Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Βρήκαν τον υπολογιστή που έγινε η αντιγραφή της λίστας Λαγκάρντ

 
Σημαντικές ήταν οι σημερινές εξελίξεις για την υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ. Όπως όλα δείχνουν εντοπίστηκαν οι υπολογιστές όπου έγινε η αντιγραφή της περίφημης λίστας. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Alpha, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν εντοπιστεί οι υπολογιστές στους οποίους έγινε η επεξεργασία του πρώτου CD που είχε στα χέρια του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Οι υπολογιστές ήδη «ξεσκονίζονται» μένει να δείξουν εάν υπάρχουν ίχνη της αντιγραφής και αν προκύπτει η ημερομηνία της αντιγραφής.

 trelokounel
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ ΤO ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ.


Στέργιος Σμυρλής
Ταξχος (ΕΑ)1966
Είναι αναβαθμισμένο και μου εστάλη από καλή φίλη. Διαδώστε το (αφιερώστε λίγο χρόνο για το βίντεο αυτό) Είναι αυτό που λέγαμε πριν μερικά χρόνια και μας λέγανε γραφικούς. Όποιος διατείνεται ότι είναι δεξιός ή αριστερός, σημαίνει ότι είτε είναι του συστήματος ή είναι κολλημένος...
Ο μεγαλύτερος εχθρός της πατρίδος είναι ο κακός μας χαρακτήρας, το κολλημένο μυαλό μας και τα λανθασμένα πιστεύω μας.

Αγαπητές συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητέ άγνωστε Blogger, εσύ που αγωνίζεσαι για την χιλιοπροδομένη Πατρίδα.

Αυτή την ύστατη στιγμή σας προσκαλώ προσωπικά και σας παρακαλώ να ενωθείτε, στρατευτείτε εναντίον του σκοταδισμού που φέρνουν οι κρατούντες.

Δύο χρόνια ανταλλάσσω μηνύματα μαζί σας, γνωρίζω τις ικανότητες σας. Με πολλούς από εσάς έχουμε βρεθεί σε διάφορες πατριωτικές εκδηλώσεις.

Ορισμένοι από εσάς έχετε ή ενημερώνετε κάποιες ομάδες

Ο αγών είναι άνισος, ο αντίπαλος εξαγοράζει τους πάντες και τα πάντα. Οι προδότες και οι κολλημένοι είναι ανάμεσα μας. Δεν υπάρχουν αριστεροί και Δεξιοί, υπάρχουν πατριώτες και μη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το «εγώ», είναι το «γιατί αυτός και όχι εγώ»

Δεύτερο πρόβλημα είναι η χωρίς την θέληση μας ένταξη σε ομάδες, που τις κάνουν να συγκρούονται

Πιστέψτε με είμεθα χιλιάδες και δεν μπορούμε να ενωθούμε γιατί δεν μας αφήνουν τα παραπάνω προβλήματα.

Μιλώντας με μικρές και μεγάλες κινήσεις ενεργών πολιτών, νέων ανθρώπων, αποφασίσαμε να συμπλεύσουμε, να συνεργαστούμε, χωρίς καταστατικά, χωρίς αρχηγούς, χωρίς να ενταχθούμε ό ένας κάτω από τον άλλο.

Μικρά ρυάκια που σιγά - σιγά θα ενώνονται και θα γίνονται χείμαρροι για να χυθούν όλα μαζί στο μεγάλο ποτάμι που οδηγεί στη Θάλασσα, στην ανατροπή και στην Αναγέννηση του Έθνους.

Η κάθε ομάδα ορίζει δια κληρώσεως ή όπως αυτή επιθυμεί, τους συντονιστές της, αυτούς που διαθέτουν περισσότερη ελεύθερη ώρα.

Η επικοινωνία θα γίνεται ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά. Για τα σοβαρά θέματα θα υπάρχουν συναντήσεις των συνδέσμων. Η ενημέρωση θα αναρτάται σε ένα ειδικό χώρο του διαδικτύου, ή θα σας αποστέλεται. .

Στο παρελθόν πολλές ομάδες απέτυχαν και διαλύθηκαν γιατί δεν εφαρμόσθηκαν οι προσήκοντες κανόνες συμπεριφοράς. Οι υψηλοί τόνοι, η παραμονή των ίδιων ατόμων για πολύ χρόνο στη θέση του συντονιστή, η επιμονή στο δέντρο και όχι στο δάσος, η προσπάθεια για προβολή και η υπερφίαλη επίδειξη γνώσεως, απετέλεσαν βασικές αιτίες διάλυσης της ομάδος.

Οι Ομάδες, που ήδη συνεργάζονται, διαθέτουν ισχυρή νομική υποστήριξη. Έχουν υποβάλλει μηνύσεις , αγωγές έχουν καταφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο. Τα μέλη μας ευρίσκονται σε όλους τους Νομούς, σε όλο τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Είμεθα στη φάση που θα προτείνουμε κατανομή έργου στα μέλη, που επιθυμούν να εργασθούν μαζί μας. Μέχρι στιγμής τα θέματα που χρήζουν παρακολούθησης είναι σαράντα πέντε (45). Αυτά με τις προτάσεις μπορούν να αυξηθούν ή να μειωθούν μετά από συνένωσή τους.

Η κατανομή των σπουδαίων θεμάτων, σε όσους έχουν την δυνατότητα να τα παρακολουθούν, έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μία σκιώδους Κυβέρνησης. Κάθε σημαντική πληροφορία προωθείται στα μέλη που έχουν αναλάβει το σχετικό αντικείμενο παρακολούθησης. Αντί λοιπόν όλοι να ασχολούμεθα με όλα, εξειδικεύουμε τις μελετητικές ομάδες ανάλογα με το αντικείμενο παρακολούθησης. Σκεφθείτε πόσα υπουργεία έχουμε και ποία είναι τα θέματα που μας ενδιαφέρουν. Αναφέρω ενδεικτικά μερικά αντικείμενα που χρήζουν παρακολούθησης:

ΘΕΜΑΤΑ που απασχολούν τον Λαό: Αυτοκτονίες ,Ασφάλεια, Εργασία, Κέντρα διανομής φαγητού, Κέντρα ψυχολογικής Υποστήριξης, Φάρμακα, χαράτσια, Ενημερώσεις γενικά και λοιπά πολλά

ΘΕΜΑΤΑ Εθνικής Ασφάλειας: Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Θράκη, Ήπειρος, Ανατολικό Αιγαίο, Πομάκοι, Καστελόριζο, Ήπειρος, νησιά προς πώληση, Κρήτη χασισοκαλλιέργειες, Κύπρος, εξοπλισμοί Γειτόνων, Κύπρος, Μισθοφορικός Στρατός, ανάγκες Ενόπλων Δυνάμεων, ΕΥΠ, καταγραφή παρακολούθηση ανθελληνικών κέντρων, κλπ

Οι ομάδες μας παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και τις ενημερώσεις, που άλλες πατριωτικές κινήσεις ή νέα κόμματα επιχειρούν. Έχουμε εντοπίσει και μιλήσει με μεγάλες πατριωτικές προσωπικότητες, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεργασθούν μαζί μας. Προτείνετε αυτούς που θεωρείτε ενεργούς πατριώτες

Αν δεν θέλετε να συμμετέχετε είτε με φυσική παρουσία ή μέσω διαδικτύου σε αυτή τη μεγάλη ομάδα, παρακαλώ απαντήστε μου. Αν θεωρείτε ότι από τώρα μπορείτε να αναλάβετε την παρακολούθηση κάποιου αντικειμένου, παρακαλώ δηλώστε το αντικείμενο. Ήδη μερικοί από εσάς συνεργάζονται.

Τα ονόματα σας είναι και θα παραμείνουν στην κρυφή κοινοποίηση, εκτός αν επιθυμείτε να είναι φανερά.

Σε λίγο καιρό θα γίνει διαδικτυακή συνάντηση για τον συντονισμό των συντονιστών. Αν μείνουμε ενωμένοι μέχρι το τέλος η δύναμη μας θα είναι πολύ μεγάλη.

Η ζωή είναι για τους Δυνατούς και η Ελλάς θα ζήσει.

Μόνο η καλή προαίρεση δεν συνιστά αρετή, είναι σαν το σπίτι χωρίς στέγη. Η τόλμη και η πράξη σε καθιστούν πατριώτη. 
ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι σκ... βάζουν στις τροφές μας ;

Κλικ στις εικόνες

















Μετάφραση Παρουσίαση
allnewz

Πηγή
health.com

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέχρι πριν λίγο καιρό το θεωρούσαμε σενάριο επιστημονικής φαντασίας ... Δείτε πως μας παρακολουθούν ! ΒΙΝΤΕΟ


Αυτό είναι το ιπτάμενο σύστημα παρακολούθησης ARGUS του αμερικανικού Πενταγώνου, με δυνατότητα 1.8 δισεκατομμυρίων pixels, τα οποία του επιτρέπουν να «αιχμαλωτίζει» απίστευτα ακριβή video streams των όσων συμβαίνουν στην επιφάνεια του πλανήτη.


Μέχρι πριν λίγο καιρό το θεωρούσαμε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αποτελεί, όμως, πλέον πραγματικότητα την οποία τίποτα δεν τη διαχωρίζει, καθώς φαίνεται, από την επιστημονική φαντασία.

Τα ιπτάμενα ρομπότ παρακολούθησης της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνών για την Άμυνα χρησιμοποιούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, από πεδία μάχης μέχρι αστικά κέντρα και «βλέπουν» τα πάντα.

Έχει στην υπηρεσία της την αφρόκρεμα του παγκόσμιου think tank. Σχεδιάζει από ζωομορφικά ρομποτοειδή οπλικά συστήματα και ιπτάμενα αυτοκίνητα, μέχρι προσθετικά μέλη, hardware και εφαρμογές software, εκατομμύρια έτη μπροστά από τους γνωστούς εταιρικούς κολοσσούς!

Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δεν πουλάει ούτε βίδα στο καταναλωτικό κοινό. Για την Defense Advanced Research Projects Agency ένα έχει σημασία: η χρήση των πιο προωθημένων επιστημονικών πεδίων και τεχνολογικών ερευνών με σκοπό τη βελτιστοποίηση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ήδη από τη σύλληψη και συγκρότησή της υπ' αυτή την ονομασία κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1950 έχει υλοποιήσει μερικά από τα πιο μεγαλεπήβολα τεχνολογικά εγχειρήματα, όπως λόγου χάρη το ARPANET, ένα σύστημα επικοινωνιών που θα προστάτευε τα δίκτυα των ΗΠΑ από ενδεχόμενο Σοβιετικό χτύπημα, η αρχιτεκτονική του οποίου οδήγησε στη δημιουργία του Διαδικτύου όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Κατά τη δεκαετία του 2000, η Darpa έχασε πολλή από την αίγλη της, κυρίως λόγω της εστίασης των δραστηριοτήτων και των πόρων της σε έργα που είχαν να κάνουν με τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Πριν τρία χρόνια όμως η υπηρεσία επανήλθε στο θρόνο της, υπό την ηγεσία της Ρετζίνα Ντούγκαν, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα σε διευθυντικό ρόλο τον Ιούλιο του 2009.



ΠΗΓΗ
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι διατροφικό πλούτο κρύβουν τα κουκούτσια από τα σταφύλια;

Η καλλιέργεια σταφυλιών είναι η δεύτερη σε ευρύτητα καλλιέργεια στον κόσμο μετά τα πορτοκάλια. Υπάρχουν δύο ποικιλίες σταφυλιών, τα άσπρα και τα μαύρα.

Τα 100γρ σταφύλια αποδίδουν περίπου 70 θερμίδες. Ο χυμός των σταφυλιών λένε οι ειδικοί πως είναι ισάξιος του μητρικού γάλακτος.

Τα σταφύλια είναι πλούσια σε κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σε βιταμίνες και σε οργανικά οξέα (μηλικό οξύ, τρυγικό οξύ). Τα σταφύλια αποτελούν πηγή χαλκού. Ως συστατικό πολλών ενζύμων ο χαλκός είναι απαραίτητος για το σχηματισμό της αιμοσφαιρίνης και του κολλαγόνου στο σώμα. 

Πολλά ένζυμα που περιέχουν χαλκό μπορούν επίσης να συμβάλουν στην προστασία του σώματος κατά των ελευθέρων ριζών. Η βιταμίνη Β2 γνωστή και ως ριβοφλαβίνη, που περιέχεται και αυτή στα σταφύλια παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και επισκευή των ιστών, στην παραγωγή ορμονών και στο σχηματισμό των ερυθρών κυττάρων του αίματος.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Michigan έχει επιβεβαιώσει τη θετική επίδραση στην κατανάλωση χυμού σταφυλιού και ειδικότερα του κόκκινου για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Μεταξύ των επιδράσεων που παρατηρήθηκαν περιλαμβάνεται και η μείωση της αρτηριακής πίεσης, της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης και ο σχηματισμός θρόμβων αίματος.

Μετά από εργαστηριακές μελέτες ανακαλύφθηκε ότι η κατανάλωση χυμού από κουκούτσια σταφυλιού έχει προστατευτικό αποτέλεσμα στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων του αδένα του μαστού. Βέβαια οι μελέτες αυτές βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο ακόμη. Τα κουκούτσια του σταφυλιού περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως τη ρεσβερατρόλη, που ως γνωστόν έχει θετική επίδραση στην καρδιά αλλά και προτείνεται για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες.

Τα φλαβονοειδή που περιέχονται αναστέλλουν τη δραστηριότητα ενός ενζύμου που είναι αναγκαία για την επιβίωση των καρκινικών κυττάρων. Παρόλο που ορισμένοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση χυμού σταφυλιών μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρά αύξηση των τριγλυκεριδίων στο αίμα (ανεπιθύμητο αποτέλεσμα), σε άλλες μελέτες δεν έχει παρατηρηθεί τέτοιους είδους επιδράσεις.

 Η ποσότητα της ζάχαρης στο χυμό θα μπορούσε να είναι ένας από τους παράγοντες που έχει αντίκτυπο στα τριγλυκερίδια του αίματος, εξ ου και αποδίδεται μεγάλη σημασία στην κατανάλωση χυμών αλλά χωρίς υπερβολή. Πέραν όλων των αναφερομένων πρέπει να επισημανθεί ότι η χορήγηση του εκχυλίσματος από τα κουκούτσια των σταφυλιών δεν είναι τοξική, διότι είναι ένα φυσικό προϊόν.

Το σταφύλι έχει 50% περισσότερη αντιοξειδωτική δράση από την βιταμίνη Ε. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Όσοι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας το δοκίμασαν αναφέρουν ότι οι επιπτώσεις στην υγεία τους από την παραπάνω ασθένεια μειώθηκαν.

Το εκχύλισμα των κουκουτσιών από το σταφύλι έχει θεραπευτική δράση και ενάντια στις αιμορροΐδες, στις κράμπες, στην αϋπνία, στην εμμηνόπαυση και στην οστεοπόρωση. Τα σταφύλια είναι ένα ισχυρό διουρητικό φρούτο και έχει καθαρτικές ιδιότητες καθώς επίσης και αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση.

Τα κουκούτσια σταφυλιού είναι άπεπτα στο ανθρώπινο στομάχι. Για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το περιεχόμενό τους, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλες τεχνολογίες για την εξαγωγή των πολύτιμων συστατικών από αυτά.
Τα σταφύλια χρησιμοποιούνται και στην βιομηχανία των καλλυντικών διότι βοηθάνε στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών που είναι υπεύθυνες για το 80% της γήρανσης του δέρματος.
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: “Τα Ιμια λέγονται Καρντάκ και ανήκουν στην Τουρκία”. Να τον χαίρεσαι Αλέξη!

kardakΤελικά ένα είναι σίγουρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να επανέλθει στο 4% όσο πιο γρήγορα μπορεί. 

Διότι με δηλώσεις όπως της κας Γαϊτάνη για τα Σκόπια και τον επεκτατισμό των “κακών” Ελλήνων που θέλουν να κατακτήσουν τα Βαλκάνια, με θέσεις που θα φέρουν στην Ελλάδα όλη την Ασία – Αφρική και με απόψεις όπως του κου Θεοδωρίδη ότι τα Ιμια λέγονται Καρντάκ, πως κανονικά ανήκουν στην Τουρκία διότι αυτό κατανοεί κανείς διαβάζοντας τα παρακάτω, το μόνο που θα πετύχει θα είναι το ξεφούσκωμά του.

Μάλιστα ο κος Θεοδωρίδης υποστηρίζει πως η Ελλάδα προκάλεσε την κρίση για να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη. Αυτό φυσικά μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να σταθεί αφού τότε πρωθυπουργός ήταν ο …γνωστός Κώστας Σημίτης. Ενώ δεν παραβλέπει να θεωρήσει παράλογη την όποια πιθανή επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ.

Κε Τσίπρα μήπως θα έπρεπε να πείτε κάτι; Όχι τίποτε άλλο αλλά είστε και εντός συνόρων τώρα.
Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση από την truthteam :

Τα Ίμια λέγονται Καρντάκ (η τούρκικη ονομασία τους) και ανήκουν στην Τουρκία γιατί είναι πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο!

2. Παράλογη αξίωση τα 12 μίλια αιγιαλίτιδας ζώνης από την πλευρά της Ελλάδας. (Με λίγα λόγια να χωρίσουμε το Αιγαίο στα δύο με την Τουρκία ή να το αφήσουμε στα ψάρια του όπου και ανήκει όπως λέει το σύνθημα των συντρόφων του).

3. Ξανακρατηθείτε: Την κρίση στα Ίμια προκάλεσε η Ελλάδα η οποία ήθελε να μετατρέψει την διεθνή θάλασσα του Αιγαίου σε Ελληνική λίμνη.

Οι τρεις ήρωές μας κ. Τσίπρα, ο Αντιπλοίαρχος Καραθανάσης Χριστόδουλος, ο Αντιπλοίαρχος Βλαχάκος Παναγιώτης και ο Σημαιοφόρος Γιαλοψός Έκτωρ, δεν έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα για να θέλει να παραδώσει το μισό Αιγαίο και τα Ίμια λίγα χρόνια μετά ένα στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους Τούρκους.

Το εθνικό συναίσθημα των Ελλήνων κ. Τσίπρα έχει πληγωθεί πολλές φορές από τις αντεθνικές δηλώσεις στελεχών των χαοτικών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Διαγράψτε άμεσα τον κ. Θεοδωρίδη ή θα είστε απόλυτα συνυπεύθυνος.
 
http://freepen.gr/?p=16694
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr για τη σημερινή κατάληψη του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

Σήμερα στις 6-2-2013, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη κατάληψη στο γραφείο της  διοικήτριας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου  , από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εορδαίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το διαφαινόμενο λουκέτο στη μονάδα Χημειοθεραπείας του νοσοκομείου.
Αυτή η τόσο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, από συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά, θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη υποστήριξη στο δίκαιο αίτημα της. Πρωταρχικά, από τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία πέρα από τον όποιο σχεδιασμό και τις όποιες  αποφάσεις της κεντρική πολιτικής σκηνής, θα έπρεπε να βροντοφωνάζει ένα μεγάλο ΝΑΙ στην διατήρηση και αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και όχι στην πρωτοφανή προσπάθεια συγχώνευσης του με την Παθολογική. Επείδή όμως το θέμα δεν στέκεται καθαρά στη βούληση της διοίκησης, θα έπρεπε όλοι οι αρμόδιοι φορείς και πρωτίστως η Δημοτική Αρχή, μέχρι την έκδοση της απόφασης του Υπουργού, να είναι στις επάλξεις και να ενεργούν ανάλογα και δυναμικά. Δεν μπορεί μετά τη φράση ‘’θα το εξετάσω’’ του αρμόδιου Υπουργού, να έχουμε επαναπαυτεί και να περιμένουμε. Πρέπει να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις και όχι να τρέχουμε πίσω από αυτές.
Το Τμήμα Χημειοθεραπέιας μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει, να συνεχίσει να εξυπηρετεί  τους κατοίκους της ευρύτερης Δυτικής Μακεδονίας. Το διαφαινόμενο κλείσιμο του, θα συμβάλλει στην περαιτέρω ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο σημαίνει μεγαλύτερη ψυχολογική και σωματική κόπωση τόσο για τους ασθενείς όσο  και για  τους συνοδούς τους, αλλά ταυτόχρονα και αύξηση των εξόδων του οικογενειακού προϋπολογισμού, καθώς θα πρέπει να καλύψουν πολλαπλάσια οδοιπορικά. Το Μποδοσάκειο έχει δεχθεί απανωτές υποβαθμίσεις, δεν είναι μόνο η συγώνευση του με το Μαμάτσειο και η μείωση των κλινών του (ύπουλη και δόλια κατά τη γνώμη μου), αλλά τα συνεχή προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζουν ορισμένα τμήματα του.
Μέσα σε όλο αυτο το κλίμα απαξίωσης και υποβάθμισης της λειτουργίας του νοσκομείου, μια σειρά έργων ανάπλασης κάνουν και τον πιο δύσπιστο να αναρωτιέται….. ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός των κυβερνώντων;

Υ.Γ. Ελπίζω σε ανάλογες  συγκεντρώσεις, καθώς και σε δημοτικά συμβούλια, να υπάρχει περισσότερος κόσμος ώστε να ακουστούν οι ανάγκες και τα θέλω της κοινωνίας, μαζικά και δυναμικά.

 kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μπαίνει στις ράγες η συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ-Cosco-HP

Τέλος του μήνα θα φύγουν τα πρώτα τρένα για την Τσεχία

Της Μαριάννας Τζάννε
Τέλος του μήνα προβλέπεται να ενεργοποηθεί η συμφωνία Cosco, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Hewlett Packard βάζοντας σε ρόλο διεθνούς διαμετακομιστή τον πολύπαθο σιδηρόδρομο της χώρας, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει σε τροχιά ιδιωτικοποίησης μέχρι τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αναλάβει την μετακίνηση δύο τρένων την εβδομάδα, η χωρητικότητα των οποίων θα είναι 40 κοντέινερ έκαστο. Υπολογίζεται ότι σε πλήρη λειτουργία και με βάση την υποδομή του σιδηροδρόμου τα τρένα μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 10 την ημέρα.
Η διαδρομή των εμπορευμάτων θα ξεκινάει από το λιμάνι του Πειραιά, θα κατευθύνεται μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης στο Ικόνιο και από εκεί στην Ειδομένη. Στη συνέχεια τα εμπορεύματα θα προωθούνται στα Σκόπια, στη Σερβία, στην Ουγγαρία, στην Αυστρία, με τελικό σταθμό την Τσεχία.
Μετά από πολύμηνο θρίλερ σχετικά με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χθες το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε την παραμονή στο τιμόνι της εταιρείας του κ. Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου, ο οποίος έχει χειριστεί από το 2010 το σχέδιο εξυγίανσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ, επιτυγχάνοντας έστω και οριακά κέρδη το 2012.
Η παραμονή του στην εταιρεία χαρακτηρίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του ενώ στην αγορά ψιθυρίζεται ότι μεγάλο ρόλο στην διατήρησή του έπαιξε η εμπειρία του αλλά και η σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ανέφελη συμφωνία με την HP.
Ο λόγος είναι η …ουρά που μπορεί να έχει το συμβόλαιο αυτό στο τομέα των εμπορευματικών μεταφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σκαριά είναι συμφωνίες και με άλλες πολυεθνικές, οι οποίες θα μπορούσαν να επιταχυνθούν αν ο ελληνικός σιδηρόδρομος αποδείξει ότι είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος.        
Χθες πάντως το υπουργείο Ανάπτυξης στο νομοσχέδιο για την κύρωση από τις 18 Δεκεμβρίου της πράξης νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας», προβλέπει μείωση στα παράβολα για την ανάπτυξη σιδηροδρομικού έργου από τρίτες εταιρείες στην χώρα μας.
Όπως ανακοίνωσε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής ο υπουργός ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης η υποχρέωση αυτή «πηγάζει από το κοινοτικό δίκαιο για την απελευθέρωση της αγοράς σιδηροδρόμων». Το παράβολο των 30.000 ευρώ που ήταν το κόστος για την χορήγηση πιστοποιητικού ασφάλειας, κρίθηκε μεγάλο για αυτό και υποχωρεί από τα 3.000 έως τα 20.000 ευρώ. «Όχι άλλες αλλαγές για μισθωτούς και συνταξιούχους, δεν μπορούμε να λέμε θέλουμε επενδυτές και να έχουμε υψηλά παράβολα» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Tρεις κοινοπραξίες για έργο 2 εκατ. ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Πολλοί μιλούν για μια "σύγκρουση γιγάντων". Για τη 'μητέρα των μαχών" στους διαγωνισμούς. Ο λόγος για το έργο ύψους 2 εκατ. ευρώ που αφορά στην κωδικοποίηση των ρυθμίσεων για την κοινωνική ασφάλιση στο οποίο συμμετέχουν τρεις συμπράξεις κορυφής.
Δεν είναι τόσο το ποσό του έργου, όσο η ποιότητα και το μέγεθος των συμμετεχόντων λοιπόν, που τον αναγορεύουν ως έναν από τους πιο σημαντικούς.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: η Price waterhouse Coopers συμμέχησε με το Ίδρυμα Τσάτσου και τη δικηγορική ταιρεία Απ. Παπακωνσταντίνου απέναντι στην KPMG και τον Ευρωπαίκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου. Τέλος συμμετέχει και η γνωστή εταιρεία ορκωτών Διαδικασία ενώ εκτός διαδικασίας τέθηκαν οι δικηγορικές φίρμες Κρεμαλη καιΣαγιά καθώς και η Ernst & Young.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο όταν μητέρα Αστυνομικού σήκωσε πανό “ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΝΕΣ” -Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του kozan.gr(2 Βίντεο)

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο στα δικαστήρια όταν μητέρα Αστυνομικού σήκωσε πανό με το οποίο εκδήλωσε την διαμαρτυρία της για την συμπεριφορά κατά των Αστυνομικών. Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του kozan.gr




kozan.gr





Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Παράταση στις παραιτήσεις των ογκολόγων

Παρατείνεται μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα   η αγωνία για την τύχη της μονάδας χημειοθεραπείας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας αφού πείστηκε τελικά ο υπεύθυνος της μονάδας γιατρός – ογκολόγος Μιχάλης Ανθόπουλος να μην υποβάλλει σήμερα την δεύτερη παραίτηση του όπως και ο συνάδελφος του Δημήτρης Βαλούκας.
Η απόφαση αυτή ως αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησε κατά τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο Σύλλογος καρκινοπαθών Εορδαίας στο Νοσοκομείο της Πτολεμαίδας στους δύο γιατρούς – ογκολόγους ζητώντας αναμονή λίγων ημερών εν όψει της αυριανής συνάντησης του Συλλόγου με τον υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο. Το προεδρείο του Συλλόγου θα απαιτήσει όπως η μονάδα χημειοθεραπείας παραμείνει   αυτόνομη ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο λουκέτου με συνέπεια την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών της Δ. Μακεδονίας.  

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου καρκινοπαθών με αφορμή το λουκέτοτής ογκολογικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 9.30 το πρωί σε μια προσπάθεια να μεταπειστούν οι γιατροί από τη μια και από την άλλη για μια ακόμη φορά να εκφραστεί η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των ίδιων των ασθενών με καρκίνο για τη χρησιμότητα της ύπαρξης και λειτουργίας της μονάδας χημειοθεραπείας και του αυτόνομου σε λειτουργία, ογκολογικού τμήματος το οποίο και αποτελεί αίτημα της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα » »

αυτοποιήθηκε σε 2η ληστεία το DNA του "Τοξοβόλου"

Σε ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα το Νοέμβριο στη Φλώρινα φαίνεται ότι είχε πάρει μέρος ο Γ. Μιχαηλίδης. Τι έδειξαν οι εργαστηριακές έρευνες
Το DNA του Γιάννη Μιχαηλίδη, που συνελήφθη για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, ταυτοποιήθηκε με αυτό, ενός εκ των δραστών άλλης ληστείας που είχε γίνει το Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώντα Φλωρίνης στις 28 Νοεμβρίου 2012, με λεία 110.000€.
Σε εκείνη τη ληστεία, όπως προκύπτει από τον έλεγχο DNA, είχε τραυματιστεί στο χέρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη δύο από τους συλληφθέντες θα δικαστούν για τα "τρομοδέματα", ενώ αποτυπώματα του Ν. Ρωμανού βρέθηκαν σε γιάφκα στο Βόλο και στην Καλλιθέα.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστολή αναγνώστριας για την “τύχη” του τμήματος Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα

Eίμαι σπουδάστρια του τμήματος μαιευτικής στο τμήμα δυτικής Mακεδονίας. Είμαι 34 χρονών νοσηλεύτρια μαμά τριών παιδιών και εργάζομαι ως μόνιμη νοσηλεύτρια στην Άρτα. Πέτυχα στο τμήμα , μαιευτικής στις πανελλήνιες του 2012 και πηγαινοέρχομαι για τα μαθήματα Αρτα – Πτολεμαΐδα.
Αγωνας…επελεξα το τμημα αυτο για κατι καλυτερο παρα την αποσταση και αφησα το τμημα νοσηλευτικης στα γιαννενα . Τωρα ομως τι γινετε? Σε περιπτωση που καποιος αποφασισει να παρει  το τμημα τι θα γινουν οι περιπτωσεις σαν τι δικη μου? Για να ειναι καποιος σ’ αυτο το ΤΕΟΙ ειναι για πολλους λογους …ΤΟ ΤΕΙ τουλαχιστον για τα ατομα που εχουν μπει δεν πρεπει να παει ποθενα .Ας το σβησουν αυτοι οι κυριοι σιγα σιγα απο το χαρτη χωρις να διαλυουν τις ζωες και τα ονειρα ανθρωπων . Ειναι ενα τει απο παννεληνιες εινΑΙ σε μηχανογραφικο, αποτελεσμα αγωνα , αποτελεσμα ονειρου ..δεν ειναι μπακαλικο που χρεωκοπησε και δηλωσε πτωχευση. Πιστευω για το καλυτερο και οτι οι τοπικοι παραγοντες θα προσπαθησουν για το Τει μας αλλα και το καλο της πολης .


kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Top 5 τεχνολογικών επιτευγμάτων με ελληνική πρωτιά

Το παγκοσμίου φήμης περιοδικό Wired Magazine συνέταξε τη λίστα των πέντε σπουδαιότερων επιστημονικών ανακαλύψεων του 2012 που άλλαξαν την παγκόσμια επιστημονική σκέψη. Η Ελλάδα φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει από τα μεγάλα επιτεύγματα της χρονιάς. Η Ελληνική επιστημονική κοινότητα είναι παρούσα και μας κάνει για άλλη μια φορά περήφανους!

Ας ξεκινήσουμε όμως την αντίστροφη μέτρηση:


Στο νούμερο πέντε των επιστημονικών επιτευγμάτων βρίσκεται η ανακάλυψη ενός νέου είδους αρχαίων ανθρώπων που ανακάλυψαν οι παλαιοντολόγοι. Σύμφωνα λοιπόν με νέες ανακαλύψεις απολιθωμάτων στην Αφρική, υπήρξε ένας ακόμα πρόγονός μας, ο Homo Rudolfensis, ο οποίος ζούσε παράλληλα με τον Homo Habilis και τον Homo Erectus, προγόνων του Homo Sapiens. Η ανακάλυψη ανήκει στην δρ. Μεβ Λίκι του Ινστιτούτου Τουρκάνα στο Ναϊρόμπι της Κένυας και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature. Αυτό όμως που δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι στο εν λόγω εγχείρημα συμμετείχαν και Έλληνες παλαιοντολόγοι με σπουδαία μάλιστα συνεισφορά!
 
Στην τέταρτη θέση φιγουράρει η φωτογράφιση για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά ενός εξωπλανήτη που μοιάζει με τη γη. Ο αστρονόμος που κατόρθωσε το ακατόρθωτο είναι ο Ελληνικής καταγωγής Πολ Κάλας! Μεγαλωμένος στην Αμερική, κατόρθωσε να εντοπίσει για πρώτη φορά πλανήτη έξω από το ηλιακό μας σύστημα με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Χαμπλ, μετά από οχτώ χρόνια προσπαθειών. Ο εν λόγω πλανήτης λοιπόν,απέχει 25 έτη φωτός από το ηλιακό μας σύστημα, η μάζα του είναι παρεμφερής με του Δία και περιστρέφεται γύρω από το άστρο Formalhaut σε απόσταση τετραπλάσια από αυτή Ποσειδώνα και Ήλιου.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η εφεύρεση του 17χρονου Έλληνα μαθητή Χάρη Ιωάννου που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για νέους επιστήμονες στην Μπρατισλάβα και απέσπασε τιμητική διάκριση από τη Unicef! O Χάρης, δημιούργησε τον ηλεκτρονικό βραχίονα High Five που λειτουργεί ουσιαστικά με τη δύναμη του μυαλού και χαρίζει στους ανάπηρους μια καλύτερη ζωή! Τους ξαναδίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα κίνησης των άκρων τους!


 
Η δεύτερη θέση ανήκει στην ανακάλυψη του «σωματιδίου του Θεού» ή αλλιώς μποζόνιο του Χιγκς μέσα από το οποίο θ' ανακαλύψουν οι επιστήμονες από που προήλθαν τα στοιχειώδη σωματίδια. Το μποζόνιο ανακαλύφθηκε από δύο ανεξάρτητες ομάδες ειδικών που το αναζητούσαν με διαφορετικά πειράματα (ATLAS και CMS) στον μεγάλο επιταχυντή ανδρονίων του CERN. Στα πειράματα ATLAS συμμετείχαν δύο Έλληνες πανεπιστημιακοί. Ο Ευάγγελος Γαζής, καθηγητής σωματιδιακής φυσικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και υπεύθυνος της Ελληνικής ερευνητικής ομάδας ATLAS και η Χριστίνα Κουρκουμέλη, καθηγήτρια φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία ανήκει στους ελάχιστους επιστήμονες που από το 1998 συνέβαλε στη δημιουργία και στο στήσιμο του περίπλοκου μηχανολογικού εξοπλισμού του CERN.

 
 
 
Η πρώτη θέση ανήκει στην αποστολή της ακάτου επιφάνειαςCuriosity στον Άρη για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ζωή. Δύο Έλληνες βρίσκονται πίσω από το συγκλονιστικό αυτό εγχείρημα. Ο αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής, επίτιμος διευθυντής προγραμμάτων διαστήματος στο πανεπιστήμιο John Hopkins, γνωστός και ως «χαρτογράφος του διαστήματος». Ο Σ.Κριμιζής υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες του Curiosity και μέλος στις επιτροπές της ΝΑSA οι οποίες εξέτασαν το 2006 τον σχεδιασμό του προγράμματος. Όπως θυμάται ο ίδιος, τότε η επιστημονική κοινότητα ήταν πεπεισμένη ότι το εγχείρημα θα αποτύχει. Ο 73χρονος Έλληνας αστροφυσικός όμως, τους διέψευσε όλους καθώς χρησιμοποίησε μια επαναστατική μέθοδο η οποία μοιάζει με ιπτάμενο γερανό του οποίου τα σχοινιά κόβονται κατά την προσεδάφιση. Ο δεύτερος Έλληνας του προγράμματος είναι ο Περικλής Παπαδόπουλος. Γεννήθηκε το 1963 στην Καλαμάτα. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο και μετανάστευσε το 1982 στην Αμερική για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Να σπουδάσει Αερο-αστροναυτική με ειδικότητα planetary exploration and hypersonics. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Standford με διδακτορικό το 1992 και από το 1987 εργάζεται στο κέντρο της NASA στη Silicon Valley της California με πολλαπλές συμμετοχές στις αποστολές στο διάστημα.

Οι Έλληνες λοιπόν είμαστε παντού. Πίσω από κάθε σπουδαίο επίτευγμα, από κάθε μεγαλόπνοο σχέδιο. Κάνουμε περήφανη την πατρίδα μας και διαδίδουμε τον Ελληνικό πολυμήχανο νου σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο ερέθισμα και το πνεύμα μας ανθίζει κάνοντας δυνατά τα αδύνατα. Δε μας αξίζει η ηττοπάθεια. Όσο η χώρα μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, εμείς θα προχωράμε μπροστά!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Διαβάστε περισσότερα » »

Ο τουρκισμός απλώνει τα δίχτυα του στην Δυτική Μακεδονία

Ο γνωστός Ντεντέ με συνοδεία τον Βοσκόπουλου του “Ουράνιου Τόξου” πλησιάζει τους Ρομά

Μέρα με την ημέρα, μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερα για την δράση της Τουρκίας και των ανθρώπων της εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Δυστυχώς, κάποιοι φαίνεται πως ταξινομούν ως πρώτου ενδιαφέροντος κάποια διαφαινόμενα οφέλη από τουρκικές δραστηριότητες και παραδόξως αγνοούν την εμφανή πολιτική της Άγκυρας.

Στην περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας, οι άνθρωποι της Τουρκίας φέρονται να βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με ..
τους ανθρώπους του «Ουράνιου Τόξου», αφού, έχουν «κινηθεί» στο πρόσφατο παρελθόν και μάλλον «κινούνται» και σήμερα με την συνοδεία στελεχών του «Ουρανίου Τόξου» της περιοχής. Φυσικά, είναι απολύτως κατανοητό πως η Άγκυρα μέσα στα πλαίσια σχεδιασμού δημιουργίας προβλημάτων στην Ελλάδα, έχει προχωρήσει στην συγκεκριμένη συνεργασία.

Όμως, πως μπορεί να αιτιολογηθεί ο δήμαρχος Καστοριάς, ο οποίος εργαζόμενος προς την κατεύθυνση δημιουργίας ευνοϊκών συνθηκών προσέλκυσης θρησκευτικού τουρισμού (προερχόμενου από την Τουρκία) έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με την αναστύλωση οθωμανικών μνημείων; Ίσως να αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Καστοριάς ενδέχεται να επηρεάστηκε από το Μοναστήρι της ΠΓΔΜ, όπου εμφανίστηκε ο θρησκευτικός τουρισμός εκ Τουρκίας.

Όμως και στην Φλώρινα έχει αρχίσει και γίνεται χαμηλόφωνα λόγος για οθωμανικά μνημεία και για το εάν καλώς ή κακώς κατεστράφησαν, όπως και όποτε κατεστράφησαν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το επόμενο βήμα των ενδιαφερομένων θα είναι να αρχίσει να γίνεται λόγος για αναστύλωσή τους.

Ο δε γνωστός και μη εξαιρετέος Ντεντέ, έχει κάνει εμφανίσεις στην πόλη της Φλώρινας και στον νομό Φλώρινας, συνοδευόμενος από τον Παύλο Βοσκόπουλο του “Ουρανίου Τόξου”. 

Σύμφωνα με φήμες επισκέφθηκε και τον συνοικισμό των νεοφωτίστων (δηλ. τσιγγάνων ή γύφτων ή ρομά) στην πόλη της Φλώρινας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν επισκέψεις σε συγκεκριμένα σπίτια χωριών στα νότια του νομού, όπου κατοικούν πρόσφυγες του 1922, τους οποίους ορισμένοι έχουν αρχίσει να αποκαλούν “τουρκόφωνους”. 

Σημειωτέον ότι ορισμένοι τοπικοί «παράγοντες» καταγόμενοι από αυτά τα χωριά, οι οποίοι έχουν βγάλει πολύ χρήμα από προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης την περίοδο της σημιτοκρατίας με διακομματική στήριξη (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), έχουν αναπτύξει επιχειρηματικές σχέσεις με την Τουρκία.

Τι κάνει το Ελληνικό κράτος; Ή, μάλλον, τι μπορεί να κάνει όταν γνωρίζει (και γνωρίζει πάρα πολύ καλά) τις συγκεκριμένες κινήσεις; Μα, πρώτ’ απ’ όλα , να υποδηλώσει την ύπαρξή του ως κράτος και όχι ως εκτροφείο παρασίτων σιτιζόμενων από τον κρατικό κορβανά. Να στηρίξει έμπρακτα την τοπική κοινωνία και οικονομία. Δεν να είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο ακόμη και την συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης, την οποία οι «παρείσακτοι» εκμεταλλεύονται ως αδυναμία της χώρας. 

Και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία απαιτείται η κυβέρνηση Σαμαρά να σταθεί μπροστά στο σαφέστατο δίλημμα: Ποιο το αποτέλεσμα εάν σωθεί η οικονομία (που με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική ΔΕΝ θα σωθεί), αλλά απωλεσθεί κομμάτι της χώρας;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, αφού το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν έχει κλείσει ακόμη και στην περίπτωση που δεν θα ικανοποιεί τις Ελληνικές θέσεις, τότε το επόμενο βήμα θα είναι οι φιλοσκοπιανοί της Δυτικής Μακεδονίας να περάσουν σε «κινήσεις ένωσης» με τα Σκόπια…, τα οποία κινδυνεύουν με διαμελισμό λόγω, κυρίως αλλά όχι μόνον, των Αλβανών συνεπικουρούμενων από τα δικά τους (τα σκοπιανά) «τρωκτικά» της εξουσίας.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στο σκοτάδι του παρασκηνίου ενεδρεύει και το λεγόμενο «Βλαχικό» ζήτημα, στο οποίο «παίζουν» επίσης μεγάλοι «παίκτες», ακολουθούμενοι από τους γνωστούς πλιατσικολόγους της εξουσίας, που είναι έτοιμοι να γεμίσουν τις τζέπες τους!



Κωνσταντίνος

Πηγή
attikanea
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε το νέο ..έργο τέχνης των Σκοπιανών

 Ναυτικό κράτος η FYROM -είναι γνωστό άλλωστε ότι οι Σλαβομακεδόνες έκαναν την Αργοναυτική εκστρατεία και τον Τρωικό πόλεμο (ο Αγαμέμνων ήταν φυσικά Σκοπιανός)- δεν θα μπορούσαν να μην προχωρήσουν και σε αυτό το καρακιτσαριό :











taxalia
Διαβάστε περισσότερα » »