Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ξεκινά η παραγωγή του αμφίβιου αυτοκινήτου Panther WaterCar

Θυμίζει αρκετά Jeep Wrangler, αναπτύσσει ταχύτητα πάνω από 128 χλμ./ώρα στη γη ενώ στο νερό μπορεί να κινηθεί με 44 μίλια (70,5 χλμ./ώρα). Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον πείραμα το οποίο μετά από 14 χρόνια δουλειάς και εξέλιξης μπαίνει στην παραγωγή.
Εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα όνειρα των ανθρώπων που ασχολούνται με την αυτοκίνηση, είναι ένα όχημα που θα μπορούσε να κινείται στη γη και το νερό. Αυτό φαίνεται πως το κατάφερε η Panther με το WaterCar , το οποίο μπορεί κάποιος να παραγγείλει. Χρειάσθηκαν βεβαίως «δεκατέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, αμέτρητες επιτυχίες αλλά και αποτυχίες, 27 διπλώματα ευρεσιτεχνίας», όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία.
Ο σχεδιασμός θυμίζει ένα Jeep Wrangler, όμως το Panther διαθέτει ένα ελαφρύ αμάξωμα το οποίο κινείται από έναν κινητήρα της Honda 3.7-λίτρων V6, ο οποίος χρησιμοποιείται ως εξωλέμβια μηχανή. Αποδίδει περίπου 250 ίππους, και μεταφέρει την κίνηση είτε στους πίσω τροχούς, είτε στο πατενταρισμένο σύστημα πρόωσης (“Panther Jet”). Η αλλαγή της λειτουργίας του κινητήρα γίνεται μέσω ενός διακόπτη.
Οι επιδόσεις κάθε άλλο παρά υποτονικές, καθώς το Panther δεν είναι ένα βαρέων βαρών όχημα, αφού ζυγίζει μόλις 1360 κιλά. Στη γη μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες μεγαλύτερες των 128 χλμ./ώρα, ενώ στο νερό κινείται με την εντυπωσιακή ταχύτητα των 44 μιλίων/ώρα (70.5 χλμ./ώρα). Να σημειωθεί ότι όταν το όχημα μετατρέπεται σε σκάφος, οι τροχοί υποχωρούν.
Όσον αφορά τις τιμές, λέγεται πως θα ξεκινούν από τα 76.000 δολάρια ΗΠΑ για την βασική έκδοση και θα φτάνουν μέχρι και τα 130.000 δολάρια.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλγαρία: Θησαυρός αρχαίων Ελλήνων που βρέθηκε στον τύμβο του Ομουρτάγκ (Εικόνες)

Βούλγαροι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν έναν μοναδικό θρακικό θησαυρό κατά τη διάρκεια ανασκαφών στον τύμβο του Ομουρτάγκ στη σημερινή Βουλγαρία.
Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής την καθηγήτρια Diana Gergova του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών το 2012.
Οι ερευνητές εντόπισαν... τμήματα ενός ξύλινου κιβωτίου που περιείχε απανθρακωμένα οστά και αρκετά εξαιρετικά καλοδιατηρημένα χρυσά αντικείμενα, που χρονολογούνται στο τέλος του 4ου με αρχές του 3ου αι. π.Χ. Στα ευρήματα, συνολικού βάρους περίπου 1,5 κιλού, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τέσσερα σπειροειδή βραχιόλια, ένα δαχτυλίδι και διακοσμημένα ηνία αλόγου.
Ο θησαυρός ήταν πιθανότατα τυλιγμένος σε χρυσοκέντητο ύφασμα, καθώς, όπως δήλωσε η Gergova, κοντά σε αυτόν εντοπίστηκαν χρυσές κλωστές.
Η επικεφαλής της ανασκαφής ανέφερε ότι μάλλον πρόκειται για κατάλοιπα κάποιας τελετουργικής ταφής και πρόσθεσε ότι η ομάδα ελπίζει να ανακαλύψει στο μέλλον έναν σημαντικό χώρο ταφής, που ίσως σχετίζεται με την ταφή του βασιλιά των Γετών Κοθήλα, ενός από τους πεθερούς του Φιλίππου Β’ της Μακεδονίας.
Σημείωσε δε ότι πρόκειται για ένα μοναδικό εύρημα, πρωτόγνωρο για τη Βουλγαρία. Η Gergova ελπίζει ότι ο θησαυρός θα αποτελέσει δέλεαρ για το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας ώστε να χρηματοδοτήσει πλήρως τις ανασκαφές στη θέση αυτή, που αποτελεί μέρος της νεκρόπολης όπου βρίσκεται ο τάφος του Σβεστάρι, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Εξέφρασε επίσης την επιθυμία της ο τύμβος του Ομουρτάγκ να μετατραπεί σε μουσείο, τμήμα του οποίου θα αποτελεί ο χώρος της ανασκαφής.

arxaiologia.gr
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαθεσιμότητα-δήμοι: Στο στόχαστρο, τώρα, οι 2.500 σχολικοί φύλακες

Οι περίπου 2.500 σχολικοί φύλακες μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο στόχαστρο της διαθεσιμότητας. Πρόκειται για υπαλλήλους με χαμηλά προσόντα (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) , οι οποίοι έχουν στην πλειοψηφία τους μέσω προγραμμάτων ανεργίας του ΕΣΠΑ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (δηλαδή, εκτός ΑΣΕΠ) στις αρχές της δεκαετίας του 2. 000 μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το γνωστό διάταγμα Παυλόπουλου το 2004 (164/2004).

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι προσελήφθησαν ως σχολικοί φύλακες, στη συνέχεια, όμως, και με σχετικές άδειες των διευθυντών των σχολείων, μετακινήθηκαν στη φύλαξη και άλλων κτηρίων των δήμων, όπως νεκροταφεία, δημαρχεία, αμαξοστάσια, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα.

Πολυμερόπουλος: Έρχεται η σειρά των σχολικών φυλάκων

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με το ΠΔ Παυλόπουλου είχαν μετατραπεί αορίστου χρόνου περί του 3.000 αλλά, καθώς πολλοί από αυτούς ήταν μεγάλης ηλικίας και εντωμεταξύ συναταξιοδοτήθηκαν, υπολογίζεται ότι έχουν μείνει στους δήμους περί του 2.500.

Να σημειωθεί ότι προς την κατεύθυνση των σχολικών φυλάκων «έδειξε» με δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων (ΣΕΔΑ) Βασίλης Πολυμερόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα είμαστε (σ.σ. οι δημοτικοί υπάλληλοι) απλά πηγή αλλά ο βασικός αιμοδότης της διαθεσιμότητας. Πολλοί δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα πάνε στην ΕΛ.ΑΣ αλλά στα σπίτια τους. Και μετά από αυτούς έρχεται η σειρά για τους σχολικούς φύλακες, τους υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων και των ΙΔΑΧ.»


eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Συντριβή Boeing στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο

Δείτε το βίντεο από Boeing 777 που συνετρίβη κατά την προσγείωσή του σε αεροδιάδρομο του αεροδρομίου στο Σαν Φρανσίσκο. Στάχτη το αεροσκάφος (Pics+Vid)
Αεροσκάφος τύπου Boeing 777 συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Αμέσως μετά, στο αεροσκάφος ξέσπασε φωτιά.
"Ένα αεροσκάφος Boeing 777 της κορεατικής αεροπορικής εταιρίας Asiana Airlines συνετρίβη και έπιασε φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, όπου αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει κατεπείγουσα προσγείωση", ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA).



  Οι αρχές δεν έχουν κάνει ακόμη λόγο επίσημα για θύματα, ενώ εικόνες που μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζουν ένα αεροσκάφος από το οποίο υψώνεται πυκνός καπνός σε έναν από τους διαδρόμους προσγείωσης.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είναι ασαφές αν και πόσα θύματα υπάρχουν, ενώ η FAA ανέφερε πως δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο 777.
O Άντονι Κατοράνι, ο οποίος είδε την προσγείωση από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του, είπε στο CNN ότι είδε το αεροπλάνο να αγγίζει το έδαφος και στη συνέχεια παρατήρησε ένα μεγάλο σύννεφο άσπρου καπνού.
Όπως μεταδίδει το CNN, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για λάθος του πιλότου ο οποίος προσγείωσε το αεροπλάνο απότομα, με αποτέλεσμα να αποκοπεί η ουρά του στην αρχή του διαδρόμου προσγείωσης.

 news247
Διαβάστε περισσότερα » »