Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και η Πειραματική Σχολή Κλασικού Χορού της Πτολεμαΐδας σε ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε σε ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και η Πειραματική Σχολή Κλασικού Χορού της Πτολεμαΐδας ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν αποσπάσματα και μουσικές από τα σημαντικότερα χορευτικά δημιουργήματα. Πρόκειται για μια παραγωγή μεγάλων αξιώσεων όπου για πρώτη φορά σημειώνεται η συνεργασία δύο φορέων του Δήμου Εορδαίας του ΝΠΔΔ – ΚΟΙΠΠΑΠ και της ΚΕΔΕ.
Η παράσταση περιλαμβάνει αποσπάσματα από τρία σπουδαία έργα μπαλέτου τον Καρυοθραύστη του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Σύλβια του Λεό Ντελίμπ και Συλφίδες του Φρεντερίκ Σοπέν, επιλεγμένα αποσπάσματα από έργα των Μπαχ, Χέντελ, Περσέλ, Γκριγκ, καθώς και ένα έργο – έκπληξη εναρμονισμένο με το πνεύμα των εορτών.
Η συνεργασία της Συμφωνικής ορχήστρας του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου και της Πειραματικής Σχολής Μπαλέτου σηματοδοτεί την ενιαία αντίληψη που επικρατεί στους δημοτικούς φορείς για τον πολιτισμό και την τέχνη και την προσπάθεια που γίνεται ώστε να αφυπνιστούν καλλιτεχνικά οι πολίτες της Εορδαίας . Άλλωστε, η συγκεκριμένη παραγωγή έχει υλοποιηθεί αποκλειστικά από μαθητές και δασκάλους τόσο του Δημοτικού Ωδείου όσο και της Πειραματικής Σχολής.
Το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας με τη συγκεκριμένη παραγωγή εγκαινιάζει μια σειρά διοργανώσεων που εντάσσονται στα πλαίσια των εορτασμών για τη συμπλήρωση 20 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του.
Οι χορογραφίες των παραστάσεων είναι της Μάρθας Δήμητρας Τασιούδη ενώ η μουσική διεύθυνση είναι του Λάζαρου Τσαβδαρίδη.


Πρόγραμμα παραστάσεων:

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 20.30
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 20.30
Τρίτη 24 Δεκεμβρίου στις 18.30
Η ώρα έναρξης θα τηρηθεί αυστηρά.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται στο τηλέφωνο 2463053503.

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους σκοπούς του Κοινωνικού Ιατρείου και του Καλού Σαμαρείτη 
Η Δήμαρχος Εορδαίας  Ο Πρόεδρος Η Πρόεδρος  
  της ΚΕΔΕ του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ
Παρασκευή Βρυζίδου Χρήστος Κεσκερίδης Θεοπίστη Κρυσταλλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΕΕ μας στέλνει 2,97 δισ. ευρώ για την κατασκευή 4 αυτοκινητοδρόμων

Τη χρηματοδοτική υποστήριξη της ΕΕ για την κατασκευή 4 αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα, ενέκρινε ο αρμόδιος επίτροπος. Διαβάστε για ποιους πρόκειται
Tη χρηματοδοτική υποστήριξη της ΕΕ ύψους 2,97 δισ. ευρώ για την κατασκευή τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα ενέκρινε σήμερα ο επίτροπος περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι επενδύσεις αυτές – που συγκαταλέγονται μεταξύ των σημαντικότερων έργων υποδομής στην Ελλάδα – είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, καθώς συνδέουν τις περιφέρειές της με ταχείς και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι η οικονομική ενίσχυση που χορήγησε η Ελλάδα είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.
Τα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές χαρακτήρισαν τους αυτοκινητοδρόμους ως επενδύσεις «έργων προτεραιότητας», καθοριστικό παράγοντα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της χώρας και των περιφερειών της. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 6.000 θέσεις εργασίας.
Τα έργα θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015, ενώ στη συνέχεια θα απασχολούνται στη διαχείρισή τους περίπου 1.700 άτομα.
Ο αρμόδιος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν που υπέγραψε τις αποφάσεις συγχρηματοδότησης, δήλωσε: «Αυτά τα έργα και η απότομη διακοπή τους υπήρξαν εμφανώς "θύματα" της κρίσης στην Ελλάδα. Η συνέχισή τους και το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες είναι και πάλι διατεθειμένες να επενδύσουν σε αυτά αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της Ελλάδας. Σε συνέχεια της θετικής ψήφου της Ελληνικής Βουλής, είμαι στην ευχάριστη θέση να εγκρίνω τα εν λόγω έργα ζωτικής σημασίας για τη χώρα, τα οποία θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην τόνωση της ανάπτυξης. Αυτή η απόφαση είναι το αποτέλεσμα σκληρής εργασίας και επιμονής από πολλές πλευρές: από την Ελληνική Δημοκρατία, τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλες τις υπηρεσίες της Επιτροπής που εμπλέκονται σε αυτήν την προσπάθεια συντονισμού για την οργανωμένη προσπάθειά τους».
Ο επίτροπος Χαν πρόσθεσε: «Το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών στο οποίο ανήκουν αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι (άξονας ΠΑΘΕ) έχει ουσιαστική σημασία για τη διασύνδεση του ευρωπαϊκού χώρου και για την ομαλή λειτουργία της ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς. Τα έργα αυτά θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των περιφερειών τις οποίες διασχίζουν, καθιστώντας τες πιο ελκυστικές για τους επενδυτές. Παράλληλα, με τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη και την απασχόληση, βελτιώνουν επίσης την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα είναι πολύ πιο ασφαλείς από τους δρόμους που αντικαθιστούν».
Οι παραχωρησιούχοι είναι Έλληνες κατασκευαστές καθώς και ευρωπαϊκές εταιρείες από διάφορα κράτη μέλη, και υπέγραψαν πρόσφατα την αναδιατύπωση του έργου. Εκτός από την ΕΤΕπ, περίπου 40 ελληνικές και διεθνείς τράπεζες συμμετέχουν στη χρηματοδότηση.
Οι τέσσερις επενδύσεις προέρχονται από το πρόγραμμα περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής στην Ελλάδα.
Ποιοι είναι οι αυτοκινητόδρομοι
Η παραχώρηση της Ιονίας Οδού περιλαμβάνει την κατασκευή του τμήματος Αντίρριο-Ιωάννινα μήκους 196 χλμ καθώς και την αναβάθμιση των υφιστάμενων τμημάτων του άξονα ΠΑΘΕ (ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη ο οποίος αποτελεί μέρος του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών). Ο αυτοκινητόδρομος θα διασχίζει τέσσερις ελληνικές περιφέρειες: την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα συμβάλει με χρηματοδότηση ύψους €723,6 εκατομμυρίων. Η μείωση των οδικών ατυχημάτων αναμένεται να είναι πάνω από 37%.
Η ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Μαλιακός-Κλειδί, που διασχίζει τις περιφέρειες της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, περιλαμβάνει την κατασκευή του τμήματος Ευαγγελισμός – Σκοτίνα (24,71 χλμ), καθώς και την αναβάθμιση των υφιστάμενων τμημάτων (204,70 χλμ) του άξονα ΠΑΘΕ. Το Ταμείο Συνοχής θα συμβάλει με χρηματοδότηση ύψους €699 εκατομμυρίων. Η μείωση των οδικών ατυχημάτων αναμένεται να είναι πάνω από 30%.
Η ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα–Κόρινθος–Πάτρα αφορά στην κατασκευή του τμήματος Κόρινθος–Πάτρα (120 χλμ), συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των υφιστάμενων τμημάτων (81,5 χλμ) του άξονα ΠΑΘΕ. Ο αυτοκινητόδρομος θα διασχίζει τις περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Αττικής. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα συμβάλει με χρηματοδότηση ύψους €977 εκατομμυρίων. Η μείωση των οδικών ατυχημάτων αναμένεται να είναι πάνω από 38%.
Η ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας για τον αυτοκινητόδρομο E-65 αφορά στην κατασκευή του τμήματος Ξυνιάδα-Τρίκαλα μήκους 78,5 χλμ και στην εγκατάσταση σταθμών διοδίων και συστήματος επικοινωνίας στο τμήμα Σκάρφεια–Ράχες (57 χλμ) του άξονα ΠΑΘΕ. Ο αυτοκινητόδρομος διασχίζει τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Το Ταμείο Συνοχής θα συμβάλει με χρηματοδότηση ύψους €570 εκατομμυρίων. Η μείωση των οδικών ατυχημάτων αναμένεται να είναι πάνω από 30%.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι δήλωσαν στα πόθεν έσχες τους, οι πολιτικοί αρχηγοί

Δείτε αναλυτικά περιουσιακά στοιχεία των Αντώνη Σαμαρά, Αλέξης Τσίπρα, Ευάγγελου Βενιζέλου, Πάνου Καμμένου, Νίκου Μιχαλολιάκου, Φώτη Κουβέλη και Αλέκας Παπαρήγα
Πλουσιότερος εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών της συγκυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης Χρήσης 2011 (Οικονομικό Έτος 2012) των πολιτικών

  Αντώνης Σαμαράς
Χίλια ευρώ μείον ήταν τα εισοδήματα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά την οικονομική χρήση του 2011, σε σχέση με το 2010.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δηλώνει φορολογητέο εισόδημα  36.756, 34 ευρώ , και αφορολόγητο 63.098,46 που προκύπτουν από την βουλευτική του αποζημίωση
Στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, ο κ. Σαμαράς δηλώνει εισοδήματα, συνολικά από βουλευτική αποζημίωση και άλλες πηγές 128.184,79 ευρώ. Το 2010, το συνολικό εισόδημα του πρωθυπουργού ήταν 127.212 ευρώ. Το 2011, ο κ. Σαμαράς εισέπραξε από τη βουλευτική αποζημίωση, 99.854,8 ευρώ και από άλλες πηγές, 28.329,99 ευρώ. Το 2010, όμως, είχε δηλώσει βουλευτική αποζημίωση 102.168 ευρώ και 25.044 ευρώ εισοδήματα από άλλες πηγές. Η μεγαλύτερη μείωση, συνεπώς, προήλθε από τη βουλευτική αποζημίωση (σ.σ. περίπου 3.000 ευρώ).
Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Γεωργία Κρητικού, το 2011 είχε εισόδημα 52.525,89 ευρώ, περίπου 1.000 ευρώ μείον, σε σχέση με το 2010, που είχε δηλώσει 53.625 ευρώ.
Το πρωθυπουργικό ζεύγος, δηλώνει καταθέσεις, που συνολικά, το 2011, ανέρχονται στο ποσό των 297.675,38 ευρώ και ακόμη 983,30 λίρες Αγγλίας. Ωστόσο, το 2010, ο κ. Σαμαράς με τη σύζυγό του δήλωσαν καταθέσεις 276.679 ευρώ κι ακόμη, 25.119 λίρες Αγγλίας και 12.825 δολάρια. Οι μετοχές τους παραμένουν αμετάβλητες, στις 3.800. Ο κ. Σαμαράς και η σύζυγός του, ούτε πούλησαν, ούτε αγόρασαν αυτοκίνητο και για τα δύο ΙΧ έχουν καταθέσει πινακίδες από το 1996 και το 2007. Αμετάβλητη είναι και η ακίνητη περιουσία τους σε Ροβιές, Κηφισιά, Μουρούζη, Εκάλη, Λαύριο, Πύλο, Καλλιθέα, στην Πανεπιστημίου, στη Δημοκρίτου και στο Ναύπλιο.
Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς δηλώνει το σπίτι του στην Κηφισιά 447,60 τ.μ. μέσα σε οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων, ένα διαμέρισμα στην οδό Μουρούζη 153 τ.μ., στο οποίο έχει την επικαρπία, το 50% από αγροτεμάχιο εννέα στρεμμάτων στις Ροβιές, το μισό από ένα αγροτεμάχιο 565 τ.μ. στην Πουνταζέζα, στο Λαύριο και το μισό από έτερο αγροτεμάχιο στην ίδια περιοχή, 576 τ.μ. Δηλώνει ακόμη ένα αγροτεμάχιο 3,1 στρεμμάτων στην Πύλο.
Η σύζυγός του Γεωργία δηλώνει το μισό από ένα οικόπεδο 2,2 στρεμμάτων στην Εκάλη και το 50% ακινήτου 150 τ.μ., επίσης στην Εκάλη. Ακόμη δηλώνει το 16,67% από ένα οικόπεδο 554 τ.μ. στην Καλλιθέα και το 16,67% από ένα γραφείο στην οδό Πανεπιστημίου. Η Γεωργία Σαμαρά έχει επίσης δηλώσει ένα διαμέρισμα 134 τ.μ. στην οδό Δημοκρίτου στο Κολωνάκι, ένα κατάστημα 132 τ.μ. και ένα διαμέρισμα 167 τμ στο Ναύπλιο.

  Αλέξης Τσίπρας
Μειωμένα κατά 8.500 ευρώ ήταν τα εισοδήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, το 2011, συγκριτικά με το 2010. Το 2010, είχε δηλώσει συνολικά εισοδήματα 82.572,54 ευρώ. Το 2011, όμως, από τη βουλευτική αποζημίωση έλαβε 72.330 ευρώ και ακόμη 1.740 ευρώ από άλλες πηγές, δηλαδή 74.070,24 ευρώ, συνολικά. Από την βουλευτική του αποζημίωση φορολογήθηκαν τα 14.957,10 και αφορολόγητα ήταν τα 57.373,14 ευρώ.
Εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Αθήνα 114 τ.μ. που αποκτήθηκε το 1996 από γονική παροχή. Πενιχρές είναι οι τραπεζικές καταθέσεις του σε δύο τράπεζες, την Alpha Bank και την Εθνική με τη συνολική τους αξία να ανέρχεται σε μόλις 100,75 ευρώ. Πάντως, την περασμένη χρονιά οι καταθέσεις ανέρχονταν σε 12.000 ευρώ. Πέραν αυτού «εξαφανισμένη» είναι και η μοτοσυκλέτα 650 κ.ε. που δήλωσε στο περυσινό πόθεν έσχες. Την μηχανή την είχε αγοράσει το 2007 έναντι 7.300 ευρώ και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να δηλώσει την μεταβολή.

  Ευάγγελος Βενιζέλος
 Μειωμένα εισοδήματα δήλωσαν, το 2011, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και η σύζυγός του, Βασιλική Μπακατσέλου. Το 2011, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει εισοδήματα ύψους 94.309 ευρώ από την βουλευτική αποζημίωση (101.903 ευρώ την περασμένη χρονιά) και μηδενικά από άλλες πηγές. Από αυτά  φορολογήθηκαν τα 29.103 ευρώ, ενώ τα 65.206 ευρώ, δεν φορολογήθηκαν.
Συνολικά το εισόδημα του μειώθηκε κατά 7.593 ευρώ καθώς το 2010,   η βουλευτική του αποζημίωση ανήλθε σε 101.903,80 ευρώ. Η σύζυγός του, είχε έσοδα το 2011 που ανήλθαν σε 55.607,37 ευρώ, ενώ το 2010 είχε δηλώσει 60.049,80 ευρώ, δηλαδή περίπου 5.000 ευρώ περισσότερα.
Όσον αφορά τους λογαριασμούς τού κ. Βενιζέλου, της συζύγου του και της κόρης τους, αυτοί ανέρχονται συνολικά στο ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ, μειωμένο συγκριτικά με το 2010 κατά περίπου 700.000 ευρώ. Επίσης, δηλώνουν 128.730 ευρώ, 61 δολάρια και 84.444 λίρες Αγγλίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει 9.772,783 μερίδια σε αμοιβαία κεφάλαια της Eurobank, μαζί τη σύζυγο και την κόρη του. Οι μετοχές που δηλώνουν η σύζυγος και η κόρη τους, (σ.σ. ο κ. Βενιζέλος δεν δηλώνει πουθενά αλλού μερίδια) παραμένουν αμετάβλητες και ανέρχονται σε 3.222.926 τεμάχια. Επίσης, διαθέτουν 48.091,611 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και ομόλογα (bonds εξωτ. Δημοσίου) με αξία κτήσης 100.496,34 ευρώ. Η μόνη μεταβολή που δηλώθηκε το 2011 αφορά την απόκτηση ομολόγων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, με αξία κτήσης 104.009,29 ευρώ.
Ουδεμία μεταβολή δηλώνεται στην ακίνητη περιουσία του ζεύγους Βενιζέλου το 2011. Συγκεκριμένα, από κοινού με τη σύζυγό του κατέχουν 27 ακίνητα (διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες και χώρους στάθμευσης). Τα εννέα από αυτά βρίσκονται κατά 100% στην κυριότητα του κ. Βενιζέλου και τα υπόλοιπα πέντε, κατά 100% στην κυριότητα της συζύγου του. Πέντε ακίνητα του ζεύγους Βενιζέλου βρίσκονται στην Αθήνα και τα υπόλοιπα στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος κατέχει το 100% των εξής ακινήτων: στη Θεσσαλονίκη, γραφείο 95,2 τμ, διαμέρισμα 88,31 τμ, πάρκινγκ 12,5 τμ και αγροτεμάχιο 3.000 τμ. Στην Αθήνα, διαμέρισμα 202,4 τμ, τρία πάρκινγκ (18,2 τμ και 10,8 τμ και 11,7 τμ), αποθήκη 6,5 τμ. Η σύζυγός του έχει στη Θεσσαλονίκη, γραφεία 179,9 τμ και 203 τμ, κατάστημα 40 τμ, οικία 230 τμ σε σύνολο 4.080 τμ, διαμέρισμα 229 τμ. Επίσης, είναι ιδιοκτήτες μαζί με τη σύζυγό του με μικρό ποσοστό σε άλλα 13 ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα. Από αυτά, τα επτά είναι αγροτεμάχια, τα δύο οικόπεδα 2.600 τμ και 779 τμ, ένα κατάστημα 325 τμ, ένα γραφείο 10,7 τμ, ένας βοσκότοπος 678 τμ.
Εξάλλου, ουδεμία μεταβολή δηλώνουν στην κατοχή των δύο αυτοκινήτων τους, που έχουν αποκτήσει από το 2004 και το 2008.

  Πάνος Καμμένος
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος  δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 57.373,14 ευρώ (αφορολόγητο) και 6.683,18 ευρώ αποζημίωση Βουλής (αφορολόγητο ποσό) και 22.031,72 ευρώ (φορολογητέο ποσό)
Στα εισοδήματά του όμως προστίθενται 75.600 ευρώ από ενοίκια μαζί με την σύζυγό του, 9.979,91 ευρώ από δικηγορικά έσοδα της συζύγου του. Η ακίνητη περιουσία του κ.Καμμένου έχει ως εξής : Στην κατοχή του ιδίου υπάρχει μία οικία 509 τ.μ στο δήμο Βουλιαγμένης (την οποία κατέχει κατά 50%) και ένα γραφείο 1067τμ στον δήμο Καλλιθέας. Η σύζυγός του εμφανίζεται να έχει δύο οικίες , στη Νέα Σμύρνη και τη Σάμο (η τελευταία κατά 25%) αντίστοιχα, ένα γραφείο και μία αποθήκη στη Νέα Σμύρνη (και τα δύο κατά το ήμισυ) , ένα γραφείο επί της Λεωφόρου Συγγρού στην Αττική και μία αποθήκη στη Σάμο (κατά 25%). Ο κ.Καμμένος έχει ακόμα στην κατοχή του μετοχές στην εταιρεία «Η.Καμμένος ΑΕ» αξίας 161.150 ευρώ , ενώ οι καταθέσεις του σε τράπεζες έχουν ως εξής 1371,01 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, 0,95 λίρες Αγγλίας, 16,99 δολάρια και 172,72 ευρώ στη Citi Bank. Η σύζυγός του εμφανίζεται να έχει 37,77 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.
Από οχήματα, ο κ.Καμμένος έχει στην κατοχή του δύο επιβατικά αυτοκίνητα, με το ένα να βρίσκεται σε ακινησία λόγω αδυναμίας πώλησής του ένα σκάφος αναψυχής ανοικτού τύπου 8,30 μέτρα και η σύζυγός του έχει ένα επιβατικό . Στην δήλωση της περασμένης χρονιάς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ δήλωνε : Εισόδημα (σύνολο): 188.882 ευρώ, Καταθέσεις: 11.238 ευρώ, Μετοχές: 55.000, Ακίνητα: 8 σε Αττική και Σάμο, 3 αυτοκίνητα, 1 σκάφος

  Νίκος Μιχαλολιάκος
Ο γενικός γραμματέας της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος δηλώνει, το 2011, εισοδήματα 23.932,21 ευρώ και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια 33.698 ευρώ, από διάφορες πηγές. Το ζεύγος δεν δηλώνει ποσά από βουλευτική αποζημίωση, καθότι δεν αποτελούσαν μέλη της Βουλής, αφού εξελέγησαν το 2012. Επίσης, η Ελένη Ζαρούλια δηλώνει ομόρρυθμος εταίρος σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, η οποία έκανε έναρξη το 2002.
Ουδεμία μεταβολή προκύπτει για την ακίνητη περιουσία τους. Ειδικότερα, ο κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει ποσοστό 25% από τέσσερα καταστήματα στην οδό Φιλολάου, στο Παγκράτι (40 τ.μ., 16 τ.μ., 45 τ.μ. και 40 τ.μ.). Ακόμη, δηλώνει 25% από ακίνητο στο Γύθειο της Λακωνίας, 70 τ.μ., μέσα σε αγρόκτημα 4,5 στρεμμάτων. Όλα προέρχονται από κληρονομιά.
Η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια δηλώνει επίσης τέσσερα καταστήματα στην Αθήνα (33 τ.μ., 26 τ.μ., 22 τ.μ., 216 τ.μ.), αποκτηθέντα όλα από κληρονομιά και ένα διαμέρισμα 111 τ.μ. στο Μαρούσι, από γονική παροχή.
Από καταθέσεις, ο κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει 399 ευρώ το 2011, η σύζυγός του, 26.096 ευρώ και η κόρη τους 209 ευρώ. Ακόμη, η Ελένη Ζαρούλια δηλώνει ένα αυτοκίνητο, που απέκτησε το 2004.

  Φώτης Κουβέλης
Σημαντική μείωση στις καταθέσεις του, κατά περίπου 52.000 ευρώ, καθώς και μειωμένη βουλευτική αποζημίωση και οικογενειακά εισοδήματα, εμφανίζει για το οικονομικό έτος 2011 ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Ειδικότερα:
Μειωμένη κατά 16.243 είναι η βουλευτική αποζημίωση του κ. Κουβέλη, καθώς δηλώνει για το 2011, 88.735 ευρώ έναντι 104.978 ευρώ, που είχε δηλώσει το προηγούμενο οικονομικό έτος. Μειωμένα εισοδήματα κατά το ήμισυ, εμφανίζει κι η σύζυγος του Φωτεινή Πάλλα, καθώς το 2011 εμφανίζεται να έχει εισπράξει 15.063,87 ευρώ, έναντι 30.678 ευρώ που είχε δηλώσει το προηγούμενο οικονομικό έτος.
Τη σημαντικότερη μείωση που φθάνει στις 52.770 ευρώ εμφανίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στις καταθέσεις. Οι συνολικές καταθέσεις που δήλωσε ότι έχει μαζί με τη σύζυγό του και τις θυγατέρες του για το οικονομικό έτος 2011 είναι συνολικού ύψους 119.529, έναντι 172.299 ευρώ που ήταν το προηγούμενο έτος.
Αμετάβλητη είναι η ακίνητη περιουσία που έχουν ο κ. Κουβέλης και η σύζυγός του. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει μαζί με τη σύζυγό του ότι έχουν συνολικά 15 ακίνητα (διαμερίσματα, οικόπεδα και αγροτεμάχια) σε Αθήνα, Τρίκαλα, Εύβοια και Αργολίδα. Μεταξύ άλλων, έχουν δύο διαμέρισμα 198 τμ και 49 τμ στη Κυψέλη, αγροτεμάχιο 4.100 τμ στα Τρίκαλα, μια οικίας 67,5 τμ σε έκταση 105,60 και ένα οικόπεδο 442 τμ στο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων. Επίσης, δηλώνουν οικόπεδο 2.439,28 τμ στη περιοχή Στειρών Ευβοίας και ένα αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων στο Κρανίδι Αργολίδας.
Αμετάβλητο είναι το χαρτοφυλάκιο του κ. Κουβέλη, με τη σύζυγό του να διαθέτει 5.000 μετοχές της χρηματιστηριακής Capital αξίας 17.608 ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαθέτει μαζί με την οικογένεια του τρία ΙΧ αυτοκίνητα.Ο Φώτης Κουβέλης φορολογήθηκε  για την βουλευτική του
Ο κ. Κουβέλης με την σύζυγό του έχει 7 ακίνητα σε Αθήνα, Εύβοια και Τρίκαλα και σε 4 ακίνητα εμφανίζει δικαιώματα.
Η σύζυγος του Φ. Κουβέλη διαθέτει 5000 μετοχές στην Capital ΑΧΕ, τις οποίες απέκτησε έναντι 17.608 ευρώ.
Μαζί με τη σύζυγο και τις δύο κόρες τους, έχουν δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, έναν στην Εμπορική Τράπεζα ύψους 43.228 ευρώ και έναν στην Εθνική Τράπεζα 76.301 ευρώ.
Στο όνομα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ υπάρχουν δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα 2000 κ.ε. και έναν 1400 κ.ε. που αποκτήθηκαν το 2011 και το 2008 αντίστοιχα. Η σύζυγός του διαθέτει από το 1999 ένα ΙΧ αυτοκίνητο 1400 κ.ε.

Αλέκα Παπαρήγα
Μειωμένη βουλευτική αποζημίωση και αυξημένες συντάξιμες αποδοχές εμφανίζει η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Έχει μόλις 0,32 του ευρώ, κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα, έναντι 832 ευρώ που εμφάνιζε, στη δήλωσή της, την προηγούμενη χρονιά.
Ειδικότερα, η βουλευτική αποζημίωση της Αλέκας Παπαρήγα είναι κατά 9.754,85 ευρώ μειωμένη, το 2011. Το οικονομικό έτος 2012 εισέπραξε συνολικά 70.612,71 ευρώ, έναντι 79.367,56 ευρώ το προηγούμενο οικονομικό έτος.
Αντίθετα, αυξημένες κατά 2.140 ευρώ είναι οι συντάξιμες αποδοχές της. Το 2011, εισέπραξε 42.305,96 ευρώ έναντι 40.174 ευρώ, το 2010.
Αμετάβλητη παραμένει η ακίνητη περιουσία της. Η κ. Παπαρήγα κατέχει από κληρονομιά, το 62,5% διαμερίσματος 90 τ.μ. στην Αθήνα.
Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης Χρήσης 2011 (Οικονομικό Έτος 2012) των πολιτικών

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΚΙ ΟΛΑΣ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

FEKΣύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 102 Α΄/2.6.2008 με μια πρόχειρη ματιά παρατηρούνται καταπατήσεις από τους ίδιους τους βουλευτές και τους μνημονιακούς πολιτικούς από το πρώτο του κι όλας άρθρο:






arthro1
Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, ο λαός όμως δεν ψήφισε το ΠΑΣΟΚ ούτε τον Βενιζελομπαλά να συγκυβερνήσει με τον Σαμαρά.

Στο άρθρο 2 βλέπουμε:
arthro2
Για ποιον ακριβώς σεβασμό μιλάνε;

Άρθρο 4.
arthro4


arthro4par5
Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη χωρίς διακρίσεις!(Δηλαδή δεν εξαιρούνται οι φουσκωμένες τσέπες;)  Ο Ελληνικός λαός δεν έχει αντοχές και δυνάμεις και το φωνάζει χρόνια τώρα. Βλέπεται κανέναν να σέβεται τον νόμο του Συντάγματος;

Άρθρο 7 :
arthro7par2
Και βασανίζουν τον λαό και του ασκούν ψυχολογική βία όσο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την έχουν καταπατήσει προ πολλού…

Στο άρθρο 9 βλέπουμε:
arthro9
Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο. Εδώ απλά γελάμε! Το  ίδιο και στο άρθρο 9Α.
arthro9a


Άρθρο 14. Ο τύπος είναι ελεύθερος. Και εμείς νομίζαμε ότι είναι καθοδηγούμενος… Οι συλλήψεις δημοσιογράφων κατά καιρούς τα λένε όλα!
arthro14
Άρθρο 16. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους. Ποια είναι η αποστολή; Να την καταστρέψει;
arthro16

Καλά για το άρθρο 22 τι να πούμε; Ακόμα να παραιτηθεί η Κυβέρνηση;
arthro22
Το Μακελειό θα προχωρήσει και παρακάτω… Υπομονή…

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ιρλανδία βγαίνει απο το μνημόνιο - Εμείς... πιο βαθιά

ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ
Μετά από περίπου τρία χρόνια η Ιρλανδία βγαίνει από το μνημόνιο και δείχνει πώς χειρίστηκε την κρίση διασώζοντας την κυριαρχία της. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην άβυσσο και οι πολίτες όχι μόνο δεν βλέπουν φως στο τούνελ, όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά έχουν χάσει το… φως τους από τα επώδυνα μέτρα τα οποία συνεπάγονται τα μνημόνια δίχως τέλος.
Η Ιρλανδία, η χώρα των 4,6 εκατομμυρίων κατοίκων ανακτά την οικονομική και δημοσιονομική ανεξαρτησίας της αφού το 2010 χρειάστηκε να προσφύγει σε ένα διεθνές πρόγραμμα βοήθειας ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, όταν η στεγαστική φούσκα έπληξε βαθιά τον τραπεζικό τομέα της. Την Παρασκευή έλαβε την τελευταία δόση του δανείου της από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η μοναδική "εκδήλωση" που έχει προγραμματιστεί για τη σημερινή, συμβολική ημέρα, είναι το διάγγελμα που πρόκειται να εκφωνήσει ο πρωθυπουργός Έντα Κένι στην τηλεόραση γύρω στις 23.30 το βράδυ. Ο Κένι, ο οποίος κληρονόμησε το μνημόνιο όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2011 και μαζί με αυτήν το βαρύ καθήκον να ξαναστήσει στα πόδια του τον "κελτικό τίγρη", τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι η αξιοπιστία της Ιρλανδίας στις αγορές έχει πλέον αποκατασταθεί.
Το διάγγελμά του αναμένεται πάντως ότι θα απευθύνεται περισσότερο στους Ιρλανδούς που πιέζονται από την αύξηση των φόρων και τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες επέβαλε η τρόικα (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και λιγότερο στις αγορές.
"Θα ήταν λάθος εκ μέρους του πρωθυπουργού να αφήσει να εννοηθεί ότι η έξοδος από το μνημόνιο σηματοδοτεί το τέλος των προβλημάτων μας", προειδοποίησε στο κεντρικό άρθρο της σήμερα η εφημερίδα Irish Sunday Times. "Όπως και ο ασθενής που βγαίνει από την εντατική, χρειάζεται χρόνο για να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του", πρόσθεσε.
Εξάλλου, η έξοδος από το μνημόνιο μάλλον δεν προκαλεί ρίγη συγκίνησης στους Ιρλανδούς, αν λάβουμε υπόψη μια δημοσκόπηση που διενήργησε μέσω του διαδικτύου ο ενημερωτικός ιστότοπος TheJournal.ie: από τους 2.000 συμμετέχοντες μόλις το 5% δήλωσαν ότι σήμερα αισθάνονται "πιο χαρούμενοι". Δεν προβλέπεται επίσης να οργανωθεί κάποια σημαντική, μεγάλη κινητοποίηση κατά της λιτότητας εντός της ημέρας.
Η κυβέρνηση, η οποία πρόκειται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας τι προτίθεται να πράξει στο εγγύς μέλλον, δεν έκρυψε ότι τα μέτρα λιτότητας θα συνεχιστούν. "Πρέπει να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική γιατί το έλλειμμα είναι πολύ υψηλό", προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »