Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Nigel Farage: Η Ελλάδα βρίσκεται υπό δικτατορικό καθεστώς [Βίντεο]

Ο Νάιτζελ Πολ Φάρατζ είναι Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party -UKIP) γνωστός για την ευφράδεια και τον δηκτικό του λόγο ενάντια στο Ευρώ, νόμισμα της παγκοσμιοποίησης, ξεμπροστιάζει και εξευτελίζει (για ακόμη μια φορά) τον μασόνο, εκλεκτό της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και μαριονέτα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, Μανουέλ Μπαρόζο και το σινάφι του.
Το απόσπασμα που παρακολουθείτε είναι απο το Ευρωκοινοβούλιο στις 14 Σεπτεμβρίου του 2011. Όσα δεν λένε οι μαριονέτες Έλληνες (;) πολιτικοί για την χώρα μας, τα λέει ένας Άγγλος...


apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Απειλές κατά της ζωής της δέχεται η Γαλλίδα Βουλευτής που είπε ότι η Κωνσταντινούπολη ανήκει στην Ευρώπη αλλά… χωρίς τους Τούρκους!

Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας. Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε
σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ και εδώ οι Τούρκοι έγιναν…

Τούρκοι, ανήκει στην Ευρώπη. Η θαρραλέα βουλευτίνα του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς κανένα δισταγμό, καταδίκασε για άλλη μια φορά την Τουρκία σαν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκείνο όμως που εξόργισε πραγματικά τους Τούρκους, ήταν οι δηλώσεις της ότι δεν μπορεί μια χώρα που βαρύνεται για τα εγκλήματα της αρμενικής γενοκτονίας, αλλά και της εισβολής στην Κύπρο το 1974, να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη.

Για όλα αυτά, όπως τόνισε η Valerie Boyer, θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της εισδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συνεχίσει και τις προσπάθειες της για να αναγνωριστούν τα μεγάλα εγκλήματα της Τουρκίας στις γενοκτονίες των αρχών του εικοστού αιώνα.

Η Valerie Boyer αποκάλυψε ότι για όλο αυτόν τον αγώνα της έχει δεχτεί και αυτή και η οικογένεια της απειλές κατά της ζωής της, ενώ συχνά δέχεται μηνύματα στα τουρκικά που την απειλούν με φρικτές τιμωρίες για τον αγώνα της υπέρ της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας. Παρ’ όλα αυτά, η θαρραλέα Γαλλίδα δήλωσε πως δεν την φοβίζουν όλες αυτές οι απειλές αλλά αντίθετα την πεισμώνουν για να συνεχίσει τον αγώνα της.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θέλει να πάει στην Τουρκία για να ακούσει και την άλλη άποψη, απάντησε ότι έχει πάει στο παρελθόν στην Τουρκία αλλά τώρα δεν έχει καμία τέτοια επιθυμία καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να πάει σε μια χώρα από όπου έχουν εξαπολυθεί απειλές κατά της ζωής της και κατά της ζωής των μελών της οικογένεια της.

Η θαρραλέα αυτή γαλλίδα βουλευτής, που βάζει τα «γυαλιά» σε πολλούς Έλληνες συναδέλφους της που φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους μην τυχόν και ενοχλήσουν την Τουρκία, έχει αρχίσει και μια νέα εκστρατεία κατά της χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε Τούρκους μετανάστες που ζουν στην Γαλλία.

Όπως ανέφερε, αυτό θα είναι ένα επικίνδυνο βήμα για την αλλοίωση της σύνθεσης της γαλλικής κοινωνίας, ενώ κατηγόρησε του Τούρκους της Γαλλίας ότι συμπεριφέρονται όχι σαν να θέλουν να αφομοιωθούν στην χώρα που τώρα ζουν και δουλεύουν, αλλά σαν να θέλουν να επιβάλλουν αυτοί τα δικά τους πολιτιστικά και θρησκευτικά πρότυπα στην χώρα που τους φιλοξενεί, (τι μας θυμίζει αυτό .

Ας πάρουν μερικά μαθήματα οι δικοί μας βο(υ)λευτές από την Valerie Boyer, που δεν διστάζει να αναφέρει Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ, αδιαφορώντας ακόμα και για τις τουρκικές απειλές κατά της ίδιας της ζωής της.

Από τον Νίκο Χειλάκη Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος -

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν θα επιστρέφεται ο ΦΠΑ σε όσες επιχειρήσεις χρωστούν σε Ταμεία


Δεν θα επιστρέφεται ο ΦΠΑ σε όσες επιχειρήσεις χρωστούν σε Ταμεία Τον υποχρεωτικό συμψηφισμό των επιστροφών φόρου με τις βεβαιωμένες και αρρύθμιστες οφειλές από εισφορές που έχουν οι επιχειρήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία καθιερώνει, με νομοθετική ρύθμιση, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επιχειρώντας να ενισχύσει τα έσοδα των Ταμείων.

«Καμία επιστροφή φόρου δεν θα γίνεται αν υπάρχουν οφειλές στα Ταμεία», προαναγγέλλει, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Όπως έχει γίνει γνωστό η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί, υπό τη μορφή τροπολογίας, για ψήφιση μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Η νομοθετική ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο μέτρων που υιοθετούνται για την αύξηση της εισπραξιμότητας των εισφορών, τόσο των τρεχουσών (κυρίως μέσω διασταυρώσεων) όσο και των ληξιπρόθεσμων. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ως «ενιαία αρχή» είσπραξης των συσσωρευμένων οφειλών άνω των 10 δισ. ευρώ προς τα Ταμεία, μεταφέρθηκαν στο ΚΕΑΟ οφειλές περίπου 5 δισ. ευρώ που έχουν περίπου 270.000 ελεύθεροι επαγγελματίες - ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ.
Οι οφειλές που μεταφέρθηκαν στο ΚΕΑΟ είναι οι άνω των 5.000 ευρώ ανά οφειλέτη και αφορούν χρέη και πρόσθετα τέλη που είχαν βεβαιωθεί στον ΟΑΕΕ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2013 (δεν περιλαμβάνεται το τελευταίο δίμηνο καθώς οι σχετικές εισφορές πληρώνονται έως τις 31 Ιανουαρίου).
Οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ έχουν δώσει προτεραιότητα στις οφειλές που χαρακτηρίζονται άμεσα εισπράξιμες, και προχωρούν στην ενημέρωση του οφειλέτη για την ύπαρξη της οφειλής, εντός προθεσμίας 5 εργάσιμων ημερών. Ο οφειλέτης ενημερώνεται από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ για το σύνολο της οφειλής του ως εξής: i) Μέσω τηλεφωνικού κέντρου (call center). ii) Μέσω μηνύματος κινητής τηλεφωνίας (sms). iii) Μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). iv) Μέσω του διαδικτυακού ηλεκτρονικού λογαριασμού του ΚΕΑΟ, κατόπιν πιστοποίησης. v) Μέσω γραπτής ειδοποίησης που αποστέλλεται στην επαγγελματική του διεύθυνση ή στη διεύθυνση κατοικίας του. Ο οφειλέτης καλείται να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το σύνολο της οφειλής του άμεσα, εντός προθεσμίας 10 εργάσιμων ημερών από τη λήψη της ειδοποίησης, με την υπενθύμιση ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του θα ακολουθήσει η λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι οφειλέτες που δεν ανταποκριθούν στις ειδοποιήσεις του ΚΕΑΟ θα αντιμετωπίζουν κατασχέσεις των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων τους, ενώ όσοι εργοδότες οφείλουν ακόμη και αν προβούν σε μερική εξόφληση της οφειλής χωρίς να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης δεν θα γλιτώνουν τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.
Προσεχώς θα δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση και ηλεκτρονικά (προς το παρόν αποφασίζει η περιφερειακή υπηρεσία ΚΕΑΟ ή η ταμειακή υπηρεσία του υποκαταστήματος ΙΚΑ όπου εντάχθηκε ο ασφαλισμένος-οφειλέτης βάσει του περιφερειακού τμήματος του ΟΑΕΕ στο οποίο ανήκει), ενώ η καταβολή των δόσεων θα γίνεται στις τράπεζες, με εξαίρεση την πρώτη δόση που θα πρέπει να καταβάλλεται είτε στην περιφερειακή υπηρεσία ΚΕΑΟ είτε στην ταμειακή υπηρεσία του ΙΚΑ. 

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπογράφηκε η σύμβαση για την τηλεθέρμανση Φλώρινας

Τη σύμβαση για το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας υπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος και εκπρόσωποι της κοινοπραξίας και της ομάδας κατασκευής.
 
«Στο εξής θα γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός για την έναρξη των εργασιών. Αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, η ανάδοχος εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την κατασκευή τις επόμενες μέρες», σχολίασε ο δήμαρχος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.
 
Σημειώνεται ότι τα οφέλη από τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα θα είναι μεγάλα καθώς το οικονομικό όφελος των κατοίκων θα «αγγίξει» το 60%, ενώ θα μειωθούν τα ποσοστά της ρύπανσης που καταγράφονται σήμερα.
 
Το έργο, συνολικής δαπάνης περίπου 86 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να είναι έτοιμο έως το 2015. Θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ από το Ταμείο Συνοχής κατά 65% από κοινοτικούς και κατά 35% από εθνικούς πόρους, ενώ θα υλοποιηθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φλώρινας (ΔΕΥΑΦ).
 
Με το συγκεκριμένο έργο θα κατασκευαστούν όλες οι απαραίτητες υποδομές για τη μεταφορά και διανομή θερμικής ενέργειας, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και ζεστού νερού των κατοίκων της πόλης της Φλώρινας.
 
Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Φλώρινα καθώς ο χειμώνας στην περιοχή είναι ιδιαίτερα βαρύς, με τη θερμοκρασία να πέφτει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Με την τηλεθέρμανση η κάλυψη των αναγκών θέρμανσης θα σημειώσει μείωση κατά 30% με 40% στο κόστος.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »