Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ του Μιχάλη Ραμπίδη

Από τις σημαντικότερες εκλογικές αναμετρήσεις στην πορεία ενοποίησης της ΕΕ είναι αυτή της Κυριακής 25 Μαΐου 2014. Για πρώτη φορά η Ευρωβουλή εκλέγει τον πρόεδρο της Κομισιόν και οι αρμοδιότητές της, κυρίως οι νομοθετικές αυξάνοντα κατακόρυφα.
Η στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην κρίση, το χάσμα ανάμεσα σε χώρες Βορρά‐Νότου και η
ανακατανομή πόρων, τα ανοιχτά σύνορα εργασίας, η λήψη σοβαρών αποφάσεων μέσω δημοψηφισμάτων ή κοινοβουλίων, ο εκτροχιασμός της ΕΕ από την αρχική της πορεία, καθώς κ.α. σημαντικά, θα αποτυπωθούν μέσα από την κάλπη.
Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις τελευταία των Fainacional Times, η ομολογία στην βιβλιογραφία των
Γκάιντερ‐Φιλίπ Λεγκράν (τ Υπ. Οικ. ΗΠΑ & συμβούλου κ Μπαρόζου) επιβεβαιώνουν τις ωμές παρεμβάσεις των ισχυρών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των μεγάλων συμφερόντων στο ανεβοκατέβασμα πρωθυπουργών (Κ. Καραμανλής‐Μπερλουσκόνι), στην αποπομπή ΓΑΠ για το δημοψήφισμα (άσχετα αν έπρεπε να το πραγματοποιήσει πριν από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου), αλλά και στον σχεδιασμό κυρίως από την Γερμανία της αισχροκέρδειας σε βάρος των αδύναμων χωρών.
Λαμπρή εξαίρεση στον κανόνα των yes men Ευρωπαίων ηγετών και από τους λίγους που ανθίσταται
σθεναρά στο Μερκελισμό, είναι ο συντηρητικός Ούγγρος πρωθυπουργός Β. Ορμπάν που τόλμησε και έχει το λαό με το μέρος του, γεγονός που καταδεικνύει και η πρόσφατη επανεκλογή του.
Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ήταν και εξακολουθεί να είναι λάθος η εφαρμοζόμενη ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η κ Μέρκελ και τα συνεταιράκια της εξυπηρετούσαν και υπηρετούν μόνον τα στενά τους συμφέροντα και όχι αυτά της ΕΕ. Η βοήθεια που δόθηκε με το αζημίωτο σε Πορτογαλία‐Ελλάδα ήταν για την σωτηρία του Γάλλο‐Γερμανικού τραπεζικού συστήματος με τα ασήκωτα χρέη. Ακόμα και το σχέδιο Ζ του <<φιλέλληνα>> Β. Σόιμπλε το 2012 για έξοδο της Ελλάδας από το ΕΥΡΩ έμεινε στα χαρτιά όχι επειδή η νέα εγκατεστημένη‐εντολοδόχος κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου με πλάτες Σαμαρά‐Βενιζέλου δεν ήταν ‘’ΝΑΙ σε ΟΛΑ’’ αλλά επειδή ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να καταλήξει σε καταστροφή της Ευρωζώνης.
Αντί αυτού προτιμήθηκε η εσωτερική πτώχευση, ο δανεισμός η και διόγκωση του χρέους.
Το Λαϊκό Ευρωπαϊκό κόμμα της κ Μέρκελ που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, δεν έχει καμία σχέση με τους λαούς, ούτε με τις πολιτικές των προκατόχων της. Η Γερμανική ηγεμονική πολιτική με μηχανοδηγό τη διαφθορά σε όλες σχεδόν τις διακρατικές της σχέσεις, καθιστά υποκινούμενα πιόνια τους διαπλεκόμενους πολιτικούς, των τραπεζών, των βιομηχάνων όπλων και των μεγάλων συμφερόντων. Τα Σοσιαλιστικό Ευρωπαϊκό κόμμα απεδείχθη ότι είναι μία από τα ίδια, οι δε Φιλελεύθεροι κακέκτυπο ομοίωμα των δυο πρώτων. Στην απέναντι τα Ευρωπαϊκά κόμματα των Πρασίνων, των Αριστερών και άλλων μικρότερων σοβαρών σχηματισμών και πιο πέρα οι ευρωσκεπτικιστές και η επιθυμία των δοκιμαζόμενων λαών για επανεθνικοποίηση.
Η πολιτική της δήθεν ‘’περισσότερης Ευρώπης’’ εκφράζει όλο και λιγότερους. Η αντίληψη μιας ενωμένης Ευρώπης με καθοδηγητή τον Γερμανικό ηγεμονισμό και με συνοδοιπόρους ‘’αχυράνθρωπους’’ πολιτικούς ηγέτες, είναι στις επικείμενες ευρωεκλογές αντιμέτωπη με την άλλη Ευρώπη, αυτή που οραματίστηκαν και πάλεψαν για το χτίσιμό της ο Ντε Γκωλ, ο Αντενάουερ, ο Καραμανλής και άλλοι .
Δεν υπάρχουν Βόρειοι, Νότιοι, Ανατολικοί & Δυτικοί λαοί, παρά μόνον κοινωνίες ανθρώπων. Δεν
υπάρχει κανένα ευρωπαϊκό δίπολο, είναι η Ευρώπη‐δυνάστης των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, που δημιουργεί στρατιές ανέργων και φτωχών. Και από την άλλη η ελεύθερη Ευρώπη, της κοινωνικής συνοχής του πολιτισμού και της αλληλεγγύης, η Ευρώπη της προόδου και της ευημερίας των πολιτών και των λαών.
Κάθε Ευρωπαίος πολίτης ας αναζητήσει μέσα από την κάλπη της Κυριακής την Ευρώπη που θέλει.
Ο ‘’ωχαδερφισμός’’ και ο ‘’καναπεδισμός’’ βλάπτουν σοβαρά τη ζωή μας …………….
Διαβάστε περισσότερα » »

Μπουτάρης και Καμίνης αγνόησαν επιδεικτικά τη Μαύρη Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Πολλές φορές η ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια. Μια ημέρα πριν την  Μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου  από τους νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ ο λαός της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να δώσει στον Δήμαρχο της πόλης Γ. Μπουτάρη την ευκαιρία να επανεκλεγεί στο αξίωμά του ενώ κάτι ανάλογο έπραξε και ο λαός της Αθήνας.
Σύμφωνα με τα ίδια αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών  είναι πολύ πιθανό να δούμε την επανεκλογή και του νυν Δημάρχου Αθηνών Γ. Καμίνη ο οποίος ανήκει στον ίδιο γενικότερο ιδεολογικό χώρο με την αρνήτρια της Γενοκτονίας Μ. Ρεπούση.
Το σύνθημα για την σφαγή των Ποντίων είχε δώσει ο ίδιος ο Κεμάλ στην Αμισνό (Σαμψούντα): «εξοντώστε τους γκιαούρηδες. Σκοτώστε κάθε μη μουσουλμάνο! Να έχετε κατά νου τον πλούτο που έχουν στις πόλεις σας! Αν τους βγάλετε από τη μέση, θα γίνει δικός σας».
Και όμως για τον σφαγέα αυτό του Ελληνισμού  ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις 18 Μαΐου του 2011 (μια ημέρα πριν δηλαδή την μαύρη επέτειο) είχε εκφράσει τον θαυμασμό του με δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης (Ιστανμπούλ όπως αρέσκεται να την αποκαλεί) , Καντίρ Τοπμπάς, λέγοντας  ότι "αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι η γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ", χωρίς βέβαια να αναλογίζεται ότι στην πόλη όπου είναι δήμαρχος κατοικούν χιλιάδες Πόντιοι και Μικρασιάτες.
Ακόμη πιο πρόσφατα στις 8 Μαίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει και μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, τόνισε ότι προτιμά να λέει την Κωνσταντινούπολη επισήμως Ιστανμπούλ και ανεπισήμως Πόλη, ενώ χαρακτήρισε "μεγάλο ηγέτη του τουρκικού κράτους» τον Κεμάλ Ατατούρκ"
Η πιθανή εκλογή Γ.Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη (έχει διεισδύσει στον νεοδημοκρατικό-αστικό κόσμο της πόλης) και οι καλές πιθανότητες που έχει ο Γ.Καμίνης στην Αθήνα θα αποτελούν μια ήττα Εθνικής Μνήμης απέναντι στους 350.000 νεκρούς και τις εκατοντάδες χιλιάδων εκτοπισμένων Ελλήνων Ποντίων που οδηγήθηκαν στον θάνατο και οι πιο «τυχεροί» στον ξεριζωμό βάσει ενός κεντρικά οργανωμένου σχεδίου από την Τουρκία του Κεμάλ. .
Παράλληλα θα σημαίνει ότι η χώρα προχωρά με ταχύτητα προς τον γκρεμό.
Δεν πρόκειται ούτε για αριστερούς, ούτε για δεξιούς, ούτε για κεντρώους. Πρόκειται για κλασικούς εκπροσώπους της Νέας Τάξης Πραγμάτων που αλώνει εκ των έσω  την χώρα.
Αλήθεια που είναι η ανακοίνωση του Γ. Μπουτάρη και του Γ. Καμίνη για τη σημερινή μαύρη επέτειο;
Πουθενά. Και οι δύο δημοτικοί άρχοντες αγνόησαν επιδεικτικά την ημέρα Μνήμης της σφαγής των Ποντίων.
Και οι δυο έχουν πάρε-δώσε με τον Τ.Σόρος, και οι δύο έχουν ανοχή -για να μην πούμε αγάπη- στην λαθρομετανάστευση, και οι δύο θέλουν την λειτουργία τζαμιών στις πόλεις τους και μάλιστα με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.
Και οι δύο αποδέχτηκαν την προσφορά του Τ.Σορος για πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία παρά το γεγονός ότι οι γονείς το είχαν απορρίψει, σκεφτόμενοι ότι καλύτερα να κρυώνουν τα παιδιά τους παρά να πουληθούν τον Παγκόσμιο Τοκογλύφο.
Όλοι θυμούνται τον κύριο Μπουτάρη όταν προ δύο ετών με μια απόφαση – σοκ, απαγόρεψε τις δύο συγκεντρώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων, που μέχρι τότε πραγματοποιούνταν, από την ΠΟΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων) και την Π.Ο.Ε. (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας).
Η ΠΟΠΣ ανέκαθεν πραγματοποιούσε συγκέντρωση το πρωί, ενώ η Π.Ο.Ε. η οποία έχει περίπου 350 σωματεία στο δυναμικό της,και έκανε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση τις βραδινές ώρες.
Κάθε χρόνο, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, οι ενώσεις ποντίων έκαναν τις δύο αυτές συγκεντρώσεις ξεχωριστά. Μέχρι που ο κύριος Μπουτάρης ήθελε να κάνει δική του συγκέντρωση
Αυτό οι Πόντιοι δεν το ξέχασαν ποτέ, και έτσι στις περσινές εκδηλώσεις τον έκραξαν αγρίως.
Φυσικά το κράξιμο που έφαγε ο Μπουτάρης ήταν απόρροια των δηλώσεων και των πολιτικών του, οι οποίες έχουν πολλάκις προκαλέσει τους Πόντιους. Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε μερικά μόνο από τα «κατορθώματα» του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τα οποία επαξίως τον έχουν αναγάγει σε «κόκκινο πανί» για τους Ποντίους.
Ο Μπουτάρης είχε απαγορεύσει την συγκέντρωση των Ποντίων για την επέτειο της Γενοκτονίας τους από τους Τούρκους, ενώ την ίδια ώρα υποστήριζε ότι η οδός Αποστόλου Παύλου θα πρέπει να μετονομασθεί σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ (!), δηλαδή ήθελε να δώσει το όνομα του σφαγέα των Ποντίων σε δρόμο της πόλης! Αντιστοίχως δε την ώρα που είχε απαγορεύσει την συγκέντρωση των Ποντίων, δήλωνε ότι θα στηρίξει το gay parade, το οποίο θεωρεί «τιμή» για την πόλη.
Με αυτά και μ’ αυτά έφτασε μέχρι τα δικαστήρια ο Μπουτάρης με τους Πόντιους, όπου εν τέλει έχασε και την δίκη. 
Ο δε Γ.Καμίνης ο ανήκον στην ίδια παράταξη (ο Φ.Κουβέλης τον "σύστησε" για δήμαρχο, στην συγκυβέρνηση) με την Μαρία Ρεπούση, ουδεποτε αποδοκίμασε τις γνωστές της ιστορικά αναθεωρητικές υπέρ των Τούρκων απόψεις. Είναι γνωστός λάτρης των λαθραίων και υποστηρικτής της δημιουργίας τζαμιού στον Βοτανικό, κατά απαίτηση της Τουρκίας.
Και έρχονται χιλιάδες δημότες και των δύο δήμων μια μέρα πριν την αιματηρή Επέτειο, να ψηφίσουν για δημάρχους, τα ίδια πρόσωπα. Μόνο τα ποσοστά του α' γύρου προκαλούν δέος, για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας η οποία δεν θέλει να ξέρει τίποτα για τα εθνικά θέματα γιατί τότε δημιουργούνται υποχρεώσεις, και υποχρεώσεις σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να σκέφτεται, πέρα από την καλοπέρασή του, και αυτό στην σημερινή εποχή είναι ιδιαιτέρως δύσκολο. 
Η ελληνική κοινωνία είναι σαν αυτόν στην ιστορία του "Μίσους" του Μάθιου Κάσοβιτς (γαλλική ταινία του 1996). Κάποιος πέφτει απο το παράθυρο και σε κάθε όροφο που περνάει μονολογεί "μέχρι εδώ όλα καλά".
Είναι επομένως το λιγότερο λυπηρό για ένα λαό  που έχει υποστεί τέτοιες σφαγές από τους Τούρκους να επανεκλέγουν  δημοτικούς άρχοντες οι οποίοι κυριολεκτικά αγνοούν επιδεικτικά τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της τουρκικής «τελικής λύσης» και όχι μόνο αλλά προχωρούν ένα βήμα παραπέρα ανοίγοντας την σύγχρονη «κερκόπορτα » του ελληνισμού για μια νέα περίοδο υποδούλωσης στον  Αγά.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτό είναι κράτος: Στην Ισλανδία σβήνουν χρέη των νοικοκυριών - Δεν δίνουν "κοινωνικό μέρισμα" της πλάκας

Στην Ισλανδία δεν μοιράζουν «κοινωνικό μέρισμα» της πλάκας, που εν τέλει τους κατάσχουν οι τράπεζες, όπως κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου αλλά προχωρούν στην παραγραφή ενός μέρους των χρεών των προσώπων που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια, η οποία πρόκειται να ανακουφίσει περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά από ποσά που φθάνουν σχεδόν τα 26.000 ευρώ.
Την Κυριακή, η εφορία άνοιξε έναν ιστότοπο στο Ίντερνετ, τον leidretting.is, στον οποίο οι Ισλανδοί μπορούν να υποβάλουν το φάκελό τους. Μέσα στις πρώτες δύο ώρες λειτουργίας του ιστότοπου, είχαν υποβληθεί 5.000 φάκελοι, δήλωσε προς την εφημερίδα Frettabladid ένας από τους τεχνικούς υπευθύνους του.
Το κοινοβούλιο υιοθέτησε την Παρασκευή το νόμο που επιτρέπει στους δανειστές να ζητούν αυτή την παραγραφή χρεών, η οποία χρηματοδοτείται πλήρως από το κράτος. Το σχέδιο αυτό αποτέλεσε την κύρια προεκλογική υπόσχεση του κεντρώου Κόμματος της Προόδου του πρωθυπουργού Σιγκμούντουρ Γκουνλάουγκσον, νικητή των βουλευτικών εκλογών του Απριλίου 2013 μαζί με το συντηρητικό σύμμαχό του, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας.
Το μέτρο συνίσταται στη μείωση του κύριου μέρους του χρέους των νοικοκυριών που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο συνδεδεμένο με τον πληθωρισμό (κάτι που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων), χωρίς εισοδηματικές προϋποθέσεις.
Αυτή η ελάφρυνση χρεών, η οποία εξαρτάται από το ποσό του δανείου, έχει ανώτατο όριο τις 4 εκατ. κορώνες (πάνω από 25.900 ευρώ). Η κυβέρνηση εκτιμά πως το σχέδιο αυτό αφορά περίπου 69.000 νοικοκυριά από τα 124.000 που αριθμεί η χώρα και πως κατά μέσο όρο μπορούν να διεκδικήσουν 1,1 εκατ. κορώνες (7.100 ευρώ).
Πριν από την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος το 2008, οι ισλανδικές τράπεζες δεν πρότειναν συστηματικά παρά δάνεια με επιτόκια συνδεδεμένα με τον πληθωρισμό. Όμως η βαθιά κρίση που διέρχεται η χώρα αυτή είχε ως συνέπεια, μεταξύ άλλων, την αύξηση του πληθωρισμού εξαιτίας της αδυναμίας της ισλανδικής κορώνας, και συνεπώς και των χρεών των νοικοκυριών.
Το 2012, το 36,7% των νοικοκυριών αυτών υποστήριζε πως “δυσκολεύεται” να τα βγάλει πέρα με τον μηνιαίο προϋπολογισμό του και το 11,7% πως “δυσκολεύεται πολύ”. Το σχέδιο προκάλεσε πάντως εκτεταμένη πολεμική στην Ισλανδία και αλλού, εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor΄s, εξαιτίας του υψηλού κόστους του και των αβέβαιων οικονομικών επιπτώσεών του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές Δείτε τα κριτήρια που θέτει η κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη – 120.000 επιταγές για φέτος.
Υπεγράφη τελικώς η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής για το νέο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ύψους 10 εκατ. ευρώ που ξεκινάει την 1η Αυγούστου 2014.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:
«Δίνουμε την ευκαιρία του κοινωνικού τουρισμού σε όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους της χώρας. Είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα που ξεκινήσαμε ήδη από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζουμε και φέτος με άλλες 120.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Δείχνουμε στην πράξη ότι το κοινωνικό κράτος υπάρχει και ξαναχτίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις».
Από την πλευρά του ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε:
«Συνεχίζουμε για δεύτερο χρόνο να δίνουμε μία σημαντική κοινωνική παροχή σε ανέργους, εργαζόμενους και τις οικογένειες αυτών. Ο ΟΑΕΔ, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της εποχής, στηρίζει τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη αυτή την παροχή αλλά τονώνει και τις τουριστικές επιχειρήσεις πολλών περιοχών».
Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιοι οι ωφελούμενοι του Προγράμματος.
1. Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015 ορίζονται ασφαλισμένοι:
α) εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρ. 3 του ν.678/1977, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (συνεισπραττόμενη με τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εισφορά 0,35%),
β) άνεργοι που κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),
γ) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει.
2. Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ορίζονται:
α) τα άνω των πέντε ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα,
β) τα άνω των πέντε ετών τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, τα οποία έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας, όπως αυτά αποδεικνύονται είτε από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είτε αυτεπαγγέλτως,
γ) τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα. Για τα τέκνα της κατηγορίας αυτής η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού του άρθρου 5 της παρούσας που τα αφορά ενεργοποιείται από την ημερομηνία συμπλήρωσης του πέμπτου έτους της ηλικίας τους και έπειτα,
δ) οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς, όπως αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα,
ε) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων α΄ έως δ΄ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από το νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής της Δημόσιας Πρόσκλησης.
ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
α) οι επιλεγέντες δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013-2014, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, εξαιρέσει των επιλεγέντων εκείνων που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία και
β) οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, ως αυτή ορίζεται στην παρ. 1
του άρθρ. 4 της παρούσας.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »