Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

“Θάψιμο” του Μήτρογλου στο διαδίκτυο: “Έγραψε στ’ αρ…του τον Εθνικό Ύμνο. Απαράδεκτος…”(ΒΙΝΤΕΟ)


mitroglou1Χάρμα οφθαλμών η εθνική μας ομάδα στον αγώνα που έλαβε χώρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την εθνική ομάδα της Ρουμανίας . Την φιλοδώρησε με τρία γκολ παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Άρχων του παιχνιδιού της ομάδας μας και πάλι ο επιθετικός της Κώστας Μήτρογλου. Όντας πραγματικά πολύ τυχερή που έχει στην σύνθεση της ένα τέτοιο παίχτη με τεράστια προσόντα ,που προχθές φόρτωσε με δύο γκολ την αντίπαλη εστία, έχει δυνατότητες στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας να φτάσει πολύ ψηλά. Όμως δεν αρκεί κάποιος όμως να είναι απλά μεγάλος παίχτης . Πρέπει να είναι άνθρωπος και φυσικά ΕΛΛΗΝΑΣ πάνω από όλα. Το ότι αγωνίζεται με την εθνική ομάδα θα πρέπει να αποτελεί γι’αυτόν όχι απλά ένα σκαλοπάτι για να γίνει γνωστός στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα αλλά την ύψιστη τιμή.
Όλα αυτά τα γράφει το elnewsgr.blogspot.com το οποίο παράλληλα διερωτάται:
Όταν φορά το εθνόσημο στο στήθος θα πρέπει να νιώθει το βάρος που αυτό φέρει μαζί του και την ιστορία που εκπροσωπεί. Όταν ακούει τον εθνικό ύμνο θα πρέπει να στέκεται σε στάση προσοχής και να τον ψέλνει και όχι να δυσφορεί και να έχει τα χέρια στην μέση σαν να ακούει κάτι ενοχλητικό. Όσο μεγάλος παίχτης και αν είναι κάποιος από αυτούς που αποτελούν την ομάδα μας ,όσο και αν πετυχαινει γκολ με τα χρώματα της εθνικής τίποτα δεν είναι ιερότερο και μεγαλύτερο από την στιγμή που ακούγεται από τα μεγάφωνα το αιώνιο σύμβολο της ελευθερίας ο εθνικός μας ύμνος.



makeleio

Διαβάστε περισσότερα » »

Σκοπιανοί ανήρτησαν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ Π.ΑΝΤΙΤΣ
Συνεχίζουν τις προκλήσεις τους με την καπήλευση ιστορικών μας συμβόλων οι Σκοπιανοί. Συγκεκριμένα σκοπιανοί οπαδοί που βρέθηκαν σε αγώνα των Ατλάντα Χόκς προς τιμήν του Πέρο Άντιτς ανήρτησαν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας!
Η αντίδραση των υπευθύνων του γηπέδου, μόλις έγινε αντιληπτή η ενέργειά τους, ήταν άμεση, αφού τους ζητήθηκε να κατεβάσουν τα λάβαρα με το μακεδονικό σύμβολο. Όπως και συνέβη, διότι διαφορετικά θα έπρεπε να φύγουν από το γήπεδο.
Ο πρώην φόργουορντ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού έγινε ο πρώτος Σκοπιανός που έπαιξε στο ΝΒΑ και για τους συμπατριώτες του αποτελεί μπασκετικό σημείο αναφοράς. Είναι φανερό πως οι Σκοπιανοί ψάχνουν να εκμεταλευτούν και το παραμικρό περιθώριο προκειμένου να εμφανιστούν στο εξωτερικό ως "Μακεδόνες"..

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι θα γίνει αν η τράπεζα πουλήσει το δάνειό σας σε ξένο fund;

Δανειολήπτρια από την Πτολεμαΐδα Κοζάνης προτίθεται να «αγοράσει» τη δανειακή της σύμβαση από την τράπεζα, στην περίπτωση που η τελευταία επιδιώξει να την «πουλήσει» σε ξένα funds που ειδικεύονται στην αγορά καθυστερούμενων και επισφαλών (κόκκινων) δανείων.

Ήταν 2008, όταν η δανειoλήπτρια μαζί με το σύζυγό της πήρε στεγαστικό δάνειο 140.000 ευρώ για την αγορά κατοικίας. Το διαμέρισμα υποθηκεύτηκε έναντι 168.000 ευρώ. Και ενώ οι δόσεις (800 ευρώ το μήνα) πληρώνονταν κανονικά, ήρθε η οικονομική κρίση και έφερε τα πάνω κάτω... Το ζευγάρι χώρισε.

Ο σύζυγος εργάζεται ως ασφαλιστής, αλλά όλες οι απολαβές του παρακρατούνται από την ασφαλιστική εταιρεία, λόγω χρέους του προς αυτήν. Η σύζυγος δουλεύει σε σούπερ μάρκετ με μισθό 500 ευρώ το μήνα.

Επομένως, ήταν αδύνατη η καταβολή της δόσης των 800 ευρώ το μήνα, όταν, μάλιστα, το ζευγάρι καλείται να φροντίσει και τα δύο παιδιά που απέκτησε.

Η 38χρονη γυναίκα μάταια επιχείρησε να έρθει σε διακανονισμό με την τράπεζα.

Ο σκοπός όλων αυτών των fund σαφώς και είναι άκρως κερδοσκοπικός, διότι π.χ. θα αγοράσουν ένα δάνειο 100.000 ευρώ που έχει εμπράγματη ασφάλεια, δηλαδή προσημείωση υποθήκης σε ακίνητο του δανειολήπτη, έναντι έως 20.000 ευρώ και, στη συνέχεια, θα στραφούν δικαστικά εναντίον του δανειολήπτη για ολόκληρο το ποσό των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 38χρονης, Αριάδνη Δούκα, θα ήταν ανακουφιστικό για τον κάθε δανειολήπτη, πριν την εκχώρηση του δανείου του σε κάποιο fund να γίνει στον ίδιο πρόταση να αγοράσει την οφειλή του στο ίδιο τίμημα που έχει συμφωνηθεί με την εταιρεία ειδικού σκοπού.
Η κ. Δούκα ξεκαθάρισε ότι η πελάτισσά της έστειλε εξώδικο στην τράπεζα, καθώς, σε περίπτωση που κάποιο fund αγοράσει το δάνειό της και προβεί σε δικαστική διεκδίκηση, η δικηγόρος θα μπορέσει να προτείνει και να υποστηρίξει την καταχρηστικότητα της συγκεκριμένης εκχώρησης, καθώς και την ακύρωση οποιασδήποτε εναντίον της δικαστικής διεκδίκησης, λόγω αισχοκέρδειας.
«Οι ισχυρισμοί αυτοί υποβοηθούνται σημαντικά από τις εν γένει οικονομικές συνθήκες, σε συνδυασμό βέβαια από την οικονομική κατάσταση εκάστου δανειολήπτη. Σαφώς και θα πρέπει να ενημερωθούν οι δανειολήπτες, για να προβούν στις σχετικές κινήσεις», κατέληξε.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
logiosermis
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυστραλία: 26.000 αναπηρικές καρέκλες για παιδιά από όλο τον κόσμο από Έλληνα ομογενή

Με πρωτοβουλία ομογενή δωρήθηκαν 26.000 αναπηρικές καρέκλες σε παιδιά δεκάδων χωρών
Πάνω από 26.000 αναπηρικές καρέκλες έχουν συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία ενός ομογενή, που δόθηκαν σε παιδιά 68 διαφορετικών χωρών, κυρίως στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες της περιοχής αλλά και της Αφρικής.
Ιδρυτής του κινήματος "Αναπηρικές Καρέκλες για Παιδιά" (Wheelchairs for Kids) είναι ο ομογενής Γεράσιμος Γεωργάτος, που πρόσφατα ήταν και υποψήφιος γερουσιαστής του κόμματος WikiLeaks Party του Τζούλιαν Ασάνζ στη Δυτική Αυστραλία, αλλά δεν τα κατάφερε να εκλεγεί.
Ο κ. Γεωργάτος είναι επίσης ιδρυτής της οργάνωσης "Φοιτητές Χωρίς Σύνορα". Ο ομογενής, πανεπιστημιακός και δημοσιογράφος που ασχολήθηκε κυρίως με θέματα των Αβορίγινων, απασχόλησε για πρώτη φορά τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας το 2009 όταν επισκέφθηκε τις φυλακές της Δυτικής Αυστραλίας στο πλαίσιο προγράμματος για τα δικαιώματα των κρατουμένων και ένα αγόρι τού τράβηξε την προσοχή.
Φαινόταν πολύ μικρός για να βρίσκεται σε φυλακή ενηλίκων. Ήταν ο 13χρονος Αλί από την Ινδονησία και η τυχαία αυτή συνάντηση ήταν το έναυσμα για την αποκάλυψη μιας πρωτοφανούς υπόθεσης παράνομης κράτησης ανήλικων προσφύγων. Ο αγώνας του Γεωργάτου κράτησε τρία χρόνια, αλλά οδήγησε στην απελευθέρωση περισσότερων από 100 παιδιών.
Η ανθρωπιστική δράση του (οι γονείς του έφυγαν από την Κεφαλονιά για την Αυστραλία τη δεκαετία του ‘50), η ενασχόλησή του με τα δικαιώματα των Αβορίγινων και ο αγώνας του υπέρ της διαφάνειας στη διοίκηση, τον έχουν φέρει πολλές φορές αντιμέτωπο με τις Αρχές.
«Εγώ έχω οδηγηθεί στα δικαστήρια πολλές φορές για ρεπορτάζ και έχω δώσει τις μάχες μόνος μου» δήλωσε πρόσφατα και πρόσθεσε: "καμιά φορά με λένε ιδεαλιστή. Δεν με πειράζει...".

news247
Διαβάστε περισσότερα » »