Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ!

Μεγάλη συγκέντρωση  2.500 και πλέον Φλωρινιωτών σήμερα, στην κεντρική  πλατεία της  Φλώρινας, ανταποκρινόμενοι  στο κάλεσμα των φορέων , βροντοφώναξαν: φτάνει πια  στην υποβάθμιση, τη φτώχεια, την ανεργία και το αβάσταχτο κόστος καυσίμων και το γενικότερο  κόστος  περιοχής και χειμώνα.
  Φτάνει πια  στην αντιμετώπιση της περιοχής με άδικα και άνισα κριτήρια, στην απομόνωση , οδική και σιδηροδρομική, στην φυλλορόηση  Σχολών, Υπηρεσιών και Στρατού, στην άναρχη εγκατάλειψη και την έλλειψη πρόνοιας, στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ , την εγκατάλειψη  του αγροτικού και επιχειρηματικού κόσμου, την μη οικονομική στήριξη της  τοπικής  αγοράς και τόσα άλλα σημεία  φτώχειας.
   Για πρώτη φορά σύσσωμη  η τοπική κοινωνία και οι φορείς του Νομού, παρουσίασαν τέτοια  κοινή  μαχητικότητα  και άμεση ανταπόκριση του κόσμου, των συλλόγων και των φορέων.

                                          συμμετοχή  των βυτιοφόρων
                                           συμμετοχή  των  ταξί της πόλης
                                           τα πανώ του Εργατικού κέντρου και του Λυγκηστή
                                           οδός  Στεφάνου Δραγούμη ,πανώ φιλάθλων ΠΑΟΚ
                                            συμμετοχή των ΑΜΕΑ
                                           τα πειστήρια του χειμώνα
                                  τα πειστήρια του χειμώνα 2
                                  τα πειστήρια του χειμώνα 3
                                            μερική άποψη του πλήθους μπροστά από την εξέδρα
                                          παρόντες και οι οπαδοί της ΑΕΚ
                                             η Στεφάνου Δραγούμη λίγο  πριν τη συγκέντρωση
                                           πανοραμική μερική  άποψη της συγκέντρωσης

   πανοραμική μερική  άποψη της συγκέντρωσης 2
                                           πανοραμική μερική  άποψη της συγκέντρωσης 3
                                           πανοραμική μερική  άποψη της συγκέντρωσης 4

                                            μετά  από την επιτυχημένη συγκέντρωση 
                                             
radioflorina
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Τσουχτερά πρόστιμα για το τσιγάρο


Στα 600 ευρώ ανέρχεται το κάθε πρόστιμο που επέβαλαν χθες συνεργεία της υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης σε καταστήματα αναψυχής στην Πτολεμαίδα διενεργώντας ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Οι παραβάτες, έχουν το δικαίωμα εντός δέκα ημερών να καταθέσουν ένσταση ώστε να μειωθεί το χρηματικό πρόστιμο στο ήμισυ.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ολοκληρώνεται η εξαγορά του Πτελεώνα από τη ΔΕΗ - Στα 15 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το τίμημα (Βίντεο)


Θετική έκβαση σημειώνεται στο θέμα της εξαγοράς του οικισμού του Πτελεώνα από τη ΔΕΗ, καθώς λήφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης στη συνεδρίασή του στις 28 Φεβρουαρίου η απόφαση για την αποπληρωμή του συνόλου των κατοίκων για την εξαγορά οικοπέδων και αγροτεμαχίων που δεν είχαν απαλλοτριωθεί, καθώς επίσης και κάποια κτήματα που βρίσκονται σε περιοχές της Σπηλιάς και της Ερμακιάς.





Τα παραπάνω ανακοίνωσε η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου τονίζοντας η εξαγορά γίνεται με τη διαδικασία της απευθείας αγοραπωλησίας με διαπραγμάτευση και ότι η τιμή εξαγοράς γίνεται με την τιμή της απαλλοτρίωσης του πρώην οικισμού Κομάνου με προσαύξηση 30%. Ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν τα συμβόλαια και με την έναρξη της διαδικασίας αυτής θα καταβληθεί από τη ΔΕΗ στους κατοίκους το 50% του τιμήματος εξαγοράς των περιουσιακών στοιχείων τους και με την ολοκλήρωση των συμβολαίων θα καταβληθεί και το υπόλοιπο 50%.

Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ, όπως δήλωσε στον «Π» η δήμαρχος, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, λέγοντας πως απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν τη χρονιά που πέρασε για να ξεπεραστούν οι σκόπελοι που ανέκυπταν χρόνια τώρα σχετικά με την εξαγορά του Πτελεώνα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Πτελεώνα να βρίσκονται πολλά χρόνια σε κατάσταση αναμονής, την ώρα μάλιστα που το ορυχείο είχε πλησιάσει πάρα πολύ τον οικισμό οπότε το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων αναγκάστηκε να τον εγκαταλείψει.

Η κ. Βρυζίδου ανέφερε ακόμη ότι εντείνονται οι προσπάθειες για την μετεγκατάσταση του Κομάνου, λέγοντας ότι έχει γίνει επικαιροποίηση των μελετών ώστε να ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο ΕΣΠΑ τα έργα υποδομής στο νέο οικισμό Κομάνου και να δημοπρατηθούν το καλοκαίρι, ενώ αναφερόμενη στο θέμα μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι οριστικό αυτή τη στιγμή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ KOZAN.GR
Διαβάστε περισσότερα » »

Τρέχουν και δεν φτάνουν...ο Καμμένος τους τρόμαξε

ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ...

ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ...
ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗN ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ...

Είναι ολοφάνερο πλέον οτι βρισκόμαστε μπροστά σε μια εντελώς μεταβατική εποχή, που συνάμα είναι και το αδιαμφισβήτητο τέλος της Μεταπολίτευσης. Τώρα πλέον ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, την εποχή του διαδικτύου, της ταχύτατης πληροφορίας και των ευκαιριών που αυτή προσφέρει. Στην Ελλάδα ιδίως, που τα πάντα έχουν έρθει "τούμπα" σε....
κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, το διαδίκτυο είναι πια το μεγάλο επικοινωνιακό μέσο που κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι των άλλων συμβατικών ΜΜΕ.

anexartitoi


Σε έρευνα στο facebook  (δεν είναι αντικειμενική άλλα είναι ένα δείγμα)σχετικά με τη δημοφιλία πολιτικών κομμάτων και βουλευτών, ο Πάννος Καμμένος και οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες" έχουν σχεδόν σπάσει κάθε ρεκόρ, αφήνοντας πίσω τους πολλά ...χιλιόμετρα όλους τους παραδοσιακούς πολιτικούς σχηματισμόυς, αλλά και άλλους νεώτερους ή νεοσύστατους επίσης!

Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά:


Λογαριασμός Facebook Πάνος Καμμένος 49.200 φίλοι
-"- -"- ΠΑ.ΣΟ.Κ 37.936 φίλοι
-"- -"- Ν.Δ. 19.410 φίλοι
-"- -"- Κ.Κ.Ε. 5.955 φίλοι
-"- -"- Φώτης Κουβέλης 4.908 φίλοι
-"- -"- ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ 1.180 φίλοι

Ακολουθούν με...οικτρά νούμερα το ΔΗ.ΣΥ με 375 φίλους και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 323 φίλους.

Βεβαίως εδώ, θα παρατηρήσει κάποιος οτι το ΠΑΣΟΚ π.χ. που βρίσκεται αυτον τον καιρό σε κάθετη πτώση, έχει ένα αρκετά μεγάλο ποσο φίλων (38.000 περίπου). αυτό οφείλεται ασφαλώς στο γεγονός οτι ο λογαριασμίος ανοίχτηκε πρίν 2.5 χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε βγεί ήδη νικητής απο 2 εκλογικές αναμετρήσεις με ποσοστά πάνω απο 42% και στο απώγειο της δημοτικότητας του. Οι φίλοι που στο μεταξύ είχαν κάνει like στο λογαριασμό, δεν μπορούν να διαγραφούν και έτσι παραμένουν εικονικά ως φίλοι στον λογαριασμό, ενώ τα ποσοστά του κόμματος σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις δεν ξεπερνούν το 9 με 11%, οπότε μιλάμε για πλασματικότητα στα νούμερα. Ασφαλώς λοιπόν και είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων η στατιστική αυτή μελέτη και πρέπει να ληφθούν υπ όψη ο χρόνος κατα τον οποίο ανοίχτηκε ο λογαριασμός, οι πολιτικές συνθήκες, το πολιτικό βαρόμετρο στα κοινωνικά στρώματα κλπ, όμως σίγουρα δεν μπορεί να παραγκωνιστεί το γεγονός οτι σε ένα σχετικά πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ένας βουλευτής, όπως ο Πάνος Καμμένος, του οποίου ο λογαριασμός έχει σχεδόν την ίδια ηλικία με τους άλλους, να έχει πιάσει αυτά τα αστρονομικά νούμερα που έχουν συνεχώς ανοδικές τάσεις.

Να σημειώσουμε επίσης, οτι μέσα σε αυτό το διήμερο που μεσολάβησε μετά την ανακήρυξη του νέου κόμματος, έχουν δημιουργηθεί άλλες οκτώ σελίδες λογαριασμών των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" σε τοπικό επίπεδο (Α.Ε. Αττικής, Α.Ε. Κρήτης, Α.Ε. Ιωαννίνων, Α.Ε. Λέσβου κ.α.), οι ομάδες ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με 1.519 μέλη και σταθερή καθημερινή άνοδο 15-17% και ΦΙΛΟΙ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ - FRIENDS OF PANOS με 4.013 μέλη και σταθερή καθημερινή άνοδο 18-21%, καθώς και νέες άλλες σελίδες οι οποίες σχετίζονται τόσο με το νέο κόμμα, όσο και με τον ίδιο τον Καμμένο, οι οποίες και αυτές αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο.

Αξιοσημείωτο είναι δε και το γεγονός οτι η αφίσσα με το λογότυπο του νέου κόμματος και το σλόγκαν "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ" έχει κατέβει 249,871(!) φορές απο διάφορους χρήστες μέσα σε 2 μέρες και σύμφωνα με μαρτυρίες χρηστών-φίλων του κόμματος, έχει αναρτηθεί σε 15.000 περίπου καταστήματα μπροστά στη βιτρίνα τους, σε 6.000 περίπου οχήματα καθώς και έχει κολληθεί σε πολλούς τοίχους σπιτιών και πολυκατοικιών!

VOLCANO 
http://ksipnistere.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξιχνίαση δύο υποθέσεων κλοπών σε καταστήματα της Πτολεμαΐδας

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών, που είχαν λάβει χώρα την 24-10-2011 και 11-11-2011 στην πόλη της Πτολεμαΐδας, σε καφενείο και σούπερ μάρκετ αντίστοιχα.


Συγκεκριμένα, ύστερα από επισταμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, 26χρονος ημεδαπός τις νυχτερινές ώρες της 24-10-2011 είχε εισέλθει σε καφενείο στην Πτολεμαΐδα, σε χρόνο που αυτό δεν λειτουργούσε και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ και διάφορα οινοπνευματώδη ποτά, συνολικής χρηματικής αξίας τριακοσίων (300) ευρώ. Επίσης, τις νυχτερινές ώρες της 11-11-2011 είχε εισέλθει σε σούπερ μάρκετ στην Πτολεμαΐδα, σε χρόνο που αυτό δεν λειτουργούσε και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ και διάφορα οινοπνευματώδη ποτά, συνολικής χρηματικής αξίας χιλίων εξακοσίων ευρώ (1600).

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ο δράστης να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Ο 26χρονος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Το κορίτσι με το τατουάζ που τρόμαξε τους Γερμανούς

Η  άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη πια δεν είναι κάτι που βγαίνει ψιθυριστά και κρυφά από χείλη, αλλά αποτελεί πλέον την πραγματικότητα επιβεβαιώνοντας το νόμο της ιστορίας που κάνει κύκλους συνεχώς από το ίδιο κέντρο.
Σας παραθέτω ένα ενδιαφέρον κείμενο που δημοσίευσαν οι New York Times και αναφέρεται στην εμφάνιση πλέον των γυναικών που ασπάζονται την ιδεολογία του Ναζισμού. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον…
Της Melissa Edy
Η εικόνα των ακροδεξιών εξτρεμιστών στη Γερμανία έχει αλλάξει. Τα ξυρισμένα κεφάλια και οι βαριές μπότες έχουν αντικατασταθεί από μακριά μαλλιά, ντεκολτέ διακοσμημένα με σβάστικες και γυαλιά.
Τους τελευταίους μήνες δυο γυναίκες, η Μαρίζα και η Μπεάτε, έχουν γίνει οι πιο πολυσυζητημένες εξτρεμίστριες της Ακροδεξιάς στη Γερμανία.

Οι ιστορίες τους - η μία μυθοπλαστική, η άλλη συνδεδεμένη με μια σειρά εγκλημάτων - αναγκάζουν τη χώρα να επανεξετάσει τον ρόλο των γυναικών στη νεοναζιστική κοινότητα και οδήγησαν τους κρατικούς αξιωματούχους να συζητήσουν σε ειδικές συσκέψεις εάν οι Αρχές κάνουν αρκετά προκειμένου να περιορίσουν τη δράση τους.


«Μέχρι τώρα οι γυναίκες της Ακροδεξιάς θεωρούνταν από το κοινό είτε ως αφοσιωμένες στους νεοναζιστές συντρόφους τους είτε ότι ήταν εξίσου βίαιες με τους άνδρες» λέει η Μικαέλα Γλάσερ, ερευνήτρια για τον εξτρεμισμό της Ακροδεξιάς στο Γερμανικό Ινστιτούτο Νεολαίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2010, στη Γερμανία υπάρχουν περίπου 25.000 ακροδεξιοί εξτρεμιστές, όμως μόνο το 11% εξ αυτών πιστεύεται ότι είναι γυναίκες.
Παρότι είναι σχετικά λίγες, σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες που εμπλέκονται σε νεοναζιστικές οργανώσεις κατέχουν ηγετικές θέσεις.

Οι πολεμίστριες

Η ταινία «Kriegerin» ή «Πολεμίστριες» που προβάλλεται στους κινηματογράφους από τον Ιανουάριο και σάρωσε τα γερμανικά βραβεία έκανε τους Γερμανούς να σκεφτούν πολύ επί του θέματος. Στην πρώτη σκηνή η 20χρονη Μαρίζα φορά ένα μπλουζάκι που γράφει «Ναζί νύφη» και λίγο αργότερα αρνείται να εξυπηρετήσει σκουρόχρωμους πελάτες στο σούπερ μάρκετ όπου εργάζεται.
Ο σκηνοθέτης Νταβίντ Βνεντ επαινέθηκε για τις λεπτομέρειες που συμπεριέλαβε - όπως τον λευκό επίδεσμο που φορά η Μαρίζα πάνω από τη σβάστικα στο στήθος της όταν βρίσκεται έξω καθώς στη Γερμανία απαγορεύεται η επίδειξη ναζιστικών ή χιτλερικών συμβόλων.
Όμως δεν επιδεικνύουν την ιδεολογία τους όλοι οι ακροδεξιοί.
Η 37χρονη Μπεάτε Ζάπε που παραδόθηκε στην Αστυνομία τον Νοέμβριο για τη συμμετοχή της στη νεοναζιστική Εθνικοσοσιαλιστική Ένωση η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τη δολοφονία εννέα μεταναστών - οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα - περιγράφεται από πολλούς ως μια «φυσιολογική, συμπαθητική και ευγενική γυναίκα που ποτέ δεν είχε εκφράσει μια ακραία άποψη».
Αν και μετά την παράδοσή της, είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τη συμμετοχή της σε νεοναζιστικές διαδηλώσεις στα τέλη της δεκαετίας του '90, τότε όμως δεν ήταν ύποπτη για συμμετοχή σε εγκλήματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία πάντως, η Ζάπε συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία των δολοφονιών, κυρίως στον οικονομικό τομέα. «Αυτός είναι ένας συνήθης ρόλος για τις γυναίκες σε τέτοιες οργανώσεις» λέει η Γκλάζερ. «Ομως δεν θα πρέπει να τις υποτιμήσουν ως πραγματικό κίνδυνο όταν συμμετέχουν σε εξτρεμιστικές ακροδεξιές οργανώσεις».
 
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

Mείωση 30% στη τιμολόγηση του νερού από τη ΔΕΥΑ Πτολεμαίδας (Βίτντεο)

Η Δήμαρχος Εορδαίας, το Δημοτικό συμβούλιο, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ προσανατολίζονται στην ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της Εορδαίας απο τα βάρη στα οποία καλούνται να ανταποκριθούν. Ο Ν. 1069/80 άρθρο 11 παρ. 1 προβλέπει την κατάργηση μετά το πέρας 10 ετών του ειδικού τέλους για τη μελέτη, κατασκευή και επέκταση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης και υπολογίζεται σε ποσοστό 80% επί της αξίας του νερού που καταναλώνεται.









Με αφορμή το νόμο αυτό έγινε πράξη η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής για μείωση των τελών ύδρευσης. Συγκεκριμένα για 10 χρόνια εφαρμοζόταν αύξηση της τάξεως του 80% για την κατασκευή των έργων. Σήμερα που επίσης προβλέπεται η κατασκευή νέων έργων σύμφωνα με τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, όπως τα έργα ύδρευσης στα τοπικά διαμερίσματα Περδίκκα-Ασβεστόπετρας και Πενταβρύσου και παρότι πανελλαδικά προβλέπεται συνέχεια στην εν λόγω επιβάρυνση και συνολικά δεν έγινε ποτέ έως τώρα απομείωση από κανένα δήμο, προχωράμε στη γενναία αυτή απόφαση, γιατί η ελάφρυνση των πολιτών έχει για μας τη μεγαλύτερη σημασία.

Με χρηστή διοίκηση και μεγάλη οικονομία ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ δεσμεύεται ότι θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΠ στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στην επιτυχία του μέτρου της απομείωσης των τιμολογίων.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

"Θερμό" επεισόδιο με καταιγίδα πυροβολισμών & δύο Τούρκους τραυματίες στον Έβρο!!!

"Θερμό" επεισόδιο με δύο τραυματίες είχαμε τη νύχτα στον Έβρο μεταξύ συνοριοφυλάκων και Τούρκων οι οποίοι μετέφεραν λαθρομετανάστες στην παρέβρια περιοχή Τυχερού Έβρου, στη θέση Βοδολίβαδο.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν άνδρες της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και της FRONTEX, ενισχυμένοι με τμήμα συνοριοφυλάκων, "εγκλώβισαν" τρεις οπλισμένους Τούρκους που μετέφεραν με βάρκα από την Τουρκία τους λαθρομετανάστες. Η τοπική στρατιωτική μονάδα προκάλυψης είχε επίσης μία ομάδα που περιπολούσε στην περιοχή.

Μόλις φωτίστηκαν οι βάρκες και τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στην Τουρκία, οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματα όπλα(!). Το ελληνικό τμήμα απάντησε με καταιγίδα πυρών προς την κατεύθυνση αυτών που τους πυροβολούσαν.

Τραυματίστηκε ένας Τούρκος ο οποίος συνελήφθη αμέσως και δεύτερος Τούρκος (κατά μία εκδοχή Πακιστανός, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ήταν ένας από τους διακινητές ή ήταν στην ομάδα των λαθρομεταναστών που διάβαιναν τον ποταμό). Ένας ή δύο Τούρκοι διέφυγαν στην τουρκική όχθη, όπου τους περισυνέλεξε ομάδα Τούρκων στρατιωτών.

Οι ελληνικές μονάδες της περιοχής τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, αφού δεν γνώριζαν από που προέρχονταν οι ριπές που ακούστηκαν.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους και παραμένουν φρουρούμενοι. Από τους λαθρομετανάστες οι 19 είναι υπήκοοι Μπαγκλαντές και οι 6 υπήκοοι Πακιστάν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

29 δις ετησίως στοιχίζει η παραμονή των λαθρομεταναστών!!! Και μειώνουν το επίδομα ανεργίας!!!

Είχαμε γράψει στο παρελθόν για τον πονοκέφαλο που έχει δημιουργηθεί στο υπουργείο οικονομικών από την αυξημένη ζήτηση για επιδόματα ανεργίας που, προφανώς, προκαλεί η πολιτική της συγκυβέρνησης του μνημονίου. Μία πολιτική που ως σκοπό της έχει την οικονομική εκμηδένιση των Ελλήνων και το ξεπούλημα των πάντων στους διεθνείς τοκογλύφους.

Η πολιτική αυτή, ως γνωστόν, έχει φέρει σε απόγνωση τους πάντα εκτινάσσοντας στα ύψη τα ποσοστά ανεργίας και έχει προκαλέσει «συμφόρηση» στους διαδρόμους του ΟΑΕΔ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρανε στοιχεία του υπουργείου οικονομικών παρά την «οικονομία» που κάναν οι Έλληνες πολιτικοί σε βάρος του Ελληνικού Λαού, οι δαπάνες του Δημοσίου αυξάνονταν αφού οι αιτών τες και λαβαίνοντες το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ είχαν ρυθμό γεωμετρικής προόδου. Αυτό χωρίς, φυσικά, να συνυπολογίσουμε τους λαθρομετανάστες που καταχρηστικά και παρανόμως λαβαίνουν επιδόματα χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ τους. Ενδεικτικό ότι πολλοί από αυτούς ζουν στις χώρες τους σαν βασιλιάδες λαβαίνοντας το επίδομα ανεργίας Ελλάδας, το οποίο είναι πολλαπλάσιο των μισθών που λαμβάνουν στις χώρες τους.

Αρχικώς το υπουργείο δοκίμασε να φορολογήσει το επίδομα ανεργίας μπας και καταφέρει να αφαιμάξει και από τους άνεργους κάποιο ποσό, για να επιζήσουν οι «ημέτεροι» του πολιτικού συστήματος. Αφού, όμως, η «τρόικα» παρέμενε ανικανοποίητη αποφασίστηκε όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ να μειωθούν, όπως και οι μισθοί, κατά 22% από 12 Μαρτίου. Γιατί αν μη τι άλλο αν είναι το κράτος να εισπράξει από κάπου, αυτοί είναι οι άνεργοι και οι απελπισμένοι Έλληνες. Άλλες προτάσεις δεν υπάρχουν! Ούτε τα 29 δις ετησίως (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μετά δηλαδή το «μαγείρεμα») που στοιχίζει η παραμονή των μυριάδων λαθρομεταναστών, τους δίνει κάποια ένδειξη προς τα που πρέπει να κινηθούν.

Η βλακεία και η ανικανότητα πλέον δεν είναι καν ελαφρυντικό. Η μόνη απάντηση στο «γιατί τα κάνουν όλα αυτά» είναι η σχεδιασμένη αποδόμηση του Ελληνισμού και το ξεπούλημα της Ελλάδας.

xryshaygh.wordpress.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Wikileaks: Το ΔΝΤ μεσολάβησε στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία




Σύμφωνα με μια μυστική έκθεση του αμερικανικού Ινστιτούτου για την Στρατηγική Ανάλυση «Stratfor» του 2009, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι εν μέρει υπεύθυνο για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, όπως δημοσιεύθηκε από τη Wikileaks.


Ειδικότερα, το μνημόνιο οποίο περιέχει αναλυτικές οδηγίες για το έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας με συλλογές πληροφοριών, δηλώνεται ότι τα οικονομικά μέτρα λιτότητας του ΔΝΤ, που επιβλήθηκαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία, πριν από τον πόλεμο, προκάλεσαν κοινωνικές αναταραχές, οι οποίες εν μέρει είναι υπεύθυνες για τον πόλεμο που ακολούθησε.
Αυτός είναι και ο λόγος που το «Stratfor» καθοδηγεί τους αναλυτές να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα κοινωνικά ζητήματα της περιοχής.

«Οι οικονομικοί δείκτες της περιοχής είναι πολύ σημαντικοί για την ανάλυση της παγκόσμιας ύφεσης. Χρήζουν προσοχής κάθε αναταραχή που δημιουργείται στην κρίση και στην οποία συμμετέχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων. 

Να μην λησμονηθεί ότι τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε το ΔΝΤ στην Γιουγκοσλαβία κατηγορούνται εν μέρει για τον πόλεμο. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οπωσδήποτε τα οικονομικά κίνητρα και η κοινωνική δυσαρέσκεια», αναφέρει το υπόμνημα.

Τονίζεται, ότι πρέπει οι αναλυτές να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις των οικονομικών στοιχείων, τα οποία προέρχονται από τη Σερβία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και την Κροατία.

Για τους αναλυτές του «Stratfor», κρίσιμες ενδείξεις αξιολόγησης αποτελεί η πρόθεση της Δυτικής Ευρώπης να βοηθήσει την ανάπτυξη της περιοχής καθώς και οι επισκέψεις που έκανε στην περιοχή το ΔΝΤ.

«Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα,  όπως οι αναφορές των ξένων τραπεζών στην περιοχή που προβαίνουν σε κάτι ασυνήθιστο, όπως είναι το κλείσιμο των επιχειρήσεων ή η πρόληψη των επενδύσεων», αναφέρει το τηλεγράφημα.





 http://www.echedoros-a.gr/2012/03/wikileaks.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Σχέδιο Παπανδρέου να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να συνδεθεί με το δολάριο;

Έγγραφο που δίνει στη δημοσιότητα το γνωστό Wikileaks, εμφανίζει το Γεώργιο Παπανδρέου να θέλει να βάλει την Ελλάδα στη ζώνη του Δολαρίου.

 Ναι, καλά ακούσατε στο μπλοκ του δολαρίου είχε συνεννοηθεί ο κ. Παπανδρέου να βάλει την Ελλάδα. 

Σημειώσεις του Stratfor το....Νοέμβριου του 2011 αναφέρουν την πιθανότητα να εισαχθεί η Ελλάδα στη ζώνη του Δολαρίου στο πλαίσιο εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων μας. Απ ότι φαίνεται αυτό είναι ένα μεγάλο παιχνίδι που παίζεται από καιρό στα παρασκήνια.

Η πρόβλεψη σχετίζεται με τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που διαπιστώθηκε ότι διαθέτει η χώρα μας. Στο σημείωμα του Wikileaks περιγράφεται η πρόθεση του Παπανδρέου να παραιτηθεί από τη κυβέρνηση για να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Αυτό όμως που αναφέρει το έγγραφο και πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως, είναι «η ύπαρξη πιθανώς τεραστίων κοιτασμάτων νοτίως της Κρήτης. Στη περίπτωση που η Ελλάδα γίνει σημαντική παραγωγός χώρα φυσικού αερίου και πετρελαίου, η χώρα θα προτιμήσει να ανήκει στη ζώνη του δολαρίου, κάτι το οποίο ταιριάζει με το νέο γεωπολιτικό σενάριο σενάριο που έχει διαμορφώσει το State Department.»

Φανταστείτε τι παίζεται πίσω από τις πλάτες των Ελλήνων; Φανταστείτε τι σχεδιάζουν οι προδότες Πολιτικοί, που με ψέματα κατάφεραν να εκλεγούν.




pentapostagma.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Για εύκολη εύρεση οδών - Μια δοκιμή θα σας πείσει.




Ακριβώς ότι λέει και ο τίτλος! Το showmystreet είναι μία online εφαρμογή, που πληκτρολογώντας την διεύθυνση που θέλετε να δείτε, σας πηγαίνει κατευθείαν εκεί μέσω εικόνων από δορυφόρο. Το θετικό σε αυτή την εφαρμογή, είναι ότι τα κάνει όλα πολυ γρήγορα, πληκτρολογείτε οδό και πόλη και σε δευτερόλεπτα είστε εκεί! Μια δοκιμή θα σας πείσει.

http://showmystreet.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΙΝΕΙ 21.000 ΕΥΡΩ ΣΕ SECURITY! (ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ)




Σήμερα, έγινε γνωστό πως με υπουργική απόφαση, "κουρεύεται" περισσότερο το επίδομα ανεργίας.
Από την άλλη όψη του νομίσματος, λεφτά υπάρχουν για... φύλαξη!
Το apospasma.gr, έψαξε και βρήκε πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για Ιανουάριο - Φεβρουάριο έδωσε σε εταιρείες security 21.000 ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα, για τους δύο αυτούς μήνες, η φύλαξη των κτιρίων του ΥΠΕΚΑ, κόστισε 20.910,00 ευρώ!

Μάλλον, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να ρωτήσει τον... Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για το τι έπραξαν εταιρείες που πρόσφατα έδειξαν πως μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το προσωπικό του για το θέμα της φύλαξης...
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παράδειγμα το... έχουμε!

















http://www.apospasma.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/175612/Default.aspx
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιαννιτσά ~ Φωτογραφίες από τα εγκαίνια στο Στρατιωτικό Μουσείο


Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου εγκαινιάστηκε το Στρατιωτικό μουσείο Γιαννιτσών, που βρίσκεται εντός της Λέσχης Αξιωματικών στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Παρών ήταν ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης και πλήθος πολιτικών του Νομού Πέλλης.

Στο μουσείο υπάρχουν εκθέματα και φωτογραφικό υλικό από τον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους.




Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη και Παρασκευή από τις 09.00 έως 14.00
Τετάρτη από 17.00 έως 20.00
Σάββατο και Κυριακή από 10.00 έως 13.00

Είσοδος Ελεύθερη


Το πανό στην είσοδο του μουσείου


Το τιμητικό άγημα


Οι επίσημοι



Κανόνι που χρησιμοποιήθηκε στους Βαλκανικούς Πολέμους


Πίνακας με θέμα τον τραυματισμό του Τέλλου Άγρα όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο "Στα μυστικά του Βάλτου" της Πηνελόπης Δέλτα




Μινιατούρα με θέμα επίθεση Βούλγαρων Κομιτατζήδων σε αχυροκαλύβες (πλάβες) των Ελλήνων





Κειμήλια Ελληνικού Στρατού


Κειμήλια Ελληνικού Στρατού



Αντικείμενα τούρκου αξιωματικού κατά τη μάχη των Γιαννιτσών

Η μάχη των Γιαννιτσών


Κειμήλια Γιουγκοσλάβων αξιωματικών


Γενική άποψη


Κειμήλια Σέρβων αξιωματικών κατά τους Βαλκανικούς πολέμους



Πολυβόλο Schwarzlose του Ελληνικού Στρατού κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους



Πληροφορίες με ηλεκτρονικά μέσα


Στολή Έλληνα Μακεδονομάχου και Βούλγαρου Κομιτατζή





 

Η προτομή του απελευθερωτή της πόλης, Βασιλέα Κωνσταντίνου Β' στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου


Το ανανεωμένο πάρκο του Αγίου Γεωργίου


Ο συντηρημένος πλέον οθωμανικός πύργος του ρολογιού









 
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »