Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Παραδέχεται ο Παπανδρέου ότι γίναμε πειραματόζωα!

Ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές παραδέχεται ότι «Ήμασταν το πειραματόζωο», προσπαθώντας να απολογηθεί για τα όσα έγιναν τα δυο τελευταία χρόνια και να πείσει ότι δεν είναι ευθύνη του ίδιου η κατάσταση στην χώρα!

«Δεν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ήμασταν το πειραματόζωο» λέει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, αναφέρει «λαϊκιστές» ορισμένους ηγέτες της Ευρωζώνης οι οποίοι δεν αναγνώρισαν τα όσα έχει κάνει ο ελληνικός λαός.

Ο αρθρογράφος του περιοδικού γράφει: «Τα μέτρα λιτότητας συνέθλιψαν την ελληνική οικονομία, η οποία διανύει την πέμπτη χρονιά ύφεσης. Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε από το 9% το 2009 στο 21% σήμερα. Αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά αυτοκτονιών. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Ορισμένοι από τους οικονομικά ασθενέστερους Έλληνες βρέθηκαν ξαφνικά άστεγοι και ζουν από τα συσσίτια».

Σύμφωνα με το Time, οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής αναμένεται να είναι οι πιο περίπλοκες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, ενώ εκτιμά ότι αυτή η εκλογική διαδικασία θα είναι άλλη μία ψηφοφορία κατά των μέτρων λιτότητας.



olympia.gr/
kostasxan.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Bόμβα Ζ.Κ.Γιούνκερ κατά Γερμανίας εκθέτει τις ελληνικές κυβερνήσεις των Μνημονίων

Σε σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίας και της πολιτικής της Ανγκέλα Μέρκελ προχώρησε, ποιος;  Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως «Το ό,τι η Γερμανία ισχυρίζεται ότι πρέπει να πληρώσει εκείνη το λογαριασμό για όλες τις άλλες χώρες είναι μέρος του προβλήματος. Είναι μαζικά προσβλητικό για τους άλλους»! 
Αν ο πρόεδρος του Eurogroup, προβαίνει σε τέτοια δήλωση, ο εκ των αρχιτεκτόνων των Μνημονίων, τότε ότι και να πει στην Ελλάδα το αντιμνημονιακό μπλοκ κατά της Γερμανίας, είναι λίγο και "σεμνό" και αποδεικνύεται και η ρηχότητα των επιλογών των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου που με δέος μπροστά την Γερμανία έλεγαν "Ναι σε όλα". 
Παράλληλα δικαιώνονται όλοι όσοι υποστήριζαν ότι με το να ακολουθούμε πολιτική υποταγής απέναντι στο Βερολίνο, όπως διέπραξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, απλά υπογράφουμε την θανατική καταδίκη ως χώρα, γιατί η οικονομική πολιτική της Γερμανίας αποσκοπούσε μόνο στο να κερδίσει άμεσα και τολογλυφικά και όσι στο να βοηθήσει με μακροπρόθεσμη προοπτική στήριξης του ευρώ.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, βέβαια, αισθάνεται και πιο απελευθερωμένος και τα δηλώνει αυτά, καθώς ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, έχει "μεγάλο φόρτο εργασίας" και δεν θα επιδιώξει την ανανέωση της θητείας του ως επικεφαλής του Eurogroup.

Όπως λοιπόν μεταδίδει το Reuters, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πως ένας από τους βασικούς λόγους που τον Ιούνιο θα αποχωρήσει από το Eurogroup είναι η «συμπεριφορά Βερολίνου και δευτερευόντως του Παρισιού στην αντιμετώπιση της κρίσης της ευρωζώνης»!Και όταν δήλωσε πως «Το ό,τι η Γερμανία ισχυρίζεται ότι πρέπει να πληρώσει εκείνη το λογαριασμό για όλες τις άλλες χώρες είναι μέρος του προβλήματος. Είναι μαζικά προσβλητικό για τους άλλους» συνέχισε λέγοντας «Τουλάχιστον επτά χώρες της ευρωζώνης έχουν χαμηλότερο επίπεδο χρέους από τη Γερμανία. Πως μπορεί να λέει ότι αυτή πληρώνει τον λογαριασμό, όταν άλλοι πληρώνουν τον δικό της»;

Αυτά έπρεπε να τα πει στην Ελλάδα στις κυβερνήσεις και στα "μεγάλα" ΜΜΕ που από το πρώι μέχρι το βράδυ μας έκαναν πλύση εγκεφάλου για το "πόσο ευγνώμονες πρέπει να είμαστε απέναντι στην Γερμανία"...

defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενα βίντεο που πρέπει να δούν όλοι πριν αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν


Το βίντεο είναι απο συγκέντρωση Μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας το 2012.. Όπως καταλαβαίνετε η ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία αποτυγχάνει παταγωδώς.. Πρέπει να επιλέξουμε πατριωτικά κόμματα για την διακυβέρνηση της χώρας..



antipliroforisi
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνέδριο αφιερωμένο στην ενέργεια την 3η εβδομάδα του Ιουνίου στην Πτολεμαΐδα (Βίντεο)

Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στα ΜΜΕ σήμερα Τετάρτη 02/05  η δήμαρχος του Δήμου Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου. Η κα. Βρυζίδου προανήγγειλε τη διενέργεια ενός συνεδρίου αφιερωμένου στην ενέργεια, που θα πραγματοποιηθεί την 3η εβδομάδα του Ιουνίου στην Πτολεμαΐδα και στο οποίο θα καλεστούν και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι ενεργειακών δήμων τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη. Παράλληλα με αφορμή τη διεξαγωγή των εκλογών της 6ης Μαΐου, η κα. Βρυζίδου αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη τοπική κοινωνία της Εορδαίας, ζητώντας από όλα τα κόμματα να εκφράσουν ξεκάθαρες θέσεις και να δεσμευτούν γι’ αυτές. Εκτενής ήταν η αναφορά της στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, χαρακτηρίζοντάς το ως κορυφαίο ζήτημα για την περιοχή. Δείτε το βίντεο που κατέγραψε το kozan.gr, με όλη τη συνέντευξη της Δημάρχου…



Διαβάστε περισσότερα » »

Έληξε η κατάληψη του «Σπάρτακου» – Έλαβαν τις απαραίτητες δεσμεύσεις από τη διοίκηση της ΔΕΗ (Βίντεο)

Mετά την έγγραφη διαβεβαίωση που απέσπασε ο «Σπάρτακος» από τη διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να συμπεριληφθεί στη συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ) βασικά αιτήματα των εργαζομένων της ΔΕΗ στην παραγωγή, έληξε η κατάληψη στο ορυχείο νότιου πεδίου και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου που ξεκίνησε νωρίτερα στις 13:00. Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο από το χώρο της κατάληψης στον πύργο ελέγχου του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.
 

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

RAFAEL CORREA ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ -- ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΛΛΑΔΑ --- ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ -- ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΠΟΛITEΣ ΑΠΟ ΤΟ ENIKOS.GR‏


Πριν έναν περίπου χρόνο έκανε την εμφάνιση του το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του Αρη Χατζηστεφανου"ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ" που παρακολουθούσε την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου και αποδεσμεύτηκαν απο τα δεσμά του ΔΝΤ χαρακτηρίζοντας το χρέος της χώρας ως επαχθες.

Αυτό το καταπληκτικό έργο του μαχητικού ρεπόρτερ και δημοσιογράφου Αρη Χατζηστεφανου, ήταν και ένας απο τους βασικούς λόγους αποπομπής του απο το μνημονιακο συγκρότημα του ΣΚΑΙ. Έναν χρόνο μετά και ενώ ολόκληρη η Ελλάδα θαύμασε και δάκρυσε με τον πατριωτισμό και τις ηρωικές προσπάθειες του Ραφαελ Κορρεα που στέφθηκαν με επιτυχία κάνοντας ολόκληρο τον κόσμο να τον θαυμάσει που απελευθέρωσε τον λαό και την πατρίδα του, χαρακτηρίζοντας τον ως τον ΗΓΕΤΗ που χρειάζεται και η Ελλάδα για να βγάλει την χωρα απο στενωπό και να σπάσει τις αλυσίδες του ΔΝΤ, εκείνη ακριβώς τη στιγμήεμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος με τους "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ".

Βεβαία τα ΜΜΕ, όπως και στην περίπτωση του μαχητικού ρεπόρτερ στον ΣΚΑΙ, φρόντισαν να δημιουργήσουν εκ των προτέρων ενα κλίμα απαισιοδοξίας για τον ηρωισμό του Ρ.Κορρεα και αντιμετώπισαν με χλεύη τις αντίστοιχες θέσεις του Πανου Καμμενου προκαταλαμβάνοντας το Ελληνικό κοινό για την αποτυχία των θέσεων του.
Βεβαία είναι γνωστό σε όλους μας και ιδιαιτέρα μετα τις αποκαλύψεις του Γιώργου Τραγκα στο CRASH πως τα Ελληνικά ΜΜΕ χρηματοδοτούνται απο μαύρα ταμεία της τρόικας και του ΔΝΤ,που μόνο στόχο έχουν ως οργανισμοί να μετατρέψουν την ρημαγμένη Ελλάδα σε εργοτάξιο με σκλάβους που δουλεύουν για τις πολυεθνικές και την αρπαγή των φυσικών πόρων της χώρας, όπως άλλωστε έγινε γνωστό από τις επίσημες θέσεις του ΔΝΤ ,για τις οικονομικά αδύναμες χώρες που διαθέτουν φυσικούς πόρους.

Πριν απ ολα, να δώσω μια σύντομη εξήγηση για την λέξη"αντικειμενικότητα". Αντικειμενικότητα ειναι αδύνατον να υπάρξει εκ των πραγμάτων, απο την στιγμή που υπάρχει άποψη για ένα γεγονός.Ο κάθε ένας έχει θέαση ως προς το γεγονός απο το σημείο απο οπού και το παρατηρεί, κατά συνεπεία δεν είναι αντικειμενικά τα γραφόμενα μου,παρα υποκειμενικά με βάση τον τρόπο που τα αντιλαμβάνομαι. Έτσι, το επικίνδυνο είναι οταν κάποιος προσπαθεί να σε πείσει για την κατοχή της απολυτής αλήθειας μέσω της "αντικειμενικότητας" της θέσης του, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να υπάρξει...

Αλλά ας δούμε,μια λυτρωτική κίνηση του Ραφαελ Κορρεα και πόσες ομοιότητες έχει με τις θέσεις των "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ".
Ραφαελ Κορρεα

Ο Correa, που έχει σπουδάσει στην Αμερική και έχει διατελέσει και υπουργός Οικονομικών, θεωρεί πως το κύριο εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας του είναι η εξάρτησή της στους ξένους δανειστές. Αναλαμβάνοντας τη προεδρία, χαρακτήρισε το χρέος του κράτους ως παράνομο,με την αιτιολογία ότι τα προηγούμενα καθεστώτα που δανείστηκαν τα ποσά αυτά ήταν διεφθαρμένα. 

Το 2007, ο Correa προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του εξωτερικού χρέους της χώρας του ύψους $10.2 δισ. (25% του ΑΕΠ), ακολουθώντας το παράδειγμα του Αργεντινού Nestor Kirchner. Αρνήθηκε μάλιστα την επιτήρηση από πλευράς ΔΝΤ. Όπως δήλωσε τότε ο υπουργός Οικονομικών Ricardo Patiño: «Αρνούμαστε αυτό που δέχτηκαν άλλες κυβερνήσεις, να μας υπαγορεύει δηλαδή το ΔΝΤ την οικονομική μας πολιτική. Το θεωρούμε απαράδεκτο».

Τον Δεκέμβριο του 2008, ο Correa ανακοίνωσε πως δεν θα πληρωθεί η τρέχουσα δόση (τόκων) του δανείου, και κήρυξε τη χώρα σε πτώχευση. 
«Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τις συνέπειες», είπε. Όπως δήλωσε, το χρέος είναι ανήθικο, και βασίστηκε σε διαφθορά και μίζες από πλευράς των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Θα το παλέψουμε στα διεθνή δικαστήρια»
Καθιέρωσε μάλιστα και ως σύνθημα τη φράση «ζωή πριν από το χρέος», με αποτέλεσμα να γίνει ίνδαλμα για τη πλειοψηφία του λαού του, εξαιτίας αυτής του της στάσης απέναντι στους ξένους κεφαλαιοκράτες.

Ας δουμε και τις θεσεις του Πανου Καμμενου.

Δεν έχω να απευθυνθώ σε κανέναν Ευρωπαίο. Το Μνημόνιο αυτό είναι άκυρο διότι δεν έχει ψηφιστεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα από 180 βουλευτές για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και με την 28§2 του Συντάγματος, διαδικασία. Άρα, σαν νομικό κείμενο είναι άκυρο. Είναι επίσης απεχθές και επαχθές, διότι ουσιαστικά μας αναγκάζει να πληρώσουμε ένα χρέος στο πενταπλάσιο, μ’ ένα επιτόκιο που είναι επταπλάσιο της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα και ως τέτοιο, είναι άκυρο το Μνημόνιο αυτό. Είναι σαν να μην έχει υπάρξει ποτέ. Οι Έλληνες θα έχουμε την συναίσθηση των υποχρεώσεών μας. Οι υποχρεώσεις, είναι εκεί που Ευρωπαϊκή Συνθήκη μας δεσμεύει, δηλαδή στο 1% της euribor και το σύνολο του δανείου το οποίο αναγνωρίζουμε, δηλαδή στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ και τα οποία μπορούμε να αποπληρώσουμε. Από’ κει και πέρα,
δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε τίποτε άλλο.



Η Ευρώπη των λαών ήταν Ευρώπη των εταίρων, όπου όλοι οι εταίροι είχαν ίσα δικαιώματα και αυτήν την Ευρώπη υπηρετήσαμε. Σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία προσπαθεί να κατακτήσει την Ευρώπη διά της εμμέσου οικονομικής εισβολής, και γι’ αυτό θα υπάρχει αντίσταση. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε έναν ηγετικό ρόλο της Γερμανίας που δεν κατάφερε να πράξει κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να το πράξει τώρα μέσω των οικονομικών πιέσεων που ασκεί στην χώρα μας. Η Ευρώπη των λαών είναι η Ευρώπη την οποία έχουμε υπογράψει και μας δεσμεύει, η Ευρώπη των κατακτητών δεν δεσμεύει κανέναν.

Όπως βλέπουμε,οι θέσεις Καμμένου είναι πολύ συγγενικές, για να μην πω ταυτόσημες, με του Ραφαελ Κορρεα που μόλις πριν έναν χρόνο μέσα απο το ντοκιμαντέρ "χρεοκρατια" μας είχε βάλει σε αναζήτηση μιας τέτοιας πολιτικής πρότασης/θέσης,που όμως τα ΜΜΕ φρόντισαν οταν ήρθε και η σειρά του δικού μας "Κορρεα"με την λάσπη που έχουν πάντα εύκαιρη και με την πλύση εγκεφάλου να διαστρεβλώσουν άλλη μια φορά τις συνισταμένες και να κάνουν αυτό που ξέρουν πολυ καλά.Την μετατροπή σε μια νύχτα του "Γιωργάκη σε Γεώργιο τον καταλληλότερο" και την καταστροφή και το ξεπούλημα της χώρας σε σωτηρία...

Όπως προείπα, δεν μπορώ να ειμαι αντικειμενικός με μια θέση που έναν χρόνο πριν παρακαλούσα να εμφανιστεί και για την Ελλάδα, αλλά μπορώ να εχω μνήμη και να θυμάμαι όλους τους συμπατριώτες μου να παρακαλάνε και αυτοί για τον δικό μας Κορρεα... 

 
eleytheriahthanatos
logioshermes
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ: 10 εταιρείες ελέγχουν τη ζωή μας


Μια εικόνα κάνει το γύρο του κόσμου, με χιλιάδες κοινοποιήσεις στα social media...

αλλά και δημοσιεύσεις σε έντυπα και websites διεθνών ΜΜΕ.



Με τίτλο: ''Οι 10 εταιρείες που ελέγχουν σχεδόν οτιδήποτε καταναλώνουμε'', η εικόνα αυτή αποκαλύπτει την δύναμη 10 ξένων εταιρειών που ελέγχουν έναν τεράστιο αριθμό αγαθών.

Όπως αναφέρουν κάποια Μέσα, ίσως η εικόνα δεν είναι και τόσο ενημερωμένη, ωστόσο γεγονός είναι ότι έχει καταφέρει να μπει σε πολλά πρωτοσέλιδα τις τελευταίες ώρες.

Κλικ στην εικόνα



pentapostagma.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ.

Και το μόνο πράγμα που προωθούν για συσπειρώσουν τους οπαδούς τους, πρώην πελάτες τους, είναι Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ. Λυσάξανε τα κανάλια. Μνημόνιο ή χάος.

Όμως υπάρχει μια φράση που δεν τη ξεχνάμε. Ειπώθηκε πριν από καιρό από τον κ.Βενιζέλο κι είναι σημαντικό να μην τη ξεχάσουμε τώρα.

"Το ότι πτωχεύουν οι Ελληνες, δεν είναι ταυτόσημο ότι πτωχεύει η Ελλάδα"

Γιατί η Ελλάδα του μνημονίου και της Τρόικα δεν προσπαθεί να σώσει τον ελληνικό λαό αλλά το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους παίκτες του. Ο λαός είναι ήδη χαμένος κι αυτά που τον περιμένουν συμφορά.

Γιατί η Ελλάδα του μνημονίου και της Τρόικα δεν ενδιαφέρεται αν ο ελληνικός λαός εξαθλιωθεί, αν πεινάσει, αν φτάσει σε τέτοιο σημείο απελπισίας, απόγνωσης ώστε να πηδάει από τις ταράτσες ή να κρεμιέται, αρκεί να κερδίζουν εκείνοι που πρέπει.

Γιατί η Ελλάδα του μνημονίου και της Τρόικα δεν ενδιαφέρεται να ξεπουληθεί σε φτηνιάρικη τιμή και να κάνουν μπίζνες πάνω της οι διεθνείς συμμορίες, γιατί το μνημόνιο δεν έχει πατρίδα ούτε ενδιαφέρεται για έννοιες όπως αξιοπρέπεια, ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοκρατεία, κοινωνικό σύνολο.

Η Ελλάδα του μνημονίου και ο ελληνικός λαός είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Παράλληλοι δρόμοι. Δεν είναι τυχαίο πως χρεοκοπήσαμε αλλά όχι άτακτα. Ολα έπρεπε να γίνουν με τάξη κι υπάρχει ακόμα ανάγκη να συνεχίσουν έτσι. Ολα υπό έλεγχο.

Οι έλληνες λοιπόν που ζουν σε άλλο μήκος κύματος από ότι η Τρόικα και οι συνεταίροι της, μπορούν να επιλέξουν δικούς τους όρους για να σωθούν. Μπορούν να επιλέξουν ακόμα και να χρεοκοπήσουν ατάκτως. Μπορούν να επιλέξουν να βάλουν ένα στοπ σε κάθε μνημόνιο που υπογράφηκε σε κάθε τηλεφώνημα που έγινε σε κάθε απειλή που εκτοξεύτηκε όποιο κι αν είναι το κόστος.

Γιατί ίσως ξεχάσατε να πείτε το δεύτερο μέρος της φράσης που είναι φυσικό επακόλουθο του πρώτου μέρους.


"Το ότι οι Έλληνες θα αποφασίσουν να σωθούν με το δικό τους τρόπο δεν είναι ταυτόσημο με το τρόπο που εσείς ψάχνετε για να σωθείτε"

Ετσι δεν είναι?
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ-ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΔΕΙΤΕ


Οπως κοροϊδεύατε για το πετρέλαιο και το χρυσό στην ΕΛΛΑΔΑ έτσι όταν ανακαλύψετε τι έχετε ΦΑΕΙ απο τους ψεκασμούς θα είναι πολύ αργά !



http://anti-ntp.blogspot.com/2012/05/blog-post_3308.html
Διαβάστε περισσότερα » »

60% το ποσοστό φοροδιαφυγής στη Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με στοιχεία του ΣΔΟΕ

Πάρτι φοροδιαφυγής έχουν στήσει οι επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά και στο οποίο μετέχουν τουλάχιστον μία στις δύο εταιρίες. Από κοντά σε αυτό το πάρτι και οι αγρότες, οι οποίοι σύμφωνα με το ΣΔΟΕ έλαβαν μέσω εικονικών τιμολογίων παράνομες επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η οικονομική κρίση έχει «φουντώσει» για τα καλά την φοροδιαφυγή, η οποία σε ποσοστό ξεπερνά το 50% . Πρόκειται για ένα ποσοστό το οποίο παρατηρείται μόνο στην Αττική, διότι στους υπόλοιπους νομούς της χώρας τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Το 54% ποσοστό παραβατικότητας που παρουσιάζει η Πελοπόννησος και διατηρείται στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας γίνεται 60% στην Δυτική Μακεδονία και 65% στο Νότιο Αιγαίο.
Υπάρχει και το 71% που είναι το ποσοστό των παραβάσεων που παρατηρείται στα Ιόνια νησιά ( !) και το οποίο «σοκάρει» ακόμη και τους ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ( ΣΔΟΕ). Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία που η παραβατικότητα είναι 48% και 44% αντίστοιχα.
Τα εντυπωσιακά αυτά ποσοστά παραβάσεων προκύπτουν από τους ελέγχους που έχουν διενεργήσει το ΣΔΟΕ και οι περιφερειακές του υπηρεσίες από την αρχή του χρόνου σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Έως τον Φεβρουάριο του 2012 το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε 6.800 έλεγχοι καλύπτοντας έτσι τον στόχο τον των ελέγχων που έχει τεθεί στο Μνημόνιο για το συγκεκριμένο διάστημα.
Στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής η Τρόικα έχει επιβάλλει ότι μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2012 θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί 6.745 έλεγχοι επί συνόλου 28.000 που έχουν οριστεί για ολόκληρο το 2012. Θα πρέπει επίσης να γίνουν και 3.000 έξτρα έλεγχοι στον τομέα της διακίνησης των προϊόντων. Καλύπτοντας έτσι τον αριθμητικό στόχο των ελέγχων που είχε τεθεί ( σε ποσοστιαία βάση φθάνει στο 105%), σύμφωνα με πληροφορίες, στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσαν 3.024 επιχειρήσεις Ουσιαστικά, μία στις δύο εταιρίες που επισκέφθηκαν οι ελεγκτές του Σώματος εντόπισε σημαντική εστία φοροδιαφυγής. Συνολικά καταγράφηκαν 52.570 παραβάσεις, που αντιστοιχούν σε 18 παραβάσεις κατά μέσο όρο σε κάθε έλεγχο.
Πρόκειται για στοιχεία τα οποία μαρτυρούν ένα και μόνο γεγονός: Ότι στην Ελλάδα της Τρόικας και της οικονομικής κρίσης η φοροδιαφυγή περνάει την καλύτερή της εποχή.
Οι επιχειρηματίες παρά τις εκτεταμένες συλλήψεις που γίνονται για τη μη απόδοση φόρων και οφειλών στο Δημόσιο, προτιμούν να κινούνται στον χώρο της παραοικονομίας για να μπορέσουν να αποφύγουν τα «χαράτσια» του Μνημονίου και να επιβιώσουν μέσα στην κρίση.
Άκρως εντυπωσιακό είναι σύμφωνα με τους ανθρώπους το ΣΔΟΕ το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους επιχειρηματίες έχουν φθάσει να θορυβούνται περισσότερο από την επόμενη μέρα της ύφεσης που έχει βυθιστεί η χώρα μας, τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου και τις «πέτσινες» επιταγές που κυκλοφορούν στην αγορά παρά από τις δρακόντειες ποινές για τις φοροφυγάδες.
Να σημειωθεί ότι το αδίκημα της φοροδιαφυγής χαρακτηρίζεται ως διαρκές και προβλέπεται αυτόφωρη σύλληψη για ληξιπρόθεσμα χρέη και απόκρυψη ΦΠΑ από το πρώτο κιόλας ευρώ οφειλής. Επίσης, για κακουργηματικές πράξεις (απόκρυψη ΦΠΑ άνω των 75.000 ευρώ και πλαστά-εικονικά φορολογικά στοιχεία άνω των 150.000 ευρώ) η ποινή φυλάκισης έχει αυξηθεί από τα 10 στα 20 χρόνια.
Εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών προσδιορίζουν τη διαφεύγουσα φορολογητέα ύλη σχεδόν στα 50 δισ. ευρώ. Ποσό το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο ¼ του ΑΕΠ της Ελλάδας αφού φθάνει το 23,8%.
Η μεγαλύτερη κλοπή που γίνεται αφορά τη μη απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Η Eurostat υπολογίζει μόνο τη φοροδιαφυγή από τον ΦΠΑ στο 30%, δηλαδή για κάθε 2 ευρώ που εισπράττονται έχει χαθεί 1 ευρώ ακόμη.
Επιχειρηματίες έχουν φθάσει να χρησιμοποιούν ακόμα και πλαστά-εικονικά τιμολόγια για να αντιστρέψουν την πληρωμή του ΦΠΑ σε επιστροφή. Ή δεν υποβάλλουν καν δήλωση απόδοσης φόρου. Οι ευφυείς φοροφυγάδες έχουν στήσει μέχρι και επιχειρήσεις-μαϊμού μέσω των οποίων προμηθεύονται τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια για τη μείωση του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος και του τελικού φόρου.
Την ίδια στιγμή το πάρτι στους ελεύθερους επαγγελματίες καλά κρατεί. Γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και άλλες πολυπληθείς ομάδες ελεύθερων επαγγελματιών όχι μόνο συνεχίζουν να εισπράττουν αδρές αμοιβές από τους πελάτες τους μέσα στην κρίση, αλλά στην πλειονότητά τους τα ποσά αυτά είναι «μαύρα». Ποιος άλλωστε δεν έχει περάσει από γραφείο δικηγόρου χωρίς να πάρει απόδειξη πληρωμής ή δεν έχει δώσει φακελάκι σε γιατρό για κάποια επέμβαση;
Η φοροδιαφυγή δεν οργιάζει μόνο στα ελευθέρια επαγγέλματα. Ανθεί και στον τομέα της αγροτικής οικονομίας. Τις τελευταίες εβδομάδες, με εντολή εισαγγελέα ανοίγουν σωρηδόν οι τραπεζικοί λογαριασμοί αγροτών, για να ανακτηθούν τεράστια χρηματικά ποσά που καταχράστηκαν επιτήδειοι.
Μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας άνοιξαν 90 τραπεζικοί λογαριασμοί στα οποία βρέθηκαν ιλιγγιώδη ποσά κατάθεσης. Σε έναν από αυτούς τους λογαριασμούς βρέθηκε ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που φέρεται να συνδέεται με παράνομες επιδοτήσεις. Στους υπόλοιπους λογαριασμούς που ξεκλειδώθηκαν τα ποσά των καταθέσεων που βρέθηκαν κυμαίνονταν από 480.000 ευρώ έως 880.000 ευρώ. Στη λίστα περιλαμβάνεται και ένας τοπικός άρχοντα της περιοχής, που φαίνεται πως κινούσε τα νήματα των επιδοτήσεων…
Στη Μακεδονία εντοπίστηκε αγρότης που εισέπραξε επιδότηση για παραγωγή 100 τόνων πατάτας, την οποία υποτίθεται πως διακίνησε με ένα μόλις δρομολόγιο με το φορτηγάκι του…
Την ίδια στιγμή η αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας προκαλεί διαρροές φόρου που έχουν να κάνουν όχι μόνο με τη μείωση της κατανάλωσης, αλλά και με την αποφυγή πληρωμής φόρου. Έμποροι πετρελαιοειδών και πρατηριούχοι καυσίμων κλέβουν τους φόρους είτε με εικονικά τιμολόγια είτε με νοθεία είτε με παράνομες εισαγωγές καυσίμων.
Από κοντά και το λαθρεμπόριο που κάνει θραύση σε εποχές οικονομικής κρίσης. Οι έφοδοι του ΣΔΟΕ σε κτίρια του κέντρου της Αθήνας τούς έχουν οδηγήσει σε εμπορεύματα-μαϊμού που έφεραν ενδείξεις επώνυμων οίκων και τα οποία καθημερινά βλέπουμε να πωλούνται στο Σύνταγμα, στην Ερμού, στην Ομόνοια και σε κάθε εμπορικό δρόμο των μεγάλων πόλεων.

bankingnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαμός με την καθυστέρηση υπογραφής της νέας συλλογικής σύμβασης για τους εργαζομένους στη ΔΕΗ -Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο Σπάρτακος, νέα ρήξη με ΓΕΝΟΠ…

Κινητοποιήσεις με κλείσιμο μονάδων και ορυχείων προαναγγέλλει το σωματείο του Βορρά «Σπάρτακος» που χρεώνει κωλυσιεργία τόσο στη διοίκηση της ΔΕΗ, όσο και στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο αναφορικά με την καθυστέρηση υπογραφής της νέας συλλογικής σύμβασης.
Η ηγεσία του «Σπάρτακου», υπό το Γιώργο Αδαμίδη, διαφωνεί με το επιχείρημα Φωτόπουλου ότι «δεν πρέπει να βιαστούμε να υπογράψουμε νέα σύμβαση, διότι η μετενέργεια στη δική μας περίπτωση λήγει το Μάιο του 2013 (σσ : αυτό προβλέπει ο ν. 1876/1990 για επιχειρήσεις σαν τη ΔΕΗ, της οποίας η τελευταία συλλογική σύμβαση ήταν 2ετής)«. Θεωρεί ότι πρόκειται για υπεκφυγή αφού οι εξελίξεις είναι ούτως ή άλλως ραγδαίες (π.χ. επίκειται πώληση λιγνιτικών μονάδων), και του χρεώνει κωλυσιεργία λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση από το Μάρτιο και όχι στο παρά πέντε των εκλογών.
Κύκλοι του σωματείου που εκπροσωπεί 3.000 εργαζόμενους σε σταθμούς παραγωγής και ορυχεία, και ανοίγει νέο παράρτημα στο Νότο, υποστηρίζουν ότι «όσο πιο γρήγορα υπογραφεί νέα σύμβαση τόσο πιο γρήγορα θα σωθούν όσα μπορούν να περισωθούν» (σσ : αναφέρονται κυρίως στα επιδόματα), και ότι ουδείς κατοχυρώνει το προσωπικό της ΔΕΗ σε περίπτωση π.χ. πώλησης των 4 μονάδων όπως επιτάσσει ηΚομισιόν. Εκτιμούν, δε, ότι με το έντονα «αντιμνημονιακό» πολιτικό τοπίο, που θα επικρατήσει όπως αναμένεται μετά τις εκλογές, η υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.
Μάχες «χαμένες»…
Ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορούν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ότι ποντάρει στα «αντιμνημονιακά» αντανακλαστικά των εργαζομένων για να ενισχύσει τη δύναμή του στο εσωτερικό του συνδικάτου, δίνοντας στην ουσία μάχες «χαμένες» αφού το παράθυρο των απολύσεων στις ΔΕΚΟ – άρα και στη ΔΕΗ- έχει ανοίξει ορθάνοιχτο ήδη από το Φεβρουάριο, με τη μετατροπή από το Μνημόνιο ΙΙ, των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Πάντως από την πλευρά του ο Ν. Φωτόπουλοςεπιμένει ότι «βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση με τη διοίκηση, τα πάντα μπορεί να αλλάξουν, τόσο το θέμα των απολύσεων πλεονάζοντος προσωπικού όσο και οι μεταθέσεις, άλλωστε η δική μας σύμβαση λήγει το 2013…».
Όσο για τη διοίκηση της ΔΕΗ, που συγκαλεί Δ.Σ. τη Τρίτη για το θέμα της νέας συλλογικής σύμβασης, κύκλοι του «Σπάρτακου» χρεώνουν τον πρόεδρο της επιχείρησης Α. Ζερβό επίσης με κωλυσιεργία, αφού παρ’ ότι είχε στείλει εδώ και καιρό επιστολή καλώντας το συνδικάτο να υπογράψει όσο το δυνατόν γρηγορότερο τη νέα σύμβαση, εν συνεχεία άφησε το θέμα να «σέρνεται». Υπενθυμίζεται ότι το σωματείο είχε αποστείλει ήδη από τις 28 Φεβρουαρίου εξώδικο στη διοίκηση της ΔΕΗ καλώντας την να επισπεύσει την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης
Ρήξη για τα επιδόματα…
Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι τα μισθολογικά συμφέροντα εντός της ΔΕΗ, μετά το σπάσιμό της σε θυγατρικές, δεν είναι τα ίδια.
Για παράδειγμα, ένα σοβαρό θέμα που πυροδοτεί την ενδοσυνδικαλιστική ρήξη είναι τα 37 ειδικά επιδόματα που ισχύουν στον όμιλο της ΔΕΗ, κάποια εκ των οποίων σε επίπεδο μητρικής που απασχολεί περίπου 11.500 εργαζόμενους, και κάποια στις δύο άλλες θυγατρικές της, τον ανεξάρτητο διαχειριστή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ, πρώην ΔΕΣΜΗΕ) με 1.500 άτομα, και το διαχειριστή του ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (του ΔΕΔΔΗΕ) με8.000 άτομα προσωπικό.
Το μνημόνιο προβλέπει ότι σε περίπτωση που λήξει η μετενέργεια μιας συλλογικής σύμβασης, και δεν επέλθει συμφωνία για καινούργια, τότε τα επιδόματα που θα παραμείνουν εν ισχύ είναι μόνο των παιδιών, των σπουδών και του κινδύνου. Δέκα-δώδεκα από τα 37 αυτά επιδόματα είναι χαρακτηρισμένα ως κινδύνου, δεν ισχύει όμως το ίδιο και γι’ αυτό που εισπράττουν οι 3.000 εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή της ΔΕΗ, ορυχεία και μονάδες, κι εκπροσωπούνται από τον «Σπάρτακο». Στην πρόταση που έχει κάνει η διοίκηση της ΔΕΗ και με την οποία ο «Σπάρτακος» διαφωνεί, η επιχείρηση αναφέρει ότι «με σκοπό τον εξορθολογισμό των ειδικών επιδομάτων, τα μέρη δεσμεύονται σε 4 μήνες από σήμερα, να αναμορφώσουν τις προϋπόθεσης χορήγησης αυτών». Κύκλοι μάλιστα του Σπάρτακου χρεώνουν στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ότι για να ικανοποιήσει όσο περισσότερα μπορεί από τα πάμπολλα σωματεία της ΔΕΗ πιέζει τη διοίκηση της να θεωρηθούν επιδόματα «κινδύνου» ακόμη και κάποια από τα 37 που στην ουσία δεν είναι. Το θέμα διχάζει, πόσο μάλλον όταν το επίδομα «σταθμών παραγωγής & ορυχείων» για το οποίο μιλάμε προσαυξάνει το βασικό μισθό των εργαζομένων έως και κατά 40%.


energypress.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Πύργος της Ελευθερίας παίρνει τη θέση των Δίδυμων Πύργων [βίντεο]

Ο νέος ουρανοξύστης του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, με το «παρατσούκλι» Πύργος της Ελευθερίας, παίρνει την σκυτάλη από το Empire State Building και μπορεί δίκαια πια να υπερηφανεύεται ότι είναι το πιο ψηλό κτήριο σ’ολόκληρη την Αμερική.

Ο ουρανοξύστης στο Ground Zero (στο σημείο όπου ήταν οι δίδυμοι πύργοι που έπεσαν στις επιθέσεις του 2001) έχει ύψος 1.776 με 104 ορόφους και αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του 2013 ή τις αρχές του 2014. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2006 και πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Αν μετρήσεις και την κεραία, το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου θα είναι το ψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ. Για τους λάτρεις του ουρανοξύστη που υποστηρίζουν ότι οι κεραίες δεν πρέπει να συνυπολογίζονται κατά τη μέτρηση των ψηλών κτιρίων, ο Willis Tower στο Σικάγο θα παραμείνει το πιο ψηλό, σε 1.451 πόδια, μη συμπεριλαμβανομένων των κεραιών.

One World Trade Construction από ebouz
Διαβάστε περισσότερα » »