Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τουρκία: Γκρέμισαν Νύχτα Εκκλησία 400 Ετών!

Η πραγματική εικόνα της Ελληνοτουρκικής φιλίας από την πλευρά της Τουρκίας. 
Ανύπαρκτη η Ελληνική κυβέρνηση σε όλες τις τουρκικές προκλήσεις εις βάρος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

 Η Τουρκία του Ερντογάν, του καλού “φίλου” των Ελλήνων (και κουμπάρου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή) δεν διστάζει να προχωρά σε απτά δείγματα των αισθημάτων της απέναντι στην Ελλάδα. Έτσι μέσω έργων κατεδάφισης μίας χριστιανικής εκκλησίας, ενός μνημείου της Ριζούντας, και ενεργώντας νύχτα, με μηχανήματα του Δήμου Ριζούντας, ισοπεδώθηκε μία εκκλησία η οποία είχε προταθεί από τους κατοίκους να γίνει μνημείο και φυσικά πόλος έλξης χριστιανών τουριστών. 

Μαθαίνουμε, λοιπόν, μέσα από τον τουρκικό Τύπο (μετάφραση) πως οι κάτοικοι της Ριζούντας ισχυρίζονται πως πραγματοποιήθηκε κατεδάφιση εκκλησίας στην περιοχή τους, προσκομίζοντας μάλιστα και το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό. Κάτοικοι του χωριού Οτζάκ της επαρχίας Παζάρ της Ριζούντας, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό είχαν προσφύγει στην Διεύθυνση Μουσείων ζητώντας να τεθεί υπό προστασία η 400 ετών εκκλησία, υποστήριξαν πως τα ερείπια της εκκλησίας κατεδαφίστηκαν νύχτα με μηχάνημα έργου. 

Οι χωρικοί υποστήριξαν πως η κατεδάφιση έγινε από άτομα μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος του Παζάρ και μέλος του ΑΚΡ Αχμέτ Μπασά, που διαθέτουν οικόπεδα στην περιοχή, και υπέβαλαν σχετική μήνυση. Ο δήμαρχος Μπασά ανέφερε πως για την εν λόγω εκκλησία μέχρις σήμερα δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο ή αρχείο. Ο Μπασά δήλωσε πως “Δεν υπάρχει κάτι σχετικό. Και καθώς δεν υπάρχει, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει”… Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα πραγματοποιούνται ανεγέρσεις νέων τζαμιών στην Θράκη, αναστηλώσεις ιερών μουσουλμανικών τεμένων – τζαμιών, ενώ η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά προγραμμάτισε και προχωρά στην υλοποίηση ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα, επιβαρύνοντας τον Έλληνα φορολογούμενο!!!

 Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την Ελληνική πλευρά και το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο προΐσταται ο περί πολλών τυρβάζων και μηδενικού ουσιαστικού έργου κ. Δ. Αβραμόπουλος Δεν επιθυμούμε τον περαιτέρω σχολιασμό, επειδή κάποιες φορές οι λέξεις δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την πραγματικότητα ή επειδή δεν υπάρχουν ευγενείς λέξεις που να μπορούν να εκφράσουν το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και του ανθελληνισμού που επικρατεί τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ελλάδα. 

Κωνσταντίνος
eglimatikotita.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απάτη μαμούθ με μαϊμού καλλυντικά..Συνελήφθη ο πρόεδρος της Βέροιας

Ο πρόεδρος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης συνελήφθη για διακίνηση 25.000 προϊόντων «μαϊμού», τα οποία πούλαγε στα σούπερ μάρκετ του.
Ολόκληρη επιχείρηση παραγωγής και διακίνησης μαϊμού απορρυπαντικών και καλλυντικών είχε στήσει 45χρονος στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ο οποίος μάλιστα διοχέτευε τα προϊόντα του σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ!

 Ο 45χρονος ιδιοκτήτης αποθηκών στην περιοχή του Λακκώματος συνελήφθη κι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στις αποθήκες βρέθηκαν πάνω από 4460 φιάλες μαϊμού απορρυπαντικών, περισσότερες από 22.000 φιάλες καλλυντικών, καθώς και μηχανολογικός εξοπλισμός, μέσω του οποίου εμφιάλωνε τα υγρά που παρήγαγε. Τις αποθήκες εκμεταλλευόταν 52χρονος ιδιοκτήτης γνωστού σούπερ μάρκετ της Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος και πουλούσε τα μαϊμού προϊόντα στα υποκαταστήματά του.

Σε βάρος και των δύο αντρών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί πλαστογραφίας. Τα διαφυγόντα κέρδη μόνο για τις 4460 φιάλες των μαϊμού απορρυπαντικών υπολογίζονται στις 62.000 ευρώ.
-zougla

Ο 52χρονος ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ είναι ο πρόεδρος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης που έχει μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Πλέον, πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο αναμένεται να έχει μετά από αυτή την εξέλιξη και η ομάδα της Βέροιας.
Οπως αναφέρεται, η διακίνηση των «μαϊμού» προϊόντων ξεπερνούσε τις 25.000 και όλα ήταν προς πώληση στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης»!
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Από «κόσκινο» 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι για πλαστά πτυχία

Πλαστά πτυχία, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και δικαολογητικά στο στόχαστρο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από έλεγχο θα περάσουν 622.000 φάκελοι δημοσίων υπαλλήλων για να διαπιστωθεί η νομιμότητα τω τίτλων σπουδών τους μετ τους οποίους προσελήφθησαν και πήραν τυχόν προαγωγή.
Με εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργού Αντ. Μανιτάκη ζητείται απ' όλες τις διευθύνσεις προσωπικού να επικαιροποιήσουν τους φακέλους 622.000 εργαζομένων στο Δημόσιο σε υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ α' και β' βαθμού.
Σκοπός να εντοπιστούν οι πλαστογράφοι που μπήκαν στο Δημόσιο παράνομα.
Οι αρμόδιες διευθύνεις θα «περάσουν από κόσκινο» τα έγγραφα που διατηρούνται στον προσωπικό φάκελο κάθε υπαλλήλου, με στόχο να εντοπίσουν όσα δικαιολογητικά δεν είναι νομίμως επικυρωμένα και αφορούν την υπηρεσιακή και μισθοδοτική κατάσταση των εργαζομένων. Τα δικαιολογητικά αυτά είναι πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Σε αυτή την περίπτωση θα ζητείται η εκ νέου επικύρωση των εγγράφων και σε περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί, το έγγραφο δεν θα λαμβάνεται υπόψη, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ελέγχεται η γνησιότητά του.
Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι πλαστογραφημένα, ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.

Διαβάστε περισσότερα » »

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου για απιστία;


Υπογραφές για παραπομπή Παπακωνσταντίνου για απιστίαΠρος τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. προσανατολίζεται η προανακριτική επιτροπή, ώστε ο πρώην υπουργός Οικονομικών να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, πέραν από τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, σε αυτό της απιστίας περί την υπηρεσία, το οποίο αποτελεί κακούργημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη, ήδη με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας άρχισε η συλλογή των 30 υπογραφών που απαιτεί ο Κανονισμός της Βουλής, ώστε -διά της σχετικής συζήτησης και μυστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του Σώματος- στο υπάρχον κατηγορητήριο να προστεθεί η κατηγορία της απιστίας.
Οι νέες εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που έφθασαν στην προανακριτική επιτροπή και από τα οποία προκύπτει ότι η Γαλλία διαβίβασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών τη «λίστα Λαγκάρντ» για να αξιοποιηθεί για φορολογικούς -και μόνο- λόγους. Η κατάθεση του σχετικού αιτήματος στον πρόεδρο της Βουλής αναμένεται να γίνει ακόμα και σήμερα, ενώ αμέσως θα πρέπει το αίτημα να διαβιβαστεί προς συζήτηση και έγκριση στην Ολομέλεια.
Χθες το βράδυ εξάλλου, κατέθεσε ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής ο πρώην υπουργός επί ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης. Ο ίδιος, όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση με τη «λίστα Λαγκάρντ», είχε κάνει λόγο για περίεργες συμπεριφορές στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ερωτώμενος, πάντως, για το θέμα αυτό ο μάρτυρας φέρεται να αρνήθηκε να πει σε ποιες συμπεριφορές αναφερόταν.
Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε αργά χθες το βράδυ ο έντονος καβγάς μεταξύ του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ με τον εκπρόσωπο του κόμματος στην επιτροπή Π. Ρήγα.
Η κόντρα
Ο Γ. Ραγκούσης κάποια στιγμή φέρεται να κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γιατί ως υπουργός Οικονομικών δεν ενημέρωσε το τότε Υπουργικό για τη «λίστα Λαγκάρντ» και κατέληξε λέγοντας πως «την ώρα που μας παρότρυνε να κόψουμε μισθούς και συντάξεις και έστελνε τον κόσμο να τρώει από τα σκουπίδια, εκείνος έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ». «Είναι ντροπή για τη δημοκρατική παράταξη να ηγείται αυτής ο Ευ. Βενιζέλος», τόνισε.
Αμεση ήταν η αντίδραση του Π. Ρήγα, ο οποίος επιτέθηκε στον Γ. Ραγκούση λέγοντας πως «τα λέτε αυτά γιατί κατέχεστε από πολιτική εμπάθεια και μίσος κατά του Ευ. Βενιζέλου».
Νωρίτερα, ο Γ. Ραγκούσης δήλωσε πως η μη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» είναι ένα διαρκές πολιτικό σκάνδαλο, ενώ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται με τον πιο εξωθεσμικό, παρασκηνιακό και παλαιοκομματικό τρόπο, γιατί έχει τον πλέον καθοδηγούμενο πρωθυπουργό και, μάλιστα, από μία νέου τύπου, εγχώρια και διεθνή, απροσχημάτιστη διαπλοκή».

ethnos
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

ΗΠΑ: ΤΟ 75% ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΙ

Δοκιμές μεγάλης κλίμακας για το μέλι στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι περίπου το 75 τοις εκατό του μελιού στην αγορά δεν είναι καν πραγματικό.
Σύμφωνα με έρευνα της ασφάλειας των Τροφίμων , το σημερινό μαζικό παραχθέν μέλι είναι συχνά κενό απο πραγματική γύρη, που υποβάλλεται σε επεξεργασία τεχνητά απο την Κίνα. Οι εμπειρογνώμονες παραγωγής μελιού και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συμφωνούν ότι το πραγματικό μέλι πρέπει να περιέχει αληθινά μικροσκοπικά σωματίδια γύρης για να θεωρηθεί γνήσιο.
Ενα μεγάλο μέρος του μελιού που βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ προέρχεται από μια υπερβολική διαδικασία φιλτραρίσματος που θερμαίνει το μέλι στις υψηλές θερμοκρασίες, αναγκάζοντας την φυσική ουσία σε υψηλή πίεση μέσα από εξαιρετικά μικρά φίλτρα την απομάκρυνση της γύρης.
Με τον τρόπο αυτό, οι κατασκευαστές αποκρύπτουν την ταυτότητα της πηγής του μελιού, η οποία είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται από τους Κινέζους, οι οποίοι έχουν πετάξει παράνομα τόνους μελιού στην αγορά των ΗΠΑ για χρόνια. Οι Κινέζοι είναι υπεύθυνοι για την ρίψη επικίνδυνων αντιβιοτικών, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και άφθονα ποσά βαριών μετάλλων στα εισαγόμενα προϊόντα μελιού.
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα Σκόπια ακύρωσαν τη Σύνοδο Κορυφής της Οχρίδας

Ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους, Γκεόργκι Ίβανοφ, ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνεται η προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της περιοχής,  στην Οχρίδα.


Η υψηλού επιπέδου συνάντηση είχε προγραμματισθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEECP) με διοργάνωση από τον πρόεδρο Γκεόργκι Ίβανοφ. Ωστόσο, δεν είχε προσκληθεί η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Ατιφέτε Γιαχάγκα.

Η καταστρατήγηση αυτή προξένησε  την ακύρωση του προέδρου της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, ενώ αρνήθηκε την παρουσία του ο Βούλγαρος πρόεδρος, ενώ ο Έλληνας πρόεδρος την αγνόησε.

Ο Ίβανοφ σε συνέντευξη Τύπου στο προεδρικό μέγαρο δήλωσε ότι η απόφαση της ακύρωσης της συνόδου κορυφής στην Οχρίδα έγινε σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα και την αξιοπρέπεια της χώρας και σύμφωνα με αυτόν, ενήργησε σε πλήρη συμμόρφωση με τα βασικά έγγραφα και τους κανόνες της Διαδικασίας  Περιφερειακής Συνεργασίας Κορυφής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, γράφει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκατοντάδες πρατήρια κλέβουν μέχρι και 12 λεπτά το λίτρο

Σε έξαρση βρίσκονται στην αγορά υγρών καυσίμων οι απάτες με τις πειραγμένες αντλίες βενζίνης και τη νοθεία, με αποτέλεσμα οι οδηγοί Ι.Χ., όπως και οι νόμιμες επιχειρήσεις του κλάδου, να ζημιώνονται οικονομικά
Δεν φαίνεται να μπαίνει ένα τέλος στις απάτες με τις πειραγμένες αντλίες βενζίνης και τη νοθεία, με τους οδηγούς να βρίσκονται εκτεθειμένοι στην αισχροκέρδεια ορισμένων ανθρώπων του χώρου.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας Γιάννης Ψυχογιός και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αληγιζάκης στη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους τόνισαν αφενός το κλείσιμο της τρύπας της λαθραίας διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης λόγω της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης, επισήμαναν αφετέρου τις ανοιχτές πληγές της παραοικονομίας του "μαύρου χρυσού", οι οποίες είναι:
1 "Παρεμβάσεις" στη λειτουργία των αντλιών με ηλεκτρονικούς μηχανισμούς ή στο λογισμικό τους με σκοπό την εξαπάτηση των καταναλωτών.
Επιτήδειοι πρατηριούχοι, εκτιμήσεις θέλουν να φτάνουν και τους 600, πειράζοντας τις αντλίες κερδοσκοπούν σε βάρος των οδηγών ΙΧ. κλέβοντας σε ποσοστό 3,5% έως και 7% στο λίτρο.
Με παρεμβάσεις στο λογισμικό των αντλιών, παλιότερα με ειδικά τσιπ και καλωδιώσεις, καταφέρνουν να κερδίζουν ακόμη και 12 λεπτά το λίτρο. Ο οδηγός νομίζει ότι γεμίζει το ρεζερβουάρ του οχήματός του με την ποσότητα που ζήτησε και πλήρωσε, ωστόσο στο τέλος βρίσκεται ζημιωμένος.
Τα κέρδη για τους επιτήδειους είναι τεράστια. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως ένας πρατηριούχος που εφαρμόζει αυτήν την πρακτική και πουλά 150.000 λίτρα τον μήνα, βάζει στην "τσέπη" του 18.000 ευρώ μαύρα και αφορολόγητα. Ο ΣΕΕΠΕ ζητά αυστηρότερες κυρώσεις, όπως αφαίρεση άδειας λειτουργίας και εντατικοποίηση των ελέγχων.
2 Νοθεία της βενζίνης με άλλες ουσίες
Το τελευταίο διάστημα, καταγγέλλει ο ΣΕΕΠΕ, υπάρχει έξαρση λαθρεμπορίας στα πρατήρια υγρών καυσίμων με την προσθήκη στη βενζίνη και άλλων ουσιών, όπως μεθανόλη, τολουόλη, διαλύτες και χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια.
Η μεθανόλη εισάγεται ατελώς και χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία και στην παραγωγή βιοντίζελ. Κι εδώ το κέρδος των επιτήδειων είναι προφανές.
Απειλούνται με λουκέτο 2.500 εταιρείες
Εικονικές εξαγωγές καυσίμων, παράνομα εμφιαλωτήρια υγραερίου και "τρύπες" στη νομοθεσία για την πάταξη του λαθρεμπορίου, καθώς και η τραγική έλλειψη ρευστότητας, απειλούν με λουκέτα 2.500 βενζινάδικα και εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.
Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΕΕΠΕ, ορισμένοι έμποροι προμηθεύονται αφορολόγητα καύσιμα από εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών με δήθεν σκοπό την εξαγωγή τους σε γειτονικές χώρες.
Φορτώνουν βυτιοφόρα ή δεξαμενόπλοια με προορισμό το εξωτερικό, αλλά στη συνέχεια φροντίζουν ώστε να σφραγίζονται τα διάφορα παραστατικά στα τελωνεία, χωρίς να γίνει πραγματική εξαγωγή των καυσίμων.
Στη συνέχεια οι λαθρέμποροι διαθέτουν τα αφορολόγητα καύσιμα παράνομα εντός της επικράτειας, καρπούμενοι φόρους και δασμούς. Ο ΣΕΕΠΕ προτείνει την παρακολούθηση και τον έλεγχο με ηλεκτρονική διαδικασία.
Μάστιγα στην αγορά αποτελούν και τα παράνομα εμφιαλωτήρια υγραερίου. Πρατήρια χωρίς άδειες και τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας δέχονται από καταναλωτές κενές φιάλες που ανήκουν σε εταιρείες εμπορίας και τις γεμίζουν με υγραέριο αλλά και με προϊόν άγνωστη προέλευσης. Επιπλέον εκτεταμένη είναι και η χύμα διακίνηση υγραερίου.
Στελέχη των εταιρειών καταγγέλλουν και κενά στη νομοθεσία, όπως για παράδειγμα η μη υποχρέωση της εγκατάστασης συστημάτων εισροών - εκροών καυσίμων στις δεξαμενές των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης, ενώ καθυστερεί και η έκδοση απόφασης για τη σήμανση βυτιοφόρων και πλωτών εφοδιαστικών μέσων.
Τα προβλήματα αυτά, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας προκαλούν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης στους νόμιμους επιχειρηματίες του κλάδου. Οι εταιρείες εμπορίας επίσης ζητούν να μην προκαταβάλουν τους φόρους για την αγορά των καυσίμων.
Μείωση πωλήσεων πετρελαίου
Η δραματική πτώση των πωλήσεων του πετρελαίου θέρμανσης, που το πρώτο τετράμηνο του έτους ήταν 70% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και το 2012 ήταν 33% έναντι του 2011, ωθεί τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών να ζητήσουν τη διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος.
Ο ΣΕΕΠΕ καλεί το υπουργείο Οικονομικών να αυξήσει κατά 50% τα σημερινά εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και να αναπροσαρμοστεί ο υπολογισμός της επιδοτούμενης ποσότητας στις πραγματικές καταναλώσεις. Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι το μέτρο της εξίσωσης των φόρων έχει καθαρά ως στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου και όχι την είσπραξη φόρων. Συνεπώς η διεύρυνση των δικαιούχων θα ανακούφιζε τους καταναλωτές.

Πηγή: Έθνος
 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακόμη 2.200 νέες θέσεις εργασίας για πρόσληψη πτυχιούχων ανέργων

Επεκτείνεται το "Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων". Τι καλύπτει η νέα επιχορήγηση
Επεκτείνεται με 2.200 νέες θέσεις εργασίας το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως και 35 ετών» το οποίο ήδη υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.
Ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος προέβλεπε τη δημιουργία 5.000 θέσεων εξαρτημένης εργασίας και πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες καλύφθηκαν πλήρως.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εργασίας και Ανάπτυξης προστίθενται 2.200 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα καλυφθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».
Το ποσό της επιχορήγησης καλύπτει μέρος του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 27 μήνες, εκ των οποίων οι 24 αφορούν επιχορήγηση και οι τρεις δέσμευση του εργοδότη.
Για να υπαχθεί μία επιχείρηση στο πρόγραμμα δεν θα πρέπει να έχει προβεί σε μείωση προσωπικού, ούτε σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης. Τα ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του ανέργου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΝΗΛΙΚΗΣ – ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ.


Διαβάστε περισσότερα » »

Χωρίς φόρο ακινήτων τα αγροτεμάχια

Γλυτώνουν τον φόρο ακινήτων οι κατ' επάγγελμα αγρότες. Πώς θα καλυφθεί η τρύπα 200 εκατ. ευρώ που δημιουργείται. Τα εναλλακτικά σενάρια
Απαλλαγή από το φόρο ακινήτων των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για αγροτική εκμετάλλευση από τους αγρότες, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κατά την συνάντησή τους με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τα στελέχη του υπουργείου.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι για την κάλυψη του κενού εσόδων που δημιουργείται.
Σημειώνεται ότι ο στόχος είναι από το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας να συγκεντρωθούν έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση εκ των οποίων τα 800 εκατ. ευρώ από τα αγροτεμάχια. Αν εξαιρεθούν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις προκύπτει ένα κενό εσόδων ύψους 150-200 εκατ. ευρώ τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν από άλλες πηγές.
Το υπουργείο Οικονομικών έως τη Δευτέρα θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των κομμάτων την πρότασή του με τα εναλλακτικά σενάρια όπως και τα στοιχεία για όλες τις εκτάσεις που κατέχονται από μη αγρότες.
Μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να εξετασθεί η δυνατότητα εξεύρεσης εσόδων από τα αυθαίρετα που δεν έχουν δηλωθεί ποτέ και οι ιδιοκτήτες τους έως τώρα δεν έχουν επιβαρυνθεί φορολογικά.
Την επόμενη Τρίτη σε νέα συνάντηση της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα οριστικοποιηθούν οι κατευθύνσεις για το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2014.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί κ.Βαρβιτσιώτη να χάσουμε τα σπίτια μας; Μαζί τα πήραμε;

Οταν γράφαμε για Δημεύσεις Περιουσιών μας έλεγαν υπερβολικούς και κινδυνολόγους, σήμερα κυνικά ο Μ.Βαρβιτσιώτης είπε ότι "όποιος δεν μπορεί να πληρώσει το φόρο για το ακίνητο, ανεξάρτητα από το εισόδημα του, ας το Πουλήσει."

Κι αν είμαι 2-3 χρόνια άνεργος και έχω πληρώσει 10 χρόνια στεγαστικό;

Μιλάει μάλιστα για παραδείγματα άλλων χωρών, όπως πχ τη Σουηδία, εσκεμμένα όμως δεν αναφέρει ότι σε αυτές τις χώρες υπάρχει κοινωνική κατοικία, όπως ο δικός μας ΟΕΚ (με άλλο καθεστώς), που κατήργησαν !

Δείτε το Βίντεο !

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hX6LKjd3ZyU

Εγραφα από το καλοκαίρι
Κυβέρνηση-Τροϊκα εφαρμόζουν το σχέδιο Δημευσεων των Κεμαλοναζί! Varlik Vergisi !

Γράφει ο Αυγερινός Χατζηχρυσός

Όσοι καταγόμαστε από την Κωνσταντινούπολη, οι περισσότεροι έχουμε ακούσει από τους παλαιότερους για το Varlik Vergisi, όμως στο πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής φιλίας και της τηλεοπτικής αηδίας κυριαρχεί η ιδεοληψία του «αιγαίου που ανήκει στα ψάρια» με το…αζημίωτο βέβαια για την ελίτ, που εξάγει τα κρασιά της και τα CD της.
Τι είναι ο Varlik Vergisi (Βαρλικ Βεργκισί);

Η αφορμή ήταν η … οικονομική κρίση της Τουρκίας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με πρόσχημα λοιπόν τα άσχημα οικονομικά και με δικαιολογία «παράνομα κέρδη από την κερδοσκοπία» (aka ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ) , εξ αιτίας του πολέμου, στον οποίο δεν συμμετείχε (sic!) στις 11 Νοεμβρίου 1942 ψηφίστηκε ο νόμος για τον «Κεφαλικό Φόρο Περιουσίας».

Οι Έλληνες της Πόλης άκουσαν πριν από 70 χρόνια, πρώτοι το «Μαζί τα Φάγαμε», από τον επίσης Κεμαλοναζί πρωθυπουργό του προέδρου Ινονού Σιουκρού, τον πετυχημένο σφαγέα του ’22 Σιουκρού Σαράτσογλου.

Βέβαια τότε οι Τούρκοι δεν είχαν την λεπτότητα των σημερινών Μπετατζήδων Καναλαρχών, να μας πουλάνε το κουτόχορτο του «Μαζί τα Φάγαμε, τώρα σας σφάζουμε για να σωθούμε (οι εργολάβοι)», ή των τηλεοπτικών Σουλεϊμάν, ήταν πιο…άμεσοι , Τούρκοι γαρ.
O κάτοικοι χωρίσθηκαν σε κατηγορίες, “M” ήταν οι μουσουλμάνοι, “G” μη μουσουλμάνοι, “D” ντονμέδες (εβραίοι) και “E” ξένης υπηκοότητας.

Οι Έλληνες θα πλήρωναν το 20% των εσόδων που προϋπολόγιζαν από τον φόρο, αν κι αποτελούσαν μόλις το 0,0055% του πληθυσμού της χώρας!

Τον κάθε Έλληνα, λοιπόν, τον καλούσε ο έφορος του ανακοίνωνε τον υπέρογκο φόρο, τον οποίο έπρεπε να πληρώσει εντός 15 ημερών, με παράταση έντοκη, για άλλες 15 ημέρες, κάτι σαν τις δόσεις σήμερα, σε περίπτωση μη πληρωμής δήμευαν την περιουσία του. Αν η δημευμένη περιουσία του πάλι δεν κάλυπτε τον φόρο, τότε τους οδηγούσαν στα καταναγκαστικά έργα στο Άσκαλε.

Στις περιπτώσεις μάλιστα που κάποιος κατάφερνε να συγκεντρώσει το ποσό, λειτουργούσε ο γνωστός κοινωνικός αυτοματισμός (βλ.λ. ειδήσεις των 8) που στοχοποιούσε τους Έλληνες ως φοροφυγάδες κι άρα το δίκαιον του νόμου. Χάρη στο Γιωργάκη σήμερα εκτός από φοροφυγάδες, είμαστε και τεμπέληδες και διεφθαρμένοι.
Ο φόρος στις 15 Mαρτίου του 1944, ο N. 4530 καταργήθηκε όταν πια η πλάστιγγα του πολέμου είχε γείρει υπέρ των Συμμάχων.

Αυτό το έξυπνο τέχνασμα, το αντέγραψαν επιτυχημένα μπορώ να πω, βλέποντας την φτωχοποιήση των Ελλήνων, οι δύο εκλεγμένες κυβερνήσεις Γιωργάκη, Αντωνάκη με την σφήνα του δοτού Παπαδήμου.

Ξαφνικά για το καλό της διαπλοκής, έβαλαν τις μάσκες στο ράφι και συγκυβέρνησαν αυτοί που μέχρι χθες παρίσταναν τους “ιδεολογικούς” αντιπάλους Αντώνης-Ευάγγελος-Φώτης, αλλά πάντα ήταν απλώς μαριονέτες σε πόστα….
Υπερβάλλω;

Μειώθηκαν μισθοί, συντάξεις
Αυξήθηκαν διόδια 100%, καύσιμα 100%, θέρμανσης 190%, ενέργεια 25-50%.
Αυξήθηκαν οι άμεσοι φόροι κι ειδικότερα στα ακίνητα προστέθηκαν 10 ! νέοι φόροι (σημ.1)
Αυξήθηκαν οι έμμεσοι φόροι από 20-100% (πχ εστίαση)
Αύξησαν την ύφεση
Μείωσαν το αφορολόγητο
Ίδρυσαν το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) την 1η Ιουλίου 2011 (N. 3986/2011),όλα ακίνητα του Δημοσίου περνάνε στην κυριότητα του EFSF
Σε 110 μέρες λήγει η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας (όχι ότι το να σου κατάσχουν τα υπόλοιπα είναι λίγο..)

Με όλα τα άνωθι, το νέο πακέτο μέτρων, θα μειώσει κι άλλο (πάλι!) του μισθούς, ενώ σε λίγες μέρες ξεκινούν οι κατασχέσεις!
ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ !

Συν-οπτικά!
ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ+ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ->
-> ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ->
- > KATAΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑ -> ΤΑΙΠΕΔ -> EFSF
ή
ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ->
->ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΗΡΑΝ «ΒΟΗΘΕΙΑ» ΔΙΣ ΑΠΟ EFSF ->
AKINHTA ΣΤΟ EFSF
Επίλογος

Κατάπτυστη η φοροδιαφυγή, αλλά όταν ένα πολιτικό σύστημα λειτουργεί σαν δύναμη κατοχής κι όχι σαν αντιπρόσωπος του Εθνους είναι οξύμωρο να ζητάει φορολογική συνείδηση από Πολίτη, όταν τον στοχοποιείς σαν Αιχμάλωτο. Είναι τόση η αυθάδεια τους ή η έπαρση της εξουσιάς τους, που εξόφθαλμα χαρίζουν στην εταιρία που τους χρημάτισε 2 δις την ίδια στιγμή που αναζητούν 2 δις έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής ή χαρίζουν την ΑτΕ με όλη την καλλιεργήσιμη γη της χώρας σε έναν ιδιώτη αγνώστων συμφερόντων!

Η προδοσία προυποθέτει ο ένοχος να ανήκει στο ίδιο το Εθνος, με την ανελλήνιστη κυβέρνηση απάτριδων Τραπεζιτών, Χρηματιστών και Μασώνων δεν έχουμε να κάνουμε με προδοσία αλλά με business. To θέμα είναι ως πότε εμείς θα ειμαστε τα πρόβατα προς τη σφαγή, γιατί τότε εμείς θα είμαστε οι προδότες των αγέννητων παιδιών μας.
Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός twitter.com/avgerinos.com

http://olympia.gr

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεκινά αύριο 15η Ανθοκομική Έκθεση στην Πτολεμαΐδα

Η Δήμαρχος Εορδαίας και το Δ.Σ. του Δήμου Εορδαίας σας προσκαλούν στην έναρξη της 15ης Ανθοκομικής Έκθεσης την Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 στις 8:00μ.μ. στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς Πτολεμαΐδας.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 3/6/2013.


Η Δήμαρχος Εορδαίας
Παρασκευή Βρυζίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


Από το Δήμο Εορδαίας ανακοινώνεται η έναρξη συλλογής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.
Στο πρόγραμμα προβλέπονται 4 επίπεδα εκπαίδευσης:
Επίπεδο Α1 (διάρκειας 125 ωρών): Εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας,
Επίπεδο Α2 (διάρκειας 175 ωρών): Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού,
Επίπεδο Β1 (διάρκειας 185 ωρών): Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού και
Επίπεδο Β1 (για ειδικούς σκοπούς, διάρκειας 195 ωρών) με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών).
Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν, ενώ στους εκπαιδευόμενους θα διανεμηθεί δωρεάν το έντυπο και ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό.
Οι αιτήσεις για την παρακολούθηση του προγράμματος γίνονται δεκτές τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Γραφείο Πολιτισμού και Παιδείας (Γραφείο 13, 1ος όροφος), του δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6979422211 και 6946091726.
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ ! ! ! ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ! ΝΕΟ V I D E O ΑΠΟ ΤΟ Thraki Life News - ΝΕΟ V I D E O

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 

ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ


Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επιφύλαξε ασυνήθιστα θερμή υποδοχή στον Τούρκο ηγέτη Νταγίπ Ερντογάν και συνομίλησε μαζί του για έξι ολόκληρες ώρες!!!

Ο Τούρκος ηγέτης πρότεινε να επανέλθει το θέμα της επανένωσης της Κύπρου με απίστευτα δεδομένα, όπως π.χ να παραμείνει ο Τουρκικός στρατός στο νησί ενώ Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει να αμφισβητεί ευθέως τα σύνορα στο Αιγαίο.



Στην Θράκη το παιχνίδι του Προξενείου και της "Τουρκικής ένωσης Θράκης" συνεχίζεται με ολοένα και πιεστικότερους ρυθμούς.  

Την ώρα που γίνονται όλα αυτά γύρω μας, οι Τούρκοι δέχονται ανέλπιστα ένα νέο πολύτιμο για αυτούς δώρο, (το δεύτερο μέσα σε δύο χρόνια) από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη.


Μετά την προ 2 ετών γνωστή ιστορική γκάφα για την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης που χαροποίησε ιδιαίτερα τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης,
ο Δήμαρχος ξαναχτύπησε με ακόμη χειρότερο τρόπο.


Σε ομιλία του σε Τούρκους πολίτες στην Κωνσταντινούπολη τους προσφώνησε ως "Θρακιώτες".

Πρόκειται για λίαν επικίνδυνη και ανιστόρητη τοποθέτηση που υποδηλώνει σαφώς, παντελή έλλειψη εθνικής αυτογνωσίας.
Για δεκαετίες η πατρίδα μας διακηρύττει ότι τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη δεν είναι Τούρκοι αλλά Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι.

Ο  Βαγγέλης Λαμπάκης, με μια απλή του δήλωση, "καταργεί" από μόνος του τα σύνορα, βαφτίζοντας Θρακιώτες τα...20 εκατομμύρια των Τούρκων που ζουν πλέον στην Ανατολική Θράκη. 


Έλεος!

Αν πάει στα Σκόπια για την τουριστική προβολή του Δήμου, είναι ικανός να πει "έχουμε την χαρά να καλέσουμε εσάς τους Μακεδόνες να επισκεφτείτε την Θράκη για να την γνωρίσετε καλύτερα".

Τελικά σε αυτή τη χώρα ποιος κάνει εξωτερική πολιτική ;


Θανάσης  Ζωγράφος
Μέλος της Ε. Σ. Διαδικτύου
Διαβάστε περισσότερα » »

29 Μαϊου 1453: Η άλωση της πόλης – Ντοκιμαντέρ

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β’.
Η πολιορκία διήρκεσε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη, 29 Μαϊου 1453 (Ιουλιανό ημερολόγιο). Όταν τελικά η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε, η υπερχιλιετής Βυζαντινή Αυτοκρατορία έπαψε να υπάρχει.

ΠΗΓΗ
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκδήλωση του συλλόγου σκλήρυνσης κατά πλάκας Πτολεμαΐδας σήμερα Τετάρτη 29/05

sklirinsi Ο σύλλογος σκλήρυνσης κατά πλάκας Πτολεμαΐδας, διοργανώνει σήμερα Τετάρτη στις 21:00 εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα συμμετάσχει και το συγκρότημα του Μάρκου Βαλαβάνη.
Δημήτρης Ταιρίδης – Ηλεκτρική Κιθάρα
Δώρος Φλαμουρίδης – Μπάσο
Παναγιώτης Πολιτίδης – Τύμπανα

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Oμιλία με θέμα «βαρηκοΐα και ακουστικά βαρηκοΐας» την Κυριακή 09/06 στο πλαίσιο της 5ης Εμπορικής Έκθεσης Εορδαίας 2013


akoustikaΤην Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 12:00 στο χώρο της 5ης Εμπορικής Έκθεσης Εορδαία 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «βαρηκοΐα και ακουστικά βαρηκοΐας»  από ειδικό Ακοοπροθετιστή της εταιρίας μας.
Στην ομιλία θα γίνει μια γενική αναφορά για την βαρηκοΐα και στην συνέχεια θα αναφερθούμε για τους τρόπους αντιμετώπισης της με τα ακουστικά βαρηκοΐας, όπου θα αναλύσουμε όλους τους τύπους των ακουστικών και όλες τις ειδικές εφαρμογές με τις οποίες έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα ακοής. Κατά την διάρκεια της ομιλίας θα υπάρχουν ακουστικά όλων των τύπων από τις περισσότερες και μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής, ώστε ο κόσμος να δεί και ελεύθερα να τα επεξεργαστεί.
Επίσης μετά το πέρας της ομιλίας, οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν οποιαδήποτε ερώτηση και με μεγάλη ευχαρίστηση να τους λύσουμε οποιαδήποτε απορία γύρω από το θέμα των ακουστικών. Καλό θα είναι να την παρακολουθήσουν όλοι, είτε όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα ακοής είτε όχι.
Μετά τιμής
Ελευθέριος Μποζούκογλου
Διευθυντής πωλήσεων

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οδηγίες της ΕΛΑΣ: «Πώς θα αναγνωρίσετε έναν παιδόφιλο»


Συμβουλές για προφύλαξη από τυχόν παιδόφιλους εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, μετά και το χθεσινό περιστατικό με τον 40χρονο στα Πετράλωνα, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε 21 ανήλικες.
Η δίνει χρήσιμες συμβουλές, τόσο για τους γονείς, όσο και για τα παιδιά για την προφύλαξη και προστασία τους από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης.
Διευκρινίζεται επίσης ότι οι συμβουλές αυτές αποτελούν ενδείξεις αλλά όχι απαραίτητα και αποδείξεις κάποιος είναι παιδόφιλος. Σε συνδυασμό, ωστόσο, με οποιαδήποτε «περίεργη» συμπεριφορά, θα πρέπει να κινήσει υποψίες.

Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου;


Σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενήλικου (παιδόφιλος) με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη μιας τέτοιας πράξης.
Ο παιδόφιλος, στα γενικά του χαρακτηριστικά, είναι συνήθως άντρας, άνω των 30 ετών, με λίγους φίλους της ηλικίας του και συχνάζει σε χώρους με παιδιά όπως παιδικές χαρές, Ίντερνετ καφέ, αθλητικά κέντρα κ.α. Συχνά μάλιστα εργάζεται με παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας».
Σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστό μέλος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και συνήθως ανήκει στο περιβάλλον του παιδιού ή και της οικογένειας. Όπως έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις στην πράξη, χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε παιδιά, ενώ ενδέχεται να προσποιείται τον έφηβο για να συζητά και να παίζει παιχνίδια μαζί τους στο Διαδίκτυο.
Στοχεύει σε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο, συνήθως παιδιά προεφηβικής ηλικίας, και δρα μεθοδικά και με υπομονή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μπορεί επίσης να προβεί σε πράξεις συναισθηματικού εκβιασμού ή να απειλήσει το παιδί, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητές του στους γονείς του.

Οδηγίες προς τους γονείς

1. Παρατηρήστε το άτομο που υποψιάζεστε για σεξουαλικά κακοποιητική συμπεριφορά σε παιδιά:
α) Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του:
- Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά απ’ ότι για τους ενήλικες;
- Προσφέρεται να κρατήσει τα παιδιά σας για να κάνετε τις δουλειές σας ή για να βγείτε έξω;
- Εργάζεται με παιδιά;
- Είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός με τα παιδιά;
- Εμπλέκεται σε δραστηριότητες με παιδιά, όταν δεν είναι παρόντες οι γονείς;
β) Παρατηρήστε τις προσωπικές του σχέσεις:
- Είναι ελεύθερος, δεν ενδιαφέρεται να έχει ένα σύντροφο της ηλικίας του ή έναν οποιονδήποτε σύντροφο;
- Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά της συντρόφου του απ’ ότι για την ίδια; (σε μονογονεϊκές οικογένειες)
- Είναι παντρεμένος, αλλά πιο εκδηλωτικός με τα παιδιά του απ’ ότι με τη σύζυγό του;
γ) Παρατηρήστε τις κοινωνικές του σχέσεις:
- Ταυτίζεται περισσότερο με τα παιδιά απ’ ότι με άτομα της ηλικίας του;
- Έχει περισσότερες φιλικές σχέσεις με παιδιά απ’ ότι με ενήλικες;
- Οι φίλοι του (που είναι παιδιά) είναι συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας ή/και φύλου;
2. Προσέξτε τα παιδιά σας:
- Παρατηρείτε κάποια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας;
- Μήπως εμφανίζει ξαφνικά προβλήματα στον ύπνο ή βλέπει πιο συχνά εφιάλτες;
- Ζωγραφίζει θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο;
- Έχει σεξουαλική συμπεριφορά που δεν ταιριάζει με την ηλικία του ή επιδεικνύει σεξουαλική συμπεριφορά προς άλλα παιδιά;
- Έχει παλινδρομήσει σε προηγούμενες συμπεριφορές, όπως ενούρηση και εγκόπρηση, ενώ είχε μάθει να ελέγχει τις συμπεριφορές αυτές;
- Φοβάται πρόσωπα ή μέρη που δεν φοβόταν παλιότερα;
- Μιλάει τον τελευταίο καιρό συνέχεια για κάποιον ενήλικο για τον οποίο δε μιλούσε στο παρελθόν;
- Προσπαθεί να σας πει κάτι, αλλά σταματά όταν εμφανίζεται κάποιος άλλος ενήλικος;
- Έρχεται σπίτι με σκισμένα ρούχα ή λερωμένα εσώρουχα;
- Εμφανίζει δυσκολία να περπατήσει ή να καθίσει;
Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημάδια που θα πρέπει να υποψιάσουν τους γονείς, προκειμένου να δώσουν περισσότερη προσοχή στο παιδί τους και να δουν τι συμβαίνει. Μην πανικοβάλλεστε, αλλά έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά.
3. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο:
- Συζητείστε με το παιδί σας για τους κινδύνους του Διαδικτύου, χωρίς βέβαια να απαγορεύσετε τη χρήση του. Εξηγείστε του ότι δεν πρέπει να δίνει προσωπικές πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κ.λπ.) ή να στέλνει φωτογραφίες σε αγνώστους μέσω Διαδικτύου.
- Σκόπιμο είναι να φροντίσετε ώστε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το σπίτι, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες του παιδιού σας και να μη χρειάζεται να πηγαίνει σε Ίντερνετ καφέ.
- Βάλτε τον υπολογιστή σε έναν κοινό χώρο του σπιτιού και όχι στο παιδικό δωμάτιο, για να αποφύγετε την πιθανότητα να το «βρει» ο παιδόφιλος μόνο του.
- Ρωτήστε το παιδί σας ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται ή/και ελέγξτε το μόνοι σας μέσω των «αγαπημένων» και του «ιστορικού περιήγησης» του προγράμματος φυλλομετρητή (browser) και κάντε του προτάσεις για ηλεκτρονικές διευθύνσεις κατάλληλες για την ηλικία του.
Λάβετε επίσης υπόψη ότι τα παιδιά στην εφηβεία μπορεί να είναι αντιδραστικά και να αναζητούν την ιδιωτικότητα, ενώ πολλές αλλαγές στη συμπεριφορά τους μπορεί να οφείλονται στο σεξουαλικό ξύπνημα της εφηβικής ηλικίας. Σταθείτε δίπλα τους με τρόπο διακριτικό και όχι παρεμβατικό.
Μιλήστε στα παιδιά σας, κερδίστε την εμπιστοσύνη τους. Πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να σας πουν οτιδήποτε χωρίς να φοβούνται ή να ντρέπονται. Μιλήστε τους για το σώμα τους. Πείτε τους τι να προσέχουν. Διδάξτε τους τις συμπεριφορές που είναι αποδεκτές απέναντι στους άλλους ενήλικες, αλλά και απέναντι στα παιδιά της ηλικίας τους.

Οδηγίες προς τα παιδιά

Ο παρακάτω ενδεικτικός οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά, είτε διαβάζοντάς τον απευθείας, είτε μπορεί να διαβαστεί από τους γονείς, προκειμένου να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να μιλήσουν με απλό τρόπο στα παιδιά τους για το τι να αποφεύγουν.
- Ένας ενήλικος δεν πρέπει ποτέ να ζητάει από ένα παιδί να αγγίξει το ίδιο τα γεννητικά του όργανα.
- Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να αγγίζει τα γεννητικά όργανα των παιδιών, εκτός αν είναι γιατρός στο ιατρείο του.
- Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κάνει οτιδήποτε μαζί του, ενώ είναι είτε εκείνος είτε το παιδί χωρίς ρούχα.
- Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κρατήσει κάτι κρυφό ή μυστικό από τους γονείς του, κυρίως κάτι που αφορά το ίδιο.
Πες «όχι» όταν:
- Ένας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι είναι λάθος.
- Ένας ενήλικος θέλει να σε αγγίξει κάπου που δεν θέλεις εσύ.
- Ένας ενήλικος κάνει κάτι στο σώμα σου, που σε κάνει να νιώθεις περίεργα ή και να πονάς.
- Ένας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι και να μην το πεις στους γονείς σου.
Ξεχώρισε το «δώρο» από τη «δωροδοκία»:

Δώρο έιναι κάτι που σου δίνει κάποιος γιατί σε αγαπάει. Δωροδοκία είναι όταν κάποιος σου δίνει κάτι ή σε αφήνει να κάνεις κάτι και ζητάει αντάλλαγμα για αυτό. Για παράδειγμα: «Θα σου δώσω ένα γλυκό, αν βγάλεις τα ρούχα σου και ξαπλώσεις δίπλα μου».

Προστασία στο δρόμο:
- Φρόντισε να είσαι έξω με παρέες και απόφυγε να τριγυρνάς μόνος σου.
- Μη μιλάς σε αγνώστους ή άτομα που δεν γνωρίζεις καλά.
- Βάλε τις φωνές και τρέξε γρήγορα, αν κάποιος προσπαθήσει να σε παρασύρει κάπου απόμερα ή να σε βάλει σε ένα αυτοκίνητο.
- Έχε το νου σου να αρνηθείς, αν είσαι έξω και κάποιος σου προσφέρει χρήματα για να του κάνεις μια χάρη.
- Πρόσεχε στις δημόσιες τουαλέτες και πήγαινε με έναν φίλο, αν αυτό είναι δυνατό. Βγες γρήγορα έξω αν σε πλησιάσει κάποιος.
- Έχε πάντα χρήματα μαζί σου για να γυρίσεις στο σπίτι και μην ξοδεύεις ποτέ αυτά τα χρήματα.

Προστασία στο Διαδίκτυο:
- Ρύθμισε την ασφάλεια του λογαριασμού σου (στο facebook , myspace , friendster κ.λπ.), ώστε να μπορούν μόνο οι «φίλοι» σου να δουν λεπτομέρειες του προφίλ σου.
- Μη δίνεις ποτέ και σε κανέναν τους κωδικούς πρόσβασής σου.
- Χρησιμοποίησε μια φωτογραφία προφίλ που να μη δείχνει το πρόσωπό σου ή να εμφανίζει άλλες πληροφορίες για εσένα.
- Μη δίνεις πληροφορίες για το σχολείο σου, το πού μένεις ή το τηλέφωνό σου.
- Μην κάνεις «φίλους» άτομα που δεν έχεις γνωρίσει προσωπικά.
- Μη συναντάς άτομα που έχεις «γνωρίσει» στο Διαδίκτυο, χωρίς την παρουσία ενός από τους γονείς σου.
- Έχε στο νου σου ότι οι άνθρωποι που γνωρίζεις στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα για το ποιοι είναι.
Τι να κάνω σε περίπτωση που υποψιάζομαι ή έχω ενδείξεις ότι κάποιος ενήλικος ασελγεί σε βάρος ανηλίκων;

Μπορείτε να απευθυνθείτε

- στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής – Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ): Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, 3ος όροφος, τηλ. 210 6476370.
- στο Τμήμα Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης: Μοναστηρίου 326, τηλ. 2310 388456, 2310 388457, 2310 388458.
στις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφαλείας των Νομών των υπόλοιπων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για αναφορές περιστατικών διαδικτυακής παρενόχλησης – παιδοφιλίας ή παιδικής πορνογραφίας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012 (λειτουργεί όλο το 24ωρο) ή και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στη διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr
Οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία ελέγχεται από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΡΕΣΚΟ ... ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ!!!

ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΡΔΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΡΑΚ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ 1916.
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ "ΣΟΥΝΗΤΙΚΗ ΓΡΟΘΙΑ" ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΙΪΤΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ" ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ....
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΙΩΠΗΛΑ!!! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠ.ΕΞ, κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΩΡΑ.... ΘΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΪΝΗ ΤΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ... ΤΟΥ ΤΑ ΣΤΕΙΛΑΜΕ .... !!!

Νέα Φιλική Εταιρεία
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: «Οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές δεν μας καταψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο»

«Σχεδόν όλοι οι Βούλγαροι βουλευτές υποστήριξαν την έκθεση που κατέθεσε ο εισηγητής των Σκοπίων, Ρίτσαρντ Χόβιτ, ενώ κατά πλειοψηφία αρνητικές ψήφοι ελήφθησαν από τους Έλληνες, Ιταλούς, Γάλλους και Ολλανδούς», γράφει η νοτιοσλαβική Dnevnik.


Δεκαέξι από τους είκοσι δύο Έλληνες βουλευτές καταψήφισαν το ψήφισμα, σχετικά με την πρόοδο της FYROM που προετοίμασε ο βρετανός ευρωβουλευτής Richard Howitt.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Πέμπτης, μετά από τις αρνητικές ψήφους των Ελλήνων βουλευτών ακολουθούν με αρνητική ψήφο οι Ιταλοί (10), οι Ολλανδοί και οι Γάλλοι με έξι (6) ψήφους και οι Βρετανοί με πέντε (95) ψήφους.

Η έκπληξη  ήταν το γεγονός ότι από τους 61 βουλευτές που καταψήφισαν την έκθεση του Χόβιτ, δεν υπάρχει ούτε ένας ευρωβουλευτής από τη Βουλγαρία- σημειώνει το δημοσίευμα.

«Παρά το γεγονός ότι μαζί με τους Έλληνες διαφωνούν σε ορισμένες απόψεις της έκθεσης και ζήτησαν τροποποιήσεις, εντούτοις, δεν εμφανίζονται στον κατάλογο των βουλευτών που δεν έδωσαν το πράσινο φως. Διαπιστώνεται ότι υπάρχουν μέλη του ανατολικού γείτονά μας που αυτοπροσδιορίζονται ως αναποφάσιστοι», σημειώνει το Dnevnik.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »
Σύσσωμα τα μέλη της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας διαψεύδουν την ύπαρξη ηλιακής μαγνητικής καταιγίδας που μάλιστα, επηρεάζει εντονότερα τη χώρα μας. Πώς δεν επιβεβαιώνεται επιστημονικά το φυσικό φαινόμενο
Από τα πιο επίσημα επιστημονικά χείλη διαψεύδεται η φημολογία ότι η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα από κάποια ισχυρή ηλιακή γεωμαγνητική καταιγίδα.
Ο Ήλιος επέδειξε πράγματι, περιστασιακά, έντονη δραστηριότητα πριν από αρκετές μέρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν - ούτε θα υπάρξουν - επιπτώσεις για τη χώρα.
"Κουταμάρες", χαρακτήρισε τις σχετικές φήμες ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος και τόνισε ότι "δεν υπάρχει καμία μαγνητική καταιγίδα", ενώ ανέφερε ότι κακώς δημιουργήθηκε το όλο θέμα από αναρμόδια πρόσωπα.
Είπε ακόμα ότι βρισκόμαστε κοντά στο μέγιστο σημείο του περιοδικού ηλιακού κύκλου (που πιθανώς θα συμβεί τον Αύγουστο), αλλά αναμένεται να είναι το ασθενέστερο μέγιστο των τελευταίων 100 ετών.
Όπως ανέφερε, το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη πρόσφατα, ήταν μια έξαρση της ηλιακής δραστηριότητας στις 13 Μαΐου, χωρίς κάποια επίπτωση για τη Γη ή την Ελλάδα ειδικότερα, στις περίπου τρεις μέρες που χρειάστηκαν τα φορτισμένα σωματίδια του ήλιου για να φθάσουν στον πλανήτη μας.
Ο καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Δαγκλής (μέχρι πριν λίγες μέρες διευθυντής του Αστρονομικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών) χαρακτήρισε και αυτός σαχλαμάρες τα περί μαγνητικής καταιγίδας αυτήν τη στιγμή.
"Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε", τόνισε. Είπε, πάντως, ότι όντως το 2013 είναι ένα έτος έξαρσης του ήλιου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για μαγνητικές καταιγίδες φέτος.
Ο καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος και διευθυντής του Εργαστηρίου Αστροφυσικής, καθώς και του Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξενοφών Μουσάς διαβεβαίωσε πως "δεν υπάρχει κανένα θέμα με μαγνητική καταιγίδα" και χαρακτήρισε το όλο θέμα "παρεξήγηση". Ακόμα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ούτε για το μέλλον.
Όπως είπε, η Ελλάδα είναι μακριά από τους μαγνητικούς πόλους της Γης και αυτό την προστατεύει. Άλλωστε, πρόσθεσε, ο ήλιος βρίσκεται σιγά - σιγά στην καθοδική πορεία του κύκλου του. Ακόμα κι αν, αργότερα φέτος, υπάρξουν έντονες ηλιακές εκρήξεις, είναι απίθανο αυτές να επηρεάσουν τη χώρα, όπως εκτίμησε.
Τέλος, ο Κώστας Αλυσσανδράκης, καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαβεβαίωσε, με ανακοίνωσή του, ότι "καμία επίσημη πρόγνωση ή προειδοποίηση για ενδεχόμενη έντονη μαγνητική καταιγίδα δεν υπάρχει (βλ. http://www.swpc.noaa.gov/) ούτε υπήρξε για το προηγούμενο διάστημα, παρά μόνον μικρές διαταραχές (βλ. http://www.swpc.noaa.gov/alerts/archive/current_month.html).
Εξάλλου, η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, παρά το ότι είμαστε κοντά στο μέγιστο του ηλιακού κύκλου. Οφείλουμε ακόμα να τονίσουμε ότι γεωμαγνητικές καταιγίδες που μπορεί να επιδράσουν στην ανθρώπινη δραστηριότητα είναι αρκετά σπάνιες".
"Εντυπωσιάζει, βέβαια, η ανευθυνότητα με την οποία τέτοια τερατολογήματα παράγονται και διαδίδονται", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ
news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαχρονικοί προδότες δεν μπορούν να τιμούν Ήρωες. Δεν το αντέχουν .

Παντελής λένε ήταν η απουσία από την εκδήλωση, αν και είχαν προσκληθεί από τους διοργανωτές, επίσημων εκπροσώπων της κυβερνήσεως, της Βουλής των Ελλήνων, 

αλλά και κυρίως  της Κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα, και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους παρευρεθέντες στο χθεσινό ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο των ΛΟΚ στο Καβούρι και είχε διοργανωθεί από τη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ. 



Και για τι παρακαλώ προκάλεσε αλγεινή εντύπωση; Πότε ενδιαφέρθηκε πραγματικά η από ανεκαθεν προδοτική ηγεσία για τα «παιδιά της χούντας» όπως τα αποκάλεσαν για να γλυτώσουν τις αποζημιώσεις κ.α ; 

Να ξεχάσουμε ότι ήθελαν να τους συμπεριλάβουν στα θύματα του 40-44  γιατί άκουσον –άκουσον δεν κηρύχθηκε πόλεμος; Λες και τα παιδιά που τα φόρτωσαν άρον – άρον στα αεροπλάνα για να πάνε στην Κύπρο όπου  πολέμησαν και έπεσαν  ρώτησαν… έχουμε πόλεμο η όχι;

Μοναδικοί παρόντες επίσημοι, ήταν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ενώ οι άλλοι δύο αρχηγοί είχαν στείλει επίσημους εκπροσώπους. Από πλευράς βουλευτών παρέστησαν μόνο οι κύριοι Χαϊκάλης (ΑΝΕΛ), Κασιδιάρης (παλαιός Καταδρομέας της 35 ΜΚ ο ίδιος) και Παναγιώταρος (ΧΑ). Μάλιστα οι δύο τελευταίοι όταν εντοπίστηκαν μεταξύ των παρευρισκομένων και τους ζητήθηκε από τους διοργανωτές να καθίσουν στον ειδικό χώρο για βουλευτές, το αρνήθηκαν ευγενικά προτιμώντας να παραμείνουν στη θέση τους.

Δεν παραβρέθηκε και καλυτέρα, διότι προδότες δεν μπορούν να τιμούν ήρωες κανένας εκ των τριών μελών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, εκ των οποίων οι δύο απόστρατοι στρατηγός και ναύαρχος, γεγονός που και αυτό σχολιάστηκε δεόντως, αλλά αυτό που σχολιάστηκε γιατί συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι η επίσημη απουσία της Κυπριακής Πολιτείας δια του εδώ πρέσβεως ή έστω του Ακολούθου Αμύνης. 


Και τα σχόλια αυτά προήλθαν κυρίως από τους συγγενείς των νεκρών Καταδρομέων της ιστορικής Α’ Μοίρας Καταδρομών (νυν Α’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών) που ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ και ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974. Παραβρέθηκαν βεβαίως οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ επιζώντες Ιερολοχίτες και μαχητές της Κύπρου.

Μετά το μνημόσυνο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο παρακείμενο Ηρώο των ΛΟΚ, ενώ ο ίδιος χθες το βράδυ με twit του σημείωνε: «Βαθειά συγκίνηση σήμερα στο μνημόσυνο των πεσόντων Καταδρομέων στο Καβούρι. 


Τιμή και δόξα στους αθάνατους ΛΟΚατζήδες».

http://ixnos.blogspot.gr/

eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΟΤΕ ΒΡΕ ΣΑΛΤΙΜΠΑΝΓΚΟ ΕΓΩΠΑΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

Αλήθεια πόσο ντράπηκαν απόψε όλοι αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, βλέποντας ποιος είναι ο αρχηγός τους!...
 





"Είμαι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, γιατί έπρεπε να καλυφθεί μια ανάγκη. Νομίζετε, κυρία Στάη, ότι μου προσφέρει τίποτα να είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;".
 
Μόλις συνήλθε από την έκπληξη της η Στάη, τον ρώτησε... "γιατί αισθάνεστε θύμα;". Η απάντηση, ανάλογη με τις προηγούμενες: Δεν σας φαίνομαι επαρκής για τον ρόλο του θύματος; Σας φαίνομαι για... θύτης; Λίγο νωρίτερα, επανέλαβε τα γνωστά και παιδαριώδη, πως... 

 

Εγινε αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών για να υποστυλώσει τη χώρα.


Για τον Παπανδρέου, το πήγε μια στο ζεστό και μια στο κρύο. Μίλησε για "αμέριμνη διαχείριση" (στην οποία φυσικά, όπως τόνισε ο ίδιος δεν είχε ανάμειξη) αλλά ταυτοχρόνως προσπάθησε και να ξεφύγει, λέγοντας πως τα ίδια οικονομικά προβλήματα έχουν και τα άλλα κόμματα.

 
Υπήρξαν στιγμές που δεν μπορούσε να συγκρατηθεί, έδειχνε έλλειψη ψυχραιμίας (τραγικό μειονέκτημα για κάποιον που θέλει να είναι ηγέτης) και κατέφευγε με απίστευτη ευκολία σε ψέματα και φτηνές δικαιολογίες .
 
Ακόμη και τα αστεία του στη Στάη ήταν εκτός τόπου και ατυχή .
 
Είστε ασυγκράτητος, του είπε η παρουσιάστρια. Κι εκείνος απάντησε " είμαι ασφυκτικός, γιατί απαντώ με επιχειρήματα. Το νιώσατε εσείς τώρα;".
Αλήθεια, πόσο θα ντράπηκαν απόψε όλοι αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, βλέποντας ποιος είναι ο αρχηγός τους...
 

Αλλά τον ρωτάει, άλλα απαντάει...
 
Άλλα αντι άλλων. Μ' έναν συνεχή εκνευρισμό, πετάγεται απ' το ένα θέμα στο άλλο, με αντικρουόμενες και αντιφατικές απόψεις, σε σημείο που ακόμη και η Στάη να μην καταλαβαίνει τι της λέει και να αφήνει μορφασμούς απορίας μπροστά στην κάμερα.


Ο Βενιζέλος και θέλει και δεν θέλει να μπει στην κυβέρνηση. Και του αρέσει το αντιπροεδριλίκι (σε κάποιες χώρες, μετέχουν ως αντιπρόεδροι οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνηση) και δεν το θέλει (δεν  είναι σωστό να είναι αντιπρόεδρος).

Και τα ρίχνει στη ΝΔ και τη βουλή, γιατί δεν συζήτησαν τις εξελίξεις στο κυπριακό και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, αλλά και υποστηρίζει πως αν αυτό γινόταν θα κατατρόπωνε τον ΣΥΡΙΖΑ!
Η Στάη πήγε σε break, για να συνέλθει...
SIBILLA.GR
 eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »