωμένες κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων και ανασφάλιστων πολιτών.
Το μέτρα εκτείνονται σε 11 τομείς, με το ποσό της εξοικονόμησης στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης να ανέρχεται σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Με την αύξηση πάντως του γενικού ορίου ηλικίας στο 66ο έτος, η μοναδική περίπτωση αποχώρησης εργαζομένου από την ενεργό δράση παραμένει η συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης σε ηλικία μεταξύ 60ού και 66ου έτους.
Η αύξηση του γενικού ορίου θίγει το μεγαλύτερο μέρος των υπό συνταξιοδοτηση ασφαλισμένων, καθώς η πλειονότητα δεν έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης ώστε να αποχωρήσει σε ηλικίες μικρότερες του υφισταμένου γενικού ορίου συνταξιοδότησης.
Σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα, παραμένει στο τραπέζι η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Δεδομένη πρέπει, επίσης, να θεωρείται η επέκταση του Ενιαίου Μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ, ενώ προβλέπονται, μεταξύ άλλων, λουκέτα σε δημοτικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία και ΤΕΙ.
Στον τελικό πίνακα περιλαμβάνεται η μείωση του εφάπαξ κατά 23% στο Δημόσιο και σε ποσοστό που θα κριθεί από τις αναλογιστικές μελέτες για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
Έρχεται παράλληλα περικοπή 10% για τις κύριες συντάξεις πάνω από 1.400 ή 1.500 ευρώ, ενώ "μαχαίρι" μπαίνει και στις τελικές συντάξιμες αποδοχές περίπου 600.000 δικαιούχων διπλών συντάξεων.
Στο πακέτο του νέου ασφαλιστικού περιλαμβάνεται, επίσης, νέα περικοπή των συντάξεων σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν σε ηλικία κάτω των 50 ετών, η τοποθέτηση πλαφόν 2.500 ευρώ στις κύριες συντάξεις και το νέο "σκανάρισμα" για συντάξεις-μαϊμού με στόχο την εξοικονόμηση 220 εκατομμυρίων ευρώ.
Στον τομέα των κοινωνικών επιδομάτων προβλέπεται ο περιορισμός της λίστας των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων (τρίτεκνοι-πολύτεκνοι) μέσω της επιβολής εισοδηματικών κριτηρίων.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Κάποτε, τον Αύγουστο, οι Ελληνίδες έβγαζαν τα ρούχα τους

Ενόψει του φετινού δύσμοιρου από πλευράς ανδρικών περιοδικών Αυγούστου, το ONEMAN προτιμά να ξαναδιαβάσει τις παλαιότερες εκδόσεις.

0Υπέροχος μήνας ο Αύγουστος για τα Ελληνικά ανδρικά περιοδικά. Ο αναγνώστης είχε στα χέρια του από τις 20 Ιουλίου ένα χοντρό χοντρό περιοδικό με 2 δώρα και άπειρα θέματα για να ξεκοκαλίζει στην παραλία το πρωί και στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο το απόγευμα. Και οι συντάκτες των ανδρικών περιοδικών περίμεναν τον Αύγουστο για να αράξουν έναν ολόκληρο μήνα. Ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι. Αλλά όχι φέτος.
Με την πίεση στην ελληνική αγορά να έχει αναγκάσει τα περισσότερα ανδρικά περιοδικά να κλείσουν και τα εναπομείναντα να μην μπορούν καν να πληρώσουν μια αξιοπρεπή φωτογράφηση εξωφύλλου, ο φετινός Αύγουστος δεν επιφυλλάσει εκπλήξεις. Και η προσμονή για μια καλοκαιρινή ανακάλυψη, για να γδυθεί κάποια από τις νεαρές τραγουδίστριες, για να δούμε επιτέλους γυμνή την Σταρ Ελλάς (δεν υπάρχει) ή την Playmate (δεν υπάρχει) μένει ανεκπλήρωτη.
Γι' αυτό το ONEMAN νοσταλγεί εκείνη την χρυσή εποχή των ανδρικών περιοδικών τα τελευταία 10 χρόνια και σου θυμίζει μερικά από τα εξώφυλλα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον Αύγουστο. Πιο πολύ κι απ' τον Καζούλη. Τον Μπίλυ τον Καζούλη.
Ξεκινάμε με μερικές φωτογραφίες από αυγουστιάτικα shootings και συνεχίζουμε έπειτα με την βαθυστόχαστη ανάλυση...

 

Η Σάσα Μπάστα στο Nitro (2008)


  Μια γυναίκα κυκλοφορεί γυμνή στους δρόμους. Το look και η φωτογράφηση θυμίζουν Madonna. Η ίδια η Σάσα άλλωστε κλήθηκε να διαβάσει το βιβλίο της Αμερικανής σταρ και να το σχολιάσει. Εννοείται ότι είπε τα δικά της.

Η Έβελυν Καζαντζόγλου στο MAX (2009)


  Έχοντας αφήσει πίσω της για πολλά χρόνια μια γυμνή φωτογράφηση στο Playboy και άλλη μία στο MAX, η Έβελυν επέστρεψε στις sexy φωτογραφήσεις. Μάρτυρας οι αναγνώστες του 2009 και τα βράχια της Βουλιαγμένης όπου και φωτογραφήθηκε.

Η Όλγα Φαρμάκη στο Nitro (2010)


  Είχε δηλώσει ένα χρόνο πριν, τον Σεπτέμβρη του 2009, ότι δεν θα ξαναφωτογραφηθεί γυμνή. Το είχε πει, την είχαμε πιστέψει. Όχι όλοι. Για την ακρίβεια μετά από αυτή τη φωτογράφηση ακολούθησαν κι άλλες. Αλλά αυτό το shooting είναι ένα από τα καλύτερά της. Καλά και αυτό του 2009 ήταν πολύ καλό.

Η Σύλβια Παπαδάκη στο Playboy (2008)


  Έκανε κι ένα υπέροχο Αυγουστιάτικο τεύχος για το MAX του 2010 αλλά αυτό το Playboy ήταν η πρώτη και πιο hardcore γυμνή φωτογράφηση της ζωής της και οφείλουμε να την τιμήσουμε. Όπως τίμησε την Σύλβια Παπαδάκη και το περιοδικό με τον τίτλο της Playmate εκείνης της χρονιάς.

Η Νάταλι Θάνου στο Maxim (2009)


  Της πήρε δύο χρόνια μετά το διαγωνισμό Playmate για να φτάσει στο απόγειο της δόξας (λέμε τώρα) αλλά τα κατάφερε. Η Νάταλι Θάνου ήταν μήλον της έριδος για πολλά περιοδικά. Και ήταν και στην καλύτερη φάση της από θέμα σώματος και εμφάνισης.

Η Ευαγγελία Αραβανή στο MAX (2008)


  Σε ένα στούντιο φωτογραφήσεων στον Βύρωνα και κλείνοντας την πιο επιτυχημένη τηλεοπτική της σεζόν, μιας και ήταν στο πρωινό του MEGA, η Ευαγγελία αποφάσισε να κάνει ένα γυμνό εξώφυλλο προς τέρψιν όλων εκείνων που ήθελαν να την δουν γυμνή και δεν τους είχε κάνει τη χάρη.

Η Μαριάντα Πιερίδη στο Nitro (2007)


  Λες και χρειαζόταν αοφρμή ένα τατουάζ το Nitro για να κάνει γυμνή φωτογράφηση με την Μαριάντα. Η οποία μέχρι τότε αντιστεκόταν σθεναρά σε παρόμοιες προτάσεις και αρνιόταν πεισματικά να βγάλει το πάνω μέρος του μαγιό. Απ' ό,τι βλέπεις το έκανε.

Η Χριστίνα Στεφανίδη στο Playboy (2009)


  Δεν το περίμενες αυτό από την Χριστίνα Στεφανίδη, δεν ήταν η Playmate της χρονιάς για να κάνει δικό της το τεύχος Αυγούστου αλλά όταν κλείνεις τέτοια γυναίκα για τον Αύγουστο, αφήνεις την όποια Playmate στην άκρη.
* Να σημειωθεί ότι σε μερικές εκδόσεις μιλάμε για το τεύχος Αυγούστου και σε άλλες για το τεύχος Σεπτεμβρίου. Είναι ανάλογα το πότε κυκλοφορούσε το κάθε περιοδικό.

oneman.gr
Διαβάστε περισσότερα » »