Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Το καλύτερο αμάξι παγκοσμίως είναι Ελληνικό – Ανέβηκε 193 σκαλιά – Έχει 600+ χλμ τελική [Βίντεο]

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του μηχανικού κ. Κορρέ, το οποίο μεταφέρθηκε στην Πάτρα για τις ανάγκες γυρισμάτων ενός βίντεο, ανέβηκε τελικά τα 193 σκαλοπάτια της Αγίου Νικολάου και μάλιστα δεκάδες άτομα παρακολούθησαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια του οδηγού.
Το διθέσιο πρωτότυπο έχει μήκος 3.920 χλστ., πλάτος 1.960 χλστ., ύψος 1.250 χλστ. και μεταξόνιο 2.560 χλστ., χωρίς όμως να αποκλείεται στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί ένα μεγαλύτερο σασί, ώστε να προστεθούν και δύο πίσω θέσεις.
Ζυγίζει 1.600 κιλά και φορά τον LS7 7.0-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα της Corvette Z06, απόδοσης 505 ίππων, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα.
Η κίνηση μπορεί να σταλθεί σε όλους τους τροχούς, ενώ υπάρχει η επιλογή η δύναμη του κινητήρα να στέλνεται μόνο στον πίσω άξονα. Διαθέτει τρία διαφορικά με κεντρικό κλείδωμα, με τη ροπή να στέλνεται σε αναλογία 33 % / 67 % για τον εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα, με τη συγκεκριμένη αναλογία να επιλέγεται καθώς θεωρήθηκε η βέλτιστη, ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο η υποστροφή.
Το κιβώτιό του είναι ειδικά κατασκευασμένο για το αυτοκίνητο και διαθέτει έξι ταχύτητες με τρεις τελικές κλιμακώσεις, με την τελευταία να μπορεί να δώσει στο αυτοκίνητο θεωρητική τελική ταχύτητα 600 + χλμ./ώρα.
Το ύψος του αυτοκινήτου αυξομειώνεται με ειδικό μηχανισμό, με το «track mode» να είναι 5 εκ., ενώ μπορεί να φθάσει έως και 50 εκατοστά. Η χαμηλότερη θέση τού δίνει τη δυνατότητα να ακουμπάει στο έδαφος (χρησιμεύει και ως αντικλεπτική προστασία). Η ανάρτηση απορροφά κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος, εμποδίζοντας να μεταφερθεί αυτή μέσα στην καμπίνα.
Το Korres 4 αποτελεί τη σοβαρότερη και πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια για ένα κατεξοχήν Ελληνικό αυτοκίνητο με βλέψεις κυρίως την αγορά της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής.
Η αρχική εκτίμηση κάνει λόγο για 50 αυτοκίνητα, αλλά ευχόμαστε να υπάρξουν περισσότερα, με τη μέχρι σήμερα ανάπτυξή του, στα 12 χρόνια του project και των υπόλοιπων πρωτοτύπων, να έχει κοστίσει αρκετά εκατ. ευρώ.

trelokouneli.gr
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Συγχαρητήρια του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε.Κοζάνης Περ. Δ.Μακεδονίας στους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση



Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συγχαίρει και εύχεται όλους τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με και χωρίς αναπηρία φοιτητές καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Μήγγος Μιχάλης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Συμεωνίδης Μάριος

Διαβάστε περισσότερα » »

Δρόμος Θυσίας 2013- PELLA HALF MARATHON

      Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για τον  Δρόμο Θυσίας 2013 – PELLA HALF MARATHON, που διοργανώνεται από τον Δήμο Πέλλας, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας –Κιλκίς και την Ο.Μ.Γιαννιτσών .
Φέτος, για πρώτη φορά, οι Δρομείς και οι Εθελοντές θα προσφέρουν με την συμμετοχή τους στον Συνάνθρωπο. Συγκεκριμένα, επιχειρήσεις και ιδιώτες του Δ.Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής, θα προσφέρουν 1 ευρώ, για την συμμετοχή κάθε δρομέα  τόσο στον PELLA HALF MARATHON όσο και στον δρόμο των 6.000μ, αλλά και για την συμμετοχή κάθε Εθελοντή . Η προσφορά αυτή θα δοθεί στο γεύμα Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών .

Με το σύνθημα λοιπόν ΄΄ Συμμετέχουμε και Προσφέρουμε στον Συνάνθρωπο ΄΄, προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος είτε ως Δρομείς, είτε ως Εθελοντές .
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας : www.dimospellas.gr
ΕγγραφέςΕθελοντές- Χορηγίες :
- Δήμοs Πέλλας - Γραφείο Αθλητισμού:  τηλ 2382 3 50809, fax 23820 21 544, email: aodig@giannitsa.gr
 Εγγραφές :
- ιστοσελίδα της  Ο.Μ.Γ  www.omgclub.gr 
- ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΛΑΣ – ΚΙΛΚΙΣ τηλ. 2381027160, email: kilkispellassegas@yahoo.gr        
-Έφορος ΑθλημάτωνΟ.Μ.Γ- Υπεύθυνος: Χρήστος Πέτσος:τηλ. 23820 28 478, email: petsos1972@yahoo.gr         

Αιτήσεις εγγραφών θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 11/9.
Διαβάστε περισσότερα » »

Συρία: Θα ρίξουμε στη Δύση 8.000 καμικάζι

 (φωτό Αρχείου)
Αύγουστος 30, 2013.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρεται σε Σύριο αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας που υπηρετεί σε αεροπορική βάση κοντά στη Δαμασκό, ο οποίος δήλωσε ότι το καθεστώς ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ως αντεπίθεση στους Αμερικανούς, πιλότους- αυτοκτονίας (καμικάζι).

Ο αξιωματικός είπε:

«Απέναντι σε κάθε πύραυλο που εκτοξεύεται από τους Αμερικάνους ή τους Βρετανούς εμείς θα ρίχνουμε τρεις ή τέσσερις. Εάν τα αεροπλάνα τους εισβάλουν στον εναέριο χώρο μας, θα συναντήσουν την κόλαση του πυρός. Αν δεν μπορέσουμε να τα ρίξουμε θα πέφτουμε επάνω τους  και θα ανατινάζονται στον αέρα».

Ο αξιωματικός συνέχισε:

«Στις τάξεις μας υπάρχουν 8.000 στρατιώτες έτοιμοι να θυσιαστούν για να σταματήσει η επιθετικότητα των Αμερικανών και των Βρετανών και είμαστε έτοιμοι να  εμβολίσουμε αμερικανικό αεροπλανοφόρο προκειμένου να σταματήσει η επίθεση στη χώρα μου».

Ο αξιωματικός αναφέρθηκε στην ηρωϊκή διάθεση του συριακού στρατού:

« Είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε. Μόνο ο Αλλάχ μπορεί να πάρει την ψυχή μας, ούτε οι ΗΠΑ ούτε οι Βρετανοί. Βρισκόμαστε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν οι πύραυλοί μας από μια αεροπορική επιδρομή. Γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί θα χτυπήσουν συγκεκριμένους στόχους. Ως εκ τούτου, οι περισσότερες στρατιωτικές μονάδες  έχουν μετακινηθεί».

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επαναφορά της βάσης του "10" και αυστηρότερη εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο. Στο τραπέζι η επαναφορά της βάσης του "10", μετά την κατακόρυφη πτώση των φετινών βάσεων. Διαβάστε αναλυτικά
Εκ βάθρων αλλάζει και πάλι ο τρόπος εισαγωγής στο πανεπιστήμιο με το σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο.
Το νομοσχέδιο με τίτλο "Αναδιάρθρωση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις" κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης και θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Η ψηφοφορία του αναμένεται να λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου, οι εξετάσεις του Λυκείου αποσυνδέονται από την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Οι εξετάσεις θα γίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ τα θέματα θα προέρχονται κατά 50% από κλήρωση από τράπεζα θεμάτων και κατά 50% από την κεντρική επιτροπή εξετάσεων.
Η βαθμολογία της Γ’ Λυκείου αλλά και των δύο προηγούμενων τάξεων (Α' και Β') θα προσμετράται αλλά με συγκεκριμένους συντελεστές και θα συνυπολογίζεται με τον βαθμό που θα συγκεντρώνει στις πανελλήνιες ο υποψήφιος.
Όπως αναφέρεται, με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, οι μαθητές θα επιλέγουν την ομάδα μαθημάτων προσανατολισμού. Οι ομάδες είναι 4, όσες και οι παλιές δέσμες:
• Ανθρωπιστικές Σπουδές - Νομικές Σπουδές (νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, αρχαία, ιστορία και λατινικά)
• Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες (νεοελληνική γλώσσα, μαθηματικά, φυσική και χημεία)
• Επιστήμες Υγείας (νεοελληνική γλώσσα, φυσική, χημεία και βιολογία)
• Επιστήμες Οικονομίας – Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες (νεοελληνική γλώσσα, μαθηματικά, ιστορία, αρχές φυσικών επιστημών).
Επαναφορά της βάσης του 10
Παράλληλα, την επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επανεξετάζει το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Καθημερινής".
Αιτία η πρωτοφανής πτώση των βάσεων λόγω των δύσκολων μαθημάτων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Ακόμη και η υψηλόβαθμη Ιατρική βρέθηκε κάτω από το όριο των 19 χιλιάδων μονάδων. Μόνο 26 τμήματα βρέθηκαν να έχουν εισακτέους με πάνω από 18 χιλιάδες μόρια.
Την ίδια στιγμή το ένα στα τρία τμήματα Πανεπιστημίων διαμόρφωσε βάση εισαγωγής κάτω από το 10.
Πάντως, η οικονομική κρίση έβαλε το στίγμα της στις επιλογές των υποψηφίων.
Προτίμησαν σχολές κοντά στην οικογενειακή εστία, επέλεξαν περισσότερο από πέρυσι τα παραδοσιακά τμήματα (πχ. Νομική Σχολή, Οικονομικών Επιστημών), ενώ απέφυγαν τις σχολές με επαγγελματική διέξοδο το διορισμό στο Δημόσιο (πχ. Παιδαγωγικά).
Αμείωτο παρέμεινε το ενδιαφέρον τους στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Προχωρούν στις παραιτήσεις -όπως είχαν προαποφασίσει- Δήμαρχος , Δημοτικοί Σύμβουλοι και φορείς του Αμυνταίου

iosifidis_dimos_amintaioyΜετά την προσωρινή αναστολή της απόφασης μετακίνησης της Α’ ΕΑΝ από το στρατόπεδο Αμυνταίου στην Κομοτηνή, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την απομάκρυνση της μονάδας από το Αμύνταιο.
Η προσωρινή αναστολή είχε αποφασιστεί λόγω των κινητοποιήσεων του Δήμου, των φορέων και των πολιτών του Αμυνταίου, αλλά τελικά παρά τις συντονισμένες προσπάθειες και την έντονη κινητικότητα των τελευταίων ημερών, η τελική απόφαση για μετακίνηση της μονάδας είναι ειλημμένη και αύριο ξεκινάει η μεταφορά αρμάτων και εξοπλισμού.
Μπροστά στην εξέλιξη αυτή πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου στην οποία, εκτός του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη και των Δημοτικών Συμβούλων, συμμετείχαν οι Βουλευτές Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Δημήτρης Ηλιάδης και Χρήστος Ευαγγέλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Γιώσκος, Ιωάννης Κιοσές και Χρήστος Ναούμ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου κ. Τρύφων Γρομπανόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Βασίλης Μπούτσης, εκπρόσωποι άλλων φορέων και πολλοί πολίτες.
Μετά από έντονη συζήτηση και τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων αποφασίστηκε η υλοποίηση της απόφασης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή η παραίτηση του Δημάρχου και όλων των Δημοτικών Συμβούλων. Ο Δήμαρχος έχει ήδη στη διάθεσή του τις παραιτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και θα τις καταθέσει μαζί με τη δική του. Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι παραιτούνται επίσης το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου και το Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου.
Ακόμα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Γιώσκος πρότεινε την παραίτηση όλων των αιρετών στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μία πρόταση που θα συζητηθεί και εάν εφαρμοστεί θα έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία.
Οι φορείς του Αμυνταίου δεν αντιστέκονται μόνο στη μετακίνηση μίας στρατιωτικής μονάδας, αλλά στη στείρα αντίληψη του Αθηνοκεντρικού κράτους ότι μπορεί χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό να παίζει με το μέλλον των ακριτικών περιοχών και την ασυνέπεια μεταξύ λόγων και έργων της ηγεσίας του Ελληνικού Στρατού που δείχνει τον γενικότερο ξεπεσμό της χώρας. Πρόκειται για τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!
 «Δυστυχώς, σε θέσεις κλειδιά για τις τύχες της χώρας βρίσκονται άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ενώ η πατρίδα βρίσκεται σε δεινή θέση κάποιοι εξακολουθούν τις παλιές πρακτικές των παρεμβάσεων για τον καθορισμό της δομής των ενόπλων δυνάμεων με βάση τοπικιστικού χαρακτήρα μικροσυμφέροντα. Παραιτούμαστε για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος του τόπου μας. Αυτά οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα και πρέπει κάποτε να σταματήσουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης με αφορμή την παραίτησή του, όπως και τις παραιτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων, των μελών της Δημοτικής Κοινότητας και του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου.
Αύριο στις 7:30 π.μ. οι φορείς και οι πολίτες του Αμυνταίου θα συγκεντρωθούν έξω από το στρατόπεδο Αμυνταίου διαμαρτυρόμενοι για τη μετακίνηση της Α’ ΕΑΝ και το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου Παπαπέτρου.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ 502 ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ


agbarbaraΣτο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνει ξανά η υπόθεση της εξαφάνισης 502 παιδιών Αλβανών Ρομά από το κρατικό ίδρυμα Αγία Βαρβάρα, εφόσον προσκομιστούν από οποιονδήποτε νέα στοιχεία.
Οι δικαστικές αρχές είναι έτοιμες να ανοίξουν και πάλι τον φάκελο, μετά τη χθεσινή παρέμβαση στη Βουλή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Για την πρωτόγνωρη αυτή υπόθεση είχε διαταχθεί το 2004 ποινική προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Ωστόσο στο πλαίσιο αυτής δεν προέκυψαν στοιχεία διάπραξης αξιοποίνων πράξεων με αποτέλεσμα η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο το 2005. Πράξη την οποία επικύρωσε και εισαγγελέας Εφετών.
Πλέον οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί ξεσκονίζουν και πάλι τα στοιχεία και εφόσον προσκομιστούν από οποιονδήποτε πολίτη ή φορέα νέα στοιχεία τότε θα ανασύρουν από το αρχείο το σχετικό φάκελο προκειμένου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτά είναι τα ονόματα των καθηγητών που μετατάσσονται – Θα γίνουν 3.495 μετακινήσεις


Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα των καθηγητών που μετατάσσονται, με τις αιτήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 5.750.
Οι θέσεις που επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί με την υποβολή των αιτήσεων προτίμησής τους έφτασαν τις 3.495, όσες και τελικά είναι οι μετακινήσεις της ανακατανομής των εκπαιδευτικών. Από αυτές οι 2.495 θα καλύψουν εκπαιδευτικές θέσεις εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης και στην πόλη που ήδη βρίσκονται.
Οι ειδικότητες που μετατάσσονται είναι Γυμναστές, Καθηγητές Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, ειδικότητες που διδάσκουν τα αντικείμενα που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων.
Διαβάστε όλα τα ονόματα των καθηγητών που μετατάσσονται

Συνεδριάζει η την Πέμπτη

Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει αν μαζί με τον αγιασμό, στις 11 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσουν και οι απεργίες των καθηγητών, καθώς η ΟΛΜΕ δεν έχει πάρει την τελική της απόφαση και θα συνεδριάσει ξανά την Πέμπτη.
Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεδριάσουν οι ΕΛΜΕ, ενώ στις 10 του μηνός, μία ημέρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, θα συγκληθεί η ολομέλεια των ΕΛΜΕ προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση.
Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι οι όποιες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά την πρώτη εβδομάδα του νέου σχολικού έτους.

Πηγή: newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλγαρικό ‘non paper’στην ΕΕ: Πλαστή η «μακεδονική ταυτότητα»

«Βουλγαρική οδηγία ‘non paper’ αναφέρει ότι δεν υπάρχει  «μακεδονικό έθνος» και ότι η ταυτότητά μας έχει σφυρηλατηθεί από τον Τίτο και οι Βούλγαροι στα Σκόπια εξοντώθηκαν μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο,  και τα κράτη πρέπει να αποκαλούν τα Σκόπια ως  БЈРМ- πΓΔΜ. 


Η οδηγία αυτή κυκλοφόρησε μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων των Σκοπίων από τις Βρυξέλλες, όπως δημοσιεύει το σκοπιανό Κανάλ 5.

Αυτή η μη δημοσιευμένη οδηγία, εστάλη πριν από την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τον πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μαρίν Ράικοφ και κυκλοφόρησε  στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενώ στη Βουλγαρία διαφαίνεται τους τελευταίους μήνες  μια ήπια τάση προς τα Σκόπια, αυτό το ‘non paper’ δίνει την πραγματική διάσταση της Σόφιας, γράφει το δημοσίευμα.

Στην οδηγία αυτή, που είναι στην αγγλική γλώσσα αναφέρεται στο πρόγευμα εργασίας των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ στις 18 Απριλίου 2013, στις Βρυξέλλες, όπου είχε παραστεί και ο υπουργός Εξωτερικών  της «πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», Νίκολα Πόποσκι που άφησε ανοικτό το ζήτημα αν υπάρχει ανάγκη σύναψης συμφωνίας καλής γειτονίας με τη Βουλγαρία, επικαλούμενος την ασύμμετρη διάσταση του σχεδίου που προτάθηκε από τη Βουλγαρία.

«Η στάση αυτή του Πόποσκι ότι ‘δεν απαιτείται καμία συμφωνία’ αποτέλεσε προφανώς τη συνέχεια του ‘non paper’ καθώς οι γείτονες έχυσαν δηλητήριο στη χώρα μας», σημειώνει το Κανάλ 5.

Στο ‘non paper’ τονίζεται ότι τα Σκόπια δεν θέλουν να εφαρμόσουν την υποχρέωση που ανέλαβαν το 1999, με κοινή δήλωση των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας και της πΓΔΜ, καθώς και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της πΓΔΜ.

Δηλώνεται ακόμη ότι οι Βούλγαροι δεν μπορούν να δεχθούν τις «οποιαδήποτε αξιώσεις των Σκοπιανών για "μακεδονική" μειονότητα στη Βουλγαρία.

«Μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της αρχαίας Μακεδονίας, ενσωματώθηκε στο Βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας. Όλα τα ιστορικά γεγονότα και πηγές αναφέρουν ότι από τις αρχές του 20ου αιώνα η συντριπτική πλειοψηφία του σλαβικού πληθυσμού στον γεωγραφικό αυτόν τομέα ήταν Βούλγαροι. (Δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε από τις Οθωμανικές αρχές το 1870, πριν από την έκδοση της αποφάσεως του Σουλτάνου για τον καθορισμό της Βουλγαρικής Εξαρχίας, σύμφωνα με έρευνα του Carnegie International του 1913).

»Η αποτυχία των προσπαθειών μεταξύ των δύο πολέμων για την εξάλειψη της βουλγαρικής ταυτότητας του τοπικού πληθυσμού με την επιβολή της ταυτότητας του ‘Νότιου Σλάβου’ οδήγησε σε αυτό στην πολιτική του γιουγκοσλάβου ηγέτη Γιόσιπ Μπροζ Τίτο το 1944 τη δημιουργία σφυρηλάτησης μιας νέας εθνικής ταυτότητας του «Νέο- Μακεδόνα» στην πρώην περιοχή  της Νοτιοσλαβίας- Βαρντάρσκας.

Η πολιτική αυτή περιέχεται και στην απόφαση της  Κομμουνιστικής Διεθνούς και υποστηρίχθηκα από τον Στάλιν και προεβλήθη ο ισχυρισμός ότι κάθε σλαβικός πληθυσμός στην γεωγραφική περιοχή της γιουγκοσλαβικού ομοσπονδιακού  κρατιδίου- της γεωγραφικής Μακεδονίας, ανήκει στο «μακεδονικό έθνος», όπως σημειώνεται στο  βουλγαρικό ‘non paper’.

Το έγγραφο αυτό το οποίο εξακολουθεί να κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες- σημειώνει το Κανάλ 5 κλείνει ως εξής:

Ανεξάρτητα από την έκβαση των προσπαθειών για την οικοδόμηση ενός «μακεδονικού έθνους» (εισαγωγικά στο πρωτότυπο) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για τη μειονότητα των Σκοπίων σε γειτονικές χώρες.
 Η Βουλγαρία θέλει να τονίσει ότι μια τέτοια διαδικασία οικοδόμησης ενός έθνους, ξεκίνησε το 1944 και περιορίζονταν τότε στην Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας του Τίτο και από το 1991 στην  БЈРМ (πΓΔΜ).
 Κανένας Βούλγαρος πολίτης δεν συμμετείχε σε μια τέτοια διαδικασία. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε-τυχόν αναφορές στην ύπαρξη των Σκοπίων (на Скопје) «μακεδονικής μειονότητας στη Βουλγαρία», παραμένει εντελώς αβάσιμη και απαράδεκτη. 
Η βουλγαρική κοινή γνώμη, τα  ερμηνεύει αυτά ως έμμεσες εδαφικές διεκδικήσεις, ακόμη και τη γενική  άρνηση της βουλγαρικής εθνικής ταυτότητας θα επιλύσει η Σόφια με τους φίλους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »