Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας.Προσκαλείστε στην 5η Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του 2012, για την συζήτηση των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

ΘΕΜΑ 1ον
Έγκριση ενημερωτικού τεύχους καταναλωτή
ΘΕΜΑ 2ον
Θέματα Έργων & Προμηθειών
ΘΕΜΑ 3ον
Εξέταση Θεμάτων Προσωπικού
ΘΕΜΑ 4ον
Εξέταση Θεμάτων Πολιτών
 ΘΕΜΑ 5ον
Έγκριση Πρακτικών Επιτροπών και Αποφάσεων Προέδρου Δ.Σ. Δ.Ε.ΤΗ.Π.
 ΘΕΜΑ 6ον
Έγκριση Δαπανών, Μικροδαπανών και Ταμειακού Προγράμματος
Ενημερωτικά  Έγγραφα
Διαβάστε περισσότερα » »

Είναι «έξυπνο», καινοτόμο και παράγει ενέργεια από κουκούτσια – Πραγματοποιήθηκε επιδεικτική λειτουργία του έργου στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου της ΕΑΣ Αμυνταίου.

«Καίτε μια περιουσία και απλά δεν το ξέρετε, ενώ επιβαρύνετε το περιβάλλον άνευ λόγου και αιτίας» λένε στους Έλληνες αγρότες επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και ο μηχανολόγος μηχανικός Θεόδωρος Χατζαυγουστής και τούς προτείνουν μία καινοτόμο λύση για την αντιμετώπιση των ενεργειακών τους αναγκών και, μάλιστα, από τα «σκουπίδια» που παράγουν!
Πρόκειται, όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο κ. Χατζαυγουστής, για το SMARt-CHP biomass energy, ένα κοντέινερ που έχει τη δυνατότητα να παράγει ηλεκτρική και θερμική ενέργεια, αξιοποιώντας τα υπολείμματα στις αγροτικές περιοχές.
Το κοντέινερ αυτό, το οποίο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς με γερανό, βρίσκεται ήδη σε πιλοτική λειτουργία και μέχρι στιγμής έχουν αξιοποιηθεί 1500 κιλά κουκούτσια από ροδάκινο και ισάριθμα κουκούτσια από ελιές, ενώ την τρέχουσα περίοδο επιχειρείται να αξιοποιηθούν τα κουκούτσια από τα σταφύλια.
Στο πλαίσιο του συστήματος αυτού, σύμφωνα με τον κ. Χατζαυγουστή, καταναλώνονται 5-5,5 κιλά βιομάζας ανά ώρα- ήτοι 35 τόνοι ετησίως- η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια έχει υπολογιστεί στα 33 MW/h και η θερμική στα 86 MW/h, με την ολική απόδοση να ανέρχεται στο 89%.
Είναι «έξυπνο» και αποδίδει Το «SMARt-CHP biomass energy», που θα είναι δυνατό να διατεθεί και για εμπορική χρήση, αποτελεί κατ’ ουσίαν μία φορητή μονάδα παραγωγής ενέργειας μικρής κλίμακας, για την ενεργειακή αξιοποίηση αγροτικών παραπροϊόντων, τα οποία παράγονται σε αγροτικές περιοχές, όπου είναι διαθέσιμες μεγάλες ποσότητες υπολειμμάτων βιομάζας.
Αυτή η μονάδα καθιστά δυνατή τη λειτουργία κοντά στον τόπο προέλευσης της πρώτης ύλης και οδηγεί ακόμα και στην ελαχιστοποίηση του κόστους μεταφοράς και logistics.
Η μονάδα, αποτελείται από έναν αντιδραστήρα αεριοποίησης, συζευγμένο με μηχανή εσωτερικής καύσης, τροποποιημένη, ώστε να λειτουργεί με το παραγόμενο αέριο, προς παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, πετυχαίνοντας έτσι υψηλή ενεργειακή και περιβαλλοντική απόδοση.
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου είναι: ελαχιστοποίηση των αγροτικών υπολειμμάτων, εμπορευματοποίηση μικρής κλίμακας αποκεντρωμένων μονάδων, αύξηση του δημόσιου ενδιαφέροντος σε θέματα περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας, προώθηση αγροτικών δραστηριοτήτων σε τοπικό επίπεδο, υποστήριξη βιο-επιχειρήσεων / επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο και αύξηση της εθνικής παραγόμενης ενέργειας και ασφάλειας στη διανομή.
Τα αναμενόμενα οφέλη από την εφαρμογή του SMARt-CHP είναι: εκτίμηση του βιοενεργειακού δυναμικού και της διασποράς του στη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, εξασφάλιση της λειτουργίας του SMARt-CHP, μέσω της επιτυχημένης του εφαρμογής μετά τη διαχείριση των συσχετιζόμενων τεχνικών και διαχειριστικών θεμάτων και πιθανών προβλημάτων, προώθηση του δυναμικού της χρήσης υπολειμμάτων βιομάζας για αποκεντρωμένη συμπαραγωγή στους συμμετέχοντες στο έργο και στις στοχευόμενες ομάδες, μεταφορά τεχνικών και στρατηγικών γνώσεων μεταξύ των δικαιούχων, των στοχευόμενων ομάδων και τους «παίκτες κλειδιά» και συμμετοχή και εκπαίδευση του προσωπικού και από τον ιδιωτικό (αγροτικές επιχειρήσεις) και από τον δημόσιο τομέα (τοπικές αρχές), σε θέματα και μεθόδους χρήσης βιομάζας για συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας.
Αυτό θα εξασφαλίσει τη συνέχεια των αποτελεσμάτων του έργου μετά το τέλος του, όπως επεσήμανε.
Οι καινοτόμες πλευρές του έργου Η ιδέα του SMARt-CHP συνδυάζει δύο καθιερωμένες τεχνολογίες: την αεριοποίηση βιομάζας και την ηλεκτροπαραγωγή από κινητήρες αερίου, για να παράγει μία καινοτόμα μονάδα, ικανή να λειτουργεί σε διάφορες τοποθεσίες, παράγοντας θερμότητα και ηλεκτρισμό με υψηλή θερμοδυναμική απόδοση.
Η θερμική χρήση της βιομάζας πραγματοποιείται σε έναν αντιδραστήρα ρευστοποιημένης κλίνης, όπου παράγεται αέριο καύσιμο.
Ο αεριοποιητής είναι συζευγμένος με έναν κινητήρα αερίου, ο οποίος είναι κατάλληλα τροποποιημένος και βελτιστοποιημένος ώστε να λειτουργεί με το αέριο χαμηλού ενεργειακού περιεχομένου του αεριοποιητή.
Η ψύξη του αερίου είναι απαραίτητη πριν την εισαγωγή του στον κινητήρα.
Μία καινοτόμα πτυχή του έργου είναι η χρήση του θερμικού περιεχομένου του παραγόμενου αερίου, προς ξήρανση των εισαγόμενων αγρο-υπολειμμάτων στην επιθυμητή ποσότητα περιεχόμενης υγρασίας.
Αποκαθιστώντας το περιεχόμενο θερμικής ενέργειας και χρησιμοποιώντας το ως ενέργεια ξήρανσης, η μονάδα SMARt-CHP γίνεται μία ευέλικτη μονάδα από άποψη καυσίμου, ικανή να χρησιμοποιήσει ποικίλα είδη βιομάζας.
Το έργο ξεκίνησε να τρέχει την 1η Μαΐου του 2010 και ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου φέτος, με το κόστος του να ανέρχεται στα 919.557 ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα 450.143 ευρώ αφορούν σε ευρωπαϊκή συμμετοχή μέσω του κοινοτικού προγράμματος Life+, για τη διατήρηση και προστασία περιβάλλοντος.
Στο έργο συμμετέχουν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα Εργαστήρια Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής και Τεχνολογίας Χημικών Εγκαταστάσεων του ΑΠΘ και η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας.
Σήμερα, πραγματοποιήθηκε επιδεικτική λειτουργία του έργου στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου της ΕΑΣ Αμυνταίου.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Σάλος από την αλλαγή της ονομασίας των οδών με ήρωες της Βουλγαρίας

Αρκετές ημέρες μετά τα γεγονότα  στο Δημαρχείο των Σκοπίων, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται συνέχεια στην εμμονή  των Βουλγάρων οπαδών (δημοτικών συμβούλων)  του Γκρούεφσκι να αλλάξουν τα ονόματα των οδών της πρωτεύουσας της χώρας.

«Η αλλαγή των ονομάτων  των δρόμων της περιοχής, ‘σκόνταψε’ στην ιστορική διάσπαση που έχει ο λαός, ανεξάρτητα με το κόμμα, την εθνότητα ή τη θρησκεία», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα του «Σλόμπονταν Εβρόπα».

Και θα συνεχίσει:


Στα πρόσφατα γεγονότα μεταξύ των κυβερνητικών δημοτικών  συμβούλων (που ήθελαν να βάλουν Βούλγαρους ήρωες σε δρόμους της πρωτεύουσας) και της αντιπολίτευσης στο Δημαρχείο (που αντέδρασαν έντονα σε αυτήν την αλλαγή) δείχνουν – γράφει το δημοσίευμα- τη διάσταση των ιστορικών απόψεων που έχει ο λαός.

Οι μεν ομιλούν για αποκατάσταση ηρώων και οι δε για κακοποίηση και βουλγαροποίηση της ιστορίας των Σλάβων των Σκοπίων.

Και μεταξύ των ιστορικών υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με συγκεκριμένα ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα, λέει ο ιστορικός Νόβισα Βελιανόφσκι.

«Ανάλογα με τις πληροφορίες που χρησιμοποιούνται είναι και οι απόψεις για ένα ιστορικό πρόσωπο, η αλήθεια είναι ότι  είναι δύσκολο να βρείτε δύο ιστορικούς που να έχουν την ίδια γνώμη για ένα συγκεκριμένο γεγονός ή ένα πρόσωπο».
Η μετονομασία των δρόμων της πόλης, εδώ και πολύ καιρό είναι ένα θέμα που χωρίζει τους πολίτες. Για άλλους με αυτά  γίνεται μια εγγραφή της ιστορίας για άλλους επιτυγχάνεται η αλλαγή της ταυτότητας των πολιτών.

Ο καθηγητής  Λαζάρ Λαζάροφ πιστεύει ότι όλα αυτά τα γεγονότα θα είχαν αποφευχθεί αν  οι δρόμοι έφεραν ονόματα ποταμών, βουνών, λουλουδιών, δέντρων κλπ.

Επιπρόσθετα ο καθηγητής πανεπιστημίου Μουσταφά Αμπζίμ καταλαβαίνει ότι οι πολιτικοί κάνουν κατάχρηση της ιστορίας για πολιτικό κέρδος, γι’ αυτό είναι καλύτερα να αποφεύγονται ονόματα στους δρόμους που να αναφέρονται  σε ιστορικά πρόσωπα…
--
(Σημ. Σκοπίμως το σκοπιανό δημοσίευμα δεν αναφέρεται  για  την ονομασία του Βούλγαρου Κομιτατζή Αλεκσαντρόφ και για την αντίδραση των πολιτών που φώναζαν ‘Βούλγαρους’ τους οπαδούς του κόμματος του Γκρούεφσκι)
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΠΟ ΓΥΦΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΑΝ "ΤΡΟΧΑΙΟ"...!!!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...
Όπως μας ενημέρωσαν πριν από λίγο οι τραυματίες αστυνομικοί είναι περισσότεροι από 10...και η λίστα θα μεγαλώσει κι άλλο με το ξημέρωμα...κι αυτό γιατί πολλοί από τους αστυνομικούς αν και τραυματίες παρέμειναν στις θέσεις τους γιατί τα επεισόδια συνεχίζονταν ακόμα σε μικρότερο βαθμό..


Σας τα μεταφέρω όπως μας τα είπε αστυνομικός που είναι ακόμα παρών στα επεισόδια...


Μην ακούτε τα παραμύθια που έχουν διαδώσει σκόπιμα κάποιοι ότι τα ξεκίνησαν χρυσαυγίτες.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί πήγαν να συλλάβουν τον υπαίτιο του τροχαίου που στοίχισε τη ζωή ενός αστυνομικού της Διας και ενός άλλου αστυνομικού που είναι σε σοβαρή κατάσταση και ίσως οι γιατροί του κόψουν τα πόδια.

Όταν οι αθίγγανοι αντιλήφθηκαν ότι συνέλαβαν το υπαίτιο του τροχαίου που σύμφωνα με μαρτυρίες η παραβιάση του ΣΤΟΠ έγινε επίτηδες και μετά από καταδιώξη,τότε περίπου 200 με 250 άτομα πήγαν στο Α/Τ Α.Λιοσίων και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.
 Όταν οι αστυνομικοί απέκρουσαν την πρώτη επίθεση και ήρθε για ενίσχυση η ομάδα ΔΕΛΤΑ..τότε έστειλαν μπροστά μικρά παιδάκια και γυναίκες για να αποσπάσουν την προσοχή και οι πιο μεγάλοι από πίσω με καραμπίνες έριχναν στο ψαχνό..Εκεί έγινε κανονικός πόλεμος,με πυροβολισμούς και εκατοντάδες πέτρες,με τους αστυνομικούς να είναι ο άμαχος πληθυσμός...καθώς οι οδηγίες που πήραν από την διοίκηση ήταν να μην απαντήσουν και να αφήσουν την κατάσταση να ηρεμήσει!!!!

 
eglimatikotita.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ?‏


  Το υπουργείο Παιδείας θα το δώσουν στην Ρεπούση!!


Τελικά η Εκλογές είναι λύση; Δεν θα καταδικασθεί κανένας από τους υπαίτιους της καταστροφής!!!! Και ως εδώ, αναρωτηθήκαμε, αξίζει να συνεχίσουμε; Μάλλον όχι! Χρειάζεται άλλου είδους αγώνας…….
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκλεισε η συμφωνία Κύπρου – Ρωσίας για το νέο δάνειο!

Φαίνεται ότι οι Κύπριοι τα κατάφεραν μια χαρά και απέφυγαν τη «θηλειά» του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης…
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, η Ρωσία συμφώνησε να δανειοδοτήσει την Κυπριακή Δημοκρατία για ένα ποσό χαμηλότερο των περίπου πέντε δισεκατομμυρίων που είχε αρχικώς αιτηθεί.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, αν και λεπτομέρειες για το επιτόκιο δανεισμού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Αναμένονται αντιδράσεις από κυπριακής πλευράς καθότι η είδηση που μεταδίδεται από ρωσικές πηγές δεν έχει ακόμα αναπαραχθεί εκτενώς από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Εκτός κι αν διαψευσθεί…
Πρόκειται για μια πραγματικά σημαντική εξέλιξη αν και το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην είδηση…

πηγη
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α ~ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ

• ΑΛΚΙΔΑΜΑΣ: «Όλους ο Θεός άφησε ελεύθερους, η φύση κανένα δεν έχει κάνει δούλο» (Αριστοτέλη, Ρητ. Τεχν. Α, 13).

• ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ: «Μόνο οι πνευματικά καλλιεργημένοι είναι ελεύθεροι» (Διατριβαί Ι Ι Α, 21 -22).



• ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ: «Δεν είναι εύκολο να διατηρείς τη σκέψη σου ελεύθερη και σύμφωνα με τους νόμους της φύσης από το ένα μέρος, και να παρακολουθείς τα εξωτερικά πράγματα από το άλλο. Γιατί αν φροντίζεις για το ένα, θα παραμελήσεις οπωσδήποτε το άλλο». (Εξωτερικά πράγματα: αυτά που δεν εξαρτώνται από μας). (Εγχειρίδιο ΙΓ).


 ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ: «Κανένας δε μπορεί να μ' εμποδίσει, ούτε να εφαρμόσει εναντίον μου βία, για να χρησιμοποιώ τις σκέψεις μου με άλλο τρόπο κι όχι όπως εγώ θέλω» (Διατριβαί 3, 24, 68).


 ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: «Ποτέ να μη γίνεις δούλος με τη θέληση σου, αφού μπορείς να πεθάνεις ελεύθερος» (Αρχέλαος. Απόστ. 245, Murray).


• ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: «Κι αν βρίσκομαι μέσα στις συμφορές, όμως η εκπαίδευση μου μ' έκανε ελεύθερο άνθρωπο» (Ανθ. Στοβ. ΠΘ, 9).


 ΗΡΟΔΟΤΟΣ: «Η ελευθερία του λόγου είναι πράγμα πολύτιμο» (Ιστορία Ε, 78).


• ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ: «Θεμέλιο της ευτυχίας είναι η ελευθερία και της ελευθερίας η γενναιότητα» (Ιστορία Β, 43).






• ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ: «Δεν θα προτιμήσω τη ζωή από την ελευθερία (Κατά Λεωκράτους 80- 81).

 
diogeneis


• ΞΕΝΟΦΩΝ: «Η ελευθερία είναι ίση με όλους τους θησαυρούς του κόσμου». (Ελληνικά Ι, 35)


• ΠΛΑΤΩΝ: «Ο καθένας να είναι κυρίαρχος του εαυτού του... δηλαδή να είναι συνετός, εγκρατής και ικανός να κυριαρχεί τις επιθυμίες και ευχαριστήσεις το» (Γοργίας 491 D, Ε).



• ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: «Είναι αδύνατο να είναι ελεύθερος αυτός που υποδουλώνεται στα πάθη και κυριαρχείται από αυτά» (Ανθ. Στοβ. ΙΗ, 23).

• ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: «Κανένας δεν είναι ελεύθερος, αν δεν επιβάλλεται στον εαυτό του» (Ανθ. Στοβ. S, 5 1).


• ΣΟΦΟΚΛΗΣ: «Είναι ωραίο πράγμα, η σκέψη να κατοικεί μακριά από τά βάσανα» (Οιδ. Τύραν. 1390).


• ΣΟΦΟΚΛΗΣ: «Κι αν είναι σκλαβωμένο το κορμί, είναι ελεύθερος ο νους» (Ανθ. Στοβ. Ξβ, 33).



~ ΕΛ.Α ~


Διαβάστε περισσότερα » »

Οδηγίες για αντιμετώπιση πυρκαγιών




Μία πολύ σπουδαία προσπάθεια στην ενημέρωση γύρω από το χώρο της Πυρόσβεσης αποτελεί το διαδικτυακό περιοδικό για την πυρόσβεση και διάσωση Fire. gr που μεταξύ άλλων έχει και οδηγίες αντιμετώπισης πυρκαγιών στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.fire.gr/portal/howto.php

Επίσης δείτε τα παρακάτω:
http://www.usfa.fema.gov/citizens/ από το site διαχείρισης πυρκαγιών των Η.Π.Α.

http://www.direct.gov.uk/en/HomeandCommunity/InYourHome/FireSafety/index.htm από το site της καμπάνιας της Βρετανικής κυβέρνησης για την πυρασφάλεια


 http://norfid.wordpress.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ρίγανη σκοτώνει τον καρκίνο του προστάτη

H ρίγανη είναι ένας αρωματικό θαμνώδες φυτό που αφθονεί στην ελληνική φύση. Χρησιμοποιείται κατά κόρον στην κουζίνα, ενώ φημίζεται και για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.  

Τα προτερήματα όμως της ρίγανης δεν περιορίζονται στο να δίνει νοστιμιά και στο να....καταπολεμά τα βακτήρια: ένα συστατικό της θεωρείται ότι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. 

Έρευνα που δημοσιεύεται από την Ένωση Αμερικανικών Εταιρειών Πειραματικής Βιολογίας υποστηρίζει πως ένα από τα βασικά συστατικά της ρίγανης, η καρβακρόλη, καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη.

Η επικεφαλής της έρευνας Σουπρίγια Μπαβαντεκάρ, καθηγήτρια φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονγκ Άιλαντ δηλώνει πως «η καρβακρόλη ήταν γνωστή για την αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση της», αλλά τα πειράματα έδειξαν πως έχει τη δυνατότητα να σταματήσει την ανάπτυξη όγκων του προστάτη.

Η καρβακρόλη προκαλεί απόπτωση -ή “αυτοκτονία κυττάρων”- στα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Παρότι τα πειράματα δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας της καρβακρόλης, οι επιστήμονες επιχειρούν να κατανοήσουν πώς η ουσία εξοντώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, ο καρκίνος του προστάτη είναι το δεύτερο πιο θανατηφόρο είδος καρκίνου στις ΗΠΑ, με τα διαγνωσμένα περιστατικά να εκτιμώνται σε 240000 ως το τέλος του 2012.

Στην Ελλάδα ο καρκίνος του προστάτη προκαλεί τον θάνατο σε 1200 άτομα το χρόνο, ενώ τα άτομα που επιβιώνουν με αυτή τη διάγνωση μπορεί να είναι ακόμα και δεκαπλάσια.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι μακροχρόνια και συχνά περιέχει πολλές μεθόδους. Οι πιο συχνές μορφές αντιμετώπισης του καρκίνου του προστάτη είναι:

*Ολική προστατεκτομή: με χειρουργική αφαίρεση που είναι η λύση που επιλέγεται πιο συχνά ως πρώτης γραμμής θεραπεία του καρκίνου του προστάτη
*Ακτινοθεραπεία: εναλλακτική ή πρόσθετη στην προστατεκτομή (πιθανόν με λιγότερες παρενέργειες)
*Κρυοθεραπεία (χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά)
*Βραχυθεραπεία (χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά)
*Ορμονοθεραπεία (χορηγείται σχεδόν σε όλους τους ασθενείς)


iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »