Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΛΗ του Μιχάλη Ραμπίδη



Η αρνητική διαφήμιση του εορταστικού στολισμού της Πτολεμαΐδας, έδωσε τουλάχιστον την ευκαιρία σε κάποιους να γνωρίσουν την ύπαρξή της. Μην αμφιβάλετε, έχουμε πολλούς αγεωγράφητους. Επειδή όμως «ουδέν κακόν αμιγές καλού», αντικρίζοντας το ποτήρι μισογεμάτο, μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την «προβολή».
Στις παρυφές και παραπλεύρως της Πτολεμαΐδας, είναι σε κυκλοφορία για αρκετά χρόνια ο κάθετος οδικός άξονας της Εγνατίας Οδού (Ε.Ο.) προς Φλώρινα και τα Ελληνο-Σκοπιανά σύνορα, στο φυλάκιο της Νίκης. Η δεύτερη αυτή σε πληθυσμό πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, είναι σε απόσταση λιγότερη των 20 χιλιομ. από την Εγνατία Οδό.
Η Πτολεμαΐδα που χαρίζει απλόχερα για έξι (6) δεκαετίες την Ηλεκτρική Ενέργεια σ’ όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει στον τουριστικό χάρτη της Δυτ. Μακεδονίας. Θα μπορούσε να έχει σημαίνουσα θέση για συγκεκριμένους λόγους, με πρωταρχικό τον βιομηχανικό τουρισμό, στον οποίον είμαστε στάσιμοι για ισάριθμες (6) δεκαετίες.
Περνάνε από δίπλα μας τα εκδρομικά (Πούλμαν & Ι.Χ.) και δεν γνωρίζουν την ύπαρξή μας, γιατί κι εμείς δεν θέλουμε να «συστηθούμε».
Οι είσοδοι της Πτολεμαΐδας από Αμύνταιο-Φλώρινα και από Κοζάνη-Γρεβενά (ολοκληρώνεται την Άνοιξη) είναι  φαρδείς-φωτεινοί & καλόγουστοι και προϊδεάζουν τον επισκέπτη για μια σύγχρονη μεγαλούπολη. Λείπουν από τις εισόδους οι δυο (2) πινακίδες (1Km πριν από Βόρια & Νότια είσοδο) που να ενημερώνουν τους διερχόμενους εκδρομείς του κάθετου άξονα της Ε.Ο. ότι μπορούν να επισκεφτούν τουλάχιστον το κέντρο την πόλη μας και ότι στην κάθε είσοδο υπάρχει προς χρήση ελεύθερο παρκινγκ. Η απόσταση περπατώντας  μέχρι την «ζωντανή» κεντρική πλατεία, την μεγαλύτερη συγκριτικά από πολλές πόλεις,  είναι μόνο 500 μέτρα, με άνετα πεζοδρόμια.
Το παρκινγκ από Φλώρινα θα μπορούσε να είναι το ιδιωτικό οικόπεδο ακριβώς απέναντι από το υδραγωγείο, με μίσθωση και προσωρινή επίστρωση από το Δήμο (για να μην αποτελεί και εστία μόλυνσης). Αν όχι ο χώρος μπροστά από τη Σχολή Πυροσβεστικής και το πάρκο της ΔΕΗ. Το πάρκινγκ από την πλευρά της Κοζάνης , μπροστά από τις αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού, με τη απαραίτητη διαμόρφωση.
Γνωρίζω καλά από περιγραφές φίλων που επισκέπτονται την περιοχή (Πρέσπες, λίμνες Αμυνταίου, Καστοριά κ.α.), αλλά και πολλοί που επιλέγουν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη μέσω Έδεσσας, ότι αναρωτιούνται αν μπορούν να δούνε και την Πτολεμαΐδα, όμως διστάζουν γιατί δεν τους καθοδηγούμε.
Το χρονικό διάστημα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού και προσαρμογής το περάσαμε εδώ και 15 χρόνια. Δεν αξιοποιήσαμε ούτε στο ελάχιστο τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κατασκευή ενός νέου και σύγχρονου οδικού άξονα. Μήπως είναι ώρα να κάνουμε τα μικρά, τα ελάχιστα, να εκμεταλλευτούμε ακόμα και τα αρνητικά, για να κάνουμε την πόλη μας επισκέψιμη; ……
                                                                                                                  Κ Α Λ Ε Σ   Γ Ι Ο Ρ Τ Ε Σ


Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ του Αντώνη Ι. Γρυπαίου

Το Δόγμα του Σοκ σε πλήρη εφαρμογή.





Οι πολιτικοί πιστεύουν πως για λόγους έξυπνης διπλωματίας, δεν πρέπει να ενημερώνεται ο Ελληνικός Λαός.
Άκουσα προσεκτικά τον εναρκτήριο και τελεύτιο λόγο του Προέδρου της Ν.Δ. στο συνέδριο του κόμματος της Ν.Δ.
Ακολούθησε την παλιά συνταγή της Ντόρας, και των παλαιών Σιωνιστών πολιτικών του λεγομένου Δημοκρατικού Σιωνιστικού Συνταγματικού Τόξου.
Οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες απαγορεύουν στους «Έλληνες» πολιτικούς να αναφερθούν στα Εθνικά μας θέματα, και να ενημερώσουν τον Ελληνικό Λαό.
Ο Τσίπρας φαντάζεται τα κατορθώματα της Κυβερνήσεως του.
Ο Κυριάκος ανεφέρθη μόνο στα οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, και στα αντιπολιτευτικά θέματα .
Το οικονομικό πρόβλημα-(χρεοκοπία)- είναι και αυτό Εθνικό πρόβλημα.
Το Δημόσιο χρέος θα εξωφληθεί με ΔΗΜΕΥΣΗ της λαϊκής περιουσίας.
Έχουμε υποθηκεύσει τα πάντα, ακόμη και τον Ορυκτό πλούτο.
Ο Κυριάκος στα Εθνικά θέματα παρέμεινε μουγγός. Ως να μην υπάρχουν.
Για τη Μακεδονία τσιμουδιά. Άφησε τους Σκοπιανούς να αλωνίζουν γύρω από το όνομα. Το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θέλει η ΕΛΙΤ της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας να το δώσει στα Σκόπια.
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Εάν χάσουμε τη Ελληνική Μακεδονία για το όνομα, τότε απομονώνεται η Θράκη από τον Εθνικό κορμό, και θα περιέλθει στο έλεος της Τουρκίας.
Για το όνομα των Σκοπίων να προσέξουμε πολύ καλά, με τους Σιωνιστές πολιτικούς που έχουμε μπλέξει.
Τα Σκόπια στην Ιστορία, ονομάζονταν ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ.
Σήμερα οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες θέλουν να τους δώσουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Όχι Μακεδονία σύνθετη ονομασία με Γεωγραφικό προσδιορισμό , (Βόρεια Μακεδονία), όπως λέει η Ντόρα, για να μη δυσαρεστήσει τους Σιωνιστές Επικυρίαρχους.
Θυσιάζει την Ελλάδα, για την εύνοια της διεθνούς Σιωνιστικής ΕΛΙΤ.
Ούτε Νέα Μακεδονία, γιατί τότε τη χάσαμε τη Μακεδονία.
Το Συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο Κων/νο Καραμανλή, απεφάσισεν καμία ονομασία που να περιέχει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Οι σημερινοί πολιτικοί Αρχηγοί οφείλουν να σεβαστούν την απόφασην αυτήν.
Ο Κυριάκος, η Φώφη, ο Σταύρος, ετοιμάζονται να σχηματίσουν Κυβέρνηση, μετά τις προσεχείς εκλογές, απολαμβάνοντας την εύνοια των Κοσμοκρατόρων.
Δηλαδή μία νέα Κυβερνητική μορφή Σαμαρο-Βενιζέλων, με το χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο έμεινε με μορφή ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ-ΥΚΩ-ΕΤΜΕΑΡ, κ.λ.π.
Η Βουλή κατάντησε πλυντήριο των Σιωνιστών δανειστών.
Γιαυτό οι Κοσμοκράτορες χρεοκόπησαν την Ελλάδα, και φτωχοποίησαν τον Ελληνικό Λαό, για να μην μπορεί κανένας Έλληνας να αντιδράσει όταν αρπάξουν την Μακεδονία-Θράκη-Αιγαίο.
Έλληνες Μακεδόνες & Θράκες εάν ψηφίσετε Ν.Δ. τότε θα «φάτε στη μάπα» τη Ντόρα, η οποία θα κάνει κουμάντο στη Κυβέρνηση Κυριάκου, και θα περάσουν όλα τα σχέδια της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης.
Ουσιαστικά Πρωθυπουργός της Ελλάδος θα είναι η Ντόρα.
Η Ντόρα πιστεύει στο Γεωγραφικό προσδιορισμό, στο όνομα των Σκοπίων.
Οπότε αντίο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ.
Ο Κυριάκος είπε ότι θα πατάξει την οικογενειοκρατία, κουμάντο στη Κυβέρνηση Ν.Δ. θα κάνει η Ντόρα, προς μεγάλη χαρά της διεθνούς Σιωνιστικής ΕΛΙΤ-της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.
Αποτέλεσμα να διαμελισθεί η Πατρίδα μας.
Ο ΝΙΜΙΤΣ είναι Εβραίος Σιωνιστής, υπάλληλος της ΕΛΙΤ της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. η οποία θέλει να ονομαστούν τα Σκόπια σκέτο Μακεδονία.
Η Ντόρα έχει αποδεχθεί όλα τα σχέδια της ΕΛΙΤ των Επικυρίαρχων της Γης, αυτό εφάνη όταν ήταν ΥΠ.ΕΞ.του Κώστα Καραμανλή.
Για τη Θράκη τσιμουδιά. Άφησε το Σουλτάνο, το Προξενείο της Τουρκίας, τους Ανώτατους Κυβερνητικούς επιτελείς της Τουρκίας, και τους Μουφτήδες, να κάνουν κουμάντο στην Ελληνική Θράκη.
Η Τουρκία προστατεύει τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Τους Έλληνες Χριστιανούς ποίος θα τους προστατέψει;;; Ο Τσίπρας;;;; Ας γελάσω!!!
Ο Σουλτάνος τώρα ζητάει και Αρχιμουφτή για την Ελληνική Θράκη.
Ζητάει Μουσουλμάνο Αρχιεπίσκοπο. Που είσαι ΙΕΡΩΝΥΜΕ;;;;;;;
Ο Σουλτάνος Ερντογάν-κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελληνική Θράκη- είπε σε μειονοτικό σχολείο στους μαθητές, «είμαστε όλοι Τουρκία», ένα Έθνος, μία σημαία, μία θρησκεία, ίδια έθιμα, ίδιο πολιτισμό.
Οι «Ελληνες» πολιτικοί τσιμουδιά.
Ο Κυριάκος και η Ντόρα τσιμουδιά.
Τα ίδια και ο Τσίπρας, και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.
Τι Τσίπρας, τι Κυριάκος, λέει ο Λαός.
Όλοι οι πολιτικοί είναι δούλοι των Σιωνιστών Δικτατόρων της Γης.
Ο Κυριάκος ακολουθεί πολιτική υποτέλειας της Ντόρας, για του δώσουν την εξουσία οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες.
Για το Αιγαίο τσιμουδιά. Άφησε τη Τουρκία να θερίζει και αλωνίζει στο Αιγαίο. Να παραβιάζει τους Ελληνικούς αιθέρες, και τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, κατά το δοκούν.
ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΣΥΜΒΕΙ…………
Για τους λαθρομετανάστες που κάνουν εισβολή στα Ελληνικά νησιά, ο Κυριάκος τσιμουδιά. Τα Ελληνικά νησιά θα καταληφθούν από τους λαθρομετανάστες, και ο Ελληνικός Λαός, δεν θα πάρει χαμπάρι.
Ήδη στη Λέσβο άρχισαν την επανάστασην.(ΜΜΕ).
Ο Κυριάκος περιορίστηκε σε τετριμμένα πολιτικά και οικονομικά θέματα.
Πλήρης απουσία ενημέρωσης του Ελληνικού Λαού, στα Εθνικά θέματα.
Τα άφησε στο έλεος της Ντόρας, και των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
Η Ντόρα στο συνέδριο ωριότανε να βγάλει το Κυριάκο Πρωθυπουργό, για να κάνει αυτή κουμάντο στην Ελλάδα.
Ο Διαμελισμός της Ελλάδος είναι επικείμενος, εάν πουλήσουμε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Οι εφιάλτες πολιτικοί υποσχέθηκαν στο Σουλτάνο όλες τις βραχονησίδες του Αιγαίου, που δεν αναφέρονται ονομαστικά στη Συνθήκη της Λωζάνης, για να αποκτήσει η Τουρκία ΑΟΖ στο Αιγαίο.
Νομίζουν πως οι Τούρκοι θα σταματήσουν εκεί…………………
Οι Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος, και του Αιγαίου, οφείλουν να ενημερώσουν το Λαό της Β. Ελλάδος, και των νησιών του Αιγαίου, για το θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουν.
Η Δικαιοσύνη αδιαφορεί για τα Εθνικά μας θέματα, τα έχει αφήσει στη «καλή Διπλωματία» των εφιαλτών πολιτικών.
Περίεργη η σιωπή που τηρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος.
Το παρόν και το μέλλον της Ελλάδος είναι όπως το γράφουν ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ!!!
Άμοιρη Ελλάς, με τους πολιτικούς που κουβαλάς.

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής
Διαβάστε περισσότερα » »