Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώνονται οι βαθμολογίες
Το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό πως οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β' θα ανακοινωθούν την Παρασκευή μετά τη μία, σε όλα τα λύκεια της χώρας.
"Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. της Παρασκευής, να βρίσκουν την βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄ θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου.
Β. Επίσης, αύριο Παρασκευή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr, αναρτώνται τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των ΓΕΛ / ΕΠΑΛ-Β΄ και των ΕΠΑΛ-Α΄, ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή. Επίσης, από την Παρασκευή  21-6-2013 ως και την Παρασκευή 28-6-2013, όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.
Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο και σε αποκλειστική προθεσμία που θα ανακοινωθεί".

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Το νερό..νεράκι.?.Πρέπει να το δεί όλη η ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Καρκινογόνος ουσία στις κάψουλες του εσπρέσο

Ο καφές που φτιάχνεται σε μηχάνημα με κάψουλες, περιέχει πολλαπλάσια συγκέντρωση από φουράνιο –ένα τοξικό, καρκινογόνο συστατικό- από αυτόν που φτιάχνουν οι απλές καφετιέρες. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις βρέθηκαν στις κάψουλες του εσπρέσο.
Η μελέτη έγινε από ειδικούς στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal Food Chemistry» και στο site του Εθνικού Ιδρύματος Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ισπανίας.
«Τα χημικά συστατικά που παράγονται φτιάχνοντας καφέ φίλτρου, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με αυτά που παράγονται από μία μηχανή εσπρέσο με κάψουλα, καθώς κατά τη διαδικασία υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απελευθέρωση φουρανίου», εξηγεί ο υπεύθυνος της μελέτης Javier Santos, καθηγητής του τμήματος Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.
Το ενδιαφέρον των επιστημόνων για τη μελέτη του εν λόγω συστατικού έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε αποδειχθεί η τοξικότητα και οι καρκινογόνες ιδιότητες που είχε στα ζώα, όπως και επίσης επειδή η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο το περιέλαβε στη λίστα τροφίμων που δυνητικά προκαλούν ογκογενέσεις.
Οι ειδικοί κατέγραψαν τις συγκεντρώσεις φουρανίου σε διάφορα είδη καφέ και βρήκαν πως:
*Ο καφές φίλτρου περιέχει από 20 έως 78 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο (ng/ml)
*Ο στιγμιαίος καφές περιέχει από 12 έως 35 ng/ml
*Ο εσπρέσο απλής μηχανής από 43 έως 146 ng/ml
*Ο εσπρέσο από κάψουλα περιέχει 117 έως 244ng/ml
«Τα αυξημένα επίπεδα οφείλονται στις ερμητικά κλειστές κάψουλες, οι οποίες εμποδίζουν το φουράνιο, που είναι ιδιαίτερα πτητικό, να απελευθερωθεί όταν με την πίεση και το καυτό νερό το συστατικό εισέρχεται στο ρόφημα» εξηγεί ο Santos.
Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ίδιος, «όσο περισσότερο παραμένει ο καφές στο φλιτζάνι, τόσο περισσότερο εξατμίζεται το φουράνιο».
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι εντός των τιμών που θεωρούνται ασφαλείς για την ανθρώπινη υγεία. Για να ξεπεράσει κάποιος τα ανώτατα εγκεκριμένα όρια το φουράνιο στον καφέ, θα πρέπει να καταναλώσει τουλάχιστον 20 κάψουλες καφέ την ημέρα ή 200 στιγμιαίους καφέδες.
Ωστόσο, το φουράνιο περιέχεται σε διάφορα τρόφιμα, από παιδικές τροφές, χυμούς, προϊόντα σε βάζα και κονσέρβες που δεν ζεσταίνονται για να καταναλωθούν και είναι δύσκολο να ξεπεράσει κάποιος τα ασφαλή όρια. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί και καταμετρά την ουσία σε διάφορα τρόφιμα προκειμένου να αλλάξει την υπάρχουσα νομοθεσία.
Στην ίδια μελέτη φάνηκε πως η συγκέντρωση φουρανίου είναι χαμηλότερη σε καφέ που έχει καβουρδιστεί αργά και σε χαμηλή θερμοκρασία, από αυτόν που καβουρδίζεται σε υψηλή θερμοκρασία και γρήγορα.
Το φουράνιο, όπως και το ακρυλαμίδιο, ανήκει στην κατηγορία των καρκινογόνων συστατικών που εμφανίζονται όταν το τρόφιμο ή το ποτό εκτίθενται σε υψηλή θερμοκρασία.

tanea.gr
Αποκάλυψη
Διαβάστε περισσότερα » »

108 θέσεις (8μηνα) στον AΗΣ Καρδιάς – Υποβολή αιτήσεων από 25-06-2013 έως και 04-07-2013

dei  H ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,  συνολικά  εκατόν οκτώ  (108) ατόμων  για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Καρδιάς, για το Νομό Κοζάνης.





1) Κατεβάστε την προκήρυξη  για τις 108 θέσεις στον ΑΗΣ Καρδιάς, από το kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έπεσαν οι τιμές, έρχονται οι τουρίστες

Με θέλγητρο τα οικονομικά πακέτα διακοπών επιχειρούν ακόμη και την ύστατη στιγμή να γεμίσουν τα καταλύματά τους οι ξενοδόχοι στις βασικές τουριστικές περιοχές της χώρας, με στόχο την επίτευξη του στόχου των 17 εκατ. αφίξεων. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο πως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο φτηνότερο προορισμό ανάμεσα στις χώρες της Μεσογείου, μετά την Αίγυπτο, αν και ο χαρακτηρισμός της χώρας μας σας low cost προορισμός προμηνύει, όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, και μειωμένα έσοδα.

Δεδομένου όμως του μεγάλου ανταγωνισμού στο θέμα των τιμών που υπάρχει, κυρίως με την Ισπανία, την Τουρκία και την Ιταλία, οι ξενοδόχοι προτίμησαν φέτος να δώσουν ακόμη χαμηλότερα πακέτα στους tour operators του εξωτερικού. Όπως δείχνουν εξάλλου και τα στοιχεία του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr, η μείωση των τιμών είναι αισθητή ακόμη και σε κατεξοχήν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει και το 50% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012. Ενδεικτικά, στη Σύρο το ποσοστό μείωσης σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο αγγίζει το 22%, στην Παροικία της Πάρου το ποσοστό μείωσης στη μέση τιμή διανυκτέρευσης φτάνει το 21%, ενώ στην Νικιάνα της Λευκάδας καταγράφεται πτώση 36%.
Ακόμα μεγαλύτερο το ποσοστό μείωσης των τιμών στη Σκιάθο: 42% πτώση στις , με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κατρακυλά στα 93 ευρώ σε σχέση με τα 161 ευρώ που ήταν πέρσι.Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης παρατηρείται στην Κεφαλονιά και πιο συγκεκριμένα στα Λουρδάτα, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κατρακυλά στα 33 ευρώ και το ποσοστό μείωσης των ξενοδοχειακών τιμών να σκαρφαλώνει στο 49%.
Την έκπληξη ωστόσο έκανε η Αθήνα, όπου το Μάιο -και μετά από μια τριετία κάθετης πτώσεις στα ποσοστά επισκεψιμότητας-, οι αφίξεις παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 10%, κάνοντας τους ξενοδόχους της πρωτεύουσας να αισιοδοξούν για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν.  Δεν είναι εντούτοις τυχαίο πως η Αθήνα έρχεται 14η στη λίστα με τους φθηνότερους αστικούς προορισμούς του κόσμου, σύμφωνα με το TripIndex Cities 2013 του TripAdvisor. Όπως λένε οι τουριστικοί φορείς, η αύξηση αυτή σηματοδοτεί τη μεγάλη άνοδο που αναμένεται προς όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας φέτος.
Χαμόγελα στις αφίξεις

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου, οι αεροπορικές αφίξεις σημείωσαν άνοδο της τάξης του 6% (σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα 2012) φτάνοντας συνολικά τα 2,43 εκατομμύρια τουρίστες. Το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι αποτελεί μια πολύ καλή αφετηρία για την περαιτέρω πορεία της τουριστικής κίνησης.
Ειδικότερα, τον Μάιο οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις παρουσίασαν άνοδο 18,4%, που σημαίνει ότι ήδη 222.613 περισσότεροι τουρίστες προσέγγισαν τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας. Τη μεγαλύτερη αύξηση (117,5% ) τον Μάιο εμφάνισε το αεροδρόμιο της Μυκόνου, ενώ το μοναδικό που εμφανίζει μείωση είναι το αεροδρόμιο της Σάμου.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμικό ρήγμα Ανατολίας: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για σεισμό 7 ρίχτερ

Ανησυχητική για τους επιστήμονες η μακρά σιωπή του τμήματος του σεισμικού ρήγματος της Ανατολίας που διέρχεται από την Κωνσταντινούπολη
Έχοντας σιγάσει για πολύν καιρό, χωρίς να δώσει κάποια ισχυρή δόνηση, ένα μικρό τμήμα από το κατά τ’ άλλα ιδιαίτερα δραστήριο στο υπόλοιπο τμήμα της Τουρκίας ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο βρίσκεται στα πόδια της Κωνσταντινούπολης, κάτω από τη Θάλασσα του Μαρμαρά, εγκυμονεί έναν δυνητικό κίνδυνο για την εκδήλωση ενός καταστροφικού σεισμού, όπως αναφέρεται σε μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το ρήγμα που διασχίζει τις βόρειες περιοχές της Τουρκίας και φθάνει στην Ανατολία είναι το πιο ενεργό στην Ευρώπη κι έχει προκαλέσει καταστροφικότατες δονήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα, ξεκινώντας από εκείνη στο Γκανός (δυτική Τουρκία) το 1912, έως τον σεισμό στο Ερζιντσάν (ανατολική Ανατολία) το 1939.
Οι πιο πρόσφατες δονήσεις χρονολογούνται από το 1999, κοντά στο Ιζμίτ και το Ντιζτσέ, ανατολικά της Κωνσταντινούπολης. Αμφότερες είχαν ένταση άνω των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχαν προκαλέσει χιλιάδες θύματα—στην περίπτωση δε του Ιζμίτ συνολικά 20.000 νεκρούς.
Έκτοτε, η σεισμική δραστηριότητα του ρήγματος φαίνεται να έχει σιγάσει κατά μήκος του τμήματος του άξονα βορρά-Ανατολίας που φθάνει έως τα νότια της Κωνσταντινούπολης.
Μολαταύτα, η ζώνη αυτή μήκους 150 χλμ είναι η μοναδική που δεν έχει παράξει μία σημαντική δόνηση από τις αρχές του 20ου αιώνα κι οι γεωλόγοι συλλέγουν ενδείξεις ότι οι τεκτονικές εντάσεις συνεχίζουν να συσσωρεύονται στην περιοχή αυτή.
Ο Μάρκο Μπόνχοφ του Γερμανικού Κέντρου για τις Γεωεπιστήμες του Πότσνταμ κι η ομάδα του μελετά τη σεισμική δραστηριότητα της ζώνης αυτής αναλύοντας τα ποιοτικά στοιχεία από 835 μικρο-σεισμούς που καταγράφηκαν εκεί από το 2006 έως το 2010.
Σύμφωνα με τα πορίσματα της ανάλυσής τους, ένα τμήμα του ρήγματος, μήκους μόλις 30 χλμ, που κείται σε βάθος μόνον λίγων χλμ στο αρχιπέλαγος των Πριγκιπονήσων φαίνεται να αποτελεί το σημείο σύγκλισης και απορρόφησης των τεκτονικών εντάσεων. Εάν όμως αυτό το σημείο χαλαρώσει και ξεσπάσει βίαια, τότε ενδέχεται να δώσει μία σεισμική δόνηση άνω των 7 Ρίχτερ ακριβώς στα πόδια της Κωνσταντινούπολης, μίας μητρόπολης των 13 εκατ. κατοίκων.
Τα ιστορικά στοιχεία άλλωστε τεκμαίρουν σημαντικά τεκτονικά γεγονότα άνω των 7 Ρίχτερ στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, με τα δύο τελευταία να έχουν καταγραφεί το 1509 και το 1766, που στατιστικά αντιστοιχούν σε συχνότητα περίπου 200 -250 ετών.
Με βάση τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, οι πιθανότητες να επαναληφθεί μία αντίστοιχη δόνηση έως το 2034 κυμαίνονται μεταξύ 35 και 70%.
Μάλιστα, και ο διακεκριμένος Τούρκος σεισμολόγος Αχμέτ Μετέ Ισίκαρα έχει προβλέψει ότι μέσα στο 2014 το ρήγμα της Ανατολίας θα δώσει ένα μεγάλο καταστροφικό σεισμό, ενώ και Έλληνες σεισμολόγοι μελετούν με προσοχή την περιοχή.
Όπως ανέφερε στην Espresso, ο καθηγητής Γεωλογίας και αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, "από το 199 είναι κοινό μυστικό ότι το ρήγμα που δεν έχει σπάσει μπορεί ανά πάσα στιγμή να δώσει έναν μεγάλο σεισμό... Ο σεισμός για την Κωσνταντινούπολη θα είναι καταστροφικός. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τον ελλαδικό χώρο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν και πόσο θα ενεργοποιήσει δικά μας ρήγματα".
Από την πλευρά του ο ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας, χαρακτηρίζει απόλυτα σωστή την μελέτη του Μπόνχοφ και τονίζει πως υπάρχει τεράστια ανησυχία σε εάν τεράστιο κενό που έχει να δώσει σεισμό εδώ και δεκαετίες.
"Ένας σεισμός 7 ρίχτερ θα ενεργοποιήσει γειτονικά ρήγματα σε Αιγαίο και Σαμοθράκη, είπε και προσέθεσε ότι τον Αύγουστο του 1999 έγινε ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και λίγες εβδομάδες μετά ξύπνησε το δικό μας ρήγμα στην Πάρνηθα".

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Οικολογική Υδροπονία και ΦΟΥΜΑΡΑ!

Ποιος είπε ότι η ΥΔΡΟΠΟΝΙΑ είναι και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ???

Ενώ με την παραδοσιακή καλλιέργεια είναι στην διακριτική ευχέρεια του καλλιεργητή για το αν θα χρησιμοποιήσει φυτοφάρμακα

Βελτιωτική ή οτιδήποτε χημικό, στην υδροπονία είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιηθούν όλα τα παραπάνω.

Ενσωματωμένη εικόνα 1οπότε για ποια οικολογία μιλάμε? Για όλα αυτά τα χημικά που μας πασάρουν εταιρίες σαν την MONSANTO?

Και για την τελική τροφή που μας παραδίδεται γεμάτη από χημικά αλλά κατά τα άλλα οικολογικά συστατικά?

Μήπως είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε το τρώμε εμείς και τα παιδιά μας?

transporter...
Διαβάστε περισσότερα » »

Σπάει κόκαλα Πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ: Βγάζει τα άπλυτα στην φόρα... Διορισμοί κουμπάρων Σαμαρά συγκυβέρνησης

Αν μελετήσει κανείς την ιστορία θα διαπιστώσει κάποιες «διαχρονικές» αλήθειες:


α). Όσοι κόπτονται και ουρλιάζουν υπέρ της Δημοκρατίας είναι αυτοί που την καταλύουν…
 
β).  Όσοι αναθεματίζουν γοερά τη «διαφθορά» είναι οι πλέον διεφθαρμένοι («πνεύμα και ηθική»)
 
γ). Οι «αρχάγγελοι» της «κάθαρσης» είναι οι πλέον ακάθαρτοι (παράδειγμα ο Μητσοτάκης)
Η λίστα δεν έχει τέλος…
Σήμερα έχουμε τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό ιδιαίτερα,  και τα ποικίλα παπαγαλάκια όλου του δεξιού και ακροδεξιού φάσματος, που μας παραδίδουν μαθήματα «διαφάνειας», «κάθαρσης», «δημοκρατίας», «διαφθοράς» κ.λπ
 
«Κηρύγματα ηθικής από διευθυντές οίκων ανοχής».
 
Ο Γιώργος Κογιάννης είναι καταπέλτης επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω ιστορικά «αξιώματα»

Aν υπήρχε ένας/μία έντιμος δικαστής κι όχι υπάλληλος των γερμανοτσολιάδων της συγκυβέρνησης, γι' αυτή την καταγγελία δεν θα προλάβαινε να συνεδριάσει η βουλή για "άρση ασυλίας"... Στη στενή ΟΛΑ τα γερμανοτσογλάνια! Αλλά, που να βρεθεί δικαστής εκτός στοών;
 
Σπάει κόκαλα Πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ: Βγάζει τα άπλυτα στην φόρα... Διορισμοί κουμπάρων Σαμαρά συγκυβέρνησης 
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Διάβασα με ιδιαίτερη προσήλωση το άρθρο σας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και αναρωτήθηκα: Γιατί ξαφνικά γίνατε τόσο σκληρός με τα ίδια τα «παιδιά σας» στα οποία εδώ κι ένα χρόνο παραδώσατε, εν λευκώ, την ΕΡΤ;...
 
Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ: «Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι»;
 
Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος, είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε, προφανώς, στους 30 – αργόμισθους στην πλειοψηφία τους - ειδικούς συμβούλους και Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας.
 
Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο σας κ. Γιώργο Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα.
 
Υποθέτω ότι αναφέρεστε, επίσης, στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Γιώργου Μουρούτη, τον κ. Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα.
 
Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη στην συντοπίτισσα του υπουργού σας, αρμόδιου για τον Τύπο, κ. Σίμου Κεδίκογλου και υποψήφια – πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη ΝΔ – κυρία Ματίνα Ρέτσα, που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Η εν λόγω κυρία ουδέποτε έχει εμφανιστεί στην ΕΡΤ, από την οποία πληρώνεται, και σηκώνει απλά, όποτε το καλέσεις, το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του κ. Κεδίκογλου.
 
Υποθέτω ότι αναφέρεστε επίσης στον εκ Μεσσηνίας ορμόμενο - τυχαίο, άραγε; - κ. Σταύρο Οικονομόπουλο, ο οποίος αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα.
Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον, γυμναστή στο επάγγελμα, κ. Μανούσο Καμπανέλη, εξ Ευβοίας ορμόμενο – τυχαίο κι αυτό; – και κομματάρχη του κ. Κεδίκογλου, τον οποίο τοποθετήσατε διευθυντή του...
γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα. Κάποιος έπρεπε να είναι το «μάτι» και το «αυτί» του υπουργού στη Διοίκηση, προφανώς…
 
Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ εάν «μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του προπύργια αδιαφάνειας και διαφθοράς;».
 
Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στις καταγγελίες που έχουν κάνει συνάδελφοί μου, με την υπογραφή «Εργαζόμενοι ΕΡΤ», στον εισαγγελέα και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τα πεπραγμένα της Διοίκησης που εσείς τοποθετήσατε στην ΕΡΤ.
 
Φαντάζομαι αναφέρεστε στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή «Μεσογείων 136» η οποία στήθηκε για να βρει βήμα έκφρασης η κυρία Ανθή Σαλαγκούδη (υποψήφια με τη ΝΔ και κόρη πρώην υπουργού του κόμματός σας). Αλλά, και για να βολευτούν και άλλα συγγενικά πρόσωπα στελεχών σας στην ΕΡΤ. 
 
Είναι τυχαίο ότι η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αρνείτο να υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρία παραγωγής της εν λόγω εκπομπής καθώς έκρινε ότι ήταν «αποικιοκρατική» σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της δημόσιας τηλεόρασης; Συντάκτης της σύμβασης ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου.

Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε έρευνα» και σύντομα «θα πέσουν οι μάσκες για την αμαρτωλή ΕΡΤ».
 
Αναφέρεστε προφανώς στην περίπτωση, π.χ., της εκπομπής «ΕΠΤΑ» την οποία ήδη ερευνά ο εισαγγελέας για πλαστοπροσωπία αρχισυντάκτη. Είναι η περίπτωση στην οποία ο κ. Λιάτσος είχε προσλάβει συνταξιούχο δημοσιογράφο –φίλο του, αλλά για να μη χάσει και τη σύνταξη στη σύμβαση εμφανιζόταν ως εργαζόμενος της ΕΡΤ ο γιος του, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι… φαντάρος.
 
Υποθέτω αναφέρεστε στην περίπτωση επίσης γνωστής ιδιοκτήτριας εταιρίας παραγωγής, με δύο εκπομπές στην ΕΡΤ, η οποία κατάφερε λόγω των σχέσεών της με τους συνεργάτες σας στο Μέγαρο Μαξίμου, να επιβάλλει το γιό της ως συντονιστή του τμήματος που επιλέγει ποιο πρόγραμμα θα παίξει στη δημόσια τηλεόραση. Αν δεν το καταλάβατε, ο γιος αποφάσιζε και η μητέρα εκτελούσε.
 
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «ο ελληνικός λαός έχει δίκιο όταν αναρωτιέται: Εχετε την πολιτική βούληση να τα βάλετε με τους ισχυρούς και με τα ολοφάνερα κέντρα σπατάλης; Ή είστε μία από τα ίδια;»
 
Προφανώς αναφέρεστε στις μικτές παραγωγές, τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση για λόγους διαφάνειας είχε καταργήσει, και επανήλθαν σωρηδόν επί των ημερών σας. Το κόστος αυτών των μικτών – και εξωτερικών - παραγωγών που επαναφέρατε ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
 
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ ότι «τα προνόμια στην ΕΡΤ ήταν «καλά προστατευμένα και η αδιαφάνεια διάχυτη».
 
Μιλώντας για αδιαφάνεια, εικάζω ότι αναφέρεστε στην διαδρομή που ακολουθούσε – επί των ημερών σας πάντοτε - κάθε εταιρία παραγωγής προκειμένου να συνεργαστεί με την ΕΡΤ. Περνούσε πρώτα από το γραφείο του διευθυντή του αρμόδιου υπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου και στη συνέχεια , εάν έπαιρνε το πράσινο φως, κατέθετε την πρόταση στην δημόσια τηλεόραση. Για να διασφαλιστεί το σύστημα, στην επιτροπή που ενέκρινε τις παραγωγές, προήδρευε ο κουμπάρος σας κ. Γιώργος Αντωνίου (τυχαίο και αυτό;…).
 
Λέτε κύριε πρωθυπουργέ: «Δεν αντιδικούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αρκετοί από αυτούς θα ξαναπροσληφθούν στο νέο Οργανισμό. Αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια αυτή τη φορά».
 
Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε κριτήρια ανάλογα με εκείνα που επιστρατεύσατε για την πρόσληψη, π.χ., του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου ή της παρουσιάστριας κυρίας Ανθής Σαλαγκούδη, με τα γνωστά αντικειμενικά προσόντα και την , εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, επαγγελματική απόδοση.
 
Αποκαλείτε κύριε πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «χειραγωγούμενη».
 
Προφανώς αναφέρεστε στις προσπάθειες των ανθρώπων που εσείς διορίσατε για να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε απόλυτο κομματικό-κυβερνητικό φερέφωνο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απροκάλυπτες, ενώπιον συσκέψεων 20 ατόμων, εντολές που λάμβανε ο κ. Λιάτσος τηλεφωνικά από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Μουρούτη για το πότε να βγάλει έκτακτο δελτίο ειδήσεων με τις δραστηριότητές σας.
 
Παλιό κουσούρι, άλλωστε, του κόμματός σας. Το βίωσα και ο ίδιος προεκλογικά όταν ο κ. Μουρούτης με απειλούσε, τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω του Διαδικτύου, απαιτώντας να επιβάλλει εκείνος τη σειρά με την οποία θα έπαιζαν τα θέματα του δελτίου ειδήσεων. Κι επειδή αρνιόμουν και αντιστεκόμουν, το πλήρωσα με την καθαίρεσή μου μόλις αναλάβετε την διακυβέρνηση.

Αποκαλείτε κ. πρωθυπουργέ την ΕΡΤ «απαξιωμένη».
 
Αναφέρεστε προφανώς στην απαξίωση στην οποία την οδήγησε η διοίκηση που ορίσατε εσείς. Ανέλαβε τη δημόσια τηλεόραση μετά την πρωτοφανή πρωτιά της σε τηλεθέαση τη βραδιά των εκλογών του Ιουνίου και, μέσα σ’ ένα χρόνο, την οδήγησε σε ποσοστά της τάξης του 4% (κεντρικό δελτίο ειδήσεων) μέσα από την επιβολή της κομματοκρατίας και του κυβερνητισμού. Θυμίζω ότι όταν παρέλαβαν την ΕΡΤ τα δικά σας στελέχη, το ποσοστό τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ήταν 9,5% (στοιχείαAGB). Τη δε βραδιά των εκλογών ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν 18,5%, ξεκάθαρα στη πρώτη θέση σε σχέση με όλα τα ιδιωτικά κανάλια.
 
Και κάτι ακόμη, στο οποίο δεν αναφερθήκατε – τυχαία;- κύριε πρωθυπουργέ.
 
Η ΕΡΤ, όταν την παρέλαβε η διοίκηση που εσείς ορίσατε, είχε κλείσει ισολογισμό για το 2011 με κέρδη 57 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι κερδών 34 εκατομμυρίων το 2010 και ζημιάς 9 εκατομμυρίων το 2009. Σας άνοιξε την όρεξη και της κλέψατε 75 εκατομμύρια τα οποία διαθέσατε στον ΛΑΗΓΕ. Παρ’ όλα αυτά, και για το 2012 η ΕΡΤ θα κλείσει με κέρδος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αν, δηλαδή, δεν της κλέβατε τα 75 εκατομμύρια, τα κέρδη της θα έφθαναν στα 90 εκατομμύρια ευρώ.
 
Λέτε, τέλος, κύριε πρωθυπουργέ ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και υγιή οργανισμό». 
 
Γι αυτό, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αποκλείσατε από τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα, που θα γίνει τέλος Ιουνίου; Αφού η ΕΡΤ, με απόφασή σας, δεν υπάρχει, μοναδικός διεκδικητής θα είναι η DIGEA, ιδιοκτησίας των κυρίων Βαρδινιοαγιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου και Κοντομηνά. Τυχαία σύμπτωση;
 
Οι απαντήσεις σας κύριε πρωθυπουργέ σε όλα αυτά θα είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον.
 
Γιώργος Κογιάννης
Δημοσιογράφος
πρώην Διευθυντής Ειδήσεων ΕΡΤ 
Από "epanastasi-gr" μέσω "Σίβυλλα"




 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς η Βρετανία έχασε το εν τρίτο των μελισσών της σε ένα καλοκαίρι

Πάνω από το εν τρίτο των αποικιών μελισσών της έχασε πέρυσι η Βρετανία, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Μελισσοκόμων, αποδίδοντας τη δυσάρεστη εξέλιξη στο πλέον υγρό καλοκαίρι των τελευταίων 100 χρόνων και στον παρατεταμένο χειμώνα που ακολούθησε.
Μεγάλες απώλειες – υπερδιπλάσιες σε σχέση με το προηγούμενο έτος - παρατηρήθηκαν σε όλες τις περιοχές της Βρετανίας. Κατά μέσο όρο, χάθηκε το 33,8% των αποικιών, ενώ στη νοτιοδυτική Αγγλία αποδεκατίστηκαν πάνω από τις μισές αποικίες. Το ποσοστό έφθασε το 46,4% στο Βορρά. Ανάλογες απώλειες αναμένονται σε Σκοτία και Ουαλία.
Τα ποσοστά είναι τα υψηλότερα τουλάχιστον των τελευταίων έξι ετών, απ’ όταν η ένωση άρχισε να καταγράφει επίσημα τέτοια δεδομένα.
«Το υγρό καλοκαίρι απέτρεψε τις μέλισσες να συλλέξουν την τροφή τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο χειμώνας να βρει τις αποικίες ελλειπώς αναπτυγμένες», δήλωσε εκπρόσωπος της Ένωσης Μελισσοκόμων. «Όποτε έβγαιναν από τις κυψέλες τους, έβρισκαν ελάχιστη γύρη και νέκταρ. Οι αποικίες που δεν παίρνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι πιο ευάλωτες σε ασθένειες και άλλους παράγοντες που τις αποδυναμώνουν.»
Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα και για τις νέες βασίλισσες, η σωστή αναπαραγωγή των οποίων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των αποικιών. Επιπλέον, εξαιτίας του ψύχους, οι μέλισσες «στοιβάζονται» στις κυψέλες προκειμένου να διατηρήσουν τη θερμοκρασία των κυψελών τους, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν τα αποθέματα μελιού που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτές.
Εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, καθώς η «απογραφή» ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου. «Ο Απρίλιος φέτος ήταν πολύ ψυχρός, όπως και οι αρχές του Μαΐου, συνεπώς οι μέλισσες ήταν περιορισμένες στις κυψέλες τους για πολύ περισσότερο χρόνο, ενώ το Μάιο συνέχιζαν να πεθαίνουν από την πείνα», είπε στον Guardian ο πρώην πρόεδρος της ένωσης Γκλάιν Ντέιβις.
Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν λίγες εβδομάδες αφότου τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν την προσωρινή απαγόρευση τριών παρασιτοκτόνων, στα οποία αποδίδεται η κατάρρευση αποικιών μελισσών.


 naftemporiki.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Φρένο στην ανεξέλεγκτη συλλογή δασικών προϊόντων (ορχιδέες, κρίνους, μανιτάρια, φαρμακευτικά - αρωματικά φυτά)


Σειρά απαγορεύσεων για λήψη συλλογή και απόληψη δασικών προϊόντων από τις δημοτικές και δημόσιες δασικές εκτάσεις, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις ορχιδέες, τους κρίνους, τα μανιτάρια, τη ρίγανη, το τσάι του βουνού, το μελισσόχορτο, καθώς και το φυτόχωμα, περιλαμβάνονται στην δασική ρυθμιστική διάταξη της Δ/νσης Δασών Χίου.
Με τη διάταξη επιχειρείται να ελεγχθούν και να προστατευθούν ορισμένες κατηγορίες δασικών προϊόντων καθώς και φαρμακευτικά – αρωματικά φυτά, δένδρα, θάμνοι, φρύγανα, πόες, φυτόχωμα αλλά και μύκητες της περιοχής μας, λόγω της αυξημένης εμπορευματοποίησης και του κινδύνου για ανεξέλεγκτη συλλογή και εξαφάνισή τους.
Η διάταξη αφορά τα φυτά που φύονται σε δημόσια ή ιδιωτικά – δημοτικά δάση και δημόσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις και όχι σε αγροτεμάχια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ, ο Δασάρχης Χίου, Κώστας Μπέλλας και αν η συλλογή τους – κατά περίπτωση – ξεπερνά τις επιτρεπόμενες ποσότητες, χωρίς να έχει ληφθεί ειδική άδεια, τότε «ο πέλεκυς είναι βαρύς», περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και κατασχέσεις των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη είχαν παρουσιαστεί προβλήματα στη Βόρεια Χίο και ειδικότερα στο ανατολικό Πεληναίο, απ’όπου «έκαναν φτερά» βολβοί και ορχιδέων.
Το τι απαγορεύεται και το τι επιτρέπεται αναλυτικά αναφέρεται παρακάτω:
 1. Απαγορεύεται χωρίς την άδεια της Δ/νσης Δασών Χίου η υλοτομία, συλλογή, απόληψη και μεταφορά παντός είδους δένδρου, θάμνου, ριζών, κλαδιών ή καυσοξύλων, ξηρών ή χλωρών, από τα δημόσια, ιδιωτικά ή δημοτικά δάση και δασικές εκτάσεις (για μεταφύτευση, εμπορία για σκαλιστά κ.λ.π.).
.Εξαιρούνται της απαγόρευσης όσα ορίζονται με ειδικές ή έκτακτες Δασικές Ρυθμιστικές Διατάξεις .
2. Απαγορεύεται η εκρίζωση, κοπή, συλλογή και μεταφορά παντός είδους αρωματικού, φαρμακευτικού, βαφικού, αρτυματικού, μελισσοκομικού, ανθοκομικού και διακοσμητικού φυτού, δενδρυλλίου, θάμνου, φρύγανου ή πόας, χωρίς την προηγούμενη άδεια της Δ/νσης Δασών Χίου 
3. Απαγορεύεται η συλλογή των υπέργειων τμημάτων ή και βολβών των οικογενειών ορχεοειδών και κρινοειδών.
4. Επιτρέπεται η συλλογή, την εποχή της ανθοφορίας-ωρίμανσης, με κοπή του στελέχους- απαγορευμένης της εκρίζωσης – ειδών των φυτών τα οποία δεν προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις ή την Εθνική Νομοθεσία (δυόσμος, θρούμπι, θυμάρι, μελισσόχορτο, μέντα, ρίγανη, τσάι του βουνού ή φασκόμηλο)
Η επιτρεπόμενη ποσότητα συλλογής των παραπάνω ειδών ανέρχεται μέχρι του ποσού του μισού(½) κιλού κατ΄ άτομο την ημέρα.
5. Επιτρέπεται καθ΄ όλο το έτος, η συλλογή μανιταριών (μυκήτων), μέχρι του ποσού των δύο (2) κιλών κατ΄ άτομο και ανά ημέρα και μόνο με κοπή του υπέργειου τμήματος του μανιταριού.
5α. Απαγορεύεται η συλλογή με εκρίζωση των μανιταριών καθώς και η συλλογή ποσούμεγαλύτερου των δύο (2) κιλών χωρίς προηγούμενη άδεια της Δ/νσης Δασών Χίου 
Τονίζεται ότι η εδωδιμότητα και η επιλογή των συλλεγόμενων
μανιταριών γίνεται με απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη του συλλέκτη.
6. Απαγορεύεται η συλλογή τρούφας ( σπάνιο είδος υπόγειου συμβιωτικού μανιταριού που αναπτύσσεται στις ρίζες κάποιων ειδών δένδρων ή και θάμνων) χωρίς προηγούμενη άδεια της Δ/νσης Δασών Χίου .
 
7. Επιτρέπουμε την απόληψη και μεταφορά φυτοχώματος (Φυλλόχωμα), από δημόσια καιιδιωτικά δάση και δασικές εν γένει εκτάσεις, μετά από έγκριση της Δ/νσης Δασών Χίου 
8. Η εμπορία των προαναφερόμενων ειδών επιτρέπεται έπειτα από άδεια της Δ/νσης Δασών που θα συνοδεύεται και με δελτίο μεταφοράς δασικών προϊόντων.
 
Οι παραβάτες της παρούσας και εκείνοι κατ’ εντολή των οποίων ενεργούν, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας, άρθρα 268 παρ. 3 και άρθρο 287 παρ. 22 του Ν.Δ. 86/1969, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν. Τα δε παρανόμως υλοτομημένα, κατασκευασμένα ή συλλεγμένα προϊόντα και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση του αδικήματος κατάσχονται και δημεύονται σύμφωνα με το άρθρο 271 του Ν.Δ. 86/1969 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 4138/13
 
 
alithia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα: Ανάκληση αδειών, για αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

dimarxeio_eordaiasΣε τροποποίηση του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Πτολεμαΐδας, και ειδικότερα στο θέμα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από καφετερίες και καφέ μπαρ στο κέντρο της πόλης, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στην τελευταία συνεδρίασή του, το οποίο αποδεχόμενο τη σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Σοφοκλή Σιδηρόπουλου ενέκρινε την αυτόματη ανάκληση άδειας λειτουργίας των παρανομούντων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Όπως μάλιστα ανέφερε στην εισήγησή του ο κ. Σιδηρόπουλος, προηγήθηκαν συσκέψεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου για το θέμα και έχει γίνει συζήτηση με εκπροσώπους των καταστηματαρχών, καθώς το τελευταίο διάστημα σημειώνονται σοβαρές παραβιάσεις στο θέμα αυτό και υπάρχουν στο Δήμο αρκετές σχετικές καταγγελίες για την παράνομη κατάληψη πεζοδρομίων και πεζοδρόμων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σημείωσε μάλιστα ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται το φαινόμενο καταπάτησης των ορίων του χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην περιοχή της Κεντρικής Πλατείας της Πτολεμαΐδας, που έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ασφαλής διέλευση των πεζών από οποιοδήποτε σημείο.
Εισηγήθηκε λοιπόν την απαγόρευση της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων κατά μήκος του πεζοδρομίου στην οδό 25ης Μαρτίου, από την οδό Παυλίδη- Αδαμοπούλου έως 25ης Μαρτίου 48, μπροστά από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με την τρέχουσα επωνυμία «Δίφωνο» και «Διπλό».
Επίσης, να οριστεί διάδρομος διέλευσης πεζών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης στην πάροδο του ΟΤΕ με μήκος 4,5 μέτρων, με αφετηρία την πρόσοψη των καταστημάτων της οδού.
Επί της οδού Βασ. Σοφίας 1 και 2, είπε, υπάρχουν φυσικά εμπόδια στο κέντρο του πεζοδρόμου που καθιστούν αδύνατη τη δημιουργία διαδρόμου διέλευσης 3,5 μέτρων  στο κέντρο του πεζοδρόμου. Γι’ αυτό το λόγο, και μόνο για την περίπτωση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στον εν λόγω διάδρομο, προτάθηκε να δημιουργηθεί χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο κέντρο του πεζοδρόμου αντί στην πρόσοψη των καταστημάτων, μεταφέροντας ταυτόχρονα τους διαδρόμους διέλευσης εκατέρωθεν του κεντρικού άξονα του πεζοδρόμου. Ο διάδρομος διέλευσης των πεζών και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης από την πλευρά της μονής αρίθμησης ορίζεται σε 3,5 μέτρα και από την πλευρά της ζυγής αρίθμησης στα 3 μέτρα.
Ο κ. Σιδηρόπουλος πρότεινε, και το Δ.Σ. το αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία, να γίνεται αυτόματη ανάκληση της άδειας λειτουργίας οποιουδήποτε καταστήματος σημειώσει παραβατική συμπεριφορά.
Επιφυλακτική εμφανίστηκε η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Βασιλική Στεργίου, καθώς όπως ανέφερε τα καταστήματα λόγω κρίσης αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, όπως και όλος ο κόσμος, με αποτέλεσμα να έχουν μεν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα αλλά να είναι άδεια και πρότεινε την μείωση του τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
Σημειώνεται ότι η τροποποίηση του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων που ενέκρινε το Δ.Σ., αφορά και στα περίπτερα του δήμου Εορδαίας, τα οποία, όπως τονίστηκε, δεν μπορούν να καταλαμβάνουν αυθαίρετα χώρο, πέραν του παραχωρούμενου, με διάφορες κατασκευές. Συγκεκριμένα στην τροποποίηση του κανονισμού αναφέρεται ότι: «Επί του συγκεκριμένου κοινόχρηστου χώρου, ο ιδιοκτήτης ή μισθωτής του περιπτέρου, μπορεί να τοποθετήσει ψυγεία, σταντ, ντουλάπες και ηλεκτροκίνητα παιχνίδια όπου επιτρέπεται, σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό. Η τοποθέτηση των ανωτέρω ή οποιαδήποτε άλλη κατασκευή απαγορεύεται απολύτως εκτός του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου σε όλα τα περίπτερα του Δήμου Εορδαίας».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

1η συνάντηση χορωδιών στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας (Βίντεο)

xorodia Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η 1η συνάντηση χορωδιών στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας. Δείτε το βίντεο του kozan.gr…







kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Λογοτεχνική εκδήλωση «ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ» (Βίντεο)

pare mia leksi
Πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό  και Λαογραφικό  Μουσείο  Πτολεμαΐδας η εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου  με σκοπό την παρουσίαση κειμένων που έγραψαν φέτος οι μαθητές.Δείτε το σχετικό βίντεο του Kozan.gr….



Διαβάστε περισσότερα » »

Γιούνκερ: Ναι, χρησιμοποιήσαμε την Ελλάδα ως ασπίδα για εμάς! ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!!!

Την παραδοχή ότι η Ευρώπη χρησιμοποίησε την Ελλάδα ως ασπίδα προστασίας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσηςπου χτύπησε δυνατά την πόρτα της μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, έκανε ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ μετά το ΔΝΤ. Μας μετέτρεψαν δηλαδή σε χώρα πειραματόζωο για την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας προκειμένου να σωθεί η Ευρώπη αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.
Όποιο μέτρο αποτύγχανε στην Ελλάδα, δεν εφαρμόζονταν σε άλλη χώρα, ή απλά στη χώρα μας δοκιμάζοντας συνταγές θνησιγενής. Οι Έλληνες πληρώνουν και θα πληρώνουν για δεκαετίες αυτή την… αλληλεγγύη της Ευρώπης, που αποδείχθηκε έγκλημα εκ προμελέτης. Ο Γιούνκερ δήλωσε πώς διαφωνεί με το ΔΝΤ ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα μπορούσε να γίνει από το 2010, και απέρριψε ότι αυτή έγινε τελικά το Μάιο του 2012 προκειμένου να ξεφορτωθούν το ελληνικό χρέος οι ευρωπαϊκές τράπεζες και να εξαναγκαστεί η Ελλάδα να υπογράψει τη θανατική της καταδίκη.
Υποστήριξε πώς η Ε.Ε. δεν είχε τα κατάλληλα εργαλεία να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του χρέος και η Ελλάδα την περίοδο εκείνη είχε ανάγκη «ένεση ρευστότητας». Υποθηκεύοντας βέβαια και βάζοντας ενέχυρο την κυριαρχία της.
Όσον αφορά στην είσοδο του ΔΝΤ στην Ευρώπη ο Γιούνκερ υποστήριξε πώς αυτό ήταν απαίτηση της Γερμανίας και των δορυφόρων της Φινλανδίας και Ολλανδίας και το έθεσαν ως προϋπόθεση προκειμένου να συμμετάσχουν στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Το ζήτησαν γιατί το ΔΝΤ είχε την τεχνογνωσία και την εμπειρία από προγράμματα διάσωσης», είπε ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup. ‘Η διαφορετικά είχε τον τρόπο να δεθεί άμεσα χειροπόδαρα η Ελλάδα.Ο Γιούνκερ παραδέχθηκε επίσης πώς η Ελλάδα έφτασε στην άκρη της εξόδου από την Ευρωζώνη κι αυτό γιατί το ζητούσαν επιτακτικά κάποιες χώρες. Ο ίδιος πάντως απόρησε με την εμμονή αυτών των χωρών για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ. «Οτιδήποτε έκανα, ήταν για να πείσω τους άλλους να απομακρυνθούν από το εγκληματικό εγχείρημα να πετάξουν την Ελλάδα σαν ένα κομμάτι χαρτί, σαν το τίποτα.
Η Ελλάδα δεν είναι το τίποτα», είπε
Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου βλέπει πως έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος του Grexit και η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης το 2014. Αυτό δηλαδή που βλέπουν Σαμαράς και Στουρνάρας, αλλά δεν αντιλαμβάνεται κανείς άλλος
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Μείωση πληθυσμού με χημικά σε τροφή και νερό!Δεν το λέμε εμείς αλλά ο επιστημονικός σύμβουλος του Ομπάμα. (vid)


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΜΠΑΜΑ
Όταν ο Τζων Χόλντρεν ο επιστημονικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει τη μείωση του πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο, και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να εισάγωνταιχημικές ουσίες στην τροφή και στο νερό μας, για να μας "ξεκάνουν" πριν την ώρα μας, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με την πολιτική ελίτ ανά τον πλανήτη.
Ο κύριος αυτός ζητάει άδειες για γεννήσεις (!), και την ίδρυση ενός πλανητικού καθεστώτος! Και περιφέρεται ελεύθερος στον Λευκό Οίκο.
Δείτε το βίντεο

katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλγαρία: Χιλιάδες πολίτες διαμαρτύρονται στην πρωτεύουσα

«Σταματήστε  τα τουρκικά σήριαλ», φωνάζουν οι Βούλγαροι

Ιούνιος 19, 2013.

Σόφια.

Πάνω από 10 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην πρωτεύουσα τη Βουλγαρίας, μπροστά από το κοινοβούλιο.

Οι διαδηλωτές πήγαν στην βουλγαρική Εθνοσυνέλευση φωνάζοντας «παραίτηση της κυβέρνησης», «έξω η μαφία» «το τουρκικό κόμμα είναι μαφία».

Ένα πλακάτ έγραφε : « Δεν υπάρχει νόμος για να σας κλείσουμε φυλακή;».

Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν ολόκληρες οικογένειες με γυναίκες και παιδιά. Προς το παρόν η διαμαρτυρία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ήρεμη.

Οι διαδηλωτές έφεραν πανό που έγραφε  «Σταματήστε τώρα τα τουρκικά σήριαλ», «Είστε όλοι λάθος»- «είμαστε η χαμένη γενιά».

Δεν υπάρχουν συγκρούσεις πολιτών με την αστυνομία, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η κυβέρνηση Σκοπίων δαπανά 20 εκατ. ευρώ ετησίως για διαφήμιση

«για  την προώθηση του κυβερνητικού έργου στα δικά της ΜΜΕ»

Ιούνιος 19, 2013.

Ανησυχία εκφράζεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ποσό το οποίο δαπανά «ασκόπως», η κυβέρνηση των Σκοπίων για την προώθηση των κυβερνητικών συμφερόντων.

« Η κυβέρνηση της FYROM δαπανά ετησίως πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ σε διαφήμιση και εκστρατείες στα μέσα ενημέρωσης.


 Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύονται στην έκθεση της ομάδας των εμπειρογνωμόνων που προσλήφθηκαν  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αποσαφηνίσουν τα πραγματικά περιστατικά στα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία, για το  πραγματικό ποσό που διατίθεται από τις κυβερνήσεις για την προώθηση των σχεδίων τους. Η έρευνα της  ομάδας διεξήχθη από το Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2013.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων, βάσει της έρευνας δαπανά υπέρογκα ποσά στα μέσα ενημέρωσης και στα ηλεκτρονικά μέσα με έναν ετήσιοι προϋπολογισμό που ξεπερνά  τα 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι συμφωνίες για τις κυβερνητικές διαφημίσεις εξυπηρετούν τα πολιτικά συμφέροντα της κυβέρνησης και με τον τρόπο αυτό τα τοπικά μέσα γίνονται υποχείρια της εξουσίας.

Επισημαίνεται ότι το ποσό αυτό διατίθεται σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τα οποία είναι φιλοκυβερνητικά, ενώ αγνοούνται πλήρως τα ενημερωτικά έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει προς το παρόν την ανησυχία της, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »