Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Νοτιοσλαβικό κράτος: «Η εθνική ημέρα των Βλάχων»

Ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, συνεχάρη  την κοινότητα των Βλάχων για την ‘εθνική εορτή της 23ης Μαΐου και ευχήθηκε στα μέλη της, να έχουν πρόοδο και ευημερία.

«Οι Βλάχοι είναι ένα σημαντικό μέρος της πολυεθνικής  κοινωνίας μας και η βλάχικη κοινότητα, ως μέρος των Βλάχων που έχουν εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, έχουν σημειώσει σημαντική ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική παρουσία στο σύγχρονό κράτος μας.

»Η ιδιαίτερη βλάχικη ταυτότητα είναι ένα από τα διακριτά σύμβολα της χώρας μας και αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της λαογραφίας και των παραδόσεων μας. Ως εκ τούτου, η χώρα μας εορτάζει την Εθνική Ημέρα των Βλάχων που από το 1905 η ημερομηνία αυτή  αποτελεί σύμβολο αυτοπροσδιορισμού και αυτό επίγνωσης της κοινότητας των Βλάχων» αναφέρει στο σημείωμά του ο Γκρούεφσκι.

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω την πεποίθηση ότι θα στο μέλλον θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε μαζί στο δρόμο της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού της χώρας με τη δέσμευση της οικονομικής ανάπτυξης και της βελτίωσης του επιπέδου του λαού στην υλοποίηση της γενικότερης προόδου της χώρας μέσα στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ολοκλήρωσή μας», προσθέτει η πρωθυπουργική ανακοίνωση.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο είδος αμφιπόδου ανακαλύφθηκε στη Μελισσότρυπα της Ελασσόνας

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια έκαναν έρευνες στο σπήλαιο Μελισσότρυπα της Ελασσόνας σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Βιογεωλογίας του Πανεπιστημίου του Göttingen στη Γερμανία. Πρόκειται για ένα νέο είδος αμφιπόδου, το οποίο ανήκει στο γένος Niphargus και είναι ενδημικό, ζει δηλαδή αποκλειστικά σε μία μικρή λίμνη μέσα στο σπήλαιο της Μελισσότρυπας.
Ο προσδιορισμός του νέου είδους πραγματοποιήθηκε με βάση τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του και ανάλυση DNA. Το είδος αυτό, όπως και πληθώρα άλλων βακτηρίων που μελετήθηκαν, παίζουν σημαντικό ρόλο στη σπηλαιογένεση, στη δημιουργία και εξέλιξη των σπηλαίων.
Το σπήλαιο Μελισσότρυπα βρίσκεται στο χωριό Κεφαλόβρυσο της Ελασσόνας και αποτελεί το μεγαλύτερο οριζόντιο σπήλαιο της Θεσσαλίας με πάνω από 2 χλμ. χαρτογραφημένων διαδρόμων. Σε μία από τις τρεις λίμνες στο εσωτερικό του παρατηρούνται διαλύματα θείου και μία ιδιαίτερη παγκοσμίως πανίδα.
Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 ομάδα επιστημόνων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου και του Πανεπιστημίου του Göttingen σε συνεργασία με σπηλαιοδύτες από τη Ρουμανία πραγματοποίησαν σπηλαιοκατάδυση στη λίμνη του σπηλαίου για συλλογή δειγμάτων και περαιτέρω έρευνα των υποβρύχιων τμημάτων.
Υπεύθυνος της έρευνας είναι ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος (υπ. Διδάκτωρ Γεωλογίας-σπηλαιοδύτης), καθώς και οι Serban Sarbu (βιοσπηλαιολόγος-σπηλαιοδύτης), Michai Baciu (σπηλαιοδύτης), Sharmishtha Dattagupta (μικροβιολόγος), Linn Groeneveld (βιολόγος), Dimitru Pegulescu και Adreea Levandis (σπηλαιοεξερευνητές).

Από το archaiologia
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Η παρατήρηση στη Μακρή για τη θερινή εμφάνιση

ΒΙΝΤΕΟ-Η παρατήρηση στη Μακρή για τη θερινή εμφάνισηΒΙΝΤΕΟ-Η παρατήρηση του Καλαντζή στη Μακρή για τη θερινή εμφάνιση
Με καλοκαιρινή ενδυματολογική διάθεση ανέβηκε στο βήμα της Βουλής η Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάτι που ανάγκασε τον Γιώργο Καλαντζή, ο οποίος προήδρευε, να προχωρήσει σε συστάσεις και να αναφέρει πως «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τώρα που έχουμε... θέρος».
Δείτε το βίντεο με την παρατήρηση του κ. Καλαντζή, αλλά και στιγμιότυπο με την κ. Μακρή:

enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Σε αναγκαστική απαλλοτρίωση πάει ο Πτελεώνας

Στην επιλογή της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του Πτελεώνα προσανατολίζεται η ΔΕΗ μετά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην διαδικασία σύναψης των συμβολαίων των δικαιούχων των ακινήτων γεγονός που αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα δηλαδή της αγοραπωλησίας του οικισμού. Το τοπικό συμβούλιο και οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις από διευθυντικό στέλεχος της επιχείρησης που επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή και κατά την άποψη τους « τα πάντα ξεκινούν από την αρχή». Σήμερα η αύριο επίκειται συνάντηση με την διευθύντρια του Λιγνιτκού κέντρου Δ. Μακεδονίας Όλγα Κουρίδου προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά ενώ στις αρχές του επόμενου μήνα μέλη του τοπικού συμβουλίου Πτελεώνα μαζί με την δήμαρχο Εορδαίας κ. Βρυζίδου θα μεταβούν στην Αθήνα για να συζητήσουν με τους υπευθύνους της επιχείρησης.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Δηλώσεις του Προέδρου του «Σπάρτακου» για την ενότητα των σωματείων στη ΔΕΗ

«Χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς ηγεμονισμούς, προτείνουμε να προχωρήσει η διαδικασία της ενότητας των σωματείων στην ΔΕΗ, ώστε να μπορέσει να παρέμβει αποτελεσματικά το συνδικαλιστικό κίνημα, στις σημερινές καταιγιστικές αρνητικές εξελίξεις που αφορούν τη ΔΕΗ, τους εργαζόμενους και την τοπική μας κοινωνία». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος» Γιώργος Αδαμίδης, με αφορμή την πρόταση του Σωματείου και την συνάντηση που οργανώνει την Παρασκευή, στις επτά το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας, με όλα τα σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέος Ρατσιστικός Αντι-ρατσιστικός νόμος

Θέμα: Νέος Ρατσιστικός Νόμος - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς                                                                      
Αξιότιμο  Κύριο
Υπουργό  Δικαιοσύνης                
Αθήνα   20-05-13


Με όλο τον οφειλόμενο σεβασμό προς το πρόσωπόν σας, ως διεθνώς αναγνωρισμένου νομομαθούς, αποκαλούμε Ρατσιστικό το νέο νόμο, διότι στρέφεται κατά των Ελλήνων, με τη δικαιολογία της ξενοφοβίας.
Είναι ρατσισμός κατά των φορολογουμένων Ελλήνων, ενώ οι λαθρομετανάστες εισβολείς στη χώρα μας, παραμένουν αφορολόγητοι.
Άλλωστε πώς να τους φορολογήσετε αφού δεν γνωρίζετε ούτε το όνομά τους; Παραμένουν χωρίς προσωπικά δεδομένα, παραμένουν στην ανωνυμία, για να βιάζουν, κλέπτουν, και δολοφονούν τους Έλληνες φορολογούμενους, από τους οποίους επιβιώνουν.
Ο Ρατσιστικός αυτός νόμος, είναι Ρατσισμός κατά των Ελλήνων, με διεθνές βραβείο Νόμπελ «δικαιοσύνης».
Με τον ανθελληνικό αυτό νόμο, εμάς τους Έλληνες μας καταστήσατεαιχμαλώτους και ομήρους των λαθρομεταναστών.
Καταντήσαμε εμείς οι Έλληνες αιχμάλωτοι και δούλοι των εισβολέων.
Ασφαλώς οδηγηθήκατε στη σύνταξη του νόμου αυτού, κατόπιν εντολών και οδηγιών της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, η οποία αποβλέπει στην εξαφάνιση του Ελληνισμού, μέσω της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας από πτωχές ηπείρους.
Με τη δικαιολογία ότι εμείς οι Έλληνες καλλιεργούμε την ξενοφοβία και εχθροπάθεια προς τους εισβολείς, μας επιβάλλετε αυστηρές ποινές, ενώ εμείς προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε να προστατέψουμε τη πατρίδα μας, από ξένους εχθρικά διακείμενους προς τον Ελληνισμό λαθρομετανάστες εισβολείς. Υφιστάμεθα επίθεση και εχθρική εισβολή! Κατόπιν αυτού αμυνόμεθα! Η Άμυνα είναι νόμιμη.
Οι νεαροί πολεμιστές λαθρομετανάστες εισβολείς, είναι ο διεθνής Στρατός της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας.
Κοιτάξτε τι γίνεται σήμερα στη Συρία! Τα ίδια έγιναν εχθές στην Αίγυπτο, Λιβύη, Τυνησία, κ.λ.π. Ο Ρατσιστικός αυτός νόμος αποβλέπει στη καταστροφή του Ελληνισμού!
Θα μας ισοπεδώσουν, και θα μας εξαφανίσουν σαν Ελληνισμό, και σαν Ελλάδα. Σας καθιστούμε υπεύθυνους για ότι κακό ήθελε συμβεί στη πατρίδα μας. Τα δύο αριστερά κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας, εκτελώντας εντολές της παγκόσμιας διακυβέρνησης, από αφέλεια κινούμενοι, υπερψηφίζετε τον εν λόγω ανθελληνικό νόμο, χωρίς να αντιληφθείτε ότι διαπράττετε έγκλημα κατά της πατρίδος. Επαναλαμβάνω η τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας, εκτελεί εντολές της παγκόσμιας δικτατορίας, η οποία αποβλέπει στην εξαφάνιση του Ελληνισμού, μέσω της αθρόας λαθρομετανάστευσης, και εισβολής ξένων εχθρών.
Με αυτό το Ρατσιστικό νόμο, δεν μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε ούτε εναντίον της Τουρκίας, ούτε εναντίον των Σκοπίων, που απαιτούν εθνικά μας εδάφη, με την αιτιολογία ότι καλλιεργούμε εχθροπάθεια.
Ακόμη και Αρχιερείς που υπερασπίζονται τη πατρίδα, πηγαίνουν φυλακή!!!
Κινδυνεύουμε άμεσα αφού οι λαθρομετανάστες εισβολείς, είναι ήδη. Οπλισμένοι, και σε αριθμό, όσοι οι νόμιμοι κάτοικοι αυτής της δύστυχης χώρας.
Καταστήσαμε τη πατρίδα μας αποθήκη Βαλκάνιων, Ασιατών και Αφρικανών λαθρομεταναστών πολεμιστών εισβολέων. Χαθήκαμε…
Με τη συνθήκη Δουβλίνο 2 που υπέγραψαν προδοτικές κυβερνήσεις, οι Κοσμοκράτορες δημιουργούν κοινωνικές αστάθειες, όπου και όπως τους συμφέρει. Εφαρμόζουν το άρθρο 22 των πρωτοκόλλων των σοφών της Σιών. Η Διοικούσα αρχή της εκκλησίας της Χριστιανικής Ορθοδοξίας συμφωνεί, και δεν έχει αντίρρηση.
Συμφωνεί με τον εξισλαμισμό της χώρας!
Ο πολυπολιτισμός και η λαθρομετανάστευση είναι ένα από τα πολλά εργαλεία των Κοσμοκρατόρων, για καταστροφή μιάς ομογενούς φυλετικά κοινωνίας, διότι πιστεύουν πως δεν μπορούν να ζήσουν μέσα σε συμπαγή εθνικά κράτη. Οι Παντοκράτορες με τη συμπεριφορά τους προκαλούν καταστροφές στα Έθνη-Κράτη, αυτό φαίνεται στις ιστορίες των κρατών. Οι Κοσμοκράτορες πιστεύουν ότι πρέπει να διαιρέσουν, υποτάξουν, και τελικά να καταστρέψουν τα έθνη, προκειμένου να κυριαρχήσουν και να παγιώσουν την ασφάλειά τους.
Γιαυτό εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές των κοινωνικών ομάδων, και πολιτικών ιδεολογιών, μέσα σε ένα Έθνος, και εισάγοντες τον πολυπολιτισμό διά της λαθρομετανάστευσης, μαζί με άλλα «κινήματα»
στρέφουν τους ανθρώπους τον ένα ενάντια στον άλλον.
Και επειδή ένα Έθνος αποτελεί τη πλειοψηφία μέσα σε ένα εθνικό κράτος, στρέφουν συντονισμένα τα διάφορα κινήματα λαθρομεταναστών, ομοφυλοφίλων, κ.λ.π. μειονοτήτων, εναντίον του.
Υπήρχε ο νόμος περί τύπου που μας είχε κόψει τα πόδια, τώρα με το νόμο αυτό ολοκληρώσατε τη καταστροφή στις αντιστάσεις του Ελληνικού λαού , για τη διάσωση της πατρίδος.
Μας καταστήσατε εμάς τους φορολογούμενους Έλληνες δούλους, και αιχμαλώτους των παρανόμων εισβολέων εγκληματιών, οίτινες έπεσαν ως ακρίδες επάνω στους Έλληνες πολίτες.
Οι γραικύλοι και ραγιάδες πολιτικοί της θολοκουλτούρας της τρικομματικής διακυβέρνησης, επιμένουν στη κατάθεση του νομοσχεδίου για τη καταπολέμηση εκδηλώσεων Ρατσισμού, ξενοφοβίας, και εχθροπάθειας, με τη δικαιολογία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, και εγκλημάτων πολέμου. Έτσι εξυπηρετούν τους σκοπούς των μεγάλων αφεντικών της παγκόσμιας Δικτατορίας, της οποίας όργανα είναι οι ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, και οι τοπικές κυβερνήσεις-νομαρχίες, πιόνια και μαριονέτες των Κοσμοκρατόρων & Παντοκρατόρων!
Για τη γενοκτονία των Ελλήνων που σήμερα διαπράττεται, διά της λαθρομεταναστεύσεως, δεν ενδιαφέρονται.
Το νέο νομοσχέδιο δεν προβλέπει τη προστασία των Ελλήνων που πέφτουν θύματα της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών.
Σε κοινωνικό επίπεδο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πόλωση μέσα στην ήδη διχασμένη Ελληνική κοινωνία.
Στο εν λόγω νόμο, δεν υπάρχει ούτε ένα άρθρο το οποίο να αναφέρεται στην τιμωρία των ενόχων, για ρατσισμό και εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, και για αλλοίωση ιστορικών γεγονότων που έχουν να κάνουν με την ιστορική πορεία του Ελληνισμού.
Το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρές ποινές σε όποιον με πρόθεση, δημόσια παροτρύνει , προκαλεί, ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος, κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή την ταυτότητα φύλου.
Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει τίποτε για τη κατάληψη της πατρίδας μας από λαούς, χρώματα, φυλές, θρησκείες, και γλώσσες!
Αυτό δεν είναι φιλοξενία, αλλά εισβολή και κατάληψη…
Τα κόμματα του λεγόμενου «Συνταγματικού Τόξου», είναι κόμματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, των Κοσμοκρατόρων!
Ο Ρατσισμός, η ξενοφοβία, και η καλλιέργεια εχθροπάθειας, ήταν έννοιες ξένες από την Ελληνική κοινωνία.
Οι Έλληνες από την αρχαιότητα σέβονται τον φιλοξενούμενο ξένο.
Μη ξεχνάτε το «Ξένιο Ζεύ-Δία»…
Το Ρατσισμό, τη ξενοφοβία, και τη καλλιέργεια εχθροπάθειας,
δημιούργησαν οι πολιτικοί πράκτορες της παγκόσμιας Δικτατορίας, προς εξυπηρέτηση των διεθνών κατακτητικών πολιτικών της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
Αρθρογράφος τύπου & διαδικτύου
Email: ant.grypaios@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ!!!ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ!!!ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ!!!

Κατ’ αρχάς, είναι κοινό μυστικό, ότι οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ αλλοδαποί δεν ήρθαν μόνοι τους στην Ελλάδα, αλλά ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ!
Η ίδια η πολιτεία τους κουβάλησε εδώ και μάλιστα με δικά της έξοδα!
Πληρωμένοι δολοφόνοι, που θα εξυπηρετήσουν τα σχέδια των εθνοπροδοτών που μας κυβερνούν, αλλά και όσων βρίσκονται πίσω από αυτούς.
Δεν είναι τίποτε άλλο από μαριονέτες στα χέρια μαριονετοπαιχτών.
Το όπλο στα χέρια του δολοφόνου.
Αυτό περιμένουμε όλοι, την τελευταία σταγόνα που θα ξεχείλισει το ποτήρι και την έκρηξη του μεγάλου μπαμ, την πολυπόθητη επανάσταση και, ενδεχομένως, ανάσταση της χώρας!
Είμαστε σίγουροι ότι ξυπνήσαμε κι ότι επαναστατούμε;
Ολο αυτό είναι στημένο!
Ο σκοπός τους: μια βίαιη εξέγερση εναντίον όλων των αλλοδαπών συλλογικά, ένα νέο κύμα αλόγιστης κι αδιάκριτης βιαιοπραγίας.
Πολύς κόσμος παραπονιέται κατά των αλλοδαπών για διάφορους λόγους, όπως για την ανεργία, για τα επιδόματα και δικαιώματα που έχουν οι ξένοι κι όχι εμείς και φυσικά – πρώτα και κύρια – για την εγκληματικότητα.
Για το πρώτο, λοιπόν, δε φταίει ο ξένος, αλλά ο Έλληνας, που αντί να δώσει δουλειά στο συνέλληνά του, ψάχνει φτηνά εργατικά χέρια.
Για το δεύτερο , η σάπια πολιτεία μας, που έχει θεσπίσει τέτοιους ανθελληνικούς νόμους.
Για το τρίτο, φταίει ο ξένος.
Για τους φταίχτες, λοιπόν, ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ!
Για τους υπόλοιπους απλή απέλαση, για να ησυχάσει επιτέλους το κεφάλι μας. Δώστε τους χαρτιά να φύγουν .
Η Ελλάδα απλώς ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ!
Μα δεν καταλαβαίνει κανείς πως αυτό είναι που προσπαθούν όσοι μας κουβάλησαν τους αλλοδαπούς και οι αναρχοαλληλέγγυοί τους; Να προβούμε σε βάναυσες πράξεις, σε βαρβαρότητες συλλογικές, ώστε να στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον μας και να έχουν λόγο να εισβάλλουν στην Ελλάδα για να μας αποτελειώσουν, να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους!
Αυτό θέλουν!
Μην τους κάνετε το χατήρι, μην πέφτετε στην παγίδα!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ!
Ολοι από την – όχι άδικη – οργή τους, ξέχασαν τη διαφορά μεταξύ της Αθηνάς και του Άρη.
Και οι δύο ήταν θεοί πολεμιστές, αήττητοι στη μάχη.
Η μια όμως μαχόταν για το δίκαιο, με σύνεση και σοφία, ενώ ο άλλος ήταν πολεμοχαρής και η προσωποποίηση των άγριων ενστίκτων.
Έλληνες, η οργή είναι κακός σύμβουλος!
Σκεφτείτε σαν Έλληνες! Ψύχραιμα, με στρατηγική και σύνεση!
Αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα, οι κινήσεις μας πρέπει να είναι μεθοδικές, όχι βιαστικές και εν βρασμώ ψυχής.
Ακόμα και κάποιοι ψευτοπατριώτες, που καλούν σε βίαια ξεσπάσματα, έχουν άλλους, δόλιους σκοπούς.
Προσέξτε, γιατί πολλοί είναι λύκοι ντυμένοι πρόβατα!
Όλοι είμαστε αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι με την κατάσταση που επικρατεί, αλλά ας μη χάσουμε τις αρετές του Έλληνα: τη λογική, τη σύνεση και τη δικαιοσύνη.
Προσοχή, ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ! μη χύσετε αθώο αίμα πάνω στην οργή σας! Μη γίνετε αυτό που σιχαίνεστε και καταδικάζετε: δυνάστες και φονιάδες!
Και το τονίζω αυτό, γιατί αν κοιτάξετε πίσω στην ιστορία, σχεδόν όλες οι επαναστάσεις κατέληξαν να εκφυλιστούν κι ο καταπιεσμένος να γίνει ο δυνάστης !
Αυτή είναι η αντίδραση του όχλου και της μάζας, που παρασύρεται από τα αισθήματα και τα ένστικτά του. Εμείς όμως είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και ουδέποτε υπήρξαμε μάζα ή βάρβαροι!
Μην αφήσετε τα σχέδια των υποκινητών να αμαυρώσουν τον αγώνα μας και μη δώσετε λόγο σε κανέναν να πει πως οι Έλληνες είναι κτήνη!
Την οργή μας θα την στρέψουμε μονάχα εκεί που πρέπει κι όχι εναντίον αθώων.
Πρώτος στόχος τα 300 γουρούνια που μας κυβερνούν και κατόπιν τα αλλοδαπά μιάσματα των γκέτο του κέντρου της Αθήνας.
Οι υπόλοιποι… απλώς ΕΞΩ!!!
Μην Πέφτετε Στην Παγίδα…!

plwtos
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Γερουσιαστής Ολυμπία Snowe για το όνομα των Σκοπίων

Η πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ, ελληνικής καταγωγής, Olympia Jean Snowe, αν και δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις στα παράπονα που διατυπώνονται στις απόψεις της επάνω στη διαφορά του νοτιοσλαβικού κράτους με την Ελλάδα, όμως, χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα της χώρας μας, μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.


Η Ολυμπία Snowe ήταν ανένδοτος αντίπαλος της ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ και ήταν γνωστή για τη χρήση της αναφοράς ‘πΓΔΜ’, ειδικά μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ του συνταγματικού ονόματος της.

«Η απόφαση αυτή έπρεπε να γίνει από τα Ηνωμένα Έθνη, μεταξύ της Ελλάδας και FYROM. Οι συζητήσεις αυτές θα πρέπει να ενθαρρύνονται και από τις δύο πλευρές καθώς και από τα  μέλη του ΟΗΕ, ώστε να καθίσουν και να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη χρήση του ονόματος, η όποια απόφαση δεν μπορεί να είναι μονομερής», τόνισε η Σνόου.

Η ελληνική καταγωγής πρώην γερουσιαστής θα τονίσει, επίσης, ότι μετά την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η προσχώρηση των Σκοπίων γίνεται λιγότερο ελκυστική.

«Στη διάρκεια της καριέρας της, η Snowe κατηγόρησε τα Σκόπια για εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας και για διάδοση εχθρικής προπαγάνδας και απαίτησε την ανάκληση της αναγνώρισης της συνταγματικής ονομασίας της χώρας μας», γράφει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα και θα συνεχίσει:

«Μετά την απροσδόκητη συνταξιοδότησή της, νωρίτερα αυτό το έτος, μετά από μια παρουσία περισσότερων από 30 έτη στο αμερικανικό Κογκρέσο, η Snowe προωθείται ως ακτιβιστής για την οικοδόμηση ενός συμβιβασμού μεταξύ των αντιθέτων ομάδων του Κογκρέσου – Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, που αποτελεί και το θέμα του βιβλίου της, το οποίο αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει το δημοσίευμα που αναφέρει ως πηγή το Reuters.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νίκος Κατσαρός: «Έρχεται μαγνητική καταιγίδα - Πως θα επηρεάσει την υγεία μας»

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΕΠΙΣΤ.ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Π.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
Έρχεται στο τέλος Μαΐου μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που θα επηρεάσει σοβαρά προβλήματα τόσο στις τηλεπικοινωνίες όσο και στην ανθρώπινη υγεία.
Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων, όπου τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων εκτοξεύονται από την επιφάνεια του ηλίου με ταχύτητες 400 έως 1200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και σε δύο περίπου μέρες φθάνουν στην Γή.
Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της γης το οποίο και συλλαμβάνει πολλά από τα φορτισμένα σωματίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας προκαλώντας σοβαρές διαταραχές.Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά,ίσως και πάνω από μία φορά τον μήνα και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν.
Μία τέτοια μεγάλη μαγνητική καταιγίδα αναμένεται να λάβει χώρα στο τέλος Μαΐου όπου θα επηρεάσει πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Χαρακτηριστικά είναι πιθανόν να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες,να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, παρεμβολές στην ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας, προβλήματα στην πλοήγηση των διαστημοπλοίων, και πιθανές καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες επηρεάζεται και η πορεία αποδημητικών πουλιών και τα ταχυδρομικά περιστέρια. Γενικά θα επηρεαστούν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος της περιοχής. Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συνήθως στα μεσαία και χαμηλά γεωγραφικά πλάτη της Γής.
Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν και την ανθρώπινη υγεία και συμπεριφορά. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα επηρεάζουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα.
Ρώσοι επιστήμονες που έχουν κάνει εκτεταμένες έρευνες στην βιολογία του διαστήματος και γενικά στις επιδράσεις του ανθρώπου στο διάστημα,αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν την ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία (δηλ. έλλειψη οξυγόνου). Επίσης πιστεύουν ότι επηρεάζεται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση.
Οι μαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν το 50 έως 75% του πληθυσμού αλλά σε διαφορετικό βαθμό για κάθε άνθρωπο και οι περισσότεροι άνθρωποι επηρεάζονται σε ελάχιστο έως πολύ μικρό βαθμό. Μάλιστα οι νέοι άνθρωποι κατά πλειοψηφία νοιώθουν ελάχιστα έως καθόλου τις μαγνητικές επιδράσεις.
Συστήνεται σε εκείνους που είναι ευαίσθητοι στις μαγνητικές καταιγίδες να αποφεύγουν την έντονη σωματικά δραστηριότητα, το άγχος και να μην μένουν μόνοι.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »