Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η Αυστραλία αναγνωρίζει μόνον FYROM

Η κυβέρνηση  Γκίλαρντ
Φεβρουάριος  20, 2012.

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το αυστραλιανό Υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί δήθεν αλλαγής πολιτικής της κυβέρνησης Γκίλαρντ στο «Μακεδονικό», που προβάλλουν διεθνώς τα προπαγανδιστικά όργανα της κοινότητας των Αυστραλών πολιτών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.


Όπως αποκάλυψε ο «Νέος Κόσμος» της Πέμπτης, τα συλλογικά όργανα των Αυστραλών πολιτών της ΠΓΔΜ θριαμβολογούν στο διαδίκτυο για δήθεν «αλλαγή» της πολιτικής της Αυστραλίας στο «Μακεδονικό», εξ αφορμής της απόσυρσης, πριν τέσσερα χρόνια περίπου, της «Οδηγίας του 1994» για χρήση του περιγραφικού «Σλαβομακεδόνες» στις επίσημες αναφορές τους σε πολίτες του νεοσύστατου κράτους.

«Η διοικητική οδηγία “Slav Macedonian Administrative circular” κατέστη ανενεργή από το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου πριν μερικά χρόνια. Σύμφωνα με την κατεστημένη πρακτική για ανενεργές διοικητικές οδηγίες, η οδηγία αυτή κατέστη ανενεργή και αρχειοθετήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2008», απάντησε εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σε σχετική ερώτηση του «Νέου Κόσμου».

Σε συμπληρωματική ερώτηση της εφημερίδας μας, αν η απόσυρση της «Οδηγίας 1994» σημαίνει αλλαγή της πολιτικής της Αυστραλίας στο θέμα της ονομασίας Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας, που υιοθέτησε η Αυστραλία το 1994, μετά της σχετική απόφαση του ΟΗΕ, η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Αυστραλία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το περιγραφικό FYROM μέχρι να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο επίμαχο θέμα της ονομασίας.

«The Government is mindful of the sensitivity and the depth of feeling in the community regarding the issue of name, but there has been no change in policy. Australia’s use of the name “the former Yugoslav Republic of Macedonia” follows United Nations practice and is a temporary measure pending resolution of the issue between the governments of Skopje and Athens.
We continue to encourage the parties concerned to work constructively to resolve their differences and support the mediation process led by UN Special Negotiator, Matthew Nimetz» - διασαφήνισε η εκπρόσωπος.

Σε μετάφραση: «Η κυβέρνηση γνωρίζει τη μεγάλη ευαισθησία της ελληνικής κοινότητας για το θέμα της ονομασίας (σ.σ. της ΠΓΔΜ), αλλά δεν έχει αλλάξει η πολιτική (σ.σ. της Αυστραλίας) στο θέμα αυτό.

«Η χρήση του ονόματος Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας από την Αυστραλία συνάδει με την πρακτική του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και είναι προσωρινό μέτρο εν αναμονή εξεύρεσης αποδεκτής ονομασίας από τις κυβερνήσεις των Σκοπίων και της Αθήνας.
Η Αυστραλία ενθαρρύνει τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργαστούν εποικοδομητικά για την επίλυση των διαφορών τους και να στηρίζουν τη διαμεσολαβητική διαδικασία υπό την αιγίδα του ειδικού διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς».



Διαβάστε περισσότερα » »

Έτσι διασώζονται οι χρεοκοπημένες οικονομίες: Διεγράφησαν τα χρέη των Ισλανδών!

 

Οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, σε μία εκπληκτική ενέργεια που καταδεικνύει ότι οι χρεοκοπημένες οικονομίες μόνο με την διαγραφή χρεών μπορούν να διασωθούν (και ειδικά όταν πρόκειται για χρέη όπως τόκοι από κεφάλαια που έχουν πληρωθεί εις διπλούν ή και τριπλούν όπως στην περίπτωση της Ελλάδας) και όχι με το να φορτωθούν νέα δάνεια.


Την ώρα που στις Βρυξέλλες η Ελλάδα θα φορτωθεί ένα ακόμα δάνειο 130 δισ. Ευρώ για να φτάσει το 2020 να χρωστά όσα το 2009 (!) η Ισλανδική Ένωση Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι με την διαγραφή των χρεών θα επανέλθει στα διακά στην ανάπτυξη το αργότερο σε δύο χρόνια και ότι τα μέτρα που έλαβε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008 αποδεικνύονται αποτελεσματικά.


Μάλιστα τώρα οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ, γιατί θεωρούν ότι αποτελείται από χρεοκοπημένες προβληματικές οικονομίες!


«Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών. Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα συμφωνούσε» δηλώνει ο Λαρς Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην τράπεζα Danske στην Κοπεγχάγη.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι αποδεικνύονται αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008, όταν οι τράπεζές της προχώρησαν σε χρεοκοπία για το ποσό των 85 δισ. δολαρίων.


Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά η Ισλανδία έπαιξε πολύ έξυπνα το γεωστρατηγικό της «χαρτί»: Όταν πτώχευσε και άρχισαν οι ταραχές στην φιλήσυχη χώρα και κανείς δεν της από τους δυτικούς της συμμάχους δεν έδινε βοήθεια (η Ισλανδία ανήκει στο ΝΑΤΟ) "φλερτάρισε" επί ένα μήνα με την Ρωσία.


Μόλις ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Β.Πούτιν εξήγγειλε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την διάσωση της ισλανδικής οικονομίας» αμέσως σε 24 ώρες η Βρετανία και η Νορβηγία δήλωσαν ότι «Θα βοηθήσουνε άμεσα την Ισλανδία», όπως και έγινε.


Εμείς τρέχουμε για να συνάψουμε ένα ακόμα δάνειο, το μόνο βέβαιο για το οποίο είναι ότι δεν θα αποπληρωθεί ποτέ, αφού προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης 4-7% σε μία χώρα με ύφεση 6,8%!


Α, και κάτι άλλο: Στην Ισλανδία οι τράπεζες κρατικοποιήθηκαν αμέσως μετά την χρεοκοπία. Στην Ελλάδα το κράτος «τραπεζοποιήθηκε» με τον διορισμό τραπεζίτη ως πρωθυπουργού και την πληρωμή των χρεών των τραπεζών από του κούρεμα, από τους πολίτες!


Υπάρχει ελπίδα;

 defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ελέγξτε τον πάτο από το γάλα που αγοράζετε!!! ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΓΑΛΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑ-ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΟΥΝ 5 ΦΟΡΕΣ!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ... ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΑΣΤΕΡΙΩΘΕΙ... ekdosi.com (ΔΗΛ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 3 Ή ΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 3 - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 1,2, ΚΕΝΟ,4,5, ΤΟΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΑΣΤΕΡΙΩΘΕΙ). ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ!!!
Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.   ekdosi.com 

Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του.

Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές.
Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί.
Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5.
Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία
3 φορές.
 ekdosi.com 
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάχτε στον πάτο του μπουκαλιού. 
 ekdosi.com 
Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΝΙΚΟ Π. ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ!!!




christossainis
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΡΑΓΚΑΣ: ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ, ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;


Διαβάστε περισσότερα » »

Ανθελληνική δημοκρατική αριστερά

Ο τίτλος που έδωσα πιστεύω πως είναι ο καταλληλότερος για την ονομασία του κόμματος του συμπεθεστάτου κατ'αλλα κύριου Φώτη Κουβέλη ο οποίος θα πρέπει να προσέχει περισσότερο τις ''συντροφικές'' παρέες που κάνει.
Το κόμμα του κ. Κουβέλη που στα πρώτα βήματα του στις δημοσκοπήσεις δεν έμπαινε καν στην βουλή ενώ τώρα είναι 2ο κόμμα με ποσοστά που αγγίζουν το 15%!
Οπότε καταλαβαίνουμε και μόνοι μας πως οι ψηφοφόροι της δημοκρατικής αριστεράς είναι οι ''απογοητευμένοι'' του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αν ήξεραν ποιοι εκπροσωπούν αυτό το κόμμα θα απογοητευόντουσαν ακόμα περισσότερο.
Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Φώτη Κουβέλη Μαρία Ρεπούση η οποία θα κατέβει με το κόμμα του στις εκλογές.
Για όσους όμως δεν τους λέει τίποτα το όνομα Ρεπούση θα προσπαθήσω να σας θυμίσω λίγα πράγματα.

Η Μαρία Ρεπούση λοιπόν είναι  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πριν λίγα χρόνια είχε γράψει το γνωστό ανθελληνικό βιβλίο ιστορίας της Στ' δημοτικού το οποίο ανέφερε:

"Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα''

Δηλαδή έγινε κάτι σαν την θήρα 7! Οι ηλίθιοι μικρασιάτες ήθελαν να φύγουν για τις ελληνικές παραλίες με τα κουπόνια κοινωνικού τουρισμού και κάποιοι ανιστόρητοι λένε πως τους έσφαξαν οι τσέτες του Ατατούρκ!


''Ιερά συμμαχία: Συμμαχία που δημιουργήθηκε το 1814, μεταξύ της Αυστρίας,Ρωσίας,Πρωσίας,Αγγλίας,Γαλλίας με στόχο την διατήρηση της τάξης και των συνόρων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών''
Μέχρι σήμερα ξέραμε πως ο ρόλος της ιερής συμμαχίας είναι να σφάζει όσους θέλουνε εθνική ανεξαρτησία, αλλά σύμφωνα με την κυρία Ρεπούση η ιερή συμμαχία ήτανε ο ''πρόδρομος'' του ΟΗΕ ο οποίος ήθελε την ευημερία των υποταγμένων λαών της Ευρώπης.


Υπάρχουν και άλλα αμέτρητα ανθελληνικά παραδείγματα που γράφτηκαν στο βιβλίο το οποίο θα το διάβαζαν 12χρονα παιδιά τα οποία μπορούν να παραπλανηθούν εύκολα, αλλά σε αυτό το σημείο θα ήθελα να περάσω και στην κυρία Δραγώνα η οποίο φημολογείται πως έχει κάποια σχέση με την δημοκρατική αριστερά.


Η Θάλεια Δραγώνα έχει γράψει το βιβλίο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» όπου αναφέρει τα παρακάτω:


''Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού''

Δεν θα συμφωνήσω πως δεν υπήρχε, απλά ''κοιμότανε'' καθώς υπήρξαν γενιάς Ελλήνων οι όποιες γεννήθηκαν και πέθαναν υποταγμένοι στους Τούρκους.

Η εθνική ταυτότητα πάντα υπήρχε απλά έπρεπε να βρεθούνε κάποιοι(Κολοκοτρώνης,Καραϊσκάκης) να τους πούνε γιατί πρέπει να πολεμήσουν και από που προέρχονται.

''Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει!''

Στα ελληνικά σχολεία δεν διδάσκετε το ότι εμείς είμαστε ανώτεροι αλλά το ότι εμείς ξεκινήσαμε τα πάντα το οποίο είναι αποδεδειγμένο. 
Θα έπρεπε άραγε να ντρεπόμαστε γι'αυτό;


''Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό, κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!.''

Όταν ζεις για 400χρόνια υπό την κηδεμονία των Τούρκων φυσιολογικό είναι να έχεις δεχθεί κάποια επίροια στον πολιτισμό, αλλά η κυρία Δραγώνα ξεχνά το βασικότερο πως εμείς είμαστε χριστιανοί ενώ η Τούρκοι Μουσουλμάνοι αλλά και το ότι εμείς είμαστε μια χώρα της δύσης ενώ η Τουρκία μια χώρα της Ανατολής.


''Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! Εξ ίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»''

Πριν 15 χρόνια που έγραψε αυτό το βιβλίο ίσως να ήτανε υπερβολικοί αυτοί που τα υποστορίζανε αυτά, αλλά σήμερα είμαστε απλά ρεαλιστές βλέποντας το κέντρο της Αθήνας να έχει μετατραπεί σε Ισλαμαμπάντ. 

Για να συνοψίσουμε λοιπόν, βλέπουμε πως αυτό το κόμμα έχεις στις τάξεις του ανθρώπους οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν είμαστε Έλληνες και πως κανείς δεν μας έσφαξε ποτέ αλλά αντιθέτως εμείς του σφάζαμε αθώους απρόκλητα.


Εγώ αυτά είχα να πω, μπορεί ο καθένας να ψάξει και να βρει και άλλα σχετικά με το τι εκπροσωπεί ο Κουβέλης που θέλει να γίνει Σημίτης στην θέση του Σημίτη και που δεν θα διστάσει να ψηφίσει νέα μέτρα κατά του λαού όταν θα συγκυβέρνησει.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΠΟΥ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΝΑΙΝΕΚΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ...ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!


Αρνητική ηταν η απάντηση πολλών ελλήνων πλοιοκτητών στο αίτημα του ΓΕΣ και του υπουργείου Άμυνας να αναλάβουν τη μεταφορά 400 αρμάτων μάχης που μας παραχωρούν δωρεάν οι ΗΠΑ, υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος μεταφοράς θα επιβαρύνει τη χώρα μας. Υπολογίζεται ότι το κόστος μεταφοράς αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ και από το ΓΕΣ είχαν γίνει ήδη κρούσεις για καλύτερη προσφορά ή ακόμη και δωρεάν μεταφορά από Ελληνες πλοιοκτήτες, κάτι που δεν δέχθηκαν. Από ελληνικής πλευράς είχε υποβληθεί αρχικά το 2010 αίτημα προς τις ΗΠΑ για απόκτηση των συγκεκριμένων αρμάτων μάχης, το οποίο είχε απορριφθεί. Το Κογκρέσο απάντησε θετικά στο νέο αίτημα που υποβλήθηκε στις αρχές του 2011 και έδωσε το «πράσινο φως» για παραχώρηση στην Ελλάδα 400 ABRAMS.http://www.foxblog.gr 


ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΕΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ!
Αρνήθηκαν τα ρεμάλια να δώσουν ένα ελάχιστο ποσό για εκείνους, προκειμένου να μεταφερθούν στη χώρα μας 400 άρματα μάχης, που μας καθιστούν πανίσχυρους στρατιωτικά!!!

Αυτοί είναι που κάποιοι παλιοξεφτίλες παρακαλάνε για να βάλουν ελληνική σημαία στα καράβια τους!

Γι' αυτούς θέλουν να καταργήσουν το καμποτάζ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΘΡΟΕΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ "ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ"!

Ντροπή σας, προδότες!
Διαβάστε περισσότερα » »

Π.Καμμένος : “Θα προχωρήσω στην ίδρυση του κινήματος πολιτών. ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΕΤΕ!”


“Μαθαίνω τις σκέψεις μου από τον δικό τους φόβο”

Κινέζικη παροιμία

Είναι πια φανερό ότι πλέον δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ της πραγματικότητας της ζωής και της virtual πραγματικότητας της υπό κατάρρευση μεταπολίτευσης και των σαπρόφυτων και καρκινωμάτων που τρέφει.
Γράφει σήμερα το Παρόν ότι δήθεν σκέπτομαι να μην προχωρήσω στην ίδρυση του κινήματος πολιτών λόγω έλλειψης υποψηφίων και «χρηματοδοτικών πόρων».
Γράφω και σκίζω εδώ και 5 ώρες αυτή την ανάρτηση προσπαθώντας να μην βγάλω θυμό και αγανάκτηση, αδικήσω ανθρώπους που δεν φταίνε και τελικά χάσω το δίκιο μου.
Πόσο έκτος πραγματικότητας είναι ακόμα οι συντηρούμενες από τους ισολογισμούς και τις κρατικές συνδρομές εφημερίδες που μαζί με ενδιαφέροντα άρθρα και έρευνες δημοσιογράφων αναγκάζονται να κινούν τις διαρροές και τις διάρροιες των κομματικών οχετών της μεταπολίτευσης που παράγονται όχι από εκλεγμένους αλλά από πρώην σφουγγοκωλάριους και γελωτοποιούς διαπλεκόμενων και σημερινούς αγκιτάτορες?
Οικογένειες Ελλήνων πεινούν και πονούν γιατί κάποιοι επίορκοι αποφάσισαν να γίνουν εκτελεστές των οικονομικών δολοφόνων και παγκοσμιοποιητών της νέας τάξης πραγμάτων.
Νέα παιδιά ξεριζώνονται και φεύγουν μετανάστες από τον παράδεισο που λέγεται Ελλάδα για να δουλέψουν και όχι να εργαστούν στους εκπολιτισμένους από την Ελλάδα.
Επί χρόνια εντίμως εργαζόμενοι γέροντες αντί να απολαμβάνουν την ασφάλεια του προϊόντος του μόχθου τους βλέπουν τραπεζίτες τοκογλύφους που κατέλαβαν πια και τις εφορίες να δημεύουν παράνομα τον κόπο τους.
Περιφανούς Έλληνες να βλέπουν τον σύγχρονο Μέγκελε –Σόιμπλε να περιφρονεί ,να κοροϊδεύει , να προσβάλλει την Πατρίδα μας το Έθνος και τον λαό μας.
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ SIEMENS.
ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΔΡΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΟΧΙ !
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΣΥΣΗΣ 
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΑΣ.
ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ , ΑΓΡΟΤΕΣ , ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ , ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΗΤΕΡΕΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΜΑΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ
ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ
ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΕΤΕ.
ΜΕΣΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΒΙΟΛΙΑ ΛΑΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΖΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥFACEBOOK ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ TWITTER
ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ………
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Η επίσημη σελίδα του Πάνου Καμμένου,
στο facebook είναι : http://www.facebook.com/Panos-Kammenos/
Η ανεπίσημη σελίδα, που έφτιαξα εγώ, με βίντεο του είναι :http://netakias.wordpress.com/video-kamenos/
Διαβάστε περισσότερα » »

Σωματείο "Σπάρτακος":Οι ανυπόστατες ΑΠΕ- καλύψεις της Greenpeace


«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία και οικονομία δοκιμάζονται από τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, η Greenpeace αποκαλύπτει ότι η χρήση λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή, μόνο για το 2009 προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 500 συμπολιτών μας και επιβάρυνε την εθνική οικονομία έως και 3,9 δις , δηλαδή έως και 362  ανά πολίτη».


Με την καταχώρηση αυτή στην ιστοσελίδα της, η Greenpeace πριν από μερικές μέρες ξεκίνησε μια ακόμα επίθεση στον λιγνίτη, παρουσιάζοντας μελέτη υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Οι 7 πληγές της Ελλάδας».


Στολίζοντας το κείμενό της με θανάτους, πληγές, αποκαλύψεις και οικονομικά ποσά, προσπαθεί απεγνωσμένα –και πάλι- να μας πείσει ότι «ο λιγνίτης σκοτώνει». Απαιτεί μάλιστα από την Ελληνική κυβέρνηση ουκ ολίγα, ενώ δεν διστάζει να ¨προειδοποιήσει¨ ότι «επενδύσεις σε νέες και υπάρχουσες λιγνιτικές μονάδες θα εγκλωβίσουν τη χώρα σε ένα μονοπάτι με καταστροφικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την εθνική οικονομία, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του αιώνα». Αλατοπιπερώνοντας το δημοσίευμά της με διάφορα κοινωνικοοικονομικά σχόλια που στοχεύουν στο να αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές των αναγνωστών, η οργάνωση (η οποία δεν ελέγχεται από κανέναν για την επιστημονικότητα των «μελετών» που ανακοινώνει) το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να κερδίσει τις εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει και να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση μέσα από αυθαίρετους συσχετισμούς και αμφίβολα στοιχεία.



Στη ζυγαριά της Greenpeace από τη μία μεριά μπαίνει ο ρυπαρός λιγνίτης που ¨παίρνει ζωές¨ και μας καταστρέφει οικονομικά και από την άλλη μπαίνουν οι ΑΠΕ που ως δια μαγείας … μπορούν να σώσουν τον κόσμο.



Συκοφαντώντας και κάνοντας διάφορες εκτιμήσεις –με πολλή μεγάλη ευκολία- η ΜΚΟ για πολλοστή φορά στρέφει τα βέλη της στο εθνικό μας καύσιμο, αποκρύπτοντας βέβαια το γεγονός, ότι ολοκληρωτικά οι πολίτες της Δ. Μακεδονίας, μαζί με τους θεσμικούς εκφραστές (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ) απαιτούν εδώ και τώρα την κατασκευή των Μονάδων ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V και ΜΕΛΙΤΗ II.



Γιατί δεν αναφέρει ότι το σενάριο της αντικατάστασης των λιγνιτικών μονάδων από ΑΠΕ θα αυξήσει τα τιμολόγια σε ποσοστό που θα αγγίξει το 200% ;


Γιατί δεν μας λένε ποιες θα είναι οι μονάδες βάσης, όταν οι ΑΠΕ θα αδυνατούν να λειτουργήσουν επαρκώς και να καλύψουν το σύστημα; Μήπως θα είναι τα Πυρηνικά ή μήπως το εισαγόμενο Φυσικό αέριο, δημιουργώντας μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση στη χώρα μας, συναλλαγματική αιμορραγία, αλλά και «πορτοκαλί ενεργειακούς συναγερμούς», όπως αυτός των προηγούμενων ημερών, κάθε φορά που οι παραγωγοί Φυσικού Αερίου θα αποφασίζουν για δικούς τους λόγους να κλείνουν την στρόφιγγα του αγωγού; Αυτή είναι η πρότασή τους;


Γιατί δεν αναφέρουν εάν υπάρχουν αντίστοιχοι θάνατοι στην Δανία των ΑΠΕ, αφού και εκεί πέραν των ΑΠΕ η ηλεκτροπαραγωγή της χώρας στηρίζεται στον λιθάνθρακα κατά 50% τουλάχιστον;



Γιατί δεν κάνουν τον κόπο να συγκρίνουν την τιμή της KWώρας από λιγνίτη και ΑΠΕ; Μήπως τους συγκλονίζει η εξωφρενική διαφορά τους και προτιμούν να σωπάσουν;


Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επέμενε και επιμένει ότι μόνο ο λιγνίτης μπορεί να εξακολουθεί να προσφέρει φθηνό ρεύμα στον Έλληνα καταναλωτή. Μόνο ο λιγνίτης είναι σε θέση να κρατά σε ισορροπία την ενεργειακή κατάσταση της χώρας. Μόνο ο λιγνίτης μπορεί να κρατήσει την οικονομική αλυσίδα από το να μην σπάσει. Μόνο ο λιγνίτης μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον και την προοπτική περιοχών όπου υπάρχουν κοιτάσματα. Μόνο η ΔΕΗ είναι αξιόπιστος και φερέγγυος πάροχος. Περιστατικά που ζήσαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.


Η Greenpeace διαρρηγνύει τα πράσινα ιμάτιά της ότι ο λιγνίτης θα πρέπει να εγκαταλειφθεί από οποιοδήποτε σημερινό ενεργειακό σχέδιο αδιαφορώντας/αγνοώντας/παραβλέποντας παντελώς το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι ενεργειακοί κίνδυνοι από ακραίες διακυμάνσεις παραγωγής (υπερτάσεις, επάρκεια κλπ) ρεύματος, παρουσιάζονται διεθνώς, όπου είναι υπεραναπτυγμένες οι ΑΠΕ.
Απαρατήρητο βέβαια δεν μπορεί να περάσει και το γεγονός ότι οι ¨ευαισθησίες¨ της Greenpeace ¨ξύπνησαν¨ αίφνης στο άκουσμα της συμβολαιοποίησης της μονάδας «Πτολεμαΐδα V», προφανώς επειδή πίσω από τις ¨πράσινες συνειδήσεις¨ κρύβονται πολλά περισσότερα…
Διαβάστε περισσότερα » »

Παρασκευή Βρυζίδου: Δεν κλείνει η παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου(Βίντεο)

Δεν κλείνει η παθολογική του Μποδοσάκειου. Αυτό επισήμανε πριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ η Δήμαρχος Εορδαίας. Όπως ανέφερε η κα. Βρυζίδου το "κενό" των εφημεριών θα καλυφθεί από παθαλόγο γιατρό του νοσοκομείου Φλώρινας. Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του kozan.gr...







 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστολή Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου σε Υπουργούς, Βουλευτές, Περιφερειάρχη και διοικητή του ΙΚΑ


Αξιότιμοι κύριοι, Με αφορμή τις αλλεπάλληλες αποφάσεις για κλείσιμο υπηρεσιών σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καταγγέλλουμε την πρακτική που ακολουθείται χωρίς κανένα πρόγραμμα και σχεδιασμό και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη ερήμωση της Δυτικής Μακεδονίας.


Αντιμετωπίζουμε, λοιπόν, ένα μπαράζ «λουκέτων» σε δημόσιες υπηρεσίες σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, στην Π.Ε. Κοζάνης, κλείσιμο Δ Ο Υ και ΙΚΑ στα Σέρβια, καθώς και κλείσιμο ΔΟΥ Σιάτιστας και λειτουργία της ως παραρτήματος. Στην Π.Ε. Καστοριάς, κλείσιμο Δ Ο Υ και ΙΚΑ στο Άργος Ορεστικό. Στην Π.Ε. Φλώρινας, κλείσιμο Δ Ο Υ στο Αμύνταιο. Στην ΠΕ Γρεβενών, κλείσιμο Δ Ο Υ στη Δεσκάτη.

Εντωμεταξύ, προηγήθηκε το κλείσιμο σχολείων στους δήμους Εορδαίας, Βοίου, Κοζάνης, Σερβίων, Αμυνταίου, Καστοριάς και Δεσκάτης, η μείωση των κλινών στα νοσοκομεία Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, αλλά και η μείωση κλινών από 250 σε 200 στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής, αυτό της Πτολεμαΐδας.

Μέσα σʼ όλα αυτά, και σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες από τις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών μαθαίνουμε ότι έχουμε δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα για την κατάργηση μέχρι τα τέλη του 2012 όλων των ΔΟΥ που δε λειτουργούν σε επίπεδο πρωτεύουσας νομού. Με μια απλή ανάγνωση αυτών των «σοφών» σχεδιασμών, συμπεραίνουμε ότι η ΔΟΥ Πτολεμαϊδας, της δεύτερης δηλαδή μεγαλύτερης πόλης της Περιφέρειας και της έδρας της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, πρόκειται να καταργηθεί!

Ο κατάλογος της κατάρρευσης της Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται να μην έχει τέλος. Μετά από όλα αυτά διερωτόμαστε ποιος σχεδιάζει τελικά και ποιος είναι αυτός που αποφασίζει; Η τρόικα μας επέβαλε τη μείωση μισθών και συντάξεων, αλλά ο σχεδιασμός και οι αποφάσεις για το κλείσιμο των υπηρεσιών είναι δικός μας, της κυβέρνησης δηλαδή και των αρμόδιων υπουργείων. Η τρόικα ζητά οικονομία με μείωση κλινών και συρρίκνωση των νοσοκομείων. Το υπουργείο υγείας, όμως, αποφασίζει που θα γίνει μικρότερη ή μεγαλύτερη συρρίκνωση.

Μέχρι σήμερα, η επίσκεψη στα υπουργεία των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών φαίνεται να αφήνει παγερά αδιάφορους τους υπουργούς και τους άλλους αρμόδιους.
Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να θεωρήσουν ότι εμείς θα υποστείλουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας το αυτονόητο, δηλαδή την ισόρροπη ανάπτυξη, την ισομοιρασμένη μείωση υπηρεσιών, τη δίκαιη και ισότιμη παροχή υπηρεσιών. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας να εξακολουθούν να ζουν, να δημιουργούν και να οραματίζονται γι΄ αυτούς και τα παιδιά τους σε ένα περιβάλλον με προοπτική και ελπίδα.


Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Δήμαρχος Εορδαίας



ΠΡΟΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Υπουργείο Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργό κ. Παντελή Οικονόμου
Υπουργείο Εργασία, Υπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη
Υπουργείο Εσωτερικών, Υφυπουργό κ. Πάρι Κουκουλόπουλο
Διοικητή ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Δακή
Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Διοικητικό Συμβούλιο ΠΕΔ


kozan.gr

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η.Π.Α. – ΕΛΛΑΔΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ :

 Γεωστρατηγικά και ενεργειακά συμφέροντα:
Μας έχουν βάλλει στη μέση και μας χτυπούν αλύπητα, ανάλογα με τα συμφέροντα εκάστης.
Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσω με απλά λόγια να εξηγήσω να διαδραματιζόμενα, που αφορούν τη πατρίδα μας.
Ως γνωστόν η Γερμανία δεν έχει πετρέλαια και φυσικό αέριο, ως εκ τούτου εισάγει ενέργεια με αγωγούς από τη Ρωσία, και με δεξαμενόπλοια από τις Αραβικές χώρες, και Κεντρική Αμερική.
Δηλαδή η Γερμανία όσον αφορά την ενέργεια είναι εξαρτημένη κατά περίπου 50% από τη Ρωσία.
Η Γερμανία στη προσπάθειά της να καταστεί αυτάρκης στην ενέργεια,
σκέφτηκε την Ελλάδα, και εδώ αρχίζει το δράμα των Ελλήνων.
Η κυρία καγκελάριος Μέρκελ, για τον ίδιο λόγο, επισκέφθηκε και τη
Κύπρο, αλλά εκεί «έφαγε πόρτα» κατά το κοινώς λεγόμενο, αφού πρόλαβαν άλλοι. Η Ελλάς σύμφωνα πάντα με δηλώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και διεθνών οργανισμών ενεργείας,
ξένων κυβερνήσεων, τεχνοκρατών, ΜΜΕ, και άλλων, κυριολεκτικά
«κάθεται επάνω στα πετρέλαια και στο φυσικό αέριο».
Θα μπορούσε να είναι μια πλούσια χώρα, αλλά λόγω των διεθνών αρπακτικών, και ανικάνων πολιτικών, σήμερα αντιμετωπίζει τρομακτικά προβλήματα στην οικονομία, με άμεσο κίνδυνο να μας χρεοκοπήσουν «φίλοι», «σύμμαχοι» , και «εταίροι».
Τούτου δοθέντος η Γερμανία σκέφτηκε, και είπε, αφού η Ελλάς είναι μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, ο δικός της ορυκτός πλούτος, είναι
και δικός μας, δηλαδή «Τα σα εμά….,» που λέει ο Λαός, δεδομένου ότι όλοι μαζί τα μέλη αποτελούμε την Ευρωζώνη.
Η αλληλεγγύη μόνο στο πλευρό των Γερμανών……
Όμως με το γνωστό κατακτητικό βάρβαρο πνεύμα των Γερμανών, χωρίς διπλωματία, αντί να προέλθουν σε φιλικό διακανονισμό και συνεργασία με την Ελλάδα, αποφάσισαν με το άγριο,  με δικαιολογία τη χρεοκοπία, και όπλα τα διάφορα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, δάνεια,
να αρπάξουν, υποθηκεύσουν, όλο τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος, και με τη διαγωγή τους αυτή να εξαγριώσουν τον Ελληνικό Λαό.
Η ευκαιρία για τη Γερμανία δόθηκε με την ανυπαρξία Ελληνικής κυβερνήσεως, και οι όποιοι Έλληνες πολιτικοί υπάρχουν, είναι ανίκανοι να χειρισθούν τέτοια μεγάλα οικονομικά ενεργειακά θέματα.
Κατόπιν αυτού με τα διάφορα μνημόνια που ψήφισαν στη Βουλή, οι πολιτικοί υποθήκευσαν στη τρό’ι’κα-δανειστές τον ορυκτό μας πλούτο, έναντι του χρέους και των δανείων, αφού είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι η Ελλάς δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει όλα αυτά τα τεράστια δάνεια, που συνιστούν ένα μη διαχειρίσημο χρέος.
Κατόπιν αυτού οι «εταίροι μας» στην Ε.Ε. παίζουν το χαρτί της χρεοκοπίας, δυό ημέρες μετά την εθνική ταπείνωση της 12ης Φεβρουαρ.
αφού μετά την Εθνική ταπείνωση μας ζητάνε νέα μέτρα.
Τη Γερμανία πίσω από τη χρεοκοπία της Ελλάδος, βλέπει η Βρετανία.
Στο ράφι η διάσωση της Ελλάδος παρά τη πλήρη υποταγή στο μνημόνιο. Ύφεση εφιάλτης της οικονομίας μας κατά -7%.
Τα ΜΜΕ λένε δεν είναι σωτηρία το μνημόνιο.
Υπάρχει σχέδιο Β! (Plan B) για την Ελλάδα στην Ε.Ε.
 Το σχέδιο αυτό προβλέπει τις κινήσεις των εταίρων μας, μετά τη πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδος.
Διαψεύδονται όλα όσα μας είπαν οι πολιτικοί πριν από τη ψήφιση του μνημονίου, όπου κινδυνολογούσαν ασυστόλως.
Οι απαιτήσεις με το νέο μνημόνιο είναι επώδυνες για τον Ελληνικό Λαό. Μετά τη καταστροφή στην οικονομία, έρχεται η σειρά των Εθνικών μας θεμάτων. Θράκη, Μακεδονία, Αιγαίο, είναι στο τραπέζι.
Ποίος θα αντιδράσει;;; μήπως ο Παπαδήμιος;;;
Το μνημόνιο Νο: 2  ήταν μια μεθοδευμένη υποθήκευση της Ελλάδος.
Απαιτείται άρση εντολής εκπροσώπησης σε όλους τους βουλευτές, και άμεσο διεξαγωγή εκλογών, αφού η παρούσα σύνθεση της βουλής, έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία, και δεν εκπροσωπεί πλέον το Λαό.
Με την άρση εντολής, το ηθικό των Ελλήνων θα αναπτερωθεί.
Με αυτή τη σύνθεση της Βουλής και της κυβερνήσεως, η καταστροφή της Ελλάδος είναι δεδομένη.
Οι Γερμανοί για να πετύχουν να πάρουν τον ορυκτό μας πλούτο, είναι ικανοί να μας ρίξουν ακόμη και σε εμφύλιο σπαραγμό.
Αποστολή του Παπαδήμιου, είναι να δώσει όλο τον ορυκτό πλούτο στη Γερμανία και στα μεγάλα αφεντικά του, φτάνει η Γερμανία να απεξαρτηθεί ενεργειακά από τη Ρωσία.
Με τη ψήφιση των νέων μέτρων η Ελλάδα περνάει σε νέα φάση, τη φάση του διαμελισμού, ενώ ο λαός στενάζει.
Υπενθυμίζω τη προφητεία της κυρίας Μπενάκη προς το πρόεδρο Παπούλια, στη τελετή της ορκωμοσίας αυτού.
Τώρα έχουμε νέους εκβιασμούς από τους Γερμανούς παρά την Εθνική ταπείνωση της Κυριακής. Η  Ε.Ε. απειλεί να παγώσει το νέο δάνειο.
Παράλληλα η φοβισμένη και ανίκανη πολιτική ηγεσία με τη διαγωγή της  φόβισε το Λαό μας, και κατέστειλε όλες τις λα’ι’κές διαδηλώσεις με τη βοήθεια των κουκουλοφόρων.
Αφού οι Ευρωπαίοι μας εκβιάζουν με τόσο αισχρό τρόπο, τότε και εμείς, εδώ και τώρα να κάνουμε στάση εξωτερικών και μόνο πληρωμών, και να απαιτήσουμε  εδώ και τώρα καταβολή των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, με άμεσο προσφυγή στη διεθνή Δικαιοσύνη.
Έτσι έπραξαν πολλοί μεγάλοι ηγέτες, και έσωσαν το Λαό τους.
Οι Γερμανοί το 1942 πήραν δάνειο από εμάς, και τώρα αρνούνται να το αποπληρώσουν. Δίνουν το καλό παράδειγμα……..
Από την Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τεθεί θέμα κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας.
Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, με στόχο την Ελλάδα, με σκοπό να εγκλωβίσουν τη Ρωσία στο Βορρά, και να μας πάρουν τα πετρέλαια τζάμπα, γιαυτό οι εφιάλτες πολιτικοί δεν οριοθετούν την Ελληνική Α.Ο.Ζ.
Οι  πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, και η ψήφιση του νέου Μνημονίου, δεν έχουν γίνει αποδεκτές από τις ΗΠΑ, καθώς βλέπουν ότι οι εξελίξεις αυτές καθιστούν την Ελλάδα δορυφόρο και προτεκτοράτο της Γερμανίας, σε βαθμό τέτοιο που θίγονται τα ενεργειακά, γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.
Μετά τις νέες πολιτικές εξελίξεις και τις αποσχίσεις βουλευτών από τα κόμματά τους, κυκλοφορούν φήμες, ότι αυτοί εντάσσονται σε νέα πολιτικά σχήματα και κόμματα, Αμερικανικό και Γερμανικό. Ίδωμεν…
Σε άρθρο των New York Times, εξαπολύθηκε επίθεση στη Γερμανία για τη συμπεριφορά της έναντι της Ελλάδος, ειδικότερα για τις προβλέψεις του Μνημονίου, που οι ΗΠΑ θεωρούν αδύνατον να εκπληρωθούν από την Ελλάδα και μάλιστα σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης.
Όλες οι «δεξαμενές σκέψεως» «Think Tanks» των ΗΠΑ θεωρούν ότι ο πλήρης έλεγχος της Ελληνικής οικονομίας, (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαίων και Φυσικού Αερίου), θα περιέλθουν στη Γερμανία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα συμφέροντα της Ελλάδος, και των Αμερικανικών εταιριών πετρελαίου, (ΕΧΧΟΝ, ΤΕΧΑCΟ, ΜΟΒΙL) κλπ
Ο Ελληνικός ορυκτός πλούτος υποθηκεύτηκε κανονικά με τη ψήφιση
του μνημονίου Νο:2 και δεσμεύτηκαν προκαταβολικά όλα τα έσοδα της Ελλάδος, αφού η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει τα νέα δάνεια, κάτι που είναι παραπάνω από βέβαιο. Και οι N.Y. Times συνεχίζουν λέγοντας, έχουμε ένα ερώτημα προς Γερμανία και Γαλλία,
που συνεχίζουν να επιμένουν ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι τα μέτρα δεν είναι αρκετά αυστηρά , αφού
1.- Το ΑΕΠ της Ελλάδος έχει πέσει στο -7%
2.- Από το 2009 με κυβέρνηση Jeffrey, το ένα τέταρτο των Ελληνικών επιχειρήσεων, έχει χρεοκοπήσει.
3.-Οι μισές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λένε πως δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους.
4.- Η ανεργία υπερέβη το 20%
5.- Το βιοτικό επίπεδο του Λαού, έπεσε σε επίπεδα φτώχειας.
6.- Οι μισθοί και συντάξεις έπεσαν σε επίπεδα των άλλων Βαλκανικών κρατών.
7.-Οι τιμές όλων των αγαθών και προ’ι’όντων παραμένουν σε επίπεδα Γερμανίας, και άλλων Βορείων χωρών της Ε.Ε.
8.-Ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40%
9.- Οι νέοι μεταναστεύουν για επιβίωση, και όσοι παραμένουν βρίσκονται στην ανεργία.
Και οι New York Times κλείνουν με το ερώτημα, «Με άλλα λόγια η Ελληνική οικονομία καταρρέει με όλη τη σημασία της λέξεως.
Γιατί η Γερμανία επιμένει σε τέτοια μέτρα;; μήπως για να διαλύσει ότι έχει απομείνει;;;».  Πέρα από τον ορυκτό πλούτο, και ειδικότερα τα πετρέλαια που ενδιαφέρουν άμεσα τις ΗΠΑ, (αφού για τις ΗΠΑ τα κοιτάσματα φυσικού αερίου είναι πολύ σημαντικά για την απεξάρτηση
της Ευρώπης από το Φυσικό αέριο της Ρωσίας), η γενικότερη ανάληψη του πλήρους οικονομικού ελέγχου της Ελλάδος από τη Γερμανία, θα είχε εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο για την οικονομία των ΗΠΑ.
Εδώ ισχύει η παροιμία που λέει ο Λαός,
«Δυό παλαβοί  μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.»
Οι Αμερικανοί λέγουν ότι όλα αυτά που κάνει η Γερμανία στην Ελλάδα είναι πρωτοφανείς μέθοδοι, ακόμα και για τύποις ανεξάρτητα κράτη, (αποικίες), όπως τώρα τα γεγονότα εξελίσσονται στην Ελλάδα.
Εμείς διερωτώμεθα, μήπως τελευταία έπιασε ο πόνος τους Αμερικανούς για την Ελλάδα;;; όχι βέβαια, απλώς βλέπουν τους Γερμανούς να τους παίρνουν «τη μπουκιά από το στόμα».
Η «μπουκιά» λέγεται Ελληνικοί υδρογονάνθρακες.
Οι Αμερικανοί «καίγονται» για τη γεωστρατηγική και γεωπολιτική της Γεωγραφικής αυτής περιοχής, εν όψει μάλιστα του επερχόμενου πολέμου με τη Συρία και το Ιράν, την αντιπαλότητα με Ρωσία-Κίνα, η οποία ενδέχεται να εξελιχθεί σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, έτσι δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν τα σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, τα οποία οι Αμερικανοί εντέλλονται να εκτελέσουν.
Εν όψει αυτής της καταστάσεως ευρισκόμενοι, ειδοποιούμε  τη Ρωσία
να προλάβει να κατέβει κάτω με όλες τις δυνάμεις της, διότι απειλούνται άμεσα τα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά, και ενεργειακά συμφέροντά της. Εάν  η Γερμανία αποκτήσει πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Ελλάδος, «πάει περίπατο» η αγορά της Ρωσίας.
Έτσι οι Δυτικοί στραγγαλίζουν τη Ρωσία στρατηγικά και οικονομικά…
Εάν διαμελίσουν την Ελλάδα, τότε τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια της Ρωσίας, αφού θα την εγκλωβίσουν στο Βορρά για πάντα.
Τέλος πιά η διστακτικότητα της Ρωσίας, αφού απειλείται άμεσα η Εθνική της ασφάλεια, και οφείλει να αντιδράσει.
Οι καταπιεσμένοι λαοί του Νότου, θα τη βοηθήσουμε.
Ελλάς-Ρωσία βίοι παράλληλοι, κινδυνεύουμε και οι δύο……
Αρκούδα αφυπνίσου, βγές από τη χειμερία νάρκη.
Η παγκόσμια Δικτατορία προχωρεί ακάθεκτη.

                                ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                           Διεθνολόγος
                                           E-mail: ant.grypaios@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Με ποια ιδιότητα φυλάνε τον Νικολάκη Παπανδρέου 17 αστυνομικοί;;

Όπως μας ενημερώνει το http://makeleio.gr...

Ο κύριος(αμφιλεγόμενος ο χαρακτηρισμός)Παπουτσής, ο καλύτερος υπηρέτης του συστήματος(όλη η αστυνομία μπροστά στη Βουλή, κανένας στα μαγαζιά του κόσμου), μπορεί να μας απαντήσει για ποιο λόγο το αδερφάκι του Γιώργου Παπανδρέου, ο κύριος Νίκος μας, έχει ζητήσει και έχει λάβει...
17 αστυνομικούς για να προστατεύουν τον μαντρότοιχο της βίλας του στην Εκάλη;
Κινδυνεύει από κάποιον ο μπίζνεσμαν της οικογένειας;
Είστε απαράδεκτος κύριε Παπουτσή. Την ώρα που έχουν καεί 170 επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης εξαιτίας σας, συνεχίζετε να προκαλείτε. Δεν θα βγει σε καλό σας. Να μας το θυμηθείτε...
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠ' ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ, Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ ΚΑΙ Α/ΓΕΑ

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕΡΝΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΑΝΕ ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ...


Ο αρχηγός του ΓΕΕΘA στην Ελλάδα λαμβάνει βασικό μισθό 2.067 ευρώ με 35 χρόνια Υπηρεσίας στην Άμυνα της χώρας. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού έχει...
μηνιαίες απολαβές 1.829 ευρώ. Αρχηγός όλων των χερσαίων Δυνάμεων της χώρας. Ο Αρχηγός ΓΕΝ δηλαδή ο αρχηγός όλων των ναυτικών δυνάμεων της χώρας έχει.. μηνιαίες απολαβές 1.829 ευρώ. Ο Αρχηγός ΓΕΑ δηλαδή ο Αρχηγός όλων των Αεροπορικών δυνάμεων της χώρας μηνιαίες απολαβές 1.829 ευρώ. Όι 4 αρχηγοί οι ανώτατοι υπεύθυνοι για την άμυνα της χώρας κοστίζουνλιγότερο από 25.οοο ευρώ έκαστος, σύνολο για όλους λιγότερο από 100.000 ευρώ/ έτος. Σημειώνεται για να γίνει κάποιος Αρχηγός έχει αφιερωθεί 35 χρόνια σε σκληρή στρατιωτική υπηρεσία. Ο Βουλευτής για να σηκώνει το χέρι περιστασιακά στην Βουλή…
 
tro-ma-ktiko.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Πολυεθνικά Super Market και Ψυχολογικές Στρατηγικές Marketing – ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καταλάβεις τις προσπάθειες χειραγώγησής σου.
Ο βασικότερος είναι να καταλάβεις πως λειτουργεί ο εαυτός σου.
Ας αρχίζουμε λοιπόν με μια απλή βασική αντικατασκοπευτική εργασία.
Δε θα ξαναδείτε ποτέ πια τα σουπερμάρκετ ή τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα με το ίδιο μάτι μετά από αυτό...

Η είσοδος είναι στα δεξιά, εντούτοις εσείς περπατάτε αριστερά

Σε όλα τα σύγχρονα σουπερμάρκετ ο σκλάβος ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσει μια αριστερόστροφη φορά (αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού). Το 95% του κόσμου έχει μια ελαφριά ατελή ισορροπία: κλείνει προς τα αριστερά. Εάν αφήστε κάποιον μόνον του στην έρημο (μην το κάνετε), θα αρχίσει να στρέφεται τριγύρω κατά την αριστερόστροφη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που ΟΛΑ τα σύγχρονα σουπερμάρκετ έχουν μια «αριστερόστροφη» διαρρύθμιση η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει άλλες συνέπειες και κρυφές σημασίες όπως θα δείτε παρακάτω. Γιατί ξεκινούν πάντα με φρέσκα φρούτα;


Ο πρώτος λόγος : είναι ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα σε ένα σουπερμάρκετ έχουν τη τάση να διατηρήσουν την ταχύτητα που είχαν στο δρόμο και θα προσπερνούσαν έτσι χωρίς να παρατηρήσουν τα πρώτα εμπορεύματα, αν δεν τους σταματούσατε με μια έκρηξη χρωμάτων και μυρωδιών που μόνο τα φρέσκα φρούτα μπορούν να προσφέρουν. Ένας δεύτερος λόγος είναι να νιώσει αμέσως ο πελάτης τη σιγουριά ότι βρίσκεται σε ένα μαγαζί με «φρέσκα» και «καλά» πράγματα και όχι σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα με αμφισβητήσιμης ποιότητας προϊόντα.
Σημειώστε ότι η διάταξη των φρούτων και των λαχανικών δεν είναι τυχαία. Ολόκληρο το ζήτημα στις τεχνικές υποδούλωσης που χρησιμοποιούν τα σουπερμάρκετ είναι ότι τα πολύ λίγα πράγματα που είναι πραγματικά χρήσιμα και πρέπει να αγοραστούν, κατακλύζονται από μια πληθώρα άλλων εντελώς άχρηστων προϊόντων σε πολύ πιο δαπανηρές ποικιλίες και ιδιότητες, εξαιτίας των τεράστιων κερδών που αφήνουν και των μικρότερων κερδών που αφήνουν τα βασικά προϊόντα.


Επιμελημένος Φωτισμός και Μουσική


Πορτοκάλια και μήλα με πολλούς καθρέφτες, μπανάνες και αχλάδια σε ένα πράσινο περιβάλλον, σαλάτες και πατάτες με καθαρό φως.κόκκινο για το κρέας (διότι το άσπρο φως θα το έκανε γκρίζο) κ.λ.π. Ρίξτε μια ματιά στα κόλπα του φωτισμού που χρησιμοποιούν την επόμενη φορά που θα πάτε στο σουπερμάρκετ. Σημειώστε επίσης ότι είναι απαραίτητη η απαλή μουσική , γιατί διαφορετικά το σουπερμάρκετ θα φαινόταν «νεκρό» χωρίς αυτήν. Αυτή δεν πρέπει να είναι εντούτοις πολύ δυνατή. και θα πρέπει να αλλάζει ανάλογα με την ώρα. Βλέπετε ξέρουν πότε πάνε οι μικρότεροι και πότε οι μεγαλύτεροι σκλάβοι για να καταναλώσουν και διαμορφώνουν ανάλογα τη μουσική τους.  Το ακριβό είναι το εύκολο και το φτηνό το δύσκολο

Τα προϊόντα τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε τα ακριβά να είναι πάντα προς την κατεύθυνση της πορείας του σκλάβου και στο καλύτερο ύψος για να πιαστούν. Αντίθετα, οι φτηνότερες ποικιλίες των ίδιων προϊόντων είναι πάντα «από πίσω» και λίγο χαμηλότερα ή λίγο ψηλότερα.
Σταματήστε τώρα και κοιτάξτε τις ποικιλίες ενός δοσμένου είδους προϊόντος, ας πούμε ενός απορρυπαντικού για πλυντήρια. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί έχουν τη συνήθεια να κοιτάνε από τα αριστερά προς τα δεξιά, όπως ακριβώς διαβάζουν, έτσι οι φτηνότερες ποικιλίες ενός προϊόντος τοποθετούνται στ’ αριστερά και οι ακριβότερες στα δεξιά, εκεί ακριβώς που τελειώνει το σκανάρισμα με τα μάτια σας, με την ελπίδα ότι τα χέρια σας θα είναι γρηγορότερα από το μυαλό σας και θα ακολουθήσουν όχι την αρχική και ξεχασμένη πια, αλλά την πιο πρόσφατη, τελική οπτική εντύπωσή σας..
Θα έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα ψυγεία ανοίγουν με ένα παράξενο τρόπο. Οι πόρτες τους είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να αναγκάσουν τον σκλάβο να δει άλλα προϊόντα αμέσως μόλις κλείσει μία. Παρατηρήστε επίσης τη διάταξη των προϊόντων στο δάπεδο. δεν είναι τυχαία, όπως μπορείτε να δείτε. Παρατηρείτε πόσο μακριά είναι εκείνα τα προϊόντα και πόσο εύκολο είναι να πιάσετε αυτά εδώ; Για δείτε τις τιμές τους για να καταλάβετε τη διαφορά..

Μπορώ να μην σας εξυπηρετήσω; – Οι απόμακροι υπάλληλοι


Ποτέ δε θα ακούσετε έναν υπάλληλο του σουπερμάρκετ να σας ρωτά, όπως σε άλλα καταστήματα, το γνωστό «μπορώ να σας εξυπηρετήσω, παρακαλώ;» εκτός και αν θέλετε πραγματικά τη βοήθειά του και τον κυνηγήσετε για να σας τη δώσει, αν βρείτε κανέναν καμιά φορά μπροστά σας, γιατί συνήθως είναι άφαντοι!. Ο λόγος που σας αποφεύγουν και δεν σας  μιλούν είναι
μαγεία της ύπνωσής σας και περιορίσουν έτσι την πιθανότητα να αγοράσετε ένα σωρό άχρηστα αντικείμενα που δεν τα χρειάζεστε ή, το χειρότερο για τα αφεντικά τους, ξαφνικά να «ξυπνήστε» και να αρχίστε να αδειάζετε ένα μεγάλο μέρος από το εξευτελιστικά γεμάτο καροτσάκι σας.
Οι υπάλληλοι είναι επίσης απασχολημένοι με το να τοποθετούν τα διάφορα προϊόντα στη «σωστή» θέση τους. Πρέπει αυτά να βρίσκονται σε μια προκαθορισμένη απόσταση.. πάρα πολλοί άνθρωποι βλέπετε σε ένα στενό χώρο και μερικοί σκλάβοι θα βάλλουν ξανά στο ράφι το προϊόν που είχαν στα χέρια τους, αντί για το καροτσάκι τους.. Αλήθεια ξέρετε ότι το 35% των προϊόντων που αγοράζετε για το ψυγείο σας θα πάνε κατευθείαν από αυτό στο σκουπιδοτενεκέ σας; Αυτό ακριβώς είναι το ποσοστό του κάθε προϊόντος που πετιέται!

Οι Πάγκοι των Προσφορών



Οι περισσότεροι σκλάβοι έρχονται στο σουπερμάρκετ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα και δε θέλουν να βλέπουν πάντα τα ίδια πράγματα στις ίδιες θέσεις, πράγμα που θα μπορούσε επίσης να τους οδηγήσει στο σωστό συμπέρασμα ότι εκπαιδεύονται να αγοράζουν(ακόμα και όταν θέλουν να βρίσκουν εύκολα ένα πράγμα που ζητούν και να ξέρουν τη συνηθισμένη θέση του). Πρέπει λοιπόν ένα μέρος των προϊόντων να μένει στη θέση του και ένα άλλο να μετακινείται. Αυτό το ρόλο παίζουν οι πάγκοι των προσφορών.. Σαμπουάν σήμερα, απορρυπαντικό αύριο. 
 Κλάψε Μπέμπη Κλάψε…

Το τελευταίο ψάρεμα των βαλαντίων του σκλάβου γίνεται στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, όπου είναι αναγκασμένος να σταματήσει περιμένοντας στην ουρά. Ξέρουν ότι μια και πάει στο ταμείο να πληρώσει είναι αποφασισμένος να μην αγοράσει τίποτε άλλο, αλλά αυτοί οι πάγκοι δεν απευθύνονται στη μαμά ή στο μπαμπά, αλλά στο μικρό παιδί τους. Δείτε τι ακριβώς περιέχουν: τσίχλες, καραμέλες, μέντες κ.λπ., κάτι που δεν ενδιαφέρουν συνήθως τους μεγάλους παρά μόνο τα μικρά παιδιά. Δείτε και τις τιμές τους, αν υπάρχουν. Αυτές είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις τιμές των ίδιων προϊόντων σε άλλα μέρη του μαγαζιού, όπου δεν τα παρατηρείτε συνήθως ποτέ, γιατί δεν προτίθεσθε να τα αγοράσετε. Τι γίνεται λοιπόν εδώ στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, καθώς περιμένετε στην ουρά; Το μικρό παιδί σας λιμπίζεται τη σοκολάτα ή το κουτί με τις τσίχλες που υπάρχει εκεί και το παίρνει και το βάζει και αυτό στο καροτσάκι σας. Και εάν τυχόν το βάλετε ξανά πίσω στο πάγκο, λέγοντάς του ότι δεν το χρειαζόσαστε αυτό το πράγμα, αρχίζει τα κλάματα και τη φασαρία, ενοχλώντας το κόσμο γύρω του, μέχρι να αναγκαστείτε να του το πάρετε για να σωπάσει..
 
Πώς να αντιμετωπίσετε αυτή τη κατάσταση;



Εκπαιδεύστε απλά από πριν το παιδί σας να κάνει κάποια σκανδαλιά στο πάγκο, όπως το να ανακατέψει τα επιμελώς φτιαγμένα εκεί πράγματα. Η ελευθερία στη σκανδαλιά είναι πολύ πιο ελκυστική γι’ αυτό από τη γεύση της σοκολάτας. Ή χαλάστε οι ίδιοι την όμορφη διακόσμηση αυτού του πάγκου, εγκαταλείποντας για παράδειγμα εκεί άγαρμπα ένα από τα πράγματα που έχετε πάρει στο καροτσάκι σας και το οποίο δε χρειάζεστε ιδιαίτερα. Αν μάλιστα διαλέξτε να αφήσετε επίτηδες ένα αναποδογυρισμένο κουτί παγωτό, τότε θα έχετε πάρει καλύτερα την εκδίκησή σας για όσες σοκολάτες και τσίχλες αναγκαστήκατε να ακριβοπληρώσετε τη τελευταία στιγμή μπροστά στο ταμείο μέχρι τώρα..

Εσείς Έχετε Πάρει Κερδοκάρτα;

Όχι ευχαριστώ, δε θέλω! Αυτό είναι ένα βρώμικο και φτηνό κόλπο για να μαζέψουν ένα μεγάλο πλήθος προσωπικών δεδομένων σας, χωρίς να κουραστούν στο ελάχιστο από μέρους τους. Στο εξής θα ξέρουν αναλύοντας τα προϊόντα που αγοράζετε κάθε φορά πότε τρώτε, πότε πίνετε, πότε χέζετε, πότε πλένεστε ή πότε πηδάτε, εντελώς τσάμπα και θα γεμίσουν τις βάσεις δεδομένων τους με πολύτιμες πληροφορίες για τις καταναλωτικές σας συνήθειες. Άλλωστε δεν κερδίζετε και τίποτα σπουδαίο με τις σχεδόν μηδαμινές «εκπτώσεις» τους μπροστά στις πολύτιμες πληροφορίες που παίρνουν κρυφά και τσάμπα από σας.





Ας πολεμήσουμε λοιπόν εναντίον τους!

Καταλάβετε καλά το παιχνίδι τους κι εξηγήστε το και στους άλλους!
Πηγή
asimpiestos
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα.. συν.. ένα, ίσον …πλην… δυο


Σχεδόν 300.000 λιγότερα οχήματα Ι.Χ. και Δ.Χ. θα κινηθούν φέτος καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι παρέδωσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας ή απέσυραν τα οχήματά τους, για να μην πληρώσουν τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας.


Αν τα τέλη κυκλοφορίας είχαν μειωθεί σε 100 ευρώ μέσο όρο, τα έσοδα του κράτους από τα 300.000 αυτοκίνητα θα ήταν 30.000.000 ευρώ. 

Αν τα αυτοκίνητα αυτά έβαζαν το καθένα από 30 ευρώ βενζίνη την 7μάδα και το κράτος έπαιρνε τα μισά (15 ευρώ) θα ήταν 300.000 Χ 15=4.500.000 ευρώ την 7μαδα χ 52 7μαδες ο χρονος=234.000.000 ευρώ. Σύνολο 264.000.000 ευρώ. 

Τα μισά αυτοκίνητα (150.000) θα περνούσαν ΚΤΕΟ το 2012 και θα πλήρωναν παράβολο συνολικά 6.000.000 ευρώ. ΣΥΝΟΛΟ 270.000.000 ευρώ.

Αν υπολογίσουμε την απώλεια του ΦΠΑ από ανταλλακτικά, την απώλεια του ΦΠΑ από παροχή υπηρεσιών (εργατικά για επισκευές, service κ.τ.λ.), και την απώλεια του ΦΠΑ από ασφαλιστήρια συμβόλαια, φτάνουμε στο σύνολο των 500.000.000 ευρώ. Με την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων και την πτώση κίνησης στα συνεργεία θα απολυθούν υπάλληλοι, οι οποίοι θα μπουν στον ΟΑΕΔ . Δηλαδή φτάνουμε κόστος περίπου 600.000.000 ευρώ !!!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΗΤΑΝ 100 ΕΥΡΩ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΜΕΣΑ /ΕΜΜΕΣΑ ΕΣΟΔΑ 600.000.000 ΕΥΡΩ.

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟ 2011 ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ και τα χαράτσια ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ / συντάξεις?
740.000.000 ΕΥΡΏ.


Διαβάστε περισσότερα » »

Τουρκικές ενοχλήσεις εξαιτίας ομιλίας Δήμα




«Ξένισαν» την Αγκυρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας σχετικά με την Τουρκία κατά την ομιλία του την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ.

«Η σιωπή του ΝΑΤΟ από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ήταν εκκωφαντική. Η συστηματική αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία είναι και αντιμετωπίζεται από τον ελληνικό λαό, ως πραγματική και άμεση απειλή», ειχε αναφέρει ο κ. Δήμας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ παρόντος του Αντερς Φογκ Ράσμουσεν

«Θεωρούμε ότι φόρα πολυμερούς συνεργασίας, με πρώτο το ΝΑΤΟ, δεν είναι χώρος επίλυσης των διμερών προβλημάτων», απαντά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και συνεχίζει: «Με την ευκαιρία καλούμε την Ελλάδα να καταβάλει προσπάθεια για την επίλυση των διμερών προβλημάτων, όχι μέσω του Τύπου ή με κόστος την αποδυνάμωση των αποδοτικών φορέων συνεργασίας, αλλά από κοινού, ως δύο φίλες και σύμμαχες χώρες».

«Πιστεύουμε ότι τα υπάρχοντα προβλήματα με την Ελλάδα μπορούν να ξεπεραστούν. Θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε προσπάθεια για τη μόνιμη επίλυση των προβλημάτων αυτών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι «το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές προβαίνουν σε τέτοιου είδους κατηγορίες δεν αρμόζει τόσο στο συμμαχικό πνεύμα όσο και στο θετικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις μας, στο οποίο αποδίδουμε μεγάλη σημασία και καταβάλουμε γι' αυτό έντονες προσπάθειες».

 ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »