Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

"Ντροπή σου!" - Το ξέσπασμα της γυναίκας του παιδεραστή

Συγκλονιστικές στιγμές στη μία και μοναδική συνάντηση του ζευγαριού στα κρατητήρια του Ρεθύμνου, μετά την αποκάλυψη της αρρωστημένης δράσης του Νίκου Σαρειγάκη..

Η γυναίκα μετά από μια ολόκληρη ζωή στην Κρήτη, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να φύγει μακριά με τα δύο της παιδιά, προκειμένου να τα προστατεύσει.

"Ντροπή σου", μόνο αυτό βρήκε την δύναμη να πει η σύζυγος του 47χρονου παιδεραστή – εκπαιδευτικού, Νίκου Σειραγάκη, όταν τον αντίκρισε στα κρατητήρια του Ρεθύμνου λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του, όπου και συναντήθηκαν για τελευταία φορά.

Η γυναίκα συγκλονισμένη ρωτούσε συνέχεια αν είναι αλήθεια όσα του καταλογίζουν ενώ εκείνος είχε σκυμμένο το κεφάλι και δεν απαντούσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα RealNews, σοκαρισμένη του θύμισε ότι λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν, παρακολουθούσαν μαζί στην τηλεόραση μια ταινία με παιδεραστές, με τον ίδιο να σχολιάζει αρνητικά την δράση τέτοιων ατόμων!

Η γυναίκα δεν άντεξε, έβαλε τα κλάματα και, φωνάζοντας "ντροπή σου", και έφυγε.

"Έσπευσε να ασκήσει αγωγή διαζυγίου, με αφορμή όσα έμαθε για τον σύζυγό της, το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου", δηλώνει ο δικηγόρος της, Ανδρέας Αργυρόπουλος, που προσθέτει: "Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά μια προσπάθεια να επιστρέψει τα δύο ανήλικα αγόρια της υγιή στην κοινωνία".

Τα παιδιά επισκέπτονται καθημερινά παιδοψυχολόγο και προσπαθούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μακρυά από το Ρέθυμνο
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοι "τρέμουν" την έκδοση του στρατιωτικού γιατρού με τα πλαστά πιστοποιητικά;

Η σύλληψη του στρατιωτικού γιατρού που για χρόνια έδινε πλαστά πιστοποιητικά σε καλλιτέχνες για να απαλλαγούν από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις,θα πρέπει να έχει προκαλέσει πανικό σε πολλούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Γιατί ο γιατρός δεν ήταν ο “εγκέφαλος” της υπόθεσης,αλλά το χρήσιμο και απραίτητο “χειρουργικό εργαλείο” χωρίς το οποίο δεν θα μπορούσε να στηθεί η μηχανή παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών. Υπάρχουν πολλοί που ανησυχούν,ότη σύλληψή του στη Νότιο Αφρική ,όπου είχε διαφύγει από το 2005 θα οδηγήσει στην αποκάλυψη του ρόλου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρχαν από την αποκάλυψη του κυκλώματος εμπλεκόμενοι φέρονται να είναι τουλάχιστον δύο αξιωματικοί,τέσσερις δικηγόροι που φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο,τρεις γιατροί και βέβαια πολλοί άνθρωποι του θεάματος.

Πως δούλευε η “μηχανή”


Το κύκλωμα που αποκαλύφθηκε το 2004,είχε όπως φαίνεται έδρα τη Θεσσαλονίκη.Εκεί φαίνεται ότι έγινε η σύλληψη της ιδέας από απόστρατο που είχε σχέση με στρατιωτικές αρχές στην Αθήνα.Ο απόστρατος μαζί με δικηγόρο της Θεσσαλονίκης ο οποίος είχε πρόσβαση στο καλλιτεχνικό χώρο,εντόπισαν τον στρατιωτικό γιατρό που συνελήφθη χθες στη Νότια Αφρική. Στέλεχος του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ, ο γιατρός αποδείχτηκε το πολύτιμο εργαλείο που αναζητούσαν.

Το κόλπο ήταν απλό.Πελατεία υπήρχε άφθονη.Και μετά από τις δυο,τρεις περιπτώσεις καλλιτεχνών που κατόρθωσαν είτε να πάρουν αναβολή ,είτε να απαλλαγούν οριστικά από το στρατό, δημιουργήθηκε...λίστα αναμονής. Οι καλλιτέχνες πήγαιναν συστημενοι στο γιατρό ο οποίος και τους παρείχε πιστοποιητικά για ασθένειες που δεν είχαν ,αλλά που τους γλίτωναν από το στρατό!

Στη συνέχεια παρουσιάζονταν σε επιτροπές απαλλαγών και έπαιρναν “νόμιμα” την απαλλαγή.Μόνο τη περίοδο 1997-2004 απαλλάχθηκαν μ’ αυτό το τρόπο πάνω από 50! Το κόστος; Πολλά ακούστηκαν για τα τιμολόγια.Κάποιος είπε ότι ορισμένοι πλήρωσαν ακόμη και 35 εκατομμύρια δρχ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιμένουν να πάρουν αναδρομικά εκατοντάδες εκατ. ευρώ 117 βουλευτές - Ζητούν και αποζημίωση 10.000 ευρώ για ηθική βλάβη!

- Διαβάστε τα ονόματα των βουλευτών που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη γιατί "αδικήθηκαν" μισθολογικά
- Ποιοι παραιτήθηκαν από τις διεκδικήσεις αναδρομικών
- Για τρία χρόνια θητεία, βουλευτής ζητάει πάνω από 250.000 ευρώ συν τόκους
- Ορισμένοι κατέθεσαν και δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους
Τα πρώτα "πακέτα" αγωγών που έχουν καταθέσει 117 πρώην βουλευτές και συνταξιούχοι βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων και διεκδικούν αναδρομικά (και με το νόμιμο τόκο) διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη (Διοικητικά Δικαστήρια) διεκδικώντας διαφορές αποδοχών είναι ηχηρά ονόματα πρώην βουλευτών που κυριάρχησαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην πολιτική σκηνή της χώρας και διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου, όπως είναι οι 'Ακης Τσοχατζόπουλος, Τάσος Μαντέλης, Γ. Ανωμερίτης, Γ. Δρυς, Ελισάβετ Παπαζώη, Πέτρ. Δούκας, Ελ. Ζαγορίτης, Αν. Καραμάριος, Θ. Κασίμης, Ν. Κατσαρός, Πέτρ. Τατούλης, Αντ. Φούσας κ.ά.

Από τους 117, οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το ακριβές ποσό που ζητούν οι 117 πρώην βουλευτές μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο καθένας βουλευτής.

Για παράδειγμα: Ένας ο οποίος διετέλεσε βουλευτής 37 μήνες (τρία χρόνια και κάτι) διεκδικεί διαφορές βουλευτικής αποζημίωσης ύψους 240.196 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους.

Επιπλέον, όλοι σχεδόν διεκδικούν από το ελληνικό δημόσιο και χρηματική ικανοποίηση ύψους 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν, από τη μη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους.

Και διπλές αγωγές...

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ορισμένοι έχουν καταθέσει και δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους. Αναλυτικότερα, διπλές αγωγές έχουν καταθέσει οι Ι. Βαϊνάς, Μυρσίνη Ζορμπά, Εμμ. Λουκάκης και Σωτ. Στολίδης.

Ωστόσο, παραιτήθηκαν από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης δύο πρώην βουλευτές, οι Μιχ. Λιάπης και Λεων. Τζανής, καθώς και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.

Ήδη όμως έχουν εκδοθεί και τρεις αποφάσεις από το Διοικητικό Πρωτοδικείο. Δύο από αυτές τις αγωγές έγιναν μερικά δεκτές και μία τρίτη απορρίφθηκε, ενώ το δημόσιο άσκησε ήδη έφεση επί των δύο αυτών αγωγών που έγιναν μερικά δεκτές.

Γιατί διεκδικούν αναδρομικά

Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους που "παράνομα", όπως ισχυρίζονται, δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Όπως είναι γνωστό, το 2006 με απόφαση του Μισθοδικείου (πρόεδρος ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμ. Κεδίκογλου) οι αποδοχές των προέδρων των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου) εξομοιώθηκαν με τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) που ανέρχονταν τότε περίπου στα 9.500 ευρώ (και από 1.5.2000 αυξήθηκαν οι αποδοχές του προέδρου στα 10.271 ευρώ και του αντιπροέδρου στα 7.190 ευρώ).

Με την απόφαση του Μισθοδικείου στους δικαστές δόθηκαν αναδρομικές διαφορές της πενταετίας 2000-2005.

Ακολουθώντας τον κανόνα της "πυραμίδας", μετά την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου, αυξήθηκαν ανάλογα και οι αποδοχές των υπολοίπων ιεραρχικά δικαστών.

Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους σε βάθος χρόνου προς τα πίσω και πριν την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου και αφού προηγουμένως τις εξισώνουν πάντα με αυτές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ.

Να σημειωθεί ότι και πριν την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου του 2006 υπήρξαν και άλλες δικαστικές αποφάσεις (Συμβουλίου Επικρατείας) που χορηγήσαν αυξήσεις (αναπροσαρμογές) στις αποδοχές των δικαστών.

Ακόμη, τονίζουν ότι η εξίσωση των αποδοχών των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τις αποδοχές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ. επέφερε αυτοδίκαια, κατά τις συνταγματικές επιταγές, άμεση αντίστοιχη μεταβολή και στη βουλευτική αποζημίωση.

Υπογραμμίζουν επίσης οι πρώην βουλευτές ότι οι αποδοχές τους ήταν "ουσιωδώς υποδεέστερες" από εκείνες που ελάμβανε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Τ.Τ.

Στις αγωγές τους επικαλούνται τα άρθρα 26, 87 και 88 του Συντάγματος, σύμφωνα με τα οποία καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), οι οποίες μεταξύ τους είναι ισοδύναμες και ισότιμες.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των πρώην βουλευτών, παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές στην περίπτωση κατά την οποία σε μία από τις τρεις λειτουργίες χορηγούνται αποδοχές μεγαλύτερες από τις δύο άλλες.

Η διαφορά αυτή στις αποδοχές των τριών λειτουργιών δημιουργεί ευθύνη του Δημοσίου για αποζημίωση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστησαν (σύμφωνα με το άρθρο 105 του εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα) οι πρώην βουλευτές, καθώς παρέλειψε η νομοθετική εξουσία να θεσπίσει ρύθμιση εξίσωσης των αποδοχών των προέδρων Ανωτάτων Δικαστηρίων με αυτές των βουλευτών.

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών είναι: Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα - Νόρα Κατσέλη - Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 ΝΔ και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής - Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.

Βουλευτές ΝΔ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, από την πλευρά της ΝΔ οι 62 πρώην βουλευτές που κατέθεσαν αγωγές είναι: Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα - Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, 'Αρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου - Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Εκκρεμούν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο αγωγές

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλος αριθμός ανάλογων βουλευτικών αγωγών εκκρεμούν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει δικαιώσει συνταξιούχους βουλευτές, κρίνοντας ότι με βάση το Ζ' Ψήφισμα της Βουλής του 1975, οι αυξήσεις στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών συμπαρασύρουν και τις αποδοχές των βουλευτών.

Οι σύμβουλοι του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου έκριναν ότι "η σύνδεση της βουλευτικής αποζημίωσης με τις συνολικές αποδοχές του ανώτατου δικαστικού λειτουργού έχει ως συνέπεια ότι κάθε μεταβολή των συνολικών μηνιαίων αποδοχών αυτού επιφέρει αυτοδίκαια την άμεση αντίστοιχη μεταβολή του ύψους της βουλευτικής αποζημίωσης, που αποτελεί και τη βάση προσδιορισμού της βουλευτικής σύνταξης".

Στην απόφαση αυτή έχει αντιδράσει το υπουργείο Οικονομικών καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η Ολομέλεια έχει αναπέμψει και πάλι την υπόθεση στο Τμήμα το οποίο όμως έχει "παγώσει" το όλο θέμα.

Ήδη, από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν δικαιωθεί - σύμφωνα με το ΑΠΕ- οι τέως βουλευτές Β. Μπρακατσούλας (ΠΑΣΟΚ), Αγ. Αγγελούσης και Καλλιόπη Μπουρδάρα (ΝΔ) οι υποθέσεις των οποίων έχουν παραπεμφθεί στο αρμόδιο Τμήμα, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί η εκδίκασή τους.

Επίσης εκκρεμούν προς εκδίκαση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι αγωγές των κληρονόμων του Γιαν. Σκουλαρίκη (ΠΑΣΟΚ) του Αντ. Ντετιδάκη (ΠΑΣΟΚ), Ε. Ανθόπουλου (ΠΑΣΟΚ) και Ν. Παπαηλία (ανεξάρτητος).

Να σημειωθεί πάντως, ότι παραιτήθηκε από την αγωγή που είχε καταθέσει ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου η χήρα του βουλευτή του Σπ. Πλασκοβίτη.

Αντιδράσεις

Ο Σάββας Τσιτουρίδης σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: “Με έκπληξη είδα το όνομά μου να περιλαμβάνεται σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδίκησαν αναδρομικά από το ελληνικό δημόσιο. Από τον Μάρτιο του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από την Βουλή των Ελλήνων. Συνεπώς οι όποιες διαρροές με ονόματα βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά δεν με αφορούν".
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελλάδα επιστρέφει βίαια στη δεκαετία του '40 - Τα μισά νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν για να ζεσταθούν

- Οι έλληνες πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και για βασικά αγαθά
- Μείωση στην πώληση πετρελαίου κατα 60% πανελλαδικά καταγράφουν οι βενζινοπώλες
- Γκρίνιες και τσακωμοί σε πολυκατοικίες μεταξύ ενοίκων που δεν μπορούν να συνεισφέρουν
- Βίντεο - σοκ του CNN για τους άστεγους της Αθήνας
Πολυτέλεια αποτελεί πλέον, για χιλιάδες νοικοκυριά η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του οποίου κυμαίνεται από τα 93 έως 99 λεπτά το λίτρο. Όπως λένε οι βενζινοπώλες ένα στα δύο νοικοκυριά βάζει φέτος πετρέλαιο θέρμανσης με ποσότητες που δεν ξεπερνούν τον μισό τόνο.

Και αν την περσινή χρονιά εμφανίστηκαν για πρώτη φορά περιστατικά με ολόκληρες πολυκατοικίες που δεν προμηθεύονταν καθόλου πετρέλαιο θέρμανσης, φέτος αυτά τα φαινόμενα παίρνουν μορφή επιδημίας.

Γραφεία που αναλαμβάνουν την έκδοση κοινοχρήστων και διαχείρισης, μιλώντας στο newsit κάνουν λόγο για 1 στις 10 πολυκατοικίες της Αττικής που υπάγονται στην παραπάνω κατηγορία ενώ οι υπόλοιπες έχουν περιορίσει αισθητά τις ποσότητες που προμηθεύονται καθώς έχουν εμφανιστεί διαμάχες μεταξύ ενοίκων πολυκατοικιών που, είτε διαφωνούν ως προς τις ποσότητες που θα προμηθευτούν, είτε η διαφωνία τους αφορά τη μη αγορά πετρελαίου θέρμανσης καθ᾽ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στο Newsit του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Γιάννη Μαγλουσίδη, ο οποίος αναφέρει οτι πανελλαδικά η πτώση αγγίζει το 60% ενώ για την Αττική ξεπερνά το 25%.

Aκούστε τη δήλωση του Γιάννη Μαγλουσίδη:




Βγαίνουν "μαχαίρια" στις συνελεύσεις

Τα προβλήματα παρουσιάζονται κυρίως σε νέες πολυκατοικίες όπου υπάρχει το σύστημα της κεντρικής αυτόνομης θέρμανσης. Όπως είναι γνωστό ακόμη και αν κάποιος επιλέξει να μην ανοίγει το καλοριφέρ του, συμμετέχει σε ένα ποσοστό (40%) στην πληρωμή του πετρελαίου και αυτό… προκαλεί εντάσεις!

Έτσι, κάποιοι που δεν θέλουν ή αδυνατούν να πληρώσουν αυτό το ποσοστό, φθάνουν σε σημείο να απαιτούν να μην αγοραστεί πετρέλαιο και έρχονται σε έντονους διαξιφισμούς με τους υπόλοιπους κατοίκους της πολυκατοικίας.
Σε κάποιες περιπτώσεις, ένοικοι έχουν στραφεί σε άλλες πηγές θέρμανσης, ξυλόσομπες, πέλετς (βιοκαύσιμα), θερμοπομπούς κλπ και έχουν κλείσει τις ηλεκτροβάνες τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται επιπλέον οι υπόλοιποι ένοικοι που χρησιμοποιούν τα καλοριφέρ. Ακόμη και αν οι πρώτοι δέχονται να πληρώσουν το ποσοστό τους (40%), καθίσταται ασύμφορη η χρήση του καλοριφέρ για τους δεύτερους.

Επίσης, έντονα είναι τα προβλήματα και στις πιο παλιές πολυκατοικίες της πόλης αφού εκεί οι εντάσεις και οι διαφορές είναι εξίσου πολλές και αφορούν τόσο τις ώρες που θα λειτουργεί ο καυστήρας όσο και τις ποσότητες που προμηθεύονται.

Τέλος δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σχεδόν σε όλες τις πολυκατοικίες υπάρχει και ένας τουλάχιστον ένοικος που καθυστερεί έως και τρεις μήνες να πληρώσει τα κοινόχρηστα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα και να μην είναι δυνατή η προμήθεια πετρελαίου.
Και αν σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις οι υπόλοιποι ένοικοι, είτε από κοινωνική ευαισθησία είτε από ανάγκη, συμβιβάζονται και αποφασίζουν να καλύψουν από κοινού τα χρωστούμενα, σε κάποιες άλλες δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής και συνεννόησης και "βγαίνουν τα μαχαίρια", με τους διαχειριστές να μετατρέπονται σε τραγικές φιγούρες που κυριολεκτικά έχουν βρει το μπελά τους.

Αυτό που θα πρέπει επίσης να επισημανθεί είναι ότι αυτά τα φαινόμενα, όσο πλησιάζουμε στη καρδιά του χειμώνα και "σφίγγουν τα κρύα" αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα.

Εκτιμάται ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, εφόσον εφαρμοστεί η εξίσωση των φόρων, από τον Οκτώβριο 2012, θα αγγίξει το 1,48 ευρώ το λίτρο από 0,93-1 ευρώ που είναι σήμερα, με πρωτοφανή ποσοστιαία αύξηση 1.861%, κόστος δυσβάσταχτο για τα νοικοκυριά.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΛΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ - Ένα βίντεο που δεν δίνουν έμφαση τα μεγάλα ΜΜΕ

Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ... 55 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΩΡΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ!

ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΤΕΛΙΩΣΟΥΝ, ΕΊΤΕ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΙ, ΕΊΤΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΕΊΤΕ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", "ΦΙΛΙΠΠΟΣ", ΚΛΠ ΤΣΑΛΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;



Η ΠΓΔΜ θα λάβει χρηματική βοήθεια από την ΕΕ ύψους 59,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 45 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση της κατασκευής τμήματος του αυτοκινητοδρόμου του Διαδρόμου 10, και συγκεκριμένα του τμήματος Ντέμιρ Κάπια-Σμόκβιτσα (νότιο μέρος της ΠΓΔΜ που συνδέει τη χώρα με την Ελλάδα), μήκους 28 χιλιομέτρων.


Τα υπόλοιπα 14,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού στην πόλη Πρίλεπ. Το κονδύλι αυτό παραχωρείται προς την ΠΓΔΜ στο πλαίσιο του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας (IPA) της ΕΕ.


Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν την Παρασκευή στα Σκόπια ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεσκι και ο διευθυντής της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ, Ζαν Μαρί Σεϊλέρ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία του έργου του αυτοκινητοδρόμου του Διαδρόμου 10.


Η ΠΓΔΜ, με τη σημερινή συμφωνία, εξασφάλισε ουσιαστικά το σύνολο της χρηματοδότησης του έργου αυτού, το ύψος του οποίου αναμένεται να φθάσει τα 288 εκατ. ευρώ.


http://www.stoxos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε πως "βάφονται" τα stealth αεροσκάφη,για να είναι "αόρατα".Βίντεο


Πως “βάφεται” το F-35,για να έχει τα χαρακτηριστικά “stealth” που λένε οι Αμερικανοί ότι έχει.Όλα γίνονται με laser με μία διαδικασία που εξηγούν δύο ειδικοί. Δείτε στο βίντεο την τεχνολογία που χρησιμοποιούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα » »

Σαββίδης: Πως ο Παπανδρέου έστειλε τις σχέσεις με την Ρωσία στην … Σιβηρία

Κόλαφος για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη αποτελεί επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, του ομογενούς βουλευτή της Ρωσικής Δούμας και επικεφαλής της 5ηςΠεριφέρειας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, Ιβάν Σαββίδη. Στην επιστολή του, ο κ. Σαββίδης αποκαλύπτει ότι ο κ. Δόλλης παρενέβη σε υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους που επισκέφτηκαν την Ελλάδα, ζητώντας τους να τον εμποδίσουν από τη δημόσια έκφραση απόψεων υπέρ της ενίσχυσης της ελληνορωσικής συνεργασίας!


Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Σαββίδης αναφέρει: «Είναι προφανές ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχε ενοχληθεί από τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου προς εκείνη να αξιοποιήσει τη δύναμη των ομογενών, προσκαλώντας τους να αποκτήσουν ομόλογα, ιδιοκτησίες ή να επενδύσουν στην Ελλάδα και προπαντός από τις απορίες που έχω συχνά εκφράσει σχετικά με την απροθυμία του κ. Γ. Παπανδρέου να προωθήσει την ενεργειακή και εν γένει οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία. Πράγμα που διαφάνηκε άλλωστε και κατά τη μία και μοναδική συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Β. Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2010, αλλά και την πλήρη αδιαφορία του να διερευνήσει τις δυνατότητες δανειακής υποστήριξης από τη ρωσική κυβέρνηση, πολύ πριν τα πράγματα οδηγηθούν εκεί που οδηγήθηκαν σήμερα.


Με ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση, όμως, πληροφορήθηκα ότι ο αρμόδιος για την Ομογένεια και τη διεθνή οικονομική συνεργασία της Ελλάδας υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτριος Δόλλης απευθύνθηκε πρόσφατα σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι επισκέπτονταν την Ελλάδα, ζητώντας τους να με εμποδίσουν να εκφράζω τις προφανώς ενοχλητικές για την τότε ηγεσία του απόψεις μου, διότι υποτίθεται ότι βλάπτω την ελληνορωσική συνεργασία.



Θα προκαλούσε θυμηδία, αν δεν ήταν τραγικό, το γεγονός ότι ο αρμόδιος υφυπουργός -προερχόμενος μάλιστα και ο ίδιος από την Ομογένεια- αντί να προωθεί τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας και να αξιοποιεί κάθε πρόσωπο και κάθε δύναμη, σπεύδει να συκοφαντήσει και να προσπαθήσει να “κλείσει το στόμα” ενός πολιτικού ελληνικής καταγωγής, που δραστηριοποιείται σε μια χώρα τόσο σημαντική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, όπως η Ρωσία».
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και για τον κ. Παπανδρέου και για τον κ. Δόλλη και το πώς κατέληξε το κλίμα στις ελληνορωσικές σχέσεις να παραπέμπει σε αυτό της Σιβηρίας…







Τύπος της Κυριακής
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΚΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΚΟΖΑΝΗΣ (ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΦΑΠΑΞ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012)

Ανακούφιση στους συνταξιούχους και εργαζόμενους της ΔΕΗ στην περιοχή μας φέρνει η είδηση που έδωσε η διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, σύμφωνα με την οποία από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η πληρωμή ιατροφαρμακευτικών δαπανών στους ασφαλισμένους του ΤΑΠ-ΔΕΗ. Μετά από παρεμβάσεις της διοίκησης του σωματείου η διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε από το υπουργείο η καταβολή μέρους χρημάτων προς το ταμείο για την εξόφληση οφειλών του ταμείου προς τους ασφαλισμένους του ΤΑΠ-ΔΕΗ. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στον «Π» ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας κ.κ. Κωνσταντίνος Ανδρεάδης και Θεόδωρος Ασαλουμίδης αντίστοιχα, εγκρίθηκε δαπάνη 910.000€ για το ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας, η οποία επιμερίζεται ως εξής: 150.000 € για πληρωμή φαρμάκων στους ασφαλισμένους, 340.000€ για ιατρικές επισκέψεις όλων των κατηγοριών, 150.000€ για φακούς και γυαλιά, 95.000 για οδοντιατρικές εργασίες, 160.000€ για μετακινήσεις νεφροπαθών άλλων ασθενών και 15.000€ για λουτροθεραπείες του 2012.
Ο πρόεδρος του σωματείου σημείωσε ότι το ποσό που εγκρίθηκε για πληρωμή φαρμάκων θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση διότι η πληρωμή των φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ταμείου σταμάτησε στις 10 Σεπτεμβρίου 2011 που τα φαρμακεία έπαυσαν την παροχή φαρμάκων έναντι λόγω μη εξόφλησής τους από τον ασφαλιστικό οργανισμό, με αποτέλεσμα καρκινοπαθείς ή ασθενείς με παθήσεις όπως σκλήρυνση κατά πλάκας να έχουν στα χέρια τους αποδείξεις με πολύ μεγάλα ποσά που πλήρωσαν από την τσέπη τους λόγω του μεγάλου κόστους των φαρμάκων τους.
Ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ακόμη ότι μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2012 με την ψήφιση του προϋπολογισμού αναμένεται να κατανεμηθεί ένα ποσό σε κάθε ΠΕΚΑ για την καταβολή εφάπαξ, που μόνο για τους ασφαλισμένους του ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας αντιστοιχεί σε 30.68 εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα οι οφειλές του εφάπαξ σε 452 συνταξιούχους της περιοχής που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους από 1/4/2010 έως 5/12/11 ανέρχονται σε 25.683,88 €, ενώ άλλα 227 άτομα αναμένουν την καταβολή του παρακρατηθέντος 10% του εφάπαξ που αντιστοιχεί σε 5 εκ. €.



 ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  Ρόη Βασβατέκη
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας φόρος κάθε μήνα για το 2012.(Με τις υγείες μας)


Σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους θα υποστούν από το νέο έτος μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς αυξάνεται η παρακράτηση φόρου και ενσωματώνεται στις μηνιαίες αποδοχές η εισφορά αλληλεγγύης...


Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώνουν τουλάχιστον ένα φόρο κάθε μήνα του 2012, μεταξύ αυτών 6 φόρους για τα ακίνητα, δηλαδή το ΕΤΑΚ του 2009, το Φόρο Ακίνητης Περιούσιας 2010 και 2011, το Ειδικό Τέλος Ακίνητων 2011 και 2012 και την έκτακτη εισφορά Μεγάλης Ακίνητης Περιούσιας.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν απέκλεισε την Παρασκευή να ληφθούν και νέα μέτρα το 2012, προκείμενου να αντιμετωπιστούν οι αποκλίσεις του φετινού προϋπολογισμού.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ο κ. Παπαδήμος, η οικονομία λειτουργεί με αβεβαιότητα, και θα εξεταστεί αν χρειαστεί να γίνουν ορισμένες προσθετές ρυθμίσεις. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλα εδώ πληρώνονται Μανώλη Καψή.


Θυμάσαι Μανώλη Καψή, τότε που έγινε υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος  ο Θόδωρος Ρουσόπουλος,που "είχες βγεί στα κάγκελα" μαζί με τα άλλα παιδιά, εκεί στο Mega αλλά και και στα άλλα κανάλια και φωνάζατε για τη Μάρα Ζαχαρέα; Ότι δήθεν...


ήταν ανήθικο και αντιδεοντολογικό, ο άντρας της να είναι κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα εκπρόσωπος και αυτή να διαβάζει το auto que, αφού ήταν παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του ALPHA.Μέχρι και την ΕΣΗΕΑ είχατε βάλει να παρέμβει.Η Μάρα Ζαχαρέα τότε απέδειξε ότι είναι αντράκι και "φοράει παντελόνια" και παραιτήθηκε.Δεν πιστεύουμε να το έχεις ξεχάσει,έτσι Μανώλη Καψή;

Τώρα, που έγινε ο αδελφός σου, ο Παντελής Καψής, υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τι γίνεται Μανωλάκη;Δεν υπάρχει το ίδιο θέμα με εσένα;Είναι δεοντολογικό και ηθικό τώρα;Και εσύ δεν διαβάζεις auto que.Μεταδίδεις ειδήσεις ,από...πληροφορίες σου (έτσι λες πάντα στον αέρα) και περνάς και άποψη στον κόσμο.Τι θα κάνεις τώρα Μανώλη Καψή;

Να υποθέσουμε πως θα παραιτηθείς, έτσι; (και μη μας πεις "ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω")
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκρανοπλάνο


0Το Εκρανοπλάνο (ekranoplan, Ρωσικά: экранопла́н) είναι ένα όχημα που μοιάζει με αεροπλάνο αλλά η λειτουργία του βασίζεται αποκλειστικά στην αρχή της επίδρασης του εδάφους (ground effect, Ρωσικά: эффект экрана, effekt ekrana, από όπου και το όνομα). Τα οχήματα επίδρασης εδάφους (Ground effect vehicles, GEV) πετούν πάνω από οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια, ενώ το ύψος πτήσης τους πάνω από το έδαφος εξαρτάται από το μέγεθος του οχήματος. Η σύλληψη της ιδέας των εκρανοπλάνων αποδίδεται στον Σοβιετικό μηχανικό Ρόστισλαβ Αλέξεεβ (Rostislav Alexeev).[

Ιστορία
Τα σκάφη αυτά αρχικά εξελίχθηκαν από τη Σοβιετική Ένωση ως στρατιωτικά μεταγωγικά υψηλών ταχυτήτων και οι βάσεις τους ήταν κυρίως στις ακτές της Κασπίας και της Μαύρης Θάλασσας. Το μεγαλύτερο μπορούσε να μεταφέρει περισσότερους από 100 τόνους φορτίου. Η εξέλιξη των εκρανοπλάνων υποστηρίχθηκε από τον Ντιμίτρι Ουστίνοβ (Dmitri Ustinov), υπουργό άμυνας της Σοβιετικής Ένωσης. Ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε σχέδια για την ένταξη 120 εκρανοπλάνων, κλάσης A-90 Orlyonok, σε υπηρεσία με το Σοβιετικό Ναυτικό, ο αριθμός όμως μειώθηκε σε λιγότερα από τριάντα οχήματα, τα οποία θα εντάσσονταν στους στόλους της Μαύρης θάλασσας και της Βαλτικής.
Ο Ουστίνοβ πέθανε το 1985 και ο νέος υπουργός Σεργκέι Σοκολόβ (Sergei Sokolov) σταμάτησε τη χρηματοδότηση του προγράμματος. Κατασκευάστηκαν μόνο τρία επιχειρησιακά εκρανοπλάνα A-90 Orlyonok και ένα κλάσης Lun, τα οποία παρέμειναν σε μία ναυτική βάση κοντά στο Κασπίγισκ (Kaspiysk).
Μέχρι την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης τα εκρανοπλάνα κατασκευάζονταν από τα Ναυπηγεία Βόλγα[2] (Volga Shipyard) στο Νίζνι Νόβγκοροντ (Nizhni Novgorod).
1
Πρώτες εμφανίσεις
Στη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, τα εκρανοπλάνα εμφανίζονταν στην Κασπία θάλασσα ως τεράστια, ταχεία αντικείμενα. Το όνομα Θαλάσσιο Τέρας της Κασπίας (Caspian Sea Monster) δόθηκε από τα μέλη των Αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που εντόπισαν το τεράστιο όχημα, το οποίο έμοιαζε με αεροπλάνο του οποίου είχαν αφαιρεθεί τμήματα των πτερύγων. Μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου το «Τέρας» αναγνωρίστηκε ως ένα από τα πολλά Σοβιετικά στρατιωτικά σχέδια που προορίζονταν να πετούν μερικά μέτρα πάνω από το νερό, εξοικονομώντας ενέργεια και παραμένοντας κάτω από την ύψος κάλυψης των εχθρικών ραντάρ.
Χαρακτηριστικά
Το εκρανοπλάνο έχει ανυψωτική δύναμη της τάξεως των 1.000 τόνων, που το εντάσσει μεταξύ των μεγαλύτερων που έχουν ποτέ επιτευχθεί. Το KM, όπως ήταν γνωστό το Θαλάσσιο Τέρας της Κασπίας στο απόρρητο Σοβιετικό στρατιωτικό πρόγραμμα, είχε μήκος 100 μέτρων (328 ft), ζύγιζε 540 τόνους με πλήρες φορτίο και μπορούσε να ταξιδέψει με ταχύτητες μεγαλύτερες των 400 χιλιομέτρων την ώρα (249 mph) λίγα μόλις μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού[3] [4]. Μία άλλη σχεδίαση, το μοντέλο κλάσης Lun, το οποίο εισήλθε σε υπηρεσία με το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας το 1987, είχε ανώτατη ταχύτητα 297 κόμβων (550 km/h).
Η βασική σχεδιαστική αρχή των εκρανοπλάνων είναι ότι η άνωση της πτέρυγας μειώνεται καθώς το επιχειρησιακό υψόμετρο του εκρανοπλάνου αυξάνεται (φαινόμενο επίδρασης του εδάφους), γεγονός που του παρέχει δυναμική ευστάθεια στην κάθετη διάσταση (κάθετο άξονα). Μόλις αναπτύξει ταχύτητα, το εκρανοπλάνο δεν παραμένει σε επαφή με το νερό και δύναται να κινηθεί πάνω από πάγο, χιόνι ή επίπεδο έδαφος με την ίδια ευκολία, αν και η πτήση πάνω από ξηρά εμπεριέχει κινδύνους εκτός εάν η επιφάνεια είναι αρκετά επίπεδη.
Τα δύο κύρια προβλήματα που αντιμετώπισαν τα εκρανοπλάνα της Σοβιετικής περιόδου ήταν η μικρή ευστάθεια στον οριζόντιο άξονα και η ανάγκη για αξιόπιστα και πιο εξελιγμένα συστήματα ναυτιλίας και αυτόματου ελέγχου από εκείνα που ήταν διαθέσιμα εκείνη την εποχή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Λίγη ντροπή κύριε Ρ.Σπυρόπουλε.Μην προκαλείται κι άλλο.

Μπορεί η κρίση να μαστίζει τη χώρα, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ (και όχι μόνο) να μην μπορούν να βγάλουν τον μήνα και χιλιάδες οικογένειες να μην αγοράζουν πετρέλαιο, με κίνδυνο να παγώσουν τον χειμώνα, αλλά ο σοσιαλισμός καλά κρατεί... στη Βαρυμπόμπη.
Σε ένα από τα...


 πιο must σημεία της κοσμικής Αθήνας και τα πιο ακριβά κτήματα για να δεξιωθεί κανείς τους καλεσμένους του, υποδέχθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου γνωστούς και φίλους ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ  και διοικητής του ΙΚΑ,Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Μεταξύ αυτών, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ο άνθρωπος που κατά τα άλλα πασχίζει για τη χρηματοδότηση των συντάξεων των δικαιούχων του ΙΚΑ, από τη θέση του διοικητή του, επέλεξε το κτήμα «Πεντελικόν» για να δεξιωθεί περί τους 1.000 καλεσμένους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στον γάμο της κόρης του Νάντιας , με τον εκλεκτό της καρδιάς της Ακη. Παρών ήταν βεβαίως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τη σύζυγο του Αντα, αλλά και σχεδόν το μισό πρώην υπουργικό συμβούλιο του.
Για του λόγου το αληθές εθεάθησαν μεταξύ άλλων οι δύο αντιπρόεδροι της νυν και της πρώην κυβέρνησης , Θεόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενιζέλος, οι υπουργοί... Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, Δικαιοσύvnς Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, η πρώην υφυπουργός Eργασίας Άννα Νταλάρα με τον σύζυγο της (και γνωστό τραγουδιστή) Γιώργο και άλλοι φίλοι του ζευγαριού, όπως διαβεβαίωνε παριστάμενος στον γάμο. Στην εκκλησία, νωρίτερα, μια και ο γάμος δεν έγινε στο εκκλησάκι εντός του κτήματος, αλλά στην Αγία Τριάδα Kηφισιάς, το παρών έδωσε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που όμως δεν ακολούθησε στη δεξίωση.
Πάνω από 100.000 ευρώ το κόστος!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μίνιμουμ στους καταλόγους του κτήματος «Πεντελικόν» για μία γαμήλια δεξίωση είναι 100 ευρώ το άτομο, πράγμα που σημαίνει ότι, για περίπου 1.000 άτομα, το τελικό κόστος μόνο της δεξίωσης του γάμου πρέπει να ξεπέρασε κατά πολύ τα 100.000 ευρώ, μια και δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι επελέγη το φθηνότερο από τα μενού για να προσφερθεί σε πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς και μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ. Eκτός και αν οι οικογένειες των νεονύμφων πέτυχαν κάποια καλή έκπτωση στο συνολικό πακέτο. Πάντως στις εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονταν επίσης οι μουσικοί και οι παρκαδόροι, αν και ειδικά οι πρώτοι δεν θα πρέπει να στοίχισαν πολύ, αφού κατά πληροφορίες ήταν φίλοι του ζεύγους Νταλάρα. Το ίδιο και τα εμφιαλωμένα κρασιά, αφού γι' αυτά προτιμήθηκαν οι ποικιλίες του οικογενειακού κτήματος «Σπυρόπουλου».
Όσο για το φαγητό, εκτός των γνωστών ορεκτικών και της σαλάτας καθώς και της γαμήλιας τούρτας, για τις ποικιλίες της οποίας φημίζεται ο όμιλος Πεντελικόν , επελέγησαν δύο κύρια πιάτα που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους, με μοσχαράκι το ένα και έτερη ποικιλία κρέατος το δεύτερο. Μα περιπλάνηση στην ηλεκτρονική σελίδα του γνωστού ομίλου μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο για την πολυτέλεια που παρέχει ο χώρος, από τις τεράστιες αίθουσες για ακριβά γούστα ως τους μεγάλους καταπράσινους κήπους, που στολίζονται δεόντως για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός εντυπωσιακού γάμου, έναντι αδρής αμοιβής, βεβαίως. Αυτό δικαιολογεί και τα δώρα του ομίλου στους νεονύμφους, που κυμαίνονται μεταξύ διήμερα διαμονής σε Μύκονο, Σαντορίνη, Παρίσι ή Βενετία, ενώ παράλληλα τρέχει κλήρωση για ταξίδι στο Μπαλί ή στον Αγιο Μαυρίκιο! Τα πλούσια μενού αλλά και η αρχοντική διακόσμηση, καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρει το «ετοιμοπόλεμο» προσωπικό δεν ταιριάζουν ακριβώς σε σοσιαλιστές, γι' αυτό ίσως και οι καλεσμένοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι «όλα ήταν πολύ λιτά και οι καλεσμένοι ήταν αποκλειστικά φίλοι του ζευγαριού ή των οικογενειών τους» ...

πηγή:Δημοκρατία της Κυριακής
Διαβάστε περισσότερα » »

Η λίστα του ΣΔΟΕ για 720 φοροφυγάδες!

ΣΔΟΕ καλεί... φοροφυγάδες!!!! Περίπου 720 μεγαλοκαταθέτες θα περάσουν την πόρτα του ΣΔΟΕ στις επόμενες μέρες για να δώσουν εξηγήσεις για τα ποσά που φέρονται να έχουν... «φυγαδεύσει» στο εξωτερικό....Υπολογίζεται ότι τα άτομα αυτά από το 2009 έως και το 2011 έχουν βγάλει στο εξωτερικό πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ ο καθένας, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν συγκεκριμένες περιπτώσεις, αφού μπορεί μέσα από αυτές να έρθουν στο φως νέα σκάνδαλα με δημόσιο χρήμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία στη μαύρη λίστα του ΣΔΟΕ συγκαταλέγονται ονόματα πρώην νομαρχών και δημάρχων που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό κατά τη διάρκεια που ασκούσαν τα καθήκοντά τους.

Το ΣΔΟΕ έχει λάβει περίπου 4.000 αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών, ενώ υπολογίζεται ότι χιλιάδες πολίτες έβγαλαν στο εξωτερικό μέσω τραπεζικών εμβασμάτων περίπου 80 δις ευρώ.

Φυσικά από τη λίστα δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι 20 που ενώ δηλώνουν άνεργοι και εισπράττουν και επίδομα, έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων σε λογαριασμούς
Διαβάστε περισσότερα » »

Πήρε κανείς είδηση ότι εδώ και μία εβδομάδα δεν έχουμε ΕΡΤ;

Μια αδιάφορη απώλεια...Tου Πασχου Μανδραβελη

Αλήθεια! Πήρε κανείς είδηση ότι εδώ και μία εβδομάδα δεν έχουμε ΕΡΤ; Ελειψε σε κανέναν, όχι μόνο η ΕΤ1 (για την οποία κλαίνε πολλοί ότι σαν κλείσει θα χαθεί ο ελληνικός πολιτισμός), αλλά και η ΝΕΤ και η... ΕΤ3; Βεβαίως όλοι συνεχίζουμε αγόγγυστα να πληρώνουμε 4,25 ευρώ μηνιαίως για υπηρεσίες που δεν ξέρουμε αν χρειαζόμαστε, αλλά σίγουρα δεν μας λείπουν. Διότι αν μας ενδιέφεραν οι εκπομπές των κρατικών καναλιών, θα υπήρχε κάποια διαμαρτυρία για την έλλειψή τους. Θα κουνιόταν έστω ένα φύλλο στη δημόσια σφαίρα.

Οταν επί Μητσοτάκη αποκρατικοποιήθηκαν οι αστικές συγκοινωνίες, οι συνδικαλιστές έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι δεν ήταν και τόσο σημαντικοί στην καθημερινότητα των πολιτών. Ούτε καν οι εργαζόμενοι που εκπροσωπούσαν· όση εκπροσώπηση μπορεί να υπάρχει σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα όπου οι εκλογές γίνονται όπως γίνονται. «Συμπαράσταση λαέ», φώναζαν με τις ντουντούκες, και ο λαός τούς μούτζωνε. Οι πολίτες είχαν σιχαθεί τα καπρίτσια τους, από τη συμπεριφορά τους και από τις διαρκείς απεργίες τους.

Το ίδιο θα πάθει λίαν συντόμως και το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του.

Από τη στιγμή που προκηρύχθηκε 48ωρη απεργία διαμαρτυρίας στο μετρό επειδή ένας συνδικαλιστής προπηλάκισε έναν άλλο συνδικαλιστή, το επόμενο βήμα είναι να πει η πλειοψηφία το «άι σιχτίρ! Καλύτερα ιδιωτικές συγκοινωνίες και χωρίς συνδικαλιστές παρά να μην μπορούμε εμείς να πάμε στη δουλειά μας επειδή αυτοί πλακώνονται για τα τιμάριά τους».

Για να έχει νόημα μια απεργία, πρέπει σε κάποιους να λείπουν οι υπηρεσίες που δεν παράγονται. Στην περίπτωση της ΕΡΤ -αν εξαιρέσουμε τον κ. Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος περιδιαβαίνει τα κρατικά κανάλια για να τονίσει την ανάγκη ύπαρξής τους- η «δημόσια» τηλεόραση δεν λείπει σε κανέναν. Αυτό πιστοποιόταν από τις μετρήσεις θεαματικότητας, τώρα φαίνεται πιο ξεκάθαρα από την απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ. Οσο για τον κ. Κακλαμάνη, τι να κάνουμε; Αν ήταν ακόμη πρόεδρος, θα μπορούσε να μας φορτώσει ακόμη ένα κανάλι της Βουλής και να πληρώνουμε μερικά εκατομμύρια κάθε χρόνο για να βλέπουμε την άδεια αίθουσα. Προς το παρόν δεν έχει παρά να παρακαλάει να λειτουργούν έστω τα τέσσερα από τα πέντε κανάλια της ΕΡΤ, παρά να μάχεται για το πέμπτο. Μπορεί έτσι και δημόσια τηλεόραση κάποτε να αποκτήσουμε και κάτι να γλιτώσουμε από τα 300 εκατομμύρια που πληρώνουμε, θέλουμε δεν θέλουμε...





kathimerini
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Σήμερα   10-11-2011  πάνω  από  δέκα  αεροσκάφη  επιχειρούσα   αεροψεκασμούς   με  κατεύθυνση  από  Βέροια   Πτολεμαΐδα  καστόρια .  Δεν  μας  φτάνει  η  μόλυνση  από  τα  εργοστάσια   της  ΔΕΗ  έχουμε  και  αυτούς  του  μαλάκες  που  μας  ραντίζουν  για  συμπλήρωμα. Και  κανένας  δεν  διαμαρτύρεται  για  το  χάλι.



Διαβάστε περισσότερα » »

Ἐμεῖς θὰ τραγουδᾶμε: «χαῖρε ὤ χαῖρε Ἐλευθεριά!» στά ἀποκαϊδια της Εὐρώπης σας….


Στα αποκαϊδια της “Ευρώπης” σας,εμείς θα χορεύουμε χαμογελαστοί και θα τραγουδάμε,”χαίρε,ω χαίρε,λευτεριά!!!”

Και για όσους φοβούνται τη φτώχεια,ακούστε…..

Κάποτε σε αυτή τη Χώρα μεγαλουργούσαν οι φτωχοί γιατί όσα θα έχαναν ήταν ανεκτίμητα….

Σκεφτείτε πως ήμασταν πάμπλουτοι…….
.είχαμε τον ήλιο μας ,λαμπρό να μας κοιτά πάντα….τη Θάλασσα που μας έψηνε δέρμα,νου,καρδιά και τη ματιά μαζί…..

Την λευτεριά να καθόμαστε στα βράχια και να γελάμε,να κλαίμε,να σιωπούμε……..

Το κυριακάτικο τραπέζι…..τις μυρωδιές και τα χαμόγελα………
Τις γιορτές μας…….τη ρετσίνα να ρέει σα χρυσό ρέμα σε λαρύγγια ζωντανά……………..

Κι ύστερα φτωχύναμε………χάσαμε το τραγούδι μας,το γέλιο μας,τη ζωντάνια στα μάτια μας…………

Τρέχαμε να προλάβουμε να χορτάσουμε τις τσέπες μας και πείνασε ο νους και η ψυχή μας…………..

Ποιος άμοιρε σε έχρισε “ευρωπαίο”;…..Εσένα τον Ελληνα.το Ζορμπά,το λεύτερο αγρίμι;

Πως τόλμησες να απαρνηθείς το γέλιο σου,τον ήλιο σου,τη θάλασσα για να φορέσεις ξενικό μανδύα;

Σταμάτησες να χαιδεύεις τα κύματα,το χώμα κι άρχισες να σφίγγεις δέρμα βρωμικο και χρυσό που γυάλιζε προδοσία και αμάθεια και λησμονιά……..

Και τώρα γιατί φοβάσαι;

Ξέχασες τη μυρωδιά του χώματος;….την αίσθηση του αλατιού στο δέρμα;….Ξέχασες πως είναι να χαμογελάς;;;

ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ,ΓΛΕΝΤΗΣΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΓΗ,ΚΑΝΕ ΕΡΩΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ…….ΕΙΣΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ ΠΙΑ!!

ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ……ΣΑΠΙΣΑΝ!….ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ ΑΥΤΑ ΣΑΠΙΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ!

ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥΣ!….ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΠΩ Σ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!

Ανταλλαγή καλή……τα αρώματά σας με το γιασεμι……τ αυτοκινητα σας με μια μικρη ξύλινη βαρκούλα…..τα χρήματα σας με τον ήλιο και τη θάλασσα στα μάτια μας……ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΑΣ…ΜΕ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!

ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ………για χαρη σου
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας άξιος Έλληνας που δεν θα τον δείτε στα ΜΜΕ της διαπλοκής

Αυξέντιος Καλαγκός - O γιατρός των φτωχών παιδιών

Του Κρίτωνος

Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.

Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα.Ο Ελληνας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών».

Στα 23 του αποφοίτησε από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης και στα 40 του έγινε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Αργότερα ήταν ο καλύτερος μαθητής του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ.

Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους», ο Έλληνας γιατρός από την Πόλη μαζί με την ομάδα του δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χειρουργεί καθημερινά δωρεάν όλα τα παιδιά στις φτωχές συνοικίες του κόσμου, μόνο και μόνο για να ξαναδεί το χαμόγελο στα χείλη τους.

«Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο, αλλά είναι αλήθεια: η μόνη μου ανταμοιβή είναι το χαμόγελο των παιδιών που έχω σώσει και η χαρά που νιώθουν οι οικογένειές τους. Αυτά μου αρκούν» λέει περήφανος μιλώντας στην «Espresso».

Οπουδήποτε στο κόσμο κι αν τον χρειαστούν, δηλώνει παρών. Δουλεύει δεκαοχτώ ώρες τη μέρα, όμως όπως λέει δεν κοιτάει ποτέ το ρολόι του.

Οταν ταξιδεύω για φιλανθρωπικό σκοπό, είμαι ικανός να χειρουργήσω περίπου πενήντα περιστατικά μέσα σσε δέκα μέρες, για να αυξήσω τον αριθμό των παιδιών που περιμένουν μήνες και χρόνια να υποβληθούν σε επέμβαση.

Υπερβαίνω τις δυνάμεις μου. Δουλεύω περίπου δεκαοχτώ ώρες την ημέρα και τα Σαββατοκύριακα».

«Πιστεύω στον Θεό»

Ο πρώτος άνθρωπος που του έδειξε το δρόμο της φιλανθρωπίας ήταν -όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος- ο πατέρας του, κορυφαίος παθολόγος στην Κωνσταντινούπολη: «Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι ότι ο πατέρας μου μου έλεγε να αφουγκράζομαι τον πόνο των ανθρώπων και ειδικά αυτών που ζούνε στη φτώχεια».

Τον ρωτάμε αν πιστεύει στον Θεό. Αν έχει κάποια βάση αυτό που λέμε όταν κινδυνεύει κάποιος δικός μας άνθρωπος: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Πρέπει να ξέρετε πως κάθε φορά που χειρουργώ πάνω από το χειρουργικό τραπέζι δεν κάνω τίποτα άλλο από το να επικαλούμαι τον Θεό». Και συνεχίζει συγκινημένος: «Αμέσως μετά, όταν όλα πάνε καλά, σε κάθε ευκαιρία θαυμάζω το έργο του Θεού πάνω σε μας τους ανθρώπους. Ναι, λοιπόν, πιστεύω στον Θεό. Άλλωστε, ο παππούς μου ήταν ιερέας».

Ερχεται όμως κάποια στιγμή στη ζωή, όπως μας λέει ο κ. Καλανγκός, που όλοι οι άνθρωποι νιώθουν πως κάποια πράγματα είναι υπεράνω των δυνάμεών τους: «Θυμάμαι πριν από εννιά χρόνια είχα χειρουργήσει ένα δύσκολο περιστατικό στη Μοζαμβίκη.

Ενα παιδί 3 ετών με καρδιακή ανεπάρκεια, το οποίο όμως απεβίωσε τρεις ημέρες μετά την επέμβαση και ενώ νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα. Οταν πήγα να συζητήσω τις αιτίες του θανάτου με τη μητέρα του, έμαθα έκπληκτος ότι αυτή η γυναίκα ήταν έγκυος 7 μηνών και μόλις πριν από δύο μήνες είχε χάσει και τον σύζυγό της.

Είχε, λοιπόν, πουλήσει τα πάντα για να μπορέσει να μεταφέρει το άρρωστο παιδί της από το χωριό στην πρωτεύουσα, στο ιατρικό μας κέντρο, ενώ ταυτόχρονα την είχαν εγκαταλείψει φίλοι και συγγενείς. Το κλάμα και ο πόνος αυτής της γυναίκας που δεν είχε χρήματα ούτε για να θάψει το παιδί της με έκαναν να καταλάβω, με τον πιο σκληρό τρόπο, τι σημαίνει ζωή.

Της έδωσα αμέσως όλα μου τα χρήματα, όλο μου το μισθό και ζήτησα από τον διευθυντή του ιατρικού κέντρου να της δώσει δουλειά στο μαγειρείο της μονάδας, όπως και έγινε. Σήμερα είναι ευτυχισμένη. Γέννησε τελικά δύο παιδάκια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δουλεύει στο ίδιο κέντρο.

Είναι αυτές οι συνθήκες στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που μου δίνουν την εντύπωση πως ορισμένα πράγματα εξακολουθούν να είναι “υπεράνω των δυνάμεών μου”, όμως ποτέ δεν λυγίζω.

Βέβαια, για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής και το βιοτικό επίπεδο σε αυτές τις χώρες πρέπει οι μεγάλες δυνάμεις να δουν διαφορετικά τις αιτίες της φτώχειας».

Η ευτυχία της προσφοράς

Παρά το γεγονός ότι έχει βραβευτεί δεκάδες φορές από διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα, όπως ο ίδιος λέει, δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τις συνήθειές του και το χαρακτήρα του: «Σας λέω μετά λόγου γνώσεως πως όλα αυτά τα χρόνια όσο ακριβώς προχώρησα σε επιστημονικό και σε φιλανθρωπικό επίπεδο, άλλο τόσο προσπαθώ να είμαι ταπεινός, και αυτό είναι το μεγαλύτερο ιδανικό στη ζωή».

Τι κι αν έχει θυσιάσει το χρόνο του και την οικογενειακή του ζωή; Εκείνο που έχει σημασία -όπως λέει- είναι να είσαι χρήσιμος για τον διπλανό σου. Αυτό προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει και στα δύο παιδιά του – τις ελάχιστες ώρες που είναι κοντά τους.

Ομως, ο Αυξέντιος Καλαγκός δεν έχει μόνο τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξανδρο.
Εχει σαν παιδιά του 9.000 φτωχά αγγελούδια που δεν είχαν πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία των χωρών που ζούσαν, στα οποία χάρισε αφιλοκερδώς το δικαίωμα να αναπνέουν και να μπορεί η καρδούλα τους να χτυπάει κανονικά.

Συνεχιστές του φιλανθρωπικού και του επιστημονικού έργου του ευτυχώς -όπως λέει- υπάρχουν.

ΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ 1000 ΑΤΟΜΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΦΕΛΗ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΑΧΛΟΦΑΤΣΕΣ ΕΝΩ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΓΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ MAΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Διαβάστε περισσότερα » »