Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αυτό είναι ένα άπο τα τρία ζώα που έσφαξαν τον 29 χρονό Ελληνα

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ! ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΞΕΛΑΡΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ... 
ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ...
Την προφυλάκιση του... ενός από τα τρία ζώα που έσφαξαν τον 29χρονο Έλληνα Θανάση Λαζανά, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας ενώ οι άλλοι δύο διαφεύγουν της σύλληψης. Ο φερόμενος ως... 17χρονος αφγανός δήλωσε ότι... «Δεν τον σκότωσα εγώ. 
Το θύμα τσακώθηκε με έναν από τους άλλους δύο ομοεθνείς μου. 
Άρχισαν να καυγαδίζουν και να... λογομαχούν, όμως εγώ έφυγα από το σημείο γιατί φοβήθηκα μήπως έρθει η Αστυνομία και με συλλάβει. Δεν έχω σχέση με το φόνο»
 
www.stoxos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα περικόψουμε τις εξοπλιστικές δαπάνες και… ας το ρισκάρουμε με την Τουρκία» ! (βίντεο)


Σε μία απίστευτη και επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας ομολογία προχώρησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χτες το βράδυ σε τηλεοπτικό εκπομπή. Όπως δήλωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας ένας από τους τρόπους για την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου διακοπής της χρηματοδότησης της χώρας μας από την ΕΕ είναι η περικοπή των δημοσίων δαπανών συμπεριλαμβανομένων των εξοπλιστικών.


Όπως με έμφαση δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Μπαλάφας το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας να προβεί σε «ισχυρότατη» όπως ανέφερε περικοπή των ήδη ανύπαρκτών εξοπλιστικών δαπανών.

Όταν ο δημοσιογράφος της εκπομπής ερώτησε τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «και με την Τουρκία τι κάνουμε», με περίσσεια ειλικρίνεια και χωρίς δεύτερη σκέψη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αφοπλιστικά «θα το ρισκάρουμε».

Μάλιστα για να γίνει κατανοητή η τοποθέτηση του επανέλαβε την απίστευτης ανευθυνότητας θέση του δύο φορές προφανώς μη έχοντας αντιληφτεί τα λόγια που μόλις είχε ξεστομίσει.

Αν και είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας επιδιώκει την μείωση των αμυντικών δαπανών ποτέ κανένας δεν θα περίμενε ότι ένας πολιτικός που ανήκει σε ένα κόμμα το οποίο διεκδικεί την εξουσία να δήλωνε με άνεση ότι θα ρίσκαρε την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας για την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος του.

Και όλα αυτά τη στιγμή που χτές 24 Μαΐου οι Τούρκοι πραγματοποίησαν αποβατική άσκηση απέναντι από την Χιο… .

Δυστυχώς μπορούμε από τώρα να προβλέψουμε ποιος θα είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας που θα στείλει συγχαρητήριο μήνυμα στην Αθήνα αν τελικά εκλεγεί και σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ…. μα φυσικά ο κύριος Ερντογάν

Και για του λόγου το αληθές ακολουθεί το σχετικό βίντεο




defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέθανε ο «Δούκας» του Αρκτούρου σε ηλικία 23 ετών

Είναι η ταλαιπωρημένη αρκούδα – χορευτής που πριν από 20 χρόνια, πήγε στο καταφύγιο στο Νυμφαίο Φλώρινας και πέρασε σε φυσικές συνθήκες το υπόλοιπο της ζωής του. Ήταν η δεύτερη αρκούδα του καταφυγίου…

Πριν από λίγες όμως μέρες, ο «Duke», σε ηλικία 23 ετών, πέθανε από φυσικά αίτια σκορπίζοντας θλίψη στα μέλη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αλλά και στο κοινό καθώς ήταν από τις πιο αγαπημένες και φιλικές αρκούδες για τους επισκέπτες του καταφυγίου της καφέ Αρκούδας.
Ο φροντιστής που επιβλέπει τη συνολική εικόνα του καταφυγίου, ήταν ο πρώτος που παρατήρησε στον Duke αδιαθεσία καθώς ήταν πιο νωχελικός και χωρίς τη συνηθισμένη του όρεξη για φαγητό. Ανήμπορος να κινηθεί, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων, στον Αετό της Φλώρινας όπου και κατέληξε σύντομα, χωρίς συμπτώματα ασθένειας ή εκδηλώσεις πόνου. Το κτηνιατρικό πόρισμα επιβεβαίωσε φυσικά αίτια καθώς ο Duke ήταν ήδη 23 ετών (ο μέσος όρος ζωής των αρκούδων είναι τα 25 χρόνια) και είχε επιβαρυμένη κατάσταση υγείας, λόγω του ότι υπήρξε αρκούδα – χορευτής στα πρώτα χρόνια της ζωής του.
Μάλιστα, στο πίσω αριστερό του πόδι, είχε σημάδι που προκλήθηκε από έγκαυμα την εποχή της εκπαίδευσής του, με πυρωμένο σίδερο όταν μάθαινε να «χορεύει» επάνω σε κάρβουνα.
Ο Duke βρισκόταν στην κατοχή ιδιώτη στην κοινότητα Σαγιάδας του νομού Θεσπρωτίας. Ο ιδιοκτήτης του, Μιχάλης Μπασιάκος, επειδή τον λυπήθηκε, τον αγόρασε σε ηλικία 3 ετών, έναντι 30.000 δραχμών από διερχόμενο αρκουδιάρη.
Το ζώο ζούσε δεμένο στα δέντρα της αυλής του σπιτιού, γιατί κατέστρεφε τα πάντα σε ακτίνα ίση με το μήκος της αλυσίδας του. Ο ιδιοκτήτης τον παρέδωσε πρόθυμα στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, στις 17 Μαΐου 1994, σε ηλικία 5 ετών πιστεύοντας ότι το μέλλον του θα ήταν το καλύτερο δυνατό. Του έγιναν εμβόλια και αποπαρασιτισμός, καθώς και επανειλημμένες επεμβάσεις στα δόντια για σφραγίσματα αλλά και εμφυτεύματα. Ήταν παρατηρητικός, έξυπνος και ικανός να επαναλαμβάνει κάτι που γίνεται μπροστά του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ήταν η δεύτερη αρκούδα, μετά την «Κούκλα», που χάρηκε τη ζωή του στο καταφύγιο και είναι ο πρώτος που δημιούργησε δική του φωλιά σκάβοντας κάτω από τις ρίζες ανάμεσα στις οξιές και είχε την εμπειρία του χειμέριου ύπνου κάτω από απόλυτα φυσικές συνθήκες.
Όσο ήταν αρκούδα χορεύτρια ονομαζόταν Μάρκος, Duke ονομάστηκε όταν ο «Αθλητικός Σύλλογος των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑΣ» τον «υιοθέτησε» και τον έκανε μασκότ του Συλλόγου.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η κρίση συνθλίβει τα εφηβικά όνειρα

Τα όνειρα και οι προσδοκίες είναι αυτά που κρατούν όρθια μια χώρα ακόμη και στις πιο εφιαλτικές και αιματηρές στιγμές της.
Επιμέμελεια εικόνας Ζωή Κατσιγιάννη - Δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου  
Τι γίνεται όμως  όταν και αυτά (σ.σ όνειρα) καταρρέουν αφού οι δικαιούχοι του αύριο οι νέοι άνθρωποι κλονίζονται  από τις αναταράξεις του κοινωνικού ιστού; Σίγουρα ξεθωριάζουν τα κομμάτια της ψυχής τους και βυθίζονται σε ένα άπειρο με αρνητικό πρόσημο χωρίς να φαίνεται μια άσπρη κλωστή για να πιαστούν.
Την εικόνα αυτή αποτύπωσε σε ρεπορτάζ της στον Ελεύθερο Τύπο η συνάδελφος Κατερίνα Μυγιάκη ενώ την εικόνα επιμελήθηκε η Ζωή Κατσιγιάννη.
Στο ρεπορτάζ της κας Μυγιάκη αποτυπώνεται ο προβληματισμός των νέων παιδιών για το αύριο, αφού τα περισσότερα από αυτά είναι τα παράπλευρα θύματα της κρίσης.
Είναι παιδιά οικογενειών που οι γονείς τους έχασαν την δουλειά τους, τους προηγούμενους μήνες και ακροβατούν ανάμεσα στο βιοπορισμό και στην εξαθλίωση. Το 89% των μαθητών των ελληνικών σχολιών δηλώνει πως η κρίση έχει φέρει σοβαρές συνέπειες στην οικογενειακή τους ισορροπία.
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί αξίζει το χρόνο σας.   


Της Κατερίνας Μυγιάκη 

Δραματικές είναι οι αλλαγές που βιώνουν οι μαθητές σήμερα λόγω οικονομικής κρίσης στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας, καθώς οι περικοπές στους μισθούς των γονιών, αλλά και η ανεργία, έχουν αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά τους, ωθώντας τους να αντιμετωπίσουν πρόωρα τη σκληρή πραγματικότητα.

Η έρευνα
Έρευνα που πραγματοποίησε η Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού, σε μαθητές 14 έως 18 ετών από 22 σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας, φανέρωσε τις διαστάσεις της οικονομικής κρίσης στη ζωή των μαθητών.
Η οικονομική κρίση έχει σοβαρές συνέπειες στην οικογενειακή ζωή του 89% των μαθητών, ενώ το 37% δηλώνει πως οι οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις του βιώνουν επίσης τον αντίκτυπο της κρίσης. Αρνητικές αλλαγές διαπιστώνουν 7 στους 10 μαθητές στον τρόπο διαβίωσής τους, στα έξοδα της οικογένειας, αλλά και στο χαρτζιλίκι του, καθώς το 59% έχει υποστεί περικοπές.
 «Τα νούμερα της έρευνας αντικατοπτρίζουν την ελληνική πραγματικότητα. Οι μαθητές έχουν πολύ μεγάλη αγωνία για το αύριο. Ξαφνικά βλέπουν την καθημερινότητά τους να αλλάζει, και όσα ήξεραν μέχρι σήμερα, επηρεάζονται πια από την κρίση», λέει στον «Ε.Τ.» ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος.

Το θέμα συζήτησης στα «πηγαδάκια» του σχολείου φαίνεται πως έχουν αλλάξει με την έλευση της κρίσης, με τους περισσότερους μαθητές να εστιάζουν στις περικοπές και στην εργασιακή κατάσταση των γονιών τους. Σοκάρει το γεγονός ότι 1 στους 2 μαθητές δηλώνει ότι οι γονείς του έχουν υποστεί σημαντική μείωση στους μισθούς τους, ενώ σχεδόν 2 στους 10 τονίζουν ότι ο ένας γονιός είναι άνεργος, αριθμοί που δείχνουν πως οι έφηβοι πλέον καλούνται να ανταποκριθούν στη νέα πραγματικότητα. «Εδώ και ένα χρόνο τα παιδιά συμμετέχουν στις περικοπές της οικογένειας, και πολλές φορές αποφασίζουν και τα ίδια, καθώς οι γονείς ζητούν τη βοήθειά τους, προκειμένου να κόψουν έξοδα. Όλο αυτό τα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό», λέει στον «Ε.Τ.» η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος, Αλεξάνδρα Καππάτου.

Φρένο στα  όνειρα
«Φρένο» στα όνειρα των νέων φαίνεται πως βάζει η κρίση, καθώς το 61% των μαθητών δηλώνουν πως έχει επηρεαστεί ο επαγγελματικός τους προσανατολισμός. «Βλέποντας την κατάσταση, ήδη από σήμερα τα παιδιά έχουν αρχίσει να σκέφτονται ρεαλιστικά ποιο θα είναι το επάγγελμα που θα μπορέσει να επιφέρει εισόδημα στους ίδιους και την οικογένειά τους», επισημαίνει ο Συνήγορος του Παιδιού. «Με τους γονείς να λένε ρητά στα παιδιά τους ότι αν περάσουν σε άλλη πόλη δε μπορούν να τα στηρίξουν, βλέπουμε αρκετά συχνά παιδιά με το που τελειώνουν να πιάνουν κάποια δουλειά, ενώ τα αγόρια πηγαίνουν πια στα 18 τους στο στρατό, φαινόμενο αδιανόητο τα προηγούμενα χρόνια», επισημαίνει η κ. Καππάτου. «Τα παιδιά είναι μουδιασμένα σε μια πραγματικότητα που είναι τελείως άρρυθμη», συμπληρώνει.
 
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξιχνίαση κλοπής σε οικία στην Πτολεμαΐδα

Εξιχνιάσθηκε χθες (24-5-2012), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, κλοπή σε βάρος 41χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα την 7-12-2010 στην οικία της, στην Πτολεμαΐδα.
Συγκεκριμένα ύστερα από επισταμένη αστυνομική έρευνα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Γεωργίας, ο οποίος φέρεται να αφαίρεσε από την οικία της 41χρονης χρυσές λίρες και άλλα χρυσαφικά, συνολικής αξίας πάνω από 21.000 €.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΙ ΛΕΤΕ " ΚΥΡΙΕ" ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ;

O Βενιζέλος αθώωσε τον 'Ακη !

Με υπογραφές Βενιζέλου,Λοβέρδου,Κουλούρη !

ΤΙ ΛΕΤΕ " ΚΥΡΙΕ"  ΒΕΝΙΖΕΛΟ  ΓΙ' ΑΥΤΟ;

Επειδή πλησιάζουν οι εκλογές και αρκετές μ@λ@κ@@ς μας έχει εξαπολύσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος....
,για δήθεν αυτοκάθαρση στο κόμμα του,στις ιδέες του αλλά και στο μνημόνιο.


Λες και μόνοι μας πήγαμε στην τρόϊκα και τους παρακαλέσαμε να έρθουν να μας σώσουν...
Να θυμίσουμε στον Ευάγγελο Βενιζέλο που ξεκινάει περιοδεία σε Κορινθία και Αργολίδα από αύριο ,να μην ξεχάσει να τους πεί  ότι ως βουλευτής,υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΨΗΦΙΣΕ όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους!

Επίσης ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ο Ευάγγελος Βενιζέλος γιατί μαζί με τους υπόλοιπους είχαν ΑΘΩΩΣΕΙ τον Άκη Τσοχατζόπουλο ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ;;;

Διαβάστε περισσότερα » »

Σχολή πιλοτών Matkaris Aerosports (Εκπαιδευτική πτήση) video 3d

Μικρογραφία
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεμπλοκάρει το ΣτΕ τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού από τους δήμους.




Άναψε το πράσινο φως για τους συμβασιούχους.

Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες σε δημοτικές υπηρεσίες λόγω της θερινής περιόδου, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή ή, το αργότερο, την ερχόμενη εβδομάδα.

Το γεγονός αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις συμβασιούχων για την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας και του τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το ΣτΕ γνωμοδότησε θετικά για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της απαγόρευσης προσλήψεων λόγω της προεκλογικής περιόδου αλλά και για να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί σε πολλούς δήμους.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη ζήτησε από τον υπουργό την ενεργοποίηση του νόμου για την άρση της απαγόρευσης σύναψης δίμηνων συμβάσεων -λόγω της προκήρυξης των εκλογών-, ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις για προσωπικό καθαριότητας, πυρασφάλειας, ναυαγοσώστες, προσωπικό για τις παιδικές κατασκηνώσεις και παιδικούς σταθμούς κλπ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις προσωπικού σε υπηρεσίες που υλοποιούν κοινοτικά προγράμματα δεν επηρεάζονται από την προεκλογική περίοδο.


news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοι βουλευτές και δήμαρχοι πλούτισαν μέσα σε μια νύχτα;

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται 500 πρόσωπα της δημόσιας διοίκησης, μεταξύ των οποίων δήμαρχοι, νομάρχες και πρώην βουλευτές, μετά από καταγγελίες για γρήγορο πλουτισμό.

Τα στοιχεία της περιουσιακής τους κατάστασης που εμφανίζονται στο έντυπο Ε9 εμφανίζουν αποκλίσεις σε σχέση με τα εισοδήματα που δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και...
 έξι μήνες, και σε κάποιες περιπτώσεις έχει ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ενώ άρχισε μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες για γρήγορο πλουτισμό ορισμένων πολιτικών προσώπων.

Τα στοιχεία προέκυψαν από τις διασταυρώσεις που δεν είναι απαραίτητο να στοιχειοθετούν και απόκρυψη εισοδήματος.

Το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει την αποστολή προσκλήσεων στους συγκεκριμένους φορολογούμενους προκειμένου να γίνει διεξοδικός έλεγχος του Πόθεν Έσχες από τον οποίο θα προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα.
 
krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Χρήστου Μακρυγιάννη

Τα ισλαμικά ιερατεία του Ιράν, του Πακιστάν και της Υεμένης έχουν στείλει ειδικά εκπαιδευμένους ιμάμηδες στην Αθήνα για την οργάνωση των φανατικών μουσουλμάνων στην ελληνικήπρωτεύουσα σε ομάδες αντίδρασης, αλλά και προώθησης του Ισλάμ σε Ελλάδα και Βαλκάνια γράφει σε άρθρο του ο Κώστας Χαρδαβέλλας …

Αλλά Οι μυστικές υπηρρεσίες της Ελλάδος που είναι ;

Υπάρχει σχέδιο οργανωμένο απο το Ισλάμ για κατάκτηση της Ευρώπης ,το βλέπουν όλοι ,το είδαν οι Φιλανδοί οι Ελβετοί οι Γάλλοι, όλος ο κόσμος… θυμηθείτε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας και μόνο εμείς οι έξυπνοι πολιτισμικοί διεθνιστές με έναν Πρωθυπουργό χωρίς πυγμή , με εναν Υπουργό Δημοσίας Τάξεως να (προστατέυει )τους λαθρομετανάστες ,με εναν υπουργό Εθνικής Αμύνης να ενδιαφέρεται μόνο και μόνο για το προσωπικό του αρχηγικό προφίλ και έχοντας απέναντι του το σύνολο των Αξιωματικών των Ε.Δ εκτός της ηγεσίας φυσικά.

Ποιος θα δώσει την εντολή για τον έλεγχο των 400 παρανόμων τζαμιών που υπάρχουν σήμερα στην Ελληνική επικράτεια ;
Όταν το Σύνταγμα ρητά αναφέρει όποιος επιβουλεύεται την ασφάλεια ,την ακεραιότητα της Πατρίδος συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Εμείς δεν έχουμε ορκιστεί πίστη στο σύνταγμα ; Υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος που έχει γνώση και δεν βλέπει αυτό που έρχεται ;

Φωνάζει ο Ι .Κοραντής πρώην Αρχηγός της ΕΥΠ και επιφανείς πρέσβεις οτι εκτουρκίζεται η Θράκη μας και στο ΥΠΕΞ είναι νεοωθομανοι και εμείς βλέπουμε Ακροδεξιούς και Εθνικιστές .

Δεν τιμάται η Ποντιακή γενοκτονία στην Κομοτηνή επειδή φοβούνται οι δημοτικοί Άρχοντες ραγιάδες και εμείς το παίζουμε δήθεν υπεράνω!

Δεν θέλω να πιστέψω ότι Έλληνες πολιτικοί είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία αλλά δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω πλέον !

Ο Πεταλωτής που κατάγεται από την Θράκη και αντί να οργώσει τη Θράκη για να ανυψώσει το ηθικό των Ελλήνων ,Μουσουλμάνων και Χριστιανών τρέχει να ανασηκώσει να μην πω τι, στα ινστιτούτα του Κολωνακίου.

Εμείς Πατριώτες τί κάνουμε όμως ; Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την κατάντια της Πατρίδος όλοι να σηκώσουμε την φωνή μας να αντιδράσουμε στο χώρο μας ,στην παρέα μας, στον κύκλο μας .

Δάσκαλοι Πανεπιστημιακοί να γράφουν άρθρα, κανένας πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων (Πιπερόπουλος ,Μαρκεζίνης ) δεν γράφουν το παραμικρό !

Χάνεται η Πατρίδα Έλληνες. Σε λίγο τίποτε από αυτά που απολαμβάνουμε σήμερα δεν θα είναι αυτονόητο .

Αντιδράστε Πατριώτες !

Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας .Μην περιμένετε από αυτούς που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση να μας σώσουν γιατί και να θέλουν, που δεν θέλουν δεν μπορούν.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΉΣΤΟΣ
ΑΝΩΤ.ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ε.α

Πηγή ‘Αγιορείτικο Βήμα’

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr

ΣΧΟΛΙΟ : ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΥΜΕ  ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ  HEIL GAP ( or mind the GAP )

  1. ΦΑΚΕΛΟΣ EURABIA – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ (ΜΕΡΟΣ3)

  2. ΦΑΚΕΛΟΣ EURABIA -ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ (ΜΕΡΟΣ2)

  3. ΦΑΚΕΛΟΣ EURABIA – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ (ΜΕΡΟΣ1)

  4. EURABIA η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

      http://1greek.wordpress.com

Διαβάστε περισσότερα » »

Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι στον οργανισμό

Η ζάχαρη δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό πέραν των θερμίδων. Όμως για να μεταβολιστεί καταναλώνονται θρεπτικά συστατικά και φορτώνεται ο οργανισμός με τοξίνες που έχει η ζάχαρη εξαιτίας της επεξεργασίας της.
 

Η αφαίρεση του πίτουρου και του σπέρματος από το σιτάρι, το απογυμνώνει από τις βιταμίνες Β, τις πρωτεΐνες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο και το κάνει να προσφέρει στον οργανισμό μόνο άμυλο.


Έτσι, όταν τρώμε ζάχαρη και άσπρο (κεκαθαρμένο) αλεύρι  συμβαίνουν τα εξής:

-    Για να γίνει ο μεταβολισμός τους χρειάζονται βιταμίνες Β, φωσφόρος και μαγνήσιο. Αφού αυτά τους έχουν αφαιρεθεί, πρέπει ο οργανισμός να κάψει τα δικά του αποθέματα για να μεταβολίσει το αλεύρι και τη ζάχαρη. Έτσι, προκαλείται στον οργανισμό έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Η έλλειψη βιταμίνης Β προκαλεί κούραση, κατάθλιψη, νευρικότητα, ιδιοτροπίες, μουδιάσματα (εικόνα ήπιου αλκοολισμού).  Η έλλειψη ιχνοστοιχείων προκαλεί κακή επούλωση τραυμάτων και τερηδόνα μεταξύ άλλων.
-    Η δίαιτα αυτή έχει πολλές θερμίδες και:
  • οδηγεί σε λιπογένεση, δηλαδή παχαίνουμε,
    • αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων λόγω λίπους,
    • αυξάνεται η αποβολή ασβεστίου με τα ούρα, δηλαδή χάνουμε ασβέστιο,
    • ελαττώνεται η ανοσολογική ετοιμότητα, δηλαδή γινόμαστε πιο ευάλωτοι στις αρρώστιες,
-    Η γλυκόζη ανταγωνίζεται την πρόσληψη της βιταμίνης C από τα κύτταρα. Όσο πιο πολλή ζάχαρη και άσπρο αλεύρι τρώμε, τόσο πιο λίγη βιταμίνη C μπορεί ο οργανισμός μας να απορροφήσει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απορροφάται λιγότερος σίδηρος και να μεταβολίζονται πιο δύσκολα όλες οι τροφές.
  • Επίσης, να μη γίνεται γρήγορη επούλωση (λόγω μη σχηματισμού κολλαγόνου),
  • τα τριχοειδή αγγεία να παρουσιάζουν μεγάλη ευθραυστότητα,
  • να παθαίνουμε εύκολα φλεγμονές,
  • να μειώνεται η αποβολή τοξινών με αποτέλεσμα να παθαίνουμε πιο εύκολα αλλεργίες,
  • να γερνάμε πιο γρήγορα,
  • να χαλάνε τα δόντια μας.
Η τερηδόνα είναι μια χρόνια ασθένεια την οποία ο οργανισμός δεν ξεπερνά ποτέ. Η τερηδόνα ρίχνει για πάντα το επίπεδο υγείας του ατόμου.

-    Η αύξηση του σακχάρου του αίματος οδηγεί σε:
  • Μεγάλες αυξομειώσεις της πίεσης του αίματος με πολύ κακή επίδραση σε όλο τον οργανισμό,
  • Πτώση της άμυνας του οργανισμού, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε πιο εύκολα (λόγω μείωσης της φαγοκυτταρικής ικανότητας των πολυμορφοπύρηνων).
  • Έκκριση ινσουλίνης και άμεση πτώση του σακχάρου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμε τον οργανισμό μας και να πεινάμε πολύ γρήγορα.
Προσπαθήστε να μη δίνετε στα παιδιά προϊόντα που περιέχουν άσπρο αλεύρι και ζάχαρη, και οπωσδήποτε να μην περιέχονται στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Οι καλές διατροφικές συνήθειες είναι απ’ τις πιο σημαντικές κληρονομιές που μπορείτε ν’ αφήσετε στα παιδιά σας.

Αννα Πατσούρου Παιδίατρος 

Διαβάστε περισσότερα » »

Επέστρεψε στο Τσοτύλι Κοζάνης η θηλυκή αρκούδα

Δεν λέει να απομακρυνθεί με τίποτα μια θηλυκή αρκούδα, η οποία βρήκε «καταφύγιο» πολύ κοντά στα τελευταία σπίτια της γραφικής κωμόπολης του Τσοτυλίου Κοζάνης. Είναι η τρίτη φορά που επιστρέφει το ζώο στο ίδιο σχεδόν σημείο.
Κοζάνη — Τους κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής από την παρουσία της αρκούδας, επισημαίνει, με ανακοίνωσή της, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, τονίζοντας ότι «κάτοικοι της περιοχής και μικρά παιδιά πλησιάζουν την αρκούδα, είτε από περιέργεια, είτε απλά για να βγάλουν φωτογραφίες».
Πρόκειται για την ίδια αρκούδα, η οποία, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, είχε απομακρυνθεί από την ίδια περιοχή, μέσω της καταστροφής της βλάστησης που χρησιμοποιούσε ως καταφύγιο, όπως είπε ο επιστημονικός συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, δασολόγος Κυριάκος Σκορδάς και πρόσθεσε ότι η ίδια αρκούδα είχε απομακρυνθεί πέρσι από την περιοχή, με άδεια της Διεύθυνσης Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας του ΥΠΕΚΑ, με διαδικασίες νάρκωσης και μεταφοράς της σε άλλη περιοχή.
«Τώρα, το ζώο επέστρεψε, μαζί με το αρκουδάκι της. Η αρκούδα έχει εγκλιματιστεί και θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι απομάκρυνσής του», είπε ο κ. Σκορδάς και κάλεσε την Πολιτεία να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και με την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού της αρκούδας.

πηγή: NewsKosmos.Com/news.pathfinder.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εγκαίνια 14ης Ανθοκομικής Έκθεσης στην Πτολεμαίδα (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 24/05 τα εγκαίνια  της 14ης  Ανθοκομικής Έκθεσης  στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς στην Πτολεμαίδα. Το kozan.gr βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει το βίντεο που ακολουθεί…




Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της δυσλειτουργίας της παθολογικής στο Μποδοσάκειο (του Αλέξανδρου Λυσιμάχου)

Εδώ και αρκετό καιρό πολλά και διάφορα γράφονται στον τοπικό τύπο και συνεχίζουν πολλά να λέγονται υπό μορφή φημών για το ενδεχόμενο να διακοπεί η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής στο Μποδοσάκειο. Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να ακουστεί και η άποψη του ίδιου του διευθυντή της Παθολογικής κλινικής για να μπουν ορισμένα πράγματα στη  σωστή τους θέση. Το ότι μέχρι σήμερα δεν συμμετείχαμε εμείς οι γιατροί της Π/Θ κλινικής στον όποιο ή στην παραφιλολογία που κυκλοφορεί όλο αυτό το διάστημα, οφείλεται σε μια επιλογή και στάση ζωής που λέει <<λειτούργησε όσο καλύτερα και πιο έντιμα μπορείς σαν γιατρός και προσπάθησε να λύσεις τα προβλήματα της δουλειάς σου μέσα στο χώρο της δουλειάς σου>>. Δυστυχώς, τα προβλήματα της Π/Θ κλινικής, που είναι χρόνια και υποτροπιάζοντα, οι άνθρωποι και οι φορείς που θα έπρεπε να τα λύνουν, είτε αδιαφορούν, είτε δεν έχουν τη δυνατότητα για πολλούς
και διάφορους λόγους να τα λύσουν, ή πιθανόν να υπάρχουν σκοπιμότητες που επιβάλλουν τη μη λύση των προβλημάτων…Οπότε πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να διακόψουμε τη σεμνή σιωπή μας.
Για να μην κουράσω με πολλές εισαγωγές όσους διαβάσουν αυτό το
κείμενο, απλά και αρχικά σύντομα αναφέρω συγκεκριμένα συγκριτικά στοιχεία της κίνησης της Π/Θ κλινικής κατά το 2011.
*Εκατοστιαία(%) κατανομή ημερών νοσηλείας ανά κλινική κατά το 2011 Π/Θ κλινική 24%, Χειρουργική 23%,Ορθοπεδική 20%, Καρδιολογική 11%, Παιδιατρική 6%, Μαιευτική- Γυναικολογική 6%, ΜΕΘ 5%, Ουρολογική 3%, ΩΡΛ 2% *Κίνηση στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) κατά το 2011 Παθολογικός τομέας 14.462 περιστατικά, ποσοστό 68% Χειρουργικός τομέας 6.828 περιστατικά, ποσοστό 32% Σημείωση : Το ΤΕΠ του παθολογικού τομέα καλύπτεται 24 ώρες, 365 μέρες το χρόνο από γιατρό της Π/Θ κλινικής, ειδικευόμενο που έχει τη συνδρομή ειδικού παθολόγου. Κανονικά θα έπρεπε στα επείγοντα να βρίσκεται συνεχώς ειδικός ιατρός, πράγμα αδύνατο λόγω της έλλειψης  ικανού αριθμού ειδικών παθολόγων.
*Πρέπει να τονισθεί ότι η κίνηση (νοσηλευόμενοι, νέες εισαγωγές,
ασθενείς στα επείγοντα) της Π/Θ κλινικής κατά τις αργίες
(Χριστούγεννα, Πάσχα, τριήμερα άλλων αργιών κλπ) είναι πάντα
αυξημένη, όταν άλλες κλινικές είναι άδειες ή σχεδόν άδειες. Αυτό
αποδεικνύει ότι η Π/Θ κλινική δεν είναι κλινική χρονίως πασχόντων,
αλλά το αντίθετο, είναι η κατ εξοχήν κλινική του επείγοντος και βαρέος μη τραυματιολογικού περιστατικού (εγκεφαλικά επεισόδια, αναπνευστικά  νοσήματα, δηλητηριάσεις, αιμορραγίες ανωτέρου πεπτικού, οξέα  αιματολογικά, επιδημίες λοιμωδών νόσων, ηπατοπάθειες, πολυσυστηματικές ανεπάρκειες κλπ). Μάλιστα είναι κάτι το συνηθισμένο η Π/Θ να νοσηλεύει ασθενείς(και να χρεώνεται το θάνατό τους), ασθενείς που υποβλήθηκαν σε διάφορες ανεπιτυχείς θεραπείες σε νοσοκομεία του κέντρου και που καταλήγουν στην Π/Θ κλινική ουσιαστικά για να  πεθάνουν, οπότε στα στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους η Π/Θ αδικείται.
Όλο αυτό το βαρύ έργο της Π/Θ κλινικής, και κυρίως τις πολλές δύσκολες  και ιδιαίτερα κουραστικές εφημερίες καλούνται να φέρουν σε πέρας οι συνήθως τρεις (που πολλές φορές είναι μόνο δύο) ειδικοί παθολόγοι  ιατροί και οι τρεις (μερικές φορές τυχαίνει να είναι …τέσσερις !!!)  ειδικευόμενοι. Κάθε μήνα ο κάθε γιατρός της Π/Θ κλινικής καλείται να  εφημερεύσει 10 ή περισσότερες φορές, προκειμένου να καλυφθεί το  πρόγραμμα των εφημεριών, όταν στα άλλα νοσοκομεία της Κεντρικής και  της Δυτ. Μακεδονίας οι γιατροί είναι περισσότεροι και ως εκ τούτου οι  εφημερίες λιγότερες και πιο ανθρώπινες.
Τι σημαίνει, όμως, εφημερία στην Π/Θ κλινική στο Μποδοσάκειο;
Ο εφημερεύων γιατρός της Π/Θ κλινική καλύπτει το πρωινό ωράριο
ασχολούμενος με τους ήδη νοσηλευόμενους, καλύπτει, επίσης, τις όποιες  ανάγκες στα επείγοντα και από τις 3μ.μ. το απόγευμα έχει την επίβλεψη  και την ευθύνη όλων των νοσηλευόμενων της Π/Θ κλινικής, ασχολείται με  τις νέες εισαγωγές ασθενών και τις παρακολουθεί στενά, ιδιαίτερα όταν  πρόκειται για βαριά περιστατικά με κίνδυνο απώλειας ζωής π. χ.  γαστρορραγίες, δηλητηριάσεις, κρίσεις αναπνευστικής δυσχέρειας ,  κωματώδεις καταστάσεις άγνωστης αιτιολογίας κλπ ,συνεργάζεται και  βοηθάει τον ειδικευόμενο ιατρό που βρίσκεται στο ΤΕΠ, ανταποκρίνεται στις κλήσεις άλλων κλινικών που τον καλούν για παθολογική εκτίμηση  ασθενών τους(π.χ. για ρύθμιση αρτηριακής πίεσης, σακχάρου,
ηλεκτρολυτών, επεξήγηση -διερεύνηση και απροσδόκητων
εργαστηριακών αποτελεσμάτων κ. α.) ή ακόμα και για τη μεταφορά τους  στην Π/Θ κλινική, όταν προκύπτει πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί  από τους παθολόγους.
Όλα αυτά γίνονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο με τους συνήθως  3 γιατρούς της Π/Θ, που πολλές φορές είναι μόνο 2, ενώ προβλέπονται να  είναι 5 και ενώ ο δ/ντής της Π/Θ επιμένει ότι πρέπει να είναι 6 με  βάση την κίνηση της κλινικής και το είδος των ασθενών που νοσηλεύονται.
Οι παθολόγοι εφημερεύουν παραμένοντας μέσα στο Μποδοσάκειο, όπως  απαιτεί ο Νόμος, αλλά και οι πολλές και μεγάλες ανάγκες της Π/Θ  κλινικής, σε αντίθεση με κάποιους, που λόγω θέσης και ειδικού ρόλου  (π.χ. Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας) θα έπρεπε να δίνουν το καλό  παράδειγμα, αποφεύγοντας εφημερίες που στο επίσημο πρόγραμμα η  Διοίκηση του Νοσοκομείου τις εμφανίζει ως ενεργείς, στην ουσία όμως  δεν διαφέρουν από του να είναι πλασματικές, σε μια εποχή που  υποτίθεται ότι θα έπρεπε τέτοια φαινόμενα να είχαν εκλείψει. Αυτό όμως είναι δουλειά και ευθύνη της Διοίκησης να το αντιμετωπίσει, εφόσον  βέβαια θέλει… ή…μπορεί…
Το χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης της Π/Θ κλινικής σε ιατρικό (ειδικούς και ειδικευόμενους ιατρούς) και δυστυχώς και σε νοσηλευτικό προσωπικό  (δεν είναι δυνατόν μια μόνο νοσηλεύτρια να καλύπτει με ασφάλεια το  βραδινό ωράριο της Π/Θ κλινικής) ήταν γνωστό σε όλες τις διοικήσεις μέχρι και την σημερινή. Δεν νοείται να υπάρχει Διοίκηση που να μη  γνωρίζει τα προβλήματα του νοσοκομείου που διοικεί, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για προβλήματα μιας από τις δύο βασικότερες  κλινικές του  νοσοκομείου. Παρόλα αυτά υποθέτω ότι θα υπάρξει κάποιος
της που διοικεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο που θα παρέμβει  και πάλι, όπως έκανε στο παρελθόν και με κακεντρέχεια θα ρωτήσει
(επειδή κάποιοι όλα τα βλέπουν με κομματική καχυποψία).
-Αφήστε τη Διοίκηση ήσυχη. Εσείς οι παθολόγοι τι κάνατε για τα προβλήματα σας;
Επιστρέφουμε την ερώτηση. Όμως γεμάτοι αγωνία αναρωτιόμαστε πώς κάτι σοβαρό πρέπει να συμβαίνει όταν ένα Νοσοκομείο σαν το Μποδοσάκειο που έχει βγάλει έναν αντινομάρχη τον κ. Ονούφριο Μαυρίδη (που όπως ανάφερε σε τηλεοπτική του παρέμβαση ήταν μέλος μιας επιτροπής Υγείας την περίοδο της θητείας του, άρα είχε τότε κάποια δύναμη στα της υγείας του νομού), έναν νομάρχη τον κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη, έναν γιατρό τον κ. Νικόλαο Σαμαρά που πρόσφατα έγινε βουλευτής και που για χρόνια είναι παρόν στην πολιτική σκηνή, όλοι αυτοί στελέχη της πρώην μεγάλης
Δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, και με μια Διοικήτρια στέλεχος και πρώην υποψήφια βουλευτίνα (αν δεν κάνω λάθος) της ίδιας παράταξης, όταν, λοιπόν, αυτό το νοσοκομείο παρόλο που διαθέτει τέτοιας εμβέλειας κομματικά στελέχη του ισχυρού για τόσο χρόνια σε εξουσία ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να στελεχώσει σωστά την παθολογική κλινική του, όταν αυτό το Νοσοκομείο έχει περίπου τους μισούς γιατρούς απ’ αυτούς που έχει το Μαμάτσειο, όταν η κοινή Διοικήτρια των δύο Νοσοκομείων Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου δεν μπορεί να μετακινήσει δυο ειδικευόμενους ιατρούς από τους 10-12 που έχει η παθολογική του Μαμάτσειου Κοζάνης, ώστε να μπορούν να κάνουν σωστά και ανθρώπινα τις εφημερίες τους οι (μόνο) τρεις ειδικευόμενοι που είναι σήμερα στο Μποδοσάκειο ε, τότε κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει που πιθανότατα έχει σχέση με τα παιχνίδια εξουσίας και δύναμης της ευρύτερης περιοχής …
Ως προς το τι έκανε ο Διευθυντής της Π/Θ κλινικής Αλέξανδρος Λυσιμάχου σχετικά με το πρόβλημα υποστελέχωσης της κλινικής όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχει σωρεία εγγράφων (διαθέσιμα σε όποιον ενδιαφέρεται να λάβει γνώση) με τα οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάει την βοήθεια των αρμοδίων. Όμως οι άνθρωποι που θα έπρεπε να έχουν την δύναμη να πιέσουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα, διάλεξαν την εύκολη λύση : προχώρησαν στη διασπορά κακοηθειών και ψευτιάς. <<Την Παθολογική κλινική θέλουν να την κλείσουν οι ίδιοι οι γιατροί της>>. <<Την κλινική την έκλεισε ο Λυσιμάχου. Παίρνει συνέχεια αναρρωτικές άδειες  εξαγοράζοντας επιτροπές.>>, τέτοια και άλλα παρόμοια χρησιμοποιούν. Για
να καλύψουν την ανεπάρκεια τους; Για να καλύψουν την βούληση που δεν έχουν; Για να καλύψουν οτιδήποτε άλλο που εγώ δεν μπορώ να φανταστώ μια και δεν γνωρίζω από πολιτικά παιχνίδια;
Ο Λυσιμάχου από τις 6 Απριλίου του 2000 που ανέλαβε την Διεύθυνση της Παθολογικής κλινικής : την στήριξε επιλέγοντας την όντας Ναουσαίος και παρότι γνώριζε τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν τότε στην Π/Θ κλινική, την αναβάθμισε επιστημονικά και λειτουργικά και την υπηρέτησε μα αυταπάρνηση σωστά και έντιμα. Σε πολλές περιπτώσεις για μεγάλο διάστημα κράτησε σε λειτουργία την παθολογική κλινική μόνο με έναν επιμελητή παθολόγο. Υπήρξε μια περίοδος που είχε μείνει εντελώς μόνος και αναγκάστηκε η τότε Διοίκηση να ζητήσει την βοήθεια του Νοσοκομείου Φλώρινας. Τρεις παθολόγοι τότε από το Νοσοκομείο Φλώρινας βοήθησαν στην κάλυψη των εφημεριών, επειδή ήταν ανθρωπίνως αδύνατον μόνος του ο Λυσιμάχου να καλύπτει εφημεριακά όλο το μήνα, δηλαδή 30 ημέρες και νύχτες! Από περικοπές αμοιβής των υπεράριθμων εφημεριών το Νοσοκομείο
οφείλει στον Λυσιμάχου 10.340,00 Ευρώ για τα έτη 2006, 2007, 2008, 2009μέχρι και τον Ιανουάριο 2010 και έπεται το υπόλοιπο 2010 ίσως και το 2011. Και πρόκειται για εφημερίες μέσα στο Νοσοκομείο με πολύ ξενύχτι, αγωνία, κόπο, ένταση και όχι για εφημερίες … πλασματικές (με τα παντοφλάκια μας και τις πιτζαμούλες μας στο σπίτι, ενώ το όνομα μας είναι στο πρόγραμμα ενεργών εφημεριών ).
Και για να αποκατασταθεί η αλήθεια και για να μπει ένα τέλος στις
βαριές συκοφαντίες που εις βάρος μου και με δόλο διασπείρουν τα άτομα  που γνωρίζουν καλά την αλήθεια (επειδή κατέχουν θέσεις κλειδιά στο Νοσοκομείο) δηλώνω ότι εγώ ο Διευθυντής της Π/Θ Αλέξανδρος Λυσιμάχου βρίσκομαι σε γονική άδεια, όπως γονική άδεια χορήγησε το Νοσοκομείο στον ένα παθολόγο ογκολόγο ιατρό και σε τρεις άλλους υπαλλήλους όπως το προβλέπει ο Νόμος για υπαλλήλους που έχουν ανήλικα τέκνα κάτω των τεσσάρων ετών.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και θα επανέλθω εάν και όταν χρειαστεί.

Πτολεμαΐδα, 18-5-2012
Γράφει ο Αλέξανδρος Λυσιμάχου
Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής

Διαβάστε περισσότερα » »