Κυριακή 1 Απριλίου 2012

οι ψυχιατρικές διαταραχές, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ψηφίζονται για να υπάρξουν !


Πολλές από αυτό που αποκαλούν οι ψυχίατροι “ψυχιατρικές διαταραχές” δεν είναι κάτι υπαρκτό, απλά το ψηφίζουν και αποφασίζουν αν θα υπάρξει ή όχι!!! Τα διαγνωστικά κριτήρια της Ψυχιατρικής κυριολεκτικά δημιουργούνται δια ψήφου και εισάγονται στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο για Ψυχικές Διαταραχές (DSM) του Αμερικανικού Ψυχιατρικού Συλλόγου. Αυτό που ψηφίζεται είναι ένα
σύστημα ταξινόμησης των συμπτωμάτων που είναι τελείως διαφορετικό και ξένο προς οτιδήποτε στην ιατρική. Καμία από τις διαγνώσεις δεν υποστηρίζονται από αντικειμενικά αποδεικτικά στοιχεία σωματικής νόσου ή ασθένειας ή αποδεικτικά στοιχεία της ιατρικής επιστήμης.


«Δεν υπάρχουν αντικειμενικά τεστ στην ψυχιατρική, με ακτίνες Χ, εργαστηρίου, ή κατόπιν εξετάσεων, που να λένε οριστικά ότι κάποιος έχει ή δεν έχει κάποια ψυχική διαταραχή».
—Άλεν Φράνσις, Πρώην Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για το DSM-IV

«Το DSM-IV είναι το κατασκεύασμα βάσει του οποίου επιδιώκει η ψυχιατρική την αποδοχή από την ιατρική γενικά. Οι μυημένοι ξέρουν ότι είναι περισσότερο ένα πολιτικό παρά ένα επιστημονικό έγγραφο… Το DSM-IV, έχει γίνει μια βίβλος και ένα μπεστ σέλερ παραγωγής χρήματος παρά τις μεγάλες του αποτυχίες».
—Λόρεν Μόσερ, MD, Κλινικός Καθηγητής Ψυχιατρικής

«Ο τρόπος που οι παθήσεις εισάγονται στο DSM δεν βασίζεται σε εξετάσεις αίµατος ή τοµογραφίες εγκεφάλου ή σε σωµατικά ευρήµατα. Βασίζεται σε περιγραφές της συµπεριφοράς. Αλλά αυτό είναι το σύστηµα της ψυχιατρικής».
—Δρ. Κόλιν Ρος, ψυχίατρος

«Μπορούμε να κατασκευάσουμε τόσες διαγνωστικές ταμπέλες της φυσιολογικής μεταβλητότητας της διάθεσης και της σκέψης που θα μπορούσαμε να παρέχουμε συνεχώς φάρμακα για σας… Αλλά όταν πρόκειται για κατασκευασμένες ασθένειες, κανείς δεν το κάνει, όπως η ψυχιατρική».
—Δρ. Στεφάν Κρουζέφσκι, ψυχίατρος της Πενσυλβάνιας εκπαιδευμένος στο Χάρβαρντ, 2004

«Με λίγα λόγια, η όλη επιχείρηση της δηµιουργίας ψυχιατρικών κατηγοριών “ασθενειών” –που επισημοποιούνται με τη συναίνεση– και στη συνέχεια η απόδοση διαγνωστικών κωδικών σε αυτές, που µε τη σειρά τους οδηγούν στη χρήση τους για την τιμολόγηση των ασφαλίσεων, δεν είναι παρά µια εκτεταμένη κομπίνα που προσφέρει στην ψυχιατρική μια ψευδο-επιστημονική αύρα. Οι δράστες, βέβαια, τρέφονται από το δηµόσιο ταμείο».
—Δρ. Τόμας Ντόρμαν, παθολόγος και μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Ιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά.

«Κανένας ισχυρισμός για την ύπαρξη γονιδίου για μια ψυχιατρική κατάσταση δεν έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, παρά τη λαϊκή παραπληροφόρηση».
—Δρ. Τζόζεφ Γκλενμούλεν, ψυχίατρος της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ

« …Η σύγχρονη ψυχιατρική δεν έχει ακόμη αποδείξει πειστικά ότι υπάρχει γενετική ή βιολογική αιτία για οποιαδήποτε ψυχική ασθένεια».
—Ντέιβιντ Κάιζερ, ψυχίατρος

«Εδώ και σαράντα χρόνια, η «βιολογική» ψυχιατρική δεν έχει ακόμη επικυρώσει ούτε μία ψυχική κατάσταση/διάγνωση σαν μία ανωμαλία/ασθένεια, ή οτιδήποτε «νευρολογικό», «βιολογικό», «χημικά ανισόρροπο» ή «γενετικό»».
—Δρ. Φρεντ Μπάουχμαν Τρ., παιδικός νευρολόγος, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας

«Δεν γνωρίζουμε τις αιτίες [οποιασδήποτε ψυχικής ασθένειας]. Δεν έχουμε ακόμη τις μεθόδους για να “γιατρέψουμε” αυτές τις παθήσεις».
—Δρ. Ρεξ Κόντρι, ψυχίατρος και διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ψυχικής Υγείας (NIMH), 1995

«Ο καιρός που οι ψυχίατροι θεωρούσαν πως μπορούν να θεραπεύσουν τους ψυχικά αρρώστους έχει περάσει. Στο μέλλον οι ψυχικά άρρωστοι θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την ασθένειά τους».
—Νόρμαν Σατόριους, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ψυχιατρικού Συλλόγου το 1994

«Τι είναι θεραπεία; …είναι απλά ένας όρος που δεν χρησιμοποιούμε στο ιατρικό [ψυχιατρικό] επάγγελμα».
—Δρ. Τζόζεφ Τζόνσον, ψυχίατρος της Καλιφόρνιας κατά τη διάρκεια κατάθεσης στο δικαστήριο, 2003

Ψυχίατροι ρωτήθηκαν για τις «φαντασιώσεις» τους σχετικά με το επάγγελμά τους. Η αριθμός 1 φαντασίωσης τους ήταν: 1: «…θα είμαι σε θέση να «θεραπεύσω» τον ασθενή». Η αριθμός 2 φαντασίωσης ήταν: «Ο ασθενής θέλει να ξέρει ποιο είναι το πρόβλημά του».
—Δρ. Σάντερ Μπέργκερ, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας του Μίσιγκαν, Psychiatric Times, 1998

«Κανένας ισχυρισμός για την ύπαρξη γονιδίου για μια ψυχιατρική κατάσταση δεν έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, παρά τη λαϊκή παραπληροφόρηση».
—Δρ. Τζόζεφ Γκλενμούλεν, ψυχίατρος της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ

« …Η σύγχρονη ψυχιατρική δεν έχει ακόμη αποδείξει πειστικά ότι υπάρχει γενετική ή βιολογική αιτία για οποιαδήποτε ψυχική ασθένεια».
—Ντέιβιντ Κάιζερ, ψυχίατρος

«Εδώ και σαράντα χρόνια, η «βιολογική» ψυχιατρική δεν έχει ακόμη επικυρώσει ούτε μία ψυχική κατάσταση/διάγνωση σαν μία ανωμαλία/ασθένεια, ή οτιδήποτε «νευρολογικό», «βιολογικό», «χημικά ανισόρροπο» ή «γενετικό»».
—Δρ. Φρεντ Μπάουχμαν Τρ., παιδικός νευρολόγος, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας


Οι ψυχίατροι δεν μπορούν να προβλέψουν τι επιζήμιες παρενέργειες θα μπορούσες να έχεις παίρνοντας τα ψυχοφάρμακα που με αφθονία σου δίνουν, γιατί κανείς τους δεν ξέρει πώς λειτουργούν αυτά τα φάρμακά. Τα ψυχοτρόπα φάρμακα γίνονται γνωστά όλο και περισσότερο ως χημικές τοξίνες που έχουν τη δύναμη να σκοτώνουν. Οι ψυχίατροι ισχυρίζονται ψευδέστατα ότι τα φάρμακα που χορηγούν σώζουν ζωές, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες τους τις μελέτες, τα ψυχοτρόπα φάρμακα μπορούν να διπλασιάσουν τις πιθανότητες αυτοκτονίας. Επίσης έχει αποδειχτεί ότι η μακροχρόνια χρήση τους, επιφέρει ανεπανόρθωτη σωματική και διανοητική βλάβη, γεγονός που οι ψυχίατροι παραβλέπουν σκόπιμα, όπως και οι φαρμακοβιομηχανίες.


Συνηθισμένες και καλά τεκμηριωμένες παρενέργειες των ψυχιατρικών φαρμάκων περιλαμβάνουν τη μανία, την ψύχωση, τις παραισθήσεις, την αποπροσωποποίηση, τον αυτοκτονικό ιδεασμό, την καρδιακή προσβολή, το εγκεφαλικό επεισόδιο και τον αιφνίδιο θάνατο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο αμαρτωλός Οργανισµός Τροφίµων και Φαρµάκων των ΗΠΑ (FDA) παραδέχεται ότι πιθανά µόνο το ένα με δέκα τοις εκατό όλων των αρνητικών συνεπειών των φαρµάκων καταγγέλλονται στη πράξη από τους ασθενείς ή τους γιατρούς.

Εύκολο Χρήμα Πατώντας επί Πτωμάτων Ψυχοτρόπα φάρμακα: Είναι η ιστορία των μεγάλων κερδών – φάρμακα που τροφοδοτούν μια ψυχιατρική βιομηχανία 330 δις δολαρίων, χωρίς να έχουν να επιδείξουν ούτε μια θεραπεία. Το κόστος σε ανθρώπινους όρους είναι ακόμα μεγαλύτερο – αυτά τα φάρμακα σκοτώνουν τώρα περίπου 42.000 ανθρώπους το χρόνο. Και ο αριθμός των θανάτων διαρκώς αυξάνεται.

Απόσπασμα (σελ. 53) από το Medication Madness – The Role of Psychiatric Drugs in Cases of Violence, Suicide, and Crime, Peter Breggin M.D., 2008, St. Martin’s Press.

«Αποτελεί μια θλιβερή, ειρωνική και συνάμα τραγική περίπτωση: Έχει καταστεί αδύνατο να αποδειχθεί ότι τα αντικαταθλιπτικά, δήθεν, ανακουφίζουν την κατάθλιψη ενώ είναι σχετικά εύκολο να αποδειχθεί ότι αυτά μπορεί να επιδεινώσουν την κατάθλιψη και ταυτόχρονα να προκαλέσουν μανία, φόνο και αυτοκτονία. Αν οι συνάδελφοί μου (οι ψυχίατροι) ήθελαν να είναι επιστημονικά ακριβείς, τότε θα ονόμαζαν τα ψυχοφάρμακα αυτά ως «καταθλιπτικά» αντί να τα ονομάζουν ως δήθεν «αντικαταθλιπτικά» και στη συνέχεια θα τα απέσυραν, αμέσως, από την αγορά φαρμάκου.»

Για την πληρότητα της συζήτησης θα προσθέσω ότι τα ψυχοφάρμακα αυτά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές στερητικές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται μια ποικιλία νευρολογικών συμπτωμάτων όπως, η ευερεθιστότητα και η επιδείνωση της κατάθλιψης. Ένα σημαντικό τμήμα της ψυχιατρικής εργασίας μου αφορά την ανακούφιση ασθενών οι οποίοι υπέφεραν από τρομακτικά και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις αγωνιώδη στερητικά συμπτώματα. Σε πολλές περιπτώσεις τα στερητικά αυτά συμπτώματα υφίστανται για περιόδους μηνών είτε και χρόνων μετά τη διακοπή των αντικαταθλιπτικών ψυχοφαρμάκων.

Αξίζει να επαναλάβουμε, εδώ, ότι είναι πολύ επικίνδυνη, τόσο η χρήση των αντικαταθλιπτικών όσο και η διακοπή της χρήσης τους, ενώ η χρήση τους είναι και αναποτελεσματική. Η καλύτερη συμβουλή είναι: μείνετε μακριά από τα αντικαταθλιπτικά! Κατά τη διάρκεια των σαράντα χρόνων της ιατρικής μου σταδιοδρομίας ουδέποτε συνταγογράφησα αντικαταθλιπτικά σε ασθενή μου παρά μόνο στην περίπτωση απόλυτης αδυναμίας του να υποφέρει τα στερητικά συμπτώματα από χρήση ψυχοφαρμάκων που αυτός ελάμβανε προτού έρθει σε μένα για απεξάρτηση. Παρά τον προφανή ρόλο τον οποίο παίζει η καλή τύχη σε αυτές τις περιπτώσεις, πιστεύω ότι η άρνησή μου να ξεκινήσω τη χορήγηση αυτών των ψυχοφαρμάκων σε ασθενείς μου, συνέβαλε στην επιτυχία μου να μην συμβεί ούτε μία αυτοκτονία κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου.»

Peter R. Breggin, MD, είναι ένας ψυχίατρος και εμπειρογνώμων στην κλινική ψυχοφαρμακολογία. Έχει διδάξει στο Harvard Medical School ως επισκέπτης καθηγητής, έχει εργαστεί ως σύμβουλος πλήρους απασχόλησης στο Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και έχει γράψει δεκάδες επιστημονικά άρθρα και πάνω από είκοσι βιβλία.

Είναι γνωστό πως ζούμε σε έναν πλανήτη επιτυχημένων ψυχοπαθών και οι κατ εξοχήν εκπρόσωποι τους οι ψυχίατροι, φροντίζουν να μας φέρουν όλους στα μέτρα τους, της τρέλας και την ψύχωσης.

«Μην φάνε, έχει γλαρόσουπα» !
Πηγή : Terra Papers 

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Σπάει» το Άβατον του Σαφές μήνυμα Σαμαρά για τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών: «Κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και, μάλιστα, ταχύτατα»


Επίτευξη αυτοδυναμίας επανέλαβε πως ζητά ο Αντ. Σαμαράς για τις επερχόμενες εκλογές, εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής".


Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το κόμμα του «τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει» και
υποστήριξε πως σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η νέα προσφυγή στις κάλπες θα είναι αναπόφευκτη. «Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επεσήμανε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να μη ληφθούν νέα σκληρά μέτρα και απάντησε σε όσους εκτιμούν πως τον Ιούνιο θα υπάρξει και νέο πακέτο: «Τα 3 δισ. ευρώ που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων. Ακόμα, ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους.»

Παράλληλα, επανέφερε την πρότασή του για συστράτευση, αφήνοντας να εννοηθεί πως από αυτή δεν αποκλείει ούτε την Ντόρα Μπακογιάννη. «Χωρούν όσοι συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν, και αυτό είναι σημαντική βοήθεια», δήλωσε σχετικά.

Τέλος, επανέλαβε πως θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια και έστειλε μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν για τα κέντρα για τους μετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονής: «Κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και, μάλιστα, ταχύτατα».

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τρόικα: Κατακρεουργεί και θέλει κι άλλο...


-Μειώνουν κι άλλο τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς μετά τις εκλογές

- Η απόλυτη κατακρήμνιση των αμοιβών δεν φαίνεται να «ικανοποιεί» την τρόικα, η οποία θέτει - εκ νέου - θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών


Κάτω από το σημείο μηδέν έχει φτάσει η ελληνική οικονομία την ίδια ώρα που γίνονται μεγαλόπνοα πλάνα που κάνουν λόγο για ανάπτυξη.
Αλήθεια όμως τι εννοούν με την λέξη «ανάπτυξη» όταν αυτή τη στιγμή οι μειώσεις μισθών  φθάνουν ως το 35% στον ιδιωτικό τομέα;
 Εξάλλου από την εφαρμογή του νέου μνημονίου ως σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή οι όροι στην αγορά εργασίας έχουν ανατραπεί πλήρως, με απόλυτη επικράτηση της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης.


Θέλουν αίμα και άλλο αίμα
Η απόλυτη κατακρήμνιση των αμοιβών δεν φαίνεται να «ικανοποιεί» την τρόικα, η οποία θέτει - εκ νέου - θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών, με ορισμένες εργοδοτικές οργανώσεις της χώρας μας να συνεπικουρούν, ζητώντας - ανεπισήμως - νέα μέτρα και στέλνοντας Έλληνες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...


Τι κόβεται μετά τις εκλογές
Οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί στην τρόικα για τα νέα μέτρα, τα οποία θα συζητηθούν μετά τις βουλευτικές εκλογές, περιλαμβάνουν τα εξής:

Περικοπή ενός επιπλέον μισθού ετησίως, πιθανότατα 14ου (δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας). Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας άδειας που δικαιούται ο μισθωτός. Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες. Εφαρμογή «σπαστού οκταώρου» (4 + 4 ώρες) εντός του 24ώρου. Εφαρμογή του πενθημέρου με τρόπο ώστε η διήμερη ανάπαυση να μην είναι συνεχόμενη.

Μεγάλο μέρος από τα μέτρα αυτά αποτελούν αιτήματα των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, οι οποίοι εκτιμούν πως με την εφαρμογή τους θα μειωθεί περαιτέρω το εργατικό κόστος και θα καταστεί ανταγωνιστικότερο το τελικό παραγόμενο προϊόν.

Ωστόσο τα επίσημα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για τη χρονική περίοδο μετά τη 14η Φεβρουαρίου και εντεύθεν δείχνουν ήδη μεγάλες μειώσεις μισθών από 18% ως 35%. Στο διάστημα του ενάμιση μήνα που μεσολάβησε υπογράφηκαν 58 επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που αφορούν 2.714 εργαζομένους.
 
 
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ... Του Αντώνη Γρυπαίου

Αρχίζουμε με το άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων.
Παρ.2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό, και η αφοσίωση στη Πατρίδα και τη Δημοκρατία, αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
(Αφιερούται  στους εφιάλτες πολιτικούς που παραχωρούν εθνική κυριαρχία, με τα μνημόνια, και με τις μυστικές συμφωνίες για το Αιγαίο, και τον ορυκτό πλούτο, με τον εχθρό Τούρκο, και τους Γερμανούς με τη τρό’ι’κα, και γέμισαν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες στρατό κατοχής.)
Παρ.3. Ο σφετερισμός με οποιονδήποτε τρόπο της λα’ι’κής κυριαρχίας
και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή, διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία.
(Σήμερα οι εφιάλτες πολιτικοί ψηφίζουν στη Βουλή ανθελληνικά νομοσχέδια που καταλύουν την λα’ι’κή και εθνική κυριαρχία).
Παρ.4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
(Οι εφιάλτες πολιτικοί καλυμμένοι με δημοκρατικό μανδύα, το καταλύουν με τις διεθνείς συμβάσεις που δουλοπρεπώς υπογράφουν.)
Ύποπτο το ταξίδι του ΓΑΠ στη Τουρκία!! Ποιος τον εξουσιοδότησε να συνομιλεί με τους Τούρκους, και να συνάπτει μυστικές συμφωνίες, για τα εθνικά μας θέματα Αιγαίο, ΑΟΖ, και ορυκτό πλούτο;;;
Ποιος τον κατέστησε πλανώμενο ανά την υδρόγειο εκπρόσωπο των Ελληνικών συμφερόντων;;; και υπερ-πρέσβη της Ελλάδος;;;;
Περιβεβλημένος (σαν Μέγας Αρχιερεύς), με το μανδύα του Προέδρου της Σιωνιστικής Σοσιαλιστικής Διεθνούς περιοδεύει ανά την υφήλιο, διαπραγματευόμενος τα εθνικά μας συμφέροντα.
Του έχετε εμπιστοσύνη;;; αφού απεδείχθη καταστροφέας της Ελλάδος.
Οι παμπόνηροι Τούρκοι τώρα θυμήθηκαν τη Θεολογική σχολή της Χάλκης. Όμως η συναλλαγή δεν έγινε από ευγενική θέληση και δωρεά των Τούρκων. Έλαβαν υποσχέσεις και ανταλλάγματα πανάκριβα επαχθή και επονείδιστα  για τον Ελληνισμό.
Έλαβαν υποσχέσεις για μερίδιο από την Ελληνική ΑΟΖ.
Ο  Jeffrey είναι ικανός ακόμη και το Καστελόριζο με την ΑΟΖ  να παραχωρήσει στον εχθρό, φτάνει να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης.
Αυτό δεν μας λέει ολοένα;;; «We need a global governance» κραυγάζει, δηλαδή, χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση!!! (Σιωνιστική).
Σε αντάλλαγμα του Αιγαίου και της ΑΟΖ, οι Τούρκοι μας δίνουν τη σχολή των παπάδων!!! Οι εφιάλτες ξεπουλάνε τον εθνικό πλούτο!!!
Καλά από τον Jeffrey δεν περιμέναμε κάτι καλό, αλλά ποιος του έδωκε το δικαίωμα να εμφανίζεται στα διεθνή φόρα σαν εθνικός διαπραγματευτής, αφού απέτυχε σε όλα, αφού με πρόγραμμα της ΝΤΠ κατάστρεψε την Ελλάδα, και  σήμερα  είναι ένα απλός βουλευτής. Θαυμάστε κόσμε διαπραγματευτική ικανότητα των εφιαλτών πολιτικών. Οι Τούρκοι μας προσφέρουν το τυρί, (τη σχολή των παπάδων), και εμείς μπήκαμε στη φάκα.
Έλληνες θαυμάστε υποτέλεια και δουλοπρέπεια (προδοσία;;;) στα μνημόνια και στα εθνικά θέματα, του πρώην πρωθυπουργού σας, αλλά και του νύν.
Ο δε Πρόεδρος Παπούλιας τα υπογράφει όλα με μεγάλη οσφυοκαμψία!
Είναι αυτό που λέει ο Παπαδήμιος, «Σκέψου τι μπορείς να κάνεις για τη πατρίδα»!!!
Αυτός με το ΓΑΠ το έκαναν ήδη, υπόγραψαν όλα τα επαχθή για το λαό μνημόνια, και έφεραν τους Τούρκους στο Αιγαίο, από τις ακτές της Αττικής, μέχρι τη Κύπρο, έδωσαν τα πετρέλαια και το Φυσικό Αέριο στο προαιώνιο εχθρό του Ελληνισμού, για καλή γειτονία, (όπως λένε), και σε αντάλλαγμα πήραν τη σχολή των παπάδων!!!
Οι Τούρκοι άραγε θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο;;;;
Σιγά-σιγά αποκαλύπτεται η προδοσία του ΓΑΠ σε βάρος του λαού και της χώρας. Ο τύπος σήμερα γράφει, «Στο ειδικό Δικαστήριο στέλνει ο Αλμούνια το Jeffrey και τους υπουργούς του. Ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. με έγγραφό του στη Βουλή ομολογεί ότι κακώς
συνυπολογίστηκαν στο έλλειμμα, και τα χρέη των ΔΕΚΟ.»
Το έκαναν για να διογκώσουν το χρέος, και να βάλλουν τη χώρα στο ΔΝΤ. Παράλληλα βλέπε τα γεγονότα στην ΕΛΣΤΑΤ.
 Έλληνες θαυμάστε διπλωματική επιτυχία, και τεράστια εθνική προδοσία!!! Όμως δεν έχουμε να κάνουμε ΜΟΝΟ με τους Τούρκους,
έχουμε και τους Σιωνιστές Αμερικανούς, με τους Σιωνιστές Ευρωπαίους «εταίρους» εχθρούς, οι οποίοι με τα διάφορα μνημόνια υποδούλωσαν τη χώρα και τους Έλληνες, και άρπαξαν ότι απέμεινε από τους Τούρκους.
Παραμύθι τα 130 δις. του Μνημονίου. Ανατριχιαστικές και αλλεπάλληλες οι αποκαλύψεις από τη Γερμανία. Οι προδότες πολιτικοί ΧΑΡΙΣΑΝ στη Γερμανία τη δημόσια περιουσία της χώρας, και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όχι για 130 δις. αλλά για 15,2 δις.
Αυτό παίζει σήμερα η Γερμανική Τηλεόραση, και πανηγυρίζει.!!!
Στέλνουμε μηνύματα ενότητας και ξεσηκωμού!!!
Μπορούμε να αντισταθούμε εκλέγοντας πατριώτες πολιτικούς στις εκλογές. Όσα κάνουν οι σημερινοί εφιάλτες είναι παράνομα και άκυρα, όπως άκυρα είναι και τα μνημόνια. Η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας δεν προβλέπεται, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση Παπαδήμου με την εφιαλτική  συμμετοχή της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις προηγούμενες παράνομες και αντισυνταγματικές πράξεις τους. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, και θα αντιδράσουμε όπως
προβλέπει το άρθρο 120 του Συντάγματος.
Η αποχώρηση της Ελλάδος από το Ευρώ και την οικονομική νομισματική ένωση, θα ήταν καταστροφή για την Ε.Ε. δήλωσαν η κυρία Μέρκελ , ο κ. Σό’ι’μπλε, και ο κ. Γιούνγκερ του EUROGROUP.
Αυτό οι «πατάτες» πολιτικοί μας δεν το είχαν καταλάβει, υπέγραφαν αβλεπί όλα τα μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, και μας τρομοκρατούσαν
αναφέροντας όλες τις τραγικές συνέπειες της χρεοκοπίας.
Σήμερα οι οπαδοί τους προεκλογικά κινδυνολογούν τρομοκρατώντας τον αφελή λαό λέγοντας, ότι χωρίς τη διαρχία ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. θα έλθει το χάος, και το μπάχαλο. Έτσι τους είπαν να λένε στο λαό……..
Ο ΓΑΠ έκανε ότι μπορούσε για να χρεοκοπήσει η χώρα, παράδειγμα το ΔΝΤ,  οι λαθρομετανάστες, και άλλα, «ων ουκ έστιν αριθμός…»
Οι λαθρομετανάστες είναι μια βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδος. Είναι άκρως επικίνδυνοι για την ασφάλεια της πατρίδας. Έγινε κατάληψη της Ελλάδος με τη μέθοδο της λαθρομετανάστευσης, και ουδείς αντέδρασε.  Τη δύναμη των νεαρών ένοπλων λαθρομεταναστών (βλέπε ΣΥΡΙΑ)
θα χρησιμοποιήσουν οι εχθροί της πατρίδος μόλις τη χρειασθούν…….
Οι διάφορες δανειακές συμβάσεις είναι αντισυνταγματικές, στημένες,  και ταπεινωτικές για την Ελλάδα και τον Έλληνα.
Όσοι στηρίζουν τη Κυβέρνηση Παπαδήμιου (λέγε  GOLDMAN SACHS), ας καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να υποκύψουμε!!
Πίσω από το στημένο χρέος μας, υπάρχει σχέδιο εγκληματικής οργάνωσης των διεθνών Σιωνιστικών τραπεζών, στην οποία συμμετέχουν οι εφιάλτες πολιτικοί. Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί!
Τώρα είναι η ώρα!!!! Έλληνες όταν έλθετε μπροστά στη κάλπη σκεφθείτε τη πατρίδα, και όχι το προσωπικό ρουσφέτι!!!
Όχι για ένα ρουσφετάκι που σας υπόσχονται να στηρίξετε πάλι τους σάπιους, οσφυοκάμπτες, υποτελείς, και διεφθαρμένους πολιτικούς.
Σκεφθείτε τι θα αφήσετε στα εγγονάκια σας!!! Χάος ή ευημερία;;;;
Ας μας πούν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που πήγαν τα 300 δις. Ευρώ που κατά καιρούς μας έδινε η Ε.Ε. υπό μορφή Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (Μ.Ο.Π.) ή όπως τα λένε σήμερα.
Όλα αυτά έγιναν βίλες στην Εκάλη, Μύκονο, Σαντορίνη, πολυτελή κότερα, βίλες στις Άλπεις, και άλλα θέρετρα του διεθνούς Jet Set.
Περιμένουμε από τους ξένους φιλέλληνες Ευρωβουλευτές να αγωνιστούν για την Ελλάδα, όπως ο Άγγλος NIGEL  FARANGE, και ο
Γάλλος CON BETIT οι οποίοι δίνουν σκληρό αγώνα για τη προστασία της Ελλάδος, και τους ευχαριστούμε, ενώ οι δικοί μας ευρωβουλευτές παραμένουν άφωνοι ιχθείς.
Ο Πρόεδρος της GOLDMAN SACHS πρόσφατα δήλωσε,
«Ποία  Ελλάδα;;; ΜΟΝΟ  το πετρέλαιο μας νοιάζει!!!
Με κυνικό τρόπο αναφέρθηκε στη χώρα μας  ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management κ. Τζίμ Ο΄ Νίλ. που είπε,
«Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα;; Ποιος;;» διερωτήθηκε ο Ο΄Νίλ, χαρακτηρίζοντας υπερβολική τη σημασία που δίδεται στο πρόβλημα χρέους στη χώρα μας…
Σύμφωνα με τον Ο΄ Νίλ, οι συνέπειες της Ελληνικής κρίσης στη παγκόσμια οικονομία δεν είναι μεγάλες, υποστηρίζοντας ότι η σημασία της χώρας μας θα παραμένει περιορισμένη όσο η Ε.Ε. θα στηρίζει την Ιταλία και την Ισπανία.
Όπως πληροφορούμεθα από το διαδίκτυο, και από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα «τρικλοποδιά», ο γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού  «Russia today»,
όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες
εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο οικονομικός αναλυτής δήλωσε,
«Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει στη πραγματικότητα συσσωρευθεί σε διάφορες Σιωνιστικές τράπεζες ανά τον κόσμο, και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας», και περιέγραψε τη κατάσταση της Ελλάδος ως «οικονομικό ολοκαύτωμα».
«Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα»,
είπε ο Max Keiser.
«Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει
την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η
«Ελληνική» κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο φουκαράς Ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως,
σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος του Ελληνικού Λαού.»
«Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», έλεγον οι πρόγονοί μας.
Περιμένουμε από τους ξένους φιλέλληνες Ευρωβουλευτές και διεθνείς αναλυτές, να μας πούν την αλήθεια, ενώ οι προδότες πολιτικοί μας,
λένε συνεχώς ψέματα, και προσπαθούν να αποκοιμίσουν τον Ελληνικό Λαό, με τα ΜΜΕ, λέγοντας φανφάρες, αερολογίες, και Μπούρδες, σαν τους διάφορους Βουβουζέλους.
Στο Ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίστηκε το νέο Μνημόνιο, όπως το απαιτούν οι δανειστές με το Αγγλικό δίκαιο, το PSI,  και τη νέα δανειακή σύμβαση, για να χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο ύψους
130 δις. ευρώ, όπως λένε. Αυτό το δάνειο(αν το έδωσαν), πηγαίνει όλο για τοκοχρεωλύσια στους τοκογλύφους των διεθνών Σιωνιστικών τραπεζών, και δεν μένει τίποτε για τον Ελληνικό λαό, ο οποίος το φορτώνεται. Έτσι οι εφιάλτες πολιτικοί αλυσόδεσαν τον Ελληνικό λαό.
Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων σε επίπεδα Βαλκανικών χωρών, και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του Ελληνικού χρέους.
Κόβουν τις συντάξεις των γερόντων, και στέλνουν τα χρήματα στις τράπεζες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, στα αφεντικά τους. Eπίσης, τα χαράτσια της ΔΕΗ πάνε όλα στις Τράπεζες του Rothschild, με την απειλή ότι αν δεν πληρώσουμε θα μας κόψουν το φώς.
Έτσι κάνουν το Rothschild  μισητό στο λαό. Το ξέρει άραγε αυτό ο
Rothschild;;; Άμα το μάθει θα τους κόψει τα «παπάρια».
Φέρονται βασιλικότεροι του Βασιλέως Rothschild!!!
Έτσι θα κυβερνήσει ο κ. Rothschild τον κόσμο;;; με τέτοια στελέχη;;; με τοπικούς λαομίσητους Βουβουζέλους πολιτικούς δικτατορίσκους;;;;
Δεν το καταλαβαίνει ότι αυτοί του κάνουν ζημιά;;;
Αν συνειδητοποιήσει ο κ.Rothschild  τι ακριβώς συμβαίνει θα πάθει Σοκ, το Σόκ & Δέος που ετοιμάζει για μας θα το πάθει αυτός!!!
Μπορούμε να διαγράψουμε αυτό το χρέος από το λαιμό του λαού μας,
εάν οι νέοι πατριώτες πολιτικοί που θα προέλθουν από τις εκλογές, χαρακτηρίσουν αυτό στους διεθνείς δανειστές, αλλά και στο διεθνές δικαστήριο, σαν απεχθές και επονείδιστο για το λαό μας.
Αυτός ο χαρακτηρισμός του χρέους προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο.
Kατά τη γνώμη του Max Keiser:
«Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας, δηλαδή των Σιωνιστικών Γερμανικών τραπεζών. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που
αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Και τη πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός.
Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει σαν πεινασμένος λύκος στην Ευρώπη, και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι
Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία.»
Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον
Max Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα,
από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, και τους Σιωνιστές Ευρωκράτες των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδος, σαν μια θηλιά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.
Στο ερώτημα αυτό ο Max Keiser  απάντησε,
«Τα τελευταία δέκα χρόνια από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες τα’ί’ζουν  τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι, με λογιστικά κόλπα μέσω των διεθνών Σιωνιστικών τραπεζών. Όλοι γνωρίζουμε το ρόλο της Goldman Sachs, &
J.P. Morgan, και άλλες, σε αυτή την υπόθεση, και πως οι τράπεζες αυτές με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχαν (βλέπε Lehman Brothers), φρόντισαν ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ, ώστε να χρησιμοποιηθεί αργότερον ανάλογα……….
Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Και βρήκαν το κατάλληλο πολιτικό
όργανο το Jeffrey να τα εφαρμόσει. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε, και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα σε πετρέλαια, φυσικό αέριο, και άλλα πολύτιμα ορυκτά, μέχρι αρχαία κειμήλια.
Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλλει στην Ελλάδα με επιτρόπους-κομισάριους, και είναι έτοιμη να εισβάλλει και στην Πορτογαλλία και Ισπανία. Η Γερμανία λειτουργεί σαν «Βρυκόλακας» στην Ευρώπη. Πίνει το αίμα των Ευρωπαίων.
Οι Γερμανοί κερδίζουν χρήματα από τη κρίση στην Ελλάδα.
Οι Γερμανοί Βιομήχανοι λένε έχουμε πάρα πολλές παραγγελίες από την Ελλάδα σε εξοπλιστικές ανάγκες και προγράμματα, επίσης σε ηλεκτρικά είδη νοικοκυριού. Έκλεισαν οι προδότες πολιτικοί τα Ελληνικά εργοστάσια, και τις δουλειές τους ανέλαβαν τα Γερμανικά.
Έχουμε να κάνουμε με ένα 4! Ρά’ι’χ. Η Γερμανία έχει σήμερα όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει το παιχνίδι πανέξυπνα».
Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max
Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας, η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς τη «τελική λύση» που είναι η αρπαγή του ορυκτού πλούτου, γιαυτό οι προδότες πολιτικοί δεν οριοθετούν την ΑΟΖ που περιέχει αυτό το πλούτο. Το ΔΝΤ  θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις πηγές πλούτου της Ελλάδος και έτσι θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς
αυτή τη «τελική λύση» προς δόξαν των «Ελλήνων» προδοτών πολιτικών. Με το μνημόνιο Νο:2  οι ιδιώτες κάτοχοι του Ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70% μείωση στην αξία των επενδύσεών τους. Ωστόσο αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει «κούρεμα», έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS , και ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους.
Επιπλέον ο Max Keiser  τόνισε,
Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γιαυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη μέγγενη.
Τα ομόλογα του λαουτζίκου κουρεύτηκαν, της Goldman Sachs, και των άλλων Σιωνιστικών τραπεζών δεν κουρεύτηκαν. Αυτοί πρόλαβαν…..
Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των Σιωνιστικών τραπεζών στη Γερμανία, στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδος. Τώρα η «Ελληνική» κυβέρνηση των εφιαλτών του Ελληνισμού, έχει την απαίτηση να πληρώσει ο Ελληνικός λαός, για όλο αυτό το τοξικό χρέος που μας φόρτωσαν οι ξένοι.
 Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες.
Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου
τοξικού χρέους.
Σαν ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Max Keiser υπενθύμισε:
«Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι διεθνείς τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση (του Jeffrey),εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του  ΔΝΤ  κυρία Christine Lagarde.
Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης.
Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν
και να αντικαταστήσουν αυτή τη κυβέρνηση-πιόνια και μαριονέτες,
των Σιωνιστών τραπεζιτών, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία.»
Τέλος όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε τις θεωρίες
συνομωσίας για τους Rothschilds & Rockefellers, σαν ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας-διακυβέρνησης, ο Max Keiser
είπε,  «Δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα
συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία.
Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από τη τράπεζα MF Global  των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μία εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση!!  Δεν υπάρχουν νόμοι που να θίγουν τη Σιωνιστική ΝΤΠ!!!. Οι διωκτικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η  Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλλίας, και της Ισπανίας.»
Όποιο κράτος θέλει να μπεί στην Ε.Ε. ας ετοιμαστεί για χρεοκοπία, και δυστυχία του Λαού του………
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα γίνει για το δολάριο, των Σιωνιστικών τραπεζών των  κ.κ.  Rothschild & Rockefellers.
Όσον αφορά εμάς  εδώ στην Ελλάδα, οι εφιάλτες πολιτικοί παπαγάλοι
των μεγάλων αφεντικών και Βουβουζέλοι φαφλατάδες και αερολόγοι,  το 2009 παρέλαβον κράτος και παραδίδουν προτεκτοράτο και αποικία.
Δύστυχη  Ελλάς με τους πολιτικούς μαριονέτες που κουβαλάς.!!!

                                      ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                      Διεθνολόγος
                                      E-mail: ant.grypaios@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ


ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ
ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ
ΓΙAΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.
Διαβάστε περισσότερα » »

“NΕΡΟ ~ Το μεγάλο Μυστήριο”

Η Γη καθώς και τα σώματά μας, αποτελούνται από 80% νερό. Εύλογα λοιπόν, το νερό μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πιο σημαντικό στοιχείο της φύσης. Όμως… πόσο καλά γνωρίζουμε αυτή την εκπληκτική ουσία;

Γνωρίστε τις θαυματουργές ιδιότητες του νερού μέσα από ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ που μας αποκαλύπτει τα μυστικά του νερού και πως μπορούμε να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας και τον κόσμο μας… μεταμορφώνοντας το Νερό.

Δείτε το με επαγγελματικούς Ελληνικούς υπότιτλους εδώ:

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Μεγάλωσε Λύκους το 2008 και τους ξαναβρήκε στην άγρια φύση.ΔΕΙΤΕ την αντίδραση των Λύκων (Βίντεο)

Απίστευτο απλά..




Για να παίξει πατήστε το play κάτω αριστερά



Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Η αντιπολίτευση καλεί για ενιαίο μέτωπο κατά του καθεστώτος Νίκολα Γκρούεφσκι

Η FYROM ακολουθεί μοιραία την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και κινείται σε λάθος κατεύθυνση, η οποία έχει, συνέχεια, καταστροφικά αποτελέσματα σε ορισμένες περιοχές και οι συνέπειες της πολιτικής αυτής,  θα είναι σκληρές για τους πολίτες της χώρας,  επεσήμανε  το Κεντρικό Συμβούλιο της Κοινωνικής Ένωσης.



Έτσι, σύμφωνα με την αντιπολίτευση –SDSM, η χώρα σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τεράστια πρόκληση, όπου όλοι οι υπεύθυνοι πρέπει να προβληματιστούν για τα εθνικά και τα κρατικά συμφέροντα,  και καθίσταται αναγκαία η εναπόθεση στο παρασκήνιο των κομματικών και ιδεολογικών διαφορών, να λησμονηθούν οι ματαιοδοξίες και οι διαφωνίες του παρελθόντος, ώστε,  η συνολική  δυναμική της αντιπολίτευσης να τεθεί αποκλειστικά προς το συμφέρον της χώρας και των πολιτών.

«Για όλα αυτά, το Κεντρικό Συμβούλιο του κόμματος SDSM παρέχει τη μέγιστη υποστήριξη στην ιδέα της επέκτασης του μετώπου του αντιπολιτευτικού ρεύματος», είπε ο ομιλητής του SDSM.

Οι σοσιαλιστική αντιπολίτευση των Σκοπίων παρότρυνε όλους τους πολίτες, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τα συνδικάτα, τις συντεχνιακές ενώσεις,  όλοι από κοινού να σταματήσουν αυτή την επιζήμια πολιτική της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΝΤ:"Η Αργεντίνικη αυθάδεια.Η Ελληνική δειλία".Άρθρο για το πως εκείνοι ξέφυγαν και πως εμείς χανόμαστε

Πολλές οι συζητήσεις που έχουν γίνει από την εποχή που η Ελλάδα μπήκε στη μέγγενη του ΔΝΤ και των άλλων δανειστών για τις ομοιότητες και τις διαφορές με χώρες που αντιμετώπισαν ανάλογα ζητήματα. Η πιο συνηθισμένη σύγκριση είναι αυτή με την Αργεντινή,αν και οι ένθερμοι υποστηρικτές του μνημονίου επιμένουν να τονίζουν τις διαφορές και να αγνοούν τις ομοιότητες.


Ο Le Monde diplomatique στην έκδοση του Απριλίου επιχειρεί μία σύγκριση όχι απλά με θεωρίες και “οικονομικές” αοριστολογίες,αλλά με γεγονότα στην Αργεντινή της δεκαετίας του 1990-2000 και στην Ελλάδα του σήμερα,που όπως όλα δείχνουν θα ζήσει το Γολγοθά της και το δράμα για αρκετά χρόνια ακόμη.Στην ανάλυση εξιστορύνται τα γεγονότα στην Αργεντινή και με πιο έντονα μαύρα γράμματα υπάρχουν οι παράγραφοι που ο συντάκτης του άρθρου Maurice Lemoine κάνει αναφορές στην σημερινή ελληνική κρίση.Το έχει γράψει με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται άμεση σύγκριση με το τι γινόταν τότε στην Αργεντινή και το τι γίνεται τώρα στην Ελλάδα.


Θα διαπιστώσετε ότι η βασική μας διαφορά με την Αργεντινή είναι ότι εκείνη βρήκαν τελικά ένα Πρόεδρο να διαπραγματευτεί μέσα στη καταστροφή.Εμείς ψάχνουμε γενικώς μια κυβέρνηση που να έχει κάτι να πει,εκτός από απλά να εκτελεί -που ούτε αυτό δεν κάνει- ότι της πουν.Γι΄ αυτό και ο τίτλος του άρθρου είναι η "Αργεντίνικη αυθάδεια στους πιστωτές,Ελληνική δειλία".


Στη δισέλιδη ανάλυση αφετηρία είναι το 1989.


Ο Κάρλος Μένεμ ,Περονιστής αναλαμβάνει την εξουσία και μαζί με τον υπερ-υπουργό Οικονομικών Ντομίνγκο Καβάλο -με σπουδές στο Χάρβαρντ και συνεργάτη της Χούντας- καθορίζουν την συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος της χώρας σε ένα πέσο προς ένα δολάριο.Η απόφαση ενθαρύνεται από το ΔΝΤ με το επιχείρημα ότι θα εξαφανίσει το πληθωρισμό και θα βοηθήσει την ανάπτυξη.

Τη 1η Ιανουαρίου 2001 αποφασίζεται ότι η Ελλάδα "πιάνει" τα κριτήρια του Μάαστριχτ για να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ. Ένα χρόνο μετά αντικαθιστά τη δραχμή με το “σκληρό” ευρώ.


Μετά τη μεξικανική κρίση η Αργεντινή για να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές πρέπει να πληρώνει επιτόκια που φθάνουν το 20%! Το “δέσιμο” του πέσο με το δολάριο γίνεται θηλιά για το Μπουένος Άϊρες που βλέπει γειτονικές χώρες όπως η Βραζιλία να υποτιμούν τα νομίσματά τους και η Αργεντινή να χάνει την ανταγωνιστικότητά της.Το 1989 η Αργεντινή μπαίνει στην ύφεση.


Με το πέρασμα στο ευρώ η ελληνική βιομηχανία και η παραγωγή της γίνεται πάρα πολύ ακριβή.


Στις 24 Οκτωβρίου ο Μένεμ αντικαθίσταται από τον Φερνάντο Ντε λα Ρουά,επικεφαλής μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης ,όπως -σ.σ που λέει ο λόγος- ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.


Από τα 36 εκατομμύρια ,τα 14 ζούσαν επισήμως κάτω από το όριο της φτώχειας.Κι έτσι το ΔΝΤ πρόετεινε ένα δάνειο 10 δις δολαρίων για να ανχρηματοδοτήσει η Αργεντινή τα χρέη της,με αντάλλαγμα -σωστά μαντέψατε- ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης.Το οποίο βέβαια εξασφάλιζε ότι η χώρα δεν θα δήλωνε αδυναμία πληρωμής στους δανειστές.Το δημόσιο χρέος της ήταν ήδη 147,8 δις δολάρια.


Τον Ιούνιο του 2000 μία γενική απεργία 30 ημερών παρέλυσε την Αργεντινή.


Στις 30 Νοεμβρίου 2009 οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ εξέφρασαν στον Παπανδρέου -που είχε διαδεχτεί τον Καραμανλή- τις ανησυχίες τους ,λέγοντας ότι η Ελληνική οικονομία βρίσκεται στην “εντατική”.
Στις 3 Μαρτίου 2010 ανακοινώθηκε το πρώτο σχέδιο σταθεροποίησης.


Μιά ομάδα οικονομολόγων του ΔΝΤ,της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Διαμερικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης πρότειναν ένα “σχέδιο διάσωσης”. “Το ΔΝΤ δεν θα επιτρέψει στην Αργεντινή να λάβει οποιαδήποτε υποστήιριξη έως ότου η κυβέρνηση δεν δεσμευτεί με νόμο και υπουργικές αποφάσεις για το σύνολο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας”,προειδοποίησε το ΔΝΤ.Τι μέτρα είχε ανακοινώσει ο “σοσιαλιστής” Ντε λα Ρουά; Απολύσεις στο δημόσιο τομέα ,περικοπές σε μισθούς-συντάξεις,”τσεκούρι” σε κοινωνικό κράτος,”απελευθέρωση” στις εργασιακές σχέσεις και στον τομέα της υγείας! Με μία λέξη “όλα στο σφυρί”.
Στις 23 Απριλίου 2010 η Αθήνα έλαβε ένα πρώτο δάνειο 45 δις ευρώ σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ.


Οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών είχαν τα πρώτα τους θύματα.Με τις αντιδράσεις να πολλαπλασιάζονται ο “συνασπισμός των διεθνών χρηματοδοτών” οδηγήθηκε σ΄ ένα νέο πλάνο βοήθειας ύψους 39,7 δις δολαρίων το οποίο επίσης παρουσιάστηκε …ως η σωτηρία της Αργεντινής.Ο Αργεντίνος πρόεδρος ανακοίνωσε στις 20 Μαρτίου 2001 την υπουργοποίηση του ανθρώπου που είχε αρχίσει την καταστροφή με την ισοτιμία πέσο-δολαρίου .Έκανε τον Ν.Καβάλο υπουργό Οικονομικών.Η επιστροφή του “ανέβασε” στιγμιαία τα χρηματιστήρια και χαιρετίστηκε θερμά από το ΔΝΤ και του Financial Times! Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Τ.Μπλέρ και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τ.Μπους.


Στις 2 Μαίου 2010 με τη “λογική” να “μπει τέλος στην κρίση οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν σ΄ έαν “σχέδιο διάσωσης” ,ύψους 110 δις ευρώ,για την Ελλάδα.


Ο Καβάλο προχώρησε σε ανταλλαγές τίτλων με άλλους διάρκειας 30 ετών αλλά απλά επιτάχυνε την αναμενόμενη καταστροφή.Προσπαθώντας να μειώσει το έλλειμμα …μείωσε κατά 13% τους μισθούς και τις συντάξεις άνω των 500 δολαρίων.Ένα μέτρο που επηρέασε το 92% των δημοσίων υπαλλήλων και το 15% των συνταξιούχων.Εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.


Αποτέλεσμα νέες ταραχές και ένταση στη κοινωνία ,που κορυφώθηκε στη γενική απεργία της 20ης Ιουλίου 2001.Ο γνωστός πια οίκος Standard and Poor’s αλλά και ο Moody’s άρχισαν να μιλάνε για “τεχνητή στάση πληρωμών” και για νέες απαραίτητες θυσίες του λαού.




Στις 15 Ιουνίου 2011 μια γενική απεργία παρέλυσε την Ελλάδα.Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο νέο πρόγραμμα σταθεροποίησης των 28 δις ευρώ.Παρά τις διαμαρτυρίες το πρόγραμμα ψηφίστηκε ανοίγοντας το δρόμο για νέο πακέτο “βοήθειας” ύψους 109 δις,στις 22 Ιουλίου.


Στην Αργεντινή οι τράπεζες αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αποσύρσεις καταθέσεων από τα ταμεία τους και η κυβέρνηση προχώρησε σε μέτρα που επέβαλαν όριο εξόδου χρημάτων στο εξωτερικό.
Απαγόρευσε στους πολίτες να έχουν ελεύθερα πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους,την ίδια ώρα που τα δημοσιονομικά έσοδα κατέρρεαν προκαλώντας πλήρη παράλυση της οικονομία και ύφεση διαρκείας.Ο οίκος Fitch “υποβίβασε” την Αργεντινή σε καθεστώς χρεοκοπίας και το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσει το ποσό του 1,26 δις δολαρίων που είχε συμφωνήσει.


Ακολούθησαν νέες ταραχές και στις 12 Δεκεμβρίου γενική απεργία.Τρεις νεκροί,378 τραυματίες! Όμως πλέον δυσαρεστημένοι και εξαγριωμένοι είναι και οι πολίτες της μεσαίας τάξης που χωρίς σημαίες και ηγέτες κατάβηκαν στους δρόμους.Ο Πρόεδρος Ντε λα Ρουα χρησιμοποίησε σκληρή αστυνομική βία που είχε σαν αποτέλεσμα 35 νεκρούς και 4500 συλλήψεις! Δεν καράφερε τίποτα .Στις 19 Δεκεμβρίου 2001 ο υπουργός Οικονομικών Καβάλλο φεύγει άρον άρον.Τη μεθεπομένη το προεδρικό ζεύγος φεύγει με …ελικόπτερο!


Στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2011 η γενική απεργία νεκρώνει την Ελλάδα.Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας.Ένας διαδηλωτής ο Δημ.Κοτσαρίδης χάνει τη ζωή του.


ΔΝΤ,Παγκόσμια Τράπεζα και οι “φίλοι” τους,ένα είδος τρόϊκας έχουν απέναντι ένα νέο πρόεδρο τον Α.Rodriguez Saa,ο οποίος στην ορκομωσία του δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει “ούτε ένα σεντ από το χρέος”,μιλά για μια πολιτική “αναβίωσης”. Δεν πείθει κανένα.Επτά μέρες μετά παραιτείται.Τον διαδέχεται ο E.Duhalde ο οποίος αναλαμβάνει μέχρι το τέλος της Προεδρικής θητείας το 2003.


Υποτιμά το πέσος κατά 30% από τη τιμή που είχε το 1991.


Η επιλογή της Ελλάδα να κάνει τα πάντα για να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ δεν της επιτρέπει να κάνει υποτίμηση και να βοηθήσει τις εξαγωγές της.


Οι ιδιώτες που είχαν στο μεταξύ ιδιωτικοποιήσει δημόσιες υπηρεσίες άρχισαν να ζητούν παράλογες αυξήσεις από 40 έως 260%! Ο επίτροπος της ΕΕ για τις νομισματικές υποθέσεις …κατήγγειλε το οικονομικό πρόγραμμα της Αργεντινής.Πιέσεις ασκούνται από παντού με πρώτο και καλύτερο το ΔΝΤ ,που εξακολουθεί να ζητά “σχέδια” και δίνει διορία ενός έτους στην Αργνετινή να πληρώσει το χρέος της!


Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η κατάργηση κάθε χρηματοδότησης και επιδότησης οδήγησε σε αξεπέραστα προβλήματα τα σχολεία φτωχών περιοχών στα οποία φοιτούσαν 130 χιλιάδες μαθητές.


Η υποτίμηση είχε οδηγήσει σε αύξηση εθνικών προϊόντων που έφθασαν το 30%.


Στις 20 Φεβρουαρίου 2012 οι υπουργοί οικονομικών της ζώνης του ευρώ προχώρησαν σε συμφωνία βοήθειας προς την Ελλάδα,ύψους 130 δις,σε αντάλλαγμα νέο πρόγραμμα σταθερότητας.Ο Ολλανδός υπουργός μάλιστα ζήτησε μόνιμη επιτήρηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ.


Με τις διαδηλώσεις και τις ταραχές που είχαν θύματα αλλά και τις προσπάθειες των πολιτών να επιβιώσουν στις 26 Ιουνίου 2002 προκηρύσσονται πρόωρες κατά έξι μήνες εκλογές.Αντιμέτωποι ο Kirchner και ο Menem εξελέγη ο πρώτος.


Με τους ξένους επενδυτές να πιέζουν όλο και περισσότερο για να κερδίσουν περισσότερα ο νέος Πρόεδρος και ο υπουργός Οικονομικών του R.Lavanga αποφάσισαν την αύξηση του κατώτερου μισθού κατά 50% ,για να τονώσουν την κατανάλωση.


Στη συνέχεια διαπραγματεύτηκε μια λύση με τη λογική “αυτή είναι ή την παίρνετε όπως είναι ή την αφήνετε”.Η βασική της λογική ήταν ότι αναλάμβανε να ξαναρχίσει πληρωμές μόνο αν “έσβηναν” μέρος των χρεών.Η στάση που τήρησε στη διαπραγμάτευση ήταν σταθερή κι έτσι η Αργεντινή κατόρθωσε να μειώσει το δημόσιο χρέος της από 178,7 δις δολάρια σε 82.


Στις 9 Μαρτίου 2012 Ελλάδα έκανε τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία. 83,5% των ιδιωτών πιστωτών της συμφώνησαν να διαγράψουν το 53,5% .Αθήνα υποσχέθηκε να επιβάλει ένα κούρεμα παρόμοια με τους άλλους.


Για τους επενδυτές αυτή η συντονισμένη λειτουργία εγγυάται κάποιες επιστροφές χρημάτων που θα εμποδίσουν την άτακτη χρεοκοπία .Σε αντίθεση με ό, τι συνέβη στην Αργεντινή η αναδιάρθρωση στη Ελλάδα δεν ήταν μέρος ενός σχεδίου με πολιτικούς και οικονομικούς όρους: ακούγοντας τις απαιτήσεις της τρόικας η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα λιτότητας


“Κατηγορούμενος” για λαϊκισμό, για την άρνησή του να ποινικοποιήσει την κοινωνική διαμαρτυρία ο πρόεδρος Kichner μπορεί να μην έλυσε όλα τα προβλήματα της χώρα του αλλά επανακρατικοποίησε πολλές δημόσιες υπηρεσίες ,ασχολήθηκε με τα θέματα της συνταξιοδότησης και της κοινωνικής πρόνοιας και μείωσε κατά 50% το ποσοστό της φτώχειας μέσα σε τέσσερα χρόνια.Όπως είχε πει και ο ίδιος το 2005 από το Ντουμπάϊ, “πετύχαμε τη καλύτερη διαπραγμάτευση για το μεγαλύτερο χρέος του κόσμου”.


Ο βραβευμένος οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς,μιλώντας για την υπόθεση της Αργεντινής είχε πει κάτι που ταιριάζει “γάντι” στη περίπτωση της Ελλάδας.


"Κάθε οικονομολόγος που σέβεται το όνομά του θα μπορούσε να προβλέψει ότι οι πολιτικές της λιτότητας, προκαλούν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας και ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν θα επιτευχθούν.”


(σ.σ.Άραγε αυτοί οι τύποι στο ΔΝΤ ,είναι οικονομολόγοι;)

 
http://www.onalert.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Με τη νέα νομοθεσία της ΕΕ οι hackers θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών


Η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών της ΕΕ υποστηρίζει ένα νέο νόμο, ο οποίος επικυρώνει την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις επιθέσεις στο διαδίκτυο, η οποία αναφέρει ότι, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε επίθεση hacking σε οποιοδήποτε πληροφοριακό σύστημα, θα αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα και ο δράστης θα τιμωρείται με τουλάχιστον δύο χρόνια φυλάκιση.

Επίσης οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, καταστούν παράνομη την κατοχή των λεγόμενων “εργαλείων hacking” και η ΕΕ θα επιβάλει την ελάχιστη ποινή για εγκλήματα hacking, η οποία θα είναι πολύ πιο σκληρή από την βρετανική νομοθεσία. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι οδηγίες που θα εκδώσει η ΕΕ το καλοκαίρι θα αναφέρουν ότι, η πραγματοποίηση μιας επίθεσης με τη χρήση της ηλεκτρονικής ταυτότητας ενός άλλου προσώπου θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών ετών και οι εταιρείες που απασχολούν hackers, οι οποίοι πραγματοποιούν επιθέσεις σε ανταγωνιστές, θα κλείνουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κρίνει τους ενόχους βάση των δεδομένων ή των ηλεκτρονικών στοιχείων που θα εντοπίζουν στο παραβιασμένο δίκτυο.

Τέλος, η παράνομη πρόσβαση και υποκλοπή των δεδομένων θα αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα.


 http://www.secnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μάταιη η προσπάθεια εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας; - Oι Γερμανοί προτείνουν … “Aeras”


Λίγες ημέρες μετά την συνέντευξή του στο περιοδικό «Business Week» όπου ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωνε περιχαρής πως η πρώτη φάση του προγράμματος για την παραγωγή και μεταφορά ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα θα είναι έτοιμη το 2015, ο Γερμανός ειδικός σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ερνστ Ράουχ δηλώνει πως η Ελλάδα δεν θα κερδίσει τίποτε από αυτήν την επένδυση!

Μιλώντας στο περιοδικό “Der Spiegel” ο κύριος Ερνστ Ράουχ υπεύθυνος για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Munich Re δηλώνει πως η Ελλάδα ελπίζει ματαίως πως θα καταφέρει να ξεπεράσει την ασθμαίνουσα οικονομική της κατάσταση με το πρόγραμμα παραγωγής και πώλησης ηλιακής ενέργειας “Helios”.

Σύμφωνα με τον κ. Ράουχ, οι τρέχουσες τιμές ανά κιλοβατώρα, καθώς και το γεγονός πως η Ελλάδα δεν διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία για την κατασκευή των απαραίτητων φωτοβολταϊκών συστημάτων και συνεπώς θα πρέπει να την εισάγει, καθιστά μάταια όποια προσπάθεια παραγωγής ηλιακής ενέργειας.

Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που εντοπίζει ο Γερμανός ειδικός είναι αυτό της μεταφοράς της ενέργειας στην Δυτική Ευρώπη, καθώς η χερσαία οδός μέσω Βουλγαρίας δεν αναμένεται να αποδώσει τα προσδοκώμενα οφέλη, ενώ η υποθαλάσσια μεταφορά μέσω Ιταλίας είναι πολύ δαπανηρή.

Αντίθετα ο Γερμανός ειδικός θεωρεί πως η αιολική ενέργεια θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο την ελληνική οικονομία, καθώς οι παράκτιες περιοχές της Ελλάδας αποτελούν ιδανικές τοποθεσίες για την τοποθέτηση συστημάτων εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας.



protothema
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας : Oμιλία του κ.Χρήστου Γιανναρά με θέμα: «Πόσο απαραίτητη μας είναι σήμερα η ελευθερία ;» στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας την Κυριακή 01/04


Oμιλία του Καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ.Χρήστου Γιανναρά με θέμα: «Πόσο απαραίτητη μας είναι σήμερα η ελευθερία ;».



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 στις 11.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης» του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 35 χρόνων από την ίδρυση του Ιδρύματος.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Δέκα λόγοι για να τρώμε σοκολάτα

Μια ευχάριστη είδηση για τους λάτρεις των γλυκών.
Η σοκολάτα αποτελεί για πολλούς ανθρώπους μια ένοχη απόλαυση.
Έρευνες δείχνουν όμως ότι οι άνθρωποι που τρώνε συχνά σοκολάτα μπορεί να έχουν μικρότερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους.
Για να δούμε λοιπόν τους δέκα λόγους που μας επιτρέπουν να καταναλώνουμε την ένοχη αυτή απόλαυση, την σοκολάτα…
Μια έρευνα που έγινε απέδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν περισσότερο από 45 γραμμάρια σοκολάτας την εβδομάδα, είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Perierga.gr - Δέκα λόγοι για να τρώτε σοκολάτα
Οι άνθρωποι που τρώνε συχνά σοκολάτα έχει αποδειχθεί ότι ωφελούν την καρδιά τους καθώς μειώνεται η αρτηριακή πίεση, η χοληστερίνη τους και ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.
Perierga.gr - Δέκα λόγοι για να τρώτε σοκολάτα
Η σοκολάτα υγείας επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να σας κάνει να νιώθετε «σκασμένοι» και έτσι θα τρώτε λιγότερο.
Perierga.gr - Δέκα λόγοι για να τρώτε σοκολάτα
Η συχνή κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη μειώνοντας το κίνδυνο διαβήτη.
Perierga.gr - Δέκα λόγοι για να τρώτε σοκολάτα
Η σοκολάτα υγείας έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει προστασία από τις ακτινοβολίες UV του ήλιου.
Perierga.gr - Δέκα λόγοι για να τρώτε σοκολάτα
Ένα συστατικό της σοκολάτας μειώνει την δραστηριότητα του πνευμονογαστρικού νεύρου, το μέρος δηλαδή του εγκεφάλου που προκαλεί τον βήχα.
Perierga.gr - Δέκα λόγοι για να τρώτε σοκολάτα
Η σοκολάτα προκαλεί ευφορία και αποτελεί μια από τις απολαύσεις της ζωής.
Perierga.gr - Δέκα λόγοι για να τρώτε σοκολάτα
Το κακάο μπορεί να βελτιώσει τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος.
Perierga.gr - Δέκα λόγοι για να τρώτε σοκολάτα
Η σοκολάτα επειδή βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να αυξήσει την ροή του αίματος στον αμφιβληστροειδή, βελτιώνοντας την όραση.
Perierga.gr - Δέκα λόγοι για να τρώτε σοκολάτα
Η σοκολάτα βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να κάνει τους ανθρώπους πιο έξυπνους και να αποδίδουν καλύτερα στα καθήκοντα τους.
Perierga.gr - Δέκα λόγοι για να τρώτε σοκολάτα
πηγή: newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα » »