Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Μακεδόνες απο την Φλώρινα της μακρινής Μελβούρνης Αυστραλίας

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Μέγας Αλέξανδρος... προεκλογικό χαρτί του Γκρουέφσκι

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι ο προεκλογικός «άσσος» που κρύβει στο μανίκι του, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, προκειμένου να επικρατήσει άνετα των αντιπάλων του, στις εκλογές του Ιουνίου.

Την ώρα που η ανεργία στα Σκόπια χτυπάει «κόκκινο» και η οικονομική κρίση γονατίζει την πλειοψηφία των συμπατριωτών του, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επιλέγει να στήνει αγάλματα και μνημεία, αναζητώντας τον δικό «μακεδονικό» μύθο.

Τo protothema.gr αποκαλύπτει φωτογραφία του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο θα στηθεί στο κέντρο των Σκοπίων, σε βάθρο που έχει ήδη κατασκευαστεί και συνολικά αγγίζει τα 22 μέτρα, όσο δηλαδή μια οκταόροφη πολυκατοικία.
Το άγαλμα, που αναπαριστά έφιππο τον Μέγα Αλέξανδρο στον Βουκεφάλα, φιλοτεχνήθηκε από την Σκοπιανή γλύπτρια Βαλεντίνα Στεβανόσβκα μετά από διεθνή διαγωνισμό και χυτεύθηκε σε ιταλικό εργαστήριο στην Φλωρεντία. Η μεταφορά του, από την Ιταλία στα Σκόπια, έγινε τμηματικά μέσα σε κοντέινερ, με απόλυτη μυστικότητα.

Το κόστος του έργου -βάθρο και άγαλμα-ξεπέρασε τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και ΜΚΟ. Ελάχιστοι σήμερα στα Σκόπια, γνωρίζουν που βρίσκεται αποθηκευμένο το άγαλμα, ενώ βέβαιο θεωρείται πως θα τοποθετηθεί επάνω στο βάθρο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, όπως ήδη συνέβη με αγάλματα Βουλγάρων κομιτατζήδων που οι Σκοπιανοί βεβαίως θεωρούν εθνικούς τους ήρωες.




«Το άγαλμα θα στηθεί πριν τις εκλογές, εφόσον το κυβερνών κόμμα του κ. Γκρούεβσκι, θελήσει να παίξει και πάλι το εθνικιστικό «χαρτί» του», δήλωσε στο protothema.gr o πρώην υπουργός Εξωτερικών στα Σκόπια επί Γκλιγκόροφ Ντένκο Μάλεσκι


Το σκηνικό του παραλόγου


Το σκηνικό του… παραλόγου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση έντεκα μικρότερων αγαλμάτων, ηρώων της σκοπιανής… «ιστορίας», όπως ο βασιλιάς Φίλιππος της Μακεδονίας, ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός, ο Βούλγαρος τσάρος Σαμουήλ κ.α, που άπαντες ασφαλώς θεωρούνται και παρουσιάζονται ως… «Μακεδόνες».

Η φωτογραφία με το άγαλμα του Μακεδόνα βασιλιά, που παρουσιάζει σήμερα το ΘΕΜΑ, αναρτήθηκε για λίγες ώρες στο επίσημο προφίλ του VMRO, του κόμματος του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι, στο facebook, για να αποσυρθεί αμέσως, ενώ την περασμένη Δευτέρα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Vreme.




Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι ο προεκλογικός «άσσος» που κρύβει στο μανίκι του, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρούεφσκι

Στα Σκόπια, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως το άγαλμα θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι, προκειμένου να αποκομίσει ψήφους από τους εθνικιστές που ονειρεύονται ίδιο DNA με τον Μέγα Αλέξανδρο.

«Το άγαλμα θα στηθεί πριν τις εκλογές, εφόσον το κυβερνών κόμμα του κ. Γκρούεβσκι, θελήσει να παίξει και πάλι το εθνικιστικό «χαρτί» του, με στόχο να κερδίσει ψήφους. Το θέμα είναι, τι θα γίνει την επόμενη των εκλογών και το τι θα πράξει η νέα κυβέρνηση με την κατάσταση που οδηγεί σε σύγκρουση με την Ελλάδα και περεταίρω απομόνωση της χώρας μας, από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε», λέει στο ΘΕΜΑ ο κ. Ντένκο Μάλεσκι, πρώην υπουργός Εξωτερικών στα Σκόπια επί Γκλιγκόροφ. Ο ίδιος, είναι ξεκάθαρος, για την καταγωγή των συμπατριωτών του. «Δεδομένου πως η βασική μας ταυτότητα είναι σλαβική, όπως και η γλώσσα μας, δεν χρειαζόμαστε κομμάτια της ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς προκειμένου να την υποστηρίξουμε. Δυστυχώς πολλά ρατσιστικά μυαλά στη χώρα μου, πιστεύουν πως η σλαβική ταυτότητα είναι μικρότερης αξίας από την ταυτότητα των αρχαίων Μακεδόνων».


Φωτογραφία του αγάλματος δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα στην εφημερίδα Vreme

Στα Σκόπια … αποκαλυπτήρια, στην Αθήνα «σφυρίζουν» αδιάφορα
Την ώρα που οι Σκοπιανοί ετοιμάζουν… αποκαλυπτήρια, στο δήμο Αθηναίων «σφυρίζουν» αδιάφορα για την τύχη του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που φιλοτέχνησε ο αείμνηστος γλύπτης και ακαδημαϊκός Γιάννης Παππάς, και από το 1993 βρίσκεται στα αζήτητα αν και πολλές φορές στο παρελθόν υπήρξαν ανακοινώσεις από τους προκατόχους του δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη, για την τοποθέτηση του. Επί δημαρχίας Κακλαμάνη, είχε επιλεγεί η πλατεία Κοτζιά, για την τοποθέτηση του αγάλματος, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.






Μακέτες από το έργο που φιλοτεχνήθηκε από την Σκοπιανή γλύπτρια Βαλεντίνα Στεβανόσβκα μετά από διεθνή διαγωνισμό

«Χωρίς ουσιαστική δικαιολογία, ο κ. Καμίνης και οι συνεργάτες του έχουν αναβάλει, ήδη, δύο φορές, στην αρμόδια Επιτροπή του δήμου τη συζήτηση και την τελική έγκριση της τοποθέτησης του έργου, με κίνδυνο η πόλη μας να κινδυνεύει να χάσει το έργο του διάσημου Έλληνα γλύπτη Γιάννη Παππά, καθώς ο υιός του, Αλ. Παππάς, ενδεχομένως να το δωρίσει στο Μουσείο Μπενάκη, όπου και φυλάσσεται μέχρι σήμερα» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του πρώην δημάρχου κ. Νικήτα Κακλαμάνη, που καταλήγει, ζητώντας από τον κ. Καμίνη να τοποθετηθεί για το θέμα:

«Η απόφαση για την τοποθέτηση του ανδριάντα είχε ληφθεί με γνώμονα το σεβασμό στο πρόσωπο του περίφημου γλύπτη και στην ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εάν ο κ. Καμίνης έχει διαφορετική άποψη για την ιστορία και την παγκοσμιότητα του ρόλου του Μεγ. Αλεξάνδρου θα παρακαλούσα να ενημερώσει σχετικά τον ελληνικό λαό».





Το σκηνικό του… παραλόγου θα στηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων




Το άγαλμα που αναπαριστά έφιππο τον Μέγα Αλέξανδρο στον Βουκεφάλα χυτεύθηκε σε ιταλικό εργαστήριο στην Φλωρεντία




Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που φιλοτέχνησε ο αείμνηστος γλύπτης και ακαδημαϊκός Γιάννης Παππάς βρίσκεται από το 1993 στα αζήτητα…



Διαβάστε περισσότερα » »

“Ράδιο Αρβύλλα¨ και “Ελευθερία του Λόγου”

Οι “Ράδιο Αρβύλλα” αρπαξαν ένα πρόστιμο από το ΕΣΡ για δήθεν προσβολή της βουλής και αμέσως ξεσηκώθηκε όλο το σύστημα των χατζηαβάτηδων να προστατεύσουν τους κόπανους και την γλάστρα της εκπομπής, ουρλιάζοντας για περί “ελευθερίας του λόγου” και άλλα πικρά. Τώρα θυμήθηκαν τη ελευθερία του λόγου που το κεφάλι τους μπήκε στο κούτσουρο;

Οι πολιτικοί ρακοσυλλέκτες του Ράδιο Αρβύλλα με πρόσχημα την σάτιρα επιτίθενται σε...
κάθε τι που δεν δένει με τις πολιτικές τους ιδεοληψίες και την προδιατεταγμένη αλήθεια τους.

Θυμηθείτε την άθλια και χυδαία εικόνα του Μητροπολίτη Άνθιμου. Τότε ήταν όλα μέλι γάλα. Χλευάζουν κοροϊδεύουν, λοιδορούν τον πατριωτικό λόγο. Η ελευθερία του λόγου δεν ισχύει για τους άλλους. Τα παιδιά αυτά , μονοπολώντας την αυθεντία παίρνουν τον πατριωτικό λόγο, τις ιδέες και τις μετατρέπουν σε σκουπίδια, μέσα απο την χαβούζα του μυαλού τους εκπέμποντας από συχνότητα που ανήκει στους Έλληνες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πατέρα, είσαι ένας αλήτης…

Πατέρα, είσαι ένας αλήτης…….
(σήμερα το βράδυ θα τον κοιτάξω στα μάτια και θα του το πω)

Είμαι 28 ετών. Δουλεύω με υποαπασχόληση και ο μισθός μου είναι 365 ευρώ. Ζω με τους γονείς μου. Δεν έχω αδέρφια. Ο πατέρας μου είναι 59 ετών και εργάζεται ως οδηγός σε μία μεταφορική εταιρεία. Η μητέρα μου δεν δουλεύει. Ασχολείται με τα οικιακά και την ετοιμοθάνατη γιαγιά μου. Τα οικονομικά μας είναι όπως των περισσοτέρων εργατικών οικογενειών.

Το αποτέλεσμα.....
Ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι. Δεν....
αντέχω άλλο.
Αν έλεγα ότι έχω κάποιο παράπονο από τους γονείς μου θα πέσει φωτιά να με κάψει. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχω τελειώσει ένα πανεπιστήμιο με τρομερές θυσίες από την πλευρά τους, έχουν κάνει ότι ήταν δυνατό και αδύνατο για να με μεγαλώσουν. Δεν είμαι αχάριστος, το αντίθετο μάλιστα, πάρα πολύ ευγνώμων. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα.

Σήμερα.......
Θα τον κοιτάξω στα μάτια και θα του πω ότι παρόλο που τον θαυμάζω όσο τίποτα στον κόσμο, είναι ένας αλήτης.

-Τον θαυμάζω γιατί δεν πάτησε ποτέ επί πτωμάτων.
-Είναι αλήτης γιατί άφησε να τον πατήσουν πολλές φορές.
-Τον θαυμάζω γιατί δεν με έμαθε να πατάω επί πτωμάτων.
-Είναι αλήτης γιατί άφησε άλλους να με πατήσουν.
-Τον θαυμάζω γιατί ήθελε πάντα καθαρή τη συνείδηση του.
-Είναι αλήτης γιατί είναι μέλος μιας κοινωνίας χωρίς συνείδηση.
-Τον θαυμάζω γιατί υπάκουε στους νόμους και τους θεσμούς της κοινωνίας μας.
-Είναι αλήτης γιατί οι νόμοι και οι θεσμοί που υπάκουε ήταν πολλές φορές ενάντια στο συμφέρον του ίδιου και της οικογένειας του.
-Τον θαυμάζω που δεν ήταν μέρος της διαφθοράς.
-Είναι αλήτης γιατί με έφερε στη ζωή με συνέπεια να ζήσω μέσα σε αυτήν.
-Τον θαυμάζω γιατί ήταν σωστός οικογενειάρχης.
-Είναι αλήτης γιατί με έκανε να πιστέψω ότι θα κάνω κι εγώ οικογένεια.
-Τον θαυμάζω γιατί μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε ελπίδα.
-Είναι αλήτης γιατί μου έδωσε κι εμένα ελπίδα.

Δεν είναι σκληρά λόγια. Είναι η σημερινή πραγματικότητα. Δεν υποστηρίζω ότι τα παραπάνω ισχύουν για όλους. Οι περισσότεροι δεν έχουν τον θαυμασμό τον παιδιών τους. Δεν είναι ούτε καν αλήτες. Είναι κάτι πολύ χειρότερο. Είναι ελεεινά σκουπίδια που με ευκολία επιπλέον στον βόθρο που έχουν κατασκευάσει και ονομάζεται κοινωνία. Σιχαμερά πτωματοφάγα σκουλήκια ανθρώπινων συνειδήσεων με μοναδικό σκοπό ύπαρξης τους την διαιώνιση του είδους τους, την κάλυψη των υλικών αγαθών τους και την διατήρηση του τρόπου ζωής τους.

Ναι φίλε μου, για τον πατέρα σου μιλάω. Είχες την εντύπωση ότι αναφερόμουν σε κάποιον άλλον? Πλανάσαι οικτρά. Γι αυτόν και μόνο κάνω λόγο. Γι αυτόν που κοιμάται δίπλα στη μάνα σου. Γι αυτόν που σου παρέχει στέγη και τροφή καθημερινά. Γι αυτόν που φωνάζεις μπαμπά και σε φωνάζει παιδί του. Γι αυτόν που βλέπεις κάθε μέρα ή σου πληρώνει τις σπουδές σου. Γι αυτόν που τρέχεις για βοήθεια στις δύσκολες στιγμές σου ή του την προσφέρεις εσύ απλόχερα.. Ο δικός σου πατέρας ειδικά είναι ένας από τους χειρότερους.
Ειλικρινά θα σε δικαιολογήσω απόλυτα αν αυτή τη στιγμή πάψεις να διαβάζεις αυτό το κείμενο.
Εγώ όμως θα συνεχίσω γιατί αυτό επιβάλει η συνείδηση μου.

Για όσους έχουν το κουράγιο ή τουλάχιστον τους έχει μείνει έστω και λίγη αξιοπρέπεια και συνεχίζουν την ανάγνωση….

Συνεχίζω…..
Που ζεις? Σε πιο πλανήτη κατοικείς?
Τι νομίζεις ότι κάνει ο πατέρας σου από το πρωί που ξυπνάει, μέχρι το βράδυ που θα πέσει για ύπνο και ποιες πιστεύεις ότι είναι οι τελευταίες του σκέψεις πριν κλείσουν τα μάτια του?
Σκέψου τι δουλεία κάνει? Αναλογίσου τι έχετε και με ποιο τρόπο τα αποκτήσατε. Ακόμα παραμένεις τυφλός? Ή μήπως δεν μπορείς να αντέξεις την αλήθεια?
Ε ναι λοιπόν:
-Ο πατέρας είναι ένας από τους πολιτικούς που πρόδωσαν και κατέστρεψαν αυτή τη χώρα για προσωπικό τους όφελος.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από τους δημοσιογράφους που κάνουν καθημερινά προπαγάνδα, αποπροσανατολίζουν, παραπληροφορούν και αποκρύπτουν την αλήθεια σε έναν ολόκληρο λαό, εξυπηρετώντας κάποιο πολιτικό ή επιχειρηματικό κλάδο.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από τους επιχειρηματίες που ευθύνονται για εκμετάλλευση των εργαζομένων, για διάθεση στην αγορά προϊόντων επικίνδυνα για την υγεία μας, για αισχροκέρδεια, για παράνομες συναλλαγές, για μίζες, για διαφθορά κ.τ.λ.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από τους δικηγόρους που αθώωσαν τόσους ενόχους και τους έδωσαν την δυνατότητα να επαναλάβουν τις πράξεις τους.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από τους γιατρούς που προτιμάνε να αφήσουν τον ασθενή να πεθάνει εάν δεν πάρουν το φακελάκι τους.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από τους δημοσίους υπαλλήλους που πάνε στη δουλειά στις δέκα και φεύγουν στις μία. Που πήραν τη θέση τους με ρουσφέτι. Που ακόμα και σήμερα αρνιούνται λόγω τεμπελιάς να δουλέψουν.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από αυτούς που χειροκροτούν και γλύφουν καθημερινά τους πολιτικούς. Είναι από αυτούς που μαζεύονται στα πολιτικά γραφεία και ρουφιανεύουν τον συνάνθρωπο τους.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από αυτούς που κλέβουν και εξαπατούν με ευκολία τον πατέρα τους, τη μάνα τους, τα αδέρφια τους.
-Ο πατέρας σου είναι ένας από αυτούς που έκαναν τον δικό μου πατέρα αλήτη.

Κατάλαβες τώρα ποιος είναι ο πατέρας σου ή μάλλον τι είναι?
Ακριβώς, δεν είναι ούτε αλήτης, ούτε κάθαρμα, δεν έχει καν το προνόμιο να ανήκει στην ανθρώπινη φυλή. Αυτός, που τρέφεται με το αίμα και τον ιδρώτα των συνανθρώπων του, που βάζει το προσωπικό του όφελος πάνω από την αξία της ανθρώπινης ζωής, που οδήγησε έναν ολόκληρο λαό στην απόγνωση, μόνο ένα χαρακτηρισμό μπορεί να έχει. Είναι ένα κτήνος.
Ένα ανθρωπόμορφο κτήνος και μόνο κτηνωδίες μπορεί να κάνει.

Ακόμα εδώ είσαι?
Άκουσε και το καλύτερο.

Πως ήρθες στη ζωή?
Πες μου πραγματικά στο θεό που πιστεύεις ή σε ότι τέλος πάντων πιστεύεις, έχεις την ψευδαίσθηση πως είσαι ο καρπός ενός έρωτα και μίας αγάπης?
Φυσικά και όχι, το γνωρίζεις αυτό, εδώ και αρκετά χρόνια.
Πως μπορεί να βγει καρπός από ένα κτήνος, ικανό μόνο για κτηνωδίες?
Με δύο τρόπους:
Α. Με σωματικό ή ψυχικό ή συναισθηματικό βιασμό της γυναίκας που αποκαλείς μάνα. Δεν πρόκειται με λέξεις να στο αποκαλύψει σχεδόν ποτέ, τουλάχιστον όχι, όσο είναι εν ζωή το κτήνος.
Β. Με σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ του κτήνους και της ιερόδουλης. Μην σοκάρεσαι, η αλήθεια είναι μία. Το άτομο που προσφέρει το σώμα του για την ικανοποίηση υλικών αναγκών έχει μόνο ένα χαρακτηρισμό, αλλά τουλάχιστον δεν είναι κτήνος.

Το ερώτημα με ποιον από τους δύο τρόπους ήρθες στη ζωή δεν θα στο απαντήσω εγώ.
Τις αποδείξεις όμως θα τις βλέπεις καθημερινά με την συμπεριφορά τους και η επιβεβαίωση θα έρχεται κάθε φορά που θα τους κοιτάς στα μάτια.

………… Και τώρα?
Τι?

Ο λόγος που κάναμε όλη αυτή την κουβέντα δεν είναι ο πατέρας σου, δεν είναι ο πατέρας μου, είσαι εσύ. Λέγοντας εσύ αναφέρομαι σε μία ολόκληρη γενιά.
Μια γενιά που είναι καρπός βιασμού ή εμπορικής συμφωνίας.
Μια γενιά μεγαλωμένη με κτηνώδεις αξίες και απάνθρωπα ιδανικά.
Μία γενιά με προδικασμένο μέλλον, πριν ακόμα κοπεί ο ομφάλιος λώρος της.
Μία γενιά έτοιμη να πάρει τη σκυτάλη και να γίνει το επόμενο κτήνος.

Και το δίλημμα που τίθεται είναι:
Εσύ τι θα κάνεις?
Θα παραλάβεις απλά τη σκυτάλη?
Ή θα τους φτύσεις κατάμουτρα?
Η επιλογή δική σου……..

Δεν θα έγραφα αυτές τις λέξεις αν δεν είχα παράδειγμα ανθρώπου που επέλεξε να μην πάρει τη σκυτάλη, πληρώνοντας το τίμημα να τον λέει σήμερα ο γιος του αλήτη.
Είμαι 100% σίγουρος, ότι όταν τέτοια άτομα γίνουν η πλειοψηφία σε μία κοινωνία, τότε δεν θα ονομάζονται πια αλήτες.

Αφιερωμένο στον πατέρα μου και τον ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου, που τόλμησε και δεν πήρε τη σκυτάλη και αισθάνομαι τρομερά υπερήφανος που μπορώ και τον αποκαλώ αλήτη……
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας απλός και εύκολος τρόπος να σωθούμε πραγματικά.

Γράφει ο 29-26
Ερώτηση : Υπάρχει τρόπος να σωθεί η Ελλάδα μέσα σε μια εβδομάδα; 
Απάντηση : Φυσικά!
Ερώτηση : Και γιατί δεν το κάνουμε;
Απάντηση : ……………………………!!!
Ας υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση (όχι η σημερινή φυσικά) αποφασίζει να ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων του Ελληνικού κράτους έτοιμη να:
1ον κατάσχει άμεσα όλα τα χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις (μίζες, φακελάκια κλπ) και
2ον  να απολύσει τους επίορκους υπαλλήλους.
Με μία τελείως συντηρητική λογική ας υποθέσουμε ότι το 15% των Δ.Υ είναι διεφθαρμένο και διαθέτει μετρητά πέραν του λογικού ορίου. Έτσι φτάνουμε στον
Αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που
αποχωρούν άμεσα από το δημόσιο
λόγω διαφθοράς :                               700.000 Χ 15% = 105.000 άνθρωποι.
Η δεύτερη και πολύ συγκρατημένη υπόθεση είναι ότι ο κάθε επίορκος υπάλληλος διαθέτει στην τράπεζα κατά μέσο όρο 1 εκ. ευρώ, που θυμίζουμε κατάσχεται άμεσα (αρκετοί έχουν πολλά εκατομμύρια αλλά ας είμαστε συντηρητικοί). Έτσι έχουμε :
Συνολικό ποσό κατάσχεσης από
την διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων :  105.000 Χ 1.000.000€ = 105 δισεκατομμύρια
Αποτέλεσμα – Ανακεφαλαίωση :
Το μισθολογικό κόστος μειώνεται τουλάχιστον κατά 25% λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι είναι συνήθως και υψηλόβαθμοι – υψηλόμισθοι. Η τρόικα πλέει σε πελάγη ευτυχίας.
Το κατασχεθέν ποσό αποπληρώνει παλιό χρέος. Το επαναγοράζει στο 70 % της αξίας του (με σημερινές τιμές διαπραγμάτευσης) δηλ εξαγοράζει 150 δις ευρώ. Το ποσοστό χρέους ξαναγυρίζει στο επίπεδο του 88% του ΑΕΠ, όσο έχει περίπου και η Γαλλία. Οι αγορές ενθουσιασμένες είναι πρόθυμες να μας δανείσουν με επιτόκιο χαμηλότερο της Γερμανίας. Τα σπρέντ πλέον υπολογίζονται με βάση το ελληνικό επιτόκιο.
Απελευθερώνονται κεφάλαια που οδεύουν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Η γραφειοκρατία έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα καθώς ο φόβος φυλάει τα έρημα. Πλήθος επενδυτών καταφθάνει στην χώρα έτοιμο να εκμεταλλευτεί τις απεριόριστες δυνατότητες της σε ένα υγιές περιβάλλον.
Η ανεργία μηδενίζεται. Οι ρυθμοί ανάπτυξης φτάνουν αυτούς της Κίνας η οποία παρεπιπτόντως παρακαλάει να δεχτούμε τα λεφτά της. Εμείς λυγίζουμε μετά από πολύ σκέψη…
………………………………………………………………………………………………………………………….
Υ.Γ Ας ξαναδούμε όμως τις παραπάνω ερωτήσεις :
Ερώτηση : Υπάρχει τρόπος να σωθεί η Ελλάδα μέσα σε μια εβδομάδα; 
Απάντηση : Φυσικά!
Ερώτηση : Και γιατί δεν το κάνουμε;
Απάντηση : Σκέψου από τους 105.000 υπαλλήλους που θα απολύσουμε, πόσους ψήφους θα χάσουμε! Άστο για αργότερα……(Κάντο όπως ο Καραμανλής!!!)
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ανέκδοτο» η συζήτηση για κλείσιμο του “Μποδοσάκειου”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ

«Ανέκδοτο» η συζήτηση για κλείσιμο του “Μποδοσάκειου”
«Η συζήτηση ότι υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει το Μποδοσάκειο νοσοκομείο μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί», διότι «ουδείς συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο σύνολο των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, πολύ περισσότερο οι θεσμικά υπεύθυνοι και αρμόδιοι», τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής από το βήμα των εγκαινίων της γενικής εμπορικής- ανθοκομικής έκθεσης “ΕΟΡΔΑΙΑ 2011”.
«Το Μποδοσάκειο είναι το καμάρι του τόπου μας, είναι ένα σύγχρονο νοσοκομείο με σημαντικές υγειονομικές υποδομές», ανέφερε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι έγινε από καιρό παρέμβαση ώστε να διευρυνθούν και να δυναμώσουν οι υποδομές του και για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τον “Καλλικράτη” το αργότερο σε ενάμισι χρόνο όλο το σύστημα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης θα περάσει στην αρμοδιότητα των αιρετών περιφερειακών αρχών.
Δήλωσε μάλιστα ότι στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, μέχρι στιγμής, παρά τα γραπτά αιτήματα, δεν έχει υπάρξει ουδεμία τοποθέτηση για τα θέματα του υγειονομικού χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα, κατά την έλευση του υπουργού κ. Λοβέρδου στον τόπο μας, θα μπορέσει να γίνει αυτή η κουβέντα για τις υγειονομικές δομές της περιφέρειάς μας.
Αναφέρθηκε επίσης στην εξέλιξη του διαγωνισμού για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Μποδοσάκειου, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, το οποίο είχε δημοπρατηθεί προ μηνός από την περιφέρεια και ανακοίνωσε ότι ξεκινά σε ένα δίμηνο η δημοπράτηση της επέκτασης του “Μποδοσάκειου” για τη στέγαση νέων υπηρεσιών του νοσοκομείου, προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ. Η μελέτη που εκπονεί η ΑΝΚΟ με απόφαση της περιφερειακής αρχής βρίσκεται στο τελικό στάδιο, είπε, και αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες μέρες και να παραδοθεί στο Υπουργείο Υγείας καθώς το έργο θα γίνει από τη ΔΕΠΑΝΟΜ.
Συμπλήρωσε ότι η περιφέρεια βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το ίδρυμα “Μποδοσάκη” ώστε να υπάρχει η συνδρομή του σε ό,τι χρειαστεί για τη βελτίωση των υποδομών, του εξοπλισμού και της λειτουργίας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Σφένδαμος: Η σούπερ τροφή

Το σιρόπι σφενδάμου - πραγματικός θεσμός στον Καναδά (χρησιμοποιείται πολύ ως συνοδευτικό στις τηγανίτες και τις κρέπες, ενώ το φύλλο του δέντρου στολίζει τη σημαία της χώρας) - διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες, παρόμοιες μ' αυτές του...


μύρτιλου, του πράσινου τσαγιού και άλλων «σούπερ τροφών» του είδους, όπως αποκαλύπτει επιστημονική μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα.
«Ανακαλύψαμε ότι διάφορα συστατικά του διαθέτουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που έχουμε ήδη δει να δρουν κατά του καρκίνου, των διάφορων τύπων διαβήτη και των βακτηριολογικών λοιμώξεων», σημειώνει ο Ναβίντρα Σίραμ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Αϊλαντ των ΗΠΑ, υπεύθυνος της έρευνας.

Προσθέτει μάλιστα, ότι οι πολυφαινόλες αυτού του εκχυλίσματος με το χρυσαφί χρώμα πιθανόν να συμβάλλουν και στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα των διαβητικών, αναστέλλοντας την ενεργοποίηση των ενζύμων που θεωρούνται υπεύθυνα για την ασθένεια. Οι επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν διεξοδικά το εκχύλισμα σφενδάμου του Κεμπέκ, εντόπισαν συνολικά 54 ευεργετικά συστατικά, από τα οποία πέντε ήταν εντελώς άγνωστα.


Σ΄ ένα από τα πέντε αυτά συστατικά δόθηκε η ονομασία κεμπεκόλη, προς τιμήν της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του εκχυλίσματος παγκοσμίως. Τα νέα μόρια που ανακαλύφθηκαν ίσως βοηθήσουν τους χημικούς να παρασκευάσουν καινούρια φάρμακα για διάφορες ασθένειες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της American Chemical Society (Αμερικανική Ενωση Χημικών), στην Καλιφόρνια, και αναμένεται να δημοσιευτούν στο επόμενο τεύχος του περιοδικού «Journal of Functional Foods». Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Ομοσπονδία Παραγωγών Σφενδάμου του Κεμπέκ και από το υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Τροφίμων του Καναδά.
Διαβάστε περισσότερα » »

3η ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 2011 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΛΑΝΑ

Διαβάστε περισσότερα » »

Αίσχος στα ΚΤΕΛ του Ν. Κοζάνης

 

Την Κυριακή 17/4 ταξίδευα από Αθήνα για Πτολεμαΐδα και δύο υπάλληλοι του κτελ μου επέβαλαν να πλήρωσω μίσο εισιτήριο για το...
κατοικίδιο μου το οποίο θα έμπαινε στο κλουβάκι του κ έπειτα στον χώρο τον αποσκευών.....Όταν ανεφέρα στην υπάλληλο πως ταξιδεύω πολυ συχνά κ πως κάτι τέτοιο το ακούω πρώτη φορά μου είπε πως κάνω λάθος και πως αυτό έχει αλλάξει εδώ και 2 χρόνια..Εαν όντως υπάρχει αλλαγή του νόμου γιατί δεν έχουν ενημερώσει τον κόσμο με κάποια σχετική ανακοίνωση????Οταν λοίπον άρχισα να κάνω διάφορες ερωτήσεις για το θέμα αυτό η τίμη ξαφνήκα έπαισε απο το μισό εισιτήριο δηλαδή 23ευρώ στα 10 ευρώ,εαν άλλαξε πράγματι ο νόμος έχει το δικαίωμα ο κάθε υπάλληλος να αλλάζει την τιμή αυτή???????Επίσης δε μου έδωσε κάποιο ειδικό εισιτήριο το οποίο θα έπρεπε κανονικά να αναφέρει τον λόγο για τον οποίο έδωσα τα χρήματα αυτά!!!!!!!!!!Πλήρωσα 10ευρώ αλλα δε το άφησα έτσι..Όταν έφτασα Πτολεμαΐδα τηλεφώνησα στον αντιπρόεδρο του κτελ και του ανέφερα το περιστατικό,μου είπε λοιπόν πως δε επιβαρύνομαι σε τέτοια περίπτωση με επιπλέον χρήματα,που πήγαν λοιπόν τα λεφτά αυτά???????Όταν επέστρεψα στην Αθήνα πήγα στα κτελ ώστε να πάρω τα χρήματα μου πίσω και η υπάλληλος συνέχιζε να επιμένει και να λέει πως έχω άδικο,εδώ να σημειώσω πως ρώτησα σε άλλα κτελ και κανείς δε μου είπε πως θα χρεωθώ για κάτι τέτοιο,άρα ο νόμος άλλαξε μόνο στο συγκεκριμένο κτελ(γίνεται??????)...Τα χρήματα μου τα πήρα πίσω μετά απο φασαρία και τα πήρα γιατί ήταν θέμα τιμής και έπρεπε να καταλάβουν πως δεν ειίμαστε βλάκες και δε μπορεί ο κάθε ένας να κάνει ότι θέλει.....ΑΙΣΧΟΣ & ΝΤΡΟΠΗ.......
Διαβάστε περισσότερα » »