Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Συνέντευξη Τύπου



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου (Νοσοκομείου 7, 3ος όροφος) στις 8/02/2016 και ώρα 5:30 μ.μ. με Θέμα «Το Πανελλήνιο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ».


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.



        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

       
      ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ                                                          ΑΝΤΩΝΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΠΛΑ Ή ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ; του Μιχάλη Ραμπίδη

Από το 1950 αλλά και νωρίτερα, τα διάφορα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, φανερά και απροκάλυπτα, καθοδηγούν και κουμαντάρουν αυτόν τον τόπο.
Στην υπηρεσία σχεδόν πάντα των ντόπιων και ξένων συμφερόντων αντί του λαού, τροχοδρομούν συστηματικά στον «πλάγιο δρόμο» επιφέροντας όχι μόνο την στασιμότητα αλλά και την οπισθοδρόμηση, ενίοτε δε και θύελλες με εθνικές συμφορές. Μεθοδικά στα πλαίσια ενός ανορθόδοξου πολέμου, χρησιμοποιούν οι λεγόμενοι «νταβατζήδες» τη διαφθορά, ασκώντας πιέσεις και εκβιασμούς, για να χειραγωγούν το πολιτικό σύστημα.
Από τους ελάχιστους απέναντι, ο τέως πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλής τόλμησε και πέρασε το νόμο για τον «βασικό μέτοχο» στον πρώτο χρόνο της θητείας του, απόλυτα τεκμηριωμένο και εναρμονισμένο με το σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο, από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Παρ’ όλα αυτά υπερίσχυσε η ευρωπαϊκή και εγχώρια σαπίλα και το 2005 με ωμό εκβιασμό για την περικοπή όλων των κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, εξανάγκασε την τότε κυβέρνηση να το αποσύρει. Παρά την
δικαίωση της πλειοψηφίας των βασικών θέσεων του νόμου, από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο οποίο προσέφυγε η κυβέρνηση Καραμανλή (απόφαση 16-12-0208) οι νταβατζήδες νίκησαν πάλι το δίκαιο, τον λαό, την κυβέρνηση, και τον κυβερνήτη.
Ο Κώστας Καραμανλής απείχε από την προχθεσινή ψηφοφορία του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες,
χωρίς καν να στείλει επιστολική ψήφο πολιτικής τοποθέτησης, δείχνοντας ολοφάνερα ότι είναι σταθερά και διαχρονικά ανυποχώρητος απέναντι στη διαπλοκή. Δυστυχώς η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αρμενίζει απέναντι, ως συνέχεια των επιλογών του Αντώνη Σαμαρά, διαγράφοντας άλλη μια φορά και την παραμικρή σχέση της με την πολιτική Καραμανλή.
Εκ των υστέρων και πολύ αργά κατήγγειλε τους νταβατζήδες και ο ΓΑΠ. Σε κομματική συγκέντρωση
αναφέρθηκε ονομαστικά στον μεγαλο-εκδότη κ Ψυχάρη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον «έριξε» γιατί δεν του «έδωσε» δάνειο 10 εκ. ΕΥΡΩ!
Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι σε όλα τα επίπεδα επιχείρησης και δράσης των «σεσημασμένων»
διαπλεκόμενων (δημόσια έργα, προμήθειες κλπ), υπάρχει η παρέμβαση (το χέρι) των «σημαντικών» κάθε φορά πολιτικών. Και καταλήγουμε κλασικά στο αν η κότα έκανε το αυγό ή το αντίστροφο. Οι πολιτικοί δημιουργούν τους μεγιστάνες ή το αντίστροφο; Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η κότα έκανε το αυγό!
Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ψήφισε το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες (με κόντρα την
αντιπολίτευση), για να κατοχυρώσει όπως λέει και όπως έχει καθήκον το δημόσιο συμφέρον, να εμπεδώσει τη νομιμότητα και να επιβάλει διαφανής κανόνες, σε συνέχεια του ανεφάρμοστου «βασικού μετόχου». Η διαπλοκή έχει όμως μακριά πλοκάμια και απίστευτες συμμαχίες …….
Διαβάστε περισσότερα » »