Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Μανιτάρια! Αυτός ο παράξενος ξένος

manitaria  (1)Η λέξη μανιτάρι είναι υποκοριστικό της αρχαιοελληνικής αμανίτης και ακόμη σε πολλές περιοχές ονομάζονται έτσι. Αρχαιοελληνικής προέλευσης είναι και η ονομασία του είδους Boletus Edulis (βασιλομανίταρο), οι λέξεις Boletus και Edulis (εδώδιμον-έδεσμα) προέρχονται από το αρχαιοελληνικό γλυκόριζα (κομμάτι γης) και από το μέλλοντα του ρήματος εσθίω (τρώγω), έδομαι.
Το κυνήγι ή μάζεμα του μανιταριού περιγράφει τη δραστηριότητα της συλλογής μανιταριών στην άγρια φύση, συνήθως για φαγητό. Αυτή η εποχιακή δραστηριότητα είναι περισσότερο δημοφιλής στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Γαλλία και Ιταλία. Επειδή πολλά μανιτάρια είναι δηλητηριώδη, προκάλεσαν και προκαλούν το φόβο αλλά και το δέος στους ανθρώπους. Ωστόσο, τα εδώδιμα μανιτάρια χρησιμοποιούνται στην κουζίνα διαφόρων λαών, οι οποίοι τα καταναλώνουν ωμά ή μαγειρεμένα.
Ζώο, ορυκτό η φυτό; Δύο από τους τρεις επιστήμονες θεωρούν ότι οι μύκητες είναι ένα ξεχωριστό και μοναδικό βασίλειο, στο ότι δεν είναι ούτε φυτά ούτε ζώα. Είναι αυτό το ότι δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο που κάνει τους μύκητες τόσο υπέροχους για μελέτη και με πολύ προσοχή τροφή σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτά τα όχι ακριβώς ζώα και όχι ακριβώς φυτά, είναι απαραίτητα στην Ιατρική. Δεν θα υπήρχε η πενικιλίνη που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των αντιβιοτικών. Μάλιστα κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι εάν δεν υπήρχαν οι μυκητοειδείς φίλοι μας, η ανθρωπότητα δεν θα υπήρχε ή στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν πολύ δυστυχισμένη !
Ιστορικά τα μανιτάρια είχαν μακρόχρονη ιατρική χρήση, ιδίως στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και φαρμακευτική πρακτική, αλλά και στην αρωματοποϊία, όπως το κίτρινο μανιτάρι: Laetiporus Sulphaureus. Τα μανιτάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βαφή μαλλιού και τη βαφή άλλων φυσικών ινών.
Οι μύκητες υπάρχουν σε αφθονία σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν ουσιαστικό ρόλο στην αποσύνθεση της οργανικής ύλης και στην ανακύκλωση των θρεπτικών στοιχείων. Αποτελούν επίσης άμεση πηγή τροφίμων, όπως τα γνωστά σε όλους μανιτάρια, αλλά και ως βασικό συστατικό στο φούσκωμα της ζύμης του ψωμιού και στο στάδιο της ζύμωσης του κρασιού και της μπύρας. 1.500.000 – 5.000.000 είδη απαντούν σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ μόλις το 5% από αυτά έχουν ταξινομηθεί επίσημα. Παρακάτω θα βρείτε μια συλλογή από μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς μύκητες που κερδίζουν τις εντυπώσεις με το χρώμα και την εμφάνισή της γενικότερα.
Τα μανιτάρια είναι οργανισμοί ετερότροφοι, που ζουν είτε σαπροφυτικά είτε παρασιτικά. Αυτό που βλέπουμε και το χαρακτηρίζουμε ως μανιτάρι είναι μόνο το ορατό μέρος του σώματός του, που στις περισσότερες περιπτώσεις έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής, έχοντας σκοπό την παραγωγή σπόρων. Το υπόλοιπο τμήμα του μανιταριού έχει τη μορφή ενός τριχόμορφου αραχνοειδούς έως και βαμβακόμορφου ιστού που ονομάζεται μυκήλιο. Αυτό το τμήμα λοιπόν διάγει μια κρυφή ζωή μέσα στο έδαφος και μέσα σε νεκρούς ή ζωντανούς κορμούς δέντρων.
Τα μανιτάρια, σε αντίθεση με τα πράσινα φυτά, στερούνται χλωροφύλλης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελέσουν τη λειτουργία της φωτοσύνθεσης, έχουν όμως την ικανότητα να αποσυνθέτουν τη νεκρή οργανική ύλη, παίζοντας έτσι αναντικατάστατο ρόλο στη φυσική ανακύκλωση. Τα αυτοφυόμενα στα λιβάδια και τα δάση ονομάζονται διεθνώς Fungoepigeo και τα υπογείως αναπτυσσόμενα τρούφες, το γνωστό ύδνον που αναφέρει κατ΄ επανάληψιν ο Θεόφραστος και ο Διοσκουρίδης.
>Οὐτε γάρ ρίζαν πάντ΄ἔχει ούτε καυλόν, τό ὺπέρ γῆς πεφυκός, στέλεχος λέγω, ούτε ἀκρεμόνα (κλωνάρι) ούτε φύλλον ούτε καρπόν ούτ΄αύ φλοιόν ή μήτραν ή ίνας ή φλέβας, οίον μύκης ὑδνον
>Ύδνον ρίζα ἐστί περιφερής, ἄφυλλος, ἄκαυλος, ὑπόξανθος, ἔαρος ὁρυττομένη (την άνοιξη ανασκαπτομένη).ἐδώδιμος δέ ἐστί ώμή τε καί ἐφθηεσθιομένη.
Λένε και πολύ σωστά, πως: «όλα τα μανιτάρια τρώγονται, μερικά όμως, μόνο μια φορά». Στη Ελλάδα είναι γνωστά περίπου 2.200 είδη άγριων μανιταριών (περίπου 150 εδώδιμα), από τα οποία τα περισσότερα δεν είναι ούτε δηλητηριώδη ούτε φαγώσιμα. Γενικότερα, χωρίζονται σε αυτά που προκαλούν ελαφρές γαστρεντερικές διαταραχές, που μπορεί να οφείλεται ακόμα και στο υψηλό ποσοστό μυκοχιτίνης,  που περιέχουν και είναι δύσπεπτη σε μεγάλες ποσότητες κατανάλωσης, όπου η θεραπεία έρχεται μόνη της, σε αυτά που προκαλούν μέτριας επικινδυνότητας δηλητηριάσεις, από τις οποίες χωρίς υποστήριξη μπορεί να επέλθει και ο θάνατος.
manitaria  (1)1. Blue Milk Mushroom (Lactarius indigo)








manitaria  (2)2. Bitter Oyster (Panellus stipticus)








manitaria  (3)3. Golden Jelly Fungus (Tremella mesenterica)








manitaria  (4)4. The Wrinkled Peach (Rhodotus palmatus)








manitaria  (5)5. Violet Coral (Clavaria zollingeri)








manitaria  (6)6. Rounded Earthstar (Geastrum saccatum)








manitaria  (7)7. Drayd’s Saddle (Polyporus squamosus)








manitaria  (8)8. Anemone Stinkhorn (Aseroe rubra)








manitaria  (9)9. Coral Fungi (Clavulinopsis corallinorosacea)








manitaria  (10)10. Umber-Brown Puffball (Lycoperdon umbrinum)








manitaria  (11)11. Caesar’s Mushroom (Amanita caesarea)








manitaria  (12)12. Pixie’s Parasol (Mycena interrupta)








manitaria  (13)13. Elegant Sunburst Lichen (Xanthoria elegans)








manitaria  (14)14. The Black Morel (Morchella conica)








manitaria  (15)15. Fly Agaric (Amanita muscaria)
manitaria  (16) 






manitaria  (1) 














Επίσης θεωρώ πως είναι σκόπιμο να επαναλάβω τελειώνοντας την παρουσίαση πως,  τα μανιτάρια είναι μύκητες και η συνεχής και άλογη χρήση τους δημιουργεί στον οργανισμό μούχλα. Πρέπον είναι να καλό-μαγειρεύονται ή να καλό-ψήνονται και να καταναλώνονται μια δυο φορές τον χρόνο μονάχα, για να λύνουν τα χέρια και τον νου στο θέμα “τι να φάμε στο γιορτινό τραπέζι, αφού δεν θέλουμε να φάμε αίμα;” Διεκόπη η χρήση «μαγικών μανιταριών»
Δοκιμάστε τις συνταγές μας μα και αντικαταστείστε το κρέας με μανιτάρια, σε οποιαδήποτε συνταγή θέλετε.
Che pasticcio
Μαγειρίτσα ή Φρικασέ με μανιτάρια

terrapapers
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζειά, Β' φάση: Τσακίζουμε τα κυκλώματα.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, προχωρά στη Β΄ φάση της αντεπίθεσης, κατά των διεθνών και εγχώριων κυκλωμάτων, που ελέγχουν τη διατροφή του Λαού μας, δηλητηριάζοντάς τον με τα συνθετικά/χημικά τους τρόφιμα.

Η πρώτη φάση, με την απόλυτα επιτυχημένη σπορά από Έλληνες αγρότες, άνω των χιλίων στρεμμάτων, του αρχαίου ελληνικού σπόρου, το οποίο οι Γερμανοί έχουν πιστοποιήσει (δυστυχώς) ως Triticum Diccocum Spelta Aegilops (Τρίφυλλον, Δίκκοκον, Αιγαιακόν, Σπαρτό), έχει ολοκληρωθεί.

Ήδη η Ζειά, έχει θεριέψει φιλοξενούμενη και πάλι μετά από 80 χρόνια, στη μάνα ελληνική γη, και σε λίγο καιρό, θα δρέψουμε τους πρώτους καρπούς της, για να διανεμηθεί ως αλεύρι πια, στους Έλληνες πολίτες (και όχι καταναλωτές επιτέλους).

Περνάμε στη δεύτερη φάση: Αυτήν της μαζικής πια εισαγωγής της Ζειάς, πιστοποίησής της από ελληνικό Πανεπιστήμιο και αντικατάστασης ει δυνατόν, όλης της ελληνικής σιτοπαραγωγής, της βασισμένης στα δηλητηριώδη και γλουτενούχα (κόλλα) υβρίδια των πολυεθνικών και των εγχώριων νταβατζήδων που τα διακινούν.

Επιστημονική επιτροπή του Πατριωτικού Μετώπου, αναχωρεί εντός των επομένων εβδομάδων σε χώρα του τρίτου κόσμου, που διαθέτει τη Ζειά όπως όλα δείχνουν, στη πρωτογενή της μορφή, για να την πιστοποιήσει στα εργαστήρια.

Δεν θα αναφέρουμε τη χώρα στην οποία εντοπίσαμε τον αρχαίο σπόρο, για ευνόητους λόγους. Θα πούμε όμως, πως στόχος μας αυτή τη φορά είναι να φέρουμε ολόκληρο καράβι με τον αρχαίο σπόρο, γύρω στα 5 εκατομμύρια κιλά αυτή τη φορά.

Η διαδικασία θα είναι η ίδια με πέρσι: Οι ενδιαφερόμενοι θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία και την προαγορά του σπόρου, με ανοιχτές ενώπιον τους διαδικασίες, και με τιμή η οποία θα καθορισθεί και πάλι, με βάση την αγορά, τα μεταφορικά και τα υπόλοιπα διαχειριστικά έξοδα. Χωρίς κέρδη, προμήθειες, μεσάζοντες κλπ γνωστά νταβατζηλίκια.

Ελληνίδες και Έλληνες Αγρότες, Αρτοποιοί, Βιοτέχνες: Μπείτε στον αγώνα, για να τσακίσουμε τα διεθνή και εγχώρια κυκλώματα του ψωμιού.

Μην ξεχνάτε, πως σήμερα οι αγώνες δεν γίνονται με «σπαθιά και άρματα». Μην ξεχνάτε πως η ιστορία έχει επανειλημμένα αποδείξει πως όποτε πήραμε τα όπλα στα χέρια, τη σκανδάλη πάντοτε την κράταγαν ξένα κέντρα, πέραν των εθνικών συνόρων. Με αποτέλεσμα να αλληλοεξοντωνόμαστε.

Μην ξεχνάτε πως σήμερα οι αγώνες, δεν γίνονται με ξεπερασμένα αριστεροδέξια παρωχημένα δόγματα, σωτήρες, μεσσίες, στημένους στο κοινοβούλιο ψευδοτσαμπουκάδες, σουγιάδες και τζαμπαμαγκιές.

Οι Λαοί όλου του κόσμου, αντιστέκονται ανακαλύπτοντας συνεχώς, εναλλακτικές μορφές τραβήγματος του χαλιού κάτω από τα πόδια των νεοταξιτών. Τόσο στη διατροφή, όσο και στην ενέργεια και στις συναλλαγές τους. Γνωρίζουν πως οι νεοταξίτες, κρατάνε και το μαχαίρι και το καρπούζι, που λέγονται οπλικά συστήματα και συστήματα παρακολούθησης. Έτσι, τους χτυπάνε εκεί που τους πονάει: Στα υπερκέρδη τους που προκύπτουν από την παρασιτική αλλά και δηλητηριώδη δραστηριότητα τους.

Έτσι κι’ εμείς, πρέπει με μέθοδο, σύνεση και αποφασιστικότητα:

1. Να αλλάξουμε τις διατροφικές συνήθειες του Λαού μας, επιστρέφοντας στα αγνά ελληνικά προϊόντα, αυτά που έθρεψαν και γιγάντωσαν, γενιές και γενιές.

2. Να πάρουμε στα χέρια μας την ενέργεια και τους φυσικούς πόρους της χώρας μας.

3. Να επαναπροσανατολίσουμε τις διεθνείς μας συμμαχίες, επιστρέφοντας στη φυσική και ιστορική μας κοίτη, που είναι τα Βαλκάνια, οι Παρευξείνιες και οι Παραμεσόγειες χώρες.

4. Να ελέγξουμε τη ρευστότητα (cash flow) της οικονομίας μας.

5. Να στήσουμε τέλος τα Ορκωτά Δικαστήρια και την πραγματική (Άμεση) Δημοκρατία, για να στείλουμε όλους τους αλητήριους που κατάστρεψαν το παρόν και το μέλλον μας, εκεί που τους αξίζει.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, με συνέπεια, διάφανο πολιτικό πλαίσιο και λόγο, χωρίς να ζητά την ψήφο κανενός, για μια ακόμη φορά, θα κάνει το ιστορικό του καθήκον.

ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ: ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr
pametopo@gmail.com

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr
allilegion@gmail.com

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα άγρια χόρτα της Ελλάδας


Τα δημοφιλέστερα άγρια χόρτα της Μεσογείο. Ποιες είναι οι ευεργετικές τους ιδιότητες: Ένα από τα πιο διαδεδομένα χόρτα, το οποίο βρίσκουμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, είναι τα ραδίκια. Τα ραδίκια ανήκουν στο γένος cichorium όπου περιλαμβάνονται πολλά είδη άγρια και καλλιεργούμενα με πολλές διαφορές στην γεύση (πικρά, γλυκά κα) και στο φαινότυπο.


radiki- argio1. Τα ραδίκια είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2 και καροτενοειδή καθώς και σε ανόργανα στοιχεία όπως Κ, Νa, P και Μg. Η πικρή τους γεύση οφείλεται στις ουσίες λακτουκίνη, λακτουκοπικρίνη και παράγωγα τους. Τα χόρτα αυτά είναι γνωστά από τους αρχαίους χρόνους. Αναφέρεται ήδη σε ένα πάπυρο του 4.000 π.κ.ε. ενώ ο Γαληνός το ονόμαζε «φίλο του συκωτιού». Παλιότερα, οι λαϊκοί θεραπευτές χρησιμοποιούσαν τα ραδίκια για την θεραπεία ασθενειών του ήπατος και της χολής. Πλέον έχει φανεί από κλινικές έρευνες πως ένα συστατικό που περιέχεται, το κιχώριο, έχει όντως ηπατοπροστατευτική δράση.

taraxakos2. Ιδιαίτερα ονομαστό χόρτο είναι και ο ταραξάκος. Αφθονεί στα ελληνικά ακαλλιέργητα χωράφια, στα άκρα των δρόμων και ξεπετιέται ανάμεσα από τις σχισμές των βράχων. Ο Bock (1546) είναι ο πρώτος που αναφέρει τις διουρητικές ιδιότητες του φυτού. Ο Kortum (1800) προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει για θεραπεία ασθενειών του ήπατος. Ο ταράξακος είναι πλούσιος σε καροτενοειδή (βιολαξανθίνη), βιταμίνες συμπλέγματος Β, βιταμίνη C.
Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Α φαίνεται να είναι 4 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κοινού μαρουλιού ενώ από ανόργανα στοιχεία περιέχει αρκετό κάλλιο. Φαίνεται πλέον από έρευνες πως εκτός από διουρητικό, αποτελεί και διεγερτικό της όρεξης. Επίσης λειτουργεί και σαν βοηθητικό σε δυσλειτουργίες του ήπατος και της χοληδόχου κύστης, σε προβλήματα δυσπεψίας, ιδιαίτερα στην πλήρη πέψη του λίπους. Επιπλέον, είναι δυνατόν να βοηθήσει στην θεραπεία της ακμής και χρόνιων δερματίτιδων.

Sinapis arvensis-vrouves3. Τα πιο γνωστά ζιζάνια της ελληνικής κουζίνας θεωρούνται οι βρούβες. Στα αρχαία χρόνια, οι βρούβες αποτελούσαν ένα άριστο στομαχικό φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιούνταν και ως αποτοξινωτικό ρόφημα. Το νοστιμότερο μέρος τους θεωρούνται τα τρυφερά βλαστάρια τους, τα οποία μαζεύονται την εποχή της άνοιξης.



zochios4. Η ζοχιά ή ή ζοχός ή τσόχος είναι ένα χόρτο πολύ κοινό στην πατρίδα μας. Το συναντάμε σχεδόν παντού, σε ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους. Συλλέγεται τους χειμερινούς μήνες και αποτελεί θαυμάσιο ορεκτικό. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και σίδηρο ενώ από βιταμίνες περιέχει βιταμίνη C, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και νιασίνη. Υπάρχουν ενδείξεις πως ο χυμός τους χρησιμοποιείται σε ασθένειες του ήπατος και του υπογαστρίου.

maratho15. Ένα γνωστό αρωματικό χόρτο της παγκόσμιας γαστρονομίας είναι και το μάραθο. Τα φύλλα του συλλέγονται από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, εποχή που ανθίζει το φυτό. Πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα και για αυτό το βρίσκουμε και ως καλλιεργήσιμο είδος στους λαχανόκηπους.





tsouknida6. Ένα ιδιαίτερο παρεξηγημένο χόρτο είναι και η τσουκνίδα. Όλοι μας έχουμε συνδέσει την τσουκνίδα με ένα έντονο κνησμό όταν ερχόμαστε σε επαφή μαζί της.  Συλλέγονται κυρίως οι τρυφερές κορυφές του φυτού κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών αλλά και των πρώτων μηνών της άνοιξης. Φυτρώνει με τα πρωτοβρόχια του Οκτωβρίου και διατηρείται τρυφερό ως τον Απρίλιο. Οι τσουκνίδες είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε σίδηρο και μπορεί να βοηθήσει αρκετά άτομα ενάντια στην αναιμία.
Ακόμη, είναι πλούσιες σε β-καροτένιο. Αρκετές επιδημιολογικές έρευνες σε όλο τον κόσμο συσχέτισαν την υψηλή διαιτητική πρόσληψη β-καροτένιου με πρόληψη από καρκίνους του πνεύμονα, μαστού, τραχήλου , δέρματος και στομάχου. H δράση του β-καροτένιου κατά του καρκίνου βασίζεται στην αντιοξειδωτική δράση του με το να μειώνει την λιπιδική υπεροξείδωση.
Δέκα λεπτά βράσιμο είναι δυνατόν να εξουδετερώσει την δράση των ουσιών που προκαλούν ερεθισμό. Αν όμως κάποια στιγμή αγγίξετε τσουκνίδες με γυμνά χέρια, ένα άλλο χόρτο της ελληνικής φύσης μπορεί να σας βοηθήσει για την αντιμετώπιση του κνησμού και είναι τα φύλλα της μολόχας.

sparagia agria7. Το άγριο σπαράγγι τρώγονταν τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους Ρωμαίους ως λαχανικό. Σήμερα καταναλώνεται περισσότερο η καλλιεργούμενη ποικιλία. Διαθέτει διουρητικές και καθαρτικές ιδιότητες, ιδίως πίνοντας τον φρέσκο χυμό του.





avronia8. Η αβρωνία (Tamus vulgaris, L) είναι φυτό που αναπτύσσεται μέχρι και τρία μέτρα τυλίγοντας το στέλεχος του όπως του αμπελιού. Είναι γνωστή η κατανάλωση του φυτού ως σαλάτα. Ωστόσο έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, είναι καθαρτικό, διουρητικό και επουλωτικό. Οι κόνδυλοι του γίνονται κατάπλασμα στις περιπτώσεις εγκαυμάτων.



kardamo9. Το γνωστό κάρδαμο (Lepidium sativum) που η χρήση του ήταν γνωστή κατά την αρχαιότητα, είναι πολύτιμο φυτό με τη βιταμίνη C που περιέχει και τα διάφορα ιχνοστοιχεία (ιώδιο, σίδηρο, ασβέστιο). Είναι διουρητικό, βοηθάει στην αιμοκάθαρση και ευεργετικό στο συκώτι.




stamnagkathi_0110. Το σταμναγκάθι ή γιαλοράδικο (Cichorium spinosum) είναι ένα είδος ραδικιού το οποίο χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Κρήτη. Ο Διοσκουρίδης και η παράδοση, το αναφέρει σαν φάρμακο (διουρητικό, καθαρτικό, χρήσιμο φάρμακο για το συκώτι, κατάπλασμα σε έλκη και ο χυμός της ρίζας είναι κατάλληλος για εγκαύματα. Η γνώση της κατανάλωσης τους κινδυνεύει να εξαφανιστεί και μαζί της να χαθεί μια σημαντική διατροφική πληροφορία.
agria molocha10. Πασίγνωστη είναι η άγρια μολόχα, που την συναντούμε σε όλη την Ελλάδα, καθώς και η πρακτική χρησιμότητα του φυτού ως μαλακτικού.  Της μολόχας χρησιμοποιούνται τα φύλλα και τα άνθη και ακόμη οι ρίζες. Είναι μαλακτικά, αποχρεμπτικά, όπως και της δενδρομολόχας. Η μολόχα μαλακώνει τους κάλους των ποδιών με κατάπλασμα. Με τα άνθη της μολόχας γίνεται τσάι κατά του βήχα, ενώ το αφέψημα της ρίζας ευνοεί τις αποχρέμψεις και καταπραΰνει τις φλογώσεις του αναπνευστικού συστήματος. Άλλα ονόματα: αγριομολόχα, μαλάχα, αμπελόχη, μουλάγκα κ.α. Η Γαλλία παράγει περίπου 15 τόνους το χρόνο, για τις ανάγκες της φαρμακοβιομηχανίας. Τα άνθη και τα φύλλα της, που έχουν ιδιότητες μαλακτικές, καταπραϋντικές και αποχρεμπτικές, χρησιμοποιούνται στη θεραπευτική για εσωτερική ή εξωτερική χρήση.
Εσωτερικά λαμβάνονται σαν αντιβηχικά και αποχρεμπτικά, σε φλεγμονές του αναπνευστικού, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος. Εξωτερικά δίνονται σε φλεγμονές του δέρματος και των οφθαλμών. Έχουν επίσης ανακουφιστική επίδραση σε πόνους του στήθους, σε δυσκοιλιότητα και κωλικούς των εντέρων. Τα άνθη της μολόχας (μολοχάνθη) χρησιμοποιούνται και σαν χρωστική, ιδιαίτερα για τον χρωματισμό των κρασιών. Τα φύλλα και τα τρυφερά βλαστάρια ορισμένων ειδών τρώγονται σαν λαχανικό.  Εμείς προσθέτουμε 3-4 λουλουδάκια σε κάθε ιαματικό ρόφημα (χαμομήλι, φασκόμηλο κτλ) και νομίζω δουλεύει.

paparouna11. Η παπαρούνα αυτοφύεται σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και ορισμένες περιοχές της Ασίας, σε άκρες δρόμων και καλλιεργούμενα χωράφια. Η εμφάνιση της συνδέεται με τον ερχομό της άνοιξης. Το φυτό περιέχει αλκαλοειδή, που το καθιστούν κατασταλτικό και ηρεμιστικό φάρμακο. Η δράση τους είναι πιο ήπια συγκριτικά με τα αντίστοιχα που περιέχονται στην παπαρούνα του οπίου ή Αφιόνι, με τις ισχυρές αναλγητικές και ναρκωτικές ιδιότητες.
Η Ευρωπαϊκή βοτανοθεραπεία τη χρησιμοποιεί από παλιά για την αντιμετώπιση πόνων και αϋπνίας, ενώ οι σπόροι της αποτελούν γαστρονομικό συστατικό (καρύκευμα). Ως έγχυμα με χρήση των ανθών της, είναι μαλακτικό, ήπιο αναλγητικό, αντιβηχικό και ηρεμιστικό φάρμακο, που χρησιμεύει στην αντιμετώπιση του βήχα που συνοδεύεται από ερεθισμό, του άσθματος, της νευρικής υπερέντασης του άγχους, της ευερεθιστότητας και της αϋπνίας. Η υπνοφόρος παπαρούνα είναι το γνωστό όπιο ή αφιόνι. Οι ανώριμες κάψουλες των καρπών χρησιμοποιούνται για την απόσταξη μορφίνης και την παραγωγή της κωδείνης. Στη μαγειρική χρησιμοποιούνται οι ώριμοι καρποί απο τους οποίους συλλέγουμε τους σπόρους.

askolibri12. Οι ασκολύμβροι, το κοινότατο στην Κρήτη και όχι μόνο, αγκάθι με το κατακίτρινο άνθος (Scolymus hispanicus), είναι  γνωστή και αγαπημένη νοστιμιά για τους Κρητικούς. Το ασκολύμβρι είναι γνωστό στη Μεσόγειο από την αρχαιότητα. Ο Θεόφραστος, ο φιλόσοφος και βοτανολόγος του 4ου αι. π.κ.ε. και ο Διοσκουρίδης, συγγραφέας του 1ου αι. μ.κ.ε. που συνέταξε πεντάτομη εγκυκλοπαίδεια για τα βότανα με ιατρικές ιδιότητες και οι δυο τους έχουν σε μεγάλη εκτίμηση το φυτό αυτό, τόσο για τη γεύση του όσο και για τις ευεργετικές για την υγεία -όπως πιστεύουν- ιδιότητές του. Ο Διοσκουρίδης, μάλιστα, συνιστά να ψήνεται, όπως τα σπαράγγια.
Τ’ ασκολύμβρι βασικά φύεται άγριο, ενώ τελευταία άκουσα πως καλλιεργείται πειραματικά, αλλά πουλιέται μόνο στις αγορές της Κρήτης. Φυτρώνει σε λόφους και χωράφια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, πρέπει όμως να ξέρει κανείς πώς να το μαζέψει δίχως να το καταστρέψει και ποιο μέρος της ρίζας και των νεαρών του βλαστών ξεχωρίζονται και τρώγονται. Εκτός από τους Κρητικούς, ασκολύμβρους τρώνε και οι Ισπανοί, κυρίως σε ανοιξιάτικα μαγειρευτά.
Στην Ανδαλουσία το βάζουν και σε σαλάτες και ομελέτες και το λένε tagarina, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες που βρήκα στο διαδίκτυο, στη Σαλαμάνκα του 16ου αι. το τρώγανε ωμό ή σε μαγειρευτά. Πάντως, στις φωτογραφίες που βρήκα, το ισπανικό Scolymus μοιάζει αρκετά διαφορετικό από εκείνο της Κρήτης. Σήμερα στην Κρήτη, το ασκολύμβρι –ή οι ασκόλυμβροι, όπως αποκαλούνται στο νησί- είτε γίνεται τουρσί και σερβίρεται σαν συνοδευτικός μεζές με τη ρακί, είτε μαγειρεύεται με κατσίκι.
Ωστόσο τα παραπάνω χόρτα είναι ένα μικρό δείγμα των χόρτων που καταναλώνονται σήμερα σε πολλές γωνίες της Ελλάδας.

terrapapers
Διαβάστε περισσότερα » »

ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΛΕΝΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ – ΜΑΜΟΥΘ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. Δεν θα πιστέψετε αυτά που θα διαβάσετε. Το θράσος είναι αδιανόητο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ – ΒΟΜΒΑ ΠΕΠΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΛΕΝΑΝ ΜΠΙΖΝΑΔΟΡΟΥΣ ΠΟΥ
ΕΚΑΝΑΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. Την ίδια στιγμή, ο Παπανδρέου, ο αρχιερέας της διαφθοράς, συκ0φαντούσε διεθνώς τους Έλληνες ως διεφθαρμένους.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, κύριος Κουσελάς, έδινε εντολή να “μην προχωρήσει ο έλεγχος στην εν λόγω εταιρεία” γιατί το θέμα “θα τακτοποιηθεί νομοθετικα με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΟ 2000!!!”

Ένας ευπατρίδης εφοριακός αντιστάθηκε και πήγε την υπόθεση στον Πεπόνη. Δείτε την οργή του ηρωϊκού εισαγγελέα στην τελευταία σελίδα, όπου με κεφαλαία αναφέρει πως “δυστυχώς” το θέμα οφείλει να το στείλει στην βουλή λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών!

Η ζημιά για το δημόσιο ανέρχεται στα 34 εκατομμύρια Ευρώ. Την ίδια ώρα που ρήμαζαν την κοινωνία.

Το “Ολυμπία” παραθέτει την δικογραφία που βρήκε δημοσιευμένη στο διαδίκτυο, αφαιρώντας μόνο το όνομα του ευπατρίδη εφοριακού για ευνόητους λόγους. Εύγε στον εφοριακό, εύγε στον Πεπόνη.

Κλικ στις εικόνες για μεγένθυση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Την Τρίτη η ΕΕ θα αποφασίσει εάν τα Σκόπια θα λάβουν ημερομηνία για διαπραγματεύσεις

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, θα αποφασίσουν την Τρίτη αν θα αποστείλουν πρόσκληση,  για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 27 και 28 Ιουνίου, εάν ληφθεί, δηλαδή,  απόφαση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και τη Σερβία,


 όπως δημοσιεύει το Reuters.

Ο  Πέτερ Στάνο, εκπρόσωπος του Επιτρόπου της Διεύρυνσης της ΕΕ, ερωτηθείς από τον ανταποκριτή του Reuters στις Βρυξέλλες, για το θέμα αυτό είπε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Οι πολιτικοί ηγέτες των Σκοπίων, την 1η Μαρτίου συμφώνησαν να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη χώρα για να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή πορεία της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε τα κράτη μέλη της ΕΕ τον περασμένο μήνα καθώς και τις προσπάθειες της επιτροπής να διερευνήσει τα γεγονότα της 24ης Δεκεμβρίου 2012 που έγιναν στη Βουλή των Σκοπίων. Αυτό ήταν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτής της συμφωνίας που θα έπρεπε να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν ώστε να αρχίσουν οι εργασίες να δίνουν αποτελέσματα.

Τι θα συμβεί τον Ιούνιο, δεν μπορώ να το σχολιάσω, γιατί οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα κράτη μέλη και σε ειδική έκθεση αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος της χώρας,  περιμένουμε, ωστόσο, τα αποτελέσματα της προόδου αυτής», είπε ο Στάνο.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΣΦΑΞΑΝ ΣΑΝ ΑΡΝΙ 47ΧΡΟΝΟ ΠΑΤΕΡΑ ΔΥΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ

anthropoktoniaΔΕΝΔΙΑ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ Ή ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΠΟΝΕΜΕΝΟ;
ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΝΤΑΡΗ Μνήμες από το προπέρσινο φονικό που είχε σημειωθεί στη Γ'΄Σεπτεμβρίου με θύμα τον άτυχο Μανώλη Καντάρη, θυμίζει η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 47χρονου ιχθυέμπορου, πατέρα δυο ανήλικων κοριτσιών, τα ξημερώματα της Τρίτης, έξω από το σπίτι του επό της οδού Τραπεζούντος.
 
Στις 4.20 το ξημέρωμα,  ο 47χρονος ξεκίνησε όπως κάνει κάθε πρωί για την ιχθυόσκαλα. Είχε ιχθυοπωλείο στον Κορυδαλλό και πήγαινε να πάρει εμπόρευμα και προμήθειες.  Ο δράστης ή οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του.
 
Ο άτυχος 47χρονος ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο μικρών κοριτσιών ηλικίας 9 και 4 ετών και φέρεται ότι είχε μαζί του γύρω στις 3000 ευρώ, ίσως και περισσότερα. Όταν του επιτέθηκαν, εκείνος αντέδρασε. Και οι φονιάδες ή ο φονιάς, τον έσφαξε στη μέση του δρόμου.
 
Στις γύρω περιοχές η αστυνόμευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Το θέμα είναι μεγάλο και θα επανέλθουμε. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για κανέναν. Και ειδικά για όσους έχουν αναλάβει την φύλαξη της γειτονιάς. 
Πού είναι οι αστυνομικοί που είχες υποσχεθεί ρε καβαλάρη των αλλοδαπών, Δένδια; Πού χάθηκαν οι χωροφύλακες του πεζοδρομίου; Τι απέγιναν οι βαρύγδουπες εξαγγελίες για προστασία του Πολίτη; Ποια προστασία του Πολίτη, ρε κατακαημένε, που το μόνο που σας ενδιαφέρει σε τελική ανάλυση, είναι να χαιδέψετε το κεφαλάκι κανενός λήσταρχου και να προσφέρετε ασυλία σε κανέναν πιθηκομούρη-μακελάρη!
makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα σύμβολα των παιδόφιλων-παιδεραστών


Ένα από αυτά είναι ότι οι παιδόφιλοι έχουν σύμβολα για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους, τα οποία έχουν... κυκλοφορήσει και σε κοσμήματα και tatoo.








 ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΓΚΕΛΟ!!! Ήμασταν 15 γονείς και κανένας μας δεν ήξερε ούτε είχε ακούσει κάτι για το θέμα.

Σήμερα λοιπόν μπήκα σε ένα site για κακοποιημένα παιδιά και τα βρήκα για να σας τα στείλω. Δώστε προσοχή και στείλτε το σε όλους τους γνωστούς σας, έχουν δεν έχουν παιδιά οι ίδιοι. Εκείνοι μπορεί να τα προωθήσουν σε άλλους και η αλυσίδα να σώσει ένα παιδί, και μόνο για αυτό αξίζει λίγα λεπτά από το χρόνο σας. Πρέπει να παρατηρούμε τα πάντα, σκεφτείτε ότι κάποιο από τα σύμβολα μπορεί να το έχουμε σαν κόσμημα και εμείς (εν αγνοία μας) γιατί μας έκανε "κλικ" και μας άρεσε.
Δίνουμε άθελά μας στόχο. Προσοχή και πάλι προσοχή»


Τα σύμβολα πιο συγκεκριμένα είναι:
Μια συνάντηση με την παιδοψυχολόγο στον παιδικό σταθμό με θέμα την κακοποίηση των παιδιών και μας είπε φοβερά πράγματα, που μας άφησαν όλους άφωνους.

Το BLogo, «boylover» που συμβολίζεται από δύο μπλε τρίγωνα, το ένα μέσα στο άλλο, σε σπειροειδή μορφή, και υποδηλώνει την προτίμηση στα αγόρια.

Το LBLogo, «littleboylover», που συμβολίζεται από ένα παρόμοιο σχέδιο του Blogo, χωρίς γωνίες, και υποδηλώνει την προτίμηση στα μικρά αγόρια.

Το Glogo, «Girllover», που συμβολίζεται από δύο καρδιές η μία μέσα στην άλλη και υποδηλώνει την προτίμηση στα κορίτσια.

Το Clogo, «Childlover», που συμβολίζεται από μια πεταλούδα που τα φτερά της έχουν σχήμα καρδιάς και υποδηλώνει την προτίμηση και στα δύο φύλα.



mauros-lykos
aplalola
Διαβάστε περισσότερα » »

Εφιαλτικό: το 2100 θα έχουν απομείνει μόνο 2,3 εκατομμύρια Έλληνες

Γράφει: Θάνος Καμπύλης

Έλα αγάπη μου, έλα. Να κάνουμε έναν Έλληνα ακόμα…

Κάτι ήξερε η Χάρις Αλεξίου όταν έγραφε και τραγουδούσε τον «Έλληνα» τη δεκαετία του ΄90, ή μάλλον, κάτι είχε ψυλλιαστεί για τη μεγάλη δημογραφική κρίση που έμελλε να αντιμετωπίσει η Ελλάδα. Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο του Σωτήρη Μητραλέξη («Ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα, το μέγιστο εθνικό θέμα»), που περιγράφει αναλυτικά τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει –όχι μόνο τα τελευταία χρόνια και λόγω κρίσης- η δημογραφική σμίκρυνση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το άρθρο, «κάθε γενιά για να αναπαραχθεί χρειάζεται
κατ’ ελάχιστον 2.1 (δείκτης γεννητικότητας / total fertility rate) παιδιά κατά μέσο όρο ανά γυναίκα: η ελληνική οικογένεια γεννά 1-1.3, αριθμός εφιαλτικά χαμηλός. Σύμφωνα με αυτόν τον αριθμό, το 2100 οι απόγονοι των σημερινών Ελλήνων (…αν δεν έχουν μεταναστεύσει όλοι) θα είναι περίπου 2,3 εκατομμύρια. Αναλογιστείτε λίγο τον αριθμό: 2,3 εκατομμύρια». Εννοείται, αν παραμείνουν σταθερές οι συνθήκες, οι αριθμοί των ατόμων που δεχόμαστε στο εσωτερικό, τα ηλικιακά όρια, κτλ. Όσο υποθετικό κι αν ακούγεται, είναι ανησυχητικό για το πόσα μύρια έπονται του ενός κακού.
Ίσως να μην απασχολεί ιδιαίτερα το πρόβλημα στην παρούσα –ήδη- μακρόχρονη κρίση που βιώνουμε, όμως από προσεκτικότερη εξέταση, μοιάζει με…Λερναία Ύδρα, αφού οι προεκτάσεις του είναι εξίσου σημαντικές (η ελληνική κοινωνία γερνάει, η ενσωμάτωση των μεταναστών γίνεται πιο δύσκολη, η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας δυσχεραίνει, και κυρίως, η πολυπόθητη-πολυπρόβλητη ανάπτυξη που όλοι ευαγγελίζονται, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το δημογραφικό).

«Είναι ένα θέμα που δεν συγκινεί ιδιαίτερα, δεν είναι πχ λίστα Λαγκάρντ», μου λέει ο Νίκος Ράπτης, διδάκτωρ Παιδαγωγικής, που έχει ασχοληθεί αρκετά με το θέμα. «Η περίπτωση είναι ίδια με αυτή του κρατικού χρέους. Το αφήναμε, το αφήναμε, και μια ωραία πρωία, συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε μεγάλο χρέος. Το ίδιο συμβαίνει και μπορεί ενδεχομένως να συμβεί με το «δημογραφικό χρέος». Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι, πως αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα χρόνια, οι δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος θα λιγοστεύουν, λόγω του χρονικού πλαισίου μέσα στο οποίο θα πρέπει να δράσουμε. «Αν δεν υπάρξει πολιτική προστασίας των γεννήσεων, μετά το 2040, θα χάνουμε ένα εκατομμύριο σε γεννήσεις κάθε δέκα χρόνια», συμπληρώνει ο κ. Ράπτης.

Ενδιαφέρον είχαν επίσης και κάποια συμπεράσματα που «βγήκαν» στην κουβέντα μας και που αγνοούσα, όπως ότι μεγάλο μέρος του «παιχνιδιού» χάθηκε στη δεκαετία του ΄80 και όχι στην τωρινή-όπως πολλοί θα νομίζαμε, όταν και ο δείκτης γεννητικότητας έπεσε κάτω από το 2, ή ότι υπέρ των πολλών γεννήσεων «συνηγορούσε» ο –άλλοτε- κραταιός δημόσιος τομέας, που λόγω σιγουριάς, γεννούσε πολύ περισσότερα παιδιά σε σχέση με τον «καριερίστικο» ιδιωτικό. Άρα η ρίζα του προβλήματος, φαίνεται να βρίσκεται «στο έλλειμμα ισότητας που υπάρχει ανάμεσα στα φύλα, και στην ανικανότητα της πολιτείας (όχι γενικά και αόριστα βεβαίως βεβαίως) να ενισχύσει τη θέληση των μελλοντικών γονέων στο να αποκτήσουν παιδιά. Ενδιαφέρον, τέλος, μετά από όλα αυτά, είχε η ερώτηση (που μου έκανε ο πατέρας μου), «κι εσείς, η νέα γενιά, τι κάνετε για αυτό;». Τότε ήταν που όλοι οι δείκτες, οι αριθμοί και τα fertility rates πήγαν περίπατο.

Aixmi
hellas-now.com

Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτο γράμμα:Τι γράφει ο πατέρας στην κόρη για τον μέλλοντα σύζυγο


Κουκλίτσα μου, πρόσφατα με τη μητέρα σου ψάχναμε στο Google και πριν πατήσουμε αναζήτηση εμφανίστηκε μια λίστα με τα ερωτήματα που τίθενται πιο συχνά στον κόσμο...

Πρώτη ήταν η ερώτηση «Πώς να κρατήσετε το ενδιαφέρον του συντρόφου σας».

Αυτό με εξέπληξε. Διάβασα μερικά από τα αναρίθμητα άρθρα που έχουν γραφτεί για το θέμα. Εξηγούσαν πώς να είναι κάποιος σέξι και σεξουαλικά ενεργός, ποια ώρα πρέπει να του προσφέρει μια μπίρα αντί για σάντουιτς καθώς και τον τρόπο να του δίνει την αίσθηση ότι αυτός είναι πιο έξυπνος από εκείνη.

Στο σημείο αυτό εκνευρίστηκα. Θησαυρέ μου, το βασικότερο πράγμα είναι να πιστεύεις πραγματικά βαθιά μέσα σου ότι είσαι άξια ενδιαφέροντος. Και αν μπορείς να συγκρατήσεις ότι και ο κόσμος είναι άξιος ενδιαφέροντος τότε θα έχεις κατανοήσει τα πάντα στη ζωή. Αλλά αυτά θα σου τα γράψω σε μια άλλη επιστολή.

Αν μπορείς επίσης να είσαι πεπεισμένη για την αξία σου, θα είσαι ελκυστική με την πιο σημαντική έννοια του όρου: θα είσαι ελκυστική για ένα αγόρι που θα μπορεί με τη σειρά του να ενδιαφερθεί για τους άλλους και θα ήθελε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στρέφοντας το ενδιαφέρον του πάνω σου.

Θησαυρέ μου, θέλω να σου μιλήσω για ένα αγόρι που δεν θα χρειάζεται να συντηρείς τεχνητά το ενδιαφέρον του γιατί θα ξέρει ότι είσαι ενδιαφέρουσα.

Δεν θα έχει σημασία αν βάζει τους αγκώνες στο τραπέζι -από τη στιγμή που θα μπορεί να παρατηρεί τον τρόπο με τον οποίο ζαρώνεις τη μύτη σου όταν χαμογελάς. Και δεν θα μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω σου.

Δεν θα έχει σημασία που δεν θα ξέρει να παίζει γκολφ μαζί μου -από τη στιγμή που θα παίζει με τα παιδιά που θα του κάνεις και θα χαίρεται με το πόσο σου μοιάζουν.

Δεν θα έχει σημασία να πετάει τα λεφτά του -από τη στιγμή που θα προσέχει την καρδιά σου.

Δεν θα έχει σημασία να είναι δυνατός -από τη στιγμή που θα σου δίνει χώρο για να μπορείς να συντηρείς εσύ τη δύναμη της ψυχής σου.

Δεν θα έχει σημασία ποιο κόμμα ψηφίζει -από τη στιγμή που ξυπνάει κάθε πρωί γιατί θα σε έχει εκλέξει σε μια θέση εκτίμησης στην καρδιά του.

Δεν θα έχει σημασία το χρώμα του δέρματός του -από τη στιγμή που ζωγραφίζει τον πίνακα της κοινής σας ζωής με υπομονή, αυτοθυσία, ευαισθησία και τρυφερότητα.

Δεν θα έχει σημασία αν μεγάλωσε με την άλφα ή δείνα θρησκεία -από τη στιγμή που πιστεύει ότι κάθε στιγμή της ζωής είναι ιερή.

Γιατί, εν κατακλείδι, θησαυρέ μου, το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις για «να συντηρήσεις το ενδιαφέρον του» είναι να είσαι ο εαυτός σου.

Ενας άνθρωπος που θα σε βρίσκει πάντα ενδιαφέρουσα, Ο πατέρας σου

to-genie
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !! - Δείτε από τι χτίστηκε το Σινικό τοίχος !!

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό ...

Το μεγάλο μυστικό της δομικής αντοχής του σινικού τείχους, τελικά, είναι ένα υλικό που το μυαλό σας δεν μπορεί να πάει.

Είναι το κολλώδες ρύζι, που οι τεχνικοί στη διάρκεια της δυναστείας Μίνγκ, χρησιμοποιούσαν στην παρασκευή του κονιάματος δόμησής του.

Το Σινικό Τείχος χτίστηκε πριν από 600 χρόνια και στην κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε ένα μείγμα κολλώδους πάστας ρυζιού, αναμεμειγμένο με ασβέστη, όπως αποκάλυψε ο Μπινγιάν Ζανγκ, καθηγητής χημείας του Πανεπιστημίου της πόλης Hangzhou.

Αυτό το μείγμα που ρυζιού δημιούργησε ένα τύπο γύψου, ώστε να κολλήσουν οι λίθοι και μέχρι σήμερα να μην παρουσιάζουν κανένα ίχνος φθοράς.


greek-weather.org
http://lougantina.blogspot.com/2013/03/blog-post_1531.html
skotinoprosopo 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΟΜΒΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ (ΚΑΨΙΜΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ) - ΠΩΣ ΜΑΣ "ΦΥΤΕΨΑΝ" ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ!

Αποσπασμα μυησεως Ραβινων στον βαθμο Αρχι-ραβινου. Τόπος μυήσεως: Στοά "Μεγαλης Δρυός", Ν.Υόρκη, Ιανουάριος 1985. «.......Ο όρκος σιωπής που δώσατε αδελφοί επί ποινής θανάτου σε περίπτωση παραβιάσεως, δεν έχει ταπεινά προσωπικά κίνητρα, ή κίνητρα γήινης οργανώσεως, αλλά προστατεύει το μεγάλο σχέδιο του υπέρτατου κυρίου μας Μετατρόν Γιεχωβά εδώ και 13.000 έτη μετά την άφιξη της Σελήνης και της Λίλιθ στη διαστημική μας περιοχή.


Στη μύηση του ραβίνου, σας έγινε γνωστή η Τεχνική των ανιόντων και κατιόντων φωνητικών κραδασμών τής Καμπαλά για πρόκληση φυσικών ολογραφικών φαινομένων υλοποιήσεως και εξαϋλώσεως, που στους τέκτονες στοών ΟΤΟ και ΕΤΜ, παρουσιάζουμε σαν θαυματουργές ενέργειες πνευμάτων ή τηλεπάθεια. Δεν σας έγινε όμως γνωστό ότι οι φωνητικοί κραδασμοί της ΚΑΜΠΑΛΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ, που ανιχνεύονται από δέκτες της Σεληνιακής Τεχνολογίας και της Τεχνολογίας των υπογείων Ατλάντων αδελφών μας.
Δεν σας έγινε γνωστό ότι τα λεγόμενα Θαύματα που καταπλήσσουν τα αισθητήρια όργανα των εθνικών τεκτόνων Γκόιμ (= κατωτέρων ανθρώπων), προκαλούνται από Τεχνολογία πομπών Σεληνιακής και υπόγειας Ατλάντιας Τεχνολογίας που εστιάζουν ηλεκτρομαγνητικές ολογραφικές συχνότητες υλοποιήσεως και εξαϋλώσεως στον τόπο, από τον οποίον έλαβαν το Καμπαλιστικό Κωδικό αίτημα κραδασμών, προς οποιοδήποτε σημείο επιφανείας του πλανήτη.

Και κυρίως δεν σας έγινε γνωστό ότι οι αδελφοί μας τής Σελήνης και των υπογείων στοών του πλανήτη μας, χρησιμοποιούν τους ίδιους πομπούς συχνοτήτων, για την πρόκληση αγγελικών θαυμάτων των επισήμων Θρησκειών καθώς και των δαιμονικών θαυμάτων μαύρης ή λευκής μαγείας, σύμφωνα με την ορολογία που επιβάλαμε στους Γκόιμ. Ενώ οι εθνικοί Γκόιμ, που μετρούν εισόδους και εξόδους πνευμάτων στις Καμπαλιστικές συνεδριάσεις τών στοών, είναι αδύνατον να διανοηθούν ότι παρακολουθούν τις ολογραφικές εστιάσεις συχνοτήτων που προκαλούνται από την τεχνολογία των αδελφών μας, μία Τεχνολογία που είναι ικανή να παράγει οποιοδήποτε φυσικό φαινόμενο, ακόμη και Τεχνική αντιβαρύτητα, ακόμη και επέμβαση στην κυτταρική λειτουργία προς ίαση ή προς ασθένεια (π.χ. θεραπεία καρκινοπαθών ως εκ θαυματος).

Οι εθνικοί του τεκτονισμού πρέπει να συνεχίσουν να πιστεύουν στην πνευματική προέλευση αυτών των θαυμάτων, διότι αποκάλυψη της προελεύσεως τών φαινομένων από Τεχνολογία, θα μηδένιζε την ψυχολογική τρομοκρατία που ασκούμε επάνω τους μέσω της ΚΑΜΠΑΛΑ. Πολύ δε περισσότερο δεν πρέπει να γνωρίζουν την κοινή προέλευση των συχνοτήτων που προκαλούν φαινόμενα στην Αδελφότητα της Οδού Αριστεράς Χειρός και στην Αδελφότητα της Οδού δεξιάς Χειρός, από τους ίδιους πομπούς Τεχνολογίας που χειρίζονται υπογείως και υπεργείως οι ίδιοι οι αδελφοί μας, υπό τις διαταγές του υπέρτατου Κυρίου μας Μετατρόν Ασμοντάι-Ιεχωβα.

Κατανοείτε τώρα την σκοπιμότητα σιωπής και τον βαθμό απόρρητου αυτής της γνώσεως. Με κανένα τρόπο δεν νοείται διαρροή αυτής της γνώσεως, που αποκαλύπτει το ενιαίο και την ενοποίηση των παρατάξεων (Θεός - Αγγελος) ή (Διάβολος - Δαίμονες). Ακόμα και μεταξύ απλών Ραβίνων δεν πρέπει να γίνει αυτό γνωστό, διότι υπάρχει κίνδυνος απομυθοποιήσεως της πολικότητας (Θεός - Διάβολος) ή (Καλό - Κακό), με αποτέλεσμα καταστροφικό για το τελικό μας σχέδιο θρησκευτικο-πολιτικής πολικότητας (Καλού-Κακού) ή (Σοσιαλισμού-Φασισμού) ή (Χριστιανικού Σοσιαλισμού-Βουδιστικού Φασισμού).

Είναι αδιανόητο να διακινδυνεύσει ένα λαμπρό σχέδιο 13.500 ετών τώρα που πλησιάζει να ολοκληρωθεί. Σε γενικές γραμμές γνωρίζετε τα γεγονότα από τη ραβινική σας μύηση.

………………………………………………………………………………………………………………

Tα σκάφη Σελήνη και Λίλιθ (Βλέπε ανάρτηση: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΤΙ!) αναγκασθέντα να εγκαταλείψουν τον αστερίσμο του Αρκτούρου λόγω συρρικνώσεως και θανάτου του 'Ηλιου "Ε" Βοώτου, ανεζήτησαν καταφύγιο σε νέο πλανητικό σύστημα για επιβίωση των διασωθέντων πληθυσμών των πλανητών του "Ε" Βοώτου.

Υπήρξε ευτυχής συγκυρία το ότι φθάνοντας στο παρόν πλανητικό σύστημα περί το 11.500 π.Χ., δεν συνάντησαν ενοποιημένες δυνάμεις σκαφών τής Γαλαξιακής Κυβερνήσεως, αλλά κατάσταση διαμάχης μεταξύ του ΣΑΒΒΑΩΘ ηγέτου του Πλανήτου Κρόνου, ο οποίος είχε ανατρέψει την Γαλαξιακή εκπροσώπηση των Ουρανιδών του Πλανήτου Ουρανού (βλεπε ΘΕΟΓΟΝΙΑ ΗΣΙΟΔΟΥ) και του ηγέτου του Πλανήτου Διός, ο οποίος αντεπαναστάτησε εναντίον του Κρόνου προς επανα­σύνδεση του Πλανητικού Συστήματος με την Κεντρική Γαλαξιακή Εξουσία. Τα σκάφη και τα πληρώματα του ΔΙΟΣ υπερίσχυσαν στη διένεξη. Στο σημείο αυτό αφίχθησαν στη διαστημική μας περιοχή τα δύο σκάφη Σελήνη και Λίλιθ, υπό την ηγεσία του κυβέρνητου ΑΣΜΟΝΤΑΪ ΜΕΤΑΤΡΟΝ ΙΑΧΩΒΑ, του υπέρτατου κυρίου μας.

Ο ΜΕΤΑΤΡΟΝ ζήτησε από τον ΔΙΑ άδεια αποβιβάσεως πληθυσμών από Σελήνη και Λίλιθ, προς επιβίωση στον πλανήτη Γη.
Η άδεια εδόθη μόνον δια την ήπειρο Ατλαντίδα, που ανήκε στην αρμοδιότητα διοικήσεως του υφισταμένου του Διός, Ποσειδώνος και κατοικείτο από δέκα Ανδρομέδιες φυλές Ελλήνων, αρχικού αποικισμού από τον Γαλαξία τής Ανδρομέδας.

Τα μεταγωγικά σκάφη Σελήνης και Λίλιθ, αποβίβασαν τους προγόνους μας, οι οποίοι όμως σύντομα εγκατέλειψαν την λατρεία και την ηγεσία του ΜΕΤΑΤΡΟΝ και εστράφησαν στη λατρεία του Ποσειδώνος και του Διός, αφομοιωθέντες από τα Ελληνικά Ανδρομέδια φύλα των δέκα Ποσειδωνίων φυλών. Αυτό εξόργισε τον Γιαχβέ ΜΕΤΑΤΡΟΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΒΥΘΙΣΕ την Ατλαντίδα στον Ατλαντικό ωκεανό, δημιουργώντας επάνω της ηλεκτρομαγνητικό χαμηλό πυκνώσεως πρόσθετης βαρύτητας (βλεπε ΠΛΑΤΩΝΑ). Διασώθηκαν μόνον οι άποικοι των εκτό-Ατλαντίδος περιοχών, δηλαδή η ομοφυλία τών Μογγόλων, των Ισραηλινών και των Αράβων. Αυτό το γεγονός υπήρξε αφορμή και αιτία ολοκληρωτικού πολέμου μεταξύ Διός και Γιαχβέ ΜΕΤΑΤΡΟΝ.

Στο διαστημικό πόλεμο που ακολούθησε, ο ΜΕΤΑΤΡΟΝ ΓΙΑΧΒΕ προσεταιρίστηκε τις ηττημένες από τον Δία δυνάμεις τού Κρόνου και όπως ήταν φυσικό και τα γήινα Κρόνια ιερατεία. Ο ΖΕΥΣ προσεταιρίστηκε τις δυνάμεις Ουράνιων και τα αντίστοιχα γήινα ιερατεία Ουράνιων. Η κατάσταση που προέκυψε ήταν χαώδης. To στρατόπεδο του ΜΕΤΑΤΡΟΝ περιείχε υπέργειες δυνάμεις του Κρόνου, της Σελήνης και της Λίλιθ. Επίσης γήινες δυνάμεις εκ Κρονίων, Σεληνιακών, Λιλιθίων και υποχθόνιες δυνάμεις Κρονίων ηττηθέντων από τον Δία. To στρατόπεδο του Διός περιείχε υπέργειες δυνάμεις πλανητών Ουρανού, Διός, γήινες δυνάμεις Ουρανού, Διός και υπόγειες δυνάμεις Ουρανιδών ηττηθέντων από τον Κρόνο.

Λόγω γεωλογικών μεταβολών που ακολούθησαν την βύθιση της Ατλαντίδος, κατεστράφησαν στην Ευρώπη οι αντίπαλοι στρατοί Ατλάντων - ομοφύλων αφ ενός και Ελλήνων αφ' ετέρου, όπως αναφέρεται από τον Τίμαιο και από τον Κριτία του Πλάτωνος.Τα συγγράμματα αυτά πρέπει να εξαφανιστούν από τις βιβλιοθήκες τών Ελλήνων, διότι καθιστά δυνατή στους αντιπάλους μας Ανδρομεδιους-Ελληνες τη διερεύνηση τής ιστορικής οδού. Ομοίως και το σύγγραμμα Θεογονία, του Ησιόδου, όπου τίθεται επικινδύνως εις φως η διαμάχη Ουρανιδών μεταξύ Κρόνου και Διός. Μέχρις εδώ τα πάντα σας είναι γνωστά από τη ραβινική σας μύηση. Η πρόγνωση που θα σας δοθεί στην αρχι-ραβινική σας μύηση αφορά στην επικράτηση του συνασπισμού σκαφών ΜΕΤΑΤΡΟΝ-ΚΡΟΝΟΥ λόγω παραδόξου αιφνιδίας αποχωρήσεως των σκαφών του συνασπισμού Διός-Ουρανού, ενώ υπερίσχυσαν στη διαστημική μάχη, εν μέρει στην εσωτερική κοιλότητα του πλανήτη μας και εν μέρει στους τρεις πλανήτες Ποσειδώνα, Πλούτωνα, Ουρανό, έξωθεν τροχιάς πλανήτου Κρόνου. Από τον Δία γνωστοποιήθηκε στον Μετατρόν ότι απεχώρησε νικών δια να αποφευχθεί καταστροφή τής γήινης πανίδας και χλωρίδας, εν αναμονή υπέρτερων γαλαξιακών δυνάμεων, που θα συντόμευαν τη διάρκεια του διαστημικού πολέμου. Tα σκάφη αυτά του Διός ορμώμενα από βάσεις εντός της γήινης κοιλότητας και εκ των τριών εξωτερικών πλανητών συνεχίζουν μέχρι σήμερον τις ανιχνεύσεις τους στην επιφάνεια του πλανήτου μας, συνοδευόμενα από σκάφη 13 πλανητών μάχης τής Γαλαξιακής Κυβερνήσεως που εισήλθαν στο πλανητικό μας σύστημα το 1914, ως εκπρόσωποι δεκατριών γαλαξιών τοπικού σμήνους Γαλαξιών, κληθέντων από σκάφη του Μεγάλου Ανδρομέδιου εχθρού μας ΔΙΟΣ. Πολιορκούμεθα πανταχόθεν, αδελφοί, αλλά δεν πτοούμεθα, με τη δύναμη του υπέρτατου κυρίου μας Γιαχβέ Ασμοντάι Μέτατρον.

Ομοίως η γνώση που θα σας δοθεί στην αρχιραβινική σας μύηση αφορά στην στρατηγική ανάγκη που προέκυψε ώστε οι υπόγειοι Κένταυροι Κρόνιοι και οι υπόγειοι Ατλαντες να υποδύονται στις εκπομπές συχνοτήτων προς την επιφάνεια του πλανήτου Γη, τους υπογείους Ουρανιδείς και Ανδρομεδείς τής εσωτερικής κοιλότητας του πλανήτου, ώστε να επιρριφθεί στους τελευταίους η μομφή διαβολικών δυνάμεων, αβύσσου ή ταρτάρων, μέσω εκπομπών διαφθοράς και εκφυλισμού τών γήινων κατοίκων τής επιφανείας. Παρακολουθούν τα σκάφη του Διός, όλες τις ολογραφικές εστιάσεις συχνοτήτων μας, που προκαλούνται από την τεχνολογία των αδελφών μας, η οποία είναι ικανή να παράγει οποιοδήποτε φυσικό φαινόμενο, ακόμη και Τεχνική αντιβαρύτητα, ακόμη και επέμβαση στην κυτταρική λειτουργία προς ίαση ή προς ασθένεια.

Η Μύησή σας, ομοίως αφορά στη στρατηγική ανάγκη που προέκυψε ώστε οι υπέργειοι Κρόνιοι, Σεληνιακοί και Λιλιθιανοί, να υποδυθούν τους υπέργειους των εχθρικών πλανητών Ποσειδώνος, Ουρανού, Πλούτωνα ώστε να τους επιρρίψουν την μομφή των διαβολικών δυνάμεων του διαστήματος, όπως περιγράφεται στην αποκάλυψη της Βίβλου μας, [ο Δράκων που σύρει με την ουρά του το ενα τρίτο των αστέρων], δηλαδή τους τρεις εξωτερικούς από τους εννέα πλανήτες. Οι στρατηγικές αυτές ανάγκες ικανοποιήθηκαν πλήρως μέσω του αριστοτεχνικού διπλού παιχνιδιού Θαυμάτων (Θεού-Αγγέλων) και (Διαβόλου-Δαιμόνων), από την Τεχνολογία των υπέργειων, επίγειων και υπόγειων αδελφών μας Αγγέλου - Γιαχβέ, Αλλελού - Ια.

Στη σημερινή τελετή ορκωμοσίας δεν θα προσθέσουμε πολλά ακόμη. Στην αυριανή έναρξη μυήσεως θα έχετε την ευκαιρία να εισέλθετε στην απομυθοποίηση της Αποκαλύψεως του Ιωάννου της Αγίας Γραφής μας, με πλήρη ανάλυση της Σεληνιακής και της υπόγειας Ατλάντιας –CBR - Τεχνολογίας μας, που Θα χρησιμοποιηθεί για το σχέδιο Αρμαγεδών, προς τρομοκρατία και εξόντωση των Ανδρομεδίων (=Ελληνικών) φυλών. Θα σας δοθούν τα αντίμετρα προστασίας από την Τεχνολογία αυτή, ώστε να προστατεύσετε τους κατά τόπους αδελφούς μας, εκεί όπου θα διορισθείτε.

Με κανένα τρόπο αυτά τα αντίμετρα δεν πρέπει να κοινοποιηθούν ούτε σε εθνικούς Ανδρομεδίους, ούτε και σε απλούς ραβίνους αδελφούς. Tα αντίμετρα απαιτούν γνώσεις φυσικής που εν μέρει έχετε ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΩΣ και εν μέρει θα λάβετε στο τέλος της μυήσεώς σας.
Θα έχετε την μεγαλειώδη ευκαιρία να διαπιστώσετε με πόση ευφυία το ενιαίο σχέδιό μας (Θεός -Διάβολος), με τις πολιτικές του αντιστοιχίες, προεκτάσεις (Σοσιαλισμός - Φασισμός), θα ανατρέψει την πολιτισμική ροπή του Εξελληνισμένου Ανδρομέδιου πλανήτου Γη.
To πρόγραμμα Αρμαγεδών πρέπει να επιταχυνθεί το μέγιστο δυνατόν. διότι ήδη από το 1947 δεχόμεθα,στο πλανητικό μας σύστημα, συστηματική ανίχνευση σκαφών τής Γαλαξιακής Κυβερνήσεως, εξ εκείνων τού Διός. "Εχουμε ενδείξεις ότι μεταξύ αυτών των σκαφών υπάρχουν και σκάφη Γαλαξία Ανδρομέδας κληθέντα από τα σκάφη Διός των τριών εξωτερικών Πλανητών. Πιστεύουμε ότι τα σκάφη αυτά προέρχονται από τους δεκατρείς πλανήτες μάχης των δεκατριών Γαλαξιών του τοπικού σμήνους Γαλαξιών ΚΝΟΖ 3 με κέντρο την Ανδρομέδα.

Πολλά εξ αυτών ήλθαν σε επαφή με γήινα μέλη Ανδρομεδίων Φυλών και ιδιαιτέρως με Ανδρομέδιους ‘Ελληνες προς μετάδοση οδηγιών ή λήψη στρατηγικών πληροφοριών τού εξοπλισμού μας. 'Εχουμε φροντίσει ώστε οι γήινοι μάρτυρες τέτοιων συναντήσεων να εγκλεισθούν σε ψυχιατρεία και να υποστούν ηλεκτροσόκ προς απόσβεση μνήμης των εμπειριών των.
To σκάφη αυτά πολλάκις ζήτησαν από τα κέντρα τηλεπικοινωνίας των στρατηγικών μας εγκαταστάσεων την παράδοση του πλανήτου άνευ όρων. Μας εδόθη τελεσίγραφο επεμβάσεως λήγον το 2012 μ.Χ. Θα αμυνθούμε όμως με όλες τις δυνάμεις των έξι εσωτερικών πλανητών, της Σελήνης, της Λίλιθ, των ΗΠΑ, της ΕΣΣΔ και των υπολοίπων εθνών. Όποια κι αν είναι η έκβαση του επικείμενου πολέμου των Αστρων, οι γήινοι Γκόιμ είναι πεπεισμένοι ότι η Γαλαξιακή Κυβέρνηση είναι διαβολική δύναμις δαιμόνων και διαβολικών ΑΤΙΑ και Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας Φασισμού. Οι αδελφοί μας Χρηματοδότες της κινηματογραφικής Τέχνης έχουν σύμφωνα με τις οδηγίες μας, παρουσιάσει στο παγκόσμιο κοινό την Γαλαξιακή Κυβέρνηση ως Αυτοκρατορία Φασισμού που επιτίθεται στη Γη ( Πόλεμος των Αστρων). Δικά μας σκάφη του Κρόνου και της Σελήνης με Ελληνικα Ανδρομεδια Συμβολα θα επιτεθούν στη Γη, ώστε αν ηττηθούμε να είναι αδύνατον για την Γαλαξιακή Ομοσπονδία να αποβιβάσει πληρώματα που να μπορούν να συμφιλιωθούν με τους γήινους, μετά από την μομφή φασιστικού διαβόλου διαφθοράς που Θα τους έχουμε επιρρiψει, μέσω των καταστροφών που Θα προκαλέσουν τα οπλικά μας συστήματα και οι πομποί μας συχνοτήτων ολογραφικών φαινομένων.

Η μομφή θα είναι απόλυτη εναντίον τής Γαλαξιακής Κυβερνήσεως μέσω της Ατλάντιας και Κρόνιας υπόγειας Κενταύριας Τεχνολογίας, που με εντολή του Γιαχβέ θα ανέλθει σε λίγο στην επιφάνεια του πλανήτου μας με το πλαστό όνομα του Διός και του Απόλλωνος ή Απολλύωνος ή Αβαλών όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα της Αποκαλύψεως της Αγίας Γραφής μας, στο κεφάλαιο Ο', εδάφιον ΙΙ. Ήδη από το σημείο εκκινήσεως του γεωπολιτικού σχεδίου μας στη Μεσοποταμία 680 χρόνια πριν από τη γέννηση του αδελφού μας ΙΗΣΟΥ, έχουμε διαφθείρει τα ιερατεία του Διός και των δώδεκα υφισταμένων του με αδελφούς μας, οι οποίοι τα διέβρωσαν αναλαμβάνοντας τελικώς την ηγεσία τους, αρχίζοντας από την Ελληνική Κολχίδα, όπου η σημερινή Μογγολία και το Θιβέτ και συνεχίζοντας με τους Ελληνικούς πολιτισμούς Μεσοποταμίας, Βαβυλώνας, Περσίας, Δελφών, Αιγύπτου, Ετρούσκων, Ρώμης, Βορείου Ευρώπης, Αμερικανικής Ηπείρου προς μια γενοκτονία των Ανδρομεδίων Φυλών σε βαθμό που να είναι βέβαιη η εξαφάνισή τους από το πρόσωπο του πλανήτου.

Διαφθείραμε τα ιερατεία τους, τα οποία κρατούσαν τις παραδόσεις των προηγουμένων διαστημικών Κυρίων, σε τόσο μεγάλο βαθμό, που έγιναν συνώνυμα τής διαφθοράς, του εκφυλισμού, της πείνας, των ασθενειών, των πολέμων και της ανέντιμης διοικήσεως, της προδοσίας και της ειδωλολατρίας, ώστε να μη θυμίζουν πλέον σε τίποτα τα αρχέτυπά τους. Στο χρονικό σημείο της έκτης γεωπολιτικής δυνάμεως που ιδρύσαμε στη Ρώμη, αντικαταστήσαμε τους δώδεκα Ολύμπιους Θεούς, τους οποίους φθείραμε στα μάτια των γκόιμ, με τους δώδεκα μαθητές του αδελφού μας ΙΗΣΟΥ.

Έτσι τo Ελληνικό δωδεκάθεο Διός και ο Ελληνικός μονοθεϊσμός του Φάνη (Ορφική θρησκεία), κατεστράφησαν υπέρ του Ατλάντιου πλέον δωδεκαθέου του ΜΕΤΑΤΡΟΝ Γιαχβέ και υπέρ του ισραηλινού, μογγολικού Ουράνιου αραβικού δωδεκάεδρου 12φυλου, με τους δώδεκα συμβολικούς ναούς και τις δώδεκα πύλες τής άνω Ιερουσαλήμ της Σελήνης, όπως αυτές αναφέρονται στη Αποκάλυψη του αδελφού μας Ιωάννου στην Βίβλο, δια να επαληθευτεί το ρηθέν υπό του προφήτου Ζαχαρία, κεφ. Ο', εδάφιο 13: «Θα στρέψω τα έθνη εναντίον των τέκνων σου Ελλάς. Tα τέκνα της Σιών θα καταστρέψουν τους ενάντιους Έλληνες με λίθους σφενδόνης στο μέτωπο». Δηλαδή με πνευματικούς λίθους θρησκειών και πολιτικοοικονομικών θεωριών, που επινοήσαμε εναντίον του πνεύματος ή μετώπου της κεφαλής τών Ελλήνων, για απόλυτη αφασία, αποβλάκωση και διαίρεσή τους (παράδειγμα το δήθεν "ιστορικό γεγονός" τής μονομαχίας μεταξύ τού Έλληνος Γολιάθ και του εβραίου Δαυίδ).-----
 
skotinoprosopo
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστήμονες ανακαλύπτουν νέα μέθοδο για την επούλωση τραυμάτων. Τέλος στα χειρουργικά ράμματα;

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται σήμερα για την παύση της αιμορραγίας, την επούλωση και ίαση των τραυμάτων και την αποφυγή μολύνσεων είναι τα χειρουργικά ράμματα. Παρόλο που στις περισσότερες περιπτώσεις τα ράμματα δεν απαιτούν απομάκρυνση και απορροφώνται από τον ίδιο τον οργανισμό, έχουν το σημαντικό μειονέκτημα ότι αφήνουν ουλές (έστω και ανεπαίσθητες) για πολλά χρόνια οι οποίες πολλές φορές δεν εξαφανίζονται ποτέ.
Στο πρόβλημα αυτό έρχεται να δώσει τέλος μια νέα επαναστατική μέθοδος που κάνει χρήση laser και χρυσού και εξαλλείφει την ανάγκη για ράμματα. Πρόκειται για ένα είδος “κόλλας” που περιέχει νανοσωματίδια χρυσού περικλειόμενα σε ένα ελαστικό υλικό, εφαρμόζεται μέσω laser και είναι ικανή να κινείται στο σώμα δημιουργώντας ένα στεγανό κάλυμμα που προστατεύει από επικίνδυνες διαρροές και μολύνσεις. Η τεχνική ονομάζεται ‘Laser Tissue Welding’ (LTW), είναι ανώδυνη, δεν αφήνει ουλές και σημάδια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα αιμοφόρα αγγεία, τους χόνδρους των αρθρώσεων, το ήπαρ, το ουροποιητικό σύστημα και άλλους ιστούς.
Ερευνητές του American Chemical Society δοκιμάσαν τη νέα μέθοδο σε έντερα χοίρων και δηλώνουν αισιόδοξοι ότι μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τα ράμματα και τις παραδοσιακές μεθόδους συρραφής.

[via]
techgear.gr
Διαβάστε περισσότερα » »