Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ερχεται νέο σοκ: Μισθούς 350 ευρώ προετοιμάζει η Τρόικα – Τι είναι ο θεσμός των mini jobs

Ο Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε το Σάββατο ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, ωστόσο, η αναμένεται να προωθήσει προσεχώς την εισαγωγή και στην Ελλάδα του θεσμού των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ.
Σύμφωνα με την Real News, στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.
Προβλέπεται, λοιπόν, η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, κυρίως των νέων μέσω της εισαγωγής των mini jobs, δηλαδή της μικροεργασίας που εφαρμόζεται ευρέως στη Γερμανία, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.
Τέλος πιέσεις ασκούνται και για την υιοθέτηση του μέτρου της ανταπεργίας, του λεγόμενου lock out, που προωθείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους των εργαζομένων που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε απεργία.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοι είναι οι επαγγελματίες που μας κλέβουν στο ΦΠΑ – Χρεώνουν 23%, ενώ έχουν 13%

Υπάρχουν προϊόντα και υπηρεσίες που βαρύνονται με 13% και όχι 23%, κι όμως πληθώρα επιτήδειων, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των καταναλωτών, χρεώνουν με 23%.
Προτρέπουν δε, τους καταναλωτές να μην πάρουν απόδειξη για να γλιτώσουν το ΦΠΑ 23%, που στην πραγματικότητα είναι 13%, καταφέρνοντας έτσι να κλέψουν και το Δημόσιο και τους καταναλωτές.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις εργολάβων, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, συντηρητών καυστήρων, ανελκυστήρων που προτείνουν συχνά μαύρες δοσοληψίες ώστε να μην επιβαρυνθούν με ΦΠΑ 23%. Πρώτον δεν έχουν 23%, αλλά 13%, δεύτερον ξεγελούν τους πελάτες και τρίτον τους καθιστούν συνενόχους στη φοροδιαφυγή.
Το δημοσίευμα των Νέων αναφέρει τις ουκ ολίγες υπηρεσίες που έχουν ΦΠΑ 13%, κι όμως ελάχιστοι το γνωρίζουν. Πρόκειται για:
  • Ανακαίνιση και επισκευή παλαιών ιδιωτικών κατοικιών
  • Η παροχή ορισμένων ιατρικών υπηρεσιών (δερματολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί)
  • Οι επιδιορθώσεις και μετατροπές ενδυμάτων, υποδημάτων και υφασμάτινων ειδών οικιακής χρήσης
  • Η επισκευή ποδηλάτων
  • Οι συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις
  • Οι υπηρεσίες που παρέχονται από συγγραφείς, συνθέτες, καλλιτέχνες και ερμηνευτές έργων τέχνης
  • Οι υπηρεσίες γραφείων κηδειών και επιχειρήσεων αποτέφρωσης νεκρών
  • Η παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με ειδικές ανάγκες
  • Η μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους
και άλλα επαγγέλματα.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Νεκροί δύο από τους δραπέτες των Τρικάλων σε μάχη με τα ΕΚΑΜ

Στην Κονίσκα Αιτωλοακαρνανίας άνδρες των ΕΚΑΜ μπόρεσαν να εγκλωβίσουν δύο από τους δραπέτες των Τρικάλων. Ακολούθησε μάχη και οι δύο δραπέτες τελικά έπεσαν νεκροί
Σε συμπλοκή ανδρών των ΕΚΑΜ με τους καταζητούμενους δραπέτες από τα Τρίκαλα σκοτώθηκαν και οι δύο δραπέτες και οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν σκοτώσει τον αστυνομικό στο Δίστομο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δραπέτες είχαν εντοπισθεί από τις πρωινές ώρες χάρη στις θερμικές κάμερες της ΕΛΑΣ. Ακολούθησε ένα ιδιότυπο κυνηγητό με τους δραπέτες πότε να χάνονται και πότε να εντοπίζονται ξανά.
Κάποια στιγμή, όπως εκτιμάται, οι δραπέτες χωρίστηκαν, με αποτέλεσμα οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας, τα ΕΚΑΜ δηλαδή, να εγκλωβίσουν τους δύο δραπέτες.
Ακολούθησε σφοδρή συμπλοκή με πυρά εκατέρωθεν και τελικά οι δύο κακοποιοί έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των αστυνομικών.
Υπενθυμίζεται πως είχαν συμμετάσχει στη δολοφονία του αστυνομικού στο Δίστομο αλλά εμπλέκονται  και στο θάνατο της νεαρής κοπέλας στα Ίσθμια.
Να σημειωθεί πως περίπου για μία εβδομάδα οι Αρχές "σάρωναν" την ορεινή Ναυπακτία όπου υπήρχαν βάσιμες υποψίες και πληροφορίες πως εκεί βρίσκονταν οι κακοποιοί.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Καταδίκασαν τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας Ιωάννη ΣΤ’ σε τρία χρόνια φυλακή

Το ποινικό δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε τον πολύπαθο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας, Ιωάννη – Γιοβάν Βρανισκόφσκι σε φυλάκιση τριών ετών, ενώ οι υπόλοιποι, μεταξύ των οπαδών του, η μητέρα και η αδελφή του, έλαβαν 18 μήνες με αναστολή.


Ο Ιωάννης ο Στ’ της Αχρίδας που θεωρείται  ως απαράδεκτος επειδή δεν τον παραδέχεται τη σχισματική εκκλησία του νοτιοσλαβικού κράτους, υπόκειται, για άλλη μια φορά, σε εξοντωτικές και εκδικητικές  ποινές από το καθεστώς του Γκρούεφσκι.

Το δικαστήριο τον κατηγόρησε για ξέπλυμα χρήματος ή προσπάθεια να υπεξαιρέσει χρήματα από την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας προκειμένου να αγοράσει ακίνητα και γη για την αρχιεπισκοπή.

Ο καθαιρεμένος και μη παραδεκτός από τη σχισματική εκκλησία του νοτιοσλαβικού κράτους, αλλά αναγνωρισμένος από το Σερβικό Πατριαρχείο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, υπερασπίστηκε, μάταια,  την αθωότητά του.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του νοτιοσλαβικού δικαστηρίου έγινε εν μέσω τεταμένης ατμόσφαιρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης ο ΣΤ,΄, κατηγόρησε τους δημοσιογράφους για διαστρέβλωση των ειδήσεων  και επιτέθηκε φραστικά εναντίον τους, αφού παρουσιάζουν μόνον τις θέσεις της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων και αποτελούν φερέφωνα της κυβέρνησης του νοτιοσλαβικού κράτους.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Štefan Füle: Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι για το όνομα...

Ο Επίτροπος της Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέφαν Φούλε, προέτρεψε τα Σκόπια και την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν να επιλύσουν το ζήτημα της διαφωνίας του ονόματος.


Ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Füle επανέλαβε ότι τη θέληση για ένταξη όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, επιμένοντας ότι η διαδικασία της διεύρυνσης δεν θα είναι πλήρης, εάν δεν ενταχθούν όλες οι χώρες της περιοχής.

Όσον αφορά την ένταξη του νοτιοσλαβικού κράτους είπε ότι παραμένει σε εκκρεμότητα για να λάβει ημερομηνία για διαπραγματεύσεις, η οποία ημερομηνία εξαρτάται από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι για το ζήτημα της ονομασίας, ήρθε η ώρα για κάτι τέτοιο», είπε ο Štefan Füle.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έφτιαξαν το πρόσωπο του Αποστόλου Παύλου - Δείτε πως ήταν

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μορφές του Χριστιανισμού. Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, που έκανε γνωστό στον κόσμο τον Ιησού Χριστό και το Ευαγγέλιο του σε πολλές περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Άραγε πώς να ήταν όταν ζούσε;
Αυτήν την απορία φαίνεται πως είχε και μια ομάδα Γερμανών επιστημόνων που εργάστηκε πάνω στις αρχαιότερες απεικονίσεις του Αποστόλου για να «δημιουργήσει» το πρόσωπο του.
Η διαφορετικότητα αυτής της φωτογραφίας έγκειται στο γεγονός πως βασίστηκε στο αρχαιότερο φρέσκο που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. (φωτογραφία κάτω)
Πρόκειται για τοιχογραφία από τις κατακόμβες της Αγίας Θέκλας στη Ρώμη η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες φτιάχτηκε στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.
Οι κατακόμβες βρίσκονται αρκετά κοντά στον Ναό του Αγίου Παύλου «εκτός των τειχών» όπου μερικά χρόνια πριν βρέθηκαν οστά σε κρύπτη (Φώτο κάτω) τα οποία θεωρήθηκε ότι ανήκουν στον Απόστολο
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Tα φράγματα σε κάποιο βαθμό σχετίζονται με τη σεισμικότητα στην περιοχή – Και ο σεισμός του 95′ είχε σχέση με αυτό – Δείτε τι λέει ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Γεώργιος Καρακαϊσης για το σημερινό σεισμό 4,7 κοντά στο Ρύμνιο (Βίντεο)

seismologos Για τη σεισμική δόνηση των 4,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι λίγο πριν τις 2 στην περιοχή νοτίου άκρου της λίμνης Πολυφύτου, 20 χιλιόμετρα νότια της Κοζάνης, μίλησε στην Τηλεόραση του WEST  ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Γεώργιος Καρακαϊσης , ο οποίος είπε μια σειρά από ενδιαφέροντα πράγματα που αξίζει να ακούσετε.




 kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Πως κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στην Κοζάνη)

seismografos_kozani  Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στην Κοζάνη.
Κάντε κλικ στη διπλανή εικόνα…



kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπογραφή σύμβασης έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ»

Υπεγράφη το πρωί της Δευτέρα στο δημαρχείο Εορδαίας η σύμβαση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» απο τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και τον ανάδοχο του έργου Δημήτρη Βαφειάδη, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Χαράλαμπου Παναγιωτίδη.

 «Πρόκειται για τον προγραμματισμό σημαντικών έργων που θα αναπλάσουν και θα αναδείξουν την περιοχή και θα διευκολύνουν τους πολίτες στις δραστηριότητές τους» τόνισε η δήμαρχος Εορδαίας, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι «ξεκινάμε με μια σειρά έργων που απαιτούν μελέτες με λεπτομέρεια και ταυτόχρονα την εξασφάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα επιτρέψουν την υλοποίησή τους».
Σύμφωνα με την κ. Βρυζίδου ο χρόνος που διήρκεσε η προετοιμασία ήταν σημαντικός, προκειμένου να γίνουν οι μελέτες, αλλά και να υπάρξουν οι σχετικές προκηρύξεις. Η δήμαρχος Εορδαίας κατέληξε «σήμερα υπογράφουμε  το έργο που περιλαμβάνει την ανάπλαση μιας μεγάλης περιοχής που δεν είχε σημαντικές έως σήμερα αναπλάσεις, με απώτερο στόχο πάντα τη λειτουργικότητά της προς όφελος των δημοτών».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης δήλωσε ικανοποιημένος απο την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, για την ένταξη της οποίας καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια απο τις υπηρεσίες του δήμου. Ο κ. Παναγιωτίδης ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες θα υπάρξουν νέες υπογραφές συμβάσεων, καθώς τα έργα των αναπλάσεων  αφορούν την πόλη στο σύνολό της και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για τη μικρή αναστάτωση κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Ο ανάδοχος Δημήτρης Βαφειάδης έδωσε κάποια στοιχεία για το έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων  πλακοστρώσεις τύπου «καλντερίμι», περίπου 6.000 τμ., 181 φωτιστικά σημεία, 105 ράμπες για ΑμεΑ, κράσπεδα μήκους 4 χλμ. Το έργο θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 2.300.000,00 € και η χρηματοδότησή του είναι απο το Π.Ε.Π  Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ NEWCIMED (ΝΕΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ) ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ


Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η 1η συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος NEWCIMED, στο Αμμάν της Ιορδανίας, με τη συμμετοχή αποστολής από το Δήμο Εορδαίας.
Της τετραμελούς αποστολής ηγήθηκε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Α/Δήμαρχος κ. Στέφανος Μπίγγας, ο οποίος και παρουσίασε στο δίκτυο των εταίρων τους άξονες τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης του Δήμου Εορδαίας.
Το πρόγραμμα στο οποίο ο Δήμος είναι εταίρος μαζί με άλλους  11 δήμους και φορείς από την Ευρώπη αλλά και από χώρες εκτός Ευρώπης, (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Τυνησία, Ιορδανία, Λίβανος), αφορά στην αξιοποίηση της πολιτιστικής και  ιστορικής κληρονομιάς των περιοχών που γειτνιάζουν λόγω της Μεσογείου, με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση των αποθεμάτων τους αυτών.
Συγκεκριμένα, για το Δήμο Εορδαίας θα προκύψει πρακτική αξιοποίηση του πλούσιου – αν και ακόμη ανεκμετάλλευτου - τουριστικού αποθέματος του Δήμου Εορδαίας, μέσα από την εφαρμογή επιστημονικής μεθοδολογίας (ProECO Model, STEMA Methodology) σε μία πιλοτική τουριστική διαδρομή που θα επιλεγεί κατάλληλα το αμέσως επόμενο διάστημα και θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας.
Στην πιλοτική αυτή διαδρομή θα γίνει εν συνεχεία ενημέρωση και σχετική εκπαίδευση από τους διεθνείς εταίρους του προγράμματος, (Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα αξιοποίησης του τουριστικού αποθέματος), σχετικά με τη βέλτιστη αξιοποίηση της τόσο προς τους επισκέπτες/τουρίστες, όσο και προς την τοπική οικονομία.
Η εφαρμοζόμενη μεθολογία που θα χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση του Δήμου Εορδαίας, η οποία υλοποιείται υπό την αιγίδα της UNESCO, θεωρείται από τις πλέον αξιόπιστες σε παγκόσμιο επίπεδο για τα θετικά αποτελέσματά της.
Παράλληλη δράση του προγράμματος Newcimed αποτελεί και η συμμετοχή ολιγομελούς ομάδας τοπικών φωτογράφων σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό μεταξύ των φωτογράφων των 11 συνολικά εταίρων, με σκοπό την απεικόνιση των πιλοτικών περιοχών εφαρμογής του προγράμματος (μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Εορδαίας) με την διαφορετική οπτική γωνία του κάθε φωτογράφου. Προφανώς και το φωτογραφικό υλικό που θα προκύψει, θα χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση της προώθησης του τουριστικού αποθέματος κάθε εταίρου.
Τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται μία συνάντηση εργασίας της ομάδας έργου του Δήμου με φορείς και στελέχη που έχουν είτε άμεση είτε έμμεση σχέση με τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωσή τους για τις δράσεις του προγράμματος, καθώς και μεταφορά  της τεχνογνωσίας των φορέων αυτών στα δεδομένα του σχεδίου υλοποίησης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους στόχους του, μπορείτε να απευθύνεστε στην αρμόδια Αντιδημαρχία Ανάπτυξης και ειδικότερα στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Φούφα, στο 1 χλμ Πτολεμαΐδας – Ασβεστόπετρας (κα. Κική Πλαγερινού, 2463022857), καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Εορδαίας (www.ptolemaida.gr) και την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.newcimed.com

Διαβάστε περισσότερα » »

Η κατάρρευση του ασφαλιστικού οδηγεί σε μείωση συντάξεων

Η κατάρρευση του ασφαλιστικού οδηγεί σε μείωση συντάξεων Ανυποχώρητοι οι δανειστές, ζητούν και άλλο αίμα
Το αδιέξοδο του προγράμματος που εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, διαφαίνεται πλέον στο ασφαλιστικό.
Παρά τις περικοπές συντάξεων και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, το ασφαλιστικό σύστημα είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
Ήδη ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και να παρέχει υπηρεσίες ενώ έχει απλήρωτα χρέη προς ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα. Η λύση στην οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση είναι η περικοπή των ιατρικών εξετάσεων που θα καλύπτονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ και η επιβολή πλαφόν.
Εκεί όμως που η κατάσταση είναι κυριολεκτικά δραματική και εκτός ελέγχου είναι στον κλάδο των συντάξεων.
Η αναλογία εργαζόμενων προς συνταξιούχους έχει κυριολεκτικά ανατραπεί λόγω της ύφεσης και των λουκέτων.
Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές για να τροφοδοτούν τον κλάδο των συντάξεων, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα αφού υπάρχει χρηματοδοτικό κενό.
Οι απαιτήσεις της τρόικας προκαλούν πανικό στην κυβέρνηση, που προσπαθεί να αποφύγει την εφαρμογή όσων ζητούν οι δανειστές και μαζί να αποφύγει και την κοινωνική έκρηξη.
Οι τροϊκανοί ήταν ανυποχώρητοι στην τελευταία συνάντηση, απαιτώντας δύο μέτρα:
-Επιβολή έκτακτης εισφοράς 2 τοις χιλίοις στο τζίρο των επιχειρήσεων, το οποίο θα χρηματοδοτήσει τα μεγάλα ελλείμματα του ΟΑΕΕ.
-Μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 20% , σε τρεις μήνες από σήμερα, σε περίπτωση που δεν καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό στον κλάδο των συντάξεων.
Ανάλογες μειώσεις ζητούν και για τις συντάξεις του ΙΚΑ εκβιάζοντας παράλληλα με την περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού, την απελευθέρωση των απολύσεων και την ελαστική εργασία, μέσω του θεσμού των mini jobs.
Οι τρεις αυτές απαιτήσεις όμως δεν παράγουν έσοδα και εισφορές για το ασφαλιστικό σύστημα κάτι που σημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς επιστροφή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρχίζουν να συγκλίνουν οι τιμές του πετρελαίου

του Matthew Philips
Μια παράξενη στρέβλωση που παρέμεινε στην αγορά πετρελαίου πολύ περισσότερο από ό,τι πολλοί πίστευαν είναι πιθανό ότι αρχίζει επιτέλους να υποχωρεί. Κατ ΄αρχάς, ας δούμε σύντομα τι έχει γίνει...

Τα τελευταία χρόνια οι τιμές των δύο ουσιαστικά όμοιων τύπων πετρελαίου -του αργού τύπου light sweet των ΗΠΑ (West Texas Intermediate) και του διεθνούς ισοδύναμού του, Brent- έχουν αποκλίνει έντονα. Καθώς η έκρηξη σχιστολιθικού πετρελαίου πλημμύρισε την κεντρική περιοχή των ΗΠΑ με εκατομμύρια νέα βαρέλια αργού light sweet αντιστρέφοντας την 20ετή πορεία πτώσης της αμερικανικής παραγωγής η τιμή του WTI συνετρίβη σε σχέση με το Brent. Με όλο αυτό το νέο εγχώριο πετρέλαιο να έχει ουσιαστικά εγκλωβιστεί στις κεντρικές ΗΠΑ και να συσσωρεύεται αδιάθετο σε μέρη όπως το Cushing της Οκλαχόμα, το WTI έγινε ξαφνικά πάμφθηνο. Γιατί οτιδήποτε δεν μπορείς να διακινήσεις αποτελεσματικά χάνει γρήγορα την αξία του. Μετά από περίοδο δεκαετιών όπου η απόκλιση των τιμών διαπραγμάτευσής τους δεν ξεπερνούσε ποτέ το ένα δολάριο, το Μάρτιο του 2011 ένα βαρέλι WTI διαπραγματευόταν στα 15 δολάρια χαμηλότερα του Brent. Έως το Νοέμβριο του 2012, η διαφορά ήταν στα 25 δολάρια. Η διαφορά αυτή οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες arbitrage στην πρόσφατη μνήμη.

Τους τελευταίους πέντε μήνες, όμως, αυτή η διαφορά έχει μειωθεί καθώς όλο και περισσότερο πετρέλαιο ΗΠΑ έχει αρχίσει να οδεύει προς τα μεγάλα διυλιστήρια που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της χώρας. Νέοι αγωγοί ανακουφίζουν τη συμφόρηση που είχε δημιουργηθεί. Οι σιδηρόδρομοι μεταφέρουν τώρα περισσότερο αργό από ό,τι την εποχή του John D. Rockefeller και της Standard Oil. Μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου πρόκειται να βρίσκονται πάνω στις σιδηροτροχιές, δηλαδή θα έχουμε μία αύξηση της τάξης του χίλια τοις εκατό από το 2008. Οι πετρελαϊκές υποδομές της Αμερικής αρχίζουν επιτέλους να αναμορφώνονται γύρω από τα κομβικά σημεία του νέου αργού όπως στη Βόρεια Ντακότα, την Οκλαχόμα και το Τέξας. Ως αποτέλεσμα, η τιμή του WTI έχει αυξηθεί 5,2% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ το Brent έπεσε 8%. Το WTI διαπραγματεύεται τώρα σε απόσταση 5 δολάρια από το Brent, για πρώτη φορά σε περισσότερο από δύο χρόνια.

Η μειούμενη απόκλιση είναι κατά κάποιο τρόπο μία δικαίωση για την ομάδα έρευνας ενέργειας της Goldman Sachs, η οποία είχε προβλέψει εδώ και ένα χρόνο το spread στα 5 δολάρια. Καθώς η απόκλιση μεγάλωσε πέρυσι, η Goldman (GS) δέχτηκε καταιγισμό αρνητικών κριτικών που κορόιδευαν την πρόωρη διατύπωση της τράπεζας ότι η διαφορά WTI και Brent θα μειωθεί.

capital.gr
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρώην πρέσβης: Τα Σκόπια χρειάζονται ηγεσία ικανή να κάνει τολμηρά βήματα

Η Ένωση Σλαβικής Διασποράς στην Ουάσιγκτον διοργάνωσε φόρουμ με θέμα «10 χρόνια της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης για τα Δυτικά Βαλκάνια».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ένας ανώτερος αναλυτής στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες και  πρώην Πρεσβευτής της ΕΕ στα Σκόπια, Έρβαν Φουέρε, ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη της Συνθήκης της Ένωσης το 2003: την κατάργηση του 


τείχους της Σένγκεν, που αναφέρεται στην ελεύθερη κυκλοφορία χωρίς θεωρήσεις και συμβάσεις για τη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την ΕΕ, προσθέτοντας ότι το νοτιοσλαβικό κράτος είναι η πρώτη χώρα που υπέγραψε μια τέτοια συμφωνία το 2005.

«Ο χάρτης της Ευρώπης δεν είναι πλήρης χωρίς την ενσωμάτωση των Βαλκανίων», πρόσθεσε ο Φουέρε στην Ουάσιγκτον. Τόνισε ότι η επόμενη χώρα για την ένταξη είναι η  Σερβία που θα αρχίσει διαπραγματεύσεις στους επόμενους έξι με οκτώ μήνες.

Ο Φουέρε αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι η ΕΕ αισθάνεται κόπωση της διεύρυνσης και ότι η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης είναι νεκρή.

Ο πρώην πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια, δήλωσε ότι λυπάται για την FYROM για πρώτη φορά από το 2005 δεν συμμορφώνεται στις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η FYROM έχει να κάνει αρκετό δρόμο για την ανάπτυξη του πολιτικού διαλόγου και το σεβασμό στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης καθώς και στη διαίρεση της πολιτικής εξουσίας, αποτέλεσμα αυτών είναι να παρουσιάζεται απουσία οποιασδήποτε δημόσιας συζήτησης για θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με  τον Πρέσβη, νυν έμπειρος αναλυτής των Βρυξελλών, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τον πολιτικό διάλογο και τη συναίνεση.

Ο Έρβαν Φούερε (φωτό), ο οποίος είπε ότι είναι φίλος του νοτιοσλαβικού κράτους, κατέστησε σαφές ότι η χώρα χρειάζεται  ηγεσία που θα μπορεί να αντιμετωπίσει κινδύνους και να λάβει τολμηρές αποφάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

-
Κείμενο δημοσιευμένο στην εφημερίδα Dnevnik των Σκοπίων από τη «Φωνή της Αμερικής» στη νοτιοσλαβική γλώσσα.

echedoros-a.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Το νέο TAXIS σε 51 εφορίες

Ολοκληρώθηκε η ένταξη του νέου TAXIS σε 51 συνολικά εφορίες. Διαβάστε για ποιες πρόκειται
Σε 51 εφορίες εγκαταστάθηκε το νέο TAXIS καθώς εχθές ολοκληρώθηκε η ένταξη των ΔΟΥ ΙΒ’ Αθηνών- Ζωγράφου και ΔΟΥ Βύρωνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εγκατάσταση του νέου TAXIS, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο 2012.
Μετά και την ένταξη των ΔΟΥ ΙΒ’ Αθηνών- Ζωγράφου και ΔΟΥ Βύρωνα, πλέον έχουν ενταχθεί στο νέο TAXIS 51 ΔΟΥ σε Αθήνα- Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Εύβοια, Κόρινθο, Καλαμάτα, Βόλο και Ρόδο.
Με την ένταξη αυτών των ΔΟΥ στο νέο TAXIS υπερκαλύπτεται ο στόχος του μνημονίου για ένταξη 50 ΔΟΥ που αντιπροσωπεύουν το 70% των εσόδων της χώρας έως 30/06/2013, αφού σήμερα έχουν ενταχθεί 51 ΔΟΥ με έσοδα 27,5 δισ. ευρώ, που αντιπροσωπεύουν το 80,4% των συνολικών εσόδων της χώρας.
Όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, "Το κορυφαίο αυτό έργο που επιτελείται στο Υπουργείο από την Ομάδα Στελεχών και Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων είναι πολύ σημαντικό για τα έσοδα του κράτους. Και πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοια μεγάλα έργα υλοποιούνται από δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Τους ευχαριστώ θερμά. Μέχρι τον Οκτώβριο στοχεύουμε να έχουμε εντάξει όλες τις ΔΟΥ στο νέο TAXIS".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" ΚΑΙ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ"

gerobasili2 Τόσο μίσος για τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία, ρε υπηρέτες του Σιωνισμού; Τόσο μίσος; 

Και θέλετε να γίνετε και κυβέρνηση; ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΜΑΣ ΧΩΣΕΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ!!!

O Βουλευτής επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τερενς Κουικ είπε όχι - Όλοι οι διάλογοι στη συνεδρίαση της επιτροπής - Έντονη αντίδραση και για το κλείσιμο των προξενικών αρχών.
 
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, της οποίας είναι Γραμματέας ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπήρξε έντονη και αποφασιστική αντίδρασή του στην απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να απαλειφθούν οι λέξεις «Ορθοδοξία» και «Χριστιανική Θρησκεία» από την ετήσια έκθεση για τα
πεπραγμένα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).
 
Το θέμα τέθηκε από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.
Παραθέτουμε, από τα πρακτικά της Βουλής, τους διαλόγους που διημείφθησαν:
 
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (ΣΥΡΙΖΑ): Ζήτησα και πήρα από τον εισηγητή (της έκθεσης για το ΣΑΕ), δύο διορθώσεις. Η μία αφορούσε το θέμα των θρησκειών. Δηλαδή όπου αναφέρεται η χριστιανική θρησκεία, θα πρέπει να αφήσουμε την σχέση με τις θρησκείες, με την έννοια ότι υπάρχουν δύο ζευγάρια που δεν είναι ορθόδοξοι και οι δύο, κ.λπ..
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ Προεδρεύων της Επιτροπής): Αυτές ήταν οι 2 παρεμβάσεις που έγιναν δεκτές.
 
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ (ΑΝΕΞ ΕΛ): Οι οποίες έγιναν τι;;;
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Οι παρεμβάσεις έγιναν δεκτές από τον Εισηγητή, δηλαδή από τον κ. Αναστασιάδη.
 
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ: Σε ό, τι αφορά το θέμα της θρησκείας, υποβάλω την ζωηρότατη ένστασή μου έως και διαμαρτυρία μου, με δεδομένο ότι η Ομογένεια είναι συνδεδεμένη με τη μητέρα - Ελλάδα και μέσω της Ορθοδοξίας.Οι Αρχιεπισκοπές και οι Μητροπόλεις και η κάθε εκκλησία, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να σβήσουμε τη λέξη ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
 
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτό που είπαμε είναι μόνον στην διατύπωση (στην έκθεση). Σαφώς και υπάρχει ο ισχυρός δεσμός και δεν λέει κανείς όχι σε αυτό και ούτε προσπαθούμε μέσα από αυτό να αλλάξουμε κάτι στις σχέσεις. Απλώς, όταν ορίζουμε αυστηρά με την ορθόδοξη θρησκεία (και σας είπα ότι δεν είναι μόνον ορθόδοξη) ανέφερα ότι υπάρχουν και οικογένειες που έχουν σχέση (με τη παρατήρησή μου) γιατί έχουν γίνει γάμοι κ.λπ. με ανθρώπους που δεν είναι ορθόδοξοι κατ' ανάγκην. Επόμενος, υπάρχει σεβασμός και προς αυτές τις θρησκείες και δεν είναι μόνον οι ορθόδοξοι.
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής):
Αναφέρεται μέσα (στην έκθεση), Τέρενς, το θέμα της θρησκείας, οι ενορίες και γενικά όλα αυτά αναφέρονται ... Αλλά από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορεί να λες μόνον αυτό και ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλες θρησκείες που έχουν ασπαστεί και Έλληνες!
 
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ: Σας παρακαλώ πολύ, θα ήθελα να καταγραφεί η έντονη διαφωνία μου. Και σε ό, τι αφορά τις Προξενικές Αρχές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε ότι είναι έγκλημα έναντι της Ομογένειας να κλείνουν οι Προξενικές Αρχές και ειδικά την ώρα που οι Προξενικές Αρχές είναι ένας ομφάλιος λώρος και αυτός, (όπως η Εκκλησία) με τη μητέρα-Ελλάδα. Και ούτε μπορούμε, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία, να κάνουμε τους Ομογενείς μας να ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, επί ώρες ολόκληρες, για να πάνε να εξυπηρετούνται από την πατρίδα τους για την πατρίδα τους.
 
ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ- Εισηγητής (ΝΔ): Το θέμα της ορθόδοξης θρησκείας που έθεσε η κυρία Γεροβασίλη. Νομίζω ότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ορθόδοξη θρησκεία είναι αυτή που ενώνει τον Ελληνισμό και το ελληνικό έθνος. Βεβαίως, και είναι, έτσι όπως το λέτε και υπάρχουν και άλλες θρησκείες. Για να διευκολύνω, συμπληρώνω το κείμενό μου, «με την ορθόδοξη θρησκεία και κάθε άλλη θρησκεία και που ενδεχομένως να υπάρχει μέσα στις τάξεις της Ομογένειας».
Νομίζω ότι έτσι διευκολύνουμε την συζήτηση.

Διαβάστε περισσότερα » »

Μεσσηνία: Το αρχαιότερο γραπτό κείμενο της Ευρώπης

Στην Ίκλαινα Μεσσηνίας, το μέρος στο οποίο με την αρχαιολογική σκαπάνη του έφερε στο φως το αρχαιότερο γραπτό κείμενο της Ευρώπης σε πήλινη πινακίδα, «επιστρέφει» ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μιζούρι-Σεντ Λούις (UMSL), Μιχάλης Κοσμόπουλος, συνοδευόμενος από την ανασκαφική ομάδα του.
Tο γεγονός καταγράφεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Archaeology, καθώς και στο ιστολόγιο του Πανεπιστημίου UMSL, που επισημαίνουν ότι, για περισσότερα από 10 χρόνια ο Μιχάλης Κοσμόπουλος κάθε καλοκαίρι εργάζεται κοντά στο μικρό χωριό της νοτιοδυτικής Ελλάδας, μέσα σ’ έναν ελαιώνα.
Μαζί του βρίσκεται και η ανασκαφική του ομάδα, που αποτελείται κυρίως από φοιτητές και εθελοντές, οι οποίοι προβλέπεται να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, σύμφωνα με το ιστολόγιο του αμερικανικού Πανεπιστημίου.
Η ανακάλυψη από τον κ. Κοσμόπουλο, το καλοκαίρι του 2010, της πήλινης πινακίδας με πρώιμη γραμμική Β γραφή, ηλικίας 3500 ετών, άλλαξε τα δεδομένα για την ιστορία της παιδείας και της γραφειοκρατίας στον δυτικό κόσμο.
Όπως, μάλιστα, είχε πει τότε ο ίδιος, η πινακίδα –που βρέθηκε μέσα σε αρχαίο αποθέτη και σώθηκε τυχαία όταν κάηκε από φωτιά που άναψε σε σωρό σκουπιδιών- αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη του πολυετούς προγράμματος.
Οι πινακίδες γραμμικής Β χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για την τήρηση λογιστικών αρχείων στα μυκηναϊκά ανάκτορα, γι’ αυτό τα ερωτήματα που γεννιούνται για την πινακίδα της Ίκλαινας –που την εποχή που χρονολογείται ο μυκηναϊκός οικισμός της αποτελούσε ένα μικρό δορυφόρο της Πύλου- μένει να διευκρινιστούν.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστημονικό επίτευγμα: Αντηλιακοί φακοί επαφής!

Μετά από από έρευνας που διήρκεσαν περισσότερα από 15 χρόνια αυτό που κάποτε έμοιαζε επιστημονική φαντασία για την προστασία των ματιών, τώρα πλέον είναι πραγματικότητα: Η Essilor παρουσίασε τους πρώτους αντηλιακούς οφθαλμικούς φακούς που εξουδετερώνει την ακτινοβολία UV η οποία συνδέεται με την πρόκληση, καταρράκτη, εκφύλιση της ώχρας κηλίδας του ματιού και άλλες σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις.
Η ανάγκη για την απόλυτη προστασία των ματιών και εξασφάλιση αντηλιακής προστασίας ειδικά σε περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια, όπως αυτές που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες της Μεσογείου και ειδικά η Ελλάδα, καταδείχθηκε και στις επιχειρήσεις των αμερικανικών και των συμμαχικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου, όπου οι εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπιζε το προσωπικό που φορούσε φακούς επαφής έκανε υποχρεωτική την αναζήτηση τεχνολογικών λύσεων πέρα από τις συμβατικές.
Η Εssilor, Νο 1 εταιρεία οφθαλμικών φακών στον κόσμο, κατάφερε να προσαρμόσει τον νέο δείκτη προστασίας E-SPF (Eye-Sun Protection Factor) στους φακούς επαφής ο οποίος λειτουργεί όπως ο δείκτης αντηλιακής προστασίας SPF για τα προϊόντα προστασίας του δέρματος.
Έτσι ακριβώς λειτουργεί και ο δείκτης Ε-SPF για την προστασία των ματιών. Όσο υψηλότερος είναι, τόσο καλύτερος είναι ο βαθµός προστασίας (π.χ.: Ε-SPF 25: Προστασία των ματιών 25 φορές περισσότερο απ’ ό,τι χωρίς τη χρήση γυαλιών).
Παρατηρήθηκε καταρχήν ότι ακόμη και όταν δεν εκτιθέμεθα άμεσα στο φως του ήλιου, εισπράττουμε το 40% της ακτινοβολίας UV.
Μέχρι σήμερα οι μετρήσεις αποκοπής της ακτινοβολίας UV στους φακούς οράσεως και ηλίου λάμβαναν υπ’ όψη μόνο την απορρόφηση της ακτινοβολίας που εισέρχεται από την εξωτερική επιφάνεια του φακού.
Επιστημονικές έρευνες έδειξαν πως έως και 50% της ακτινοβολίας UV εισέρχεται στα μάτια πλευρικά, αλλά και από τις ανακλάσεις στην εσωτερική επιφάνεια των φακών.
Η προηγμένη τεχνολογία της επίστρωσης Crizal Forte UV (με δείκτη Ε-SPF) για λευκούς φακούς οράσεως και Crizal Sun UV (με δείκτη Ε-SPF) για οφθαλμικούς φακούς ηλίου, εκτός από τις ακτίνες UV που μέχρι σήμερα απορροφούνταν από την εξωτερική επιφάνεια του φακού, ενισχύει την προστασία, αποτρέποντας και την ακτινοβολία UV που ανακλάται και από την εσωτερική επιφάνειά του.
Πλέον όλοι οι οφθαλμικοί φακοί (οράσεως και ηλίου) της Essilor για όλες τις παθήσεις, όπως η μυωπία, η πρεσβυωπία (πολυεστιακοί φακοί Varilux κ.α.),o αστιγματισμός κλ.π., παρέχουν υψηλή προστασία με το Crizal UV, από την ακτινοβολία UV και δημιουργούν ένα προστατευτικό αντηλιακό τείχος για τα μάτια σας...
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΟΜΗΣ Χ «ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ» ΝΕΟ VIDEO CLIP


Μικρογραφία
Μουσική: Γιώργος Παπαδόπουλος, Σάκης Αζάς
Στίχοι: Ελευθέριος Παναγιωτίδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Χαρίτων, Νίκος Παναγούλιας


          H Reset Noise παρουσιάζει το νέο βίντεο κλιπ του καλλιτέχνη Κόμη Χ για το τραγούδι του «Καστοριά μου». Το βίντεο κλιπ αυτό είναι το πρώτο επίσημο από τη Reset Noise .
          Με τη μουσική επιμ  , ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽τοριπον και καλα μας ταξιδια. ηλιο, φιλους και χαμογελα με φοντο την υπεροχη πολη της Μακεδονιας. απο μια λιγακι πιο πέλεια να ανήκει στους Prophet of Noise και Σάκη Αζά, ο Κόμης Χ μας πηγαίνει μια βόλτα στην αγαπημένη του πόλη και στα παιδικά του χρόνια. Εικόνες και αναμνήσεις θα σας ταξιδέψουν στην Καστοριά μέσω του νοσταλγικού , αλλά  και χιουμοριστικού στίχου. Tο τραγούδι θα συμπεριλαμβάνεται στον 4ο προσωπικό δίσκο του Κόμη Χ «Το απόσταγμα».
          Το βίντεο κλιπ-διαφήμιση για την πόλη της Καστοριάς,  σκηνοθετεί ο Δημήτρης Χαρίτων  και ο Νίκος Παναγούλιας, από τη YOUmedia Cinematography and Photography (Πτολεμαΐδα) και τη Start Cinematic (Άργος Ορεστικό) αντίστοιχα ενώ στο μοντάζ βοήθησε ο Λευτέρης Χρυσικόπουλος. Ένα βίντεο κλιπ γεμάτο χρώματα, ήλιο, φίλους και χαμόγελα με φόντο την υπέροχη πόλη της Μακεδονίας.  Πρωταγωνιστής φυσικά είναι η λίμνη Ορεστιάδα όπως και τα γραφικά σοκάκια στο Ντολτσό.
          Αυτά τα λίγα λοιπόν για ένα κομμάτι κι ένα βίντεο που σημαίνουν πολλά για τον ίδιο τον Κόμη Χ. Είμαστε σίγουροι πως η εικόνα θα σας δείξει μερικά από αυτά. Απολαύστε το, και καλά μας ταξίδια. 

youmedia
Διαβάστε περισσότερα » »

7 θέσεις (ΤΕ) νοσηλευτές & νοσηλεύτριες σε ΑΗΣ Καρδιάς και Λιγνιτικό Κέντρο Δ. Μακεδονίας (8 μηνα)

deiΤο kozan.gr σας παρουσιάζει ακόμη μια προκήρυξη της ΔΕΗ που αφορά την περιοχή μας. Πρόκειται για 7 θέσεις (ΤΕ) νοσηλευτών & νοσηλεευτριών σε ΑΗΣ Καρδιάς και Λιγνιτικό Κέντρο Δ. Μακεδονίας.
 
 
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »