Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μοίρασαν σταφίδες με απαγορευμένο φυτοφάρμακο στα παιδιά του δημοτικού!ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ !!!Δελτίο Τύπου ΙΝΚΑ (ν. ΙΝΚΑ) για τις Σταφίδες με τα τοξικά στα σχολεία

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ!
Υπολείμματα απαγορευμένου φυτοφαρμάκου εντοπίστηκαν σε αποξηραμένη σταφίδα που μοιράστηκε στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που χρηματοδοτείται με 2.221.083 ευρώ (τα μισά κονδύλια προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό) για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων από μαθητές.

Αν και οι ποσότητες που ανιχνεύθηκαν δεν είναι άμεσα τοξικές για τους μικρούς μαθητές, σοβαρά ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά τους ελέγχους που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και την προέλευση του προϊόντος.
περισσότερα εδώ http://egolpio.wordpress.com/2011/06/06/stafides
Βρισκόμαστε πλέον σε απόγνωση, με τις συμπεριφορές αυτών που έχουν ταχθεί να περιφρουρούν την υγεία μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας. Κάποιοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ευθύνης και μας εξωθούν να διεκδικήσουμε το δίκιο μας με ανορθόδοξους τρόπους.
Χρόνια τώρα το ΙΝΚΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Χρόνια τώρα η εγκληματική ανευθυνότητα κάποιων δεν έχει όρια.
Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις κλείνουν το μάτι στην εγκληματική κερδοσκοπία και την αφήνουν ασύδοτη, ανέλεγκτη, σε ασυλία.
Επιβεβαιώθηκε πως μοίρασαν στα σχολεία σταφίδες με απαγορευμένες τοξικές ουσίες !!!.
Πριν από μήνες η Παναιγιάλειος Ενωση Συνεταιρισμών έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για παράνομα σκευάσματα και προϊόντα.
Θεωρούσαμε ότι δεν θα τολμήσουν κάποιοι. Δυστυχώς κάποιοι αδίστακτοι έμποροι είχαν αποθέματα απαγορευμένων φαρμάκων, Χωρίς καμία ευθύνη και εγκληματικά τα πούλησαν στους κατά τεκμήριο ανεκπαίδευτους αγρότες μας.
Τελικά όλοι επιβεβαιώνονται σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος των παιδιών μας.
Ο ΕΦΕΤ ή το Γ.Χ.Κ. γιατί δεν έλεγξε από πριν τις σταφίδες που θα μοιράζονταν στα σχολεία ;
Η ελληνική σταφίδα, η καλύτερη του πλανήτη υπό διωγμόν. Η εντολή της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων είναι να σταματήσει η παραγωγή !!!.
Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι : Οταν έχεις ένα προϊόν που είναι το καλύτερο του πλανήτη δεν το καταστρέφεις. Το ενισχύεις, το ελέγχεις, το κάνεις ακόμα καλύτερο.
Ορίζεις την διαδικασία παραγωγής, ώστε να προστατεύεις τον παραγωγό, τον καταναλωτή και την ποιότητα του προϊόντος ((πάγιο αίτημά μας η θέσπιση εθνικών προτύπων ποιότητας).
Προστατεύεις τον παραγωγό ορίζοντας ελάχιστη επιτρεπτή τιμή πώλησης, που να ανταποκρίνεται στο κόστος παραγωγής και να του επιτρέπει να ζήσει. Κάτω από την τιμή αυτή η πώληση στον μεσάζοντα είναι άκυρη ως αισχροκερδής.
Προστατεύεις και την τσέπη του καταναλωτή, ορίζοντας ως μη αισχροκερδή ανώτερη επιτρεπτή τιμή πώλησης, την τιμή παραγωγού + ένα θεμιτό ποσοστό.
Ο τόπος γέμισε μεσάζοντες που εκμεταλλεύονται παραγωγούς και καταναλωτές και εν τέλει καταστρέφουν το προϊόν και την χώρα μας.
Δίνεις ώθηση στο προϊόν θεσπίζοντας διαγωνισμούς πολιτών και ειδικών για την δημιουργία νέων συνταγών.
Επενδύεις με γνώση πάνω στο προϊόν και τις θεραπευτικές ή θρεπτικές του αξίες και ιδιότητες. Οι έρευνες γίνονται δωρεάν από τα πανεπιστήμια.
Διασφαλίζεις με τους πιο πάνω τρόπους την διαδικασία με μη κοστοβόρες ουσιαστικές λύσεις, τις οποίες από πολλού έχουμε προτείνει.
Θωρακίζεις και συνειδητοποιείς την κοινωνία για τα δικαιώματά της και τις παραγωγικές προτεραιότητες, ώστε να έχεις πραγματική οικονομία (εφεύραμε τον όρο το 2008) .
Δυστυχώς ανάμεσα στα τόσα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, τις κατά την γνώμη της “τομές”, οι πιο πάνω ουσιαστικές τομές που θα προστατεύσουν την κοινωνία, τους πολίτες, τον λαό, ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.
ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ τα μέτρα που θωρακίζουν την κοινωνία και δημιουργούν συνθήκες, όρους και κουλτούρα παραγωγής.
Δυστυχώς είναι παρόντα τα μέτρα προστασίας κάθε κερδοσκόπου και έννοιας κερδοσκοπίας.
Δηλώνουμε ότι θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!

Τους έπιασε στην κυριολεξία στον ύπνο ο αστεροειδής που πέρασε ξυστά απ'τον πλανήτη μας και αποφεύχθησαν μεγάλες καταστροφές.  Το Σάββατο 4 Ιουνίου ο αστεροειδής BD2009 που είχε ανακαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2009 πέρασε σε μικρότερη απόσταση απ'ότι βρίσκεται η Σελήνη.
Επιβεβαιώνοντας τον κανόνα, πως η NASA, τα ερευνητικά κέντρα αλλά και οι αστρονόμοι δεν είναι δυνατόν να ελέγχουν τα πάντα.
Έτσι οι λάτρεις της θεωρίας του πλανήτη Χ επιμένουν στην ύπαρξη του, ενώ άλλοι συνωμοσιολόγοι προειδοποιούν πως η ΝASA γνώριζε  πολύ καλά για το κοντινό πέρασμα του αστεροειδή, απλά δεν έκανε καμία ανακοίνωση λόγω των κανόνων που διέπουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να μην προκληθεί οποιαδήποτε αναταραχή σε οικονομικούς και κοινωνικούς κύκλους. 



Διαβάστε περισσότερα » »

Βρήκαν βακτήριο σε σαλάτες του «ΑΒ Βασιλόπουλος»

Συσκευασμένη σαλάτα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» αποσύρθηκε από την αγορά, καθώς ανιχνεύτηκε το βακτήριο Listeria monocytogene, σύμφωνα με τον Ενιαίο Φοραία Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Πρόκειται για το προϊόν «ΑΒ Σαλάτα Μαρούλι Κλασική 250g», που παρασκευάζεται......


από την εταιρεία «Μπάρμπα-Στάθης – Green Food» για λογαριασμό της εταιρείας «ΑΒ Βασιλόπουλος».


Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο προϊόν με αριθμό παρτίδας 011511 και ημερομηνία λήξης 06.06.2011. Η συνολική ποσότητα διακίνησης ήταν 90 τεμάχια.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε για προληπτικούς λόγους την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το προϊόν (απεικονίζεται στην ένθετη φωτογραφία) να μην το καταναλώσουν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η μυστηριώδης Ατλαντίδα



Από την Ε. Λευκογιάννη

Τα νερά του Ατλαντικού ωκεανού φυλάσσουν καλά το μυστήριο που λέγεται Ατλαντίδα. Το Τρίγωνο των Βερμούδων, οι τέσσερις κατακλυσμοί, οι Άτλαντες γίγαντες είναι αινίγματα που αρχίζουμε σιγά-σιγά να λύνουμε. Οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί, στα απομεινάρια του πολιτισμού.
Ξέρετε ότι η Ατλαντίδα κάλυπτε τον Ατλαντικό ωκεανό και εδάφη της Αμερικής και της Ευρώπης ;
Πριν 800.000 χρόνια βυθίστηκαν κάποια μέρη της και απέμειναν μόνο δέκα μεγάλα νησιά που αποτελούσαν μια θαλάσσια ομοσπονδία. Πριν 200.000 χρόνια , στον δεύτερο κατακλυσμό , βυθίστηκαν κι άλλα εδάφη κι απέμειναν μόνο δύο μεγάλα νησιά, η Ρούτα (βόρειο ημισφαίρειo) και η Δάιντα (νότιο ημισφαίριο) ή αλλιώς η Θούλη και η Θωλλάν , ή Βαλλάν και Άβαλον αντίστοιχα. Πριν 80.000 χρόνια, στον τρίτο κατακλυσμό, απέμεινε ένα μεγάλο νησί που οι Έλληνες ονόμασαν ''Ποσειδωνία'' και πριν 12.000 χρόνια περίπου βυθίστηκε και αυτό το τελευταίο απομεινάρι της Ατλαντίδος παίρνοντας μαζί του στα βάθη του Ατλαντικού όλα τα μυστικά των Ατλάντων.
Ξέρετε ότι αυτοί οι κατακλυσμοί δεν είναι μια φανταστική ιστορία αλλά ότι συμπίπτουν χρονικά με το τέλος των τεσσάρων ευρωπαϊκών παγετώνων αφού με τον σταδιακό καταποντισμό της ηπείρου , το θερμό ρεύμα του κόλπου του Μεξικού βρήκε διέξοδο προς τις Βόρειες ακτές της Ευρώπης, άρχισε να τις ζεσταίνει και να λιώνει τους πάγους που την κάλυπταν; Βλέπετε, καθώς ο Ατλάντιος πολιτισμός πέθαινε, ξυπνούσε τα ευρωπαϊκά εδάφη για να φιλοξενήσουν τους επόμενους πολιτισμούς. Έτσι είναι πάντα. Μετά το θάνατο έρχεται πάντα η ζωή.
Ξέρετε ότι οι Άτλαντες ήταν γίγαντες με ύψος από 2,5 έως και 6 μέτρα; Αυτό αποδεικνύεται από πολλά ευρήματα γιγαντιαίων σκελετών που έχουν βρεθεί στο Μεξικό από τον μοναχό Φερνάντο Ντυάζ ντε Καστίλλιο , στην Αρκαδία της Πελοποννήσου όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος , στην Καλιφόρνια το 1833, στη Σάντα Μαρία στην ακτή του Λος Άντζελες , στα βουνά Στρήνγκ Βάλλεϋ κοντά στη Νεβάδα και αλλού, και ότι μερικά από αυτά χρονολογούνται 12.000 χρόνια πριν, δηλαδή στον τελευταίο κατακλυσμό της Ατλαντίδος.
Ξέρετε ότι στην Ατλαντίδα λάτρευαν τον ταύρο; Ότι ο βασιλιάς της Ατλαντίδος αντιμετώπιζε μόνος του ένα ταύρο κάθε 10 χρόνια και ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης έδειχνε αν η βασιλεία του ήταν δίκαιη ή όχι. Ότι αργότερα αυτό έγινε Ιερό Άθλημα στο οποίο γινόταν άλματα πάνω από τον ταύρο. Οι ταυρομαχίες στην Ισπανία, τα ταυροκαθάψια στην Κρήτη , η λατρεία του ταύρου στην Αίγυπτο είναι κατάλοιπα των αρχαίων λατρειών των Ατλάντων, μιας και οι περιοχές αυτές ήταν επίσημες αποικίες της θρυλικής ηπείρου.
Μυστήριο καλύπτει τα παγωμένα μαμούθ της Σιβηρίας που πάγωσαν και πέθαναν ξαφνικά έχοντας χόρτα στο στόμα του και αίμα τους πόρους του δέρματός τους, γεγονός που δείχνει ότι πέθαναν ξαφνικά από ασφυξία που προήλθε από νερό ή καπνό.
Μυστήριο καλύπτει το περίεργο ταξίδι χελιών που ξεκινούν από τα ποτάμια της Ευρώπης και πάνε στην θάλασσα των Σαργασσών , γεννούν τα αυγά τους και επιστρέφουν. Ακολουθώντας ενστικτωδώς τη ροή ενός παλιού ποταμού κολυμπούν τώρα σε θαλάσσιο νερό, και κατευθύνονται στις κοίτες ενός ποταμού που δεν υπάρχει πια.
Μυστήριο καλύπτει την ομαδική ''αυτοκτονία'' ποντικών που πηδούν στην θάλασσα από τις ακτές της Βόρειας Ευρώπης και κολυμπούν προς ένα νησί που θα έπρεπε να βρίσκεται μίλια μακριά . Το νησί μάλλον έχει βυθιστεί και αυτά εξαντλημένα από το κολύμπι πεθαίνουν κατά εκατομμύρια .
Μυστήριο καλύπτει την ομαδική αποδημία πουλιών που από την Ευρώπη πετούν προς τον Ατλαντικό ωκεανό. Τα ραντάρ τα εντοπίζουν στην θάλασσα των Σαργασσών να κάνουν κύκλους και να προσπαθούν να προσγειωθούν αλλά απογοητευμένα και κουρασμένα συνεχίζουν το ταξίδι του προς την Αμερική.
Μυστήριο καλύπτει την κρυσταλλοποιημένη λάβα που βρέθηκε στα βάθη του Ατλαντικού ωκεανού. Απόδειξη ότι κάποτε υπήρχε εκεί ένα νησί ή μια ήπειρος που βυθίστηκε αφού η λάβα κρυσταλλοποιείται μόνο όταν έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα.
Σκεφτήκατε ποτέ ότι οι μύθοι είναι η ταυτότητα ενός λαού , το πως αντιλαμβάνεται ο λαός αυτός την αλήθεια, την μοίρα του και τον κόσμο;
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς υπάρχουν μύθοι για ένα παγκόσμιο κατακλυσμό;
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σχέση έχουν αυτοί οι μύθοι με τον κατακλυσμό της Ατλαντίδος;
Γνωρίζετε ότι μυστηριωδώς ο Νώε, ο Δευκαλίωνας και η Πύρα , ο Κοξ Κοξ, ο Ουτναπιστιμ,, ο Καράν, ο Μανού, ο Νάμα και η γυναίκα του συμβολίζουν όλοι το ίδιο πρόσωπο του ποιο αγνού, του εκλεκτού του Θεού, που έχει διαφορετικό όνομα σε κάθε πολιτισμό αλλά που πάντα φτιάχνει μια κιβωτό επιβίωσης για να συνεχιστεί η ζωή μετά από μια καταστροφή που συνήθως οφείλεται στον ανθρώπινο εγωισμό;
Γνωρίζετε ότι σε μια μέρα και μια νύχτα στην Ατλαντίδα έγινε μια απότομη μεταστροφή του άξονα της γης ή μια απότομη αλλαγή στην κλίση του και ότι αυτό προκάλεσε τον τρίτο κατακλυσμό στην μυστηριώδη ήπειρο.

Η Ατλαντίδα είναι ένα μυστήριο που σαγηνεύει , όπως όλα τα μυστήρια. Αποδείξεις άπειρες μιλούν για αυτήν κρυμμένες στα βάθη της θάλασσας και του χρόνου. Η ύπαρξη της και η καταστροφή της είναι μια πρόκληση για μας που θέλει κάτι να μας διδάξει. Κάτι για την ανθρώπινη εξέλιξη και τον ανθρώπινο εγωισμό που έχει την τάση να μολύνει και να καταστρέφει ότι αγγίξει. Τον εγωισμό που λέγεται ότι κατέστρεψε τον πολιτισμό της Ατλαντίδας.
Η Ατλαντίδα είναι σήμερα επίκαιρη επειδή και σήμερα είμαστε τρομερά εγωιστές. Επειδή και σήμερα καταστρέφουμε τον πλανήτη που μας φιλοξενεί επιδρώντας στις λεπτές ισορροπίες του.
Το μυστήριο κρύβει πάντα μια γνώση για να ανακαλύψουμε. Το ίδιο και η Ατλαντίδα

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΤΑΚΤΟ : Οι Τούρκοι… (χτύπησαν) τελικά στέλνοντας ενα F-4 πάνω απο τον Έβρο !

Κι ενώ τα πάντα στην άσκηση «ΙΩΝΑΣ 2011» πήγαν κατ’ ευχήν χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό «παρατράγουδο», οι φίλοι μας οι Τούρκοι φρόντισαν να επιχειρήσουν να «αιφνιδιάσουν» την ελληνική πλευρά, στέλνοντας αεροσκάφος… στον Έβρο!
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τουρκικό αεροσκάφος φωτοαναγνώρισης τύπου RF-4 Phantom, φρόντισε να πετάξει πάνω από τον Έβρο,
σε μια προφανή προσπάθεια να φωτογραφιστεί η αντιαρματική τάφρος
που κατασκευάζεται με ταχύτατους ρυθμούς στην περιοχή, η οποία και θα επεκταθεί, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή, σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας.
Η ενέργεια έχει περισσότερο συμβολικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού είναι πολύ δύσκολο να πειστεί κανείς ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν διέθεταν άλλους… πιο πολιτισμένους τρόπους να συλλέξουν με λεπτομέρειες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονταν για το συγκεκριμένο έργο!

Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΥΛΟ …ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΑ…ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ!!!












Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τρίτης στο δημαρχείο Εορδαίας , στην Πτολεμαϊδα, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας για τους βοσκοτόπους. Στο μέσο της διαδικασίαςδημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, ενώ κάποιοι ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα  ναανοίξουνμύτες,νασπάσουν δόντια και να δημιουργηθεί κομφούζιο, το οποίο έληξε λίγο αργότερα με την παρουσία της αστυνομίας!!
Οι κτηνοτρόφοι ήταν από τα Τρίκαλα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το…αίμα από τις μπουνιές ήταν τόσο που γέμισε τις μπλούζες και τα πουκάμισα και δημοτικών συμβούλων που προσπάθησαν να χωρίσουν τους εμπλεκόμενους!

Διαβάστε περισσότερα » »

Ritmo Natura Festival 2011 στο Βαρικό

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα μάτσο άνθρωποι, αποφάσισαν να βγάλουν το βράδυ τους σ’ έναν υπέροχο λόφο. Δέντρα φορτωμένα και πράσινα, ξέφωτα κι ανοιχτωσιές, σκιές πυκνές, να τις κόβεις με το μαχαίρι. Ετοίμασαν λοιπόν την κατασκήνωση τους, πλάι στο δάσος, με τα φύλλα του να δροσίζουν τις μέρες, και τα κλαδιά του να γίνονται φλόγες για τις νύχτες. Το μόνο τους πρόβλημα; Η σιωπή.
Κι έτσι έντυσαν τα βράδια με ήχους. Κάλεσαν φίλους που κουβάλησαν όργανα, που άδειασαν τα πνευμόνια τους, που φώναξαν στην πλαγιά, να φτάσει η μουσική όσο πιο μακριά γίνεται.
Και όταν οι μελωδίες έφτασαν στα αυτιά των κατοίκων της περιοχής, κι εκείνοι ξεκίνησαν να ανηφορίζουν το λόφο με τη σειρά τους. Για να χορέψουν. Να γλεντήσουν. Να ταξιδέψουν. Να ενωθούν με την παρέα. Κι όταν γύρισαν, φώναξαν τους φίλους τους. Για την επόμενη νύχτα. Κι εκείνοι τους δικούς τους.
Και ο λόφος γέμισε από 3.000 τρελούς που αφιέρωσαν τις νύχτες τους στη μουσική...
Η γιορτή άφησε την πιο γλυκιά αίσθηση στο στόμα. Στα πρόσωπα. Στη μνήμη.
Ήταν απλό. Έπρεπε να ξαναγίνει. Στον ίδιο λόφο. Του Αγίου Αθανασίου. Στη γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας. Στο σημείο που ενώνει Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα. Με περισσότερες προσκλήσεις για περισσότερους φίλους.
Καιρός λοιπόν να δώσουμε ανάσα στο δεύτερο Ritmo Natura Festival...
Το πρόγραμμα της φετινής φιέστας είναι το ακόλουθο:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
IMAM BAILDI
Ft. Mc Yinka
TAXA BANDA
SUMMER OF FREUD
ΕΝ ΨΥΧΡΩ
+after midnight djset

ΣΑΒΒΑΤΟ, 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
ONE DROP FORWARD
ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
LILIPUTIAN CARNIVAL
+after midnight djset

KYΡIAKH, 3 IOYΛIOY
BLUES WIRE
BΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜA
TΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ
+after midnight djset
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ – ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΔΥΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ











Οικογενειακή τραγωδία πριν από λίγη ώρα στη λίμνη Βεγορίτιδα καθώς ένα αντρόγυνο από το Φαράγγι πνίγηκε στα νερά της λίμνης.

Ο άντρας (77 ετών) και η γυναίκα (74 ετών) όπως συνήθιζαν καθημερινά, είχαν βγει από το πρωί για ψάρεμα.  Οι ώρες όμως περνούσαν και δεν επέστρεφαν πίσω, κάτι που ανησύχησε το γιό τους, ο οποίος τους αναζήτησε και τελικά τους βρήκε νεκρούς στην περιοχή Παλαιοχώρι Βεγορίτιδας.
Τα πτώματα και των δύο ανασύρθηκαν από τη λίμνη, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως οι ηλικιωμένοι έχασαν τον έλεγχο της βάρκας η οποία αναποδογύρισε.
Για το θλιβερό αυτό περιστατικό διεξάγεται έρευνα από τις αστυνομικές αρχές.
Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Παπή , ηλικίας 77 ετών και   την σύζυγο του  74   ετών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Προσκύνησαν Τούρκοι και Γερμανοί τους Έλληνες Πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας!


«Αστεράκια» είδαν οι Γερμανοί πιλότοι των Eurofighter Typhoon και οι Τούρκοι των F-4E 2020 Terminator, από τις απανωτές «σφαλιάρες» που έφαγαν από την 343 Μοίρα «Αστέρι» της 115 Π.Μ. του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας από τις 2 μέχρι τις 27 Μαΐου 2011.

Έχασαν όλες τις αερομαχίες από τα τέσσερα ελληνικά F-16 Block 52+, και οι δύο Έλληνες πιλότοι αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι πιλότοι της άσκησης. Κάτι που κάνει πιο εντυπωσιακό το επίτευγμα: Η 343 είναι Μοίρα με ειδίκευση στις αποστολές SEAD, δηλαδή καταστολής αεράμυνας. Οι γερμανικές, ισπανικές και γαλλικές μοίρες που κατανίκησε είναι ειδικευμένες Μοίρες σε αποστολές αέρος-αέρος!

Τουλάχιστον κάποιος "παίρνει πίσω" το αίμα του ελληνικού λαού που του έχουν ροφήξει οι γκαουλάϊτερ της τρόϊκας, της Γερμανίας προεξαρχούσης.

Αυτό που εντυπωσίασε τους ξένους είναι ότι τα ισπανικά και γερμανικά Eurofighter Typhoon δεν είχε καμία ελπίδα απέναντι στα ελληνικά F-16, παρά το γεγονός ότι θεωρητικά διέθεταν καλύτερο ραντάρ και έκαναν χρήση της υπερηχητικής ταχύτητας χωρίς την χρήση μετακαυστήρα. Για τα τουρκικά αεροσκάφη δεν το συζητάμε: Μόλις ερχόντουσαν σε επαφή ραντάρ με τα ελληνικά μαχητικά ήταν «kill» με συνοπτικές διαδικασίες!

«Αυτοί είναι δαίμονες δεν είναι πιλότοι» σχολίασε Ισπανός συνάδελφός τους κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, όπου φυσιολογικά, μετά απ’όλα αυτά. ο πρώτος και ο δεύτερος πιλότος ολόκληρης της άσκησης (συνολικά ψηφίζονται τρεις) εκλέχθηκαν από την ελληνική ομάδα! Μάλιστα τους ψήφισαν ακόμα και οι Τούρκοι, αφού δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Τα στελέχη της 343Μ κατέκτησαν την πρώτη θέση σε ρόλο Εναέριας Υπεροχής (Air to Air), ενώ σε αποστολές Καταστολής Εχθρικής Αεράμυνας-Suppression Enemy Air Defense (SEAD) εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια βολές Harm εξουδετερώνοντας όλους τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί σε όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος.

Πρώτος και κατακτητής του τίτλου «The Warrior of the TLP Course» ο υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου και δεύτερος ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ενώ και ο τρίτος θα έβγαινε Έλληνας, αλλά για ευνόητους λόγους εκλέχθηκε ένας Πολωνός.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Εκτελέσθηκαν αποστολές AI, OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, DEAD, No Flying Zone, CAS, PR και CSAR ημέρας και νύχτας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την μεγαλοπρέπειά της!

ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!!!


Λίγη άγνωστη Ιστορία!

Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.
Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες. Από την ελιά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρίζουν στο ακραίο σημείο τού βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία
πού θ' αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό.

Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα.
 
Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνο που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.
Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος.. απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση.

"ΟΧΙ"!

Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η Ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! Ξέρουν απ' αυτά οι Έλληνες..

Ο λοχαγός Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε πολύ προσεκτικά, την παρέδωσε στα χέρια του Έλληνα φρουρού. Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των
εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ' ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του.

Οι Γερμανοί σκύβουν πάνω από το κενό: 60 μέτρα πιο κάτω, κείτεται ο Εύζωνας, νεκρός πάνω στον βράχο, σκεπασμένος με το σάβανο πού διάλεξε.

Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί κεφαλής των εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι και ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν
τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών για να στείλουν μήνυμα στον Χίτλερ: «Μάϊν Φύρερ, στις 27 Απριλίου, στις 8 και 10, εισήλθαμε εις τας Αθήνας, επί κεφαλής των πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, και στις 8 και 45, υψώσαμε την σημαία τού Ράϊχ πάνω στην Ακρόπολη και στο Δημαρχείο. Χάϊλ, μάϊν Φύρερ».

Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει. Όμως οι στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί απ' αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό. Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με τίτλο: "A Greek carries his flag to the death" (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο).

Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί
διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα Αναφιώτικα κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμα αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το παλικάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη. Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις 27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του. Ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ να καταγράψει την μαρτυρία τους.


Κωνσταντίνος Κουκίδης
είναι τ' όνομα του ευζώνου (κατά μια άλλη άποψη ήταν 17χρονος νέος της Εθνικής Οργανώσεως Νέων αλλά τι σημασία έχει;).

Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ' όνομα αυτού του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας. Μας τον έχουν κρύψει, μας τον έχουν κλέψει. Κλείστε κι αυτόν τον εθνομάρτυρα στην ψυχή σας κοντά στους άλλους. Απαιτείστε να γραφτεί τ' όνομά του στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας. Ψιθυρίστε το, έστω και βουβά, μέσα σας,
κάθε φορά που αντικρίζετε τη σημαία μας.

Πείτε στα παιδιά σας ότι αυτή η σημαία, έχει βυζάξει ποταμούς ελληνικού αίματος, για να μπορεί αγέρωχη να κυματίζει την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.

 

Το αφιερώνουμε στους Ευρωπαίους.


Διαβάστε περισσότερα » »