Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η Μούγιο Κωνσταντίνα εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νεάπολη Κοζάνης


Ηλικία: 16 ετών
Εξαφανίστηκε από: Νεάπολη Κοζάνης
Χρώμα μαλλιών: Καστανά
Χρώμα ματιών: Καστανά μακριά
Ύψος: 1,50 εκ.
Βάρος: 45 κιλά
Ημερομηνία εξαφάνισης: 27/8/2011
Στις 27 Αυγούστου 2011, η Μούγιο Κωνσταντίνα (Ντίνα), 16 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Νεάπολη Κοζάνης. Η ανήλικη έκτοτε δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά  της.
Η  Κωνσταντίνα έχει καστανά μακριά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.50 εκ. και βάρος 45 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη μπλούζα, μπλε τζιν, λευκά σανδάλια και κρατούσε μεγάλη κόκκινη τσάντα.
Η οικογένεια της Κωνσταντίνας ανησυχεί και ελπίζει με τη βοήθεια όλων μας σύντομα να βρεθεί και να επιστρέψει ξανά κοντά τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας τραπεζίτης αποκαλύπτει την αλήθεια


Η ωμή αλήθεια μέσα από τα μάτια ενός γαλαζοαίματου τραπεζίτη.
Απολαύστε την εξαιρετική, τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε....
καλλιτεχνική αξία, δουλειά του ποιητή και κινηματογραφικού παραγωγού Craig-James Moncur σε ερμηνεία του Mike Daviot

Σε μια εποχή, κατά την οποία παρακολουθούμε έκπληκτοι τα καθεστωτικά ΜΜΕ να εγκαταλείπουν το μέχρι πρότινος αγαπημένο τους παιδί ΓΑΠ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσουν τον έλεγχο του ελληνικού πληθυσμού και στη διάδοχη κατάσταση που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί, τα μηνύματα του συγκεκριμένου βίντεο, για το πώς οι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες χρησιμοποιούν ΜΜΕ και πολιτικούς για να πετύχουν τους σκοπούς τους , αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

http://www.otyposnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκόνες εμφυλίου πολέμου: Κυβερνητικοί κατά εξεγερμένων πολιτών...

Εικόνες εμφυλίου πολέμου εκτυλίσσονται αυτή την στιγμή στα δύο κυριότερα αστικά κέντρα της χώρας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκρούονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας, ορισμένες μονάδες των οποίων αντιστέκονται … εντελώς απρόθυμα στους διαδηλωτές και είναι βέβαιο ότι αν επρόκειτο να επιλέξουν θα επέλεγαν την πλευρά των εξεγερμένων.

Δεκάδες μηνύματα αστυνομικών φτάνουν στο defencenet.gr, που δηλώνουν εντελώς απρόθυμοι να κτυπήσουν τους ανθρώπους που απλά διεκδικούς δικαίωμα στην επιβίωση. Ένα από αυτά γράφει «Πώς να κτυπήσουμε βρε παιδιά τους μεροκαματιάρηδες που δεν έχουν να φάνες Αφού βλέπουμε τα πρόσωπά τους, είναι εντελώς απελπισμένοι»!
Λίγο πριν τις 19.00 ξεκίνησαν τα σοβαρά επεισόδια όπως ήδη έχει καταγράψει το defencenet.gr έξω από το “Βελλίδειο” όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να επανατοποθετήσουν κιγκλιδώματα που είχαν προηγουμένως ρίξει διαδηλωτές.
Οι αστυνομικοί, οι οποίοι επιχείρησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές προς την οδό Αγγελάκη έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων κατά των οδηγών ταξί με τους οποίους είχαν ενωθεί «αγανακτισμένοι» από την προσυγκέντρωση του Λευκού Πύργου.
Οι διαδηλωτές έριξαν κατά των αστυνομικών πέτρες, ξύλα, μπάζα, ενώ έπεσαν και οι πρώτες μολότοφ. Η ένταση, ξεκίνησε λίγο μετά τις18.00 όταν έφτασε έξω από «Βελλίδειο» η πορεία των οδηγών ταξί, καθώς κάποιοι επιχείρησαν να απομακρύνουν τα κιγκλιδώματα που είχε τοποθετήσει η Αστυνομία. Εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών πάντως δήλωσαν ότι υπεύθυνοι ήταν οπαδοί του Ηρακλή που έχουν παρεισφρήσει στην πορεία τους.
Νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία των οδηγών ταξί προς το Βελλίδειο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην πορεία αυτή μετέχουν περίπου 8.000 (!) άτομα.
Η Αστυνομία έχει ήδη προβεί σε προσαγωγές 94 ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για πιθανή συμμετοχή σε επεισόδια και έχουν συλληφθεί δύο άτομα. Μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω» βρίσκονται στα διόδια των Μαλγάρων και ετοιμάζονται να ανοίξουν τις μπάρες. Την ίδια ώρα οι «αγανακτισμένοι» έχουν ενωθεί με τους αντιεξουσιαστές μπροστά από τον Λευκό Πύργο.
Συνέχεια έρχονται ενισχύσεις στους Θεσσαλονικείς πολίτες που επιτίθενται κατά κύματα κατά των κυβερνητικών δυνάμεων από εξεγερμένους οι οποίοι έρχονται στην Θεσσαλονίκη από διάφορα μέρης της Β.Ελλάδος
Η ΔΕΘ έχει ανοίξει ήδη τις πύλες της, αλλά μόνο άνδρες των ΜΑΤ την επισκέπτονται.
Συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και στην πίσω είσοδο της ΔΕΘ, όπου μάλιστα έχει τοποθετηθεί ο "Αίαντας" που λειτουργεί πυροσβεστικά.
Την ίδια ώρα επεισόδια έχουν ξεκινήσει και στην Αθήνα: Λίγο μετά τις 21.00 στην πλατεία Συντάγματος περίπου 1000 αγανακτισμένοι δέχθηκαν την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων και απωθήθηκαν από την πλατεία, ενώ συγκρούσεις γίνονται και στην είσοδο του μετρό Συντάγματος. .
Η νύχτα θα είναι πολύ μεγάλη…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα βίντεο που προβληματίζει πολύ τις Αμερικανικές αρχές ενώ θα έπρεπε να είχε ρίξει την Ελληνική κυβέρνηση


Δείτε τώρα τις εκπληκτικές συμπτώσεις που δεν έχουν διαψευσθεί:
Νοέμβρη του 2009, ο Παπανδρέου εχει ήδη συμφωνήσει την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ με τον....
Στρως Καν.
Τον ίδιο μήνα, συναντάται με τον Σόρος.
Την ίδια χρονική περίοδο πουλιέται το περιβόητο CDS.
Στις 20 Φλεβάρη ο Σόρος ζητά μόχλευση 1:20 για την επιθεση στην Ελλάδα.
Όταν οι Νούλας και Τόμπρας καταθέτουν την μήνυση, το περιβόητο CDS έχει 20πλάσια αξία.
H Goldman Sachs παρευρίσκεται στην διάσκεψη του Φεβρουαρίου. Τι είχε κάνει την ίδια περίοδο η Goldman Sachs με εντολή Παπακωνσταντίνου;
Η απόδειξη της κατάρρευσης με τις ενέργειες Παπακωνσταντίνου και την εμπλοκή της Goldman Sachs
Που κολλά ο τίτλος;
Μετά την αποκάλυψη των συνομιλιών Καν – Παπανδρέου, έγιναν τα ακόλουθα:

Συνελήφθει ο Στρως Καν
Ο Σόρος έκλεισε το Fund.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν ξαναεπισκέφθηκε την Αμερική.
…και οι Αμερικανοι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην μαμά πατρίδα της ελεύθερης οικονομίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί όχι ένα Μουσείο Μακεδονικού Πολιτισμού;

Γράφει ο Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος
http://www.thinkfree.gr/
 
Ένα μουσείο για την ελληνιστική περίοδο της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας, ανάλογου βεληνεκούς με το μουσείο της Ακρόπολης, θα είναι ένα βήμα με πολλαπλές σημασίες για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.


Είκοσι χρόνια συμπληρώνει το κράτος των Σκοπίων από την ημέρα ίδρυσής τους, όταν διαλύθηκε η πρώην Γιουγκοσλαβία. Από την πρώτη στιγμή οι βόρειοι γείτονες ξεκίνησαν επίσημα, με φωνές και φανφάρες, τον «αγώνα» τους για την οικειοποίηση του ονόματος της Μακεδονίας. Ένας «αγώνας» που κρύβει από πίσω αφενός έναν δήθεν αλυτρωτισμό που φτάνει στη λεγόμενη «Μακεδονία του Αιγαίου» και αφετέρου τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων για να πατούν πόδι στα Βαλκάνια.


Η πολιτική ηγεσία που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στα Σκόπια, ο Ν. Γκρούεφσκι και οι λοιπές… δημοκρατικές δυνάμεις, όλοι απόφοιτοι αμερικανικών πανεπιστημίων, έχει φέρει αυτόν τον αγώνα στο αποκορύφωμά του. Ειδικά μετά το Βουκουρέστι, την περίφημη σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 που η Ελλάδα έβαλε βέτο στην είσοδο της ΠΓΔΜ στην ευρωατλαντική συμμαχία, ο Γκρούεφσκι… τρελάθηκε –και η Ελλάδα φυσικά πληρώνει το «όχι» της. Η προπαγάνδα ξεπέρασε τα όρια του κιτς, στην προσπάθεια των Σκοπιανών να αποδείξουν και να πείσουν –μάλλον πρώτα τους εαυτούς τους- ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Λιούπκο Γκεοργκίεφσκι, αντιπολίτευση τώρα, χαρακτήρισε «καρναβαλική παρέλαση» τη φιέστα που ετοιμάζει για αύριο η κυβέρνηση Γκρούεφκσι. Με τα αγάλματα του Αλέξανδρου και του Φιλίππου να… κλέβουν την παράσταση, η κεντρική πλατεία «Μακεδονία» των Σκοπίων θυμίζει… Disneyland.


Όλη αυτή η κατάσταση που φυσικά δεν στοχεύει στο όνομα αλλά στα στοιχεία που θεμελιώνουν έθνος και κράτος, δηλαδή την εθνικότητα και τη γλώσσα, σε πιο μακροπρόθεσμα οφέλη για τους Σκοπιανούς τυχοδιώκτες, αντιμετωπίζεται από την Ιστορία μας, από την Ιστορία της Μακεδονίας. Η Ελλάδα έχει μπροστά της δύο ευκαιρίες για διεθνή προβολή της ιστορικής αλήθειας, της ελληνικότητας της Μακεδονίας: το 2012 και την μεγάλη έκθεση για τον Μεγαλέξανδρο στο Λούβρο, το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα μουσείο του κόσμου.


Η πρώτη ευκαιρία είναι χαμένη. Το αθηνοκεντρικό κράτος όχι απλώς δεν ασχολείται, αλλά δεν δίνει και στη Θεσσαλονίκη τη δυνατότητα να κάνει κάτι μεγάλο. Η δεύτερη ευκαιρία είναι μπροστά μας και γι’ αυτό είναι αξιοπρόσεκτη και αξιέπαινη η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να διοργανώσει εκδηλώσεις στην καρδιά του Παρισιού, που άπτονται της ιστορίας, του πολιτισμού, του τουρισμού. Η Ιστορία δεν διαγράφεται, ούτε ξαναγράφεται. Και η παραχάραξή της αντιμετωπίζεται απλά μόνο μέσα από την ίδια την ιστορία. Το έχουν επισημάνει εξάλλου πολλοί αυτό ακριβώς. Η Ιστορία είναι με το μέρος μας, έστω κι αν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας πολεμούν.


Εκείνο που θα μπορούσε να διεκδικήσει η Θεσσαλονίκη, μέρες ΔΕΘ που είναι, είναι ένα Μουσείο Μακεδονικού Πολιτισμού, ανάλογου βεληνεκούς με εκείνο της Ακρόπολης, πλάι στο μουσείο – «κόσμημα» του Βυζαντινού Πολιτισμού. Όλα τα εκθέματα να συγκεντρωθούν εκεί και να γεννηθεί ένα σημείο αναφοράς –ένας πόλος έλξης- για τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη της βόρειας Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη. Ούτως ή άλλως, η Μακεδονία χαρακτηρίζεται ιστορικά από τις δύο αυτές ιστορικές περιόδους: την ελληνιστική και τη βυζαντινή.


Θα μου πεις, εδώ δεν κάνουν τα απλά και τα αυτονόητα. Ναι, αλλά εμείς δεν πρέπει να πάψουμε να διεκδικούμε ως πολίτες και μακάρι να διεκδικούσαν και οι πολιτικοί μας. Θα ήταν μια ελπίδα για όλους όσους ζούμε σ’ αυτήν την πόλη, όπου τα πάντα κλείνουν και τα οράματα εξανεμίζονται.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μας ξεπέρασε και η…Μποτσουάνα στο δείκτη παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας

Άλλη μια αρνητική επίδοση για την Ελλάδα, η οποία πλέον φιγουράρει στην 90ή θέση στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, ανάμεσα σε 142 χώρες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα του World Economic Forum.

Η Ελλάδα που υποβιβάστηκε άλλες 7 θέσεις σε σχέση με πέρισυ, είναι λιγότερο ανταγωνιστική από τη Ρουμανία, την Αλβανία, τη FYROM, την Μποτσουάνα, τη Γουατεμάλα και το Λίβανο, καθώς και η τελευταία σε ανταγωνιστικότητα από τις χώρες της ΕΕ.


Στη φετινή λίστα η Ελβετία παραμένει η πιο ανταγωνιστική οικονομία του πλανήτη. Ακολουθούν Σιγκαπούρη, Σουηδία, Φινλανδία, ΗΠΑ και Γερμανία.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρωσία σώζει την Κύπρο, χωρίς... μνημόνιο!

Φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τα γνωρίζει αυτά, αφού έχει ορκιστεί να μην έχει καμία σχέση με Ρώσους... Έτσι δεν είναι κύριε πρωθυπουργέ;
Η Κύπρος κάνει αυτό που δεν έκανε η Ελλάδα, ή καλύτερα αρνήθηκε να κάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου. Για να καλύψει το πρόβλημα ρευστότητας που έχει, ούτε Μνημόνια ούτε τίποτα: Απλά παίρνει δάνειο 2,5 δισ. ευρώ από την Ρωσία! Αυτό επιβεβαίωσε πριν λίγο ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας.
«Ναι, η κυπριακή κυβέρνηση εδώ και λίγες βδομάδες άνοιξε κανάλι επικοινωνίας με τη ρωσική κυβέρνηση για σύναψη μεγάλου και με ευνοϊκούς όρους δανείου», είπε και διευκρίνισε ότι δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι σήμερα το ύψος του δανείου.


«Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο να συνάψουμε ένα δάνειο περίπου στα 2,5 δισ. ευρώ, αλλά δεν θα προέλθει μόνο από τα κρατικά ρωσικά ταμεία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «έχουμε εντοπίσει και διαπραγματευόμαστε και με άλλες φιλικές προς την Κύπρο χώρες».

Ο κ. Καζαμίας δεν ήταν σε θέση να πει πότε θα συνομολογηθεί η συμφωνία με τη ρωσική κυβέρνηση, ωστόσο είπε ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα κάποιες ασήμαντες ως προς την αίσια κατάληξη της συμφωνίας λεπτομέρειες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ανεξάρτητα από τη σύναψη του οποιουδήποτε δανείου, η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο θα συνεχίσουν τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν για τιθάσευση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο υπουργός επέμεινε πάντως το πρωί, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ότι οι όροι δανεισμού είναι ευνοϊκοί και δεν δημιουργούν εξάρτηση στη Ρωσία.

Σύγκρινε μάλιστα τη χορήγηση δανείου με τις ρωσικές καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ που υπάρχουν σε κυπριακές τράπεζες και υποστήριξε ότι το εν λόγω δάνειο δεν δημιουργεί περισσότερη εξάρτηση απ' ότι αυτές.
Kαι άμα θέλει η Τουρκία ας απειλήσει την Κύπρο...
Ο Παπανδρέου ακούει ή έχει πολύ θόρυβο στην Θεσσαλονίκη;


 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΛΑΙΟΒΑΛΚΑΝΙΣΜΟΣ : ΑΙΤΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Συνορεύουμε με ένα πολυεθνικό κρατίδιο, σκόπιμα παλαιοβαλκανικού τύπου.
Κρατίδιο καντονικού πολυεθνικού τύπου, γεωγραφικού μόνο προσδιορισμού στην ονομασία του, επειδή δεν έχει καθορίσει με δημοψήφισμα την κυρίαρχη γλώσσα και το...
κυρίαρχο έθνος του, με συνυποψήφιες τις γειτονικές του χώρες , σερβική , βουλγαρική, ελληνική, αλβανική κλπ.

Ένα κρατίδιο που εξάγει υποκουλτούρα, αγραμματοσύνη, χωριατιά και υπανάπτυξη και πρώτα διανοητική και νοητική. Φτωχή γλώσσα, φτωχή σκέψη και μυαλό, φτωχοί στάσιμοι παλιοί ορίζοντες.
Πολλά σύμφωνα, χαρακτηστικό της βαρβαρότητας , σρτσε, τρστσε, βρτσε, ζρτσε, πρτσε, κρτσε, μετά μουσικής . Και βεβαίως μπόλικο φανατισμό, δια γρυλλιασμάτων και άναρθρων κραυγών :
με ποιος παίζεις μπεεεε… κοπανάει ο ΄΄μπρατσκοσέλατς΄΄ το χέρι στο τραπέζι , στην ξηρή….
Χωριατιά και αγραμματοσύνη μας εισάγουν η παρέα τους , στο πρώτο γειτονικό οροπέδιο με τα Σκόπια . Παλαιοβαλκανισμός του 1800, τρίτου κόσμου….
Η υποκουλτούρα αυτή αφορά τους έποικους σλαβο- μακεδονιστές(slavomakedonists) πρώην εξαρχικούς ή αλλιώς έποικους δευτερομακεδονιστές και προσπαθούν να την περάσουν και στους πρωτομακεδόνες γραικομάνους , ευγενικούς έλληνες ντόπιους . Να τους αφομοιώσουν…σαν αυτούς.
Αυτή ήταν πάντα η τοπική διαμάχη : έποικοι σλάβοι μακεδονιστές εναντίον ντόπιων ελλήνων πρωτομακεδόνων.-Μακεδονοδωριέων. Πως ξεχωρίζουν οι μεν από τους δε; Από το μίσος.
Οι έλληνες ντόπιοι μακεδόνες (γραικομάνοι) βάζουν τα τραγούδια όλων στο γάμο τους…
Οι έποικοι σλάβοι μισούν κάθε τι ελληνικό αλλά και κάθε τι πολιτιστικό, τα γράμματα και τις τέχνες , των ελλήνων κυρίως, την ελληνική γλώσσα.( Όπως και την σερβική, αλβανική κλπ)
Βλέπεις, σε γάμο εποίκων σλάβων δεν βάζουν ούτε ένα ελληνικό τραγούδι, χωρίς να σέβονται καν τους καλεσμένους τους (οι αγενέστατοι) το ίδιο γίνεται και σε κάποια …πανηγύρια.
Δεν είναι απλή χωριατιά και αγραμματοσύνη, καθώς και έλλειψη πολιτισμού…Είναι μίσος…
Η ευγένεια είναι ελληνική αδυναμία. Εχει την αδυναμία της φυλής του, έλεγαν οι βοεβόδες για τον καπετάν Αγρα : έχει φιλότιμο. Το φιλότιμο το μισούν, γιατί τους θυμίζει Ελλάδα και αλήθεια…
Θεωρούν μαγκιά να λένε ψέμματα, το μεγαλύτερο από όλα για τη Μηκεδονία , η οποία είναι εντελώς αγνωστη λέξη στη γλώσσα τους (στη σλαβική ομογλωσσία λέγεται μάκβιτσα = παπαρούνα) ενώ η σλαβική αντιστοίχιση της Μακεδονίας είναι γκολέμα ζέμια =μεγάλη γή.
Την πραγματική έννοια (από μήκους δόνηση μητρός γης προς πατέρα ουρανό -Μηκε-δονια ,στην οποία ανταποκρίνεται ο ουρανός με το φως στη γή Ελ-λας) δεν έχουν καν αντίστοιχες λέξεις
Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι μισούν τον Αλέξανδρο και τους Ελληνες είναι αυτή:
Ο Αλέξανδρος θυσίαζε στους θεούς των άλλων. Αυτοί δεν θέλουν άλλους ούτε στο γάμο τους…
Χορεύουν και τραγουδάνε μόνοι τους όχι από χαρά τους , αλλά από τεράστιο μίσος σε άλλους.
Τους αρέσει να προκαλούν και να προσβάλλουν και να στεναχωρούν τους φιλοξενούμενους χωρίς να παίζουν καν άλλα τραγούδια. Την αγένεια και τη χωριατιά τη θεωρούν νίκη.
Όταν ένας αγανακτισμένος φεύγει λένε: ΄έφυγε ο έλληνας , τον νικήσαμε, … εμείς, οι σλάβοι…
Αυτό το κλίμα έχει τις χρόνιες επιπτώσεις του: 55% αγράμματοι οι αγρότες στο οροπέδιο της Φλώρινας και μεγαλώνουν συνεχώς , με μίσος ενάντια στα γράμματα και τις τέχνες.
Δεν πάνε στο σχολείο, όχι τουλάχιστον στα δέοντα. Από την άλλη οι μεγαλύτεροι χειρότερα…
Δεν φτάνει που δεν μαθαίνουν ή μισομαθαίνουν ελληνικά , ημιμαθαίνουν(ζόρα )και σλαβικά.
Από μόνα τους τα σκοπιανά είναι αγράμματα χωριάτικα σλαβικά (σερβο-βουλγαρικά).
Αν σε αυτά προσθέσεις επιμέρους διαλέκτους χωριών+ γκρικλις+σλαβλις = βράσε ρύζι.
Νέα παιδιά αγράμματα χορεύουν σε γάμους και πανηγύρια ….νέμα πάρι , με ορχήστρα αθιγγάνων από τη γείτονα και τουρκοσλαβομπαρόκ σκοπούς του 1800…Αρτζι μπούρτζι…
Αν τους βάλεις να γράψουν , κάνουν 5 λάθη στο όνομα τους ( και … σε όποια γλώσσα)
Προχθές ένας νεαρός μας ρώτησε: ο ήλιος και το φεγγάρι το ίδιο είναι; (μάλιστα… κύριοι)
Το ίδιο είναι : το πρωϊ ζτράβο να …πάντε- ζόρα και το βράδυ στράβο να … Ευρώπα…
Ξαναγύρισε στο χορό, εκείνη την ώρα , είχε ένα σλαβοτσιφτετέλι… αθιγγανικού τύπου…
Η αστυφιλία συνεχώς τους φέρνει στην πόλη της Φλώρινας, που ήδη έχει φυλλοροήσει.
Η παλαιοβαλκανική αγραμματοσύνη και η χωριατιά σε έναν κόσμο εξειδικευμένο και ηλεκτρονικό , φέρνει υπανάπτυξη, φτώχεια, ανεργία. Κατεβάζει την τοπική οικονομία κάτω.
Αποτέλεσμα ψώνια στη γείτονα, φτηνές ορχήστρες, φτηνός εισαγόμενος παλαιοβαλκανισμός…
Ο Αναστασιάδης κι ο Γρούγιεφσκι δεν θέλουν τα σρτσε-τρσε Σκόπια στην Ευρώπη.
Θέλουν την Ελλάδα και πρώτα τη Φλώρινα , στα αγράμματα και κακόημα- κιτσς μέτρα τους.

radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

Έχουμε χρήματα για 12 ακόμα μέρες. Μετά το χάος

Σε πανικό τείνει να μετατραπεί η αγωνία της κυβέρνησης, καθώς τα χρήματα στερεύουν σε 12 ημέρες.

Για την Ελλάδα τελειώνουν τα χρήματα και ο χρόνος. Τα κρατικά ταμεία σύμφωνα με την Ημερησία έχουν αποθέματα για μισθούς και συντάξεις ως τις 22 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη τα κονδύλια θα υποχωρήσουν στο....
όριο ασφαλείας που είναι το ένα δισ. ευρώ.

Δημοσιεύματα λένε ότι οι ελεγκτές γνωρίζουν πως η Ελλάδα δεν προλαβαίνει να πιάσει τους στόχους του 2011, με αποτέλεσμα να ζητούν να εγγραφούν νέα μέτρα στον πρϋπολογισμό του 2012.

Την ίδια στιγμή οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει τρέχουν με προχειρότητα την τελευταία στιγμή. Μόλις χθες προκλήθηκε απίστευτο χάος στα δρομολόγια των τρένων καθώς μετατάχθηκαν υπάλληλοι στο υπουργείο Πολιτισμού -εικόνα που δεν δίνει καλό σήμα για εργασιακή εφεδρεία και αποκρατικοποιήσεις.

Σε αυτό το κλίμα και με έντονη και την εσωτερική δυσαρέσκεια εκ μέρους των πολιτών ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκφωνήσει την παραδοσιακή ομιλία του στη ΔΕΘ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπερασπιστεί το πρόγραμμα και την προσήλωση σε αυτό για να βγει η χώρα από την κρίση.

http://www.briefingnews.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Πεινασμένη αρκούδα όρμησε σε κυψέλες, τις διέλυσε και έφαγε μέλι!

Διαμαρτύρονται κάτοικοι εναντίον οικολογικής οργάνωσης, που άφησε αρκούδες κοντά στο χωριό Μοσπίνα Ιωαννίνων

Αρκούδα, πεινασμένη, όρμησε σε κυψέλες στο χωριό Μοσπίνα Ιωαννίνων, τις διέλυσε και έφαγε μέλι! Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής, που φοβούνται για χειρότερα πράγματα. Όπως επιθέσεις σε γιδοπρόβατα ή ακόμη και σε ανθρώπους. Γι' αυτό καταγγέλλουν οικολογική οργάνωση, που άφησε τρεις αρκούδες στην....
Τσούκα της Μοσπίνας. Πολύ κοντά σε κατοικημένα χωριά. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και ανησυχούν, ωστόσο οι οικολόγοι είναι καθησυχαστικοί. Υποστηρίζουν ότι η αρκούδα προστατεύεται ρητά από την ελληνική
και κοινοτική νομοθεσία. Ακόμη επισημαίνουν ότι, παρά τις αντίθετες δοξασίες, επιτίθεται μόνο αν βρεθεί σε θέση άμυνας. Και προσθέτουν: "Στην Ελλάδα οι αρκούδες τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν δραματική μείωση. Ενώ παλαιότερα η καφέ αρκούδα ζούσε σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, σήμερα απαντάται στους κύριους ορεινούς όγκους της βόρειας και κεντρικής Πίνδου και της δυτικής Ροδόπης. Βασική αιτία είναι ο κατακερματισμός της γεωγραφικής ζώνης εξάπλωσης του ζώου και η μείωση των βιοτόπων του (εκτεταμένα δάση οξιάς, δρυός, μαυρόπευκου, ελάτου και ρομπόλου, σε υψόμετρο 800-2.000 μ.)".
Διαβάστε περισσότερα » »

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Επιβίωση στη φύση

Επιβίωση είναι η ανεύρεση τρόπου ούτως ώστε να παραμείνετε ζωντανός.
 
Ότι εφόδιο έχετε θα θεωρηθεί χρήσιμο.
Να γνωρίζετε τι μπορείτε να πάρετε από την φύση και να το χρησιμοποιήσετε τέλεια.
Να μπορείτε με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες να επιλέξετε το σωστό δρόμο επιστροφής με ασφάλεια, χωρίς χάρτες πυξίδα.


Η υγεία και η φυσική σας κατάσταση καθώς και των συντρόφων αντίστοιχα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιβίωση της ομάδας.
Τρόπος κατασκευής καταλόγου εφοδίων


Πόσο μακριά θα μείνω;


Πόση τροφή χρειάζομαι;Μήπως πρέπει να πάρω νερό;


Πήρα μαζί αρκετά κατάλληλα ρούχα για τον καιρό που θα αντιμετωπίσω; (εφεδρείες)


Ειδικά εφόδια που ίσως χρειαστώ;


Κατάλληλο φαρμακείο;
Σε περίπτωση αναγκαστικής επιβίωσης
Ξεπεράστε :


* Φόβο και ανησυχία
* Πόνο (ασθένεια - τραυματισμό)
* Κρύο
* Νύστα
* Πλήξη
* Μοναξιά - Απομόνωση
* Μπορείτε ; Πρέπει!




Απαραίτητα στοιχεία για να επιβιώσεις
Τροφή - Φωτιά - Καταφύγιο - Νερό


Νερό: o μέσος άνθρωπος χάνει 2 με 3 κιλά νερό /ημέρα. Ακόμη και αυτός που κάθεται στη σκιά χάνει 1 ½ / ημέρα.
Πώς να διατηρείτε τα υγρά του σώματος :






* Όχι κάπνισμα. Ξεκούραση
* Μείνε σε μέρος σκιερό (αν δεν υπάρχει φτιάξε στέγαστρο). Μείνε ψύχραιμος.
* Τα λίπη δύσκολα χωνεύονται και χρειάζονται πολλά υγρά από τον οργανισμό για την πέψη.
* Ποτέ οινοπνευματώδη ποτά (χρειάζονται πολλά υγρά για την χώνεψη)
* Μην μιλάτε. Αναπνέετε από την μύτη και όχι από το στόμα.




Πως βρίσκουμε νερό
Πρώτα θα ψάξουμε στα φυσικά κοιλώματα (κοιλάδες) όπου συνήθως συγκεντρώνεται νερό.


Εφόσον δεν φαίνεται ρυάκι ή λίμνη προσπαθήστε να βρείτε πράσινα φύλλα και αρχίστε να σκάβετε, μπορεί κάτω από την επιφάνειά τους να βρεθεί νερό.
Όταν είστε σε βουνό κοιτάξτε στις διάφορες σχισμές.
Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν βρεθείτε σε μια λιμνούλα με νερό που γύρω της δεν υπάρχει βλάστηση ενώ αντίθετα βρίσκονται οστά από ζώα.
Θυμηθείτε πάντοτε να βράζετε το νερό που προέρχεται από λιμνούλες.


Τα ζώα δείκτες ύπαρξης νερού.


Θηλαστικά: τα περισσότερα ζώα χρειάζονται τακτικά νερό.
Τα χορτοφάγα δεν απομακρύνονται από το νερό επειδή και την αυγή και την δύση χρειάζονται νερό.
Συχνά τα αποτυπώματα των ζώων σας οδηγούν στο νερό (όχι σαρκοφάγα, επειδή κυνηγούν)


Πουλιά (που τρώνε σπόρους): Όταν πετάνε ευθεία και χαμηλά σημαίνει ότι πάνε για νερό. Όταν έχουν πιει νερό είναι βαρύτερα και πάνε από κλαδί σε κλαδί.
Ακολουθείστε τα και θα βρείτε νερό.


Τα δέντρα και τα φυτά τραβούν την υγρασία από το έδαφος. Πάρτε την υγρασία του δέντρου τυλίγοντας μια πλαστική σακούλα γύρω από ένα κλαδί γεμάτο φύλλα, η εξάτμιση από τα φύλλα θα δημιουργήσει υγρασία.


Χειμώνας - Επιβίωση


Ε.Σ.Υ.Κ (η λέξη κλειδί για να διατηρηθείτε ζεστοί)

Τα ρούχα πρέπει να είναι ευρύχωρα.
 
Αφήστε τον αέρα να κυκλοφορεί

Να διατηρείστε Στεγνοί μέσα και έξω

Αποφύγετε την Υπερθέρμανση (εξασφαλίστε τον εξαερισμό του σώματος)

Να διατηρείστε Καθαροί (η βρωμιά και τα λίπη εμποδίζουν τον εξαερισμό του σώματος

Ζώα για τροφή Όλα τα ζώα αποτελούν πηγή διατροφής.

Πολύ λίγα μεταξύ των οποίων είναι τα έντομα και τα σκουλήκια μπορεί να μαζευτούν χωρίς ειδικές γνώσεις. Για τα πιο πολλά ζώα πρέπει να μελετήσετε τις συνήθειες του κάθε είδους, ν' ανακαλύψετε που κοιμάται, τι τρώει και που πίνει νερό. Να μάθετε τον καλύτερο τρόπο θανάτωσης. Τι παγίδες πρέπει να βάλετε και να έχετε τον πρωταρχικό σας στόχο την επιβίωσή σας χωρίς να παρασύρεστε από τα συναισθήματά σας προς τα ζώα.


Καταφύγιο
Που δεν πρέπει να κατασκηνώσετε :


* Σε κορυφές βουνών λόγω αέρα, κατεβείτε πιο χαμηλά και βρείτε κάπου που να κόβει ο αέρας.
* Σε βαθιές κοιλάδες ή τρύπες γιατί έχει υγρασία. Αν το βράδυ έχει ξαστεριά υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί πάγος και να παγώσετε. · Σε οροπέδια που το έδαφος είναι υγρό.
* Σε παρακλάδια οροσειράς που οδηγούν σε πηγές. Τα μονοπάτια τους συχνά χρησιμοποιούνται από τα ζώα που πάνε να ξεδιψάσουν.


Που να κατασκηνώσετε :


Αν είστε ψηλά πηγαίνετε σε πιο χαμηλό μέρος για να βρείτε κάποιο προφυλαγμένο σημείο. Αν όμως είστε σε χαμηλό υγρό έδαφος πρέπει να ανεβείτε κάπου πιο στεγνά. Ψάξτε να βρείτε κάποιο σημείο προφυλαγμένο απ' τον αέρα και υπερυψωμένο, για να αντιμετωπίσετε τυχόν πλημμύρες ή πτώσεις βράχων.
 
Η ιδανική θέση που πρέπει να διαλέξετε είναι κοντά σε νερό ή δέντρα. Αν όμως εγκασταθείτε πολύ κοντά στο νερό μπορεί να σας ενοχλούν κουνούπια ή να μην ακούτε λόγω του θορύβου της πηγής άλλους θορύβους που μπορεί να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.
 
Όταν κατασκηνώσετε σε όχθες ποταμών ελέγξτε το σημείο με την ψηλότερη στάθμη νερού. Στις ορεινές περιοχές τα ποτάμια μετατρέπονται σε χείμαρρους μέσα λίγα λεπτά και φουσκώνουν μέχρι και πέντε (5) μέτρα μέσα σε μία ώρα.
 
Στις πεδιάδες πρέπει να αποφεύγουμε τις παλιές κοίτες ποταμών. Μια δυνατή βροχή στους γύρω λόφους μπορεί εύκολα σε λίγα χωρίς προειδοποίηση να πλημμυρίσει την κοίτη.
Εξετάστε προσεκτικά μήπως πάνω από το κεφάλι σας υπάρχουν φωλιές από μέλισσες ή σφήκες και ξερά κλαδιά πάνω στο δέντρο που μπορεί να πέσουν πάνω σας με την επόμενη καταιγίδα ή με ένα δυνατό αέρα.
Να αποφεύγετε απομονωμένα δέντρα που τραβάνε αστραπές ή φροντίστε να βρίσκεστε στις άκρες του δάσους για να ελέγχετε τι συμβαίνει γύρω σας.


Κατασκευή καταφυγίου


Το να ξέρουμε λίγα πράγματα ή πολλά για τα καταφύγια (τύποι και τρόπους κατασκευής) δεν σημαίνει ότι θα το χρειαστούμε αύριο ή κάποια δεδομένη χρονική στιγμή. Απλά όταν ξέρουμε αισθανόμαστε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας την οικογένειά μας και έτσι δεν φοβόμαστε την φύση όταν βρεθούμε μόνοι μαζί της .Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλά υλικά (ξύλα, πέτρες,φλοιούς,δέντρα,χιόνι κ.α.) αρκεί να είμαστε ήρεμοι στην δύσκολη αυτή περίπτωση.
Ο τύπος του καταφυγίου που θα κατασκευάσετε εξαρτάται από τα υλικά ,τα εργαλεία, το χρόνο που έχετε στην διάθεσή σας και από τι θέλετε να προφυλαχτείτε (αέρα, χιόνι, βροχή, κρύο κ.α.).
Το μέγεθος εξαρτάται από τα άτομα που θα εγκατασταθούν. Φροντίστε ο χώρος υγιεινής να σκαφτεί όχι προχείρως και να είναι μακριά από το καταφύγιο.
Φωτιά


Η φωτιά είναι απαραίτητη για την επιβίωση, παρέχει ζεστασιά, προστασία, βράζει νερό, μαγειρεύει, διατηρεί την τροφή. Πρέπει να μάθετε να ανάβετε φωτιά οπουδήποτε και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Να μην χρησιμοποιείτε ποτέ πέτρες υγρές ή πορώδες κοντά στην φωτιά ιδίως πέτρες που έχουν βουτηχτεί στο νερό γιατί μπορεί να εκραγούν όταν ζεσταθούν.
Μην χρησιμοποιείται καμία που να θρυμματίζεται.
Ξηραμένα χόρτα(πριονίδια, πούπουλα, κλωστές από ρούχα βαμβακερά) αποτελούν καλό προσάναμμα.
 
Επίσης κουκουνάρια (σπάστε τα σε μικρότερα κομμάτια), αποξηραμένοι μύκητες.
Μη μαζεύετε ξύλα για προσάναμμα κατευθείαν από το έδαφος γιατί είναι σχεδόν πάντα υγρά. Να τα παίρνετε αν είναι σε νεκρά δέντρα αλλά να στέκονται όρθια.
Σκαλίστε το ξύλο, κάντε του προεξοχές για να ανάβει πιο εύκολα. Τα βρεγμένα μπορείτε να τα βάλετε δίπλα στη φωτιά για να στεγνώσουν. Φροντίστε να μην την επηρεάζει ο αέρας και σβήσει ή βάλτε πέτρες ή σκάψτε λάκκο.
 
Μπορείτε στην μία πλευρά της εστίας να βάλετε ένα εμπόδιο για να αντανακλάται η θερμότητα και να ζεσταίνεστε πιο καλά και ο καπνός πιο ψηλά. Οι άπειροι ανάβουν συχνά φωτιά κοντά σε ένα κορμό δέντρου ή κάποιο βράχο. Μην το κάνετε ποτέ.
Ανάψτε τη φωτιά τόσο μακριά όσο θα χωράτε άνετα ανάμεσα σε αυτή και τον βράχο. Ο βράχος που αντανακλά την θερμότητα θα ζεστάνει την πλάτη σας. Προσθέστε έναν ανακλαστήρα (βράχο, φωτιά, ανακλαστήρα, ακόμη και εσάς)


Οδηγίες που πρέπει να ισχύουν σε καταυλισμό:


* Ποτέ μην καθαρίζετε ή τεμαχίζετε ζώο κοντά στον καταυλισμό.Πάντα η τροφή να είναι καλυμμένη και όχι πάνω στο έδαφος, αν την έχετε πάνω στα δέντρα προφυλάξτε την από ζώα που ζουν πάνω σε αυτά.Πάντοτε αφού κάνετε χρήση να βάζετε τα πώματα στα μπουκάλια του νερού και των άλλων δοχείων.Πάντοτε να έχετε τακτοποιημένα τα ρούχα σας και τα εργαλεία σας (μην τα αφήνετε κάτω, θα πάρουν υγρασία ή φωτιά ακόμα και ζωύφια επίσης μπορεί και να τα χάσετε).
 
Να έχετε συγκεκριμένη θέση για όλα σας τα πράγματα (έτσι ώστε να τα βρίσκετε γρήγορα).Ποτέ μην αφήνετε μια φωτιά να καίει μόνη της χωρίς τις ανάλογες προφυλάξεις (μπορεί να πεταχτεί σπίθα στην σκηνή ή στον υπνόσακο αλλά γίνεστε και εύκολος στόχος σε ανθρώπους).Για τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω πυρκαγιάς.Μην φωνάζετε και μην δημιουργείτε θόρυβο ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τον χώρο από ανεπιθύμητες επισκέπτες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μήνυση από τους εργαζόμενους της EBZ για την απαξίωσή της

Μήνυση από τους εργαζόμενους της EBZ για την απαξίωσή της
 Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για σκόπιμη υποβάθμιση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), με στόχο το ξεπούλημά της -όπως υποστηρίζουν- σε ιδιώτη επενδυτή, ετοιμάζονται να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα, σε δικαστήριο των Αθηνών, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.

Τη μήνυση ετοιμάζει ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Άρης Καζάκος, σε μια περίοδο που τουλάχιστον δέκα εταιρείες φέρονται να έχουν χτυπήσει την «πόρτα» της ATEBank, εκδηλώνοντας άτυπα το ενδιαφέρον τους για το 82,3% της ΕΒΖ.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει περισσότερο στις 15/9, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, μεταξύ των οποίων «περιλαμβάνονται οι Nordzucker, Sudzucker και MAN", όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΒΖ, Μανόλης Λαγογιάννης.

Στο μεταξύ, με την ευκαιρία της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι έχουν καλέσει στη Θεσσαλονίκη 87 βουλευτές από 17 νομούς, προκειμένου να τούς ενημερώσουν για τις εξελίξεις στην εταιρεία και να ακούσουν τις απόψεις τους.

Λειτουργούν μόνο τα μισά μηχανήματα των εργοστασίων
Εν αναμονή των εξελίξεων, οι μηχανές στα εργοστάσια της εταιρείας, «δουλεύουν στο ρελαντί», ελλείψει πρώτης ύλης, καθώς οι αγρότες δεν πείστηκαν να σπείρουν τεύτλα, εξαιτίας του μειωμένου εισοδήματός τους από την τευτλοκαλλιέργεια τα προηγούμενα χρόνια και της ανεπάρκειας οικονομικών κινήτρων, σύμφωνα με τον κ. Λαγογιάννη.

«Τα εργοστάσια σε Πλατύ και Σέρρες λειτουργούν μόλις στο 50% της δυναμικότητάς τους (οι δύο από τις τέσσερις μηχανές), ενώ την άλλη εβδομάδα θα χρειαστεί πρώτη ύλη και για τη μονάδα της Ορεστιάδας, που ξεκινά και αυτή.

Φέτος παράγουμε μόνο 30.000 τόνους ζάχαρης (σ.σ. ένα πέμπτο της εθνικής ποσόστωσης των 158.000 τόνων), που δεν αρκούν ούτε για να καλύψουμε το 50% της ζήτησης από το εργοστάσιο της Coca-Cola στην Ελλάδα», υποστήριξε ο κ. Λαγογιάννης.

Η εγχώρια ζήτηση ζάχαρης υπερβαίνει συνολικά τους 280.000-320.000 τόνους και θα χρειαστεί φέτος να καλυφθεί στο μεγαλύτερο μέρος της με εισαγωγές. Σύμφωνα με τον κ. Λαγογιάννη, «η ειρωνεία είναι ότι φέτος τα τεύτλα ήταν πάρα πολύ καλής ποιότητας και έχουν υψηλό ζαχαρικό τίτλο (POL), γιατί βοήθησε ο καιρός. Αν λοιπόν είχαν δοθεί τα απαραίτητα οικονομικά κίνητρα στους παραγωγούς και είχαν σπείρει τις απαιτούμενες ποσότητες, η ΕΒΖ θα περνούσε στην κερδοφορία».

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Λαγογιάννη, η Ομοσπονδία των εργαζομένων ετοιμάζεται αύριο να καταθέσει εξώδικο κατά της διοίκησης της ΕΒΖ, επειδή -όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος- επιχείρησε να κοινοποιήσει σε τρίτους προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων της.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν έχω - Δεν πληρώνω Έκτακτη Εισφορά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf5Qw83PZOQJbRBLb7H_u7VVSSICd0_rcY4igP0_w_9k9fxMeIID7Y5fUHdfT3YP1IBD2vZCR45LoL0GGqnW05185vpjuhL6Dc4DtBh4uwJYoAYlAoP2EjRkjdq07W-wzlMkrRPShY9Ac/s640/denplirono12_849447226-300x167.jpgΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!Δεν πληρώνουμε έκτακτη εισφορά γιατί πολύ απλά δεν έχουμε να πληρώσουμε! 
Δεν πληρώνουμε έκτακτη εισφορά γιατί και αυτό το μέτρο δεν πιάνει κανέναν απο τους χιλιάδες φοροφυγάδες, ελεύθερους επαγγελματίες, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, γιατρούς, δικηγόρους κλπ. αφού ποτέ τους δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και για άλλη μια φορά καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα ο μισθωτός και ο συνταξιούχος. 

Δεν πληρώνουμε έκτακτη εισφορά γιατί αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην καταδίκη της χώρας μας και του λαού της. Δεν δημιουργήσαμε εμείς την κρίση, δεν τα «φάγαμε μαζί» και δεν χρωστάμε σε κανέναν.. Να πληρώσουν αυτοί που συσσώρευσαν όλον τον παγκόσμιο πλούτο στις τσέπες τους, αυτοί που τα έφαγαν και εξακολουθούν να τα τρώνε, εσαεί κλέβοντας, εσαεί εξαπατώντας, εσαεί φοροδιαφεύγοντας και εσαεί παραμένοντας ατιμώρητοι.. 

Αρνούμαστε να υποθηκεύσουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας σε βίαιους «δανεισμούς» και στον ατέλειωτο χειμώνα ενός «χρέους» που δεν έχει αποπληρωμή. Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στο αποδεδειγμένο λάθος και στο συνειδητό έγκλημα, στο βάθεμα της ύφεσης και του στασιμοπληθωρισμού, στο ξεπούλημα του τόπου, στη βία της φτώχειας και στην ανθρώπινη εξαθλίωση. Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην χρεοκοπία των ανθρώπων για να σωθούν άδειες «πατρίδες» και γεμάτες «αγορές».. 

Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην εθνική μειοδοσία,στην διαρκή καταπάτηση του Συντάγματος και της δημοκρατίας από υπόγεια και αδιαπραγμάτευτα «μνημόνια», αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην υποταγή της κοινωνίας και ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού στην εξουσία των «αγορών», των τραπεζιτών και διεθνών τοκογλύφων.. Δεν την δημιουργήσαμε εμείς την κρίση, δεν τα φάγαμε μαζί και δεν χρωστάμε σε κανέναν.. 

Φτάνει πια! Δεν αντέχουμε άλλο και το «φτάνει πια» δεν είναι λαϊκισμός. Η επιβολή έκτακτης εισφοράς και κεφαλικού φόρου σε δηλωμένο εισόδημα είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Τολμάμε και δεν πληρώνουμε έκτακτη εισφορά ακόμα και αν βρεθούμε ενώπιων ανελεύθερων και αντιδημοκρατικών νόμων που ψήφισε μια κυβέρνηση των διεθνών τοκογλύφων χωρίς καμία απολύτως δημοκρατική νομιμοποίηση. Δεν πληρώνουμε έκτακτη εισφορά και αυτό είναι μια στοιχειώδης πράξη αντίστασης και ελευθερίας. 

Ας γεμίσουν τα δικαστήρια, οι φυλακές και οι εξορίες.. Καλύτερα στα ξερονήσια παρά άνεργοι και εξαθλιωμένοι στον πολιτισμό των «αγορών».. Δεν υπάρχει πατρίδα χωρίς ανθρώπους και δεν υπάρχει ευτυχισμένη πολιτεία με δυστυχισμένους πολίτες.. 

Δεν πληρώνουμε έκτακτη εισφορά γιατί αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην καταδίκη της χώρας μας και του λαού της, δεν δημιουργήσαμε εμείς την κρίση, δεν τα φάγαμε μαζί και δεν χρωστάμε σε κανέναν και αυτό δεν είναι λαϊκισμός. Είναι έκφραση στοιχειώδους αξιοπρέπειας που πλέον αποτελεί την μοναδική ικανή και αναγκαία λύση, οικονομική, πολιτική, κοινωνική και άλλη, πλην της αξιοπρέπειας μας, δεν υπάρχει πια.. Οι πλατείες έχουν τον λόγο.. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα βόμβα στις συντάξεις !

Νέα βόμβα στις συντάξεις του ΔημοσίουΝομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στις συντάξεις του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο. Υπολογίζεται ότι το ψαλίδισμα θα κυμαίνεται από 142 έως 393 ευρώ. Θα αφορά τόσο τους νέους, όσο και τους παλιούς ασφαλισμένους.

Νέα "βόμβα" ετοιμάζεται να... ρίξει η κυβέρνηση στις συντάξεις του Δημοσίου. Προωθεί νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, η οποία θα αφορά τόσο τους "παλιούς" όσο και τους "νέους" ασφαλισμένους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό πρόκειται να υποχωρήσει στο 60% από το 80% που ισχύει σήμερα για τους "παλιούς" και 70% για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων αναμένεται να περιληφθεί σε νόμο ο οποίος θα ψηφιστεί και θα τεθεί σε ισχύ μαζί με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Με τις νέες ρυθμίσεις η μείωση των συντάξεων μπορεί να ξεκινά από τα 142 ευρώ (για όσους είναι σε χαμηλά κλιμάκια) και να φτάνει έως και τα 393 ευρώ τον μήνα (για όσους είναι στα υψηλότερα κλιμάκια και συμπληρώσουν 35ετία). Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι παλαιοί ασφαλισμένοι, που μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 .


Ωστόσο οι αλλαγές θα επηρεάσουν και όσους διορίστηκαν μετά το 1993, καθώς και στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει μείωση στο ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων. Τα πρώτα "θύματα" των αλλαγών θα είναι οι εργαζόμενοι που θα βγουν στην εφεδρεία, καθώς η συνταξιοδότησή τους θα συνδυαστεί με τις μειωμένες (στο 60% του βασικού μισθού) αποδοχές της τελευταίας χρονιάς.
Νέα βόμβα στις συντάξεις του Δημοσίου
Ουσιαστικά με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου θα αλλάξει η βάση υπολογισμού των συντάξεων στον δημόσιο τομέα. Σήμερα για τους παλαιούς ασφαλισμένους η σύνταξη υπολογίζεται με βάση τον βασικό μισθό, ενώ λαμβάνονται υπόψη ελάχιστα επιδόματα (π.χ. το επίδομα των 140,8 ευρώ).
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αμοιβές που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της σύνταξης να είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις συνολικές αποδοχές του δημοσίου υπαλλήλου, οι οποίες προκύπτουν μετά τον συνυπολογισμό των επιδομάτων. Με το νέο μισθολόγιο ο βασικός μισθός -με βάση τον οποίο υπολογίζεται η σύνταξη- αυξάνεται, παρότι οι συνολικές αποδοχές θα ψαλιδιστούν, καθώς καταργούνται επιδόματα.
Νέα βόμβα στις συντάξεις του Δημοσίου
Ενδεικτικά αναφέρεται πως σήμερα νεοδιοριζόμενος έχει βασικό μισθό 711 (δεν περιλαμβάνονται τα επιδόματα) και μετά τις αλλαγές θα παίρνει 800 ευρώ (χωρίς ωστόσο άλλα επιδόματα). Στην περίπτωση παλαιού ασφαλισμένου σήμερα ο βασικός μισθός είναι 1.666 και με το νέο μισθολόγιο θα πάει στα 2.150 (και σε αυτή την περίπτωση θα έχει απώλειες από την κατάργηση των επιδομάτων).
Η ενίσχυση του βασικού μισθού θα άνοιγε τον δρόμο για την αύξηση των συντάξεων. Ετσι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έβλεπαν μεν το συνολικό τους εισόδημα να μειώνεται με το νέο μισθολόγιο, αλλά θα προσδοκούσαν σε μια μεγαλύτερη σύνταξη.
Ωστόσο, επειδή μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε πρόσθετη επιβάρυνση στις κρατικές δαπάνες, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, για να περιορίσει κατ' επέκταση και το ύψος των συντάξεων. Το νέο ποσοστό αναπλήρωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πάει στο 60% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, δηλαδή θα υπάρχει ένας ενιαίος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Στα εναλλακτικά σενάρια που έχουν εξεταστεί είναι το ποσοστό αυτό να πάει στο 70%.


Αγκάθι
Απώλειες και από το "πάγωμα" των μισθών
Το "πάγωμα" των μισθολογικών αυξήσεων την τελευταία τριετία αλλά και των ωριμάνσεων από τον φετινό Ιούλιο οδηγούν σε χαμηλότερες συντάξεις.Μάλιστα, όπως υπολογίζουν συνδικαλιστικά στελέχη, οι βασικοί μισθοί έχουν μείνει σταθεροί για τρία στη σειρά χρόνια, γεγονός που έχει προκαλέσει εισοδηματικές απώλειες της τάξης του 10%, καθώς δεν αναπληρώθηκε ο πληθωρισμός. Επίσης, χωρίς ωρίμανση ο βασικός μισθός παραμένει στάσιμος και συνεπακόλουθα προκύπτει και χαμηλότερη σύνταξη.
Δύο συντελεστές
Τι ισχύει για τον υπολογισμό των συντάξεων σήμερα
Με "διπλό" τρόπο υπολογίζεται σήμερα η σύνταξη για τους δημοσίους υπαλλήλους που ασφαλίστηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992. Οπως εξηγεί ο δικηγόρος Διονύσης Ρίζος, που ειδικεύεται σε θέματα εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου, το ποσό της σύνταξης που θα πάρει ο εργαζόμενος αποτελείται από το άθροισμα δύο επιμέρους ποσών.
Συγκεκριμένα υπολογίζεται με διαφορετικούς συντελεστές:
  • Το ποσό σύνταξης που αντιστοιχεί στα χρόνια ασφάλισης που έχουν συμπληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2007.
  • Το ποσό σύνταξης που αντιστοιχεί στα χρόνια ασφάλισης που συμπληρώνονται μετά την 1η Ιανουαρίου 2008.
Σύμφωνα με τον Διονύση Ρίζο, "η αλλαγή του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών με τις οποίες υπολογίζονται οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων και συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων".
Με βάση το ισχύον σύστημα, για τα χρόνια που συμπληρώθηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2007 το ποσό της σύνταξης -για την περίοδο αυτή- υπολογίζεται με τις συντάξιμες αποδοχές του τελευταίου μήνα πριν από τη συνταξιοδότηση και με ποσοστό αναπλήρωσης 80% (2,286% για κάθε χρόνο ασφάλισης).
Μετά την 1η Ιανουαρίου 2008 το ποσό της σύνταξης για τα χρόνια που συμπληρώνονται τη συγκεκριμένη περίοδο υπολογίζεται με τον μέσο όρο των συντάξιμων αποδοχών των τελευταίων 5 ετών και με ποσοστό αναπλήρωσης να πηγαίνει σταδιακά στο 70%.
Αναλυτικά το ποσό της σύνταξης υπολογίζεται ως ακολούθως:
  • Ποσό σύνταξης για τα έτη που συμπληρώθηκαν μέχρι 31/12/2007= έτη ασφάλισης Χ Συντάξιμες Αποδοχές Χ 80%/35
  • Ποσό σύνταξης για τα έτη που συμπληρώθηκαν μετά την 1/1/2008= έτη ασφάλισης Χ μέσος όρος
Συντάξιμων Αποδοχών της τελευταίας 5ετίας Χ Συντελεστής%/35
Το τελικό ποσό της σύνταξης που καταβάλλεται στον εργαζόμενο για τον χρόνο ασφάλισης του Δημοσίου αποτελείται από το άθροισμα των δύο επιμέρους ποσών. Για τους νέους ασφαλισμένους -δηλαδή όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά την 1η Ιανουαρίου 1993- υπάρχει ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης. Το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 70% για όσους αποχωρούν με 35ετία.
Απαίτηση της τρόικας για τη μισθολογική δαπάνη


Περικοπή 1,8 δισ. σε ετήσια βάση
Δραματικές περικοπές στο μισθολογικό κόστος μέσω του ενιαίου μισθολογίου, της μισθωτής εφεδρείας και των καταργήσεων οργανισμών απαιτεί η τρόικα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο με τους επιτελείς του οικονομικού επιτελείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προσδιορίζει μάλιστα και ποσοτικό στόχο. Συγκεκριμένα, ζητά από τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε συνδυασμό με τη μείωση των προσλήψεων να μειωθούν οι δαπάνες για μισθούς τουλάχιστον 10% κατ' έτος. Δηλαδή, να κοπεί ένα ποσό το οποίο υπερβαίνει τα 1,8 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Γι΄ αυτό και η κυβέρνηση αποφάσισε όχι μόνο να επισπεύσει την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και να μη συμπεριλάβει σε αυτό την "προσωπική διαφορά". Βέβαια, ακόμη και σήμερα ασκούνται πιέσεις σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο ώστε να υπάρξει μία μεταβατική τριετής περίοδος για τις μειώσεις των αποδοχών των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, αλλά ελέω τρόικας δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

Ετσι, στο νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις αποδοχές μεταξύ υπαλλήλων οι οποίοι έχουν την ίδια προϋπηρεσία και τα ίδια προσόντα ανεξάρτητα από την υπηρεσία στην οποία εργάζονται.
Αυτό σημαίνει ότι όσοι λαμβάνουν με το σημερινό καθεστώς υψηλά επιδόματα, θα τα δουν να μειώνονται έως και 70% ή 1.300 (όπως έγραψε το "Εθνος" προχθές) χωρίς χρόνο... προσαρμογής. Για την πλειονότητα των υπαλλήλων οι νέες περικοπές στις αποδοχές τους θα κυμανθούν από 150 έως και 800 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό και το ύψος των μηνιαίων επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα.

Επίσης, μικρό μέρος των επιδομάτων θα συμπεριληφθεί στους βασικούς μισθούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί μισθοί που κυμαίνονται σήμερα από 711 έως 1.666 ευρώ θα ανέβουν μεταξύ 800 και 2.150 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και η εξαγγελία του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, να δίνεται πριμ παραγωγικότητας με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων ως αντιστάθμισμα των απωλειών από την κατάργηση των επιδομάτων δεν βρίσκει σύμφωνη την τρόικα.
Οπως γίνεται αντιληπτό, οι προθέσεις της κυβέρνησης για άμεσες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν προκαλέσει την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ.

Οπως σημειώνουν συνδικαλιστικά στελέχη, είναι αναγκαίο αφενός οι μειώσεις που θα προκύψουν από τις καταργήσεις επιδομάτων να επιμεριστούν σε τρεις ισόποσες δόσεις και αφετέρου να διασφαλιστούν αξιοκρατικά κριτήρια στην επιλογή των υπαλλήλων που θα λαμβάνουν πριμ παραγωγικότητας ή θα τους δίνεται κλιμάκιο και βαθμός.

Θα πρέπει να τονιστεί πως με δεδομένο το "πάγωμα" των αυξήσεων στο Δημόσιο τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014, αύξηση αποδοχών θα προκύπτει μόνο με το πριμ παραγωγικότητας, την ωρίμανση (κλιμάκιο) και σε περίπτωση που ένας υπάλληλος πάρει βαθμό.


Στόχος
Κέρδος 100 εκατ. από την εφεδρεία
Σε εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών με την υπαγωγή σε καθεστώς εφεδρείας 20.000 υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή άμεσα, με τις πρώτες λίστες του "πλεονάζοντος" προσωπικού να γνωστοποιούνται την ερχόμενη εβδομάδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Εντυπωσιακός ο εορτασμός της Ημέρας της Ανεξαρτησίας


Σεπτέμβριος 9, 2011.

Σκόπια.

 Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχίστηκε από τους πολίτες ο γιορτή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην πλατεία Μακεδονίας, μπροστά από το μνημείο του «Αλέξανδρου του Μακεδόνα» και το σιντριβάνι.

Οι πολίτες διασκέδασαν με τους μουσικούς και τους τραγουδιστές οι οποίοι άφησαν μια καλή ανάμνηση  στην επέτειο των 20 χρόνων της ανεξαρτησίας.
Στο πανηγυρικό μέρος του εορτασμού συμμετείχαν πολίτες από όλη τη χώρα που τελείωσε με τα πυροτεχνήματα και τα επίσημα εγκαίνια του μνημείου του ‘Αλέξανδρου του Μακεδόνα’ με το σιντριβάνι.

Ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, κάλεσε για ενότητα ως προς το ζήτημα του ονόματος της χώρας.
«Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση στη διαφορά του ονόματος που θα μας ανάγκαζε σε αλλαγή του Συντάγματος και του κράτους δικαίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι απαραίτητοι αλλά όχι με λύσεις που δημιουργούν νέες απογοητεύσεις και ιστορικές πιέσεις στο έθνος», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.



Προηγήθηκε η Δήλωση της ανεξαρτησίας στο Κοινοβούλιο  από τον πρόεδρο Ίβανοφ πριν πάει στο  νέο «Μουσείο του Μακεδονικού Επαναστατικού Αγώνα».

Μετά την επίσημη δήλωση στο κοινοβούλιο περιστοιχιζόμενος από αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς και στη συνέχεια με νεότερους που συμβόλιζαν το μέλλον πέρασαν την Πύλη της Μακεδονίας και μέσω της πλατείας έφθασαν στο μουσείο.

Ακολούθησαν τα μουσικά συγκροτήματα και οι διάσημοι τραγουδιστές καθώς και η «μακεδονική  Φιλαρμονική», η όπερα και το μπαλέτο. Η Καρολίνα Γκόσεβα ανέβηκε στον τεράστιο γερανό και τραγούδησε το γνωστό τραγούδι Ζέμιο Μόγια- η πατρίδα μου.

Διαβάστε περισσότερα » »

«Kαθυστερούσα να συνέλθω και βιάστηκαν να με... τελειώσουν»

Nοσηλευόταν σε κώμα, στην εντατική μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας και μερίδα γιατρών διέγνωσε... εγκεφαλικό θάνατο, πιέζοντας τους συγγενείς της να δωρίσουν τα όργανά της. Tελικά ανένηψε!


Ενώ η 55χρονη Παναγιώτα Αποστολοπούλου βρισκόταν σε κώμα, μερίδα γιατρών διέγνωσε «εγκεφαλικό θάνατο οφειλόμενο σε μυκοπλασματική, ανοσολογικής αιτίας, εγκεφαλίτιδα». Ευτυχώς....

κάποιοι άλλοι γιατροί είχαν αντίθετη γνώμη...

Aγιο είχε η 55χρονη Παναγιώτα Αποστολοπούλου, κάτοικος Σαλαμίνας, που τη βοήθησε να επιστρέψει από... τον άλλο κόσμο!


Στο διάστημα που νοσηλευόταν στην εντατική σε κώμα, μετά από πνευμονία με μυκόπλασμα, οι συγγενείς της δέχονταν πιέσεις να δώσουν τη συγκατάθεσή τους και να υπογράψουν δήλωση δωρεάς οργάνων για μεταμόσχευση, αφού είχε ήδη καταγραφεί στα βιβλία του νοσοκομείου ο... εγκεφαλικός της θάνατος!


Οι πιέσεις, μάλιστα, άρχισαν από την πρώτη εβδομάδα νοσηλείας της στη ΜΕΘ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας. Το συγκλονιστικό περιστατικό, μάλιστα, κατήγγειλε εγγράφως γιατρός του νοσοκομείου, αλλά και η οικογένειά της με αναφορά στον διοικητή του νοσοκομείου. Οι συγγενείς αρνήθηκαν κάθε συζήτηση για αφαίρεση οργάνων.


Η ασθενής, λόγω εργασιών συντήρησης, μεταφέρεται, για μερικές μόνο ημέρες, στη ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου, με διάγνωση «εγκεφαλικός θάνατος οφειλόμενος σε μυκοπλασματική, ανοσολογικής αιτίας, εγκεφαλίτιδα». Στο χαρτί που συνόδευε την ασθενή, αναφέρεται ότι «οι συγγενείς αρνήθηκαν να υπογράψουν» για δωρεά οργάνων.


Διαφωνίες

Μετά από πολύμηνη νοσηλεία -στη διάρκεια της οποίας οι γιατροί είχαν χωριστεί στα δύο, επιμένοντας η μια πλευρά ότι «τελείωσε» και η άλλη ότι «είναι ζωντανή»- τελικά η γυναίκα ανένηψε!

Η κ. Αποστολοπούλου και η επιστολή καταγγελία των συγγενών της προς τον διοικητή του αθηναϊκού νοσοκομείου.


Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, μόνο στο 8% των ασθενών με τη συγκεκριμένη νόσο νεκρώνεται ο εγκέφαλος, ενώ η αξονική τομογραφία δεν συνηγορούσε υπέρ του εγκεφαλικού θανάτου. Αυτό ήταν και το «σημείο τριβής» των δύο πλευρών.


Τη διάψευση του «θανάτου» της κάνει πλέον η ίδια η κ. Αποστολοπούλου και στο «Εθνος της Κυριακής»: «Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου για όσα μου είπαν οι συγγενείς μου όταν συνήλθα.


Οι άνθρωποι που η ζωή μου είχε αφεθεί στα χέρια τους, θέλοντας να βοηθήσουν κάποιον που είχε ανάγκη για μεταμόσχευση, βιάζονταν να τελειώνουν με μένα. Νοσηλεύτηκα στην εντατική με σοβαρές επιπλοκές από πνευμονία και καθώς καθυστερούσα να συνέλθω, εκείνοι με είχαν ξεγράψει. Ο αδελφός μου ο Μιχάλης, κάποια στιγμή, αφού φύγαμε από το νοσοκομείο, μου λέει:


«Nα ευχαριστείς τον Θεό και τον γιατρό Κοφινά που σε έσωσε, κάνοντας καβγάδες με τους άλλους, γιατί ήταν αντίθετος και δεν άφησε να σε τελειώσουν».


Κινησιοθεραπεία

Σιγά σιγά βελτιώνεται -με ειδική κινησιοθεραπεία που ακολουθώ- και το κινητικό πρόβλημα που είχα στα χέρια και τα πόδια», μας λέει η κ. Αποστολοπούλου, που τη συναντήσαμε σε κλινική αποκατάστασης.


Εχω συνέχεια δίπλα μου μέρα και νύχτα, τον γιο μου τον Χρήστο, που με βοηθά. Ηδη κινώ τα χέρια μου και όπως μου λένε οι γιατροί, θα μπορώ αυτές τις ημέρες να σηκωθώ και όρθια, κάνοντας ειδικές ασκήσεις βαδίσματος. Σε κείνους που ήθελαν να με ξεγράψουν δεν κρατώ κακία, ούτε ζητώ κάτι. Αυτά τα πράγματα τα «δικάζει» ο Θεός».


Η διαδικασία...

Παρά την προσπάθεια «κουκουλώματος» της υπόθεσης, είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο σοβαρό περιστατικό, καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες στη διαδικασία διαπίστωσης του εγκεφαλικού θανάτου, που αποκλείουν το ιατρικό λάθος, για να προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία της δωρεάς. Μένει να αποδειχθεί αν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.


Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) οφείλει να αποσαφηνίσει αν η τακτική αυτή, που ακολουθήθηκε με την περίπτωση της κ. Αποστολοπούλου, είναι η μοναδική, γιατί, διαφορετικά, κάποιοι πλήττουν το «κίνημα» της δωρεάς οργάνων. Η διοίκηση του νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι από τις 23/10/2008 έχει λάβει επιστολή συγγενών της κ. Αποστολοπούλου, μέχρι σήμερα δεν έχει ζητήσει «συγνώμη».


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΛΑ

Η αναφορά του γιατρού που την έσωσε


Hδη από τις 30 Μαρτίου 2009, ο γιατρός Γεώργιος Κοφινάς με αναφορά του σε αρμό-δια όργανα εξιστορεί αναλυτικά ότι παρά τις δικές του αντιρρήσεις η οικογένεια δεχόταν πιέσεις από συναδέλφους του στο νοσοκομείο που συνεργάζονται με τον ΕΟΜ να δώσει τη συγκατάθεσή της για δωρεά οργάνων. Καταγγέλλει, μάλιστα, ότι «η εμμονή αυτή συνε-χιζόταν ακόμη και όταν κλήθηκε η νευρολόγος του νοσοκομείου που εξέτασε την ασθενή και είχε αρνηθεί να υπογράψει τον εγκεφαλικό θάνατο»! Περιγράφει «δοκιμασίες εγκεφαλικού θανάτου», οι οποίες έγιναν όλες χωρίς τη συγκατάθεση των συγγενών, μετά δε από κάθε δοκιμασία εγκεφαλικού θανάτου η ασθενής επιβαρυνόταν ανα-πνευστικά. Εξηγεί ότι «η παραμο-νή σε άπνοια -μέρος της διαδικα-σίας ελέγχου της εγκεφαλικής δραστηριότητας- προκαλεί ''ατελεκτασίες'' οι οποίες προδιαθέτουν σε πνευμονίες, ενώ η άνοδος του διοξειδίου του άνθρακα μειώνει το pH του αίματος και προκαλεί οξέωση...». «Η κατάσταση ξέφυγε από τα όρια του νοσοκομείου μας και ενεπλάκη και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. Η κ. (...) επείσθη, χωρίς να δει την ασθενή, να τηλεφωνήσει στους συγγενείς, για να συγκατατεθούν στην αφαίρεση οργάνων», λέει στην αναφορά του ο κ. Κοφινάς.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κρίση Ισραήλ-Αιγύπτου.Έφυγε ο πρέσβης από Κάϊρο,ανησυχία Ομπάμα!

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αίγυπτο εγκατέλειψε το Κάιρο σήμερα, μεταδίδουν η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση και το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, μετά τα επεισόδια στην διάρκεια των οποίων εκατοντάδες οργισμένοι διαδηλωτές εισήλθαν σε τμήμα της πρεσβείας.

   

Κρατικά ΜΜΕ νωρίτερα μετέδωσαν ότι ισραηλινό αεροσκάφος έφθασε στο αεροδρόμιο του Καΐρου για να παραλάβει τον πρεσβευτή, την οικογένειά του και διπλωματικό προσωπικό του Ισραήλ και να τους μεταφέρει στην πατρίδα τους.

   

Στον δρόμο έξω από το κτίριο όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ τουλάχιστον δύο οχήματα της αστυνομίας είχαν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ διαδηλωτές συνέχιζαν να βάζουν φωτιές καθώς η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα και ρίχνει στον αέρα για να διαλύσει τους τουλάχιστον 2.000 συγκεντρωμένους, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα.



 Εκατοντάδες στρατιωτικοί και δεκάδες άρματα μάχης συγκεντρώνονται τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κοντά στο κτίριο όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο, μέρος της οποίας καταλήφθηκε το βράδυ της Παρασκευής από διαδηλωτές, μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

   

Νωρίτερα, στις συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας που επικαλείται η κρατική τηλεόραση, τραυματίστηκαν 235 άνθρωποι. Μία γυναίκα απεβίωσε μετά από καρδιακό επεισόδιο.

   

Κατά το υπουργείο Εσωτερικών, στην διάρκεια των συγκρούσεων χθες συνολικά τραυματίστηκαν 450 διαδηλωτές.

 Ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ είχε τηλεφωνική επικοινωνία στην διάρκεια της νύχτας με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Λίον Πανέτα και τον ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα στην Μέση Ανατολή Ντένις Ρος, από τους οποίους ζήτησε να συμβάλλουν να προστατευθεί η πρεσβεία από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με ανακοινωθέν του γραφείου του.

   

Ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Ισάμ Σαράφ συγκάλεσε ένα κυβερνητικό συμβούλιο αντιμετώπισης κρίσης, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση κρίσης και ανακάλεσε όλες τις άδειες των αστυνομικών.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Αίγυπτο να «τιμήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της» και να προστατεύσει την ισραηλινή διπλωματική αποστολή μετά την εισβολή διαδηλωτών -- που συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Ταχρίρ απαιτώντας ένα χρονοδιάγραμμα για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και να τερματιστούν οι δίκες πολιτών από στρατοδικεία --, αφού γκρέμισαν έναν τοίχο που προστάτευε το κτίριο στον 18ο, τον 20ό και στον 21ο όροφο του οποίου βρίσκεται η πρεσβεία.

 

   

Διαδηλωτές υπέστειλαν τη σημαία του Ισραήλ για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα και την έκαψαν. Κατέστρεψαν επίσης τρία περιπολικά της αστυνομίας, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

   

Ο πολιτικός αναλυτής Νάμπιλ Άμπντελ Φάταχ σημείωσε ότι τα χθεσινοβραδινά επεισόδια «δείχνουν την κατάσταση οργής και απελπισίας που νοιώθουν οι νεαροί αιγύπτιοι επαναστάτες έναντι του Ισραήλ, μετά τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στα σύνορα που προκάλεσαν τους θανάτους αιγυπτίων στρατιωτών».

   

Πέντε αιγύπτιοι αστυνομικοί και στρατιώτες σκοτώθηκαν τον Αύγουστο από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην διάρκεια καταδίωξης παλαιστίνιων μαχητών κατά μήκος των συνόρων. Το επεισόδιο προκάλεσε οργή στην Αίγυπτο και τη χειρότερη κρίση μετά τη σύναψη της διμερούς συμφωνίας ειρήνης το 1979.

Διαβάστε περισσότερα » »

Επιμένουν τα Ρώσικα ΜΜΕ ότι το Απόλλων 11 δεν πάτησε ποτέ στο Φεγγάρι (Video)

 Επιμένουν τα Ρώσικα ΜΜΕ ότι η αποστολή του Απόλλων 11 δεν πάτησε ποτέ το Φεγγάρι και δημοσιοποιούν δυο βίντεο που όπως λένε αποδεικνύουν ότι ο ανθρώπινος περίπατος στην Σελήνη δεν έγινε ποτέ.
 Το δεύτερο βίντεο που είναι διάρκειας 9,39 λεπτών έχει απενεργοποιηθεί από το youtube, λόγο πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν υποβληθεί από ενάγοντες όπως αναφέρετε και κανονικά θα έπρεπε να είναι εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=6fHAISw6bZ4&feature=player_embedded
 Στο άρθρο υπάρχουν πληθώρα φωτογραφιών  που τίθενται σε αμφισβήτηση όπως .....
 αυτή η πέτρα που έχει επάνω της ένα C όπως και το ίδιο C υπάρχει στο έδαφος. Η χρήση του C είναι γνωστή στους ανθρώπους του Χόλιγουντ για να ορίσει το κέντρο του πλάνου.

 Δείτε το παρακάτω βίντεο

και ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.ufos-aliens.co.uk/cosmicapollo.html

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Δρ Paul Byrne: "Ο εγκεφαλικός θάνατος δεν είναι ποτέ πραγματικός θάνατος ... Ο εγκεφαλικός θάνατος κατασκευάστηκε για να αφαιρούνται τα όργανα. Ποτέ δεν βασίστηκε στην επιστήμη".

Από τον John Jalsevac
ΟΚΛΑΧΟΜΑ, 27 Μαρτίου 2008.  Ο εικοσιενός ετών Ζακ Ντάνλαπ, ένας άνθρωπος που είχε διαγνωστεί ως «εγκεφαλικά νεκρός» και ο οποίος ήταν μόλις λίγα λεπτά μακριά από το να συλλεχθούν τα όργανά του, λέει τώρα μετά από τέσσερις μήνες από το ατύχημα που τον έφερε στο χείλος του θανάτου, ότι αισθάνεται «πολύ καλά».


Η ιστορία του Ντάνλαπ μεταδόθηκε στο NBC αυτή την εβδομάδα όπου ο νεαρός άνδρας έδωσε συνέντευξη. Ενώ η υπόθεση του Ζακ διαφημίζεται από τα μέσα ενημέρωσης ως «θαύμα», ένας νεογνολόγος και ειδικός στον...

εγκεφαλικό θάνατο είπε στο LifeSiteNews  ότι η περίπτωση του Ζακ, ενώ είναι αξιοσημείωτη κατά μία έννοια, δεν είναι τόσο σπάνια όσο την κάνουν να φαίνεται τα επικρατούντα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
“Ο νεαρός άνδρας δεν ήταν ποτέ νεκρός,” είπε ο Δρ Paul Byrne, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καθολικών, που άρχισε να γράφει για τον εγκεφαλικό θάνατο από το 1977. Αυτό που κάνει την περίπτωση Ντάνλαπ ασυνήθιστη, αν και δεν είναι άγνωστη, λέει ο Byrne, είναι ότι Ζακ ήταν αρκετά τυχερός να αναγνωρισθεί ως ζωντανός πριν αφαιρεθούν τα ζωτικά του όργανα.

“Ενώ η ιστορία παρουσιάζεται ως θαύμα”, είπε στο LifeSiteNews  “δε θέλω να λάβω τα εύσημα από τον Θεό, αλλά αυτό που συνέβη δεν είναι κάτι υπερφυσικό. Εάν υπάρχει κάποιο θαύμα, είναι ότι δεν πήραν τα όργανά του, πριν κάποιος αντιληφθεί κάποια αντίδρασή του. Ήταν πάντα ζωντανός – η καρδιά του πάντα χτυπούσε, είχε πίεση, ήταν συνέχεια ζωντανός.”


Ο Δρ Byrne λέει ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει συγκεντρώσει πληροφορίες που αφορούν πολυάριθμες περιπτώσεις όπου οι ασθενείς που φέρονται ως εγκεφαλικά νεκροί έχουν "επιστρέψει από τους νεκρούς." Ο λόγος είναι, λέει ο Byrne, ότι “ο εγκεφαλικός θάνατος δεν είναι ποτέ πραγματικός θάνατος.” Ο Ζακ Ντάνλαπ υπέστη πολλαπλά κατάγματα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι τον περασμένο Νοέμβριο, αφού είχε εμπλακεί σε ένα ατύχημα, στο οποίο έχασε τον έλεγχο του τετράτροχου που οδηγούσε κι έπεσε κάτω.


Στο νοσοκομείο οι γιατροί διέγνωσαν τον νεαρό αποθηκάριο ως «εγκεφαλικά νεκρό». Οι αξιωματούχοι της Οκλαχόμα ενημερώθηκαν ότι ο Ζακ ήταν νομικά νεκρός και ότι τα όργανα του επρόκειτο να συλλεχθούν. “Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι κάποιο τυχερό πρόσωπο θα μπορούσε να ζήσει μέσα από την καρδιά του Ζακ,” είπε η Παμ, μητέρα του Ζακ στο NBC.


Τα σχέδια για την αφαίρεση των οργάνων του γιου της, ωστόσο, τέθηκαν σε αναμονή με δραματικό τρόπο. Δύο από τα ξαδέρφια του Ζακ, και οι δύο νοσοκόμοι, είπαν ότι τις τελευταίες στιγμές πριν να φτάσει η ιατρική ομάδα που θα συνέλλεγε τα όργανα του Ζακ, αισθάνθηκαν ότι ο ξάδερφός τους δεν είχε πραγματικά φύγει. Ξαφνικά ο Dan Coffin “έτρεξε” τον σουγιά του σε όλο το πόδι του Ζακ. Ο δήθεν εγκεφαλικά νεκρός ασθενής αντέδρασε αμέσως τινάζοντας το πόδι του.


Ο Coffin έμπηξε τότε το νύχι του κάτω από το νύχι του Ζακ, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο στο σώμα, και ο ξάδελφός του για άλλη μια φορά αντέδρασε κουνώντας το χέρι του. “Πήγαμε από τη χειρότερη δυνατή στιγμή στο “Ω, Θεέ μου, ο γιος μας είναι ακόμη ζωντανός!”” είπε η Παμ Ντάνλαπ. Η γιαγιά του Ζακ είπε ότι αισθάνθηκε όπως τα ξαδέλφια του Ζακ, ότι δηλαδή ο εγγονός της δεν ήταν έτοιμος να φύγει. Λίγο πριν ο εγγονός της δώσει σημάδια ζωής είχε πάει στο δωμάτιό του και προσευχόταν για ένα θαύμα. “Ήταν πάρα πολύ νέος για να τον πάρει ο Θεός”, είπε κλαίγοντας στη συνέντευξη του NBC. “Δεν ήταν ώρα.”


“Άκουγα για θαύματα σ’όλη μου τη ζωή. Αλλά ποτέ δεν είχα δει ένα θαύμα. Αλλά τώρα είδα ένα θαύμα. Έχω αποδείξεις γι’ αυτό”, είπε. “Και οι δύο μας πιστεύουμε ότι ο Θεός έχει κάποιο μεγάλο σχέδιο για τον Ζακ. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το ακολουθήσει. Ό,τι κι αν είναι αυτό”, δήλωσε η μητέρα του Ντάνλαπ. Ο νεαρός άνδρας είπε στο NBC ότι άκουσε τους γιατρούς να τον δηλώνουν εγκεφαλικά νεκρό, και είπε: “Είμαι ευτυχής που δεν μπορούσα να σηκωθώ και να κάνω αυτό που ήθελα.”


Όταν ρωτήθηκε τι ήθελε να κάνει απάντησε, “προφανώς θα φεύγανε από ένα σπασμένο παράθυρο.” “Είμαι ευγνώμων, είμαι απλά ευγνώμων που δεν το έβαλαν κάτω”, είπε για τις προσπάθεις των συγγενών του να δουν αν ήταν ακόμα ζωντανός. “Μόνο οι καλοί πεθαίνουν νέοι, γι’αυτό δεν πέθανα”.


Ο πατέρας του Ζακ, Doug Ντάνλαπ, λέει ότι δεν κατηγορεί κανέναν, επισημαίνοντας ότι οι γιατροί τον διαβεβαίωσαν ότι ο γιος του ήταν νεκρός και ότι δεν υπήρχε κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλό του. “Είπαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός, ότι δεν θα υπήρχε ζωή, γι 'αυτό προετοιμαζόμασταν”. 48 ημέρες μετά από το ατύχημα του Ζακ, ο νεαρός άνδρας επέστρεψε σπίτι περπατώντας μόνος του.


Πάσχει ακόμα από κάποια συναισθηματικά προβλήματα, απώλεια μνήμης και άλλες συνέπειες από το ατύχημα και η πλήρης ανάρρωσή του μπορεί να πάρει μέχρι κι ένα χρόνο. Αλλά οι γονείς του λένε ότι είναι απλά ευγνώμονες που ο γιος τους είναι ζωντανός. Ο Δρ Byrne, από την άλλη πλευρά, είπε στο LifeSiteNews.com ότι η ιστορία του Ζακ θα πρέπει να ληφθεί ως προειδοποίηση για την ανεπάρκεια των κριτηρίων σχετικά με τον εγκεφαλικό θάνατο.


“Αν και η ιστορία μιλάει για το ότι ο νεαρός άνδρας άκουσε τη δήλωση των γιατρών για τον εγκεφαλικό του θάνατο, το ερώτημα είναι, πόσοι άλλοι δωρητές οργάνων βρίσκονται στην ίδια θέση με τη μόνη διαφορά ότι καταλήγουν να αφαιρούνται τα όργανά τους;” “Ο εγκεφαλικός θάνατος κατασκευάστηκε για να αφαιρούνται τα όργανα.


Ποτέ δεν βασίστηκε στην επιστήμη.” Το 2007 ο Δρ John Shea, ιατρικός σύμβουλος του LifeSiteNews έγραψε - σε συμφωνία με τις ανησυχίες του Byrne - σχετικά με τον εγκεφαλικό θάνατο, λέγοντας ότι τα κριτήρια του «εγκεφαλικού θανάτου» είναι επιστημονική θεωρία και όχι γεγονός, προσθέτοντας ότι είναι μια θεωρία που είναι ιδιαίτερα ανοικτή σε κακοποίηση κατά την χρήση της και ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη προσοχή.


Τόνισε επίσης ότι υπάρχει το επιπλέον πρόβλημα ότι υπάρχουν ομάδες από διάφορα κριτήρια για τον εγκεφαλικό θάνατο, ώστε μπορεί το άτομο να θεωρείται νεκρό κατά την μια ομάδα κριτηρίων αλλά όχι από την άλλη.

 


 
Διαβάστε περισσότερα » »