Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κώδικας φορολογίας εισοδήματος και πως γίνεσαι έμπορος από εκεί που δεν το περιμένεις….

Του Παναγιώτη Παντελή

Χαζεύοντας εχθές μία εφημερίδα με μικρές αγγελίες διάβασα έκπληκτος την εξής αγγελία:

« Λόγω οικονομικής κρίσης πωλείται... τριθέσιος καναπές χρώματος μπεζ, τραπέζι 1,20 x 1,00 μέτρο και έξι καρέκλες. Τιμή συζητήσιμη… τηλεφωνήστε…»

Έμεινα έκπληκτος με την σκέψη ότι εάν ο συγκεκριμένος άνεργος ή συνταξιούχος τα πουλήσει από το νέο έτος μπορούμε να του πούμε συγχαρητήρια.

¨Η εφορία σε θεωρεί έμπορο επίπλων¨

Τι σημαίνει αν τα πουλήσεις και σε τσιμπήσει, με βάση των Ν.4172;
δεν έχεις κάνει έναρξη επιτηδεύματος, που σημαίνει πρόστιμο
δεν έχεις θεωρήσει βιβλία και στοιχεία
δεν έχεις εκδώσει αποδείξεις λιανικής πώλησης
δεν έχεις αποδώσει Φ.Π.Α
δεν έχεις καταθέσει δήλωση ως ελεύθερος επαγγελματίας
δεν έχεις πληρώσει φόρο εισοδήματος
και βέβαια δεν έχεις εγγραφεί στο αρμόδιο επιμελητήριο και στον Ο.Α.Ε.Ε

Βέβαια αν είσαι συνταξιούχος με την εκπρόθεσμη εγγραφή στον Ο.Α.Ε.Ε. ίσως έχεις μείωση της σύνταξης ή και αναστολή καταβολής της.

Και όλα αυτά σημαίνουν κάποιες χιλιάδες πρόστιμα που με βάση τον νόμο που ψήφισαν οι ‘φωστήρες του γένους’ με τον Ν.4172 άρθρο 21 το οποίο αναφέρει :
Ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα θεωρείται το σύνολο των εσόδων από τις επιχειρηματικές συναλλαγές μετά την αφαίρεση των επιχειρηματικών δαπανών, των αποσβέσεων και των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις. Στα έσοδα από τις επιχειρηματικές συναλλαγές περιλαμβάνονται και τα έσοδα από την πώληση των στοιχείων του ενεργητικού της επιχείρησης, καθώς και το προϊόν της εκκαθάρισής της, όπως αυτά προκύπτουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους. Ειδικά, για τον προσδιορισμό του εισοδήματος από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα στα έσοδα από επιχειρηματικές συναλλαγές περιλαμβάνονται τα έσοδα από την παραγωγή γεωργικών, κτηνοτροφικών, δασοκομικών, υλοτομικών και αλιευτικών προϊόντων.
Το κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα προσδιορίζεται για κάθε φορολογικό έτος με βάση το λογαριασμό αποτελεσμάτων χρήσης, ο οποίος συντάσσεται σύμφωνα με το Ελληνικό Λογιστικό Σχέδιο και τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ), όπως ισχύει. Σε περίπτωση που η επιχείρηση εφαρμόζει Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, το κέρδος προσδιορίζεται αποκλειστικά, σύμφωνα με τον πίνακα φορολογικών αποτελεσμάτων χρήσης.
Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου ως «επιχειρηματική συναλλαγή» θεωρείται κάθε μεμονωμένη ή συμπτωματική πράξη με την οποία πραγματοποιείται συναλλαγή ή και η συστηματική διενέργεια πράξεων στην οικονομική αγορά με σκοπό την επίτευξη κέρδους. Κάθε τρεις ομοειδείς συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα εντός ενός εξαμήνου θεωρούνται συστηματική διενέργεια πράξεων. Σε περίπτωση συναλλαγών που αφορούν ακίνητα, η περίοδος του προηγούμενου εδαφίου είναι δύο (2) έτη.
Κάθε προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από παράνομη ή αδικαιολόγητη ή άγνωστη πηγή ή αιτία θεωρείται κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Αλλά μην βιαστείτε να κακολογήσετε τον νομοθέτη.

Ένας άλλος νόμος σου λέει ότι έχεις το δικαίωμα να αμυνθείς και να βρεις το δίκιο σου.

Μπορείς να προσφύγεις στην επιτροπή του άρθρου 70 Β του 2238 η οποία λειτουργεί από 01/08/13 και που αντικατέστησε την προηγούμενη επιτροπή του 70 Α 2238.

Μπορείς λοιπόν να προσφύγεις με μια μικρή διαφορά, στην προηγούμενη επιτροπή πρόεδρος ήταν δικαστικός, συμμετείχαν εφοριακοί αλλά και εκπρόσωποι των επαγγελματικών οργανώσεων.

Στην επιτροπή του 70 Β, συμμετέχουν μόνο ‘εφοριακοί’ δεν υπάρχει αναστολή των διώξεων και για να προχωρήσεις πρέπει να καταβάλεις το 50% του προστίμου. Και βέβαια, αν η επιτροπή εντός δύο μηνών δεν βρει τον χρόνο να συζητήσει την υπόθεσή σου αυτή θεωρείται ότι απορρίφθηκε.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και μετά από τρεις μήνες από την σύσταση της επιτροπής δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να λειτουργεί!!!.

Βέβαια για να μην αδικώ κανέναν, η ίδια η επιτροπή αποφασίζει αν θα σου δώσει αναστολή στην πληρωμή του 50% των προστίμων όμως αν πέρασαν οι δύο μήνες και δεν προλάβει να συζητήσει την υπόθεσή σου δεν μπορεί να δοθεί καμία αναστολή.

Και αν δεν προλάβει τι γίνεται;

μα είναι γνωστό
Αυτόφωρο
Κατασχέσεις εις χείρας τρίτων
Κατασχέσεις κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων
Κατάσχεση συντάξεων, μισθών
Φυλάκιση

Και ότι άλλο προβλέπεται.

Σκέφτομαι πως αν ο φίλος που στην προσπάθειά του να βρει κάποια μετρητά γνώριζε τι τον περιμένει, μήπως να χρησιμοποιούσε τον καναπέ και το τραπέζι για να ζεσταθεί τον χειμώνα και όχι για να τα πουλήσει γιατί θα τα πληρώσει τουλάχιστον χρυσά.

Πάντως σίγουρα θα πρέπει ο Έλληνας πολίτης να διερωτηθεί, εάν οι ‘πατέρες του γένους’ που ψήφισαν τέτοια νομοσχέδια τα έχουν διαβάσει ποτέ και συμφωνούν ή ψηφίζουν ότι τους έρχεται, χωρίς να το γνωρίζουν και έρχονται μετά και φωνάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι αυτά δεν μπορεί να ισχύουν…

Καλό θα ήταν να διαβάζουν τι ψηφίζουν.

Πηγή: pantelisco.com


Parapona-Rodou
Διαβάστε περισσότερα » »

“Ο δολοφόνος του Ν.Ηρακλείου μπορεί να συλληφθεί από τον δορυφόρο” – Δείτε τι λέει ένας “ειδικός”

ekamΑγαπητέ κ. Χίο, θα αφήσω τα ευχολόγια και θα μπω κατευθείαν στο θέμα.
Ο στυγερός δολοφόνος των Ελλήνων στα γραφεία της Χ.Α μπορεί όχι να βρεθεί άμεσα και να συλληφθεί αλλά και οποιοσδήποτε διαπράττει ένα έγκλημα. Ο τρόπος είναι απλός αλλά κοστίζει όχι τόσο σε χρήμα άλλα σε πολιτικά δούναι και λαβείν.
Λοιπόν, για τον εντοπισμό του οποιαδήποτε χρειάζεται πάντα ένα αρχικό στίγμα, δηλαδή μια τοποθεσία φυσικής παρουσίας από εκεί και πέρα όλα τέλειωσαν από τον δορυφόρο.
Για παράδειγμα, δίνεται το στίγμα σε δορυφόρο της φυσικής παρουσίας του δολοφόνου έξω από τα γραφεία της Χ.Α (και με ένα απλά κινητό με σύστημα GPS εύκολα βρίσκουμε το στίγμα). Από εκεί και μετά με την βοήθεια δορυφόρου βρίσκονται τα πάντα, η διαδρομή που ακολούθησε μέχρι το τέλος δηλαδή που σταμάτησε, κρύφτηκε μετακινήθηκε και τελικά που βρίσκεται τωρα.
Το γιατί δεν το κάνουν, είναι απλό, διότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες…
Οι πλέον σύγχρονοι δορυφόροι δεν επηρεάζονται από καιρικές συνθήκες και ειδικά σκότους. Επίσης οι τελευταίας τεχνολογίας δεν επηρεάζονται και από αρκετά φυσικά μέσα (για παράδειγμα τοίχους, νερό και άλλα πολλά).
Η δυνατότητα καταγραφής είναι μεγάλη, ακόμα και εφημερίδα μπορεί να διαβαστεί από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά…
Για παράδειγμα μπορείτε να καλέσετε το 112 (αριθμός έκτακτης ανάγκης) ακόμα και από τοποθεσία που δεν πιάνει το κινητό. Για παράδειγμα τούνελ, υπόγειο, μέσα στο νερό και άλλα.
Παραδείγματα πως μας παρακολουθούν 24 ώρες το 24
α) Με την χρήση πιστωτικής κάρτας (ποσό, πότε που)
β) Κινητό τηλέφωνο (καταγραφή ομιλίας, ποιος πήρε που ποιον, καθώς και διαδρομή)
Πολύ απλά στον λογαριασμό του κιν. σας τηλ. μπορείτε και ο ίδιος να δείτε (νόμιμα) την αναλυτική κατάσταση των κλήσεων. Προσοχή εδώ, άραγε πόσοι υπάλληλοι από την εταιρία κιν. τηλεφωνίας μπορούν να δώσουν τα στοιχεία σας σε τρίτους;
γ) Phone banking, όλα τα οικονομικά στοιχεία στην φόρα, οπότε όποιος έχει πρόσβαση μπορεί να δει τα πάντα
δ) Χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (O admin κάθε εταιρίας έχει την δυνατότητα με το δικό του κωδικό να μπει σε οποιοδήποτε υπολογιστή, το τι μπορεί να κάνει το αφήνουμε στην φαντασία σας)
ε) Το μεγαλύτερο και επιτυχές πείραμα της CIA, το facebook, δεν θα το αναλύσω παραπάνω…
στ) Το περίφημο C4I, όχι βέβαια το ελληνικό που ποτέ δεν άφησαν να λειτουργήσει (είναι και κοντά 10 χρόνια παλίο)
και άλλα πολλά, που δεν αναφέρω για να μην κουράσω με το εν λογω e-mail.
Eλπίζω να αναφερθουν αυτά στη εκπομπή σας για να ξυπνήσει και ο κοσμος.
 Θα περιμένω το Δένδια σπιτι μου μετά απο αυτό…
 Σε άλλο email θα αναφέρω τρόπους αποφυγής κατασκοπίας.
 Φιλικά
Νίκος

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάγωσαν τους Έλληνες και τώρα θέλουν να φορολογήσουν τζάκια & ξυλόσομπες

ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΣΤΟΝ... ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Να επιβάλει περιοριστικούς όρους στη χρήση των τζακιών και των ξυλόσομπων λόγω της αιθαλομίχλης που άρχισε να παρατηρείται εξαιτίας της αυξημένης λειτουργίας τους και λόγω της αδυναμίας των νοικοκυριών να προμηθευτούν πετρέλαιο για να ζεσταθούν, σκέφτεται η κυβέρνηση.
Κι όταν εκφράζονται τέτοιες προθέσεις το μυαλό όλων πηγαίνει στην επιβολή κάποιου φόρου, όπως εξοντωτικό φόρο στα καυσόξυλα. Για το καλό της υγείας μας ασφαλώς...
Μόνο και μόνο η σκέψη να μπει ένα απαγορευτικό στη χρήση τζακιών και ξυλόσομπων δείχνει πώς η κυβέρνηση έχει αιθαλομίχλη στον εγκέφαλο της. Τι περιμένεις όμως από κάποιους που επιβάλλουν φόρους στις στάνες, τα μαντριά και τις οικοδομές και μιλούν για δίκαιο καταμερισμό των φόρων;
Οι άνθρωποι έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν Αφού δεν τα κατάφεραν στερώντας από τον ελληνικό λαό το πετρέλαιο θέρμανσης, αφού πήγαν την τιμή του στα ύψη, τώρα θέλουν να σβήσουν τα τζάκια και τις σόμπες γιατί προκαλούν αιθαλομίχλη.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» η κυβέρνηση στοχεύει στον περιορισμό της αιθαλομίχλης με απαγόρευση της καύσης σε τζάκια και σόμπες σε συγκεκριμένες ημέρες κατά τις οποίες παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά των σωματιδίων αιθαλομίχλης.
Σκέπτεται μάλιστα να προωθήσει το μέτρο αυτό με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και θα βάζει φρένο στη χρήση των μοναδικών πλέον μέσων ζεστασιάς των Ελλήνων, αφού πετρέλαιο θέρμανσης δεν μπορούν να βάλουν, αλλά ούτε και να πληρώνουν τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ από κλιματιστικά και αερόθερμα μπορούν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα υπάρχει προειδοποίηση πριν, όταν οι συγκεντρώσεις σωματιδίων θα κυμαίνονται από 100-150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ μετά θα έρχονται «κυρώσεις», όταν η συγκέντρωση των σωματιδίων ξεπερνούν τα 150 μικρογραμμάρια.
Μέχρι στιγμής στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλήξει ποιες θα είναι οι κυρώσεις, αλλά σίγουρα κάποιος εκ των φωστήρων του υπουργείου Οικονομικών, όπως λ.χ. ο κ. Καραβίτης μπορεί να σκεφθεί ένα φόρο για όσους δηλώνουν ότι έχουν τζάκι.
Οι αχρείοι στην κυβέρνηση, γιατί περί αχρείων και κάφρων πρόκειται, δεν έχουν το Θεό τους. Κάνουν τα πάντα να πεθάνουν τους Έλληνες και να μειώσουν τον πληθυσμό της χώρας. Σε αυτό αποσκοπούν, αφού όπως φάνηκε και από τα περσινά οικονομικά στοιχεία, η αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είχε το αντίθετο από το προσδοκόμενο αποτέλεσμα. Φέτος πιστεύουν πώς με ένα ψευτοεπίδομα θα σπεύσει ο κόσμος να βάλει πετρέλαιο.
Δεδομένης δε της χρήσης τζακιών και ξυλόσομπων σε μεγάλες επαρχιακές ορεινές πόλεις (όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), όπου και εκεί παρατηρείται αιθαλομίχλη αλλά το κρύο τσακίζει κόκαλα, η κυβέρνηση με τη επιβολή κυρώσεων θα εξοντώσει τους ηλικιωμένους.
Φαίνεται πώς η ώρα που οι πολίτες θα πάρουν στο κυνήγι όχι μόνο την τρόικα και όχι μόνο με κέρματα, αλλά με τις πέτρες πλησιάζει…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μετά από αυτό το βίντεο, Παπανδρέου και Πάγκαλος είναι ακόμα ελεύθεροι; (Wikileaks – Πετρέλαια).

Διαβάστε περισσότερα » »

Διήμερη "άδεια" σε μαθητές-αιμοδότες

Δικαιολογημένα απόντες θα είναι οι μαθητές που θα δίνουν αίμα. Τι προβλέπει η σχετική απόφαση που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Παιδείας
"Άδεια" δύο ημερών από τις σχολικές τους υποχρεώσεις θα παίρνουν οι μαθητές-αιμοδότες, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου.
Όπως τονίζεται στην σχετική απόφαση, ο μαθητής που θα προσφέρει αίμα για ασθενή του συγγενικού του περιβάλλοντος θα μπορεί να απουσιάζει από το σχολείο την ημέρα της αιμοδοσίας.
Δικαίωμα να λείψει και την επόμενη μέρα θα έχει ο μαθητής όταν πηγαίνει να δώσει αίμα με δική του πρωτοβουλία ή ανταποκρίνεται σε πρόσκληση υπηρεσίας αιμοδοσίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης ή συμμετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία.
Να σημειωθεί ότι αιμοδότες μπορούν να γίνουν μόνο οι μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και εφόσον παρουσιαστεί υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο επίσημος απολογισμός της Εθνικής Τράπεζας για το 1936 δεν περιέχει κάποια λήξη εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής!

Η Εθνική Τράπεζα επιμένει ότι η εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής ολοκληρώθηκε κάποια στιγμή στο τέλος του 1936 και... κατά συνέπεια οι κάτοχοι μετοχών της παλαιάς αυτής τράπεζας δεν θα έπρεπε να διεκδικούν οποιαδήποτε αποζημίωση για τις μετοχές της Τράπεζας Ανατολής. Τελικά όμως, παρά τις παρελκυστικές τακτικές της, η Εθνική Τράπεζα με καθυστέρηση εβδομήντα ετών θα λογοδοτήσει για την εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής τώρα, στις 7 Νοεμβρίου 2013 σε δικαστήριο της Ρόδου.

Ακόμη και σήμερα, μετά από την εμφάνιση τόσων στοιχείων και την απουσία δημοσιευμένου Ισολογισμού Εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής, η Εθνική Τράπεζα αρνείται να παραδεχτεί το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι η εκκαθάριση την οποία ανέλαβε, παραγκωνίζοντας από την πρώτη στιγμή τους εκκαθαριστές, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.


Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΛΗΞΕ;

Μπροστά στην πίεση των αποδείξεων και για να τοποθετήσει την υποτιθέμενη λήξη της εκκαθάρισης στο απώτερο παρελθόν, έτσι ώστε να ταμπουρωθεί πίσω από μια ενδεχόμενη παραγραφή, η ΕΤΕ συγκεκριμενοποίησε πλέον την ολοκλήρωση της διαδικασίας και υποστηρίζει πως η λήξη της εκκαθάρισης πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1936, πέντε ημέρες μετά τη μονομερή απόλυση των εκκαθαριστών και βεβαίως εντός του οικονομικού έτους 1936.

Κατά την Εθνική Τράπεζα, η λήξη της εκκαθάρισης θα μπορούσε να είναι μονομερής, να υπογραφεί μόνο από τον ίδιο τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Ιωάννη Δροσόπουλο, χωρίς την έγκριση των εκκαθαριστών, και χωρίς να γίνει κάποια ανακοίνωση ή δημοσίευση της λογοδοσίας της εκκαθάρισης.

Ακόμη χειρότερα, η νομική ομάδα της Εθνικής Τράπεζας, με προεξάρχοντες τους κ. Μιλτιάδη Σταθόπουλο και κ. Ιωάννη Λιναρίτη, επιμένουν ότι δεν υπήρχε καμία υποχρέωση της τράπεζας τους να ενημερώσουν την Τράπεζα της Ελλάδος, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εμπορίου ή έστω κάποια αρμόδια αρχή, για την υποτιθέμενη ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

Εκεί όμως που σταματάει ο ανθρώπινος νους και αρχίζεις να κοιτάς περισσότερο με επιείκεια και λιγότερο με επικριτική διάθεση τους δικηγόρους της Εθνικής, είναι όταν μελετήσεις τον Επίσημο Απολογισμό της Εθνικής Τράπεζας για το έτος 1936, όπως κατατέθηκε στις δημόσιες αρχές, αλλά και όπως δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες της εποχής. Για να είμαστε ακριβείς λοιπόν, θα παραθέσουμε το σχετικό απόσπασμα και από τον επίσημο απολογισμό, αλλά και από τη δημοσίευση στην εφημερίδα Οικονομικός Ταχυδρόμος της 5ης Απριλίου 1937.



Διαβάζοντας με προσοχή τον επίσημο απολογισμό της Εθνικής Τράπεζας για τον 1936, ο οποίος εκφωνήθηκε από τα επίσημα χείλη του Διοικητή της Ιωάννη Δροσόπουλου, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ούτε μνεία για τη λήξη της εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής. Ούτε μία αποστροφή του λόγου, έστω μια φράση, κάτι…

Αντίθετα, υπάρχει η ξεκάθαρη αναφορά στην αγορά μέρους του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα, προς 40 εκατομμύρια δραχμές. Ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, στις αρχές του 1937, κρίνοντας τη χρονιά που πέρασε, δεν αναφέρεται σε κάποιο τέλος εκκαθάρισης, πολύ απλά γιατί αυτή δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι τη στιγμή που συντάχθηκε αυτός ο επίσημος απολογισμός. Κανείς δεν είχε ενημερωθεί για την υποτιθέμενη λήξη της εκκαθάρισης και φυσικά ούτε ο ίδιος ο Δροσόπουλος.

Στον απολογισμό της Εθνικής Τράπεζας, όπως δόθηκε στις αρχές και τυπώθηκε για να διανεμηθεί στους μετόχους της ίδιας της τράπεζας, υπήρχαν στοιχεία για την πορεία της εταιρείας, για τις υποχρεώσεις και τα κέρδη της. Σε αυτή την ιδιαίτερα λεπτομερή ανάλυση, που στην πλήρη της μορφή είναι περίπου εκατό σελίδες και συμπεριλαμβάνει ακόμη και τα νέα ακίνητα της τράπεζας, το χαρτοφυλάκιο και τις επενδύσεις της, δεν υπάρχει μια αναφορά για τη λήξη της εκκαθάρισης. Αντίθετα, η νομική ομάδα της ΕΤΕ προσπαθεί να μας πείσει σήμερα ότι η εκκαθάριση ολοκληρώθηκε μέσα στο 1936. Βέβαια, δεν γνώριζε ο ίδιος ο Δροσόπουλος το 1937, ότι η εκκαθάριση τελείωσε το 1936…

“ΜΠΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ”

Η Εθνική Τράπεζα από το 1939, εμφανίζει μια δημοσίευση εκτός Ελλάδος, την οποία προσπαθεί απελπισμένα να βαφτίσει Ισολογισμό Εκκαθάρισης. Θέλει να μας πείσει ότι για την Τράπεζα Ανατολής, η οποία είχε έδρα την Αθήνα, έγινε μια δημοσίευση στο… Κάιρο στο τέλος του 1937!

Ούτε σήμερα, ούτε τότε, μπορεί σώφρων μελετητής να πιστέψει τους ισχυρισμούς της ΕΤΕ. Είναι ξεκάθαρο ότι το ανυπόγραφο, μαγειρεμένο έγγραφο που κυκλοφορεί δεν φέρει υπογραφές των ειδικών εκκαθαριστών, αλλά μόνο του δικού της Διοικητή.

Αν η νομική ομάδα της Εθνικής Τράπεζας επιμένει ότι αυτό είναι “Ισολογισμός Εκκαθάρισης”, τότε το μόνο που θα μπορούσε να αποτελέσει είναι έναν πλαστό ισολογισμό εκκαθάρισης, ο οποίος συντάχθηκε από κάποιον που δεν είχε την αρμοδιότητα, προς το τέλος του 1937, για να καλύψει τις ατασθαλίες της διαδικασίας και να αποκρύψει τα κέρδη από τους μετόχους της απορροφούμενης τράπεζας.

Η Εθνική Τράπεζα σε όλες τις μεμονωμένες απαντήσεις της προς τους ενδιαφερόμενους, επιμένει ότι η ειδική εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής είχε άνοιγμα κοντά στα 250 εκατομμύρια δραχμές, με αποτέλεσμα λογιστικά να μην περισσέψει κάτι, αλλά αντίθετα η ΕΤΕ να βγει χαμένη από τη συγχώνευση.

Ωστόσο, το τραγελαφικό είναι ότι στον επίσημο απολογισμό της Εθνικής Τράπεζα για το 1936, υπάρχει κέρδος που έχει αυξηθεί κατά 52 εκατομμύρια δραχμές σε σχέση με την περασμένη χρήση και για αυτό φυσικά διανέμεται μέρισμα στους μετόχους της! Δηλαδή, τη χρονιά που η Εθνική Τράπεζα “ζημιώθηκε” και “μπήκε μέσα” λόγω της εκκαθάρισης, όχι μόνο δεν μπήκε μέσα, αλλά αύξησε την κερδοφορία της.

Ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας αναλύει στους μετόχους όλες τις υποχρεώσεις της τράπεζας. Τους αναλύει μέχρι και την επένδυση σε εταιρεία που θα έκανε έρευνες για πετρέλαιο στη Θράκη το 1936! Αναφέρεται ακόμη και σε ιδιαίτερα μικρά ποσά, για λειτουργικά έξοδα και για το φόρο στις σταφίδες! Μόνο στο χαρτί τουαλέτας δεν αναφέρεται αν και είναι σίγουρο ότι το έχει συμπεριλάβει…

Δεν υπάρχει όμως ούτε μια λέξη για τη λήξη της εκκαθάρισης μέσα στο 1936 και για “άνοιγμα” με απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων. Αντίθετα, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η περιουσία της Εθνικής Τράπεζας και ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκαν σημαντικά, σε βάρος της ειδικής εκκαθάρισης.

Πιστεύουμε ότι πλέον είναι καιρός οι ιθύνοντες της Εθνικής Τράπεζας να σοβαρευτούν
και να σταματήσουν τη συγκάλυψη των προκατόχων τους.

Πιστεύουμε ότι πλέον είναι καιρός οι ιθύνοντες της Εθνικής Τράπεζας να σοβαρευτούν και να σταματήσουν τη συγκάλυψη των προκατόχων τους. Το έγκλημα δυστυχώς για αυτούς διαπράττεται και σήμερα, ακόμη και αυτή τη στιγμή, αλλά και για όσο οι σημερινοί διοικούντες της τράπεζας, μαζί με τους διοικούντες της εποπτικής αρχής, επιλέγουν να κάνουν τα στραβά μάτια. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας και η φερεγγυότητα της θα πληγεί ανεπανόρθωτα, λόγω των απανωτών λαθών που διαπράττουν συγκεκριμένα στελέχη της. Όμως αυτό το δρόμο έχει επιλέξει από μόνη της και πλέον έχει καταστεί μονόδρομος προς το απονενοημένο διάβημα με άλμα στο κενό. Τελικά, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημa…
 
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Παράρτημα της Σχολής Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στην Κοζάνη & Πτολεμαΐδα:Έναρξη τμημάτων για την εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

 enosi_kofonΗ Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει πως τα Παράρτημα της Σχολής Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στην Κοζάνη, Πτολεμαΐδα  θα ξεκινήσουν εντατικά Τμήματα, κανονικά Τμήματα και προετοιμασίας Επάρκειες  Τμήματα για την εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.
Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε
στα τηλέφωνα 2310-730.332 & 6978212045 ή
στα  e-mail: ekve_1969@yahoo.gr & sengekve@gmail.com .

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοβαρές επιπτώσεις για την σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού και του έφηβου από την υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου

Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με την συμμετοχή 2319 εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου σε ποσοστό... 1% χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο , 30% των παιδιών του Δημοτικού και 80% των παιδιών του γυμνασίου.

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τα παιδιά της χώρας μας αναμφίβολα δημιουργεί έντονο σκεπτικισμό σχετικά με την αναγκαιότητα του και τους κινδύνους που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο πέρα από επικοινωνία και ως πύλη εισόδου στις αγαπημένες τους ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ,όπως παιχνίδια και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χώρα μας οποιαδήποτε σύνδεση κινητού τηλεφώνου με συμβόλαιο της κινητής τηλεφωνίας με τον καταναλωτή δίνει αυτόματα πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς την σύμφωνη γνώμη του πελάτη.

Πολλά ερευνητικά κέντρα πιστεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να αποθαρρύνονται από την χρήση των κινητών τηλεφώνων ιδίως κάτω των 10 χρονών.

Το αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα των παιδιών ,το μικρό και λεπτό εγκεφαλικό κρανίο η μακροχρόνια έκθεση των παιδιών στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών, η αρνητική επίδραση της αύξησης της θερμοκρασίας στους ιστούς (ιδίως στους οφθαλμούς και τους όρχεις) συγκεκριμένα συμπτώματα, όπως πονοκέφαλοι, κόπωση, προσωρινή απώλεια μνήμης, έλλειψη συγκέντρωσης,οδηγούν την επιστημονική κοινότητα σε αμηχανία για τον βαθμό της επίδρασης της ακτινοβολίας στην σωματική υγεία στον άνθρωπο και καθιστά τον περιορισμό της χρήσης των κινητών από τα παιδιά απαραίτητο.

Είναι σημαντικό οι χρήστες κινητού να γνωρίζουν ότι υπάρχουν έρευνες που συσχετίζουν την υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου με πιθανή εμφάνιση καλοήθων (καλοήθης καρκίνος του ακουστικού πόρου)ή και κακοήθων (λευχαιμία, λέμφωμα) παθήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεθνής Επιτροπή Έρευνας του Καρκίνου (IARC) κατέταξε το κινητό τηλέφωνο ως καρκινογόνο παράγοντα στην κατηγορία 2Β.Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και η νικοτίνη.

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου για άκρως απαραίτητες κλήσεις ,η χρήση εξαρτημάτων αποδέσμευσης των χεριών (hands free kids), η απομάκρυνση από το σώμα της συσκευής κατά την ομιλία και η αποφυγή συνομιλίας σε κλειστούς χώρους (ασανσέρ, αυτοκίνητα κτλ) είναι μερικά από τα μέτρα προφύλαξης .

Πέρα όμως από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία οι γονείς οφείλουν να παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλούς πλοήγησης του διαδικτύου μέσα από τα κινητά τηλέφωνα.

Η κατάχρηση του διαδικτύου παρενόχληση ,ο εκφοβισμός ,η πορνογραφία ,ο τζόγος είναι καταστάσεις που το παιδί μπορεί να συναντήσει στο κινητό εφόσον το χρησιμοποιεί ως πύλη εισόδου στο διαδίκτυο.

Όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οφείλουν να έχουν την δυνατότητα γονικού ελέγχου και φίλτρα προστασίας από παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο. Οι γονείς πρέπει να αναζητούν τις υπηρεσίες αυτές και να ελέγχουν το χρόνο παραμονής των παιδιών στο διαδίκτυο.

Οι γονείς που αδυνατούν να προστατευόσουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους του διαδικτύου που ενδεχομένος θα συναντήσουν στο κινητό τηλέφωνο μπορούν να ζητήσουν περαιτέρω βοήθεια στην γραμμή βοηθείας Υποστηρίζω 80011 80015(χωρίς χρέωση) της Μονάδας Εφηβικής Υγείας στο Νοσοκομείο Π&ΑΚυριακού.

Γιώργος Κορμάς

Υπεύθυνος γραμμής Βοηθείας Υποστηρίζω Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.-Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικύου

Συντονιστής Δικτύου Αριάδνη

Ηλίας Νάκος

Ιατρός –Ακτινοδιαγνώστης. Μονάδα Διαγνωστικής Απεικόνισης και Πρόληψης –medisound.gr

tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Αλβανοί Σκοπίων διαμαρτύρονται για την υποδοχή του Αλβανού πρωθυπουργού

Οι Αλβανοί υποδέχονται τον Έντι Ράμα στα Σκόπια

Νοέμβριος 5, 2013.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, επισκέπτεται, επίσημα, από σήμερα τα Σκόπια, κατόπιν πρόσκλησής, από τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Γκρούεφσκι.


Είναι η πρώτη φορά που ο Ράμα, ως πρωθυπουργός έρχεται στο γειτονικό κράτος, ως επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης από το περασμένο Σεπτέμβριο.

Το αλβανικό κόμμα DPA με ανακοίνωσή του διαμαρτυρήθηκε γιατί  η κυβέρνηση δεν σημαιοστόλισε την πόλη των Σκοπίων με αλβανικές σημαίες για την υποδοχή του Αλβανού πρωθυπουργού.

Μάλιστα, ο βουλευτής του κόμματος,  Μπεκίμ Φαζλίου, μιλώντας στην τηλεόραση Alsat αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Σέρβου πρωθυπουργού, Ίβιτσα Ντάτσιτς, καθώς τότε τα Σκόπια είχαν σημαιοστολιστεί  με σερβικές σημαίες.

«Πριν από λίγους μήνες όταν επισκέφθηκε τα Σκόπια ο Σέρβος πρωθυπουργός, η πόλη ήταν διακοσμημένη με σημαίες της Σερβίας. Σήμερα είμαστε μάρτυρες  της σημερινής κατάστασης, όπου ήρθε η Αλβανός πρωθυπουργός και δεν υπάρχει ούτε μία αλβανική σημαία στην πόλη», είπε ο Φαζλίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στις καταγγελίες του Αλβανού πολιτικού, είπε ότι «ο βουλευτής του DPA δεν είναι καλά ενημερωμένος σχετικά με την επίσκεψη του Έντι Ράμα, στον οποίο η υποδοχή θα γίνει σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το διπλωματικό πρωτόκολλο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εκτός από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, θα συναντηθεί με τον πρόεδρος της χώρας, Γκεόργκι Ίβανοφ, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Τράικο Βελιανόσκι και τους ηγέτες των δύο αλβανικών κομμάτων – DUI και DPA-.


echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »