Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...


ΣΥΜΒΑΣΗ "Cooper" ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ (27/02/1940)

ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Η Σύμβαση «Cooper" υπάρχει στο Yπουργείο Bιομηχανίας (άγνωστο αν έχει περιέλθει τώρα στο υπουργείο Οικονομικών ή το Ανάπτυξης) και παραδίδεται - σαν "ιερό κείμενο"- από υπουργό σε υπουργό! Στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονται τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών!



Θέλετε και το καλύτερο: Η Ελλάδα έχει υπογράψει και δεσμεύεται από την Σύμβαση «Cooper» της οποίας η χρονική ισχύς, εληξε την 31η Δεκεμβρίου του 2010, ενώ η διάρκειά της ήταν για 70 έτη!

Αν, μάλιστα, η σημερινή κυβέρνηση δεν προβεί στις ανάλογες ενέργειες, δηλαδή αν δεν απαντήσει αρνητικά στην εταιρεία Hugh Cooper & Co Inc Chemical Construction Corporation, προβλέπεται αυτόματη ανανέωση της σύμβασης για άλλα 25 έτη!!!

Διαβάστε μερικά ορυκτά που έχει το ελληνικό υπέδαφος που στο ρεπορτάζ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε λεπτομέρειες.....

Λιγνίτη - Αλουμίνιο - Βωξίτη - Μαγγάνιο - Νικέλιο - Σμηκτίτες - Μαγνήσιο - Χρωμίτη - Ουράνιο - Οσμιο και φυσικά Πετρέλαιο και Φυσικό αέριο. Εύστοχος ήταν ο τίτλος της Αθηναϊκής το 1999 όταν χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα «Θησαυροφυλάκιο». Βέβαια αφήσαμε τελευταίο τον Χρυσό που εκμεταλλεύεται ως ένα σημείο ο Τζώρτζ Σόρος.

Τώρα, όμως γεννάται, ένα ερώτημα: Τώρα που λήγει αυτή η επαχθής σύμβαση Cooper θα την ανανεώσουμε; Θα βρεθούν πολιτικοί που θα συναινέσουν σε επανάληψη του εγκλήματος ή θα πάρουμε τον πλούτο μας στα χέρια μας και θα ξεχρεώσουμε και διαολοστείλουμε ΔΝΤ και Τοκογλύφους στον αγύριστο;

Το θέμα έφερε στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος που ερωτά τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου: Η 70ετής ισχύς της Συμβάσεως, αληθεύει ότι εκπνέει, την τελευταία ημέρα του επομένου μηνός Δεκεμβρίου; Ποιοι απαρτίζουν αυτό το Αμερικανικό «consortium» εταιρειών; Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση;

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ

Τη Σύμβαση «Cooper» αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο του «Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τα νέα βιβλία» το 1947! Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Δ.Μπάτσης μαζί με τον Ν. Μπελογιάννη το 1952!!!
Ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης αναλύει στο εν λόγω βιβλίο τους μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού που συνδέθηκαν με την παραλαβή, κατεργασία και διανομή των εφοδίων της ΟΥΝΡΑ στη μεταπελευθερωτική Ελλάδα.

Γράφει ο Μπάτσης: «Η σύμβαση αυτή, που έγινε γνωστή με το όνομα Κούπερ, συνομολογήθηκε για διάρκεια 70 ετών ως το 2010 μ.Χ.! Δίνει αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης της δύναμης των νερών του ποταμού Αχελώου, στις θέσεις Κρεμαστά, Πρεβέντζα, Κριεκούκι και των παραπόταμων Μέγδοβα, Αγραφιώτικου, Ασπροπόταμου, δικαίωμα ίδρυσης υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων για παραγωγή ηλεκτρενέργειας και εγκαταστάσεων μεταφοράς ενέργειας στα κέντρα κατανάλωσης, δικαίωμα χρησιμοποίησης της ενέργειας που θα παραχθεί για τις ηλεκτροχημικές και ηλεκτρομεταλλουργικές βιομηχανίες που θα ιδρύσει η ανάδοχος εταιρία. Τέλος δικαίωμα μεταφοράς και χρησιμοποίησης της ηλεκτρενέργειας για φωτισμό και κίνηση σε άλλες περιοχές (άρθρο 1 της σύμβασης παράγ. 1 εδάφια α' - ζ΄).

Προβλέπεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση των εδαφών που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της σύμβασης, η σύσταση δουλειών, η χρησιμοποίηση δωρεάν δημόσιων κτημάτων, η προμήθεια δωρεάν οικοδομικών υλικών και κοιτασμάτων από λατομεία κρατικά (άρθρο 4 σύμβασης), ατέλειες και αφορολόγητο για εισαγωγή των υλικών της, εκτός από εισαγωγικό δασμό όχι πάνω από 2 1/2 % αξίας (άρθρο 50, παράγρ. 1 και 2), προστασία τιμών των προϊόντων της κ.ά. Ακόμα προβλέπεται δικαίωμα ειδοποίησης της εταιρίας στην περίπτωση που το κράτος θα αποφάσιζε την εκμετάλλευση των ποταμών Αλιάκμονα, Μόρνου, Φίδαρη οπότε η εταιρία θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει και γι' αυτούς τους ποταμούς μελέτες και προτάσεις (άρθρο 56, παράγρ.2, σύμβασης)».

Και παρακάτω: «Σε περίπτωση λήξης της σύμβασης (Κούπερ) το Δημόσιο «υποκαθίσταται μεν» στα δικαιώματα του αναδόχου, υποχρεώνεται όμως να πληρώσει σε αυτόν τις μη αποσβεσθείσες δαπάνες! Δε φτάνει δηλαδή ότι η ξένη επιχείρηση θα έχει στο μεταξύ πραγματοποιήσει αμύθητα κέρδη, αλλά θα ζητάει και απόσβεση των εγκαταστάσεών της από την εθνική οικονομία».

Το κείμενο δημοσιεύτηκε με τα αρχικά του συγγραφέα στο περιοδικό «Ανταίος» (10 Μαΐου 1946). Ο Δημήτρης Μπάτσης συνελήφθη στην τελευταία φάση της υπόθεσης Μπελογιάννη και εκτελέστηκε με τους Ν. Μπελογιάννη, Η. Αργυριάδη και Ν. Καλούμενο στις 30 Μαρτίου 1952.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Διαμαρτυρία Ίβανοφ προς Μπαρόζο για τη γλώσσα


Σκόπια.

Ο  πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκε Ίβανοφ, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του με την εγκατάλειψη του όρου «μακεδονικής» στην έκθεση της Επιτροπής για την πρόοδο της Fyrom, σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα των Σκοπίων  Ντνέβνικ στην ηλεκτρονική έκδοσή της.


Στην επιστολή του, ο Ίβανοφ αναφέρει για επιλεκτική εφαρμογή των κατευθύνσεων του ΟΗΕ, μέσα από την εγκατάλειψη του όρου «μακεδονικός/ή», ως προς τη γλώσσα και το λαό της FYROM.

“Είναι σαφές ότι αυτή η πρακτική προσβάλλει βαθύτατα τους πολίτες της χώρας για την μη αναγνώριση της γλώσσσας και της εθνικότητας, θέματα τα οποία είναι από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και  της αξιοπρέπειας. Η πρακτική αυτή δεν βοηθά στην εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στη διαφορά με την Ελλάδα,  η οποία εμποδίζει την Ευρωατλαντική ενσωμάτωση της FYROM’,  αναφέρει ο Ίβανοφ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα κείμενο του 1835 (!) για την Ελλάδα που αξίζει να διαβάσετε!

Κύριε Χαρδαβέλλα, το παρακάτω κείμενο γράφτηκε το 1835 (!!) αλλά όπως θα διαπιστώσετε είναι σαν να αναφέρεται στο σήμερα. Περιέχεται σε ένα βιβλίο με τίτλο «Ο ελληνικός λαός» και συγγραφέας του είναι ο  αντιβασιλέας του Οθωνα, Γκέοργκ Λούτβιχ Μάουρερ.
  Θέλω να δώσετε προσοχή στην παράγραφο που το 1835 επαναλαμβάνω, αναφέρεται στις "μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας"! Ολοι ήξεραν αλλά μας άφησαν να πιστεύουμε ότι διαθέτουμε μόνο
ήλιο και θάλασσα.
  Επιτρέψτε μου να αφιερώσω αυτό το άρθρο του 1835 θα ξαναπώ, σε όλους εκείνους (πολιτικούς αλλά και συναδέλφους σας δημοσιογράφους) που όταν ξεκινήσατε τις αποκαλύψεις για το πετρέλαιο και τον ορυκτό πλούτο της χώρας, ειρωνεύτηκαν και χλεύασαν. Άλλοι λειτουργώντας ως "παπαγαλάκια" μεγαλοεπιχειρηματιών που τους χαλούσατε τη μαγιονέζα και άλλοι από μία ημιμάθια και ασχετοσύνη που δυστυχως την πληρώνουμε ακριβά!
Αξίζει να το διαβάσετε!


 " Η Ελλάδα είχε απομείνει ακυβέρνητη και είχε πέσει σε άθλια οικονομική κατάσταση. Δεν υπήρχαν εξάλλου ούτε σχολεία, ούτε δικαστήρια, ούτε στρατός που να πειθαρχεί σε κανέναν, ούτε ναυτικό. Ο λαός, μοιρασμένος σε κόμματα, τρεφόταν μονάχα με το μίσος για τον διπλανό του και ολόκληρη η χώρα βάδιζε γοργά προς την πλήρη αποσύνθεση.
  Ετσι, μόλις αποβιβαστήκαμε, κυκλοφορήσαμε μια προκήρυξη με την οποία ζητούσαμε να μας χαρίσει ο ελληνικός λαός πρώτα απ’ όλα την εμπιστοσύνη του. Κι εμείς έπρεπε να βάλουμε μια τάξη σ’ αυτό το χάος. Να συμφιλιώσουμε τους εχθρούς, να χωρίσουμε όσα στοιχεία ήσαν ασυμβίβαστα μεταξύ τους και να επιβληθούμε σ’ όλο αυτό τον κόσμο με πυγμή και δικαιοσύνη. Ακόμη, να πάρουμε έστω και σκληρά μέτρα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο σκοπός μας.
  Να οργανώσουμε τα Οικονομικά του τόπου, τη Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη, την Εκκλησία, την Εκπαίδευση, το Στρατό, το Ναυτικό, και να βάλουμε θεμέλια γερά πάνω στα οποία να στηριχθεί ο λαμπρός νεαρός Βασιλιάς για να σηκώσει, μόνος του πια, από την 1η Ιουνίου του 1835, το οικοδόμημα της νέας Ελλάδας.
 Ό,τι κι αν κάναμε, ή τουλάχιστον ό,τι κι αν προσπαθήσαμε να κάνουμε, στο σύντομο χρονικό διάστημα που μας δόθηκε, ήταν για το καλό της Ελλάδας. Φυσικά, δεν παραβλέψαμε ποτέ τις τοπικές συνήθειες γιατί μόνο πάνω σ’ αυτές μπορεί να στηριχθεί ένα μελλοντικό οικοδόμημα αλλά και ποτέ μας δεν θελήσαμε να φανταστούμε την Ελλάδα περιορισμένη στα σημερινά της όρια. Και για να την κάνουμε μια μέρα μεγάλη, ξέραμε ότι έπρεπε να στηριχθούμε στο Ελληνικό Εθνος, γιατί χωρίς αυτό, ήταν σα να χτίζαμε χωρίς θεμέλια.
 Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, που αν γίνει η κατάλληλη εκμετάλλευσή τους θα μπορεί να εξασφαλίσει μια σημαντική οικονομική άνοδο. […] Για την εκμετάλλευση όμως όλου αυτού του πλούτου, τίποτα δεν έχει γίνει.[…]. Ολη γενικά η οργάνωση έμεινε ελαττωματική, έτσι που όχι μονάχα καμιά οικονομική πράξη δεν μπορεί να ελεγχθεί, αλλά ούτε και προϋπολογισμός να καταστρωθεί".

Νικήτας Λαμπρινίδης
Χημικός Μηχανικός
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια σπίθα και τότε, αλίμονο στην κυβέρνηση της συμφοράς


Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης

ΝΑ ΤΗ, ΛΟΙΠΟΝ, η χαοτική ανατροπή που μας ήλθε βαδίζοντας, προχωρεί καλπάζοντας. Τώρα πια, η παραμικρή σπίθα αρκεί για να προκαλέσει τη μεγάλη έκρηξη. Όλοι το φοβούνται, όλοι το περιμένουν. Όλοι, εκτός του μοιραίου πρωθυπουργού που δεν αφουγκράζεται τα μπουμπουνητά, όπως (το ξαναθυμίζω) δεν τα άκουγε και εκείνος ο έρμος βασιλιάς Λουδοβίκος της Γαλλικής Επανάστασης, που έγραψε στο ημερολόγιό του: «14 Ιουλίου 1789: Rien», ενώ την ίδια μέρα ο λαός του Παρισιού γκρέμιζε τη Βαστίλη!..

ΑΠΟ την Ιταλογερμανική κατοχή του 1941-44, στον σημερινό θανάσιμο εναγκαλισμό της Αγκελας Μέρκελ (της οποίας ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ με το σμήνος των Γερμανών επιχειρηματιών μάς κάνει και «ντα-ντα» γιατί ζητάμε ξένες επενδύσεις ενώ οι δικοί μας λεφτάδες τα ακουμπάνε αλλού), η δόλια πατρίδα βιώνει και πάλι τις πιο μαύρες σελίδες της νεότερης ιστορίας.

ΖΕΙ ΜΕΡΕΣ απόλυτης αναρχίας, μέρες πρωτοφανούς απουσίας κράτους και πάνω από όλα μέρες ξέφρενης εγκληματικότητας και ακραίας παραβατικότητας: Με τους «εν εφεδρεία» πολίτες να καταλαμβάνουν υπουργεία, ακόμη και το Αμύνης. Με τους εν απογνώσει συνταξιούχους να ξεχύνονται παλαβωμένοι στους δρόμους. Με τους ανέργους του 16% να σχηματίζουν ουρές για το γλίσχρο επίδομα. Με τους ξαναμμένους σπουδαστές να κλείνουν «εν χορώ» τα σχολεία τους. Με τους επαγγελματίες των «κλειστών» να ωθούνται σε αποκοτιές απελπισίας... Με τους πτωχευμένους εμπόρους να επισείουν τα λουκέτα τους. Με τις αγριεμένες νοικοκυρές να φασκελώνουν την κοινοβουλευτική χούντα των «154» που ψηφίζει εξοντωτικά πολυνομοσχέδια. Και με τους «κοψοχέρηδες» του ΠΑΣΟΚ να παραμονεύουν υπουργούς και βουλευτές, για να τους στολίσουν με αυγά και γιαούρτια... Απίστευτα και πρωτόγνωρα γεγονότα που δεν ξανάγιναν στην άτυχη πατρίδα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ, οι τζιτζιφιόγκοι της «τρόικα» να τα γλεντάνε όλα αυτά από τα παράθυρα των ξενοδοχείων τους και να γνέφουν στον Βαγγέλη τον Τρομερό σαν να του λένε: «Βάλτους και άλλους φόρους, να μάθουν!». Σκηνή που θυμίζει εκείνους τους κτηνώδεις Γερμαναράδες της κατοχής, οι οποίοι από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων τους πέταγαν στα πεινασμένα Ελληνόπουλα ωμές μαρίδες, μόνο και μόνο για να τα βλέπουν να σκοτώνονται ποιο πρώτο θα τις αρπάξει!..

ΟΥΔΕΠΟΤΕ κυβέρνηση κατάφερε σε δύο μόνο χρόνια να διαπράξει τόσα χονδροειδή λάθη (λάθη πολύ χειρότερα από εγκλήματα) όσο αυτός ο συρφετός των «44» που όρκισε ακριβώς προ διετίας ο Κάρολος Παπούλιας, μαγεμένος και αυτός από την υπόσχεση του πρωθυπουργού του ότι θα κάνει την Ελλάδα «Δανία του Νότου»! Αντί «Δανίας του Νότου», τη μετέβαλε, (κατά τους σχεδιασμούς των ξένων αυθεντών του), σε απέραντο φτωχοκομείο, ου μην και σε αξιοθρήνητο «τρελλάδικο», με πενταπλασιασμό των αυτοκτονιών και εικοσαπλασιασμό των καταθλιπτικών ανδρών και γυναικών...

ΜΕΓΙΣΤΟΣ «άθλος» του και η παράδοση του άοπλου λαού στους αδίστακτους κακοποιούς με τα Καλάσνικοφ, στις πάνοπλες συμμορίες των Αλγερινών, Μαροκινών, Ρουμάνων, Αλβανών και Ασιατών που εισβάλλουν στη χώρα κατά χιλιάδες (ξεπέρασαν ήδη τα δύο εκατομμύρια οι ξένοι εισβολείς), εκτελούν γερόντια ακόμη και για 100 ευρώ και διαπράττουν ληστείες με παροιμιώδη ψυχραιμία, βέβαιοι ότι δεν θα πάθουν το παραμικρό, αλλά και ότι αν πιαστούν πολύ σύντομα θα ξαναρχίσουν τα ίδια, με κάποια πενθήμερη άδεια στην τσέπη τους!

ΚΑΙ ΠΩΣ να μην είναι κυνικά ψύχραιμοι, όταν έχουν να κάνουν με αγύμναστους αστυφύλακες που το πρώτο τους δίδαγμα είναι να μη βγάζουν με τίποτε το όπλο από τη θήκη, αλλά και να είναι ευχαριστημένοι που δεν τους κόβουν κι άλλο από το μηνιάτικο των 700 ευρώ!.. Πώς να μην ξεσαλώσουν οι κακοποιοί όταν η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει λεφτά να επισκευάσει τα οχήματά της, όταν απουσιάζει από τους δρόμους τη νύχτα, αλλά εμφανίζεται αυτοστιγμεί όταν διατάσσεται από τον προϊστάμενο υπουργό να κάνει χρήση βίας εναντίον φωτορεπόρτερ, όπως την Τετάρτη...

ΓΙΑ ΑΥΤΑ και για άλλα πολλά, η χαοτική ανατροπή που ήλθε βαδίζοντας και προχωρεί καλπάζοντας θα οδηγήσει (ίσως και εντός του έτους), στη σωτήρια αλλαγή, με πρώτο θύμα τον κυβερνητικό συρφετό, όσο τυφλά και αν αυτός υπηρετεί την ξένη κατοχή. Οι εκλογές της μεγάλης ανατροπής θα έλθουν, ο κόσμος να χαλάσει!..
Διαβάστε περισσότερα » »

Νάιτζελ Φάραντζ: "Την πρώτη μέρα της χρεοκοπίας, δεν θα υπάρχουν χρήματα στις τράπεζες. Την δεύτερη μέρα δεν θα υπάρχει ψωμί στους φούρνους"!


Ο Νάιτζελ Φάραντζ στο RTΑλλη μια συνέντευξη - ποταμός του γνωστού Ευρωβουλευτή


Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Βρετανού Ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάραντζ, προβλήθηκε σήμερα στο RT. Ο κ. Φάραντζ, έγινε γνωστός μετά την επίθεσή του προς την ηγεσία της Ε.Ε. και τις θέσεις του για την Ε.Ε.

Αρκετά συχνά μιλά για την Ελλάδα πράγμα που επανέλαβε και σήμερα.

Ειδικότερα στο σημείο 3:58 του βίντεο εξαπολύει ένα πύρινο λόγο ως συνήθως και λέει χαρακτηριστικά:

"Εδώ και εννιά μήνες ζητάω ένα Plan B (για την Ελλάδα).

Μπορούμε επιτέλους να αφήσουμε τα παιδιαρίσματα;
Μπορούμε επιτέλους να φερθούμε ώριμα;
Μπορούμε να είμαστε καλοί Ευρωπαίοι;

Η χρεοκοπία της Ελλάδα θα έρθει εκτός και αν έχουμε ένα plan B
Αλλιώς, την πρώτη μέρα του γεγονότος αυτού, δεν θα υπάρχουν χρήματα στις τράπεζες.

Την δεύτερη μέρα δεν θα υπάρχει ψωμί στους φούρνους!

Μπορούμε να έχουμε επιτέλους ένα plan B
";


Ο Νάιτζελ Φάραντζ στο RT
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι μάσκες έπεσαν !!! Αποκάλυψη !!! Μια ταξιαρχία της ευρωχωροφυλακής (EGF) εγκαταστάθηκε στην Λάρισα . Μάθετε τι είναι ...

Να είμαστε έτοιμοι για ΟΛΑ!

Απ΄ότι φαίνεται  επαληθεύεται  η  πληροφορία που είχαμε απο  το πρωί, ότι  δηλαδή τις δύο τελευταίες ημέρες  πέρασε  μέσω  Ηγουμενίτσας μια ταξιαρχία  της  γνωστής  EUROGENDFOR ή European Gendarmerie Force.
Συγκεκριμένα όπως  ανέφεραν  αυτόπτες μάρτυρες κάτοικοι  της Ηγουμενίτσας  αλλά και της Λάρισας    πλήθος   ανδρών με πολιτικά  που κρατούσαν   βαλίτσες με το σήμα της EGF  καθώς επίσης  και  πολλές νταλίκες  με μηχανοκίνητα  ( κάτι σαν τις  "αύρες" που χρησιμοποιούσε παλαιότερα  η δική μας αστυνομία) βγήκαν στην Ηγουμενίτσα και κατευθύνθηκαν  στην Λάρισα όπου και εγκαταστάσθηκαν.
Αν  όλα αυτά που ακούγονται πλέον  και απο ραδιοφωνικούς σταθμούς ( π.χ ράδιο 9  στην σημερινή εκπομπή  του  Δ.Καζάκη) είναι αλήθεια, τότε  είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως οι  Ευρωπαίοι   "προστάτες" μας και η  ντόπιοι εντολοδόχοι τους   έχουν πανικοβληθεί  μιας και βλέπουν  τον ελληνικό λαό να είναι έτοιμος για εξέγερση.
Η  στρατοπέδευση   στην χώρα μας   μιας ταξιαρχίας  "ξυρισμένων κεφαλιών"  Γερμανικής και Ολλανδικής κυρίως καταγωγής,  σημαίνει  ότι   η καταρρέουσα κυβέρνηση  Παπανδρέου  έκανε ακόμα και αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ο Μεταξάς  τον  Οκτώβριο του 1940.
Όλα  δείχνουν  πως  ή  επόμενη Δευτέρα που  καθορίστηκε,  γύρευε να δείς απο ποιούς  και γιατί,  σαν  ημέρα  εξέγερσης  των  απανταχού  "αγανακτισμένων", είναι  εκείνη  στην οποία  ίσως να  δούμε τα ξυρισμένα κεφάλια  των κατακτητών να  στέκονται  δίπλα  στα δικά μας τάγματα ασφαλείας.
Αυτό πάντως που έχει σημασία είναι  ότι  το καθεστώς  νοιώθει πως κολοβώθηκαν οι μέρες του  και κάνει ότι είναι δυνατόν  για να παραμείνει στην εξουσία , όχι ασφαλώς  επειδή το  θέλει αλλά επειδή  έτσι το διέταξαν τα αφεντικά  του.
Δεν  υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι  προδότες της πατρίδας  μας , θάθελαν  να μπούν  σε  ένα  αεροπλάνο  και να  πάνε  σε  ασφαλή  μέρη  όπου θα χαρούν ανενόχλητοι  τα κλοπιμαία  και την αμοιβή της προδοσίας.
Τα αφεντικά  τους όμως   δεν έχουν την ίδια γνώμη.
Τους  λένε "σε πληρώσαμε  να κάνεις μια δουλειά και θα την αποτελειώσεις, μετά κάνε  ότι θέλεις".

Έτοιμος λοιπόν  ο Παπανδρέου να  χτυπήσει  τον  λαό και  με εισαγόμενους  φασίστες , έτοιμος και ο επόμενος εργολάβος   ο οποίος  δήθεν  θα επαναδιαπραγματευθεί   το χρέος   και το μνημόνιο, με  ή χωρίς την  συναίνεση του λαού.
Αν  σήμερα σκύψουμε το κεφάλι και φοβηθούμε   μερικούς  ξυρισμένους γορίλες της  νέας Γκεστάπο  που θα στέκονται  δίπλα στα  φασιστοειδή  καραγκιοζάκια με τα  άσπρα κράνη , τότε  καλύτερα να  πάμε  και να ανοίξουμε  απο τώρα τον λάκκο μας.
Ο Οκτώβριος  του  40  έβγαλε  λεβέντες και παλληκάρια  που πάλεψαν  για την πατρίδα και νίκησαν.Στο χέρι μας είναι  και ο Οκτώβριος  του  2011 να βγάλει   την πατρίδα μας  έξω απο τον βόθρο που μας έριξαν  όλα τα προηγούμενα  γιουσουφάκια  της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Οι Ευρωπαϊκοί λαοί και το κεφάλαιο,ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους, έχουν τα μάτια τους στραμένα στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό.Οι μέν  περιμένουν  να δούν  ηρωικές πράξεις αντίστασης και αληθινού πατριωτισμού  για να ξεσηκωθούν και  οι δε  αγωνιούν  να διαπιστώσουν αν θα  πετύχει  η  νέα επιχείρηση "σοκ και δέος" που έχουν στήσει εναντίον της χώρας μας.
Σαν χθές διώξαμε τον Όθωνα και όλο το Βαυαρικό  σκυλολόϊ  που μας  είχαν φορτώσει οι προστάτιδες  δυνάμεις  δηλαδή  εκείνες που τον καιρό του  εθνικού ξεσηκωμού   χειροκροτούσαν  τον καγκελάριο Κλέμενς  Φον Μέτερνιχ   όταν τους έλεγε πως : 
«Η Ελλάδα είναι λέμβος άνευ εδάφους και πηδαλίου -πέρα απ' τα ανατολικά μας σύνορα. 300 ή 400 χιλιάδες κρεμασμένοι, στραγγαλισμένοι, παλουκωμένοι δεν σημαίνει τίποτα για μας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πνίξαμε δύο επαναστάσεις, στη Νεάπολη και στο Πεδεμόντιο. Ας ελπίσουμε ότι και η κρίση στην Ανατολή δεν θα 'χει καλύτερη τύχη. Οι Ελληνες είναι επικίνδυνος λαός, η επανάστασή τους πρέπει να συντριβεί».
Είναι αυτοί  που   και τότε και σήμερα  ήθελαν  και θέλουν να καταπνίξουν  την εξέγερση των  "ραγιάδων τρομοκρατών".
Ήλθε η στιγμή να αποδείξουμε  στον εαυτό μας  ότι  εχουμε "κότσια"  σαν και κείνα  του Μακρυγιάννη , του Παππουλάκου  και των άλλων μαρτύρων και αγωνιστών προγόνων μας .
Ήλθε η ώρα  να δείξουμε  την έξοδο σε όλα  τα  ντόπια και ξένα κοπρόσκυλα  που γυρίζουν δρυλίζοντας τριγύρω μας.
Έφτασε η μέρα  να  μάθουμε να περπατάμε όρθιοι και με το κεφάλι  ψηλά.
Αν θέλουν  να πάρουν πίσω όσα δήθεν μας έδωσαν ( διότι και αυτό είναι μέγα ψέμα)  να πάνε να τα πάρουν  απο  τον Παπανδρέου , τον Καραμανλή, τον Σημίτη και αν δεν μπορούν απο δαύτους , ας πάνε τότε στον διάβολο που είναι και ο αφέντης τους να του ζητήσουν  τα μεροκάματα.
Η  Ελλάδα  ανήκε , ανήκει  και θα ανήκει  στους Έλληνες   οι οποίοι  είχαν , έχουν και θα έχουν  αφεντικό  μονάχα τον Χριστό.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κασιμάτης: Αντισταθείτε. Μην πληρώνετε τα χαράτσια.

Σύνθημα αντίστασης έστειλε σήμερα το πρωϊ ο «πατριάρχης» του Συνταγματικού Δικαίου και παλιότερα σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Γιώργος Κασιμάτης. Συγκεκριμένα, από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και την εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ο κ. Κασιμάτης κάλεσε το λαό σε παλαϊκή αντίσταση με κάθε τρόπο, ενάντια στην αντισυνταγματική άσκηση της εξουσίας από την κυβέρνηση, σε εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος.

Μεταξύ των πράξεων λαϊκής αντίστασης είπε ότι είναι και η....
μη πληρωμή των αντισυνταγματικών χαρατσιών που επιβάλει η κυβέρνηση, κατ’ εντολήν της τρόϊκας. Με τον τρόπο αυτό που προτείνει ο κ. Κασιμάτης, δηλαδή στην ουσία παθητική αντίσταση, ο Έλληνας έχει την ευκαιρία, χωρίς καν να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει στο δρόμο, να γκρεμίσει ένα καθεστώς, απλά μην κάνοντας αυτό που επιτάσσει το καθεστώς.  


Υπενθυμίζουμε ότι τις προάλλες η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσαν το λαό να μην πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα. Η δε κ. Παπαρήγα, από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση είπε πως αν δεν πληρώσει μεγάλο μέρος του λαού «εσείς θα πάτε φυλακή».

Ελπίζουμε όλοι να αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί αν μεγάλο μέρος του λαού δεν πληρώσει τα διάφορα αντισυνταγματικά χαράτσια, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Άμεση κατάρρευση του καθεστώτος. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτή είναι η κυβέρνηση.Μυστικά κονδύλια 4.275.000 ευρώ σε 7 μέρες!

Σε πάρτι εξελίχθηκαν τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών την διετία του ΠΑΣΟΚ. Οι καταγγελίες για το πώς αυξήθηκαν τα μυστικά κονδύλια από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία πληθαίνουν...


Ενδεικτικό του τρόπου διαχείρισης είναι δύο έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι μέσα σε μια εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ πήρε 4.275.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα τοποθέτησε στα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών.


Συγκεκριμένα με αποφάσεις του (τότε υφυπουργού Οικονομικών) Φίλιππου Σαχινίδη στις 23 Φεβρουαρίου 2010 δίνονται 1.575.000 ευρώ στα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών και λίγες μέρες μετά, στις 2 Μαρτίου 2010, άλλα 2.700.000 ευρώ. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που περιορίζει τους μισθούς, αυξάνει τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών που δίνονται με τον γνωστό αδιαφανή τρόπο – πρόσφατα άλλωστε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Λαμπρινίδης απάντησε στη Βουλή ότι δεν έχει στοιχεία για τον τρόπο διάθεσης των μυστικών κονδυλίων, διότι αυτά καταστρέφονται…

Υπογραμμίζεται ότι τα 4,275 εκατ. ευρώ πήγαν ως «πρόσθετη ενίσχυση» στα ήδη 18,9 εκατ. ευρώ που υπήρχαν στα μυστικά κονδύλια. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα η κυβέρνηση είχε δαπανήσει όλα τα λεφτά των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών (δηλαδή και τα 18,9 εκατ.) από το πρώτο δίμηνο του 2010!

Το ερώτημα δεν είναι μόνο που πήγαν 4,275 εκατ. ευρώ μέσα σε μία εβδομάδα, αλλά και ποιες είναι οι «πιεστικές» ανάγκες που έκαναν τον Φίλιππο Σαχινίδη να προσθέσει άλλα 4,275 εκατ. ευρώ στα μυστικά και αδιαφανή κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλι Ρεν: ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ!!

9/10/2003
Συνδυάστε το διπλανό πρωτοσέλιδο με την ανάρτηση που ακολουθεί και βγάλτε το δικό σας συμπέρασμα γιατί ο Ραγκούσης δεν δίστασε να τσακωθεί με τον Ρέππα για να κάνει αυτήν την φοβερή ...αναδιάρθρωση ...Ο Ραγκούσης εφαρμόζει σχέδιο του ΠΑΣΟΚ από το 2003 για να εξυπηρετήσει μεγάλες εταιρίες.
Το παράδοξο είναι μάλιστα πως ο ίδιος ο Ραγκούσης έστειλε από μόνος του στους δημοσιογράφους την απάντηση  του Όλι Ρεν,πιστεύοντας πως η τρόικα τον στηρίζει.Ο άνθρωπος ζει στον κόσμο του.Ο Όλι Ρεν αμφισβητεί τις επιλογές του ξεκάθαρα.Διαβάστε...


ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.
Απορία και για τον λόγο που ο Πουπάκης ενώ είχε έτοιμη την ερώτηση στο ΕΚ, δεν την κατέθεσε. Σε κάθε περίπτωση, μπράβο στον Σαλαβράκο!
Κόλαφος η απάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν για το ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί. Σε ερώτηση προς την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Νικόλαο Σαλαβράκο (EFD) για τα ταξί, η απάντηση που δόθηκε, αποδομεί την επιχειρηματολογία Ραγκούση ότι δήθεν η ΕΕ επιβάλλει την απελευθέρωση του επαγγέλματος.Ακολουθούν η ερώτηση του κ. Σαλαβράκου και η αποκαλυπτική απάντηση του κ. Ρεν:

Ερώτηση
Με σχέδιο νόμου η Ελληνική Κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει τις από για πολλές δεκαετίες ισχύουσες διατάξεις σχετικά με την χορήγηση αδειών ταξί εισάγοντας ένα σύστημα πλήρους απελευθέρωσης, η οποία σύμφωνα με τους οδηγούς ταξί είναι καταστροφική για τους επαγγελματίες του κλάδου.
Ερωτάται η Επιτροπή:1.Υφίστανται κοινοτικές διατάξεις (Κανονισμός, Οδηγία κλπ) όπως π.χ. συμβαίνει με τις εμπορευματικές μεταφορές οι οποίες υποχρεώνουν την Ελλάδα να προβεί στην απελευθέρωση της χορήγησης αδειών ταξί στην επικράτεια της, διότι διαφορετικά θα αντιμετώπιζε παραπομπή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια;2.Εάν δεν υπάρχουν δεσμευτικές κοινοτικές διατάξεις για τα ταξί, δύναται τότε η Επιτροπή να ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά πόσον στις συζητήσεις της για το μνημόνιο της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, απαίτησε από τις εθνικές αρχές να προβούν και στην πλήρη απελευθέρωση των ταξί;3.Εφόσον αυτό έχει συμβεί, έχει συνταχθεί από κοινού με τις εθνικές υπηρεσίες αξιολόγηση επιπτώσεων (impact assessment) του μέτρου; Δύναται η Επιτροπή ή οι αρχές να παράσχουν σχετικό αντίγραφο; Παραδέχεται η Επιτροπή ότι για οποιαδήποτε δική της νομοθετική πρόταση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, προβαίνει σε προηγούμενη αναλυτική αξιολόγηση επιπτώσεων που καταδεικνύει την προστιθέμενη αξία της πρότασης της;4.Δύναται η Επιτροπή να δηλώσει ότι, εάν δεν λάβει χώρα η απελευθέρωση και το καθεστώς παραμείνει ως έχει στην Ελλάδα, τούτο δεν δημιουργεί πρόβλημα στα θεσμικά Όργανα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή στα άλλα Κράτη μέλη

Απάντηση του κ. Rehn εξ ονόματος της Επιτροπής.Η Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται διάταξη της ΕΕ η οποία να ρυθμίζει ειδικά το θέμα της απελευθέρωσης των αδειών ταξί.Η Επιτροπή είναι επίσης σε θέση να επιβεβαιώσει ότι στο Μνημόνιο Συνεννόησης (ΜΣ), που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και της Επιτροπής (εξ ονόματος των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ), δεν γίνεται ρητή μνεία της απελευθέρωσης των αδειών ταξί. Η τελευταία επικαιροποίηση του ΜΣ είναι διαθέσιμη στο παράρτημα του εξής εγγράφου:http://ec.europa.eu/economy_finance/publications/occasional_paper/2011/pdf/ocp82_en.pdf Τούτου λεχθέντος, βάσει του ΜΣ απαιτείται όντως ευρύ πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως η απελευθέρωση των αγορών (συμπεριλαμβανομένων των εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών) και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με σκοπό την αύξηση του ανταγωνισμού και της αποτελεσματικότητας. Ως εκ τούτου, η απελευθέρωση και ο εκσυγχρονισμός των κανόνων χορήγησης αδειών για ταξί ή πρόσβασης στο επάγγελμα σαφώς συνάδουν με το πνεύμα του ΜΣ. Η Επιτροπή θα ήθελε να υπενθυμίσει στο Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου ότι, μολονότι το ΜΣ περιλαμβάνει διάφορες διαρθρωτικές απαιτήσεις για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, αυτές δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως εξαντλητικός ή κλειστός κατάλογος επιβεβλημένων μεταρρυθμίσεων. Η Επιτροπή ενθαρρύνει πράγματι την Ελλάδα να εκσυγχρονίσει και να απελευθερώσει τις αγορές, που είναι αγκυλωμένες λόγω απηρχαιωμένων κανόνων και διαδικασιών αδειοδότησης, πέραν των απαιτήσεων του ΜΣ και των νομικών υποχρεώσεων έναντι της ΕΕ.
Η Επιτροπή δεν γνωρίζει να έχει αναληφθεί εκπόνηση ειδικής μελέτης σχετικά με τα ταξί.

με πληροφορίες από το: olympia.gr και το:dexiextrem.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

VIDEO-ΣΟΚ: Moυσουλμάνοι διεκδικούν ανεξαρτησία στη Θράκη!

Πρώτα κατασκεύασαν αυτή την πράσινη σημαία που βλέπετε, σε παραλλαγή της τουρκικής, με την ημισέληνο και τρία αστέρια και την κυκλοφορούν ανενόχλητοι, αγνοώντας πλήρως και επιδεικτικά την χώρα στην οποία υποτίθεται ότι ανήκουν ως Έλληνες πολίτες και από την οποία φιλοξενούνται.
Όμως, δεν έμειναν μόνο εκεί, αλλά προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα, βγάζοντας τώρα και τον εθνικό ύμνο της Δυτικής Θράκης!
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολιτικοί της κυβέρνησης συχνά παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις υπό την σκιά της σημαίας της «ανεξάρτητης» δήθεν Δ. Θράκης των Τούρκων, χωρίς κανένα σχόλιο, χωρίς καν να ενοχλείται κανείς!!!
Ακούστε και διαβάστε, λοιπόν, σε μετάφραση, τι λέει ο «προκλητικότατος» εθνικός ύμνος της τουρκικής Θράκης, όπως την οραματίζονται, που γράφτηκε από τον Σουλειμάν Ασκερί και βγάλτε τα συμπεράσματα σας…
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ….
Ω γνήσιο τέκνο των Τούρκων της Δυτικής Θράκης τι ευτυχία σε σένα
εσύ με το αίμα σου έδωσες ζωή στον πόλεμο της ανεξαρτησίας
ο τρανός σου ηρωισμός χαράχτηκε σε κάθε μεριά του σύμπαντος.
Προσοχή στέκονται τα έθνη ενώπιον της εθνικής σου σημαίας
τα χώματα που πατάς είναι γεμάτα από τους δοξασμένους σου ήρωες
οι εχθροί δεν μπορούν να ενοχλήσουν την μεγαλόπρεπη ψυχή των ηρώων σου.
Τι μεγαλοπρεπής τιμή προς την σημαία σωτηρίας με την οποία
τυλίχτηκαν οι δοξασμένοι ήρωες, να θάβεσαι στο χώμα των προγόνων
στην πατρίδα σου πνέει άνεμος ελευθερίας και ανεξαρτησίας
οι γενναίοι αγωνιστές ανατρέπουν αυτήν την βρώμικη σκλαβιά.
Δεν υπάρχει ποτέ επιστροφή από αυτόν τον δοξασμένο πόλεμο ανεξαρτησίας!
Μπροστά μας ακόμα και ατσάλινοι στρατοί να βγούνε δεν μας τρομάζουν!
Εμείς για την εθνική ανεξαρτησία, διαβήκαμε τον Έβρο και τον Νέστο
φτάσαμε στον στόχο μας νικώντας, συντρίβοντας όλους τους εισβολείς
ανοίξαμε στα Βαλκάνια περίοδο μιας δοξασμένης δημοκρατίας
εμείς για πρώτη φορά ανάψαμε την δάδα της ελευθερίας.
Αυτή η σημαία θα κυματίζει, αυτή η δημοκρατία θα ζήσει
οι εχθροί απέναντι μας, πανικόβλητοι θα φύγουν!
Είμαστε εγγόνια ενός έθνους που χιλιάδες χρόνια ζει ελεύθερο,
εκείνο δημιούργησε τις στέπες, είμαστε λιοντάρια, γεράκια των ουρανών.
Πάντα οι έφοδοι των αγωνιστών θυμίζουν φουρτούνες
στον πόλεμο οι εχθροί λιποθυμούνε από τον τρόμο του μεγαλείου μας.
Η Δημοκρατία της Δυτικής Θράκη θα ζήσει, θα ζήσει!
Τα έθνη θα τα χάσουν μπροστά στην πρόοδο μας!
Ω γλυκιά Δυτική Θράκη!
να λοιπόν σώθηκες από την σκλαβιά.
Ω εχθροί! Μη νομίζετε πως το έθνος αυτό κουράστηκε από τους πολέμους
οσονούπω θα κυματίσει στη χώρα η μεγαλοπρεπής σημαία της Δημοκρατίας,
όλοι αυτοί οι Δυτικοθρακιώτες μέχρι τον αιώνα τον άπαντα θα ζήσουν ελεύθεροι!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΈΚΤΑΚΤΟ: «Κλάταρε» το Πίρι Ρέις!

«Κλάταρε» το Πίρι Ρέις!  Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα HABERTURK, το ερευνητικό σκάφος Piri Reis  επιστρέφει από την Κύπρο στη Σμύρνη για συντήρηση, αφού πρώτα ολοκληρώσει την έρευνα του!
Το πλοίο χρειάζεται, αναφέρει το δημοσίευμα, νέα μηχανή και  γεννήτρια. Χθες το πρακτορείο Ανατολού  ειχε μεταδώσει οτι βγήκε από την Αμμόχωστο «για σεισμολογικές έρευνες σε συνολική έκταση 2.400 χλμ. στην Μεσόγειο».
«Έχουμε ήδη συλλέξει δεδομένα από θαλάσσια έκταση 1.000 χλμ.», έιχε μάλιστα δηλώσει  ο κυβερνήτης του σκάφους, κ. Cagdas Konusur, σε ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκάλυψη: Οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει τη χρεοκοπία μας!

67680-merkel_30.jpgΟριστικά έχουν αποφασίσει οι Ευρωπαίοι –ουσιαστικά οι Γερμανοί, αφού αυτοί έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο– να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα! Να προκαλέσουν το περιβόητο «πιστωτικό γεγονός», σύμφωνα με εκτιμήσεις (και πληροφορίες) έγκυρων διεθνών οικονομικών και χρηματιστηριακών κύκλων. Η κυρία Μέρκελ στέλνει τελεσίγραφο:

Η Ελλάδα, όπως τονίζουν, θα είναι το πρώτο υποψήφιο θύμα...
Ζούμε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που έχουν πρόσβαση στα τεκταινόμενα και στις συζητήσεις που γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες, τον πιο ακραίο-ρευστό μήνα από το 1949!
Η γραμμή απέναντι στην Ελλάδα είναι να μας βγάλουν από την Ευρωζώνη τους επόμενους τρεις μήνες, ολοκληρώνοντας το σχέδιό τους σε διάστημα δώδεκα μηνών. Αν θέλει η Ελλάδα, λένε, μπορεί να παραμείνει, αρκεί να μη μας ενοχλεί. Κι ας πεθάνει... Τόσο ωμά και αδίστακτα λειτουργούν οι... συνεταίροι μας οι Γερμανοί. Που θα προσπαθήσουν να πείσουν όλους τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ότι η Ελλάδα αποτελεί πληγή, που θα πρέπει να αποκοπεί! Για να μη μεταδοθεί και γίνει γάγγραινα σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Και ως θεραπεία έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν το Ταμείο EFSF με χρηματοδότηση 1,3 τρισ. (!), προκειμένου να παρθούν ριζικά μέτρα.
Όλο το παιχνίδι που γίνεται είναι να αποκτήσει η Γερμανία τον απόλυτο έλεγχο της Ευρωζώνης! Με την Αμερική να έχει οριστικά την... εποπτεία και για 15 χρόνια να μην απειλείται...
Η Κίνα θα έχει σειρά στη συνέχεια... Να κλείσουν οι δρόμοι του... μεταξιού.
Παράδοση της Ελλάδας...
Μέχρι να οριστικοποιηθούν οι προϋποθέσεις για δημιουργία «πιστωτικού γεγονότος» στην Ελλάδα οι πιέσεις θα συνεχιστούν. Και μάλιστα σε αφόρητο βαθμό. Θα απαιτήσουν τελεσιγραφικά οι προϋπολογισμοί του 2012 και του 2013 να ψηφιστούν με 180 ψήφους, ζητώντας να ψηφίσει και ο Σαμαράς. Θα βάλουν το μαχαίρι στον λαιμό σε όλα τα κόμματα! Διαφορετικά θα μας αφήσουν στην τύχη μας...
Απούσα η Ελλάδα
Σ' όλα αυτά τα τεκταινόμενα όπου άλλοι αποφασίζουν για τη χώρα μας η Ελλάδα είναι κυριολεκτικά απούσα...
Δεν είναι τυχαίο αυτό που έλεγε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος των κυβερνήσεων του Ανδρέα, ότι ευρωπαίοι πρωθυπουργοί έχουν να δουν έλληνα πρέσβη εδώ και (κρατηθείτε) ΔΩΔΕΚΑ μήνες!
Περίεργος ο ρόλος του Παπαδήμου...
Στο μεταξύ πολλά σχόλια και ερωτήματα προκαλεί η στάση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμου, στις συγκλονιστικές συζητήσεις που γίνονται για το αύριο της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ενώ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε έχει πειστεί ότι πρέπει να γίνει «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 50% και η Μέρκελ το έχει αποδεχθεί, με τον Σαρκοζί να προβάλει κάποιες αντιστάσεις, ο Τρισέ, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου IIF, Τσαρλς Νταλάρα, και οι τράπεζες είναι αντίθετες. Και έχει ταυτιστεί μαζί τους ο κ. Παπαδήμος.
Έγκυροι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της χώρας μας διερωτώνται με ποιον τελικά είναι ο κ. Παπαδήμος, με τις ευρωπαϊκές τράπεζες ή με την Ελλάδα; Ο πρωθυπουργός έχει απάντηση;
Διαβάστε περισσότερα » »

Στα 2 ευρώ η διέλευση από τα διόδια του Πολυμύλου!

Την ερχόμενη Τρίτη εκτός απροόπτου θα κάνουν πρεμιέρα τα διόδια της Εγνατίας που θα λειτουργήσουν αρχικά σε τέσσερις σταθμούς κατά μήκος της Εγνατίας από τους συνολικά επτά με τιμή τα 2 ευρώ. Η σχετική απόφαση που αναμενόταν από τον υπουργό Οικονομίας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο υπογράφτηκε αυτές τις μέρες και ξεκινά η προετοιμασία για την στελέχωση των σταθμών με 120 άτομα προσωπικό που μετά από διαγωνισμό έχουν αναλάβει οι Αττικές Διαδρομές.
Η Εγνατία θα αναπροσαρμόσει αντίστοιχα και τα τέλη διέλευσης στον Πολύμυλο, που ήταν μέχρι σήμερα το μόνο διόδιο που εισέπραττε, κατεβάζοντας το κόμιστρο επίσης στα 2 ευρώ από 2,80.
Η αρχή θα γίνει με τα διόδια στον Ίασμο Κομοτηνής και σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες θα λειτουργήσουν και οι υπόλοιποι σταθμοί σε Μαλακάσι Ιωαννίνων και Ανάληψη Θεσσαλονίκης ενώ δεν αποκλείεται να καθυστερήσει και να πάει για Δεκέμβριο η λειτουργία για τον σταθμό στα Τύρια Θεσπρωτίας.
Θα ακολουθήσουν άλλοι δύο σταθμοί που σήμερα δεν είναι έτοιμοι στο Κλειδί Ημαθίας και στην Μουσθένη Καβάλας.
Με την είσπραξη διοδίων θα αποπληρωθούν τραπεζικά δάνεια συνολικού ύψους 1,1 δις. ευρώ που έχει συνάψει στο παρελθόν η Εγνατία, από τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί περί τα 500 εκ. ευρώ και θα εξασφαλιστούν οι πόροι συντήρησης του δρόμου που κοστίζει ετησίως πάνω από 70 εκ. ευρώ. Οι νέοι σταθμοί θα είναι προσωρινοί μέχρι να λειτουργήσουν σε μία διετία τα ηλεκτρονικά διόδια της Εγνατίας Οδού (διενεργείται σχετικός διαγωνισμός).
Διαβάστε περισσότερα » »

Απ’ ευθείας από τους μισθούς μας θα παίρνουν την έκτακτη εισφορά!

Απευθείας από τον μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, προκειμένου τα κρατικά ταμεία να μην χάσουν ούτε ευρώ από το »χαράτσι». Την.. »ευφυέστατη» αυτή ιδέα ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην Βουλή και έτσι αντί να αποστέλλονται »ραβασάκια» στους φορολογούμενος και εκείνοι να προσέρχονται στις εφορίες για να καταβάλλουν σε 6 μηνιαίες δόσεις την έκτακτη εισφορά, από του χρόνου το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε φορολογούμενο θα παρακρατείται από τον μισθό του, δηλαδή σε 12-14 μηνιαίες δόσεις.
Έλεγαν για 2 χρόνια και τώρα παγώνουν τις κλαδικές συμβάσεις επ’αόριστον
Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης και την απόφαση να ανασταλεί η υποχρεωτική επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε επίπεδο επιχείρησης μέχρι το τέλος του σταθεροποιητικού προγράμματος , δηλαδή το 2015, εξέλιξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χαμηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.Και ας μας έλεγαν αρχικά πως το πάγωμα θα ήταν για 2 χρόνια.
»Η ισχύς της αναστολής προσδιορίζεται ως το τέλος, ή όσο ισχύσει το πρόγραμμα στήριξης.Ευελπιστούμε η πορεία της ελληνικής οικονομίας να το καταστήσει αυτό άνευ αντικειμένου» ήταν τα ακριβή λόγια του υπουργού Οικονομικών.
Ο εκβιασμός στους βουλευτές που σκέφτονται το »αντάρτικο»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε-απείλησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται την »ανταρσία» πως η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης!
»Το πρώτο θέμα που τίθεται από το ΔΝΤ είναι η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.Δεν τίθεται θέμα κατώτερου μισθού και Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Και επισήμως μειώνονται 35% οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ
Μισθολόγιο πολλαπλών ταχυτήτων θα ισχύσει τελικά στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως προκύπτει από την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή.
Για τις εισηγμένες στο χρηματιστηρίου ΔΕΚΟ οι μισθοί θα διαμορφωθούν στο 65% των αμοιβών που έπαιρναν στις 31/12/2009.
»Έχουμε πει ότι για τις εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες του Β’ κεφαλαίου του νόμου περί ΔΕΚΟ, οι οποίες ανήκουν κατά πλειοψηφία στο ελληνικό δημόσιο και των οποίων τη διοίκηση ασκεί το ελληνικό Δημόσιο, η μείωση είναι στο επίπεδο του 65% των αποδοχών της 31/12/2009» είπε ο Ε.Βενιζέλος Στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.
Έτσι, το νέο «ψαλίδι» στους μισθούς, εφόσον εξαιρεθούν οι μέχρι σήμερα περικοπές- υπολογίζεται να διαμορφωθεί στην ΔΕΗ στα επίπεδα του 14%. Στον ΟΠΑΠ η μείωση θα διαμορφωθεί περίπου στο 15% και στην ΕΥΔΑΠ στο 27,8%. Στον ΟΛΠ θα συρρικνωθούν οι αποδοχές σχεδόν 12%, στον ΟΛΘ 12,1 και στην ΕΥΑΘ 12,7%.

Διαβάστε περισσότερα » »

«ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»…ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΙΑ!!!

«Κανένα μπαλκόνι χωρίς σημαία» αυτό θεωρούμε ότι είναι το σύνθημα των ημερών και μάλιστα έρχεται ως επίκαιρο των ημερών λόγω

και της Εθνικής Επετείου του μεγάλου που πριν από χρόνια είπαν οι πρόγονοί μας στις 28 Οκτωβρίου του 1940 απέναντι στο κατακτητή της Ελλάδας μας. Σήμερα παρά ποτέ το μήνυμα έρχεται το ίδιο χωρίς πολύ-πολύ να αλλάζουν οι επιβουλείς της χώρας. Αυτές τις μέρες μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου βάζουμε στο μπαλκόνι την γαλανόλευκη στέλνοντας το μήνυμα των πολιτών, λέμε με την εικόνα της σημαίας να κυματίζει το δικό μας «όχι» σε όλα αυτά που κάνουν οι μεγάλοι του κόσμου και της χώρας για μας, χωρίς εμάς.

eordaia.org
Διαβάστε περισσότερα » »

Και νεα πυρα για Κουκουλόπουλο - ΤΩΡΑ

Φαίνεται ότι έχει μπει στο στόχαστρο πολλών ο Πάρις Κουκουλόπουλος καθώς μετά τις δυο φραστικές...
επιθέσεις που δέχθηκε τις τελευταίες 10 ημέρες σήμερα ήρθε να προστεθεί μια ακόμα. Ο υφυπουργός Εσωτερικών ήταν να δώσει συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο μαζί με τον υπουργό Χάρη Καστανίδη ,αλλά επειδή τελεί υπό κατάληψη αποφάσισε να μεταφερθεί στην Γενική Γραμματεία Ισότητας και εκεί όμως των περίμεναν εργαζόμενοι οι οποίοι τον αποδοκίμασαν άγρια για την στάση του.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:"Δεν μας φοβίζει κανένας εισαγγελέας"

«Την ανθρωπιά μας, την ευαισθησία μας και την αλληλεγγύη μας δεν θα την χάσουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον real fm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.

Ο κ. Φωτόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι έκτος από το χαράτσι για τα ακίνητα που πέρασε η κυβέρνηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, απαγορεύτηκε και ο διακανονισμός, κάτι που, όπως είπε, θα οδηγήσει πολλές περισσότερες -από πέρσι- οικογένειες στο σκοτάδι. Ενδεικτικά, ανέφερε πως την προηγούμενη χρονιά 320.000 καταναλωτές της επιχείρησης προχώρησαν σε διακανονισμό.

Στο ενδεχόμενο παρέμβασης του εισαγγελέα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ξεκαθάρισε ότι «δεν μας φοβίζει κανένας εισαγγελέας και δεν το λέω γιατί γυρίζουμε την πλάτη στους νόμους, αλλά γιατί παλεύουμε για ιερό σκοπό» κα συμπλήρωσε: «Εδώ είμαστε ας έρθει ο εισαγγελέας να μας συλλάβει».
Ο κ. Φωτόπουλος είπε ότι το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ σέβεται την ιστορία του εργατικού κινήματος, δεν χάνει την ευαισθησία του απέναντι στους πολίτες και όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «θα σταθούμε όρθιοι και θα αντιμετωπίσουμε τις οποίες ποινές».
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ...Ποιες είναι οι πολυεθνικές συμμορίες που ληστεύουν σπίτια..και οι 10 εντολές που πρέπει να τηρείτε για να νιώθετε πιο ασφαλείς

Αντιμέτωποι με κακοποιούς που δεν διστάζουν να παραβιάζουν πόρτες ακόμα και μέρα μεσημέρι βρίσκονται όλο και περισσότεροι πολίτες. Τα μέλη των συμμοριών που σπέρνουν τον φόβο στα σπίτια δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να πυροβολήσουν όσους διανοηθούν να αντιδράσουν.
Τέσσερις είναι οι κυριότερες συμμορίες των ληστών που μπαίνουν τις νύχτες στα σπίτια της βορειοανατολικής Αττικής και κλέβουν χρήματα και τιμαλφή από τους έντρομους ιδιοκτήτες τους. Οπως λένε οι αστυνομικοί που ερευνούν τις υποθέσεις αυτές, η μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη είναι η αλβανική και ακολουθούν η ρουμάνικη, η ρώσικη και η πολωνική.

Πρόκειται... αναφέρουν, για εξαιρετικά οργανωμένες συμμορίες, τα μέλη των οποίων....
διαθέτουν γνώσεις ακόμα και για ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, αν και η εμπειρία δείχνει ότι σπάνια χτυπούν σπίτια με συναγερμούς. Οι ηλικίες των συμμετεχόντων ποικίλλουν, αλλά συνήθως ο μέσος όρος φθάνει τα τριάντα χρόνια, αφού, όπως λένε οι αστυνομικοί, "εκτός από τις γνώσεις στα ηλεκτρονικά και στις διαρρήξεις κλειδαριών, χρειάζεται και ευελιξία για να ανέβεις σε μπαλκόνια...".

"Εκτιμούμε ότι είναι νέοι άνθρωποι, παρά το γεγονός ότι οι περιγραφές των θυμάτων δεν είναι ακριβείς λόγω της ταραχής και του πανικού των θυμάτων", λέει ανώτερος αξιωματικός από τη Βορειοανατολική Αττική, στην οποία τα κρούσματα ληστειών όλο και πληθαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα. "Υπήρξε περίπτωση ανθρώπου που κατέθεσε ότι οι δράστες διάρρηξης στο σπίτι του ήταν γύρω στα 35 και, όταν μετά από πολύ καιρό έτυχε να συλληφθούν, αποδείχτηκε ότι τα χαρακτηριστικά τους δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που μας είχε περιγράψει".

Τα μέλη της αλβανικής συμμορίας προτιμούν, κυρίως, χρήματα και τιμαλφή, ενώ οι Ρουμάνοι και οι Πολωνοί αρπάζουν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Τις κλεμμένες συσκευές, λένε οι αστυνομικοί, τις πουλάνε σε πολύ μικρές τιμές, κυρίως, σε οικογένειες ομοεθνών τους που διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας.



Η συμμορία των Αλβανών εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα σκληρή και χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και αδίστακτη, ενώ τα μέλη της διαπνέονται από έντονη εθνοτική συνείδηση. Παράλληλα, τους χαρακτηρίζει ισχυρό αίσθημα συλλογικής ταυτότητας, με συνέπεια να υπάρχει ισχυρή αλληλεγγύη και προστασία.

"Οταν συλληφθεί κάποιος, δεν αποκαλύπτει τίποτα σχετικά με τα άλλα μέλη της ομάδας του", λέει αξιωματικός της Ασφάλειας.


"Καταρτισμένοι"
Οι Ρουμάνοι διαρρήκτες συνήθως, αποθηκεύουν σε σπίτια που νοικιάζουν πολλές από τις κλεμμένες ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και τις διαθέσουν σε κλεπταποδόχους.



Επίσης, φροντίζουν να... εξοπλίζουν και τα σπίτια των δικών τους στη χώρα τους, αποστέλλοντάς τους πολλά από τα κλοπιμαία ταχυδρομικά.

Οι Ρώσοι και οι Πολωνοί που εισβάλλουν τις νύχτες στα σπίτια οικογενειών χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς ως οι πλέον... "επιστημονικά καταρτισμένοι" από τα μέλη συμμοριών των άλλων εθνικοτήτων.

"Δείχνουν να έχουν γνώσεις σε ηλεκτρονικά, στην απενεργοποίηση συστημάτων ασφάλειας και κατέχουν καλά το θέμα του ανοίγματος κάθε είδους συμβατικής κλειδαριάς", αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Τονίζουν, επίσης, ότι "είναι πιο μεθοδικοί και πριν εισβάλουν σε κάποιο σπίτι παρακολουθούν κάθε κίνηση σε αυτό για καιρό και δείχνουν να διαθέτουν ευρύ δίκτυο συνεργατών σε πολλές "ειδικότητες" που σχετίζονται με τις κλοπές και τις ληστείες στα σπίτια...".

Δεκάλογος
Τι πρέπει να προσέχουμε

1 Η επιφυλακτικότητα και η καχυποψία απέναντι σε κάθε άγνωστο είναι το πρώτο μέτρο προστασίας κάθε πολίτη.

2 Το βράδυ καλό είναι να κλειδώνετε την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας, αφού είναι πολύ πιο δύσκολο για κάποιον να παραβιάσει κλειδωμένη κλειδαριά παρά μία πόρτα που έχει απλά κλείσει.

3 Οσοι μένετε σε χαμηλούς ορόφους, κάτω από το μπαλκόνι μην τοποθετήσετε αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως "σκαλοπάτι" από διαρρήκτη για να ανέβει στο διαμέρισμά σας.

4 Η είσοδος της οικίας πρέπει να είναι πάντα καλά φωτισμένη.

5 Μην αναφέρετε σε κανέναν ότι έχετε αγοράσει κάποιο πολύτιμο αντικείμενο.

6 Μην αφήνετε στο σπίτι τιμαλφή και χρήματα.

7 Τοποθετήστε συναγερμό, καθώς επίσης μία ή και περισσότερες ασύρματες κάμερες.

8 Ενας σκύλος, πίσω από κλειστή πόρτα, λειτουργεί μόνο με το γάβγισμά του πάντα αποτρεπτικά για κάθε επίδοξο ληστή.

9 Ξεχάστε ό,τι έχετε δει στις... ταινίες και θυμηθείτε ότι απέναντι στον εισβολέα το πρώτο πράγμα που έχει πάντα αξία είναι η ζωή σας και η ζωή των δικών σας ανθρώπων.

10 Εάν αποφασίσετε να φύγετε για κάποιες ημέρες από το σπίτι σας, γνωστοποιήστε το στους γείτονες προκειμένου να προσέχουν για τυχόν ύποπτες κινήσεις.


Απέναντι στα όπλα...
Στιγμές τρόμου


Ληστεία Φουστάνου
Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός έπεσε θύμα τριών ληστών τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο πατρικό του σπίτι στην Κηφισιά. Οι δράστες αφού τον ακινητοποίησαν και τον τραυμάτισαν, του έδεσαν τα χέρια με πλαστικούς σφιγκτήρες και τον λήστεψαν. Οταν ο γιατρός προσπάθησε να αντισταθεί, ο ένας από τους ληστές τον χτύπησε με το πιστόλι στο πρόσωπο, με συνέπεια να τον τραυματίσει ελαφρά. Οι κακοποιοί, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, είναι πιθανότατα αλλοδαποί.


Δολοφονία συνταξιούχου
Στις 3 Οκτωβρίου άγνωστοι εισέβαλαν στην οικία 60χρονου στην οδό Σβορώνου 25, στην Καλλίπολη Πειραιά και αφού κατέσφαξαν με μαχαίρι τον σκύλο του, τον έδεσαν και τον φίμωσαν με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία. Εν συνεχεία άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή και εξαφανίστηκαν.

Εκτέλεση 83χρονου
Συνταξιούχο αστυνομικό, ηλικίας 83 ετών σκότωσαν πριν από μία εβδομάδα στην οδό Βερανζέρου στην Κερατέα άγνωστοι διαρρήκτες. Το θύμα προσπάθησε να αντισταθεί και ένας από τους κακοποιούς τον πυροβόλησε με πιστόλι.

Σεξουαλική κακοποίηση
Τρία άτομα οπλισμένα με όπλα τύπου καλάσνικοφ εισέβαλαν ξημερώματα της 28ης Σεπτεμβρίου σε σπίτι στη Γλυφάδα και αφού ακινητοποίησαν τα μέλη της οικογένειας κακοποίησαν σεξουαλικά τη γυναίκα, η οποία είναι μητέρα διδύμων. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν στοιχεία στα χέρια τους που τους οδηγούν στην εκτίμηση ότι οι δράστες ανήκουν σε συμμορία Αλβανών.

"Εγδυσαν" τον Ριέρα
Πέρυσι τον Δεκέμβριο θύμα διαρρηκτών είχε πέσει μέσα στο σπίτι του στη Βούλα και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Αλμπερτ Ριέρα. Οι κλέφτες τρύπωσαν την ώρα που κοιμόταν και του άρπαξαν 2 πανάκριβα αυτοκίνητα, ένα Audi και μία Mercedes, 800 ευρώ, 200 λίρες Αγγλίας, κοσμήματα, ένα laptop και 4 κινητά τηλέφωνα.


ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Βασίλης Καρύδης, βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, καθηγητής Εγκληματολογίας

Μεταλλαγμένη εγκληματικότητα

Αυτό που διαφαίνεται το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά στη μικροεγκληματικότητα είναι μια μετάλλαξη στα χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης.

Μιλάμε πια για μια συστημική εγκληματικότητα, που σε συνδυασμό με την οικονομική -τα διάφορα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας- έχει αποκτήσει έναν δομικό χαρακτήρα ο οποίος έχει εμπεδωθεί στον κοινωνικό ιστό. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να αλλάξουν πλέον τα χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας.

Οι δράστες πλέον στρέφονται αδιακρίτως κατά του πολίτη στον δρόμο, εισβάλλουν στο σπίτι του, "εισάγουν" περισσότερη βία στον τρόπο δράσης και πολύ συχνά πια βλέπουμε να κάνουν προληπτική χρήση αυτής της βίας. Παλιά η άσκηση βίας ήταν το έσχατο καταφύγιο σε αυτού του είδους την εγκληματικότητα. Δεν αποκλείεται πολλοί εξ αυτών που την ασκούν να έχουν χάσει τον αυτοσεβασμό τους και κατά συνέπεια να μη σέβονται και τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Το σίγουρο είναι ότι πλέον οι συνθήκες είναι υπερώριμες για έναν διαφορετικού τύπου επιχειρησιακό σχεδιασμό αστυνόμευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η... μεταλλαγμένη εγκληματικότητα!
Το Εθνος 8/10/11
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην κηδεία της μητέρας του Τούρκου πρωθυπουργού .ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΑΠΟ τους ΠΡΩΤΟΥΣ

Οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του Πασόκ στη Θράκη, Α. Χατζηοσμάν και Τ. Ματαντζή «παρέα» με τον ψευδομουφτή Ξάνθης Α. Μέτε βρέθηκαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, στην Κωνσταντινούπολη για να “μοιραστούν τον πόνο του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν “ για τον θάνατο της μητέρας του.Ο κ. Χατζηοσμάν, μάλιστα, ως πρόεδρος της λεγόμενης άτυπης “Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης”, δήλωσε ότι η μειονότητα “δεν ξεχνά τις υπηρεσίες που προσέφερε στη Δυτική Θράκη ο (Τούρκος) πρωθυπουργός και γι’ αυτό ο δικός του πόνος είναι και πόνος της μειονότητας”.Η Tenzile Erdoğan, η οποία απεβίωσε μετά από επιδείνωση της υγείας της στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά από επέμβαση στη χοληδόχο κύστη. Επικήδεια τελετή έγινε στο Τζαμί Fatih για την Tenzile Erdoğan που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Νωρίτερα είχε διακοπεί η κίνηση στους δρόμους που οδηγούν στο τζαμί και πάρθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μαζί με υπουργούς του κουβάλησε στους ώμους το φέρετρο με τη σορό της μητέρας του. Αργότερα δέχθηκε τα συλλυπητήρια του κόσμου που είχε παραβρεθεί στην επικήδεια τελετή. Η Emine Erdoğan μαζί με τις κόρες της και τους συγγενείς τους, παρακολούθησαν την κηδεία από μια γωνιά. Η συμμετοχή στην επικήδεια τελετή ήταν τεράστια.

Πολιτικά πρόσωπα, θρησκευτικοί λειτουργοί, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες, απέτισαν φόρο τιμής στην εκλιπούσα όπου την επικήδεια προσευχή τέλεσε ο πρόεδρος των Θρησκευτικών Υποθέσεων Mehmet Görmez

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ: Κινδύνεψαν 87 επιβάτες του Kalymnos Dolphin από τουρκική ακταιωρό (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε λεπτομέρεια ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, γνωστός για τα εθνικά του αισθήματα από την εποχή των Ιμίων, περιγράφει στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ το πως οι Τούρκοι με περίσσεια θράσους παρενόχλησαν εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων μόλις 1 μίλι έξω από το λιμάνι Μαστιχαρίου το Kalymnos Dolphin. Χαρακτηριστικό της προκλητικότητας ήταν το γεγονός ότι το Τουρκικό σκάφος του λιμενικού δημιουργούσε απόνερα περνώντας μόλις 30 μέτρα από την πλώρη του Ελληνικού επιβατηγού θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των επιβαινόντων αφού υπήρχε κίνδυνος εμβολισμού.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά τα πράγματα στο Αιγαίο κινούνται σε μια εντελώς διαφορετική λογική και το ζητούμενο είναι τι κάνουμε εμείς.

Δείτε το video....



πηγή: NewsKosmos.Com

Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ για τα Σκόπια:"Είστε αμαθείς και εξοργιστικοί",τους λέει καθηγητής της Οξφόρδης!!!

Ο κ.Ρόμπιν Λέϊν Φοξ είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μιλώντας στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης για μία έκθεση που γίνεται στη χώρα του για τη Μακεδονία ,έκανε μια τόσο δήλωση που είναι βέβαιο ότι θα έχει προκαλέσει ταραχή στην ηγεσία των Σκοπίων.

Είναι μια δήλωση που κανένας ‘Ελληνας πολιτικό δεν έχει τολμήσει να κάνει.
 
Δείτε τη σε βίντεο...

Διαβάστε περισσότερα » »

O ιταλός δικαστής Ferdinando Imposimato, μηνύει τις ΗΠΑ στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης γιατί γνώριζαν τι θα συνέβαινε στους δίδυμους πύργους την 11η

Τη σημερινή εποχή της παγκόσμιας αποχαύνωσης από τα αργυρώνητα και ξεπουλημένα ΜΜΕ, η αλήθεια είναι Επαναστατική πράξη!
Ο δικαστής Ferdinando Imposimato, πρόεδρος της Επιτροπής Αντι-μαφίας στην ιταλική βουλή (ανεξάρτητη Αρχή κι όχι σαν τις δικές μας “ανεξάρτητες” αρχές και “ανεξάρτητους” δικαστές)...
υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες (Cia) γνώριζαν την τοποθέτηση εκρηκτικών στους δίδυμους πύργους και δεν ενημέρωσαν το Fbi: «Μ’ αυτό τον τρόπο επέτρεψαν να συμβεί αυτό που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001». Ο Ferdinando Imposimato ετοιμάζει την καταγγελία-μήνυση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Μάλιστα ο Imposimato, επονομαζόμενος Υπέρ-Δικαστής, σήμερα επίτιμος Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, επισημαίνει σε συνέντευξή του πως οι ειδικοί εμπειρογνώμονες της Nist (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ασφάλειας των ΗΠΑ) που…διεξήγαγαν την έρευνα στους δίδυμους πύργους «γνωρίζουν ότι στους δύο ουρανοξύστες είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά, όπως και σε ένα τρίτο κτίριο δίπλα στους πύργους, το κτίριο Νο. 7, που κατέρρευσε από μόνο του και φαίνεται σε τηλεοπτικές λήψεις, χωρίς να έχει υποστεί επίθεση από αεροπλάνο, όπως έγινε στους δίδυμους πύργους». Σχετικές πηγές (και με πλήρη τη συνέντευξη του ιταλού δικαστή):
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατατέθηκε ως επερώτηση στο κοινοβούλιο η υπόθεση των CDS. Καμμένος, Δημαράς, Βελόπουλος έγραψαν ιστορία.


Διαβάστε την , είναι σαφέστατη και ζητά συγκεκριμένα πράγματα. Εάν δεν δοθούν, αυτόματα αποδέχονται τις κατηγορίες. ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Οικονομικών ΘΕΜΑ: Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των brokers με στοίχημα την κατάρρευση της χώρας Στις 26/5/2011 κατέθεσα Ερώτηση-Αίτηση Κατάθεσης εγγράφων με θέμα “Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των Brokers με...
στοίχημα την κατάρρευση της χώρας ” και ουδέποτε έλαβα απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών. Επανήλθα στις 05/08/2011 με βάση το άρθρο 134 παρ.2 του Κανονισμού της Βουλής , με Επερώτηση για το ίδιο θέμα, αλλά παραδόξως απορρίφθηκε κατά παράβαση του κανονισμού. Επανέρχομαι σήμερα για τρίτη φορά και απαιτώ να μη συνεχιστεί η λογοκρισία για ένα κορυφαίο εθνικό και πολιτικό ζήτημα που αγγίζει τον Πρωθυπουργό της χώρας. Το 2009 το ταχυδρομικό ταμιευτήριο αγοράζει τα επίμαχα CDS , τα οποία στη συνέχεια ακολουθούν μια πορεία γεμάτη από πλήθος ερωτηματικών που ταυτίζονται με τις αποκαλύψεις για την προσχεδιασμένη είσοδο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τρόικα. Την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξύφαινε εν κρυπτω με το Διοικητή του ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος Καν – όπως ο ίδιος παραδέχτηκε στο κανάλι canal+ – το σχέδιο παράδοσης και υποταγής της χώρας ,η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προχώρησε στην πώληση των CDS, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών γνώριζε το τί θα επακολουθούσε. Είναι προφανές ότι κάποιοι κύκλοι κερδοσκοπικοί γνωρίζουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης και έτρεξαν να τοποθετηθούν έγκαιρα πριν τη δημοσιοποίηση των κυβερνητικών επιλογών , οι οποίες εκτίναξαν τα spreads και κατά συνέπεια δημιούργησαν τεράστια υπερκέρδη σε αυτούς που αγόρασαν τα CDS. Σήμερα οι κερδοσκόποι και οι Brokers τους επιχειρούν να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας του τόπου ως σενάριο συνομωσίας και επιστημονικής φαντασίας. Η παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας με τα ενυπόθηκα δάνεια είναι υπαρκτή και η αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί εθνική υπόθεση και εθνικό καθήκον. Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός των Οικονομικών : Επειδή για το θέμα αυτό εκκρεμεί και δικαστική έρευνα μετά από μηνυτήρια αναφορά πολιτών ζητάμε να κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων τα κάτωθι : 1. Αντίγραφα Συμβάσεων με το Ελληνικό Δημόσιο και Ατομικά Στοιχεία ταυτοποίησης των εκπροσώπων και των εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών τους, στην Ελλάδα και στις χώρες όπου έχουν την έδρα τους, των Βασικών Διαπραγματευτών (Prime Dealers) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, από Ιανουάριο 2009 μέχρι και σήμερα. 2. Αντίγραφα όλων των συμβάσεων CDSπου έχουν συναφθεί από Ελληνικές Τράπεζες, αρχής γενομένης από το ΤΤ, Επενδυτικά Κεφάλαια και επιχειρήσεις του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου, με ειδική αναφορά στα στοιχεία των εκπροσώπων και των εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών των αντισυμβαλλομένων σε πράξεις αγοράς και πώλησης, με ειδική μνεία στις συναλλαγές που αφορούν ΓυμνάCDS. 3. Αντίγραφα Συμβάσεων CDSπου έχουν διαπραγματευθεί με τη διαμεσολάβηση Τραπεζικών Ιδρυμάτων και εταιρειών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου που λειτουργούν στην Ελλάδα, με ειδική αναφορά των στοιχείων ταυτοποίησης των πελατών των ανωτέρω, φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και αυτών των αντισυμβαλλομένων, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους ή τη νομική τους μορφή. Οι ανωτέρω φορείς έχουν υποχρέωση να ελέγχουν και να τηρούν αρχείο με τα στοιχεία ταυτοποίησης πελατών και αντισυμβαλλομένων, φυσικών και νομικών προσώπων, στα πλαίσια των διατάξεων περί ελέγχου νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 4. Στοιχεία αλλοδαπών Τραπεζών και εταιρειών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου στις οποίες συμμετέχουν Ελληνικές Τράπεζες, Επενδυτικά Κεφάλαια, Χρηματιστηριακές Εταιρείες κλπ., με ειδική αναφορά σε αυτές που έχουν ως εταιρικό σκοπό τους την έκδοση, διαπραγμάτευση κα διαμεσολάβηση στην αγορά παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων, με ειδική αναφορά στα CDS. 5. Στοιχεία συμβάσεων καλυμμένων και γυμνών CDS επί ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που διαπραγματεύτηκαν στο εξωτερικό, με ειδική αναφορά στα στοιχεία εκκαθάρισης των αντιστοίχων συναλλαγών. 6. Επίσημα στοιχεία ερευνών Αλλοδαπών & Κοινοτικών Αρχών, σχετικά με την υποτιμητική κερδοσκοπία κατά των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που πραγματοποιήθηκε με τις ύποπτες συναλλαγές CDS. 7. Επίσημα στοιχεία της ειδικής αντιμονοπωλιακής έρευνας που πραγματοποίησε πρόσφατα η Κομισιόν, σχετικά με την αγορά τωνCDS, ως προς την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ελέγχου και χειραγώγησης της αγοράς, με ειδική αναφορά στα στοιχεία που αφορούν καλυμμένα και γυμνά CDS επί Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, στις Τράπεζες JPMORGAN, BANKOF AMERICA,MERILL LYNCH,CITIGROUP,COMMERZBANK,CREDIT SUISSE,DEUTSCHEBANK, GOLDMANSACHS, HSBC,MORGANSTANLEY, RBS,UBS, CREDITAGRICOLE καιSOCIETEGENERALE καθώς στην εταιρεία MARKIT ΛΟΝΔΙΝΟΥ, τον κορυφαίο πάροχο εμπιστευτικών πληροφοριών στην αγορά CDS, στην οποία συμμετέχουν οι περισσότερες από τις ανωτέρω Τράπεζες. 8. Αντίγραφα όλων των συμβάσεων, συναλλαγών και εκκαθαρίσεων θέσεων Καλυμμένων και Ακάλυπτων Ανοικτών Πωλήσεων Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, από το μήνα Οκτώβριο 2009 μέχρι το μήνα Απρίλιο 2010, με ειδική αναφορά στις συναλλαγές αγοράς και πώλησης οι οποίες εκκαθαρίστηκαν εκπρόθεσμα, με τη διαδικασία της ανακύκλωσης (recycling), μετά την παρέλευση της 1ηςημέρας του διαστήματος Τ+3, καθώς και στα στοιχεία των αντισυμβαλλομένων, φυσικών και νομικών προσώπων, των εκπροσώπων και των εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών τους. 9.Να γνωστοποιηθεί ποιές Ελληνικές Τράπεζες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας διατηρούν κωδικό στον ISDA και με ποιους κωδικούς ISDA έγιναν οι συναλλαγές πωλήσεως των επίμαχων CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο Ερωτώντες Βουλευτές 11 /10/ 2011
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »