Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

Μόλις πέντε λεπτά χωρίς Google ήταν αρκετά για να προκληθεί παγκόσμιος πανικός στο Διαδίκτυο

Μόλις πέντε λεπτά χωρίς Google ήταν αρκετά για να προκληθεί παγκόσμιος πανικός, να πέσει η αναγνωσιμότητα στο Διαδίκτυο κατά 40% και η ίδια η εταιρεία να χάσει 545.000 δολάρια.
Όλα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής όταν έμειναν εκτός λειτουργίας την ίδια στιγμή τα Google.com, Gmail, Google Drive και YouTube για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Το φαινόμενο αυτό επηρέασε ένα μεγάλο μέρος της κίνησης στο Διαδίκτυο και σχολιάστηκε δεόντως κοστίζοντας, μάλιστα στην εταιρεία αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πολύ γρήγορα.
Η εταιρεία ανάλυσης Διαδικτυακών δεδομένων ανέφερε χαρακτηριστικά
«Η Google.com είχε πέσει για μερικά λεπτά, μεταξύ 23:52 και 23:57 BST στις 16 Αυγούστου»
προσθέτοντας ότι προκλήθηκε πανικός καθώς εκατομμύρια χρήστες εξαρτώνται από τις υπηρεσίες της εταιρείας.

iefimerida.gr
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχεται το "σεισμόσημο" - Νέα απαίτηση από την τρόικα για υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων


- Το “σεισμόσημο” θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του ελέγχου τον Σεπτέμβριο

- Εχει προετοιμαστεί σχέδιο για τη δημιουργία Ταμείου που θα ασφαλίζει τα ακίνητα
- Γιατί το ζητάει η τρόικα και ποια θα είναι η επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες

Νέα βάρη στους ιδιοκτήτες ακινήτων θα φέρει η απαίτηση των δανειστών για υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για φυσικές καταστροφές δηλαδή για πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής η σύσταση της τρόικας για την επιβολή του “σεισμόσημου” σε όλα τα ακίνητα θα συζητηθεί κατα τη διάρκεια του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας που ξεκινά το δεύτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου

Ηδη το θέμα εχει συζητηθεί από την περασμένη άνοιξη με τους εκπροσώπους των δανειστών μας να προβάλλουν το επιχείρημα ότι επιβαρύνεται κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός με πρόσθετα και μη αναμενόμενα κονδύλια λόγω των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση ακινήτων ύστερα από φυσικές καταστροφές.

Η συζήτηση επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στη Φθιώτιδα. Μάλιστα έχει προετοιμαστεί ένα σχέδιο που αφορά τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα ασφαλίζει τα ακίνητα μέχρι ενός ύψους και θα δίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τη δυνατότητα να συμπληρώνουν την ασφάλιση για μεγαλύτερα κεφάλαια που θα ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του ακινήτου. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 100 - 150 ευρώ ανά ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ σε ετήσια βάση.


Σήμερα μόλις το 15% των κατοικιών είναι ασφαλισμένο στη χώρα μας και αυτό λόγω των πολλών δανείων την τελευταία δεκαετία και τα οποία επιβάλλουν την υποχρεωτική ασφάλιση

Η λογική της υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων στηρίζεται στο μοντέλο της υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων για αστική ευθύνη. Το επιχείρημα που υπαγορεύει την επέκτασή του και στην αγορά ακινήτων είναι η αδυναμία του κράτους να αποζημιώνει τους παθόντες στην περίπτωση σεισμού για παράδειγμα όπου οι συνέπειες είναι γενικευμένες.

Η υποχρεωτική ασφάλιση σπιτιών είναι διαδεδομένη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχει άλλωστε αυξημένη ασφαλιστική συνείδηση ενώ ακόμη και χώρες όπως η Τουρκία, η Ρουμανία, η Αλβανία, η FYROM, η Βουλγαρία έχουν προχωρήσει στη δημιουργία αντίστοιχων ταμείων, που αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του μεγάλου σεισμού στην Αθήνα το 1999 οι ζημιές υπολογίστηκαν στα 3 δις. ευρώ από τα οποία η κρατική συμμετοχή ήταν περίπου στα 800 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ελληνικό Δημόσιο στις περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών δανειζόταν από τη διεθνή αγορά τα κεφάλαια ώστε να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών. Δεδομένης όμως της μακροχρόνιας ύφεσης η χώρα μας είναι αδύνατον αν χρειαστεί να βρει τα ανάλογα κεφάλαια όπως έκανε για παράδειγμα στις πυρκαγιές του 2007.


newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Έλληνας που...άλλαξε ενεργειακά τον κόσμο...

Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

Ο Σάββας Παρασκευόπουλος ήταν βοσκός στη Νεστάνη της Αρκαδίας. Σε ηλικία 19 ετών έφυγε κρυφά από το σπίτι του για να μεταναστεύσει στην Αμερική. Όπως οι περισσότεροι Ελληνες μετανάστες την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα ήταν ξυπόλητος και πεινασμένος, όμως κατάφερε και πρόκοψε στο Γκάλβεστον του Τέξας και απέκτησε τέσσερα παιδιά με την Κατίνα Ελευθερίου μετανάστρια, επίσης, από το Άργος.
Ένα από τα παιδιά του, ο Τζορτζ σπούδασε σε πανεπιστήμιο του Τέξας, μηχανικός πετρελαίου και η ανακάλυψή του στην εξόρυξη ορυκτών καυσίμων έφερε επανάσταση στον κλάδο και την ανθρωπότητα σε …ενεργειακή ασφάλεια!
Ο Τζορτζ Φειδίας Μίτσελ άφησε την τελευταία του πνοή στις 26 Ιουλίου σε ηλικία 94 ετών. Οι ΗΠΑ τον τίμησαν ανεγείροντας άγαλμα ενώ η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου με τους Financial Times να τον χαρακτηρίζουν «τον μεγαλύτερο οραματιστή της ενέργειας» ενώ ο Economist έγραψε ότι «Ο Τζορτζ Μίτσελ άλλαξε τον κόσμο»!

Χάρις στη μέθοδο που ανακάλυψε ο ιδιοφυής Ελληνοαμερικάνος, την υδραυλική ρωγμάτωση (fracking), μπορούμε σήμερα να αντλήσουμε τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου που στο παρελθόν βρίσκονταν παγιδευμένες στο έδαφος! Δηλαδή, η μέθοδος Μίτσελ ξεκλειδώνει τα τεράστια κοιτάσματα που βρίσκονται παγιδευμένα μέσα σε αργιλικό σχιστόλιθο κάτω από την επιφάνεια της γης εισάγοντας στο έδαφος υγρά σε υψηλή πίεση για να σπάσει ο βράχος και να δημιουργηθούν διέξοδοι για το παγιδευμένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Επίσης ανέπτυξε τεχνικές για να αντλεί τα καύσιμα κάθετα και στην συνέχεια στο πλάι προκειμένου να αυξήσει την απόδοση κάθε πετρελαιοπηγής

Τι σημαίνει αυτό για την παγκόσμια οικονομία και την γεωπολιτική σκακιέρα που «ξαναστήνεται» από την εφαρμογή της μεθόδου Μίτσελ; Θα σας δώσω τρεις παραμέτρους που έχουν άμεση συσχέτιση:

A) Οι ΗΠΑ χάρη στον Μίτσελ οδεύουν στην ενεργειακή αυτάρκεια.Σήμερα περισσότερο από το 25% του φυσικού αερίου που καταναλώνουν οι ΗΠΑ προέρχεται από μη συμβατικά κοιτάσματα που έγιναν «εκμεταλλεύσιμα» από τη μέθοδο Μίτσελ. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της διαφοράς, το 2000 μόνο το 1 % προέρχονταν από τα κοιτάσματα αυτά.

Β) Επειδή η μέθοδος Μίτσελ αναδεικνύει χώρες που παλαιότερα είχαν αμελητέα κοιτάσματα σε σημαντικούς παραγωγούς φυσικού αερίου,η Ρωσία θα χάσει την πρωτοκαθεδρία της στο φυσικό αέριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία της και την θέση της στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.

Γ) Οι ανακατατάξεις στην ενεργειακή αγορά θα έχουν τεράστιες επιπτώσεις στις οικονομίες και την πολιτική σταθερότητα στις αραβικές χώρες που παράγουν πετρέλαιο.( Σαουδική Αραβία, Ιράκ, Ιράν, Μπρουνέι, Κατάρ, Λιβύη, Αμπού Ντάμπι κ.α.).

Μη ξεχνάμε οτι πρόσφατα ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον σε άρθρο του στην Daily Telegraph με τίτλο «δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε την ευκαιρία με το σχιστολιθικό αέριο» προτρέπει τους συμπατριώτες του να ξεπεράσουν φοβίες για ρύπανση των αποθεμάτων νερού και διαβεβαιώνει πως η μέθοδος Fracking, του ελληνοαμερικανού Μίτσελ, είναι ασφαλής. Στο άρθρο του ο Κάμερον ζητά απο ολόκληρη την Βρετανία -βόρεια ή νότια,Συντηρητικούς ή Εργατικούς– να επωφεληθεί και να ευεργετηθεί αμεσα από τις εξορύξεις.Υποστηρίζει επίσης ότι η μέθοδος Μίτσελ, το Fracking, θα οδηγήσει σε μειώσεις των τιμολογίων ενέργειας και θα δημιουργήσει 70.000 θέσεις εργασίας! «Οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 40 τρις κυβικά μέτρα σχιστολιθικού αερίου κάτω από την Βρετανία αυτή την στιγμή, και αυτή η μελέτη καλύπτει μόνο 11 κομητείες! Για να το θέσω αλλιώς – γράφει ο Κάμερον- ακόμη κι άν εξορύξουμε το ένα δέκατο αυτού του αριθμού, μιλάμε για το ισοδύναμο των αποθεμάτων φυσικού αερίου 51 ετών.

Εντυπωσιάστηκα όχι τόσο από το άρθρο του Βρετανού πρωθυπουργού, αλλά περισσότερο από την αμεσότητα της επίκλησης του συμφέροντος προς τους συμπατριώτες του. Λέει στα ίσια και χωρίς φιοριτούρες «Ξεπεράστε οικολογικές υστερίες. Εγγυόμαστε ότι είναι ασφαλές. Η οικονομία μας θα απογειωθεί και θα κερδίσουμε ενεργειακή αυτάρκεια «δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε την ευκαιρία….» Κοτζάμ Μεγάλη Βρετανία δεν έχει την πολυτέλεια… Πώς να μην κάνω συγκρίσεις με εμάς που έχουμε έναν τεράστιο ορυκτό πλούτο και κανείς δεν ενδιαφέρεται να τον εξορύξει; Είτε γιατί οι οικολόγοι δεν επιτρέπουν να χαλάσει η ομορφιά σε ένα κουτσοχώρι, είτε γιατί έχουμε τους σκληρότερους περιβαλλοντικούς νόμους ενάντια στην βιομηχανική παραγωγή, είτε λόγω γραφειοκρατίας και χρονοβόρας επίλυσης ενστάσεων στο ΣΤΕ και τα δικαστήρια.

Εμάς ποιος θα μας εκλιπαρήσει να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο μας, ποιος θα μας προτρέψει να ενωθούμε, να τα βρούμε για την περιβόητη ανάπτυξη στην πράξη; Μάλλον κανείς! Ίσως γιατί σε αντίθεση με τη Βρετανία εμείς έχουμε την …πολυτέλεια να κλοτσάμε τις ευκαιρίες.Όπως δεκαετίες τώρα έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε «τα καλύτερα μυαλά» τα οποία και μεταναστεύουν με επιτυχία στο εξωτερικό, όπως η οικογένεια του Τζορτζ Φειδίας Μίτσελ, ενός ακόμη Έλληνα που με τα επιχειρηματικά και επιστημονικά επιτεύγματά του βοήθησε ξένη χώρα και όχι την πατρίδα του…
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί το κράτος θέλει τον πλακούντα σου; Τι τον κάνει; Γνωρίζετε πως οι γονείς σας διώκονται σε περίπτωση που κρατήσουν τον πλακούντα σας;

ΔΙΩΚΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της μαίας κ. Βικτώριας Μοσχάκη, προέδρου του «Συλλόγου Μαιών Θεσσαλονίκης»
Μαρία-Μυρτώ Γρίβα
Στις 22 Οκτωβρίου 2009, εγώ και ο πρώην σύζυγός μου βιώσαμε το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, τη γέννηση της κόρης μας στο πιο ανθρώπινο περιβάλλον που μπορούσαμε να επιλέξουμε, το σπίτι μας.
Στις 11 Ιουνίου 2013, θα δικαστούμε μαζί με άλλους 77 γονείς, γιατρούς και μαίες. Είμαστε κατηγορούμενοι όχι για τον τόπο που επιλέξαμε να γεννήσουμε τα παιδιά μας, αλλά για το ότι «μολύναμε το περιβάλλον» επειδή δεν παραδώσαμε τους «επικίνδυνους και μολυσματικούς» πλακούντες μας σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα διαχείρισης και «θέσαμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία» (!)
Μέχρι σήμερα και παρά τα πολλά ανυπόστατα δημοσιεύματα δεν δώσαμε μια δημόσια απάντηση, για έναν και μόνο λόγο: δεν είμαστε σωματείο ή σύλλογος ή μέτοχοι σε ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους πλακούντες για την παρασκευή ακριβών καλλυντικών, καλλιέργεια βλαστοκυττάρων, κ.α.
Είμαστε όλοι άνθρωποι που παλεύουμε να επιβιώσουμε οικονομικά και να φροντίσουμε της οικογένειές μας και δεν υπήρχε η πολυτέλεια χρόνου για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Από εδώ και πέρα όμως οι απαντήσεις μας θα είναι δημόσιες.
Εγώ αποφάσισα σήμερα να κοινοποιήσω την δική μου ιστορία, υπό το βάρος της ηθικής ευθύνης και της συναισθηματικής φόρτισης, όταν έμαθα ότι μεταξύ των συγκατηγορουμένων μου δύο δεν βρίσκονται πια στην ζωή. Η μία ήταν εξαιρετική συνάδελφος και ο άλλος πατέρας τριών παιδιών. «Έμεινε» πίσω η γυναίκα του, μητέρα τριών παιδιών να είναι και κατηγορούμενη μαζί μας.
Τα γεγονότα:
1) Είναι δικαίωμα κάθε γονιού να επιλέξει τον τόπο και τον τρόπο που θα γεννήσει.
2) Είναι δικαίωμα κάθε γονιού να επιλέξει ποιος και πόσοι θα συμμετέχουν στην σ’ αυτή τη διαδικασία.
3) Ο πλακούντας είναι το όργανο που κρατάει το έμβρυο στη ζωή κατά την διάρκεια της κύησης. Είναι αυτό το μαγικό «κάτι» που μας κάνει ένα με τα κυοφορούμενα παιδιά μας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ. Εάν ο πλακούντας, που είναι ένα με το έμβρυο στην ενδομήτρια ζωή, είναι επικίνδυνος και μολυσματικός, τότε και τα μωρά που φέρνουμε στον κόσμο είναι επικίνδυνα και μολυσματικά. Σε ποιόν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα έπρεπε να τα έχουμε «παραδώσει» για διαχείριση;
4) Εάν κάθε σύλλογος, αρχή ή άλλος φορέας είναι τόσο ευαισθητοποιημένος για το δικαίωμα της γυναίκας να γεννάει όπως επιλέγει, θα έπρεπε από χρόνια να έχει πάρει δημόσια θέση για το υψηλό ποσοστό καισαρικών και περινεοτομών στην Ελλάδα.
5) Κάθε υποψήφια μητέρα που επιλέγει να γεννήσει σπίτι της, το επιλέγει από σεβασμό και αγάπη στο σώμα της, στο μωρό της και το περιβάλλον. Και αυτή η επιλογή από μόνη της είναι έμπρακτη απόδειξη ότι δεν θα έκανε οτιδήποτε που να βλάπτει τον εαυτό της, το μωρό της ή το περιβάλλον
6) Σε όλη την Ευρώπη, οι υποψήφιες μητέρες έχουν δικαίωμα όχι μόνο στο να επιλέξουν τον τόπο που θα γεννήσουν, αλλά και το πώς θα διαχειριστούν αυτό το θαύμα της φύσης που λέγεται πλακούντας.
7) Η γέννηση ενός παιδιού είναι ένα θαύμα που απαιτεί σεβασμό και που το διαχειρίζονται οι δύο άνθρωποι που το δημιούργησαν, οι γονείς. Κανένας σύλλογος δεν νομιμοποιείται να καθορίζει τις επιλογές μας
8) Ο «Σύλλογος Μαιών Θεσσαλονίκης» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος μας και τώρα δια στόματος της Προέδρου του κ. Βικτώριας Μοσχάκη, ισχυρίζεται ότι θα μας προστατέψει. ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ κάθε «προστασία» από εκείνους που υπήρξαν η αφορμή για να υπάρχει πρόσβαση στα προσωπικά μου δεδομένα (για τη νομιμότητα της οποίας θα αποφανθεί η δικαιοσύνη) και έκαναν ότι ήταν δυνατόν από περήφανη μητέρα της κόρης μου να γίνω κατηγορούμενη για… "μόλυνση του περιβάλλοντος".
9) Σε μια ΕΥΝΟΝΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ προστασία στους πολίτες παρέχεται από το Σύνταγμα, τους Νόμους, τη Δικαιοσύνη και το σεβασμό της Κοινής Λογικής (και όχι από διάφορους αυτόκλητους «προστάτες» που υφίστανται ως συνδικαλιστικά και συντεχνιακά όργανα).
10) Τη δίκη μου δεν την αντιμετωπίζω ως "κατηγορούμενη", αλλά ως ενεργός πολίτης που παλεύει, για να μπορεί η κόρη μου (όταν έρθει η σειρά της) να αποφασίζει αυτή και μόνο αυτή για το πού και πώς θα φέρει στον κόσμο μια νέα ζωή και πώς θα διαχειριστεί το δικό της πλακούντα.
Υπό το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης και της ηθικής ευθύνης στους δυο εκλιπόντες συγκατηγορούμενους μου, τη γυναικολόγο ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ και τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ, πατέρα τριών παιδιών, με την δημόσια δέσμευση να δώσω και την δική τους μάχη για έναν καλύτερο και ελεύθερο κόσμο
Με τιμή
Η 79η "κατηγορούμενη"
Μαρία- Μυρτώ Γρίβα
Ειδική Παθολόγος
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »