Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η Προδοσια συνεχιζεται !! Ο Λ.Παπαδήμος κάλεσε τον Ν.Γκρουέφσκι για ... συνομιλίες! - Με ποιο δικαίωμα;;;

Mε μια κίνηση που προβληματίζει βαθιά γιατί δεν έχει ούτε τη νομιμοπoίηση του ελληνικού λαού, ούτε καμία εξουσιοδότηση να συζητήσει το θέμα, ο δοτός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, φαίνεται ότι έχει εντολές να κλείσει όπως-όπως και το ... Σκοπιανό! Πριν λίγο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr, κάλεσε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ν.Γκρουέφσκι σε συνάντηση ... κορυφής για να συζητήσουν το θέμα και να βρούν "αμοιβαία αποδεκτή λύση"!


Η κίνηση αυτή είναι εκτός πάσης εθνικής λογικής, την στιγμή που ο Γκρουέφκσι διεθνώς βάλλεται πανταχόθεν για την αλυτρωτική του πολιτική (έχει γεμίσει τα Σκόπια αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τις παλιές σημαίες των Σκοπίων πριν την ενδιάμεση συμφωνία, όπως φαίνεται και στης φωτό της α' σελίδας).

Όπως σημείωνε συνεργάτης του Λ.Παπaδήμου: "Μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα"! Δηλαδή πρόκειται να επανεξεταστεί η ελληνική πολιτική άρνησης εισόδου στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. των Σκοπίων πριν επιλυθεί το θέμα της ονομασίας;

Τι λέει για όλα αυτά ο Α.Σαμαράς που στήριξε την πολιτική του καριέρα στι σκοπιανό ζήτημα; Πως μπορεί μια κυβέρνηση "ειδικού σκοπού" όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις που έρχονται και σε ευθείας αντίθεση με την πολιτική της Ν.Δ.; Εκτός αν ισχύει ελαφρά παραφρασμένη η παροιμία "Τώρα που βρήκαμε παπα(δήμο) ας θάψουμε πεντ'έξι (εθνικά θέματα)"...

defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ... "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ !!!

Καταρχάς οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το βιβλίο της Γ' Λυκείου όπου σας παρουσιάζουμε οι Έλληνες μαθητές . Είναι αστείο αυτοί οι τύποι που είναι στην εξουσία να θέλουν να εκπροσωπήσουν τα εθνικά μας θέματα όπως το Μακεδονικό και να παρουσιάζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία . Η κυρία Διαμαντοπούλου θα μου πείτε είναι ανίκανη να μας παραχωρήσει βιβλία , με μια τέτοια "λεπτομέρεια" θα ασχολείται ... Όταν τα σχολεία των γυφτοσκοπιανών μιλάνε για την " Μεγάλη Μακεδονία " τα αντι-εθνικά αισθήματα των εθνοπροδοτών φανερώνονται ακόμα και στα βιβλία μας ξεχνώντας το αίμα των Ελλήνων που έπεσαν για μία και μοναδική ελληνική και ελεύθερη Μακεδονία !!! Δείτε τις φωτογραφίες , εκεί που σας το κυκλώσαμε !


elnewsgr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιος Τόμσεν…; Το αφεντικό μου!

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Ας σταματήσουμε πια να κρυβόμαστε άλλο πίσω από το δάχτυλο μας. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι επικρατεί στην αγορά εργασίας μήνες τώρα, δεν χρειαζόταν ο Τόμσεν για να διαλυθεί η αγορά και οι συνθήκες της. Απλώς αυτός  έβαλε την ταφόπλακα και την ίδια ώρα σιγανά, τα αφεντικά χειροκροτούσαν χαμογελαστά, γιατί ο κύριος Πολ μέσα σε μια νύχτα τους νομιμοποίησε τα βασανιστήρια σε βάρος μας.
Εξάλλου:
Πόσοι από εσάς που διαβάζετε τις αράδες αυτές, είστε απλήρωτοι μήνες τώρα;
Εσείς οι ίδιοι δεν είστε  που δεν πήρατε δώρο Χριστουγέννων και δεν το καταγγείλατε ποτέ γιατί φοβάστε μη βρεθείτε στο δρόμο την ώρα που υποχρεώσεις και τα δάνεια τρέχουν και έχετε να μεγαλώσετε και παιδιά.
Κάνω λάθος; 
Αφού ξέρετε πως τα ένσημα σας πια δεν μπαίνουν κανονικά.
Άλλες εποχές θα τρέχατε για καταγγελίες, τώρα όμως…. το κάνετε;
Όμως ας μη τα φορτώνουμε όλα στον κ. Τόμσεν, αφού τις πρακτικές που πρότεινε πριν δύο εβδομάδες ασκούν εδώ και μήνες -και σε κάποιες περιπτώσεις χρόνια- οι εργατοπατέρες του έθνους.
Απλώς η δικιά μας ανοχή σε συνδυασμό με την έκρηξη της ανεργίας, έχει προκαλέσει πια τα πάρτυ των εκμεταλλευτών και των «αφεντικάδων». Η Ινδία της Ευρώπης αυτή τη στιγμή θεμελιώνεται. Καλό σας βράδυ!
Διαβάστε περισσότερα » »

Αισιο τέλος για το ζευγάρι στον ΟΕΚ που απειλούσε να πέσει στο κενό


Πέντε ώρες διήρκεσε το θρίλερ στο κτίριο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας καθώς ένα ζευγάρι με δυο παιδιά είχε βγει στο πρεβάζι στον 2ο όροφο του κτιρίου του Οργανισμού στο κέντρο της Αθήνας και απειλούσε να αυτοκτονήσει.


Λίγο μετά τις 11 το πρωί μια γυναίκα με τον σύζυγο της - και οι δυο εργαζόμενοι στον ΟΕΚ - βγήκαν στο μπαλκόνι και βγήκαν στο περβάζι λέγοντας πως θέλουν να πέσουν στο κενό. Η αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας και το φάσμα της απόλυσης τους οδήγησαν στο μπαλκόνι του κτιρίου. Κανείς δεν ήξερε εάν ήταν κάτι που το σχεδίαζαν από προηγούμενη ημέρα ή εάν ήταν απόφαση της στιγμής.

Το ζευγάρι πριν πέντε χρόνια είχε έρθει από την Πρέβεζα καθώς ένα από τα παιδιά τους αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και ζήτησαν να μετατεθούν στην Αθήνα για να μπορούν να το πηγαίνουν σε γιατρούς.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν συνάδελφοι τους που επιχείρησαν να τους ηρεμήσουν και να τους πείσουν πως παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της κατάργησης του Οργανισμού δεν πρέπει να κάνουν το απονεοημένο διάβημα, σκεπτόμενοι πάνω από όλα τα παιδιά τους.

Κάποιοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Σολωμού ενώ την ίδια ώρα πυροσβέστες ενεργοποίησαν το φουσκωτό στρώμα διάσωσης.

Διαπραγματευτής και ψυχολόγος αλλά και συνάδελφοι τους μιλούσαν διαρκώς με το ζευγάρι. Οι πληροφορίες για το τι ακριβώς ζητούσαν ήταν συγκεχυμένες. Κάποιες έλεγαν πως ζητούσαν να μεταβεί στο σημείο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Άλλοι συνάδελφοι τους υποστήριζαν πως η γυναίκα έλεγε ότι εάν τον έβλεπε, τότε θα αυτοκτονούσε.

Περίπου μια ώρα αργότερα ο άντρας πείθεται να μπει στο εσωτερικό του κτιρίου. Ωστόσο δεν τον ακολουθεί η γυναίκα η οποία παραμένει στην θέση της. Μια άλλη γυναίκα από διπλανό κτίριο προσπαθεί διαρκώς να την πείσει να μην πηδήξει στο κενό.




Η αγωνία όσο περνά η ώρα μεγαλώνει με τους συναδέλφους της να έχουν επικεντρώσει τα βλέμματα τους στο σημείο όπου βρίσκεται.

Περίπου στις 3 το μεσημέρι η γυναίκα γέρνει μπροστά. Όλοι κρατάνε την ανάσα τους. Η γυναίκα από το διπλανό κτίριο την μεταπείθει και έτσι παρέμεινε στο σημείο.

Τελικά στις 16.30 η εργαζόμενη στον ΟΕΚ πείθεται να φύγει από το περβάζι και να μπει και εκείνη στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ακολούθως ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΕΚ κ. Ηλίας Αθανασίου δήλωσε «εδώ και δύο χρόνια, με τον ερχομό της τροϊκας το κοινωνικό κράτος και κατ' επέκταση η μεσαία και κατώτερη κοινωνική τάξη γκρεμίζονται. Η συγκεκριμένη συνάδελφος, επιστήμονας, πολιτικός μηχανικός, υπηρέτησε για πάνω από 20 χρόνια το κατασκευαστικό έργο του ΟΕΚ και το κοινωνικό κράτος. Η απόγνωση την οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Πιστέυω ότι στο μέλλον θα έχουμε ακόμα περισσότερα τέτοια περιστατικά».

Ο ΟΕΚ βρίσκεται υπό κατάληψη από τη Δευτέρα, μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου από τη Βουλή. Αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύγκριση τιμών 1999-2012.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνες Πατριώτες καταναλώστε μόνο Ελληνικά προιόντα ...Δείτε γιατί -ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΟ !!!!!

Aν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012
να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας μόνο
1.000 ευρώ
στη θέση ξένων προϊόντων που
αγόρασε πέρυσι,
τότε θα προστεθεί στην προβληματική
ελληνική οικονομία
το αστρονομικό ποσό των....12
δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που
υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη
Χώρα,
είναι 18 δισεκατομμύρια
για τέσσερα χρόνια.
Στροφή, λοιπόν, στο μικρό Ελληνικό
μαγαζί, στο ελληνικό τρόφιμο, στο
ελληνικό ποτό,
στροφή στον Έλληνα παραγωγό,
ελληνικό ρούχο και το ελληνικό
παπούτσι.
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ  ΑΠΟ 520 !!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΟ !!!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

“Τελείωσαν τα εύκολα “ναι” και τα εύκολα “όχι”. Μια ματιά στην τρέχουσα συγκυρία.”




ΜΑΥΡΟΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
“Τελείωσαν τα εύκολα “ναι” και τα εύκολα “όχι”. Μια ματιά στην τρέχουσα  συγκυρία.” 
Τα ποικίλα τραγελαφικά που συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια με την χώρα μας, θυμίζουν το δράμα ενός αλκοολικού σε ανίατο στάδιο, ο οποίος  εισάγεται σε  κλινική αποτοξίνωσης και οι θεράποντες ιατροί του χορηγούν μια ισχυρή δόση αλκοόλ ως συνταγή για να τον θεραπεύσουν. Δυστυχώς ένα τέτοιο “κυνικό” σκηνικό στήθηκε γύρω από το  νεοελληνικό δράμα χρέους και οι συμμετέχοντες σε αυτό αποδείχτηκαν ως καλοί υποκριτές στην «φαρσοκωμωδία» και λιγότερο στο έργο που πραγματικά εξελίσσεται.

Ολόκληρη η Ευρώπη και οι θεσμοί της, εγκλωβίστηκαν σε ένα σκηνικό μιας διαδραστικής αυτίασης, όπου  κανείς δεν ακούει τον άλλο και όλοι μαζί προτείνουν κατά το δοκούν ανεδαφικές ή αδόκιμες λύσεις, οι οποίες εν συνεχεία καταλαμβάνουν τον δημόσιο διάλογο πιστώνοντας εντυπώσεις σε αυτούς που τις εκφέρουν. Το ίδιο σκηνικό εν συνεχεία αναπαράγεται σε επίπεδο χωρών φτάνοντας μέχρι το τελευταίο νοικοκυριό.   

Από την άλλη πλευρά εντούτοις υπάρχουν και οι λύσεις που πραγματικά εφαρμόζονται,μόνο που αυτές είναι αμείλικτες και σκληρές και προέρχονται μέσα από τα πνευματικά εργοστάσια του νεοφιλελευθερισμού. 

Το μοντέλο πολιτικής που τεκμαίρεται μπροστά στα μάτια μας θα μπορούσε να οριστεί ως «πειθάρχηση ατίθασων χωρών μέσα από την τιμωρία των πολιτών τους».

Η συνταγή αυτή δοκιμάζεται πάνω στην Ελλάδα σε τρέχοντα χρόνο και εντάσσεται στην νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης που επιθυμεί η μεγαλύτερη χώρα της Ένωσης, η Γερμανία, με αυστηρές κυρώσεις στα απείθαρχα κράτη.
Δηλαδή, με επιτροπεία, θεσμό που προσπάθησαν να περάσουν πρώτα  στην χώρα μας.

Το όλο εγχείρημα ονομάζεται "δημοσιονομικό σύμφωνο” και σε αυτό έχουν συμφωνήσει  μέχρι τώρα άπαντες  εκτός από τη Βρετανία και την Τσεχία.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται για την ενίσχυση της κοινής δημοσιονομικής πειθαρχίας της νομισματικής ένωσης είναι η υιοθέτηση από κάθε κράτος - μέλος κανόνων για το ισοζύγιο του προϋπολογισμού, ενσωματώνοντας μέχρι το τέλος του 2012 το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης στη νομοθεσία τους, κατά προτίμηση σε συνταγματικό επίπεδο ή κάτι ανάλογο.

Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στη Σύνοδο Κορυφής τον  Μάρτιο. Στόχος είναι να  θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην ευρωζώνη.

Ήδη υπάρχει συμφωνία και για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) την 1η Ιουλίου, ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματισθεί αρχικά. Ωστόσο, οι πόροι του παραμένουν στα 500 δισ. ευρώ στην παρούσα φάση. Πάντως,στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής είναι πιθανό να προστεθούν στα 500 δισ. ευρώ και τα 250 δισ. ευρώ που διαθέτει σήμερα υπό μορφή εγγυήσεων το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία λοιπόν μέσα από ένα πανευρωπαϊκό μνημόνιο.

Με τήρηση των συμφωνηθέτων χωρίς αποκλίσεις. Αυτή είναι η νέα  λογική, χωρίς ανέσεις και χωρίς περιθώρια ανοχής. 

Μόνο που δε θα είμαστε μόνοι. Καθώς οι αυστηροί κανόνες που ζητούν οι Γερμανοί ουσιαστικά θα βάλουν στο μνημόνιο ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτό πολλές φορές δεν αναφέρεται καν στον δημόσιο διάλογο εδώ στην Ελλάδα. 
Δημιουργείται έτσι η εντύπωση ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες απόκλισης και διαπραγμάτευσης. Κάθε άλλο όμως συμβαίνει.

Η επιμονή για παράδειγμα της τρόικα να καλυφθούν τα 320 εκατ. ευρώ έλλειμμα από τον ελληνικό προϋπολογισμό του 2011 συμβολίζει ακριβώς την νέα «αντίληψη» της αμείλικτης πειθαρχίας που επιχειρεί να περάσει η Γερμανία.

Στα πλαίσια αυτά η Ελλάδα στηλιτεύεται ως ο χειρότερος και πιο απείθαρχος  μαθητής που πρέπει να τιμωρηθεί για να μάθει.

Οι επίσης κακοί μαθητές όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία παίρνουν που και που και κανέναν έπαινο, διότι ανήκουν στην συμβολική Ιβηρική και γεωστρατηγική σφαίρα που συγκροτεί τελικά μια τεράστια αγορά από την Ευρώπη  έως την Λατινική Αμερική. 

Η Ελλάδα δυστυχώς δεν διαθέτει καμία ουσιαστική σφαίρα επιρροής και πέρα από το συμβολικό της κεφάλαιο ως γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού, αποτελεί εύκολο διαπραγματευτικό στόχο.  Αυτό πρέπει επιτέλους να το καταλάβουμε.                      

Ενώ λοιπόν η διαχείριση του ελληνικού χρέους εντάσσεται σε ευρύτερες γεωοικονομικές στοχεύσεις των Γερμανών, αυτοί που  έχουν αναλάβει εργολαβικά να διαχειριστούν  την επίλυση του ελληνικού προβλήματος επικαλούνται το νοσηρό κράτος και τις πελατειακές σχέσεις που αυτό παράγει ως αιτία του κακού. Τα κόμματα και το προσωπικό τους, την νοσηρή και αναποτελεσματική διοίκηση.
Ενώ γαρνίρεται  με ισχυρή δόση πυρός  το επιχείρημα ότι όλες αυτές οι παθογένειες πρέπει να εξαφανιστούν άμεσα ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα ίχνος ελπίδας. την  ίδια στιγμή ωστόσο ανατίθεται σε αυτούς που παρήγαγαν τις παθογένειες η εντολή να τις εξαφανίσουν, ωσάν να βγάζουν ένα ζωντανό μπαρμπούνι από την τσέπη και να το ρίχνουν στην θάλασσα. Είναι αδύνατον. Η κρίση με άλλα λόγια λειτουργεί και ως Kωλυμβήθρα του Σιλωάμ.

Η κρίση παρείχε από την μία πλευρά  ευκαιρία επαναφοράς σε πολιτικούς και τεχνοκράτες που κατά το παρελθόν ευαγγελίζονταν την δημοσιονομική περιστολή, αλλά περιθωριοποιήθηκαν λόγω των ισχυρών αντιδράσεων του συνδικαλιστικού κινήματος. Από την άλλη πλευρά έδωσε την ευκαιρία σε όλα τα καθεστωτικά στελέχη του παρελθόντος που σήμερα δεν διαθέτουν πρόσβαση εξουσίας στον κεντροαριστερό και κεντροδεξιό χώρο, να διεμβολίσουν τους νέους πόλους που αναδύονται δειλά, δειλά στο πολιτικό σύστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ   κ. Φ. Κουβέλης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως το κόμμα του  “δεν έχει το σύνδρομο του σκαντζόχοιρου, αλλά ούτε θα αποτελέσει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Όπου υπάρχει καπνός , υπάρχει και φωτιά.        

Πέρα από την αναδιαμόρφωση του πολιτικού πεδίου στην Ελλάδα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δεν υπάρχει στον ορίζοντα μια πειστική εναλλακτική πρόταση διαχείρισης της ελληνικής κρίσης.  Απομένει λοιπόν οι εντεταλμένοι διαχειριστές της ελληνικής υπόθεσης κατά συρροή να διαπιστώνουν τρομαγμένοι την στενότητα στην οποία βρίσκεται η χώρα μας με ένα χρέος στην  καμπούρα που υπερβαίνει τα 350 δισ. Ευρώ.

Ενώ επί δύο συναπτά έτη εξέφραζαν βεβαιότητες σωτηρίας, εσχάτως πλέον ευρισκόμενοι σε απόγνωση, έσπασαν ένα ταμπού με την παραδοχή  ότι το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας είναι πλέον ρεαλιστικό.

Εάν αναλογιστούμε ότι η διαπίστωση εκτοξεύτηκε από πολλούς με πρώτο προεξάρχοντα τον πρόεδρο  του  Eurogrοup  Jean-Claude Juncker ενός ανθρώπου που μέχρι πρότινος υπερασπιζόταν έως έναν βαθμό τις ελληνικές αιτιάσεις, τότε είναι προφανές ότι έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε.   
Επειδή όμως τα όσα τεκμαίρονται στο πεδίο της οικονομίας έχουν να κάνουν πρωτίστως με σκληρά και πραγματολογικά δεδομένα και εκφράζονται στην συνέχεια ως ψυχολογία καλό είναι να αναζητήσουμε τι θα συμβεί εάν πράγματι η χώρα μας πτωχεύσει. Ας το κάνουμε όμως αυτό χωρίς  μην γίνουμε  θύματα της  τρομολαγνίας αλλά και της επιπολαιότητας ως φαινομένων που ευκόλως περιφέρονται στην ελληνική δημοσιότητα. 

Είναι σαφές και αναντίρρητο ότι η καγκελάριος Μέρκελ και ο Σαρκοζί άσκησαν  αφόρητες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να δράσει ΄επειγόντως επικυρώνοντας την  νέα δανειακή σύμβαση. Αυτό είναι δεδομένο πέραν πάσης ιδεολογικής ταυτότητας.                                             

Πολλά κράτη της Ευρώπης άλλωστε δεν είναι πλέον διατεθειμένα να ανεχτούν σε καμία περίπτωση τις καθημερινές και μεγάλες χρηματιστηριακές απώλειες που προκύπτουν ως απόρροια του ελληνικού ζητήματος.  

Την ίδια στιγμή διαχέονται ανοικτά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες,  φήμες και συζητήσεις για το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Εάν τελικά αποτύχουν οι απαραίτητες  διαδικασίες που άπτονται της ενεργοποίησης  του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας ύψους 130 δισ. είναι πρόδηλο ότι το αργότερο τον Μάρτιο η χώρα μας θα έχει σοβαρό πρόβλημα και δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να κηρύξει στάση πληρωμών.

Το πρώτο ερώτημα που θα ανέκυπτε σε μια τέτοια περίπτωση είναι εάν το κράτος είναι σε θέση να καλύψει από τα δικά του έσοδα και σε πλήρη έκταση τους μισθούς  σε δασκάλους,  αστυνομικούς, στους μόνιμους στρατιωτικούς και στους άλλους υπαλλήλους. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις συντάξεις οι οποίες κατά ανεκδιήγητο και πρωτάκουστο τρόπο έχουν θιγεί τελευταία στην Ελλάδα.  
Επιπλέον οι επιχειρήσεις και οι εργολάβοι που εκτελούν έργα για λογαριασμό του κράτους και τώρα διαμαρτύρονται για τις καθυστερημένες πληρωμές, σε μια περίπτωση πτώχευσης θα πρέπει να εγγράψουν μεγάλα ποσά στα λογιστικά τους αζήτητα.

Πρόβλημα θα υπάρξει προφανώς σε μεσοπρόθεσμη βάση  και όσον αφορά όλους αυτούς που λαμβάνουν επιδοτήσεις από την ΕΕ όπως για παράδειγμα τους αγρότες,  με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ , του ταμείου κοινωνικής συνοχής,  των διαρθρωτικών  ταμείων της ΕΕ και  της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Μην ξεχνάμε ότι η  Ελλάδα την τελευταία 20 χρόνια περιήλθε σε πλήρη εξάρτηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία, τους πόρους των οποίων διαχειρίστηκε με άθλιο τρόπο και επομένως δεν κληροδοτήθηκε για το μέλλον το αναμενόμενο κοινωνικοοικονομικό απόθεμα.         

Από την εμπειρία άλλων χωρών, μπορούμε επίσης  να συνάγουμε ότι το  πρώτο θύμα θα είναι οι τράπεζες οι οποίες κατέχουν 50 δισ. Ευρώ σε κρατικά ομόλογα, τα οποία δεν θα μπορούνε πλέον να τα καταθέτουν στην ΕΚΤ σε αντάλλαγμα με ζεστό χρήμα.

Η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος θεωρείται λοιπόν δεδομένη σε μια περίπτωση στάσης πληρωμών όπως και το γεγονός ότι κατά το πρότυπο της Αργεντινής 2001/2002 οι πολίτες θα πολιορκήσουν τις τράπεζες για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Πολλοί ειδικοί προδικάζουν ότι τότε οι τράπεζες θα κρατικοποιηθούν και θα εισαχθεί πλαφόν αναλήψεων ανά εβδομάδα και απαγορεύσεις χρηματικών εμβασμάτων στο εξωτερικό.

Δεν θα αναφερθούμε στο έλλειμμα πετρελαίου, πρώτων υλών και φαρμάκων με το οποίο τρομοκρατείται η δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα διότι είμαστε βέβαιοι ότι ως χώρα με μακρά παράδοση στους μαυραγορίτες θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα προσφέροντας άφθονα ερεθίσματα νεοπλουτισμού.                                       
Μία πολύ σημαντική παράμετρο που δεν έχει επισημανθεί στον δημόσιο διάλογο είναι ότι  αντίθετα με περιπτώσεις επιχειρήσεων για τα κράτη δεν υπάρχουν οι οι λεγόμενοι διαχειριστές πτώχευσης.                                                                                                                                    
Είναι πιθανόν επομένως  μπουν στο παιχνίδι δύο διεθνείς  θεσμοί ως μεσάζοντες  - χωριστά για ιδιωτικούς και δημόσιους οφειλέτες- με μεγάλη εμπειρία σε αναδιαρθρώσεις χρεών.
Πρόκειται για τα Club of London  και  Club of Paris. Αυτοί οι μεσάζοντες θα διαπραγματευόταν με την κυβέρνηση το ποσό που θα μπορούσε να επιστρέψει η χώρα στους πιστωτές.    Η κυβέρνηση ενδεχομένως να αναζητήσει διέξοδο σε μια έξοδο από το ευρώ και μια  επιστροφή στην δραχμή.
Η νέα δραχμή ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων θα έχανε τουλάχιστον 50 % της αξίας που είχε η παλιά δραχμή σε σχέση με το ευρώ. Αυτό βέβαια θα ανέβαζε αμέσως την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας διότι τα ελληνικά αγαθά θα είναι πολύ φτηνότερα στο εξωτερικό. Αντιθέτως όμως το δημόσιο και ιδιωτικό  χρέος η ονομαστική αξία του οποίου θα παρέμενε σε ευρώ θα γινόταν ένα άκρως προβληματικό μέγεθος, διότι το κράτος και οι μεγάλες επιχειρήσεις χρεώθηκαν σε ευρώ, και είναι αβέβαιο κατά πόσο θα μπορούσαν να ανταποκριθούν με ένα υποτιμημένο νόμισμα όπως η δραχμή.                                                                                  
Επίσης πολλά πεδία της οικονομίας σε πρώτη φάση θα πάθαιναν τεράστιες ζημίες με δεδομένη την απόσυρση των άμεσων ξένων επενδύσεων και την μείωση του τουρισμού λόγω αναμενόμενης πολιτικής αστάθειας.                                                                                                                           
Μια κρατική χρεοκοπία της Ελλάδος όμως δεν προκαλεί μόνο απώλειες. Ορισμένες εκφάνσεις της προσφέρονται ως διαπραγματευτικό όπλο, στα χέρια όμως μιας πεφωτισμένης ηγεσίας και ενός συλλογικά αποφασισμένου λαού.                                                                                                                     Ούτε το ένα, ούτε το άλλο δεν  φαίνεται να υπάρχει πουθενά.
Όσο και αν ενοχλεί η διαπίστωση αυτή ιδιαιτέρους την αριστερά , είναι μια πραγματικότητα με την οποία πρέπει  βολευτούμε. Διότι ούτε η απεραντολογία, ούτε ο εύσχημος ρητορικός βερμπαλισμός μπορούν να καλύψουν τα πραγματολογικά δομικά κενά του πολιτικού φαινομένου στην Ελλάδα.    Η κρατική χρεοκοπία της Ελλάδος πάντως θα είχε τεράστιες συμβολικές επιπτώσεις πάνω στο απόθεμα εμπιστοσύνης που επενδύεται στην λέξη Ευρώπη.                                                                             

 Οι  χρηματαγορές που ερμηνεύουν προκαταβολικά πολιτικές προθέσεις και προσδοκίες θα προδίκαζαν την κατάρρευση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο καμία χώρα δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένη και ας προσποιείται ο κ. Σοίμπλε και κάποιοι νεοφιλελεύθεροι συμμαχητές του στην ΕΕ ότι  “υπάρχει σχετική προετοιμασία μέσα από ένα σχέδιο Βκοκ.
Εάν είναι έτσι τότε τίθεται το ερώτημα γιατί η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη στην κρίση  χρέους που βρήκε την χώρα μας ενώ τα μηνύματα ήταν άφθονα ;
Οι αγορές αμφισβητούν πλέον ευθέως τα κράτη και την πολιτική και εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα αντιπερισπασμού όπως το ευρωομόλογο , ο φόρος ΤΟΒΙΝ , μια τεράστια δημόσια τράπεζα για την Ευρώπη, ένας κοινός συντονισμός φορολογικής  και μισθολογικής πολιτικής κοκ., τα κράτη θα συνεχίζουν να αποπνέουν την  εικόνα εύθραυστων θεσμών στα χέρια τω αγορών.                    Πιθανότατα επομένως η Γερμανία να εξελιχθεί σε Master της Ευρώπης. Master της ιδίας ωστόσο θα είναι οι αγορές. Με βάση αυτό το πλαίσιο επομένως οι αγορές θα έθεταν το εξής απλό ερώτημα:      
Από την στιγμή που δεν έσωσε την Ελλάδα η Ευρώπη, την γενέτειρά πηγή αναφοράς της γιατί να σώσει τις άλλες χώρες; Αμέσως οι κεφαλαιαγορές θα προεξοφλούσαν μια χρεοκοπία της Πορτογαλίας, και ακολούθως της Ισπανίας και Ιταλίας. Είναι ενδεικτικό ότι ήδη σήμερα ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου γιο πορτογαλικά ομόλογα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν παράλληλα με τα ελληνικά αναλόγως τα σήματα που εκπέμπονται από την Αθήνα.                                        
Δεδομένο πάντως θεωρείται ότι οι άμεσες συνέπειες μιας πτώχευσης της Ελλάδος πάνω στην ευρωζώνη σήμερα δεν είναι εξίσου δραματικές όπως πριν δύο χρόνια.                                                      Διότι πολλές τράπεζες έχουν ήδη αποσβέσει τα ελληνικά τους ομόλογα και έχουν δημιουργήσει μαξιλάρια κινδύνου.                    
Υπολογίζεται πάντως ότι κρατούν συνολικά ακόμη γύρω στα  40 δισ. Στα βιβλία τους. Οι συνέπειες επίσης που θα προκύψουν για την διεθνή αγορά  ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) δεν θεωρούνται πλέον  δραματικές. Η συνολική έκταση των  CDS, που πρέπει να πληρωθεί σε ένα ενδεχόμενο ελληνικής πτώχευσης εκτιμάται  κάτω από 4 δισ. Ευρώ.
Όσον αφορά τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της χώρας μας απέναντι στην Γερμανία, τον υποκινητή της σκληρής  δημοσιονομικής γραμμής στην Ευρώπη αυτές είναι ελάχιστες.
Ο μεγαλύτερος Γερμανός πιστωτής της Ελλάδος , είναι η τράπεζα Commerzbank, η οποία στα τέλη Σεπτέμβρη του 2011 διέθετε ακόμη τρία δισ, ευρώ σε ελληνικά ομόλογα. Συγκριτικά η  Deutsche Bank στα τέλη του 2011 διέθετε λιγότερα από 500 εκ.  Euro.  Η  εικόνα στις άλλες χώρες είναι περισσότερο ασαφής.
Ασαφές παραμένει επίσης τι θα γίνει με το πρώτο πακέτο διάσωσης που παρείχαν η Γερμανία και οι άλλες χώρες του Ευρώ. Από το πρόγραμμα αυτό συνολικού ύψους 110 δισ. Ευρώ έχουν πληρωθεί ήδη τα 73. δισ. προς την Αθήνα.
Από αυτά προέρχονται γύρω στα 15 δισ Euro από την γερμανική κρατική τράπεζα KfW.                          Οι πιστώσεις της  KfW είναι πλήρως διασφαλισμένες  από τον γερμανικό κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό σημαίνει ότι κάθε απώλεια πληρώνεται από τον Γερμανό φορολογούμενο.
Μόνο το ΔΝΤ το οποίο έχει πληρώσει γύρω στα 20 δισ ευρώ θα είχε την μικρότερη ζημιά διότι διαθέτει το στάτους του προνομιούχου πιστωτή.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι διαπραγματευτικές δυνατότητες της χώρα μας υπό την παρούσα συγκυρία είναι πολύ ισχνές. ;Όχι όμως ανύπαρκτες.    
Η χώρα έχει την δυνατότητα να θωρακιστεί απέναντι σε ακόμα χειρότερα ενδεχόμενα όπως για παράδειγμα μια άτακτη χρεοκοπία. Μια άτακτη χρεοκοπία δεν συμφέρει ούτε τους πιστωτές διότι κινδυνεύουν να μην πάρουν ποτέ πίσω τα χρήματα που της δάνεισαν.    
Θα προτιμούσαν επομένως την ευνοϊκότερη εκδοχή εντός του αρνητικού σεναρίου που είναι η τακτοποιημένη χρεοκοπία, μια έννοια που προβάλλεται ως σενάριο μειωμένης ζημιάς  για τα λαϊκά στρώματα. 
Αυτό που δεν παραδέχονται σήμερα οι υπερεθνικοί θεσμοί,  οι εθνικές κυβερνήσεις αλλά  και η επιστημονική κοινότητα είναι ότι υπάρχει κάποια εμπειρία και γνώση όσον αφορά πτωχεύσεις κρατών με δικό τους νόμισμα το οποίο ισχύει μόνο εντός συνόρων, και τις αντίστοιχες αναδιαρθρώσεις και συνέπειες  που ανακύπτουν. Η διαχείριση τέτοιων περιπτώσεων πτωχεύσεων είναι μια δοκιμασμένη υπόθεση και λαμβάνει χώρα με όρους μιας τακτοποιημένης διαδικασίας. 
 Η υπόθεση μιας ελληνικής πτώχευσης ωστόσο αποτελεί άγνωστο έδαφος για τους διεθνής θεσμούς διότι πρόκειται για μία περίπτωση ενός κυρίαρχου κράτους χωρίς δικό του νόμισμα αλλά με ένα νόμισμα που είναι υπερεθνικό. 
Οι χώρες- πιστωτές της Ελλάδος φοβούνται τα επακόλουθα διότι δεν γνωρίζουν πως θα αντιδράσουν οι αγορές και δεν γνωρίζουν επίσης εάν οι προϋπολογισμοί τους αντέξουν τους κραδασμούς από το ενδεχόμενο αλυσιδωτών αντιδράσεων. Εάν δεν μπορούν να αποσβέσουν την αφετηριακή αξία των πιστώσεων τις οποίες έχουν παράσχει σε χώρες προβληματικές  όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία τότε ενδέχεται και οι ίδιες να τεθούν σε σοβαρό κίνδυνο. Σημειώνεται ότι πιστωτές της Ελλάδας και των άλλων χωρών του Νότου δεν είναι μόνο τράπεζες αλλά και επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει να φτιάξουν υποδομές και εγκαταστάσεις. Πρόκειται επομένως για μια πρόκληση, μπροστά στην οποία όλοι φροντίζουν να κερδίσουν χρόνο. Αυτό άλλωστε είναι το λογικό. Διότι πάντοτε ο άνθρωπος προσπαθεί να αγοράσει χρόνο από το μοιραίο. Μόνο που καμιά φορά για να το πετύχει πουλάει την ψυχή του και στον διάβολο....Εν κατακλείδι πάντως θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι τα εύκολα “ναι” και τα εύκολα “όχι” τελείωσαν, διότι και τα δύο συνδέονται με πτώση του βιοτικού επιπέδου.             `          
Όπως είναι εύλογο αυτός που λέει όχι , αυτός που είναι “αντί” μπορεί να χάνει σε χρήμα και να κερδίζει σε αξιοπρέπεια. Αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει από την υποχρέωση να πείσει και τους άλλους για αυτό. Επειδή ο φετινός Ιούνιος ενδεχομένως να είναι ο μήνας στον οποίο θα ειπωθεί το οριστικό όχι, καλό θα είναι οι θιασώτες του, να παρουσιάσουν τα απαραίτητα πειστήρια και μαζί με  αυτά και ένα αντίστοιχο πρόγραμμα με ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις που θα δίνουν ένα αξιοπρεπές διέξοδο στην ελληνική κοινωνία. 
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άπειροι λόγοι να χάνουμε την ψυχραιμία μας υπενθυμίζουμε ότι  όπως έλεγε ο Μακιαβέλι “ η αρετή γεννάει την ησυχία , η ησυχία την σχόλη, η σχόλη την αταξία , η αταξία την καταστροφή. Και αντίστοιχα από την καταστροφή γεννιέται η τάξη, από την τάξη η αρετή και από αυτήν η δόξα και η καλή τύχη”.         
eleftheriskepsii               
Διαβάστε περισσότερα » »

Πετρέλαιο «γιοκ» από το Ιράν για την Ελλάδα!




 Σχόλιο:Πόσο  μαλάκας αν όχι δοσίλογος πρέπει να είσαι για να υπογράψεις  εμπάργκο σε μία χώρα που είναι η μοναδική που σε προμηθεύει με πίστωση πετρέλαιο;

Σε απάντηση των ευρωπαϊκών κυρώσεων προς το Ιράν, με αφορμή το πυρηνικό του πρόγραμμα, η Τεχεράνη αποφάσισε και έβαλε σε εφαρμογή τα όσα διεμήνυε, εδώ και μήνες, στους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Νωρίτερα, το ιρανικό πρακτορείο και τηλεοπτικό δίκτυο Press TV μετέδωσε ότι η Τεχεράνη διακόπτει τη διανομή πετρελαίου σε έξι χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ολλανδία είναι τα  υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη που θα πληγούν από την ιρανική πρακτική.





protothema
Διαβάστε περισσότερα » »

Πανικός στην Βουλή μετά την απόφαση Παπούλια - "Τι; Τώρα περιμένουν να το κάνουμε κι εμείς;"

Δεν πρόλαβε να περάσει λίγη ώρα από την δήλωση Παπούλια ότι παραιτείται του μισθού του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στην Βουλή έπεσε πανικός!

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, τα πηγαδάκια στους διαδρόμους της Βουλής δεν είχαν τελειωμό και όσα ακούγονταν δεν τιμούσαν καθόλου τους εθνοπατέρες...

"Τι; Τώρα περιμένουν να το κάνουμε κι εμείς;", "Ποιός ξέρει τι θα μας σούρουν απόψε στα δελτία", "Πως να παραιτηθούμε από τους μισθούς μας; 'Εχουμε τόσα γραφεία και τόσο προσωπικό και έξοδα κάθε μήνα!", "Ωχ! Δεν θα το αποφύγουμε κι εμείς!"

Αυτές οι φράσεις ακούγονταν παντού στην Βουλή και ακούγονται ακόμα και αυτή την ώρα και όλοι φοβούνται ότι θα υπάρξει κάποιος "τρελός" που θα ακολουθήσει το παράδειγμα Παπούλια! Και τότε ποιός τους σώνει!

Η συμβολική κίνηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, την ώρα που όπως ειπε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης "Η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού και ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί μεγάλες θυσίες", έχει προκαλέσει τα μπράβο πολλών ελλήνων πολιτών και τον πανικό σε πολλά μέλη του Κοινοβουλίου.

Κρίμα...



newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Σπάρτακος: Συμβολαιοποίηση τώρα της «Πτολεμαίδα 5» και επαναπροκήρυξη της «ΜΕΛΙΤΗ ΙΙ»


Για μια ακόμα φορά τα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας αποδεικνύουν και ενισχύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη διαχρονική θέση του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι μόνο οι μονάδες που θα λειτουργούν με καύσιμο τον εγχώριο λιγνίτη είναι σε θέση να συντηρήσουν, να υποστηρίξουν και να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του ενεργειακού συστήματος.


Ενός συστήματος που τα στοιχεία που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας το φέρουν να απειλείται με «Ενεργειακό Κραχ» εξαιτίας της έλλειψης φυσικού αερίου.

Το εθνικό μας καύσιμο, ο εγχώριος λιγνίτης και οι αντίστοιχες μονάδες που επιβάλλεται να κατασκευαστούν, είναι ο μοναδικός τρόπος να επέλθει η ισορροπία, τη στιγμή που κάθε άλλος τρόπος παραγωγής ενέργειας χαρακτηρίζεται από τριγμούς.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητά ΑΜΕΣΗ συμβολαιοποίηση της Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της «Μελίτη ΙΙ» προκειμένου να δημιουργηθούν, όσο γρηγορότερα γίνεται, οι προϋποθέσεις που εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων θα δώσουν και μια ανάσα στο σύστημα, απομακρύνοντας απειλές, όπως αυτές που σήμερα διαφαίνονται. Είναι άκρως προκλητικό η μη αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων να δημιουργεί προϋποθέσεις ενεργειακής εξάρτησης –με τις συνέπειες που αυτή έχει- όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα, εκτινάσσοντας στα ύψη την ΟΤΣ.

Περαιτέρω, με δεδομένο τα όσα προβλέπονται στο ¨μνημόνιο 2¨, μετά και την απελευθέρωση των τιμών, αυτό θα σημαίνει αύξηση των τιμολογίων σε ποσοστό που θα αγγίζει το 40% !!!

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν αποδίδουν τον Φ.Π.Α. επί 10 χρόνια οι Γερμανοί μέτοχοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’ΠΑΡΟΝ της Κυριακής’’ ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών φέρεται ότι δεν έχει αποδώσει ΦΠΑ δέκα ετών, που ανέρχεται στο ύψος των 500.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική εταιρεία Hochtief που αποτελεί τον κύριο μέτοχο του αεροδρομίου, προχώρησε σε αυτήν την απόφαση ως μέτρο συμψηφισμού για οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι της, ύψους 325.000.000 €.


Το γεγονός αυτό όμως, αποτελεί παραβατική συμπεριφορά και φοροδιαφυγή, καθώς το δικαίωμα συμψηφισμού αναγνωρίστηκε με σχετική εγκύκλιο τον Ιανουάριο του 2012 και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Κατά συνέπεια, αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση η ασυλία που τυγχάνουν τέτοιες αυθαίρετες συμπεριφορές και μάλιστα από ξένα κεφάλαια, την στιγμή που ο Ελληνικός λαός και οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν γονατίσει από τα δυσβάστακτα μέτρα της Τρόικας.


Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Αληθεύει το παραπάνω δημοσίευμα της εφημερίδας; Εάν ναι, με ποια λογική έχει μείνει στο απυρόβλητο από τις φορολογικές Αρχές της χώρας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών;
2. Οι ξένες επενδυτές υπόκεινται στην Ελληνική Νομοθεσία ή είναι υπεράνω του Νόμου;
3. Πόσο είναι το ύψος του Φ.Π.Α. μαζί με τις προσαυξήσεις, που ενώ έχει εισπράξει η εταιρία από τους πελάτες της δεν τον έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο;
4. Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 10 χρόνια στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ποια τα αποτελέσματα αυτών;
5. Λαμβάνει φορολογική ενημερότητα η εταιρία και αν ναι πως συμβαίνει από την στιγμή που δεν αποδίδει τον Φ.Π.Α. που εισπράττει;
6. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ώστε να αποδώσει όλον τον οφειλόμενο Φ.Π.Α. που οφείλει;

Ο Ερωτών Βουλευτής:
Ανατολάκης Γεώργιος, Β΄ Πειραιώς ΛΑ.Ο.Σ.

ellinikoistologio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ HD VIDEO!!! ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ!!!!

 

Εισιτήριο για τον κόκκινο πλανήτη.. Διάρκεια πτήσης 10 λεπτών.
Σημείωση: Είναι πιθανό να αντικρίσετε ίχνη εξωγήινης ζωής..



Επιλέξτε ποιότητα 1080p.

worldjudge2012
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ουγγαρία δίνει χαστούκι σε ΕΕ και ΔΝΤ


Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.

«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!

Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον. τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση. αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».

Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησης Όρμπεν απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές:«Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» και προσθέτει: «Η ομάδα του Όρμπεν θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την "εθνική συνοχή"».

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα. «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!

Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε. 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.

Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.

Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους.

Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αμ' έπος αμ' έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων! Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες!

Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί - η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη - με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.

Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια - να 'τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως - αμέσως μόνο για φέτος!

«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό - δηλαδή στο 10% - τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων.Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ "ΓΔΑΡΑΤΕ" ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι. δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές».

Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών - μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.«Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από. ξένες τράπεζες - πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές!Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι. Ευρωπαίοι!Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν!Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας.Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο. πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί.Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα «λαμόγια» του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά. 75% από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε 7.500 ευρώ. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η. Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα».Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των «Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε., της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ προκειμένου να αποφασίσει ο Όρμπαν αν θα τους παραπέμψει σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να τον καταδικάσει.



http://vickytoxotis.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »