Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Πιθανότατα αύριο ANAΣXHMATIΣMOΣ: Οικονομικών, ο Παπαδήμος......

Υπουργός Αποκρατικοποιήσεων ο Παπακωνσταντίνου. Συνάντηση το πρωί με Γερουλάνο στο "Πεντελικόν"...

Ο Λουκάς Παπαδήμος τα βρήκε με τον Παπανδρέου και αναλαμβάνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπουργός Οικονομικών στον ανασχηματισμό που... ανακοινώνεται πιθανότατα αύριο.

Ο Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνει υπουργός Αποκρατικοποιήσεων με την εντολή να ολοκληρώσει ένα ταχύτατο πρόγραμμα μέσα σε 3 μήνες.


Το πρωί συναντήθηκε στο "Πεντελικόν" με τον υπουργό Πολιτισμού - Γερουλάνο. Στη συνάντηση επρόκειτο να πάει και ο Γ. Παπανδρέου (πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε).
Παπακωνσταντίνου και Γερουλάνος κουβέντιασαν το θέμα της εξ ολοκλήρου πώλησης του ΟΠΑΠ...

Διαβάστε περισσότερα » »

Nα πώς η Τουρκία βάζει την ουρά στα σκέλια

Κρίση ξέσπασε στη Μαύρη Θάλασσα την Παρασκευή, όταν ένα αλιευτικό σκάφος που έφερε τουρκική σημαία εισήλθε στα ύδατα της ρουμανικής οικονομικής ζώνης για παράνομη αλιεία και "παρέλειψε" να υπακούσει στις συστάσεις της ρουμανικής ακτοφυλακής με αποτέλεσμα αυτή να ανοίξει πύρ εναντίον του, καταδιώκοντας το και επιτυγχάνοντας να το ακινητοποιήσει στα όρια της Ρουμανικής με την Βουλγαρική ΑΟΖ. «Οι ψαράδες είναι ασφαλείς, ένας μόνο τραυματίστηκε ελαφριά, σκάφος και αλιείς βρίσκονται ασφαλείς στο λιμάνι της Κωνστάντζας σύμφωνα με τις ρουμανικές πηγές.


Το πλήρωμα του τουρκικού αλιευτικού σκάφους ανέφερε στις τουρκικές αρχές ότι το σκάφος τους έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα και είναι επικίνδυνο να βυθιστεί.

Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με τις ρουμανικές αρχές για να συγκεντρώσει πληροφορίες αναφορικά με το περιστατικό αυτό και να ζητήσει την προστασία και την ασφάλεια των Τούρκων αλιέων.

Στον αντίποδα είχε ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του πληρώματος του τουρκικού αλιευτικού απο την  τουρκική ακτοφυλακή με σκάφη και ελικόπτερα αλλά "επέστρεψαν στις βάσεις τους όταν πληροφορήθηκαν!!! από Ρουμάνους αξιωματούχους σχετικά με την κατάσταση του αλιευτικού σκάφους και του πληρώματος του"..

 Παρά το γεγονός ότι το διεθνές δίκαιο απαγορεύει την αλιεία απο εμπορικά σκάφη μιας χώρας στην οικονομική ζώνη μιας  άλλης χώρας τέτοιες παραβιάσεις συμβαίνουν συχνά σύμφωνα με τουρκικές πηγές..
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελλάδα «παίρνει στο λαιμό της» την Κύπρο

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναμένεται να ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου κατά τρεις βαθμίδες, μετέδωσε το ημικρατικό Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Ο Fitch αιτιολογεί την απόφασή του στην έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και στον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Η αξιολόγηση αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την προσεχή Τρίτη.

Επικαλούμενο έγκυρη πηγή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, το ΡΙΚ ανέφερε ότι προσχέδιο της αξιολόγησης των Fitch βρίσκεται εδώ και δύο με τρεις εβδομάδες στο υπουργείο Οικονομικών και στην Κεντρική Τράπεζα, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε προφανώς για να μη θεωρηθεί ότι αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παρέμβαση στις κυπριακές βουλευτικές εκλογές.

Η αξιολόγηση του οίκου Fitch φέρεται να ευθυγραμμίζεται με τις εκτιμήσεις των άλλων δύο Οίκων, των Moody's και Standard and Poors, που προχώρησαν σε διαδοχικές υποτιμήσεις της Κύπρου τους τελευταίους μήνες.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, που βρίσκεται στην Αυστραλία για επίσημη επίσκεψη δήλωσε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα με την έκθεση των τραπεζών στα ελληνικά χρεόγραφα, αλλά υπάρχει και υπερβολή σε ό,τι αφορά το μέγεθος του κινδύνου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς άσωμεν την ωδήν Κυρίου επί γης αλλοτρίας;


«Επί των ποταμών Βαβυλώνος,
εκεί εκαθίσαμεν και εκλαύσαμεν εν τω μνησθήναι ημάς της...
Σιών.
Επί ταις ιτέαις εν μέσω αυτής εκρεμάσαμεν τα όργανα ημών·
ότι εκεί επηρώτησαν ημάς οι αιχμαλωτεύσαντες ημάς λόγους ωδών
και οι απαγαγόντες ημάς, ύμνον·
Ασατε ημίν εκ των ωδών Σιών.
Πώς άσωμεν την ωδήν Κυρίου επί γης αλλοτρίας;...»
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρέθηκε το φάρμακο για να ξεχνάμε !


Βρέθηκε η ειδική ουσία που μπορεί και αφαιρεί τις άσχημες αναμνήσεις από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ονομάζεται μετυραπόνη και επενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο έχει την ιδιότητα να «σβήνει» τα οδυνηρά περιστατικά που έχουμε βιώσει και..
 έχουν χαραχθεί στην μνήμη μας προκαλώντας πόνο κάθε φορά που τα θυμόμαστε.
Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και του Λουί-Λαφοντέν αμφισβητώντας έτσι την ισχύουσα θεώρηση σύμφωνα με την οποία οι μνήμες δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ουσία αυτή θα μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από μετα-τραυματικό στρες αλλά και όσους βασανίζονται από επώδυνες αναμνήσεις.
Αν και δεν είναι ακόμη απόλυτα σαφής ο τρόπος λειτουργίας του συγκεκριμένου φαρμάκου, φαίνεται πως μειώνει την ορμόνη του στρες η οποία και είναι η βασική υπεύθυνη για την ανάκληση των άσχημων αναμνήσεων. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η ουσία αυτή δεν επενεργεί σε όλες τις αναμνήσεις αλλά μονάχα σε αυτές με αρνητικό και επώδυνο περιεχόμενο.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Πως οι ΗΠΑ πολέμησαν Ρωσία, BMP-3 ,αγωγούς" ..Και Καραμανλή ''WikiLeaks:''

Εκμεταλευόμενοι και το ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ  ΤΟΤΕ EΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 (Μπακογιάννη, Μεϊμαράκης, Παπαθανασίου). 

 ΠΩΣ χάσαμε την ευκαιρία για υπεροπλία στην ξηρά ακόμη και σήμερα!
Πόσο εύκολο ήταν μετά να βάλουν τον Παπανδρέου να δηλώσει  ΑΠΟ ΤΟΜΠΑΛΚΟΝΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ  ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ  για επαναπργαγμάτευση του ΑγωγούΜΟΥΡΓΚΑΣ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ  και την άρνηση του Βενιζέλου να τα πληρώσουμε ΤΑ ΒΜP-3 ακόμη και με αγροτικά προιόντα... Δήλωση ΠΟΥΤΙΝ 
 Ένα τηλεγράφημα που εξηγεί πολλά πράγματα για την μετέπειτα εξέλιξη των πραγμάτων στις ελληνορωσικές σχέσεις, δημοσιεύει το WikiLeaks και το αναδημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ.

Στο τηλεγράφημα της αμερικανικής προεσβεάις  με ημερομηνία Νοέμβριος 2007, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, διατυπώνει την εκτίμηση ότι «Ρώσοι πράκτορες θα µπορούσαν να διεισδύσουν στην ελληνική οικονοµία», λόγω της αυξανόµενης δύναµης των siloviki (πρώην και νυν στελέχη ασφάλειας και µυστικών υπηρεσιών που κατέχουν επιφανείς θέσεις στην οικονομία της Ρωσίας). Είναι η εποχή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αποφασίσει να παίξει δυναμική και περισσότερο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και να συσφίξει τους ελληνορωσικούς δεσμούς, αφού έχει εξέλθει ενισχυμένη από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου τις οποίες μόλις έχει κερδίσει. 
Αποφασίζει 12 ημέρες πριν από την συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν στην Ρωσίας να προχωρήσει σε μείζονος σημασίας γεωστρατηγική κίνηση και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ να προμηθευτεί 450 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης BMP-3Μ τα οποία όχι απλώς θα αποκαθιστούσαν, αλλά θα έγερναν υπερ της Ελλάδος της ισορροπίας δυνάμεων στα χερσαία συστήματα. 
Γράφει λοιπόν ο Σπέκαχαρντ (βασικά τα τηλεγραφήματα αυτά τα συνέτασσε η τότε νούμερο 2 της πρεσβείας η Μακάρθουρ και τα υπέγραφε ο Ν.Σπέκχαρντ) σε τηλεγράφημα με τίτλο
«Ελλάδα και Ρωσία: οι αναπτυσσόµενοι δεσµοί – που γίνονται πιο ισχυροί;». 
«Ρώσοι πράκτορες θα µπορούσαν να διεισδύσουν στην ελληνική οικονοµία, λόγω της αυξανόµενης δύναµης των siloviki. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ελληνες απολαµβάνουν το κόρτε των Ρώσων, ακόµα και αν το παίζουν συχνά δύσκολοι». 
Σε δεύτερο τηλεγράφημα που το έστειλε μετά την συνάντηση Πούτιν-Καραμανλή και μετά την απόφαση προμήθειιας των TOMA BMP-3M, αλλά και την ενεργοποίηση των διαδικασιών για τον South Stream ο Σπέκχαρντ υποστηρίζει ότι «ο Καραµανλής προφανώς πιστεύει ότι µπορεί να διατηρήσει ισορροπία στις σχέσεις µε τη Ρωσία και τη ∆ύση. Ο κίνδυνος όµως είναι ότι η Αθήνα, όντας πιο κοντά στη Ρωσία στα θέµατα ενέργειας, µπορεί να βρει τον εαυτό της υπό πίεση και να στηρίξει τους Ρώσους σε άλλα θέµατα όπως είναι οι σχέσεις µε το Ιράν. Εχουµε πει στους Ελληνες ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόβληµα µε τους καλύτερους ελληνορωσικούς δεσµούς. Την ίδια ώρα, συνεχίζουµε να ρωτάµε πώς η Ελλάδα µπορεί να συµβιβάζει τη στήριξή της για τον αγωγό TGI µε το ανταγωνιστικό πρότζεκτ του South Stream – ένα ερώτηµα στο οποίο ακόµα να λάβουµε επαρκείς απαντήσεις», έγραφε ο Σπέκχαρντ. 
  
Σε ένα άλλο τηλεφράφημα μπλέκει και το Ιράν και υποστηρίζεί ότι οι ΄σχέσεις Ελλάδας Ρωδσ΄λιας θα μπορούσαν να γίνουν πιο στενές απ'ότι είναι οι σχέσεις Ρωσίας-Ιράν! Ενώ είναι αφοριστικός με τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο ... κατρηγορεί ότι προσπαθεί να τηρήσει "ισορροπημένη στάση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ντόρα Μπακογιάννη έχει μόνο καλά λόγια: «Ο Καραμανλής προσπαθεί να τοποθετήσει τον εαυτό του σαν να λαµβάνει ισορροπηµένη θέση ανάµεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σε αντίθεση µε την υπουργό Εξωτερικών και πολιτική ανταγωνίστριά του Ντόρα Μπακογιάννη για την οποία κάποιοι Ελληνες πιστεύουν ότι τηρεί υπερβολικά φιλοαµερικανική γραµµή».
Λίγους μήνες αργότερα μετά τον πόλεμο στην Γεωργία η τότε υπουργός Εξωτερικών σαμποτάρισε την ελληνορωσική συνεργασία, φτάνοντας μέχρι του σημείου να κατεβάσει Έλληνες αξιωματικούς από το αεροπλάνο που θα πήγαιναν στη Ρωσία για να υπογράψουν συμφωνία υποστήριξης για τα Tor-M1 και να συζητήσοτυν την τελική διαμόρφωση των BMP-3M, ενώ η κύρια σύμβαση για τα BMP-3M δεν υπογράφηκε ποτέ μέχρι σήμερα, αφού οι ρωσικές πιέσεις μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας το Νοέμβριο του 2008, προσέκρουαν σε έναν διαρκώς ενισχυμένο αντιρωσικό μέτωπο εντός της τότε ελληνικής κυβέρνησης (Μπακογιάννη, Μεϊμαράκης, Παπαθανασίου). 
Μάλιστα οι ΗΠΑ κατάφεραν να πείσουν την τότε ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να στείλει αντιρποσωπεία στις ΗΠΑ για να εξατάσουν τα M2 Bradley και να τα προμηθευτούν αντί των BMP-3M. Μετά τον Οκτώβριο του 2009 όλα ήταν πιο εύκολα για τους Αμερικανούς, αφού και το πρόγραμμα των BMP-3M "πάγωσαν" και τον αγωγό Mπουργκάς-Αλεξανδρούπολη εξουδετέρωσαν...
Διαβάστε περισσότερα » »