Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο παγκόσμιος έλεγχος των μαζών!..

Το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου μαζών έχει πάντα τον τρόπο του να πανικοβάλει τις ανθρώπινες κοινωνίες, που δεν το υπηρετούν. Πότε με ιούς γρίπης, πότε με «κάρτες πολίτη» και πότε με πολέμους, επιχειρούν να χειραγωγήσουν τον άνθρωπο χρησιμοποιώντας ανδρείκελα του συστήματος, τα λεγόμενα φερέφωνα ή παπαγαλάκια, που πληρώνονται αδρά για να «ξελαρυγγιάζονται» στα κανάλια και όπου αλλού!..

Γουσταύος Λε Μπον (1841-1931), συγγραφέας του περίφημου έργου: «Η Ψυχολογία των Μαζών».
ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου των ανθρωπίνων μαζών είναι κάτι που εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται από κοσμοκράτορες, για να χειραγωγήσουν την ανθρώπινη σκέψη, ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε εποχής.
Στην αρχαιότητα, για παράδειγμα, αν κρίνουμε μ’ αυτά που διαβάζουμε στον Πολύαινο, τον Πλούταρχο, τον Διόδωρο Σικελιώτη, αλλά και άλλους συγγραφείς, είχαν την δυνατότητα να επηρεάζουν τις μάζες με μεθόδους που δεν διαφέρουν και πολύ από τις σημερινές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο θάνατος του Αθηναίου στρατηγού Κίμωνα. Κατ’ εντολή του ιδίου ο θάνατός του (στο Κίτιον της Κύπρου) επί 30 ημέρες έμεινε άγνωστος εις τον στρατό του, για να μην πανικοβληθούν οι Αθηναίοι και να νικήσουν τους Φοίνικες και τους Κίλικες, που ήσαν μαζί με τους Πέρσες, ενώ ταυτόχρονα κατατρόπωναν τον στρατό που ήταν στην παραλία!.. Ό,τι είδαμε αργότερα με τον Ελ Σιντ!..
Επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το γνωστό σε όλους «άρτον και θεάματα» (ιπποδρομίες, αρένες κλπ) είχε σαν στόχο όχι απλώς τον έλεγχο των μαζών, αλλά τον τρόπο με τον οποίο μπορούσαν να κατευθύνουν τα πλήθη εις βάρος τού όποιου αντιπάλου!
Στο Βυζάντιο τα πράγματα, από πλευράς ελέγχου των μαζών, δεν ήσαν διαφορετικά. Η ευπιστία των πολιτών ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι είναι σήμερα ακόμη και σε απλά πράγματα που μπορούσε να κάνει ένας Αυτοκράτορας, για να ελέγξει ή παρασύρει τα πλήθη. Και τα παραδείγματα είναι τόσα πολλά "ων ουκ έστιν αριθμός"!
Σήμερα, όπως διαπιστώνουν οι φίλες και φίλες, η παγκόσμια εξουσία βρήκε τον τρόπο να ελέγχει και κατευθύνει τους πάντες με την τηλεόραση της τρομολαγνίας και το διαδίκτυο στις όποιες εκφάνσεις του. Ακόμη και ορισμένοι «χάκερς» παίζουν το όποιο παιχνίδι ελέγχου του ατόμου με τη δυνατότητα προσβάσεως στα προσωπικά δεδομένα που έχει αρχειοθετημένα ο ανύποπτος πολίτης στον υπολογιστή του! 
Αλλά το παγκόσμιο σύστημα δεν αρκείται εκεί. Πρέπει να τρομοκρατήσει και -ει δυνατόν- να εξοντώσει (;) ολόκληρους πληθυσμούς, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες, που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας από τους πάσης φύσεως «μπλόγκερς», οι οποίοι αποκάλυψαν τους εγκεφάλους των διαφόρων δήθεν επιδημιών, που «εξαπέλυσαν» στον κόσμο διάφορους «ιούς» (της γρίπης, των χοίρων ή των ζόμπι που μας ετοιμάζουν τώρα), για να μπορούν, πέραν των άλλων, να θησαυρίζουν ορισμένες παντοδύναμες φαρμακευτικές εταιρίες ανά τον κόσμο!
Ένα μονάχα: Για να εξαναγκάσουν τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια, που προωθούσαν διάφορες εταιρίες, κι επειδή δεν μπορούσαν να τον υποχρεώσουν, αφού οι ίδιοι οι γιατροί δεν εμβολιάζονταν, επιστράτευσαν την τότε υπουργό Υγείας (ας μην πούμε το όνομά της) να κάνει δημόσια το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να παρασύρει τουλάχιστον τους εύπιστους εις τον εμβολιασμό. Και το έκανε (!!).
Μιλάμε για τέτοιες γελοιότητες, που ωστόσο κάποιοι κύριοι θησαύρισαν και εξακολουθούν να θησαυρίζουν με τα καμώματά τους.
Αλλά να ήσαν μόνον αυτά; Κάποιοι λένε ότι μας κάνουν ακόμη και ειδικούς ψεκασμούς στον αέρα με ειδικά αεροπλάνα καθώς τα τοξικά καρκινογόνα μεταλλικά σωματίδια, που διασκορπούν, περνούν άμεσα στον ανθρώπινο οργανισμό με την αναπνοή και προσβάλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα!
Όταν ο Γουσταύος Λε Μπον έγραφε το βιβλίο «Η Ψυχολογία των Μαζών» ίσως να γνώριζε κάτι περισσότερο από μας που βλέπουμε, δυστυχώς, να επαληθεύεται εις το ακέραιο.
Κλείνοντας, να θυμίσουμε μόνο ένα στίχο του Διονυσίου Σολωμού:
«Βασανισμένε μου λαέ, αγνέ κι αγαπημένε,
πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»!..

Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΓΚΑΛΟΥ : 46 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ 162 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ!!!



Διαβάστε περισσότερα » »

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Πάρι Κουκουλόπουλου και συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Σκληρή αντιπαράθεση δημιουργήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης...
(όπου διεξαγόταν σύσκεψη φορέων της περιοχής για το συντονισμό δράσεων ενάντια σε αποφάσεις της κυβέρνησης που πλήττουν τη Δ. Μακεδονία), μεταξύ του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου και του γνωστού συνδικαλιστή της ΔΕΗ κ. Παντελή Καραλευθέρη, με τον πρώτο να καλεί το δεύτερο σε ιδιαίτερα σκληρό, έντονο και εκτός ελέγχου ύφος να "Σταματήσει Επιτέλους". Δείτε όπως πάντα πρώτοι από το kozan.gr το τι ακριβώς συνέβη στα αμοντάριστα πλάνα που ακολουθούν...

http://kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Kατί μας βρομάει σήμερα στο Αιγαίο!


ΜΑΣ έκανε εντύπωση διότι παρατηρούμε μεγάλη κίνηση από το πρωί που είναι πρωτοφανές από όσο γνωρίζουμε και μας γεννά εύλογα ερωτήματα εάν συμβαίνει κάτι που δεν γνωρίζουμε .ΕΞΑΛΛΟΥ
Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τραγικό θάνατο του σμηναγού Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ότσν το αεροσκάφος του οποίου, ένα μαχητικό F-16C Block 52+ δέχθηκε...
κυριολεκτικά «στο κεφάλι» ένα τουρκικό μαχητικό στα νότια της Καρπάθου. Και αυτό το περιστατικό άλλαξε πολλά στο Αιγαίο, δυστυχώς σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων.
ΠΑΝΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Nιάτα της Ελλάδας Ξυπνήστε ! ! ! , όλοι θα σας ακολουθήσουμε . . .


Διαβάζω σε όλες τις εφημερίδες, σε όλα τα blogs για την ειρηνική εξέγερση των νέων στην Ισπανία. Το βλέπω και στην τηλεόραση και ζηλεύω τα νιάτα της Ισπανίας που αντί να μαζεύονται στις καφετέριες, μαζεύονται στις πλατείες και διεκδικούν το μέλλον τους.
Τα νιάτα της Ελλάδας που είναι?
Είναι τόσο ευχαριστημένα από την ανεργία που τα πλήττει ή αν δουλεύουν από τους  μισθούς των 300 ευρώ?
Τι είναι αυτό που τα κρατάει... στις καφετέριες ξαπλωμένα στους καναπέδες να μην νοιάζονται για τίποτε πίνοντας καφέ με το ισχνό πλέον χαρτζιλίκι που τους δίνει ο γονιός τους?
Γιατί δυστυχώς για εμάς τους Έλληνες τις επαναστάσεις δεν τις ξεκινάει ο πενηντάρης αλλά ο εικοσάρης.
Τί περιμένετε βρε παιδιά για να σηκωθείτε από τον καναπέ?
Δεν βαρεθήκατε να βλέπετε να υποθηκεύεται το μέλλον σας?
Μετανάστες θα πάτε στο εξωτερικό και αν μπορέσετε.
Ξυπνήστε, όλοι θα σας ακολουθήσουμε, μια σπίθα χρειάζεται από τα νιάτα της χώρας για να βγούμε όλοι στους δρόμους και στις πλατείες να διώξουμε την χούντα.

Ρούλα Τ
Διαβάστε περισσότερα » »

HAARP: επόμενος ΣΤΟΧΟΣ η ΝΕΑ ΜΑΔΡΙΤΗ στις ΗΠΑ(;)


Υπάρχουν στοιχεία ότι το HAARP έχει ανοίξει και πάλι και αυτή τη φορά στόχος του είναι η σεισμογενής περιοχή της Νέας Μαδρίτης (Ιντιάνα, Ιλλινόις, Αρκάνσας, Κεντάκυ, Μισσούρι, ή Tennessee) στις ΗΠΑ.
Αν υπάρχουν στον ουρανό λαμπερά σύννεφα, αυτά σηματοδοτούν ότι το HAARP έχει δραστηριοποιηθεί και η ενέργειά του κατευθύνεται μέσα από αυτά σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.
Υπάρχουν πλέον ισχυρά στοιχεία...
που προέρχονται από το μαγνητόμετρο επαγωγής HAARP που δείχνει πολλές διαφορετικές δέσμες που μεταδίδονται στην περιοχή, στο διαπασών.
Τα σήματα αυτά παρατηρήθηκαν στον σεισμό στην Αϊτή, όπου σαράντα ώρες αργότερα υπήρξε ένας καταστροφικός σεισμός. Οι ενδείξεις του επαγωγικού μαγνητόμετρου στην Ιαπωνία προέβλεψαν ένα ανησυχητικό μέλλον που επιβεβαιώθηκε πενήντα πέντε ώρες αργότερα: την πρόσφατη ιαπωνική καταστροφή.
Τώρα τα σήματα αυτά εμφανίζονται και πάλι, μόνο που τώρα υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά τα οποία βγαίνουν εκτός κλίμακας. Ό,τι κι αν πρόκειται να συμβεί, αυτή τη φορά θα είναι κάτι πολύ μεγάλο.
Εάν αυτή η απόπειρα είναι επιτυχής, πολύ σύντομα θα δούμε ένα τεράστιο σεισμό, και είναι αυτονόητο ότι θα είναι στην σεισμογενή περιοχή της Νέας Μαδρίτης.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA: Federal Emergency Management Agency) διεξάγει επίσης μια μεγάλη άσκηση μίας εβδομάδας στη περιοχή της Νέας Μαδρίτης που θα προσομοιώνει έναν καταστροφικό σεισμό.
Ένα απόσπασμα από την ιστοσελίδα της FEMA αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η λειτουργική άσκηση NLE 11, η οποία θα δημιουργήσει ένα καταστροφικό σεισμό στην σεισμική ζώνη της Νέας Μαδρίτης, έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα κατά τόπους στα εθνικά περίχωρα της πρωτεύουσας και σε όλη την κεντρική ΗΠΑ. Οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν αντικείμενο άσκησης που σταθμίζονται προσεκτικά με τις σημερινές καταστροφικές πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους τις οποίες η  FEMA και οι εταίροι της αντιμετώπισης, έκαναν προσαρμογές για να πραγματοποιηθούν τα σχέδια αυτά, ανάλογα».
Λάβετε, επίσης, υπόψη ότι μόλις πριν την 9/11, η κυβέρνηση απλά έτυχε να  διεξάγει ασκήσεις προσομοίωσης για μια παρόμοια επίθεση (σεισμού) στην περιοχή.
Όλα τα σημάδια δείχνουν μια (σεισμικού τύπου) επίθεση στην Νέα Μαδρίτη κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Πρώτο Πανεπιστήμιο του Κόσμου


 Το Πρώτο Πανεπιστήμιο του ΚόσμουΗ Παλαιά Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας
القديمة المكتبة
Η Αλεξάνδρεια έγινε το πιο σημαντικό κέντρο έρευνας και μελέτης του αρχαίου κόσμου, χάρη στην πολιτική των Πτολεμαίων βασιλέων μετά την κατάκτηση του αιγυπτιακού κράτους από τον Αλέξανδρο.
Ο Πτολεμαίος δημιούργησε το 280 π.Χ. ένα μουσείο στο νοτιοδυτικό τμήμα του ανακτόρου όπου φιλοξενούσε τους ξένους επισκέπτες, ποιητές, μελετητές και ερευνητές καθώς εκεί είχε δημιουργήσει και το Σαράπειο Ναό όπου ετιμάτο ο θεός Σεράπις.
Όταν ανέλαβε την εξουσία ο Πτολεμαίος ο Β΄ από τον πατέρα του, δημιούργησε δίπλα στο Ναό τη Σεράπεια Βιβλιοθήκη που βρισκόταν κοντά στο δυτικό νεκροταφείο του βασιλικού ανακτόρου. Στο έργο του βασιλιά σημαντική, όπως λέγεται, ήταν η βοήθεια του Αιγύπτιου ιερέα Μανέθωνα.
Σύμφωνα με ιστορικές πηγές που βρέθηκαν σε βιβλιοθήκες και ναούς της Μέμφιδος στην Ain Shams (αραβική ονομασία της Ηλιουπόλεως) ο Μανέθων δημιούργησε αντίγραφα αιγυπτιακών κειμένων στα ελληνικά τα οποία τοποθετήθηκαν στο Σεράπειο Ναό στην Αλεξάνδρεια.
Ο Μανέθων έδωσε τρία σημαντικά στοιχεία στη βιβλιοθήκη:
το πρώτο ήταν μια σύνοψη της αρχαίας αιγυπτιακής ιστορίας μέχρι του κράτους των Πτολεμαίων, ενώ το δεύτερο, η συλλογή των ιερογλυγικών γραφών, φιλοσοφικών και θεολογικών εξηγήσεων του κόσμου, και το τρίτο στοιχείο ήταν οι αναφορές στους φυσικούς νόμους της επιστήμης.
Ο Μανέθων εγκαταστάθηκε στην Αλεξάνδρει και μετέφερε το ‘Τορά’ στα ελληνικά για να ενσωματωθεί στη βιβλιοθήκη.
Η Βιβλιοθήκη ήταν γενικών γνώσεων και περιελάμβανε τους αρχαίους πολιτισμούς της Αιγύπτου, της Βαβυλώνας, της Συρίας, της Περσίας, της Ελλάδας καθώς και όλες τις μελέτες και φιλοσοφικά κείμενα της εποχής.
Οι περγαμηνές της βιβλιοθήκης περιείχαν θέματα σχετικά με την γλώσσα, τη ρητορική, τη νομολογία και νομοθεσία, τη γεωγραφία, ιστορία, φιλοσοφία, λογική, άθλημα, μηχανική, ιατρική, χημεία και τη φυσική.
Ήταν η πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, που συγκεντρώθηκε η κληρονομιά των αρχαίων πολιτισμών και όλων των πηγών σε ένα και μοναδικό μέρος και σε μία συγκεκριμένη γλώσσα, την ελληνική, όπου υπήρχε η δυνατότητα σε κάθε μελετητή να έχει πρόσβαση στην παγκόσμια γνώση.
Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας χαρακτηρίζεται ως μια επιστημονική επανάσταση στην ανθρώπινη ιστορία, όπου από εκεί έγινε ένα, μοναδικό, ποιοτικό άλμα στην ανθρώπινη γνώση.
Το παλαιό και αναχρονιστικό σύστημα επέτρεπε σε έναν μικρό αριθμό ανθρώπων, των ειδικών, να έχουν πρόσβαση στα μυστήρια της γνώσης των γραπτών κειμένων, που ήταν κωδικοποιημένα σε διάφορες γλώσσες και βρίσκονταν σε διαφορετικά κράτη.
Ήρθε το ελληνικό αλφάβητο για να καταστήσει ευκολότερη την πρόσβαση στη γνώση των απλών ανθρώπων που έμαθαν εύκολα να διαβάζουν και να γράφουν.
Έτσι ένας σπουδαστής, ένας μελετητής, μπορούσε να έχει πρόσβαση στη γνώση των Αιγυπτίων, των Βαβυλωνίων, των Περσών, των Ελλήνων σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία και σε μια γλώσσα!
Μελετητές ήρθαν στην Αλεξάνδρεια από όλο τον τότε γνωστό κόσμο, από την Ινδία, την Περσία, την Βαβυλωνία, τη Συρία, οι Ναβαταίοι από τη Φοινίκη, την Λιβύη, την Ελλάδα και την Μικρά Ασία, για να συνεργαστούν όλα τα ανθρώπινα μυαλά στην οικοδόμηση ενός οράματος, ενός νέου παγκόσμιου πολιτισμού.
Έτσι το Σεράπειο, η Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, κατέστη το Πρώτο Πανεπιστήμιο του Κόσμου.
Επί επτά αιώνες, από τον τρίτο αιώνα π.Χ. μέχρι τον τέταρτο μ.Χ. εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες μάθαιναν την παγκόσμια γνώση…

(σ.σ. το παρόν είναι απόσπασμα από το κείμενο του Άχμεντ Οσμάν που έχει τον τίτλο στα αραβικά: مكتبة الاسكندرية تعود في موقع آخ ).
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο κήπος της κολάσεως με βάτα τσουκνίδες και κομποσκοίνια!!!

Αν όσα γράφει στο βιβλίο της η γραμματέας του Χριστοφοράκου τα έχει πει στη Βουλή έπρεπε να έχουν κάνει χαρακίρι όλοι τους
Ποιοι είναι ο Λαλάκης,ο Τζορτζ Κλούνεϊ,ο Διαμαντίου,η Δρακουλίνα,ο εργατοπατέρας ονόματι Ράπτης, ο καθηγητής κ. Αθώος κι άλλοι πολλοί ήρωες του μεγαλύτερου σκανδάλου των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα;Ολα όσα αναφέρει στο βιβλίο της η κυρία Τσακάλου τα έχει πει στη Βουλή;Αν ναι πως στέκεται ακόμα το κτίριο στη θέση του;
Αν όχι μήπως απόψε πρέπει να πάνε να πνιγούνε όλοι τους να ξεβρωμίσει ο τόπος;Υποκριτές και φαρισαίοι;Ποια Ελλάδα μωρέ θα φτιάξετε;Αυτή που λεηλατήσατε;
Αποκαλυπτικά στοιχεία και άγνωστες πτυχές του σκανδάλου που συγκλόνισε την Ελλάδα φέρνει για πρώτη φορά στο φως η Αικατερίνη Τσακάλου, γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Στο βιβλίο της, το οποίο παρουσιάζει η Real news που κυκλοφορεί,η επί εικοσαετία εξ απορρήτων γραμματέας του Mr. Siemens μάς ταξιδεύει, όπως η ίδια γράφει, «σε μία ενδιαφέρουσα, ασυνήθιστη, ταραχώδη και άγνωστη διαδρομή που αναπάντεχα είδε το φως της δημοσιότητας…».
Το βιβλίο, έντεχνα και γλαφυρά, «φωτογραφίζει» τους διεφθαρμένους πρωταγωνιστές της υπόθεσης «του μεγάλου ομίλου εταιρειών, της Σωτηρίου Α.Ε.»…
Στις σελίδες του βιβλίου κυριαρχούν οι κινήσεις και οι επαφές του κ. Σταματάκου, ο οποίος κρατά τα κλειδιά της εταιρείας και χαρακτηρίζεται «απρόσιτος», «άψυχος», «Μεγάλος», «Καίσαρας» και βαθιά Μανιάτης…
Στη ζωή του κυριαρχούν «τα λαδερά ραντεβού », «οι φίλοι και οι γνωστοί, όλοι λαμόγια», οι Γερμανοί, «η Δρακουλο-οικογένεια», «το σόι του Λαλάκη», οι συμμαθητές και οι υπουργοί, τα δώρα και οι «δουλειές», ακόμη και τα διαζύγια και «οι ερωτικές προσεγγίσεις»…
«Με τον Λαλάκη είχαμε συνεχώς δουλειές, γιατί δεν τέλειωναν ποτέ οι ανάγκες του», αποκαλύπτει η συγγραφέας, η οποία σημειώνει ότι «ο Λαλάκης είχε αδυναμία στις… σακούλες σκουπιδιών και στις “εξαγωγικές δαπάνες”.
Η πλάκα είναι που το παίζει θιγμένος τώρα και θα προσφύγει -λέει- στη Δικαιοσύνη για αποκατάσταση του ονόματός του», γράφει στις σελίδες του βιβλίου της η Αικ. Τσακάλου.
Από την ιστορία δεν λείπει ούτε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, «γιατί ήταν στο πόστο που μας αφορούσε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγγραφέας. Αυτός άφησε τη γυναίκα του και παντρεύτηκε τη γραμματέα του. Πολύ πρωτότυπο! «Ο Κλούνεϊ ήταν ένα από τα… χιλιοταϊσμένα παιδιά, που το παίζει high σήμερα με ύφος ακέραιου», σημειώνει η Αικ. Τσακάλου.
Οπως επισημαίνει η συγγραφέας, έπειτα από κάποιο σημείο στην εταιρεία, «η δουλειά πλέον ρολάρει πολύ καλά, ο Σταματάκος μοιράζει το… μπαμπάκι μόνος του, χωρίς συνοδεία και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν».
Μάλιστα, το «αλισβερίσι» γινόταν σε σουίτα ξενοδοχείου, γράφει η Αικατερίνη Τσακάλου, η οποία αναφέρει ότι ο Σταματάκος τής είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε εγκαταστήσει κρυφή κάμερα για την ταινία με γνωστούς Ελληνες «μαϊντανούς», που θα κέρδιζε αργότερα πολλά Οσκαρ! «Μου είχε πει», αναφέρει η συγγραφέας του βιβλίου, ότι «θα τους μαγειρέψω πλάκα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ το όνομα Σταματάκος…».
Στο βιβλίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις δουλειές και στο αλισβερίσι με υπουργεία, σιδηροδρόμους και υπηρεσίες, όπως «της άνοιξης του 2007, που πήραμε μία εξίσου σημαντική παραγγελία από το υπουργείο Διαπόμπευσης Πολιτών. Κλασικά, ο Σταματάκος έπρεπε να συνεχίσει τη δουλειά του…».
Από την αφήγηση δεν λείπουν και τραγελαφικά περιστατικά, όπως αυτό για «ένα άλλο χρυσοπληρωμένο παιδί, τον εξάδελφο του χοντρού, τον Διαμαντίου, που ήταν στο υπουργείο Καρουζέλ. Τι παρωδία κι αυτή! Ηταν, υποτίθεται, φίλοι με τον Σταματάκο, αλλά αργότερα, στην προσπάθειά του να διαψεύσει ταξίδια κ.λπ., έφτιαξε εισιτήριο-μούφα, με την κλασική αντίδραση του θιγμένου…».
Πάντως, η συγγραφέας συχνά – πυκνά κάνει αναφορές στη «Δρακουλίνα που βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο, μια γιατί πάντρευε την κόρη της, μια γιατί άνοιγε πολιτικό γραφείο» και ο Σταματάκος αναθέτει στη γραμματέα του να μην της λείψει τίποτα, ενώ σε άλλο αναφέρει πως «μέχρι και Jeep έκανε δώρο στον άνδρα της δρακουλο-κόρης».
Στην αφήγηση της ιδιαιτέρας του Mr. Siemens για τα «ραντεβού» του… Σταματάκου περιλαμβάνεται και εκείνο, κατά το οποίο ο «ήρωας» του βιβλίου «συνέφαγε και με τον εργατοπατέρα, ονόματι Ράπτη. Τι άλλο να δει πια αυτή η χώρα…», αναρωτιέται η συγγραφέας, η οποία καλεί τους αναγνώστε της να φανταστούν την εξής εικόνα: «Τον εργατοπατέρα με έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του κεφαλαίου…».
Σε άλλο σημείο του βιβλίου, η ιστορία παίρνει ενδιαφέρουσα τροπή όταν «με το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, όπως λέμε άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Φύγανε εκατομμυριούχοι οι προηγούμενοι, με πρώτο μάγκα τον Λαλάκη, και ήρθαν τα άλλα πεινασμένα αδηφάγα λεβεντόπαιδα να μας σώσουν…», γράφει η Αικ. Τσακάλου.
Σε ένα άλλο σημείο, η συγγραφέας σημειώνει: «Οταν είχε πέσει σήμα για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αρχίσαμε να συσφίγγουμε σχέσεις με τον καθηγητή κ. Αθώο, προσωπικότητα του μέλλοντος. Προς το τέλος του 2003 είχε πέσει και πολύ gala diner…Μάλλον θα μιλάγανε για τα τσιμπούσια του 2004…», γράφει.
Μάλιστα, αναφέρεται πως ο Σταματάκος «που το ’παιζε σε διπλό ταμπλό, τάισε μέχρι σκασμού τον καθηγητή κ. Αθώο. Αυτός την έβγαλε καθαρή, ούτε που ακούστηκε το όνομά του…», επισημαίνει η συγγραφέας.
Πάντως, η ίδια θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια της ιστορίας πολλά προβλήματα, θα την απειλήσουν… «Είναι φοβερό να ακούω μέσα από τη γραμμή του τηλεφώνου για τον θάνατό μου που έρχεται…», θα γράψει, ενώ θα βρεθεί και στον Λευκό Οίκο, όπου θα την ανακρίνουν…
Πάντως, η ίδια «κλείνει» τη μυθοπλασία της με μία υπόσχεση. «Οι εξελίξεις -και η ιστορία που γράφουν- συνεχίζονται. Μία πιο αναλυτική περιγραφή του παρελθόντος έρχεται…», υπόσχεται η Αικατερίνη Τσακάλου.
arxaiaithomi.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζουν ανάμεσά μας;

22-05-2011 23:50:55 SPACESHIPs Ζουν ανάμεσά μας; «Οι εξωγήινοι μπορεί να κυκλοφορούν δίπλα μας, αλλά να μην μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε», υποστηρίζει κορυφαίος Βρετανός αστρονόμος.
«Μπορεί να είναι δίπλα μας και να μας κοιτάζουν κι εμείς απλώς να μην τους αναγνωρίζουμε. Το πρόβλημα με την αναζήτηση εξωγήινης ζωής είναι ότι ψάχνουμε κάτι που να μας μοιάζει, είτε εξωτερικά είτε σε επίπεδο γνώσεων. Υποθέτουμε ας πούμε ότι πρέπει οι εξωγήινοι να έχουν παρόμοια ή πολύ πιο εξελιγμένα μαθηματικά και τεχνολογία», προσθέτει.
«Όπως οι πίθηκοι δεν αντιλαμβάνονται την κβαντική φυσική, έτσι και ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πιθανό να μην έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τις εξωγήινες μορφές», ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών.
Ο έγκριτος επιστήμονας, αφήνει τους δογματισμούς και τολμά δημοσίως να πει:
«Υποψιάζομαι ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή και ευφυΐα σε μορφές που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Μπορεί να είναι ανάμεσα μας με οποιαδήποτε μορφή».
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτά ειναι τα σωστά μέτρα!

Απόλυση Βουλευτών και συρρίκνωσή τους σε 50 από 300
190239 103047206443193 100002137422835 26800 4198357 n 477x400 Αυτά ειναι τα σωστά μέτρα!

Ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο των Βουλευτών, Υπουργών, Υφυπουργών, Γραμματέων τους, ‘υπαλλήλων’ στα γραφεία τους και όλων των ‘κολλητών’ τους 
Κατάσχεση και γκρέμισμα ολων των αυθαιρέτων ΑΜΕΣΑ χωρίς καμία δυνατότητα για νομιμοποίηση τους και αυτών που παράνομα χτίστηκαν σε δασικές περιοχές
Παραδειγματική τιμωρία (τύπου ‘Στρος Καν’) όλων των πολιτικών και των συνεργών τους που κατασπατάλησαν και λεηλάτησαν τους οικονομικούς πόρους των ταμείων και του δημοσίου (που σημέρα το αποκαλούν ΄χρέος’)
και τέλος,
Μείωση στα 1500 ευρώ (μεικτά φυσικά) όλων των μισθών των διευθυντών, διευ/νων συμβούλων σε ιδιωτικές εταιρείες και απόλυσή τους σε περίπτωση κατάχρηση εξουσίας και παει λεγοντας…
Μια απορία και μόνο γιατί κατά τη γνώμη μου η παρτίδα δε σώζεται από αυτόν τον άσχετο. Και τον λέω άσχετο γιατί τα μέτρα τα παίρνει κατόπιν υπαγόρευσης, αλλιώς θα τα είχε πάρει εδώ και καιρό αν είχε κάτι άλλο στο κεφάλι του εκτός από άχυρο. Η απορία τώρα: Έχουμε ένα εκατομμύριο ανέργους τουλάχιστον και θα αυξηθούν. Πού στην ευχή είναι αυτό το εκατομμύριο και δεν έχει κάνει στην πλατεία Συντάγματος ό,τι και οι Ισπανοί; Ακόμα κι εγώ που κάθομαι εδώ και γράφω. Γιατί ρε λεβέντες και λεβέντισσες δεν κατεβήκαμε ακόμα στο Σύνταγμα; Και μη μου πείτε ότι περιμένουμε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να οργανώσει πορεία για να πάμε, έτσι; Ας μαζευτούμε ένα εκατομμύριο στο Σύνταγμα και θα σου πω αν θα ξεμυτίσουν οι εγκάθετοι μπαχαλάκηδες ή οι «άστοχοι» μπάτσοι που αντί για τους μπαχαλάκηδες ρίχνουν τα δακρυγόνα στον απλό κόσμο. Για να δούμε, με ένα εκατομμύριο κόσμο στο Σύνταγμα, τι θα κάνουν; Θα βγουν να ανακοινώσουν μέτρα ή θα κατεβάσουν τανκς; 

Διαβάστε περισσότερα » »

Τα φαρμακευτικά φυτά υπό διωγμό // ΟΔΗΓΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Σε εφαρμογή τέθηκε από 1 Μαΐου 2011 Οδηγία της Ε.Ε. (εκδόθηκε 31 Μαρτίου του 2004), η οποία θέτει νέες προδιαγραφές για την απόκτηση άδειας κυκλοφορίας των φυτικών παραδοσιακών φαρμάκων.  
Σύμφωνα με αυτή την Οδηγία, μεγάλο μέρος των φαρμακευτικών σκευασμάτων με βάση τα βότανα δεν θα μπορούν πλέον να επωφεληθούν της απλοποιημένης διαδικασίας για να κυκλοφορήσουν στην αγορά, αλλά θα πρέπει να υποβληθούν σε παρόμοιες διαδικασίες έγκρισης με τα φάρμακα σύνθεσης που παρασκευάζονται σε εργαστήρια.
Στόχο της Οδηγίας, που φέρει χαρακτηριστικό όνομα Traditional Herbal Medicinal Products, THMPD directive (Οδηγία για τα παραδοσιακά φυτικά θεραπευτικά προϊόντα) είναι, σύμφωνα με τους συντάκτες της, η προστασία των καταναλωτών.
Συγκεκριμένα, στην Οδηγία επισημαίνεται ότι στο εξής άδεια κυκλοφορίας σ’ ένα φυτικό φάρμακο ή στην ουσία που του αντιστοιχεί παρέχεται μόνο στην περίπτωση που αποδεικνύεται η ιατρική του χρήση για περισσότερα από τριάντα χρόνια, από τα οποία τα 15 τουλάχιστον στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. προ της αίτησης για έγκριση. 
Οσα φάρμακα δεν περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία, θα ακολουθήσουν τις ίδιες διαδικασίες έγκρισης με τα φάρμακα σύνθεσης…
Το κόστος αυτών των διαδικασιών, που περιλαμβάνουν έρευνες και πολύχρονες κλινικές δοκιμές, ανέρχεται σε 100.000-150.000 ευρώ για το κάθε φυτικό συστατικό και είναι απαγορευτικός για μικροκαλλιεργητές και παρασκευαστές. Στην περίπτωση π.χ. ενός σκευάσματος που εμπεριέχει τρεις ή περισσότερες φυσικές ουσίες, το κόστος έγκρισης ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.
Η εφαρμογή της Οδηγίας, που μπορεί να θεωρηθεί μία ακόμη νίκη των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που εδώ και καιρό είχαν εξαπολύσει κυνήγι των μαγισσών εναντίον των φυσικών φάρμακων και της ομοιοπαθητικής ιατρικής, έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο χώρο της εναλλακτικής και ομοιοπαθητικής ιατρικής, αλλά και των καλλιεργητών, παραγωγών και εμπόρων φυτικών φαρμακευτικών βοτάνων και παρασκευασμάτων.
Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι, λαμβάνοντας μέρος στο διάλογο που πανευρωπαϊκά έχει ανοίξει στο Διαδίκτυο, αλλά και σε ορισμένα ξένα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, επισημαίνουν ότι η Οδηγία,που σύμφωνα με τους εμπνευστές της στοχεύει στην προστασία του καταναλωτή, κινδυνεύει να εξελιχθεί στην ουσία σε απαγορευτικό μέτρο της ιατρικής χρήσης φυτών, που εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούνται με ασφάλεια για θεραπευτικούς σκοπούς .
Επισημαίνεται επίσης ότι η νέα αυτή νομοθεσία εμπεριέχει πολλά κενά, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και, μοιραία, θα αποφέρει ένα καίριο πλήγμα στην ατομική ελευθερία επιλογής της θεραπείας, αλλά και στη δυνατότητα επιβίωσης χιλιάδων στην Ελλάδα και εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο μικροκαλλιεργητών και μικροπαρασκευαστών παραδοσιακών φυτικών φαρμάκων.
Δυσεύρετα, επίσης, θα καταντήσουν σύμφωνα με πολλούς αρκετά φυσικά παρασκευάσματα, αφού εκτιμάται ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες θα εξακολουθήσουν να τα αγνοούν, καθώς για τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και άρα το εμπόριό τους αποφέρει σαφώς πολύ μικρότερα κέρδη… Η εφαρμογή της ευρωπαϊκής Οδηγίας θα συμβάλει επιπλέον στην άνθηση του παράνομου εμπορίου φαρμακευτικών παρασκευασμάτων, με αποτέλεσμα αντίθετο του επιδιωκόμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς θα τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια των καταναλωτών.
Σχετικά με την Οδηγία, που τέθηκε χθες σε εφαρμογή, η «Ε» επικοινώνησε με τον ΕΟΦ. Οι υπεύθυνοι δήλωσαν άγνοια και επιφυλάχθηκαν να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις στο χώρο των παραδοσιακών φυτικών φαρμάκων.
Από την άλλη, η Διεθνής Συμμαχία για τη Φυσική Υγεία (Alliance for Natural Health International – ΑΝΗ int) έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των 79 φυτικών προϊόντων των οποίων η πώληση εγκρίθηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μόνο 39 βοτανολογικά είδη ανάμεσα στα περισσότερα από 1.000 που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στα θεραπευτικά παρασκευάσματα. 
Σημασία έχει να σημειωθεί ότι 27 από τις 79 άδειες κυκλοφορίας στην αγορά που εκδόθηκαν αφορούν παρασκευάσματα που εμπεριέχουν δύο μόνο φυτά, τη βαλεριάνα και την εχινάτσια, και παράγονται από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες με κύριο αντικείμενο το εμπόριο χημικών φάρμακων.
Σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους της ΑΝΗ, η καινούργια ευρωπαϊκή νομοθεσία, που στόχο έχει την ασφάλεια των καταναλωτών και υποχρεώνει να αναφερθούν στη συσκευασία των φυσικών προϊόντων πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα, δεν λαμβάνει υπόψη ότι πολλά από τα εγκεκριμένα φυσικά παρασκευάσματα εμπεριέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, όπως χημικά συντηρητικά, χρωστικές ουσίες κ.λπ. *
Πλέον διαδεδομένα στην Ελλάδα
Ιβίσκος
Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων.
Λεβάντα
Είναι ευεργετική ενάντια στον βήχα, το άσθμα και τη γρίπη.
Φασκόμηλο
Οι Κινέζοι τού απέδιδαν σχεδόν μαγικές ιδιότητες και ήταν πρόθυμοι να το ανταλλάξουν με το καλύτερο τσάι τους. Οι μοναδικές του ιδιότητες βοηθούν σημαντικά στο αναπνευστικό, αφού οι ουσίες που απελευθερώνονται όταν βράζει δρουν ευεργετικά κατά του άσθματος.
Χαμομήλι
Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου, κράμπες, στομαχικές ενοχλήσεις και διαταραχές του ύπνου. Το εκχύλισμα του ταπεινού αυτού φυτού αποδείχθηκε πως έχει αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.
Τσουκνίδα σκύλλα (maritima)
Η θαυματουργή. Κατά της αναιμίας, των αιμορραγιών και της διάρροιας.
Λουίζα
Από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Σπιρουλίνα
Βότανο των ποταμών και της θάλασσας (καλλιέργειες σπιρουλίνας υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα). Η σπιρουλίνα ενδείκνυται για όσους συνηθίζουν να καταφεύγουν στο φαγητό όταν δεν έχουν καλή διάθεση.
Σημύδα
Τα φύλλα της έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους, αλλά και στη μείωση του ουρικού οξέος.
Ταραξάκο
Είναι από τα πιο διαδεδομένα βότανα της Ελλάδας, με πολύπλευρη δράση, γι’ αυτό και του έχει αποδοθεί πλήθος χαρακτηρισμών, όπως ταραξάκο «το ιαματικόν», «το θεραπευτικόν», «το καταπληκτικόν», «το μαγικόν». Βοηθά στο μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών.
Ιπποφαές
Καλλιεργείται στη βόρεια Εύβοια. Εμπεριέχει 190 ωφέλημα συστατικά μεταξύ των οποίων αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία.
Κρόκος ή σαφράν
Ευδοκιμεί σε ημιορεινές περιοχές και σε χωράφια αμμουδερά. Χρησιμοποιείται σε πολλά θεραπευτικά παρασκευάσματα.
Της ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑΣ ΚΑΖΑΛΟΤΤΙ

Διαβάστε περισσότερα » »

Μείωση μισθών από την 1η Ιουλίου

Προ του ενδεχομένου να  μειωθεί το μηνιαίο εισόδημά τους βρίσκονται 4,2 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στις  6.000 και της πιθανότητας αλλαγής  του υπολογισμού του φόρου μισθωτών υπηρεσιών  από την 1η Ιουλίου.

Ενδεικτικό είναι ότι με αυτό τον τρόπο  πολλοί θα είναι εκείνοι που θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται έμμεσα έως  και 5%, με τη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Ιούνιο.

Στην περίπτωση πάντως που μειωθεί στα 6.000 ευρώ το αφορολόγητο, υπολογίζεται ότι θα θιγούν άμεσα 1,8 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι  που οι αποδοχές τους σήμερα κυμαίνονται μεταξύ 6.000 και 12.000 ευρώ (και δεν κατέβαλλαν καθόλου  φόρο) και αναλογικά οι υπόλοιποι.

Ένας φορολογούμενος π.χ. με αποδοχές 20.000 το χρόνο,   που μέχρι σήμερα κατέβαλλε φόρο 1.680 ευρώ,  μετά τη μείωση του αφορολόγητου θα πληρώσει 2.280 ευρώ, 600 ευρώ παραπάνω, δηλαδή 50 ευρώ τον μήνα,  τα οποία θα παρακρατούνται κάθε μήνα από το μισθό του.

Υπάρχει ενδεχόμενο πάντως η μείωση να είναι ελαφρώς μικρότερη, εάν  το αφορολόγητο μειωθεί στις 8.000 ευρώ αντί για τις 6.000.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΟΝΣΑΝΤΟ:Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Η Ε.Ε. μετά από χρόνια αυστηρής γραμμής απέναντι στα μεταλλαγμένα προιόντα, αποφάσισε να ανοίξει κάποια παραθυράκια. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Η Μονσάντο. Μια εταιρεία-κολοσσός, η οποία έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές μπλεγμένη σε σκάνδαλα, συμπεριφέρεται σαν αποικιοκράτης και επιβάλλει τα προιόντα της με τρομακτικούς τρόπους, μην διστάζοντας να οδηγήσει ανθρώπους στην φυλακή. Η Μονσάντο δεν ενδιαφέρετα....

απλώς για το κέρδος. Αυτό που θέλει να επιτύχει, είναι να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο, ελέγχοντας τον πιο σημαντικό παράγοντα για την επιβίωση: Την τροφή.


Το παγκόσμιο πρόβλημα της φτώχειας και του υποσιτισμού που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να γίνει ακόμη πιο μεγάλο, η Μονσάντο υποστηρίζει πως θα το λύσει. Πως; Με το να καλλιεργήσουμε σε πλανητική κλίμακα τους γεννετικά μεταλλαγμένους σπόρους της. Μάλιστα διαφημίζει, ότι οι σπόροι της είναι πιο θρεπτικοί και φτηνοί, συν ότι μπορούν να παραχθούν σε μεγαλύτερες ποσότητες απ’ ότι οι φυσικοί. Στην πραγματικότητα, οι σπόροι της εταιρείας είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από την πείνα!


Η Μονσάντο, έχει παρουσία σε 46 χώρες και έχει οδηγηθεί πολλάκις στην δικαιοσύνη κατηγορούμενη για την τοξικότητα των προιόντων της. Είναι αυτή που είχε δημιουργήσει την δολοφονική διοξίνη “agent orange” που χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ, το πυραλένιο, την αυξητική ορμόνη των βοοειδών και πρόσφατα τα γεννετικά τροποποιημένα είδη φυτών που καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές. Όλα αυτά τα προιόντα είναι επικίνδυνα μέχρι θανάτου για τον άνθρωπο και τα ζώα. Κι όμως αυτή η εταιρεία ακόμη δραστηριοποιείται και μάλιστα παρουσιάζεται ως επιχείρηση για το καλό της επιστήμης.
Άρχισε να παράγει το πυραλένιο (PCB) μολύνοντας το ποτάμι που βρισκόταν κοντά στο εργοστάσιό της με 810 τόνους αποβλήτων, χωρίς να ενημερώσει καν τους κατοίκους και χωρίς βέβαια να πάρει μέτρα. Οι επιπτώσεις του PCB στον ανθρώπινο οργανισμό; Προβλήματα στο συκώτι, στο δέρμα, αναπαραγωγικά, βλάβες στο ανοσοποιητικό και στο νευρικό σύστημα, μέχρι και αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου κατά 50%! Το 1995 μετά από έρευνες οδηγήθηκε στο δικαστήριο, απ’ όπου αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία γνώριζε από το 1966 τις επιπτώσεις! Έτσι οι κάτοικοι της γύρω από το εργοστάσιο περιοχής, μεγάλωναν τα παιδιά τους χωρίς να ξέρουν τι κακό είχε συμβεί.
Η Μονσάντο άλλαζε μέχρι και τα αποτελέσματα των πειραμάτων της, αποκρύπτοντας καρκινογεννέσεις στα ποντίκια που χρησιμοποιούσε ως πειραματόζωα. Επίσης, όταν κυκλοφόρησε την αυξητική ορμόνη των βοοειδών-για να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος-πολλά βοοειδή αρρώστησαν και το ίδιο συνέβη και με ανθρώπους που κατανάλωσαν το συγκεκριμένο γάλα. Όμως ο Οργανισμός Διαχείρησης Τροφίμων των ΗΠΑ είχε εγκρίνει το συγκεκριμένο προιόν και έστρεψε τους κτηνοτρόφους προς αυτό.
Βέβαια η Μονσάντο είχε πάντα και την στήριξη πολιτικών. Πρώτος απ’ όλους ο Μπους ο πρεσβύτερος. Τα τεστ καταλληλότητας και ασφάλειας τροφίμων που η Μονσάντο δεν περνούσε, εξαφανίζονταν, ενώ και ο Κλίντον εφάρμοσε πρόγραμμα ασφαλείας τροφίμων που του υπέδειξε η εταιρεία!
Πρόσφατα η εταιρεία αυτή, παρήγαγε φυτά που είναι ανθεκτικά στο φυτοφάρμακο που η ίδια δημιούρησε και κυκλοφορεί, κάτι που δεν ισχύει με τα υπόλοιπα, φυσικά φυτά. Έτσι όμως, αυτό το υλικό που κάνει τα γενετικά τροποποιημένα φυτά ανθεκτικά σε ένα χημικό, χορηγείται και σε όποιον τα καταναλώσει. Καταλαβαίνετε, ότι η Μονσάντο με τρόπο εγκληματικό θέλει να επιβάλλει νέες ποικιλίες, οι οποίες θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται τα παραδοσιακά-φυσικά προιόντα.
Σήμερα η εταιρεία έχει την μερίδα του λέοντος στην πώληση γενετικά τροποποιημένων σπόρων, απορροφώντας και μικρές εταιρείες παραγωγής. Πολλοί αγρότες στις ΗΠΑ χρεοκόπησαν, εξαιτίας μηνύσεων της Μονσάντο εναντίον τους, που τους κατηγορεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας! Κι αυτό γιατί μπορεί ένα φυτό να μολυνθεί από συγγενικό του γενετικά μεταλλαγμένο, μέσω της γύρης που μεταφέρεται. Έτσι προκύπτουν υβρίδια φυτών που έχουν τις ιδιότητες των μεταλλαγμένων. Βέβαια οι άμοιροι οι αγρότες δεν ξέρουν πως και τι έχουν πάθει τα φυτά τους και η εταιρεία τους ζητά αποζημιώσεις με την δικαιολογία πως κλέβουν την πατέντα της! Πάντα-τυχαία- η εταιρεία δικαιώνεται δικαστικά και εξαναγκάζει τους αγρότες να χρησιμοποιήσους μόνο τους δικούς της σπόρους.
Έτσι, εκτός από τις βλαπτικές συνέπειες στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, αυτή η επικίνδυνη επιχείρηση διαλύει και τις οικονομίες. Εκτός των άλλων, αν όλοι χρησιμοποιούν τροποποιημένους σπόρους, οι παραδοσιακοί απειλούνται με εξαφάνιση, αφού δεν θα μπορούν να φυτρώσουν νέα φυτά με φυσικό τρόπο. Έτσι πρέπει κάποιος αγρότης ν’ αγοράζει σπόρους μόνο από την Μονσάντο. Τυχαίο; Σίγουρα όχι, αφού αποσκοπούν στο απόλυτο μονοπώλιο.
Στην χώρα μας προς το παρόν έχουν αποτραπεί προσπάθειες τέτοιων σπόρων, ενώ και οι νομαρχίες έχουν απαγορεύσει την καλλιέργειά τους. Το επικίνδυνο είναι πως θέλουν να μεθοδεύσουν και στην Ευρώπη την μη σήμανση προιόντων ως γενετικά τροποποιημένα. Η επιστήμη γίνεται εργαλείο επιβολής και ελέγχου του πληθυσμού. Η Μονσάντο προσπαθεί να καθιερώσει τους σπόρους της ώστε να κάνει όλες τις χώρες εξαρτημένες από την βούλησή της όσο αφορά την τροφή.
Με πολλούς τρόπους τα προιόντα της επιβάλλονται σταδιακά, πάντα με πολιτικές πλάτες. Αν οι καλλιέργειές της γίνουν μονόδρομος για την διατροφή μας, εκτός από τα ανυπολόγιστα κόστη για την υγεία μας, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και με διατροφική δικτατορία της αγοράς. Ευτυχώς στην Ε.Ε. υπάρχει ακόμη το πρωτόκολλο βιοασφάλειας, αλλά με την ύπουλη διείσδυση του Codex Alimentarius και την ολοένα αυξανόμενη αμερικανοποίηση σε νομικό και πολιτιστικό επίπεδο, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς για το τι θα έρθει στο πιάτο μας. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αξίζει να αφιερώσουμε ένα λεπτό για το παρακάτω!

Οι Σκοπιανοί ψηφίζουν συνέχεια...
Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!
Ψηφίστε ΟΛΟΙ!
Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!
http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147
Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.
GO GO !!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Chemtrails - Αεροψεκασμοί στο Ηράκλειο Κρήτης

 

Γράφει ο Οδυσσέας Παπάς.

Σήμερα Κυριακή 22 Μαϊου 2011παρατηρώ πως είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται τόσο συχνοί αεροψεκασμοί (chemtrails)στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ξεκίνησαν το πρωί και συνεχίστηκαν μέχρι τη δύση του ήλιου. Για αργότερα τί να σας πω... Κάτι σοβαρό συμβαίνει εκεί πάνω και δυστυχώς μέχρι στιγμής όσο κι αν.....
αναζητάμε την απόδειξη της αλήθειας που υποψιαζόμαστε (βαρέα μέταλλα, Haarp και ο,τιδήποτε άλλο)δεν έχουμε καμία επίσημη ανακοίνωση ή έρευνα. Ας είμαστε όλοι έτοιμοι και υποψιασμένοι.
Διαβάστε περισσότερα » »