Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ του Αντώνη Ι. Γρυπαίου





Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΜΕΡΙΣΜΑ γρυπαιοσΚύριε Πρωθυπουργέ,
Το Κοινωνικό μέρισμα που εξαγγείλατε, το παρέλαβε η Σιωνιστική «Αριστερά» του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και η γραφειοκρατία, και το κατάντησαν σαν τα μούτρα τους.
Ζητάνε ΑΦΜ- ΑΜΚΑ-ΙΒΑΝ-στοιχεία ταυτότητας, περιουσιακά στοιχεία, κ.λ.π. ενώ αυτά μπορούν να τα βρούν στη φορολογική δήλωση, και αυτόματα να πιστωθεί το μέρισμα στη Τράπεζα, για όσους δικαιούνται.
 Έτσι θα παταχθεί η γραφειοκρατία, με απλές λύσεις.
Ανοίξτε το διαδίκτυο με το όνομα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, και θα καταλάβετε τι «χαρτούρα» ζητάνε, ώστε να καταστεί το δώρο που υποσχεθήκατε στις φτωχές οικογένειες «δώρον άδωρον».


ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ή ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ; του Μιχάλη Ραμπίδη



Ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας κ Θόδωρος Καρυπίδης επανέφερε τελευταία και με αφορμή την πώληση λιγνιτικών μονάδων, το θέμα της δημιουργίας «θεσμικού κενού» με την παραίτησή του. Καλά έκανε, γιατί είναι κι αυτός ένας τρόπος αντίστασης με εκβιασμό.
 Στην ουσία όμως ενδεχόμενη παραίτησή του εξυπηρετεί ή βλάπτει τα συμφέροντα του τόπου;
Όλοι γνωρίζουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής βουλής των 300 με τη Μικρή ΔΕΗ με την εκχώρηση 40% λιγνιτικών μονάδων ή με άλλους τρόπους, τάσσεται (αναγκαστικά;) υπέρ της πώλησης κομματιού της ΔΕΗ.
Αυτή τη στιγμή επικρατεί το σενάριο (σχεδόν συμφωνία;) για την εκχώρηση του 40% λιγνιτικών μονάδων και των αντίστοιχων ορυχείων (Μελίτη 1 και άδεια για 2η καθώς και Μεγαλούπολη 3 & 4) και εμείς πέρα από τον καθολικό αγώνα για ανατροπή του ξεπουλήματος, οφείλουμε και δεύτερες δράσεις.
Σαν κυρίαρχη δευτερεύουσα δράση θεωρώ την διασφάλιση αύριο 1/12/2017 του Υπ. Ενέργειας κ Σταθάκη  από τους θεσμούς, της θετικής λύσης για τη συνέχεια λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου και ταυτόχρονα του ομώνυμου ορυχείου, με τους δυο προτεινόμενους τρόπους: Είτε με αναβάθμιση (περιβαλλοντική) των δυο υπαρχόντων μονάδων συνολικής ισχύος 600 MW (από επενδυτή-ες  με τα απαιτούμενα κεφάλαια), είτε με κλείσιμο των παλαιών μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου και αντικατάστασή τους με μια αντιρρυπαντική μονάδα 450 MW που μπορεί να στηριχθεί από τα αποθέματα λιγνιτών της περιοχής. Αυτό σημαίνει αυτόματα αγαπητέ Θόδωρε δουλειά σε 1000 άτομα στην περιοχή, απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης της πόλης του Αμυνταίου, συμμετοχή της ΔΕΗ στην παραγωγή Η/Ε από λιγνίτη και στην ΠΕ Φλώρινας  κ.α.
Υπάρχουν κι άλλες σημαντικές δεύτερες ενέργειες που όταν είναι επίκαιρες θα καταγραφούν ……
Αρκετοί συντοπίτες μας μπορεί να σ’ επαινέσουν για την παραίτησή σου, ο καθένας για τους δικούς του λόγους …. Κι εσύ μπορεί να κληρονομήσεις (εσαεί;) μια έπαρση. Εγώ όμως και πολλοί συντοπίτες θα σου υπενθυμίζουμε πάντα, τι μπορούσες να κάνεις για τους Δυτικομακεδόνες και εσύ απέδρασες ……
Διαβάστε περισσότερα » »