Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Το τρένο που δεν σταματά ποτέ - Παίρνει επιβάτες εν κινήσει (vid)

Έναν τρόπο ώστε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ταχύτητα των τρένων, περιορίζοντας σημαντικά τον χρόνο της διαδρομής, σκέφτηκε ο Κινέζος σχεδιαστής Τσεν Γιανγιούν.  
Χάρη στον ειδικό σχεδιασμό της αμαξοστοιχίας, το τρένο, παρά το γεγονός ότι δεν σταματάει σε κάθε σταθμό που συναντάει, είναι σε θέση να «μαζεύει» νέους επιβάτες κάθε φορά.
«Κλειδί», το αποσπώμενο βαγόνι. Το μυστικό, όπως περιγράφει δημοσίευμα εφημερίδας, κρύβεται σε ένα υπερυψωμένο βαγονάκι το οποίο βρίσκεται στον κάθε σταθμό και γεμίζει με κόσμο.
Μόλις το κυρίως τρένο περάσει από κάτω, το βαγονάκι «γαντζώνεται» πάνω του και αναχωρεί μαζί του, ενώ εκείνο του προηγούμενου σταθμού μένει στην πλατφόρμα.
Μέσα στο τρένο μια σκάλα επιτρέπει στους επιβάτες να εισέλθουν στον κάτω χώρο, αδειάζοντας το βαγόνι για να μείνει στην πορεία στον επόμενο σταθμό.
Σύμφωνα με τον ευρηματικό σχεδιαστή, το συγκεκριμένο concept θα μπορούσε να γλιτώσει πολύτιμα καύσιμα και ενέργεια από το φρενάρισμα και την εκκίνηση του τρένου σε κάθε σταθμό.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς «απάντησε» ο Ζαμπίδης σε σχόλιο ότι οι Έλληνες είναι gay


Πώς «απάντησε» ο Ζαμπίδης σε σχόλιο ότι οι Έλληνες είναι gay Τον λάθος άνθρωπο επέλεξε για να κάνει σόου ο Τούρκος Gurkan Uzkan…
Ένα σχόλιο ότι οι Έλληνες είναι gay, αρκούσε για να βγάλει από τα ρούχα του τον Μιχάλη Ζαμπίδη, ο οποίος «απάντησε» με τον ανάλογο τρόπο…
Δείτε στο βίντεο τι προηγήθηκε της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν οι Gurkan και Ζαμπίδης και τι συνέβη μετά στον αγώνα.





newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

Emporio 000.jpgΗ τοπική κοινότητα Εμπορίου σας προσκαλεί στο εορταστικό τριήμερο εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς στο Εμπόριο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-Δευτέρα απόγευμα 30-12-2013. Υποδοχή των ζουρνάδων στην πλατεία του χωριού από τους μικρούς γκέγκηδες. Διέρχονται στους δρόμους όλου του χωριού και με τον ήχο του ζουρνά ψάλλουν τα κάλαντα και προαναγγέλουν τον ερχομό του νέου έτους.
Το γλέντι διαρκεί ολονυχτίς και μέχρι το απόγευμα της επομένης.
-Τρίτη 31-12-2013. Τη σκυτάλη αναλαμβάνουν οι μεγάλοι γκέγκηδες. Με αστείρευτο κέφι γλεντούν και ψάλλουν τα κάλαντα σε όλα τα σπίτια.
-Τετάρτη 1-1-2014. Σύσσωμο το χωριό συμμετέχει ασταμάτητα ανά τους αιώνες στη διατήρηση του εθίμου. Οι γκέγκηδες καταλήγουν στην πλατεία του χωριού, όπου συνεχίζεται το γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα.
Στις 3 μ.μ. περίπου εμφανίζονται μεταμφιεσμένοι αναβιώνοντας δρώμενα, αλλά και σατιρίζοντας γεγονότα τόσο της παράδοσης, όσο και της επικαιρότητας.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας
 
Αθανάσιος Μπόζιας
Διαβάστε περισσότερα » »

Χιονοδρομικά χωρίς... χιόνι στη Β. Ελλάδα - Ποια λειτουργούν κανονικά


Χιονοδρομικά χωρίς... χιόνι στη Β. Ελλάδα - Ποια λειτουργούν κανονικάΔεν λειτουργούν σήμερα, λόγω καιρικών συνθηκών, τα τρία από τα πέντε βασικά χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, δεν λειτουργεί προσωρινά, λόγω βροχής, το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια, κοντά στη Νάουσα, όπου όμως σε μεγαλύτερο υψόμετρο έχει αρχίσει να χιονίζει, ενώ κλειστό είναι και το Σέλι στο νομό Ημαθίας.

Στο Ελατοχώρι της Πιερίας, όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 5-6 βαθμούς Κελσίου, λειτουργούν για τους επισκέπτες μόνο ο εναέριος αναβατήρας και το σαλέ, αλλά οι σκιέρ δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν τις πίστες, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ούτε σε αυτή την περίπτωση ευνοϊκές και το χιόνι δεν είναι αρκετό.

Κανονικά λειτουργούν πάντως, έστω και με ομίχλη, τα χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας στα Γρεβενά και του Καϊμακτσαλάν (Βόρας) στην Πέλλα. Για την πρόσβαση στο τελευταίο χρειάζονται αλυσίδες, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χιλιόμετρα, από τον Άγιο Αθανάσιο, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος της Κερασιάς. Στο χιονοδρομικό κέντρο του Βόρας, όπου η θερμοκρασία είναι μηδέν βαθμού Κελσίου, επικρατούν ασθενείς άνεμοι, ενώ λειτουργούν οι πίστες στο Μετερίζι και τη Σαραντόβρυση και οι παιδικοί αναβατήρες (baby lifts).

Στη Βασιλίτσα, με θερμοκρασία -1 βαθμού Κελσίου, λειτουργούν δύο αναβατήρες, ο συρόμενος και ο τριθέσιος, ενώ σε αναμονή βρίσκεται ο διπλός. Προς το παρόν το χιονοδρομικό κέντρο είναι προσβάσιμο χωρίς αλυσίδες, αλλά οι οδηγοί καλό είναι να τις έχουν μαζί τους. Στο χιονοδρομικό πνέουν άνεμοι και υπάρχει ομίχλη.

Αύριο αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ νέες χιονοπτώσεις αναμένονται το βράδυ της Τρίτης. Συνολικά στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα κανονικά οκτώ χιονοδρομικά, με 19 αναβατήρες συνολικού μήκους 9080 μέτρων.

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

"Πράσινο φως" για να πέσουν στο κενό - Έλληνες αλεξιπτωτιστές! ΒΙΝΤΕΟ που τα λένε όλα

Είναι δύσκολο αυτό το βήμα. Ένα τόσο δα βήμα αλλά οδηγεί στο κενό. Και για να το κάνεις πρέπει να έχεις “νεύρα γερά” και αποφασιστικότητα μεγάλη. Δεν τα διαθέτουν όλοι. Αυτοί οι λίγοι που το τολμούν αφού έχουν περάσει του “Χριστού τα Πάθη” για να τους δοθεί το δικαίωμα να δοκιμάσουν είναι οι Έλληνες Αλεξιπτωτιστές.

Χθες στα βίντεο είδαμε την εκπαίδευσή τους και τη σκληραγώγησή τους. Σήμερα τρία βίντεο γι΄ αυτούς που είναι πραγματικοί αετοί ,έτοιμοι να πάρουν ρίσκα . Αμούστακα παιδιά οι περισσότεροι αποτελούν ήδη παράδειγμα και πρότυπο που θα έπρεπε όλοι μας να προβάλλουμε περισσότερο.






onalert  
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΩΤΟ-Στις Άλπεις για τα Χριστούγεννα ο Καμμένος…Μάλλον εκεί δεν είναι “Ευρώπη των …τοκογλύφων”

kammenos1Στις  Γαλλικές Άλπεις μακριά από τα ελληνικά προβλήματα  βρέθηκε τα Χριστούγεννα για ξεσκάσει ο Πάνος Κάμμένος. Σύμφωνα με φωτορεπορτάζ του ένθετου στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», «Secret» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εθεάθη μετά της συζύγου του και των παιδιών τους έξω από σαλέ στην κοσμοπολίτικη Κουρσεβέλ των Άλπεων.


kammenos-alpeis

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Επαγγελματίας οπλίτης νεκρός στη σκοπιά του

Ένας επαγγελματίας οπλίτης έχασε τη ζωή του ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού. Για αυτοτραυματισμό κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες
Επαγγελματίας οπλίτης, λοχίας Πεζικού Α - Χ Π, που υπηρετούσε στη δύναμη του 265ου Μηχανοκίνητου Τάγματος Εθνοφυλακής στη Λέσβο, αυτοτραυματίσθηκε θανάσιμα με το ατομικό του τουφέκι στις 03:40.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το περιστατικό συνέβη, ενώ ο οπλίτης εκτελούσε καθήκοντα σκοπού σε διπλή σκοπιά φυλακίου της μονάδας.
Για τα αίτια του περιστατικού, διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

«Δώρο» 7 εκατομμύρια ευρώ στα κόμματα!

«Δώρο» 7 εκατομμύρια ευρώ στα κόμματα! "Χριστουγεννιάτικο δώρο" πήραν τα κόμματα και είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν...

Τα κόμματατα πήραν το μερίδιο που τους αναλογεί από την τρίτη δόση της κρατικής επιχορήγησης μετά την σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ για ερευνητικούς σκοπούς εν μέσω κρίσης!
Τα δέκα κόμματα θα μοιραστούν το ποσό των 6,9 εκατ. ευρώ ενώ δεν περιλαμβάνεται η Χρυσή Αυγή μετά την απόφαση της Βουλής να ανασταλεί η χρηματοδότησή της.
Αναλυτικά τα ποσά μοιράζονται ως εξής:
- ΝΔ: 1.890.579,93 ευρώ
- ΣΥΡΙΖΑ: 1.727.661,28 ευρώ
- ΠΑΣΟΚ: 868.497,47 ευρώ
- Ανεξάρτητοι Έλληνες: 587.872,99 ευρώ
- Δημοκρατική Αριστερά: 513.865,19 ευρώ
- ΚΚΕ: 410.882,74 ευρώ
- ΛΑΟΣ: 145.951,76 ευρώ (λόγω συμμετοχής στο Ευρωκοινοβούλιο και ποσοστών πάνω από 1,5% στις εθνικές εκλογές)
- Οικολόγοι- Πράσινοι: 145.951,76 ευρώ (λόγω συμμετοχής στο Ευρωκοινοβούλιο και ποσοστών πάνω από 1,5% στις εθνικές εκλογές)
- Δημιουργία, Ξανά: 69.135 ευρώ (λόγω ποσοστών πάνω από 1,5% στις εθνικές εκλογές)
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Θρίλερ στη Λιβαδειά: Δολοφονική επιδρομή Τσάμηδων κατά Βορειοηπειρωτών

Θρίλερ στη Λιβαδειά: Δολοφονική επιδρομή Τσάμηδων κατά Βορειοηπειρωτών Δολοφονική επίθεση σημειώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στο χωριό Λιβαδειά της Βορείου Ηπείρου
Περίπου 10 άγνωστοι μασκοφόροι, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι Τσάμηδες από την Κονίσπολη, μπήκαν αργά το βράδυ στο μαγαζί του Βορειοηπειρώτη Σ. Τζ. με άγριες διαθέσεις.
Όπως αναφέρει η aftonomi.gr, αποτέλεσμα της επιδρομής τους ήταν να τραυματιστούν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο η σύζυγος και ο γιος του ιδιοκτήτη του μαγαζιού, ο οποίος δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη.
Από τύχη γλύτωσαν η κόρη του ιδιοκτήτη και η υπάλληλος του μαγαζιού, οι οποίες πρόλαβαν και έφυγαν από την πίσω πόρτα καθώς, όπως έγινε γνωστό, στην συνέχεια στόχος των Αλβανών μασκοφόρων ήταν η απαγωγή αυτών.
Μάλιστα την στιγμή που οι κακοποιοί αντιλήφθηκαν ότι τα κορίτσια το σκάνε, ένας εξ αυτών βγήκε έξω και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα.
Μόλις οι κάτοικοι του χωριού άκουσαν τους πυροβολισμούς βγήκαν στο δρόμο και εκεί άρχισε το ανθρωποκυνηγητό των κακοποιών.
Όπως μας ενημερώνει η Νεολαία Επαρχίας Λιβαδειάς, μέχρι χθες η Αστυνομία είχε κάνει κάποιες προσαγωγές ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των δραστών και την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη δολοφονία ενός ηλικιωμένου Βορειοηπειρώτη στο χωρίο Βελιάχοβο καθώς και στις συνεχόμενες ληστείες σε σπίτια Βορειοηπειρωτών και σε εκκλησίες τις περιοχής.
Διαβάστε περισσότερα » »