Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

O Άδωνις μιλάει για τα σχέδια Σαμαρά...Πολύ γέλιο στις 11:40:00 π.μ. 0 σχόλια





aristofanis


Διαβάστε περισσότερα » »

Αρένα το στούντιο του ΣΚΑΙ, με Άδωνι-Σκουρλέτη-Χαϊκάλη - Δείτε το video

Την αποχώρηση του Άδωνι Γεωργιάδη από το τηλεοπτικό στούντιο του ΣΚΑΙ προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί του Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος τον αποκάλεσε «ξεφτιλισμένο, καραγκιόζη και βλάκα».

Αφορμή στάθηκε η πρόταση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ενταχθούν και οι βουλευτές στο ενιαίο μισθολόγιο.

«Πως θα ζήσει ένα άτομο με 586 ευρώ», ανέφερε ο κ. Χαϊκάλης απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ..

του απάντησε : «σε προκαλώ για να μην είσαι ψεύτης από τον επόμενο μήνα να κρατήσεις 586 ευρώ και τα άλλα να τα μοιράσεις».

«Είσαι ξεφτιλισμένος», του ανταπάντησε ο Παύλος Χαϊκάλης με τον κ. Γεωργιάδη να λέει: «εγώ ψέματα για να πάρω ψήφους δε λέω».

«Είσαι καραγκιόζης και βλάκας. Πας αλλού το θέμα», του είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και ο Άδωνις Γεωργιάδης αποχώρησε.





Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

2350 π.Χ. ~ Μια βιομηχανία αρωμάτων στην Κύπρο

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΪΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Στο χωριό Πύργος στην νότια Κύπρο το 2350 πχ έως το 1850 πχ . ο πληθυσμός του ελλαδικού χώρου διέθετε ένα πολύ σημαντικό βιομηχανικό κτίριο περίπου 4000 μ², για την επεξεργασία όχι μόνο του χαλκού, αλλά και του ελαιολάδου, αρωμάτων, φαρμάκων, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, χρωμάτων και κρασιού.

Εκεί βρέθηκε το αρχαιότερο μετάξι στον κόσμο, παλαιότερο και από την Κίνα αλλά και το πρώτο...
εργαστήριο αρωματοποιίας στον κόσμο. Εργαστήριο φαρμακευτικής παρασκευής και επίσης εντοπίστηκαν στοιχεία που συνδέουν την επεξεργασία των μετάλλων με ελαιόλαδο (καύση ελαίου για υψηλή θερμοκρασία) μοναδικό και αυτό στον κόσμο. 1500 χρόνια δε, πριν από τους Φοίνικες, έβαφαν με πορφύρα.

Η περιοχή του Πύργου αποτελεί ένα από τα κύρια κέντρα ενός σημαντικού φορέα για την προϊστορία του ελληνισμού της Κύπρου για την οποία ,ο εκσυγχρονισμός και η εμβάθυνση των μελετών με καινοτόμα συστήματα ανασκαφών και αρχαιομετρικές έρευνες , μπορούν να παρέχουν, σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία και την εξέλιξη των προϊστορικών γεωργικών τεχνολογιών, τα οποία καθορίζουν και διαμόρφωσαν τα κύρια χαρακτηριστικά του νησιού, και την πολιτιστική ταυτότητα.

Η γνώση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς ώθησε τους προϊστορικούς πληθυσμούς των Ελλήνων να εκπονήσουν και να αναπτύξουν συστήματα διατήρησης της μνήμης για την τεχνολογική κληρονομιά τους, μέσω της χρήσης των εικονογραφικών συμβόλων και να επινοήσουν πρωτότυπα συστήματα μετάδοσης της ιστορικής μνήμης, έχουμε στοιχεία αυτού του συστήματος στο περίφημο «Βάζο του Πύργου »που έχει βρεθεί από τον Παύλο Φλουρέντζο, διευθυντή του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Κύπρου, σε ένα τάφο του Πύργου και οι οποίες , όπως και αυτό, αντιπροσωπεύουν εδώ με την μέθοδο του συμβολισμού το σύνολο της διαδικασίας για την παραγωγή κρασιού.


Η σύγκριση ανάμεσα σε αυτές τις εικονογραφικές μαρτυρίες και πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν καθ 'όλη την ανάλυση του περιεχομένου στοιχείων και των αρχαιολογικών ιζημάτων ίχνη μια ρεαλιστική εικόνα του περιβάλλοντος και των γεωργικών πόρων του χρόνου, πάνω από τα διάφορα συστήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για να επωφεληθούν από τους γεωργικούς και μεταλλευτικούς πόρους του νησιού.

Στον Πύργο έχουμε στοιχεία της αγροτικής επανάστασης, από την έναρξη της Εποχής του Χαλκού που τροποποιήθηκε με την οργάνωση και το μετασχηματισμό της προϊστορικής κοινωνίας των Ελλήνων, η οποία ιδρύθηκε με βάση τις σχέσεις και την ισορροπία μεταξύ της τεχνολογίας και της οργάνωσης της κοινωνικής ζωής: αυτά που κατέχουν πρωταρχική θέση στις ανάγκες, τους πόρους, τις οικονομικές ανταλλαγές και τη διαφοροποίηση των κοινωνικών και εργατικών τάξεων..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....


©ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ/visaltis.net
krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρέθηκε ακόμη ένα χρυσό στεφάνι στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Χρυσό στεφάνι βρέθηκε σήμερα στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το στεφάνι βρέθηκε σε μεγάλο κιβωτιόσχημο τάφο, ο οποίος ανήκει στο δυτικό νεκροταφείο της πόλης.

Το δυτικό νεκροταφείο ξεκινά από το Βαρδάρη, έξω από τα τείχη, που βρίσκονταν στην οδό Λαγκαδά και εκτείνεται ως το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου είχε βρεθεί ένα μεγάλο μέρος του, με πολλούς τάφους, στη διάρκεια κατασκευής του σταθμού του Μετρό. Πρόκειται για το 9ο χρυσό στεφάνι που έρχεται στο φως από την έναρξη του ανασκαφικού έργου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της κατασκευής του Μετρό.

Μετά την αποκάλυψη και απομάκρυνση του ευρήματος θα συνεχιστεί η ανασκαφή στον τάφο για τον εντοπισμό και άλλων τυχόν ευρημάτων. Το στεφάνι θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΙΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, όπου θα καθαριστεί, θα συντηρηθεί και θα μελετηθεί.

*Το χρυσό στεφάνι που ήρθε σήμερα στο φως είναι το ένατο το οποίο βρέθηκε μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των μακρόχρονων ανασκαφών που γίνονται στο πλαίσιο κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης. Τα προηγούμενα οκτώ χρυσά στεφάνια, βρέθηκαν σε έναν τάφο στο εργοτάξιο του μετρό στο Πανεπιστήμιο.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ...ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: ΑΥΞΗΣΗ 350% ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

xatzidakis
Η ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ...ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ (ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ)

Κράτος απάνθρωπο, κράτος-εγκληματίας. Αυτή είναι η δημοσιονομική προσαρμογή του κ. Χατζηδάκη στην οποία θα πρέπει να υποταχθούν όλοι οι είλωτες-Έλληνες! 

Διαφορετικά θα έρθουν τα...τανκς! 350% αύξηση στην φορολόγηση του δύσμοιρου λαού.  

Και μετά, θα έρθουν οι αλήτες για να πουν: "Δεν μπορείς να πληρώσεις τους φόρους; Σου κατάσχουμε το σπίτι για πάνω από 400 ευρώ χρέη"!




Διαβάστε περισσότερα » »

Δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας για την αποφυγή του κλεισίματος της ογκολογικής και της υποβάθμισης του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

  Ο Σύλλογος  Καρκινοπαθών Εορδαίας σας καλεί την Κυριακή 27/1/2013 και ώρα 12.00 π.μ. να παραβρεθείτε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη μια και θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με τις  ενέργειες μας προς αποφυγή του κλεισίματος της ογκολογικής και της υποβάθμισης του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ...

DEHTIMOLOGIOΤο ειδικό τιμολόγιο απευθύνεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και είναι χαμηλότερο κατά 42% σε σχέση με τις χρεώσεις που ισχύουν για τα υπόλοιπα νοικοκυριά. Εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου
2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου
3. Η κατανάλωση είναι από 200 kWh (κιλοβατώρες) έως 1.500 ή 1.700 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και ανάλογα με την κατηγορία
των δικαιούχων. Αν το νοικοκυριό κάψει πάνω από αυτά τα όρια τότε η χρέωση γίνεται με τις τιμές του κανονικού οικιακού τιμολογίου. Επίσης στα όρια των 1.500 kWh ή 1.700 kWh δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Οι δικαιούχοι

Οι κατηγορίες των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου είναι:

· Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 παιδιά και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh

Τρίτεκνοι: Άτομα με τρία παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh

Μακροχρόνια άνεργοι: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 παιδιά, στο οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh.

Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh.

Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης: Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας μεγαλύτερη από 200 kWh. Οι καταναλώσεις, πέραν των 2.000kWh, θα τιμολογούνται με το οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ, όπως ισχύει κάθε φορά.

Τα δικαιολογητικά

Οι πελάτες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:

1. Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού)

2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)

3. Στην περίπτωση των ατόμων που χρήζουν ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης και μόνο χρειάζεται επιπλέον βεβαίωση χρήσης ενεργοβόρας συσκευής απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγεται ο δικαιούχος. Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται αντίστοιχη βεβαίωση από κρατικό νοσοκομείο.

Η εφαρμογή του ΚΟΤ, αφού έχει υποβληθεί η αίτηση, ξεκινά από τον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων από τους αρμόδιους φορείς (Υπ. Οικονομικών, ΟΑΕΔ) και θα αφορά στο σύνολο της ημερήσιας κατανάλωσης, ανεξάρτητα δηλ. εάν ο εκκαθαριστικός λογαριασμός αφορά και διάστημα πριν την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ελέγχου.

Αλλαγή παροχής

Όσοι δεν έχουν στο όνομά τους παροχή ρεύματος μπορούν να κάνουν αλλαγή χωρίς να χρειάζεται να προπληρώσουν τη λεγόμενη «εγγύηση». Το ύψος αυτής δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ και θα επιμερίζεται σε έξι ισόποσες διμηνιαίες άτοκες δόσεις με ενσωμάτωσή τους στους επόμενους λογαριασμούς.

Που υποβάλλονται οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο υποβάλλονται:

- ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ (Διαχειριστής Δικτύου ή

Διαχειριστής μη Διασυνδεδεμένων Νησιών) στο www.dei.gr.

- Τηλεφωνικά στο 210-9298000 (αστική χρέωση) τις μέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7πμ-10μμ και το Σάββατο τις ώρες 7πμ- 3μμ

Στα καταστήματα της ΔΕΗ γίνεται μόνον διανομή ενημερωτικού εντύπου σχετικά με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και παρέχονται σχετικές πληροφορίες.
   

filotimia
eleftheriskepsi 
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνεχίζονται οι μυστηριώδεις ηχητικές δονήσεις σε Καναδά και Αμερική

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει διαθέσει 60,000 $ δολάρια για να βοηθήσει τα πανεπιστήμια να διερευνήσουν τις μυστηριώδεις ηχητικές δονήσεις που συνεχίζουν να πλήττουν το Windsor στο Οντάριο. Η πόλη του Windsor είναι το επίκεντρο για τις πολλές εικασίες σχετικά με τις ηχητικές δονήσεις που γίνονται αισθητές μέχρι το Ντιτρόιτ ποταμό πέρα ​​από τα σύνορα των ΗΠΑ.

Μια μελέτη από το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Καναδά έχει ταυτοποιήσει ως πηγή αυτού του ακουστικού φαινομένου το νησί Zug, νησί το οποίο βρίσκεται στην αμερικανική πλευρά του ποταμού. Μετά από συνομιλίες μεταξύ των καναδικών και αμερικανικών αρχών δεν έχουν καταφέρει να επιλύσουν το ζήτημα...


Τώρα το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Εμπορίου, μέσω χρηματοδότησης, και ενός βοηθήματος μελέτης, προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή των ήχων-δονήσεων. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο και το Πανεπιστήμιο του Windsor θα ενταχθούν στην έρευνα, και θα προσπαθήσουν να λύσουν από κοινού αυτό το μυστήριο.

Αποκάλυψη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Λόγος του Μέγα Αλέξανδρου [video] ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ!!

*** Παράκληση δείτε το βίντεο μαζί με τα παιδιά σας***
Μια παραγωγή του Ροδίτη Βασίλη Χατζηβασίλη Ο Αλέξανδρος ο Μέγας ως Έλληνας , μίλησε Ελληνικά. Μίλησε με λόγια απλά, το πόσο ωραίο είναι και πόσο μεγάλο να είσαι Έλληνας…
Στην σημερινή εποχή που ζούμε ως Έλληνες, είμαστε το μόνο κράτος που ....
υπέστημεν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις που μας διοίκησαν ,τόσο πολύ ανθέλληνικότητα.
Μας μπέρδεψαν απο αριστερά, κεντρώα και δεξιά .
Δεν κατάλαβαν αυτοί που ασκούσαν και ασκουν την εξουσία ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι, αυτοί που γέννησαν την δημοκρατία, μιλούσαν σε μια άλλη γλώσσα .(..Έχουμε πολίτευμα που δεν αντιγράφει των άλλων τους νόμους, αλλά πιο πολύ είμαστε εμείς παράδειγμα σε μερικούς παρά μιμητές τους…)
Το γεννηθείς Έλληνας είναι θέμα τύχης . Το να αισθανθείς Έλληνας και να αποκτήσεις την συνείδηση την Ελληνική είναι θέμα επιλογής και κατάλληλης παιδείας....


Σκηνοθεσία κείμενο μονταζ: Γιαννης Χατζηβασιλης
Φωνή Μεγάλου Αλέξανδρου :Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Υπεύθυνος Βιβλιοθήκης : Κωστής Νικολάκης
Κάμερα: Μανώλης Χατζηβασίλης Τ
ίτλος τραγουδιού: Μανα του Αλεξανδρου
Στίχοι: Πάνος Θεοδωρίδης
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Τραγουδι: Γιώργος Νταλάρας
Παραγωγή : Μουσείο Βασίλη Χατζηβασίλη
 



Όλυμπος Κάρπαθος. http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/ 
makedonia-is-greece 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Α. Σαμαράς καλεί τον λαό σε ανυπακοή και αυτοδικία;

"Από την άλλη πλευρά, όμως, οφείλουμε να πούμε πως, όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα από την πλευρά της εξουσίας, τότε πράγματι πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας.

Όταν διαρρηγνύεται το Κοινωνικό Συμβόλαιο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και το λαό, τότε καταρρέει η εμπιστοσύνη των πολιτών στους νόμους και διαχέεται κάθε είδους αντικοινωνική προδιάθεση.

-- Όταν διαλύεται η οικονομία από αλλεπάλληλες φορο-επιδρομές εκεί οδηγούμαστε.

-- Όταν πληρώνουμε επί δεκαετίες για… μελλοντικά αγαθά και υπηρεσίες, εκεί οδηγούμαστε.

-- Όταν αυξάνονται τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ πολύ πέρα από τα όρια ανοχής των ανθρώπων, εκεί οδηγούμαστε.

Η ανυπακοή στους νόμους της Δημοκρατίας είναι αντικοινωνική συμπεριφορά ή οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Αλλά αυτό είναι μόνον η μισή αλήθεια...

Η άλλη μισή – και οφείλουμε να την πούμε – είναι ότι η αναλγησία της κυβέρνησης πυροδοτεί κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές. "

Από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στις 3/2/2011

Νομίζω πρέπει η ομάδα αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας να καταγγείλει τον Αντώνη Σαμαρά που όχι μόνο δεν καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται αλλά σύμφωνα με το σκεπτικό πάντα των γαλάζιων παιδιών της "ομάδας αλήθειας" της Νέας Δημοκρατίας, του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και του υπουργού δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη Νίκου Δένδια καλεί τον κόσμο σε ανυπακοή και αυτοδικία.
Σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό των γαλάζιων στελεχών.

Και αυτό το βίντεο ΔΕΝ είναι συρραφή αποσπασμάτων αλλά ένα ενιαίο απόσπασμα από ομιλία του Αντώνη -καταδικάζω την βία απ όπου και αν προέρχεται- Σαμαρά.




http://gerogriniaris.blogspot.de/2013/01/blog-post_24.html

http://harrytsopanos.blogspot.com/#ixzz2IyjBlFBY
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ: ΣΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ!!!

Κύριε Αθανασόπουλε, γνωρίζετε καλά την ευαισθησία του πρωθυπουργού σχετικά με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων και επίσης γνωρίζετε την πολιτική εξορία που είχε υποστεί γι αυτήν ακριβώς την ευαισθησία του.
 Άραγε ο Αντώνης Σαμαράς κύριε Αθανασόπουλε, γνωρίζει τι πάτε να κάνετε με τους συνεργάτες του Γκρουέφσκι;
 Έχετε την άδεια του πρωθυπουργού να πουλήσετε τη μονάδα της ΛΑΡΚΟ στην ΚΟΖΑΝΗ, σε εταιρεία που ανήκει στους
μεταλλαγμένους πλαστογράφους της ιστορίας της Μακεδονίας μας;
 Γιατί αν δεν γνωρίζει ο πρωθυπουργός τις μυστικές επαφές που κάνετε με τους μεταλλαγμένους Βουλγάρους των Σκοπίων και τον πραγματικό σκοπό τους, τότε το λιγότερο που πρέπει να κάνετε είναι να υποβάλετε την παραίτησή σας.

Το λιγότερο....

Αναλυτικό ρεπορτάζ με αποκαλύψεις για όλες τις μυστικές επαφές του ΤΑΙΠΕΔ με τους συνεργάτες του ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ, έχει σήμερα η εφημερίδα Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ στη σελίδα 12.

ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ
 taxalia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ;

Ο "κομφερασιέ" - κατά την Le Monde - Γιώργος Παπανδρέου, συνεχίζει τις ανά τον κόσμο επισκέψεις του, αλλά αυτή την φορά προκαλεί για άλλη μία φορά τους Έλληνες πολίτες: Δίνει παράσταση στην Τουρκία απόψε το βράδυ, αλλά το ενδιαφέρουν βρίσκεται αλλού, στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!
Ενώ η Τουρκία απειλεί ευθέως την Ελλάδα και τα δικαιώματά της στην Α.Μεσόγειο εξαγγέλλοντας έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο Γ. Α. Παπανδρέου επί μία ώρα και ένα τέταρτο μιλούσε με τν Τούρκο πρωθυπουργό  για την ... "την προετοιμασία της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, που θα γίνει στην Τουρκία αυτή τη φορά -η πρώτη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί τον Μάϊο του 2010, στην Αθήνα"!
Μήπως ο εν λόγω κύριος είναι ακόμα πρωθυπουργός και δεν το έχουμε ακόμα καταλάβει; Μπήπως είναι απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης; Θα μπορούσε κάποιος απ΄πο την κυβέρνηση να μας εξηγήσει το περιεχόμενο της άτυπης ανακοίνωσης που έγινε από την πλευρά του; Όσο για την ομιλία του στο GLOBAL RELATIONS FORUM - για την οποία πληρώθηκε δεκάδες χιλιάδες δολάρια - θαυμάστε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
«Όταν έγινα Υπουργός Εξωτερικών, η συμβατική αφήγηση ήταν ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ότι ήταν η μοίρα μας να είμαστε εχθροί και υπήρχαν και πολύ σοβαροί λόγοι για αυτό. Αλλά αποφάσισα να μην ακολουθήσω το συμβατικό δρόμο - γιατί πίστευα βαθειά ότι υπήρχε άλλος δρόμος. Γιατί πίστευα ότι όταν σου δίνεται η ευκαιρία να ηγηθείς από μία θέση ευθύνης, δεν πρέπει να την χαραμίσεις. Δεν πρέπει να κρυφτείς πίσω από το πρόβλημα – αλλά να το λύσεις. Και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν το πρόβλημα.  Πίστευα ότι έπρεπε να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος, κοινά συμφέροντα. Πίστευα ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μία κατάσταση επωφελή και για τους δύο, αντί για ένα παιχνίδι «μηδενικού αθροίσματος» με νικητές και ηττημένους. Πήρα το ρίσκο. Και ήμουνα τυχερός που βρήκα ένα χέρι βοηθείας και κατανόησης από την άλλη πλευρά, τον Ισμαέλ Τζεμ, με τον οποίο γίναμε πραγματικοί φίλοι». 
Ε, βέβαια, άμα γίνεις ο "πάρτα όλα" υπουργός Εξωτερικών και υπογράψεις συμφωνίες με αυτόν που διεκδικεί έδαφος και δικαιώματα από την χώρα του (συμφωνία Ελσίνκι),  φυσικά θα "πετύχεις".
Στο Ελσίνκι, στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις 10-11 Δεκέμβρη 1999 αξίζει να δούμε σε ποια κείμενα και ποιες αποφάσεις έβαλε την υπογραφή του ο Γ.Παπανδρέου και θεωρεί εαυτόν "επιτυχημένο.
Με «αντάλλαγμα» μια σειρά "ευχών" για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στο Ελσίνκι από πλευράς Τουρκίας, η Ελλάδα ήρε τις αντιρρήσεις της για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ταυτόχρονα, η ελληνική πλευρά, αναγνώρισε για πρώτη φορά «συνοριακές διαφορές» με την Τουρκία.
Το κείμενο της συμφωνίας:
Στα συμπεράσματα της Συνόδου που συνυπογράφει η ελληνική κυβέρνηση, στο κεφάλαιο Προετοιμασία για τη διεύρυνση και ειδικότερα στις παραγράφους που αφορούν τη Διαδικασία διεύρυνσης, περιλαμβάνονται και οι επίμαχες αναφορές σχετικά με την επίλυση των ελληνοτουρκικών «συνοριακών διαφορών».
Στην παράγραφο 4 σημειώνεται:
«Εν προκειμένω, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει την αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και παροτρύνει τα υποψήφια κράτη να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επίλυση κάθε εκκρεμούς συνοριακής διαφοράς και άλλων συναφών θεμάτων.
Αλλως, θα πρέπει να φέρουν τη διαφορά ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Το αργότερο στα τέλη του 2004, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανεξετάσει την κατάσταση ως προς κάθε εκκρεμή διαφορά, ιδίως όσον αφορά τις επιπτώσεις στην ενταξιακή διαδικασία, προκειμένου να προαγάγει την επίλυσή τους μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου».
Με άλλα λόγια, η Ελλάδα συμφώνησε με ένα κείμενο το οποίο χωρίς περιστροφές αναγνώριζε «συνοριακές διαφορές» με την Τουρκία, πέραν του προβλήματος της υφαλοκρηπίδας που υπήρχε έως τότε.
Αυτές είναι μερικές από τις "επιτυχίες" του ΓΑΠ στα ελληνοτουρκικά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

"Απαγορευτική" η διαμονή Μουσουλμάνων στην Ιαπωνία

Εδώ στην Ελλάδα συνεχώς κατηγορείται η ελληνική κοινωνία για ρατσισμό απέναντι στους μουσουλμάνους που μας έχουν "κουβαληθεί" από όλον τον πλανήτη, συνήθως από άτομα του "προοδευτικού" μεσαιωνικού χώρου.
Θα έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε τι στάση, και γιατί, έχει η Ιαοωνία απέναντι στο Ισλάμ, η οποία είναι η τρίτη οικονομία στον κόσμο και αυτό από μόνο του δείχνει ότι κάποια πράγματα τα κάνουν σωστά.
Η Ιαπωνία έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με το Ισλάμ και όλους τους μουσουλμάνους και αυτοί δεν τολμούν να πλησιάσουν.
Οι λόγοι που δεν πάνε είναι οι εξής:
α) Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που δεν δίνει ιθαγένεια στους μουσουλμάνους.
β) Στην Ιαπωνία μόνιμη κατοικία δεν δίνεται σε μουσουλμάνους.
γ) Υπάρχει αυστηρή απαγόρευση για τη διάδοση του Ισλάμ στην Ιαπωνία.
δ) Στα Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, αραβική ή οποιαδήποτε ισλαμική
γλώσσα δεν διδάσκεται.
ε) Απαγορεύεται η εισαγωγή «Κορανίου» στη χώρα, στην αραβική γλώσσα.
στ) Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την ιαπωνική κυβέρνηση, έχει δοθεί προσωρινή κατοικία μόνο σε 2 τυχερούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν τον ιαπωνικό νόμο του ομόσπονδου κράτους
στο οποίο βρίσκονται.
Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μιλούν Ιαπωνικά και να τελούν τις θρησκευτικές τελετές τους μόνο στα σπίτια τους.
ζ) Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει έναν αμελητέο αριθμό πρεσβειών ισλαμικών χωρών.
η) Οι Ιάπωνες δεν επηρεάζονται καθόλου από το Ισλάμ.
θ) Οι μόνοι Μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Ιαπωνία είναι οι υπάλληλοι
ξένων εταιρειών.
ι) Ακόμα και σήμερα, δεν χορηγούνται βίζες στους μουσουλμάνους γιατρούς, μηχανικούς ή σε στελέχη που αποστέλλονται από ξένες εταιρείες.
ια) Στην πλειονότητα των εταιρειών, αναφέρεται στους κανονισμούς τους, μόνο μη μουσουλμάνοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εργασία.
ιβ) Η ιαπωνική κυβέρνηση είναι της γνώμης ότι οι Μουσουλμάνοι είναι φονταμενταλιστές, ακόμα και στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, και δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τους μουσουλμανικούς νόμους τους.
ιγ) οι μουσουλμάνοι δεν τολμούν να σκεφτούν ότι μπορούν να νοικιάσουν σπίτι στην Ιαπωνία.
ιδ) Αν κάποιος καινούργιος έρθει σε μια γειτονιά και γνωρίζουν οι υπόλοιποι ότι ο καινούργιος είναι μουσουλμάνος τότε όλη η γειτονιά είναι σε συναγερμό.
ιε) Κανείς δεν μπορεί να ιδρύσει μια μικρή ισλαμική οργάνωση ή «Madarsa» στην Ιαπωνία.
ιστ) Δεν ισχύει καμία σαρία για προσωπικούς λόγους στην Ιαπωνία.
ιζ) Σε περίπτωση που ένας Ιάπωνας παντρευτεί μια γυναίκα μουσουλμάνα τότε θεωρείται για πάντα παρίας.
ιη) Σύμφωνα με τον κ. Komico Yagi (Πανεπιστήμιο του Τόκιο) «Υπάρχει μια αντίληψη στην Ιαπωνία ότι το Ισλάμ είναι μια πολύ στενόμυαλη θρησκεία και θα πρέπει να μείνετε μακριά από αυτήν. “
Δηλαδή οι άνθρωποι πράττουν το αυτονόητο, δυσκολεύουν την εισροή στη χώρα τους ανθρώπων μη συμβατών με τα δικά τους ήθη και έθιμα, διότι αυτό θα δημιουργούσε θύλακες μη αφομοιώσιμους στην ιαπωνική κοινωνία, με διαλυτικά για την συνοχή της αποτελέσματα.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
Διαβάστε περισσότερα » »

5 φρούτα και λαχανικά με… δηλητήριο!

Είναι τα πιο συνήθη στη διατροφή μας, αφού τα
καταναλώνουμε όλοι αρκετά συχνά είτε ωμά είτε μαγειρεμένα...
αλλά ουδείς γνωρίζει ότι δεν είναι και τόσο λαχταριστά όσο φαίνονται...


Και τα πέντε τρόφιμα που ακολουθούν ανήκουν στην κατηγορία των πιο διαδεδομένων φρούτων και λαχανικών, καθώς καταναλώνονται με αρκετή συχνότητα είτε ωμά είτε μαγειρεμένα από ολόκληρο τον κόσμο. Δημοφιλή για τη νοστιμιά τους αλλά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, είναι αρκετά συχνά η Νο1 επιλογή σε πολλές κουζίνες του πλανήτη, συνθέτοντας πολλές φορές ορισμένα από τα πιάτα-σήμα κατατεθέν μιας χώρας. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι περιέχουν τοξικές ουσίες αλλά και ισχυρά δηλητήρια, τα οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να επιφέρουν ακόμη και το θάνατο;
Είναι τα πιο συνήθη στη διατροφή μας, αφού τα
καταναλώνουμε όλοι αρκετά συχνά είτε ωμά είτε μαγειρεμένα...
αλλά ουδείς γνωρίζει ότι δεν είναι και τόσο λαχταριστά όσο φαίνονται...

Και τα πέντε τρόφιμα που ακολουθούν ανήκουν στην κατηγορία των πιο διαδεδομένων φρούτων και λαχανικών, καθώς καταναλώνονται με αρκετή συχνότητα είτε ωμά είτε μαγειρεμένα από ολόκληρο τον κόσμο. Δημοφιλή για τη νοστιμιά τους αλλά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, είναι αρκετά συχνά η Νο1 επιλογή σε πολλές κουζίνες του πλανήτη, συνθέτοντας πολλές φορές ορισμένα από τα πιάτα-σήμα κατατεθέν μιας χώρας. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι περιέχουν τοξικές ουσίες αλλά και ισχυρά δηλητήρια, τα οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να επιφέρουν ακόμη και το θάνατο;

Η νόστιμη ντομάτα μεγαλώνει σε ένα δηλητηριώδες φυτό, το οποίο περιέχει μια ιδιαιτέρως τοξική ουσία, γνωστή με την επιστημονική ονομασία glycoalkaloid. Ο καρπός, βέβαια, δεν επηρεάζεται από την εν λόγω ουσία, η οποία βρίσκεται σε αφθονία στο βλαστό και τα φύλλα, προκαλώντας διάφορες στομαχικές διαταραχές. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα πράσινα μέρη του φυτού στο μαγείρεμα για περισσότερη γεύση, καλό θα ήταν να τα αφαιρέσει από τα πιάτα των καλεσμένων του!

Μην ξεχνάτε ότι με το μήλο έβαλε σε πειρασμό η Εύα τον Αδάμ! Το φρούτο αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα ανά τους αιώνες, ενώ οι διαφορετικές ποικιλίες του το καθιστούν ως ένα από τα πλέον συνηθισμένατο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η σάρκα του καρπού είναι απόλυτα ασφαλής για κατανάλωση, ωστόσο, τα σπέρματα περιέχουν αρκετό κυάνιο! Βέβαια, αν κάποιος φάει ένα ολόκληρο μήλο, σίγουρα δεν κινδυνεύει, αλλά καλό θα ήταν να αποφεύγεται.

Ο καθένας από εμάς έχει κάποια εμπειρία στην κατανάλωση τσίλι, είτε σε μία από τις πιο ήπιες μορφές του είτε σε μια εξαιρετικά καυτερή ποικιλία. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που είναι υπεύθυνη γι’ αυτή την «πικάντικη» γεύση τους. Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων δεν αποτελεί πρόβλημα σε καμία περίπτωση, αλλά μεγάλη δόση καψαϊκίνης μπορεί να σας σκοτώσει!

Τα ώριμα κεράσια αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, τα οποία καταναλώνονται κυρίως ωμά, ενώ χρησιμοποιούνται ευρέως και για την παρασκευή διάφορων γλυκών και ποτών. Όμως τα κεράσια είναι τοξικά, καθώς στο εσωτερικό των πυρήνων υπάρχει καλά κρυμμένο αρκετό υδροκυάνιο. Μια εξαιρετικά δηλητηριώδη χημική ουσία που απελευθερώνεται όταν τα κουκούτσια συνθλίβονται ή μασώνται. Για το λόγο αυτό εάν έχετε τη συνήθεια να «παίζετε» με το κουκούτσι στη γλώσσα σας, καλό θα ήταν να το αποφύγετε!

Η πατάτα αποτελεί βασική τροφή σε πολλά μέρη του κόσμου και εκατομμύρια τόνοι καταναλώνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι η πατάτα είναι… δηλητηριώδης; Και ειδικά όταν ο καρπός αρχίζει να αποκτά αυτό το πρασινωπό χρώμα που όλοι ξέρουμε ή να «φυτρώνει». Τότε τα ποσοστά της χημικής ουσίας glycoalkaloid που περιέχει πολλαπλασιάζονται και γίνονται άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να απορρίπτονται οι πράσινες και «φυτρωμένες» πατάτες και να μην μπαίνετε καν στον κόπο να τις καθαρίζετε πιο βαθιά, όπως συνηθίζουν να κάνουν πολλοί.

perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πολύ λιγότερα τα ζώα και τα φυτά στη Γη

Τα ζώα και τα φυτά στη Γη είναι λιγότερα από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες. Εκτιμήσεις ότι θα μπορέσουν να ανακαλυφθούν όλα έως το 2100
Τα ζωικά και φυτικά είδη πάνω στον πλανήτη μας είναι λιγότερα από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες. Μάλιστα μέχρι το 2100 είναι πιθανό να έχουν όλα αναγνωριστεί και ταξινομηθεί, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Κοστέλο του πανεπιστημίου του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία και τον καθηγητή Ρόμπερτ Μέϊ του πανεπιστημίου της Οξφόρδης στη Βρετανία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC, εκτιμούν ότι υπάρχουν μόνο περίπου 5 εκατ. είδη στο ζωικό και φυτικό βασίλειο (δηλαδή δέκα έως 20 φορές λιγότερα από τις έως τώρα εκτιμήσεις, που έφθαναν έως και τα 100 εκατομμύρια). Οι ερευνητές δίνουν ως περιθώριο λάθους τα συν/πλην 3 εκατομμύρια, συνεπώς πιστεύουν ότι ο συνολικός αριθμός ζώων και φυτών θα μπορούσε να κυμαίνεται από 2 έως 8 εκατ.
Ήδη έχουν ταξινομηθεί περίπου 1,5 εκατ. είδη. Γι’ αυτό, αντίθετα με τις προηγούμενες απαισιόδοξες προβλέψεις ότι ποτέ δεν θα μάθουμε όλα τα έμβια όντα του πλανήτη μας, οι ερευνητές θεωρούν ρεαλιστική τη πιθανότητα ότι τελικά αυτό να συμβεί έως το τέλος του αιώνα μας. Έτσι, αν μη τι άλλο, όπως αναφέρουν, τα περισσότερα είδη θα προλάβουν να γίνουν γνωστά προτού εξαφανιστούν. Κάθε είδος που ανακαλύπτεται και ταξινομείται, έχει αυξημένες πιθανότητες να αποτελέσει αντικείμενο προστασίας από τη διεθνή κοινότητα.
«Πιστεύουμε ότι με μια μέτρια αύξηση στις προσπάθειες ταξινόμησης και προστασίας, τα περισσότερα είδη θα ανακαλυφθούν και θα προστατευθούν πριν εξαφανιστούν», δήλωσε ο Κοστέλο. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πρόσθεσε, ότι ζούμε σε μια εποχή ταχείας εξαφάνισης -ίσως την έκτη μαζική εξαφάνιση ειδών στην ιστορία του πλανήτη μας- όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά, όσο κάποτε πίστευαν οι επιστήμονες.
Όπως αναφέρει η νέα μελέτη, όχι μόνο λιγότερα είδη εξαφανίζονται σε σχέση με ό,τι πιστευόταν έως τώρα, αλλά επιπλέον υπάρχουν περισσότεροι από ποτέ επιστήμονες και ερασιτέχνες (περίπου 50.000 συνολικά) που ασχολούνται με την ταξινόμηση των ειδών, με αποτέλεσμα να μην ισχύει πια ο φόβος πως πολλά είδη θα χαθούν από τη Γη, χωρίς καν μάθουμε γι' αυτά το παραμικρό.
Όπως είπε ο καθηγητής Νάιτζελ Στορκ του αυστραλιανού πανεπιστημίου Γκρίφιθ, «περιέργως, είναι λίγα τα είδη που έχουν εξαφανιστεί τελείως, από όσο γνωρίζουμε. Φυσικά θα έχουν υπάρξει και είδη που εξαφανίστηκαν, χωρίς ποτέ να μάθουμε γι’ αυτά, αλλά δεν νομίζουμε ότι αυτά είναι πολλά».
Σήμερα, οι επιστήμονες εντοπίζουν περίπου 17.000 έως 18.000 νέα είδη κάθε χρόνο. Με αυτό το ρυθμό, τα περισσότερα είδη θα έχουν ανακαλυφθεί έως το 2040 (αν υπάρχουν 2 εκατ. είδη συνολικά) ή μέχρι το 2100 (αν τα είδη είναι γύρω στα 5 εκατ.).
Προηγουμένως, οι επιστήμονες υπολόγιζαν ότι περίπου το 5% των ειδών εξαφανίζονται κάθε δεκαετία, πράγμα που σημαίνει ότι πάνω από τα μισά θα είχαν πεθάνει μέσα σε 150 χρόνια. Όμως, σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση, ο πραγματικός ρυθμός απώλειας των ειδών είναι κοντά στο 1% ανά δεκαετία.
Από την άλλη όμως, οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι και αυτές οι νέες εκτιμήσεις μπορεί να αποδειχτούν πολύ ανακριβείς, αν η κλιματική αλλαγή μακροπρόθεσμα φέρει τα πάνω-κάτω στα οικοσυστήματα σε παγκόσμια κλίμακα. Όπως είπε ο Στορκ, προς το παρόν, οι επιστήμονες στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα με ποιό τρόπο η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τον αριθμό των ειδών και το ρυθμό της εξαφάνισής τους. Το σίγουρο είναι ότι αν η άνοδος της θερμοκρασίας ξεπεράσει το όριο των δύο βαθμών Κελσίου, τότε θα υπάρξουν μαζικές εξαφανίσεις.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς θα γίνει η παρακράτηση φόρου από μισθωτούς και συνταξιούχους

Στη δημοσιότητα ο τρόπος παρακράτησης φόρους εισοδήματος που εφαρμόζεται αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου. Δείτε πόσα χρήματα χάνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Αναλυτικά παραδείγματα
Την εγκύκλιο για τον τρόπο μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος από μισθωτούς και συνταξιούχους για τα εισοδήματα που αποκτούν από 1.1.2013 απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες και στα λογιστήρια των επιχειρήσεων.
Όπως υπενθυμίζεται στην εγκύκλιο που υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από φέτος γίνεται με βάση τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτους και συνταξιούχους που ισχύει με βάση τον νέο φορολογικό νόμο.
Η κλίμακα αυτή είναι η εξής:
Κλίμακα Μισθωτών-Συνταξιούχων
Κλιμάκιο εισοδήματος (ευρώ) Φορολογικός συντελεστής % Φόρος κλιμακίου (ευρώ) Σύνολο Εισοδήματος (ευρώ) Σύνολο Φόρου (ευρώ)
25.000  22  5.500       25.000       5.500
17.000  32  5.440       42.000       10.940
Υπερβάλλον 42    
Ο φόρος που προκύπτει από την κλίμακα μειώνεται ως εξής:
- Για εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ κατά 2.100 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 2.100 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.
- Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των δύο 2.100 ευρώ.
Στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται ενδεικτικός πίνακας για τον ευκολότερο υπολογισμό των μειώσεων φόρου που ισχύσουν για εισοδήματα μέχρι 43.000 ευρώ
Πίνακας μειώσεων
Ετήσιο καθαρό εισόδημα (βάσει αναγωγής)- Φόρος (βάσει κλίμακας μισθωτών - συνταξιούχων)- Τελικός φόρος (μετά τη μείωση)
5.000       1.100  0  (1.100-1.100)
18.000       3.960  1.860  (3.960-2.100)
18.500       4.070  1.970  (4.070-2.100)
21.000       4.620  2.520  (4.620-2.100)
21.200       4.664  2.564  (4.664-2.100)
21.500       4.730  2.730  (4.730-2.000)
21.900       4.818  2.818  (4.818-2.000)
22.000       4.840  2.840  (4.840-2.000)
22.600       4.972  3.072  (4.972-1.900)
23.000       5.060  3.160  (5.060-1.900)
24.000       5.280  3.480  (5.280-1.800)
25.000       5.500  3.800  (5.500-1.700)
25.300       5.596  3.896  (5.596-1.700)
26.000       5.820  4.220  (5.820-1.600)
27.000       6.140  4.640  (6.140-1.500)
28.000       6.460  5.060  (6.460-1.400)
29.000       6.780  5.480  (6.780-1.300)
30.000       7.100  5.900  (7.100-1.200)
31.000       7.420  6.320  (7.420-1.100)
32.000       7.740  6.740  (7.740-1.000)
32.499       7.899,68 6.899,68 (7.899,68-1.000)
32.500       7.900  7.000  (7.900-900)
32.999       8.059,68 7.159,68 (8.059,68-900)
33.000       8.060  7.160  (8.060-900)
34.000       8.380  7.580 (8.380-800)
35.000       8.700  8.000 (8.700-700)
36.000       9.020  8.420 (9.020-600)
37.000       9.340  8.840 (9.340-500)
38.000       9.660  9.260 (9.660-400)
39.000       9.980  9.680 (9.980-300)
40.000       10.300  10.100 (10.300-200)
41.000       10.620  10.520 (10.620-100)
41.300       10.716  10.616 (10.716-100)
41.500       10.780  10.780 (10.780-0)
41.900       10.908  10.908 (10.908-0)
42.000       10.940  10.940 (10.940-0)
42.700       11.234  11.234 (11.234-0)
43.000       11.360  11.360 (11.360-0)

(Πηγή: ΑΠΕ)
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης ΣΟΧ5, ΣΟΧ6 (8μηνα) στη Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης ΣΟΧ5, ΣΟΧ6 (8μηνα) στη Δ/νση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.



Κάντε κλικ εδώ για να τα δείτε

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Βρετανική πρόκληση: Ο Μέγας Αλέξανδρος φορούσε φουστάνια;

Βγάζουν bisexual τον Μεγάλο Στρατηλάτη και εξετάζουν αν ντυνόταν σαν ελληνίδα θεά

Συζήτηση – πρόκληση θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, με θέμα «Μέγας Αλέξανδρος: Ο κατακτητής του κόσμου φορούσε φουστάνια;»

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, Tony Spawforth προγραμματίζει αυτή την προκλητική διάλεξη για να απαντήσει στο ερώτημα που «σέρνεται» από το 2004, όταν ο Όλιβερ Στόουν στην ταινία του «Alexander» περιέγραφε το Μακεδόνα βασιλιά και κατακτητή του κόσμου σαν... bisexual.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού Μουσείου, στην αποψινή διάλεξη ο καθηγητής Spawforth «χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, θα φτάσει σε συναρπαστικά συμπεράσματα για τη βασιλεία του Αλεξάνδρου και την ελεγχόμενη εσφαλμένη ανάγνωση της εικόνας του από σύγχρονους εχθρούς του. Θα εξετάσει τον ισχυρισμό αν ο Μ. Αλέξανδρος συνήθιζε να ντύνεται σαν Ελληνίδα θεά», αναφέρει το Βρετανικό Μουσείο.
Στο παρελθόν, ο Spawforth έχει υποστηρίξει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, την περίοδο που είχε καταλάβει την Περσία πήγαινε για κυνήγι πάνω σε άρμα και με τόξο ντυμένος όπως οι Πέρσες, δηλαδή με αμφίεση που θύμιζε γυναίκα.
Η διάλεξη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Λονδρέζων και θα είναι “sold out”.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »