Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΔΑΝΕΙΑ του Αντώνη ι. Γρυπαίου

Ενημέρωση των Ελλήνων



Η Τράπεζα σου δάνεισε π.χ. 30.000 ευρώ από χρήμα που πήρε από το Κράτος, και από τις καταθέσεις των Ελλήνων.
Και τα τοκίζει σε εσένα τον πελάτη-δανειολήπτη-καταθέτη.
Έχεις επιστρέψει σε δόσεις παραπάνω από όσα πήρες, αλλά περιέργως εξακολουθείς να χρωστάς άλλα τόσα.
Μετά η Τράπεζα πουλάει το χρέος σου σε ξένες Τράπεζες ή ξένα FUNDS- (Αμοιβαία Κεφάλαια), στο 20% της αξίας του δανείου σου, και τώρα σε κυνηγούν τα ξένα FUNDS να σου τα ξαναπάρουν ή να σου πάρουν το σπίτι, για το οποίο έχεις πληρώσει αμέτρητες δόσεις του δανείου.
Αυτή η επιχείρηση λέγεται Ληστεία και τοκογλυφία των Τραπεζών.
Τις Τράπεζες , και τα FUNDS, γιατί δεν τους πιάνει η δικαιοσύνη για Ληστεία;;;
Εν όψει αυτής της ληστείας, μπορούμε να αντιδράσουμε, στέλνοντας στο διάβολο όλους τους ΛΗΣΤΕΣ. (Ημεδαπούς & Αλλοδαπούς).
Γιαυτό οι ξένοι μας ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ για να μας ληστέψουν μέσω των Τραπεζών.
Οι Τράπεζες όλες και τα FUNDS, ανήκουν στην ΕΛΙΤ της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Το «κούρεμα» των στεγαστικών, καταναλωτικών, και επιχειρηματικών δανείων παραμένει όνειρο απατηλό.
Δεν το επιτρέπουν οι δανειστές Κοσμοκράτορες!!!
«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» έλεγε ο Πρωθυπουργός προεκλογικά!!! Τώρα έγινε υπηρέτης των Σιωνιστών Επικυρίαρχων της Γης.
Την Ελλάδα κυβερνούν οι Σιωνιστές δανειστές Κοσμοκράτορες, με βοηθούς τους λεγομένους «ΘΕΣΜΟΥΣ»
Επενδύσεις
Κανένας επενδυτής δεν πρόκειται να φανεί όσο θα υπάρχει βαριά φορολογία, αν και οι επενδυτές έρχονται με ειδικές συμβάσεις και συμφωνίες.
Εκείνο που τους εμποδίζει είναι η γραφειοκρατία.
Το μέγιστον της υποκρισίας είναι οι δηλώσεις των μνημονιακών Σιωνιστών πολιτικών ότι δεν συμφωνούν με την πολιτική των Μνημονίων, δεν την θέλουν, αλλά την εφαρμόζουν «για να σωθεί η Πατρίδα».
Οι πολιτικοί μας είναι υπηρέτες, δούλοι, της Σιωνιστικής ΕΛΙΤ που κυβερνά τον πλανήτη.
Πηγή: Το Διαδίκτυο
Επιμέλεια Κυκλοφορίας & Ενημέρωσης του Ελληνικού Λαού.
 

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΙΟΙ – ΠΩΣ & ΠΟΤΕ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ του Μιχάλη Ραμπίδη


Ο Συνήγορος του Πολίτη με το από 3.7.2017 δελτίο τύπου, επανέλαβε την αρχική θέση που είχε διατυπώσει στο από 6.8.2013 πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής και τις επισημάνσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ότι «ο τρόπος υπολογισμού της κράτησης, αρχικά 4% και από 1.7.2015  6% υπέρ του κλάδου ασθενείας, ήταν εσφαλμένος και νομικά αβάσιμος». Με το ακράδαντο επιχείρημα ότι για τον υπολογισμό των εισφορών, δεν λαμβάνονταν υπόψη οι διαδοχικές μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών, που επιβλήθηκαν με τους νόμους 4024/2011, 4051/2012,  & 4093/2012 και τις δεσμευτικές διατάξεις του νόμου 2084/1992 (αναλυτικά στις σημειώσεις του παρόντος άρθρου).
Με τελευταίο έγγραφό του ο Υφ/ργός Κοιν. Ασφαλίσεων κ Πετρόπουλος,  με  αρ. πρωτ. 1368091/17-10-2017 ζητά από όλες τις περιφερειακές δομές του ΕΦΚΑ έως το μεσημέρι της 20-10-2017 να απαντήσουν στην Γεν. Δ/νση Πληροφορικής αναλυτικά τις οφειλές προς τους δικαιούχους συνταξιούχους, με προφανή σκοπό την επιστροφή τους.
Ποιοι όμως, πως & πότε λεηλάτησαν τις εισφορές; Οι «ληστές» χτύπησαν μεμονωμένα στην αρχή δυο φορές και την τρίτη όλοι μαζί, έδωσαν «νόμιμα» την χαριστική βολή.
1η Ληστεία: Έγινε από την «εθνοσωτήρια» κυβέρνηση ΓΑΠ  με «εκτελεστικούς βραχίονες» τους αρμόδιους Υπ. Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και  Υφ/ργό Κοιν. Ασφαλίσεων Γιώργο Κουτρουμάνη.  Ξεκίνησε από 1.1.2012 και αφορούσε τους συνταξιούχους μόνο του ιδιωτικού τομέα. Η κλοπή συνεχίσθηκε  από την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμα (Υπ. Ερ. Γ. Κουτρουμάνης από 11/11/2011), με τον ίδιο ζήλο και τους ίδιους ρυθμούς! Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου (Υπ. Ερ. Αντ. Ρουπακιώτης) από 16/5/2012 έως και τον Ιούνιο που παρέδωσε. Η Νέα κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με πρωταγωνιστές τώρα το δίδυμο των δούρειων ίππων (από το  Συνδ. Κίνημα)  Βρούτση-Κουτρουμάνη, συνέχισε την κατ’ εξακολούθηση ληστεία στον ιδιωτικό τομέα, που κράτησε μέχρι την ψήφιση-εφαρμογή του νόμου 4387/2016 (Ν. Κατρούγκαλου). Μετά την ψήφιση του 4387/Ιούνιος 2016 και για 4 μήνες συνεχίσθηκε η παράνομη παρακράτηση, επεστράφη όμως αμέσως μετά σε όλους του θιγέντες, με την μορφή αναδρομικών.
2η Ληστεία: Έγινε από την κυβέρνηση των «σωτήρων»  Σαμαρά-Βενιζέλου και για τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα. Αντί να επανέλθουν στη νόμιμη τάξη και να παρακρατούν εισφορές όχι επί των μικτών αλλά επί των καταβαλλόμενων συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα, «έβαλαν χέρι» και στους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα που αρχικά η παρακράτηση εισφορών διενεργείτο στο καθαρό ποσό. Ο τότε Αναπλ. Υπ. Οικονομικών Χρ. Σταικούρας με το 116931/0092/7-8-2013 έγγραφο της αρμόδιας Δ/νσης-Συνταξιοδοτικής Νομοπαρασκευαστικής Εργασίας & Διεθνών Σχέσεων του Υπ. Οικονομικών, αποφάσισε οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη του δημοσίου να διενεργούνται επί του ακαθαρίστου ποσού της μηνιαίας βασικής σύνταξης και των πάσης φύσεως ακαθαρίστων ποσών που συγκαταβάλλονται με αυτή, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις σχετικές περί του αντιθέτου ισχύουσες  νομοθετικές διατάξεις. Αντίθετη άποψη είχε και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που την επεσήμανε με την ξεκάθαρη διατύπωση: «δεδομένου ότι μετά τις μειώσεις αυτές το ακαθάριστο ποσό της βασικής σύνταξης είναι ένα πλασματικό, μπορεί να κριθεί αρνητικά στις περιπτώσεις που οι συνταξιούχοι προσφύγουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο», χωρίς φυσικά να εισακουσθεί.
3η Ληστεία (νόμιμη): Το καλοκαίρι του 2015 όταν πλέον ήταν φανερό ότι οι παρακρατήσεις των εισφορών επί των μικτών αποδοχών είναι στον αέρα και δεν μπορούν να συνεχιστούν, με την ψήφιση του Ν. 4336/2015 παρ2.5 σελ. 1020 (αποκαλούμενου και 3ου μνημονίου, που ψηφίστηκε από πέντε (5) κόμματα και 222 βουλευτές) επικυρώθηκε ισόβιο χαράτσι με την αύξηση εισφορών στις κύριες συντάξεις από 4% σε 6% στις  Επικουρικές (1,3 εκατ. συντάξεις) από 0 σε 6% και 6% στο άθροισμα των (περισσοτέρων) συντάξεων! Από τότε, νόμιμα πλέον με το ισόβιο χαράτσι υπέρ του Κλάδου Ασθενείας που επέβαλλαν σε 2,7 εκ. περίπου συνταξιούχους, ουσιαστικά φόρτωσαν το συνολικό κόστος της περίθαλψης στους ίδιους.
Συμπερασματικά για τους συνταξιούχους του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ από 1-1-2012 και για τους συνταξιούχους του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ από 1-10-2013 έως την 30η Ιουνίου 2016 για όλους, παρακρατούσαν παράνομες εισφορές υπέρ του Κλάδου Ασθενείας.
Από τις δυο πρώτες ληστείες υπολογίζεται ότι πάνω από 1 εκατ. Συνταξιούχοι απώλεσαν περισσότερα από 250 εκ. ΕΥΡΩ  από 500 έως 3.000 ΕΥΡΩ  ο καθένας, πέρα από της καθ’ αυτού αλλεπάλληλες- ισοπεδωτικές μειώσεις που υπέστησαν. Αν η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υφ/ργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ Πετρόπουλος επιστρέψει τα κλοπιμαία, τότε θα αποτρέψει μια ακόμα κλοπή από τα έξοδα  προσφυγών των συνταξιούχων στα δικαστήρια. Υπέρ των επιστροφών χωρίς καμία νομική ή διοικητική ενέργεια τάχθηκε και η γ.γ. Κοιν. Ασφάλισης κ Στ. Βρακά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής τους.
Υπογραμμίζουμε ότι οι εισφορές αυτές δεν φορολογήθηκαν και επομένως πιθανή επιστροφή τους (έντοκη;) θα σημάνει και τη φορολόγηση του επιστρεφόμενου ποσού, επί του ποσοστού φορολόγησης κάθε έτους για τον καθένα ξεχωριστά.
Σημειώσεις:  Συγκεκριμενοποίηση μειώσεων των ληστρικών νόμων
 Ν. 4024/2011 Άρθρο 1 παρ. 1 περ α.  Από 1.11.2011 στους συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας, μειώνεται κατά 40% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Η κατά τα ανωτέρω μείωση διακόπτεται από την πρώτη του επόμενου μήνα από εκείνο κατά τον οποίο συμπληρώνεται το 55ο έτος της ηλικίας. Όσοι δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω μείωση, μειώνεται κατά 20% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης τους που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ.
Ν.4051/12  Άρθρο 1  παρ 1  περ 1.α.  Από 1.1.2012 για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, γενικά, αναπροσαρμόζεται με μείωση κατά 12% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα χίλια τριακόσια (1.300) ευρώ.
Ν. 4093/12  Άρθρο 1 παρ. 1  περ. α. Η μηνιαία σύνταξη ή το άθροισμα των μηνιαίων συντάξεων και μερισμάτων, άνω των 1.000 ευρώ, που καταβάλλονται από οποιαδήποτε πηγή και για οποιαδήποτε αιτία, μειώνεται ως εξής:  Για συνολικό ποσό σύνταξης ή αθροίσματος συντάξεων:
αα. Άνω των 1.000,00 ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ.
ββ. Από 1.500,01 ευρώ έως και 2.000,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 10% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ.
γγ. Από 2.000,01 ευρώ και άνω, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.800,01 ευρώ.
Ν. 2084/1992 (Ν. Σιούφα)  Άρθρο 35  παρ. 5.  Η εισφορά για την ασφάλιση ασθένειας συνταξιούχων φορέων κυρίας ασφάλισης και του Δημοσίου ορίζεται σε ποσοστό 10% επί των καταβαλλόμενων συντάξεων και κατανέμεται κατά 4% σε βάρος των συνταξιούχων και 6% σε βάρος του φορέα συνταξιοδότησης. Το ποσοστό εισφοράς για την ασφάλιση ασθένειας συνταξιούχων δύναται να ανακαθορισθεί με απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,; ύστερα από αναλογιστική μελέτη.



Διαβάστε περισσότερα » »