Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΙΝΔΟΙ και ΚΙΝΕΖΟΙ επιβεβαιώνουν ΒΑΣΗ UFO στα ΙΜΑΛΑΙΑ;

Το Kongka La είναι μία κορυφογραμμή στα Ιμαλάια στην αμφισβητούμενη παραμεθόρια περιοχή Ινδίας-Κίνας στο Ladakh (για την ΝΔ Ινδία) ή Aksai Chin (για την ΒΑ Κίνα). Σύμφωνα με τους ντόπιους στην ινδική και την κινεζική πλευρά, στην περιοχή έχουν γίνει....
αντιληπτά UFO να βγαίνουν από το έδαφος σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Ως εδώ τέτοιου είδους μαρτυρίες είναι κλασικές και δεν αποτελούν κάτι καινούργιο. Το ζήτημα, όμως, αποκτάει διαφορετικό ενδιαφέρον όταν σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Ινδός Υπουργός Άμυνας, A.K. Antony δηλώνει πως «Η Ινδία έχει βρει μια ενεργή βάση UFO στα Ιμαλάϊα. Συνεργαζόμαστε με την Κίνα και τον ΟΗΕ για να συζητήσουμε πώς θα χειριστούμε αυτή την αλλοδαπή εισβολή».

Ο ΟΗΕ, όπως έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν έχει ειδική επιτροπή για εξωγήινους και «υπεργήινες υποθέσεις». Έτσι ο Δρ John Malley, εμπειρογνώμονας UFO, της Ομάδα των Ηνωμένων Εθνών για Εξωγήινους, επισκέφθηκε την περιοχή και επιβεβαίωσε ότι τα διαστημόπλοια που παρατήρησε να μπαινοβγαίνουν, ήταν πράγματι εξωγήινα. «Τα διαστημόπλοια είχαν μοβ φως που προερχόταν από το κάτω μέρος του πλοίου τους, και είχαν ευδιάκριτες σημάνσεις στην κάτω πλευρά τους. Ήταν κλασικά πλοία των Gootan. Δεν ήταν, ωστόσο, κάποια από τα θωρηκτά τους».

Σύμφωνα με τον Δρ Malley, ο οποίος έχει μελετήσει το θέμα εδώ και μία εικοσαετία, οι Εξωγήινοι έρχονται για να βοηθήσουν. Μάλιστα, πρόκειται για δύο φυλές: αυτές από τον πλανήτη Gootan και εκείνες από τον πλανήτη Zeeba. Και οι δύο βρίσκονται εκτός του γαλαξία μας αλλά ο πλανήτης τους είναι σαν τον δικό μας.

Ο Δρ Malley έχει περιοδεύσει τον κόσμο, μιλώντας στις κυβερνήσεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη εισβολή εξωγήινων (που πιστεύει πως θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015) και το πώς να αντιμετωπίσουν καλύτερα τους αλλοδαπούς επισκέπτες. «Πρέπει να συμπεριφερόμαστε με σωστό τρόπο όταν ασχολούμαστε με τους Gootans. Εάν όχι, είμαστε καταδικασμένοι», δήλωσε ο Δρ. Malley.

Η Ομάδα των Ηνωμένων Εθνών για εξωγήινους ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση για τις 22 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ασχοληθούν με το θέμα εκτενέστερα.

Τώρα, αν όλα αυτά αληθεύουν και δεν εμπίπτουν σε κάποιο είδος παραπληροφόρησης ενάντια στην νοημοσύνη μας, προκειμένου να οδηγηθούμε σε παγκόσμια υπερ-Κυβέρνηση μέσω δήθεν εξωγήινης εισβολής, έχει ενδιαφέρον να δούμε για ποιο λόγο η συγκεκριμένη βάση στα Ιμαλάϊα βγαίνει τώρα στο φως:

Ο λόγος που τώρα αποκαλύπτουν το συγκεκριμένο γεγονός (αν και το γνώριζαν εδώ και χρόνια) είναι γιατί πρόσφατα, κάποιοι ινδουιστές προσκυνητές στην πορεία τους προς το βουνό Kailash από τις χώρες των Δυτικών, συνάντησαν τυχαία, παράξενα φώτα στον ουρανό. Οι τοπικοί οδηγοί, στην κινεζική επικράτεια τους είπαν ότι αυτό δεν ήταν κάτι καινούργιο αλλά ένα απόλυτο φυσιολογικό φαινόμενο που συμβαίνει στην περιοχή. Δεν γνώριζαν, όμως, ότι ανάμεσά τους βρισκόταν ένας συντάκτης του Ινδικού The Times (τη μεγαλύτερη αγγλόφωνη εφημερίδα στην Ινδία) και είχε προγραμματίσει να εκθέσει την συγκάλυψη της εξωγήινης βάσης από την Ινδία. Επειδή, λοιπόν, η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να σταματήσει τον ερευνητή αποφάσισε να δώσει η ίδια την είδηση προκειμένου να ελέγξει την πληροφορία όπως ήθελε.

Διαβάστε περισσότερα » »

27-08-1922 Μικρασιατική Καταστροφή (video)

«Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας
να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα…»....


Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ’ δημοτικού.
Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια, Αθήνα, εκδ. ΟΕΔΒ, 2006, σελ. 100




Διαβάστε περισσότερα » »

Γ@#ώ την ευρώπη σας ,τους ευρωνόμους σας και το ευρώ σας ... αλήτες με γραβάτα είστε όλοι σας ...

Μετανάστες από γειτονικές χώρες, με λίγους μόνο μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα και οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας, μπορούν να πάρουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ ύψους 716 ευρώ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βουλγάρα 60 ετών η οποία έχει δουλέψει μόνο έναν χρόνο στην Ελλάδα, κατοικεί στη χώρα παίρνει από το....
ΙΚΑ σύνταξη του ΕΚΑΣ 716 ευρώ. Όχι, δεν είναι το τελευταίο σύντομο ρατσιστικό ανέκδοτο, αλλά η νέα ασφαλιστική καταιγίδα που θα μεγαλώσει αναπόφευκτα τη «μαύρη τρύπα» του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας.


Ο αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση Βουλγάρων εργαζομένων τριπλασιάστηκε απότομα τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας την εύλογη απορία της αρμόδιας διεύθυνσης του ΙΚΑ. Το μυστήριο βεβαίως λύθηκε όταν οι υπάλληλοι ανέτρεξαν στους κοινοτικούς κανονισμούς απονομής συντάξεων. Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι, ως ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης στην χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου του 2009 και απολαμβάνουν τα ίδια εργασιακά και συνταξιοδοτικά προνόμια με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Έτσι, ακόμα και με λίγους μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα, ένας Βούλγαρος, ένας Ρουμάνος ή ένας Πολωνός που έχει δουλέψει 14-15 χρόνια στην πατρίδα του, μπορεί (στα 65 ο άντρας, στα 60 η γυναίκα) να πάρει την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, ύψους 486 ευρώ, όπως επίσης να κάνει και αίτηση για χορήγηση του ΕΚΑΣ, ύψους 230 ευρώ.

Το ποσό θεωρείται αστρονομικό για τη Βουλγαρία, η οποία καταβάλλει συντάξεις‐ψίχουλα, της τάξεως των 40 έως 130 ευρώ. Αυτοί οι αλλοδαποί όμως ζουν στην Ελλάδα ή απλώς εισπράττουν τη σύνταξη από το ΙΚΑ και συνεχίζουν να διαμένουν στην φθηνή χώρα τους;


Τα μικροκυκλώματα πέριξ της Ομόνοιας, τα οποία εκμεταλλεύονταν πριν από λίγα χρόνια τους αλλοδαπούς για να τους βγάλουν την περιβόητη άδεια παραμονής και εργασίας (500 έως 1.800 ευρώ ήταν η ταρίφα για την άδεια), σπεύδουν τώρα να βγάλουν σύνταξη με το αζημίωτο… Το σημαντικότερο κατόρθωμά τους είναι να ξεπεράσουν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούν εξίσου και εμάς τους Έλληνες και να δηλώσουν ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας εντός της ελληνικής επικράτειας, λαδώνοντας κάποιον πρόθυμο να δανείσει τη διεύθυνσή του, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνταξιοδότηση είναι ο αλλοδαπός να αποδείξει ότι διαμένει μόνιμα στην χώρα μας. Έτσι, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ συχνά διαπιστώνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις αναφέρεται η ίδια διεύθυνση σπιτιού, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και αυτή τη φορά δεν έχουν βρει την άκρη του νήματος. Η Μαρίνα Δ., 66 ετών, από τη Βουλγαρία, ήρθε πέρυσι στη χώρα μας ενώ ήδη είχε διανύσει 25 χρόνια ασφάλισης. Η σύνταξη που περίμενε να πάρει στην χώρα της δεν ήταν παραπάνω από 130 ευρώ. Δούλεψε λοιπόν έναν χρόνο σε συνεργείο καθαριότητας και μετά την 1η Ιανουαρίου, που βαφτίστηκε και επισήμως ισότιμη Ευρωπαία πολίτης (αφού εξέπνευσε και η διετής μεταβατική περίοδος που είχε ζητήσει από την Ε.Ε., το Υπουργείο Απασχόλησης), πληροφορήθηκε ότι δικαιούται σύνταξη από το ΙΚΑ.

Βάσει των κοινοτικών κανονισμών, οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι αν έχουν ασφαλιστεί έναν χρόνο στη χώρα υποδοχής τους, έχουν συγκεντρώσει το σύνολο των απαιτούμενων ενσήμων και συμπληρώσει το όριο ηλικίας, ενώ αποδεδειγμένα είναι μόνιμοι κάτοικοι σε αυτή τη χώρα, δικαιούνται να πάρουν σύνταξη.

Το σκεπτικό που διέπει την κοινοτική νομοθεσία είναι ότι κάθε κράτος‐μέλος είναι υποχρεωμένο να προσφέρει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την ανάλογη περίθαλψη στους Ευρωπαίους πολίτες που διαμένουν και εργάζονται σε αυτό. Η Μαρίνα Δ., που γνώριζε ότι δεν θα τα ’βγαζε πέρα με τις πολύπλοκες διαδικασίες των ασφαλιστικών ταμείων, πλήρωσε 4.000 ευρώ στο κύκλωμα, στο οποίο σημειωτέον συμμετέχουν και δικηγόροι, για να βγάλει την κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ, ενώ σε δύο χρόνια μπορεί να κάνει αίτηση και για το ΕΚΑΣ! Προφανώς έπεσε θύμα εκμετάλλευσης, αφού η συνήθης αμοιβή των δικηγόρων για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι 500 έως 800 ευρώ (μία έως δύο συντάξεις). Τα νέα διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα, ο κουμπάρος έφερε τον μπατζανάκη και η μητέρα την ξαδέλφη, με αποτέλεσμα 7 στους 10 πολίτες άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταθέτουν αιτήσεις για συνταξιοδότηση στο ΙΚΑ να είναι Βούλγαροι. Στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες που δουλεύουν σε συνεργεία καθαριότητας ή προσέχουν ηλικιωμένους και λόγω της κοντινής απόστασης με την Ελλάδα, για να φτουρίσει και η σύνταξη, μένουν στα χωριά τους στη Βουλγαρία. 130.000 Βούλγαροι και Ρουμάνοι εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα
ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σήμερα στην χώρα μας ζουν και εργάζονται 130.000 Βούλγαροι και Ρουμάνοι. Το ΙΚΑ γνωρίζει το πρόβλημα και δεν κρύβει πως στο μέλλον θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκτιμούν ότι οι αιτήσεις Βουλγάρων για συνταξιοδότηση στη Βόρεια Ελλάδα είναι χιλιάδες. Το υπόλοιπο 30% των αιτήσεων από ευρωπαϊκές χώρες έχει υποβληθεί από Ρουμάνους, Πολωνούς και Έλληνες που έχουν δουλέψει στο Βέλγιο και τη Γερμανία. Σε αυτό το σημείο εντοπίζονται οι στρεβλώσεις του συστήματος για να μην κατηγορηθούμε ότι «γκετοποιούμε», με βάση ρατσιστικά στερεότυπα, ανθρώπους που εργάζονται σε σκληρά επαγγέλματα, συνήθως ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι, αντιμετωπίζοντας καθημερινά την εργοδοτική ασυδοσία και βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, όπως συνέβη με τη δολοφονική απόπειρα κατά της Βουλγάρας Κωνσταντίνας Κόυνεβα.

Η στρέβλωση εντοπίζεται στη χαώδη διαφορά μισθών και συντάξεων των κρατών του πρώην ανατολικού μπλοκ σε σχέση με το επίπεδο αποδοχών στη χώρα μας. Επί παραδείγματι, ο Έλληνας που δούλεψε 25 χρόνια στις στοές του Βελγίου και 5 χρόνια στην Ελλάδα, θα πάρει τουλάχιστον 1.000 ευρώ σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα του Βελγίου και άλλα 250 από το ΙΚΑ. Αντίθετα, στην περίπτωση των βαλκανικών κρατών που εντάχθηκαν στην Ε.Ε., το ποσό που απονέμει π.χ. η Βουλγαρία και η Ρουμανία δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ. «Η διαφορά θα επιβαρύνει το ΙΚΑ», επισημαίνουν ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος και συμπληρώνουν : «Πρόκειται για ανθρώπους που απλώς κάνουν τα τελευταία ένσημά τους στην Ελλάδα, έχουν δηλαδή μηδενική προσφορά στο σύστημα και λαμβάνουν κανονική σύνταξη. Πολλές φορές δεν τους ξέρουν ούτε οι γείτονες αλλά ούτε και οι δημοτικές αρχές. Εκτός από συντάξεις γήρατος, πολλοί έχουν πάρει επιδόματα παραπληγικών, τυφλότητας κ.λ.π. Έχουμε κράτος πρόνοιας και είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε, όμως στο μέλλον το κόστος θα είναι υπέρογκο».

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Διαβάστε περισσότερα » »

Έκλεισε το deal συγχώνευσης Alpha-Eurobank;

Οργιάζουν οι φήμες στο διαδίκτυο ότι επετεύχθη συμφωνία συγχώνευσης Alpha Bank και Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στο ίντερνετ, η συμφωνία επετεύχθη σήμερα, Σάββατο, και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, ή το αργότερο αύριο. Πιστεύεται ότι οι .....
δύο μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες της χώρας καταλήγουν σε συμφωνία συνένωσης με τη συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα ακολουθήσει και επενδυτικού σχήματος από το Κατάρ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Eδω ο κοσμος καιγεται...και το ..... χτενιζεται

Το καθηκον της κανει και η τωρινη κυβερνηση η οποια ειναι αντιμετωπη με εκατονταδες φωτιες σε ολη την χωρα,και πως να μην πιασουν φωτια τα καλυτερα οικοπεδα οταν ο αστειος υπουργος θελει να νομιμοποιησει ολα τα αυθαιρετα?
 
Αυτη η συνεχομενη συναλλαγη κρατους(παρακρατους)πολιτων με σκοπο το μαζεμα χρηματων ειναι κατι που συμβαινει μονο εδω,περαιωσεις,ξαναπεραιωσεις,ευνοικες ρυθμισεις και παλι απο την αρχη,γιατι να ειναι ο πολιτης σωστος με τις υποχρεωσεις του προς το κρατος αφου ξερει οτι στο τελος θα γλυτωσει και δεν θα πληρωσει οσα του αναλογουν?
 
Γιατι να μην καψουν τα παντα εφοσον γνωριζουν οτι μετα θα κτισουν ανετα και σε 15 χρονια ενας επομενος γελοιος υπουργος θα τους τα νομιμοποιησει?
 
Δεν κτιστηκε η Πεντελη?Πειτε μου μια καμμενη περιοχη που δεν κτιστηκε μια βιλα με πισινα και παραμενει εκει υπερηφανη και αγερωχη γελωντας και ξεφτιλιζοντας το ασυστολο αυτο κρατος?

Και ειναι εθιμο καθε κυβερνηση να παραδιδει την χωρα στην επομενη...καμμενη,για να μπορει η επομενη να λεει οτι παρελαβε"καμμενη γη"αλλοιως δεν γινεται τελετη παραδοσης.

Εν τω μεταξυ ενω η χωρα καιγεται το πασοκ...η κυβερνηση ασχολειται με το αν μιλησει ο κωπηλατης στην Θεσσαλονικη και τι θα πει.

Τι να πει ο ερημος,σαν καμμενο κουπι ειναι,σαν σκασμενο λαστιχο ποδηλατου,ξεφουσκωτο και καλυμενο με κολλα μην του φυγει ολος ο αερας.

Δηλαδη αυτο που γινεται μπορει να το πουμε και .....

Εδω η  χωρα καιγεται και το ..... κτενιζεται.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ "ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ"

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Αντιμετωπίζει την διεθνή πραγματικότητα όπου κυριαρχεί η προσπάθεια εξέλιξης της παγκοσμιοποίησης, κινούμενη από μεγάλες ιστορικές δυνάμεις του χρήματος. Δυνάμεις που άλλοτε σε συνεργασία και άλλοτε σε διαμάχη επιδιώκουν τον έλεγχο του δυτικού κόσμου καθώς και των σφαιρών επιρροής.
 
Στην εξέλιξη αυτή του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος παρακολουθούμε δομικές κρίσεις που αποσκοπούν στην κλιμάκωση της κερδοφορίας. Ο καπιταλισμός σε αυτή την ιστορική φάση επιδιώκει την πλήρη διάλυση των εθνικών κρατών και οικονομιών και την μετατροπή ευρύτατων γεωγραφικών χώρων- αγορών.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθοδηγείται ολοκληρωτικά από τις δυνάμεις του τραπεζικού- χρηματιστηριακού κεφαλαίου και τις πολυεθνικές, αδιαφορώντας για την κατάσταση των εθνικών κοινωνιών.
 
Το γραφειοκρατικό τέρας των Βρυξελλών αντιστρατεύεται κάθε εθνική, παραδοσιακή, πολιτιστική αξία και επιχειρεί την πλήρη καταστολή των εθνικών δυνάμεων.
 
Στο ίδιο πλανητικό τοπίο διαμορφώνονται δυνάμεις ή πόλοι που λειτουργούν αντίριπα ή σε συνεργασία με την Δύση.
 
Στο συνοριακό μας περιβάλλον εξελίσσεται με τρόπο συστηματικό και αποφασιστικό η προσπάθεια του νεοωθωμανισμού να αναλάβει νέο ρόλο απειλώντας την κυριαρχία μας και την ιστορική μας υπόσταση, στο Αιγαίο, στη Θράκη και την Κύπρο.
 
Επιδιώκοντας την προσαρμογή των συμφερόντων τους σε πιθανούς συσχετισμούς , οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί αλλά πιθανόν και άλλοι αναμένουν την κατάλληλη στιγμή με διαρκή προετοιμασία εδάφους για να μας προξενήσουν προβλήματα.
 
Στο εσωτερικό η μακρά μεταπολιτευτική νύκτα έχει καταβάλλει την πατρίδα. Ένας διεφθαρμένος, ανίκανος και εξαρτημένος κοινοβουλευτισμός έχει δημιουργήσει παντού πληγές. 
 
Γενικευμένη διαφθορά, πελατειακή λειτουργία ου συστήματος, υποτέλεια στην εξωτερική πολιτική, κλίμα διάλυσης και χαμηλό φρόνημα στις ένοπλες δυνάμεις, χαοτικές συνθήκες στην παιδεία, νοοτροπία εύκολου πλουτισμού στην κοινωνία, καταλήστευση του δημόσιου πλούτου, γλωσσική πενία και αφασία, αντικοινωνικός συνδικαλισμός, εχθρικό κράτος για τον πολίτη και ένα ληστρικό τραπεζικό σύστημα, καταστροφή του παραγωγικού ιστού της οικονομίας, διαστρέβλωση της ιστορίας, εγκατάλειψη του ελληνισμού εκτός Ελλάδας, πνευματική παρακμή. 
 
Μια νεολαία που αναζητά σπουδές, εργασία και όνειρα και ξοδεύει τη δύναμή της σε ένα περιβάλλον απαξίωσης. Ένα σκηνικό βαθύτατα απογοητευτικό για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
 
Οι ελίτ –κάστες της μεταπολιτευτικής κοινωνίας είναι μέρος του ελληνικού προβλήματος .
Οι πολιτικοί οικοδόμησαν το κομματικό κράτος των συμμοριών που λήστευαν με πολλούς τρόπους και αναζητούσαν συνεχώς συνεργούς- ψηφοφόρους μέσω του πελατειακού συστήματος. Ανίκανοι να αντιληφθούν τον όλεθρο άφησαν την πατρίδα στο έλεος των κερδοσκόπων και των τραπεζιτών. 
 
Πρωτοστάτησαν στην διάλυση της εθνικής οικονομίας (αγροτική οικονομία- βιομηχανία) και υπερασπίστηκαν το ψευδοόραμα της Ευρωπαϊκής «πατρίδας». Πρόθυμοι πάντα να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις των ξένων. Συνειδητά ή ασυνείδητα εγκλημάτησαν έναντι της ιστορίας.
οι συνδικαλιστές κύρια πρόσωπα του δράματος, εξέθρεψαν την νοοτροπία της πελατείας, των προνομίων και των άνομων συναλλαγών. Εξελίχτηκαν σε αντικοινωνική δύναμη και στήριζαν όλες τις επιλογές που οδήγησαν στην χρεοκοπία. Πολλοί από αυτούς μεταπήδησαν στην πολιτική.
 
Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, εργολάβοι, εισαγωγείς, προμηθευτές, καναλάρχες, όσοι απαρτίζουν το οικονομικό κατεστημένο, πρωταγωνίστησαν στην κατασπατάληση των κονδυλίων των κοινοτικών πλαισίων ,των ειδικών ταμείων και του προϋπολογισμού επενδύοντας τίποτα ή ελάχιστα για να πάρουν τα πάντα. Δεν πρόσθεσαν τίποτα στην πραγματική οικονομία, χρησιμοποίησαν λαθρομετανάστες και ανασφάλιστη εργασία, διέφθειραν τους πάντες, και χωρίς ίχνος πατριωτισμού μετέφεραν χρήμα και επενδύσεις εκτός Ελλάδας.
 
Οι διπλωμάτες στην πλειοψηφία τους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με την κοσμοπολίτικη αντίληψη και την ελαστική συνείδηση, συνετέλεσαν στο ξεπούλημα.
Εύκολοι συνομιλητές και χωρίς την παραμικρή διάθεση εκπόνησης εθνικού σχεδιασμού και προοπτικής.
 
Οι δημοσιογράφοι που συνέβαλαν στον γενικότερο αποπροσανατολισμό και χειραγώγησαν τη κοινή γνώμη στους στόχους που έθετε κατά καιρούς το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Άλλοτε ήταν το χρηματιστήριο, άλλοτε οι Ολυμπιακοί αγώνες , άλλοτε η νομισματική ένωση. Συνέργησαν στην υποβάθμιση των πραγματικών προβλημάτων και στην πτώση των αξιών.
 
Οι τεχνοκράτες που ως ειδικοί αποδείχτηκαν μεγάλοι απατεώνες. Χρησιμοποιήθηκαν από το πολιτικό σύστημα για να πείσουν ότι ο προσανατολισμός που προτάθηκε είναι ο ιδανικός. Δεν ανησυχούσαν μέχρι το 2009 ενώ το χρέος λάμβανε τερατώδεις διαστάσεις. Έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιβολή της εξαρτημένης οικονομίας και ευθύνονται για την επιδημική μορφή που έλαβε ο ιδιωτικός δανεισμός. Με την ίδια προθυμία τώρα συμβάλουν στην εκποίηση του εθνικού πλούτου. Είναι αργυρώνητοι και ημιμαθείς.
 
Στα δεινά που έπληξαν και πλήττουν την χώρα ήρθε να προστεθεί η κατά κύματα εισβολή λαθρομεταναστών που σαρώνει όλη την επικράτεια με την ανοχή και την ευθύνη του πολιτικού κόσμου. Ζήτημα με τεράστιες επιπτώσεις στην ασφάλεια, την εργασία, την οικονομία, την υγεία, την εκπαίδευση την ίδια την κυριαρχία.
 
Μπροστά στο ιδιότυπο ελληνικό πρόβλημα και στις διεθνείς προκλήσεις οφείλουμε την ανασύνταξη των υγιών δυνάμεων της πατρίδας. Με γνώμονα την εθνική ιδεολογία που μετουσιώνεται σε πολιτική πράξη χωρίς στερεότυπα και εμμονές, χωρίς προκαταλήψεις και ακαμψία.
 
Δημιουργούμε ένα πολιτικό σχηματισμό που έχει σκοπό να ενώσει τους έλληνες που αγωνιούν πραγματικά για το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας.

Ένα Εθνικό Μέτωπο που θα επιδιώξει να
 
- Υπερασπίσει την κυριαρχία της χώρας.
 
- Να προτείνει ένα νέο αντιπροσωπευτικό σύστημα και μια ριζοσπαστική θεσμική μεταβολή
 
- Να διαφυλάξει την εθνική κοινωνία
 
- Να αντισταθεί σε κάθε υποτελή διάθεση από όπου κι αν προέρχεται
 
- Να σημάνει προσκλητήριο για την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας.
 
- Να δώσει στο περιβάλλον την θέση που του αξίζει και να απομονώσει τους κύριους ένοχους που είναι οι εκπρόσωποι του παρόντος συστήματος
 
- Να προστατεύσει την μικρομεσαία επιχείρηση και την αγροτική ιδιοκτησία και εκμετάλλευση από τις επιθέσεις των πολυεθνικών και τις αποφάσεις των υπερεθνικών ελίτ.
 
- Να αποκαταστήσει την έννοια του κράτους ως ενεργό φορέα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι ως τοποτηρητή των τοκογλυφικών συμφερόντων.
 
- Να αποδώσει στην εργασία τον πραγματικό θεμελιώδη ρόλο της στο πλούτο και να αναπτύξει την δράση που απαιτείται κατά της ανεργίας.
 
- Να απαντήσει στην επίθεση των διεθνιστών όλων των αποχρώσεων στο χώρο της παιδείας. Για να οικοδομηθεί μια παιδεία εθνική αντάξια των δυνατοτήτων και του προορισμού του λαού μας.
 
- Να προχωρήσει στην επαναξιολόγηση της διεθνούς θέσης και να παύσει η Ελλάδα να θεωρείται δεδομένη στους σχεδιασμούς των δυνάμεων.
 
- Να σημάνει προσκλητήριο πνευματικής εγρήγορσης απέναντι στην θλιβερή παρακμή.
Ένα Εθνικό Μέτωπο , αρραγές, ακηδεμόνευτο, δυναμικό, πρωτοπόρο, ενωτικό.

Εμπρός Ελλάδα
 
πληροφορίες: ιστοσελίδα: http://ethnikometopo.gr , e-mail: info@ethnikometopo.gr ,  προσωρινό τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947361035 , σελίδα φίλων στο Facebook: http://el-gr.facebook.com/pages/%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%A9%CE%A0%CE%9F/244355552248989
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκκαθαριστικά Απάτης και τρόμου για τους ανέργους…

Φέτος το υπουργείο οικονομικών κορόιδεψε τους ανέργους νέους, καθότι με μηδενικό εισόδημα το 2009, το 2010...
έρχεται χαράτσι από 100 έως 200€ γιατί δεν προσκόμισαν λέει αποδείξεις στην Εφορία!!!

Αν ο άνεργος νέος ή ο άνεργος οικογενειάρχης έχει από τους γονείς του ένα διαμέρισμα (ας είναι και μικρό) για να ιδιοκατοικεί, αυτό θεωρείται τεκμαρτό εισόδημα ιδιοκατοίκησης και έπρεπε να προσκομίσει αποδείξεις για να μην φορολογηθεί… Συγκεκριμένα διαμέρισμα 100τ.μ στο Κολωνό όπου κατοικώ με μηδενικό εισόδημα μου βάζουν τεκμαρτό 7200€ και με καλούν να πληρώσω 115€, γιατί δεν προσκόμισα αποδείξεις αγορών! Μα αν το γνώριζα βεβαίως θα έβαζα…

Αυτό όμως πουθενά δεν φαίνεται στις οδηγίες της Εφορίας… της οποίας της είχα διαβάσει πολύ καλά. Οι οποίες λένε ότι μέχρι 6000€ εισόδημα δεν χρειάζεται καμία απόδειξη... ουδεμία διευκρίνιση για τεκμαρτό, και ούτε είχα πληρώσει και το 2009.

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΑΤΗ κ. Βενιζέλο και Οικονόμου… και ελάχιστοι το έχουν αντιληφθεί μέχρι τώρα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρωταθλητής κόσμου στο τζούντο ο Ηλιάδης

Είναι ο κορυφαίος αθλητής του τζούντο στον κόσμο και το απέδειξε ξανά. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ηλίας Ηλιάδης... αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία των -90 κιλών, νικώντας με Ippon στον τελικό του Παρισιού τον Ιάπωνα Νταΐκι Νισιγιάμα, μετά από 3 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα.
Στον πρώτο γύρο νίκησε με Yuko τον Πολωνό Ρόμπερτ Κράβτσικ. Στο δεύτερο γύρο επικράτησε με Ιppon σε 4 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα τον Αλγερινό Λι Μπουγιακούμπ και στον τρίτο γύρο με τον ίδιο τρόπο σε 3.10 λεπτά προκρίθηκε επί του Βραζιλιάνο Ούγκο Πεσάνια. Στον ημιτελικό συνέχισε τη σειρά των Ippon, σε 4.19 λεπτά με αντίπαλο τον Κίριλ Ντενίσοφ από τη Ρωσία.
Ο 25χρονος τζουντόκα, σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2004. Ο 18χρονος τότε Ηλιάδης έγινε ο νεότερος Ολυμπιονίκης του τζούντο, κατακτώντας το χρυσό. Έκτοτε έχει αναδειχθεί δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (έχει και δύο ασημένια) και άλλες δύο φορές Πρωταθλητής Ευρώπης.
"Ξέρω ποιος είμαι και θέλω να πιστεύω ότι ξέρω που μπορώ να φτάσω αγωνιστικά. Όμως ακόμη και εγώ, αυτή τη στιγμή νοιώθω τρομερή ένταση από το μέγεθος αυτής της επιτυχίας και αυτού του μεταλλίου. Νοιώθω ότι σήμερα έκανα το κάτι παραπάνω και γι` αυτό το συγκεκριμένο μετάλλιο μου προκαλεί διπλή χαρά. Το πρώτο μου παγκόσμιο μετάλλιο ήρθε στο Κάιρο το 2005, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού. Τώρα, λίγους μήνες πριν την έλευση του δεύτερου παιδιού, έχω πολλούς λόγους να του αφιερώσω ένα τόσο σημαντικό μετάλλιο", τόνισε πανευτυχής ο Ηλιάδης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ν. Λυγερός:H συμβολή των νησιών του Ιονίου Πελάγους για την ΑΟΖ

Το θέμα της ΑΟΖ δεν είναι τοπικό και πρέπει να το εξετάζουμε ολικά και σφαιρικά, ειδικά όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μερικών. Η θέσπιση της ΑΟΖ δεν αφορά αποκλειστικά το Αιγαίο Πέλαγος βέβαια, αλλά και το Ιόνιο Πέλαγος, δίχως να ξεχάσουμε και το Λιβυκό.
Με άλλα λόγια...

η μελέτη της ελληνικής ΑΟΖ πρέπει να γίνει από όλες τις πλευρές, έτσι ώστε εκεί που υπάρχουν δυσκολίες να στηριζόμαστε σε δεδομένα, τα οποία έχουν κατοχυρωθεί. Το γενικό πλαίσιο είναι πάντα το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο ισχύει από το 1982. Αλλά στο Ιόνιο Πέλαγος υπάρχει και προηγούμενη συμφωνία με την Ιταλία, η οποία υπογράφτηκε το 1977 και χρησιμοποιεί για τον καθορισμό των συνοριακών σημείων τους μέγιστους κύκλους, δηλαδή την έννοια της μέσης γραμμής που υποστηρίζουν και τα διαγράμματα Voronoi.

Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο μπορούμε να αναδείξουμε και τη συμβολή των νησιών εκτός βέβαια από την ίδια την Κέρκυρα, διότι για τις ακραίες περιπτώσεις θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε το ανάλογο ακόμα και με μικρά νησιά. Έτσι τα νησιά Οθωνοί, Μαθράκι και Ερικούσσα δεν έχουν απλώς μια συμβολική ύπαρξη, αφού τα σημεία της συμφωνίας με την Ιταλία τα προσμετρούν, όπως το αποδεικνύει ο χάρτης πάνω στο οποίο βρίσκονται και τα σημεία της συμφωνίας, αλλά και η θεωρητική διαχωριστική γραμμή των ΑΟΖ της Ελλάδας και της Αλβανίας.


Βλέπουμε επιπλέον ότι για να γίνει μια αποτελεσματική συμφωνία όσο αφορά στην ΑΟΖ θα πρέπει ν' αγγίξουμε και το τριπλό σημείο επαφής, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο ενός κύκλου ακτίνας 40,6km, ο οποίος αγγίζει την Αλβανία, την Ελλάδα και την Ιταλία. Αυτό σημαίνει ότι το πλαίσιο στο Ιόνιο Πέλαγος είναι το σωστό και αρκεί να μετατραπεί σε πεδίο δράσης με τις διακρατικές συμφωνίες με διμερείς σχέσεις.


Έτσι αυτή η κατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την υπόθεση της Γαύδου με τη Λιβύη και για την υπόθεση του Καστελλόριζου με την Τουρκία. Ο καθορισμός της ελληνικής ΑΟΖ δεν φαίνεται πια με αυτή την προσέγγιση αυθαίρετος, όπως μας κατηγορούν. Είναι ένα ενιαίο πλαίσιο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τις υπογραφές της Κύπρου με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ.


κλίκ για μεγένθυση
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα "σέρνει" στον Σαμαρά ο Χάρρυ Κλυνν

Είναι γνωστό ότι όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο Χάρρυ Κλυνν, περνά «γενεές δεκατέσσερις» τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

Όμως μετά την συναίνεση στο νομοσχέδιο της Άννας Διαμαντοπούλου, ο ταλαντούχος δημιουργός έγραψε πολύ καυστικά σχόλια στον λογαριασμό του στο twitter:
«Αντώνη Σαμαρά, η κατάρρευση του ....
Καραμανλή και της ΝΔ ουσιαστικά άρχισε με τα τερτίπια της Μαριέττας Γιαννάκου σε σχέση με εκείνο το σχολικό βιβλίο ιστορίας «περί συνωστισμού» της κυρίας Ρεπούση…
Το κατ΄αρχήν «ναι» στο νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου ήταν δική σου επιλογή ή σας ξέφυγε, που δεν το πιστεύω για ένα κόμμα με «σιδερένια γραμμή»…

Θα μου πεις όλα παίζουν στην πολιτική.

Συμφωνώ, τελικά, όλα παίζουν… Και η «συναίνεση» και η «κωλοτούμπα»…»
Διαβάστε περισσότερα » »

"Κόκκινο" από Μόσχα σε Αθήνα για πυροσβεστικά αεροσκάφη!

Η Ρωσία δεν πρόκειται να προσφέρει εναέρια μέσα στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την λαίλαπα των πυρκαγιών που σαρώνουν την χώρα, αντίθετα με ότι έκανε μέχρι τώρα, όταν υπήρχε μεγάλη ανάγκη σε εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Αυτό μεταδίδεται από την ρωσική πρωτεύσουσα και ως επίσημο αιτιολογικό αναφέρεται ότι "Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στην....
Ρωσία σε πυροσβεστικά αεροσκάφη και χρειαζόμαστε όλα τα Beriev Be-200, αλλά και τα άλλα εναέρια μέσα. Άλλωστε ούτε η Ελλάδα, μας έχει ζητήσει εγκαίρως να της διαθέσουμε πυροσβεστικά εναέρια μέσα για να κάνουμε τον προγραμματισμό μας". Έτσι εφέτος δεν θα δούμε στους ελληνικούς ουρανούς τον "ήρωα" του 2007 το Beriev Be-200, το οποίο είχε σώσει, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους με το τεράστιο φορτίο νερού που μετέφερε.

Αλλά η ουσία βρίσκεται αλλού: Στις "παγωμένες" ελληνορωσικές σχέσεις που βέβαια δεν ξεπάγωσαν από τη τηλέφωνο του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στον ομόλογό του Β.Πούτιν την επαύριο των αποκαλύψεων για το άσχημο κλίμα που είχε επικρατήσει μεταξύ της ρωσικής ηγεσίας για την συμπεριφορά Παπανδρέου στο ταξίδι του στην Μόσχα το 2010.

Το αστείο είναι ότι η Ελλάδα ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την αποστολή από ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα πυροσβεστικών αεροσκαφών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον Έβρο. Θετικά απάντησαν Γαλλία και Ισπανία που στέλνουν συνολικά τέσσερα CL-415. Τα δυο γαλλικά αεροσκάφη αναμένονταν στην Ελλάδα σήμερα το πρωί.

Άρα υπάρχει συγκεκριμένη και μεγάλη ανάγκη σε πυροσβεστικά, απλά η χώρα πληρώνει και στο τομέα της πολιτικής προστασίας την αρνητική πολιτική που ακολουθήθηκε από τη νυν κυβέρνηση έναντι της Μόσχας

Για σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας όπως στην Αττική, στην Βοιωτία, στην Εύβοια, στην Φθιώτιδα, στην Κόρινθο, στην Αργολίδα, στην Αρκαδία, στην Λακωνία, στην Μεσσηνία, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα, στην Ηλεία, στην Άνδρο, στην Τήνο, στην Μύκονο, στη Σύρο, στην Κύθνο, στην Μήλο, στη Νάξο, στην Πάρο, στη Σαντορίνη, στην Πρέβεζα, στη Λήμνο, στην Λέσβο, στη Χίο και στον Έβρο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλος σε καταλήψεις και αιώνιους φοιτητές

Εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης «πετάει» τους αιώνιους φοιτητές η υπουργός Παιδείας, με διάταξη για τα προγράμματα σπουδών που πέρασε στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Παράλληλα, η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, κάνοντας βήματα πίσω στον τρόπο εκλογής του πρύτανη, κατάφερε να επιβάλει στα ελληνικά πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα ξένους ακαδημαϊκούς, οι οποίοι θα έχουν λόγο στην εξέλιξη των καθηγητών.

Οπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αρκετές από τις διατάξεις του σχεδίου νόμου (π.χ., κατάργηση του ασύλου) θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, ενώ εντός της επόμενης διετίας ΑΕΙ και ΤΕΙ θα λειτουργούν βάσει του νέου νόμου-πλαίσιο.

Σε εφαρμογή θα τεθούν, από φέτος, και οι διατάξεις που αυστηροποιούν τα προγράμματα σπουδών. Ετσι, οι φοιτητές θα είναι υποχρεωμένοι να εγγράφονται κάθε εξάμηνο και, σε περίπτωση που ξεπεράσουν τα τέσσερα εξάμηνα σπουδών περισσότερα από τον κανονικό χρόνο, θα χάνουν τη φοιτητική τους ιδιότητα. Για όσους εργάζονται, θα υπάρχει δυνατότητα μερικής φοίτησης, εφόσον προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα.

Οι φοιτητές, επίσης, θα πρέπει να ξεχάσουν τις καταλήψεις, καθώς στο νομοσχέδιο τους αφαιρείται, εμμέσως πλην σαφώς, αυτό το δικαίωμα. Το σχέδιο νόμου προβλέπει πως δεν θα πραγματοποιείται εξέταση σε μάθημα αν δεν έχουν συμπληρωθεί 13 εβδομάδες διδασκαλίας. Από το μυαλό τους πρέπει να βγάλουν τις καταλήψεις και για έναν ακόμη λόγο: την κατάργηση του ασύλου. Από τη στιγμή που θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η εν λόγω διάταξη, οι αστυνομικές δυνάμεις θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους του πανεπιστημίου, εφόσον θεωρηθεί ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις, όπως είναι η κατάληψη.

Σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νόμος-πλαίσιο και για τους καθηγητές, αφού η κυρία Διαμαντοπούλου υπήρξε αμετακίνητη στη θέση της να αξιολογούνται οι πανεπιστημιακοί από ξένους συναδέλφους τους. Μπορεί να έβαλε νερό στο κρασί της τροποποιώντας της αρχική σύνθεση της επταμελούς Επιτροπής Κρίσης, η οποία περιελάμβανε τέσσερις Ελληνες και τρεις ξένους ακαδημαϊκούς, ωστόσο, τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν κατάφεραν να «γλιτώσουν» από το ξένο στοιχείο. Για την ακρίβεια, στην επιτροπή που θα κρίνει τους καθηγητές θα συμμετέχει τουλάχιστον ένας πανεπιστημιακός από ίδρυμα του εξωτερικού. Ακόμα, θα αξιολογούνται για την απόδοσή τους κάθε πέντε χρόνια και, εφόσον κριθούν ανεπαρκείς στο έργο τους, θα «τιμωρούνται», αφού θα υπόκεινται σε κυρώσεις, οι οποίες παραμένουν άγνωστες.

Για τον λόγο αυτόν και παρά τα πρώτα χαμόγελα στο στρατόπεδο των πανεπιστημιακών για τον τρόπο ανάδειξης του πρύτανη, σε μια δεύτερη ανάγνωση οι καθηγητές εμφανίζονται μάλλον προβληματισμένοι για το γεγονός ότι ξένοι συνάδελφοί τους θα κάνουν, σε έναν βαθμό, κουμάντο στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τεχνητή καρδιά: Είμαστε άραγε κοντά στο όνειρο;

Τεχνητή καρδιά: Είμαστε άραγε κοντά στο όνειρο;Αρχές Αυγούστου ο αγγλικός Tύπος έδωσε μια εντυπωσιακή είδηση. Ο Mathew Green, ένας 40χρονος που δεν μπορούσε να περπατήσει ούτε λίγα βήματα λόγω καρδιακής ανεπάρκειας, έβγαινε από το νοσοκομείο Papworth του Καίμπριτζ με
μία πλαστική καρδιά στο στήθος του.


Με την καρδιά αυτή επέστρεψε στο σπίτι του, στους φίλους του και σύντομα στη δουλειά του. Μια καρδιά που στοχεύει σε μια ζωή μερικών ετών, μέχρις ότου αντικατασταθεί από ένα νεότερο μοντέλο ή υποστεί μεταμόσχευση με φυσική καρδιά. Σήμερα τα μεταμοσχευτικά κέντρα σε όλο τον κόσμο κλείνουν το ένα μετά το άλλο, κυρίως από έλλειψη δοτών.


Χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο μάταια περιμένουν για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση, ενώ οι αριθμοί των ανθρώπων με τελικό στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας αυξάνουν κάθε μέρα. Άραγε πλησιάζει η ημέρα που με ασφάλεια θα μπορεί κάθε καρδιοπαθής να αλλάζει την καρδιά του με μία τεχνητή και να προσβλέπει σε μια επιβίωση 30-50 χρόνων μετά την εμφύτευση της τεχνητής καρδιάς χωρίς να υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές;

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι κινούμεθα στον σωστό δρόμο προς το όνειρο.
Η πρώτη προσπάθεια έγινε από τον Denton Cooley στο Χιούστον το 1969 αλλά ο άρρωστος έζησε μόλις 3 ημέρες. Το 1982 έγινε η δεύτερη σοβαρή προσπάθεια εμφύτευσης τεχνητής καρδιάς από τον Kolff και ο άρρωστος έζησε 112 μέρες. Ακολούθησαν και άλλες προσπάθειες με καλύτερη του ασθενή Schroeder που έζησε κοντά στα 2 χρόνια. Όμως, οι άρρωστοι αυτοί ήσαν νοσοκομειακοί άρρωστοι που ζούσαν μέσα στο νοσοκομείο και παρουσίαζαν σειρά επιπλοκών.

Ο πρώτος άρρωστος με τεχνητή καρδιά τύπου Syncardia που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο για να κάνει μια φυσιολογική ζωή ήταν ο Κάρολος Οκέκε το 2008 στην Αμερική. Έκτοτε έγιναν 900 περίπου ανάλογες προσπάθειες σε όλο τον κόσμο. Αυτή του Εγγλέζου Green είναι η πρώτη προσπάθεια στην Αγγλία που ο ασθενής βγήκε από το νοσοκομείο με ένα σάκο στην πλάτη του όπου υπάρχει το σύστημα μπαταριών που τροφοδοτεί την τεχνητή του καρδιά. Ο τύπος αυτός της τεχνητής καρδιάς είναι ο ενδεδειγμένος για τους αρρώστους που ολόκληρη η καρδιά στο σύνολό της (αριστερά και δεξιά κοιλία) αδυνατεί να λειτουργήσει.


Οι αντλίες υποστήριξης που σήμερα χρησιμοποιούνται ευρύτατα και στη χώρα μας έχουν ένδειξη για τους αρρώστους εκείνους των οποίων αδυνατεί να λειτουργήσει κυρίως η αριστερή κοιλία (LVAD), χαρακτηρίζονται ως αντλίες υποστήριξης και λειτουργούν παράλληλα με την καρδιά υποστηρίζοντας την καρδιακή λειτουργία. Εάν η φυσική καρδιά παύει να λειτουργεί, ο άρρωστος αυτός χάνεται. Αυτό δεν συμβαίνει με την πλαστική καρδιά που είναι ανεξάρτητη από την καρδιακή λειτουργία. Εξασφαλίζει καρδιακή παροχή 9,5 λίτρων αίματος το λεπτό όταν η φυσιολογική καρδιά σε ηρεμία εξασφαλίζει καρδιακή παροχή περί τα 5 λίτρα το λεπτό.

Η σημασία της ολικής τεχνητής καρδιάς για τον άρρωστο του τελικού σταδίου καρδιακής ανεπάρκειας είναι εύκολα αντιληπτή μόλις διαβάσει κάποιος τις δηλώσεις του Green που έκανε μόλις βγήκε από το νοσοκομείο προς τους δημοσιογράφους: ‘Πριν από δύο χρόνια πήγαινα με το ποδήλατό μου κάθε μέρα στη δουλειά μου σε μία απόσταση 9 χιλιομέτρων. Πριν την επέμβαση δεν μπορούσα να κάνω ούτε λίγα βήματα την ημέρα. Δεν μπορούσα να ανέβω ούτε λίγα σκαλιά. Τώρα αισθάνομαι ότι ξαναγεννήθηκα. Γυρίζω κοντά στην οικογένειά μου, στους φίλους μου. Μπορώ να πάω σε ένα εστιατόριο και σύντομα ελπίζω να γυρίσω στη δουλειά μου’.

Οι δηλώσεις αυτές του συγκεκριμένου αρρώστου δείχνουν την τεράστια προσφορά της σύγχρονης επιστήμης. Τα επιτεύγματα αυτά πρέπει να θεωρούνται όχι απλώς ένα βήμα αλλά ένα άλμα για την ανθρωπότητα.

Όμως μέχρις ότου το όνειρο αυτό λάβει σάρκα και οστά θα πρέπει τα πάντα να γίνονται στην ώρα τους. Οι θεραπείες πρέπει πρώτα να εξαντλούνται πλήρως. Οι επεμβάσεις να ακολουθούν πάντα όταν έχουν απόλυτη ένδειξη και ουδέποτε να γίνονται προληπτικά, γιατί απλούστατα δεν στερούνται σοβαρών παρενεργειών που πολλές φορές ο άρρωστος πληρώνει με την ίδια του τη ζωή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Άρχισαν τα όργανα! Το Πολυτεχνείο αναβάλει την εξεταστική

Καλή η συναίνεση σε πολιτικό επίπεδο, αλλά το νομοσχέδιο για την Παιδεία συναντά αντιδράσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα, με το Πολυτεχνείο να ανοίγει το χώρο των κινητοποιήσεων.

Πρόκειται για την πρώτη δυναμική αντίδραση στα όσα προβλέπει ο νέος νόμος πλαίσιο για την Παιδεία. Το απόγευμα της Παρασκευής, η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου αποφάσισε να μεταφέρει την εξεταστική περίοδο, που άρχιζε την προσεχή Δευτέρα κατά μια εβδομάδα (θα αρχίσει στις 5 Σεπτεμβρίου).

Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, αποφάσισαν να αρχίσουν την προσεχή Τρίτη γενικές συνελεύσεις με στόχο καταλήψεις των σχολών.

Τη Δευτέρα, συνεδριάζουν οι Σύγκλητοι των πανεπιστημίων της Αθήνας και της Πάτρας, ενώ θα ακολουθήσει και έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων.

Στην απόφασή της η Σύγκλητος τονίζει μεταξύ άλλων «την αντίθεσή της με το νόμο, γιατί αποδομεί το δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, εγείρει κρίσιμα θέματα αντισυνταγματικότητας, όσον αφορά στην αυτοδιοίκηση, στην ελεύθερη δημοκρατική και ακαδημαϊκή λειτουργία του, αποστερεί από δημόσιους πόρους την εκπαίδευση, την έρευνα και τη φοιτητική μέριμνα, διαγράφει φοιτητές που αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, υποβαθμίζει τις σπουδές και τα διπλώματα που απονέμονται, και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο».

Στο πλαίσιο αυτό, η Σύγκλητος διαμηνύει: «αναλαμβάνει τις ευθύνες της ώστε:

1. Να διαμορφωθούν οι όροι της δημοκρατικής και ακαδημαϊκής λειτουργίας και διοίκησης του Ε.Μ.Π. Σε πρώτη φάση καλεί όλα τα μέλη των εκλεγμένων οργάνων να παραμείνουν και να αγωνιστούν, έτσι ώστε να διασφαλίσουν τη λειτουργία του ιδρύματος.

2. Να προβάλλει και να συμβάλλει με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο στην κατάργηση των αντιδημοκρατικών, αντισυνταγματικών επιταγών του νόμου»
Διαβάστε περισσότερα » »