Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τσιγάρα με το όνομα "Μακεδονία" στα Σκόπια!


a59f1b3f73c6a885a9b967be7b2467f3 LΤσιγάρα στα Σκόπια με την ονομασία "Μακεδονία" έχουν μεγάλες πωλήσεις. Οι Σκοπιανοί κάνουν   τράκα το όνομα.


Η προπαγάνδα των Σκοπιανών, που εντάσσεται στο πλαίσιο ενός άκρατου λαϊκιστικού εθνικισμού, δεν έχει όρια. Ακόμα και το κάπνισμα σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν εθνικιστικά! (newsbomb)
 
www.prisonplanet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σάλος στην Τουρκία - Με στρυχνίνη δολοφονήθηκε ο Οζάλ

Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Τουρκίας
Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το δηλητήριο στρυχνίνη παρέλυσε το αναπνευστικό του σύστημα και προκάλεσε καρδιακή προσβολή.
Ο τάφος του Οζάλ άνοιξε στις 2 Οκτωβρίου του 2012 κατόπιν εντολής του εισαγγελέα της Άγκυρας. Μετά την εκταφή του πρώην προέδρου της Τουρκίας αποκαλύφθηκε ότι η σορός του δεν είχε πλήρως αποσυντεθεί, επειδή κοντά στο σημείο που ήταν θαμμένος υπήρχε μια φυσική πηγή νερού που κρατούσε την θερμοκρασία χαμηλά.
 Όπως αναφέρει το sigmalive, ο διάλογος γύρω από το ενδεχόμενο δολοφονίας του ξεκίνησε έπειτα από την έκθεση του Συμβουλίου Κρατικού Ελέγχου, η οποία χαρακτήριζε τον θάνατό του "ύποπτο". Εδώ και δύο χρόνια, η οικογένεια του πρώην προέδρου ισχυριζόταν ότι ο Οζάλ δολοφονήθηκε.
Το θανάσιμο δηλητήριο στρυχνίνη χορηγήθηκε στον πολιτικό ηγέτη μέσω φαγητού ή ποτού. Η δοσολογία του δηλητηρίου αυτού που βρέθηκε κατά την νεκροψία στο άψυχο σώμα του Οζάλ είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
Η στρυχνίνη είναι μία ουσία που δεν χρησιμοποιείται στην Τουρκία στην ταρίχευση των νεκρών, χρησιμοποιείται όμως ευρέως για την εξόντωση τρωκτικών.
Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η έκθεση του Ιατροδικαστικού Ινστιτούτου της Κωνσταντινούπολης γράφει ότι ο Οζάλ υπέστη καρδιακή ανακοπή ως αποτέλεσμα της αναπνευστικής ανεπάρκειας που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά εξαιτίας της δηλητηρίασης.
Ο Τουργκούτ Οζάλ εξελέγη πρόεδρος της Τουρκίας το 1989 και πέθανε το 1993 κατά την διάρκεια της θητείας του, σε ηλικία 65 ετών.
Ο κουρδικής καταγωγής Οζάλ κατέβαλε προσπάθειες για τη διευθέτηση του κουρδικού προβλήματος μέσω διαπραγματεύσεων.

news247.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Business Exit: Όταν αγαπάμε την Ελλάδα δεν την εγκαταλείπουμε εν μέσω καταιγίδας!

Μόλις έγινε γνωστό (Σεπτέμβριος 2012) πως ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνώ (ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης και τέταρτος κατά σειρά πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, πρόεδρος του Οίκου Dior, πρόεδρος του Οίκου Louis Vuitton, με έλεγχο σε 60 θυγατρικές εταιρίες όπως Fendi, Marc Jacobs, Sephora, σαμπάνια Moet et Chandon, Veuve Cliquot, Mercier και ένας Θεός ξέρει τι άλλο) έχει κάνει αίτημα στην κυβέρνηση του Βελγίου για διπλή υπηκοότητα ώστε να αποφύγει την επί πλέον φορολογία που ανακοίνωσε η Γαλλική Κυβέρνηση, ξέσπασε σάλος στην Γαλλία.
Η Liberation σε ένα καθόλου ευγενικό πρωτοσέλιδο («Άντε χάσου πλούσιε μαλ@κα!») αποκαλεί τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο, μεταξύ άλλων, «Πάπα της πολυτέλειας», «άγριο θηρίο της αγοράς» και «σύμβολο του εγωισμού των πλουσίων». Ο υποψήφιος για την ηγεσία του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος Χαρλέμ Ντεζίρ, δήλωσε με νόημα πως «όταν αγαπάμε τη Γαλλία δεν την εγκαταλείπουμε εν μέσω κακοκαιρίας» ενώ ο σοσιαλιστής υφυπουργός Οικονομικών Μπενουά Λιμόν σχολίασε πως η στάση του Αρνώ «δεν είναι ιδιαίτερα πατριωτική».

Ο ίδιος ο Μπερνάρ Αρνώ σε συνάντηση του με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερό επανέλαβε την άποψη ότι «ο υπερφόρος του 75% θα προκαλέσει φυγή πολλών πλουσίων επιχειρηματιών» ενώ αρνήθηκε την κατηγορία ότι προσπαθεί να φοροδιαφύγει ανακοινώνοντας πως θα συνεχίσει να πληρώνει τους φόρους του στη Γαλλία.

Το παρελθόν όμως του Μπερνάρ Αρνώ δεν είναι και τόσο καθαρό σε ανάλογα θέματα: Όταν εξελέγη στην Γαλλική Προεδρία ο Φρανσουά Μιτεράν (1981) ο Μπερνάρ Αρνώ (γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1949 στο Ρουμπέ) έφυγε αμέσως για την Αμερική και δεν επέστρεψε στην Γαλλία παρά μόνο όταν οι Σοσιαλιστές υιοθέτησαν πιο συντηρητική φορολογική πολιτική, κάτι που έγινε τρία χρόνια αργότερα.

Η νοοτροπία των ανθρώπων που συγκεντρώνουν πλούτο με την αποκλειστική, τυφλή και άνευ προϋποθέσεων «πίστη» τους στο χρήμα, η ιεράρχηση όλων των αξιών που πιστεύουν στην βάση της αδιαπραγμάτευτης «πρωτιάς» του χρήματος δεν δικαιολογεί μόνο τον χαρακτηρισμό «θηρίο της αγοράς» (κάτι ανάλογο με το χωρίς νόμους θηρίο της ζούγλας), αλλά αποτελεί και τεράστιο κίνδυνο για τις ανθρώπινες κοινωνίες - μεγαλύτερο και από αυτόν της τρομοκρατίας!

Η συγκέντρωση του παγκόσμιου πλούτου σε ολοένα και λιγότερα χέρια ανθρώπων που πιστεύουν αποκλειστικά και μόνο στο χρήμα, αρνούμενοι οποιαδήποτε υποχρέωση απέναντι στις κοινωνίες που τους οδηγούν στη θέση που βρίσκονται, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δυστυχώς επιταχύνεται με ανυπολόγιστες συνέπειες. Χαρακτηριστικό δείγμα του φαινομένου αυτού είναι η περίπτωση του Μπερνάρ Αρνώ. Εκφάνσεις του φαινομένου αυτού ζούμε, με ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο και στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα του σήμερα.

Ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που απέκτησαν συχνότητες με καθόλου «καθαρό τρόπο», θησαυρίζοντας επί ολόκληρες δεκαετίες, υπηρετούν το χρήμα χωρίς «ενοχλητικές» αναστολές: Δεν διστάζουν καθόλου να προβάλλουν κατά κόρον τουρκικά σήριαλ που είτε προμηθεύονται εντελώς δωρεάν (!!), είτε έναντι συμβολικού τιμήματος, αδιαφορώντας για την συνειδητή μετατροπή τους σε γιουσουφάκια του νεοθωμανισμού στην Ελλάδα!

Ο Τούρκος υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Abdurrahman Arιcι, επιβεβαίωσε (12 Οκτωβρίου 2012) αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο και μερικοί κρυφό καμάρι: «με τις τουρκικές σειρές μπορούμε να μπούμε σε κάθε σπίτι και να διαδώσουμε την επιρροή της τουρκικής κουλτούρας» και «επιδοτούμε τις σειρές αυτές και σκεφτόμαστε να αυξήσουμε την επιδότηση αυτή!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι 14 από τις 16 τουρκικές σειρές που προβλήθηκαν στο 19ο διεθνές φεστιβάλ των Αδάνων (Altin Koza International Film Festival, Σεπτέμβριος 2012) είναι επιδοτούμενες από το τουρκικό κράτος!

Δυστυχώς, μια ανάλογη νοοτροπία φαίνεται να υπερισχύει και σε ορισμένους επιχειρηματίες:
Οι ιδιοκτήτες της ΦΑΓΕ τους οποίους εγκωμιάζαμε πρόσφατα για τις εξαγωγικές τους επιδόσεις που προσφέρουν πολύτιμη υποστήριξη στην ίδια την επιχείρηση τους και στην Ελλάδα (βλέπε σχετικό άρθρο μας 29/8/2012 κάνοντας κλικ εδώ) αποφάσισαν να μεταφέρουν την έδρα τους στο …. Λουξεμβούργο (!) για να έχουν μικρότερη φορολογική επιβάρυνση, καλύτερη τραπεζική χρηματοδότηση και μείωση του λεγόμενου «country risk» (κίνδυνος χώρας) επειδή η Ελλάδα δοκιμάζεται από την χειρότερη μεταπολεμική οικονομική κρίση (Καθημερινή 10/10/2012). Βέβαια σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της ΦΑΓΕ (Ημερησία, 9/10/2012) «η μεταφορά της έδρας δεν σχετίζεται με φορολογικούς λόγους» και έτσι εξηγούνται οι επίσημες ανακοινώσεις της εταιρίας, χωρίς ενδοιασμούς και με τους απαραίτητους πανηγυρισμούς:

«Είμαστε χαρούμενοι που ανακοινώνουμε αυτήν την εταιρική αναδιάρθρωση, η οποία χτίζει πάνω στην ελληνική μας κληρονομιά, ενώ ταυτόχρονα μας επιτρέπει να ανταγωνιστούμε ακόμη πιο αποτελεσματικά στις διεθνείς αγορές. Η παγκόσμια ζήτηση για τα προϊόντα μας συνεχίζει να αυξάνεται και είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε την ανάπτυξη της αγοράς στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και οπουδήποτε αλλού μπορεί να αναπτυχθεί».

Προφανώς, οι σημερινοί ιδιοκτήτες της ΦΑΓΕ πιστεύουν πως η «Ελληνική κληρονομιά» που δημιούργησε ο ιδρυτής της εταιρίας μέσα στην πατρίδα του με κόπους και ιδρώτα, μπαίνει στις βαλίτσες και ταξιδεύει όπου προκύπτουν περισσότερα χρήματα για τις τσέπες τους. Όσο για τις διαβεβαιώσεις της εταιρίας πως τάχα η μεταφορά της έδρας «δεν συνεπάγεται διακοπή της λειτουργίας των παραγωγικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα» (Μεταμόρφωση Αττικής, Αμύνταιο Φλώρινας, Τρίκαλα Θεσσαλίας), μένουμε απόλυτα ήσυχοι, ιδίως όταν μελετάμε προσεκτικά την ανακοίνωση (15/10/2012) του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιριών & Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης: «Όσο για τις εγκαταστάσεις τους, που, όπως δηλώνουν θα παραμείνουν στην Ελλάδα, υπάρχει έντονος ο φόβος ότι σταδιακά θα κλείνουν τις μονάδες τους, αφήνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους».
Όσον αφορά τον Όμιλο Coca-Cola Hellenic (εισηγμένος στα Χρηματιστήρια Αθηνών, Νέας Υόρκης και Λονδίνου) ελέγχεται από τις οικογένειες Δαυίδ - Λεβέντη και δραστηριοποιείται σε 28 χώρες του κόσμου με έδρα την Αθήνα, όπου η Coca-Cola 3E ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 1969 επί δικτατορίας με σωρεία «διευκολύνσεων» (σήμερα ανήκει στον Όμιλο Coca-Cola Hellenic).

Η εταιρία λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα πέντε μονάδες παραγωγής - σήμερα λειτουργεί μόνο τις τρεις (Σχηματάρι, Βόλος, Ηράκλειο) και πουλάει στην ελληνική αγορά άγνωστες ποσότητες εισαγόμενων προϊόντων της από την Βουλγαρία και αλλού (βλέπε σχετικό άρθρο μας 18/7/2012 με τίτλο Coca Cola – Τρία Έψιλον: Όχι σε εισαγόμενα προϊόντα της!). Η πορεία της εταιρίας μέσα στην Ελλάδα επηρεάστηκε, όπως ήταν φυσικό, έντονα αρνητικά από την οικονομική κρίση: Ο κύκλος εργασιών της από 609 εκ. Ευρώ το 2010, υποχώρησε σε 537 εκ. Ευρώ το 2011, ενώ το 2012 το πρώτο εξάμηνο αντιμετώπισε μια απίστευτη συρρίκνωση: Ο κύκλος εργασιών της από 280,6 εκ. Ευρώ υποχώρησε σε …. 99,5 εκ. Ευρώ!

Πάντως, στις αρχές Ιουλίου 2012, η διοίκηση της εταιρείας διέψευδε για μια ακόμη φορά τη φημολογία περί αλλαγής έδρας υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε η εταιρεία και επιθυμεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται και να αναπτύσσεται εδώ» (Το Βήμα 10/7/2012).

Η «ανακοίνωση» βέβαια αυτή ίσχυσε μόνο για 3 μήνες. Στις 11 Οκτωβρίου 2012, λίγο μετά την ΦΑΓΕ, η Coca – Cola ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την έδρα της στην Ελβετία και να διαπραγματεύεται την μετοχή της στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, χωρίς να αποκλειστεί το ΧΑΑ.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε η «υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης» για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca-Cola 3E (από την Ελβετική Holding) η οποία υπολογίζεται να ισχύσει από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου (περίπου) του 2012. Σε σχετική συνέντευξη στο capital.gr ο οικονομικός Διευθυντής της Coca-Cola Hellenic Μιχάλης Ήμελλος προσπαθεί να μας πείσει πως «τα κριτήρια για την επιλογή της Ελβετίας δεν είναι φορολογικά», πως «Στην Ελβετία υφίσταται ένα αρκετά σταθερό οικονομικό περιβάλλον» και πως «από την Ελβετία αποκτούμε γεωγραφικά εύκολη πρόσβαση και στις υπόλοιπες αγορές μας» ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει πως στην Ελβετία «εδρεύουν και άλλες μεγάλες πολυεθνικές, ορισμένες από τις οποίες και του κλάδου μας» λες και δεν γνωρίζουμε πως όλα αυτά ισχύουν…. επί ολόκληρες δεκαετίες!
Συμπέρασμα: Όλοι γνωρίζουμε πως το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό, ούτε υπήρξε ευνοϊκό για ολόκληρες δεκαετίες.

Σε πρόσφατο άρθρο μας (30/5/2012) με τίτλο «Ελλάδα Ώρα Μηδέν: η μεγάλη κρίση θα γίνει άραγε και η μεγάλη ευκαιρία για μια νέα πορεία;» αναφέραμε χαρακτηριστικά τα εξής:

Η υστερία της ξενομανίας του εγχώριου καταναλωτικού κοινού που διέλυσε την ελληνική μεταποιητική βιομηχανία ή βιοτεχνία με τρομακτικό κοινωνικό κόστος (βλπ. σειρά άρθρων μας «Αγοράζουμε Ελληνικά!»), η συστηματική καλλιέργεια αρνητικής ή εχθρικής αντίληψης απέναντι όχι μόνο σε ξένες επενδύσεις αλλά και σε έλληνες επιχειρηματίες με συνέπεια να εμπεδωθεί τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στον γραφειοκρατικό μηχανισμό της κρατικής διοίκησης μια αόρατη «διάθεση τιμωρίας» όποιου (Έλληνα ή ξένου) τολμούσε να ασχοληθεί με το επιχειρείν στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, η εκτροπή του συνδικαλισμού σε μονοπάτια κομματικών ή «οικονομικών» εξαρτήσεων με αποτέλεσμα να αναδύεται μια ολοένα και εντονότερη δυσοσμία που δεν γνωρίζει κανένα απολύτως «χρώμα» ή «παράταξη», η κατάλυση των συγκοινωνιών ή της ομαλής οικονομικής λειτουργίας μεγάλων πόλεων (ιδίως της πρωτεύουσας) από (συνήθως) μια χούφτα «διαμαρτυρομένων», πολλών και διαφορετικών κατηγοριών, με μια αφόρητη συχνότητα που δεν επιτρέπει οποιαδήποτε, στοιχειωδώς οργανωμένη οικονομική λειτουργία, η καταχρηστική, ενάντια σε κάθε λογική ή νόμο κατάληψη δημοσίων κτιρίων, γραφείων, δρόμων, πλοίων κλπ. από κάθε μορφής και κατηγορίας συντεχνίες οι οποίες (σπάνια χωρίς να έχουν αυστηρά κομματικές εντολές) δεν διστάζουν, εν ονόματι των δικών τους ή των κομματικών τους συμφερόντων, να δολοφονούν εν ψυχρώ τα συμφέροντα των πολιτών, της κοινωνίας και της χώρας, η επί δεκαετίες ανικανότητα ή ανεπάρκεια των πάσης φύσεως «υπευθύνων» πολιτικών φορέων (και διαφόρων ψευτο-προοδευτικών ή ψευτο-κουλτουριάριδων) να εμποδίσουν την μετατροπή των ελληνικών πόλεων όχι απλά σε δρόμους της Καμπούλ (όπως κάποτε κεραυνοβολούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους ένας μετέπειτα «υπεύθυνος») αλλά και σε δρόμους του Μογκαντίσου, του Ναιρόμπι, της Ντάκα και του Ισλαμαμπάτ!

Όλοι επίσης γνωρίζουμε πως μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις ή σημαντικές ξένες επενδύσεις (Ιζόλα, Pirelli, Nissan, Good Year κ.ο.κ.ε.) καταστράφηκαν από μια ιδιόρρυθμη νοοτροπία άριστα οργανωμένων συνδικαλιστικών συντεχνιών οι οποίες αντί να εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο την απασχόληση, λειτούργησαν τελικά σε βάρος της εργασίας, της κοινωνίας και της εθνικής μας οικονομίας με τις καταστροφικές συνέπειες που ζούμε σήμερα.
Όλα όμως αυτά δεν προσφέρουν καμιά απολύτως δικαιολογία σε όσους ψάχνουν αφορμές να εγκαταλείψουν την Ελλάδα στην πιο κρίσιμη οικονομική καμπή της μεταπολεμικής της ιστορίας. Οι λόγοι που επικαλούνται, υφίστανται επί δεκαετίες και η σημερινή τους φυγή «δεν είναι ιδιαίτερα πατριωτική» κατά την έκφραση του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών. Για εμάς, «δεν είναι καθόλου πατριωτική»!

Σίγουρα είναι δικαίωμα τους να πάνε όπου θέλουν. Σίγουρα δεν έχουν καμιά υποχρέωση να προβάλλουν τις ψεύτικες δικαιολογίες που επικαλούνται πιστεύοντας πως «τηρούνε τα προσχήματα» - άλλωστε, η αμείλικτη ιστορία θα τους «αποζημιώσει» όπως τους αξίζει.

Ταυτόχρονα, είναι και δικό μας δικαίωμα να διαγράψουμε όλα τους τα προϊόντα από τις αγοραστικές μας επιλογές. Είναι δικαίωμα μας να τους γράψουμε στον κατάλογο των επιχειρηματιών που εγκατέλειψαν την χώρα τους στην πιο κρίσιμη στιγμή.

Η Ελλάδα είναι βέβαιο πως θα ζήσει και χωρίς τους επιχειρηματίες αυτούς. Η νέα γενιά που θα βγει μέσα από τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, ατσάλινη και με πιο ισχυρά, πατριωτικά αισθήματα, θα τους αντικαταστήσει επάξια. Με περισσότερη αγάπη και μεγαλύτερο σεβασμό στο λίκνο του πολιτισμού στο οποίο υποκλίνεται σύσσωμη η πνευματική ανθρωπότητα για ολόκληρους αιώνες.

Στο καλό Κύριοι! Δεν θα μας λείψετε καθόλου!



Λεωνίδας Κουμάκης *

2 Νοεμβρίου 2012

lk@kbanalysis.com
 
triklopodia 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελεύθερος ο Σπύρος Καρατζαφέρης - «Τώρα αρχίζει η προφυλάκιση του Σαμαρά» είπε ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ANONYMOUS

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο δημοσιογράφος, Σπύρος Καρατζαφέρης ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από μερικές ημέρες.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε την ώρα που έβγαινε από το αεροδρόμιο πως είναι «ελεύθερος, τώρα
αρχίζει η «προφυλάκιση» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».

«Θα υλοποιήσω την υπόσχεση που έχω δώσει στους τηλεθεατές και αύριο, Σάββατο, με έκτακτο Εκ- Κεντρικό Δελτίο στο ΑΡΤ TV, στις 8 το βράδυ θα αρχίσουν οι αποκαλύψεις μέσα από τα έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που κατόρθωσαν ηλεκτρονικά να συλλέξουν οι Αnonymous. Τα χιλιάδες έγγραφα αποδεικνύουν το τι συνέβη από τις κυβερνήσεις και πως οδηγηθήκαμε στην εξαθλίωση του Ελληνικού λαού από σφάλματα, παραλήψεις και πολιτικές προδοσίες ελληνικών κυβερνήσεων», είπε.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΤΑΝ ΤΑ '' ΠΡΟΦΗΤΕΥΕ'' Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΓΕΛΑΓΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ....... ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ‏


Τα έλεγα σε μάθημα στους μαθητές του και τον κοιτούσαν με ανοιχτό το στόμα. Τα διάβαζε σε απόσπασμα από το τελευταίο του βιβλίο "Γκέμμα".

Ο Δημήτρης Λιαντίνης, τα είχε προβλέψει όλα. Έφυγε σαν γραφικός, τρελός ή άρρωστος και
ανασταίνεται" καθημερινά με μια στοίβα "προφητείες".

Τα έλεγε. Και κανένας δεν τον πίστευε...
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ

Πολλά έχουν ακουστεί για τα μη στεροειδη αντιφλεγμονώδη, αν έχουν επικινδυνότητα η όχι.

Ας δούμε μια αξιόλογη ανάρτηση για τα μη στεροειδη.

ΠΟΝΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΗ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ…ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ..

Τεράστιος-ο-τζίρος-των-μη-στεροειδών αντιφλεγμονώδη… Βλέπετε ο πόνος είναι ανυπόφορος και δεν έχουμε μάθει να τον υποφέρουμε, έστω και για λίγο..
Η χρήση αντιφλεγμονωδών παυσίπονων ( δεν μιλάμε για κατάχρηση…), δυστυχώς, προκαλεί παρενέργειες στο κυκλοφοριακό σύστημα και την καρδιά.

Η ιστορία, εγώ το λέω τραγικό παραμύθι, ξεκίνησε στην αρχή της δεκαετίας του 2000, όταν μια μελέτη για ενα φάρμακο με το όνομα Vioxx,  έδειξε ότι προκαλεί θανάτους από καρδια.. Το Vioxx αποσύρθηκε από την αγορά των ΗΠΑ το 2004.

H κατασκευάστρια εταιρία του Vioxx, ανακοίνωσε  εθελοντική απόσυρση του φαρμάκου από την αγορά των ΗΠΑ και απ όλο τον κόσμο. Η απόσυρση οφείλονταν σε ανησυχίες για τον αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων και εγκεφαλικών, σε ασθενείς που ελαμβαναν Vioxx.

Οι παρενέργειες του πολλές και επικίνδυνες.. κοιλιακό άλγος, ευαισθησία,
Ναυτία, Αιματηρούς  εμετούς , μαύρα, σαν πίσσα κόπρανα ,Οίδημα ή κατακράτηση νερού, Κούραση , λήθαργο , δερματικό εξάνθημα, Φαγούρα συμπτώματα “γρίπης” ή ασυνήθιστο μελάνιασμα , αιμορραγία. .και πολλά άλλα …
και η υπόθεση θεωρήθηκε απο πολλούς τελειωμένη.

Παρόλα αυτά, κάποιοι ερευνητές αναρωτήθηκαν στη συνέχεια, για το κατα πόσο αυτές

οι Παρενέργειες ηταν Του Vioxx…
Ή… Όλης Της Ομάδας Των Αντιφλεγμονωδών Παυσίπονων.
Τότε ξεκίνησε σιωπηρά..μια κολοσσιαία μελέτη για να δει ακριβώς αυτό. Γνωρίζοντας ότι πολύς, πάρα πολύς κόσμος παίρνει συχνά αντιφλεγμονώδη …πολλές φορές και μόνο απ τον φόβο του πόνου..

Σημειώνω χαρακτηριστικά, οτι πριν μερικά χρόνια, στενός φίλος μου, υπηρέτης του Ιπποκράτη, και φανατικός τενίστας, επι καθημερινής βάσεως έπαιρνε ιβουπροφένη, γιατι του καλμαριζε τις ταλαιπωρημένες κλειδώσεις απ το πάθος του παιχνιδιού… Ευτυχώς η ασφυκτική επιμονή μου , κάποια στιγμή έφερε αποτέλεσμα, κι έκοψε το φάρμακο…όμως ήδη του είχε δημιουργήσει πρόβλημα στην καρδιά..άλλο που ποτέ δεν το παραδέχτηκε…Φυσικά η καθημερινή λήψη..ασενοκουμαρόλης..( παράγωγο της κουμαρίνης και ανταγωνιστής της βιτ. Κ.. κλασσικό και κοινό αντιπηκτικό..)του το θυμίζει..

Τα Αποτελέσματα αυτής της μελέτης υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι, εξαιρετικά σημαντικά για όλους μας, κι αξίζει να τα ξαναθυμηθούμε, με ευκαιρία τη φίλη, που ο ανυπόφορος πόνος την έφερε στα κλασσικά αντιφλεγμονώδη       ( δεν αναφέρονται ονόματα για λόγους δεοντολογίας.)
Τα αποτέλεσματα δείχνουν ότι
Όλα Τα Αντιφλεγμονώδη Παυσίπονα Προκαλούν Προβλήματα Στο Κυκλοφορικό Σύστημα, Την Καρδιά Και Τον Εγκέφαλο.
Συγκεκριμένα,
  • Η Ναπροξένη αυξάνει την πιθανότητα εγκεφαλικού 76%.
Η Ιβουπροφένη,που κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε πολλά σκευάσματα, Αυξανει
  • Την Πιθανότητα Εμφραγματος Του Μυοκαρδιου Κατα 61%,
  • Την Πιθανότητα Εγκεφαλικού 336%(!), Και Τέλικα
  • Την Πιθανότητα Θανατου Απο Καρδιαγγειακο…          Κατα 239%.
  • Η διλκοφενακη, αυξανει την πιθανότητα εγκεφαλικου κατα 286%, και την πιθανότητα καρδιαγγειακου θανάτου κατα 398%.
Η νεότερη κατηγορία αντιφλεγμονωδων παυσιπόνων οι φοβερές κοξιμπες.. όμως δεν φαίνεται να είναι πιο ασφαλείς.

Η σελεκοξιμπη, αυξανει την πιθανότητα εμφραγματος μόνο 35%, και του εγκεφαλικού μόλις 12%, αλλά η πιθανότητα καρδιαγγειακου θανάτου αυξανει 207%.

Η ετορικοξιμπη, φαίνεται να μειωνει την πιθανότητα εμφάνισης εμφραγματος, αλλά δυστυχώς τα εγκεφαλικά τα Αυξανει 267% Και Τους Θανάτους Απο Καρδιαγγειακό Που Τους Αυξανει Κατα 407%.

Το αστείο και συνάμα τραγικό της υποθεσης είναι ότι το Vioxx, το πρωτο αντιφλεγμονωδες παυσίπονο που συνεληφθει να προκαλει εγκεφαλικά και εμφράγματα ..και έληξε άδοξα το 2004..δεν ήταν, ως φαίνεται και τοσο τραγικό στην πραγματικότητα, αφού ηυξανε την πιθανότητα εμφραγματος κατα..212%, του εγκεφαλικού μόλις.. 7% και του καρδιαγγειακου θανάτου με ένα πενιχρο… 58%.

Ηδη η κρίση περιόρισε δραματικά την συνταγογράφηση..παυσίπονων και μη στεροειδών…τώρα τα πληρώνουμε απ τη τσέπη μας…Πρόκειται να να την περιορίσει ακόμα παραπάνω..Δόξα τω Θεώ..Όλοι γνωριζουμε ότι τα φάρμακα γενικά είναι επικινδυνα και ότι πρέπει να τα αποφεύγουμε οσο πιο πολυ γίνεται…Να μια ευκαιρία να κόψουμε παυσίπονα και μη στεροειδή ..Και επαναλαμβάνω..προσοχή σε όσους χρησιμοποιούν αντιυπερτασικά…Τα μη στεροειδή, μειώνουν δραματικά την δράση τους…

ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Όµως, και πάλι, περισσεύει πολύ ακόµα µπάτζετ για µάρκετινγκ στις ελληνικές φαρµακευτικές. Κι αφού δεν µπορούν να το διαθέσουν για διαφήµιση φαρµάκων, το διαθέτουν για τη διαφήµιση… πολιτικών. Είναι κοινό µυστικό ότι ένας από τους µεγαλύτερους φαρµακοβιοµήχανους της χώρας (όχι ο Παύλος!) ήταν ο βασικός χρηµατοδότης του ΚΕΠ, του πολιτικού κόµµατος του Δηµήτρη Αβραµόπουλου – ο οποίος, κατά σύµπτωση, είναι πλέον ο νέος υπουργός Υγείας…Vioxx και… πολιτεία

Δικαστήριο του Νιού Τζέρσι επεδίκασε αποζηµίωση 13,5 εκατ. $ εξαιτίας του Vioxx. Ακολουθούν δεκάδες χιλιάδες ακόµα αγωγές. Στην Ελλάδα, ούτε µία!

Η υπόθεση Vioxx δε λέει να εγκαταλείψει τη δηµοσιότητα στις ΗΠΑ (αλλά εξακολουθεί να αντιµετωπίζεται ως µη γενόµενη στην Ελλάδα). Στις 12 Απριλίου, δικαστήριο ενόρκων στο Ατλάντικ Σίτι του Νιού Τζέρσι καταδίκασε την εταιρεία Merck σε αποζηµίωση 13,5 εκατοµµυρίων δολαρίων στον Τζον Μακ Ντάρµπι, ετών 77, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ έπαιρνε Vioxx για 4 χρόνια. Σύµφωνα µε το Associated Press, η ακροαµατική διαδικασία στο Ατλάντικ Σίτι απέδειξε πως η Merck εν γνώσει της απέκρυψε πληροφορίες από τον Αµερικανικό Οργανισµό Φαρµάκων που είχαν σχέση µε τα προβλήµατα του Vioxx.

Μέχρι το τέλος του 2005, σύµφωνα µε την ίδια τη Merck, εκκρεµούσαν 9.650 αγωγές από 19.000 ενάγοντες, αριθµός που αναµένεται να αυξηθεί κατά χιλιάδες µετά την ετυµηγορία του Νιού Τζέρσι. Την ίδια στιγµή, στην Ελλάδα, σύµφωνα µε τη Βιανέξ (την εταιρεία που εµπορευόταν το Vioxx) δεν έχει ασκηθεί ούτε µία.

Στο προηγούµενο τεύχος, η ΓΑΛΕΡΑ ισχυρίστηκε κάτι που µας φαίνεται πολύ σοβαρό: Πως το αντιφλεγµονώδες Vioxx, φάρµακο που ευθύνεται για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς σε όλο τον κόσµο, σύµφωνα µε όλες τις εκτιµήσεις συνδέεται µε θανάτους και στην Ελλάδα.
Μας µίλησε ο Ντέιβιντ Γκρέαµ, στέλεχος του FDA (του Αµερικανικού Οργανισµού Φαρµάκων) ο άνθρωπος που κατά πολλούς ξεσκέπασε το σκάνδαλο στην Αµερική. Ο Δρ. Γκρέαµ δεν άφησε καµία αµφιβολία: το Vioxx είχε θύµατα και στην Ελλάδα.

Όπως µάθαµε, το ρεπορτάζ έφτασε (και διαβάστηκε) σε όλα τα γραφεία των φαρµακευτικών εταιρειών (πληρώνουν άλλωστε αδρά για υπηρεσίες press clipping), αλλά και του Ελληνικού Οργανισµού Φαρµάκων. Κανένας όµως δεν αντέδρασε, κανένας δεν απάντησε.
Γιατί και πώς η υπόθεση Vioxx πνίγηκε στην Ελλάδα; Με αφορµή τη συγκάλυψη του Vioxx, η ΓΑΛΕΡΑ ψηλαφεί το πλέγµα µεταξύ φαρµακευτικών εταιρειών, δηµόσιων οργανισµών, γιατρών αλλά και ΜΜΕ…

Για τις ανάγκες του προηγούµενου ρεπορτάζ, είχαµε απευθυνθεί σε επαγγελµατίες και ειδικούς από το χώρο της υγείας: πανεπιστηµιακούς, στελέχη του υπουργείου και των φαρµακευτικών εταιρειών, γιατρoύς, φαρµακοποιούς… Σχεδόν κανένας δεν δέχτηκε να µιλήσει επωνύµως… Αποδείχτηκε πιο εύκολη η επικοινωνία µε τον Δρ. Γκρέαµ στο Μέριλαντ, παρά µε τους ντόπιους ειδικούς.

Το «γιατί» αυτής της σιωπής, µπορείτε να το αναζητήσετε σε ένα άρθρο, πριν από µερικά χρόνια, στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal. Με τίτλο «Νύχτες της Αραβίας – 1001 παραµύθια για το πώς οι φαρµακευτικές φροντίζουν τις υλικές ανάγκες των γιατρών», το άρθρο περιέγραφε µε χειρουργική ακρίβεια τη διαπλοκή στην Ελλάδα µεταξύ φαρµακευτικών εταιρειών και γιατρών… (Ανάµεσα στις γαργαλιστικές λεπτοµέρειες, ο χορός… χανούµισσας στα πόδια Έλληνα γιατρού, κατά τη διάρκεια «επιµορφωτικού» ταξιδιού στην Ιορδανία).

Στέλεχος εταιρείας λέει: «Δεν είναι η διαφθορά η µόνη αιτία της σιωπής. Είναι και το ότι δεν υπάρχει ερευνητική και επιστηµονική νοοτροπία σε κανένα επίπεδο. Οι “ειδικοί” απλώς επαφίενται στους Αµερικανούς και τους Ευρωπαίους να τους πουν τι να κάνουν. Δεν το θεωρούν δική τους δουλειά. Είµαστε επαρχιώτες που απλώς δεν έχουµε άποψη για τέτοια θέµατα. Είναι “πέρα από µας”».
Επισήµως, οι δαπάνες για το µάρκετινγκ δεν πρέπει να ξεπερνούν το 15% των εσόδων της εταιρείας. Ανεπισήµως, το µεγαλύτερο µέρος του µπάτζετ των ελληνικών εταιρειών δαπανάται εκεί.

Το ότι το µάρκετινγκ των φαρµακευτικών επηρεάζει αποφασιστικά τις πωλήσεις των φαρµάκων είναι ορατό και στην ελληνική αγορά – και αυτό τεκµηριώνεται από µια σύγκριση µεταξύ των πωλήσεων των κοξιµπών σε Ελλάδα και ΗΠΑ:

• Στις ΗΠΑ το Celebrex έκανε τις διπλάσιες πωλήσεις από το Vioxx (επειδή κυκλοφόρησε πρώτο, και επειδή η Pfizer είναι µεγαλύτερη εταιρεία από τη Merck).

• Αντιθέτως, στην Ελλάδα το Vioxx, το 2003 για παράδειγµα, έκανε διπλάσιες πωλήσεις από το Celebrex. Πιθανότατα, επειδή η Βιανέξ είναι πολύ ισχυρότερη εταιρεία από την Pfizer.

Στην αγορά του φαρµάκου, κυκλοφορεί ως ανέκδοτο: «Ποιοι είναι οι πιο τακτικοί θεατές της οµάδας µπάσκετ του Παναθηναϊκού; Μα, οι υπάλληλοι του ΕΟΦ…». Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και πρόεδρος της Βιανέξ, της µεγαλύτερης ελληνικής φαρµακευτικής, κ. Παύλος Γιαννακόπουλος, επισκέπτεται αυτοπροσώπως τα γραφεία στη Λεωφόρο Μεσογείων και µοιράζει εισιτήρια για την κερκίδα των επισήµων. Κάποιοι, πιο εκλεκτοί, ακολουθούν την οµάδα και στους αγώνες του εξωτερικού: Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη, Μόσχα (δυστυχώς όχι Πράγα) κ.ο.κ., φυσικά Business Class…

Ευτυχώς για τον ίδιο, ο Γιαννακόπουλος έχει τον Παναθηναϊκό. Σε άλλες εταιρείες τα δώρα κοστίζουν κάτι παραπάνω… «Παλιά οι εταιρείες έδιναν στους γιατρούς µέχρι και… λάστιχα για το αυτοκίνητό τους. Τώρα τους πάνε ταξίδι στη Eurodisney», µας λέει στέλεχος του µάρκετινγκ.

Για το λανσάρισµα του Vioxx δαπανήθηκαν δυσθεώρητα ποσά. Η διαφηµιστική δαπάνη της Merck στην Αµερική ξεπέρασε εκείνες τις χρονιές το µπάτζετ της Coca-Cola και της Pepsi! Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αντίθετα µε τις ΗΠΑ, απαγορεύεται η διαφήµιση φαρµάκων. Υπάρχουν όµως άλλα µέσα που χρησιµοποιούν οι εταιρείες: τους ιατρικούς επισκέπτες, τα ιατρικά συνέδρια και τη µέθοδο που είναι γνωστή ως «ghost writing» (συγγραφή-φάντασµα): το «φάντασµα» είναι ένα κείµενο προώθησης του φαρµάκου, το οποίο η εταιρεία αναθέτει σε έναν ειδικό µε κύρος (π.χ. καθηγητή πανεπιστηµίου) να το δηµοσιεύσει σαν να ήταν δικό του.

Κάπως έτσι εξηγούνται τα απανωτά επαινετικά άρθρα Ελλήνων καθηγητών πανεπιστηµίου, σύµφωνα µε τα οποία «το Vioxx δεν έχει καθόλου παρενέργειες».

Μένει µια τελευταία πτυχή στη συγκάλυψη του Vioxx: το θέµα της κάλυψης της υπόθεσης από τα ελληνικά ΜΜΕ. Οι ειδικοί οι οποίοι ρωτήθηκαν στο πλαίσιο αυτού του ρεπορτάζ, υποστηρίζουν ότι το θέµα έλαβε µεγάλη δηµοσιότητα και στην Ελλάδα. Πράγµατι, ασθενείς που έπαιρναν Vioxx δηλώνουν ότι έµαθαν για την απόσυρσή του από την τηλεόραση. Προσεκτικότερη µελέτη των δηµοσιευµάτων δίνει ωστόσο εντελώς διαφορετική εικόνα.

1. Στο εξωτερικό, οι «κοξίµπες» έγιναν συχνά πρώτο θέµα στις µεγάλες εφηµερίδες: στον Independent και στους Τimes. Στη Monde και τη Liberation. Στους New York Times. Η απόσυρση του Vioxx έπαιξε µία-δύο φορές στις πρώτες σελίδες των ελληνικών εφηµερίδων, αλλά όχι ως πρώτο θέµα.

2. Τα περισσότερα δηµοσιεύµατα των εφηµερίδων αναφέρονται στο Vioxx όχι ως ζήτηµα δηµόσιας υγείας, αλλά ως θέµα του χρηµατιστηρίου! Ως σηµαντικό δεν θεωρούνται οι απώλειες χιλιάδων ζωών, αλλά οι απώλειες της µετοχής της Merck!

3. Στη µοναδική ιντερνετική πύλη υγείας (health.in.gr), τα θετικά δηµοσιεύµατα για το φάρµακο είναι περισσότερα από τα αρνητικά!

4. Ούτε ένα από τα δηµοσιεύµατα που εξετάστηκαν δεν ανέφερε ότι το φάρµακο το εµπορεύεται στην Ελλάδα η εταιρεία Βιανέξ…
Vioxx και… πολιτεία

Τι συµβαίνει σήµερα

Νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου της Πενσυλβάνια διαπίστωσε πως όλοι ανεξαιρέτως οι αναστολείς COX-2 (κοξίµπες) αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών επειδή ανεβάζουν την αρτηριακή πιέση και καθιστούν πιο πιθανές τις θροµβώσεις του αίµατος…

Ενάµιση χρόνο µετά την απόσυρση του φαρµάκου, και παρά τον διεθνή σάλο, οι εταιρείες φέρονται σαν να µην άλλαξε τίποτα – ακόµα και για το ίδιο το Vioxx. Το φάρµακο παραλίγο να επανακυκλοφορήσει, αφού σύµβουλοι του FDA τοποθετήθηκαν θετικά, αλλά η ίδια η Merck για την ώρα διστάζει.

Δεν είναι µόνο η τύχη του Vioxx που απασχολεί τους επιστήµονες. Στην κατηγορία των κοξιµπών (εκλεκτικοί αναστολείς COX-2,) των φαρµάκων που προωθήθηκαν µε θριάµβους στην αγορά «ως καινοτόµα αντιφλεγµονώδη σκευάσµατα που δεν προκαλούν παρενέργειες στο στοµάχι», ανήκουν επίσης το Celebrex της Pfizer και το Arcoxia της Merck. (Μία άλλη κοξίµπη, το Bextra, αποσύρθηκε από την Pfizer τον Απρίλιο του 2005).

Αρχές του 2005, ο Ευρωπαϊκός Οργανισµός ΕΜΕΑ εξέδωσε νέες οδηγίες για τις κοξίµπες. Επέστησε την προσοχή στους γιατρούς να µην τις συνταγογραφούν σε οµάδες υψηλού κινδύνου καρδιοπάθειας, αλλά επέτρεψε την κυκλοφορία τους.

Στις αρχές Μαρτίου του 2006, η Pfizer ενηµέρωσε τους Έλληνες δηµοσιογράφους για µια µελέτη στο American Journal of Medicine που αποδεικνύει ότι το Celebrex όταν λαµβάνεται σε χαµηλές δόσεις δεν προκαλεί παρενέργειες στην καρδιά και επιπλέον είναι ασφαλές για το στοµάχι. Αυτό που η εταιρεία παρέλειψε να αναφέρει στο πρες κιτ είναι πως ακριβώς τις ίδιες ηµέρες (01.03.2006) το BBC και άλλα µεγάλα διεθνή ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε έρευνα που δηµοσίευσε το Journal of the Royal Society of Medicine σύµφωνα µε την οποία το ίδιο φάρµακο διπλασιάζει τον κίνδυνο εµφράγµατος…

Πόσο ασφαλές είναι λοιπόν το Celebrex; Μας είπε ο Δρ. Γκρέαµ: «Από τα δεδοµένα των κλινικών ερευνών είναι σαφές ότι η σελεκοξίµπη (Celebrex) αυξάνει τον κίνδυνο εµφράγµατος. Η παρενέργεια αυτή φαίνεται ότι εκδηλώνεται συχνότερα σε ηµερήσιες δόσεις άνω των 200 mg. Σε χαµηλότερες δόσεις, ο κίνδυνος πιθανότατα δεν αυξάνεται. Κάποιες µελέτες δεν αποδεικνύουν συσχετισµό στις χαµηλές δόσεις, την ίδια ώρα όµως άλλες µελέτες δείχνουν ότι υπάρχει».

Στην Αµερική το Celebrex κυκλοφορεί φέροντας την πολύ σοβαρή ένδειξη «black box» (µαύρο κουτί), µια µαύρη λωρίδα στο κουτί που προειδοποιεί τους χρήστες ότι πρόκειται για φάρµακο µε σοβαρούς κινδύνους. Στην Ευρώπη (και την Ελλάδα), black box δεν υπάρχει. Το Celebrex κυκλοφορεί κανονικά, µε ενσωµατωµένες στο φύλλο χρήσης τις τελευταίες προειδοποιήσεις του ΕΜΕΑ, του Ευρωπαϊκού Οργανισµού Φαρµάκων. Ψιλά γράµµατα, κυριολεκτικά.

Ενδεικτικό των αντιφάσεων είναι η περίπτωση του Arcoxia (etoricoxib), ενός αντιφλεγµονώδους που επίσης ανήκει στην κατηγορία των κοξιµπών και παράγεται από την εταιρεία Merck. Το Arcoxia κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Τότε, πώς γίνεται και το φάρµακο (αµερικανικής παραγωγής) δεν κυκλοφορεί στην Αµερική;

Μας είπε ο Δρ. Γκρέαµ: «Μέχρι σήµερα έχουν γίνει λίγες κλινικές έρευνες, οπότε δεν θεωρούνται επαρκείς ώστε να αποδείξουν αν η ετορικοξίµπη επαυξάνει το κίνδυνο εµφράγµατος. Παρ’ όλα αυτά, οι λίγες ενδείξεις που υπάρχουν δείχνουν ότι επαυξάνει αυτό τον κίνδυνο. Γι’ αυτό και ο FDA δεν έχει ακόµα εγκρίνει την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ».

Για την η κ. Φωτεινή Βλασερού, υπεύθυνη επιστηµονικής ενηµέρωσης της Βιανέξ, που εµπορεύεται το φάρµακο στην Ελλάδα, η εξήγηση είναι απλή: «Οι ελληνικές αρχές ακολουθούν τον ΕΜΕΑ -που είναι πιο αυστηρός από τον FDA- και ο ΕΜΕΑ έδωσε έγκριση στο φάρµακο»…

Πολλοί όµως στην Ευρώπη αµφισβητούν το ότι ο ΕΜΕΑ είναι πιο αξιόπιστος από τον FDA. O Τιερί Σουκάρ, Γάλλος δηµοσιογράφος και συγγραφέας σε θέµατα φαρµάκου, λέει: «Στην υπόθεση των κοξιµπών ο ΕΜΕΑ βρισκόταν συνεχώς σε καθυστέρηση σε σχέση µε τον FDA. Το φθινόπωρο του 2004, όταν στις ΗΠΑ συζητιόταν η απόσυρση του Vioxx, o ΕΜΕΑ διαπίστωνε πως τα οφέλη από τις κοξίµπες ήταν σηµαντικότερα από τις παρενέργειες»…

Το πρόβληµα τώρα για τις εταιρείες δεν είναι τόσο η έγκριση του φαρµάκου όσο η ανασφάλεια των ασθενών. Προ της απόσυρσης του Vioxx, το επιχείρηµα υπέρ των κοξιµπών ήταν ότι δεν έχουν παρενέργειες στο στοµάχι όπως τα παραδοσιακά αντιφλεγµονώδη. Σήµερα, που από τις κοξίµπες έχουν αποσυρθεί δύο (Vioxx και Bextra) και κυκλοφορούν άλλες δύο (Celebrex και Arcoxia), οι εταιρείες είναι αντιµέτωπες µε ένα πρόβληµα µάρκετινγκ: Πώς να προωθήσεις ένα φάρµακο, όταν πλέον συνοδεύεται από τη φήµη ότι µπορεί να οδηγήσει στο θάνατο;
galera.gr

ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ
Κιτρινόριζα, ο γνωστός κουρκουμάς,ισχυρό αντιφλεγμονώδες,ιδίως για οξείες φλεγμονες (εσωτερικά) η εξωτερικά-τοπικα) π.χ. σε περιπτωσεις ρευματοειδους αρθρίτιδας.

Πιπερόριζα το γνωστο μας τζιντζερ (οχι τζινσενγκ την ριζα της ζωής).
Σε έρευνες που έχουν γίνει έδειξαν μείωση της φλεγμωνής σε ρευματοειδή αρθρίτιδα,οστεοαρθρίτιδα,μυικά προβλήματα.Κλινικές μελέτες έδειξαν μείωση της δυσκαμψίας, του πόνου και του πρηξιμάτος στο 75% των περιπτώσεων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και οστεοαρθρίτιδας και στο 100% των μυικών προβλημάτων.

Ω3.Απο τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη.
Τα ω-3 λιπαρά οξέα λειτουργούν εναντίον της φλεγμονής, έχουν δηλαδή αντιφλεγμονώδη δράση.

Μειώνουν την παραγωγή ουσιών στον οργανισμό, οι οποίες προάγουν τη φλεγμονή και την αυξημένη ευαισθησία στον πόνο.

• Ταυτόχρονα προάγουν τη σύνθεση ουσιών που έχουν αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση. Η αντιφλεγμονώδης δράση των ω-3 λιπαρών οξέων βοηθά σε αυτοάνοσα νοσήματα, δηλαδή σε ασθένειες που οφείλονται σε παθολογική δράση του συστήματος άμυνας του οργανισμού. Στις παθήσεις αυτές, το ανοσολογικό σύστημα επιτίθεται εναντίον των ίδιων οργάνων και ιστών του ασθενούς. Τα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται ότι βοηθούν σε παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος Crohn.
Και τελευταίο το ΝΕΡΟ

Η Χρόνια ρευματοειδής αρθρίτιδα   και οι πόνοι που τη συνοδεύουν είναι σημάδια έλλειψης σε νερό στα συνδετικούς χόνδρους που προσβάλλονται.Κανονικα , ο χόνδρος που καλύπτει  την επιφάνεια των οστών  στις κοιλότητες των συνδέσμων παιρνει νερό και θρεπτικά συστατικά από το οστό.Στην κατάσταση αφυδάτωσης , ο μυελος των οστών παίρνει προτεραιότητα έναντι του χόνδρου για το νερό που χρειάζεται για την κατασκευή των οστών.   .

Ο πόνος της αρθρίτιδας υποδηλώνει επίσης ότι η πίεση και οι καλο-λιπασμένες περιοχές των χόνδρων στα σημεία επαφής έχουν μειωθεί λόγω της έλλειψης επαρκούς ενυδάτωσης. Οι πόνοι της αρθρίτιδας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τακτική αύξηση στην πρόσληψη νερού, έως ότου ο χόνδρος είναι πλήρως ενυδατωμένος από τη βάση, που είναι η κανονική πορεία για τη πρόσληψη του νερού και των θρεπτικών συστατικών.



episthmi.blogspot.gr
fytro.wordpress.com

eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Συγκέντρωση του εθνικιστικού κόμματος «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» στην Αθήνα !

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι γείτονες μας, μας θυμίζουν ότι βρισκόμαστε στα Βαλκάνια και όχι στην Ευρώπη διότι πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κίνηση του αλβανικού ακραίου εθνικιστικού και αναθεωρητικού κόμματος Ερυθρόμαυρη Συμμαχία να διοργανώσει χωρίς την ενημέρωση του ΥΠΕΞ ή των ελληνικών αρχών συγκέντρωση για τους αλβανούς υποστηρικτές τους σε ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Λειτουργώντας ως γνήσιοι Βαλκάνιοι εθνικιστές οι Αλβανοί της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας βλέποντας ότι μετά τον πετροβολισμό του Έλληνα πρέσβη στην Κλεισούρα και την χλιαρή ως ανύπαρκτη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ το οποίο αρκέσθηκε στο να καταδικάσει τα γεγονότα, αποφάσισαν να μεταφέρουν το πεδίο της αντιπαράθεσης τους με το ελληνικό κράτος στο ελληνικό έδαφος.

Εφαρμόζοντας την γνωστή τουρκική πολιτική των προκλήσεων οι Αλβανοί Εθνικιστές εγκαινιάζουν μία νέα πιο τολμηρή πιο ακραία πολιτική επιδιώκοντας να τεστάρουν τις αντιδράσεις των ελληνικών αρχών και του ελληνικού λαού μέσα στο ελληνικό έδαφος για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που αυτοί θα επιλέξουν.

Η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο των Δημοσίων Σχέσεων της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, Rezar Balla.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα aftonomi (http://aftonomi.gr/politiki/item/463-h-erythromayri-symmaxia-stin-athina...) σε ερώτηση που τέθηκε στον εκπρόσωπο των Δημοσίων Σχέσεων της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας για τους λόγους για τους οποίους θα πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, ο Rezar Balla απάντησε αφοπλιστικά ότι πρόκειται μια απλή συνάντηση με μέλη και υποστηρικτές της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας στην Αθήνα όπου θα παραβρεθούν πολλοί Αλβανοί μετανάστες καθώς και πρόεδροι αλβανικών συλλόγων.

Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο των Δημοσίων Σχέσεων της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστεί και το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την επίλυση του "Τσάμικου ζητήματος", την επιστροφή των περιουσιών των Αλβανών που βρίσκονται στην Ελλάδα, το άνοιγμα αλβανικών σχολείων, την εκμάθηση της ιστορίας του Έθνους στα παιδιά των Αλβανών μεταναστών καθώς και άλλα πολλά...

Σημειώνεται ότι όσον αφορά τα τελευταία θέματα που επιδιώκει να θίξει η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία πρόσφατα άνοιξαν δύο αλβανικά σχολεία στον Βόλο και στο Δομικό όπου τουλάχιστον στην περίπτωση του Βόλου το σχολείο λειτουργεί χωρίς άδεια και όπως ανέφεραν αλβανικά δημοσιεύματα οι νεαροί Αλβανοί θα διδάσκονται την γλώσσα και την ιστορία τους ακολουθώντας προφανώς το αλβανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα…

Λίγες ημέρες πριν ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών είχε αντιδράσει στην επίσκεψη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση στην Βόρειο Ήπειρο όπου συμμετείχαν όλα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής και ζήτησε από την Ελλάδα να «κρατήσει υπό έλεγχο τις εξτρεμιστικές, φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες», πράγμα το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είχε ζητήσει και κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογό του Δ. Αβραμόπουλο στην Αθήνα.

Μάλιστα δήλωσε πως πρόκειται για ασέβεια από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας η μη ενημέρωσή του σχετικά με την επίσκεψη των «Ελλήνων εξτρεμιστών» όπως τους αποκάλεσε στην Αλβανία τονίζοντας παράλληλα πως τα εκκρεμή ζητήματα δεν μπορούν να επιλυθούν σε κλίμα έντασης.

Άραγε ποιά θα είναι η τοποθέτηση του ελληνικού ΥΠΕΞ και των ελληνικών αρχών στην διοργάνωση μίας παράνομης συγκέντρωσης αλλοδαπού πολιτικού εξτρεμιστικού εθνικιστικού κόμματος που επιδιώκει την απόσπαση ελληνικών εδαφών στην καρδιά της Αθήνας ;

Εν κατα κλείδι η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας για την παρακολούθηση ακραίων πολιτικών κομμάτων όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr δεν ισχύει ή μήπως ισχύει μονομερώς για την Ελλάδα ;




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σώθηκαν όσοι επέλεξαν υγραέριο.Από το 2014 η αύξηση 7-8 λεπτά το λίτρο .

Για τουλάχιστον ένα 12μηνο, οι οδηγοί που επέλεξαν να βάλουν υγραέριο στο ΙΧ τους, θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι (ή να οδηγούν ήσυχοι αν προτιμάτε). Η εξίσωση του φόρου στο υγραέριο με το πετρέλαιο κίνησης, προγραμματίζεται να αποδώσει εισπρακτικά το 2014. Άρα, και η εξίσωση του φόρου, θα αναβληθεί για τη μεθεπόμενη χρονιά.

Με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το μέτρο θα αποδώσει 20 εκατ. ευρώ. Η εξίσωση του φόρου, προγραμματίζεται να γίνει με μονάδα μέτρησης τον τόνο. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν τόνο υγραερίου, από το 2014 θα επιβάλλεται φόρος 330 ευρώ αντί για 220 ευρώ σήμερα. Επειδή όμως ένας τόνος υγραερίου έχει περίπου 1800 λίτρα, η επιβάρυνση που θα προκύψει θα είναι της τάξεως των 7-8 λεπτών ανά λίτρο.

Αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή (σ.σ ο συγκεκριμένος προγραμματισμός για επιβολή του αυξημένου φόρου από το 2014 και όχι νωρίτερα), τότε η αλλαγή του καυσίμου αποκτά νόημα. Ο λόγος;

Μέχρι να γίνει η εξίσωση του ειδικού φόρου, το αυτοκίνητο που διανύει έως και 15.000 χιλιόμετρα σε ετήσια βάση, θα μπορεί να εξοικονομεί ακόμη και 1000 ευρώ ετησίως από τη μετατροπή του καυσίμου (σ.σ υποθέτουμε ότι το ΙΧ με την βενζίνη καταναλώνει 8 λίτρα καυσίμου για να διανύσει 100 χιλιόμετρα ενώ το ΙΧ με υγραέριο 20% περισσότερο δηλαδή 9,6 λίτρα).

Με το που θα γίνει η εξίσωση από το 2014, το οικονομικό όφελος θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Απλώς αντί να είναι 1000 ευρώ θα είναι περίπου 700 ευρώ σε ετήσια βάση. Γεγονός ότι αν δεν υπάρξει άλλη έκπληξη με τους φόρους, το κόστος της αντικατάστασης του καυσίμου, θα αποσβεστεί σε περίπου έναν χρόνο.



fpress.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

1η Μανιταρογιορτή Ορειβατικού Καταφυγίου Λαγομάνα-ΕΟΣ Κοζάνης 17 – 18 Νοεμβρίου 2012



manitari.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξαθλιώθηκες; Ε, και; Μήπως «θεωρείσαι μειοψηφία»; Και άβουλος αντάμα...

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Εαν έχεις Μπάρμπα στην Κορώνη διάβαινε....

Εαν έχεις Άστρο διάβαινε....

Εαν είσαι Αριστερός, διάβαινε...

Εαν προέρχεσαι από ανώτερη τάξη, διάβαινε...

Εαν έχεις κονέ με Αδερφάτα, διάβαινε...

Εαν έχεις back up «Μυστικές Αδελφότητες», διάβαινε...

Εαν έχεις Πολιτική υποστήριξη, διάβαινε...

Εαν έχεις πλούτο, διάβαινε...

Εαν είσαι «ημέτερος» διάβαινε...

Τι; Δεν έχεις τίποτε από τα παραπάνω αλλά έχεις ταλέντο και νου και γνώσεις και σπουδές και διάθεση και όρεξη για δουλειά κι άλλα καλά εφόδια;

Θες να προχωρήσεις με το σπαθί σου;

Χαχαχα....φτωχέ θνητέ...

Όχι Αδερφέ μου...αφού όταν γεννήθηκες οι πλανήτες σου βαρούσαν μαλακία, τι θες και τα σκαλίζεις τώρα;
(Αν δεν το κατάλαβες, όλοι οι παραπάνω, μαζί και οι «Καθεστωτικοί εκπρόσωποί» τους αυτό σκέφτονται για σένα, όσο κι αν σ' ενοχλεί, άλλο αν στο «ντύνουν με όμορφα λόγια» περί «γενικών θυσιών όλων» στα κανάλια).

Όσο για το να γίνει το Θαύμα, άστο καλύτερα.

Δες γύρω σου...απλά, δες γύρω σου....

Ακούς για πόνο, δάκρυα, οργή...



Ε, και; Τι σημασία έχει τι ακούν τ’ αυτιά σου;

Βλέπεις τίποτα σαν αντίδραση; Τα μάτια σου βλέπουν τίποτα;

Όχι φίλε....τα δύο – τρία εκατομμύρια κόσμου στο Σύνταγμα δεν τα είδες ακόμη...

Γιατί;

Το ξέρω πως αναρωτιέσαι συνεχώς...απάντηση βρήκες όμως;

Το ότι μας ψεκάζουν ή μας ποτίζουν κάτι για να μην αντιδρούμε είναι η συνήθης απάντηση...

Την ακούμε συνεχώς κι εσύ κι εγώ όπου κι αν βρεθούμε...είτε «γνήσια» είτε «υποκριτικά»...από «πολλούς» συμπολίτες μας....

Τα «μάτια» τους τα «κοιτάς» όμως όταν σου το λένε; Πόσοι απ’ αυτούς πιστεύεις ότι στ’ αλήθεια «ζουν την εξαθλίωση στο σπίτι» τους;

Όσο για τα «ψεκάσματα και τα ποτίσματα», τον πεινασμένο δεν τον σταμάτησε ποτέ κανένα ψυχότροπο...η πείνα φέρνει απόγνωση και η απόγνωση οργή....και η Οργή Δράση...

Όχι λοιπόν, κάτι άλλο συμβαίνει...

Συμβαίνει ότι ακόμη προφανώς «υπάρχει λίπος»...

Και όχι σε σένα, αλλά εσύ δυστυχώς – και προφανώς, ακόμη – είσαι η «μειοψηφία»...

Οι «επίσημες στατιστικές» λένε ότι ανήκεις στο 30%...

Τουτέστιν, τρία εκατομμύρια Ελλήνων έφτασαν στην εξαθλίωση και περί τα 7 εκατομμύρια ΟΧΙ...

Αυτά τα «βολεμένα» δύο τρίτα της κοινωνίας είναι που «σφυράνε κλέφτικα» και στηρίζουν τις φονικές δυνάμεις του μνημονίου. Με όλες τις δυνάμεις τους...

Από την άλλη όμως, τρία εκατομμύρια κόσμου δεν είναι και λίγα...

Αν αυτοί και μόνον αυτοί κατέβαιναν οργισμένοι κι απεγνωσμένοι στο Σύνταγμα «πολλά θα συνέβαιναν»...

Να όμως που ούτε κι αυτοί κατεβαίνουν...

Περίεργο, ε;

Άρα, ούτε οργισμένοι είναι ακόμη και προφανώς, «ούτε απεγνωσμένοι»...

Αυτό ακριβώς βλέπουν «αυτοί οι κάποιοι που κινούν νήματα» και λένε : «υπάρχει ακόμη λίπος, συνεχίστε».

Γι’ αυτό και πέρυσι το καλοκαίρι φρόντισαν να διαλύσουν εκείνη την παρατεταμένη συγκέντρωση διαμαρτυρομένων – αγανακτισμένων Πολιτών στο Σύνταγμα. Γιατί γινόταν «επικίνδυνο παράδειγμα αντίδρασης» και διαρκές σημείο (αντιδραστικής) αναφοράς. Προέτρεπε όλο και πιο πολλούς Πολίτες να «συμμετέχουν» στην «Διαρκή Εκδήλωση της Οργής».

Είναι το μόνο που μπορούσε να τους τσακίσει...Γιατί όταν θα ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο κόσμου, τότε εύκολα θα μπορούσε να μετατραπεί σε «οιονεί εξέγερση»...και βεβαίως σε «έργω εξέγερση»....

Φρόντισαν όμως κάποιοι ανόητοι απερίσκεπτοι «καλοθελητές» να την «δυναμιτίσουν» με τον άφρονα δήθεν επαναστατισμό τους...σαν να μην ήξεραν ότι μια «βεβιασμένη άκαιρη επίθεση» την «ακατάλληλη ώρα» είναι καταδικασμένη να προκαλέσει κατάρρευση ολόκληρου του Μετώπου....ας το χαίρονται το ανοσιούργημά τους...και άξιος ο μισθός των «πληρωμένων εγκάθετων» που «βοήθησαν καίρια» σ’ αυτό....

Όχι φίλε...

Δεν είναι ηλίθιοι οι «Προνομιούχοι Άρχοντες» του τόπου...και έξυπνοι είναι και αδίστακτοι είναι...

Όσο για το περιβόητο «Αίμα»...μάλλον μας τελείωσε σ’ αυτόν τον τόπο...

Οι φλέβες πλέον μάλλον νερό κουβαλάνε...

Και ούτε καν καυτό...

Νερό παγωμένο, κρύσταλλο, αδύναμο να φρενιάσει θυμωμένο...

Τέρας ψυχραιμίας ο Λαός σου λοιπόν;

Ή μήπως οι «βολεμένοι», αυτοί δα που λέγαμε στην αρχή του κειμένου, είναι πολύ πολύ περισσότεροι απ’ όσους μπορεί να βάλει ο νους σου;

Και ξέρεις, η «πλειοψηφία» είναι που διαμορφώνει τις δημοσκοπήσεις και την «Λαϊκή Θέληση».

Όχι λοιπόν φίλε, μην ελπίζεις...δεν τους νοιάζει αν εσύ πεινάς, αν τα παιδιά σου λιποθυμάνε άρρωστα και νηστικά....

Ούτε τους Πολιτικούς, ούτε τους Προύχοντες, ούτε τους «βολεμένους συμπολίτες» σου...

Μην ελπίζεις σε καμία συμπόνοια...σε καμία φωνή της Λογικής και της Ηθικής...

Δεν τους νοιάζεις...

Δεν σε βλέπουν...

Σ’ έχουν πατήσει προ πολλού, σ’ έχουν λυώσει και κοιτάν αλλού...δεν κοιτάνε κάτω να δούνε τι πατήσανε τόσα χρόνια...

Άλλωστε, έχουν πειστεί ότι δεν έχεις καμία μα καμία διάθεση ούτε δύναμη να αντιδράσεις απεγνωσμένα και δυναμικά...

Τους το δείχνεις καθημερινά αυτό άλλωστε...

Όσο για το ότι όλα είναι σε «βρασμό» και περιμένουν την «πρώτη Σπίθα» - το «πρώτο χυμένο Αίμα» - που θ’ ανάψει την μεγάλη Πυρκαγιά, άστο καλύτερα...

Στην τελική, όταν καμιά φορά έρχεται η «απόγνωση», προτιμάς να στρέψεις το όπλο στον εαυτό σου...

Ναι, κι αυτό το ξέρουν....τους το είπαν ξεκάθαρα τρεις χιλιάδες αυτόχειρες συμπολίτες μας....

Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »