Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Το κινεζικό μαχητικό J-15 εν δράσει

Η ... ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ SU-30
Αφού οδήγησαν την Μόσχα να "παγώσει" για δέκα χρόνια περίπου τα καινούρια συμβόλαια πώλησης αμυντικού υλικού λόγω της θρασύτατης αντιγραφής του Su-30 και πολλά τεχνικά προβλήματα στα πρωτότυπα, το κινεζικό αντίγραφο του ρωσικού μαχητικού, το J-15 την έκδοση βραχείας αποπροσγείωσης ή προσνήωσης εν προκειμένω για χρήση από το αεροπλανοφόρο, «Λιαονίνγκ», δείχνει έτοιμο για πλήρη παραγωγή.
Τα μαχητικά του τύπου, μέχρι και τον περασμένο μήνα, είχαν εκτελέσει χιλιάδες ώρες πτήσης και δοκιμών αποπροσγείωσης σε αεροπλανοφόρο.
Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο:


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε λίγο συγκρούεται με την Γη ο GOCE...

Κανείς δεν ξέρει σε ποιο σημείο της Γης θα πέσει ο ευρωπαϊκός δορυφόρος GOCE που τέθηκε σε τροχιά το 2009 για να χαρτογραφήσει το βαρυτικό πεδίο του πλανήτη μας, και ο οποίο αναμένεται τις επόμενες ώρες να συγκρουστεί με την επιφάνεια του πλανήτη μας.
Ο Ρουν Φλόμπερχάγκεν που είναι επικεφαλής του προγράμματος παρακολούθησης του δορυφόρου, ανέφερε ότι «είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε από ποιό σημείο της ατμόσφαιρας θα γίνει η επανείσοδος του δορυφόρου και πού θα προσκρούσει.
Οι καλύτερες εκτιμήσεις που έχουν κάνει υπολογίζουν ότι η πτώση θα συμβεί την Κυριακή ή τη Δευτέρα».
Επιστήμονες του Οργανισμού έχουν προβλέψει ότι περίπου το 20% της μάζας του δορυφόρου δεν θα διαλυθεί από την θερμότητα κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα αλλά θα πέσει σε ξηρά ή θάλασσα σε πολλά κομμάτια, άγνωστο πόσα.
Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η πιθανότητα να χτυπηθεί κάποιος από κάποιο κομμάτι του δορυφόρου είναι υπαρκτή!
Ο δορυφόρος που έχει μέγεθος όσο ένα μικρό αυτοκίνητο και ζυγίζει περίπου ένα τόνο, κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα θα εκραγεί και θα διασπαστεί σε κομμάτια, πολλά από τα οποία θα πέσουν αυτούσια στο έδαφος ή σε κάποιον ωκεανό.
Ο δορυφόρος είχε κατασκευαστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και ήδη τις τελευταίες εβδομάδες η τροχιά που ακολουθεί τον έχει φέρει πολύ κοντά στη Γη.
Γεγονός είναι ότι ο δορυφόρος βρισκόταν στα 160 μίλια μακριά από τη Γη και στη συνέχεια άρχισε να περιφέρεται όλο και πιο κοντά στον πλανήτη μας, φθάνοντας τα 100 μίλια προχθές. Εκτελούσε μία πλήρη περιφορά της Γης κάθε 88 λεπτά.
Ο δορυφόρος είχε σχεδιαστεί για να ολοκληρώσει την αποστολή του στον Αύγουστο του 2011. Ωστόσο οι ειδικοί του ESA διαπίστωσαν εκείνη την περίοδο ότι ο GOCE διέθετε επάρκεια «καυσίμων» και έτσι παρέτειναν την αποστολή μέχρι τώρα.

defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα » »