Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

«Ο Έλληνας μπαμπάς και η αδυναμία του»

Έχω βαρεθεί να διαβάζω για Ελληνίδες μάνες και τους κανακάρηδές τους. Εντάξει, το καταλάβαμε, το εμπεδώσαμε. Η Ελληνίδα μάνα δε θα αφήσει ποτέ – ή σχεδόν ποτέ έστω – το γιόκα της να αγιάσει.
Μονίμως όλες θα τις ξινίζουν και καμιά δε θα είναι άξια για τον πρίγκιπά της. Οκ, δεν αντιλέγω, ποία μάνα δε θέλει το καλύτερο για το παιδί της; Όμως φτάνει πια. Καιρός να ακουστεί και η αντίθετη πλευρά. Η πλευρά του πατέρα που βλέπει την πριγκηπέσσα του με κάθε λογής αλήτη. Και σαφώς και θα το αναλύσουμε γιατί ξεκάθαρα ανήκω στην κατηγορία daddy’s little girl. Και καλά κάνω!
Πες, λοιπόν λατρεμένε μου πάτερα, ότι σε αξιώνει ο θεούλης και κανείς κόρη. Μεγάλο δώρο μέσα στα ροζουλιά του. Ένα μικρό αθώο μωράκι. Άντε να φανταστείς εσύ πως αυτό το πλάσμα, μέσα στην επόμενη δεκαπενταετία, θα σου αλλάξει τον αδόξαστο. Γιατί θα το κάνει, να είσαι σίγουρος.
Θα πεις κι εσύ, καλέ μου μπαμπά, μεγάλα λόγια, τύπου «σιγά μην τη δώσω εγώ για νύφη» «σιγά μην την αφήσω να βγαίνει με τον γκόμενο δεξιά κι αριστερά και να σουλατσάρει ανενόχλητη». Ε, σε πληροφορώ πως και θα την αφήσεις να βγει και νύφη θα τη δώσεις. Όσο και να χτυπιέσαι, όσο και να βράζεις από μέσα σου, θα την αφήσεις την πριγκίπισσα σου να βγει να πιει και να καταστραφεί.
Εσύ δε θα φωνάξεις για ζακέτα, ούτε θα γκρινιάξεις που δεν πήρες απάντηση στο τηλέφωνο. Θα τρέξεις τα ξημερώματα έξω από κάποιο κλαμπ να μαζέψεις τη μικρή να μη γυρνάει μόνη της στους δρόμους κι ας χτυπάει εσένα κρυφά το φυλλοκάρδι σου μέχρι να φτάσει μήνυμα «μπαμπά κοιμάσαι; μπορείς να έρθεις να με πάρεις;». Ξέρουμε, άλλωστε, πως οι μπαμπάδες έχετε το κακό συνήθειο να μην εξωτερικεύετε τις ανησυχίες σας, μη και δείξετε ευάλωτοι και σας παρεξηγήσουμε.
Ο Έλληνας πατέρας, όμως, θα κάνει κι άλλα πολλά για την κορούλα του. Θα πάει να την παρηγορήσει, όταν θα κλάψει πρώτη φορά για τους παιδικούς της έρωτες. Κι ας μην ξέρει πώς γίνεται, κι ας μην το “χει κάνει ποτέ του.
Το ένστικτο της προστασίας που του βγαίνει τόσο φυσικά, θα ξυπνήσει μέσα του και θα έρθει με τον πιο αδέξιο και γλυκό τρόπο, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, να απειλήσει με δολοφονίες προς απανταχού φταίχτη και μη. Είναι μυστικά συμφωνημένα που δεν ειπώθηκαν ποτέ μεταξύ πατέρα και κόρης, αλλά ξέρουν καλά κι οι δύο.
Ο μπαμπάς που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, είναι αυτός που δε θα χαλάσει χατήρι στο κορίτσι του. Γιατί η μικρή σουσού ξέρει πώς θα σε τουμπάρει καλέ μου πατέρα. Θα σου κάνει τις γλύκες που δε μπορείς να αντισταθείς. Θα σε παρακαλέσει να της κάνεις το χατήρι με αυτό το νάζι που μόνο εκείνη ξέρει να χρησιμοποιεί τόσο καλά.
Με λίγα λόγια, ο Έλληνας πατέρας δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με την Ελληνίδα μάνα. Δε θα γκρινιάξει, ούτε θα σου κάνει τη ζωή πατίνι, αν δεν εγκρίνει.
Αντίθετα, θα σου κάνει μούτρα και θα σε κοιτάει σαν βρεγμένο γατί, γιατί δεν ξέρει τι να κάνει που σε βλέπει να μεγαλώνεις και να φεύγεις από την αγκαλιά του. Μην του κρατάς κακία όλα από αγάπη γίνονται.
Υ.Γ. Προς όλους τους μπαμπάδες εκεί έξω. Όσους πρίγκιπες και να βρούμε, εσείς θα είστε πάντα οι βασιλιάδες μας.

Επιμέλεια Κειμένου Κατερίνας Καλή: Σοφία Καλπαζίδου – pillowfights.gr

tilestwra.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ του Αντώνη Ι. Γρυπαίου

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΙ-ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.
ΕΙΝΑΙ Η  Ν.Τ.Π.- (N.W.O)
ΕΙΝΑΙ  Η  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ Η ΑΟΡΑΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
                 ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ  ΤΟΥΣ
Στις Δυτικές δυνάμεις (Η.Π.Α.-Αγγλία-Γαλλία-Γερμανία) λέω,
ΕΑΝ  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ

             Αντώνης  Γρυπαίος
Διεθνολόγος/Αρθρογράφος ΜΜΕ
Διαβάστε περισσότερα » »