Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κουκουνάρια ένας καρπός υπερτροφής !

cΈνα δέντρο η καλλιέργεια του οποίου μπορεί να προσφέρει ένα επιπλέον εισόδημα χωρίς ιδιαίτερες φροντίδες και με σχεδόν μηδενικό κόστος είναι η γνωστή κουκουναριά. Πρόκειται για ένα δέντρο που αναπτύσσεται εύκολα στη χώρα μας, αλλά επειδή δεν αξιοποιείται εισάγουμε το κουκουνάρι από χώρες του εξωτερικού, όπως η Τουρκία και η Ισπανία. Η κουκουναριά καλλιεργείται συστηματικά στη Τουρκία και την Ισπανία για την παραγωγή καρπών, το γνωστό κουκουνάρι, που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Στην Τουρκία, συγκεκριμένα και ιδιαίτερα στην περιοχή τριγύρω από την Πέργαμο, οι λόφοι καλύπτονται με φυτείες κουκουναριάς σε ευρύ φυτευτικό σύνδεσμο ώστε να δένδρα να καρποφορούν.
Η κουκουναριά μπορεί να καλλιεργηθεί σχεδόν σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Στην Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη και απαντάται κυρίως στις ακόλουθες περιοχές: Δυτική Πελοπόννησος, Κρήτη, Ιος, Νάξος, Σκιάθος, Λέσβος, Σάμος, Ρόδος, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, ακτές Στερεάς Ελλάδας, Εύβοια, Χαλκιδική, Αθως. Στα Κύθηρα και στην Κέρκυρα είναι καλλιεργημένη όπως και σε κάποιες άλλες περιοχές.
Η κουκουναριά φθάνει συνήθως τα 15-20 μ. σε ύψος. Έχει χαρακτηριστική ομπρελοειδή μορφή με κοντό κορμό και στρογγυλή επίπεδη κορυφή. Ο φλοιός είναι χοντρός, καστανοκόκκινος, βαθιά χαραγμένος από φαρδιές, κατακόρυφες πλάκες. Έχει ευλύγιστες βελόνες σε δέσμες των δύο, μήκους 10-20 εκατ. Τα νεαρά δέντρα έχουν διαφορετικές βελόνες μήκους 2-4 εκατ. με γλαυκοπράσινο χρώμα.
Οι σπόροι του κουκουναριού: Οι κώνοι είναι ωοειδείς έως σφαιρικοί, μεγάλοι με μήκος 8-15 εκατ. και χρειάζονται 36 μήνες για να ωριμάσουν. Οι σπόροι είναι μεγάλοι, μήκους 2 εκατ. περίπου, ανοιχτοκάστανοι με μια μαύρη επίστρωση που φεύγει εύκολα. Τα 3ετή ώριμα κουκουνάρια ανοίγουν την άνοιξη του τρίτου έτους αμέσως μόλις αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και απελευθερώνουν τους σπόρους.
Ο επιμήκης στο σχήμα κουκουναρόσπορος, που προέρχεται από τους κώνους των πεύκων, εκτιμάται από πολύ παλιά για τη μαλακή και σχεδόν κρεμώδη υφή του, τη γλυκιά και απαλή γεύση του και το ελαφρύ ρητινώδες άρωμά του. Οι κουκουναρόσποροι συλλέγονται συνήθως με τα χέρια. Η γεύση τους συχνά θυμίζει εκείνη του αμύγδαλου, αν και είναι πιο ρητινώδης και πιο πικάντικη.
Το γεγονός ότι τα σπέρματα της κουκουναριάς είναι εδώδιμα έχει συντελέσει στην καλλιέργεια του είδους ήδη από τα αρχαία χρόνια και συνεπώς στην εισαγωγή του σε διάφορες περιοχές από τον άνθρωπο. Αυτό καθιστά δύσκολο τον ακριβή προσδιορισμό της φυσικής του εξάπλωσης. Η πιο πιθανές περιοχές προέλευσης είναι η Ανατολία, ο Λίβανος και η Ιβηρική χερσόνησος. Στην Ισπανία έχουν βρεθεί κώνοι και κομμάτια από ξυλάνθρακα P. pinea σε παλαιολιθικούς οικισμούς ηλικίας 50.000 ετών. Πέρα από τη Μεσογειακή λεκάνη, που είναι ο φυσικός χώρος εξάπλωσής της, έχει εισαχθεί με επιτυχία στην Αργεντινή και στη Ν. Αφρική.
Στην αγορά βρίσκουμε ελληνικούς -σε πολύ μικρές ποσότητες- από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο και ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα, οπότε έχουν και μεγάλη ζήτηση. Όμως οι μεγαλύτερες ποσότητες κουκουναρόσπορου που διακινούνται στην ελληνική αγορά εισάγονται από την Τουρκία, την Ισπανία και την Κίνα, συνήθως τα Χριστούγεννα που έχουν μεγάλη ζήτηση. Τρώγονται ωμοί ή ψημένοι και χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Μηδενικό κόστος, έως 650 € η απόδοσή της: H στρεμματική απόδοση της κουκουναριάς μπορεί να φτάσει τα 650 ευρώ τον χρόνο, μια διόλου ευκαταφρόνητη απόδοση για μια καλλιέργεια η οποία έχει σχεδόν μηδενικό κόστος, καθώς δεν ξεπερνάει τα 60 ευρώ ανά στρέμμα. Η κουκουναριά συνιστάται να καλλιεργείται σε:
  • Περιοχές κατά μήκος της παραλιακής ζώνης σε βαθιά αμμώδη εδάφη.
  • Σε κάθε περιοχές με υψόμετρο όχι μεγαλύτερο από 200 μ. όπου το κλίμα είναι ήπιο.
Φυτείες που προορίζονται για παραγωγή σπόρου πρέπει να φυτεύονται σε φυτευτικό σύνδεσμο 6 Χ 6 μ. και ευρύτερο. Από το 5ο έτος και μετά, σταδιακά, θα πρέπει να κλαδεύονται τα χαμηλότερα κλαδιά ώστε τα δένδρα να πάρουν το φυσικό τους ομπρελόμορφο σχήμα.
Η κουκουναριά καρποφορεί από το 8ο-10ο έτος. Σε ηλικία 15 ετών κάθε δένδρο παράγει περί τους 100 κώνους ετησίως με 60 βρώσιμους σπόρους έκαστος, ενώ σε ηλικία 25 ετών μπορεί να φθάσει τους 200 κώνους με 80 βρώσιμους σπόρους. Η στρεμματική παραγωγή επομένως σε ηλικία 15 ετών και με φυτευτικό σύνδεσμο 6 Χ 6 μ. (28 δένδρα ανά στρέμμα) μπορεί να φθάσει τους 17 χλγ. αποφλοιωμένο σπόρο, ενώ σε ηλικία 25 ετών τους 45 χλγ. Η τρέχουσα τιμή του κουκουναριού στην αγορά είναι 42 ευρώ ανά κιλό. Με τρέχουσα τιμή παραγωγού στα 15 ευρώ ανά κιλό, η ετήσια στρεμματική απόδοση μπορεί να φθάσει τα (εισόδημα παραγωγού):
  • 250 ευρώ σε ηλικία 15 ετών.
  • 650 ευρώ σε ηλικία 25 ετών.
Εγκατάσταση φυτείας: Το κόστος εγκατάστασης φυτείας κουκουναριάς είναι χαμηλό. Τα δενδρύλλια (2ετή ή 3ετή) δεν κοστίζουν περισσότερο από 2 ευρώ το τεμάχιο και με τα 28 δενδρύλλια στο στρέμμα το κόστος του φυτευτικού υλικού ανέρχεται το πολύ στα 56 ευρώ ανά στρέμμα. Εάν ο επενδυτής αποφασίσει να κατασκευάσει φράκτη και να εγκαταστήσει αρδευτικό δίκτυο για να αρδεύει αδαπάνως τα πρώτα 5 χρόνια, το κόστος είναι χαμηλό και γνωστό από άλλες καλλιέργειες.
Αποφλοίωση σπόρων : Οι μηχανές αποφλοίωσης των σπόρων είναι εύκολα διαθέσιμες και φθηνές. Εξάλλου δεν χρειάζεται ο κάθε παραγωγός να διαθέτει δική του μηχανή. Τέτοια θα διαθέτει ο έμπορος ο οποίος θα εμπορεύεται μεγάλες ποσότητες σπόρου.
Επιδότηση για επενδυτές: Η κουκουναριά περιλαμβάνεται στον κατάλογο δένδρων των Κανονισμών δάσωσης των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης και επιδοτείται.
Κάθε κοινοτικό πλαίσιο στήριξης εμπεριέχει έναν κανονισμό δάσωσης. Έτσι το Β΄ ΚΠΣ συνοδεύτηκε από τον Κανονισμό 2080/92, ενώ το Γ΄ ΚΠΣ από τον Κανονισμό 1257/2001. Παραμένουν σε εκκρεμότητα οι λεπτομέρειες του κανονισμού για το επόμενο πλαίσιο στήριξης. Η διάρκεια των κανονισμών και ως εκ τούτου η δέσμευση των επενδυτών είναι 20ετής. Οι επενδυτές οι οποίοι εντάσσονται στους κανονισμούς επιδοτούνται εφάπαξ με ένα σεβαστό ποσό το οποίο καλύπτει τη δαπάνη εγκατάστασης της φυτείας, ενώ επιδοτούνται και σε ετήσια συχνότητα, με μικρότερο ποσό, για τη συντήρησής της. Οι επενδυτές, ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκονται τα αγροτεμάχιά τους, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από έναν αρκετά πλούσιο κατάλογο δασικών δένδρων. Στους προηγούμενους κανονισμούς η πλειονότητα των επενδυτών φύτεψε ψευδακακία. Εν όψει εφαρμογής του νέου Κανονισμού δάσωσης, ας έχουν υπόψη τους οι υποψήφιοι επενδυτές πως καλλιεργώντας κουκουναριά (εάν ενδείκνυται για την περιοχή τους) επιτυγχάνουν:
  • Μια φυτεία που δεν προσβάλλεται από ασθένειες και έντομα.
  • Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες φροντίδες πέρα από πότισμα τα πρώτα μερικά χρόνια έως ότου τα δέντρα να εγκατασταθούν και έλεγχο της υποβλάστησης έως ότου «κλείσει» η φυτεία.
  • Εξασφαλίζουν πέραν της επιδότησης ένα επι­­πλέον «ουκ ευ­κα­τα­­­φρό­­νητο» ετήσιο εισόδημα.
Δενδρύλλια διατίθενται σε όλα τα ελληνικά φυτώρια.
Σύμβολο ανδρισμού και γονιμότητας: Η κουκουναριά είναι ένα είδος μεσο­γεια­κού πεύκου που αναπτύσσεται στη Νότια Ευρώπη. Μάλιστα, αποτελεί το πιο κοινό καλλωπιστικό είδος πεύκου στην Ιταλία. Ευδοκιμεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Δημιουργεί δάση στη Δυτική Πελοπόννησο, αλλά χρησιμο­ποι­είται σε αναδασώσεις και ως καλλωπιστικό στα νησιά μας (γνωστή η τοποθεσία «Κουκουναριές» στη Σκιάθο), τη Χαλκιδική και ακόμη και στη Β. Ελλάδα, όπου βέβαια οι κλιματεδαφικές συνθήκες είναι κατάλληλες. Προτιμά αμμώδη, βαθιά και όξινα εδάφη, κοντά στη θάλασσα, ενώ αποφεύγει τα πολύ συμπαγή, αργιλώδη. Είναι φωτόφι­λο είδος και μάλιστα περισ­σότερο από όλα τα είδη των ελληνικών πεύκων.
Το κουκουνάρι καταναλωνόταν ευρέως στην Ευρώπη και την Ασία, από την Παλαιολιθική κιόλας περίοδο. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι εκτιμούσαν την πλούσια θρεπτική αξία του και ίσως αυτός ήταν ο λόγος που το θεωρούσαν και σύμβολο ανδρισμού και γονιμότητας. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, μάλιστα, συνήθιζαν να σερβίρουν ένα είδος μπισκότου με κουκουνάρι που είχε ως κύριο στόχο την ενίσχυση των ερωτικών επιδόσεων.
Ο κουκουναρόσπορος είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα, που είναι ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα. Ακόμη, είναι πλούσια πηγή βιταμινών, φυτικών ινών, φολικού οξέως, ασβεστίου, φωσφόρου και σιδήρου και μπορεί να λειτουργήσει και ως συμπλήρωμα διατροφής, χάρη στην υψηλή ενεργειακή του αξία. Σημειώνεται ότι 100 γραμ. κουκουναρόσπορου ισοδυναμούν με 570 θερμίδες. Η αρχική καταγωγή της κουκουναριάς είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Βό­ρεια Αφρική. Καλλιεργείται συστηματικά εδώ και 6.000 χρόνια για τους εδώδιμους σπόρους της, τους οποίους εμπορεύονταν οι άνθρωποι από τα αρχαία χρόνια.
Είναι ένας καρπός που τρώγεται ωμός και συνοδεύει όλα τα πιάτα ζεστά ή κρύα κλασικά ή μοντέρνα. Σε σαλάτες, στο πιλάφι σε πιάτα ρυζιού και σε ζυμαρικά. Η πιο διάσημη χρήση του είναι ασφαλώς στην ιταλική σάλτσα πέστο. Τρώγεται επίσης και σαν σνακ και ως συμπλήρωμα σε όλα τα είδη σνακ (σταφύλια, καρύδια, κλπ.)
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g:
Ενεργεια 575kcal
Λίπος 51g
Πρωτεΐνη 24g
Υδατάνθρακες 7.3g
Ουγγρικα λιπαρα οξεα: 42g
Φυτικες ινες 11.5g
Βιταμίνη Α 0.003mg
Βιταμίνη Β1 1.3mg
Βιταμίνη Β2 0.19mg
Βιταμίνη Β3 3.6mg
Βιταμίνη Β5 0.21mg
Βιταμίνη B6 0.11mg
Βιταμίνη Β7 0.01mg
Φολικό οξύ 55mg
Βιταμίνη Ε 4mg
Βιταμίνη C 1.9mg
Ασβέστιο 12mg
Καλιο 599mg
Μαγνήσιο 5mg
Φώσφορο 605mg
Νάτριο 4.25mg
Σιδηρος 5.2mg
Ψευδαργυρος 4.25mg
a
terrapapers
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτά είναι τα 5 χαράτσια που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα και στην περίπτωση που δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αμέσως μετά τις εκλογές και μέχρι το τέλος του χρόνου, θα κληθούν να πληρώσουν πέντε χαράτσια.
Αμέσως μετά τις εκλογές εκατομμύρια νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν έως και πέντε φόρους για την ακίνητη περιουσία τους.
Συνολικά μέχρι το τέλος τους έτους θα πρέπει να καταβάλουν στα δημόσια ταμεία περί τα 3,5 δισ. ευρώ, γράφει το iefimerida.gr.

Αναλυτικά τα χαράτσια:

Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) 2009: Αφορά περίπου 1,28 εκ. φορολογούμενους. Συγκεκριμένα, εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ για το 2009 υπολείπεται να λάβουν πρώτον οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και κατά δεύτερον οι έγγαμοι που στην κατοχή τους βρίσκονται ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Η αποστολή των εκκαθαριστικών αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Μαΐου.

Εκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία για το έτος 2009: Το χαράτσι αυτό αφορά όσους , κατά την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Οι εν λόγω ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν, ανάλογα με το ύψος της περιουσίας τους, επιπλέον φόρο, που θα επιβληθεί κλιμακωτά, με συντελεστές από 0,1% έως 0,9%. Το ραβασάκι θα το λάβουν μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΤΑΚ του 2009.

Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2010: Αφορά περισσότερους από 100.000 φορολογούμενους, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011: Περισσότεροι από 600.000 φορολογούμενοι, κάτοχοι ακινήτων αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν και εκκαθαριστικό σημειώμα για την πληρωμή του ΦΑΠ 2011. Τόσο το ΦΑΠ για το 2010, όσο και για το 2011, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να τους πληρώσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Ειδικό Τέλος Ακινήτων 2012: Το χαράτσι αυτό που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα καταβληθεί σε 5 ισόποσες δόσεις, με αρχή το Μάιο.
Σύμφωνα με το «Έθνος», η υποβολή του Ε9 για το 2012 έχει πάρει παράταση μέχρι τον Ιούλιο, ενώ μετά τις εκλογές νέα μέτρα θα επηρεάσουν άμεσα την αγορά ακινήτων, όπως η αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Επίσης, στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι και η φορολόγηση των εκτός σχεδίου οικοπέδων και αγροτεμαχίων, ενώ εξετάζονται αλλαγές στους συντελεστές του φόρου μεταβίβασης, μείωση ή και κατάργηση του αφορολόγητου ορίου στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές και καθιέρωση φόρου υπεραξίας για τους πωλητές.

marketbeast
Διαβάστε περισσότερα » »

Ομογενής από την Αυστραλία είναι πατέρας 165 παιδιών!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελληνικού Κήρυκα» ένας Έλληνας της Αυστραλίας που μετανάστευσε στην χώρα της δεκαετία του ’80 είναι πατέρας 165 ίσως και 200 παιδιών!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ομογενής, νέος, υγιέστατος και νεοφερμένος, δέχθηκε να γίνει δότης σπέρματος και κάθε φορά που χρειαζόταν χαρτζιλίκι πήγαινε στην Τράπεζα Σπέρματος.

«Όλοι ήταν κατενθουσιασμένοι», γράφει η εφημερίδα και συμπληρώνει: «Ο ομογενής, η Τράπεζα Σπέρματος και οι άτεκνες οικογένειες που αποκτούσαν υγιέστατα μωράκια».

 Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι υπάρχουν οι σχετικές αποδείξεις σύμφωνα με τις οποίες ο ομογενής έγινε πατέρας 165 παιδιών, ίσως και 200.

Σημειώνεται, δε, ότι οι Τράπεζες Σπέρματος δέχονται κατά μέσο όρο 5-10 «καταθέσεις» από κάθε δότη αλλά ο ομογενής θεωρείται εξαιρετική περίπτωση ποιότητας σπέρματος και είχε μονιμότητα».
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΤΑΝ Η ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΠΤΟ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ...!!!! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ..!!!‏


Σκίσιμο με το γάντι έχετε δει; Θα το δείτε τώρα. Η Π.Τσαπανδίδου υποβάλλει τις ερωτήσεις που μόνο ένας διαβασμένος πολίτης θα μπορούσε να υποβάλλει. Μετά το ρεζιλίκι που υπέστη από τον καθηγητή Γ.Κοντογιώργη σειρά πήρε η Πόπη. Φυσικά έχει βελτιωθεί ο Παπακωνσταντίνου, δεν είναι τόσο αλλαζονικός όσο πριν. Για δύο λογους: 1ον Έρχονται εκλογές και 2ον δέχεται πολλά μηνύματα για την αλλαζονία του και την συμπεριφορά του γενικότερα. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε....

ερωτήσεις που αφορούν τα ζητήματα που εδώ και καιρό έχουμε αναπτύξει και επιχειρηματολογήσει. Ζητήματα όπως: Το ΔΝΤ και την άλλη πρόταση, τις υποψίες εσχάτης προδοσία, τις κρεμάλες, τις δηλώσεις τιτανικού και τα 300 ευρώ που θα παίρνουμε οσονούπω. Ό,τι και να προλογίσουμε είναι λίγο διότι το βίντεο μιλάει από μόνο του. Μπράβο στην Π.Τσαπανίδου *****



anti-ntp
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης Πρός τους Ελληνες και τις Ελληνίδες: Συνιστώ να ψηφίσουν ανθρώπους, που δεν μπήκαν ποτέ στην Βουλή, που δεν είχαν ποτέ αξιώματα και μιλάνε γιά Χριστό και Ελλάδα.


Ο Χριστιανός Σταμάτης Σπανουδάκης ανοίγει την καρδιά του   Σταμάτης Σπανουδάκης: «Σήμερα τον Ρήγα Φερραίο θα τον ταμπέλωναν φασίστα, ακροδεξιό ή γραφικό...»


Συνέντευξη στον Θεόδωρο – Νεκτάριο Ζούμπο για το pentapostagma.gr
Ο Σταμάτης Σπανουδάκης είναι πασίγνωστος όχι για αυτά που λέει, αλλά για αυτά που συνθέτει, τις μαγευτικές μουσικές που σε ταξιδεύουν άλλοτε στο παρελθόν κι άλλοτε στο μέλλον.
Οι μελωδίες του σε βγάζουν από την γκρίζα πραγματικότητα και σε ανυψώνουν, καθώς είναι γεμάτες από Χριστό κι Ελλάδα όπως δηλώνει κι ο ίδιος.
Ο διάσημος και ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης είχε την καλοσύνη να κάνει ένα διάλειμμα από την καλλιτεχνική δημιουργία του και να μας απαντήσει στις ερωτήσεις μας, μέσα από τις οποίες γνωρίζουμε τον πολιτικοποιημένο άνθρωπο πίσω από την μουσική.
α) Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου; Πως μπορείς και πηγαίνεις την μουσική σου σε ένα ανώτερο επίπεδο, ονειρικό την στιγμή που περιτριγύριζεσαι -όπως κι όλοι μας- από μια μίζερη πραγματικότητα; 

Είναι τόσο απλό και τόσο εύκολο, αν κοιτάς αυτά πού ποτέ δεν πεθαίνουν. Που ποτέ δεν σε προδίδουν. Όπου ο θησαυρός σου, εκεί κι εσύ να τον φυλάς. Εκεί και η ψυχή, αλλά και η έμπνευση σου. Εγώ βρίσκω αυτήν την άλλη, ονειρική, παιδική και παραδεισένια διάσταση στον Χριστό, στους Αγγέλους Του, σ’ αυτά πού ακόμα λέει και στην αιώνια αγαπημένη. Την μητέρα Ελλάδα. Τού πρίν, τού τώρα και τού μέλλοντος. Η μιζέρια, η φτώχεια, οι δυσκολίες, ο πόνος και ο θάνατος τελικά είναι ήδη νικημένοι και ασήμαντοι εχθροί. Φτάνει να το πιστέψεις.
β) Ποια είναι, κατά την γνώμη σου, η κύρια αιτία της οικονομικοκοινωνικής κατάρρευσης της χώρας; Φταίνε μόνο οι πολιτικοί ηγέτες;

Ένα σπιτικό, πέφτει έξω, όταν το ατρόγυνο παύει να είναι ενωμένο. Και αρχίζει να κοιτάει, ο καθένας τον εαυτό του. Αυτό προηγείται της καταρεύσεως και της φτώχειας. Χάσαμε λοιπόν σαν Έλληνες, τούς στόχους μας, την αγάπη μεταξύ μας και κυρίως την αγάπη και τό σέβας σ’ αυτό πού πάντα ήμασταν. Παλληκάρια, φιλότιμοι, πιστοί και αρκούντως " τρελλοί", για να τα βάζουμε με πολύ δυνατώτερους μας. Εν ολίγοις ανταλλάξαμε την "ιερή τρέλλα" της ορθοδοξίας, με την λογική και τόν καθωσπρεπισμό τών καθολικών και προτεσταντών συν - ευρωπαίων μας. Είναι αδύνατον γι’ αυτούς να αντιληφθούν την ελευθερία τού Ελληνα και την διαφορετικότητα του. Η λογική, μόνη της είναι πολύ κακός σύμβουλος. Η τρέλλα, το θαύμα, το άπιαστο όνειρο είναι η δική μας πραγματική πατρίδα.

γ) Μπορούν οι ερχόμενες εκλογές να μας βγάλουν από το αδιέξοδο; Είναι γνωστή η ενασχόλησή σου με την πολιτική, όταν στήριξες τον Κώστα Καραμανλή. Τι θα συνιστούσες στους Έλληνες να ψηφίσουν ή κυρίως να μην ψηφίσουν;
 

Τό "αδιέξοδο" δεν είναι πολιτικό, παρά μόνον κατά τό εφήμερο και δημοσιογραφικό φαίνεσθαι. Είναι απόλυτα πνευματικό και χρήζει εξομολογήσεως, συγνώμης και αλλαγής νοοτροπίας. Κανείς πολιτικός δεν μπορεί να το κάνει αυτό, παρά μόνον με τό παράδειγμα του. Δηλαδή ο καλός πολιτικός σήμερα, θα έπρεπε να ανέβει σε σταυρό, όχι σε καρέκλα. Καί να φορέσει ακάνθινο στεφάνι, όχι ρεπούμπλικα.
Συνιστώ να ψηφίσουν ανθρώπους που, δεν έχουν μπεί ποτέ στην Βουλή, δεν είχαν ποτέ αξιώματα και μιλάνε για Χριστό και Ελλάδα.
 

δ) Πιστεύεις ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια επανάσταση όπως του 1821; Πνευματικοί ταγοί, όπως εσύ θα μπορούσαν να διαδραματίσουν έναν ρόλο, όπως του Ρήγα Φερραίου;

Οί Έλληνες δεν είναι αυτοί πού ήτανε τότε. Δυστυχώς οι αριστερο- προοδευτικό- πασόκ ιδεολογίες χρόνια τώρα γκρεμίζουν με λύσσα και πρόγραμμα ό,τι αληθινό, ελληνικό και ονειρεμένο. Καί πάλι δυστυχώς, έχουν δημιουργήσει αναρίθμητους πολίτες, κλώνους τους. Ο Ρήγας Φερραίος σήμερα θα ειχε μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας. Θά τον ταμπέλωναν φασίστα ή ακροδεξιό ή γραφικό και σε κάθε περίπτωση, θα τού στερούσαν το βήμα για να πεί τίς απόψεις του.


ε) Πόσο λείπει ο Μακαριστός Χριστόδουλος από την σύγχρονη πραγματικότητα; Ο ρόλος της εκκλησίας είναι μόνο η σωτηρία των ψυχών ή πρέπει να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου;

Εμένα προσωπικά, μού λειπει πολύ. Η φωνή, η στάση, ο λόγος, το χαμόγελο του και ο Χριστός και η Ελλάδα, που απλόχερα προσέφερε. Αδικείςτην εκκλησία, αναφέροντας την πολιτική στην ίδια πρόταση. Η εκκλησία είναι όλα. Ζωή και θάνατος. Η πολιτική πιά, είναι ενα παιχνίδι αρρωστημένων από φιλοδοξία και φιλοχρηματία δημοσίων υπαλλήλων, εναντίον των αδυνατωτέρων και ανήμπορων να αμυνθούν συνανθρώπων τους. Η πιό ποταπή μορφή ζωής. Χτυπάω τον από κάτω και γλείφω τον απο πάνω!


στ) Πόσο σημαντική είναι η Ορθοδοξία και η πίστη για την καλλιτεχνική δημιουργία σου;

Πολύ όπως εξήγησα και πρίν. Πολύ σημαντική όμως είναι επίσης,
η απερίσπαστη και πολλή δουλειά σε ησυχία, το να μην ικανοποιείσαι με ό,τι κάνεις εύκολα, τό να ακούς με προσοχή τούς πραγματικά μεγάλους πού προυπήρξαν, η πλήρης κόφωση σε μουσικές «εντέχνων και σπουδαίων μόνον στα υπερ αυτών άρθρα, καλλιτεχνών» και βέβαια η καθαρή έμπνευση που ο Θεός στελνει, σε όποιον θέλει να ακούσει.

ζ) Ένα τελευταίο μήνυμα για τους αναγνώστες του pentapostagma.gr και μια υπόσχεση στους θαυμαστές σου:
 

Δεν έχω αλλάξει σε τίποτα αυτά πού λέω και κάνω, παρά τους ύπουλους και παντοειδείς πολέμους και υπόσχομαι να εξακολουθήσω στόν ίδιο κακοτράχαλο, αλλά με τόσο ωραία θέα, δρόμο. (Γιατί ποτέ δεν γίνεσαι, άλλο απ' αυτό πού είσαι).
 
πηγή
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Μάστιγα... Δύο αυτοκτονίες μέσα σε λίγες ώρες .

Πόσοι ακόμη δεν θα αντέξουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης; Άλλοι δυο άνθρωποι που υπέφεραν από τα χρέη και την ανέχεια, έβαλαν τέλος στη ζωή τους στην ίδια περιοχή της χώρας με ελάχιστη χρονική διαφορά ο ένας από τον άλλο προκαλώντας θλίψη στους κατοίκους!

Πατέρας δυο κοριτσιών και χήρος εδώ και έξη χρόνια ήταν ο 52χρονος κρεοπώλης που αυτοκτόνησε με μια αυτοσχέδια αγχόνη μέσα στο μαγαζί του στο Τοιχίο της Καστοριάς, υποκύπτοντας στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε επειδή το κρεοπωλείο δεν πήγαινε καλά τον τελευταίο καιρό. Λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του, είχε περάσει από το καφενείο του αδελφού του και ήπιαν μαζί καφέ, χωρίς να δείξει τι σχεδίαζε να κάνει!

Λίγες ώρες νωρίτερα, άλλη μια αυτοκτονία συγκλόνισε την περιοχή Ψαλίδα στην Καστοριά με θύμα έναν 43χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με αεροβόλο όπλο στο υπόγειο της κατοικίας του! Συγγενείς του που ανησυχούσαν επειδή δεν έδινε σημεία ζωής, είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία επισημαίνοντας ότι τον τελευταίο καιρό έδειχνε προβληματισμένος από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει.




protothema
Διαβάστε περισσότερα » »

Αληθεύει ;; Έλληνας πρώην βουλευτής συνελήφθη για παιδοφιλία…


Η είδηση είναι πολύ σοβαρή και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης…Πρώην βουλευτής, με γνωστό όνομα (που δεν εκλεγόταν όμως στο Λεκανοπέδιο), είχε πρόσφατα σοβαρά μπλεξίματα σε χώρα του εξωτερικού. Συνελήφθη, όπως λένε όπως καλά ενημερωμένες πηγές, με την κατηγορία της παιδοφιλίας.


Αν και ο εν λόγω βουλευτής δεν επρόκειτο να…
πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές, το περιστατικό (προφανώς για άλλους, ευνόητους και μη, λόγους) έχει προκαλέσει σοκ.





alexiptoto.com
olympiagr
Διαβάστε περισσότερα » »

Άνοιξε στα δύο η Μαυροπηγή


ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στα δύο έχει ανοίξει η Μαυροπηγή Κοζάνης, λόγω του ρήγματος που έχει δημιουργηθεί από τη λειτουργία ορυχείου στην περιοχή.


Μάλιστα, η κατάσταση τον φετινό χειμώνα, κατά τον οποίο οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα έντονες, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, καθώς το ρήγμα έχει δημιουργήσει σκαλοπάτι ενός μέτρου, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους 350 κατοίκους του χωριού. Τα δίκτυα ύδρευσης που εφάπτονται με το ρήγμα έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα ο οικισμός να υδρεύεται πλέον από τον δήμο Πτολεμαΐδας, αποθήκες πρόσφατα κατασκευασμένες με σύγχρονα υλικά καταρρέουν, ενώ περισσότερα από 90 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα - αν και εξακολουθούν να κατοικούνται. Το τοπικό σχολείο έκλεισε τον Σεπτέμβριο για λόγους ασφαλείας και τα 32 παιδιά του χωριού αναγκάζονται να πηγαίνουν καθημερινά στο γειτονικό Προάστιο. Οσο για την παιδική χαρά, είναι άχρηστη, καθώς το ρήγμα την έχει κόψει στη μέση!

«Φέτος, στις 25 Μαρτίου, έγινε η τελευταία παρέλαση στο χωριό μας», λέει φανερά δυσαρεστημένος ο πρόεδρος της κοινότητας Μαυροπηγής Τάσος Εμμανουήλ. Το ρήγμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου δύο χρόνια, έκτοτε όμως η ΔΕΗ, η οποία λειτουργεί το ορυχείο λιγνίτη, δεν έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση των κατοίκων.

«Το πρόβλημα παρατηρήθηκε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2010, όταν οι κάτοικοι είδαν ρωγμές στα χωράφια τους. Μία από αυτές, μάλιστα, κατάπιε ένα ολόκληρο τρακτέρ!», εξηγεί ο Θεόδωρος Τσάπανος, καθηγητής Σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος συμμετέχει σταθερά στην ομάδα του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου, που ανέλαβε να διερευνήσει το φαινόμενο. Στη συνέχεια, όπως λέει χαρακτηριστικά, «υιοθέτησε» τη Μαυροπηγή. Κατά τις έρευνες που διεξήχθησαν διαπιστώθηκε σημαντική μετακίνηση του εδάφους, η οποία τον Ιούλιο του 2011 ξέφυγε εντελώς από τα όρια ασφαλείας που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Πλέον το ορυχείο έχει επεκταθεί στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού - το όριο ασφαλείας είναι τα 1.000 μ.- ενώ στις 28 Οκτωβρίου 2012 σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση, που δημιούργησε ρήγμα μήκους 150 μέτρων και βάθους έως 12 μ. στις παρυφές του χωριού, 70 μόλις μέτρα από το κέντρο του. «Ακολούθησε νέα κατολίσθηση στις αρχές Μαρτίου, κατά την οποία άλλα 27 σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 94», επισημαίνει ο Θ. Τσάπανος, ο οποίος κρίνει επιτακτική την ανάγκη μέχρι το καλοκαίρι να έχει εκκενωθεί το χωριό και να έχουν αποζημιωθεί οι κάτοικοι. «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Το έδαφος δεν συμπεριφέρεται τόσο καλά πλέον, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα», τονίζει και καταλήγει: «Πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο, το οποίο απαιτεί συνεχή παρακολούθηση».

Σε ανάλογο συμπέρασμα έχει φτάσει και το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ). Οπως αναφέρει ο διευθυντής Τεχνικής Γεωλογίας του Ινστιτούτου, Νικόλαος Νικολάου, «η κινηματική δραστηριότητα στην περιοχή συνεχίζεται, καθώς υπάρχει μια σταθερή αύξηση των μετακινήσεων, ενώ υφίσταται μια εξέλιξη των μετακινήσεων και εντός του οικισμού, αλλά και στις ρωγματώσεις στην ευρύτερη αγροτική έκταση». Το ΙΓΜΕ συνιστά συνέχιση της συστηματικής παρακολούθησης και επίσπευση των διαδικασιών μετεγκατάστασης του οικισμού.

Οι εξορύξεις

Η ΔΕΗ ξεκίνησε τις εξορύξεις λιγνίτη στη Μαυροπηγή Κοζάνης, τη δεκαετία του ʼ80. Οταν εμφανίστηκε το ρήγμα, η επιχείρηση αποποιήθηκε την οποιαδήποτε ευθύνη. Ο Παναγιώτης Νικολακάκος, γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων της επιχείρησης, αναγνωρίζει μεν τις έρευνες των επιστημόνων, όμως υποστηρίζει ότι το ρήγμα υπήρχε από πριν: «Πιθανόν να ενεργοποιήθηκε από το ορυχείο, αλλά επʼ ουδενί δεν το προκάλεσε η εξορυκτική δραστηριότητα».

Ωστόσο, οι ειδικοί θεωρούν ότι, αν η εταιρεία είχε εκπονήσει σωστές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η κατάσταση αυτή θα είχε αποφευχθεί και παράλληλα θα είχε συγκρατηθεί η επέκταση του ορυχείου. «Τα φαινόμενα αυτά, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους σεισμούς, δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Εξάλλου δεν είμαστε κοντά στο χωριό για τα δεδομένα τα δικά μας. Ο κίνδυνος δεν είναι τόσο για το ίδιο το χωριό, όσο για τους εργάτες του ορυχείου που δουλεύουν κάτω από το ρήγμα», απαντά ο Π. Νικολακάκος.

real.gr

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε περιπτώσεις κλοπής καλωδίων χαλκού, στην περιοχή του Δήμου Εορδαίας


Σε συνέχεια του από 08-04-2012 Δελτίου Τύπου, σύμφωνα με το οποίο την 07-04- 2012 το μεσημέρι, στην Πτολεμαΐδα συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (44 και 19 ετών) για διακεκριμένες κλοπές, ανακοινώνεται ότι εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού.


Συγκεκριμένα, συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι δύο αλλοδαποί από κοινού είχαν διαπράξει, από το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους έως και την ημέρα της σύλληψης τους, άλλες πέντε κλοπές καλωδίων χαλκού από ηλεκτρικές εγκαταστάσεις γεωτρήσεων και δίκτυα παροχής ρεύματος της Δ.Ε.Η. Α.Ε που βρίσκονταν σε αγροτεμάχια της ευρύτερης περιοχής της Πτολεμαΐδας. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στο ποσό των 2000 ευρώ.

Ερευνάται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Οι φερόμενοι ως δράστες θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή Κοζάνης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Παρατηρητής... 10/04/2012


Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του Σπάρτακου Γιώργου Αδαμίδη και του Υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου στην προχθεσινή κλειστή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Πτολεμαΐδα.

Ο κ. Αδαμίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα για τʼ ότι ενώ είχε λάβει άλλες υποσχέσεις, τελικά την περασμένη Παρασκευή «έφυγε» από το ΥΠΕΚΑ, προς επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η τελική πρόταση μέτρων της χώρας μας για την πρόσβαση ιδιωτών στα λιγνιτικά αποθέματα, η οποία – μεταξύ των άλλων – περιλαμβάνει την άμεση πώληση λιγνιτικών μονάδων σε συνδυασμό με την πώληση υδροηλεκτρικών, στο πλαίσιο δημιουργίας και πώλησης μιας τουλάχιστον «μικρής ΔΕΗ».

Στο τραπέζι της αντιπαράθεσης μπήκαν και οι αναφορές του κ. Κουκουλόπουλου για «Στρατηγικό» Επενδυτή, ενώ ιδιαίτερα σκληρή ήταν η κριτική του κ. Αδαμίδη για τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.



«Η ΝΔ θα λάβει 40% στην Π.Ε. Κοζάνης» ανέφερε κάποιος στη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Κοζάνης.

Η απάντηση ήρθε ευθύς αμέσως από κορυφαίο γαλάζιο της περιοχής, που έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους βάση: «Παιδιά ηρεμήστε, μεταξύ μας είμαστε».

Μπορεί στη ΝΔ, οι ενδιαφερόμενοι για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο να είναι περισσότεροι από επτά, όμως στη Συγγρού δεν επαναπαύονται και το ψάχνουν ακόμη.

Εκτός από την αναζήτηση μίας ακόμη γυναίκας που θα πλαισιώσει την Έλσα Φωτιάδου στο ψηφοδέλτιο, η υποψηφιότητα ενός «καθαρόαιμου» Κοζανίτη, αποτελεί ένα ακόμη πονοκέφαλο για το γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Για τον σκοπό αυτό, ο τελευταίος επικοινώνησε με γνωστό πολιτικό μηχανικό της περιοχής, ο οποίος όμως του αρνήθηκε ευγενικά.

Φαίνεται πως στη ΝΔ θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για την επίτευξη των δύο παραπάνω στόχων, ενώ στην περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, το ψηφοδέλτιο θα κλείσει με αυτούς που από την πρώτη στιγμή αναφέραμε, δηλαδή με: Γιώργο Κασαπίδη, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Έλσα Φωτιάδου, Διαμαντή Βαχτσιαβάνο, Γιώργο Τοπαλίδη και Φώτη Ζυγούρη.

Πυρά απ' όλα τα στελέχη που συμμετέχουν στην «γραμματεία» της εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα το απόγευμα, δέχτηκε τόσο ο κ. Ι. Ραγκούσης, όσο και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Παρά τα ολισθήματα στις πρόσφατες συνεντεύξεις του, όλοι αναγνώρισαν στον κ. Παπακωνσταντίνου το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, διερωτώμενοι όμως γιατί δε θέτει υποψηφιότητα στο φυσικό του χώρο, δηλαδή στην Κοζάνη.

Ραντεβού με Βενιζέλο φέρεται ότι θα έχει σύντομα ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης.
Για το αν ο κ. Αθανασιάδης είναι διατεθειμένος να βάλει «νερό» στο κρασί του, ασπαζόμενος πλήρως όλες τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, ώστε να υπάρξει «γάμος» και κατʼ επέκταση να συμπεριληφθεί και εκείνος στη μάχη των εκλογών, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Πάντως όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες, το πιο πιθανό σενάριο - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - είναι ότι μάλλον θα μείνει εκτός σε αυτή τη φάση, περιμένοντας τις μεθεπόμενες εκλογές, που σύμφωνα με τους ίδιους, θα διενεργηθούν μέσα στο χειμώνα.

Ο Παρατηρητής

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΥΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

** ούτε νταβαντζήδες δεν κάνουν έτσι!
 
** στέλνουν στην φυλακή τους πολίτες για λίγα ευρώ, κατάσχουν τις αποταμιεύσεις τους, για να τα δίνουν στα κόμματα !!!
 
** ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. χρωστάνε σε ΔΕΗ-ΟΤΕ και Τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια και αντί να πάνε φυλακή, συνεχίζουν να ρημάζουν τα δημόσια ταμεία!

του Μάκη Βραχιολίδη

Το κράτος που επί δύο χρόνια ρημάζει τον λαό με το αδιάλειπτο πετσόκομμα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, το κράτος που κατάκλεψε τους ομολογιούχους που αποταμίευσαν τα χρήματά τους στο Δημόσιο, αρπάζει από τον κοσμάκη τούς κόπους μιας ολόκληρης ζωής, για να γεμίσει τα ταμεία των κομμάτων!
 
Τα χρήματα που αφαίρεσαν οι κρατούντες από τον λαό κάνοντας οδυνηρότερο τον πόνο μισθωτών και συνταξιούχων, τα …έσπρωξαν με σπουδή στα κόμματά τους! Ρέουν άφθονα τα εκατομμύρια για την προεκλογική καμπάνια των κομμάτων. Και ειδικά για  το ΠΑΣΟΚ  και Ν.Δ. τα οποία θα επιχορηγηθούν με κριτήριο το 44% και 34% αντίστοιχα, που πήραν στις εκλογές του 2009! Τι και αν τα ποσοστά των δύο κομμάτων έχουν συρρικνωθεί σε πρωτόγνωρο βαθμό; Για την χρηματοδότησή  τους δεν ισχύουν ούτε περικοπές ούτε «κουρέματα»!
 
Πώς λοιπόν μετά να μην τρελαίνεται ο κόσμος, πώς να μην οδηγείται στην αυτοκτονία μπροστά στο Σύνταγμα, όταν ακόμη και τώρα που τα κόμματα πνέουν τα λοίσθια, συνεχίζουν να  κατακλέβουν τον λαό;
 
Δρουν δε σαν τους κλέφτες:  Λίγο πριν κλείσει το Κοινοβούλιο και προκηρυχθούν επισήμως εκλογές, αυτοί ψηφίζουν το νομοσχέδιο στο πι και φι!
 
Δημοκρατία της πλάκας! Την ίδια ώρα που στην Βουλή ψηφίζουν νόμους, όπως το να μπορεί το Δημόσιο να κατάσχει λογαριασμούς ιδιωτών ακόμη και για 300 ευρώ οφειλή προς αυτό, για τα …μαγαζιά τους φτιάχνουν τροπολογίες και νόμους, κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Τι και αν τα κόμματα χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια σε Τράπεζες και ΔΕΗ; Τι και αν είναι χρεωκοπημένα; Ο λαουτζίκος αρκεί να συλλαμβάνεται πάραυτα και να οδηγείται αλυσοδεμένος στο …φρέσκο ακόμη και για λίγα ευρώ, ενώ το πολιτικό σύστημα μπορεί να κάνει πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία, δηλαδή στα λεφτά του κοσμάκη, ανεβάζοντας στα ύψη το χρέος της χώρας!
 
Και όλα αυτά, για να κάνει εκλογές οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος και να αναγορευτούν πάλι μετά, σε …σωτήρες της χώρας!
 
Η τροπολογία για την αποδέσμευση της κρατικής τακτικής επιχορήγησης των κομμάτων προκάλεσε έντονες συζητήσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ των κομμάτων στην Βουλή αλλά και έξω από αυτή. Κ.Κ.Ε. ΛΑ.ΟΣ., ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά αλλά και Δημοκρατική Συμμαχία αντιτέθηκαν στην τροπολογία.
 
Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης,  παρομοίασε τα κόμματα της συγκυβέρνησης με τον …Μέσι. «Κάθε ένα δευτερόλεπτο παίρνετε από ενάμισι ευρώ. Ούτε ο Μέσι να είστε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αϊβαλιώτης.  

Λάβρος κατά του πολιτικού συστήματος ήταν και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ανέφερε:
 
«Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως τα δύο κόμματα που έφθασαν τον τόπο στην χρεοκοπία προβάλλουν πάλι σήμερα ως οι σωτήρες της Ελλάδας. Δεν είναι μόνον οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, δεν είναι οι περικοπές στα επιδόματα, είναι ο φόβος της οικογενειακής χρεοκοπίας που θα πυροδοτήσει μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων σε όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής της χώρας. Φοβάμαι πολύ την χρεοκοπία κάθε σπιτιού και κάθε οικογένειας που θα μας οδηγήσει σε τραγικές καταστάσεις. 
 
Έρχονται λοιπόν τώρα τα δύο χρεοκοπημένα κόμματα που χρωστούν στις Τράπεζες εκατομμύρια και μιλούν για ανάπτυξη. Όμως για ποια ανάπτυξη μιλούν; Εκτός από ευχολόγια δεν έχουμε ακούσει καμία ουσιαστική πρόταση. Και πουλάνε όλες τις επιχειρήσεις που μπορούν να φέρουν έσοδα στο ελληνικό κράτος. Χωρίς επιχειρήσεις ενέργειας πως θα σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της τα επόμενα χρόνια; 
 
Αντί αυτού πριμοδοτούνται  με εκατομμύρια για να κάνουν εκλογές την ίδια στιγμή που ο λαός πεινά  και υποφέρει. Πως θα αντικρύσουν τον κόσμο με αυτά που κάνουν; Γνωρίζετε πως την ίδια στιγμή που καλούν τον κόσμο να πληρώσει το χαράτσι στην ΔΕΗ και απειλούν να του κόψουν το ρεύμα χρωστούν τα ίδια τα κόμματα το δικό τους ρεύμα και δεν το πληρώνουν στην ΔΕΗ; 
 
Αυτά είναι τραγικά πράγματα και αποδεικνύουν τον εκφυλισμό του πολιτικού συστήματος. Δυστυχώς όλα αυτά τα μέτρα που σχεδιάζουν να φορτώσουν και πάλι στον έλληνα φορολογούμενο πολίτη, το υποζύγιο της ελληνικής οικονομίας είναι μέτρα καταστροφής που με προβληματίζουν ιδιαίτερα για το άμεσο μέλλον».

Και η Δημοκρατική Αριστερά αντιτάχθηκε στην τροπολογία επιχορήγησης των κομμάτων, για την οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Αμοιρίδης, είχε δηλώσει νωρίτερα: «Ζητάμε από τους πολίτες να κάνουν θυσίες κι εμείς να έχουμε στη διάθεσή μας εταιρείες για τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις και υπερπολυτελή γραφεία. Είναι εποχή που πρέπει να είμαστε πιο σεμνοί».
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Η τροπολογία δεν αφορά το ΚΚΕ. Οι δανειακές ανάγκες του ΚΚΕ έχουν καλυφθεί ακόμη και με υποθήκη».
 
Τέλος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, κατήγγειλε ως προκλητικό το περιεχόμενο της τροπολογίας.
   

Διαβάστε περισσότερα » »

Σεξ στα Γυμνάσια… από τα 14

Προβληματισμό προκαλεί το «πορτραίτο» των σύγχρονων Ελληνόπουλων, αφού παρά την ηλικία τους όχι μόνο έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις ακόμη και σε ηλικίες μικρότερες των δεκατεσσάρων και πολλές φορές μάλιστα χωρίς καν να χρησιμοποιούν προφυλάξεις, αλλά παράλληλα πολλοί από αυτούς διαθέτουν και όλα τα χαρακτηριστικά ενός...μεσήλικα, με προβλήματα υγείας, συναισθήματα κατάθλιψης ή εξαρτήσεων.

 O μέσος όρος ηλικίας έναρξης σεξουαλικών επαφών είναι πλέον στη χώρα μας τα 14,5 έτη.

 Το ποσοστό, δε, των εφήβων 15-16 ετών που έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις σήμερα φθάνει το 22% (το 2007 ήταν 16%), με το 57,6% των σεξουαλικά δραστήριων νέων να παραδέχονται ότι δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό ούτε καν τη πρώτη φορά, και ότι όσο περνούσε ο καιρός όλο και λιγότερο προφυλάσσονταν.

Στα σχολεία της πόλης αποτελεί κοινό μυστικό πως το σεξ για αρκετές μαθήτριες ξεκινά... από την Γ' Γυμνασίου. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το σεξ ξεκινά... στην Β' τάξη του Γυμνασίου! Και μη χειρότερα...
mydarkface.co
Διαβάστε περισσότερα » »

Τραπεζική Δικτατορία: Εφευρέθη ο τόκος επιδικίας, πρωτοφανές κατασκεύασμα σε παγκόσμιο επίπεδο

του Δημητριου Α. Μωριδη
Κανείς δεν μπορεί πλέον στην Ελλάδα να αμφισβητήσει την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε εγχώριους και...
ξένους κατακτητές και την παράδοση των χαρτοφυλακίων των Υπουργείων στους Τραπεζίτες. Δεν χωρά αμφιβολία ότι ζούμε την περίοδο της Τραπεζικής Δικτατορίας, την οποία εξυπηρετούν με αυταπάρνηση οι πολιτικοί, που επιλέξαμε να μας εκπροσωπούν.

Άπειροι νόμοι, οι οποίοι καλούνται εφαρμοστικοί των «μεταρρυθμίσεων», που επιβλήθηκαν με το έτσι θέλω στους Έλληνες και υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επιβεβαιώνουν ότι στην εποχή που ζούμε εξαπολύεται απρόκλητα επίθεση σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών. Η Πολιτεία, ούσα παραδομένη στους Τραπεζίτες, επιβάλλει ολοένα και υψηλότερη φορολογία με παράλληλη περικοπή μισθών και συντάξεων. «Αδυνατεί» να προστατεύσει τους πολίτες από την λεηλασία των Τραπεζών απέναντι στις ιδιοκτησίες τους.

Ένας από αυτούς τους νόμους – «βούτυρο στο ψωμί» των Τραπεζών είναι και ο νόμος 4055/2012 για την «δίκαιη δίκη», ο οποίος ισχύει στο μεγαλύτερο μέρος του από την 2α Απριλίου. Με το νόμο αυτό, μεταξύ άλλων επαίσχυντων τροποποιήσεων, επιβλήθηκε η τροποποίηση του άρθρου 346 του Αστικού Κώδικα (ΑΚ), το οποίο τροποποιείται για πρώτη φορά (!) από το 1946 που ισχύει ο Κώδικας και εισάγεται ο «τόκος επιδικίας», ένα δημιούργημα - τερατούργημα της ελληνικής νομοθεσίας, το οποίο δεν υπάρχει πουθενά αλλού στα παγκόσμια νομικά δεδομένα και θα αποτελέσει εμπόδιο στους οφειλέτες να ασκήσουν το δικαστικό τους δικαίωμα και πίεση να εξαναγκαστούν να συμφωνήσουν με τους όρους των τραπεζών και των άλλων πιστωτών.

Αναλυτικότερα με την επιβολή του τόκου επιδικίας οι οφειλέτες υποχρεώνονται να δεχτούν άνευ όρων τις αξιώσεις των τραπεζών και των λοιπών πιστωτών. Σε περίπτωση που ο πιστωτής (τράπεζα ή άλλος ιδιώτης) προχωρήσει σε αγωγή ή διαταγή πληρωμής σε βάρος του οφειλέτη, ο τελευταίος θα τιμωρείται, με βάση την τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου του Αστικού Κώδικα, και θα είναι αναγκασμένος να καταβάλλει και επιπλέον τόκους -εκτός από τους συμβατικούς και τους τόκους υπερημερίας-, οι οποίοι ονομάζονται «τόκοι επιδικίας», ακόμη κι αν ο οφειλέτης κερδίσει την υπόθεση, οι οποίοι αρχίζουν και «τρέχουν» από τη στιγμή που επιδίδει ο πιστωτής την αγωγή ή τη διαταγή πληρωμής για το ληξιπρόθεσμο χρέος και το ύψος τους φτάνει τις δύο εκατοστιαίες μονάδες, αν η υπόθεση ολοκληρωθεί στο πρωτοδικείο, ή το 3%, σε περίπτωση που συνεχιστεί και στο εφετείο.

Σύμφωνα με την τροποποίηση του εν λόγω άρθρου του ΑΚ, αν ο οφειλέτης σταματήσει την αντιδικία με τον πιστωτή, συμβιβαστεί (!), δηλαδή, με τις όποιες αξιώσεις του τελευταίου και δεν κινηθεί δικαστικά -δεν ασκήσει, δηλαδή, ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής-, τότε «γλιτώνει τους τόκους επιδικίας».

Η τροποποίηση φαίνεται να είναι και αντισυνταγματική, διότι περιορίζει το δικαίωμα του πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς του θέτει πολύ μεγάλο δίλημμα για το αν πρέπει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ή όχι, διότι στο τέλος μπορεί να έχει μεγαλύτερη επιβάρυνση. Ακόμη κι αν από τα δικαστήρια μειωθεί το χρέος, πάλι ο οφειλέτης θα πρέπει να πληρώσει τόκο επιδικίας, αφού θα υπάρχει κάποια οφειλή.

Η Πολιτεία σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, που η ίδια δημιούργησε, αφήνει τους πολίτες της έρμαιο στα νύχια των αρπακτικών, που δεν θα διστάσουν – μέσω της Τρόικας – να απαιτήσουν και το «ξεπάγωμα» της αναστολής των πλειστηριασμών με το πρόσχημα της ανάπτυξης του τόπου (;). Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε αυτούς που δέκα χρόνια πριν κυνηγήθηκαν στην Αργεντινή; Μήπως έφτασε η ώρα;


thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα » »

Μωραίνει ο Κύριος…‏

Αν δεν «καιγόμασταν», αν δεν αυτοκτονούσε κόσμος, αν δεν πεινούσε κόσμος, αν δεν υπήρχε τόσος κόσμος άνεργος, αν δεν υπέφερε τόσος κόσμος, η κατάσταση στην Ελλάδα θα είχε πλάκα!  Θα γελούσαμε με όλους αυτούς που δίνουν τα πάντα προκειμένου να επανεκλεγούν.  Δεν τους απασχολεί τίποτα άλλο πέρα από την εξουσία.  Και θα το θέσουμε και πάλι το ερώτημα που έχουμε θέσει και παλιότερα,  μπας και μας το απαντήσει κανείς.  Γιατί «σκοτώνονται» όλοι να αναλάβουν την εξουσία σε μια χρεωκοπημένη χώρα;  Και όχι μόνον οικονομικά χρεοκοπημένη!


Αυτές τις ημέρες και τι δεν βλέπουμε.  Τα κόμματα, τους αρχηγούς, τους υποψηφίους να αλληλοκατηγορούνται, να εκτοξεύει ο ένας προς τον άλλο ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.  Από όλα έχει ο μπαξές.  Φυσικά όλα αυτά πριν από τις εκλογές, γιατί μετά από αυτές θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αναλάβουν από κοινού την εξουσία, μια και την αυτοδυναμία θα πρέπει να την ξεχάσουν… Τακτοποιούν ότι «εκκρεμότητες» έχουν, ήτοι προσπαθούν να κάνουν ότι ρουσφέτι περνάει από το χέρι τους, χρηματοδοτούν τα κόμματα τους κάνοντας παράλληλα και κάποιες ρυθμίσεις για να μην μπορεί κανείς να τους δεσμεύσει τα χρήματα αυτά λόγω των χρεών που έχουν.  Γιατί πέρα από την Ελλάδα, και τα κόμματα τους τα έχουν κάνει μαντάρα!  Να πούμε σαν τα μούτρα τους;  Όχι, δεν θα το πούμε.  Κρατάμε ακόμη ένα επίπεδο… Αλλά, δεν ξεχνούν και τους πολίτες.  Δεν πρέπει να παραπονούνται οι Έλληνες.   Για αυτό και το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με οδηγό που εξέδωσε, ακόμη και αν ένας πολίτης χρωστά στο δημόσιο μόλις 300 ευρώ κινδυνεύει με κατάσχεση μισθού, τραπεζικών καταθέσεων και ότι άλλου του βρουν.  Ίσως να αρχίσουν να κατάσχουν και τα βρακιά μας!!! Ποτέ δεν ξέρεις…  Για αυτό να έχουμε πάντοτε μια δεύτερη αλλαξιά μαζί μας.  Για να τους δώσουμε τουλάχιστον την «βρώμικη»… Είδατε ισότιμη μεταχείριση;  Εκείνοι επιδοτούν τα κόμματα τους, χωρίς να κινδυνεύουν τα χρήματα τους, με περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ και θα κυνηγήσουν πολίτες ακόμη και για 300 €.  Και ας είναι άνθρωποι που πεινάνε σήμερα…. Και ας είναι άνθρωποι που τους πετσόκοψαν μισθούς, συντάξεις, επικουρικά!  Σκασίλα τους μεγάλη!

Και τώρα φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι απογοητευτήκατε με το συγκεκριμένο παράδειγμα.  Κάποιοι άλλοι μπορεί ακόμη και να πουν: δεν βαριέσαι, αν είναι για τα κόμματα χαλάλι… (σενάριο επιστημονικής φαντασίας).  Όμως το θράσος των κυβερνόντων αυτή την χώρα, των βουλευτών όλων που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, όπως και τις προηγούμενες, δεν έχει όριο.  Δεν έχει πάτο το βαρέλι της αναλγησίας τους, της αδιαφορίας τους και πάει λέγοντας.  Σήμερα μάθαμε ότι η κυβέρνηση θα «ελαφρύνει» τις τράπεζες από 13 δισεκατομμύρια ευρώ!!!!!!!!  Η λογιστική αυτή διαδικασία (προς Θεού δεν θα εξαφανιστούν τα χρήματα…) θα βοηθήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής  Σταθερότητας αλλά κυρίως τους ιδιώτες μετόχους να βάλουν λιγότερα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών σε μια περίοδο που "το χρήμα είναι εξαφανισμένο"…  Προφανώς το χρήμα είναι εξαφανισμένο μόνον για τους μετόχους των τραπεζών…  Για εμάς τους υπολοίπους, για τους πολίτες, τις υγιείς επιχειρήσεις που αργοπεθαίνουν ακριβώς από την έλλειψη ρευστού, ρέει άφθονο… 

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε εδώ να αναφέρουμε και το πιο σημαντικό.  Τις δηλώσεις του Υπουργού των Οικονομικών μας κυρίου Σαχινίδη (εδώ αναφωνούμε όλοι μαζί: ΟλέΟλέΟλέ γιατί «βρήκε» τους φακέλους των Γερμανικών αποζημιώσεων) ότι “δεν μπορούμε να προσθέσουμε και άλλες ζημιές στις τράπεζες” γι’ αυτό και δεν θα γίνει κούρεμα στα δάνεια κλπ των ιδιωτών… Αλλά μας καθησύχασε ότι οι ρυθμίσεις προχωρούν κανονικά  και ήδη έχουν ρυθμιστεί περίπου 75.000 δάνεια.  Όμως στις πλείστες όσες περιπτώσεις δεν μιλάμε για μείωση ποσών αλλά για ρύθμιση των δόσεων ώστε να μην ξεπερνούν το 1/3 του εισοδήματος.  Ακόμη και μια ρύθμιση που ήταν να ψηφιστεί τώρα, προκειμένου να μειωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες και όλα αυτά, αποσύρθηκε για να την επαναφέρει ο κύριος Κουτρουμάνης, ή μάλλον ο αντικαταστάτης του μετά τις εκλογές.   Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι.  Αλλά ποιος να ντραπεί; Ότι θέλουμε γράφουμε!

Και από την άλλη το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται κανονικά.  Συνεχίζονται οι συλλήψεις μεγάλο-οφειλετών προς το δημόσιο, για να αφεθούν φυσικά σε χρόνο ρεκόρ ελεύθεροι και χωρίς να εισπράξει το δημόσιο τα χρωστούμενα.  Την ίδια δε στιγμή το δημόσιο, δεν κινεί τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να αξιώσει τις  αποζημιώσεις από τους υπαλλήλους που του προκαλούν ζημίες.  Και μιλάμε για ποσά όχι για τρίχες.  Κάνει ο υπάλληλος ότι θέλει, είτε λόγω διαφθοράς είτε άγνοιας, ασχετοσύνης και μετά εμείς οι ηλίθιοι πληρώνουμε τα σπασμένα.  Πως το λέει ο λαός;  Και κερατάς και δαρμένος….  Σε όλα τα θέματα ένα χάος. Αλλά οι πολιτικοί αγρόν ηγόραζαν.  Πριν από λίγο ψήφισαν και 155 για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Μας έχουν «υποσχεθεί» και περικοπές άλλων 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά από τον Ιούνιο.  Δηλαδή ας γίνουν οι εκλογές και μετά θα μας … κάνουν κερατάδες και πάλι!  Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση και τους βουλευτές, γιατί τουλάχιστον μας αφήνουν να κάνουμε Πάσχα. Δεν μας αφήνουν βέβαια, οι ναυτικοί με την ΠΝΟ, τα ΚΤΕΛ, οι ΠΟΕ-ΟΤΑ και όποιος άλλος απεργήσει μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.  Τι να κάνουμε;  Αλλά είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου, πρώτα ο Θεός, θα εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου.  Το θέμα όμως είναι άλλο: την δική μας «Ανάσταση» θα την εορτάσουμε με τις εκλογές, εφ’ όσον γίνουν, ή το αποτέλεσμα των επιλογών του λαού μας θα μας «αρρωστήσει» χειρότερα;

email από:
Διογένης ο Κυνικός


thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα » »

5α ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2012 ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΠΗΣ!!!ΣΤΑ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ 18 ΧΡΥΣΑ , 20 ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΑΙ 14 ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

5α ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2012
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 13 - 14 Απρ 2012
πρώτη ομάδα δελφίνια Πτολεμαΐδας
125 βαθμούς 18 πρώτες θέσεις 20 δεύτερες και 14 τρίτες 
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΠΗΣ!!!ΣΤΑ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ 18 ΧΡΥΣΑ , 20 ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΑΙ 14 ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ 
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΕ 4 ΧΡΥΣΑ , 3 ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΑΙ 4 ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 5α ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ(ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ) ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :
1) Α.Κ.Α.Δ.ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ : 125 (18-20-14)
2) Α.Ε.ΤΡΙΚΑΛΩΝ : 66 (11-10-2)
3) Κ.Ο.ΔΡΑΜΑΣ : 51 (11-1-5)
4) Α.Σ.ΝΗΡΕΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ : 46 (5-10-6)
5) Κ.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ : 38 (5-3-12)
6) ΟΕΑΝΑ.ΒΟΛΟΥ : 36 (5-5-6)
7) Ε.Α.Τ.Ε.Κ. : 31 (2-8-8)
8)ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 28 (3-5-6)
9) Ν.Α.Σ.ΗΜΑΘΙΑΣ : 21 (4-2-1)
10) Ο.Θ.ΣΚ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 21 (4-2-1)
11) Μ.ΑΛ.ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 16 (1-4-4)
12) ΝΗΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 15 (3-2-0)
13) Κ.Α.Δ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 12 (3-0-0)
14) Γ.Σ.Β.Η ΝΙΚΗ : 11 (1-2-3)
15) Ν.Ο.ΑΓΡΙΝΙΟΥ : 9 (1-2-1)
16) ΑΣΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ : 8 (2-0-0)
17) ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : 7 (1-1-2)
18) Α.Ε.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ : 6 (1-1-0)
19) Α.Γ.Σ.Π.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ : 6 (1-0-2)
20) ΝΕΑΠΟΛΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ : 6 (0-2-2)
21) ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ :5 (0-2-1)
22) Α.Σ.ΟΛ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 5 (0-1-3)
23) ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ : 2 (0-1-0)
24) OLYMPIC BITOLA : 1 (0-0-1)
25) ΝΑΥΣ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ : 0 (0-0-0)
26) ΑΣ ΑΡΓ.ΑΓΡΙΝΙΟΥ : 0 (0-0-0)
27) Κ.Σ.ΣΕΡΡΕΣ 2005 : 0 (0-0-0)
28) Ε.Α.Τ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ : 0 (0-0-0)
ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ 17 ΝΕΑ ΡΕΚΟΡ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΕΚΑΝΑΝ:
1) ΖΗΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ , 100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ , 4Χ50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ)
2) ΤΣΙΒΕΛΕΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (50 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ , 200 ΕΛΕΥΘΕΡΟ , 400 ΕΛΕΥΘΕΡΟ , 200 Μ.ΑΤΟΜΙΚΗ , 4Χ50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ)
3) ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (4Χ50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ)
4) ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (4Χ50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ)
5) ΛΑΠΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ(50 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ)
6) ΜΟΥΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (50 ΠΡΟΣΘΙΟ , 100 ΠΡΟΣΘΙΟ , 200 ΠΡΟΣΘΙΟ , 4Χ50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ , 4Χ50 Μ ΟΜΑΔΙΚΗ)
7) ΛΟΥΣΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (200 ΕΛΕΥΘΕΡΟ , 50 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ , 4Χ50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ , 4Χ50 Μ.ΟΜΑΔΙΚΗ)
8) ΑΣΠΡΑΓΚΑΘΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ (400 ΕΛΕΥΘΕΡΟ , 4Χ50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ , 4Χ50 Μ.ΟΜΑΔΙΚΗ )
9) ΠΑΝΤΖΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (4Χ50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ , 4Χ50 Μ.ΟΜΑΔΙΚΗ)
10) ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ (100 ΠΡΟΣΘΙΟ)
 

ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΙΣ 9 ΣΚΥΤΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ
ΕΝΩ ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΣΤΙΣ 13 ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ. 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΙΜΠΛΕ -- Ο ΣΑΚΑΤΗΣ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΕΚΚΕΝΩΣΕ ΤΟ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΒΡΩΜΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ......‏

Μια φωτογραφία όλος του ο χαρακτήρας-γεράκι 
«Είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος των Ελλήνων. Υποφέρουν από δικά τους λάθη και είναι λογικό να κατηγορούν άλλους»

 Αυτό το αισχρό υποκείμενο ο σακάτης στην ψυχή, το δουλικό των Rothschilds, η μαριονέττα-φερέφωνο της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας (ΠΤΕ), νομίζει ότι μπορεί να εξευτελίζει το έθνος με την πλέον μακραίωνη ιστορία, επειδή το κόμπλεξ του ως πρός την Ελλάδα έχει χτυπήσει κόκκινο...

Μάλιστα δείχνει το μένος του σαν γνήσιος σιωνιστής Γκέρινγκ, δίνοντας την συνέντευξη στην επέτειο της εισβολής των σιωνιστών ναζί στην Ελλάδα!!!
 
Ωστε λιπόσαρκο απομεινάρι του δαιμονα εμείς φταίμε που οι πάτρωνές σου βρήκαν το σιωνιστικό γουρούνι τον Σημίτη, το πλήρωσαν και μας φόρεσε τις χειροπαίδες του Ευρώ;

Εμείς φταίμε αν με εντολές των πατρώνων σου οι εδώ υποτακτικοί τους "κυβερνήτες" υπερχρέωναν δολίως το δημόσιο;

Τι σχέσει έχει ρε λεχρίτη το πως ζούσαμε εμείς; Το ιδιωτικό χρέος μας έφερε το ΔΝΤ ή η δόλια υπερχρέωση και η τεχνητή διόγκωση του δημοσίου ελλείματος και του χρέους; Αν είχε σχέση το ιδιωτικό χρέος πώς εξηγείς ότι το Λουξεμβούργο του άλλου γερακιού του Γιουνγκέρ , με εξωτερικό χρέος 1,892 τρίς, δηλαδή το 4636% του ΑΕΠ του, δεν έχει πρόβλημα;

Όποιον θέλεουν παρουσιάζουν με πρόβλημα και θέλουν μετά τις χειροπαίδες του ευρώ να μας ρίξουν στα δήθεν εθνικά νομόσματα, που όμως θα ελέγχουν αυτοί, ώστε να εξαχρειωθούμε πιό πολύ και μετά να μας παρουσιάσουν , ως σωτηρία και πανάκεια, το ενιαίο  παγκόσμιο νόμισμα, το Globo.

Έτσι θέλουν να μας καταστήσουν δουλοπάροικους της παγκόσμιας κυβέρνησης, των σιωνιστών Rothschild, Rockefeller και Soros, αλλά δεν γνωρίζουν ότι

οι λαοί θα τους συντρίψουν!!!
 
oimos-athina.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Αθωνική Πολιτεία υποδέχεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε πείσμα όλων.‏

Γιορτή στο Περιβόλι της Παναγίας

Η Αθωνική Πολιτεία υποδέχεται τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε πείσμα όλων.

Πολλά ακούστηκαν αυτές τις μέρες για την ακύρωση της επίσκεψης του προέδρου της Ρώσικης Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι μεταξύ Υπ.Εξωτερικών και ΕΛ.ΑΣ. εκδίδοντας ανακοινώσεις περι ανικανότητας παροχής ασφάλειας αμφότεροι. Η αλήθεια όμως είναι πως αν ο Πούτιν θέλει να επισκεφθεί το Άγιο Όρος θα το κάνει, θα έχει τη δική του ασφάλεια και δεν θα ζητήσει και την άδεια. Εκεί δεν υπάρχουν κόκκινα χαλιά, τυμπανοκρουσίες και επίσημοι άχρηστοι και άσχετοι. Η ιστορία αυτή κρατάει απο χρόνια και δεν είναι αυτό που φαίνεται και που θέλουν να νομίζουμε... Ξεκίνησε όταν ανέλαβε για πρώτη φορά ο Πούτιν την προεδρία, έδωσε τότε πολλά χρήματα και υλικό έμψυχο και άψυχο για να αποκατασταθούν οι Ρώσικες μονές του Αγίου Όρους και σκοπός του είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κρατιδίου -έχοντας ως πρότυπο το Βατικανό- που θα λειτουργεί σαν κέντρο εξουσίας και καθοδήγησης ενός Ορθόδοξου συνασπισμού. Κάτι τέτοιο οι Δυτικοί ασφαλώς και δεν το θέλουν, εξ'ου και το σκάνδαλο με το Βατοπέδι (η αρχηγός Μονή του Αγίου Όρους), η πτώση του Σινούκ που είχε προγραμματιστεί να μεταφέρει τον Πούτιν στο Άγιο Όρος -και όχι τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας- και η τόση στήριξη στον Εφραίμ που είναι εκείνος ή ένας απο εκείνους που υλοποιούν το σχέδιο. Εκτός αυτών όμως, ο Πούτιν θέλει συμβολικά να είναι είναι η πρώτη του επίσκεψη σαν νεοεκλεγείς πρόεδρος το Άγιο Όρος για να σηματοδοτήσει την υλοποίηση του προαναφερθέντος σχεδίου, το Πάσχα εκεί θα συναντηθεί με επιχειρηματίες, με παράγοντες, Έλληνες του εξωτερικού και δεν έχει σκοπό να κάτσει παραπάνω απο μιάμιση μέρα. Τονίζουμε οτι πάνω απ'ολα είναι συμβολική η επίσκεψη αυτή και καθόλου τυχαία και δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι παρόλες τις προδοτικές κινήσεις της κυβέρνησης των νεο-Τσολάκογλου απέναντι στη Ρωσία, ο Πούτιν έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπερ της Ελλάδας, και στο θέμα της Κύπρου αλλά και της Μακεδονίας. Αναμένοντας λοιπόν την άφιξή του την Παρασκευή θα σας ενημερώνουμε ανα πάσα στιγμή για όσα εξελιχθούν απο εκείνη την ώρα μέχρι και το Σάββατο που θα αποχωρήσει.


ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »