Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Mόνο ως «δώρο» δεν αντιλαμβάνεται ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής την παραχώρηση των δύο αεροδρομίων Καστοριάς και Κοζάνης στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας (Βίντεο)

Mόνο ως «δώρο» δεν αντιλαμβάνεται ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής την παραχώρηση των δύο αεροδρομίων Καστοριάς και Κοζάνης στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, βάσει των προβλημάτων, των ελλείψεων αλλά και του υψηλού κόστους που απαιτεί η συντήρησή τους. Δείτε το σχετικό βίντεο…



 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

To χτύπημα με ανάποδο γκλοπ που κάνει το γύρο του διαδικτύου. - Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και έχει κατακλύσει facebook και twitter, με δεκάδες χρήστες να την μοιράζονται μεταξύ τους και να καταγγέλλουν την ανεξέλεγκτη χρήση βίας των αστυνομικών κατά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Πεντάγωνο.

Το στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου και απεικονίζει άνδρα των δυνάμεων των ΜΑΤ να χτυπάει με δύναμη απεργό, σε σημείο που ο δεύτερος έχει ματώσει, ενώ το γκλοπ είναι γυρισμένο ανάποδα… κάτι που φυσικά αποφεύγεται, λόγω των δυνατών τραυματισμών που μπορεί να προκαλέσει.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία ΕΝΑΕ (Σκαραμαγκά) που είχαν συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο της λεωφόρου Μεσογείων – εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους – εισέβαλαν στον περίβολο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και πολιόρκησαν τις κύριες εισόδους των Επιτελείων.

Με τη χρήση δακρυγόνων οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν μάταια τους διαδηλωτές που είχαν καταφέρει να σπάσουν τα ρολά.

Οι σκηνές ήταν πολύ άγριες, καθώς οι άντρες των ΜΑΤ χτυπούσαν με γκλοπ τους διαδηλωτές με τις μαύρες σημαίες, ενώ σημειώθηκαν περίπου 6 τραυματισμοί και συλλήψεις ατόμων του προεδρείου των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.


ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ .

ΝΑΙ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΤΣΙ .... ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ .

ΚΤΗΝΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ .

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

"KΛΕΦΤΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ". ΚΟΛΑΣΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ (VIDEO)


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Επεισόδιο στην Βουλή με βουλευτές της Χρυσής Αυγής να γιουχάρουν με συνθήματα: "Κλέφτες, λαμόγια, φέρτε την λίστα". Στην συνέχεια οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν.




Διαβάστε περισσότερα » »

Με το στόμα ανοικτό μένουν χιλιάδες ιδιοκτήτες - Στέλνουν «φουσκωμένο» το χαράτσι της ΔΕΗ .



Με το στόμα ανοικτό μένουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων ανοίγοντας το φάκελο με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Κάποιοι δήμοι βρήκαν την ώρα να... επικαιροποιήσουν τις αντικειμενικές αξίες με προφανές (κακό) αποτέλεσμα για τους φορολογούμενους.

Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα από το 2007. Ωστόσο, κάποιοι δήμοι –προφανώς για μικροκομματικούς λόγους δηλαδή για να μην επιβαρύνουν τους πολίτες τους με επιπλέον ΤΑΠ- ουδέποτε αντικατέστησαν τις αντικειμενικές αξίες και συνέχισαν να εμφανίζουν στους λογαριασμούς τις αντικειμενικές αξίες του 2005.

Με αφορμή το περυσινό...μπάχαλο με το ΕΕΤΗΔΕ, οι δήμοι φρόντισαν να διορθώσουν και τις αντικειμενικές αξίες. Ενημερώθηκε το ηλεκτρονικό αρχείο της ΔΕΗ και έτσι οι λογαριασμοί του ρεύματος άρχισαν να αποτυπώνουν τις νέες τιμές ζώνης. Το αποτέλεσμα; Αυτομάτως φούσκωσε το ΤΑΠ. Ελάχιστοι πήραν χαμπάρι καθώς το τέλος είναι μικρό ποσό σε σχέση με τα υπόλοιπα χαράτσια που περιλαμβάνει ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ Χαλάνδρι) έγινε αντιληπτή η επιβάρυνση καθώς οι δήμοι αποφάσισαν να διεκδικήσουν το ΤΑΠ και αναδρομικά.

Δεν ήταν όμως μόνον αυτό. Άλλαξε και η βάση υπολογισμού του ΕΕΤΗΔΕ. Σε δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους, ο λογαριασμός με την πρώτη δόση του ΕΕΤΗΔΕ εστάλη μόλις τις προηγούμενες ημέρες. Η νέα απεικόνιση του λογαριασμού, βοήθησε τους συνδρομητές να κάνουν εύκολα τις συγκρίσεις και να συνειδηποιήσουν ότι πληρώνουν περισσότερα σε σχέση με το 2011. Ποιοι είναι αυτοί;

• Κάτοικοι περιοχών όπου η τιμή ζώνης ξεπέρασε το όριο των 500 ευρώ

• Κάτοικοι περιοχών όπου η τιμή ζώνης ξεπέρασε το όριο των 1000 ευρώ

• Κάτοικοι περιοχών όπου η τιμή ζώνης ξεπέρασε το όριο των 1500 ευρώ

• Κάτοικοι περιοχών όπου η τιμή ζώνης ξεπέρασε το όριο των 2000 ευρώ

• Κάτοικοι περιοχών όπου η τιμή ζώνης ξεπέρασε το όριο των 2500 ευρώ

• Κάτοικοι περιοχών όπου η τιμή ζώνης ξεπέρασε το όριο των 3000 ευρώ

• Κάτοικοι περιοχών όπου η τιμή ζώνης ξεπέρασε το όριο των 4000 ευρώ

Τα παραδείγματα είναι αποκαλυπτικά για το μέγεθος της επιβάρυνσης.

1. Σε περιοχή με παλαιά τιμή ζώνης 900 ευρώ και νέα τιμή ζώνης 1300 ευρώ, διαμέρισμα 100 τετραγωνικών πληρώνει 575 ευρώ αντί για 460 ευρώ

2. Σε περιοχή με παλαιά τιμή ζώνης 1800 ευρώ και νέα τιμή ζώνης 2100 ευρώ, το χαράτσι ανεβαίνει από τα 690 στα 920 ευρώ.

Ήδη οι ιδιοκτήτες δημιουργούν καθημερινά ουρές σε εφορίες και υποκαταστήματα της ΔΕΗ, αφενός για να αντιληφθούν από πού προκύπτει η πρόσθετη επιβάρυνση και αφετέρου για να μεταφέρουν το χαράτσι από τον λογαριασμό της ΔΕΗ στην εφορία.










http://www.fpress.gr/agora/item/4151-stelnoyn-foyskomeno-to-haratsi-tis-dei
Διαβάστε περισσότερα » »

22.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ...ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!!!

Τι κι αν οι έλληνες πεινάνε, τι κι αν η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού οι υπουργάρες του Μεσσήνιου μυαλό δεν βάζουν...Πως αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί το ταξιδάκι αναψυχής για μια ολόκληρη εβδομάδα παρακαλώ στη Νέα Υόρκη όπου και έιναι λέει....
επίσημη ομιλήτρια-χέστηκε η φοράδα θα λέγαμε εμείς- σε ένα ελληνικό φόρουμ!!! Και βεβαίως για να μετακινηθεί η υπουργάρα πληρώνουμε και τον αστυνομικό της- ποιός την ξέρει ρε παιδιά την Κεφαλογιάννη και απο ποιόν κινδυνεύει στο Αμέρικα και θέλει και αστυνομικό;- παίρνει μαζί της διπλωματικό σύμβουλο καθώς και ειδικό σύμβουλο!!! Μια εβδομαδούλα στη Νέα Υόρκη τα παιδιά πληρωμένα όλα τα έξοδα απο έμας που καλούμαστε να σφίξουμε καθημερινά κι άλλο το ζωνάρι!!!
Σύνολο εικοσι δύο χιλιάδες διακόσια ενενήντα οκτώ ευρώ για να μοστράρει η Κεφαλογιάννη την υπουργική μουτσούνα της με την κουστωδία της στο Αμέρικα...Ρε ο Σαμαράς υπάρχει ;
Διαβάστε περισσότερα » »

Τελεσίγραφο Ρωσίας προς ΝΑΤΟ: "Σταματήστε την τουρκική εισβολή αλλιώς ..."


Τελεσίγραφο έστειλε στο ΝΑΤΟ η Ρωσία τις δραματικές στιγμές μεταξύ 3ης και 4ης ώρας, ξημερώματα 4ης Οκτωβρίου, όταν συνεδρίαζαν τα μέλη της συμμαχίας προκειμένου να αποφασιστεί η ενεργοποίηση του άρθρου 4.

"Σε περίπτωση εισβολής της Τουρκίας η Ρωσία θα αναγκαζόνταν να επέμβει", όπως μεταδίδουν διάφορα ρωσικα ΜΜΕ και μετέδωσε το Russia Today, φουλ για Γ' ΠΠ δηλαδή.


Σε ετοιμότητα ετέθη το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας NOVOCHERKASSK, έμφορτο με πεζοναύτες και τροχοφόρα ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ,και SHORADS το οποίο είχε επισκεφθεί και τη Λήμνο, όπου και η εντυπωσιακή παρέλαση των ρώσων πεζοναυτών, και βρισκόνταν εκείνη την ώρα στο Β.Αιγαίο, με πορεία προς Ιόνιο πέλαγος , και θα ελάμβανε εντολή να κατευθυνθεί άμεσα ανατολικά για Συρία σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ ενεργοποιούσε το άρθρο 4,με εντολή να αποβιβάσει τους διατιθέμενους πεζοναύτες προς ένωση των ήδη εγκατεστημένων στη Συρία πεζοναυτών.

Στο μεταξύ η ρωσική αντιπροσωπεία  στο Συμβούλιο Ασφαλείας μπλόκαρε χθες, και πάλι  σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ, το οποίο καταδίκαζε την ρίψη οβίδων από το συριακό έδαφος σε τουρκικό χωριό. Η ρωσική αντιπρόταση ζητάει την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος το οποίο θα ζητάει αυτοσυγκράτηση και από τις δυο χώρες. Με αυτό τον τρόπο αφαιρούσε τη νομιμότητα επέμβασης στην Τουρκία και την προειδοποιούσε για το τι θα συναίβεναι αν συνέχιζε σε πορεία σύγκρουσης.

Έτσι είχαμε τη χαλαρή ανακοίνωση του ΝΑΤΟ των ίσων αποστάσεων και του ουσιαστικού "αδειάσματος" της Τουρκίας και στη συνέχεια την δήλωση Ερντογάν "ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται για την εξαπόλυση οποιουδήποτε πολέμου"!

Προς τι το θέατρο των ψηφοφοριών στη βουλή τότε; Μήπως έσφιξαν τα..."γάλατα", και άλλαξαν γνώμη;

Στο μεταξύ όσο διαδραματιζόντανε τα γεγονότα οι δυνάμεις του Άσαντ εξόντωναν στην κυριολεξία θύλακες των εισαγόμενων "εξεγερμένων" στο Χαλέπι και συγκεκριμένα στο προάστιο του Suleiman al-Halabi, αποδεικνύοντας έτσι το γιατί προκλήθηκε αυτό το έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε μία αθώα μάνα και των επίσης αθώων 4 παιδιών της, για να προκληθεί επέμβαση με νόμιμο μανδύα από τους Δυτικούς.

Σε άλλες περιοχές της Συρίας όπως στο Deir-Ezzor και τα περίχωρά του τα αποτελέσματα ήταν το ίδιο επιβλητικά για το συριακό στρατό.

Συνεπώς το παιχνίδι χάνεται οι μισθοφόροι είναι πλέον στα όρια τους και δεν μπορούν να αντικαθιστούν τις απώλειές τους όπως στην αρχή, ενώ ταυτόχρονα η προπαγάνδα της Δύσης έχει υποστεί τεράστια πλήγματα αφού όλο και περισσότεροι πολίτες αμφισβητούν τους "επαναστάτες" μετά τα εγκλήματα εναντίον χριστιανικών πληθυσμών. Άρα τι χρειαζόνταν άμεσα να σώσει την κατάσταση; Μια αφορμή για επέμβαση. Δεν υπάρχει; Δεν πειράζει τη δημιουργούμε.

Τμήμα ειδήσεων defencener.gr
  
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι υπογραφές «πέσανε» αλλά η ΔΕΗ δεν πήρε «σεντς» από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Στα γρανάζια του γενικότερου προβλήματος της ελληνικής οικονομίας και κυρίως της συνεχιζόμενης ασυμφωνίας με την τρόικα για το περιεχόμενο του «πακέτου» των μέτρων (και συνεπώς της αβεβαιότητας για το αν και πότε θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση) έχει εμπλακεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το δάνειο των 150 εκατ. ευρώ που περιμένει η ΔΕΗ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Παρά την πρόσφατη συμφωνία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ  Βέρνερ Χόγιερ (υπογραφή πρωτοκόλλου συμφωνίας εγγυήσεων), με την οποία υποτίθεται ότι απεγκλωβίζονται οι εκταμιεύσεις δανείων από την ΕΤΕπ και ανοίγει ο δρόμος για νέες χρηματοδοτήσεις υπό την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, η ΔΕΗ δεν έχει δεί «ούτε σεντς».
Ο λόγος για το δάνειο που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για ήδη εκτελεσμένα έργα της ΔΕΗ ύψους 150 εκατ. ευρώ. Διότι για τα υπόλοιπα κονδύλια των 280 εκατ. ευρώ για έργα της επιχείρησης που είχαν αρχικά πάρει το «πράσινο φως», όπως για παράδειγμα το φωτοβολταϊκό της Μεγαλόπολης (το οποίο προς το παρόν ματαιώθηκε), τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.
Το πρόβλημα για τα ταμειακά διαθέσιμα της ΔΕΗ, και συνεπώς του συνόλου της ενεργειακής αγοράς, είναι μεγάλο, καθώς η καθυστέρηση στην εκταμίευση του δανείου έρχεται να προστεθεί στο ήδη ασφυκτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο υποχρεούται να κινηθεί η επιχείρηση.
Αξιόπιστοι παρατηρητές εκτιμούν ότι η κωλυσιεργία εκ μέρους της ΕΤΕπ οφείλεται στο ότι δεν έχει τελειώσει το θέμα της διαχείρισης του ελληνικού προβλήματος και ότι δεν πρόκειται να εκταμιευθούν χρήματα αν δεν παρουσιαστεί η έκθεση της τρόικας και δεν ομαλοποιηθεί η υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΕπ αρχικά είχε ζητήσει στο δάνειο της ΔΕΗ να τεθεί όρος επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος, καθώς και την υπαγωγή της σύμβασης στο Αγγλικό Δίκαιο σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης του δανείου. Μετά από τις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την ΕΤΕπ άλλαξαν οι διατυπώσεις στη σχετική σύμβαση και υπογράφηκε η συμφωνία ανάμεσα στον κ. Στουρνάρα και τον κ. Βέρνερ Χόγιερ.
Η υπόθεση του δανείου προς τη ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα αποτελέσει «πιλότο» για όλα τα δάνεια που θα δώσει στη χώρα μας η ΕΤΕπ. Σήμερα, από το 1,2 δις. ευρώ που είχε προϋπολογιστεί για το 2012, δεν έχουν εκταμιευθεί παρά μόλις 10 εκατ. ευρώ.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόγραμμα εορτασμού για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Πτολεμαϊδας από τον Τούρκικο Ζυγό

 Η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης μας θα εορτασθεί με παλλαϊκή συμμετοχή και θα λάβουν χώρα και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Εορτασμού των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Εορδαίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Ώρα 12: 00    θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία της πόλης μας,  με την παρακάτω σειρά :
1.  Στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην Κεντρική Πλατεία
  Τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 3ο  7ο  και 11ο, το 1ο Γενικό Λύκειο και το ΤΕΕ Μαθητείας.
2.   Στο Μνημείο Πεσόντων της Αγίας Σκέπης         

Τα  Δημοτικά Σχολεία 4ο,  9ο  και 10ο ,  το 2ο και 4ο Γυμνάσιο,  και το 3ο Γενικό Λύκειο.

3.   Στο Μνημείο του Μακεδονομάχου Μπομπορά
Τα Δημοτικά Σχολεία 5ο και 6ο, το 1ο και 5ο Γυμνάσιο, το 2ο Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑ.Λ. πρόσκοποι.
4.    Στο Μνημείο της Αστυνομίας    
Τα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 8ο, το 3ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο  και το 2ο και   3ο ΕΠΑ.Λ.
 5.    Στο Ηρώο του Οικισμού Καρδιάς
       Το 12ο Δημοτικό Σχολείο.

Ώρα 16:00    Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων του Δημοτικού Διαμερίσματος Περδίκκα για την απελευθέρωση από τον Τουρκικό Ζυγό και κατάθεση στεφάνων από τους :

1)      Δήμαρχο Εορδαίας
2)      Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
3)      Περιφερειάρχη  Δυτ. Μακεδονίας
4)      Εκπρόσωπο του Α΄ Σώματος Στρατού.
5)      Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Περδίκκα
6)      Εκπρόσωπο Β/ θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
7)      Εκπρόσωπο  Α/ θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
8)      Πρόεδρο Συλλόγων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου.
       9)  Εκπρόσωποι   Εθνικής Αντίστασης.
Ώρα 17:00 Εγκαίνια Σημείου Ενημέρωσης Μάχης Περδίκα,
Κέντρο Νεότητας Περδίκα

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Στις 07:30  το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα παιανίσει τον Εωθινό.
Στις 8:30 το πρωί θα γίνει έπαρση της Σημαίας .
Στις 10:00 το πρωί θα γίνει επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου και της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής της οποίας την μνήμη εορτάζουμε, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας και στην οποία καλούνται να παρευρεθούν:
 Βουλευτές της Περιφερειακής Κοινότητας Κοζάνης,  Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας, ο Διοικητής του Α΄ Σώματος Στρατού, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, οι Ειρηνοδίκες Εορδαίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας,  πρώην Βουλευτές, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι προϊστάμενοι δημοσίων υπηρεσιών, οι προϊστάμενοι ΤΕΙ, Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, οι προϊστάμενοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου –Οργανισμών –Τραπεζών –Ν.Π.Ι.Δ., αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του   Πυροσβεστικού σώματος εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη, οι έφοροι προσκόπων και οδηγών με στολή,  οι πρόεδροι  αναπηρικών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, πρόεδροι εργατικών οργανώσεων, ο πρόεδρος της  ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών, οι πρόεδροι άλλων σωματείων και συλλόγων, καθώς και όλος ο λαός της πόλης μας.

Μετά την δοξολογία θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Κεντρικής Πλατείας.

1.      Θα επακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους :

2.      Δήμαρχο Εορδαίας

3.      Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας

4.      Βουλευτές

5.      Περιφερειάρχη  Δυτ. Μακεδονίας
6.      Εκπρόσωπο Α΄ Σώματος Στρατού
7.      Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
8.      Πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαίδας
9.      Κοσμήτορα Τμήματος Μαιευτικής ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
10.  Διευθυντή  Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
11.  Διευθυντή  Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
12.  Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Πτολεμαϊδας
13.  Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαίδας
14.  Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου
15.  Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών
16.  Πρόεδρο Παραρτήματος Π.Ε.Α.Ε.Α.
17.  Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου
18.  Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου
19.  Πρόεδρο Τοπικής Εφορίας Προσκόπων
20.  Ένωση Παλαιών Προσκόπων Τοπικής Εφορίας
Αμέσως μετά θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
 Σιγή ενός λεπτού, Εθνικός Ύμνος.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημοτικό Κατάστημα.
Ακολουθεί η έναρξη της παρέλασης προ των επισήμων, όπου και θα παρελάσουν:
Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., Σύλλογος Μακεδονομάχων, Σύλλογος Κρητών Πτολεμαΐδας, σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαϊδας, σύλλογος  Ηπειρωτών Εορδαίας, Θρακική Εστία Εορδαίας, εκπολιτιστικός λαογραφικός σύλλογος Καρδιάς, σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαϊδας, Ποντιακός σύλλογος Πτολεμαϊδας, Πρόσκοποι, Στρατιωτικό Άγημα, Ιππικός Όμιλος Εορδαίας.
Στις 18:00 θα γίνει υποστολή της Σημαίας.
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Εορδαίας, θα πραγματοποιηθούν  οι παρακάτω εκδηλώσεις:


Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ώρα 18:00     Εγκαίνια έκθεσης «Το ΄12 και η Εποχή του»
                        Μουσείο Πτολεμαΐδας

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ώρα 11:30     Ομιλία Νίκου Μέρτζου, με θέμα: Μακεδονία και Μακεδονικός Αγώνας
                        Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας
Ώρα 12:30     Εγκαίνια έκθεσης ΣΦΕΤΕ «Άρης Γαρουφαλίδης»
                        Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας
Η « Γιορτή Τρύγου»  και Λαϊκή Βραδιά στο πάρκο Ιωάννη Χρηστίδη από την Θρακική Εστία Εορδαίας την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου  στις 19:00 και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου μετά τον εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου.
Η 4Η Συνάντηση Χορωδιών το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, από  την Θρακική Εστία Εορδαίας, στις 18:45 στο Πνευματικό  Κέντρο του Δήμου και Χορευτική Βραδιά από την Θρακική Εστία Εορδαίας στις 20:00, στο Πάρκο Χρηστίδη
Το Πανηγύρι της Οσίας Παρασκευής – Χορευτική Βραδιά, από τη Θρακική Εστία, Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο Πάρκο Ι. Χρηστίδη
Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας παρουσιάζει την εκδήλωση: «Το χρονικό της μητέρας Γης», την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου.
Καλούνται οι συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Παρακαλούμε τον Αρχιερατικό Επίτροπο να καθορίσει τα της Ιεροτελεστίας και τον Διευθυντή Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης τα της τάξεως.
Τελετάρχες ορίζουμε, τους Δημοτικούς Αστυνόμους  Δημήτρη Κοπατσάρη και Πολυχρόνη Κουσίδη.
Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση των πολιτικών τμημάτων θα έχουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κα. Παρθένα Αγγελίδου και κ. Νικόλαο Κιβρακίδη.
                                                                              Η Δήμαρχος Εορδαίας
                                                                              Παρασκευή Βρυζίδου

Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.



Σημείωση : Η εξέδρα των επισήμων θα βρίσκεται στην οδό 25ης  Μαρτίου απέναντι από το Δημοτικό Κατάστημα και τα τμήματα που θα παρελάσουν θα ξεκινούν από το σχολικό συγκρότημα ( 1° & 2° Λύκειο ) προς το κέντρο της πόλης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

O Αρτέμιος Σώρας στο nocomments: «Είναι ανέκδοτο να τους χαρίζεις 600 δις και να μην τα θέλουν…»

Ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρώσει 600 δισ. δολάρια και θέλει να σώσει την Ελλάδα, δίνοντας τα χρήματα αυτά στο κράτος, για να «αγοράσει» το χρέος, μίλησε στο nocomments.gr και προκάλεσε τους αρμόδιους φορείς να ελέγξουν εάν τα στοιχεία που έχει είναι αληθινά.

« Προκαλώ όλους τους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Οικονομικών να έρθουν και να μας ελέγξουν. Είναι πραγματικά ανέκδοτο να τους χαρίζεις 600 δις και να μην τα θέλουν…», τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στο nocomments.gr.

O Αρτέμιος Σώρας διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το έγγραφο που επιβεβαιώνει την κατάθεση του ποσού των 600 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας σε τράπεζες του Καναδά, είναι πλαστό.

«Να έρθουν και να τους δώσω τους κωδικούς. Θα έχουν στη διάθεσή τους ό,τι χρειαστούν για να πειστούν» τόνισε στο nocomments.gr.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »