Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Πάνος Καμμένος: «Στοχεύουμε να κυβερνήσουμε και να απαλλάξουμε τη χώρα από τη συγκυβέρνηση»

Ο Πάνος Καμμένος, επικεφαλής του αντιμνημονιακού κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σε αποκλειστική του συνέντευξη στον συνεργάτη της «Ελεύθερης Ώρας» Μάκη Βραχιολίδη, μιλάει για όλους και όλα. Χωρίς να κρύβει ότι ήταν μέρος του πολιτικού συστήματος, δηλώνει ότι θέλει να το ανατρέψει.

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν στοχεύουν απλά να μπουν στη νέα βουλή αλλά να κυβερνήσουν, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος και να απαλλάξουν τον τόπο από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Το νέο κίνημα πρεσβεύει την κατάργηση της ασυλίας βουλευτών και υπουργών, ώστε να λογοδοτήσουν για όσα εγκλήματα διέπραξαν εις βάρος του ελληνικού λαού.Ο Πάνος Καμμένος, αφού καταλογίζει συνυπευθυνότητα στον Σαμαρά για την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, τονίζει ότι σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί στην επόμενη Κυβέρνηση, ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει για το αν ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα δικαστεί για εσχάτη προδοσία. Επισημαίνει ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο και διότι είναι αντισυνταγματικό και διότι είναι επαχθές, αναγκάζοντάς μας να πληρώνουμε ένα χρέος στο πενταπλάσιο, με επιτόκιο που είναι επταπλάσιο της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Δεν διστάζει να υποστηρίξει μια ειρηνική, αναίμακτη λαϊκή εξέγερση για την ανατροπή της σημερινής Κυβέρνησης.
Ο Πάνος Καμμένος αφού λέγει ότι ο Παπανδρέου είχε διατεταγμένη υπηρεσία να παραδώσει την χώρα στους δανειστές, καταφέρεται ευθέως κατά των Βορίδη-Γεωργιάδη, τους οποίους χαρακτηρίζει εκφραστές της νέας τάξης πραγμάτων, δεν φείδεται να επονομάσει «νεοναζιστές» τους Χρυσαυγίτες, ενώ αναφέρεται και στις συνεργασίες τις οποίες είναι διατεθειμένος να κάνει. Τέλος, ο επικεφαλής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» δηλώνει απερίφραστα ότι «δεν θα επιτρέψουμε τον ηγεμονικό ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού βρίσκεται σε απόγνωση. Η αναγγελία του κόμματός σας άφησε να διαφανούν τα πρώτα σημάδια ελπίδας και αισιοδοξίας. Γιατί ο ψηφοφόρος πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες του στο κόμμα σας;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πρώτ’ απ’ όλα δεν είναι κόμμα. Είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε να διαμορφώνεται από τις απόψεις των πολιτών μέσα από το διαδίκτυο. Πιστεύω ότι έχει επέλθει η περίοδος της Μεταπολίτευσης. Τα κόμματα με την έννοια που τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα έχουν τελειώσει και στη συνείδηση του ελληνικού λαού αλλά και στην πρακτική που εφαρμοζόταν ως σήμερα. Τα κόμματα ήταν φορείς της αναξιοκρατίας, του ημετερισμού, ουσιαστικά μίας διάλυσης αρχών και αξιών και μίας συλλογής κοινών συμφερόντων. Αυτό οδήγησε στην απαξίωση της πολιτικής ζωής και στη διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ πολίτη και πολιτικής. Αυτό που ξεκινήσαμε εμείς, ήταν μια επαναφορά αρχών και αξιών, οι οποίες δεν θα διαρρηγνύονται σαν τις κόκκινες γραμμές που «πέφτουν» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Πιστεύουμε στην κατάργηση της παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, στην αδιαπραγμάτευτη αρχή της εθνικής ανεξαρτησίας και υπερηφάνειας, στην τήρηση του Συντάγματος, στην κατάργηση του Μνημονίου και των ξένων επιβουλέων που θέλουν να αναλάβουν την διαχείριση της χώρας, στην διατήρηση του έθνους-κράτους και την κατάργηση της κάθε ασυλίας αξιωματούχων βουλευτών, υπουργών, για εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος του ελληνικού λαού και της δημόσιας περιουσίας, τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ και την διεκδίκηση των οφειλομένων από την Γερμανία, αποζημιώσεων.

Κάποιοι όμως λένε ότι είστε μέρος του πολιτικού συστήματος, ξεπηδήσατε από αυτό και μάλιστα εάν θυμάμαι καλά, πριν από πολλά χρόνια το ίδιο το πολιτικό σύστημα σας υπερασπίστηκε με την μη άρση της ασυλίας σας.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ήμουν μέρος του πολιτικού συστήματος και αυτό το γνωρίζω και γι’ αυτό θέλω να το ανατρέψω. Σε ό,τι αφορά την ασυλία μου, εάν εννοείτε την μήνυση που μου έκανε ο Λαλιώτης και οι υπόλοιποι για συκοφαντική δυσφήμιση, εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να διαφυλάσσεται ο πολιτικός με την ασυλία, σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Προάσπισα και θα προασπίζω το δημόσιο συμφέρον και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι αγωγές στις οποίες καλούμε να απαντήσω και δεν έχω επικαλεστεί ποτέ την ασυλία μου, έχουν να κάνουν με θέματα των σκανδάλων. Σε αυτά τα θέματα δεν έχει αρθεί η ασυλία μου.

Πληροφορούμαι ότι συμμετέχετε –ως μάρτυρας- στην μήνυση για Εσχάτη Προδοσία που κατέθεσε ο γιατρός κ. Αντωνίου. Εάν εκλεγείτε στην αυριανή Κυβέρνηση, θα στείλετε στην Δικαιοσύνη τους πρωταιτίους της εθνικής καταστροφής;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Αντωνίου θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Το επόμενο σκέλος του ερωτήματος, δεν το απαντάτε;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι ξεκάθαρο αυτό που σας είπα. Για να είναι ο κ. Αντωνίου μαζί μας, αυτό τα λέει όλα, τι άλλο θέλετε να σας πω; Να φέρω ένα χαρτί υπογεγραμμένο σε σας και στην «Ελεύθερη Ώρα»;

Θεωρείτε και τον κ. Σαμαρά υπεύθυνο για την εθνική καταστροφή του λαού και του τόπου; Θα ζητήσετε να σταλεί και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στην Δικαιοσύνη;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σαμαράς είναι απολύτως υπεύθυνος, διότι προχωράει στην συνυπογραφή μιας παράνομης συνθήκης την οποία ο ίδιος καταδίκαζε. Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας με απόφαση του κ. Σαμαρά, οικειοποιώντας στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης που μιλάει για κατάργηση του έθνους-κράτους, είναι ξεκάθαρο ότι συνάδει με τις θέσεις του κ. Πάγκαλου, περί παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, λόγω του ότι είναι φεντεραλιστές. Αυτό είναι κατ’ αρχήν μια πολιτική απόφαση. Σε ότι αφορά στα ποινικά αδικήματα και στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, αυτό θα το κρίνει ο Εισαγγελέας.

Ο λαός υποφέρει από το Μνημόνιο και ζητεί την απαλλαγή του από αυτό. Η ιδρυτική διακήρυξη του κινήματός σας απαιτεί την κατάργηση του Μνημονίου. Πώς θα μπορέσετε να το επιτύχετε αυτό, δεδομένου ότι θα απευθυνθείτε στους Ευρωπαίους, σε αυτούς δηλαδή που μας έβαλαν στο Μνημόνιο;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν έχω να απευθυνθώ σε κανέναν Ευρωπαίο. Το Μνημόνιο αυτό είναι άκυρο διότι δεν έχει ψηφιστεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα από 180 βουλευτές για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και με την 28§2 του Συντάγματος, διαδικασία. Άρα, σαν νομικό κείμενο είναι άκυρο. Είναι επίσης απεχθές και επαχθές, διότι ουσιαστικά μας αναγκάζει να πληρώσουμε ένα χρέος στο πενταπλάσιο, μ’ ένα επιτόκιο που είναι επταπλάσιο της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα και ως τέτοιο, είναι άκυρο το Μνημόνιο αυτό. Είναι σαν να μην έχει υπάρξει ποτέ. Οι Έλληνες θα έχουμε την συναίσθηση των υποχρεώσεών μας. Οι υποχρεώσεις, είναι εκεί που Ευρωπαϊκή Συνθήκη μας δεσμεύει, δηλαδή στο 1% της euribor και το σύνολο του δανείου το οποίο αναγνωρίζουμε, δηλαδή στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ και τα οποία μπορούμε να αποπληρώσουμε. Από’ κει και πέρα, δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε τίποτε άλλο.

Κύριε Καμμένο, πολλοί Έλληνες ζητούν να απαλλαγούμε από την ευρωζώνη, λέγοντας, είτε ότι η ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιεί πλέον την ευρωζώνη για να καταδυναστεύει τα αδύναμα οικονομικά κράτη, είτε ότι η ευρωζώνη αποτελεί έμπνευση της Γερμανίας, προκειμένου να κατακτήσει τις χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως συμβαίνει σήμερα με την Ελλάδα. Τι τούς απαντάτε;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η Ευρώπη των λαών ήταν Ευρώπη των εταίρων, όπου όλοι οι εταίροι είχαν ίσα δικαιώματα και αυτήν την Ευρώπη υπηρετήσαμε. Σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία προσπαθεί να κατακτήσει την Ευρώπη διά της εμμέσου οικονομικής εισβολής, και γι’ αυτό θα υπάρχει αντίσταση. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε έναν ηγετικό ρόλο της Γερμανίας που δεν κατάφερε να πράξει κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να το πράξει τώρα μέσω των οικονομικών πιέσεων που ασκεί στην χώρα μας. Η Ευρώπη των λαών είναι η Ευρώπη την οποία έχουμε υπογράψει και μας δεσμεύει, η Ευρώπη των κατακτητών δεν δεσμεύει κανέναν.

Γιατί να μην επιστρέψουμε στη δραχμή κύριε Καμμένο; Πώς είναι δυνατόν να επιτύχουμε ανταγωνιστικότητα μέσα στο ευρώ; Την ώρα που ούτε νόμισμα θα μπορούμε να κόψουμε αλλά και η παραγωγικότητά μας θα είναι υπό την κηδεμονία της ευρωζώνης; Στα 10 χρόνια του ευρώ, μόνον τα 7 χρόνια ήταν καλά, ενώ από ‘δω και πέρα, για τουλάχιστον 8 χρόνια ο λαός θα υποφέρει υπό καθεστώς σκληρής λιτότητας.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν μου αναφέρετε την διαδικασία και την συνθήκη που προβλέπει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα σας απαντήσω στο ερώτημά σας.

Έχετε ζητήσει από λαό να εξεγερθεί προκειμένου να απαλλαγεί από την παρούσα κυβέρνηση. Η λαϊκή εξέγερση περιλαμβάνει και τη βία. Όταν μάλιστα η Πολιτεία απαντάει με βία χωρίς καν να προκληθεί (χημικά), η λαϊκή εξέγερση σημαίνει ότι θα χυθεί αίμα.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό αφορά τον κ. Βορίδη και τους παλιούς του συντρόφους και όχι την εξέγερση του ελληνικού λαού η οποία μπορεί να γίνει με ήπια μέσα, μέσα που γνωρίζει ο ελληνισμός να χρησιμοποιεί. Οι απειλές που εκτοξεύουν διάφοροι Αδώνιδες Γεωργιάδηδες, η νέα μεταγραφή της νέας τάξης πραγμάτων, που πιστεύουν στην κατάργηση του έθνους-κράτους και οι απειλές για αίμα του ελληνικού λαού, δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες. Οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν στη Δημοκρατία, πιστεύουν στην λαϊκή εξέγερση με τη διατήρηση της ήπιας αντίδρασης και μπορούν να ανατραπούν κυβερνήσεις, να ανατραπούν καθεστώτα χωρίς να χυθεί αίμα.

Η πρώτη δημοσκόπηση σας «έβαλε» στην Βουλή με ποσοστό 4%. Ποιος είναι ο στόχος σας; Να μπείτε στην βουλή ή να διεμβολίσετε τα δύο μεγάλα κόμματα και να προχωρήσετε σε συνεργασίες με αντιμνημονιακά κόμματα;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο στόχος μας είναι να κυβερνήσουμε και να απαλλάξουμε τη χώρα από την συγκυβέρνηση.

Με ποια κόμματα θα μπορούσατε να συνεργαστείτε μετεκλογικά στη διαμόρφωση μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας; Και με την Αριστερά, ας πούμε;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με τα κόμματα τα οποία δέχονται την ιδρυτική μας διακήρυξη.

Εάν προ των εκλογών συνομιλήσει μαζί σας η «Χρυσή Αυγή» και ζητήσει να συνεργαστεί μαζί σας, θα αποδεχτείτε τη συνεργασία;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν συνεργάζομαι με νεοναζιστές.

Πιστεύετε ότι ο Παπανδρέου εξελέγη Πρωθυπουργός έχοντας διατεταγμένη υπηρεσία να παραδώσει την Ελλάδα στους δανειστές;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πια ακόμη και σε αυτούς που τον υποστήριζαν.
makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρχίζουν μνημονιακές πιέσεις και στα εθνικά

Άρχισαν μετά τα μνημόνια και οι πιέσεις για τα εθνικά θέματα; Σε μια πρωτοφανή στροφή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητείται άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ, ενώ φθάνει στο σημείο να εκφράσει τη λύπη του για το γεγονός ότι...
από το 2009 έχει αφαιρεθεί από τις εκθέσεις προόδου ο όρος «μακεδονικός». Επιπλέον, επαινούν τα Σκόπια για τις προόδους τους στον οικονομικό τομέα. Το γεγονός αποδεικνύει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει εντελώς εγκαταλείψει τα εθνικά θέματα, ασχολούμενη μόνο με τα μνημόνια, ενώ αποδεικνύεται επίσης ότι κακώς συναντήθηκε ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος με τον Νίκολα Γκρούεφσκι στις αρχές του μήνα.

Αποδεικνύεται τώρα πως η δυσφήμηση της Ελλάδας επέδρασε αρνητικά σε όλα τα ζητήματα, καθώς φαίνεται ότι η χώρα έχει χάσει τη φωνή της στην ΕΕ και βρίσκεται μονίμως στη γωνία. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίστηκαν και χθες οι πανηγυρισμοί για την εκ μέρους του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, επίσημη έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, με «απελευθέρωση» των πρώτων 39,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.«Το δεύτερο πρόγραμμα αποτελεί για την Ελλάδα μία μοναδική ευκαιρία, που δεν πρέπει να πάει χαμένη», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ και καλεί τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση για την αυστηρή εφαρμογή του, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Σήμερα, συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να αποφασίσει για τη συνεισφορά του στο νέο πακέτο στήριξης, με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει πως θα προτείνει το ποσό των 28 δισ. ευρώ για τέσσερα χρόνια. «Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης, στο πλαίσιο του Διευρυμένου Ταμείου (EFF) για την Ελλάδα, το οποίο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, έχει προτείνει για εξέταση στο Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο, είναι 28 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου 36,7 δισεκατομμύρια δολάρια)», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.
Το ερώτημα είναι κατά πόσον κάποιοι εκτός Ελλάδος έχουν πεισθεί πως είμαστε διατεθειμένοι να εκχωρήσουμε (ή χαρίσουμε) γη και ύδωρ. Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. εδώ και ένα έτος έχει επισημάνει τον κίνδυνο αυτό. Να εξοφληθούν γραμμάτια όχι μόνο μνημονιακά, αλλά και στην τράπεζα της γεωστρατηγικής. Λέγαμε τότε πως επ' ουδενί δεν πρέπει η οικονομική δυσπραγία της χώρας να ακολουθηθεί από γεωστρατηγική κατάρρευση. Σήμερα τι γίνεται; Γιατί όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες, και όχι μόνον εκεί, πιστοποιούν πως είμαστε στην αρχή αυτού για το οποίο φοβόμαστε...

www.elkeda.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τουρκία: Αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ιπποκράτη

Ο Ηρόδοτος και ο Ιπποκράτης ήταν αρχαίοι κάτοικοι του Αιγαίου


Στην πόλη Μούγλα, στις ακτές του Αιγαίου, αναγέρθηκε άγαλμα του ιδρυτή της ιατρικής επιστήμης, Ιπποκράτη, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα της πόλης αυτής.
Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν χθες στα πλαίσια των « έργων των θεματικών πάρκων» του δήμου Μούγλας.


Μιλώντας κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων ο δήμαρχος Osman Gürün τόνισε ότι ο Ιπποκράτης ως γιατρός, από το 460 π.Χ. έθεσε τα θεμέλια των ιατρικών κανόνων και επεσήμανε τη σημασία του επαγγέλματος της ιατρικής επιστήμης που εμπνέεται από την ευθύνη και την ηθική.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι μετά το άγαλμα του Ηροδότου που αναγέρθηκε σε άλλο πάρκο, σήμερα, αποκαλύπτεται το άγαλμα του Ιπποκράτη, για να αναδειχθούν οι άνθρωποι του Αιγαίου που από την αρχαιότητα έδειξαν στον κόσμο τις οικουμενικές αξίες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μούγλας,  Naki Bradley, στην ομιλία του τόνισε ότι με την τιμή στον Ιπποκράτη τιμούμε  έναν γιατρό που πριν από 2400 χρόνια  έθεσε τις αξίες του ιατρικού επαγγέλματος και ότι ο όρκος του Ιπποκράτη τονίζει τις ηθικές αξίες του επαγγέλματος αυτού.

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται  ότι ο Ηρόδοτος και ο Ιπποκράτης ήταν Έλληνες, και παρουσιάζονται ως  κάτοικοι της περιοχής του Αιγαίου κατά την περίοδο της αρχαιότητας…
 
 
mikres-ekdoseis
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Gazprom θα υποβάλλει προσφορά για την αγορά του ελληνικού μονοπωλίου του φυσικού αερίου

Μάρτιος 16, 2016. Ria Novosti

Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Gazprom μπορεί να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για να αγοράσει μερίδια στο μονοπώλιο του φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ στην Ελλάδα και να παρέχει άμεσες προμήθειες στους Ευρωπαίους καταναλωτές, δήλωσε εκπρόσωπος της Gazprom την Παρασκευή.


Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το 55 τοις εκατό των μετοχών της ΔΕΠΑ και 31 τοις εκατό της μεταφοράς του υποκαταστήματος του ΔΕΣΦΑ κατά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους,  αλλά οι ιδιωτικοποιήσεις  επιβραδύνθηκαν  λόγω των προτεραιοτήτων της ΕΕ για την τρίτη δέσμη μέτρων για την ενέργεια, η οποία απαιτεί το διαχωρισμό της παραγωγής ενέργειας, της μεταφοράς και της πώλησης.

Οι προτάσεις για την προσφορά πρέπει να παραληφθούν από την 22α Μαρτίου του 2012.Ο αναλυτής της  Nomos-Bank, Ντένις Μπορίσοφ, δήλωσε στα τέλη Φεβρουαρίου ότι οι δύο ελληνικές εταιρείες θα μπορούσαν να κοστίσουν από 1,5 δις δολάρια ως 2 δις δολάρια, αλλά η τιμή είναι πιθανόν να είναι χαμηλότερη, λαμβάνοντας τα σημερινά προβλήματα χρέους της Ελλάδας.

Ο Μπορίσοφ είπε ότι επίσης ένας άλλος λόγος για την Gazprom να αγοράσει τις επιχειρήσεις φυσικού αερίου στην Ελλάδα ήταν η συμμετοχή στο South Stream,  ένα έργο του αγωγού φυσικού αερίου που προορίζεται για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, παρακάμπτοντας τις χώρες διαμετακόμισης όπως είναι η Ουκρανία και η Λευκορωσία.
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι
Σας απευθύνω την επιστολή αυτή ως ένας από τους πολλούς Έλληνες που όλος ο κόσμος αποκαλεί «τεμπέληδες» και «άχρηστους». Ίσως να μην είναι ξεκάθαρη η εικόνα που έχετε για την Ελλάδα και για αυτό θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω και μια άλλη διάσταση αυτής.
Την δεκαετία 2000-2010 πραγματικά η Ελλάδα ξόδευε πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που έβγαζε. Δυστυχώς αυτήν την σπατάλη την εκμεταλλεύτηκαν μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις από όλες τις χώρες για να κερδίσουν εύκολο χρήμα από τους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες. Πολλές από αυτές τις πολυεθνικές επιχειρήσεις εκμεταλλεύτηκαν την άθλια λειτουργία του κράτους και παρανόμησαν επί σειρά ετών κερδίζοντας, παράνομα, πολλά εκατομμύρια ευρω από αυτά που μας κατηγορείται ότι σπαταλήσαμε.
Τα κέρδισαν πουλώντας τα προϊόντα τους σε υπερβολικά υψηλές τιμές, εκμεταλλευόμενες παράνομα την δεσπόζουσα θέση τους στην αγορά ή την δυνατότητα να επιβάλλουν παράνομους όρους στις συμφωνίες τους με τους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες. Τα κέρδισαν γιατί πολλοί έλληνες πολιτικοί από αυτούς που κυβερνούσαν ήθελα να έχουν καλές σχέσεις μαζί τους και φρόντισαν ώστε η τιμωρία τους να είναι αστεία.
Όλες αυτές οι πολυεθνικές εταιρείες διέλυσαν τους Έλληνες ανταγωνιστές τους χρησιμοποιώντας παράνομες μεθόδους αλλά και την κάλυψη των ελληνικών κυβερνήσεων. Έτσι η ανταγωνιστικότητα μας έπεσε στο μηδέν.
Όλες αυτές οι πολυεθνικές εταιρείες, με τα παράνομα υπερκέρδη από τους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες. Έδωσαν πολλά μεροκάματα σε ανθρώπους στις χώρες τους.
Θα σας δώσω ορισμένα παραδείγματα ώστε να γίνω πιο κατανοητός.
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ PEARSON (FINANCIAL TIMES)
Ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος του κόσμου, ο αγγλικός εκδοτικός οίκος PEARSON συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές για παρανομίες στο δίκαιο του ανταγωνισμού τα έτη 2002 έως 2007. Οι παρανομίες του συνεχίστηκαν έως το 2009. Για τις παρανομίες τιμωρήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού με πρόστιμο 1.500.000€ (έχει προσφύγει στο Εφετείο για το πρόστιμο αυτό).
Τα στελέχη του Paul Anderson, John Knight, Kenneth Bristow, John Fallon και Mark Short διώκονται από την Ελληνική δικαιοσύνη γιατί με ευθύνη τους ο εκδοτικός οίκος πουλούσε τα προϊόντα του σε πολύ υψηλές τιμές στην Ελλάδα (βεβαίως όλοι είναι αθώοι έως να αποδειχθούν ένοχοι).
Το ίδιο χρονικό διάστημα (2002-2009) οι πωλήσεις και τα κέρδη της PEARSON από τους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες ήταν υπερπολλαπλάσια.
Η εταιρεία αυτή βέβαια είχε τα ίδια παράνομα συμβόλαια και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και μόνο κατόπιν της τιμωρίας της από τους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες αναγκάστηκε να τα αλλάξει και να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό δίκαιο του ανταγωνισμού (η διαπίστωση αυτή έγινε κατόπιν της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού «Case 39771 Floras Bookshops vs OUP-Burlington-Pearson» ύστερα από καταγγελία ενός «τεμπέλη» και «άχρηστου» Έλληνα).
NESTLE
Η μεγάλη πολυεθνική εταιρεία συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης τα έτη 2002-2006 και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 30.000.000€. Το ίδιο διάστημα είχε κέρδη στην ελληνική αγορά 460.000.000€
Επίσης τιμωρήθηκε με πρόστιμο 4.100.000€ για συμμετοχή σε παράνομες πρακτικές καρτέλ.
COCA COLA HELLAS
Ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές της Coca Cola παγκοσμίως τιμωρήθηκε με πρόστιμο εκατομμυρίων 11.000.000€ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης τα έτη 1991-2006. Τα κέρδη της εταιρείας τα ίδια χρόνια ήταν περίπου 2.000.000.000 ευρω (δυο δισεκατομμύρια)
DIA HELLAS
Η θυγατρική της πολυεθνικής τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.192.000€ για επιβολή παράνομων όρων στην ελληνική αγορά
BRITISH PETROLEUM (BP) and ROYAL DUTCH SHELL
Οι θυγατρικές των παγκοσμίων κολοσσών τιμωρήθηκαν με πρόστιμα 50.000.000€ για παράνομες πρακτικές τα έτη για καρτέλ. Οι πωλήσεις τους το αντίστοιχο διάστημα ήταν περίπου 3.000.000.000€
UNILEVER
Η πολυεθνική τιμωρήθηκε με πρόστιμο 6.946.588€ για παρανομίες τα έτη 2001+2002. Το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις της στην Ελλάδα ήταν 520.000.000€
CAREFURR
Η θυγατρική της πολυεθνικής στην Ελλάδα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 12.512.000€ για παρανομίες τα έτη 2003-2008 ενώ το ίδιο διάστημα έκανε πωλήσεις στους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες συνολικού ύψους 8.694.000.000€
SIEMENS
Η πολυεθνική γερμανική εταιρεία δωροδοκούσε επί σειρά ετών τους Έλληνες πολιτικούς και εξασφάλιζε έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρω χρεώνοντας υπερβολικά τους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» Έλληνες που τώρα καλούνται να ξεπληρώσουν τα χρήματα αυτά.
HEINEKEN
Η θυγατρική της πολυεθνικής στην Ελλάδα (Athenian Brewery) κατηγορείται για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Την τελευταία δεκαετία έχει πωλήσεις στους «τεμπέληδες» και «άχρηστους» σχεδόν 4.500.000.000€ και κέρδη σχεδόν 1.000.000.000€
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, εκ μέρους όλων των «τεμπέληδων» και «άχρηστων» Ελλήνων, να δείξετε λίγο συμπάθεια διότι όλα αυτά τα χρόνια της σπατάλης πολλές πολυεθνικές εταιρείες από όλες τις χώρες του κόσμου μας εκμεταλλεύτηκαν και «άρπαξαν» τα χρήματα που δυστυχώς ξοδεύαμε αλόγιστα για να δώσουν κέρδη και δουλειές στους πολίτες των δικών τους χωρών.
Με εκτίμηση
Φλωράς Γιώργος
Ένας «τεμπέλης» και «άχρηστος» ΕΛΛΗΝΑΣ
Αθήνα Ελλάδα
Ladies and gentlemen
I address this letter to you as one of the many Greeks whom everyone calls «lazy» and «useless.» It is possible that you may not have a clear idea about Greece and I would like to show you one more aspect of the situation here.
Between 2000-2010, Greece , indeed spent more that we produced. Sadly, large multinational corporations took advantage of that to make an easy profit from the “lazy” and “useless” population. Many of those companies took advantage of the miserable situation of the Greek state and broke the law for many years running, pocketing many of the millions of euro we are accused of wasting.
They earned that money by selling their products at extremely high prices, taking advantage of their dominant position in the Greek market or the chance to impose illegal terms in their agreements with the “lazy” and “useless” Greeks. They made those profits because some corrupt Greek politicians made sure they got away with it with minimal fines.
Those multinational companies annihilated their Greek competitors using illegal methods under the protection of the Greek governments over the years. So our competitiveness touched ground zero.
All those corporations used the illegally attained profits they made from the “lazy” and “useless” Greeks to provide salaries to people back home.
Here are some examples proving this:
PEARSON (FINANCIAL TIMES)
The largest publishing house in the world, the UK publisher PEARSON was accused and convicted for breaking the Competition Laws in Greece from 2002 to 2007. Their policy continued through to 2009. For their illegal practices they were fined only with 1.500.000€ (Supreme Court appeal pending).
PEARSON executives, Paul Anderson, John Knight, Kenneth Bristow, John Fallon and Mark Short are currently under prosecution by the Greek authorities as responsible for PEARSON selling their ELT books at very high prices in Greece (of course everyone is innocent until proven guilty).
For the same time (2002-2009) the sales and profits of PEARSON from the “lazy” and “useless” Greeks were soaring.
The particular publisher, of course, had the same time the same illegal contracts in other European countries as well and only after they were caught by the “lazy” and “useless” Greeks did they change them and conformed with the European Competition Laws (all this came to light after the European Competition Committee investigation «Case 39771 Floras Bookshops vs Pearson and others» following the complaint of “lazy” and “useless” Greek).
NESTLE
The large multinational corporation was charged with dominant position abuse between 2002 – 2006 and was fined 30.000.000€. For the same period, NESTLE’s profits in the Greek market were ~460.000.000€. NESTLE was also fined 4.100.000€ for participation in unlawful cartels.
COCA COLA HELLAS
One of the largest bottlers of Coca Cola worldwide was fined 11.000.000€ for Dominant position abuse between 1991-2006. The profits of the company for the same period was about 2 billion euro.
DIA HELLAS
The local subsidiary of DIA was fined with 5.192.000€ for imposing unlawful conditions on the Greek market.
BRITISH PETROLEUM (BP) and ROYAL DUTCH SHELL
The subsidiaries of the multibillion giants were fined with 50.000.000€ for participation in unlawful cartels during 2003. Their sales to the “lazy” and “useless” Greeks in the respective years were 3 billion euro.
UNILEVER
UNILEVER was fined 6.946.588€ for illegal practices in 2001-2, their sales for those two years to the “lazy” and “useless” Greeks were 520.000.000€
CARREFOUR
The local Carrefour subsidiary in Greece was fined 12.512.000€ for illegal practices for the years 2003-2008 while during the same period their sales to the “lazy” and “useless” Greeks totalled 8.694.000.000€
SIEMENS
For many years, the German giant was bribing corrupt Greek politicians thus ensuring multi billion euro projects overcharging the “lazy” and “useless” Greeks who now have to pay that money back.
HEINEKEN
The Greek subsidiary of Heineken (Athenian Brewery) is accused of Dominant position abuse. In the last decade their sales to the “lazy” and “useless” Greeks were about 4.500.000.000€ and the profits about 1.000.000.000€
On behalf of all the «lazy» and «useless» Greeks, I would like to ask you to show you a little sympathy because throughout these years, the illegal profits from the feast of the multinational vultures in the country have provided income and jobs for many employees in their respective countries.
kind regards
GEORGE FLORAS
A “lazy” and “useless” Greek
ATHENS GREECE

ΑΦΟΥΣΙΑ

arxaiaithomi

Διαβάστε περισσότερα » »

Φιλική Εαρινή Ημερίδα Ακαδημιών και νέων Προαγωνιστικών "ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ"

Η Αθλητική Ακαδημία Κολύμβησης "ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ" στα πλαίσια της προσπάθειας ανάπτυξης και προώθησης της κολύμβησης στην περιοχή και με αφορμή να αποκτήσουνπερισσότερες εμπειρίες και οι μικροί κολυμβητές, διοργανώνει το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 και Ώρα 11:00 π.μ. στο κλειστό κολυμβητήριο Πτολεμαϊδας Φιλική Εαρινή Ημερίδα Ακαδημιών και νέων Προαγωνιστικών για παιδιά γεννηθέντα 2005 (7 ετών) - 2004 (8 ετών) - 2003 (9 ετών) και 2002 (10 ετών) - 2001 (11 ετών) - 2000 (12 ετών).
Πρόγραμμα

1. 50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 2005-2004-2003-2002-2001-2000
2. 50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΓΟΡΙΑ 2005-2004-2003-2002-2001-2000
3. 50 ΠΡΟΣΘΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 2005-2004-2003-2002-2001-2000
4. 50 ΠΡΟΣΘΙΟ ΑΓΟΡΙΑ 2005-2004-2003-2002-2001-2000
5. 50 ΥΠΤΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 2005-2004-2003-2002-2001-2000
6. 50 ΥΠΤΙΟ ΑΓΟΡΙΑ 2005-2004-2003-2002-2001-2000
7. 50 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 2004-2003-2002-2001-2000
8. 50 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΑΓΟΡΙΑ 2004-2003-2002-2001-2000
9. 100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 2003-2002-2001-2000
10. 100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΓΟΡΙΑ 2003-2002-2001-2000
11. 4Χ50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 2004-2003-2002-2001-2000
12. 4Χ50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΓΟΡΙΑ 2004-2003-2002-2001-2000

- Ο κάθε κολυμβητής έχει δικαίωμα συμμετοχής σε 2 (δύο) ατομικά αγωνίσματα.

- Στα ομαδικά αγωνίσματα το κάθε σωματείο μπορεί να αγωνιστεί με παραπάνω από μία ομάδες ανά ηλικία εάν το επιθυμεί.

- Όλα τα αγωνίσματα θα γίνουν ξεχωριστά ανά ηλικία όπως αναγράφετε στο πρόγραμμα.

- Οι αρχάριοι κολυμβητές μπορούν να συμμετέχουν με βατραχοπέδιλα εάν το επιθυμούν αρκεί στο έντυπο δηλώσεως να σημειωθεί με Β (βατραχοπέδιλα) και Χ (τα κανονικά).

- Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

- Επειδή η χρονομέτρηση δε θα είναι ηλεκτρονική τα αποτελέσματα κατάταξης θα σταλούν στα σωματεία το συντομότερο.

- Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μόνο σε έντυπο δηλώσεων της Κ.Ο.Ε., ξεχωριστά ανά ηλικία και φύλο, με το χαρακτηρισμό (*μέτριος), (** καλός), (*** πολύ καλός) το αργότερο μέχρι Τρίτη 20/3/2012 στο Fax 2310902121 ή με e-mail: vangelakakis@gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.6936902121 Χρυσάφης Βαγγελακάκης.

Θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή για μας η συμμετοχή σας στους αγώνες αυτούς και ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκλησή μας     



Ο   Πρόεδρος                                                                          Γεν. Γραμματέας


Δίκας Ιωάννης                                                                       Λάτσιου Αναστασία
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι 300 του Λεωνίδα και οι 300 της Βουλής


20120316-075811.jpg
Για δυο ηρωικές στιγμές είναι γνωστή η χώρα μας σε όλο τον κόσμο: Για το «Μολών λαβέ» και το ΟΧΙ στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι οι θυσίες της αυτές τιμήθηκαν παγκόσμια σαν τεράστια προσφορά στην ανθρωπότητα.
Και οι δυο φαίνονταν χαμένες υποθέσεις: από τη μια οι 300 του Λεωνίδα με άλλους 700 Θεσπιείς και από την άλλη 1,700,000 Πέρσες. Νικήθηκαν από προδοσία του Εφιάλτη, αλλά ουσιαστικά νίκησαν. Γιατί οι Έλληνες έβγαλαν φτερά και κατατρόπωσαν τους Πέρσες, σώζοντάς την ανθρωπότητα και δίνοντάς της το μεγαλύτερο δώρο στην ιστορία: τη Δημοκρατία.
Στο ΟΧΙ του 1940 όλα έμοιαζαν χαμένα: ένας μικρός λαός τόλμησε να τα βάλει με τις πανίσχυρες δυνάμεις του Άξονα και να δώσει αυτή την ανάσα που χρειαζόταν η Ρωσία και οι συμμαχικές δυνάμεις στην Αφρική να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.
Το είχε πει ο Στάλιν, όσο και αν δεν τον συμπαθούμε: «Στη Βουλγαρία θα πάω ως τιμωρός, 
στη Γιουγκοσλαβία ως σύμμαχος, στην Ελλάδα ως ικέτης και προσκυνητής».
Τώρα έχουμε τους 300 της Βουλής, έστω τους περισσότερους από αυτούς, που έδωσαν γην και ύδωρ για να μην πειραχτεί η καλοπέρασή τους, να μην βγουν στη φόρα οι βρωμιές τους εδώ και τριάντα χρόνια. Να μην πειραχτούν οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό και οι βίλες τους, να μη φανεί πώς από φτωχά παιδιά του λαού έγιναν εκατομμυριούχοι. Είναι οι 300 νέοι Εφιάλτες – οι πιο πολλοί από αυτούς – που βάζουν το λαό στη νέα σκλαβιά, σε μια Τροϊκοκρατία χειρότερη από την Τουρκοκρατία, σε μια καταστροφή μεγαλύτερη από την Μικρασιατική. Που διώχνουν τους νέους κατά χιλιάδες μακριά από την πατρίδα τους, που βασανίζουν με μεσαιωνικά βασανιστήρια τον ανήμπορο συνταξιούχο για να μην πειραχτεί η δική τους καλοπέραση.
Δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα η δικαιοσύνη που θα καθίσει στο εδώλιο αυτούς τους προδότες. Γι’ αυτό, όπως γράφει μια ξένη εφημερίδα, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί τελικά στους δρόμους της Ελλάδας, με όλα τα δεινά που μπορεί να επακολουθήσουν. Αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλη λύση σε μια χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία αλλά μόνο δημοκρατία δεν έχει, φατρίες αλληλοπροστατευόμενων πολιτικών έχει. Απλά Ναιναίκους πολιτικούς παράγει.
Ευτυχώς δεν υπήρχαν τηλεοράσεις στη μάχη των Θερμοπυλών ή στο Όχι του 40 για να πείσουν τους αγωνιστές ότι ο αγώνας ήταν άνισος, η υποταγή ήταν προτιμότερη από την τιμή να παλεύεις για τα ιερά και όσια της πατρίδας σου.
Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν ας δείξει ο λαός αν προτιμά τους 300 του Λεωνίδα και τους αγωνιστές του ΟΧΙ του 40 ή τους 300 (έστω όχι όλους) Εφιάλτες της Βουλής.
«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» όχι σε 300 πολιτικούς. Καιρός είναι ο λαός να πάρει τα ηνία στα χέρια του, γιατί αυτός είναι ο ηγέτης. Να τιμωρήσει τους ενόχους, να συντάξει νέο σύνταγμα χωρίς ασυλίες και παραγραφές για τους πολιτικούς, να κατάσχει παράνομες περιουσίες, να ακυρώσει συμβάσεις που άλλοι υπέγραψαν για τον δέσουν χεροπόδαρα για γενιές, να βάλει τον πολίτη πάνω από τις τράπεζες, να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη ως ανεξάρτητη εξουσία. Αλλιώς η γάγγραινα θα φτάσει στην καρδιά της Ελλάδας….

Το τέλος των πολιτικάντηδων πλησιάζει αναπόφευκτο σαν κλείσιμο της σκηνής σε αρχαία τραγωδία. Τώρα είναι μόνο ο λαός που πρέπει να πει το νέο «Μολών λαβέ» ή το νέο «ΟΧΙ».

Χρήστος Μαγγούτας
[Πρωτοσέλιδο άρθρο στην εφημερίδα «Ελληνικός Τύπος» του Τορόντο, 15-3-2012]
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ‏


 Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, μοντάζ Γρέκι 
Σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποίησε την περασμένη βδομάδα το πρακτορείο «Ρόιτερς», μέχρι τα τέλη του 2011 η Ελλάδα είχε πληρώσει στη Γερμανία τόκους ύψους 380 εκατ. ευρώ, οι οποίοι προέκυψαν από τη συμμετοχή της τελευταίας στο «πακέτο» του πρώτου μνημονίου.
*
Οποιος βιαστεί να πει «τζάμπα πράμα», καλό είναι να...
  σκεφτεί το εξής:
Οι εγχώριοι «σωτήρες»
- που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού για να πληρώνονται τόκοι 380 εκατ. ευρώ στους ξένους «σωτήρες» -
ήταν αυτοί που, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το PSI, έφτασαν στο σημείο να περικόψουν ακόμα και τις επικουρικές συντάξεις των 200 και 300 ευρώ,
αφού - όπως έλεγαν - «έπρεπε να εξοικονομήσουν» 325 εκατ. ευρώ...
*
Να, λοιπόν, ποιοι είναι οι κύριοι που υποτίθεται ότι δανείζονται για να... «εξασφαλίσουν μισθούς και συντάξεις στο λαό»!
Είναι οι ίδιοι που
με το ένα χέρι κόβουν 325 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις πείνας του λαού, και
με το άλλο χέρι πληρώνουν (από τα χρήματα που έχουν αρπάξει από τις συντάξεις του λαού)
τα 380 εκατ. ευρώ των τόκων που προκύπτουν - μόνο για τους κεφαλαιοκράτες της Γερμανίας - από εκείνα τα δάνεια που τα ξεκοκαλίζουν, μαζί, οι ντόπιοι «πατριώτες» πλουτοκράτες και οι αλλοδαποί «φιλέλληνες» των μονοπωλίων...



http://www2.rizospastis.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι μίζες δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε κόμμα, και είναι διαχρονικές.

Η μίζα υπάρχει από τον καιρό της συστάσεως του ελληνικού κράτους, και υπάρχει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Μην κοροϊδεύουν τον κοσμάκη που συμμετέχει σε αυτό το κόλπο ότι θα την καταπολεμήσουν, διότι δεν τον ενδιαφέρει κιόλας, αφού μόνο με αυτόν τον τρόπο κάνει την… δουλειά του. Εαν την ανακαλύπτουν κάποιοι όταν δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν, δεν λέει τίποτα.
Τέρμα το πάρτι στο ΙΚΑ, έλεγαν με στόμφο χθες ο ανεκδιήγητος υπουργός ανεργίας Γιώργος Κουτρουμάνης και ο μια ζωή κρατικοδίαιτος τώρα διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Πιάσαμε το κύκλωμα των τρωκτικών, αυτοδιαφημίζονταν οι προαναφερόμενοι δεχόμενοι τα συγχαρητήρια δημοσιογράφων από πρωινές εκπομπές που βγάζουν το μεροκάματο με εξυπνάδες και πάντα μέσα στο κλίμα. Όμως δεν έχει όριο το όργιο σπατάλης στο οποίο επιδίδονταν οι "ποντικοί" στο ΙΚΑ. Τη στιγμή που στις αποθήκες υπήρχαν απίστευτα τεράστιες ποσότητες υλικών, έκαναν νέες παραγγελίες με τις υπερκοστολογήσεις να φτάνουν το 1.000%! και αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου αφού μέσω των μιζών «συντηρούνται» και οι εκάστοτε υπουργοί.
Το "Έθνος", αναφέρει πως βρέθηκαν τανάλιες, βαμβάκι, αλλά και οκτώ τόνοι γύψου και άλλα πολλά. Τα υλικά που βρέθηκαν αρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες του Ταμείου για χρόνια αλλά αντ'αυτού στοιβάζονταν στις αποθήκες και ελέω μίζας κάποιοι φρόντιζαν να παραγγέλνουν συνέχεια νέα. Στο νέο σκάνδαλο που αφορά κυρίως το διάστημα 2005 έως το 2010 εμπλέκονται γιατροί, υπάλληλοι του Ταμείου αλλά και εταιρείες που χορηγούσαν τα υλικά. Δεν μας λέει όμως για τα πανάκριβα μηχανήματα που στοιβάζονται στις αποθήκες.
Την ίδια ώρα έρχεται και η δήθεν αποκάλυψη που στην ουσία γνωρίζουν όλοι, πως υπάρχει κύκλωμα στο υπουργείο ανάπτυξης που παίρνει εκβιαστικά μίζες για να προωθήσει τους φακέλους επιχειρηματιών στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, αναγκάζοντας την Αννούλα για τα μάτια του κόσμου, να ξηλώσει 100 υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης μετά και τη σύλληψη υπαλλήλων της συγκεκριμένης διεύθυνσης για χρηματισμό, και δόθηκε εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων στη συγκεκριμένη Διεύθυνση από το 2005 μέχρι σήμερα καθώς η καταγγελία από τον επιχειρηματία έγινε το 2005 λες και οι μίζες στην Ελλάδα ξεκίνησαν από τότε. Μετά την αποκάλυψη του πρώτου σκανδάλου από ήρθε και δεύτερη περίπτωση εκβιασμού. Στην πρώτη περίπτωση όπως δήλωσε στο Newsit o επιχειρηματίας Αριστείδης Μάρκου "τον ταλαιπωρούσαν από τις 27/10/2005. Ενώ είχε υπαχτεί η επένδυσή του στο αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν αποφασιζόταν τίποτα γιατί δεν είχε ενδώσει στις πιέσεις της μίζας, και καταστράφηκε οικονομικά. Τη δεύτερη περίπτωση την αποκάλυψε το Mega και αφορά τον πρόεδρο της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου από τη Δράμα, Σταύρο Γκανή ο οποίος σύμφωνα με όσα κατήγγειλε υπάλληλοι του ίδιου τμήματος του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ μίζα για να προχωρήσουν την επιχορήγησή του συνολικού ύψους 4.400.000 ευρώ για επένδυση στην ήδη υπάρχουσα βιομηχανία.
Τα βουνά γύρω από την Αθήνα είναι γεμάτα βίλες . Ο δρόμος προς το Σούνιο στις αρχές της δεκαετίας του 1980 είχε πεύκα. Σήμερα έχει μόνο πολυτελείς κατοικίες, το χτίσιμο των οποίων (μετά το κάψιμο των δασών) ευνοήθηκε για να έχει η χώρα ανάπτυξη. Τι σημασία έχει πού βρέθηκαν τα λεφτά για να χτιστούν όλα αυτά τα σπίτια; Τι σημασία έχει και ποιος αναρωτιόταν, για παράδειγμα, πώς μπορούσαν υπάλληλοι του Δημοσίου να αγοράζουν σπίτια στον δασωμένο Διόνυσο ή στους Θρακομακεδόνες; Σημασία είχε ότι κινούνταν το χρήμα και αυτό ήταν αρκετό για να κλείνουν τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας (που ξύπνησαν τάχα τώρα για να μας ξανακοιμήσουν) τα μάτια τους, με το αζημίωτο πάντα.

ixnos

Διαβάστε περισσότερα » »

Στην Αγγλία θα υπάρχουν μόνο ..ουδέτεροι

Μια νέα καμπάνια για την εξάλειψη των ετεροφυλόφιλων προσδιορισμών στα επίσημα έγγραφα για τους γάμους, ετοιμάζεται να ξεκινήσει η Βρετανία η προστάτιδα δύναμη, των απανταχού πουσταράδων στην προσπάθειά της να εξαλείψει τις διακρίσεις κατά των γκέι και των λεσβιών και να επιτρέψει τους γάμους ομοφυλοφίλων. Δεν πέφτουμε όμως από τα..σύννεφα διότι η Βρετανία φημίζεται ως το νησί των ομοφυλοφίλων. (είναι γνωστό ότι "θερίζει" η ομοφυλοφιλία, με αποτέλεσμα οι άνδρες να έχουν...εξαφανιστεί, και οι γυναίκες να ασχολούνται με...γυναίκες!).

Οι …πουστομεταρρυθμίσεις περιγράφονται σε ένα κείμενο διαβούλευσης που ετοίμασε η βρετανική κυβέρνηση. Στόχος τους είναι στον πολιτικό γάμο μεταξύ γκέι και λεσβιών να μην υπάρχουν προσδιορισμοί που τους θίγουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι λέξεις «άντρας» και «γυναίκα» θα απαλειφθούν από τα επίσημα έγγραφα για τον πολιτικό γάμο, ενώ θα αλλάξει η φρασεολογία στα έγγραφα που αφορούν τη φορολογία, τα επιδόματα και τους μετανάστες ώστε να μην θεωρείται πλέον δεδομένο ότι το παντρεμένο ζευγάρι αποτελείται από έναν άντρα και μια γυναίκα.
 
ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Μεταφορά και λειτουργία του ΕΚΑΒ σε χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πτολεμαϊδας (Κλειστό Γυμναστήριο)


Σε χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Πτολεμαΐδας (κλειστό γυμναστήριο) μεταφέρεται το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας του ΕΣΥ (ΕΚΑΒ) με την προσδοκία να υπάρχει η δυνατότητα για καλύτερη δυνατή κάλυψη αθλητών και πολιτών σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη να προσφερθούν οι υπηρεσίες του Κέντρου.

Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της ΚΕΔΕ για στέγαση και λειτουργία του ΕΚΑΒ σε χώρο του κλειστού γυμναστηρίου από όπου –όπως εκτιμάται- θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης και περισσότερο ουσιαστικής παρέμβασης τόσο για τους αθλητές που χρησιμοποιούν την αίθουσα των Βαρέων Αθλημάτων, για τους αθλητές του Στίβου, για το Κολυμβητήριο αλλά και για όσους από τους πολίτες επιλέγουν το ΔΑΚ προκειμένου να περπατούν και να αθλούνται .



Για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ έχει ήδη παραχωρηθεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος που βρίσκεται κάτω από τις κερκίδες του Αθλητικού Κέντρου έτσι ώστε επί 24ώρου βάσεως να υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης από το προσωπικό. Περαιτέρω, η λειτουργία του ΕΚΑΒ από το νέο χώρο εκτιμάται ότι από τη πρώτη στιγμή θα αποβεί ιδιαίτερα αποτελεσματική καθώς θα εδρεύει σε ένα κομβικό σημείο, στο Περιφερειακό τμήμα της πόλης έχοντας άμεση πρόσβαση και συνδέοντας: πόλη, οικισμούς, αθλητικές εγκαταστάσεις και νοσοκομείο.



Όπως είναι γνωστό, σκοπός του ΕΚΑΒ είναι ο συντονισμός της παροχής, σε έκτακτες περιπτώσεις, άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες και η μεταφορά αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας.


Πρόκειται για τον μοναδικό επίσημο φορέα της πολιτείας στην παροχή υπηρεσιών Επείγουσας Προ-νοσοκομειακής Ιατρικής και Νοσηλευτικής Φροντίδας. Μελετά, προτείνει και αναπτύσσει προγράμματα που αφορούν στον τομέα της Επείγουσας Ιατρικής.
Η ΚΕΔΕ εκφράζει τη σιγουριά της ότι με τη στέγαση του ΕΚΑΒ στο νέο χώρο, η λειτουργία του θα καταστεί περισσότερο αποτελεσματική για αθλητές και πολίτες.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Η επίσημη ανακοίνωση της Δ.Ε.ΤΗ.Π. για τη νέα βλάβη της 3ης μονάδας του ΑΗΣ/ΔΕΗ Πτολεμαΐδας - Μέχρι την Κυριακή η αποκατάσταση

Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.) ανακοινώνει ότι σήμερα 16 Μαρτίου 2012 ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης.


Σύμφωνα με πληροφορίες της ΔΕΗ η βλάβη της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας θα αποκατασταθεί μέχρι την Κυριακή 18/3 και θα τροφοδοτηθεί η Τηλεθέρμανση μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 19/3.

Η Τηλεθέρμανση θα λειτουργεί εκ περιτροπής ανά δίωρο, εναλλάξ, στο κέντρο (Α΄ζώνη) και την περιφέρεια (Β΄ ζώνη) της πόλης, μέχρι τις 12 το βράδυ.

Παρακαλούμε τους καταναλωτές Τηλεθέρμανσης να ρυθμίσουν το πρόγραμμα τους στη συνεχή λειτουργία (ένδειξη διακόπτη ``ΗΛΙΟΣ``)

Όσοι από τους καταναλωτές θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον Λέβητα πετρελαίου και χρειάζονται τα συνεργεία μας, μπορούν να επικοινωνούν ή να αφήνουν μήνυμα στα τηλέφωνα της ΔΕΤΗΠ όλο το 24ωρο (24630 54420, 21, 22, 24630 55745)
ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ουγγαρία αντιστέκεται: "Δεν θα γίνουμε αποικία της ΕΕ" ! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΩΣΙΛΟΓΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;


Επίθεση κατά της ΕΕ εξαπολύει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, κατηγορώντας την ότι μεταχειρίζεται τη χώρα του σαν αποικία, μετά και την απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών να «παγώσουν» την εκταμίευση του ποσού των 495 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, τα οποία θα δίνονταν ως βοήθεια στην Ουγγαρία, εξαιτίας του υψηλού δημοσιονομικού της ελλείμματος.

Όπως αναφέρουν σχετικά Τα Νέα, μιλώντας σε συγκέντρωση που έλαβε χώρα στη Βουδαπέστη, ο συντηρητικός πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του «δεν θα ζήσει με τις εντολές ξένων δυνάμεων».
«Δεν θα γίνουμε αποικία» είπε ο Βίκτορ Ορμπάν, εν μέσω δυνατών επευφημιών των οπαδών του, προσθέτοντας: «Σαν ευρωπαϊκή χώρα ζητάμε ίση μεταχείριση. Δεν θα γίνουμε δεύτερης κατηγορίας Ευρωπαίοι πολίτες».

«Νόμιμο αίτημά μας είναι να έχουμε τα ίδια μέτρα και σταθμά, τα οποία εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της ΕΕ»
 δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Η απόφαση της ΕΕ για "πάγωμα" 495 εκατ. ευρώ κονδυλίων προς την Ουγγαρία ελήφθη έπειτα από σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το "πάγωμα" των πόρων θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2013. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται χρήση των κυρώσεων που προβλέπει το ενισχυμένο Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

Ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ έχουν κατηγόρησε την κυβέρνησή του Ορμπάν για αυταρχικές πρακτικές. Έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για νόμο που ψηφίστηκε και ο οποίος θεωρείται από κάποιους στην ΕΕ ότι περιορίζει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και της κεντρικής τράπεζας.

Η Βουδαπέστη, βέβαια, απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς και παράλληλα δεν σκύβει και το κεφάλι στους "μπαμπούλες" της ΕΕ, δίνοντας ένα μάθημα στους Έλληνες πολιτικούς που κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό...
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Πάνθεον των Καραγκιόζηδων...

Συνεχίζουν να λένε ψέματα. Σχεδόν για όλα. Έξις δευτέρα φύσις - αλλά όχι μόνον, διότι αν πουν και μιαν αλήθεια θα καταρρεύσει πάνω στο κεφάλι τους όλο αυτό το βερμπαλιστικό μπουρδιστάν της αυτοπροστασίας τους.
«Δεν υπήρξε πιστωτικό γεγονός» δήλωνε ο κ. Βενιζέλος και τα CDs ήδη πληρώνονται.

Πανηγύριζε (αδιάντροπα, σημειώνω) για το PSI, αφήνοντας τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους μικροομολογιούχους απροστάτευτους, ενώ τρεις μέρες μετά (τόσο κρατούν τα ψέματα) άρχισαν πάλι...
να προετοιμάζουν το έδαφος για νέα μέτρα τον Ιούνιο. (Διάβαζε: Απρίλιο)


Ποιο έδαφος όμως; απ’ όπου περνούσε, λέει, ο Τζέκινς Χαν, δεν ξαναφύτρωνε χορτάρι - το ίδιο και με τα μέτρα που περνούν συνεχώς κι ανηλεώς απ’ τη λαμπρά υπατεία Παπακωνσταντίνου έως σήμερα.


Έχουν γκρεμιστεί έκτοτε όλοι οι φούρνοι της επικράτειας κι όμως συνεχίζουν τα ψέματα σαν να μην τρέχει τίποτα εξασφαλίζοντας μια περίοπτη θέση στο Πάνθεον των Καραγκιόζηδων.


«Αν χρειασθεί να παρθούν κι άλλα μέτρα, εγώ θα έχω αποτύχει ως υπουργός», δήλωνε ο κ Παπακωνσταντίνου όταν η Καταστροφή (που οι ίδιοι προκάλεσαν) δεν είχε δείξει ακόμα τα δόντια της, αλλά μόνον τα απαλά της νυχάκια.
Κι αντί τώρα ο κ. Παπακωνσταντίνου να σκάβει βαθύ λαγούμι να κρυφτεί, συνεχίζει να κάνει δηλώσεις, όπως ο κ. Βενιζέλος, ο διακόπτης (του ηλεκτρικού ρεύματος), ο ίδιος που στεντορεία τη φωνή διαβεβαίωνε ότι η είσπραξη χαρατσιών μέσω ΔΕΗ είναι παράνομη.


Βενιζέλος! Ο ίδιος που έλεγε ότι τον Μάρτη-Απρίλη του 2012 θα έχουμε το πρώτο νέο πλεόνασμα. Ήρθε ο Μάρτης, έρχεται ο Απρίλης, βουλιάζουμε κι αν τον ρωτήσεις, πάλι κάτι θα βρει να σου πει - όχι μόνον αυτός, αλλά όλοι όσοι είναι σαν κι αυτόν.


Το ίδιο και ο κ. Σαμαράς, ο οποίος μετά τη μεταστροφή του δικαιώνει εν σχέσει με το Μνημόνιο την Ντόρα - τέτοια αυτοακύρωση!


Ένα πολιτικό σκηνικό που συνήθισε να λειτουργεί μέσα στη δημαγωγία, την ψευτιά, την ιδιοτέλεια και την υποτέλεια συνεχίζει τα ίδια προσπαθώντας να ανασυνθέσει τη αποσύνθεσή του σε κάτι εκ νέου «νέο».


«Ξεκινάμε», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας κι αυτός μια «νέα αρχή» σαν τις 643 «νέες αρχές» που έκανε ο προκάτοχός του Γιωργάκης.


Αλλά, αν οι ίδιοι άνθρωποι, Μπενύτο, Καστανίτης, Ντόρα, Πάγκαλος, Χρυσοχοΐδης, με τα ίδια ψέματα -να τα ακούς και να νιώθεις ασφυξία- είναι το «νέο» αυτό που θα διορθώσει όσα το ίδιο έπραξε ως παλιό, κι εμείς τους επιδοκιμάσουμε τότε, πράγματι δίπλα στο Πάνθεον των Καραγκιόζηδων πρέπει να υψωθεί ισοϋψές και το Πάνθεον των Ηλίθιων - ημών των ιδίων...

Του Στάθη από enikos, μοντάζ Γρέκι
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ασπαρτάμη (Nutra Sweet, Equal, Spoonful) είναι αποτυχημένο εντομοκτόνο τερμιτών.

Αν το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα; ΜΗΝ το σκέφτεσαι καν! Στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο δόθηκε διάλεξη με θέμα, «ασπαρτάμη»κυκλοφορεί στην αγορά ως «Nutra Sweet», «Equal» και «Spoonful». Στην εναρκτήρια ομιλία από την EPA, ανακοινώθηκε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2001, υπήρξε μια επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και ο συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Ήταν δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς ποια τοξίνη προκαλεί αυτή την καλπάζουσα αύξηση. Γιατί η ασπαρτάμη είναι τόσο επικίνδυνη;

Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη από 86 βαθμούς F, το ξυλο-οινόπνευμα της ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη και στη συνέχεια σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση … Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.
Η ασπαρτάμη είναι ένα αποτυχημένο εμπορικά, εντομοκτόνο τερμιτών. Αν νοτίσεις (όχι με πολύ νερό) μερικά σακουλάκια ασπαρτάμης και τα τοποθετήσεις στο έδαφος κοντά σε μια μυρμηγκοφωλιά την επομένη θα βρεις ένα μικρό βουναλάκι από νεκρά μυρμήγκια. Αυτό το εντομοκτόνο το βάζεις στο σώμα σου, με την μορφή τροφής ή ροφημάτων. Σε ενοχλεί το τσιγάρο και όχι η ασπαρτάμη-πτωμαΐνη της κόκα κόλας λάιτ !!! Γιατί σου είπαν πως το τσιγάρο σκοτώνει, ενώ η πτωμαΐνη-κόκα κόλα λάιτ κάνει καλό. Τρομάρα σου!!!
aspartami290_110082_St5V63Πολλοί άνθρωποι είχαν διαγνωστεί κατά λάθος ότι πάσχουν από ΣΚΠ. Παρά το γεγονός ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι αιτία θανάτου, η τοξική μεθανόλη είναι! Ο Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτος, όπως και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ιδίως με την κατανάλωση Diet Coke και Pepsi. Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι η ασπαρτάμη είναι ο ένοχος. Συνεχίζουν τη χρήση της – ερεθίζουν το λύκο σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται η κατάσταση απειλητική για τη ζωή τους. Έχουμε δει ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο να γίνονται ασυμπτωτικοί αμέσως μόλις σταματήσουν την κατανάλωση διαιτητικής σόδας.
Σε αρκετές περιπτώσεις από αυτούς που διαγνώστηκαν με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα περισσότερα από τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις όπου η απώλεια όρασης εξαφανίστηκε και η απώλεια ακοής βελτιώθηκε αισθητά. Αυτό ισχύει επίσης για τις περιπτώσεις των εμβοών και η ινομυαλγία.
Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, είπα, «Αν χρησιμοποιείτε ασπαρτάμη (Nutra Sweet, Equal, Spoonful κ.λπ.) και υποφέρετε από συμπτώματα ινομυαλγίας , σπασμούς, πόνους, μούδιασμα στα πόδια, κράμπες, ίλιγγο, ζάλη, πονοκέφαλο, πόνο στις αρθρώσεις, ανεξήγητη κατάθλιψη, κρίσεις άγχους, μπερδεύετε την ομιλία σας, έχετε θολή όραση ή απώλεια μνήμης, τότε έχετε πιθανώς δηλητηριαστεί από ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ! ‘
Οι άνθρωποι πηδούσαν επάνω κατά τη διάρκεια της διάλεξης λέγοντας, «έχω κάποια από αυτά τα συμπτώματα!!!» Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση; Ναι! Ναι! Ναι! STOP στις σόδες διαίτης και  επαγρύπνηση για την ασπαρτάμη στις ετικέτες των τροφίμων! Μην ξεχνάς υπάρχει με διάφορες ονομασίες.
Πολλά προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με αυτό το δηλητήριο! Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο Δρ Espart  παρατήρησε ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν συμπτώματα για ΣΚΠ και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε ένα νοσοκομείο, μια νοσοκόμα δήλωσε ότι έξι από τους φίλους της, που ήταν συστηματικοί καταναλωτές Diet Coke, είχαν όλοι διαγνωστεί με ΣΚΠ. Αυτό είναι πέρα από κάθε σύμπτωση!
Η σόδα διαίτης ΔΕΝ είναι ένα προϊόν διατροφής! Είναι ένα χημικά τροποποιημένο προϊόν που περιέχει πολλαπλά άλατα και ασπαρτάμη και που στην πραγματικότητα σε κάνει να επιθυμείς να καταναλώσεις υδατάνθρακες. Είναι πολύ πιο πιθανό να έχετε αύξηση σωματικού βάρους!
Τα προϊόντα με ασπαρτάμη, περιέχουν επίσης φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στο λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς. Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση “δειγμάτων ιστών».  Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες και ΔΕΝ πρέπει να τα καταναλώνεις γιατί τα αποθηκεύσει το σώμα.
Ο Δρ. HJ Roberts δήλωσε στις διαλέξεις του, ότι από τη στιγμή που απελευθερώθηκαν από τα προϊόντα «διαίτης» και χωρίς αξιόλογη αύξηση της σωματικής άσκησης, οι ασθενείς του έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε μια περίοδο δοκιμής. Η ασπαρτάμη είναι επίσης ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς. Βρήκαμε ότι ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν έναν ασθενή με αμφιβληστροειδοπάθεια, στην πραγματικότητα, είχε συμπτώματα που προκαλούνται από ασπαρτάμη.
Η ασπαρτάμη αποσυντονίζει εντελώς τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έτσι ένας διαβητικός μπορεί να υποστεί οξεία απώλεια μνήμης λόγω του γεγονότος ότι το ασπαρτικό οξύ και η φαινυλαλανίνη είναι νευροτοξικά όταν λαμβάνονται χωρίς τα άλλα αμινοξέα που απαιτούνται για μια καλή ισορροπία.
Η αντιμετώπιση του διαβήτη είναι σε όλα σχετική με την ισορροπία. Ειδικά με τους διαβητικούς, η ασπαρτάμη περνάει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αίματος / εγκεφάλου και επιδεινώνει , στη συνέχεια, τους νευρώνες του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες βλάβες του εγκεφάλου, σπασμούς, κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ανεξέλεγκτο θυμό και οργή.
Η κατανάλωση της ασπαρτάμης προκαλεί τα ίδια συμπτώματα και σε μη διαβητικούς επίσης. Σχετικά έγγραφα και μελέτες αποκαλύπτουν επίσης ότι χιλιάδες παιδιά στα οποία είχε διαγνωστεί ADD και ADHD είχαν πλήρη ανάκαμψη στη συμπεριφορά τους όταν αυτές οι χημικές ουσίες αφαιρέθηκαν από τη διατροφή τους.
Τα λεγόμενα «συνταγογραφούμενα φάρμακα τροποποίησης συμπεριφοράς» (Ritalin και άλλα) δεν χρειάζονται πλέον και για να πούμε την αλήθεια, δεν ήταν απαραίτητα εξ αρχής! Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά «δηλητηριάζονταν» σε καθημερινή βάση με τα ίδια τα τρόφιμα που ήταν «καλύτερα γι ‘αυτούς απ’ ότι η ζάχαρη». Λίγο μυαλό χρειάζεται, που όπως φαίνεται είναι καμένο από τις τοξίνες.
Η ασπαρτάμη που καταναλώθηκε σε χιλιάδες παλέτες diet Coke και diet Pepsi από τους άνδρες και τις γυναίκες που πολεμούσαν στον πόλεμο του Κόλπου, μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνη για το γνωστό σύνδρομο  του Πολέμου του Κόλπου.
Ο Δρ Roberts προειδοποιεί ότι μπορεί να προκαλέσει εκ γενετής ανωμαλίες, δηλαδή, διανοητική καθυστέρηση, εάν λαμβάνονται κατά την περίοδο της σύλληψης και κατά τη διάρκεια των πρώιμων σταδίων της κύησης. Τα παιδιά ιδιαίτερα κινδυνεύουν από νευρολογικές παθήσεις και δεν πρέπει ποτέ να τους δίδονται τεχνητά γλυκαντικά.
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιστορίες περιπτώσεων που αφορούν παιδιά που πάσχουν από νευρολογικές διαταραχές, οι οποίες μιλάνε για τη μάστιγα των νευρολογικών παθήσεων που προκαλούνται άμεσα από τη χρήση του εν λόγω θανάσιμου δηλητηρίου».
2Υπήρχαν ακροάσεις του Κογκρέσου στις ΗΠΑ, όταν η ασπαρτάμη έχει συμπεριληφθεί σε 100 διαφορετικά προϊόντα και είχαν διατυπωθεί ισχυρές αντιρρήσεις όσον αφορά τη χρήση της. Μετά από αυτή την πρώτη ακρόαση, έχουν υπάρξει δύο επόμενες ακροάσεις, και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Το λόμπι των φαρμάκων και των χημικών προϊόντων έχουν πολύ βαθιές τσέπες και πολύ πράσινο τυπωμένο χαρτί που το μοιράζουν πλουσιοπάροχα..
Δυστυχώς, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για την ασπαρτάμη έχει λήξει! Ναι δικής της κατασκευή είναι, τι νόμισες; Υπάρχουν τώρα πάνω από 5.000 προϊόντα στην αγορά που περιέχουν αυτή το θανάσιμο χημικό και θα υπάρξουν χιλιάδες περισσότερα. Καθένας θέλει ένα «κομμάτι από την πίτα της ασπαρτάμης», δηλαδή ένα κομμάτι από την θάνατο σου. Σας διαβεβαιώνω ότι η Monsanto, ο δημιουργός της ασπαρτάμης, ξέρει πόσο θανατηφόρα είναι, όπως και τα διάφορα μεταλλαγμένα που βγάζει στην αγορά. Δεν είναι ειρωνικό και αντιφατικό, το γεγονός ότι η Monsanto χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, τη Αμερικανική Διαιτητική Εταιρεία και το Συμβούλιο του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών;
Αυτό έχει πρόσφατα δημοσιευθεί στους New York Times. Οι οργανώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσουν κριτική για τις πρόσθετες ύλες ή να σταματήσουν να σχετίζονται με την εταιρεία Monsanto, επειδή παίρνουν χρήματα από τη βιομηχανία τροφίμων και οφείλουν να εγκρίνουν τα προϊόντα τους. O Αμερικανός Γερουσιαστής Howard Metzenbaum έγραψε και παρουσίασε ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα απαιτούνται προειδοποιητικά σήματα στα προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη, ιδίως όσον αφορά έγκυες γυναίκες, παιδιά και βρέφη.
Στο νομοσχέδιο θα κατατίθονταν  επίσης ανεξάρτητες μελέτες σχετικά με τους γνωστούς κινδύνους και τα προβλήματα που υπάρχουν στο γενικό πληθυσμό σχετικά με καρδιακές προσβολές, αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου, νευρολογικές αλλαγές και συμπτώματα συμπεριφοράς. Το νομοσχέδιο θάφτηκε. (γιατί άραγε;) Είναι γνωστό ότι το ισχυρό λόμπι των φαρμάκων και χημικών είναι υπεύθυνοι γι ‘αυτό, αφήνοντας χαλαρά τα κυνηγόσκυλα της νόσου και του θανάτου σε ένα ανυποψίαστο και ηλίθιο κοινό. Λοιπόν,  τώρα ΞΕΡΕΙΣ!
Είναι γνωστό πως μεταλλάσουν τον άνθρωπο σε κάτι άλλο. Άβουλο και προπάντων ΥΠΑΚΟΥΟ και χωρίς αντιδράσεις.
Μπορείς να ταΐζεις τα παιδιά σου με coca cola light να γνωρίζεις  όμως, πως μεγαλώνεις κάτι σε υβρίδιο και όχι ανθρώπινο παιδί.
Επίσης μπορείς να τρως ότι ετικέτα γράφει επάνω light, αλλά μην παραπονιέσαι μετά γιατί είσαι σε μόνιμη κατάθλιψη!!! Φυσικό δεν είναι αφού τρως φορμαλδεΰδη. Ξέρεις είναι το χημικό που συντηρούν τα πτώματα. !!!

http://www.terrapapers.com/?p=3229
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα παράδοξα της Ελλάδας και οι αστείες δικαιολογίες


Σε Νομό με 35% ανεργία καλούνται αλλοδαποί να μαζέψουν και πάλι ντομάτες , μήλα και φασόλια. Το παράδοξο αυτό φαινόμενο  σχολίασε δηκτικά  ο Υπουργός Εργασίας με αφορμή το αίτημα του βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια να υπάρξει μία διευκόλυνση προς τους αγρότες που επιθυμούν να φέρουν αλλοδαπό εργάτη από τρίτη χώρα και ο σχετικός νόμος τους καλεί  να προκαταβάλουν 1400 ευρώ.  Τι απάντησε ο Υπουργός;

ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: Θα υπάρξει μία διόρθωση ώστε να εξυπηρετηθεί μία κατάσταση αλλά αναρωτιέμαι πραγματικά πως είναι δυνατόν  αυτή η χώρα να πληρώνει επιδόματα ανεργίας  σε νομούς με 35% ανεργία και να θέλουμε να επιμένουμε ότι πρέπει να φέρουμε πέντε έως επτά χιλιάδες αλλοδαπούς.


ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Επικροτώ αυτό που λέτε αλλά δυστυχώς τα τελευταία 20 χρόνια μάθαμε τους νέους μας να λένε ότι έχουν στο κοπάδι ή στο χωράφι, της τάδε εθνικότητας αλλοδαπό.





 http://briefingnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »