Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μέθοδος νανοτεχνολογίας υπόσχεται πλαστικά από ανανεώσιμες πηγές


plasticsΗ χρήση παραγώγων του πετρελαίου για την παραγωγή πλαστικών θα μπορούσε να αντικατασταθεί στο μέλλον από νανοκαταλύτες που παράγουν τους δομικούς λίθους των πολυμερών από άχρηστη βιομάζα, ελπίζουν οι ερευνητές που ανέπτυξαν τη μέθοδο.
Τα πλαστικά του μέλλοντος θα μπορούσαν να παράγονται από άχυρο 
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης στην Ολλανδία και της εταιρείας πετροχημικών προϊόντων Dow Chemical αναφέρουν στο περιοδικό Science ότι μπόρεσαν να παράξουν αιθυλένιο και προπυλένιο, δύο μόρια που χρησιμοποιούνται ευρέως ως μονομερή για την παραγωγή πλαστικών. Οι δύο αυτές ουσίες παράγονται σήμερα σε βιομηχανική κλίμακα με πρώτη ύλη το πετρέλαιο. Η νέα τεχνική προσφέρει τα ίδια τελικά προϊόντα, θα ήταν όμως πιο φιλική στο περιβάλλον, αφού αξιοποιεί ανανεώσιμες πρώτες ύλες.

Στην αγορά κυκλοφορούν ήδη τα λεγόμενα «βιοπλαστικά», τα οποία παράγονται από φυτικά σάκχαρα, έχουν όμως διαφορετική δομή από τα συμβατικά πλαστικά και οι πρακτικές εφαρμογές τους είναι περιορισμένες. Η νέα μέθοδος που παρουσίασαν οι ερευνητές βασίζεται σε καταλύτες που δημιουργούνται με την απόθεση νανοσωματιδίων χρυσού πάνω σε μια «σκαλωσιά» από μικροσκοπικές ίνες άνθρακα. Ως πρώτη ύλη για την παραγωγή μονομερών χρησιμοποιήθηκε μείγμα υδρογόνου και μονοξειδίου του άνθρακα, δύο αερίων που παράγονται από τη διάσπαση της βιομάζας.
Η τεχνική βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και παραμένει ασαφές αν θα μπορούσε να αποφύγει τα μειονεκτήματα που παρουσιάζει σήμερα η παραγωγή βιοκαυσίμων. Τα βιοκαύσιμα (π.χ η λεγόμενη βιοαιθανόλη) παράγονται σήμερα από καλαμπόκι ή άλλες καλλιέργειες. Δεν θεωρούνται απόλυτα «πράσινα», καθώς η παραγωγή τους απαιτεί μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων.
Η ερευνητική ομάδα που ανέπτυξε τη νέα τεχνική ευελπιστεί να παρακάμψει αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη άχρηστο άχυρο ή κορμούς δέντρων που αναπτύσσονται με μεγάλη ταχύτητα. Το κατά πόσο μπορεί αυτό να εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα θα εξαρτηθεί από την πορεία των ερευνών και των δοκιμών, καθώς και από την πορεία της τιμής του πετρελαίου.

Πηγή: in.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Φθηνή ηλιακή ενέργεια τη νύχτα με νέα υλικά

 
Η παραγωγή ηλιακής ενέργειας έχει δυο βασικά προβλήματα: είναι ακριβή και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Μια νεοσύστατη εταιρεία η Halotechnics υπόσχεται ότι μπορεί να λύσει και τα δυο αυτά προβλήματα, αφού ανέπτυξε νέα, αποδοτικά υλικά αποθήκευσης της θερμότητας, που μειώνουν το κόστος της ενέργειας που αποθηκεύεται για να χρησιμοποιηθεί όταν υπάρχει ζήτηση.

Εκτιμάται ότι τα πρωτοποριακά υλικά, που περιλαμβάνουν νέο μείγμα άλατος καθώς και νέους τύπους γυαλιού, θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά το κόστος των ηλιοθερμικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά τους έναντι των ορυκτών καυσίμων.

Στα ηλιοθερμικά πάρκα χρησιμοποιούνται συστοιχίες κατόπτρων για τη συγκέντρωση της ηλιακής ισχύος και την επίτευξη υψηλών θερμοκρασιών, που έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ατμού για την τροφοδοσία της γεννήτριας.

Το κόστος ανέγερσης των συγκεκριμένων μονάδων είναι υψηλότερο συγκριτικά με τα φωτοβολταϊκά πάρκα, ωστόσο οι μονάδες αυτές παρουσιάζουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα: αποθηκεύουν τη θερμότητα που παράγεται από τα κάτοπτρα με ευκολότερο τρόπο και σε χαμηλότερο κόστος.

Μάλιστα ορισμένα ηλιοθερμικά πάρκα διαθέτουν προηγμένο εξοπλισμό αποθήκευσης θερμότητας που τους επιτρέπει να παράγουν ατμό ακόμα και όταν δύσει ο ήλιος.

Το νέο μείγμα άλατος και οι νέοι τύποι γυαλιού που ανέπτυξε η εταιρεία Halotechnics εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος των ηλιοθερμικών πάρκων σε ποικίλα επίπεδα.

Για παράδειγμα, τα νέα υλικά επιτρέπουν στις ηλιοθερμικές μονάδες να λειτουργούν σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες, βελτιώνοντας την αποδοτικότητά τους και μειώνοντας το μέγεθος των κατόπτρων που χρησιμοποιούνται κατά 25%.

Εκτός αυτού, τα πρωτοποριακά υλικά αποθηκεύουν τριπλάσια ποσότητα ενέργειας συγκριτικά με τα συμβατικά υλικά αποθήκευσης θερμότητας που χρησιμοποιούνται σήμερα, μειώνοντας το κόστος του συστήματος αποθήκευσης και αυξάνοντας ενδεχομένως τον αριθμό θερμικών μονάδων που μπορούν να εξοπλιστούν με συστήματα αποθήκευσης.

Σημειώνεται επίσης ότι η καλύτερη και αποδοτικότερη αποθήκευση ενέργειας μπορεί να μειώσει το κόστος της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιοθερμικές μονάδες, δεδομένου ότι η παραγωγή ενέργειας είναι εφικτή μέρα και νύχτα.


ΠΗΓΗ: econews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαλκιδική: Ξύλο μεταξύ κατοίκων και μεταλλωρύχων,15 τραυματίες.

Συγκρούσεις σώμα με σώμα ξέσπασαν ανάμεσα σε εργαζόμενους της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και κατοίκους που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων, στις Σκουριές Χαλκιδικής. 
Οι συμπλοκές φαίνεται να άρχισαν όταν ομάδες κατοίκων εμπόδισαν αρχαιολόγους και τοπογράφους να...προχωρήσουν σε εργασίες οριοθέτησης του χώρου. Μεταλλωρύχοι πιάστηκαν στα χέρια με τους συγκεντρωμένους και η περιοχή μετατράπηκε σε αρένα.
Η ένταση χτύπησε κόκκινο και η αστυνομία – σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες- ανέφερε ότι έχει δύναμη μόνο πέντε ανδρών, αδυνατεί να παρέχει προστασία και εγκατέλειψε το χώρο. Ακολούθησαν άγριες συμπλοκές και μια βροχή από πέτρες και ξύλα εναντίον των συγκεντρωμένων.  
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον 15 άτομα, ανάμεσά τους και γυναίκες, που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους τραυματίες είναι σοβαρά χτυπημένοι και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους σε νοσηλευτική μονάδα της Θεσσαλονίκης.
 
hellasxg
Διαβάστε περισσότερα » »

O κλειδαράς Παπαθανασιου τα έκρυβε κάτω από το… χαλάκι


Ένα απίστευτο έγγραφο που καίει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του 2009 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το έγγραφο......δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο Γιάννη Παπαθανασίου ο οποίος εμφανίζεται ενήμερος για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009, και δείχνει με ποιό τρόπο αντιμετώπιζαν το πρόβλημα.
Στις 17 Απριλίου 2009, ο Υπουργός Οικονομικών σε συνάντηση με τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων δίνει την εξής εντολή: «μην πληρώσεις, άστα για του χρόνου», ενώ παρακάλεσε όσες υποχρεώσεις μπορούν να αναβληθούν για την επόμενη χρονιά να αναβληθούν, γνωρίζοντας μάλλον ότι θα αποχωρήσει ο κουρασμένος που πάνε να μας τον βγάλουν και ήρωα με την δήθεν απόπειρα δολοφονίας του. Με άλλα λόγια, «δεν πληρώνω» και βλέπουμε.
Όταν όμως έγινε ένας που πουλούσε κλειδαριές και λουκέτα και πόμολα,στην οδό Αθηνάς, υπουργός οικονομικών της χώρας ,τι περιμένεις.

ixnos

Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Σε ισχύ τίθεται από την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαρτίου το μέτρο εφαρμογής της θερινής ώρας. Στις 03.00 τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να ρυθμιστούν μία ώρα μπροστά (04:00).

Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου του 2012.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενέργεια πιο φθηνή, πιο καθαρή, 100% ελληνική!

Ενέργεια πιο φθηνή, πιο καθαρή, 100% ελληνική!
Ελληνες ερευνητές επινόησαν μέθοδο για «καθαρή» ενέργεια από Υδρογόνο! Οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ευάγγελος Χριστοφόρου και Νίκος Παπαδόπουλος προτείνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδρογόνο, αξιοποιώντας μάλιστα ένα στοιχείο που υπάρχει άφθονο στον πλανήτη μας: το θαλασσινό νερό!

Τα οφέλη; Η δαπάνη ενέργειας είναι μικρότερη από την ενέργεια εξόρυξης και κατεργασίας του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου, η τεχνική είναι βιομηχανικά υλοποιήσιμη και η ανάπτυξή της μπορεί να γίνει αποκλειστικά…στη χώρα μας.

Plus: Το ΤΕΙ Ηπείρου έχει αναλάβει την ολοκλήρωση της οικονομοτεχνικής μελέτης και την εξεύρεση επενδυτών. Όπως επισημαίνει στο GoodNews ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΜΠ Ευάγγελος Χριστοφόρου η καινοτομία είναι όντως GoodNews διότι:

1. Η δαπάνη ενέργειας για την παραγωγή υδρογόνου όγκου V που θα έχει την θερμική ενέργεια ίση με βενζίνη/πετρέλαιο/φυσικού όγκου V’ είναι αρκετά μικρότερη από την ενέργεια εξόρυξης και κατεργασίας του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου.

2. Είναι βιομηχανικά υλοποιήσιμη και η τεχνική δουλεύει σε θερμοκρασίες κάτω από τους 300oC.

3. Η ανάπτυξή τους μπορεί να γίνει στην χώρα μας χωρίς εισαγωγή τεχνογνωσίας από το εξωτερικό.

Η ισχύς εν τη ενώσει Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΤΕΙ Ηπείρου και συγκεκριμένα με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Κυρίτση, ο οποίος έχει αναλάβει να βοηθήσει στην επιχειρηματική αξιοποίηση της καινοτομίας.

Συγκεκριμένα, έχει κληθεί να συντάξει την οικονομοτεχνική μελέτη, να εκτιμήσει το προϋπολογιζόμενο κόστος ανάπτυξης του συστήματος, καθώς και να προσελκύσει επενδυτές. Για το λόγο αυτό, τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν ειδικές ημερίδες για την παρουσίαση του επιστημονικού επιτεύγματος. «Είναι σημαντικό η αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας να ανοίξει και στα νοικοκυριά, δηλαδή να μπορούν καινοτόμα συστήματα να εφαρμοστούν σε κάθε σπίτι», αναφέρει στο GoodNews ο κ. Κυρίτσης.

Παράλληλα, ο καθηγητής επισημαίνει ότι τις επόμενες μέρες ο ίδιος από κοινού με τον κ. Χριστοφόρου θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την παροχή τεχνογνωσίας. Το υδρογόνο, ως εναλλακτική πηγή ενέργειας Χαρακτηριστικά: Το υδρογόνο είναι διατομικό αέριο σε θερμοκρασία δωματίου, άχρωμο και εύφλεκτο. Λόγω του πολύ μικρού μορίου του απαντάται ελεύθερο σε όχι περισσότερο από το 1% της συνολικής μάζας της γης.

Οφέλη:

• Είναι το πλέον άφθονο στοιχείο στο Σύμπαν.

• Έχει το υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο ανά μονάδα βάρους από οποιοδήποτε άλλο γνωστό καύσιμο, 120.7 KJ/Kg, περίπου 3 φορές μεγαλύτερο από αυτό της βενζίνης.

• Είναι οικολογικό καύσιμο.

• Μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του ρυθμού κατανάλωσης των ορυκτών καυσίμων. Λύσεις για παραγωγή υδρογόνου από νερό Α. Παραγωγή υδρογόνου από το θαλασσινό νερό Οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα χημικό σφουγγάρι που στόχο έχει τη συνεχή δέσμευση και αποδέσμευση των κατιόντων αλκαλίων από το θαλασσινό νερό και τελικά παράγει υδρογόνο.

Πιο αναλυτικά:

Το θαλασσινό νερό περιέχει σε άλατα αλκαλίων (ή αλκαλικών μετάλλων), όπως τα Na, K, και Rb.

Τα μέταλλα αυτά είναι δυνατόν να δεσμευθούν εκλεκτικά χωρίς την κατανάλωση ενέργειας.

Τα διαχωρισθέντα αλκάλια θα παραχθούν εν συνεχεία σε μεταλλική μορφή σε ηλεκτρόδια πλατίνας.

Το παραγόμενο ιώδιο θα συλλέγεται και θα επανατροφοδοτείται στο αρχικό κύκλωμα.

Τα αλκάλια θα διοχετεύονται ελεγχόμενα σε υπερκαθαρό νερό, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται στα αντίστοιχα υδροξείδια με ταυτόχρονη έκλυση υδρογόνου.

Οι ποσότητες που δεν θα αντιδρούν (δεν θα μετατρέπονται σε υδροξείδια) οδηγούν σε εκρηκτική έκλυση θερμικής ενέργειας, η οποία είναι δυνατόν να αποθηκευτεί και να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια, ικανή να τροφοδοτήσει όλο το κύκλωμα.

Οφέλη:

Η δέσμευση των μετάλλων δεν απαιτεί κατανάλωση ενέργειας καθώς δεν αναπτύσσονται χημικοί δεσμοί.

Το υπερκαθαρό νερό και ο οργανικός διαλύτης δεν απαιτούν περιοδική αντικατάσταση εκμηδενίζοντας το κόστος παραγωγής υδρογόνου.

Η δεξαμενή καυσίμου θα περιέχει θαλασσινό νερό, ενώ το προϊόν αυτής θα είναι μόνον υδρατμοί.

Ακόμα, στοιχεία του κυκλώματος θα αποτελούν τα αλκαλικά μέταλλα, μετά το διαχωρισμό τους, κατά το αρχικό στάδιο, από το θαλασσινό νερό.

Τέλος, απαιτείται μηδενική κατανάλωση ενέργειας από εξωτερικές πηγές για τη λειτουργία του κυκλώματος, δηλαδή το κύκλωμα είναι πλήρως αυτοτροφοδοτούμενο.

Β. Παραγωγή υδρογόνου από το νερό με καταλυτική διάσπαση υπό μαγνητικό πεδίο To 1990, οι Tamaura και Tabata από το Πανεπιστήμιο του Τόκυο απέδειξαν ότι ο μαγνητίτης δύναται να διασπάσει καταλυτικά το διοξείδιο του άνθρακα σε μεθάνιο και υδρογόνο, με απόδοση 100%.

Το νερό μπορεί να ακολουθήσει ακριβώς τον ίδιο μηχανισμό σε θερμοκρασία περίπου 280 ΟC: Όταν το νερό προσροφηθεί στον ενεργοποιημένο μαγνητίτη, εισέρχεται ουσιαστικά στα ελλειμματικά σε οξυγόνο ενεργά κέντρα του, ανάγοντας το νερό και απελευθερώνοντας υδρογόνο. Η προτεινόμενη καινοτομία περιγράφεται ως εξής:

Ο μαγνητίτης είναι δυνατόν να παραχθεί με χημική απόθεση ατμών CVD, απευθείας ως μη στοιχειομετρικό οξείδιο (oxygen deficient) και μάλιστα σε μορφή νανοκόκκων (10-100 nm), ώστε να αυξηθεί δραματικά η ειδική επιφάνεια. Με τη μέθοδο αυτή, ο παραγόμενος μαγνητίτης είναι δυνατόν να παραχθεί, είτε σε μορφή υμενίου, είτε ως κατακρημνισθέντα σωματίδια. Εναλλακτικά, θα επιχειρηθεί η παραγωγή σωματιδίων μαγνητίτη υγροχημικά, μέσω συγκαταβύθισης.

Τα σωματίδια, και στις 2 περιπτώσεις, θα ενσωματωθούν σε μήτρα αδρανούς υλικού (π.χ. αλούμινας) με κλασικές τεχνικές. Παράλληλα, δεν θα ενεργοποιηθεί μόνο ο καταλύτης, θα ενεργοποιηθούν και τα μόρια του νερού αυξάνοντας την απόδοση της αντίδρασης. Μια μέση τιμή τροφοδοσίας του καταλύτη με υδρατμούς θα κυμαίνεται κοντά στα 30 l/h.

Παράλληλα, είναι πιθανή η λειτουργία του συστήματος σε συνεχή τρόπο, δηλαδή η παραγωγή υδρογόνου υπό μόνιμη επιβολή μαγνητικού πεδίου και εναλλασσόμενου ρεύματος. Μελλοντικοί στόχοι Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ΕΜΠ είχαν γίνει ενέργειες για την εφαρμογή της καινοτομίας στη μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά με το παραγόμενο υδρογόνο από το θαλασσινό νερό. Μάλιστα, η ιδέα προήλθε από φοιτητή του Πανεπιστημίου, αν και γεγονός είναι πως η τεχνολογία δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμη για αυτό το βήμα.
 
ramnousia
Διαβάστε περισσότερα » »

Ισλαμοφασίστας (φυσικά) ο μακελάρης της Τουλούζης +Βίντεο

Έντρομοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή Croix-Daurade της Τουλούζης, όπου βρίσκεται «ταμπουρωμένος» μέσα σε σπίτι ο ύποπτος για τις δολοφονίες τεσσάρων ανθρώπων σε εβραϊκό σχολείο, κάτοικοι, αρχές και όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο ύποπτος ονομάζεται Μοχάμεντ Μέραχ (Mohammed Merah), είναι 24 ετών και είπε νωρίτερα ότι θα παραδοθεί το απόγευμα στις Αρχές. Ωστόσο,...
 όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, ο 24χρονος να συνομιλεί με τους διαπραγματευτές της αστυνομίας.

«Προς το παρόν, δεν μιλάμε άλλο. Οι συνομιλίες έχουν διακοπεί», δήλωσε ο Γκεάν προς δημοσιογράφους, μετά από πολύωρη επιχείρηση στην οποία τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Ο ένοπλος, που υποστηρίζει ότι είναι μέλος της Αλ Κάιντα έχει οχυρωθεί σε σπίτι στην Τουλούζη, το οποίο πολιορκείται από την αστυνομία. Ο Γκεάν πρόσθεσε ότι ο ύποπτος πέταξε από το παράθυρο του σπιτιού ένα περίστροφο Colt με αντάλλαγμα μια «συσκευή επικοινωνίας». Εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του ένα αυτόματο όπλο Ούζι, ένα Καλάσνικοφ και άλλα όπλα, σύμφωνα με τον υπουργό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ξένο πρακτορείο CNN το σπίτι είναι περικυκλωμένο από 300 γάλλους αστυνομικούς της επίλεκτης μονάδας RAID. Το ρεπορτάζ της Le Figaro καταγράφει ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί συσκευή υπέρυθρων ακτίνων για να εντοπίζει τις κινήσεις του υπόπτου μέσα από τους τοίχους του σπιτιού, όπου βρίσκεται.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 10:00 σημειώθηκε δυνατή έκρηξη μέσα στο σπίτι, προκαλώντας πανικό στην περιοχή.

Η μητέρα του ύποπτου, ο αδελφός του και η σύντροφος του τελευταίου βρίσκονται επίσης υπό κράτηση, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Νωρίτερα, ο δράστης απείλησε με την δημοσιοποίηση των βίντεο με τις δολοφονίες στο Διαδίκτυο. Λίγη ώρα πριν τον περικυκλώσουν οι αρχές, ο 24χρονος τηλεφώνησε στην αρχισυντάκτρια του τηλεοπτικού δικτύου France 24 και της είπε ότι έχει βιντεοσκοπήσει «τα πάντα» με μια μικρή κάμερα και ότι σκοπεύσει να τα βγάλει στο Ίντερνετ.

Από την ημέρα που ο «δολοφόνος με το σκούτερ» σκόρπισε τρόμο και θάνατο στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζ, η γαλλική αστυνομία είχε εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο 24χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν στο Αφγανιστάν. Ο ύποπτος τράβηξε την προσοχή των Aρχών από τα συχνά ταξίδια του στις περιοχές που υπάρχουν αναταραχές, στα σύνορα μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν.

Εξήγησε ότι είναι αντίθετος με τον νόμο για την ισλαμική μαντίλα και αγωνίζεται κατά της συμμετοχής της Γαλλίας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Ο ύποπτος δήλωσε ακόμη ότι είναι Μοτζαχεντίν μέλος της Αλ Κάιντα και το έκανε για να εκδικηθεί το θάνατο μικρών παιδιών στην Παλαιστίνη και να πλήξει το γαλλικό στρατό.





Στο Τελ-Αβίβ οι σοροί των θυμάτων από το εβραϊκό σχολείο

Εν τω μεταξύ, σε μία άλλη εξέλιξη το αεροσκάφος που μετέφερε τις σορούς των τεσσάρων θυμάτων της σφαγής έφθασε νωρίς σήμερα στο Ισραήλ.

Το αεροπλάνο των ισραηλινών αερογραμμών El Al, στο οποίο επέβαιναν 50 συγγενείς των θυμάτων και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 05.45 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ.

Η επικήδεια τελετή για τα τέσσερα θύματα της σφαγής σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης άρχισε στην Ιερουσαλήμ, όπου τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν προσέλθει, μεταξύ τους ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

Οι κηδείες τελούνται στο μεγαλύτερο κοιμητήριο της Ιερουσαλήμ, το Χαρ Χαμενουχότ, στη συνοικία Γκιβάτ Σαούλ, στην είσοδο της πόλης.

Σε κλίμα βαρύτατου πένθους ο κόσμος συνοδεύει τους νεκρούς: τον ραβίνο Τζόναθαν Σαντρέλ, τους γιούς του 'Αριε και Γκαμπριέλ και τη μικρούλα Μιριάμ Μονσονεγκό.

Οι γονείς της Μιριάμ, συντετριμμένοι, είναι ανάμεσα σε πολλούς εκπροσώπους της γαλλόφωνης ισραηλινής κοινότητας.

Ο πρόεδρος του ισραηλινού κοινοβουλίου Ρέουβεν Ρίβλιν και ο υπουργός Εσωτερικών Ελίε Γισάι είναι μεταξύ των επισήμων.









Διαβάστε περισσότερα » »

Ερώτηση στην Βουλή για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα των Σκοπίων

Ερώτηση για τους ξεχασμένους Έλληνες των Σκοπίων κατέθεσε προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα και Παιδείας, Γιώργο Μπαμπινιώτη, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κ. Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας να πληροφορηθεί για την επίσημη θέση της Ελλάδας στο συγκεκριμένο θέμα.

Όπως υποστηρίζει ο Αχαιός βουλευτής: «Ο πρόσφατα εκλιπών πρώτος πρόεδρος της Βαρντάρσκας, Κίρο Γκλιγκόρωφ, είχε δηλώσει (10/7/1993) στην τσεχική εφημερίδα «GESKY DENIK» την ύπαρξη μειονότητας 100.000 Ελλήνων στην χώρα του, (άρα ο πραγματικός αριθμός είναι πάνω από 250.000) επικαλούμενος τότε «στατιστικές μελέτες», τις οποίες ουδέποτε βεβαίως είδαμε και κυρίως δεν αποδείχτηκε ή δεν διερευνήθηκε η εγκυρότητα τους».

Πρόσφατα το έγκυρο history-of-macedonia.com έφερε στη δημοσιότητα τη συνέντευξη Γκλιγκόροφ, στην «GESKY DENIK», όπου πριν από 18 χρόνια, ο πρώτος πρόεδρος των Σκοπίων είχε παραδεχτεί ευθέως την ύπαρξη 100.000 Ελλήνων στη χώρα του.

«Στα Βαλκάνια σήμερα ο καθένας συναγωνίζεται τους αριθμούς και το δικό τους έθνος το παρουσιάζουν ως το μεγαλύτερο. Οι Έλληνες δηλώνουν πως ζουν εδώ 250.000 Έλληνες ενώ από τις στατιστικές όμως, είναι μόνον 100.000. Υποτίθεται υπάρχουν μεταξύ 700,000 και 1,000.000 Αλβανών εδώ. Οι Σέρβοι αναφέρουν πως είναι 250,000 και 300.000, όμως η πρόσφατη απογραφή έδειξε, εν τούτοις, πως ο αριθμός του δεν ξεπερνά τις 43.000» είχε δηλώσει συγκεκριμένα ο ίδιος, σε μια συνέντευξη που ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική διπλωματία.

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νίκος Νικολόπουλος, ζητάει με την ερώτηση του, να γίνει τουλάχιστον γνωστό σήμερα, 18 χρόνια μετά την συγκεκριμένη δήλωση του Κίρο Γκλιγκόροφ, εάν και ποιες ενέργειες έγιναν από πλευράς της Ελλάδας και των συναρμόδιων υπουργείων για την διεθνή ανάδειξη, αλλά και ελέγχου του ισχυρισμού του πρώην Σκοπιανού προέδρου.

Τέλος, κάλεσε τους αρμοδίους υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας, να απαντήσουν στο αν προτίθενται να βοηθήσουν στο εξής και πως την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια, αναγνωρίζοντας ο ίδιος τις «πιέσεις» που δέχονται οι συμπατριώτες μας στη γείτονα χώρα

Το Νοέμβριο του 2008, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ.Κώστα Αϊβαλιώτη, η τότε υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, είχε δηλώσει πως: «Στην ΠΓΔΒ δεν εκδηλώνεται συνεκτική ομάδα Ελλήνων, με συνείδηση και δράση εθνικής μειονότητας», παραβλέποντας προφανώς τα όσα ο ίδιος ο Κίρο Γκλιγκόροφ είχε ισχυριστεί.

Ο Ελληνισμός στα Σκόπια, που ο αριθμός τους παραμένει αδιευκρίνιστος, αποτελείται από βλαχόφωνους και ελληνόφωνους της περιοχής γύρω από το Μοναστήρι, όπως και από μέρος πολιτικών προσφύγων που εγκατέλειψαν την Ελλάδα με τη λήξη του εμφυλίου πολέμου και δεν ταυτίστηκαν με την προπαγάνδα των Σκοπίων, περί «Αιγαιατών Μακεδόνων» που «εκδιώχθηκαν» από τις ελληνικές αρχές.

Πρόσφατα, το υπουργείο Εσωτερικών, αποφάσισε να παραχωρήσει εκ νέου την ελληνική ιθαγένεια σε πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν στα Σκόπια και έχουν αφιερώσει τη ζωή της στη προώθηση και στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Π.Θ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί;;;;;;;


Αγαπητοί φίλοι μου, παρακολουθώ το θέατρο του παραλόγου που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα και τα έχω χαμένα!
Εκεί έξω στην κοινωνία υπάρχει ένα λαός οργισμένος, καταπιεσμένος, συκοφαντημένος, αδικημένος λεηλατημένος, προδομένος, οργισμένος που θέλει και αναζητά να δώσει τέλος σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα κατά της Ελλάδος και του Ελληνισμού. Και τι βλέπουμε; Κόμματα, κομματάκια, παρακόμματα, κινήματα, κινηματάκια να διεκδικούν την μοναδικότητα στο τίποτα‼! Λένε και διατυμπανίζουν χωρίς να ντρέπονται , χωρίς αίσθημα πατριωτικής ευθύνης ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, ότι δεν φταίω εγώ αλλά ο άλλος, με τελικό αποτέλεσμα να φταίνε όλοι και κανένας ! Βλέπεις πνευματικούς που φιλοσοφούν εκ του ασφαλούς, κανείς δεν τολμά να βγει μπροστάρης όχι για να γίνει πρωθυπουργός αλλά για να ενώσει το λαό να τον εμψυχώσει να τους αναπτερώσει το ηθικό, την ελπίδα. Μια μεγάλη τεράστια δύναμη είναι εκεί έξω να καταλάβει την εξουσία ειρηνικά με τον όγκο της, αλλά δεν υπάρχει ο κρίκος που θα ενώσει τα κομμάτια , λείπει ο συνδετικός κρίκος γιατί;;;;; Όλοι οι μορφωμένοι πνευματικοί σάπισαν κρύβονται στο καβούκι τους ,γιατί τόση έλλειψη πατριωτισμού;;; Που είναι η φιλοσοφική σας υπερηφάνεια και ο πατριωτισμός που άλλοτε υπήρχε πληθώρα;;; Αυτός ο λαός είναι έτοιμος να ακολουθήσει άντρες γυναίκες με πατριωτισμό, αυτούς που θα ηγηθούν όχι έναν, αλλά πολλούς για να μην είναι ευάλωτη για την ζωή τους, αλλά ούτε να αλλοιωθούν στην διαδρομή. Χρειάζεται ο αγώνας  μπροστάρηδες εργάτες διπλωμάτες, καθαρίστριες  οικονομολόγους, οδοκαθαριστές  στρατιωτικούς,  αγρότες και γιατρούς, εργολάβους,  εργαζόμενους. Αν δεν υπάρχει στον αγώνα αγκαλιά όλος ο κοινωνικός ιστός από όλα τα κοινωνικά επίπεδα, δεν λέγεται αγώνας του λαού αλλά διεκδικήσεις από φατρίες.
Αγαπητοί επαναστάτες αν δεν είσαστε ψεύτες βάλτε ένα θέμα μπροστά και ενωθείτε όλοι σε μια γροθιά για την ανατροπή των προδοτών και μετά με ηρεμία αναπτύσσετε τα προγράμματά σας με δημοψηφίσματα να διαλέξει ο Ελληνικός λαός τον τύπο του συντάγματος και το τρόπο της διακυβέρνησης. Σε διαφορετική περίπτωση δεν διαφέρετε στο ελάχιστο με τους προδότες και το σάπιο πολικό σύστημα.
Ευχαριστούμε τη Χριστίνα 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ραντεβού Δακή – Ορφανίδου με Χρυσοχοΐδη αύριο στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα έχει αύριο το μεσημέρι στις 14:30 ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής και η Δήμαρχος Βοίου Παναγιώτα Ορφανίδου., για το επίμαχο θέμα της δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στη Νεάπολη.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι Υπουργός σε σημερινή του επιστολή προς το Δήμο Βοίου ζήτα από τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει μέχρι το τέλος του μήνα για την υδροδότηση του στρατοπέδου.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Το Πίρι Ρέις "αλωνίζει" στη Μυτιλήνη


Σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βορειοδυτικά της Μυτιλήνης, εισήλθε το μεσημέρι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις".
Το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεννόηση με το Λιμενικό Σώμα γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να γίνουν παραστάσεις προς το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.


Δελαβεκούρας: Χρειάζονται άδειες για θαλάσσιες έρευνες
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γρηγόρης Δελαβέκουρας σημείωσε πως βάσει του Συμφώνου για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 η Τουρκία θα πρέπει να ζητά άδεια για θαλάσσιες έρευνες που πραγματοποιούνται υπεράνω της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος" με το οποίο αποκαλύφθηκε πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαίτησε την έξοδο του Πίρι Ρέις για έρευνες στα διεθνή ύδατα χωρίς να ζητηθεί άδεια αλλά με άτυπη κοινοποίηση των συντεταγμένων μέσω e-mail που εστάλη στο γραφείο του νέου διευθυντή πολιτικών υποθέσεων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ζωγράφου.

Το θέμα που έχει προκύψει είναι ότι σε σχετικό ερώτημα που απέστειλε ο κ. Ζωγράφος στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών η απάντηση ήταν ότι αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται για τις έρευνες των τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο και πως και η ελληνική πλευρά ενημέρωνε ατύπως το τουρκικό υπουργείο όταν πραγματοποιούνταν έρευνες και τα ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο.


Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ήταν στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας σχολίασε απλά πως η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση από το Διεθνές Δίκαιο να ενημερώνει την Άγκυρα χωρίς όμως να αρνείται κατηγορηματικά αυτή την πρακτική.




news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτος καυγάς Παπακωνσταντίνου-Κοντογιώργη: Χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι ο πρώην τσάρος


Μάρτυρες ενός απίστευτου καυγά ανάμεσα στον πρώην υπηρεσιακό υπουργό και καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Γιώργου Κοντογιώργη και του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου έγιναν οι τηλεθεατές του Πρωινού ΑΝΤ1.

Η συζήτηση των δύο καλεσμένων του Γιώργου Παπαδάκη περιστράφηκε γύρω από την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να οργίζεται και να επιτίθεται τόσο στον κ. Κοντογιώργη όσο και στον Γιώργο Παπαδάκη. Ο δημοσιογράφος, μάλιστα, επεσήμανε στον υπουργό Περιβάλλοντος ότι του φέρεται επιθετικά σε αντίθεση με τον ίδιο.

Ο καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης πολλές φορές έφερε σε δύσκολη θέση τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος εκνευρίστηκε και όχι μόνο άρχιζε να φωνάζει αλλά και στη συνέχεια χτύπησε και το χέρι του στο τραπέζι με δύναμη! Ο κ. Κοντογιώργης προσπάθησε με τα επιχειρήματα του να εξηγήσει στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν ήταν μονόδρομος το δίλημμα «χρεοκοπία ή Μνημόνιο», αλλά ο κ. υπουργός Περιβάλλοντος αφού αποποιήθηκε της όποιας ευθύνης του καταλογούν για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, απάντησε με ύφος στον καθηγητή: «Εγώ αυτά τα ακούω βερεσέ»! Ο κ. Κοντογιώργης, μάλιστα, αντέδρασε έκπληκτος λέγοντας «αγνοείτε δηλαδή την κοινωνία;»…

Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου φάνηκε να μιλάει με απρέπεια στον κ. Κοντογιώργη, μη γνωρίζοντας την ιδιότητα του συνομιλητή του, ενώ στη συνέχεια του είπε χαρακτηριστικά: «ξέρω περισσότερα από εσάς γιατί ασχολούμαι με το ζήτημα (σ.σ.: εννοεί το Μνημόνιο, τα μέτρα, κλπ)».

Η παρέμβαση του Γιώργου Παπαδάκη ήταν καίρια καθώς με… στυλ ανέφερε στον υπουργό Περιβάλλοντος τις ιδιότητες του Γιώργου Κοντογιώργη: «Σας τα λέω για να σας συστήσω» επεσήμανε με νόημα στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Και ο κ. Κοντογιώργης, πάντως, σχολίασε αρνητικά την άγνοια του κ. Παπακωνσταντίνου τονίζοντας ότι δείχνει περίτρανα την περιφρόνηση που έχει για μία χώρα που θέλει να διαχειριστεί αλλά δε γνωρίζει ποιοι υπάρχουν στον τομέα της αρμοδιότητάς του.
Με ειρωνικό ύφος ο υπουργός Περιβάλλοντος αποκρίθηκε: «δηλαδή έχω άγνοια επειδή δεν έχω διαβάσει τα βιβλία σας; Ζητώ συγνώμη»...







star
thousandnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κώστας Χαρδαβέλας: Παιχνίδι με τους λαθρομετανάστες σε στρατόπεδο – γκέτο στην Κοζάνη

Ξέρει ότι αυτό το θέμα πονάει πολύ όσους κατοικούν στην εκλογική Α' Περιφέρεια Αθηνών, περιφέρεια που πολιτεύεται και ο Μιχάλης. Κι έριξε χθες το δικό του προ-πασχαλινό βαρελότο: Θα στείλω 1000 λαθρομετανάστες σε στρατόπεδο – γκέτο στην Κοζάνη.


Να ξεκινήσουμε πρώτα με τους αριθμούς για να δούμε τη μέγιστη πολιτική αρλούμπα καθώς στους 150.000 λαθρομετανάστες που μπαινοβγαίνουν στην Αθήνα μόνο οι 1.000 θα σταλούν στην Κοζάνη. Αυτό ήταν, η λύση του προβλήματος.

Σε μια εποχή που το 65% των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη μπαίνουν από την Ελλάδα κι από πέρυσι αυξήθηκε κατά 350% η είσοδός τους από τον Έβρο είναι τουλάχιστον γραφικό να μιλάμε για 1.000 που θα σταλούν στην Κοζάνη.

Πάμε όμως παρακάτω για να δείτε πώς κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Θα πάνε λένε τους 1000 λαθρομετανάστες να τους βάλουν σε ένα πρώην στρατόπεδο στην Κοζάνη μέσα σε σκηνές και κάποια παλιά κτίρια που υπάρχουν εκεί.

Θαυμάσια.

Να σας πω εγώ λοιπόν τώρα ότι όταν το συγκεκριμένο στρατόπεδο λειτουργούσε σαν μονάδα πεζικού, οι εγκαταστάσεις αποχέτευσής του μπορούσαν δύσκολα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες το πολύ 200 στρατιωτών. Και τώρα θα πρέπει να εξυπηρετήσουν τις αν'αγκες 1000 ανθρώπων.

Και κάτι ακόμα. Το στρατόπεδο αυτό εκτείνεται σε μία περιοχή 180 στρεμμάτων, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 150 μόνο μέτρων από τα πρώτα σπίτια της Νεάπολης Κοζάνης.

Ποιος θα περιφρουρεί μία τέτοια έκταση για να μην σκορπίσουν πάλι οι λαθρομετανάστες και να επιστρέψουν στη ν Αθήνα; Εκτός κι αν προτιμήσουν να μείνουν εκεί και να κάνουν τη Νεάπολη Κοζάνης ότι είναι σήμερα οι σκοτεινοί πάροδοι της πλατείας Ομονοίας.

Άρα; Άστα ρε Μιχάλη ωραίο το προεκλογικό σου παραμύθι αλλά είναι κρίμα να κοροϊδεύεται πάλι όλος αυτός ο βασανισμένος κόσμος του κέντρου της Αθήνας.

kozan.gr


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Επαναλειτουργία μπρικετάδικου της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Την επαναλειτουργία του εργοστασίου παραγωγής μπρικέτας - λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα προτείνει με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης, με αφορμή την αυξανόμενη ζήτηση εναλλακτικής λύσης φθηνού καύσιμου υλικού για θέρμανση στη Δυτική Μακεδονία και στην ορεινή Ελλάδα.


Ο κ. Κασαπίδης επισημαίνει τη χρησιμότητα του εργοστασίου την παρούσα περίοδο, κατά την οποία η οικονομική συγκυρία και η διαρκής άνοδος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης επιβαρύνουν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Παράλληλα, τονίζει ότι η λειτουργία του εργοστασίου θα προσφέρει θέσεις εργασίας στην Π.Ε Κοζάνης που εμφανίζει υψηλότατα ποσοστά ανεργίας και θα περιορίσει το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου

ΘΕΜΑ: Επαναλειτουργία μπρικετάδικου της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα


Ο βαρύς χειμώνας της φετινής χρονιάς σε συνδυασμό με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στη χώρα, ανέδειξε την αναγκαιότητα για εναλλακτικές λύσεις φθηνού καύσιμου υλικού για θέρμανση στη Δυτική Μακεδονία και στην ορεινή Ελλάδα.
Επίσης εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας πολλών συμπολιτών μας και της παρατεταμένης βαρυχειμωνιάς παρατηρήθηκαν φέτος φαινόμενα λαθροϋλοτομίας, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών για θέρμανση με το χαμηλότερο κόστος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η θερμογόνος δύναμη της μπρικέτας, κυμαίνεται από 3,5 έως 4,5 χιλιοθερμίδες το κιλό, ενώ του ξύλου, αναλόγως του είδους είναι περίπου η μισή.
Επειδή πριν από 4 χρόνια σταμάτησε η παραγωγή μπρικέτας - λιγνίτη από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα,
Επειδή η αναζήτηση των οικονομικότερων λύσεων για θέρμανση είναι βασική προτεραιότητα για τους κατοίκους των περιοχών της χώρας με βαρύ χειμώνα,
Επειδή η πιο φθηνή λύση μέχρι σήμερα για θέρμανση φαίνεται πως είναι το καύσιμο ξύλο,
Επειδή η φθηνότερη εγχώρια λύση που μπορεί να προκύψει για την κάλυψη των αναγκών, ιδίως, των οικονομικά αδύναμων συνανθρώπων μας μπορεί να είναι η χρήση μπρικέτας λιγνίτη, δεδομένου ότι το κόστος παραγωγής ενός τόνου ανέρχεται στα 16,
Επειδή η χρήση της μπρικέτας λιγνίτη είναι και «λιγότερο» επιβλαβής για το περιβάλλον σε σχέση με τις λαθροϋλοτομίες,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να πείσετε τη ΔΕΗ για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής μπρικέτας - λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα, η οποία θα δώσει και φθηνό καύσιμο στους πολίτες της χώρας αλλά και νέες θέσεις εργασίας στην Π.Ε. Κοζάνης που εμφανίζει υψηλότατα ποσοστά ανεργίας;

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξέρετε τι τραβάει η Μέρκελ που μας δανείζει ;; BINTEO


 Άκουσον, άκουσον...
Θα πρέπει να λυπηθούμε την κ. Μέρκελ γιατί μας δανείζει....
Μας δανείζει τοκογλυφικά και εμείς θα πρέπει την λυπηθούμε γιατί τραβάει πολλά κάθε φορά που πάει στην Γερμανική Βουλή να ζητήσει δάνειο για την Ελλάδα!!!
Δάνεια τοκογλυφικά που μας απομυζούν το αίμα και μας οδηγούν στην καταστροφή και στην εξαθλίωση
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου...


"Η κα Μέρκελ κάθε φορά που πηγαίνει στο Γερμανικό κοινοβούλιο για να πάρει ένα δάνειο για την Ελλάδα, αισθάνεται πάρα πολύ καλά;;.. που παραλίγο να χάσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφίας εξ αιτίας αυτού ;"
Διαβάστε περισσότερα » »

Αόρατες στολές Ελληνικής κατασκευής και σχεδίασης δοκιμάζουν οι ειδικές δυνάμεις.


Με νέα σχεδίαση στην παραλλαγή, έτσι ώστε να την καθιστά πρακτικά αόρατη, η νέα στολή του στρατού που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Ελλάδα, δοκιμάζεται ήδη από τις ειδικές δυνάμεις. 
Η νέα στολή του Έλληνα στρατιώτη έχει «ψηφιακή» παραλλαγή! Το ΓΕΣ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του προσωπικού του και κάλυψης των αναγκών επιβίωσης και εκπλήρωσης της αποστολής του σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης, ξεκίνησε τη...
διαδικασία αξιολόγησης των ψηφιακών στολών μάχης. Στο νέο σχέδιο παραλλαγής, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, οι «σκιές» των χρωμάτων έχουν σπάσει σε μορφή τετραγωνικών ψηφίδων με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ο χρωματισμός του υφάσματος αλλάζει (διατηρώντας βέβαια το βασικό του χρώμα) ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, προσαρμοζόμενος καλύτερα στον χρωματισμό του περιβάλλοντος χώρου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η δυνατότητα εντοπισμού ενός στρατιώτη (με απλά μέσα παρατήρησης) έως και 50%! Οι ψηφιακές στολές μάχης σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από το Στρατιωτικό Εργοστάσιο 700 ΣΕ, σύμφωνα με προδιαγραφές που εξέδωσε η Διεύθυνση Υλικού Πολέμου. Οι αλλαγές που επήλθαν σε σχέση με την κλασική παραλλαγή έχουν να κάνουν με τον χρωματισμό αλλά και με το σχέδιο και το κόψιμο της στολής (στις νέες στολές μεταξύ των άλλων, το κάτω μέρος του χιτωνίου θα μπαίνει μέσα στο παντελόνι). Οι ψηφιακές στολές έχουν ήδη χορηγηθεί σε μονάδες των ειδικών δυνάμεων, προκειμένου να δοκιμαστούν για ένα εξάμηνο, κάτω από όλες τις συνθήκες και να αξιολογηθούν.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ --- ΠΙΚΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ....!!! ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ..!!!!!‏


Πικρά λόγια για την Ελλάδα

Όλα καλά και περίκαλα τά ’χουμε με την πατρίδα. Με το έθνος, την ιστορία μας, και τούς «αρχαίους ημών πρόγονοι».
Μόνο που ξεχάσαμε ένα. Πως εμείς οι νέοι με τους αρχαίους έλληνες έχουμε τόσα κοινά, όσα ο χασαποσφαγέας με τις κορδέλες, και η μοδίστρα με τα κριάρια.
Κι από την άλλη φουσκώνουμε και κορδώνουμε, και τουρτουφίζουμε για «τσι γεναίοι πρόγονοι» σαν τι; Όπως εκείνος ο τράγος του Σικελιανού, που εσήκωνε το απανωχείλι του, εβέλαζε μαρκαλιστικά, και οσφραινότανε όλο το δείλι την αρμύρα στη θάλασσα της Κινέττας.
Αλλίμονο. Η δάφνη κατεμαράνθη. Έτσι δεν εψιθύριζε ο Σολωμός στο Διάλογο κλαίγοντας; Η δάφνη κατεμαράνθη.
Όταν είσαι μέσα στό μάτι του κυκλώνα, είναι δύσκολο νά ’χεις εικόνα για τα γύρω σου. Και ζώντας μέσα στη χώρα δεν έχουμε εικόνα για τη σημερινή Ελλάδα.
Αρχές του 1993 έγινε μια εκδήλωση στο Παρίσι από έλλληνες καλλιτέχνες για την ασβολερή Κύπρο. Εκείνο το θαλασσοφίλητο νησί.
Εκεί, ένας δημοσιογράφος ερώτησε τρεις τέσσερες έγκριτους έλληνες που ζουν μόνιμα στη Γαλλία μια ερώτηση καίρια.
Για ειπέτε μου, τους είπε, εσείς που όντας μακρυά από την Ελλάδα βλέπετε με άλλο μάτι, το αληθινό του νοσταλγού και του πάσχοντα. Με το μάτι του Οδυσσέα. Τι γνώμη έχει το παγκόσμιο κοινό για τη σύγχρονη Ελλάδα; Τη βλέπει τάχατες και τη νομίζει όπως εμείς εκεί κάτου στο Κακοσάλεσι και στην Αθήνα;
Η απόκριση που μου δώσανε και οι τέσσερες ξαναζωντάνεψε, τίμιε αναγνώστη, τις σπαθιές που δίνανε οι ντελήδες του Κιουταχή στη μάχη του Ανάλατου. Όταν πια είχε πέσει ο τρανός Καραϊσκάκης.
-Ποιά Ελλάδα, μακάριε άνθρωπε, του είπανε. Μιλάς για ίσκιους στη συνεφιά. Και για σύνεφα στην αιθρία. Για τον έξω κόσμο Ελλάδα δεν υπάρχει. Κανείς δε την ξέρει, κανείς δεν τη μελετάει, κανείς δεν τη συλλογάται. Δεν άκουσες το παλιό μοιρολόϊ;

Κλάψε με, μάνα, κλάψε με,
Και πεθαμένο γράψε με.

Άκουσε λοιπόν, και μάθε το. Και κει που θα γυρίσεις, να το ειπείς και να το μολογήσεις. Η Ελλάδα είναι σβησμένη από τον κατάλογο των εθνών. Αν στείλει κάποτε στους ξένους κανένα παράπονο η κανένα παρακαλετό, το συζητούν πέντε δέκα άνθρωποι της διπλωματίας σε κάποιο γραφείο, και παίρνουνε την απόφαση, όπως εμείς παραγγέλνουμε καφέ στο καφενείο και στα μπιλιάρδα.
Αυτή είναι η εικόνα που έχουν οι ξένοι για την Ελλάδα. Κι ο σουλτάνος το γομάρι δεν ξέρει τι του γίνεται. Έτσι δεν είπε ο πασάς της Σκόντρας, όταν ακούστηκε ότι οι ραγιάδες σηκωθήκανε στο Μοριά; Τώρα γυρίστηκε η τάξη. Σουλτάνος είναι ο έλληνας πολιτικός.
Λάβε την σύγχρονη Ελλάδα σαν ποσότητα και σαν ποιότητα, για να μιλήσουμε με «κατηγορίες». Κι έλα να μας περιγράψεις τι βλέπεις.
Σαν ποσότητα πρώτα. Αν αντικρύσουμε τον πληθυσμό της γης σε κλίμακα μικρογραφική ένα προς πέντε εκατομμύρια, 1:5Χ106, θα βρούμε πως ο πληθυσμός του πλανήτη μας είναι ένα χωριό από χίλιους κατοίκους. Ανάμεσα σ’ αυτούς τους χίλιους οι έλληνες είμαστε δύο άνθρωποι, που τρεκλοπατάμε και αρκουδίζουμε μέσα στο πλήθος. Ζαλισμένοι και φουκαράδες ξετρέχουνε να συναντηθούν μεταξύ τους. Αν τα καταφέρουν να μη σκυλοφαγωθούν, ζητούν να συνεννοηθούν με τους άλλους. Σε μια γλώσσα που δε μιλιέται, λίγο πρικοιούλι, χρώμα τέτζερη αγάνωτου, ζουνάρι, βέλεσι, φούντα, κι αμάν αμάν. Σερβιτόροι και αγωγιάτες όλοι μας. Και κακοί σαράφηδες του μάρμαρου, του ήλιου, και της θάλασσας.
Σαν ποιότητα ύστερα. Είμαστε ένας λαός χωρίς ταυτότητα. Με μιά ιστορία που ο ίδιος τη νομίζει λαμπρή. Και απορεί, πως και δεν πέφτουν οι ξένοι ξεροί μπροστά στο μεγαλείο της.
Οι ξένοι όμως, σαν συλλογιούνται την ελληνική ιστορία, την αρχαία εννοώ, γιατί τη νέα δεν την έχουν ακούσει, και βάλουν απέναντί της εμάς τους νεοέλληνες, φέρουν στο μυαλό τους άλλες παραστάσεις. Φέρνουν στο μυαλό τους κάποιους καμηλιέρηδες που περπατούν στο Καρνάκ και στη Γκίζα. Τι σχέση ημπορεί νά’ χουν συλλογιούνται ετούτοι οι φελάχοι του Μισιριού σήμερα με τους αρχαίους Φαραώ, και το βασιλικό ήθος των πυραμίδων τους.
Την ίδια σχέση βρίσκουν οι ξένοι στους σημερινούς έλληνες με τους αρχαίους. Οι θεωρίες των διαφόρων Φαλμεράυερ έχουν περάσει στους φράγκους. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι τους αποσβολώσαμε με τους ιστορικούς, τους γλωσσολόγους, και τους λαογράφους μας. Λάθος. Κρύβουμε το κεφάλι με το λιανό μας δάκτυλο.
Και βέβαια. Πως μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού ο μεγάς γλωσσολόγος Γ. Χατζιδάκις έλεγε αυτά που μας έλεγε, - ορθά- κι από την άλλη έβριζε το Σολωμό μας αγράμματο, και τη γλώσσα του σκύβαλα και μαλλιαρά μαλλιά.
Σχέση με τους αρχαίους έλληνες έχουμε εμείς, λένε οι γάλλοι, οι εγγλέζοι και οι γερμανοί. Εμείς, που τους ανακαλύψαμε, τους αναστυλώσαμε, τους εξηγήσαμε.
Για τους ευρωπαίους οι νεοέλληνες είμαστε μια δράκα ανθρώπων απρόσωπη, ανάμεσα σε βαλκανιλίκι, τουρκολογιά και αράπηδες. Ειμαστε οι ορτοντόξ. Με το ρούσικο τυπικό στη γραφή, με τους κουμπέδες και τους τρούλους πάνω από τα σπίτια των χοριών μας, με ακτινογραφίες σωμάτων και σκουληκόμορφες φιγούρες αγίων στούς τοίχους των εκκλησιών.
Οι ευρωπαίοι βλέπουν τους πολιτικούς μας να ψηφίζουν στή Βουλή να μπει το «ορθόδοξος» στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, κατά τη διαταγή των παπάδων, και κοιτάζουν ανακατωμένοι και ναυτιάζοντας κατά το θεοκρατικό Ιράν και τους Αγιατολάχους.
Τέτοιοι οι βουλευτές μας, ακόμη και της Αριστεράς . «Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί (sic) εκατάστρεψαν το έθνος». Έτσι γράφει ο Παπαδιαμάντης.
Θέλεις νά `χεις πιστή εικόνα του νεοέλληνα; Λάβε το ράσο του γύπα και του κόρακα. Λάβε τις ασπιδωτές κοιλιές των ιερέων, το καλυμμαύκι Μακαρίου Β΄ της Κύπρου. Και τα γένεια τα καλογερικά, που κρύβουν το πρόσωπο, καθώς άκοσμοι αγκαθεροί φράκτες τους αγρούς. Και τις κουκουλωμένες καλόγριες, την άλλη έκδοση του φερετζέ της τούρκισσας, και έχεις το νεοέλληνα φωτογραφία στον τοίχο.
Απέναντι σε τούτη τη μελανή και γανιασμένη φοβέρα φέρε την εικόνα του αρχαίου έλληνα για να μετρήσεις τη διαφορά.
Φέρε τις μορφές των νέων σωμάτων, τις ευσταλείς και τις διακριτικές. Να ανεβαίνουν από την Ολυμπία και τους Δελφούς, καθώς λευκοί αργυρόηχοι κρότοι κυμβάλων. Τους ωραίους χιτώνες τους χειριδωτούς, και τα λευκά ιμάτια τα πτυχωτά και τα ποδήρη. Τα πέδιλα από δέρματα μαροκινά, αρμοσμένα στις δυνατές φρέρνες.
Φέρε την εικόνα που μας αφήσανε οι γυναίκες της αρχαίας Ελλάδας. Οι κοντυλογραμμένες, με τις λεπτές ζώνες, τον κυανό κεφαλόδεσμο, και το ζαρκαδένιο τόνο του κορμιού. Οι ελληνίδες του Άργους και της Ιωνίας, οι λινές και οι φαινομηρίδες. Τρέχουνε στα όρη μαζί με την Αταλάνδη. Και κοιμούνται στα κοιμητήρια σαν την Κόρη του Ευθυδίκου.
Όλες και όλοι στηριγμένοι χαρούμενα σε κάποια μαρμάρινη στήλη, σ’ ένα λιτό κιονόκρανο, σε μια κρήνη λευκή της Αγοράς. Με περίγυρα τους ωραίους γεωμετρημένους ναούς, αναπαμένους στο φως και στην αιθρία. Άνθρωποι, και θεοί, και αγάλματα ένα..
Όλα ετούτα, για να συγκρίνεις την παλαιή και τη νέα Ελλάδα, να τα βάλεις και να τα παραβάλεις. Και στήσε το φράγκο από δίπλα, να τα κοιτάει και να τα αποτιμά. Με το δίκιο του θα `χει να σου ειπεί: άλλο πράμα η μέρα και το φως, και άλλο η νύχτα και οι μαύροι βρυκολάκοι. Δε γίνεται να βάλεις στο ίδιο βάζο υάκινθους και βάτα.
Και κάπου θα αποσώσουν επιτιμητικά την κρίση τους: -Ακούς αναίδεια; Να μας ζητούν κι από πάνω τα ελγίνεια μάρμαρα. Ποιοί μωρέ; Οι χριστιανοχομεϊνηδες;

Αλλά είναι καιρός από τις ασκήσεις επί χάρτου να περάσουμε στα πεδία των επιχειρίσεων. Να κοιτάξουμε την πυρκαγιά που αποτεφρώνει το σπιτάκι μας.
Γιατί είμαστε σβημένοι από τον κατάλογο των εθνών; Γιατί η Μακεδονία γίνεται Σκόπια, η Κύπρος γίνεται τουρκιά, το Αιγαίο διεκδικιέται ως το mare nostrum των οθωμανών; Γιατί ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε πρόσφατα στην Αθήνα, ότι είμαστε μια επαρχία του παλιού οθωμανικού κράτους, που αποσχίσθηκε και πρέπει να μας ξαναπροσαρτήσουν; Γιατί ο Μπερίσα της Αλβανίας έχει να λέει πως οι έλληνες κάνουν διπλωματία που έρχεται από το Μεσσαίωνα και τους παπάδες; Γιατί ο Αλέξανδρος βαφτίζεται Ισκεντέρ, και ο Όμηρος Ομέρ Βρυώνης; Γιατί οι διακόσιες χιλιάδες έλληνες της Πόλης γίνανε χίλοι, και οι τούρκοι της Δυτικής Θράκης θρασομανούν, και γίνουνται όγκος κακοήθης που `τοιμάζει μεταστάσεις;
Γιατι δυό από τους πιό σημαντικούς μας ποιητές ο μέτριος Σεφέρης κι ο μεγάλος Καβάφης, καταγράφουνται στις διεθνείς ανθολογίες και τους ποιητικούς καταλόγους μισό έλληνες μισό τούρκοι;
Γιατι όλα τα εθνικά μας δίκαια ευρωπαίοι και αλβανοί, βουλγαροι και εβραίοι, ορθόδοξοι και ρούσοι, τούρκοι και βουσμανοαμερικανοί τα βλέπουν σαν ανόητες και μίζερες προκλήσεις, σαν υλακές και κλεφτοεπαιτίες; Ποιά τύφλωση μας φέρνει να μη βλέπουμε ότι στα μάτια των ξένων εκαταντήσαμε πάλι οι παλαιοί εκείνοι γρεκολιγούρηδες; Οι esurientes graeculi του Γιουβενάλη και του Κικέρωνα;

Το πράγμα έχει και περιγραφή και ερμηνεία.
Μέσα στη χώρα, στην παιδεία δηλαδή και την παράδοσή μας, εμείς περνάμε τους εαυτούς μας λιοντάρια, εκεί πού οι έξω από τη χώρα μας μας βλέπουνε ποντίκια. Θαρούμε πως είμαστε τα παιδόγκονα του Αριστοτέλη και του Αλεξάνδρου. Οι ξένοι όμως σε μας βλέπουνε τις μούμιες πού βρέθηκαν σε κάποια ασήμαντα Μασταβά. Γιατί;
Τα διότι είναι πολλά. Όλα όμως συρρέουν σε μια κοίτη. Σε μια απλή εξίσωση με δυό όρους και ένα ίσον. Είναι `τη: νεοέλληνες ίσον ελληνοεβραίοι.
Αν εφαρμόσουμε αυτή την εξίσωση στα πράγματα,θα μας δώσει δύο γινόμενα. Το πρώτο είναι ότι ζούμε σε εθνική πόλωση. Το δεύτερο, ακολουθία του πρώτου, ότι ζούμε χωρίς εθνική ταυτότητα.
Οι νεοέλληνες είμαστε ένα γέννημα μπασταρδεμένο και νόθο. Ούτε ίπποι ούτε όνοι, ούτε όνισσες ούτε φοράδες. Είμαστε μούλοι. Δηλαδή μουλάρια. Και τα μουλάρια δεν γεννούν.
Ότι οι νεοέλληνες είμαστε ελληνοεβραίοι σημαίνει το εξής: ενώ λέμε και φωνάζουμε και κηρύχνουμε ότι είμαστε έλληνες, στην ουσία κινιόμαστε και υπάρχουμε και μιλάμε σαν να είμαστε εβραίοι.
Αυτή είναι η αντίφαση. Είναι η σύγκρουση και η αντινομία που παράγει την πόλωση. Και η πόλωση στην πράξη γίνεται απώλεια της εθνικής ταυτότητας. Και το τελευταίο τούτο σημαίνει πολλά.
Στήν πιό απλή διατύπωση, σημαίνει να `σαι τουρκόγυφτας, και να ζητάς να σε βλέπουν οι άλλοι πρίγκηπα. Σημαίνει νά `σαι η μούμια των Μασταβά, και να ζητάς από τους ευρωπαίους να σε βλέπουν ιδιοκτήτη της Ακρόπολης. Σημαίνει να σε θωρείς λιοντάρι, και οι ξένοι να σε λογαργιάζουνε πόντικα.


Τους ξέρει κανείς;

...Να μας πούνε δηλαδή, αν έχουνε ακουστά τα ονόματα:Εμπεδοκλής, Αναξίμανδρος, Αριστόξενος ο Ταραντινός, Διογένης ο Λαέρτιος, Αγελάδας, Λεύκιππος, Πυθαγόρας ο Ρηγίνος, Πυθέας που στον καιρό μας σημαίνουν αντίστοιχα Αϊνστάιν, Δαρβίνος, Μπετόβεν, Έγελος, Μιχαήλ Άγγελος, Μαξ Πλάνκ, Ροντέν, Κολόμβος.
Να μας μιλήσουν για κάποιους όρους σειράς και βάσης, όπως σφαίρος στον Εμπεδοκλή, κενό στο Δημόκριτο, εκπύρωση στον Ηράκλειτο, μηδέν στον Παρμενίδη, κατηγορία στον Αριστοτέλη, τόνος στους Στωικούς.
Να μας ειπούν οι κάθε λογής έλληνες επιστήμονες τι λέει η λέξη ψυχρά φλογί στον Πίνδαρο, μεταβάλλον αναπαύεται στον Ηράκλειτο, δακρυόεν γελάσασα στον Όμηρο,χαλεπώς μετεχείρισαν στο Θουκυδίδη…
Να μας ειπούνε, πόσοι φιλόλογοι, έξω από τα σχολικά κολλυβογράμματα έχουν διαβάσει στο πρωτότυπο τρεις διαλόγους του Πλάτωνα, δύο Νεμεόνικους του Πινδάρου, την Ωδή στην αρετή του Αριστο-τέλη, έναν Ομηρικό Ύμνο. (Και αυτό δεν είναι ραψωδία).
Και για να μας πιάσει τεταρταίος και καλπάζουσα, να μας ειπεί ποιός γνωρίζει και διδάσκει από τους ειδικούς προφεσσόρους στα πανεπιστήμια ότι οι τρεις τραγικοί ποιητές μας στη βάση τους είναι φυσικοί επιστήμονες, ότι στη διάλεξή του για την αρετή ο Πλάτων έκαμε στους ακροατές του ένα μάθημα γεωμετρίας, ότι η Ακρόπολη των Αθηνών είναι δωρικό, και όχι ιωνικό καλλιτέχνημα, ότι η διδασκαλία τραγωδίας στον θέατρο ήταν κήρυγμα από άμβωνος ότι η θρησκεία των ελλήνων ήταν αισθητική προσέγγιση των φυσικών φαινομένων.
Δεν νομίζω, αναγνώστη μου, ότι σε όλα αυτά τα επίπεδα η έρευνά μας θα δώσει ποσοστά γνώσης και κατοχής σε βάθος του κλασικού κόσμου από τους νεοέλληνες που να υπερβάινουν τους δύο στους χίλιους.
Τι φωνάζουμε τότε, και φουσκώνουμε, και χτυπάμε το κούτελο στο μάρμαρο ότι είμαστε έλληνες; Για το θεό δηλαδή. Παράκρουση και παραφροσύνη.


Αυτούς;

Από το Ελληνικό ερχόμαστε στο Εβραίικο. Ερωτάμε το ίδιο στατιστικό δείγμα, το ευρύ και το πλήρες, αν έχουν ακουστά τα ονόματα Μωϋσής, Αβραάμ, Ησαϊας, Ηλίας με το άρμα, Νώε, Βαφτιστής, Εύα η πρωτόπλαστη, Ιώβ, ο Δαναήλ στο λάκκο, η Σάρα που γέννησε με εξωσωματική. Και όχι μόνο τα ονόματα, αλλά και τις πράξεις ή τις αξίες που εκφράζουν αυτά τα ονόματα.
Υπάρχει γριά στην επικράτεια που να μην ξεύρει τούτους τους εβραίους; Δεν υπάρχει ούτε γριά, ούτε ορνιθοκλόπος στις Σποράδες, ούτε κλεφτογιδάς στην Κρήτη. Εδώ τα ποσοστά αντιστρέφουνται. Στους χίλιους νεοέλληνες τα ναι γίνουνται ενιακόσια τόσα, και τα όχι δύο. Και δεν ξεύρουν μόνο τα ονόματα, αλλά είναι έτοιμοι να σου κάνουν αναλύσεις στην ουνιβερσιτά και στην ακαντέμια για τις ηθικές και άλλες αξίες που εκφράζει το κάθε όνομα.
Το ίδιο συμβαίνει και για φράσεις όπως Προς Κολασσαείς, Προς Κορινθίους, Εκ του κατά Λουκάν.Εδώ μάλιστα μεγάλος αριθμός νεοελλήνων ξεύρει απόξω ολόκληρα χωρία και περικοπές. Μόνο που συμβαίνει κάποτε να ακούσετε τους ψαλτάδες στις εκκλησίες το Χριστός Ανέστη να το ψέλνουν, όπως εκείνος ο απόστρατος χωροφύλακας του Παπαδιαμάντη μας:

Κστό – μπρε – Κ’στος ανέστη
εκ νεκρών θανάτων
θάνατον μπατήσας
κ’ έντοις – έντοις - μνήμασι
ζωήν παμμακάριστε

Και το άλαλα τα χείλλη των ασεβών,

Άλαλα τα χείλη, οι κερατάδες.

Και δόστου να το γυρίζουν άλλοτε στον αμανέ και άλλοτε στο κλέφτικο.
Το ίδιο συμβαίνει, αν τους ειπείς για τόπους όπως Ιορδάνης, Γαλιλαία, Γεσθημανή (sic), Όρος Σινά, Καπερναούμ. Τιβεριάς. Αν όμως τους ειπείς για Βάσσες ή Φιγαλία, για Αργινούσες ή Πλημμύριον, για Περίπατο ή Κήπο (περιπατητικοί, επικούρειοι), σου απαντούν, όπως ο Μακρυγιάννης. Όταν είδε το Σκούρτη και τους άλλους ναυάρχους στα όρη να οδηγούν σε μάχη τους στρατιώτες του Νικηταρά με ναυτικά παραγγέλματα:
-Τι όρτζα, πόρζα, και γαμώ το καυλί του μας λέει ο κερατάς;

Το ίδιο συμβαίνει, αν ζητήσεις να σου αναλύσουν την επί του Όρους Ομιλία, ή να σου τραβήξουνε διάλεξη περί νηστείας, περί προσευχής, περί του «Δεύτε οι ευλογημένοι....». Ο κάθε νεοέλληνας εδώ είναι πτυχιούχος και ειδήμονας. Είναι κληρονόμος και καθηγητής. Ξέρει να ταϊσει άχυρα το σκυλί του, και κόκαλα το γαϊδούρι του. Γνώση και πίστη και σοφία, που να ιδούν τα μάτια σου και να μην πιστεύει ο νους σου.


Η εθνική μας σχιζοφρένεια

Ποιός είναι ο Γρηγόριος ο Ε΄; Είναι ο πατριάρχης που έσκασε από το κακό του, γιατί τον εμποδίσαν και δεν επρόφταξε να αφορίσει το Ρήγα. Το μεγαλομάρτυρα Ρήγα.
Ποιός είναι ο Γρηγόριος ο Ε΄; Είναι ο πατριάρχης που βλέπουμε τον ανδριάντα του μπροστά στο εθνικό πανεπιστήμιο. Δίπλα στο Ρήγα. Πού ξανακούστηκε τέτοιο κυλώνειο άγος! Ο Λεωνίδας κι ο Εφιάλτης αγκαλιά. Η ελληνική σχιζοφρένεια αγαλματοποιημένη μπροστά στα πόδια της ελληνικής παιδείας. Μπροστά στο αγνό βάθρο του μέλλοντος των παιδιών μας.
Αυτή η συμβολική στιγμή και εικόνα, ο Γρηγόριος Ε΄ δίπλα στο Ρήγα μπροστά στο πανεπιστήμιο, είναι το σύμβολο παλλάδιο της μουλαροσποράς μας.
Ο καημένος ο Κολοκοτρώνης. Είπε κάποτε πως μια μέρα το πανεπιστήμιο θα γκρεμίσει το παλάτι. Λάθος σοφέ, μου γέρο.
Γιατί αφόντας εστήσανε μπροστά στο πανεπιστήμιο τον πατριάρχη, η νεότερη Ελλάδα είχε παίξει πια τη ζαριά της στο Ρουβικώνα. Είχε πάρει το δρόμο της. Τη στράτα του κακού και της ανεμοζάλης. Η Ελλαδοελλάδα αποσύρθηκε, άκρα πικραμένη και περήφανη. Και άφηκε την Εβραιοελλάδα να ξερογλείφεται σα μαϊμού απάνου στη σκηνή του καραγκιόζη:
Γειά σου, μάνα μου Ελλάς,
Είμαι κλεφτοφουκαράς.
Η σμαρδή και φαναριώτικη πολιτική στον Αγώνα, με Μαυροκορδάτο και Κωλέττη και παπάδες, θα περάσει ύστερα, και θα δώσει το ρυθμό και τον τόνο της στην πολιτική ιστορία της «νεότερης Ελλάς».
Φατρίες, κομματισμός, αρριβισμός, βουλευτοτσιφλικάδικα. Εθνική αφασία, ξενοκίνητα νήματα της μαριονέττας, το αγγλόφιλο, το γαλλόφιλο, το ρωσόφιλο. Πολιτική του ρουσφετιού και της ασυδοσίας, δουλοφροσύνη, λεονταρισμοί, απαξία, ιδιοτέλεια. Ό,τι ανθίζει πια, κι ό,τι καρπίζει σήμερα στη χώρα. Νούλες και κουλούρηδες, χάχηδες και σάκηδες, ντόρες και ντορήδες. Περάστε κόσμε.
Έξω από τα λίγα αργά φωτεινά διαλείμματα. Τ αγγελικό και μαύρο φως του ποιητή. Που ο ένας θα περάσει μια Κυριακή πρωί μπροστά στον αη-Σπυρίδωνα. Που ο άλλος θα ειπεί κατάδακρυς: ώστε λοιπόν, ανθ’ ημών Γουλιμής! Και ο τρίτος θα σημειώσει σιωπηλά στο καλεντάρι του: 1 Νο-εμβρίου 1920.
Η τελευταία πράξη της τραγωδίας, η ταφόπλακα δηλαδή που σκέπασε το φονικό, ανάλογη με την ταφόπλακα του 843 που έθαψε την αρχαία Ελλάδα, ήταν το διάταγμα του ελλληνικού κράτους να ονομάσει το Υπουργείο για τη μόρφωση των παιδιών μας Υπουργείο των εκκλησιαστικών. Και λίγο αργότερα Υπουργείο εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων. Και τούτο το άνομο όνομα και νόημα τέρας το φέρνει μέχρι σήμερα. Η εθνική σχιζοφρένεια υπογράφτηκε και σφραγίστηκε με τη μεγάλη του Κράτους σφραγίδα.
Ακούσατε πουθενά σε Ευρώπη ή σε Αμερική, σε Σαχαλίνη, Ταγκανίκα ή Εσκιμώους, η παιδεία ενός έθνους, η μεγάλη ελπίδα και το μυστήριο των μυστηρίων του, να μπερδεύεται με το αντερί και το ράσο;


Υπάρχουν Έλληνες;

Οι εβραίοι εκαλλιέργησαν τη γη της πίστης. Οι έλληνες εκαλλιέργησαν τη γη της γνώσης. Οι εβραίοι ήσαν δήμιοι, οι έλληνες ήταν οι δικαστές. Οι εβραίοι ήσαν αδίσταχτοι, οι έλληνες ήσαν ευγενικοί.
Για αυτό και νίκησαν οι εβραίοι τους έλληνες.
Εχρησιμοποίησαν σαν όπλο τους βέβαια το χριστιανισμό, ένα νόθο και μυσαρό παρασάρκωμα του σώματος τους, από τους ίδιους απόβλητο, και αφάνισαν την ωραία Ελλάδα. Ότι δεν εκατάφερε η ανδρεία, το κατάφερε ο δόλος. Η κλασική περίπτωση του έλληνα Διγενή.

Ζηλεύγει ο Χάρος, με χωσιά μακρά τονε βιγλίζει,
και λάβωσέ του την καρδιά και την ψυχή του επήρε.

.........................

Μ’ ένα λόγο, ο μέγας και ο βαθύς εβραίικος πολιτισμός –δεν ειρωνεύομαι, κυριολεκτώ- μέσα από τη χριστιανική του μετάλλαξη, κι αυτή πια δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε βαθιά, πέρασε ως το μυελό των οστών και στη διπλή σπείρα του DNA όλων των νεοελλήνων.
Ένα μόνον δεν γνωρίζουν. Ότι ο σπουδαίος αυτός πολιτισμός είναι εντελώς αντίθετος με τον πολιτισμό της κλασικής Ελλάδας. Το αρνί και ο λύκος. Ο πάμφωτος ναός της Αφαίας στην Αίγινα, και το μονύδριο της αγίας Ελεούσας στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων, με την αγράμματη καλόγρια που κυνηγά τις έγκυες και τις λεχώνες, γιατί `ναι μαγαρισμένες, λεέι.
Αλλά δεν είναι εδώ ο καιρός και ο τόπος για τέτιες εξηγήσεις. Το θηρίο το καταπάλαιψα σε άλλες εκστρατείες. Ήμουν και εγώ στον πόλεμο τοξότης που ξαστόχησε, λέει ο ποιητής.
Τέτοια λογής αποτέλεσμα θα μας δώσει η στατιστική έρευνα στον πληθυσμό της χώρας αναφορικά με την απόδραση του Ελληνικού, και την επίδραση του Εβραίικου. Στην επιφάνεια και στον τύπο και στο όνομα είμαστε έλληνες. Στο βυθό όμως και στην ουσία και στην ύλη είμαστε εβραίοι.
Και μην μας παραπλανά το απλοϊκό δικηγοριλίκι, που κανοναρχούν ιεροκήρυκες και ιερολόγοι, ότι τάχατες άλλο εβραίοι κι άλλο χριστιανοί. Άλλο ορθόδοξοι κι άλλο ρωμαιοκαθολικοί. Ο ισχυρισμός αυτός είναι δόλιο σόφισμα, και αφέλεια ξεχειλωμένη.
Όσοι λένε τούτη την παλαβομάρα, είναι σα να λένε: Άλλο εταίρα κι άλλο πουτάνα. Μα σε σεμνεία δουλεύουνε και οι δύο. Άλλο δρομέας κι άλλο δισκοβόλος. Μα αθλητές είναι και οι δύο. Άλλο λέμφωμα, άλλο λευχαιμία, κι άλλο νεοπλασία του λάρυγγα. Μα καρκίνοι είναι όλοι τους. Και κακά σπυριά, που σκοτώσανε Καβάφη και Φρόυντ.
Οι νεοέλληνες εκρατήσαμε το σχήμα από τους έλληνες . Η μάζα όμως, το m που λένε οι φυσικοί, είναι καθαρά εβραίικη. Και ο χώρος, το spatium ή s που λένε οι φυσικοί, μέσα στον οποίο συντελέστηκε η αφελλήνιση των ελλήνων είναι τό χριστιανικό βυζάντιο. Και ο χρόνος ο tempus ή το t που λένε οι φυσικοί, που στη διάρκειά του συντελέστηκε ο εξεβραϊσμός των ελλήνων είναι από τον καιρό του Θεοδόσιου μέχρι σήμερα.
…………………………………

Αλλά πέστε να πάψουν επάνω οι φωνές των γυναικών. Και σταματήστε τα δάκρυα για τον Ορέστη. Γιατί κάπου βαθιά στον καθένα μας υπάρχουν κρυμμένοι οι έλληνες. Και περιμένουν.
Τό `δειξε ο Θοδωράκης και ο Σολωμός. Τό `δειξε το Δώδεκα δεκατρία και ο Τρικούπης. Τό `δειξε ο Γοργοπόταμος, ο Καβάφης, και το ύψωμα 731 κοντά στο Βεράτι.


Με κρασί και τραγούδι

Έλληνες θα ειπεί δύο και δύο τέσσερα στη γη. Όχι δύο και δύο είκοσι δύο στον ουρανό.
Έλληνες θα ειπεί να προσκυνάς τακτικά στους Δελφούς το γνώθι σαυτόν. Όχι να κάνεις την εξομολόγηση στους αγράμματους πνευματικούς και στους μαύρους ψυχοσώστες.
Έλληνες θα ειπεί να σταθείς μπροστά στη στήλη του Κεραμεικού και να διαβάσεις το επιτύμβιο:
στάθι καί οίκτιρον.
Σταμάτα, και δάκρυσε, γιατί δε ζω πιά. Κι όχι να σκαλίζεις πάνω σε σταυρούς κορακίστικα λόγια και νοήμαα: προσδοκώ ανάσταση νεκρών.
Έλληνες θα ειπεί το πρωί να γελάς σαν παιδί. Το μεσημέρι να κουβεντιάζεις φρόνιμα. Και το δείλι να δακρύζεις περήφανα. Κι όχι το πρωί να κάνεις μετάνοιες στα τούβλα. Το μεσημέρι να γίνεσαι φοροφυγάς στο κράτος και επίτροπος στην ενορία σου. Και το βράδυ να κρύβεσαι στην κώχη του φόβου σου, και να ολολύζεις σα βερέμης.
Ακόμη και ο Ελύτης, καθώς εγέρασε, τό `ριξε στους αγγέλους και στα σουδάρια. Τι απογοήτεψη...
Έλληνες θα ειπεί όσο ζεις, να δοξάζεις με τους γείτονες τον ήλιο και τον άνθρωπο. Και να παλεύεις με τους συντρόφους τη γη και τη θάλασσα. Και σαν πεθάνεις, να μαζεύουνται οι φίλοι γύρω από τη μνήμη σου, να πίνουνε παλιό κρασί, και να σε τραγουδάνε:

Τρεις αντρειωμένοι εβούλλησαν να βγούν από τον Άδη
Ένας τον Μάη θέλει να βγει κι άλλος τον Αλωνάρη
Κι ο Δήμος τ’ αγια-Δημητριού ν’ ανοίξει γιοματάρι.
Μια λυγερή τους άκουσε, γυρεύει να την πάρουν.
Κόρη, βροντούν τ’ ασήμια σου, το φελλοκάλιγό σου,
Και το χρυσά γιορντάνια σου, θα μας ακούσει ο Χάρος

ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ.
 
Αναδημοσίευση απο 

 
http://www.liantinis.org/content.php?id=39 
vasiliskos

Διαβάστε περισσότερα » »