Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΕΡΑΠΑΤΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. Ο ΦΠΑ (V.A.T.);

vat-registrationΤου Δημοσθένη Λιακόπουλου.
Όταν πρωτομπήκε ο ΦΠΑ (Φόρος Προστιθέμενης Αξίας),V.A.T. εις την βαρβαρικήν, επρόκειτο κατά τα Αμερικάνικα πρότυπα να αντικαταστήσει όλους τους φόρους και ο κάθε επαγγελματίας, πάντα κατά τα αμερικάνικα πρότυπα, να λέει τόσα χρήματα εισέπραξα (έσοδα επιχείρησης) που περιέχουν τόσο ΦΠΑ (ΦΠΑ εσόδων) και τόσα χρήματα ξόδεψα για να μπορέσω να εισπράξω (έξοδα επιχείρησης) που περιελάμβαναν τόσο ΦΠΑ (ΦΠΑ εξόδων), οπότε, ΦΠΑ ΕΣΌΔΩΝ μείον ΦΠΑ ΕΞΟΔΩΝ ίσον ΦΠΑ που αποδίδω στο κράτος και καθάρισα.
Το ίδιο θα έκανε και ο κάθε Ευρωπαίος, όπως και ο κάθε Αμερικάνος και θα έλεγε για το σπίτι του, τόσο ΦΠΑ περιελάμβαναν τα έσοδά μου μείον τον ΦΠΑ των χρημάτων που ξόδεψα για να ζήσω, τον υπόλοιπο ΦΠΑ τον αποδίδω στο κράτος.
Έλα όμως, που ο λιγοστός σε ποσοστό ΦΠΑ που υπήρχε στην αρχή, έφτασε σε γιγαντιαία ποσοστά, 23% για παράδειγμα, αλλά και ο συνηθισμένος φόρος συνεχίζει να υπάρχει σε 45% και τα εξτρά χαράτσια στα ακίνητα, που ουσιαστικά έχουν κατασχεθεί από το  κράτος στο οποίο πληρώνουμε ενοίκιο για το σπίτι μας, και τα τέλη κυκλοφορίας που ουσιαστικά είναι ενοίκιο για το αυτοκίνητό μας που νομίζουμε ότι είναι δικό μας.
Έτσι έχουμε την λαμογιά των έμμεσων καί άμεσων φόρων.
Νομίζεις και όταν ο πελάτης πηγαίνει να αγοράσει παπούτσια για παράδειγμα, ενδιαφέρεται για το πόσος είναι ο ΦΠΑ. Ο έμπορος πρέπει να πείσει τον πελάτη να πληρώσει το τίμημα, που είναι μία ενιαία τιμή και τέλος. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον ΦΠΑ, αφού πουθενά δεν υπολογίζεται ο φόρος αυτός για τον καταναλωτή, και ο έμπορος ή ο επιτηδευματίας γίνεται ο φοροεισπράκτορας και ο ντανβατζής του κράτους, που εισπράτει για λογαριασμό του φόρους.
Οι Ευρωπαίοι δεν το κατάλαβαν; ή μιλάμε για υπεραπάτη υπερφορολόγησης εις βάρος των λαών; 
Στην Ελλάδα καθιερώθηκε την 1η Ιανουαρίου 1987 ύστερα από απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Τσοβόλα (νόμος 1642 της 21ης Αυγούστου 1986) με τρίχρονη καθυστέρηση (επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 1984, όμως η Ελλάδα ζήτησε αναβολή για τεχνικού χαρακτήρα δυσκολίες) και ο συντελεστής του ήταν 6% για όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, 16% για υπηρεσίες και 36% για είδη πολυτελείας, όπως π.χ. τα αυτοκόινητα, οπότε και άρχισαν οι Έλληνες να εκπαιδεύονται ακόμη περισσότερο στην φοροδιαφυγή και τον κομπλεξισμό, άσχετα με τους φόρους που εξακολουθούσαν να πρέπει πληρώνουν, όπως και όλοι οι υπόλοιποι λαοί, πάντα για το "κοινό καλό".
Σκοπός της υπερφορολόγησης ήταν πάντα η φοροδιαφυγή. Και σκοπός της φοροδιαφυγής ήταν πάντα η εισαγωγή της δήθεν ανάγκης για ηλεκτρονικό φακέλωμα και τσιπάκι στο χέρι ή στο μέτωπο, για να εκλείψει η δήθεν μάστιγα της φοροδιαφυγής.
Απλά τα μαθηματικά, απλή και η μέθοδος της λαμογιάς.
Διαδώστε το παντού.

prisonplanet
Διαβάστε περισσότερα » »

En Garde!

Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής, γνωστού κι ως Βαγγέλα του Μπροστάντζα, βρίσκεται πλέον τόσο η δικογραφία όσο και η ίδια η περίφημη "λίστα Λαγκάρντ"...

Ειδικότερα, μετά τη διαβίβασή της από τον Άρειο Πάγο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η «αυθεντική» λίστα Λαγκάρντ, έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου καθώς, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περιέχει τις εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών. Διαβιβάστηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης και από εκεί στη Βουλή και στον Πρόεδρο της, τον Βαγγέλα το Μπροστάντζα.

Η συνέχεια της «οδύσσειας» της «αυθεντικής» Λίστας Λαγκάρντ θα αποφασιστεί σε σύσκεψη που γίνεται στο γραφείο του Βαγγέλα του Μπροστάντζα. 

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε να δοθεί όλη η δικογραφία στα κόμματα τις προσεχείς ημέρες είτε να δοθεί στα κόμματα μόνο μέρος της «αυθεντικής» λίστας Λαγκάρντ ακόμα και στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αντιπαραβολή από τους οικονομικούς εισαγγελείς της «αυθεντικής» λίστας -που παραδόθηκε ξανά από τις γαλλικές αρχές- με την παλιά λίστα που είχε δώσει ο Μπένι-όχι-ο-Χίλ, ο άλλος ο αστειότερος, γνωστή κι ως «λίστα Βαξεβάνη», έβγαλε «λαβράκι», καθώς από την αρχική λίστα φαίνεται ότι είχαν αφαιρεθεί τα ονόματα την εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντίνου, Ελένης, του συζύγου της, καθώς και του συζύγου της άλλης του εξαδέλφης Μαρίνας. Οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. 


Υπενθυμίζεται ότι η «λίστα Λαγκάρντ» είναι ουσιαστικά μια λίστα με καταθέτες σε ένα υποκατάστημα της τράπεζας HSBC μέχρι την περίοδο έως το 2007 που υποκλάπηκε.


Τα τρία συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου, όπως αποκαλύφθηκε από τις έρευνες, σχετίζονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ένας εκ των οποίων περιείχε 1,2 εκατομμύρια δολάρια. 

Συμπερασματικά: Αυτοί που οι παππούδες, οι πατεράδες κι οι θείοι τους ληστεύουν τη χώρα από την εποχή των μεταπολεμικών παγωμένων πιστώσεων, αυτοί που τα λεφτά που έχουν υπεξαιρέσει, τα πηγαινοφέρνουν τουλάχιστον δύο δεκαετίες τώρα από το εξωτερικό στη χώρα και τανάπαλιν, μέχρι να ξεπλυθούν καλά και να τα ξαναπαρκάρουν στην Ελβετία, αυτοί λοιπόν οι ίδιοι και οι απόγονοί τους, θέλουν τώρα για ένα πινάκιο φακής να ξεφλουδίσουν και ό,τι απέμεινε!

Διαβάστε περισσότερα » »

Βρήκαν τον σκελετό του Βρετανού Βασιλιά Ριχάρδου ΙΙΙ σε πάρκινγκ

Ποιο είναι το εύρημα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Λέστερ που προκαλεί αίσθηση
Οι ανασκαφές γίνονταν για να εντοπιστούν βρετανικοί βασιλικοί τάφοι της Ελισαβετιανής εποχής. Τώρα, οι ερευνητές εύχονται και ελπίζουν ότι ο σκελετός που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, να ανήκει στον Ριχάρδο τον τρίτο που κυβέρνησε από το 1483 έως το 1485 όταν και έπεσε νεκρός σε μάχη.
Αν και πολλά ιστορικά στοιχεία που έχουν βρεθεί οδηγούν στο ότι τα καλοδιατηρημένα οστά ανήκουν στον βασιλιά, την τελική απάντηση θα δώσει η ανάλυση DNA.
Ο Σέξπιρ είχε την "τελευταία λέξη"
Για αρκετούς αιώνες, η ιστορία του βασιλιά, είχε χαθεί στα βάθη του χρόνου, ενώ η σημαντικότερη και πιο γνωστή αναφορά σε αυτόν, έγινε από τον Άγγλο θεατρικό συγγραφέα Ουίλιαμ Σέξπιρ στο ομώνυμο έργο. Ο συγγραφέας τον χαρακτήριζε σαν "τέρας με ανθρώπινη μορφή" που "ακόμα και τα σκυλιά ούρλιαζαν στο πέρασμά του".
Ο Ριχάρδος είχε δολοφονήσει πολλά μέλη της οικογένειάς του και είχε γίνει ο τρόμος της Βρετανίας, μέχρι που ηττήθηκε στη μάχη του Μποσγουορθ το 1485 από τον διάδοχο της δυναστείας των Τυδώρ, Χένρι VII.
Προσπαθώντας να ρίξουν φως στην ιστορία της Ελισαβετιανής εποχής, η ομάδα των Βρετανών ερευνητών ξεκίνησε να ψάχνει τον τάφο του βασιλιά Ριχάρδου του τρίτου από τον περασμένο Αύγουστο, συνεχίζοντας τις έρευνες των προκατόχων τους, οι οποίες μέχρι σήμερα είχαν αποβεί άκαρπες.
Χρησιμοποιώντας ιστορικούς χάρτες και στοιχεία, τα βήματά τους τους οδήγησαν σε ένα παλιό υπαίθριο πάρκινγκ, το οποίο πιθανόν να ήταν ο βασιλικός τάφος. Σύμφωνα με την ιστορία, οι υπασπιστές των Τυδώρ μετά τη μάχη, μετέφεραν το πτώμα του Ριχάρδου ΙΙΙ στο Λέστερ και εκεί το έθαψαν οι Φραγκισκανοί πατέρες, έξω από την πόλη.
Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, η ομάδα των ερευνητών εντόπισε έναν σκελετό, ο οποίος έφερε ξεκάθαρα βίαια τραύματα μάχης, ενώ είχε εμφανή σκολίωση. Ο ίδιος ο Σέξπιρ άλλωστε, παρουσίαζε τον βασιλιά, σαν σακάτη.
Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι τελικά οι Τυδώρ παράτησαν τον νεκρό βασιλιά στο πεδίο της μάχης κι από εκεί κάποιος το μετέφερε και το έθαψε με βασιλικές τιμές στο σημείο όπου πλέον βρισκόταν το υπαίθριο πάρκινγκ.
Το DNA θα "μιλήσει" επιβεβαιώνοντας αυτό που οι επιστήμονες, θεωρούν πλέον πολύ πιθανό.

Πηγή: news.nationalgeographic.com
news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδιώτης εκμεταλλεύθηκε "τρύπα" στο taxis και και υπέκλεψε 2.000.000 εγγραφές δεδομένων

Στέλιος Μπαμιατζής

Ουκρανός είχε κλέψει στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα και διέθετε για πώληση πάνω από δύο εκατ. εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε 47χρονο Ουκρανό ο οποίος κατείχε παράνομα και διέθετε σε υποψήφιους αγοραστές πάνω από δύο εκατ. εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ψηφιακά αρχεία.
Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή σε προάστιο της Αττικής. Ο συλληφθείς κατείχε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ψηφιακά αρχεία .
Όπως προέκυψε, ο δράστης κατείχε και διέθετε τα αρχεία αυτά χωρίς να έχει υποβάλει την προβλεπόμενη γνωστοποίηση στην αρμόδια Αρχή, ως όφειλε.
Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 47χρονου από την καταγγελία ιδιώτη σχετικά με αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη θυρίδα του και τα οποία προέτρεπαν στην αγορά υπηρεσίας μαζικής αποστολής διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναντι αμοιβής.
Ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση και μεθοδική ψηφιακή έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οπότε και ταυτοποιήθηκε ο 47χρονος ως ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε κατάστημα που διατηρεί ο δράστης στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι χωρητικότητας 250, 300, 1000, 15000 και 1500 GB αντίστοιχα.
Προκαλεί όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως ο 47χρονος αφαίρεσε τα προσωπικά στοιχεία από το σύστημα Taxis.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθη 35χρονος ο οποίος είχε σε ψηφιακή μορφή στοιχεία περισσότερων των 9 εκατομμυρίων πολιτών, όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, Αριθμούς Φορολογικών Μητρώων και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.


news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοι θέλουν να κάνουν πολιτικό τον Φραγκούλη Φράγκο‏

Στρατηγέ μου… το κόμμα σου

Στρατηγός ετών 61, ζητά πολιτικό διαβατήριο… Δεν φτάσαμε φυσικά ακόμη σε αυτό το σημείο, με αφορμή ωστόσο ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” περί του ενδεχομένου να ηγηθεί ο
Φραγκούλης Φράγκος πολιτικού σχηματισμού… μισό κλκ πιο δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία, το όνομα του στρατηγού επανέρχεται στην επικαιρότητα με… βίαιη διάθεση.

Το ρεπορτάζ της καλής εφημερίδας αναφέρεται σε σενάρια που εδώ και καιρό κυκλοφορούν στα πολιτικά παρασκήνια, περί του ενδεχομένου να αποκτήσει ο Φραγκούλης Φράγκος (και) πολιτικά γαλόνια. Να ηγηθεί δηλαδή ενός νέου εγχειρήματος, το οποίο θα κινείται στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με πατριωτικά χαρακτηριστικά, σε μια περίοδο κατά την οποία πλην της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παραμένει η μόνη ακλόνητη σταθερά του πολιτικού συστήματος, οι υπόλοιπες όμορες δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα.

Οι εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες, με την αποχώρηση του πιο μετριοπαθούς τμήματος του κόμματος Καμμένου, ήρθαν να εντείνουν αυτή τη συζήτηση. Που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά: Γιατί ένα νέο κόμμα, και μάλιστα στον χώρο της Κεντροδεξιάς; Γιατί τώρα, που ο Αντώνης Σαμαράς κυριαρχεί πλήρως; Και γιατί, ένας στρατιωτικός να… μεταμφιεστεί σε πολιτικό;

Κάποιες απαντήσεις προκύπτουν εύλογα: Στην εποχή της μεγάλης κρίσης, όπου η κοινωνία αποστρέφεται την πολιτική, προφανώς ορισμένοι ενοχλούνται από το γεγονός ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός μοιάζει να είναι ο τελευταίος “επιζών”. Και να διατηρεί τη δυνατότητα να συνασπίσει γύρω του ετερόκλητες δυνάμεις, έστω και με κεντρικό διακύβευμα το να μπει ανάχωμα στην επέλαση, ή μάλλον στην… επιστροφή της λαίλαπας του λαϊκισμού.

Ένα νέο κόμμα, δεν αποτελεί… είδηση. Η Δημοκρατία που οικοδομήθηκε στην Ελλάδα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, υφίσταται μέχρι και σήμερα τις παρενέργειες και θεσμικές στρεβλώσεις της… αυτο-αποθέωσης. Όπως συμβαίνει σε ποδοσφαιρικό επίπεδο με τους λεγόμενους προπονητές της εξέδρας, έτσι και σε επίπεδο πολιτικής, ο καθένας θεωρεί ότι το “εγώ” του είναι τόσο ισχυρό ώστε να φτιάχνει ένα δικό του κόμμα. Ακόμη και χωρίς… κοινωνία να τον ακολουθήσει. Με οδυνηρή συνέπεια τον κατακερματισμό δυνάμεων και επομένως την εκμετάλλευση από όσους έχουν… συμφέρον να διαδραματίσουν τέτοιους ρόλους.

Όσο για το σκέλος της απόπειρας ανάδειξης ενός στρατιωτικού σε πολιτικό, είναι μάλλον και το πιο ενδιαφέρον. Ο Φραγκούλης Φράγκος είναι, σύμφωνα με όσους τον έχουν γνωρίσει και συνεργαστεί μαζί του, μάλλον ο πιο ικανός αξιωματικός που ανέδειξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία (πολλά) χρόνια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει και πολιτικός. Το ζήτημα της ηγεσίας άλλωστε ήταν αυτό που αξιοποίησαν ορισμένα σκοτεινά μυαλά, ώστε να εμπλέξουν το όνομά του σε… απόπειρα πραξικοπήματος, που δήθεν απέτρεψε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ένα παλιό διαφημιστικό σύνθημα του ΕΟΤ, ο οποίος βρίσκεται εσχάτως στο επίκεντρο ντροπιαστικής δημοσιότητας, καλούσε τους ξένους τουρίστες “να ζήσουν τον μύθο τους στην Ελλάδα”. Ήταν ένα σύνθημα μοιραίο, για όσους το πίστεψαν. Όχι φυσικά τους ξένους. Αλλά το εγχώριο δυναμικό του τόπου, στην πολιτική αλλά και σε κάθε άλλη πτυχή του δημόσιου βίου, που πίστεψε ότι θα μπορούσε να ζήσει τον μύθο του.

Κάποιοι φυσικά το έκαναν. Δυστυχώς σε βάρος του τόπου. Όχι άλλους… μύθους λοιπόν. Η εποχή του πραγματισμού προϋποθέτει μια Ελλάδα που θα αναζητήσει και θα επενδύσει σε εξαιρέσεις. Σε κάθε γενιά…
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Το μυστικό των Παπακωνσταντίνου από την εποχή της Κατοχής

Γιατί ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ακολούθησε τις πολιτικές επιλογές του θείου του Μιχάλη για τα κατοχικά δάνεια και τώρα επιχειρεί να προστατεύσει τις εξαδέλφες του, Ελένη και Μαρίνα

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Η εμπλοκή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η γραπτή δήλωση που έστειλε από την Ολλανδία λέγοντας πως δεν θα γίνει εξιλαστήριο θύμα αυτής της ιστορίας και η διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που έφυγε προς όλα τα ΜΜΕ διαμορφώνουν νέα δεδομένα.
Από τη μια πλευρά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εμφανίσει στην κοινή γνώμη πως εισήλθε σε διαδικασία «εσωτερικής καθάρσεως» γι’ αυτό και διέγραψε τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ωστόσο για κάποιο άλλο πρόσωπο που έπαιξε σημαντικότερο ρόλο, ίσως και εν αγνοία εκείνου που δεν θέλει να παίξει το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος, από την Ιπποκράτους δεν ακούγεται το παραμικρό. Πρόκειται για το μεγάλο στοχαστή κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εμφανίσθηκε το βράδυ της Πέμπτης περιχαρής σε πανάκριβο εστιατόριο σούσι της Κηφισιάς θαυμάζοντας ζωγραφισμένες οροφές!
«Εσωτερική κάθαρση» στο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επιτευχθεί αν κάποιοι επιβάλλουν λήθη όσον αφορά στα έργα και τις ημέρες του κ. Παπανδρέου στο θώκο του πρωθυπουργού.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη πως έκανε ό,τι περνούσε το χέρι του να σώσει τη χώρα και ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτε για όσα συνέβαιναν στο ανώτατο επίπεδο. Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν μάλιστα ότι η παρέμβαση του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Παπανδρέου έγινε για να προστατευθούν οι δύο πρώτες εξαδέλφες του, στα ονόματα των οποίων φέρονται να ανήκουν δύο λογαριασμοί στην HSBC της Ελβετίας. Ο πρώτος διαθέτει 1,22 εκατ. ευρώ ενώ ο δεύτερος φαίνεται κλειστός.
Δικαιούχοι είναι οι θυγατέρες του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου. Όπως και να γίνει εδώ υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, πέρα από το πολιτικό. Αναφερόμαστε στις οικογενειακές δραστηριότητες των Παπακωνσταντίνου.
Οι οικογενειακές δραστηριότητες
Στα τέλη του Μαΐου που πέρασε η κοινή γνώμη βοούσε προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση της κ. Άνγκελας Μέρκελ ώστε να εξοφληθούν τα κατοχικά δάνεια. Εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, όλοι έδειχναν τον κ. Παπακωνσταντίνου (σ.σ. αφήνοντας και πάλι «εκτός κάδρου» τον κ. Παπανδρέου).
Στις 28 Μαΐου ήρθε στο φως το περιεχόμενο του βιβλίου που έχει γράψει ο κ. Δημοσθένης Κούκουνας και αποδεικνύει πώς ο υπουργός των Μνημονίων έλυσε το οικονομικό πρόβλημά του αδιαφορώντας για οποιαδήποτε διεκδίκηση από τη γερμανική πλευρά.
Το βιβλίο με τον τίτλο «Μια οικογένεια για όλες τις εποχές» περιγράφει τις δραστηριότητες της οικογένειας Παπακωνσταντίνου από το 1941 έως σήμερα, με σημείο αναφορά τη διαχείριση του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Με φωτογραφίες και ντοκουμέντα, ο 62χρονος ιστορικός και δημοσιογράφος κ. Δημοσθένης Κούκουνας φωτίζει μια πτυχή που δεν γνώριζε η κοινή γνώμη.
Παππούς του πρώην υπουργού ήταν ο Γεώργιος Μ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος απέκτησε το 1941 από τον εγκάθετο πρωθυπουργό των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων Γεώργιο Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα.
Μέλος της κατοχικής κυβέρνησης και γνωστός της οικογένειας Παπακωνσταντίνου φαίνεται πως ήταν ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης. Αυτό το πρόσωπο ως υπουργός Οικονομικών του Τσολάκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Ο θείος Μιχάλης
Στο βιβλίο διατυπώνονται αιτιάσεις εναντίον του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Ο πρωτότοκος γιος του Γεωργίου, πατέρας των εμπλεκομένων στη λίστα Λαγκάρντ κυριών Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου και αδελφός του Στέργιου, πατρός του διαγραφέντος από το ΠΑΣΟΚ, κατηγορείται πως υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών κατακτητών στην Κοζάνη.
Ο γεννημένος του 1919 Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ακολούθησε πολιτική σταδιοδρομία. Από το 1961 ως το 1967 εκλεγόταν βουλευτής με την Ένωση Κέντρου. Στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, το 1964, ήταν υφυπουργός Εθνικής Αμύνης με υπουργό τον Πέτρο Γαρουφαλιά (γνωστό από τις ενέργειές του ως την Αποστασία και την επιβολή της δικτατορίας).
Το 1976 ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου εξελέγη γ.γ. της Ενώσεως Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ) έως ότου εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία, το 1978. Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τον θείο του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι σαν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τις 7 Αυγούστου 1992 έως τις 13 Οκτωβρίου 1993 δεν έκανε το παραμικρό για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Τυχαίο; Δεν υπάρχει απάντηση αφού το 2000 απεβίωσε.
Στην ίδια πολιτική γραμμή
Ο εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον κατοχικό πρωθυπουργό Τσολάκογλου, όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο του κ. Κούκουνα, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έπραξε το παραμικρό για να εξοφληθούν τα οφειλόμενα από τη Γερμανία.
Αντιθέτως έβαλε την υπογραφή του στο Μνημόνιο, συμφώνησε με το σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης υπό εποπτεία, ανέλαβε ευθύνες για τις οποίες έπρεπε να απευθυνθεί ο τότε πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στον ελληνικό λαό και διαδραμάτισε πάλι το ρόλο του μπροστάρη, δίνοντας την εντύπωση πως υπερασπίζεται τις εξαδέλφες του.
Ζητούμενο, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και η υπαγωγή της χώρας στη σκιά της γερμανικής ηγεμονίας, η οποία εμφανίζεται ως δήθεν «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»…
Το βιβλίο του Δημοσθένη Κούκουνα έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό με προσωπικότητες που σημάδεψαν την σύγχρονη ελληνική ιστορία και αποτελεί ένα χρήσιμο ανάγνωσμα πριν σπεύσουμε να δώσουμε άφεση αμαρτιών σε κάποιους που πρέπει να αναλάβουν, αρχικώς, τις πολιτικές ευθύνες τους.
Ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα το 1958, την εποχή που η ΔΕΗ εξαγόρασε το εκεί εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που είχε αποκτήσει η οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1941.

Ο τότε υπουργός Συντονισμού της κυβέρνησης Παπάγου Παναγής Παπαληγούρας επισκέπτεται το 1954 την Πτολεμαΐδα. Μετά το ταξίδι αυτό, οργανώθηκε στη δυτικομακεδονική αυτή πόλη επίσκεψη γερμανικής αποστολής υπό τον περίφημο υπουργό Έρχαρτ.

Ο Γερμανός φρούραρχος Πτολεμαΐδας φον Λάνγκε, αξιωματικός των Ες Ες.

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ σήμερα. Το προηγούμενο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Πτολεμαΐδας ανήκε στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το προνόμιο που είχε παραχωρήσει τον Οκτώβριο 1941 ο Τσολάκογλου.

Ο στρατηγός και κατοχικός πρωθυπουργός Γ. Τσολάκογλου το 1941.

Ο παλαιός πολιτικός Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (1919-2000), υιός του δαιμόνιου επιχειρηματία Γεωργίου Μ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος το 1941 απέκτησε από τον Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Ο ίδιος υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη.

Ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου, με την υπογραφή του οποίου παραχωρήθηκε το προνόμιο ηλεκτρικής ενέργειας στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1948.

Ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης, ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολόκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια, που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το 1954 ο Μιχ. Παπακωνσταντίνου τον είχε χαρακτηρίσει ως τη “μεγαλυτέρα ζώσα πολιτική φυσιογνωμία της Ελλάδος” και υπήρξε θερμός οπαδός και συνεργάτης του. Ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως αδιαφόρησε για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον Τσολάκογλου, όταν ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009-11 αντί να ζητήσει την εξόφληση των κατοχικών δανείων προτίμησε να υπογράψει το μνημόνιο και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Τρεις γενιές – τρία σκάνδαλα…

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο κύριος συντελεστής του μνημονίου, της χρεοκοπίας και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Ούτως ή άλλως είναι κάτοχος μεγάλης περιουσίας που προέρχεται από μια υπογραφή του Τσολάκογλου…
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ :



 του Αντώνη Ι. Γρυπαίου, Διεθνολόγου
Ο διαρκής δανεισμός του κράτους, και η συνεχής ανακεφαλαιοποίηση, στήριξη, και χρηματοδότηση των τραπεζών, υπό των τοπικών κυβερνήσεων, όπως λένε τα ΜΜΕ, είναι οικονομικό κόλπο και κομπίνα (λαμογιά), των διεθνών τραπεζιτών της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.,  αλλά και των ντόπιων επίορκων δοσίλογων πολιτικών και τραπεζιτών, αχυρανθρώπων της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, με σκοπό να χρεοκοπούν τα κράτη, για να τους αρπάζουν το δημόσιο πλούτο, αλλά και για γεωπολιτικά παιχνίδια της Ν.Τ.Π., και άλλους πονηρούς σκοπούς, εις βάρος των αδυνάτων κρατών και λαών.
Η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, είναι επίσημη και νόμιμη κλοπή δημοσίου χρήματος.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί εκτελούν όλα όσα τους διατάξει ο πρόεδρος Ρότσιλντ της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί κάνουν οριζόντιες περικοπές μισθών & συντάξεων, ενώ παράλληλα αυξάνουν φόρους, τέλη, χαράτσια, & τιμές των παρεχομένων αγαθών των ΔΕΚΟ, (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ).
Όλα αυτά τα χρήματα που συλλέγουν, πάνε στις τράπεζες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, (Ρότσιλντ), ενώ το κράτος παραμένει πάντα χρεοκοπημένο, σε πείσμα των προσπαθειών του αφελούς λαού.
Επιβάλλουν μισθούς & συντάξεις επιπέδου Βαλκανικών κρατών, όμως στα Βαλκανικά κράτη οι διάφορες ΔΕΚΟ είναι πάμφθηνες, και οι φόροι σχεδόν ανύπαρκτοι.
Έτσι οι Βαλκάνιοι μπορούν και επιβιώνουν, ενώ οι Έλληνες αυτοκτονούν. Είμαστε σε χειρότερη μοίρα από τους Βαλκανικούς λαούς. Έτσι λειτουργούν οι δοσίλογοι πολιτικοί.
Πρόκειται για προδότες του Ελληνισμού.
Όπως λένε τα ΜΜΕ, τα δάνεια δίδονται για ενίσχυση των τραπεζών με τη δικαιολογία της ανακεφαλαιοποίησης, τα οποία τελικά φορτώνουν-χρεώνουν στο λαό, και εν συνεχεία οι τράπεζες φυγαδεύουν τα κεφάλαια αυτά, προς φορολογικούς παραδείσους, και OFFSHORE  εταιρίες, για να ζούν οι τραπεζίτες της ΝΤΠ, και οι εφιάλτες πολιτικοί, 
«ζωή χαρισάμενη», σε ξένους τουριστικούς φορολογικούς παραδείσους, με το λαό να αυτοκτονεί από φτώχεια, και χρέη προς  τις τράπεζες, και η Ν.Τ.Π. να κάνει τη δουλειά της. Χρηματοδοτούμε τις τράπεζες με τη δικαιολογία να φυλάσσουν τις καταθέσεις του λαού…..
Οι φόροι, τέλη, & χαράτσια που πληρώνουμε πάνε στις τράπεζες του Βαρδινογιάννη, Λάτση, Κωστόπουλου, και Ρότσιλντ.
Ζούμε τη σύγχρονη εποχή της κυριαρχίας των πατρικίων της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. , επί της δουλείας των πληβείων.
Όπως λένε & γράφουν τα ΜΜΕ, από το δάνειο των 52,5 δις. ευρώ, τα 40,5 δις θα πάνε στις τράπεζες, σύμφωνα με μελέτη της Black Rock της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.   
Πως συμβαίνει οι διεθνείς και ντόπιες τράπεζες-παρά τα κέρδη-να κινδυνεύουν πάντα με χρεοκοπία;;;
Στο καιρό του χρηματιστηρίου, επί Ααρών Αβουρί, οι τράπεζες κάθε τρίμηνο εξήγγειλαν κέρδη δις. ευρώ, με τις τιμές των τραπεζικών μετοχών να καλπάζουν. Όλα αυτά τι έγιναν;;;
Όπως λένε τα ΜΜΕ, οι δοσίλογοι πολιτικοί φυσικά απολαμβάνουν τα ποσοστά τους από τους τραπεζίτες, ανάλογα με τα ποσά που τους χορήγησαν, για ανακεφαλαίωση, επιχορήγηση, και στήριξη, εις υγείαν  των κορόϊδων του λαού που αποπληρώνει τα δάνεια, της Βουλής που ψηφίζει τα Δάνεια-Μνημόνια, της Δικαιοσύνης,  και της όλης δικαστικής εξουσίας.
Τώρα ήλθε η σειρά του ορυκτού πλούτου να τον «φάνε» ξένοι και ντόπιοι ολιγάρχες, μαζί με τους δοσίλογους πολιτικούς, ενώ στα δημόσια ταμεία δεν θα πάει ούτε ένα ευρώ. Όπως λένε τα ΜΜΕ, σκάνδαλο στα μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, όπου ο Ελληνικός χρυσός πηγαίνει όλος στους κ.κ. Σόρος & Ρότσιλντ, αφεντικά της παγκόσμιας Σιωνιστικής Επικυριαρχίας. Οι προδότες πολιτικοί, για να πάρουν τα δάνεια με τις δόσεις, υποθήκευσαν τον Ελληνικό χρυσό , και τη χώρα. Ακολουθούν πετρέλαια και φυσικό αέριο, από τα οποία ο Ελληνικός λαός, δεν θα δεί ΟΎΤΕ  ΕΝΑ ΕΥΡΏ.
Θα τα «φάνε» τα αφεντικά της Ν.Τ.Π. μαζί με τους Τούρκους, και εμείς θα χειροκροτούμε τους υποτελείς και δοσίλογους ντόπιους πολιτικούς, πιόνια και μαριονέτες της Ν.Τ.Π.!!!
Πηγαίνουμε από σκάνδαλα σε σκάνδαλα, (Βλέπε λίστα Λαγκάρντ, και άλλα), για να μας κρατάνε χρεοκοπημένους, και να καλοπερνούν αυτοί, εκτελώντας τα προγράμματα των μεγάλων αφεντικών της Ν.Τ.Π.   
 Όλους μας θεωρούν κορόϊδα………..
Με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, βρήκαν έξυπνο τρόπο να μας χρεοκοπούν…..
Ανώτατοι δικαστικοί του Αρείου Πάγου αφυπνισθείτε, χάνουμε τη πατρίδα μας.
Σπεύσατε να προλάβετε κύριοι εισαγγελείς τη κλοπή του δημόσιου πλούτου!!!
Οι Ένοπλες Δυνάμεις κοιμούνται, η Εκκλησία κοιμάται, έχει περιοριστεί στα συσσίτια.  
Έλληνες ξυπνήστε!!!!

                                ΑΝΤΩΝΗΣ  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                Διεθνολόγος
                               E-mail: ant.grypaios@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα » »

H λίστα εταιριών της Monsanto.

Όπως βλέπετε κάτι lipton, Heinz, (Hell)mans, coca cola και άλλα… έχουν σκοπό να μας δηλητηριάσουν…
64054_483478828369047_1262307905_n
Αποκλείστε τους από τη διατροφής σας, διαδώστε τη λίστα και προστατευτείτε !

 katohika

Διαβάστε περισσότερα » »

Για τον Νικόδημο Τσαρκνιά...

Από τον Nick

Αντιγράφω από το διαδίκτυο: (επιμέλεια: Άρης Έξαρχος) ΤΣΑΡΚΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Α.Ε.Μ. ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΕΛΛΑΣ.

Το αληθινό του όνομα είναι Τραϊανός Πασόης.

63 ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ

Πάντα στο πλευρό του σεβ. Νικοδήμου Τσαρκνιά η συνήγορος, δικηγόρος Αθηνών, Ιωάννα Κούρτοβικ.

 "Ο Νικόδημος Τσαρκνιάς διέπραξε το βδελυρόν και βορβορώδες έγκλημα του κιναιδισμού αρσενοκοιτηθείς εκουσίως υπό αγνώστου άρρενος εις μη εξακριβωθέντα τόπον και χρόνον, ως πιστοποιείται υπό σειράς φωτογραφικών αυτού απεικονίσεων, αίτινες εκρίθησαν ως γνήσιαι δυνάμει της υπ' αριθμ. 95A-HQ-1034993/11.9.1992 ειδικής φωτογραφικής εξετάσεως του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ήτις μετεφράσθη υπό του Τ.Δ.Σ. Interpol στην ελληνική γλώσσα".

Το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Ελλάδος, με συνέδριο του στις 4/02/1993 και με πρόεδρο τον μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, Βαρθολομαίο, έκρινε και καταδίκασε "τον παπα(διά)" επί... αντικανονικοίς παραπτώμασι (!!!)

και επέβαλε την καθαίρεση "εκ του Υψηλού της Ιερωσύνης Υπουργήματος" 
(Μα, πόσο Υψηλό είναι αυτό το "Υπούργημα; !!!). 
Καθώς όμως ακούγεται, η καθαίρεση έγινε και για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων, αφού ανοιχτά πλέον ο παπά Τσαρκνιάς δήλωνε Σκοπιανός. Το σκοτεινό σχέδιο της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), μπήκε σε εφαρμογή. Αξιωματούχος των Μυστικών Υπηρεσιών, δήλωσε: "Ε, βέβαια, πλήρης παρακολούθηση. 
Δεν εξοντώνουμε ποτέ ανθρώπους έτσι εύκολα! Συνελήφθη να... να έχει ερωτικές σχέσεις στο κρεβάτι επάνω και επειδή εγώ ήξερα ότι συναντιόταν μ' αυτόν τον άνθρωπο, τον πλησίασα τον άλλο και του λέω "να πάρω ένα μέρος της ερωτικής σου περιπτύξεως" και μου λέει "εντάξει". Και του 'βγαλα καμιά 20αριά φωτογραφίες" (Alter TV, "Αθέατος Κόσμος", 17 και 24/9/2002) (*).

"Ο κατηγορούμενος Νικόλαος Τσαρκνιάς μοναχός της Μονής Αγίου Γεωργίου Κουσόβου Σκοπίων, στο διάστημα 1999-2003 κατελήφθη να ιερουργεί στον ιερό ναό της Αγίας Χρυσής Αριδαίας Πέλλας σε ημιϋπόγειο ναό 200 τμ ως ιερέας της αυτοαποκαλουμένης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας Οχρίδας και πάσης Μακεδονίας, χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για τον παραπάνω λόγον του επιβάλεται ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών, χρηματική ποινή εκατόν πενήντα (150) Ευρώ και έξοδα δίκης είκοσι εννέα (29) Ευρώ". Ολυμπία Κορέα, πλημμελειοδίκης πρωτοδικείου Έδεσσας.

(*) Οι xxx φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα STAR τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1993, καθώς και στον sporea.

Βλέπε και video στο YouTube: Carknjas-Atheatos Kosmos / Αθεατος Κοσμος-Τσαρκνιας 17-09-2002 

< http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cAYnXdxH924#! >
 
Nick
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΙΚΑ: Χιλιάδες ευρώ για συντάξεις χηρείας σε... παντρεμένες

Όργιο σπατάλης στο ΙΚΑ με μεγάλα ποσά να χάνονται για συντάξεις σε άτομα που δεν τις δικαιούνται. Tι προβλέπει το πρόγραμμα "Αριάδνη"
Όπως αναφέρει το "Έθνος", το υπουργείο Εργασίας έχει ξεκινήσει σαφάρι για τις συντάξεις χηρείας που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους.
Στις διασταυρώσεις στοιχείων και στους ελέγχους που ακολούθησαν μετά την ολοκλήρωση της φυσικής απογραφής των συνταξιούχων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οφείλεται ο εντοπισμός και η σύλληψη του 57χρονου, ο οποίος λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα, τη σύνταξη της θανούσης μητέρας του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων διαπιστώθηκε η συγκεκριμένη περίπτωση παράνομης είσπραξης σύνταξης για θανούσα συνταξιούχο του περιφερειακού υποκαταστήματος Πατρών, με πλαστή εξουσιοδότηση και στη συνέχεια ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ και ακολούθησε η σύλληψη και επιβολή ποινής φυλάκισης κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
Επίσης, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, από τις διασταυρώσεις διαπιστώθηκαν 10 περιπτώσεις για τις οποίες εχορηγούντο παράνομα συντάξεις θανόντων σε "δικαιούχους" που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει γάμους και κατά συνέπεια δεν έπρεπε να λαμβάνουν τις συντάξεις.
Στις περιπτώσεις αυτές, διεκόπη η καταβολή των συντάξεων και κινήθηκαν οι διαδικασίες αναζήτησης και καταλογισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων, ενώ υποβλήθηκαν μηνύσεις.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μόνο από 10 περιστατικά καταβολής συντάξεων χηρείας σε άτομα που έχουν παντρευτεί εκ νέου, και επομένως δεν έπρεπε να παίρνουν σύνταξη, η ζημιά για το ΙΚΑ είναι 150.000 ευρώ.
Χήρες με το... ζόρι
"Τα στοιχεία που συλλέγουν οι υπηρεσίες του μεγαλύτερου ταμείου της χώρας είναι εντυπωσιακά, καθώς υπάρχει περίπτωση που ασφαλισμένη εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη χηρείας σχεδόν για 20 έτη", αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ όλες οι υποθέσεις θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης και το ταμείο θα αναζητήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που έχουν παράνομα εισπράξει χήροι και χήρες.
Ενδεικτικά, αναφέρονται τρία περιστατικά που αποκαλύφθηκαν από τους ελέγχους του ΙΚΑ:
*Ασφαλισμένος του ΙΚΑ πέθανε τον Ιούλιο του 1989 και τη σύνταξή του εισέπρατταν η σύζυγός του και τα τέκνα του. Η γυναίκα παντρεύτηκε εκ νέου τον Αύγουστο του 1992, συνεχίζοντας ωστόσο να παίρνει κανονικά τη σύνταξη χηρείας. Η ζημιά για το ΙΚΑ υπολογίζεται σε 37.500 ευρώ.
*Ασφαλισμένη του Ταμείου πέθανε τον Απρίλιο του 2005 και τη σύνταξη εισέπραττε ο άντρας της, ο οποίος ωστόσο παντρεύτηκε εκ νέου τον Σεπτέμβριο του 2006. Και σε αυτή την περίπτωση δεν ενημερώθηκε το ταμείο για τον νέο γάμο, με αποτέλεσμα η απώλεια να είναι 12.747 ευρώ.
*Ασφαλισμένη πέθανε το 2007 και ο άντρας της παντρεύτηκε εκ νέου το 2008. Ωστόσο συνέχισε να παίρνει κανονικά τη σύνταξη, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ΙΚΑ.
Σε όλες τις περιπτώσεις έχει διακοπεί η καταβολή των συντάξεων και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες αναζήτησης και καταλογισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων και σύνταξης μηνυτήριων αναφορών.
Πρόγραμμα "Αριάδνη" κατά των παράνομων συντάξεων
Εν τω μεταξύ, ξεκινά σταδιακά από τον Ιανουάριο το πρόγραμμα «Αριάδνη», που στόχο έχει να βάλει τέλος στα φαινόμενα χορήγησης συντάξεων σε ασφαλισμένους «μαϊμού».
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του δικτύου η καταγραφή των αλλαγών (και η αντίστοιχη ενημέρωση) λόγω γέννησης ή θανάτου θα γίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών (Ληξιαρχεία), των αλλαγών λόγω γάμου από το υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων), λόγω συμφώνου συμβίωσης από τα συμβολαιογραφικά γραφεία και λόγω διαζυγίου από τις δικαστικές αρχές.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η ενεργοποίηση του δικτύου "Αριάδνη" θα οδηγήσει στην οριστική καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων συντάξεων και θα καταστεί δυνατή η οριστική "σφράγιση" του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από μελλοντικές καταστρατηγήσεις, η ακύρωση κάθε απόπειρας λήψης πλασματικών παροχών και "γέννηση" παραβατικότητας.
Τι προβλέπεται
Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:
*Για τις γεννήσεις αλλά και τους θανάτους θα ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία από τα ληξιαρχεία.
*Για τους γάμους θα ενημερώνονται τα Ταμεία από το υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων).
*Για τα σύμφωνα συμβίωσης τα Ταμεία θα ενημερώνονται από τους συμβολαιογράφους.
*Για τα διαζύγια η ενημέρωση θα γίνεται από τις δικαστικές αρχές.
Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως γεννήσεις, θάνατοι και γάμοι θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στους συμβολαιογράφους, τροποποιήθηκε για να αποφευχθεί και η επιβάρυνση των ασφαλισμένων και να γίνει απλούστερη η διαδικασία.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Δυστυχώς «έφυγε» από τη ζωή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης ο 38χρονος Νίκος Καραστογιάννης

Κατέληξε χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης ο 38χρονος Νίκος Καραστογιάννης ο οποίος είχε τραυματιστεί σε εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο Νότιο Πεδίο (ΔΕΗ).
Η πληροφορία έγινε γνωστή πριν από λίγο. Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.



kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαφθορά; Ποια διαφθορά; Έχουν γνώσιν οι Φύλακες. Ή μήπως όχι;


 Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ο «μη επαγγελματίας» Κλέφτης, λέει, πιάνεται πάντα διότι, θέλει δεν θέλει, κάποια στιγμή «ξεπερνάει ένα όριο».
Μ’ άλλα λόγια, η απληστία τον κάνει να γίνει «όλο και πιο θρασύς», όλο και πιο «αλαζόνας» (ποιός θα τολμήσει να με «αγγίξει ΕΜΕΝΑ»;), τουτέστιν «απρόσεκτος». Και κάποια στιγμή «κάνει το λάθος».
Εκεί είναι που έρχεται το «οργανωμένο έγκλημα των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ» να «προφυλάξει αυτά τα όρια».
Χτίζει ένα Σύστημα. Κι όποιος (από τα «ερασιτεχνικά όρνεα») το παραβιάσει, πρώτα «συνετίζεται». Και μετά, αν αρνηθεί να συνετιστεί, «κλαδεύεται».
Τα πράγματα «τείνουν να καταρρεύσουν» όταν το ίδιο το «σύστημα διαφθοράς» ξεπεράσει σαν «σύνολο» αυτό το «όριο».
Όταν το ίδιο γίνει «υπέρ το δέον θρασύ». Τόσο θρασύ που να απολέσει την ίδια την «αυτοπροστασία» του.
Σ’ ένα «αεροπλανάκι» (γιατί σε τέτοιο εξελίσσεται πάντα η διαφθορά), οι «πρωτεργάτες» είναι πάντα  «πειθαρχημένοι επαγγελματίες», με αυστηρές δομές και ενεργά συστήματα αυτοπροστασίας.
Όταν στο «αεροπλανάκι» όμως ανέβουν πολλοί περισσότεροι απ’ όσους «αντέχει το σύστημα», αυτό «πέφτει». Γιατί είναι αδύνατον να «πειθαρχήσουν επαγγελματικά και να συνετιστούν όλοι». Κάπου θα υπάρξει «διαρροή». Κάποιοι θα κάνουν την «στραβή»...
Κι εκεί, αν έχει κάτι υγιές μέσα της η κοινωνία, «αρχίζει να ξηλώνεται το πουλόβερ»...
Αν είναι τυχερή η Ελληνική κοινωνία, αυτό το «σύνδρομο» ζει τώρα.

ΜΚΟ...ο Κύκλος της Πάτμου...και η χώρα των Λιστών...

Εκατομμύρια ευρώ για ταξίδια και συμπόσια...το πιο πρόσφατο, η «κορωνίδα του απόλυτου θράσους», ήταν ένα ταξίδι-συμπόσιο με παγοθραυστικό στην Αρκτική που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Αυτό τουλάχιστον «αποκαλύφθηκε». Γιατί πολλά «παρόμοια» είχαν συμβεί στο παρελθόν. Και δη επί σειρά ετών.
Η κορυφή του παγόβουνου που, επιτέλους, φάνηκε να ενεργοποιεί τον δυσκίνητο μηχανισμό αυτοπροστασίας της Πολιτείας.
 Ή μήπως δεν είναι έτσι; Μήπως απλά η κοινωνία «τρώει κατάμουτρα» άλλη μια «δόση στάχτης» όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν;
Το ότι η Ελλάδα «χτύπησε μια από τις παγκόσμιες πρωτιές» στην Διαφθορά, λέει πολλά....
Κι άλλες πολλές, εκατοντάδες ΜΚΟ κι εκατομμύρια ευρώ φαγωμένα κρύβονται κάτω απ’ αυτήν την «κορυφή του Θράσους»...τουλάχιστον, αυτό ψιθυρίζει κάθε γωνιά αυτής της χώρας...κι όπου υπάρχει ψίθυρος, εκτεταμένος ψίθυρος – αυτό που λένε «βουίζουν και οι πέτρες» - όπου υπάρχει καπνός (και δη, άφθονος), όσο κι αν επί πολλά χρόνια, οι «υπεύθυνοι» έκαναν σαν να μην τον βλέπουν, ε, υπάρχει και η σχετική φωτιά.....
Η άλλη λέξη για το «Θράσος» είναι – θα μπορούσε να πει κάποιος - :
«Λίστα Λαγκάρντ»...
Θράσος λοιπόν...το προαπαιτούμενο συστατικό της «λαμογιάς» κι αυτό ακριβώς που εμπεριέχει το «σπέρμα της πτώσης»....αρκεί αυτό να βρει «πρόσφορο έδαφος»....

Είναι άραγε η Ελληνική κοινωνία «πρόσφορο έδαφος»;

 Τι λέει η κοινή γνώμη γι’ αυτό;
Μα τι άλλο από το γνωστό:
«Σιγά μην γίνει τίποτα. Θα θαφτεί κι αυτό και όλα τ’ άλλα, όπως όλα τα προηγούμενα».

Τι σημαίνει αυτό;
 Ότι η κοινωνία έχει προεξοφλήσει πως η Πολιτεία είναι απούσα από την απόδοση Δικαιοσύνης. Κι όταν η Κοινή Γνώμη κρίνει ότι η ίδια η Δικαιοσύνη είναι απούσα ως «ρυθμιστικός και εγγυητικός παράγοντας της ευνομίας», τότε μπροστά μας είναι η «άβυσσος»...

Δημοσιογράφος αναφώνησε προ ημερών σε μια από τις διάφορες «μικρο-αναφορές» των ΜΜΕ περί του θέματος (ακόμη και τώρα αρνούνται να κάνουν «πιεστικά», εκτενή και λεπτομερή αφιερώματα και έρευνες – γιατί άραγε;) :

 «μόνο οργή μπορεί να νοιώσει κανείς με αυτό...τι να πει κανείς;»

Και πάλι αυτό το άτιμο θράσος....
Τόσα χρόνια δεν ήξεραν οι δημοσιογράφοι....και δεν έψαχναν βεβαίως...
Ούτε οι πολιτικοί ήξεραν...ούτε οι Αρχές...ούτε η δικαιοσύνη..

Κανείς δεν ήξερε...

Κανείς δεν ήξερε τόσα χρόνια για τις ΜΚΟ;
Ούτε για τις απ’ ευθείας αναθέσεις του δημοσίου;
Ούτε για τους στημένους διαγωνισμούς;
Ούτε για τις υπερκοστολογήσεις;
Ούτε για τα «δωράκια» (πχ απ’ ευθείας αναθέσεις Συνεδρίων και λοιπών διοργανώσεων) του δημοσίου στις «εταιρείες επικοινωνίας των ημέτερων»;
Ούτε για τις μίζες και τις προμήθειες των αγορών και των εξοπλισμών;
Ούτε για τα «στημένα υπερκοστολογημένα» δημόσια έργα των ΟΤΑ;
Ούτε για τις μαϊμού συντάξεις – επιδόματα;
Ούτε για τις of shore και «περίεργες καταθέσεις» στο εξωτερικό;
Η λίστα της διαφθοράς είναι τεράστια και γνωστή στους πάντες....
Να θυμηθούμε μήπως τα δημόσια έργα; Έτσι, για να έχουμε μια ακόμη (από τις άπειρες) εικόνα:
Κάποιος το «έπαιρνε ΥΠΟκοστολογημένο» (οι γνωστοί «στημένοι» διαγωνισμοί) με ρήτρα «αναθεώρησης κόστους ανά τακτά χρονικά διαστήματα λόγω διεθνούς ανατίμησης οικοδομικών και άλλων υλικών). Στο τέλος – μετά παρέλευσης πάντα και υπερβολικά πολλών ετών – το έργο έφτανε να στοιχίζει στο δημόσιο πολύ πολύ παραπάνω από ότι είχε (ΥΠΟ)κοστολογηθεί στην αρχή του.
«Ανάλογα διαμάντια» υπάρχουν παντού μα παντού στο κεφάλαιο «προμήθειες» του Δημοσίου.
Όπως ας πούμε ότι, όχι σπάνια, πολλά απ’ αυτά διεξάγονταν ΟΛΑ ΜΑΖΙ Δεκέμβριο ώστε να υπάρχει «πίεση χρόνου» και να «δικαιολογούνται πολλά μαγειρέματα».
Όλα αυτά τα «υπερκοστολόγια» δεν θα έπρεπε να επιστραφούν στο δημόσιο μια μέρα;
Τι πάει να πει «ας τα ξεχάσουμε όλα κι ας κοιτάξουμε μπροστά»; Ποιούς βολεύει κάτι τέτοιο άραγε;
Η Δικαιοσύνη τι έχει να πει γι’ αυτό;
Άλλο. Στα πλαίσια του «μεταφυσικού» θα πουν βεβαίως κάποιοι.
Η εκμετάλλευση των πετρελαίων πήγε πίσω δεκαετίες. Με ευθύνη «κάποιων» όμως. Των πολιτικών που ΕΠΙΜΟΝΑ το χαρακτήριζαν «συνωμοσιολογία» τόσα χρόνια. «Ψίθυροι» λένε πάλι ότι κάποια «πετρελαϊκά συμφέροντα» βρίσκονταν πίσω απ’ αυτή την «επαίσχυντη διαχρονική στάση» των Ελλήνων (;) Πολιτικών. Αλλά και των συμβούλων τους και των τεχνοκρατών και των καρεκλοκένταυρων του Δημοσίου.
 Δεν θα πρέπει να πάρουν και την «υλική ευθύνη» γι’ αυτήν την καταστροφική στάση τους όλοι αυτοί; Δεν πρέπει να μεταφραστεί και σε υλική αποζημίωση δημοσίου και κοινωνίας αυτό;
Τι έχει να πει η Δικαιοσύνη και γι’ αυτό;
Διαφθορά τόσο εκτεταμένη, τόσο εξόφθαλμη, τόσο έμπλεη θράσους...
Κι όμως...κανείς δεν ήξερε τίποτε τόσα χρόνια...
Κι ακόμη....ούτε ξέρουν...
Ψάχνουν λέει...τάχαμου...ή μήπως, οι πάντες κερδίζουν χρόνο; Μέχρι «κάτι άλλο» να συμβεί και να υπερκαλύψει με τον «καπνό» του «όλα τα άλλα» σε επίπεδο «ενδιαφέροντος κοινής γνώμης», λέμε τώρα...
Βουνό που φαίνεται  κολαούζο δεν θέλει, λέει ο λαός μας...

Παρ’ όλα αυτά, σ’ αυτή την βαριά κρίση που καθημερινά ΣΚΟΤΩΝΕΙ φτωχούς Έλληνες, αντί να «τα πάρουν» απ’ όλους αυτούς, τα λαμόγια...συνεχίζουν να σκοτώνουν τη φτωχολογιά...
Κι έχουν το θράσος να λένε στο λαό «δεν γίνεται αλλιώς».....
Θράσος...θράσος...θράσος...μέχρι «υπερβολής»...
Όταν αυτά είναι το κύριο χαρακτηριστικό της διαφθοράς, αυτός είναι και ο ασφαλέστερος δείκτης πως η κατάσταση έχει ξεφύγει...εντελώς....
Το κυνήγι της Διαφθοράς – και δη της «επαγγελματικής μεγαλοδιαφθοράς των ελίτ» - μπορεί και οφείλει να αναδειχθεί στον μεγαλύτερο και ΚΥΡΙΟ τροφοδότη εσόδων του κράτους.
Να πάρουν πίσω και με το παραπάνω όλα αυτά που έφαγαν οι «επιτήδειοι».
Τόσο απλά.
Κι αυτό σημαίνει ένα και μόνο πράγμα:
Να λειτουργήσουν οι Μηχανισμοί της Πολιτείας.
Και φυσικά δεν εννοούμε τους Πολιτικούς. Αυτοί ποτέ μα ποτέ δεν θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Γνωστοί οι λόγοι και τα «γιατί».
 Είχαν επανειλημμένα την ευκαιρία. Απλά ποτέ δεν τό’ καναν.
Μια και μόνη επιλογή υπάρχει:
Να λειτουργήσει η δικαιοσύνη.
Να πάρουν μπρος οι μηχανές της και δη να τεθούν σε «υπερ-λειτουργία».
Ο Πολίτης δεν μπορεί να ξέρει πως θα το κάνουν πράξη αυτό και πως θα ξεπεράσουν τα τεχνικά προβλήματα προκειμένου να κατορθώσουν να «υπερ-λειτουργήσουν».
Ας βρούν τον τρόπο.
Ας σχηματίσουν, τέλος πάντων, ένα «Σώμα Εισαγγελέων και Δικαστών» που θ’ ασχοληθεί μ’ αυτό αποκλειστικά.

 Μια εκτεταμένη επιχείρηση «Καθαρά Χέρια».
 
Ας τους δώσει η Πολιτεία όλα τα εφόδια που απαιτούνται γι’ αυτή την σταυροφορία. Ανθρώπους, υποδομές, θεσμικό οπλοστάσιο, κεφάλαια. Ότι χρειαστεί.
Κι αν αρνείται η Πολιτεία των Πολιτικών να τους τα δώσει, ας βρούν τον τρόπο αυτοί – οι Δικαστές – να τα πάρουν μόνοι τους.
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι, ας το χειριστούν κατ’ αυτόν τον τρόπο.
ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ....

όπως λένε στη γλώσσα των επιχειρήσεων (οικονομικών και στρατιωτικών):

 δεν μ’ ενδιαφέρει πως θα το κάνεις, απλά κάντο να γίνει...

Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν πακτωλοί μαύρου χρήματος που σωρεύτηκαν επί δεκαετίες σε κάποιες τσέπες μέσω της Διαφθοράς των Προνομιούχων και περιμένουν τον Δικαστή να τα δημεύσει υπέρ του δημοσίου και του λαού.
 Ας γίνει επιτέλους. Κι ας πάψουν να τα φορτώνουν ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ για μια φορά ακόμη στην πλάτη της φτωχολογιάς.
Κι αυτό – ξανατονίζεται - δεν θα επιτευχθεί από καμία θετική πολιτική βούληση.
Δεν θα επιτευχθεί από καμία ευγενή καλή διάθεση των ΜΜΕ να πολεμήσουν γι’ αυτό.
Αν είναι να γίνει, θα γίνει αποκλειστικά και μόνον από τους ίδιους τους Δικαστές και τους Εισαγγελείς.
Αυτοί πρέπει να βρουν τον τρόπο να εξαπολύσουν αυτή την «Μεγα-σταυροφορία κατά των Λαμογιών» και να πιέσουν τους πάντες να τους προμηθεύσουν αυτά που απαιτούνται προκειμένου να επιτύχουν σ’ αυτό το έργο.
Μια καλή αρχή θα ήταν, οι «πρώτες μεγάλες δημεύσεις» (και μέρος όλων των επόμενων δημεύσεων) να χρηματοδοτήσουν αυτή την ίδια την σταυροφορία.
Πολλοί θα σπεύσουν να το ονομάσουν αυτό ως «Κράτος Δικαστών». «Ποιοί άραγε»; Και γιατί τάχα;
Ας είναι. Ας ονομαστεί όπως θέλει. Είναι μια έκτακτη κατάσταση που απαιτεί έκτακτα μέτρα προκειμένου να ανακουφιστεί η φτωχολογιά και να πληρώσουν αυτοί που πρέπει.
Οι «Ανεξάρτητες Αρχές» (Σώμα Επιθεωρητών Δημ. Δ/σης και Συνήγορος του Πολίτη) έχουν χτυπήσει επανειλημμένα το καμπανάκι τονίζοντας ότι οι έρευνές τους έχουν αποδώσει «πλήθος στοιχείων» που παραμένουν ανεκμετάλλευτα επί χρόνια, «ξεχασμένα σε κάποια συρτάρια».
 Ας ξεκινήσει επιτέλους. Ή καλύτερα, ας «τρέξει» επιτέλους. Γιατί «αρχή» πολλές φορές έγινε. Χωρίς αποτέλεσμα όμως. Πάντα «κάπου κόλλαγε». ΠΑΝΤΑ. Κι αφού δεν το κάνουν οι πολιτικοί , ας το ξεκινήσουν οι Δικαστές.
Ας βρούν τον τρόπο.
Ας χτίσουν οι ίδιοι ένα Κίνημα Πολιτών γύρω τους για την απαραίτητη υποστήριξη. Ας το μετατρέψουν σε Πολιτικοκοινωνικό Κίνημα. Ένα κίνημα κατά της διαφθοράς.
 Και που βεβαίως, θα επιδιώξει (και) να προλάβει το νέο «μεγάλο πάρτυ» με αφορμή τα κοιτάσματα πετρελαίου και όχι μόνο....
 Όσο για τα ΜΜΕ το ξέρουμε ότι θα συνεχίσουν να σφυράνε κλέφτικα στην αναγκαιότητα αυτής της σταυροφορίας. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Εφόσον ανήκουν στους κατ’ εξοχήν ωφελημένους. Οι δημοσιογράφοι όμως – κυρίως οι «μικροί» - σαν «Σώμα» οφείλουν να βρουν τον τρόπο να συμβάλλουν σ’ αυτή την «επιχείρηση αυτοκάθαρσης της χώρας από όλη αυτή τη γάγγραινα». Οι «μικροί», αυτοί είναι που μπορούν να κάνουν τη «διαφορά». Το διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα. Ας εντάξουν τα blog τους σ’ αυτή την επιχείρηση. Ας δώσουν χώρο στους πολίτες, στους μη επαγγελματίες bloggers να προσθέσουν τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την σταυροφορία.
 Ας πάψουν επιτέλους να «κλείνουν» τις σελίδες τους στον Πολίτη («ανοίγοντάς» τις μόνον σε «όποιον πληρώνει περισσότερα για την σχετική υποστήριξη» -ακολουθώντας φυσικά το παράδειγμα των «μεγάλων ΜΜΕ»).
Οι Αρχές Ασφαλείας και η Δικαιοσύνη ας σκεφτούν επίσης ότι κάθε μέρα συμπολίτες τους Έλληνες πεθαίνουν, ναι πεθαίνουν και όχι με τόσο «φυσικό τρόπο». Από όχι και τόσο «φυσικά αίτια».
Πεθαίνουν από αρρώστιες και την (μη) περίθαλψη που τους «έκοψαν κάποιοι». Πεθαίνουν από πείνα.
Πεθαίνουν από ψυχολογικό τσάκισμα.
Πεθαίνουν από το κρύο.
Πεθαίνουν από τα συμπτώματα μιας κρίσης που «κάποιοι (πρωτίστως) ευθύνονται» γι’ αυτήν.
Και ευθύνη, κατ’ εξοχήν έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν τα της Πολιτείας επί μεγάλη σειρά ετών. Και βεβαίως «όσοι ωφελήθηκαν» απ’ αυτό το «όργιο διαφθοράς».
Ας σκεφτούν – ξανατονίζεται - ότι δεν πρόκειται περί απλών φυσικών θανάτων από φυσικά αίτια. Αλλά για «ανθρωποκτονία». Και μάλιστα κατά συρροήν. Έστω και εξ αμελείας (αν και πόσο εξ’ αμελείας μπορεί να θεωρηθεί το να κόβεις τα φάρμακα και την περίθαλψη από έναν άνθρωπο που πλήρωνε μια ζωή γι’ αυτά κι ενώ ξέρεις πως χωρίς αυτά θα πεθάνει; Ή το να του στερείς το ρεύμα και τη θέρμανση...αναγκάζοντάς τον να πεθάνει από αυτό το νέο φονικό νέφος που μας προέκυψε).
Κάποιοι επιτέλους πρέπει να «διωχθούν και να πληρώσουν αδρά» γι’ αυτές τις «απώλειες ζωών».
Και προπάντων, πρέπει να «ανασχεθούν» ΑΜΕΣΑ όλες εκείνες (οι «μαζικές ανθρωποκτονίες» Ελλήνων Πολιτών) που «έπονται».
 
Πως;
Ας θυμηθούμε την προσφιλή φράση ενός εκ των κυβερνώντων και «υπευθύνων» - που υιοθετείται καθημερινά από όλο και περισσότερους πολιτικούς:

«Αναλογεί ένα βουνό ευθυνών στους Πολιτικούς κι ένας κόκκος ευθύνης στους πολίτες».

Ε, λοιπόν, και τα «σκληρά οικονομικά μέτρα» δεν θα πρέπει να ακολουθούν την ίδια αναλογία;
Πολιτικοί και όσοι έχτισαν περιουσίες μέσα από την διαφθορά και την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος θα πρέπει να έχουν την μερίδα του λέοντος ως προς τις ευθύνες αντιμετώπισης της κρίσης και μια ελάχιστη, μηδαμινή συμμετοχή να οριστεί στην υπόλοιπη κοινωνία. Αφήνοντας βεβαίως τους αναξιοπαθούντες και την φτωχολογιά «απ’ έξω» απ’ αυτές τις ευθύνες.

Ας «επιβάλλει» επιτέλους κάποιος την Κοινή Λογική...και ας δώσει έδαφος ν’ αναπνεύσει το κοινό περί Δικαίου Αίσθημα της Ελληνικής Κοινωνίας όσο υπάρχει καιρός...αν υπάρχει ακόμη...

Ειδεμή, ας μην διαμαρτυρηθεί ουδείς εκ των «Εξεχόντων Πυλώνων» της Πολιτείας όταν η ίδια η κοινωνία – «ανακλαστικά αυτοπροστατευόμενη» γαρ - γεννήσει αύριο απ’ τα σπλάχνα της τους «Θανάσιμους Δαίμονες της Νεμέσεως» και της «αυτοδικίας»....
Να θυμόμαστε μόνον όλοι ότι εάν και όταν «εξαπολυθούν» αυτοί, θα είναι πολύ αργά πια για να «επανέλθουν εν ηρεμία στη θέση τους»...Θα έχει «σημάνει η Ώρα του Άρεως»....μετά των «προσφιλών μεθόδων» του βεβαίως...

Γιώργος Ανεστόπουλος
Διαβάστε περισσότερα » »