Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Αυτός είναι ο Νο1 παιδόφιλος στην Ευρώπη για ελληνικές και αμερικανικές διωκτικές Αρχές

Τον αναζητούσαν επί τουλάχιστον μία 5ετία. Εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας υπεύθυνος για διαδικτυακά συστήματα ασφαλείας, σχεδόν όλων των μεγάλων ελληνικών τραπεζών. Άλλαζε συνεχώς έδρα από τα Τρίκαλα μέχρι και την Πάτρα και άλλαζε διαρκώς τις I.P. του για να μπερδεύει τις Αρχές
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 55χρονου παιδόφιλου που αναζητείτο επί μία 5ετία και συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών για πορνογραφία ανηλίκων, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία και από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:
Τριαντάφυλλο Λιάπη του Κωνσταντίνου, που γεννήθηκε στις 10-10-1960, στην Αθήνα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, ιδίως των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και καθιστά ευχερέστερη την πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του υπό κρίση αδικήματος και τη διερεύνηση της συμμετοχής του κατηγορουμένου και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Υπενθυμίζονται ο αριθμός 11188, το e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr και η εφαρμογή (application) για smartphones, CYBERKID, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 
  Ειδικότερα, μετά από ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο 55χρονος επισκεπτόταν διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε chat rooms παιδόφιλων από όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι έχει προβεί στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Επίσης, όπως προέκυψε, απέστειλε σε χώρα του εξωτερικού, μέσω κούριερ, 170 ευρώ, ως μηνιαία συνδρομή σε ιστοσελίδα παιδόφιλων. Επιπρόσθετα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε με έγγραφο από το Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Τελωνείου των Η.Π.Α. ( ICE ), ότι ο 55χρονος, αφού άλλαξε την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, απέστειλε σε τρίτους τριάντα 39 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο χώρο εργασίας του 55χρονου στα Τρίκαλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και μία κάρτα μνήμης, τα οποία απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους, ενώ το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων.
Στις 17 Ιανουαρίου, ο 55χρονος συνελήφθη στην Πάτρα, καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων. Σε έρευνα που έγινε στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στην κατοχή του, ανευρέθηκαν 12.031 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, συνολικού μεγέθους που ξεπερνά τα 3,5 Gigabyte αποθηκευτικού χώρου. Ο 55χρονος οδηγήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, κρίθηκε προφυλακιστέος. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα για να διαπιστωθεί αν όντως ο 55χρονος έχει ασελγήσει σε βάρος ανηλίκων και ποια είναι τα θύματά του. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η σύλληψη του συγκεκριμένου ανθρώπου μαζί με τον 24χρονο παιδόφιλο από τη Θεσσαλονίκη αποτελούν την κατακλείδα της τεράστιας επιχείρησης «HYDRA», που επί ενάμιση χρόνο η ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφερε σε πέρας, εντοπίζοντας 78 παιδόφιλους σε 32 διαφορετικές χώρες, παραδίδοντας τα στοιχεία που συνέλλεξε στην Interpol και τους επικίνδυνους αυτούς ανθρώπους για τη ζωή και την ακεραιότητα μικρών παιδιών, ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ο 55χρονος κατάφερνε επί σειρά ετών να διαφεύγει της σύλληψης και να εξαφανίζει τα ίχνη παρά τον τεράστιο όγκο παιδοφιλικού υλικού που διακινούσε στο διαδίκτυο, κάνοντας χρήση των άριστα εξειδικευμένων γνώσεών επί του αντικειμένου, αφού ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη διαδικτυακών συστημάτων ασφαλείας σχεδόν σε όλες τις μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας.
Οργή για την προσωρινή απελευθέρωση του 24χρονου παιδόφιλου στη Θεσσαλονίκη που ασέλγησε σε δύο αδερφάκια και την μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του!
Αντίθετα με την περίπτωση του 55χρονου, τις έντονες αντιδράσεις συγγενών, ακόμα και αστυνομικών που ερεύνησαν την υπόθεση, έχει προκαλέσει  η απόφαση των δικαστικών Αρχών στη Θεσσαλονίκη να αφήσουν προσωρινά ελεύθερο και με περιοριστικούς όρους τον 24χρονο που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος δύο μικρών παιδιών μόλις 10 και 4 ετών, βιντεοσκόπησε τις φρικτές του πράξεις και στη συνέχεια διακίνησε το υλικό αυτό στο διαδίκτυο για να το μοιραστεί μαζί με άλλους παιδόφιλους.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδάκια αυτά είναι αδερφάκια, ανήκουν στον πολύ στενό κύκλο του συλληφθέντα και είναι γειτονόπουλα. Οι ειδεχθείς αυτές πράξεις του έγιναν πριν δύο χρόνια και μάλιστα μέσα στο σπίτι του συλληφθέντα.
Στην πρώτη περίπτωση βιντεοσκοπήθηκαν με στημένη κάμερα, όπου είναι ευκρινέστατες οι πράξεις του, και στη δεύτερη που είναι λίγο θολές με κινητό τηλέφωνο, διάρκειας και τα δύο αρχεία περίπου 4-5 λεπτών. Η ένσταση των Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έγκειται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός που ισχυρίστηκε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα και παιδικά τραύματα... από βίαια περιστατικά του παρελθόντος, δεν παύει να εξετάζεται στην παρούσα φάση για το εάν είναι υπεύθυνος και για άλλες παρόμοιες πράξεις σε βάρος άλλων παιδιών, αφού τα αρχεία με το αρρωστημένο υλικό που είχε στη διάθεσή του είναι τεράστιου όγκου και μένει να διερευνηθούν ένα προς ένα!

news247
Διαβάστε περισσότερα » »